Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Τριτη 21 Νοεμβριου 2017


Γενική απεργία και μεγάλη συγκέντρωση στη Λέσβο για την αποσυμφόρηση του νησιού από τους πρόσφυγες
 Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, 20:56
«Νέκρωσε» σήμερα το νησί της Λέσβου, ακόμα και το πολύβουο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, από τη γενική απεργία με αίτημα την αποσυμφόρηση του νησιού από χιλιάδες εγκλωβισμένους σε αυτό πρόσφυγες και μετανάστες. Ως και τα περίπτερα παρέμειναν κλειστά, ενώ υπολειτούργησαν σοβαρά οι δημόσιες υπηρεσίες και οι υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών.
Στην κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, στο εσωτερικό λιμάνι της Μυτιλήνης, συμμετείχαν πολλές εκατοντάδες πολίτες, γεγονός που έκανε πολλούς να μιλάνε για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων. Κι αυτό, παρά του ότι στη διάρκεια της συγκέντρωσης, επί μεγάλο διάστημα, έβρεχε δυνατά.
Ακολούθησαν χαιρετισμός από τον παριστάμενο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπο Αθανασίου, που αμφισβήτησε τη νομική εγκυρότητα των όσων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας υποστηρίζει, για την αδυναμία μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών στο εσωτερικό της Ελλάδας, στη βάση της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Ο κ. Αθανασίου αμφισβήτησε επίσης τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που ανακοινώνει η κυβέρνηση ότι βρίσκεται στη Λέσβο σημειώνοντας ότι αυτός είναι πάνω από 9.500.
Χαιρέτισε επίσης, η παριστάμενη περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, που είπε πως «έχουμε υποχρέωση όλοι, ο καθένας από τη θέση του και ο καθένας με τον ρόλο του, να σταθούμε απέναντι στο πρόβλημα με την επιβαλλόμενη εγρήγορση και σοβαρότητα, προσανατολισμένοι πάντα στην εξεύρεση λύσεων». Σύμφωνα με την κ. Καλογήρου, οι λύσεις είναι «η αποσυμφόρηση των νησιών μας και η ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου».
Ως εκπρόσωπος του συντονιστικού των φορέων της Λέσβου για το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς. «Ζητάμε αποσυμφόρηση άμεσα. Να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες ασύλου με γρήγορο ρυθμό. Αναλογικότητα στη φιλοξενία σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Επαναπροώθηση όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Να σταματήσουν οι ενέργειες δημιουργίας νέων δομών. Νομιμότητα για όσους ζουν και δραστηριοποιούνται για το προσφυγικό στον τόπο μας. Ζητάμε τη Λέσβο που μας ανήκει» είπε ο κ. Μυρσινιάς.
Στη συγκέντρωση μίλησε επίσης εκπρόσωπος των κατοίκων της Μόριας και των άλλων γειτονικών χωριών.

Ιδιαίτερα αντικυβερνητικός, στην κεντρική του ομιλία, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, αποκάλυψε ότι «είχε διώξει από το γραφείο του τον κ. Μουζάλα, όταν ο υπουργός, σχολιάζοντας την άρνηση του Δήμου να συναινέσει στη δημιουργία νέων δομών, είπε ότι ο Δήμος συντάσσεται με ακραίες φωνές».
«Με ακραίες φωνές συντάσσεται ο κ. Μουζάλας, η κυβέρνηση και οι Βρυξέλλες, που εκβιάζουν τους πολίτες της Λέσβου. Πολίτες που έδειξαν τον ανθρωπισμό τους και υπερασπίστηκαν τις αξίες και τον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ακραίοι είναι όλοι αυτοί, που θέλουν να μετατρέψουν ένα νησί πολιτισμού και δημοκρατίας, τη Λέσβο της αλληλεγγύης, σε ανοικτή φυλακή»
Ο κ. Γαληνός υποστήριξε, ότι «η Λέσβος και οι πολίτες της εκβιάζονται από αυτούς, που όταν πέρυσι στο δικό τους καταυλισμό, στη Μόρια, πέθαναν τρεις άνθρωποι, κατηγόρησαν τους ξενοδόχους, τις αρχές, τους πολίτες της Λέσβου, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το ότι κρατούσαν τον κόσμο μέσα στο καταχείμωνο, κάτω από βροχές και χιόνια, μέσα σε σκηνές. Είναι το ίδιο υπεύθυνοι για το ότι κρατούν σήμερα τόσες χιλιάδες κόσμο μέσα στη βροχή, εκβιάζοντας ξανά για νέες δομές».
«Αλλά τέλος. Απασφαλίσαμε. Θέλουν πόλεμο; Θα τον έχουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός, σημειώνοντας ότι τα καράβια για τη φιλοξενία των προσφύγων, αν η κυβέρνηση αποφασίσει να τα φέρει στο λιμάνι της Μυτιλήνης ή σε όποιο άλλο λιμάνι, θα παρεμποδιστούν με ανθρώπινες αλυσίδες μέσα στη θάλασσα, με πρώτο εμένα» είπε ο δήμαρχος Λέσβου.

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης

Με ψήφισμα της συγκέντρωσης εκφράζεται «η αγανάκτηση των συγκεντρωμένων για την πολιτική που ακολουθείται και εφαρμόζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική κυβέρνηση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και η οποία μετατρέπει τη Λέσβο από νησί του πολιτισμού και της Δημοκρατίας σε νησί φυλακή».
Σύμφωνα με το ψήφισμα, ζητείται η άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας του νησιού.
Γίνεται δε γνωστό, ότι δεν επιτρέπεται η δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, ούτε η χρήση πλωτών κέντρων».
Το ψήφισμα καταλήγει: «Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αποφασίζει χωρίς εμάς και να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου μας.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο και μέσο στα σχέδια που καταστρατηγούν τη βούληση του λεσβιακού λαού.
Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, είμαστε τόπος ανθρωπιάς και όχι εξορίας».
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών της Λέσβου κατέληξε με συναυλία διαμαρτυρίας στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν-Άσαντ συναντήθηκαν στο Σότσι τη Δευτέρα
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017, 09:32
Τα συγχαρητήριά του για τις επιτυχίες των συριακών ενόπλων δυνάμεων στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας έδωσε στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο Σότσι, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Συρία βρίσκεται κοντά στο τέλος του αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και είπε στον Άσαντ ότι μια ειρηνική, πολιτική λύση στην κρίση στη Συρία θα είναι το κλειδί μετά το πέρας των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Η συνάντηση του Πούτιν με τον Άσαντ σημειώθηκε πριν από τις επισκέψεις των προέδρων της Τουρκίας και του Ιράν στη Μόσχα εντός της εβδομάδας, κατά όσα φέρεται να είπε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο κ. Πούτιν σχολίασε επίσης ότι οι συνομιλίες στην Αστάνα υπήρξαν χρήσιμες και επέτρεψαν να γίνει διάλογος σε βάθος με τη συριακή αντιπολίτευση.
Πάντα σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν σκοπεύει να συζητήσει με τον εμίρη του Κατάρ, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ηγέτες κρατών της περιοχής σχετικά με τη Συρία και θα δώσει οδηγία στον ειδικό απεσταλμένο του να παρακολουθήσει μια σύνοδο της συριακής αντιπολίτευσης στις 22 και 23 Νοεμβρίου στο Ριάντ.
Ακόμη, ο Πούτιν χαιρέτισε την ετοιμότητα του Άσαντ να συνεργαστεί με τους πάντες για να επιτευχθεί πολιτική λύση, κατά τη ρωσική προεδρία.
Ο πρόεδρος Άσαντ ευχαρίστησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη στρατιωτική και την πολιτική στήριξη της Ρωσίας στη χώρα του.
Ο Σύρος πρόεδρος δήλωσε ότι η Δαμασκός θέλει την προώθηση της πολιτικής διαδικασίας μετά την ήττα των τρομοκρατών και ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να διεξαγάγει διάλογο με οποιαδήποτε πλευρά ενδιαφέρεται για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης.
Ο Άσαντ ευχαρίστησε τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου για τη στήριξή τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ εξήρε τον ρόλο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες είχαν θύματα στις τάξεις τους για τη «σωτηρία της χώρας μας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φτωχοποίηση των παιδιών
Η πολιτική που ασκείται στην Ελλάδα είναι ολότελα αποτυχημένη. Οι επιλογές των διαχειριστών των κοινών υποθέσεων είναι κακές και τον λογαριασμό καλούνται να πληρώσουν και εκείνοι που δεν δύνανται, αλλά και οι εντελώς «αθώοι του αίματος»: τα μικρά παιδιά! Μπορεί κατά καιρούς να ηχούν οι ντουντούκες της κυβερνητικής προπαγάνδας για πλεονάσματα, για... επιτυχίες, για επιστροφή στην κανονικότητα και επιστροφή στις αγορές, αλλά οι ψυχροί αριθμοί μαρτυρούν την πικρή αλήθεια για τα χάλια στα οποία βρίσκεται η πατρίδα μας.
Οπως ανακοινώθηκε από τη Eurostat, «το 37,5% των παιδιών έως 17 ετών στην Ελλάδα κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό». Αυτά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν για τις επιδόσεις της οικονομίας το 2016 και για τον αντίκτυπο που έχει η κατάσταση στα μικρά παιδιά.
Στο «πρωτάθλημα» της παιδικής φτώχειας, η Ελλάδα, δυστυχώς, παίρνει το χρυσό μετάλλιο στην ευρωζώνη. Μεγαλύτερα από την Ελλάδα ποσοστά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης καταγράφουν μόνο η Ρουμανία (49,2%) και η Βουλγαρία (45,6%)!
Συν τοις άλλοις, στη χώρα μας σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση στο ποσοστό των παιδιών που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό μεταξύ του 2010 και του 2016.
Ολα τα προαναφερθέντα ερμηνεύουν και την αποκαρδίωση που αισθάνονται οι πολίτες και την έλλειψη ελπίδας και εμπιστοσύνης στις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και τη σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας από χώρα σε χώρο.
Οσοι έχουν οικογένειες, μικρά παιδιά και νιώθουν να επικρέμαται της κεφαλής τους η δαμόκλειος σπάθη της ανεργίας, της φτώχειας, ακόμα και της πείνας, θα επιδιώξουν να μεταναστεύσουν σε μια χώρα όπου θα μπορούν τουλάχιστον να εξασφαλίσουν έναν αξιοπρεπή μισθό.
Η ακμή και η παρακμή των κρατών και των εθνών μπορεί να γίνουν ορατές κυρίως από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Είναι προφανές ότι στην Ελλάδα (αν αφεθεί η πολιτική τάξη να λειτουργεί ασύδοτα και απερίσκεπτα) το μέλλον για τα παιδιά διαγράφεται δυσοίωνο.


Θερίζει στην Ελλάδα η παιδική φτώχεια!
Tρίτοι στην Ε.Ε. στην παιδική φτώχεια • Μόνο η Βουλγαρία και η Ρουμανία βρίσκονται πιο πάνω από την Ελλάδα στην κατάταξη, σύμφωνα με τη Eurostat
Το 37,5% των παιδιών έως 17 ετών στην Ελλάδα κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό! Την τραγική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα αποτυπώνει νεότερη έρευνα της Eurostat, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας καταλαμβάνει την τρίτη χειρότερη θέση στη σχετική λίστα ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Συγκεκριμένα, με 37,5% η Ελλάδα εμφανίζει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό κινδύνου για την παιδική φτώχεια και αποκλεισμό στην Ε.Ε. των 28 (το 2016), πίσω μόνο από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, με αντίστοιχα ποσοστά 49,2% και 45,6%. Συνολικά στην Ε.Ε. 24.800.000 παιδιά ή το 26,4% του πληθυσμού, ηλικίας κάτω των 18 ετών, το 2016 κινδύνευαν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Δανία (13,8%), στη Φινλανδία (14,7%) και τη Σλοβενία (14,9%).
Σε σχέση με το 2010 καταγράφηκε μείωση του ποσοστού αυτού συνολικά στην Ε.Ε. κατά 1,1% (από 27,5% το 2010 σε 26,4% το 2016), καθώς στην πλειονότητα των χωρών παρατηρήθηκαν μειώσεις. Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Λετονία κατά 17,5% (από 42,2% το 2010 σε 24,7% το 2016).
Σημαντικές μειώσεις σημειώθηκαν, επίσης, στην Πολωνία (-6,6 %), στην Ιρλανδία (5,3%, μεταξύ 2010 και 2015), στην Ουγγαρία (5,1%), στη Βουλγαρία (-4,2%) και τη Λιθουανία (-3,4%). Τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας παρουσίασε πρόσφατα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Εμφαση θα δοθεί στα... σχολικά γεύματα. Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου, το μέτρο είναι σημαντικό, γιατί στοχεύει στην απεχθέστερη και βλαπτικότερη πλευρά της παιδικής φτώχειας, τον υποσιτισμό, καθώς και στη σχολική διαρροή και τη μειωμένη σχολική απόδοση, που παρατηρούνται ιδιαίτερα σε φτωχά παιδιά.
«Ενα δεύτερο μέτρο» όπως είπε «είναι η δωρεάν πρόσβαση παιδιών από φτωχές οικογένειες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς». «Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, γιατί οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι μεγάλες» ανέφερε χαρακτηριστικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων παίζει βρόμικο παιχνίδι με την ενότητα της Ορθοδοξίας
ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! Σκοπιανά κόλπα για να σπείρουν διχόνοια ανάμεσα στα Πατριαρχεία Σερβίας - Βουλγαρίας
Στα αλυτρωτικά παιχνίδια της προσπαθεί να εμπλέξει για ακόμη μια φορά την Ορθοδοξία η κυβέρνηση των Σκοπίων. Με μακιαβελική διάθεση εφαρμογής της τακτικής τού «διαίρει και βασίλευε» και με μοχλό πίεσης τη σχισματική μη αναγνωρισμένη από καμία ορθόδοξη εκκλησία αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική» Εκκλησία, η ΠΓΔΜ προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην αρμονική συνύπαρξη των Πατριαρχείων Σερβίας και Βουλγαρίας, πυροδοτώντας ακόμη μία εστία έντασης στα Βαλκάνια.
Τα Σκόπια και στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει να εκβιάσουν την Ορθοδοξία για να αποσπάσουν αναγνώριση κανονικής Εκκλησίας, απειλώντας ακόμα και με προσχώρηση στην Ουνία, όταν προσέγγισαν το Βατικανό προτείνοντας την αναγνώριση του Πάπα ως κεφαλής της Εκκλησίας σε αντίκρισμα για την αναγνώριση του εκκλησιαστικού μορφώματός τους ως Εκκλησίας.
Προχθές δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου ανέφεραν ότι ο σχισματικός Αρχιεπίσκοπος Στέφανος ζήτησε την αναγνώριση και την απόδοση Αυτοκεφαλίας στη «Μακεδονική» Εκκλησία από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας. Ωστόσο, ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής Θεολογίας, πόσο μάλλον ένας ιεράρχης -έστω σχισματικός-, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι βάσει των Ιερών Κανόνων το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως είναι η μόνη εκκλησιαστική Αρχή που μέσω του Δικαιοδοσιακού δικαιώματός της μπορεί να αποδώσει Αυτοκεφαλία σε μια εκκλησιαστική διοίκηση. Βέβαια, αυτή είναι μια συζήτηση που ανήκει στη σφαίρα της ακαδημαϊκής θεωρίας, καθώς το έδαφος της ΠΓΔΜ εκκλησιαστικά υπάγεται στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Σερβίας.
Συνεπώς το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, που τεχνηέντως επιχειρεί να εμπλέξει η κυβέρνηση των Σκοπίων, δεν έχει καμία αρμοδιότητα και δεν μπορεί να απαντήσει επί του αιτήματος Αυτοκεφαλίας που ζήτησε η σχισματική Εκκλησία της ΠΓΔΜ. Βέβαια, η αυτοαποκαλούμενη και μη αναγνωρισμένη «Μακεδονική» Εκκλησία και στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να ζητήσει να αναγνωριστεί από άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες. Για παράδειγμα, είχε προσεγγίσει την Εκκλησία της Ελλάδος επί Χριστοδούλου, αλλά ο μακαριστός είχε απορρίψει κάθε συζήτηση. Και η Μόσχα, όμως, με τον δικό της τρόπο είχε εμπλακεί στο διπλωματικό παιχνίδι, όταν τον περασμένο Μάιο ο Σκοπιανός πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ βραβεύτηκε από τον Πατριάρχη Κύριλλο σε «αναγνώριση των προσπαθειών του για την ενίσχυση των διορθόδοξων σχέσεων»...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΙΛΗ
Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών στις 17 Δεκέμβρη
Αναμετρώνται ο νεοφιλελεύθερος Σ. Πινιέρα και ο σοσιαλδημοκράτης Αλ. Γκιγιέρ

Στις εκλογές (προεδρικές, βουλευτικές, περιφερειακές) που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στη Χιλή, το αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου οδηγεί σε δεύτερο γύρο στις 17 Δεκέμβρη. Εκεί θα αναμετρηθούν ο πρώην Πρόεδρος της χώρας (2010-'14), μεγαλοεπιχειρηματίας και τραπεζίτης Σεμπάστιαν Πινιέρα από το νεοφιλελεύθερο πινοσετικο  μπλοκ «Εμπρος Χιλή» με 36,6% (οι δημοσκοπήσεις του έδιναν έως και 45%), και ο πρώην παρουσιαστής της τηλεόρασης Αλεχάντρο Γκιγιέρ, από το αριστερό εκλογικό συνασπισμό «Δυναμη για την Πλειοψηφία» (που στηρίζουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα από όπου προέρχεται ο υποψήφιος, το ΚΚ Χιλής - στο όνομα της «ήττας του νεοφιλελευθερισμού» - και άλλα δυο κομματα) με 22,7% (που κινήθηκε στα ποσοστά που έδιναν οι μετρήσεις).
Στην τρίτη θέση ήταν ο δημοσιογράφος Μπεατρίς Σάντσες με το λεγόμενο «Ευρύ Μέτωπο» με 20,8% (οι μετρήσεις του έδιναν γύρω στο 14%), μια ακόμη συμμαχία με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα διαχείρισης, που υποτίθεται ασκεί αριστερή κριτική στην πολιτική του σοσιαλιστικου κομματος Προέδρου Μισέλ Μπατσελέτ (ήταν Πρόεδρος και το 2006-2010). Η Μπατσελέτ συνέβαλε στον αστικό εκσυχρονισμό και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της καπιταλιστικής οικονομίας της Χιλής, ιδιαίτερα στην εξορυκτική βιομηχανία και στα ζητήματα της Ενέργειας, προς όφελος του κεφαλαίου, και επίσης στην άμβλυνση της ιδιαίτερα εμπορευματοποιημένης εκπαίδευσης από την περίοδο του Πινοσέτ, αφού μπήκαν κάποια εισοδηματικά κριτήρια για φτωχούς φοιτητές, ώστε να μπορούν να επιδοτούνται χωρίς να καταργείται η αμιγώς ιδιωτική εκπαίδευση.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είχαν τα εξής αποτελέσματα: Ο προερχόμενος από τη νεοφιλελεύθερη Δημοκρατική Ανεξάρτητη Ενότητα του Πινιέρα και τώρα «ανεξάρτητος» Χοσέ Καστ (7,9%), η Καρολίνα Γκόιτς του ΧριστιανοΔημοκρατικού Κόμματος (5,8%), ο Μάρκο Ομινάμι από το Προοδευτικό Κόμμα (5,7%), ο Αλεχάντρο Ναβάρο από το κόμμα «Πατρίδα» (0,7%) και ο Εντουάρντο Αρτες της Πατριωτικής Ενωσης (0,5%). Η απόχη κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο 63,4% από τα 14,3 εκατ. των ψηφοφόρων.
Από τους δύο «μονομάχους» ο Πινιέρα προωθεί ένα πρόγραμμα με μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις και νέες συμμαχίες με ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ενώ ο Γκιγιέρ υπόσχεται συνέχιση της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης.
Για τις βουλευτικές εκλογές ο νεοφιλελε πινοσετικος συνασπισμός του Πινιέρα που λεγεται Χιλη Εμπρος, συγκέντρωνε, με βάση τα μερικά αποτελέσματα, 73 βουλευτές από τους 150, και 12 γερουσιαστες από τους 23. Η «Δυναμη για την Πλειοψηφία» 43 βουλευτές (το ΚΚ Χιλής εκλέγει 8 βουλευτές και το Σοσιαλιστικο Κομμα 19) και 7 γερουσιαστες (3 το Σοσιαλιστικο Κομμα και 4 το Κομμα για τη Δημοκρατια), το «Ευρύ Μέτωπο» 20 (η Δημοκρατικη Επανασταση εκλεγει 10 βουλευτες και 1 γερουσιαστη και το Ανθρωπιστικο Κομμα 5 βουλευτες), η συμμαχία του ΧριστιανοΔημοκρατικού Κόμματος 13 βουλευτες και 3 γερουσιαστες, το Προοδευτικό Κόμμα 1, ένα ψηφοδέλτιο σημμαχιας της Κοινωνικης Πρασινης  Περιφερειακης Ομοσπονδιας 4 βουλευτές. Ιδια εικόνα ως προς το συσχετισμό υπήρχε και για τους 23 γερουσιαστές που εκλέχτηκαν και για τις εκλογές στην περιφέρεια.
Θυμίζουμε ότι, με βάση το νέο εκλογικό νόμο, ένα κόμμα για να εξασφαλίσει το καθεστώτος συμμετοχής στις εκλογές, πρέπει να εκλέξει τρεις τουλάχιστον βουλευτές σε δύο περιφέρειες ή να συγκεντρώσει το 3% των ψήφων σε τουλάχιστον τρεις περιφέρειες. Πολιτικοί αναλυτές στη χώρα συμπεραίνουν ότι αυτό θα οδηγήσει σε συνενώσεις κομμάτων, όπως άλλωστε συμβαίνει παραδοσιακά στη Χιλή με τους εκλογικούς συνασπισμούς.
Οι εκλογές σημαδεύτηκαν από μεγάλη αποχή, καθώς μόλις το 46% του εκλογικού σώματος των περίπου 14,3 εκατομμυρίων κατοίκων Χιλής και των 39.000 κατοίκων εξωτερικού πήγε να ψηφίσει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κατοικοι της Λεσβου διαμαρτυρηθηκαν χθες για τον εγκλωβισμο στο νησι των 83.000 κατοικων περιπου 8.500 λαθρομεταναστων.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ερευνα-σοκ. 4 σα 10 ελληνοπουλα αντιμετωπα με πεινα και αποκλεισμο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σχεδιο για αμερικανικη βαση στη Θρακη


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Game Over! Με ποιον σφικταγγαλιάζεται ο Πούτιν; Με τον Ασαντ!

Και όσα γράφανε, διέδιδαν τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογραφικές πόρνες, ότι η Ρωσια ετοιμαζεται να ξεπουλησει την Συρια, πάνε περίπατο; Και μαλιστα αυτή τη προπαγανδιστικη μαλακια οι δημοσιογραφικες πορνες τη γραφανε συνεχεια!
Σας μοιάζει ψυχρή αυτή η συνάντηση του Πούτιν με τον Πρόεδρο Άσαντ;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποφασισε να κλείσει την Παλαιστινιακή διπλωματική αποστολή

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής την απόφασή της να μην ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της αντιπροσωπείας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) στη χώρα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980. Ως αιτία παρουσίασε το κάλεσμα του Παλαιστίνιου Προέδρου Μ. Αμπάς τον περασμένο Σεπτέμβρη προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, να ερευνήσει και να ασκήσει διώξεις εναντίον Ισραηλινών για τα εγκλήματά τους σε βάρος των Παλαιστινίων. Η κίνηση αυτή αναφέρεται ότι «παραβιάζει νομική πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία η PLO δεν μπορεί να λειτουργεί γραφεία στην Ουάσιγκτον εφόσον οι Παλαιστίνιοι επιδιώξουν παρέμβαση του ΔΠΔ».
Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής και γγ της PLO, Σαέμπ Ερεκάτ, δήλωσε ότι εάν κλείσει η διπλωματική αποστολή στην Ουάσιγκτον, η Παλαιστινιακή Αρχή θα παγώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και απέδωσε την κίνηση στις πιέσεις που ασκεί η ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία ανταπάντησε ότι είναι «ένα θέμα του δικαίου των ΗΠΑ».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕΡΒΙΑ
Η ΕΕ θα απαιτησει για ντε φάκτο αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--
Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα απαιτήσει δεσμευτική δήλωση για το Κόσσοβο από τη Σερβία πριν τη δεχτεί στους κόλπους της, υποστηρίζει ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αναφερόμενος στις επαφές που είχε πρόσφατα στις Βρυξέλες με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Ωστόσο, από τη σερβική κυβέρνηση δεν θεωρείται ότι αυτό απαραίτητα σημαίνει και αναγνώριση του προτεκτοράτου ΕΕ και ΗΠΑ.
Πληροφορίες σερβικών εφημερίδων αναφέρουν πως η ΕΕ θα αναγκάσει το Βελιγράδι να αποδεχθεί την εδαφική ακεραιότητα του Κοσσυφοπεδίου και τη «διεθνή του υπόσταση», δηλαδή την ένταξή του στον ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, που θα συνιστά άτυπη αναγνώριση της ανεξαρτησίας του.
Στο πλαίσιο των παζαριών της σερβικής αστικής τάξης με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, εντάσσονται και οι δήθεν σχέσεις «ουδετερότητας» που αναπτύσσει παράλληλα με την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα.
Την περασμένη Παρασκευή, Αμερικανοί και Σέρβοι αλεξιπτωτιστές ολοκλήρωσαν τετραήμερα κοινά γυμνάσια σε περιοχή που απέχει μερικά χλμ. μακριά από το Βελιγράδι. Ο Βούτσιτς, μάλιστα, αναφερόμενος στα κοινά γυμνάσια ΗΠΑ-Σερβίας, είπε πως «συμβάλλουν και ενισχύουν τις σχέσεις εταιρικότητας και φιλίας σε βαθμό που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν». Ο ίδιος πάντως απέφυγε να σχολιάσει πρότερες δηλώσεις του Αμερικανού στρατηγού Μπεν Χότζες, διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, ο οποίος αμφισβήτησε πως είναι «ανθρωπιστική» η βασική αποστολή του Ρωσο-Σερβικού Κέντρου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια στο Νις της Σερβίας, σε ελάχιστη απόσταση από την τεράστια αμερικανική στρατιωτική βάση «Bondsteel» στο Κοσσυφοπέδιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ
Επιστροφή Χαρίρι, πιθανώς την Τετάρτη
Στο Κάιρο και τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου των Εμιριδων και των Σειχιδων μεταφέρθηκε την Κυριακή η σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της από τη μια, και το Ιράν και τους δικούς του συμμάχους από την άλλη, με αφορμή την υπόθεση της παραίτησης του Λιβανέζου πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι από τις 4 Νοέμβρη στη Σαουδική Αραβία, της οποίας έχει και την υπηκοότητα. Ο Χαρίρι είχε καταγγείλει απόπειρα δολοφονίας του από το Ιράν και τη «Χεζμπολάχ», που, σημειωτέον, συμμετέχει στην κυβέρνηση του Λιβάνου. Το ίδιο μοτίβο κυριάρχησε ανάμεσα στους περισσότερους εκπροσώπους των 22 χωρών του Συνδέσμου. Συγκεκριμένα, η απόφαση της συνεδρίασης κατηγόρησε «τη Χεζμπολάχ και τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης ότι χρηματοδοτούν και εκπαιδεύουν τρομοκρατικές οργανώσεις στο Μπαχρέιν». Παράλληλα, ο Αμπού Γάιτ, πρόεδρος του συνδέσμου των Εμιριδων και των Σειχιδων, που είναι δουλοι των αμερικανων και υπακουν στις διαταγες τους, από τη Βηρυτό όπου βρέθηκε χτες, προειδοποίησε ότι «οι αραβικές πρωτεύουσες βρίσκονται στη γραμμή του πυρός των βαλλιστικών πυραύλων της Τεχεράνης».
Σε ό,τι αφορά τον Χαρίρι, από το Παρίσι όπου βρέθηκε το Σάββατο και συνομίλησε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σήμερα αναμένεται στην Αίγυπτο και έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να επιστρέψει στη Βηρυτό την Τετάρτη για τους εορτασμούς της ανεξαρτησίας, όπου θα του ζητηθούν εξηγήσεις από τον (Μαρωνίτη) Πρόεδρο Μισέλ Αούν. Πάντως, μετά τη συνάντησή του με τον Μακρόν στα Ηλύσια Πεδία, ο Χαρίρι ευχαρίστησε τη Γαλλία και τον Πρόεδρό της για «τη στήριξή τους», υποστηρίζοντας ότι «η Γαλλία έδειξε ακόμα μια φορά το μεγαλείο του ρόλου της στον κόσμο και την περιοχή. Αποδεικνύει την αφοσίωσή της στον Λίβανο και τη σταθερότητά του». Από τη μεριά της, η γαλλική προεδρία δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το περιεχόμενο της συνάντησης.
Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι οι πρωτοβουλίες του Μακρον γύρω από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα συνεχιστούν. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Μακρόν είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Αούν, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Α. Σίσι, τον διάδοχο του σαουδαραβικού θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, όπως και τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΣΙΑ - ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ
Πολυήμερες ασκήσεις ΗΠΑ - Ιαπωνίας
ΤΟΚΙΟ.--
Με τη συμμετοχή 14.000 Αμερικανών στρατιωτών συνεχίζονται οι πολυήμερες ασκήσεις ΗΠΑ - Ιαπωνίας, που γίνονται στα ανοικτά της Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, οι ασκήσεις αποσκοπούν στην «ενίσχυση της αμυντικής ετοιμότητας και διαλειτουργικότητας των ιαπωνικών και αμερικανικών δυνάμεων μέσα από εκπαιδευτικές επιχειρήσεις σε αέρα και θάλασσα».
Ουάσιγκτον και Τόκιο συνδέουν τις ασκήσεις με την ανάγκη «αντιμετώπισης των απειλών της Βόρειας Κορέας», ωστόσο αυτές απηχούν ευρύτερα την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε όλη την Ασία και τον Ειρηνικό. Είναι ενδεικτικοί, άλλωστε, και οι ρυθμοί με τους οποίους η ιμπεριαλιστική Ιαπωνία εγκαταλείπει «πασιφιστικά» κατάλοιπα που είχαν απομείνει στο πλαίσιο του συμβιβασμού που συνόδευσε το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αυξάνοντας ραγδαία τις πολεμικές της δαπάνες, τις στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά και την εμπλοκή της σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς εκτός συνόρων. Χτες, μάλιστα, η εφημερίδα «Γιομιούρι Σιμπούν» υποστήριζε σε ρεπορτάζ της ότι εξετάζεται η ανάπτυξη ενός πυραυλικού συστήματος ικανού να αποκρούει στόχους τόσο από έδαφος όσο και από θάλασσα.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των κοινών ασκήσεων ΗΠΑ - Ιαπωνίας, το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Benfold» συγκρούστηκε με γιαπωνέζικο ρυμουλκό που παρεξέκλινε της πορείας του, στον Κόλπο Σαγκάμι. Πρόκειται για το 9ο παρόμοιο περιστατικό με πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα, αυτήν τη φορά χωρίς να υπάρξουν θύματα ή σοβαρές ζημιές.
Η υπηρεσία μυστικών πληροφοριών της Νότιας Κορέας υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα είναι σε θέση να αναπτύξει φέτος έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο ICBM, ικανό να πλήξει μέχρι και την αμερικανική επικράτεια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΡΚΙΑ
Υψώνει τους τόνους μετά την απόσυρση από τη ΝΑΤΟική άσκηση
Σε μοιρασμένους ρόλους, εκπρόσωποι της τουρκικής κυβερνησης αναδεικνύουν με δηλώσεις τους πόσο οξύνονται οι ανταγωνισμοί αλλά και το παζάρεμα
ΑΓΚΥΡΑ.- ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- ΟΤΤΑΒΑ.-
Για «σκάνδαλο» που δεν αφορά ένα πρόσωπο, αλλά έχει στόχο «ολόκληρη την Τουρκία και το τουρκικό έθνος» μίλησε το Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικρίνοντας σε έντονο ύφος τα όσα έγιναν στο πλαίσιο άσκησης του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία, από την οποία η Αγκυρα αποσύρθηκε.
Συγκεκριμένα, στην άσκηση «Trident Javelin» χρησιμοποιήθηκαν οι φιγούρες του Ερντογάν και του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ ως προσομοιώσεις εχθρικών δυνάμεων.
Για το περιστατικό, ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επικοινώνησε το Σάββατο και με τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο, εκφράζοντας ακόμα μια φορά λύπη και λέγοντας ότι έχει διαταχθεί έρευνα για τα γεγονότα, ενώ οι εμπλεκόμενοι έχουν παυθεί από τις θέσεις τους. Επίσης, σύμφωνα τουλάχιστον με τη «Χουριέτ», ο Στόλτενμπεργκ επανέλαβε πως η Τουρκία αποτελεί σημαντικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι εξελίξεις δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τις σχέσεις της λυκοσυμμαχίας με τη συγκεκριμένη χώρα.
Πάντως, οι νέες «τριβές» εκδηλώνονται ενώ οι σχέσεις Τουρκίας και Δύσης περιπλέκονται εδώ και καιρό και ευρύτερες, βαθιές αντιθέσεις, αντανακλώνται και σε μια συζήτηση που εδώ και καιρό μαίνεται και στο εσωτερικό της Τουρκίας, σχετικά με το αν η παραμονή στο ΝΑΤΟ προσφέρει ακόμα προτερήματα στο ντόπιο κεφάλαιο. Οι εξελίξεις αυτές αξιοποιούνται και από την ελληνική αστική τάξη ως «ευκαιρία» για να αναβαθμίσει το ρόλο της, δηλαδή για μεγαλύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ταυτόχρονα κινδύνους για το λαό μας.
Σημερα Τριτη συνεδριαζει το υπουργικο σχημα της Τουρκιας με θεμα την αποχωρηση από το ΝΑΤΟ.

«Ποια συγγνώμη;»
Πάντως, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Αγκυρα είναι «έτοιμη για περισσότερες και μεγαλύτερες δοκιμασίες στο μέλλον» και συνέχισε: «Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν τη χώρα μας, γι' αυτό και μας στοχοποιούν... Σήμερα υπάρχει μια Τουρκία που δεν μπορεί να συγκριθεί με 15 χρόνια πριν, σε κάθε τομέα, από την οικονομία μέχρι την αμυντική βιομηχανία και από το εμπόριο μέχρι τη διπλωματία. Υπάρχει σήμερα μια Τουρκία που παράγει τα δικά της όπλα και άρματα μάχης. Που διατηρεί τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας με τα δικά της μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Που ετοιμάζεται να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο...».
Πάντως, σε άλλους τόνους τοποθετήθηκε σχετικά ο επικεφαλής των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλούσι Ακάρ, που σύμφωνα με τη «Χουριέτ», μιλώντας στο 9ο ετήσιο Διεθνές Φόρουμ για την Ασφάλεια «Χάλιφαξ» στον Καναδά, χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ «την πιο πετυχημένη και πιο αποτελεσματική στρατιωτική οργάνωση που υπήρξε ποτέ» και αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα είπε: «Η διοίκηση του ΝΑΤΟ απάντησε (για όσα έγιναν) έγκαιρα και κατάλληλα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να υπονομεύσει τη συμμαχία και την αλληλεγγύη μας».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκαποδοκίμασε επίσης τα γεγονότα, συμπληρώνοντας πως η Αγκυρα θα παρακολουθεί στενά τις έρευνες γύρω από αυτά και θέλει να λάβει εγγυήσεις ότι δεν θα επαναληφθούν. Βέβαια την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό της χώρας, ο ηγέτης του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης, του σοσιαλδημοκρατικού CHP, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου,έκανε λόγο για ζήτημα «που δεν μπορεί να λυθεί με μια συνηθισμένη "συγγνώμη"... Κανείς δεν μπορεί να προσβάλλει την ηγεσία ή την ιστορία της Τουρκίας».
Ο ηγέτης του ακροδεξιού MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σχολίασε επίσης: «"Συγγνώμη", τι "συγγνώμη;"», μιλώντας για περιστατικά που δείχνουν «ανοιχτή εχθρότητα» και προσθέτοντας: «Είναι απαραίτητο η Τουρκία να αμφισβητήσει το ΝΑΤΟ. Τι θέλει το ΝΑΤΟ από την Τουρκία; Τι περιμένει; Τι θέλει να πετύχει;». Και πρόσθεσε: «Η Τουρκία έχει φτάσει σε ένα σημείο "όλα ή τίποτα" όσον αφορά τη (Βορειοατλαντική) Συμμαχία... Εδώ ήμασταν (και) όταν δεν υπήρχε η Συμμαχία. Αν δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε αυτήν, δεν θα ήταν το τέλος του κόσμου».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν νέα νούμερα συλληφθέντων, είτε μελών του ΡΚΚ είτε μελών της FETO, μεταξύ των οποίων και ορισμένων που - όπως λέει η αστυνομία - προετοίμαζαν «μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα».
Το γραφείο του κυβερνήτη στην Αγκυρα απαγόρευσε τη δημόσια προβολή ταινιών και εκθέσεων που έχουν σχέση με θέματα τα οποία αφορούν ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και διεμφυλικούς, «μεριμνώντας για τη δημόσια ευαισθησία της κοινότητάς μας» και «προκειμένου να υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια».

2 σχόλια:

e-h είπε...


I’m thrilled to share JVP’s Annual Report — our best attempt to summarize and reflect on one of the most intense years I can imagine.
I’m immensely proud of the strength, resilience, and reach of Jewish Voice for Peace and all our members, donors, allies, and staff over the last year as we’ve adapted to a new and often shocking political reality.
In short, thank you.
I am more convinced than ever that creative, fearless organizing is the way to achieve justice for all people of Israel/Palestine. Working together to chart a course forward, confronting our differences, and embracing the challenges inherent to making change in this often impossible-seeming world: organizing is not only the best way forward, I believe it’s a civic, even ethical duty in these times.
Please, give yourself a moment to reflect on the ways you've given of your own time and resources to be part of our work and organizing in the last year.
Here’s what I’m most proud of:
• We’re winning campaigns that change policy— and change what’s possible.
• We’re working in Congress, in statehouses, and even city councils to hold decision-makers accountable, and change the political calculus about standing up for Palestinian rights.
• We’re building connections to allies across all sorts of justice movements who share our unshakeable core value: that all people deserve justice, freedom, and dignity.
• We’re creating a political and spiritual home where all of us can express our commitment to justice and be seen, held, and challenged to be our best selves.
And our plans for the coming year are more ambitious than ever— and already in full swing.
But we can’t get to that unless we really celebrate and learn from where we’ve already been.
So again, thank you for making the last year possible - and please take a moment to reflect with me at report.jvp.org.
Onward,


e-h είπε...


Είμαι ενθουσιασμένος που μοιράζομαι την ετήσια έκθεση της JVP - την καλύτερη προσπάθειά μας να συνοψίσουμε και να σκεφτούμε ένα από τα πιο έντονα χρόνια που μπορώ να φανταστώ.
Είμαι πάρα πολύ περήφανος για τη δύναμη, την ανθεκτικότητα και την εμβέλεια της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη και όλων των μελών, των δωρητών, των συμμάχων και του προσωπικού μας τον περασμένο χρόνο, καθώς προσαρμόσαμε μια νέα και συχνά συγκλονιστική πολιτική πραγματικότητα.
Εν ολίγοις, σας ευχαριστώ.
Είμαι περισσότερο πεπεισμένος από ποτέ ότι η δημιουργική, ατρόμητη οργάνωση είναι ο τρόπος για την επίτευξη δικαιοσύνης για όλους τους ανθρώπους του Ισραήλ / Παλαιστίνης. Δουλεύοντας μαζί για να καταγράψουμε μια πορεία προς τα εμπρός, να αντιμετωπίσουμε τις διαφορές μας και να αγκαλιάσουμε τις προκλήσεις που είναι εγγενείς στην αλλαγή σε αυτόν τον συχνά αδύνατο φαινομενικό κόσμο: η οργάνωση δεν είναι μόνο ο καλύτερος τρόπος προς τα εμπρός, πιστεύω ότι είναι καθήκον του πολίτη,
Παρακαλώ δώστε στον εαυτό σας μια στιγμή να προβληματιστείτε για τους τρόπους που έχετε δώσει στον δικό σας χρόνο και πόρους για να συμμετάσχετε στο έργο μας και να οργανώσετε τον τελευταίο χρόνο.
Εδώ είμαι απόλυτα περήφανος:
Κερδίζουμε καμπάνιες που αλλάζουν πολιτική - και αλλάζουν ό, τι είναι δυνατό.
Εργαζόμαστε στο Κογκρέσο, στα κρατίδια, ακόμα και στα δημοτικά συμβούλια για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και να αλλάξουμε τον πολιτικό λογισμό για την υποστήριξη των παλαιστινιακών δικαιωμάτων.
Έχουμε οικοδομήσει συνδέσεις με συμμάχους σε όλα τα είδη των κινήσεων δικαιοσύνης που μοιράζονται την αδιάσειστη βασική μας αξία: ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν δικαιοσύνη, ελευθερία και αξιοπρέπεια.
Δημιουργούμε ένα πολιτικό και πνευματικό σπίτι όπου όλοι μας μπορούμε να εκφράσουμε τη δέσμευσή μας στη δικαιοσύνη και να δούμε, να κρατηθούμε και να αμφισβητήσουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι εαυτοί μας.
Και τα σχέδιά μας για το επόμενο έτος είναι πιο φιλόδοξα από ποτέ και ήδη σε πλήρη εξέλιξη.
Αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό, εκτός αν πραγματικά γιορτάζουμε και μαθαίνουμε από πού είμαστε ήδη.
Και πάλι, σας ευχαριστώ που κάνατε το τελευταίο έτος - και παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο για να προβληματιστείτε μαζί μου στο report.jvp.org.
Προς τα εμπρός,