Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Πεμπτη 16 Νοεμβριου 2017



Πενθος .. 15 νεκροί ,πολλοι τραυματιες ,ένας αγνοούμενος και αρκετοι εγκλωβισμένοι από την κακοκαιρία(πως αλλιως να το πω αυτο που εγινε,απεριγραπτο ) στη Δυτική Αττική ..
λιγο πολυ γνωστα τα αιτια ..τα εργοτάξια του δήμου που ηταν μεσα στο ρέμα και μπάζωσαν τα πάντα ,το δάσος που κάηκε(ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό),η Εθνική οδος που εφραξε την δίοδο προς την θάλασσα ,η αναρχη δομηση απο ανθρωπους περιφρονημενους και παρατημενους απο το κράτος και που χτισανε όπου μπορούσαν για να επιβιώσουν,κ.α ..
δεν ξερω τι να πω,θλιψη

σχολιο.- Καλά.... Ότι θέλουμε λέμε. Αφού το καλοκαίρι είχε πάρει φωτιά το όρος Πατέρα και είχαν καεί όλα τα δέντρα, και δεν φρόντισαν να γίνουν αντιπλημμυρικά. Έφτιαξαν και τη νέα εθνική και κλείσανε όλα τα ρέματα που πήγαιναν στη θάλασσα, τη σχεδιασαν να είναι πιο ψηλά από το έδαφος για να μην πλημμυρίζει, και δεν εφταξαν τρύπες και γέφυρες. Ε αυτο το νερό μπήκε στη πόλη. Και τώρα μας δουλεύουν για μπαζωμένα ρέματα μες τη πόλη, Ότι χτίστηκαν σπίτια εκεί εδώ και 30 χρόνια, και τώρα έγινε η καταστροφή μετά από 30 χρόνια. Και θρηνούμε νεκρούς. Σε άλλες χώρες, στην Αμερική και στην Ευρώπη, νεκρούς έχουν μετά από τυφώνες, όχι με βροχή. Όσο δυνατή κι αν είναι.

Σχολιο.- Μαυρη μερα για τη πολη μου και τους συμπολιτες μου! Δεν ξερω αν μπορω αυτο που εγινε τα ξημερωματα να το συλλαβω.
Το νερο που επεσε στα βουνα μας ηταν ασυλληπτο κατα τη διαρκεια νυχτας. Εγω εβλεπα τη μανια του καιρου στο Ορος Πατερας ολη νυχτα.
Δεν εχω να πω κατι αλλο.
Ειμαι καλα και εγω και η οικογενεια μου.
Το σπιτι μ σχεδον καταστραφηκε. Προσπαθω να παω Μανδρα. Μαλλον ειναι αδυνατον.
Να μην σας συμβει!

Σχολιο.- Πέρα απ' το πάλαι ποτέ μπάζωμα προς ανοικοδόμηση φτωχόσπιτων, υπάρχουν συγκεκριμένες εγκληματικές παρεμβάσεις που δεν σχετίζονται με σπίτια κλπ: το συγκεκριμένο ρέμα (που μαζεύει τα νερά ΟΛΗΣ της δυτικής Αττικής) έχει μπαζωθεί και μπλοκαριστεί εντελώς στα τελευταία μέτρα (μεταξύ άλλων, έχουν χτιστεί ένα σούπερ-μάρκετ και το... αμαξοστάσιο του δήμου!), με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει (δεν είναι καν η πρώτη θανατηφόρα πλημμύρα: η προηγούμενη ήταν πριν... 20 χρόνια!). Τα χοντρά εγκλήματα γίνονται πια από μπαζώματα "επίσημα", όπου δήμοι, νομαρχίες, περιφέρειες και υπουργεία κάνουν "έργα", ενώ κι όταν αποδεικνύεται το έγκλημα, κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 μερες τυφωνοκυκλόνες στην Κούβα,,Μηδεν νεκροί..Μια βροχούλα στην Μαγουλα..16..Και μετα σου λενε θα γίνουμε ΚΟΥΒΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017
Θερμή υποδοχή του Όσκαρ Λόπες Ριβέρα στην Κούβα

Έφτασε τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην Κούβα ο πορτορικάνος αγωνιστής Όσκαρ Λόπες Ριβέρα, πραγματοποιώντας έτσι ένα όνειρό του, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο Λόπες Ριβέρα είχε αποφυλακιστεί τον προηγούμενο Μάιο μετά από 36 χρόνια λόγω της δράσης του υπέρ της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο.
Τον υποδέχτηκε με παρατεταμένο εναγκαλισμό στο αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί ο Ήρωας της Δημοκρατίας της Κούβας Φερνάντο Γκονσάλες Γιόρτ, πρόεδρος του ICAP και συγκρατούμενος του Όσκαρ για πάνω από 4 χρόνια.
Ο Όσκαρ Λόπες Ριβέρα θα παραμείνει στην Κούβα μέχρι τις 26 Νοέμβρη, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις του νησιού, μεταξύ αυτών και στο Σαντιάγο,  όπου θα αποτίσει φόρο τιμής στον Εθνικό Ήρωα Χοσέ Μαρτί, τον Kομαντάντε εν χέφε Φιντέλ Κάστρο και τον Πατέρα της Πατρίδας Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δούρου έλεγε το 2014 ότι χρειάζεται 6 μήνες για τα αντιπλημμυρικά – Τι πήγε λάθος 3 χρόνια μετά
500 εκατ ευρώ μεσα σε έξι μήνες έταξε το 2014 για αντιπλημμυρικά έργα και τελικά αντί αυτού το πρώτο που έκανε μόλις ανέλαβε την Περιφέρεια ήταν να δώσει 200 εκατ ευρώ στους Νιάρχο - Μελισσανίδη και μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έδωσε 20 εκατομμύρια στον Μελισσανίδη, για το γήπεδο της ΑΕΚ. Έδωσε άλλα 150 εκατομμύρια στο Ίδρυμα Νιάρχος, για τον εξευτελισμό του πολιτισμού από συμμορίες επιχειρηματιών και παρατρεχάμενων.
Ε! Πού να περισσέψουν για αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική;
Το παράδοξο είναι πως η κ. Δούρου, όπως και οι κυβερνώντες και διαπλεκόμενοι κάθε είδους, δεν έχουν αντιληφθεί ότι χειρίζονται τεράστια χρηματικά ποσά διαθέτοντάς τα σε βρόμικες κατευθύνσεις σε στιγμές ιστορικά κρίσιμες. Νομίζουν πως θα ξεφύγουν αύριο, όπως έγινε σε άλλους καιρούς με τους Τσουκάτους, τους Μαντέληδες, τους Αβραμόπουλους κ.λπ. κ.λπ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τριήμερο πένθος κήρυξε ο συμπλεγματικός αμόρφωτος Τζιφρας. Αφού φρόντισε πρώτα για τις τράπεζες, καθώς, τις ώρες που πνιγόταν ο κόσμος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν σε σύσκεψη για τους πλειστηριασμούς. Και σχεδόν όλη η αστυνομική δύναμη Αττικής βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας λόγω Πολυτεχνείου.
Η περιφερειάρχης και πάλι άφαντη. Όπως τότε με τις πυρκαγιές. Σε κάνα μαγαζί στη Βουλιαγμένη θα ήταν και θα έκλεινε συμφωνίες με Μελισσανίδηδες για τίποτα γήπεδα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακριβώς την ώρα που δεκατέσσερις άνθρωποι πνίγονταν και χρειαζόταν επιστράτευση του κρατικού μηχανισμού, οι Τσακαλώτος, Κοντονής και Τόσκας πραγματοποιούσαν σύσκεψη για τους πλειστηριασμούς σπιτιών και την παράδοσή τους στις τράπεζες.
Οι χορτάτοι αλητάμπουρες είναι απροκάλυπτοι και εξαιρετικά επικίνδυνοι εγκληματίες!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Θα πρόσφερα το City Plaza για την φιλοξενία των πλημμυροπαθών, αλλά δεν το χω...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ- Ο πρώτος νεκρός , Πολυτεχνείο 1973
Αυτό το παιδί που μας κοιτά μαρμαρωμένο στο χρόνο, ήταν κάποτε, ο 17χρονος Διομήδης Κομνηνός.
Μοιάζει να μας ρωτά ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ;
Σκοτώθηκε στα δραματικά γεγονότα της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, από έναν άνανδρο δολοφόνο που όμως, το όνομά του, δεν αποκαλύφθηκε ποτέ.
Ο Διομήδης πυροβολήθηκε τη νύχτα της 16ης προς 17η Νοεμβρίου 1973, με όπλο 38 χιλιοστών (τι σύμπτωση!) από κάποιον αστυνομικό της φρουράς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Ο πατέρας του ζήτησε να γίνει βαλλιστική εξέταση, και να ερευνηθούν και τα 53 όπλα των αστυνομικών του τότε υπουργείου, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.
Έτσι, ο δολοφόνος του Διομήδη, παρέμεινε άγνωστος.
Για τον Διομήδη, λέγεται πως ήταν ο πρώτος νεκρός.
Γι αυτόν, όταν κάποιοι χουντικοί είπαν πως
«είχε βεβαρημένο παρελθόν», γράφτηκε ένα πολύ συγκινητικό ποίημα από τον Δημήτρη Ραβανή -Ρέντη ......
Βεβαίως
είχε βεβαρημένο παρελθόν ο Διομήδης
Πέντε χρονών στους ώμους του πατέρα του
φώναζε για λευτεριά στην Κύπρο
δέκα χρονών ξυπόλυτος
με μια φέτα ψωμί στην τσέπη
βάδιζε στην πορεία της ειρήνης
στα δώδεκα ζητούσε δημοκρατία
Στα δέκα επτά μ'ένα πλακάτ στο χέρι
ψωμί- παιδεία-ελευθερία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοντονης: Τα «βρήκαμε» με τους συμβολαιογράφους, Ξεκινούν στις 29 Νοεμβρίου οι e-πλειστηριασμοί
15/11/2017
-Τα »βρήκαμε» με τους συμβολαιογράφους, δήλωσε ο Κοντονής…
Λάβαμε »διασφαλίσεις» ότι δεν κινδυνεύουμε, τόνισε ο Ρούσκας και προωθείται σχετική »ρύθμιση»…
– Αναμένονται συνεδριάσεις στα Δ.Σ. για να σταματήσει κατ’επιταγή των »δανειστών»-βασανιστών η αποχή.
Ευρεία διυπουργική σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων των συμβολαιογράφων για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.
Από την πλευρά της κυβέρνησης παρόντες ήταν οι υπουργοί Οικονομικών Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης Κοντονής και Προστασίας του Πολίτη Τόσκας, με τον Κοντονή να επαναλαμβάνει μετά τη σύσκεψη τη βεβαιότητα ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου!
Πρόσθεσε δε ότι «τα βρήκαμε» με τους συμβολαιογράφους, οι σύλλογοι των οποίων πρέπει να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να σταματήσουν την αποχή τους. Ενώ ερωτηθείς αργότερα ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως η σύσκεψη «πήγε πολύ καλά»…
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου των συμβολαιογράφων κ. Ρούσκας ανέφερε πως «είναι κοινή πεποίθηση ότι πάμε για λύση» και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αρχίσουν στις 29 του μηνός.
Πρόσθεσε ότι έλαβαν από την κυβέρνηση «απόλυτες διασφαλίσεις» πως δεν θα κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά τους, με την αυστηροποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γενικές συνελεύσεις με θέμα την αναστολή της αποχής θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, έγιναν αποδεκτά τα εξής:
– Ως προς το ζήτημα της ασφάλειας των συμβολαιογράφων και της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών, προωθείται νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.
– Συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και των συναρμόδιων Υπουργείων, η οποία θα υποβάλλει προτάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών. Η λειτουργία και διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών, καθώς και επιμέρους αιτήματα και τεχνικά ζητήματα, όπως αυτό της ψηφιακής υπογραφής υποψήφιων πλειοδοτών για τον έλεγχο της δικαιοπρακτικής τους ικανότητας, θα συζητηθούν στο πλαίσιο της ως άνω ομάδας εργασίας.
– Κατά τη διενέργεια των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29/11, αλλά και εφεξής, θα υπάρχει εποπτεία της λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών από το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα »συνεργασίας» και σχηματίσθηκε κοινή πεποίθηση ότι θα υπάρξει άμεση λύση στο ζήτημα της διενέργειας των πλειστηριασμών, αναφέρει η ανακοίνωση!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ
Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΔΕΝ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ, Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ !

Με έκπληξη, θλίψη και οργή πληροφορηθήκαμε την κατάληψη του Πολυτεχνείου από ένα κομμάτι κόσμου το πρωί της Τετάρτης και τον ακόλουθο αποκλεισμό φοιτητικών συλλόγων κι αριστερών σχημάτων από των χώρο του ΕΜΠ που παραδοσιακά κάνουν εκεί τις εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης κατά τη διάρκεια του τριημέρου.
Ως αναρχικοί κομμουνιστές αγωνιστές που συμμετέχουμε εδώ και σχεδόν μια εικοσαετία στις -ανά τα χρόνια- εκδηλώσεις ιστορικής κοινωνικής και ταξικής μνήμης με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τόσο στα Γιάννινα όσο και στην Πάτρα, ξεκαθαρίζουμε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εγείρει ιδιοκτησιακή λογική επί των αγώνων του Πολυτεχνείου. Η αγωνιστική, ταξική και εξεγερτική παράδοση του Πολυτεχνείου και των αγώνων των φοιτητών κι εργατών ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών ανήκει στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του τότε, του σήμερα και του αύριο. Ανήκει στους από τα κάτω της κοινωνίας και σ' όσους κι όσες ορθώνουμε αναχώματα ενάντια στην επέλαση του ολοκληρωτισμού του κράτους και του κεφαλαίου.
Γνωρίζουμε εξάλλου πολύ καλά πως διακαής πόθος της κυριαρχίας –μεταξύ άλλων- είναι να ενσωματώνει, να αφομοιώνει τους αγώνες, να τους διαστρέφει τα ριζοσπαστικά εκείνα χαρακτηριστικά, λόγω των οποίων οι αγώνες αυτοί είναι επικίνδυνοι για το υπάρχον. Ως εκ τούτου, η κατάληψη του Πολυτεχνείου μόνο υπονομευτικά μπορεί να δράσει ως προς τη διατήρηση της κοινωνικής-ταξικής ιστορικής μνήμης, όταν αποκόπτει φοιτητικούς συλλόγους ή πολιτικές αριστερές νεολαίες από το να πραγματοποιήσουν εκεί τις εκδηλώσεις τους.
Αποστρεφόμαστε λοιπόν οποιαδήποτε προσπάθεια καπηλείας και επιδίωξης οικειοποίησης πολιτικής υπεραξίας από τους συλλογικούς αγώνες των από τα κάτω, τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος. Ακόμα κι αν επιδίωξη των καταληψιών ήταν να προστατέψουν τα νοήματα της εξέγερσης του Νοέμβρη από την κομματική καπηλεία, στην πράξη αυτό που κατάφεραν ήταν να αναπαράγουν αυτήν την καπηλεία με πρόσημο το Αλφάδι κι επίκληση στην Αναρχία. Πολύ περισσότερο δε που μια τέτοια κίνηση επί της ουσίας είναι μια κίνηση ελιτισμού και αβαντγκαρντισμού, αποκομμένη από τις επιθυμίες και τις ανάγκες του ταξικού ανταγωνιστικού κινήματος τη δεδομένη χρονική στιγμή. Εν τέλει, οι μέθοδοι που μετέρχονται οι καταληψίες δεν είναι οι μέθοδοι των αναρχικών κι ελευθεριακών αγωνιστών. Είναι οι μέθοδοι των ηγεσιών της αριστεράς,  της αντίληψης της πολιτικής εκείνης πρωτοπορίας που αίρεται πάνω από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες και που παίρνει τις αποφάσεις γι’ αυτούς κι αυτές ερήμην τους.
Ως εκ τούτου, θεωρούμε πως η εν λόγω κίνηση αναπαράγει επικίνδυνα ιδεολογήματα επιχειρώντας να εδαφικοποιήσει εντός του ανταγωνιστικού κινήματος –πλείστων όσων αποχρώσεων- μια πολεμική που στην παρούσα συγκυρία θα πρέπει να διεξάγουμε απέναντι στους κυρίαρχους. Η μεταφορά του κοινωνικού-ταξικού πολέμου ενάντια στο κεφάλαιο, το κράτος και τους φασίστες στο ενδοκινηματικό τερραίν, μας βρίσκει ξεκάθαρα απέναντι.
Παράλληλα, μπορούμε να αναγνωρίσουμε κοινές ιδεολογικές αφετηρίες πίσω από την εν λόγω κατάληψη-αποκλεισμό του ΕΜΠ, με την επίθεση εναντίον κομμουνιστών και αναρχοσυνδικαλιστών πριν δύο χρόνια πάλι στο τριήμερο των εορτασμών για την εξέγερση του Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο καθώς και κοινά επίσης στοιχεία με την επίθεση εναντίον φοιτητών και φοιτητριών στις περασμένες φοιτητικές εκλογές στην Αθήνα. Και στις δυο προηγούμενες περιπτώσεις μιλάμε για τραμπούκους με αναρχική προβιά. Πέρα από τη διαφορετική σύσταση των υποκειμένων στις διαφορετικές αυτές περιπτώσεις, η αντίληψη των ενεργειών αυτών που κυοφορείται σε κομμάτια του αναρχικού ‘’χώρου’’, επί της ουσίας εδράζεται σε μια αντικομμουνιστική, μικροαστική λογική και στάση που ταυτίζει κομμουνιστές φοιτητές και φοιτήτριες με τις ηγεσίες των αριστερών κομμάτων και τους εγγράφει αυτόματα ως εχθρούς εξίσου με το κεφάλαιο και το κράτος. Αυτή η λογική μας προκαλεί αηδία.
Το μόνο θετικό, εάν υπάρχει τέτοιο, σε τέτοιου είδους κινήσεις ανθρώπων που -πιθανόν εν αγνοία τους- λειτουργούν ως οι χρήσιμοι ηλίθιοι για την κυριαρχία, είναι πως, με τις σαφείς αποστάσεις που αντιλαμβανόμαστε πως παίρνουν οργανωμένα κομμάτια αναρχικών, αποδεικνύεται πασιφανώς πως ο αναρχικός ‘’χώρος’’ είναι πλέον μια αιθάλη, μια αναφορά σε προγενέστερες ιστορικές περιόδους. Το στοίχημα είναι να αρχίσει να αποκτά τα χαρακτηριστικά κινήματος με πλατιά κοινωνική απεύθυνση και στην κατεύθυνση αυτή οι σαφείς αποστάσεις από τέτοιου είδους κινήσεις είναι επιβεβλημένες.

Αναρχικοί Κομμουνιστές από Πάτρα

16 Νοέμβρη 2017



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πολυτεχνείο ανήκει σε όλο το λαό – Συγκέντρωση ενάντια στην αντικινηματική κατάληψη του Πολυτεχνείου 16/11 3μμ Πλ.Εξαρχείων
Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)
Το Πολυτεχνείο ανήκει σε όλο το λαό. Ανήκει στην εργατική τάξη, το προλεταριάτο, τη νεολαία.

Ανήκει στους χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που όρθωσαν τα κορμιά τους όταν τα τανκς της αμερικανοκίνητης Χούντας εισέβαλλαν σε αυτό. Ανήκει σε εκείνους και εκείνες που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν στα μπουντρούμια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, της Γυάρου, του Μπογιατίου, του Κορυδαλλού. Σε εκείνους και εκείνες που αγωνίστηκαν με την προκήρυξη, την πέτρα, το δυναμίτη. Σε όλους εκείνους που «δεν συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις».
Το Πολυτεχνείο ανήκει  και στις παλιότερες γενιές. Γιατί αυτές διαμόρφωσαν τους όρους για να υπάρξει. Ανήκει στη γενιά που πήρε τα όπλα και βγήκε στο βουνό παλεύοντας για «ψωμί, λευτεριά και τιμή του λαού». Αλλά και σε αυτή που τη διαδέχτηκε και «δεν παραδέχτηκε την ήττα» στις δύσκολες μετεμφυλιακές δεκαετίες.
Το Πολυτεχνείο ανήκει όμως και στους επιγόνους του. Γιατί κάθε κοινωνική εξέγερση αντλεί την «ποίηση της από το μέλλον». Γιατί το Πολυτεχνείο, όπως και κάθε γνήσιος λαϊκός ξεσηκωμός  κοιτά στο μέλλον και στοχεύει εκεί.
Το Πολυτεχνείο  ανήκει  στις λαοθάλασσες των πρώτων μεταπολιτευτικών επετείων του. Ανήκει στον Κουμή, την Κανελλοπούλου και τον Καλτεζά. Στους χιλιάδες νέους και νέες που συγκρούστηκαν μέσα στα χρόνια στις 17 Νοέμβρη με τις δολοφονικές δυνάμεις καταστολής. Στους χιλιάδες αγωνιστές, αγωνίστριες και απλού λαού που κάθε χρόνο τιμούν περήφανα την ιστορία του στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία ανήμερα της επετείου του. Και βέβαια σε όσες και όσους κρατούν με τη στάση ζωής τους ανεξίτηλα τα προτάγματα του.
Απ’ την άλλη το Πολυτεχνείο θα είναι για πάντα ασυμβίβαστο με αυτά που συγκρούστηκε μέχρις εσχάτων. Με το κράτος, το κεφάλαιο, το φασισμό, τον ιμπεριαλισμό. Με τους  φορείς της κοινωνικής αποχαύνωσης, τα καθεστωτικά κόμματα, την πολιτική υποκρισία, την αστική διανόηση, τον ατομισμό. Αλλά και με την κινηματική αυτοαναφορικότητα, την εσωστρέφεια, τον πολιτικό βερμπαλισμό, την αλαζονεία, την πολιτική δίχως αρχές.
Σήμερα, στην εποχή της μεγαλύτερης επίθεσης εναντίον της τάξης μας από τη μεταπολίτευση, όπου τα τύμπανα του πολέμου ηχούν δυνατά γύρω μας, το Πολυτεχνείο ως ιστορική πράξη αλλά και ως διαχρονική κινηματική παράδοση αποτελεί φάρο και οδηγητή μας. Αποτελεί πηγή έμπνευσης  για την «καινούργια γέννα», για τα «Πολυτεχνεία της γενιάς μας».
Αντιλαμβανόμενοι κατ’ αυτόν τον τρόπο το νόημα του Πολυτεχνείου και τις ιστορικές του απολήξεις, δεν μπορούμε παρά να εξεγειρόμαστε με την πλήρη άρνηση αυτού του νοήματος που επιχειρεί να πετύχει μια δράκα ατόμων που, ικανοποιώντας τους πιο μύχιους πόθους του συστήματος εξουσίας, κρατούν ως άλλοι Εκοφίτες κλειστές τις πύλες του Πολυτεχνείου από τις 15/11. Το Πολυτεχνείο είναι χώρος εργατικής και νεολαιίστικης συσπείρωσης, χώρος ανταλλαγής και ζύμωσης επαναστατικών ιδεών, τόπος κοινωνικής αντίστασης και εξέγερσης. Η διαχρονική του καπηλεία από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του καθεστώτος δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι  κάθε αντικινηματικής,  αντιαναρχικής και αντικομουνιστικής σέχτας για να επιβάλλει τη φασίζουσα ιδεολογία της στο κίνημα. Για τους αναρχικούς και τους κομμουνιστές, για τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους, για τις πολιτικές οργανώσεις του αναρχικού χώρου και της Αριστεράς το Πολυτεχνείο είναι ο φυσικός τους χώρος. Τον έχουν υπερασπιστεί  από τους φασίστες και τις δυνάμεις καταστολής με το αίμα τους. Και το ίδιο θα κάνουν αν χρειαστεί και τώρα απέναντι σε ένα ανεκδιήγητο συνονθύλευμα που ευτελίζει την κοινωνική σύγκρουση, κανιβαλίζοντας πάνω στο κίνημα και την ιστορία του.
Το Πολυτεχνείο και το Άσυλο ανήκουν σε όλο το λαό!
Συγκέντρωση ενάντια στην αντικινηματική κατάληψη του Πολυτεχνείου
16/11 3μμ Πλ. Εξαρχείων
Συζήτηση στο Πολυτεχνείο 16/11 4μμ : Η αντικινηματική κατάληψη του Πολυτεχνείου και οι πολιτικές της προεκτάσεις
Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ακόμα να χαιρετίσει την σημερινή κατάληψη στο Πολυτεχνείο, αν και ανέβαλε την παρουσία της σε αυτό λόγω κακοκαιρίας.
Συνεχίζει όμως την στήριξη σε City Plaza και στις δολοφονίες παιδιών σε Παλαιστίνη, Συρία και Υεμένη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιδιωτική εθνική οδός.
Φραγή ομβρίων υδάτων.
Διόδια ακριβά. Πρόβλεψη εργολάβων, καμμία. Ευθύνες τους;;;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΚΟΜΑ ΜΕΤΡΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ,15 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΝΙΓΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ, Η ΟΡΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΙΩΠΗΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΕΠΝΙΞΕ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ.ΜΑΤΑΙΟ Η ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΙΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ.ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ,ΑΠΟ 29 /11/2017 ΑΡΧΙΖΟΥΝ,ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η Γ' ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ -ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΥ,ΕΝΧΩΡΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.
ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ,ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΡΗΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΤΗΣ;;
ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΟΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ. ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ! ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.-




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
1973 – 2017
44 χρόνια μετά τα αιτήματα ζητούν δικαίωση
Πέρασαν 44 χρόνια κι όμως  το ίδιο σύνθημα προβάλλει και πάλι κραυγή απελπισίας και κάλεσμα αγώνα:
Λαέ πολέμα, σου πίνουνε το αίμα
 Τιμώντας τους Αγώνες της γενιάς εκείνης, τους πατριώτες που αγωνίσθηκαν ενάντια στην αμερικανοκίνητη φασιστική δικτατορία, αναδεικνύουμε την ανάγκη Ενότητας του Ελληνικού λαού γύρω από κοινούς στόχους κι ενάντια στους εκάστοτε κοινούς εχθρούς. Και τότε και τώρα απέναντι στη βία του καθεστώτος, υψώνεται ως λάβαρο ενωτικό της αντίστασης του λαού η ελληνική σημαία! Καλούμε τους δημοκράτες-πατριώτες να συμμετέχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου φέροντας το ίδιο λάβαρο, σύμβολο διαχρονικών αγώνων και ενότητας του λαού για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία. Σήμερα προβάλλει αδήριτη η αναγκαιότητα μιας νέας και πραγματικής, αυτή τη φορά,  Μεταπολίτευσης.
44 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο αγώνας για Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη παραμένει αδικαίωτος! Τότε απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών, σήμερα ενάντια στην δουλοπαροικία των χρηματαγορών, τη χούντα των τραπεζών!
Ο αγώνας για Ελευθερία, Ισότητα και Αξιοπρέπεια είναι πριν απ’ όλα αγώνας για την ανατροπή της κατοχής της πατρίδας μας από τους επικυρίαρχους του Βερολίνου και των Βρυξελλών. Αγώνας ενάντια στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου, ενάντια στους πλειστηριασμούς, τα λουκέτα, την ανεργία, την εξαθλίωση! Το αυταρχικό πρόσωπο της σημερινής κοινοβουλευτικής μνημονιακής δικτατορίας συμπολίτευσης κι αντιπολίτευσης το βλέπουμε στην αστυνομοκρατία, στα εξοντωτικά μέτρα ενάντια στην επιβίωση του ελληνικού λαού! Σε εθνικές μειοδοσίες αντίστοιχες με  την προδοσία της Κύπρου από την τότε χούντα!
Οι χούντες με οποιοδήποτε μανδύα κι αν εμφανίζονται, στρατιωτικό ή κοινοβουλευτικό, δεν παύουν να είναι χούντες κι η μόνη θέση που αξίζει στους εντολοδόχους και τους εκτελεστές τους, είναι τα έδρανα του δικαστηρίου για ν’ απολογηθούν για τα εγκλήματά τους. Η αρχή για να καθίσουν στο εδώλιο τα ξενόδουλα φερέφωνα του τότε καθεστώτος, έγινε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η αρχή για να καθίσουν στο εδώλιο τα ξενόδουλα φερέφωνα του τωρινού καθεστώτος, είναι η παλλαϊκή αντίσταση και το γκρέμισμά τους από τους θώκους τους.
ΣΗΜΕΡΑ, που ο λαός μας βρίσκεται στη δίνη της κρίσης του ευρώ και της ευρωζώνης, μιας πρωτοφανούς πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η παρακαταθήκη του Αγώνα της γενιάς του Πολυτεχνείου γίνεται Φάρος και Οδηγός μας στον δικό μας Εθνικοαπελευθερωτικό και Δημοκρατικό Αγώνα.
ΣΗΜΕΡΑ που τα φαντάσματα του νεοφασισμού  απειλούν τις ζωές μας, και οι νεοναζιστικές ρατσιστικές πρακτικές δηλητηριάζουν και διχάζουν την κοινωνία, ο αγώνας για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία παραμένει Ανένδοτος.
Τιμή και δόξα στους Ελεύθερους Πολιορκημένους
Τιμή και δόξα στους Αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης
Τιμώντας τον αγώνα των πατριωτών εκείνης της γενιάς, που γκρέμισε μια χούντα κρατώντας την ελληνική σημαία ως σύμβολο συνεκτικό κι ενωτικό του ελληνικού λαού, καλούμε με την ίδια σημαία το λαό σε Ανένδοτο Αγώνα για να γκρεμίσουμε το φαύλο καθεστώς του σύγχρονου δωσιλογισμού.
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
Τα αιτήματά του παραμένουν ανεκπλήρωτα και ζητούν δικαίωση.
Δημοκρατία
Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία
Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση
Με οργάνωση κι αγώνα, ήρθε ο καιρός να τα εκπληρώσει η δική μας γενιά.
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2017
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.




 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ
Οι παράνομοι ζητούν προστασία με νόμους καταστολής ! Δεν τους φοβόμαστε !
Τα μέλη του ΕΠΑΜ , συνεχίζουν τον ανένδοτο αντικατοχικό τους Αγώνα στα ειρηνοδικεία της χώρας μας σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αντιστεκόμενοι στις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση παράνομων νομοθετικών ρυθμίσεων που θα τροποποιούν διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, και θα διευκολύνουν την καταστολή της αντίστασης.
Το ΕΠΑΜ για μια ακόμη φορά καταγγέλλει οτι η πατρίδα μας από το 2010  βρίσκεται υπό καθεστώς υποτέλειας και καταλύσεως του ελληνικού Συντάγματος και οποιοσδήποτε πλειστηριασμός ελληνικής ιδιωτικής περιουσίας, είτε μεγάλης είτε μικρής,  είναι παράνομος.
Αυτοί ετοιμάζονται να περιφρουρήσουν και να προστατέψουν τα συμφέροντα των συστημικών τραπεζών, των μεγαλύτερων κακοπληρωτών, τοκογλύφων και απατεώνων.
Εμείς αμυνόμενοι, προστατεύουμε τον τόπο μας, τον κόπο μας και την περιουσία μας που λεηλατείται παράνομα από το καθεστώς Κατοχής που μας έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά με τους  έξωθεν υποβολείς τους.
Η κυβέρνηση των πλειστηριασμών  με  3 υπουργούς της , συναντήθηκε εξωθεσμικά με μέλη του ΔΣ του ΣΣΑ και φαίνεται ότι προχωρά στην ικανοποίηση καίριων αιτημάτων των συμβολαιογράφων, οι οποίοι καλούνται σε έκτακτη ΓΣ στις 23 Νοεμβρίου για να ανανεώσουν τις αποφάσεις τους.  Είναι η στιγμή που οι συμβολαιογράφοι θα διαλέξουν με ποια πλευρά θα πάνε. Αυτή της διασφάλισης των προνομίων μια χούφτας συμβολαιογράφων και του καθεστώτος κατοχής ή με τη πλευρά της πλειοψηφίας τους πληττόμενου ελληνικού λαού.
Ακόμη πιο αποφασισμένοι , τώρα περισσότερο από ποτέ δεν θα επιτρέψουμε στους τοκογλύφους τραπεζίτες και στους δωσίλογους πολιτικούς να αρπάξουν την περιουσία κανενός Έλληνα πολίτη. Πλέον η κυβέρνηση του  "Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη"  όσα  άλλοθι και να προβάλει, παίζει τα τελευταία της χαρτιά. Αν δεν ένιωθαν ότι απειλούνται από εμάς δεν θα συζητούσαν τα μέτρα καταστολής.
Δεν ξεχνάμε ότι τα σχέδια των τοκογλύφων επιφυλάσσουν ακόμη περισσότερο πόνο και εξαθλίωση για τον Ελληνικό λαό αφού σε λίγο καιρό η συμμορία τους, θα προσπαθήσει να αρπάξει με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ψήφισαν 153 βουλευτές στο 4ο μνημόνιο, πάνω από 10.000 ακίνητα μέσα στο 2017 και περίπου 15.000 ακίνητα το 2018.
Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ μας πιο μαζικά τον Αγώνα  στα ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη από 15:30 μ.μ έως 17:00 μ.μ για να μην επιτρέψουμε το ξεκλήρισμα της ιδιωτικής περιουσίας.
Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017
Το Συντονιστικό των Κοινωνικών Δράσεων του ΕΠΑΜ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ
ΚΑΛΕΣΜΑ
Στην Πορεία του Πολυτεχνείου

Συναγωνιστές,  συναγωνίστριες,
Οι χούντες με οποιοδήποτε μανδύα κι αν εμφανίζονται, στρατιωτικό ή κοινοβουλευτικό, δεν παύουν να είναι χούντες και η μόνη θέση που αξίζει στους εντολοδόχους και τους εκτελεστές τους, είναι τα έδρανα του δικαστηρίου για ν’ απολογηθούν για τα εγκλήματά τους.
Η αρχή για να καθίσουν στο εδώλιο τα ξενόδουλα φερέφωνα του τότε  χουντικού καθεστώτος, έγινε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Η αρχή για να καθίσουν στο εδώλιο τα ξενόδουλα φερέφωνα του τωρινού  καθεστώτος της Ευρωκατοχής,  είναι η παλλαϊκή αντίσταση και το γκρέμισμά τους από τους θώκους τους.
Τιμώντας τον αγώνα των πατριωτών εκείνης της γενιάς, που γκρέμισε μια χούντα κρατώντας την ελληνική σημαία ως σύμβολο συνεκτικό κι ενωτικό του ελληνικού λαού, καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας με την ίδια σημαία σε 
Ανένδοτο Αγώνα
για να γκρεμίσουμε το φαύλο καθεστώς του σύγχρονου δωσιλογισμού και της Ευρωχούντας που υπηρετεί.
  ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
Τα αιτήματά του παραμένουν ανεκπλήρωτα και ζητούν δικαίωση.
Δημοκρατία, Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία
Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση
Ηρθε ο καιρός να τα εκπληρώσει η δική μας γενιά.
Καλούμε τα μέλη ,τους φίλους μας,  τους επικεφαλής της Πορείας, της Περιφρούρησης,  του Τομέα κοινωνικών δράσεων και του Τομέα Κινητοποιήσεων να βρίσκονται στην προσυγκέντρωση του Ε.ΠΑ.Μ, 

στην Πλατεία Κοραή (έξοδος Μετρό Πανεπιστήμιο) 
την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 στις 4.30 το απόγευμα.

Ο Λαός μας περιμένει, παρακολουθεί και μετρά
σε ποιόν θ΄ ακουμπήσει την προδομένη ελπίδα του,
γι΄ αυτό έχει μεγάλη σημασία η παρουσία μας να είναι
δυναμική, πολυπληθής και καταλυτική! 
Και αυτό είναι ευθύνη του κάθε μέλους μας, του κάθε συντονιστή μας, του κάθε επικεφαλής. 
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2017

 Ε.ΠΑ.Μ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΙΣΡΑΉΛ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΠΙΤΡΈΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΧΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΉΣ ΓΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΉ ΌΧΘΗ – ΕΙΠΕ Ο ΓΕΝΙΚΌΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑΣ

Το Ανωτατο Δικαστηριο της δικαιοσύνης και του κράτους, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Εισαγγελέα mordechai mandelblit, έχουν μέχρι πρόσφατα αποφασισει ότι η ιδιωτική παλαιστινιακή περιουσία δεν μπορεί να κατασχεθεί για το κοινό καλό των άποικων. Αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα, καθώς οι νόμοι για τις κατασχέσεις γης ενδέχεται να αλλάξουν, έτσι ώστε η ιδιωτική παλαιστινιακή περιουσία στην περιοχή Γ της Δυτικής Οχθης να μπορεί να απαλλοτριωθουν για δημόσια χρήση από ισραηλινούς, ο γενικός εισαγγελέας mordechai mandelblit δήλωσε σε νομική γνώμη που δημοσιεύθηκε από το γραφείο του στις 15. Νοεμβρίου
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε κρίνει ότι ιδιωτική παλαιστινιακή ιδιοκτησία δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή οικισμών. Το Κνεσέτ, το νομοθετικό σώμα της ισραηλινής κυβέρνησης, αμφισβήτησε την υπόθεση αυτή το Φεβρουάριο, όταν ψήφισε τον νόμο περί ρύθμισης των διακανονισμών, ο οποίος αναδρομικά νομιμοποιεί παράνομους οικισμούς οικισμών σε ιδιωτικές παλαιστινιακές περιουσίες σε αντάλλαγμα χρηματικής αποζημίωσης.
13 ΜΚΟ έχουν υποβάλει αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά του νόμου.
Η κυβέρνηση προσέλαβε τον ιδιωτικό πληρεξούσιο Harel Arnon να παρουσιάσει τη θέση του στο δικαστήριο. Ισχυρίστηκε ότι η διαδικασία διακεκριμένης περιοχής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατάσχεση ιδιωτικής παλαιστινιακής περιουσίας για το δημόσιο συμφέρον των εποίκων, επειδή θεωρούνταν ο «τοπικός πληθυσμός». Ο γενικός εισαγγελέας Mandelblit δήλωσε ότι υπάρχει περιθώριο να γίνει χρήση αυτής της κατανόησης με όσον αφορά την κατασκευή ενός δρόμου πρόσβασης στην ιδιωτική παλαιστινιακή ιδιοκτησία για το φυλάκιο της Harsha της Δυτικής Όχθης, το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκρίνει. Το φυλάκιο, που χτίστηκε το 1995, θεωρείται ότι βρίσκεται σε κρατική γη, αλλά η μόνη δυνατή διαδρομή για έναν δρόμο πρόσβασης περιλαμβάνει ένα τμήμα ιδιωτικής παλαιστινιακής περιουσίας. Πρόσθεσε ότι η ερμηνεία αυτή εμφανίστηκε με περιορισμένο τρόπο, αλλά σε αυτό το σημείο μόνο για αυτόν τον δρόμο.
"Αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα γραφειοκρατίας ληστείας", δήλωσε ο δικηγόρος Michael Sfard, ο οποίος εκπροσώπησε την αριστερή ομάδα Ειρήνη Τώρα (Peace Now) σε αναφορά του High Court of Justice εναντίον του φυλάκιου Harsha.
"Η έκθεση [γνωμοδότηση] της ΑΕ ανοίγει τους δρόμους για τη μαζική επέλευση σοβαρών παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου. Είναι απογοητευτικό να δούμε πόσο ανόητη είναι η γνώμη στη συλλογιστική της. Δεν γίνεται αναφορά στις κατευθυντήριες αρχές που έχει υιοθετήσει η διεθνής κοινότητα όσον αφορά τη φύση του καθεστώτος κατοχής. δεν λαμβάνουν υπόψη τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατεχόμενων, μη αντιπροσωπευόμενων πολιτών που είναι θύματα της γνώμης. Δεν υπάρχουν ιδανικά, καμία συμπόνια ", δήλωσε ο Sfard.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΕ για Πολυτεχνείο: Ο αγώνας για την κατοχύρωση της εθνικής ανεξαρτησίας συνεχίζεται
 Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 17:40
Η Λαϊκή Ενότητα μέσω ανακοίνωσή της τονίζει για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου πως: «ο ελληνικός λαός παραμένει σφιχτά αλυσοδεμένος στα μνημόνια της εξοντωτικής λιτότητας» και καλεί το λαό να συμμετάσχει μαζικά στην αυριανή πορεία.
Προσυγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας, στις 3 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος (ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΥΠΟΥΛΟΥ)» καταλήγει η Λαϊκή Ενότητα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πολυτεχνείο άνοιξε - Τερματίστηκε η κατάληψη
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 16:36
«Έσπασε» η κατάληψη του Πολυτεχνείου λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης, αρχικά μετά από παρέμβαση 300 αναρχικων κομμουνιστων τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία των Εξαρχείων και κατευθύνθηκαν προς το ίδρυμα με σκοπό να ανοίξουν οι πύλες του.
Ακολούθως εισήλθαν στο χώρο του Πολυτεχνείου από την είσοδο της οδού Στουρνάρη και μετά από συνεννοήσεις με τους καταληψίες, αναίρεσαν στην πράξη την κατάληψη και άνοιξαν τις πύλες για τον κόσμο.

Σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε το εξής κείμενο:
«Ανοιχτό το ΕΜΠ μετά από παρέμβαση 300 συντρόφων κ συντροφισσών. Καλούμε τις δυνάμεις του κινήματος, την εργατική τάξη και το λαό να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του 1973».
Και το κείμενο φέρει την υπογραφή:
«Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)»

Στη συνέχεια φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές οργανώσεις, που είχαν συγκεντρωθεί στις 16:00 στην πλατεία Κάνιγγος, πραγματοποίησαν πορεία προς το ίδρυμα, με αίτημα να ανοίξουν οι πύλες και να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για την 44η επέτειο της εξέγερσης. Αφού οι πύλες είχαν ήδη ανοίξει οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν στο χώρο.
Ενώ αρχικά επικράτησε κάποια ένταση, τελικά δεν σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Η κατάληψη είχε ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης από 30 άγνωστα άτομα, τα οποια παρισταναν τους αναρχικους, και τα οποία δεν επέτρεπαν στις κομματικές νεολαίες και στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων να εισέλθουν στο χώρο του Πολυτεχνείου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



[τουτ... τουτ... μπαίνει ο Νάσσερ σε ρόλο σταντ-απ κομίντιαν να τρολλάρει σε δημόσια ομιλία του τον αρχηγό τής μουσουλμανικής αδελφότητας που του ζητούσε να φορέσει μαντίλες στις γυναίκες - ο Νάσσερ τού έλεγε πως ρε μεγάλε εδώ δε μπορείς να φορέσεις στην κόρη σου και μου ζητάς εμένα να φορέσω σε 10 εκατομμύρια Αιγύπτιες, με το ακροατήριο να λιώνει στα γέλια]
- Έλα σύντροφε Καρυστινόφ!
- Γεια σου σύντροφε Πρόεδρε Μπασάρ! Ρε συ, έλιωσα με τον ήχο αναμονής σου...
- Λολ. Κερδίζουμε, σύντροφε Καρυστινόφ! Φυγαδεύουνε όπως-όπως τους ίσιδες τα αμερικανοβρετανικά αφεντικά τους.
- Το είδα, συγχαρητήρια. Άκου, σε πήρα για κάτι πιο σοβαρό.
- Σ' ακούω.
- Έχουμε μια "κατάσταση" εδώ.
- Αμάν. Για πες.
- Κατειλημμένη περιοχή, πολιορκία.
- Χμ.
- Είπα να ρωτήσω εσένα γιατί έχεις εμπειρία σε κάτι τέτοια.
- Ναι, καλά έκανες. Για πες, Ουαχαμπίτες πράκτορες τού ΝΑΤΟ;
- ...όχι ακριβώς. Κάτι αναρχικοί είναι.
- Α, οκ, σαν αυτόν που ήρθε στη Συρία από τη Σαουδική Αραβία για να κάνει δημοκρατική επανάσταση και έλεγε ότι στήνει κομμούνες στις περιοχές τής αλ-Κάιντα;
- ...εεε... Γάμησέ το τώρα, πού να σου εξηγώ, ανάθεμα κι αν έχω καταλάβει κι εγώ.
- Οκ. Τι οπλισμό έχουν; Βορειοαμερικάνικα τυφέκια και εκτοξευτήρες χειροβομβίδων, όπως οι εδώ επαναστάτες; Αντιαρματικά έχουν;
- ...νομίζω πως έχουν απλώς μερικά μπουκάλια και κάτι μαδέρια, σύντροφε Πρόεδρε.
- Οκ. Πόσους αμάχους έχουν πιάσει όμηρους;
- ...κανέναν.
- Πόσοι είναι;
- Καμιά πενηνταριά.
- Κι εσείς;
- Αν μετρήσεις τους άμεσα ενδιαφερόμενους που δηλώνουν πως θέλουν να μπουν μέσα, καμιά χιλιάδα.
- Και θέλεις τη συμβουλή μου;
- Ναι.
- Για το τι να κάνετε με 50 άοπλους που έχουν καταλάβει ένα χώρο χωρίς να κρατούν ομήρους.
- Ναι.
- Ενώ είστε 1,000 νοματαίοι;
- Ακριβώς!
- Σύντροφε Καρυστινόφ, έχουμε δύο παροιμίες στην πατρίδα. Η πρώτη είναι "τζάμπα καίει η λάμπα".
- Α. Το λέτε επειδή έχετε πολύ πετρέλαιο, ε; Οπότε είναι φτηνό, σχεδόν τζάμπα; Ε;
- ...
- Σύντροφε Πρόεδρε, με ακούς;
- ...και η δεύτερη λέει "κάθε πέρσι και καλύτερα".
- Μιλάς με γρίφους, σύντροφε Πρόεδρε...
- Σε παρακαλώ να σκεφτείς αυτά που σου είπα.
- Εντάξει...
- Σε χαιρετώ.
- Κι εγώ. Αν θες βοήθεια σε τίποτα να μας πεις, ε.
- Ναι, δε θα παραλείψω. [Σώθηκα.]
- Δε σε άκουσα, σύντροφε Πρόεδρε;
- Τίποτα, τίποτα, τα φιλιά μου.
[τουτ... τουτ...]



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι, όπως διαβάζουμε στο νέτι, η "Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών" , που άνοιξε το κλειστό Πολυτεχνείο για το λαό, "πείθοντας" τους 50 "ρομαντικούς" καταληψίες..., που δεν τόλμησε κανένα άλλο κώμα ή απόκωμα της "αριστεράς" να αντιμετωπίσει στα ίσα. ΕΥΓΕ!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζιμπαμπουε.  Υποστηρικτές του αποπεμφθέντος πρώην αντιπροέδρου (και πιθανού διαδόχου) εναντίον της συζύγου (και παρολίγον διαδόχου) του Μουγκάμπε.
Σχολιο.- Δυσκολευόμαι να συμφωνήσω γιατί εκτός από τα εσωτερικά τής Ζιμπάμπουε και τους εκεί παίκτες υπάρχει και η μεγαλύτερη εικόνα με τους δικούς της παίκτες. Και λόγω συσχετισμού η μεγάλη επιδρά καταλυτικά στη μικρή, δηλαδή οι μεγάλοι παίκτες μπορούν να εντάξουν τους μικρούς στο ευρύτερο σχεδιάκι τους και να μετασχηματίσουν την κόντρα μεταξύ καιροσκοπικών φραξιών στην επικαιροποίηση τού τίνα παγκοσμίως. [Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω πως η σημερινή Ζιμπάμπουε αποτελεί μια ανορθογραφία στο σημερινό παγκόσμιο χάρτη, που δεν έχει διορθωθεί όπως θα όφειλε από το '90 και μετά (οπότε και μας έχουν πνίξει τα σκατά, ως γνωστόν).]
Σχολιο.-  Οι συγκεκριμένοι πραξικοπηματίες ομνύουν στο όνομα της επανάστασης (της οποίας ο αποπεμφθείς αντιπρόεδρος ήταν από τα βασικά ιστορικά στελέχη), σε αντιπαράθεση με την προεδρική σύζυγο (που ανελίχθη πολύ αργότερα - 40 χρόνια διαφορά έχει η Μιμή -εεε, η Γκρέις ήθελα να πω- απ' τον πρόεδρο!). Τώρα, το αν έχει αυτό καμία σχέση με τα συμφέροντα που εκφράζουν και πιθανές εξαρτήσεις (είτε των μεν, είτε των δε) θα σε γελάσω...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μετά την κοινή ανακοίνωση τόσων κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς για την καταδίκη αυτών που μας εμπόδισαν να μπούμε στο Πολυτεχνείο, να υποθεσουμε πως θα έχουμε συχνά τέτοιες ανακοινώσεις και για ζητήματα που απασχολούν τον λαό.
Μιας και μπορέσαν καμιά εικοσαριά οργανώσεις να υπογράψουν κοινό κείμενο για ν' ανοίξει το Πολυτεχνείο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζιμπάμπουε: Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε αρνήθηκε να παραιτηθεί
 Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 18:24
Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ηλικίας 93 ετών, που παραμένει στην εξουσία εδώ και 37 χρόνια, αρνήθηκε να παραιτηθεί μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε την Πέμπτη με στρατηγούς, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις.
«Συναντήθηκαν την Πέμπτη. Αρνήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του, πιστεύω ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο» επεσήμανε η ίδια πηγή.
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν τις κεντρικές εγκαταστάσεις του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZBC και απέκλεισαν την πρόσβαση σε κυβερνητικά κτήρια, αλλά σύμφωνα με πηγές του στρατού δεν έχουν προχωρήσει σε πραξικόπημα.
Ο στρατός έχει θέσει υπό κράτηση τον 93χρονο πρόεδρο Μουγκάμπε, ηγέτη του κυβερνητικού κόμματος Zanu-PF, για τον οποίο αναφέρουν ότι είναι ασφαλής.
Σε τηλεοπτικό μήνυμα εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε: «Ο στρατός προσπαθεί να σταματήσει τον εκφυλισμό της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας» και αρνούμενος ότι πρόκειται για πραξικόπημα, συνέχισε λέγοντας: «Στοχεύουμε μόνο τους εγκληματίες γύρω από τον πρόεδρο, που με τις πράξεις τους προκαλούν τα κοινωνικά και οικονομικά δεινά στους πολίτες της χώρας και σκοπεύουμε να τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκαταρκτική εξέταση για την κατάληψη του Πολυτεχνείου
 Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 17:55
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη του Πολυτεχνείου διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος.
Τα ενδεχόμενα αδικήματα που ερευνώνται από την αστυνομία, η οποία ανέλαβε τη σχετική έρευνα υπό την εποπτεία εισαγγελέα, αφορούν κατάληψη δημοσίου κτιρίου και άσκηση παράνομης βίας. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν τη δυνατότητα εισόδου στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, εκτός αν τελούνται αυτόφωρα κακουργήματα.

Ενώ βεβαιως ευτυχως δεν χρειαστηκε καμια συνδρομη του κρατους, (των αληταραδων εισαγγελεων της μιζας και των αυθαιρετων χτισματων και των ναρκεμπορων μπατσων), τωρα  ανακατεβονται σε ένα ζητημα που δεν τους αφορα.  Και η «καταληψη» εληξε ειρηνικα.
Μετα εχουν αδικο αυτοι που λενε ότι αυτοι οι 30 που εκανα την «καταληψη» ηταν πρακτορες και ασφαλιτακια, και ότι είναι κρυφοσυριζαιοι…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην «κόψη του ξυραφιού» η Ζιμπάμπουε
 Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 05:44
Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η Ζιμπάμπουε, μία μέρα αφού ο στρατός κατέλαβε την εξουσία υποστηρίζοντας ότι διεξαγάγει μια στοχευμένη εκστρατεία εναντίον «κακοποιών στοιχείων» στο περιβάλλον του 93χρονου προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε, που κυβερνά τη χώρα της νότιας Αφρικής επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.
Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν το στρατιωτικό πραξικόπημα θα σημάνει το οριστικό τέλος της διακυβέρνησης από τον Μουγκάμπε. Ο κύριος σκοπός των στρατηγών μοιάζει να είναι να εμποδιστεί η σύζυγος του προέδρου, η Γκρέις, που είναι 41 χρόνια νεότερή του, να τον διαδεχθεί.
Μέσα ενημέρωσης της περιοχής ανέφεραν ότι ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός Κρατικής Ασφαλείας της Νότιας Αφρικής έφθασαν στη Χαράρε, την πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, το βράδυ της Τετάρτης απεσταλμένοι του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα, και ότι σκοπεύουν να συναντηθούν τόσο με τον Μουγκάμπε, όσο και με τους στρατηγούς. Ο στόχος της επίσκεψής τους δεν έχει καταστεί σαφής.
Ο Ζούμα απηύθυνε νωρίτερα μια έκκληση για «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» και προέτρεψε τον στρατό της Ζιμπάμπουε να «εγγυηθεί ότι δεν θα υπονομευθεί η ειρήνη και η σταθερότητα» στη χώρα, που γειτονεύει με τη Νότια Αφρική και βίωσε αλλεπάλληλες κρίσεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Σύμφωνα με τη νοτιοαφρικάνικη προεδρία, ο Μουγκάμπε είπε στον Ζούμα σε τηλεφωνική τους συνδιάλεξη ότι βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό αλλά είναι καλά, ενώ ο στρατός διαβεβαίωσε πως «εγγυάται» την ασφάλεια τόσο του ίδιου του προέδρου όσο και των μελών της οικογένειάς του.
Ο Μουγκάμπε, ο οποίος για πολλούς στην Αφρική παραμένει ένας ήρωας του αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία, χαρακτηρίζεται αντίθετα από πολλές αποικιοκρατικες δυτικες κυβερνήσεις σαν ένας τύραννος γιαυτο επιβαλλαν  την καταστροφη της οικονομίας της Ζιμπαμπουε, του πάλαι ποτέ σιτοβολώνα της αποικιας των Αγγλων που την ονομαζαν ρατσιστικη Νοτια Ροδεσια, περαν των διαμαντιων και των αλλων πολιτικων λιθων που βρισκονταν  στην πρώην αποικία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η νέα κρίση στη Ζιμπάμπουε άρχισε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Μουγκάμπε απέπεμψε τον αντιπρόεδρό του και προαλειφόμενο διάδοχό του, τον Έμερσον Μνανγκάγκουα, 75 ετών, επειδή έκρινε πως δεν ήταν «πιστός» στον ίδιο. Οι στρατηγοί θεώρησαν ότι η κίνηση αυτή είχε στόχο να ανοίξει τον δρόμο στην Γκρέις Μουγκάμπε για να διαδεχθεί τον σύζυγό της στην προεδρία και διεμήνυσαν ότι ήταν έτοιμοι να «επέμβουν» εάν οι εκκαθαρίσεις στο κυβερνών κόμμα δεν σταματούσαν.
Άρματα μάχης έκλεισαν ξανά δρόμους αφού έπεσε το σκοτάδι και στρατιώτες με αυτόματα στα χέρια έκαναν περιπολίες στη Χαράρε, όπου πάντως έμοιαζε να επικρατεί ηρεμία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βιέννη: Αλυσίδα φωτός κατά της ακροδεξιάς
 Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 05:1
Χιλιάδες άνθρωποι σχημάτισαν μια αλυσίδα φωτός στη Βιέννη την Τετάρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον επικείμενο σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα συμπεριλαμβάνει στελέχη του ακροδεξιού κόμματος των Ελεύθερων.
Οι διαδηλωτές, κρατώντας στα χέρια κεριά που τρεμόπαιζαν, φακούς, ακόμα και φανούς ποδηλάτων, περικύκλωσαν τη συνοικία όπου βρίσκονται τα κτίρια της κυβέρνησης.
«Τα πιο σημαντικά αξιώματα της δημοκρατίας μας πρέπει να τα καταλαμβάνουν αποκλειστικά άνθρωποι που να μπορούμε να εμπιστευτούμε, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τους εξτρεμιστές της άκρας δεξιάς», δήλωσε ο Αλεξάντερ Πόλακ, εκπρόσωπος της SOS Mitmensch, μιας από τις πολλές οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που οργάνωσαν την κινητοποίηση.
Αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση στην Αυστρία αφότου άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης ανάμεσα στο δεξιό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP) και το κόμμα των Ελεύθερων (FPÖ) πριν από δύο εβδομάδες.
Οι οργανωτές της κινητοποίησης εκτίμησαν ότι οι συμμετέχοντες ήταν 8.000 ως 10.000.
«Είμαστε εδώ επειδή (το FPÖ) εκφέρει λόγο μίσους, θέλει να διχάσει τον κόσμο», δήλωσε η Μπριγκίτε, που πήρε μέρος στη διαδήλωση κρατώντας ένα κερί.
Πάντως η συμμετοχή στη διαδήλωση αυτή ήταν πολύ μικρότερη από ό,τι πριν από 17 χρόνια, όταν το FPÖ είχε συμμετάσχει για πρώτη φορά σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό ως ήσσων εταίρος του ÖVP. Τότε, είχαν βγει στους δρόμους τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι.
Η στροφή προς τα δεξιά «έχει μετατραπεί σε τάση στην Ευρώπη (...). Δεν είναι πλέον απλώς ζήτημα της Αυστρίας», σημείωσε ο Γιούργκεν, άλλος ένας από τους διαδηλωτές, ο οποίος έκρινε πως αυτός είναι ο λόγος που «δεν προκαλεί πια τόσο μεγάλη διαμάχη» στη χώρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα στηρίζει τον Μαδούρο
 Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 05:10
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συμφώνησε με την Μόσχα την αναδιάρθρωση χρέους της Βενεζουέλας συνολικής αξίας 3,15 δισ. Δολαρίων, σε ομόλογα που κατέχει η Ρωσία.
Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η αναδιάρθρωση θα πραγματοποιηθεί μέσω μιας δεκαετούς παράτασης του χρόνου ωρίμασης των ομολόγων. Τα πρώτα έξι χρόνια η Βενεζουέλα θα καταβάλει ελάχιστα χρήματα.
«Η ανακούφιση που παρέχεται στη Δημοκρατία της Βενεζουέλας με την αναδιάρθρωση του χρέους θα επιτρέψει την ανακατεύθυνση πόρων για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, θα βελτιώσει τη φερεγγυότητά της ως οφειλέτη και θα δώσει στους άλλους πιστωτές της χώρας ένα παράδειγμα προς μίμηση», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύνοδος ακροδεξιών κομμάτων στην Τσεχία
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 05:04
Μια σύνοδος ευρωπαϊκών κομμάτων που εναντιώνονται στη μετανάστευση θα οργανωθεί τον επόμενο μήνα στην Πράγα, ανακοίνωσε ένα ηγετικό στέλεχος του τσεχικού ακροδεξιού κόμματος της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας (SPD) (10,64% στις εκλογες του 2017), ο Τόμιο Οκάμουρα, την Τετάρτη.
Ο Οκάμουρα δήλωσε ότι ο σκοπός της συνόδου είναι «να συζητήσουμε ένα νέο μοντέλο ευρωπαϊκής συνεργασίας, βασισμένης σε μια ένωση κυρίαρχων κρατών, ελεύθερων από τη δικτατορία των Βρυξελλών, που θα επιδιώκουν αμοιβαία οφέλη».
Μέλη του SPD εξελέγησαν στη Βουλή στις εκλογές του Οκτωβρίου στην Τσεχική Δημοκρατία, έπειτα από μια εκστρατεία με μια ανοιχτά αντιμεταναστευτική και ευρωσκεπτικιστική πλατφόρμα.
Σύμφωνα με τον Οκάμουρα στη σύνοδο αυτή αναμένεται να πάρουν μέρος η Μαρίν Λεπέν, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας (13,2%), ο Χέερτ Βίλντερς του Κόμματος της Ελευθερίας της Ολλανδίας (13,1%), ο Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά της Ιταλίας (4%) ή ανώτερα στελέχη του κόμματός του, καθώς και στελέχη του κόμματος των Ελεύθερων (FPÖ) της Αυστρίας (26,5%), του ακροδεξιού κόμματος που αναμένεται να συμμετέχει στον επόμενο αυστριακό κυβερνητικό συνασπισμό.
Η Τσεχία είναι μια από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης οι κυβερνήσεις των οποίων έχουν εναντιωθεί στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετεγκατάσταση λαθρομεταναστων από την Ιταλία και την Ελλάδα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΜΕ: Επίκαιρη η σημασία του βασικού συνθήματος του Πολυτεχνείου «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»
 Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 20:05
«Σήμερα, 44 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, καθώς ο κόσμος της εργασίας βυθίζεται όλο και περισσότερο στην εξαθλίωση και στην απόγνωση, αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας, το βασικό σύνθημα της νεολαίας και του λαού για: “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” αποκτά επίκαιρη σημασία και περιεχόμενο». Αυτό τονίζει στο μήνυμά της για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Παράλληλα, καλεί τους μαθητές και τους φοιτητές, τους άνεργους και τους νέους εργαζόμενους, «αντλώντας δύναμη και έμπνευση από την εξέγερση του Πολυτεχνείου», να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και την πορεία του Πολυτεχνείου αύριο, Παρασκευή, στις 15:30, μπροστά από την παλιά Βουλή και «να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της απάνθρωπης πολιτικής των μνημονίων, της λιτότητας και του ξεριζωμού των λαών».
«Να θέσουμε τα θεμέλια για μία άλλη κοινωνία, της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων» καταλήγει η ΟΛΜΕ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυστρία: Ο πρασινος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν αρνείται να ορκίσει ως υπουργούς στελέχη του Κόμματος των Ελευθέρων
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 22:25
Ενώ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του απερχόμενου Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνασπισμού, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν (από το κομμα των Πρασινων) φέρεται να ανακοινώνει για πρώτη φορά την άρνησή του να ορκίσει ως υπουργούς συγκεκριμένα στελέχη του Κόμματος των Ελευθέρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει απόψε η αυστριακή έγκυρη συντηρητική εφημερίδα "Die Presse", την πρόθεσή του αυτή ο πρόεδρος Βαν ντερ Μπέλεν ανακοίνωσε στη διάρκεια επίσημου γεύματος που παρέθεσε την περασμένη Παρασκευή στη Βιέννη προς τιμήν του και για τους πρέσβεις των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο εκπρόσωπος της προεδρεύουσας αυτό το εξάμηνο στην ΕΕ, Εσθονίας.
Ο Αυστριακός πρόεδρος φέρεται μάλιστα να κατονόμασε δύο στελέχη των Ελευθέρων που δεν πρόκειται να δεχθεί να ορκίσει ως υπουργούς στη μελλοντική κυβέρνηση, τον ευρωβουλευτή του κόμματος Χάραλντ Βιλίμσκι και τον δημοτικό σύμβουλο της Βιέννης Γιόχαν Γκουντένους, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θεωρεί ως πιθανότερη εκδοχή τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Κόμματος των Ελευθέρων, τον οποίο ο ίδιος δεν φαίνεται να προτίθεται να απορρίψει.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος επιφυλάσσεται να κάνει χρήση των συνταγματικών δυνατοτήτων του και να απορρίψει συγκεκριμένα πρόσωπα ως υπουργούς, κάτι το οποίο, όπως ο ίδιος σημείωσε, εάν χρειαστεί, θα το τεκμηριώσει με δημόσια τοποθέτησή του.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Die Presse, ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν επισήμανε στους Ευρωπαίους διπλωμάτες ότι θεωρεί ιδιαίτερα ευαίσθητα δύο υπουργεία, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Εξωτερικών, τα οποία φέρεται να ζητά να καλύψει με στελέχη του το Κόμμα των Ελευθέρων.
Μάλιστα το υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να επιδιώκει να αναλάβει ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και το Εξωτερικών ο υποψήφιος των Ελευθέρων στις περυσινές αυστριακές προεδρικές εκλογές και δεύτερος αντιπρόεδρος της προηγούμενης αλλά και της νέας αυστριακής Βουλής, Νόρμπερτ Χόφερ.
Η Προεδρία της Δημοκρατίας στη Βιέννη αρνήθηκε απόψε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Die Presse, ενώ ο γενικός γραμματέας των Ελευθέρων Χέρμπερτ Κικλ σε αποψινές δηλώσεις του τόνισε πως δεν σχολιάζει πληροφορίες τρίτων για υποτιθέμενες δηλώσεις του Αυστριακού ομοσπονδιακού προέδρου, με τον οποίο, όπως σημείωσε, ο αρχηγός των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε έχει «καλή βάση συζήτησης».
Κατά την άποψη του Κικλ, σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων συνασπισμού είναι νωρίς να γίνονται εικασίες ως προς τα ονόματα που θα αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα.
Από την πλευρά του, ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ως αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, νικητή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, έχει λάβει από τον πρόεδρο Βαν ντερ Μπέλεν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σε συνέντευξή του την περασμένη Παρασκευή στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» είχε αναφέρει πως προτίθεται να «σεβαστεί» τα περιθώρια που έχει ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος κατά τον σχηματισμό κυβέρνησης, «αλλά υπενθυμίζω πως το Κόμμα των Ελευθέρων θα είναι ο μικρότερος εταίρος στον συνασπισμό».
Ο 31χρονος εντολοδόχος καγκελάριος επεσήμανε στη συνέντευξή του ότι ως επικεφαλής της μελλοντικής κυβέρνησης θα είναι «ιδιαίτερα ευαίσθητος» στο θέμα του αντισημιτισμού, γιατί, όπως σημείωσε, η Αυστρία έχει στο θέμα αυτό μία ιστορική ευθύνη, ενώ μία προϋπόθεση είναι επίσης, η μελλοντική κυβέρνηση να είναι «φιλοευρωπαϊκή».
Ο Κουρτς είχε αποφύγει να απαντήσει στο ερώτημα της Le Monde, εάν ο ίδιος θα θελήσει να ζητήσει από το Κόμμα των Ελευθέρων να εγκαταλείψει την κοινή παράταξη στην οποία βρίσκονται οι Ελεύθεροι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το γαλλικό ακροδεξιό και αντιευρωπαϊκό «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λεπέν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΤΟΣΟΣ ΠΟΝΟΣ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΚΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;ΤΕΛΙΚΑ ΦΙΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΜΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΩΜΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ;;;;;;;;;;;;;;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτέλους: Η κυβέρνηση καταργεί την Σαρία στην Θράκη και καταργεί την εξουσία των μουφτήδων
Σαρία τέλος: Επιτέλους το ελληνικό κράτος αποφασίζει να συμπεριφερθεί ως κυρίαρχη οντότητα και η κυβέρνηση θα καταθέσει τις επόμενες μέρες στη Βουλή ρύθμιση για θέματα προσωπικού και κληρονομικού δικαίου των Ελλήνων πολιτών μελών της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης και γενικότερα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας, όπως είναι η εκπαίδευση.
Η ανακοίνωση ήρθε από το βήμα του 6ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Κομοτηνή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα.
"Με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει να σταματήσει το τουρκικό προξενείο και τους ψευδομουφτήδες του (που δεν έχουν διοριστεί από το ελληνικό κράτος) να δρουν ανεξέλεγκτα ενώ έρχεται λίγες ημέρες πριν την έλευση του Ρ.Τ.Ερντογάν στην χώρα στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ενόψει και της περιοδείας του Τούρκου προέδρου στην Θράκη.
Επίσης με τον τρόπο αυτό το ελληνικό κράτος δείχνει διάθεση να θέσει υπό τον έλεγχό του ως οφείλει την παιδεία που παρέχεται στα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας και να εμποδίσει έτσι τις όποιες προσπάθειες «τουρκοποίησής» τους από τις οργανωμένες προσπάθειες της Άγκυρας."

Σχολιο.-  Η κυβέρνηση πατριωτικά μιλώντας είναι για τα μπάζα..
Σχολιο.- Εννοεις οτι θα επρεπε να καταργησει δια νομου τη σαρια ετσι?
Σχολιο.-  Πέραν αυτού σου μιλάω εκ των έσω.. Είμαστε στο σύριζα πέραν του δέοντος διεθνιστες.. Καταντήσαμε εθνομηδενιστες.. Εγώ για αυτό τον άφησα μετά από δέκα τόσα χρόνια... Έξι χρόνια δεν ψηφίζω... Τουρκολαγνοι και ισλαμολατρες είναι οι κυβερνητικοί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εφιαλτικη δεκαετια. Λιγοτεροι και πιο γερασμενοι οι Ελληνες.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


«Ειμαστε  πανετοιμοι για πλημμυρες» διαβεβαιωνε  ο Αντιπεριφερειαρχης Δυτικης Αττικης    Γιάννης Βασιλείου,   πριν από 9 ημερες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πλειστηριασμοι από 29 Νοεμβριου.  Συμφωνησαν  κυβερνηση – συμβολαιογραφοι


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραγωδια με 16 νεκρους και 17 τραυματιες στη Δυτικη Αττικη  που μετατραπηκε σε υγρο ταφο. Τεραστιες ευθυνες της Δουρου, υου υπουργειου Περιβαλλοντος, και των δημαρχων. Οι μετερωλογοι (που κι αυτοι εκτεθηκαν) προειδοποιουν για νεα ακραια καιρικα  φαινομενα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεπιθυμητοι στη  Θεσσαλονικη. Εκδηλωση-προκληση στη ΔΕΘ από ναζιστες χρυσαυγιτες και ακροδεξιους Σερβους του υπερεθνικιστικου Ριζοσπαστικου κομματος του Σεσελι


Ακυρώθηκε από τη ΔΕΘ η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής
16/11/2017    17.00
Η ΔΕΘ ακύρωσε σήμερα το πρωί την εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα εντός του συνεδριακού κέντρου Ιωάννης Βελίδης.
Το χρονικό
Το συνεδριακό κέντρο είχε ζητήσει αρχικά το Ίδρυμα Α.Ι.Γ.Ι.Σ. το οποίο είχε επικοινωνήσει για την πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα  Ελλάς – Σερβία – Ορθοδοξία με την συμμετοχή του Εθνικού Ριζοσπαστικού Κόμματος Σερβίας.
Σύμφωνα με το site της Χρυσής Αυγής θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη μεγάλη αντιπροσωπεία του Εθνικού Ριζοσπαστικού Κόμματος Σερβίας, του μεγάλου Εθνικιστή Ηγέτη Βόισλαβ Σέσελι και την Σερβική αντιπροσωπεία αποτελούν εκλεγμένοι Βουλευτές του Σερβικού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Καθηγητές Πανεπιστημίου και πρώην Αξιωματικοί του Σερβικού Στρατού.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα εξής:
Ελληνοσερβική φιλία και Ορθοδοξία
Εθνικά Κόμματα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση
Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας
Ο κίνδυνος της ισλαμοποίησης για την Ευρώπη
Το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου και άλλα
Συντονιστής: Ηλίας Κασιδιάρης
Συνεδριακό Κέντρο ΔΕΘ, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου – 18.00
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής
Όταν η διοίκηση της ΔΕΘ διαπίστωσε ότι είχε εξαπατηθεί και ότι πίσω από το ίδρυμα  Α.Ι.Γ.Ι.Σ. βρίσκεται η ίδια η Χρυσή Αυγή επικοινώνησε με τα γραφεία της Θεσσαλονίκης και ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί.
H ανακοίνωση της έκθεσης είναι η εξής:
Μη πραγματοποίηση εκδήλωσης Ιδρύματος «ΑΙΓΙΣ» Ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση του Ιδρύματος «ΑΙΓΙΣ» με τίτλο «Ελλάς – Σερβία – Ορθοδοξία» που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 16/11/17 και ώρα 18:00, δε θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της ΔΕΘ HELEXPO.
Μυρίζει μπαρούτι στο κέντρο
Στην ανακοίνωση από την πλευρά της Χρυσής Αυγής της πραγματοποίησης της εκδήλωσης, παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του αντεξουσιαστικού χώρου και ανακοίνωσαν κινητοποίηση.
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 16/11| 17.00 | ΚΑΜΑΡΑ
Την Πέμπτη 16 Νοέμβρη και ώρα 18:00, οι ναζί της Χρυσής Αυγής διοργανώνουν εκδήλωση μαζί με τα σέρβικα φασιστοκουμπαράκια τους, λέει η ανακοίνωση στο Indymedia.
Μπροστά στα νέα δεδομένα η ΔΕΘ αποφάσισε αφού ακύρωσε την εκδήλωση να κλείσει τις πύλες τις στις 16.00 σήμερα καλώντας την αστυνομία να φυλάξει την περίμετρο της για το φόβο των επεισοδίων.
Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι για την πρόκληση επεισοδίων καθώς από πλευρά της η Χρυσή Αυγή δεν έχει ανακοινώσει την ακύρωση της εκδήλωσης ενώ στον αντιεξουσιαστικό χώρο έχει ήδη ανακοινωθεί κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 17.00 στην Καμάρα με κατεύθυνση την ΔΕΘ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Τελικά τα 'θελε κι αυτή!»
16.11.2017, 18:29
Μια 20χρονη Ισπανίδα έπεσε θύμα βιασμού από πέντε επίσης άτομα στη Σεβίλη, στη διάρκεια μιας υπαίθριας γιορτής στις 7 Ιουλίου του 2016. Το κορίτσι βρήκε σε κατάσταση σοκ ένα ζευγάρι, που ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία με τη βοήθεια των καμερών ασφαλείας όχι μόνο επιβεβαίωσε το περιστατικό, αλλά εντόπισε τους πέντε υπόπτους και τους συνέλαβε. Η κοπέλα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί που την εξέτασαν διαπίστωσαν τον βιασμό της.
Μάλιστα, οι αρχές βρήκαν σε ιστοσελίδα βίντεο του ομαδικού βιασμού, το οποίο είχαν ανεβάσει οι ίδιοι οι δράστες και το συνέκριναν με αυτό που πήραν από τις κάμερες ασφαλείας.
Όλα έγιναν σύμφωνα με τον νόμο, σχηματίστηκε κατηγορητήριο και οι πέντε ύποπτοι δικάζονται για σεξουαλική επίθεση και βία.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην Ισπανία, όχι μόνο για το ίδιο το γεγονός του βιασμού, αλλά και για τον τρόπο που το χειρίστηκε ο δικαστής που έχει χρεωθεί την υπόθεση.
Η οικογένεια ενός από τους κατηγορούμενους, στην προσπάθεια να βρει επιχειρήματα για την υπεράσπισή του, προσέλαβε ιδιωτικό ντετέκτιβ, ο οποίος ανέλαβε να παρακολουθήσει την κοπέλα το διάστημα μετά την επίθεση.
Κατέγραψε με μεγάλη επιμέλεια τις καθημερινές δραστηριότητές της: Πού πήγαινε, ποιους συναντούσε, πώς ήταν ντυμένη, αν χαμογέλασε ή αν γέλασε, τι αναρτήσεις έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ αυτών εντόπισε ότι μοιράστηκε με τους φίλους της στο facebook μια δημοσίευση «με εορταστικό χαρακτήρα».
Όλα τα παραπάνω κατατέθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία εκ μέρους της υπεράσπισης και -ω! του θαύματος- ο δικαστής τα δέχτηκε...
Η υπόθεση ακόμη δεν έχει εκδικαστεί, οπότε δεν γνωρίζει κανείς αν οι ύποπτοι για την επίθεση θα καταδικαστούν. Ωστόσο, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η σύγχρονη κοινωνία δεν μπορεί -ή δεν θέλει να διαχειριστεί- το ζήτημα της σεξουαλικής βίας εναντίον των γυναικών.
Η ιστορία είναι παλιά και γνωστή και φυσικά δεν αφορά μόνο την Ισπανία. Σε κάθε περιστατικό βιασμού μια γυναίκας, οποιασδήποτε ηλικίας ή κοινωνικής θέσης εξετάζονται τα εξής πράγματα: μήπως φορούσε στενά ρούχα; μήπως ενώ στην αρχή ήθελε να έχει ερωτική σχέση με τον επιτιθέμενο μετά άλλαξε γνώμη; μήπως έδωσε την εντύπωση ότι επιθυμούσε μια ερωτική επαφή;
Κι ύστερα, στη διάρκεια της επίθεσης, μήπως δεν αμύνθηκε επαρκώς; Έβαλε τις φωνές, ζήτησε βοήθεια; Μετά; Κατήγγειλε την επίθεση αμέσως ή περίμενε ώρες ή μέρες για να το κάνει; Συνεχίζει να ζει κανονικά; Επισκέπτεται φίλους της; Πηγαίνει στη δουλειά;
Αν η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι «ναι», τότε το ίδιο το γεγονός της σεξουαλικής επίθεσης περνά σε δεύτερη μοίρα και οι γύρω της, ακόμη και κοντινά της πρόσωπα ενδέχεται να αρχίσουν να το αμφισβητούν. Μήπως τελικά τα ήθελε;
Τελικά, δεν αρκεί η αλήθεια, το γεγονός. Αν δεν την δουν να κλαίει στον δρόμο, αν δεν χάσει λόγω κατάθλιψης και καταρρακωμένη τη δουλειά της, αν δεν καταστραφεί οριστικά και αμετάκλητα η ζωή της και αν δεν κυκλοφορεί στο εξής ντυμένη τουλάχιστον σαν καλόγρια, η βία που υπέστη χάνει κάτι -πολύ- από την αλήθεια της.
Άρα, ισχύει και σ' αυτή την περίπτωση κάτι αντίστοιχο και με τη γυναίκα του Καίσαρα: Δεν αρκεί να σε βιάσουν, πρέπει να σου φαίνεται κιόλας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σημαιοφόρος του αισχρού αντικομμουνισμού το Ευρωκοινοβούλιο

Μια ακόμα αισχρή και ανιστόρητη συζήτηση οργάνωσε χτες το Ευρωκοινοβούλιο, με θέμα «Η κληρονομιά του ολοκληρωτισμού της επανάστασης των Μπολσεβίκων του 1917», αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε σημαιοφόρο του χυδαίου αντικομμουνισμού, της εξίσωσης του τέρατος του φασισμού/ναζισμού - γνήσιου παιδιού της καπιταλιστικής βαρβαρότητας - με τον κομμουνισμό, της παραχάραξης και ωμής διαστρέβλωσης της Ιστορίας.
Αποφασιστική απάντηση στον αντικομμουνισμό έδωσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με την τοποθέτησή της στη συζήτηση, αποκαλύπτοντας τη συκοφάντηση, τα ανιστόρητα ψέματα, την ιστορική διαστρέβλωση, προβάλλοντας τις τεράστιες κατακτήσεις των εργαζομένων στο σοσιαλισμό, σε αντίθεση με τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν στον καπιταλισμό, τονίζοντας την επικαιρότητα και την αναπόφευκτη ιστορική αναγκαιότητα της επικράτησης του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.
Η πρωτοφανής σύμπνοια των τοποθετήσεων των αστικών πολιτικών κομμάτων, που η μία συμπλήρωνε την άλλη, στην ίδια αντικομμουνιστική εξαλλοσύνη, και με τα ίδια κατασκευασμένα «επιχειρήματα» περί «μπολσεβίκικου πραξικοπήματος», «διώξεων» κ.ο.κ., απέδειξε ότι αυτό που ενώνει το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου είναι το μίσος τους ενάντια στην εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα και πάνω απ' όλα την πολιτική τους πρωτοπορία, τα Κομμουνιστικά Κόμματα, τους κομμουνιστές, την πάλη τους για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Από κοντά κι η ΝΔ, που με τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Μ. Κεφαλογιάννη στην ίδια γραμμή, επανέλαβε τα τερατώδη ψέματα περί των θυμάτων του κομμουνισμού, μιλώντας προκλητικά για «πραξικόπημα», ενώ υπερασπίστηκε την ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό καθώς και το απαράδεκτο αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και όλη την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ.
Στην αντικομμουνιστική υστερία τους επιχείρησαν προκλητικά να ταυτίσουν, όπως έκανε και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τίμμερμανς, την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση με τα εγκληματικά φασιστικά καθεστώτα, με τους τζιχαντιστές και τους φανατικούς ισλαμιστές, που οι ίδιοι δημιούργησαν και εξόπλισαν για να υπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματά τους, τους πολέμους, το αιματοκύλισμα των λαών. Μίλησαν μέχρι και για εγκλήματα πολέμου (!) των μπολσεβίκων, προφανώς εννοώντας τη συντριβή των ναζί και των συνεργατών τους. Ζήτησαν μάλιστα δίκες για τους κομμουνιστές, ανάλογες με αυτές της Νυρεμβέργης για τους ναζί, και την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, που ήδη είναι σε εφαρμογή σε μια σειρά χώρες της ΕΕ.


Δεν μπορούν...
Οι τερατολογίες, οι συκοφαντίες, τα χυδαία ψέματα περί «100 εκατομμυρίων νεκρών (!) από τον κομμουνισμό», η πιο ανιστόρητη αντιστροφή της ιστορικής πραγματικότητας και όλα τα υπόλοιπα που ακούστηκαν στη χτεσινή συζήτηση που οργάνωσε το Ευρωκοινοβούλιο, δεν μπορούν να σβήσουν από τη συλλογική ιστορική μνήμη τα τεράστια επιτεύγματα της ΕΣΣΔ και των άλλων χωρών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις των εργαζομένων, που αποτελούν άπιαστο όνειρο για τους εργάτες στον καπιταλισμό: Την εξαφάνιση της ανεργίας, την καθολική εξασφάλιση δωρεάν στέγασης, εκπαίδευσης, Υγείας, Πρόνοιας, της απόλαυσης των πολιτιστικών αγαθών, των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας, την προστασία του παιδιού και της μητρότητας, την ισοτιμία γυναικών και ανδρών, την ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον, την αδελφική συμβίωση των λαών, την πραγματική ελευθερία από την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την κοινωνική αδικία, την εργατική εξουσία.
Οι αστοί, το πολιτικό προσωπικό τους, οι αστικές κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, όπως η ΕΕ, ξέρουν πολύ καλά ότι το καθεστώς της εκμεταλλευτικής βαρβαρότητας βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, γεννάει καθημερινά τις προϋποθέσεις της ανατροπής του. Με τέτοιου είδους συζητήσεις, ψέματα και λάσπη επιχειρούν να αθωώσουν, να δικαιολογήσουν και να υπερασπίσουν τη δικτατορία των μονοπωλίων, τα εγκλήματα του καπιταλισμού. Να ξορκίσουν τους φόβους τους.
Το φάντασμα του κομμουνισμού συνεχίζει να πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ. Ο 21ος αιώνας θα επιβεβαιώσει τους εφιάλτες των αστών, την εποχή νέων μεγάλων κοινωνικών επαναστάσεων, πιο ώριμων, διδαγμένων από την πρώτη προσπάθεια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, που θα σαρώσουν οριστικά το καπιταλιστικό σύστημα, εδραιώνοντας το φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συριζαίοι καθάρματα...
η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε υπέρ,
για το εμπάργκο σε βάρος της Βενεζουέλας
Κοτζιάς: Υπερψήφισε ξεδιάντροπα τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Βενεζουέλας
την 11/15/2017 10:11:00 μ.μ.
Η ομόφωνη απόφαση των υπουργών ΥΠΕΞ της ΕΕ για επιβολή κυρώσεων στη Βενεζουέλα δείχνει την υποκρισία της ελληνικής κυβέρνησης και την πραγματική της στάση στην κλιμάκωση των πιέσεων και της απροκάλυπτης ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε βάρος της Βενεζουέλας.
Τη σταδιακή επιβολή κυρώσεων στη Βενεζουέλα ενέκριναν ομόφωνα οι Υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ. Η απόφαση συνοδεύεται από την επιβολή εμπάργκοστην πώληση όπλων κι ουσιαστικά συνιστά κλιμάκωση των διεθνών πιέσεων και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη χώρα εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης.
Η απόφαση πάρθηκε υπό το πρόσχημα, άκουσον – άκουσον, της αποφυγής της “οικονομικής και πολιτικής κατάρρευσης” της χώρας κι έρχεται σε μια περίοδο όπου κλιμακώνονται απροκάλυπτα οι πιέσεις εναντίον της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και υπέρ της αντιδραστικής αντιπολίτευσης. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ως στόχος η “έναρξη διαλόγου” μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης, και σημειώνεται ως παράγοντας όξυνσης (!;) τις περιφερειακές εκλογές του περασμένου μήνα -κι όχι τη βίαια παρεμπόδισή τους από ένοπλες συμμορίες σε κάποιες επαρχίες.
Η απαράδεκτη απόφαση ήταν ομόφωνη και φέρει φαρδιά πλατιά την ντροπιαστική  υπογραφή του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
Παράλληλα, εντείνεται κι η οργανωμένη πίεση σχετικά με το χρέος της Βενεζουέλας, με τη μείωση του βαθμού της πιστοληπτικής της ικανότητας από διάφορους οίκους αξιολόγησης. Την ίδια στιγμή ο Μαδούρο δηλώνει πως παρά τη σχετική φημολογία, η Βενεζουέλα δε θα κηρύξει ποτέ στάση πληρωμών, στοχεύοντας στη στρατηγική της διαπραγμάτευσης και της αναχρηματοδότησης του χρέους.
Σχολιο.- OTI TOYΣ ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΚΟΥΚΚΙ...
ΞΕΦΤΙΛΕΣ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσοι ακόμα εν έτει 2017 με τόσες πλούσιες πηγές( βιβλία, εκπομπές, ντοκιμαντέρ, αυτόπτες μάρτυρες, εφημερίδες, πρακτικά απο δικες, διαδίκτυο, κλπ), αρνούνται την ύπαρξη νεκρών στο Πολυτεχνείο είναι :
α) Πολύ ηλιθιοι  ❌
β) πολύ αμόρφωτοι  ❌
γ) Πολύ "βαλτοί"  ❌
δ) και τα τρία!  ✔
Υ.Γ. Σκουπίδια της κοινωνίας είστε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση Πολάκη στην Ξαφά: «Θέλει φτύσιμο και δημόσιο ξεφτίλισμα»
16/11/2017
Σε «φτύσιμο και δημόσιο ξεφτίλισμα» κατά της Μιράντας Ξαφά, την οποία αποκαλεί «νεοφιλελεύθερο κοράκι, σύγχρονο Εφιάλτη, σύγχρονο προδότη», καλεί ο Παύλος Πολάκης.
Αφορμή ήταν το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο η κυρία Ξαφά προέτρεψε επενδυτές στο Λονδίνο να μην επενδύσουν στην Ελλάδα – με την ίδια να διαψεύδει και το Μαξίμου να τη συνδέει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μολονότι και η ΝΔ διέψευσε πως η γνωστή οικονομολόγος είναι σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ.
Αναφέρει ο Χανιώτης Υπουργός:
Νεοφιλελεύθερο κοράκι,συνεργάτης και συμβουλάτορας του Μητσοτακεικου παλαιοθεν,σε ρόλο σύγχρονου ΕΦΙΑΛΤΗ ,σύγχρονου προδότη της χώρας με ενα στόχο:
Να πέσει ο Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξανάρθει η αρπακτική ελίτ με τα λαμόγια της στην κυβερνηςη!!!!
(Ψήφισε και στις εκλογές της συμπαράταξης η κυρία Ξαφά για να βοηθήσει τους “μελλοντικούς συνεταίρους”)
ΜΟΝΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ “ΑΡΙΣΤΗ” που για την τσέπη των αφεντικών της δυσφημεί και υπονομεύει ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ !!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λεωφορειο του υπεραστικου ΚΤΕΛ Αχαιας με 16 κατοικους της Πατρας παγιδευτηκε και βουλιαξε κατω από γεφυρα στο …ποταμι της λασπης στην παλαια εθνικη οδο από την πλημμυρα στη Μανδρα. Τους εσωσε ο οδηγος! «Φοβηθηκα για τους επιβατες, εσπασα τα τζαμια και βγηκαμε ολοι εξω» δηλωσε ο οδηγος Διονησης Παπουτσης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτομόλησε και παραδόθηκε στη Συρία ανώτατος Κούρδος Διοικητής...
Μετά την ήττα της "αραβικής άνοιξης made in USA" στη Συρία, την εξολόθρευση των δολοφόνων μισθοφόρων του λεγόμενου "ισλαμικού κράτους" που οδήγησε τις ΗΠΑ να διακόψουν με πρόταση του Τραμπ και απόφαση του κογκρέσου την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη των "εξεγερμένων" για "εκδημοκρατισμό" της Συρίας και πτώση του προέδρου Άσαντ, αναδύθηκε ο νέος φορέας τρομοκρατίας.
Οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ισραήλ και τα δικτατορικά φιλοσιωνιστικά δικτατορικά καθεστώτα με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, εφεύραν τους "νέους εκδημοκρατιστές". Μετενόμασαν τους μισθοφόρους τους σε "Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας" (Syrian Democratic Forces - SDF). Το νέο κατασκεύασμα των ιμπεριαλιστών είναι τόσο παλιό όσο κι η "αραβική 'ανοιξη". Τώρα πρωτεύον ρόλο ανέλαβαν οι Κούρδοι που είναι γηγενης  στη Συρία, με αλλαγή ονόματος οι φονιάδες του "ελεύθερου συριακού στρατού" (FSA) και οι "μετριοπαθείς" ομάδες των τζιχαντιστών σε παρακλάδια της Αλ Κάιντα. Μάλιστα παρουσιάζονται στα διεθνή ΜΜΕ ως "πολιτοφυλακή" που πολεμάει τους τζιχαντιστές, επιθυμεί την πτώση του "δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ", όπως το... προηγούμενο σχήμα των ΗΠΑ, αλλά τώρα προστέθηκε στους "στόχους" κι η αυτονομία, η δημιουργία κουρδικού κράτους σε κυρίαρχα εδάφη της Συρίας. Ειδικότερα στη Βόρεια Συρία ώστε να δημιουργηθεί το μεγάλο Κουρδιστάν (στα πρότυπα της μεγάλης Αλβανίας) σε εδάφη της Συρίας, Ιράκ, Ιράν κι ελπίζουν Τουρκίας.
Ο εικονιζόμενος ονομάζεται Talal Sillo κι ήταν ανώτατος Διοικητής (στρατηγός) της λεγόμενης κουρδικής "πολιτοφυλακής" στις "Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας" (Syrian Democratic Forces - SDF) κι είχε διατελέσει κι εκπρόσωπος τύπου του αμερικανοισραηλινού κατασκευάσματος, του δήθεν προοδευτικού κι "αριστερού" YPG.
Παρουσιάστηκε με ομάδα μαχητών στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και παραδόθηκε στον Αραβικό στρατό της Συρίας καταθέτοντας τον οπλισμό (σύγχρονα όπλα του αμερικάνικου στρατού) ζητώντας να συμπεριληφθεί στην αμνηστία που χορηγεί η κυβέρνηση της Συρίας σε όσους εγκαταλείψουν την τρομοκρατία.
Εδώ θαυμάζουμε τον στρατηγό που αυτομόλησε να ανακοινώνει στα διεθνή ΜΜΕ την δήθεν κατάληψη της Ράκκα (πόλη που παρέδωσαν με συμφωνία οι τζιχαντιστές στις κοινές δυνάμεις Αμερικανών και Κούρδων), πλαισιωμένος από τις διάσημες Κούρδισες "αντάρτισσες" made in USA & Ισραήλ που κατασκεύασε το Χόλιγουντ με σκηνοθέτη τον σιωνιστή Bernard-Henri Lévy, γνωστός "πατέρας" της "αραβικής άνοιξης made in USA".
Ο Κούρδος στρατηγός του YPG και κατόπιν στις "Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας"-'SDF' Talal Sillo, παραδιδόμενος στις Συριακές δυνάμεις δήλωσε: "Αυτή η πολιτοφυλακή θα καταρρεύσει σε λίγους μήνες...". Δεν μπορεί κανείς να διαπιστώσει τους ακριβείς λόγους που οδήγησαν τον τρομοκράτη Κούρδο να παραδοθεί. Γεγονός είναι πως στις περιοχές της Συρίας που κατέχουν οι Αμερικανοί με τους Κούρδους
παρά τις επιχειρήσεις εθνοκάθαρσης εναντίον του αραβικού πληθυσμού , οι κατοχικές δυνάμεις δεν είναι καλοδεχούμενες. Ο πληθυσμός των κατεχόμενων περιοχών θεωρεί τους εισβολείς (Κούρδους και Αμερικανούς) πως δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους τζιχαντιστές.
Θα διαπιστώσουμε στο άμεσο μέλλον αν η "προφητεία" του Κούρδου στρατηγού θα επαληθευθεί...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πίνακας που κοσμεί τη Ρωσική Δούμα (Βουλή) τρομοκρατεί τους ιμπεριαλιστές...
Ο πίνακας με τον πρόεδρο Άσαντ στη Ρωσική Δούμα, την Ομοσπονδιακή Συνέλευση (Βουλή) της Ρωσίας...
Στην αποικία Ελλάδα εμπάργκο στη Ρωσία, τη Συρία, το Ιράν κι όπου αποφασίζει το 4ο Ράιχ... κομπραδικες κυβερνήσεις δουλικά των ιμπεριαλιστών...
Κατοχική "αμνησία" στο πολιτικό σύστημα της Ελλαδας, "ξέχασαν" οι Τζιφραιοι : "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελληνορωσικές σχέσεις και Κριμαία... η Μόσχα ακυρωσε τη βίζα τριών Ελλήνων υπουργών
Γράφει ο
ΠΕΡΙΚΛΗΣ  ΝΕΑΡΧΟΥ
Πρέσβυς ε.τ.
Υποψηφιος βουλευτης των ΑΝΕΛ (ΑΝεξαρτητων ΕΛληνων, Καμμενος) στη Β Αθηνων.
Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε ένα διπλωματικό επεισόδιο, που δείχνει σε ποιον ανησυχητικό βαθμό έχουν φθάσει οι Ελληνο-Ρωσικές σχέσεις. Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη διυπουργική συνάντηση στη Μόσχα και ακυρώθηκε η βίζα τριών Ελλήνων υπουργών που ετοιμάζονταν να μεταβούν στη Μόσχα. Τι ήταν αυτό που πυροδότησε μια τέτοια εξέλιξη; Το διάβημα, προηγουμένως, της... Ελληνικής πλευράς προς τη Ρωσική προκειμένου να αποκλεισθούν από τη Ρωσική αντιπροσωπεία επίσημοι που προέρχονται από την Κριμαία, εφόσον η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία και την ενσωμάτωσή της στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Αντιλαμβάνεται κανείς την οργή της Ρωσικής ηγεσίας, όταν προτάσσονται των διμερών σχέσεων από μια φίλη ομόδοξη χώρα τέτοιου είδους αιτήματα. Γιατί η Ελλάδα σπεύδει να πάρει μια τόσο ακραία θέση για την Κριμαία; Μήπως πιστεύει, πράγματι, ότι η Κριμαία δεν είναι Ρωσική και ότι η ενσωμάτωσή της στη Ρωσική Ομοσπονδία δεν ανταποκρίνεται στα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού της; Δεν γνωρίζει ότι μέχρι τη δεκαετία του ’50 η Κριμαία ήταν αναπόσπαστο μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ότι εντάχθηκε διοικητικά στην Ουκρανία στο πλαίσιο εσωτερικών ανακατατάξεων, με δεδομένη την ενότητα της Σοβιετικής Ενώσεως;
Μήπως, γενικότερα, δεν γνωρίζει η Ελληνική κυβέρνηση τι ακριβώς έγινε με την Ουκρανία; Δεν γνωρίζει ότι η ανατροπή Γιαννουκόβιτς έγινε στο πλαίσιο μιας μεθοδευμένης στρατηγικής, καθοδηγούμενης από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, με στόχο την απόσπαση της Ουκρανίας από τη γεωπολιτική επιρροή της Ρωσίας και την ένταξή της στη σφαίρα επιρροής του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως;
Εμείς οι Έλληνες, τουλάχιστον, γνωρίζουμε καλά ότι η Ουκρανία δεν είναι μια χώρα που είναι άσχετη με τη Ρωσική ιστορία. Στο Κίεβο δημιουργήθηκε το πρώτο Ρωσικό κράτος και το Κίεβο έγινε το λίκνο του εκχριστιανισμού των Ρώσων. Εκεί κτίσθηκε και η πρώτη μεγαλοπρεπής χριστιανική Εκκλησία της Αγίας Σοφίας, κατ’ απομίμηση της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινουπόλεως.
Δεν αρμόζει, επομένως, στην Ελληνική πλευρά να πρωτοστατεί σε εκστρατείες κατά της Ρωσίας για την Κριμαία, όταν δεν τίθεται στην πραγματικότητα κανένα θέμα ηθικών αρχών και δικαίου. Ορισμένοι, για να παραπλανήσουν την Ελληνική πλευρά, συγκρίνουν το θέμα της Κριμαίας με το ψευδοκράτος στην Κύπρο και ισχυρίζονται ότι η ανοχή της Ελλάδος στο θέμα της Κριμαίας θα έδινε επιχειρήματα στην Τουρκική πλευρά στην Κύπρο. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αβάσιμοι, γιατί στην Κύπρο δεν έχουμε αυτοδιάθεση μιας συμπαγούς πλειοψηφίας, που ιστορικά ήταν πάντα Ρωσική, αλλά Τουρκική εισβολή και δημιουργία, εκ του μη όντος, ενός ψευδοκράτους, στο όνομα μιας μικρής μειοψηφίας 18% του πληθυσμού.
Το θέμα όμως τίθεται και μέσα από μια άλλη σκοπιά, εκείνη των Ελληνο-Ρωσικών σχέσεων. Έχει η Ελλάδα την πολυτέλεια ή αποχρώντα λόγο να ασκεί έναντι μιας μεγάλης και φιλικής δυνάμεως πολιτική Βαλτικών κρατών και Πολωνίας; Τα κράτη αυτά, λόγω της γεωγραφικής τους θέσεως και της ιστορίας τους, έχουν τους δικούς τους λόγους να υπολαμβάνουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία κατά τον τρόπο που το κάνουν. Η Ελλάδα όμως έχει άλλη θέση, άλλη ιστορία και άλλα ζωτικά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Πυρετώδεις «ζυμώσεις» για την επόμενη μέρα
Με κρίσιμα ζητούμενα το ρόλο του κουρδικού παράγοντα και των συμμάχων του
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.- ΜΟΣΧΑ.-
Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) επέκρινε την Ουάσιγκτον, επειδή συνέδεσε την παρουσία του «δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού» των ΗΠΑ εναντίον του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» («ΙΚ») στη Συρία με την πρόοδο των «ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων» στη Γενεύη. Η Δαμασκός μίλησε για «πρόσχημα» συνέχισης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ και συμμάχων τους, συμπληρώνοντας ότι «αυτή η παρουσία το μόνο που κάνει είναι ότι παρατείνει και κάνει πιο περίπλοκη την κρίση».
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας ότι η αποχώρηση των τζιχαντοφασιστών από τη Ράκα έγινε μετά από συμφωνία ανάμεσα στο «Ισλαμοφασιστικό Κράτος» και τις κουρδικές οργανώσεις PYD και YPG. Η Αγκυρα μιλά για «αποκαλυπτική εξέλιξη», επαναλαμβάνοντας ότι «στόχος των PYD και YPG δεν είναι να αντιπαλέψουν το "ΙΚ" αλλά να δημιουργήσουν παράνομα τετελεσμένα ώστε να καταλάβουν εδάφη και να αλλάξουν τη δημογραφική τους σύνθεση».

3 σχόλια:

e-h είπε...


Public meeting with Cuban MPs
Elections and the role of MPs in Cuba
Tuesday 28 November – House of Commons - 6.30pm
A high level Cuban parliamentary delegation is visiting parliament later this month as part of an exchange visit co-ordinated by the Inter Parliamentary Union. The six National Assembly members make up the largest ever delegation from the Cuban parliament to Britain, and the visit falls just before important general elections are due to take place in Cuba in early 2018.
CSC in association with the All Party Parliamentary Group on Cuba is hosting a public meeting with the MPs about their work and elections in Cuba.
The meeting takes place in the House of Commons on Tuesday 28 November at 6.30pm and is open to all. Please confirm your attendance by emailing your name to campaigns@cuba-solidarity.org.uk or call Ollie Hopkins on 0207 490 5715.


Δημόσια συνάντηση με βουλευτές της Κούβας
Εκλογές και ο ρόλος των βουλευτών στην Κούβα
Τρίτη 28 Νοεμβρίου - Βουλή των Κοινοτήτων - 6.30μμ
Μια κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Κούβας υψηλού επιπέδου επισκέπτεται το κοινοβούλιο αργότερα αυτό το μήνα, στο πλαίσιο μιας επίσκεψης ανταλλαγής που συντονίζεται από τη Διακοινοβουλευτική Ένωση. Τα έξι μέλη της Εθνοσυνέλευσης αποτελούν τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία από το κοινοβούλιο της Κούβας στη Βρετανία και η επίσκεψη πέφτει λίγο πριν από τις σημαντικές γενικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην Κούβα στις αρχές του 2018.
Η CSC σε συνεργασία με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος για την Κούβα διοργανώνει δημόσια συνεδρίαση με τους βουλευτές σχετικά με το έργο τους και τις εκλογές στην Κούβα.
Η συνάντηση πραγματοποιείται στη Βουλή των Κοινοτήτων στις Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ. και είναι ανοιχτή σε όλους. Παρακαλούμε επιβεβαιώστε την παρουσία σας στέλνοντας το όνομά σας στο campaign@cuba-solidarity.org.uk ή τηλεφωνήστε στο Ollie Hopkins στο 0207 490 5715.


e-h είπε...


Aleida Guevara speaks to thousands on Che anniversary tour
Aleida Guevara, daughter of Che, spoke to more than 3,000 people during her CSC organised tour in November. Meetings in London, Belfast, Glasgow, Denbigh, Manchester and Sheffield were packed to capacity for the week long tour to mark the 50th anniversary of the death of her father, and the enduring legacy of his ideas and the Cuban Revolution.


Η Aleida Guevara μιλάει σε χιλιάδες για την επίσκεψη επετείου Che
Η Aleida Guevara, κόρη του Τσε, μίλησε σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους κατά την οργανωμένη περιοδεία της CSC τον Νοέμβριο. Οι συναντήσεις στο Λονδίνο, στο Μπέλφαστ, στη Γλασκώβη, στο Ντένμπι, στο Μάντσεστερ και στο Σέφιλντ ήταν γεμάτες δυναμικότητα για την εβδομαδιαία περιήγηση για την 50ή επέτειο από το θάνατο του πατέρα της και τη διαρκή κληρονομιά των ιδεών του και της Κουβανικής Επανάστασης.



US tightens sanctions on Cuba
Cuba has been hit with new US-imposed restrictions, which have, in effect, tightened the sanctions on the largest island in the Caribbean.
The move is part of U.S. President Donald Trump's campaign pledge to overturn rapprochement efforts initiated by his predecessor, Barack Obama.
Scheduled to take effect on Thursday, the changes will prevent U.S. trade with and travel to the Caribbean island. In a prepared statement, the U.S. Treasury Department said it will "expand the list of Cuban government officials barred from transactions as well as set policy to deny exports to prohibited Cuban entities.”


Οι ΗΠΑ σφίγγουν τις κυρώσεις στην Κούβα
Η Κούβα έχει πληγεί από νέους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν, ουσιαστικά, επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις στο μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής.
Η κίνηση αποτελεί μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για την ανατροπή των προσπαθειών προσέγγισης που ξεκίνησε ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα.
Προγραμματισμένες να τεθούν σε ισχύ την Πέμπτη, οι αλλαγές θα εμποδίσουν το εμπόριο των ΗΠΑ με το νησί της Καραϊβικής και θα ταξιδέψουν προς αυτό. Σε μια προετοιμασμένη δήλωση, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα "επεκτείνει τον κατάλογο των υπαλλήλων της κυβέρνησης της Κούβας που απαγορεύονται από τις συναλλαγές καθώς και ότι έχει θέσει πολιτική για να αρνηθεί τις εξαγωγές σε απαγορευμένες κουβανικές οντότητες".


e-h είπε...

Latin America Conference 2017
With countries across Latin America facing a resurgent right and the threat of external intervention from Trump, this year's Latin America Conference will be the most crucial yet. More than 50 speakers representing progressive movements and governments from across Latin America, and politicians, journalists, trade unionists and campaigners from Britain and around the world will take part in plenary and workshop sessions throughout the day.
Find out more and book your tickets here today
Speakers will include:
● Ken Loach ● David Choquehuanca Cespedes, Bolivia and ALBA ● Egle Sanchez, Venezuelan TUC ● HE Teresita Vicente, Cuba ● HE Carlos Abad, Ecuador ● Victoria Brittain, journalist ● Chris Williamson MP ● HE Rocio Maniero, Venezuela ● George Galloway ● HE Roberto Calzadilla, Bolivia ● Ken Livingstone ● HE Guisell Morales-Echaverry, Nicaragua ● Ben Chacko, Morning Star ● Julia Felmanas, Brazil ● Tony Burke, Unite ● Lauren Collins, academic ● Jeremy Dear, Int. Journalists Fed. ● Lindsey German, Stop the War ● Kate Hudson, CND ● Sally Hunt, TUC ● Tony Kapcia, academic ● Grace Livingstone, author ● Christine Blower, NEU (NUT section) ● Pablo Navarette, Alborada ● David Raby, academic ● Sian Errington, Stand up to Trump ● Francisco Dominguez, academic ● Bernard Regan, CSC ● Derek Wall, Green Party ● Colin Burgon,former MP ● Doug Nicholls, GFTU
Follow Latin America 2017 ¡Adelante! on Facebook & Twitter
BUY TICKETS ONLINE NOW
Advance tickets £10 waged / £8 unwaged (£12 / £10 on the door)
You can also call 020 7490 5715 and pay by credit/debit card or send a cheque payable to ‘CSC’ to CSC, c/o Unite, 33-37 Moreland Street, London EC1V 8BB.
For more information email admin@cuba-solidarity.org.uk or call 020 7490 5715
Get your tickets and view details as they are announced at www.latinamerica2017.org.uk


Διάσκεψη της Λατινικής Αμερικής 2017

Με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να αντιμετωπίζουν ένα αναζωπυρωμένο δικαίωμα και την απειλή της εξωτερικής παρέμβασης του Trump, η φετινή Διάσκεψη της Λατινικής Αμερικής θα είναι η πιο κρίσιμη ακόμα. Περισσότεροι από 50 ομιλητές που αντιπροσωπεύουν προοδευτικά κινήματα και κυβερνήσεις από ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και αγωνιστές από τη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν σε ολομέλειες και σεμινάρια καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Μάθετε περισσότερα και κρατήστε τα εισιτήριά σας εδώ σήμερα
Οι ομιλητές θα περιλαμβάνουν:
● Ken Loach ● David Choquehuanca Cespedes, Βολιβία και ALBA ● Egle Sanchez, Βενεζουέλα TUC ● HE Teresita Vicente, Κούβα ● HE Carlos Abad, Ισημερινός ● Victoria Brittain, δημοσιογράφος ● Chris Williamson βουλευτής ● HE Rocio Maniero, Βενεζουέλα ● George Galloway ● HE Roberto Calzadilla, Βολιβία ● Ken Livingstone ● HE Guisell Morales-Echaverry, Νικαράγουα ● Ben Chacko, πρωί πρωί ● Julia Felmanas, Βραζιλία ● Tony Burke, Unite ● Lauren Collins, ακαδημαϊκός ● Jeremy Dear, Int. Δημοσιογράφοι Fed. ● Lindsey German, Σταματήστε τον πόλεμο ● Kate Hudson, CND ● Sally Hunt, TUC ● Tony Kapcia, ακαδημαϊκός ● Grace Livingstone, συγγραφέας ● Christine Blower, NEU (τμήμα NUT) ● Pablo Navarette, Alborada ● David Raby, ακαδημαϊκός ● Sian Errington, Σταθείτε στο Trump ● Francisco Dominguez, ακαδημαϊκός ● Bernard Regan, CSC ● Derek Wall, Κόμμα των Πράσινων ● Colin Burgon, πρώην βουλευτής ● Doug Nicholls, GFTU
Ακολουθήστε τη Λατινική Αμερική 2017 ¡Adelante! στο Facebook και το Twitter
ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ONLINE ΤΩΡΑ
Προπληρωμένα εισιτήρια £ 10 μισθωμένα / £ 8 άμιστρα (£ 12 / £ 10 στην πόρτα)
Μπορείτε επίσης να καλέσετε το 020 7490 5715 και να πληρώσετε με πιστωτική / χρεωστική κάρτα ή να στείλετε μια επιταγή πληρωτέα στο CSC στην CSC, 33-37 Moreland Street, London EC1V 8BB.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το admin@cuba-solidarity.org.uk ή καλέστε στο 020 7490 5715
Πάρτε τα εισιτήριά σας και δείτε τα στοιχεία όπως ανακοινώνονται στο www.latinamerica2017.org.uk