Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Δευτερα 27 Νοεμβριου 2017



Σημερα στη Βουλη συζητειται το θεμα της πώλησης των οπλων στη Σαουδική Αραβια, οπως λενε τα ΜΜΕ. Οχι ακριβως: Στην πραγματικοτητα αυτο που συζητειται ειναι οι καταγγελιες για ¨μεσολαβηση" του κουμπαρου του Σαββιδη, Παπαδοπουλου, και οι ενδειξεις για μιζες. Οποτε η συζητηση θα γινει "εσεις μιλατε που τοσα χρονια τρωγατε;" "εμεις; εσεις τρωτε"! " Μα τα δινετε στον Σαββιδη", "εσεις υπερασπιζετε τον Μαρινάκη"
Δεν ειναι αμελητεο, και οι δυο (ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) τρωνε.
Ομως, το μεγαλο θεμα, η πωληση οπλων στη Σαουδικη Αραβια, μενει στο απυροβλητο. Η αριστερα αφησε αυτο το θεμα να γινει "οπλο" στην αντιπαραθεση κομματων και επιχειρηματιων του συστηματος. Το ΚΚΕ, που ειναι στη βουλη και σιγουρα θα βαλει το θεμα, κανει το κουφο στο ερωτημα γιατι -ενω συμμετειχε στην επιτροπη - δεν κατηγγειλε εδω και τοσον καιρο. Η εξωκοινοβουλευτικη αριστερα δεν μπορει να αντιδρασει, και λόγω αδυναμιας αλλα κυριως λόγω φοβου μην την χρεωσουν στον έναν ή τον άλλον "επενδυτη"...
Στα ντοκουμεντα ομως ολων των αριστερων κομματων υπαρχουν αναφορες στην Υεμενη...οποτε ενταξει!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Στην τελευταια του πνοη, κοκκινη ασπρη ριγωτη"...το πανο οπαδων του Ολυμπιακου στην Κερκυρα, τον τοπο που εκτελεστηκε ο λοχαγος του εφεδρικου ΕΛΑΣ και διεθνης ποδοσφαιριστης του Ολυμπιακου, ο κομμουνιστης Νικος Γοδας...το πανο αναφερεται φυσικα στην τελευταια του επιθυμια...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δεν είναι χούντα είναι ΧΟΎΝΤΑΡΑ
Δοσιλογη κατοχικη των κωλοευρωπαιων τοκογλυφων
Ξεπουλανε κομμάτι κομμάτι την Ελλάδα και τους Έλληνες
Πουλάνε βόμβες που σκοτώνουν παιδιά και αμάχους.
Κατάσχουν σπίτια φτωχων ανθρώπων.
Αρπάζουν μίζες από όπου μπορούν.
Κάθε μέρα κατάσχουν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς χρήματα που έχουν δεσμευθεί μέσω κάπιταλ κοντρόλ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τη μια καμμενα ανθρωπινα σκουπιδια με "υπευθυνες θεσεις" και με επιχειρηματα του τυπου "κι αν δεν πουλουσαμε εμεις οπλα στη Σ . Αραβια δεν θα πουλουσαν αλλοι;" η "κι η Σουηδια πουλα οπλα..."
Απο την αλλη ο Μικης Θεοδωρακης...
"Η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του Μαύρου Θανάτου. Είναι μια πράξη που μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό. Οι οικονομικές συναλλαγές με τη διάθεση όπλων μαζικής καταστροφής καταλήγουν σε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και επί πλέον είναι αντίθετες με τον ειρηνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η εξωτερική μας πολιτική. Αποτελούν σήμερα την μελανότερη σελίδα για τις Μεγάλες Δυνάμεις που συντηρούν πολεμικές βιομηχανίες και προσπορίζονται τεράστια οικονομικά οφέλη εξάγοντας πόλεμο. Αυτές οι απεχθείς ενέργειες είναι αντίθετες με τις δικές μας παραδόσεις και γι’ αυτό απαράδεκτες και καταδικαστέες."
Αθήνα, 25.11.2017
Μίκης Θεοδωράκης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



,,,Παραπλανημένοι οι ψηφοφόροι της χρυσαυγης,,,Κοψοχέρηδες ολοι οι υπόλοιποι, Αλλά στα πράγματα,,Πάντα οι ίδιοι,,



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς XYG Contagion και ιδιαίτερα στα αφεντικά σας στην Σιωνιστική Πρεσβεία
Την λάσπη σας, θα την πληρώσετε πολύ ακριβά!
  Είναι προφανέστατο πως η Σιωνιστική Πρεσβεία μέσω των απεσταλμένων της, τον Δημήτρη Ψαρρά και τους XYG Contagion, έχει αναλάβει να ξαναγράψει την ιστορία και να ξεχαστεί έτσι η Νατοϊκή παρέμβαση στην Γιουγκοσλαβία με τα χιλιάδες θύματα από την παρέμβαση των ΗΠΑ.
Δυστυχώς για αυτούς, όπως και στην περίπτωση της Συρίας, τα ντοκουμέντα έχουν βγει στην επιφάνεια και είναι ατράνταχτα και αποκαλύπτουν τον ρόλο τους. Μαζί τους, αποκαλύπτονται και όσοι δούλεψαν την αποσταθεροποίηση "αλά Συρία" στην Γιουγκοσλαβία και τόσο καιρό βρίσκονται στο απυρόβλητο

Σχολιο.- χχαχχαχα, είναι τραγικά γελοίοι, πέρυσι μου έλεγαν πως τους έχουν βραβεύσει στο εξωτερικό (χαχαχ, ναι τόσο απλοικά, "στο εξωτερικό") για την "έρευνα" που έχουν κάνει, αλλά όταν τους ρώτησα "ποιοί?" τα μάσαγαν..ανέφεραν μόνο ότι η Washigton Post, είχε χρησιμοποιήσει μέρος της "έρευνάς" τους...εν τω μεταξύ αν τους ρωτήσεις για τις πηγές τους ή αν πήγε κάποιος από δαύτους να τραβήξει φωτογραφίες απ΄τα μονομερή (χα) "φριχτά εγκλήματα των Σέρβων" μπερδεύονται και σου λένε πως το υλικό το έχουν πάρει από φωτογραφίες και video που έχουν διαρρεύσει σε ΜΜΕ. Μα άλλες τόσες φωτό έχουν διαρρεύσει με εγκλήματα κατά των Σέρβων, τους εξηγείς ήρεμα, ε, τότε σε αποκαλούν ρατσίστρια κατά Ιουδαίων, έτσι, στο άσχετο, η μεγάλη πλάκα δε, είναι όταν αναφέρεις πως αυτά που ενστερνίζονται τα λέει και το ΝΑΤΟ, και πως θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί γιατί δεν είναι λογικό Αριστερά και ΝΑΤΟ να έχουν τις ίδιες θέσεις και πως αφού αυτοαποκαλούνται αριστεροί θα πρέπει θα πρέπει να το ψάξουν λίγο...άσε που χρησιμοποιούν fake ονόματα σαν διπλοί πράκτορες σε κακή ταινία του Φώσκολου με θέμα την Αντίσταση κατά Ράιχ, χαχαχα

Σχολιο.- Ελα ρε με τα ανωνυμα σκουπιδια τους τσατσους του Κον Μπεντιντ,του Νετανιαχου και του Γιοσκα Φισερ ,τα σκατοτσιρακια του ΝΑΤΟ και καθε σφαγης λαού...Ανωνυμα καθικια είναι
Σχολιο.- Όχι, δεν είναι ανώνυμοι. Τους ξέρουμε. Όπως πολύ καλά ξέρουμε τον επικεφαλής τους, τον Δημήτρη Ψαρρά και την Πρεσβεία του Ισραήλ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



,,,Πρώτο βήμα,, διαλύεις το κράτος.. Μετά διώχνεις τον λαό του , και αφήνεις τους άλλους να μαλώνουν αν είναι μετανάστες ή πρόσφυγες,,



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιντελ Καστρο
Hasta la Victoria Siempre
''Μιλάνε για "αμφιλεγόμενο ηγέτη" οι προσκυνητές της Θάτσερ, οι δημοσιγραφισκοι του ΤΙΝΑ, τα εθελοδουλα παπαγαλάκια μιας ντουζίνας πλανηταρχων, που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Φιντέλ 638 φορές... αυτοί που τους έριξε μαύρο σε λίγα λεπτά ένας τυχάρπαστος Σαμαράς!
Ξεφτιλισμένοι...''



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορεί να κατηγορηθούν Τσίπρας και Καμμένος για εγκλήματα πολέμου;
27/11/2017
Η αναφορά του Μίκη Θεοδωράκη σε «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», στη δήλωσή του σχετικά με την πώληση όπλων από την ελληνική κυβέρνηση προς τη Σαουδική Αραβία, θεωρήθηκε από ορισμένους σαν ένα σχήμα λόγου. Υπάρχει όμως πραγματικά περίπτωση ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας να βρεθούν στο μέλλον ενώπιον διεθνών δικαστηρίων για τη συμμετοχή τους σε εγκλήματα πολέμου που πραγματοποιεί η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη; Τι γνώριζαν τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών για τις διασυνδέσεις της Σ.Αραβίας με τη διεθνή τρομοκρατία και τι προβλέπουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ για τις εξαγωγές όπλων σε αυταρχικά καθεστώτα που απειλούν τη διεθνή ειρήνη;
Τον Οκτώβριο του 2016 το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για εγκλήματα πολέμου, λόγω της στήριξης που παρείχε στη Σαουδική Αραβία στον πόλεμο που πραγματοποιεί εναντίον της Υεμένης. Απόρρητα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, που έφτασαν στα χέρια των δημοσιογράφων του πρακτορείου, αποδείκνυαν ότι ομάδες νομικών του Λευκού Οίκου διερευνούσαν το σχετικό ενδεχόμενο και είχαν ενημερώσει τον πρόεδρο Ομπάμα.
Το ενδιαφέρον της νομικής ομάδας του Λευκού Οίκου εστιαζόταν στην καταδίκη από διεθνές δικαστήριο του ΟΗΕ του πρώην προέδρου της Σιέρα Λεόνε, Τσαρλς Τέιλορ, η οποία από το 2013 αποτελεί ένα είδος «δικαστικού προηγούμενου» για σχετικά ζητήματα.
Συγκεκριμένα, η απόφαση του δικαστηρίου διεύρυνε τον ορισμό της κατηγορίας περί «υποβοήθησης και συνέργειας» σε εγκλήματα πολέμου αναφέροντας ότι η «έμπρακτη βοήθεια, η ενθάρρυνση και η ηθική στήριξη» επαρκούν για την καταδίκη. Το δικαστήριο, δηλαδή, έκρινε ότι ο κατήγορος δεν χρειάζεται πλέον να αποδείξει ότι ο κατηγορούμενος συμμετείχε ο ίδιος σε ένα συγκεκριμένο έγκλημα ώστε να καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου.
Από την πλευρά της η Διεθνής Αμνηστία είχε προειδοποιήσει ότι «αποστέλλοντας όπλα στη Σαουδική Αραβία, ενώ γνωρίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη δολοφονία αμάχων, η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να γίνει συνένοχη σε παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων εγκλημάτων πολέμου».
Η Σαουδική Αραβία έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 100 επιθέσεις σε νοσοκομεία σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
Η περίπτωση των εγκλημάτων της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη καλύπτει αρκετές από τις παραπάνω κατηγορίες με χαρακτηριστικότερες τις επιθέσεις «κατά μη στρατιωτικών στόχων ή προστατευόμενων αμάχων».
Δεκάδες διεθνείς παρατηρητές έχουν επιβεβαιώσει ότι η Σαουδική Αραβία έχει βομβαρδίσει τουλάχιστον 100 νοσοκομεία, καταυλισμούς προσφύγων, μονάδες παραγωγής και μεταφοράς τροφίμων, κατοικημένες περιοχές, και σχολεία.
Κάθε δέκα λεπτά πεθαίνει ένα παιδί στην Υεμένη από τους βομβαρδισμούς και τον οικονομικό αποκλεισμό που έχει επιβάλλει η Σαουδική Αραβία.
Δεσμευτικούς κανόνες όμως για τις εξαγωγές οπλισμού έχει επιβάλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της χώρας που αγοράζει τον οπλισμό. Η κοινή θέση 2008/944/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου αναφέρει ότι «τα κράτη μέλη είναι αποφασισμένα να αποτρέψουν την εξαγωγή στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή ή διεθνείς επιθετικές ενέργειες, ή να συμβάλει σε περιφερειακή αποσταθεροποίηση». Στο τέταρτο κριτήριο της απόφασης ορίζεται ότι τα κράτη μέλη δεν χορηγούν άδεια εξαγωγής,«εφόσον υπάρχει σαφής κίνδυνος ο επίδοξος αποδέκτης να χρησιμοποιήσει την προς εξαγωγή στρατιωτική τεχνολογία ή τον εξοπλισμό επιθετικά έναντι άλλης χώρας ή για να υποστηρίξει διά της βίας εδαφικές διεκδικήσεις».
Η Ελληνική κυβέρνηση λοιπόν, ενώ γνώριζε τα εγκλήματα πολέμου που πραγματοποιεί η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη αλλά και τις σχέσεις της με τη διεθνή τρομοκρατία, αποφάσισε να πουλήσει οπλισμό, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τυφλά χτυπήματα εναντίον αμάχων.
Προφανώς κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που τώρα εγκαλούν την κυβέρνηση για δευτερεύουσες πλευρές της συμφωνίας, δεν πρόκειται να κατηγορήσει τον Τσίπρα ή τον Καμμένο για εγκλήματα πολέμου δεδομένου ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ενέκριναν τη συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της βουλής – είναι δηλαδή ηθικά συνένοχοι.
Την τελική ευθύνη όμως έχει πάντα η κυβέρνηση που έλαβε την απόφαση να συνδράμει με οπλισμό τη Σαουδική Αραβία – ένα από τα πιο αυταρχικά, θεοκρατικά καθεστώτα που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα τους τελευταίους αιώνες.

Σχολιο.- Κι όμως, ναι! Υπάρχουν γερά θεμελιωμένοι λόγοι που αν θελήσει κάποιος τους επικαλείται και οι τύποι αυτοί παραπέμπονται σε διεθνές δικαστήριο ως εγκληματίες πολέμου.
Ίσως μια τέτοια προσφυγή από την ελληνική Αριστερά να αποτελεί και την πιο έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον λαό και τα παιδιά της Υεμένης. Αλλά και σημαντική πράξη προστασίας του τόπου μας από ενδεχόμενα χτυπήματα αντεκδίκησης

Σχολιο.- Ήδη η ΛΑΕ έχει καταθέσει μήνυση για την ανακεφαλαιοποίηση. Καθόλου απίθανο να καταθέσει και γι' αυτό, Προς τι τόση βεβαιότητα όταν αγνοούμε ότι αυτή η πρακτική δεν είναι έξω από τη λογική ενός κόσμου;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ονδούρα: Αυτοανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών ο Ερνάντες
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 08:30
 Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες αυτοανακηρύχθηκε την Κυριακή νικητής των προεδρικών εκλογών, χωρίς να περιμένει τη δημοσιοποίηση των επίσημων αποτελεσμάτων, έπειτα από μια αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από τους φόβους πολλών για νοθεία.
«Η καταμέτρηση είναι όλο και πιο καθαρή και αναμφισβήτητη, κερδίσαμε αυτές τις εκλογές», είπε ο Ερνάντες απευθυνόμενος σε μέλη του κυβερνώντος Εθνικού Κόμματος (Partido Nacional, PN).
Ωστόσο λίγο αργότερα ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Ερνάντες, ο Σαλβαδόρ Νασράλα, υποψήφιος της Συμμαχίας της Αντιπολίτευσης εναντίον της Δικτατορίας (Alianza de Oposicion contra la Dictadura), δήλωσε ότι εκείνος προηγείται. «Κερδίζουμε» είπε απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του.
Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να εγκρίνει την υποψηφιότητα του Ερνάντες, παρότι το Σύνταγμα της Ονδούρας απαγορεύει την επανεκλογή οποιουδήποτε προέδρου, καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Ο 49χρονος Ερνάντες είχε αναδειχθεί στην εξουσία το 2013, έπειτα από μια εκλογική διαδικασία στην οποία η αριστερά είχε κάνει λόγο για μαζική νοθεία.
Ο Ερνάντες ήταν κατά τις δημοσκοπήσεις ο ένας από τους τρεις υποψήφιους - επί συνόλου εννέα - που είχαν πιθανότητες να κερδίσουν τις εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε έναν γύρο. Πέρα από τον Νασράλα, τηλεοπτικό δημοσιογράφο και νέο στην πολιτική, ο τρίτος υποψήφιος που θεωρείτο ότι είχε πιθανότητες είναι ο Λουίς Σελάγια, 50 ετών, του Φιλελεύθερου Κόμματος (Partido Liberal, PL), άλλης μιας συντηρητικής παράταξης της Ονδούρας. Οι Νασράλα και Σελάγια έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα αναγνωρίσουν την «παράνομη» επανεκλογή του Ερνάντες.
Όμως exit poll του τηλεοπτικού δικτύου Televicentro φέρει τον Ερνάντες να συγκεντρώνει το 43,93% των ψήφων με τον Νασράλα να ακολουθεί με το 34,70%.
Η αντιπολίτευση εξεγέρθηκε εναντίον της υποψηφιότητας του Χουάν Ορλάντο Ερνάντες για νέα τετραετή θητεία διότι είχε υποστηρίξει ανοιχτά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2009 που ανέτρεψε τον Μανουέλ Σελάγια, αφορμή για το οποίο ήταν, ακριβώς, το γεγονός ότι ο Κεντροαριστερός τότε πρόεδρος είχε προτείνει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να επιτρέπεται στον πρόεδρο να διεκδικεί την επανεκλογή του.

Σχολιο.- Αμα οι "μανουριές" στη Λατινική Αμερική (και γενικώς βέβαια) γίνονται από δεξιούς, μια μουγγαμάρα πλανιέται στον πλανήτη, στον τύπο κ στα ΜΜΕ, ενώ με το που πέρδεται ο Μαδούρο γίνεται πρωτοσέλιδο!
Σχολιο.-  ναι αλλα ο  Μαδούρος λέμε καταπιέζει το γκόζμο και δεν έχουνε ούτες παπιέ ντε κωλ (κωλόχαρτο)….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Κάνναβη: Το Φαρμάκι που τελικά ήταν φάρμακο»
27 Νοεμβρίου 2017
Στην εκδήλωση την Κυριακη 26/11/2017 στις 17.00 στο Πνευματικο Κεντρο του Αγιου Ιωαννη Ρεντη, εναντι Δ ημαρχειου,  στην οποία παραβρέθηκαν δεκάδες ασθενείς και γονείς ασθενών βομβαρδίζοντας κυριολεκτικά τους γιατρούς και τους ειδικευμένους επάνω στο θέμα επιστήμονες του χώρου της υγείας με ερωτήσεις για την φαρμακευτική χρήση της κάνναβης, έγινε φανερή με τον πιο έντονο τρόπο η ανάγκη για σοβαρή και εξειδικευμένη ενημέρωση γύρω από την ιαματική χρήση του φυτού.
Η έλλειψη γνώσεων γύρω από την ορθή δοσολόγηση του φαρμάκου, η αγωνία των ασθενών για το πότε και πως θα ξεκινήσει η χορήγηση φαρμάκων κάνναβης μέσω του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η ελλιπής ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας, η καθυστέρηση από την πλευρά της Πολιτείας στην οριστικοποίηση του θεσμικού πλαισίου και η συχνή, ακόμη και στις μέρες μας, αγωνία της χρήσης της κάνναβης που έχει δυσφημιστεί ως ναρκωτικό, κυριάρχησαν στη συζήτηση.
Ενώ οι μαρτυρίες ασθενών που χρησιμοποιούν την κάνναβη ως φάρμακο έχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα, συμπλήρωναν την εικόνα της Ελληνικής κοινωνίας που κάνει ακόμη τα πρώτα της βήματα προς τη λύση ενός μεγάλου προβλήματος για χιλιάδες ασθενείς, με ρυθμούς όμως καθόλου ικανοποιητικούς όσο αφορά στις ανάγκες τους.
Περισσότερα για την εκδήλωση και τον χαρακτήρα της μπορείτε να διαβάσετε εδώ
http://cannabisnews.gr/me-epitychia-pragmatopoiithike-i-ekdilosi-kannavi-to-farmaki-pou-telika-itan-farmako/
Στην εκδήλωση είχαν δηλώσει συμμετοχή ως ομιλητές οι Στέλιος Γιαννακόδημος (Νευρολόγος-Επιληπτολόγος), Ανδρέας Παπαθεοδώρου (Νευρολόγος) και ο ψυχίατρος, και επιστημονικός συνεργάτης του Cannabis News, Γιώργης Οικονομόπουλος.
Πρόκειται για τη δεύτερη εκδήλωση της ομάδας «Αυτισμός και κανναβιδιόλη – επιληψίες και νευρολογικές παθήσεις παιδιών» με θέμα τη φαρμακευτική κάνναβη όπου ιατροί, γονείς παιδιών με αυτισμό, επιληψία, νευρολογικές παθήσεις αλλά και ασθενείς, θα μιλήσουν ανοιχτά για τη χρήση της κάνναβης και τα  αποτελέσματά της. Καλεσμένος στην εκδήλωση είναι και o Henry Vincenty, Πρόεδρος της εταιρείας Endoca, μιας από τις πρωτοπόρους εταιρείες στην παραγωγή και εμπορία λαδιών κανναβιδιόλης.
Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η κ. Κατερίνα Δημοχρόνη που διοργάνωσε και την πρώτη σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας τον Μάιο του  2017 οπότε και γονείς μίλησαν ανοικτά για το θέμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερωτήματα για την τύχη μεταναστών που ζούσαν στις περιοχές που πλημμύρισαν
Μαρτυρίες κατοίκων και μεταναστών κάνουν λόγο και για άλλους ανθρώπους που έχουν χαθεί τα ίχνη τους από τη μέρα της πλημμύρας
Πέμπτη 23/11/2017 - 10:22
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από τις πλημμύρες της περασμένης βδομάδας στη Δυτική Αττική. Με τους νεκρούς να έχουν φτάσει ήδη τους 21, οι φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί είναι υπαρκτοί. Οι έρευνες διεξάγονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες σε στεριά και θάλασσα. Στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, τα σωστικά συνεργεία αναζητούν τον αγνοούμενο μέσα σε σωρούς άμορφης μάζας. Φαίνεται, όμως, πως η έκταση της τραγωδίας της Δυτικής Αττικής είναι πολύ μεγαλύτερη και δεν έχει έρθει ακόμα στο φως...
Πιο συγκεκριμένα, μαρτυρίες ανθρώπων που ζουν στην περιοχή, οι οποίες έχουν φτάσει στην εφημεριδα, αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί περισσότεροι άνθρωποι σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα! Η ανησυχία και οι φόβοι για τα χειρότερα, που εκφράζονται, επικρατούν εδώ και μέρες σε γειτονιές που κατοικούν μετανάστες εργάτες και συγκεκριμένα Πακιστανοί, ορισμένοι από τους οποίους δηλώνουν ότι έχουν να δουν αρκετές μέρες κάποιους συμπατριώτες τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από το πρώτο κιόλας επιτόπιο ρεπορτάζ τη μέρα της πλημμύρας, γίναμε αποδέκτες τέτοιων φόβων αλλά και της αγωνίας ανθρώπων που είχαν χάσει κάποιον γνωστό τους και που κανένας δεν τον δήλωσε ως αγνοούμενο.
Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να δώσουν απαντήσεις. Εχουν ανασυρθεί κι άλλοι νεκροί εκτός από τους 21 που μέχρι τώρα δηλώνεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους; Γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές εάν υπάρχουν κι άλλοι αγνοούμενοι εκτός από τον έναν που αναφέρεται και για τον οποίο γίνονται έρευνες;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προχτες ηταν η 25 Νοεμβρίου Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.
Συνήθως όμως οι αφιερωμένες παγκόσμιες ημέρες προσπαθούν να καλύψουν όσα συμβαίνουν τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
"Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι 66.000 γυναίκες δολοφονούνται σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό βίας κατά των γυναικών είναι η Γουατεμάλα και το Μεξικό..."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι'επειδη δεν εχω σε καμια υποληψη την καθεστωτικη νατοικη αφηγηση των ντοπιων & διεθνων ΜΜΕ,κι'επειδη σιχαινομαι την αδικια και την υποκρισια ,λιγες σκεψεις
γιατί μόνο ο Μλάντιτς καταδικάστηκε σε ισοβια από το διεθνές δικαστήριο και όχι αντίστοιχα και οι αρχηγοί των υπολοίπων ημιεπίσημων και ημιτακτικών στρατών του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία. Γιατί δηλαδή μόνο ο Μλάντιτς και όχι για παράδειγμα οι μουσουλμάνοι ναρκέμποροι οπλαρχηγοί ή η ηγεσία των Κροατών;
ελάχιστες εβδομάδες πριν την σύλληψη του Μλάντιτς και τις αμοιβαίες αβρότητες μεταξύ Σερβίας και ΕΕ, τον Απρίλιο του 2011, το Διεθνές Δικαστήριο καταδίκασε δύο πρώην Κροάτες στρατηγούς, τον Αντε Γκοτόβινα, σε 24 χρόνια φυλάκιση και τον Μλάντεν Μάρκατς, σε 18 χρόνια, για εγκλήματα πολέμου και εθνοκάθαρση που έλαβε χώρα εναντίον των Σέρβων της Κράινα το 1995.*
Ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2012, πολύ μετά δηλαδή την σύλληψη του Μλάντιτς, η καταδικαστική απόφαση ακυρώθηκε λόγω «μη απόδειξης ενοχής» και οι πρώην στρατηγοί απελευθερώθηκαν...
..οι Νατοϊκοί σύμμαχοι είναι πάντα στο απυρόβλητο του διεθνούς δικαστηρίου, όσα εγκλήματα κατά αμάχων και αν διαπράττουν, όπως το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, ο βασικός μέτοχος μαζί με τις ΗΠΑ του ΝΑΤΟ για όσα εγκλήματα έχει διαπράξει σε βάρος όχι μόνο αμάχων αλλά και ανήλικων Παλαιστινίων και ο «βασιλιάς» της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος έχει καταδικάσει στην λιμοκτονία τον περήφανο λαό της Υεμένης
*(Εδω το έγκλημα που διέπραξαν τα κροατικά στρατεύματα, τον Αύγουστο του 1995, εναντίον των Σέρβων, στην Κράινα: 14 000 Σερβοι νεκροι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαλιστα ..λοιπον η Γερμανια περασε εναν νομο που λεει οτι καθε κριτικη στο κρατος απαρχαιντ του Ισραηλ ειναι αντισημιτισμος ,αρα ποινικοποιειται (ποινικοποιειται φυσικα και το BDS ,το ειρηνικο μπουκοταζ)μ'αυτην την λογικη,ακυρωσανε την συναυλια του αγαπημενου μας Ροτζερ Γουοτερς ..οπως καταλαβαινετε αυτο θα γινει σε ολες της χωρες της ΕΕ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γραφει ο Γιωργος Καλα'ι'τζιδης
24/11/2017
''Με κυβερνηση συριζα εχω 8 συλληψεις και 16 προσαγωγες.Περιμενω 6 δικαστηρια ακομα και εχω ''μαζεψει''μεχρι τωρα 73 μηνες σε ποινες απο καταδικες.Με παρακολουθουν απο την κρατικη ασφαλεια καθημερινα εχουν εισβαλει σπιτι μου και με εχουν αρπαξει απο τον δρομο 4 φορες.Και ακουω τον Μητσοτακη την Δευτερα το βραδυ στην βουλη να λεει ξανα οτι ο Ρουβικωνας εχει την...ανοχη της κυβερνησης.''



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μιραντα Ξαφα ,η σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει τα λεφτά της στις offshore ζητάει περικοπές των συντάξεων ξανά
(εχουν μαζευτει πολλες Μαρι αντουανετες η μου φαινεται ?)
Την εκτίμηση, πως οι συντάξεις χρήζουν περαιτέρω μείωσης, εξέφρασε η οικονομολόγος και μέλος του πολιτικού κόμματος «Δράση», Μιράντα Ξαφά, η οποία τόνισε πως ενώ έχει σημειωθεί 25% μείωση του ΑΕΠ, οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί τόσο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκλητικές δηλώσεις Ζαχαριάδη για τον πόλεμο στην Υεμένη
Στην επιχειρούμενη πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, αναφέρθηκε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «στη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία»
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, όταν ρωτήθηκε αν συμμερίζεται τις απόψεις του Νίκου Φίλη ότι πρέπει να ακυρωθεί η πώληση αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία για λόγους ιδεολογικούς και προκειμένου να μην συνεχιστεί η ανθρωπιστική καταστροφή που έχει πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων, ο Κ. Ζαχαριάδης απάντησε:
«Αναφορικά με τη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία. Έτσι κι αλλιώς η κατάσταση αυτή υπάρχει πολύ πριν εμείς υπογράψουμε».
Και πρόσθεσε: «Αν λοιπόν κάποιος μου έλεγε ότι αν δεν πουλήσουμε αυτές τις οβίδες και αυτά τα βλήματα θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, θα το σκεφτόμουν κι εγώ διαφορετικά».

Αθλιοτητα ! ε αφου δεν θα υπαρξει ας τους διευκολυνουμε κιολας τους σαουδαραβες . Να βγάλουμε και κανα φραγκο να δινουμε μερισμα στο εξαθλιωμενο ποπολο!! εκλογες ερχονται .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αμερικανικός στρατός κατηγορείται για λογοκρισία απέναντι στα καλλιτεχνικά δημιουργήματα των κρατουμένων του Γκουαντάναμο – μερικά από τα έργα τους δείχνουν τα βασανιστήρια και τις κακοποιήσεις που διεξάγονται από τη CIA και το στρατιωτικό προσωπικό στο πλαίσιο του λεγόμενου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας».
Το Πεντάγωνο  διεκδικει την ιδιοκτησία όλων των καλλιτεχνικών έργων που έγιναν στο κέντρο κράτησης και δηλωσε ότι θα τα κάψει εάν ποτε αποφυλακιστουν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ονδούρα: Προηγείται με ποσοστό 45,17% ο υποψήφιος της αριστερής αντιπολίτευσης Νασράλα
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017, 13:48
Ο υποψήφιος της αριστερής αντιπολίτευσης Σαλβαδόρ Νασράλα, προηγείται με ποσοστό 45,17% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Ονδούρα, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα μερικά αποτελέσματα.
Ο Νασράλα, υποψήφιος της Συμμαχίας της Αντιπολίτευσης εναντίον της Δικτατορίας (Alianza de Oposicion contra la Dictadura), ενός συνασπισμού κομμάτων της αριστεράς, προηγείται του απερχόμενου προέδρου Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 40,21%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την καταμέτρηση ποσοστού 57% των ψήφων, ανακοίνωσε η ανώτατη εκλογική επιτροπή της χώρας, έπειτα από μεγάλη αναμονή που είχε προκαλέσει και μεγάλη σύγχυση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Λίγο νωρίτερα και οι δύο αυτοί υποψήφιοι είχαν ανακοινώσει τη νίκη τους στις εκλογές.
«Καθώς η τάση δεν αλλάζει, μπορώ να σας πω ότι είμαι ο νέος πρόεδρος της Ονδούρας», είχε πει ο Νασράλα στους υποστηρικτές του μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας, διαβεβαιώνοντάς τους για τη νίκη του, πριν από την ανακοίνωση των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων.
«Η καταμέτρηση είναι περισσότερο από σαφής και αναμφισβήτητη, κερδίσαμε αυτές τις εκλογές», είχε δηλώσει επίσης λίγες ώρες νωρίτερα ο 49χρονος Ερνάντες απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του κυβερνώντος Εθνικού Κόμματος (Partido Nacional, PN).
Η αντιπολίτευση είχε καταδικάσει έντονα την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να εγκρίνει την υποψηφιότητα του απερχόμενου προέδρου Ερνάντες στις χθεσινές προεδρικές εκλογές, μολονότι το Σύνταγμα απαγορεύει την επανεκλογή οποιουδήποτε προέδρου.
Τρίτος μετά τον 64χρονο Νασράλα, τηλεοπτικό δημοσιογράφο και νέο πρόσωπο στην πολιτική, και τον Ερνάντες, έρχεται ο 50χρονος Λουίς Σελάγια, του συντηρητικού Φιλελεύθερου Κόμματος (Partido Liberal, PL), ο οποίος εξασφάλισε ποσοστό 13,77% των ψήφων, σύμφωνα με τα μερικά επίσημα αποτελέσματα.
«Διαπιστώνουμε ότι ήταν μια ήρεμη εκλογική διαδικασία και η αποτίμησή μας μέχρι στιγμής είναι θετική», δήλωσε η ευρωβουλευτής της Πορτογαλίας Μαρίζα Ματίας, υπεύθυνη της αποστολής παρατηρητών της ΕΕ.
Η εκλογική επιτροπή, η οποία επικρίθηκε έντονα στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για την καθυστέρησή της στην ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές αυτές είχαν «την αυστηρότερη επιτήρηση στην ιστορία», με 16.000 παρατηρητές παρόντες, εκ των οποίων οι 600 από την ΕΕ και οι υπόλοιποι κυρίως από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ).
Μέχρι στιγμής εξάλλου δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό, ενώ η κυβέρνηση είχε αναπτύξει περισσότερους από 35.000 αστυνομικούς και στρατιώτες σε όλη την επικράτεια προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια της εκλογικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας Χουλιάν Πατσέκο.


O Σαλβαδορ Νασραλα ηταν υποψηφιος του Libre-Anti Corruption Party-PINU. Ο Σαλβαδορ Νασραλα το  2013 ηταν υποψηφιος με το Anti Corruption Party (Κομμα εναντιον της Διαφθορας) και ειχε παρει 13%.
Η ελευθερία και η αποκατάσταση ( ισπανικά : Libertad y Refundación , Libre , libre είναι η ισπανική λέξη για "ελευθερια") είναι ένα αριστερό πολιτικό κόμμαστην Ονδούρα . Το Libre ιδρύθηκε το 2011 από το Εθνικό Μέτωπο Λαϊκής Αντίστασης (FNRP), αριστερό συνασπισμό οργανώσεων που αντιτίθενται στο πραξικόπημα του 2009 .
Η Xiomara Castro de Zelaya , σύζυγος του πρώην προέδρου Manuel Zelaya, οοποίος καταδικάστηκε στο πραξικόπημα του 2009, ήταν ο προεδρικός υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2013 . ο τελευταίος Zelaya δεν είχε το δικαίωμα να τρέξει για ένα δεύτερο όρο σύμφωνα με το σύνταγμα. Η Κάστρο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κούρσα τεσσάρων δρόμων, λαμβάνοντας περίπου το 29% των ψήφων πίσω από το 37% του Juan Orlando Hernández του Εθνικου Κομματος.
Τουλάχιστον δεκαοκτώ υποψήφιοι Libre, υποψήφιοι, μέλη της οικογένειας και ηγέτες εκστρατείας σκοτώθηκαν μεταξύ Ιουνίου 2012 και Οκτωβρίου 2013


Το Κόμμα Καινοτομίας και Ενότητας ( Spanish : Partido Innovación y Unidad , PINU) είναι ένα κεντροαριστερό πολιτικό κόμμα στην Ονδούρα , το οποίο ιδρύθηκε το 1970. Το PINU δημιουργήθηκε από τον Miguel Andonie Fernández,  ως δημοκρατική, μέτρια αριστερή σοσιαλδημοκρατική λύση στα δύο μεγάλα κόμματα το στρατιωτικό καθεστώς.
Το 2009, ο υποψηφιος του PINU  Bernard Martinez πηρε 2,21% στις εκλογες.


Οι Εθνικής Λαϊκής Αντίστασης Μέτωπο ή Εθνικό Λαϊκό Αντίσταση Μέτωπο ( ισπανικά : Frente Nacional de Resistencia Popular , FNRP),  αναφέρεται συχνά ως η Εθνική Αντίσταση Μετώπου ,  είναι μια μεγάλη συμμαχία της Ονδούρας λαϊκών οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων και κινημάτων που στοχεύει στην αποκατάσταση του εκλεγμένου Προέδρου Manuel Zelaya και τη συγκρότηση της συστατικής συνέλευσης για τη σύνταξη νέου συντάγματος.
Το Μέτωπο προήλθε από ένα δημοφιλές κοινωνικό κίνημα που χρησιμοποίησε τεράστια πολιτική ανυπακοή   για να υποστηρίξει την αποκατάσταση του Zelaya σε αντικατάσταση του de facto Προέδρου Roberto Micheletti , του οποίου η κυβέρνηση θεωρήθηκε ως δικτατορία από τις 28 Ιουνίου 2009, 2009 Honduran πραξικόπημα . Το Μέτωπο Εθνικής Αντίστασης επεσήμανε το άρθρο 3 του Συντάγματος του 1982 ως νομική βάση για να αντιταχθεί στην de facto κυβέρνηση και υποστήριξε ότι αποτελούσε την οργανωμένη έκφραση του δικαιώματος του Hondurans, σύμφωνα με το άρθρο αυτό, να αντισταθεί σε μια κυβέρνηση που επιβλήθηκε από ένοπλη δύναμη.
Μετά τις γενικές εκλογές του 2009, ο Πορφίριο Λόμπο Σόσα του Εθνικου Κομματος εξελέγη Πρόεδρος μετα το πραξικοπημα, το FNRP συνέχισε να ασκεί πιέσεις για συστατική συνέλευση και να αντιταχθεί στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κυβέρνησης . Το Human Rights Watch ανέφερε τον Ιούλιο του 2010 ότι, σύμφωνα με τον Lobo Sosa, "τουλάχιστον οκτώ δημοσιογράφοι και δέκα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Κόμματος Αντίστασης (FNRP)" είχαν σκοτωθεί.  Μέχρι τον Αύγουστο του 2010, το FNRP είχε συγκεντρώσει το ήμισυ του στόχου του, ύψους 1,2 εκατ. Υπογραφών, για να υποστηρίξει μια συστατική συνέλευση.


Το 2009 το πραξικόπημα του Ονδούρα , μέρος της συνταγματικής κρίσης του Ονδούρα ,  συνέβη όταν ο ονδουρανός στρατός στις 28 Ιουνίου 2009 ακολούθησε εντολές του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ονδούρας για να εξαφανίσει τον πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια και να τον αποστείλει στην εξορία.  Η κρίση προκλήθηκε όταν ο Zelaya επιχείρησε να προγραμματίσει μια μη δεσμευτική δημοσκόπηση σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα της σύγκλησης μιας συνταγματικης συνέλευσης για να ξαναγράψει το σύνταγμα .  Αφού ο Zelaya αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις να σταματήσει, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ονδούρας εξέδωσε ένα μυστικό ένταλμα για τη σύλληψή του στις 26 Ιουνίου.  Δύο μέρες αργότερα, οι Ονδούρα στρατιώτες έπεσαν στο σπίτι του προέδρου στη μέση της νύχτας και τον κράτησαν  προλαμβάνοντας τη δημοσκόπηση.  Αντί να τον φέρει σε δίκη, ο στρατός τον έβαλε σε ένα στρατιωτικό αεροπλάνο, το οποίο τον πέταξε στην Κόστα Ρίκα . Αργότερα εκείνη την ημέρα, μετά την ανάγνωση μιας επιστολής παραίτησης αμφισβητούμενης αυθεντικότητας, το κοινοβουλιο της Ονδούρας ψήφισε για την απομάκρυνση της Zelaya από το αξίωμα  και ορίστηκε ο πρόεδρος του Συνεδρίου Roberto Micheletti , συνταγματικός διάδοχός του, για να τον αντικαταστήσει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ογκώδεις ακροδεξιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε πόλεις της Ρουμανίας
 Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, 22:59
Δεκάδες χιλιάδες ακροδεξιοι Ρουμάνοι διαδήλωσαν σήμερα κατά της σοσιαλδημοκρατικης κυβέρνησης της χώρας, την οποία πολλοί κατηγορούν ότι θέλει να αποδυναμώσει τη μάχη κατά της διαφθοράς. Ένα πλήθος περίπου 30.000 ακροδεξιων νεοφιλελε διαδηλωτών αψήφησε το κρύο και κατέκλυσε τους δρόμους του Βουκουρεστίου, μετέδωσαν ρουμανικά ΜΜΕ. Την ίδια ώρα σε τουλάχιστον 20.000 ανήλθε ο αριθμός των ακροδεξιων συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις σε 70 πόλεις της χώρας.
«Κλέφτες, κλέφτες!» φώναζαν οι φασιστες νεοφιλελε διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης στη ρουμανική πρωτεύουσα.
Περίπου 40 ακροδεξιες νεοφιλελε οργανώσεις της στημενης "κοινωνίας των πολιτών" και δύο μεγάλες νεοφιλελε ακροδεξιες συνδικαλιστικές ενώσεις, που απηύθυναν το κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις, κατήγγειλαν σε μια κοινή ανακοίνωση ότι μια «πολιτική μαφία πήρε υπό τον έλεγχό της τη Ρουμανία».
Οι υπογράφοντες αξιώνουν την απόσυρση των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, τα οποία, όπως διατείνονται, θα μειώσουν τις εξουσίες της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς.
Η ακροδεξια αντιπολίτευση κατηγόρησε πρόσφατα την σοσιαλδημοκρατικη κυβέρνηση ότι «απειλεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» μέσω των τριών νομοσχεδίων που έχουν κατατεθεί στο κοινοβούλιο και βρίσκονται υπό συζήτηση.
Αυτά τα νομοσχέδια στάθηκαν αφορμή για ένα νέο κύμα διαμαρτυριών σε βάρος των Σοσιαλδημοκρατών, των μεγάλων νικητών των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου του 2016.
Σύμφωνα με την ακροδεξια νεοφιλελε αντιπολίτευση, οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η σοσιαλδημοκρατικη  κυβέρνηση αντίκεινται στις προόδους που έχουν καταγραφθεί στη μάχη κατά της διαφθοράς στη Ρουμανία.
«Καταρτίζονται νόμοι που αντίκεινται στα συμφέροντα της Ρουμανίας, απλά για να σώσουν ορισμένους που βρίσκονται στο στόχαστρο ερευνών. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι τρομερό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ακροδεξιος νεοφιλελε συνταξιούχος, ο Ίον Νίκα, που διαδήλωσε στο Βουκουρέστι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο διόρισε έναν αξιωματικό του ως πρόεδρο του πετρελαϊκού ομίλου PDVSA
Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, 22:40
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διόρισε σήμερα τον υποστράτηγο Μανουέλ Κεβέδο πρόεδρο της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA, υποσχόμενος την «πλήρη αναδιάρθρωση» του ομίλου στον απόηχο των αποκαλύψεων υποθέσεων διαφθοράς.
Ο αξιωματικός ανέλαβε επίσης καθήκοντα υπουργού Πετρελαίου, γνωστοποίησε ο επικεφαλής του κράτους της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου διαγγέλματός του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο VTV.
Ο Μαδούρο έθεσε ως βασικό στόχο «την αύξηση της παραγωγής» πετρελαίου, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 1,9 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα έναντι 2,27 εκατομμυρίων βαρελιών/ημέρα το 2016.
«Θα προχωρήσουμε στην πλήρη αναδιάρθρωση του PDVSA και με αυτή την ανακοίνωση ξεκινά αυτή η αναδιάρθρωση, είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Ο Κεβέδο, που είναι υποστράτηγος της εθνοφρουράς, κατείχε έως σήμερα τη θέση του υπουργού Στέγασης. Αντικαθιστά τον Νέλσον Μαρτίνες στην ηγεσία του ομίλου PDVSA και τον Εουλόχιο ντελ Πίνο ως επικεφαλής του υπουργείου Πετρελαίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Έφτασε η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια για το λαο της Υεμενης που είναι με τους Σιίτες Χούτι
 Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, 18:19
Ένα πλοίο, που μεταφέρει 5.500 τόνους αλεύρι, αγκυροβόλησε σήμερα στο λιμάνι Χοντέιντα, το πρώτο εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες που διαρκεί ο αποκλεισμός τον οποίο επιβάλλει ο αλητικος αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία ο οποίος πολεμά εναντίον του λαου της Υεμενης και του κινήματος των Χούτι στην Υεμένη, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Η αλητικη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία και οι σειχιδες σύμμαχοί της που εφοδιαζονται και παιρνουν διαταγες από τις ΗΠΑ  έκλεισαν στις 6 Νοεμβρίου όλες τις προσβάσεις δια αέρος, ξηράς και θαλάσσης προς την Υεμένη.
Πρόκειται για την πρώτη βοήθεια που φθάνει μέσω του λιμανιού Χοντέιντα, που ελέγχεται από τους Χούτι, αφού ο αλητικος αποικιοκρατικος συνασπισμός επέτρεψε να προσγειωθεί χθες Σάββατο στην πρωτεύουσα Σαναά ένα αεροπλάνο που μετέφερε εργαζόμενους οργανώσεων ανθρωπιστικής αρωγής.
«Το πλοίο έχει μήκος 106 μέτρα και μεταφέρει 5.500 τόνους αλεύρι», δήλωσε ένας από τους υεμενίτες αξιωματούχους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τελετή μνήμης για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο
 Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, 14:59
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο εκατοντάδες, κυρίως, νέοι Κουβανοί συμμετείχαν το Σάββατο στην τελετή μνήμης της κομμουνιστικής νεολαίας μπροστά από το Πανεπιστήμιο στην Αβάνα. Με επαναστατικά τραγούδια και συνθήματα όπως «είμαι ο Φιντέλ», «Το ακούς, το αισθάνεσαι ο Φιντέλ είναι εδώ», η κομματική νεολαία θέλησε να υπογραμμίσει ότι παρά το θάνατο του ιστορικού της ηγέτη, η Κούβα συνεχίζει στο δρόμο της επανάστασης του 1959.
Το παρόν στην τελετή έδωσε ο κουβανός αντιπρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα διαδεχθεί σε μερικούς μήνες τον Ραούλ Κάστρο στην προεδρία της Κούβας. Σήμερα ξεκινά στην χώρα της Καραϊβικής σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, η οποία θα ολοκληρωθεί τον επόμενο Φεβρουάριο. Ο 86χρονος Ραούλ Κάστρο δεν αναμένεται να είναι ξανά υποψήφιος μετά από δύο θητείες στην προεδρία. Η μετάβαση ωστόσο θα γίνει σταδιακά, από τη στιγμή που ο απερχόμενος πρόεδρος της Κούβας θα παραμείνει στο τιμόνι του κομμουνιστικού κόμματος.
Μπροστά από το εκλογικό κέντρο στην Αβάνα ο ψηφοφόρος οδοντίατρος Κάρλος Αλμπέρτο Πι δηλώνει ότι «οι εκλογές στην Κούβα είναι διαφορετικές από εκείνες στον υπόλοιπο κόσμο, διότι εδώ δεν είναι το χρήμα που μονοπωλεί την εκλογή, δεν μονοπωλούν εκείνοι που έχουν την περισσότερη εξουσία. Τις τύχες της κοινωνίας ορίζει ο λαός».
Σε αντίθεση πάντως με το παρελθόν η κεντρική τελετή μήνης για τον Φιντέλ Κάστρο έγινε σε σχετικά περιορισμένο επίπεδο. Το σοσιαλιστικο συστημα στην Κουβα  δεν επιδιώκει να καλλιεργήσει το μύθο και την προσωπολατρία. Είναι ενδεικτικό ότι ένα χρόνο μετά το θάνατό του ιστορικού ηγέτη δεν έχουν στηθεί μνημεία και αγάλματα του Φιντέλ στην χώρα, ούτε έχει δοθεί το όνομά του σε δρόμους και πλατείες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ ΜΕ ΤΗ Σ.ΑΡΑΒΙΑ
27/11/2017
Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει τις σοβαρές ανησυχίες της σχετικά με την πώληση πολεμικού υλικού από την Ελλάδα προς τη Σαουδική Αραβία και τον πραγματικό κίνδυνο που υπάρχει να χρησιμοποιηθούν στη σύγκρουση στην Υεμένη.
Η Ελλάδα έχει επικυρώσει τη Συνθήκη για το Εμπόριο Όπλων στις 30 Μαρτίου 2016, η οποία έχει τεθεί σε ισχύ για την χώρα μας στις 30 Μάϊου του ιδίου έτους. Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα έχει δεσμευτεί ότι δεν θα προχωράει σε πώληση όπλων, όταν υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν για παραβιάσεις της διεθνούς νομοθεσίας.
Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την Ελλάδα να ανακαλέσει άμεσα την πώληση και μεταβίβαση πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία και να αρνηθεί να εγκρίνει τη μεταφορά, προς τα μέρη της σύγκρουσης στην Υεμένη, κάθε είδους συμβατικών όπλων, πυρομαχικά και εξαρτήματα πολεμικού εξοπλισμού.
Όπως είναι γνωστό, ένας στρατιωτικός συνασπισμός, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, έχει εμπλακεί σε μια βίαιη σύγκρουση στην Υεμένη, από τον Μάρτιο του 2015, και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιθέσεις που παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων αδιάκριτων και δυσανάλογων αεροπορικών επιθέσεων, οι οποίες έχουν σκοτώσει και τραυματίσει πολλούς πολίτες. Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές έχουν στοχεύσει νοσοκομεία, σχολεία, αγορές και τζαμιά. Ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις αποτελούν εγκλήματα πολέμου.
Η Διεθνής Αμνηστία έχει τεκμηριώσει τουλάχιστον 35 αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι φαίνεται να έχουν παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 504 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 153 παιδιών. Ο ΟΗΕ και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Υεμένη έχουν τεκμηριώσει δεκάδες ακόμη. Η πλειοψηφία των θανάτων αμάχων οφείλεται σε αεροπορικές επιθέσεις από το συνασπισμό αυτό. Σύμφωνα με το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τουλάχιστον 5,144 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.200 παιδιά, έχουν επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν και άλλοι 8.749 πολίτες τραυματίστηκαν από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση τον Μάρτιο του 2015. Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων πιθανόν να υπερβαίνει αυτούς τους αριθμούς.
Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι οι χιλιάδες θάνατοι αμάχων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προκαλούνται από αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία, παραβιάζουν το δίκαιο του πολέμου και συνιστούν εγκλήματα πολέμου. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα δεν πρέπει να πουλήσει 300.000 βλήματα τύπου 105 mm στη Σαουδική Αραβία για χρήση στην Υεμένη, δεδομένου του πραγματικού κινδύνου για χρήση σε παράνομες επιθέσεις.
Όλες οι πλευρές της σύγκρουσης φαίνεται να έχουν διαπράξει σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας πρόσφατα κατέστησε αυστηρότερους όρους όσον αφορά τον αποκλεισμό από την Υεμένη μετά την εκτόξευση πυραύλου στο Ριάντ και 29 πλοία που μεταφέρουν βασικές προμήθειες έχουν εμποδιστεί από το συνασπισμό να προσεγγίσουν το λιμάνι της Χοντέιντα. Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι χρήζουν ανάγκη βοήθειας και σύμφωνα με τον ΟΗΕ και τις ανθρωπιστικές υπηρεσίες, τα τρόφιμα και τα φάρμακα και όλες οι ζωτικές προμήθειες θα εξαντληθούν μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Υπόβαθρο:
Η οργάνωση  έχει μακρά ιστορία στις έρευνες σχετικά με το εμπόριο στρατιωτικού και αστυνομικού εξοπλισμού. Η Διεθνής Αμνηστία έχει υποστηρίξει με συνέπεια την αναγκαιότητα ουσιαστικής ρύθμισης αυτού του εμπορίου ώστε να τερματιστούν οι αγοραπωλησίες όπλων που τροφοδοτούν σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή η αρχή άλλωστε αποτελεί τον πυρήνα της Συνθήκης για το Εμπόριο Όπλων, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 24 Δεκεμβρίου 2014.
Σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας στο πλαίσιο της Συνθήκης για το Εμπόριο Όπλων, οι μεταφορές όπλων δεν πρέπει να επιτραπούν στον συνασπισμό της Σαουδικής Αραβίας για χρήση στην Υεμένη, από τη στιγμή που εξακολουθεί να είναι γνωστό από άμεσα διαθέσιμες και αξιόπιστες πληροφορίες ότι τα όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διάπραξη ή τη διευκόλυνση σοβαρών παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου ή να επιτραπεί για τέτοια χρήση, κατά παράβαση της Συνθήκης για το Εμπόριο Όπλων, ιδίως των άρθρων 6, 7 και 11.
Ως χώρα που έχει επικυρώσει τη Συνθήκη για το Εμπόριο Όπλων, η Ελλάδα υποχρεούται να προβεί σε αξιολόγηση, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συνθήκης, για την πιθανότητα να διοχετευθούν στο εξωτερικό συμβατικά όπλα, πυρομαχικά και εξαρτήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα ή του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.
Σύμφωνα με το άρθρο 11, η Ελλάδα πρέπει επίσης να αξιολογήσει τον κίνδυνο κατάχρησης των συμβατικών όπλων που καλύπτονται από τη συνθήκη. Και αν θεωρηθεί πως ενέχει o κίνδυνος να προκύψουν αρνητικές συνέπειες για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, τότε δεν μπορεί να δοθεί άδεια εξαγωγών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Τα βασανιστήρια της δικτατορίας Μεταξά στους χρήστες κάνναβης
27 Νοεμβρίου 2017
Σήμερα, υπάρχουν αρκετοί Έλληνες ασθενείς που χρησιμοποιούν την κάνναβη ως φάρμακο, ωστόσο κατά καιρούς αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα με το νόμο. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η τελευταία περιπέτεια του Κωνσταντίνου Σύρου, προέδρου του Συλλόγου Ασθενών Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης.
Δυστυχώς, εν έτη 2017, φαινόμενα όπως η προπαγάνδα περί ναρκωτικής ουσίας,η αμάθεια και ακόμη χειρότερα η ημιμάθεια μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας, καλά κρατούν. Κι ενώ πριν ακόμη μπει ο 20ος αιώνας, οι εξαγωγές κάνναβης από τη χώρα μας ήταν μια πολύ σημαντική οικονομική δραστηριότητα, έχει ενδιαφέρον να δούμε μια αλλόκοτη κατάσταση κατά τον προηγούμενο αιώνα.
Από τις περίεργες αλλαγές της νομοθεσίας, μέχρι τα σκληρά βασανιστήρια των κατόχων και χρηστών κάνναβης, από την δικτατορία της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά.
[Toυ Λάμπρου Ν. Αναγνωστόπουλου*]
Κατά την δεκαετία του 1920, είχε αρχίσει μια παγκόσμια εκστρατεία κατά της κάνναβης. Πιο συγκεκριμένα, το 1925, η σύνοδος της Κοινωνίας των Εθνών αποφάνθηκε ότι «η χρόνια χρήση οδηγεί σε κατάθλιψη, αποβλάκωση, σωματική αδυναμία, απώλεια αντίληψης, νευρασθένειες, χρόνια νοσήματα και γενικώς σε ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης».
Εξαναγκαστική κατάποση ρετσινόλαδου και γυμνό κάθισμα για αρκετή ώρα πάνω σε μια στήλη πάγου, ήταν οι πιο γνωστές πρακτικές. «Ανακρίνονταν» για να αποκαλύψουν τους προμηθευτές τους. Αυτοί οι «κακών και εγκληματικών ενστίκτων άνθρωποι»
Έτσι η κάνναβη πέρασε στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών, μαζί με το όπιο. Εξάλλου, από τις αρχές του 20ου αιώνα στην Ελλάδα, καλλιεργούνταν μεγάλες ποσότητες κάνναβης, κυρίως στις περιοχές της Πελοποννήσου. Με την επεξεργασία του φυτού, δημιουργούνταν κλωστές, ιδανικές για την κατασκευή σχοινιών, πανιών κ.α. Σταθερή καλλιέργεια, σταθερή εξαγωγή, σημαντική οικονομική δραστηριότητα για τους αγρότες.
Ωστόσο, το 1920 η κυβέρνηση του Ελ. Βενιζέλου, προωθεί το νόμο 2107 «περί απαγορεύσεως της καλλιέργειας, της εμπορίας και της καταναλώσεως της ινδικής καννάβεως (χασίς)», που όριζε ότι η απαγόρευση θα άρχιζε από την 1ηΙανουαρίου 1921. Όμως, το 1924 συντάσσεται ο νόμος 3070 της 24/31 Μαρτίου που τροποποιούσε τον προηγούμενο νόμο και μετέθετε την έναρξη της απαγόρευσης από την 1η Ιανουαρίου 1921 στην 1η Ιανουαρίου 1926.
Δύο μήνες πριν αρχίσει η απαγόρευση, επέρχεται νέα αλλαγή. Με νομοθετικό διάταγμα της 7/20 Νοεμβρίου 1925, ορίζεται νέα ημερομηνία απαγόρευσης η 1ηΙανουαρίου 1936! Άλλα 10 χρόνια παράταση. Άλλα 10 χρόνια φορολόγησης των αγροτών παραγωγών χασίς, άλλα 10 χρόνια επιβολής χρηματικών εγγυήσεων στους λαθρεμπόρους του χασίς, άλλα 10 χρόνια είσπραξης εσόδων.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην ελληνική βιβλιογραφία, αναφέρεται στο Μέγα Λεξικόν της Ιατρικής του 1929 «ως τοπικόν καταπραϋντικόν η κάνναβις ενδείκνυται ιδίως επί πόνους του στομάχου τους οποίους μεγάλως καταπραΰνει, ως υπνοφόρον και γενικόν καταπραϋντικόν χρησιμοποιείται επί αϋπνίας, ημικρανίας, νευρώσεων και διαφόρων παραλύσεων».
Τελικά το 1932 κατεβαίνει… αυλαία στη νόμιμη καλλιέργεια ινδικής κάνναβης,παραγωγή και εξαγωγή χασίς με το νόμο 5539 της 15/23 Ιουνίου 1932 «περί μονοπωλίου των ναρκωτικών φαρμάκων και του ελέγχου αυτών». Εκεί καθορίζονται ποια είναι τα ναρκωτικά, των οποίων η εισαγωγή και η πώληση «είναι αποκλειστικόν δικαίωμα του κράτους», ενώ τίθεται ρητά απαγόρευση καλλιέργειας και κατοχής ινδικής κάνναβης.
Δεν καταδίωκαν τους «τοξικομανείς» μορφίνης και ηρωίνης, αλλά τους χρήστες κάνναβης. Διότι η «απλή χρήση ναρκωτικών, πλην του χασίς, δεν εθεωρείτο αυτή καθεαυτή ως κολάσιμο αδίκημα
Ας σημειωθεί επίσης το πλέον παράδοξο με την εφαρμογή του παραπάνω νόμου.Στην Ελλάδα, εκείνη την περίοδο, δεν καταδίωκαν τους «τοξικομανείς» μορφίνης και ηρωίνης, αλλά τους χρήστες κάνναβης. Διότι η «απλή χρήση ναρκωτικών, πλην του χασίς, δεν εθεωρείτο αυτή καθεαυτή ως κολάσιμο αδίκημα και συνεπώς η αστυνομία δεν είχε το δικαίωμα της συλλήψεως των απλώς τοξικομανών».
Τα «αντικοινωνικά και εγκληματικά» χαρακτηριστικά που δόθηκαν στη χρήση κάνναβης στην Ελλάδα, ήταν τα ίδια ακριβώς που δόθηκαν και στην Αμερική. Στη διάρκεια της εκστρατείας ενάντια στην κάνναβη υπερβολές περί «εθισμού, εγκληματικότητας, τρέλας, σεξουαλικής διαστροφής, τοξικομανίας», μεταδίδονταν μέσω προπαγανδιστικών αφισών και ντοκιμαντέρ που γύρισε κατά τη δεκαετία του 1930 το ομοσπονδιακό γραφείο ναρκωτικών των ΗΠΑ.
Ξεκίνησε λοιπόν η μεγάλη προπαγάνδα, ελέω (οικονομικών) συμφερόντων,εναντίον του «ναρκωτικού» με αποτέλεσμα- όπως γίνεται συνήθως- η Ελλάδα να μη μείνει ανεπηρέαστη.
Από εκεί και πέρα, οι «πιστοί» υποστηρικτές ή χρήστες κάνναβης άρχισαν να διώκονται και να περνούν στο περιθώριο. Στην Ελλάδα, με την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Ι. Μεταξά, η δίωξη των «πιστών» πέρασε σε άλλο επίπεδο.
Τα βασανιστήρια που εφαρμόστηκαν κατά κομμουνιστών, δημοκρατικών, πρωτοπόρων εργατών, φοιτητών κ.α., εφαρμόστηκαν και κατά των κατόχων και χρηστών κάνναβης, από τέλους του 1936.
Εξαναγκαστική κατάποση ρετσινόλαδου και γυμνό κάθισμα για αρκετή ώρα πάνω σε μια στήλη πάγου, ήταν οι πιο γνωστές πρακτικές. «Ανακρίνονταν» για να αποκαλύψουν τους προμηθευτές τους. Αυτοί οι «κακών και εγκληματικών ενστίκτων άνθρωποι».
Φυσικά στις μέρες μας δεν ακολουθούνται παρόμοιες πρακτικές. Εντούτοις, δεκάδες ασθενείς ταλαιπωρούνται και διώκονται ποινικά, την ίδια στιγμή που σε παγκόσμιο επίπεδο πολλές χώρες αλλάζουν τη νομοθεσία τους σχετικά με την κάνναβη, για όλες τις εφαρμογές της και κυρίως για φαρμακευτική χρήση.

*Ο Λάμπρος Ν. Αναγνωστόπουλος σπούδασε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου και είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΤΕΙ  Λάρισας στον τομέα της Ψυχικής Υγείας
http://cannabisnews.gr/ta-vasanistiria-tis-diktatorias-metaksa-stous-christes-kannavis/




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τίνος εντολή φυλάσσεται από ΜΑΤ η παράνομη συνέλευση συμβολαιογράφων για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ, ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ
Τι;;;
Είπα πολλά πάλι κυρια διοικητά του κλιμακίου ΠΜΥ της ΕΥΠ στη Λέσβο;;;
---
H φωτό είναι από το Κ.Υ. Μυτιλήνης όπου μεταφέρθηκε η Ελπίδα που έφερε ο Σύριζας! Αλληλομαχαιρώθηκαν μετά από διένεξη Πακιστανοί και Αφγανοί στο χωριό Πάμφυλα. Παρά του ότι ζούσαν σε σπίτια φαίνεται ότι το εθνοφυλετικό μίσος παραμένει άσβεστο ακόμη και χιλιάδες μίλια μακριά από την Απω Ανατολή!
Πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νεκρό!
Αν δεν εκδιωχτούν ΑΜΕΣΑ από το νησί οι έμμισθοι κατσαπλιάδες και τα μίσθαρνα όργανα των ΜΚΟ και των Τούρκων αλλά και των … Τουρκόσπορων δουλέμπορων, θα έχουμε πολύ άσχημες εξελίξεις και τετελεσμένα γεγονότα μή αναστρέψιμα!
Οι Εισαγγελικές Αχές του νησιού θα πρέπει να βρουν τρόπους και να μαζέψουν ΑΜΕΣΑ την σάρα και την μάρα που έχει αποβιβαστεί στο νησί και στοχοποιούν ντόπιους που αντιτίθενται στην μετατροπή του νησιού σε κολαστήριο ψυχών.
Αν δεν εκδιωχτούν από το νησί όλες οι ΜΚΟ πλην των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ΑΜΕΣΑ , τότε θα ζήσουμε σύντομα πολύ άσχημες καταστάσεις.
Συγκεκριμένα μίσθαρνα όργανα, υποδαυλίζουν τα πάθη μεταξύ των μεταναστών και των προσφύγων.
Συγκεκριμένα μίσθαρνα όργανα, σχεδιάζουν αιματηρή σύγκρουση μεταξύ ντόπιων κατοίκων και λαθρομεταναστών!
Και τα γνωρίζουν άπαντες εκεί!
Δυστυχώς οι Αρχές του νησιού γνωρίζουν πολύ καλά ότι 50 άτομα εκεί δρουν με συγκεκριμένο σχέδιο που θα φέρει τη χώρα σε πολύ δύσκολη θέση! Τους γνωρίζουν ΟΛΟΥΣ! Κι ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι και ΠΩΣ χρησιμοποιούν το άσυλο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κάθονται και τους κοιτάνε!
Μια κουβέντα θα πω μόνο προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Λέσβου, τον Δήμαρχο Λέσβου και την Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου :
- "Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και διώξτε ΣΗΜΕΡΑ από το νησί τα 50 αυτά κοπρόσκυλα. Αν δεν το κάνετε, θα βάψετε τα χέρια σας με αίμα σε ανύποπτο χρόνο. Η ώρα αυτή πλησιάζει".
Το σχέδιο κύριοι και κυρίες, προβλέπει την άγρια εξέγερση 15.000 λαθρομεταναστών και προσφύγων στο νησί και συγκρούσεις με ντόπιο πληθυσμό και σώματα ασφαλείας. Πρώτος στόχος θα είναι το αστυνομικό μέγαρο Λέσβου!
Τι;;;
Είπα πολλά πάλι κυρια διοικητά του κλιμακίου ΠΜΥ της ΕΥΠ στη Λέσβο;;;
Ξέρω-ξέρω… Είστε κι εσείς …αβοήθητη!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΤ φυλάνε την παράνομη συνέλευση συμβολαιογράφων για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εκκλησία της Καλιφόρνια είπε να σταματήσουν να ταιζουν τους άστεγους
26 ΝΟΕ 2017 ΣΤΙΣ 07:45
25 Νοεμβρίου 2017
Μια εκκλησία στην πολυτελή γειτονιά του Μαλίμπου της Καλιφόρνια έχει πει στους αξιωματούχους να σταματήσουν να σερβίρουν φαγητό στους άστεγους επειδή προσελκύουν πάρα πολλούς άστεγους.
Η Μεγάλη Εκκλησία των Μεθοδιστών προσφέρει δωρεάν γεύματα δύο φορές την εβδομάδα στους άστεγους, αλλά δήλωσε ότι θα σταματήσει μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, επειδή προσελκύουν πάρα πολλούς αστέγους στη γειτονιά. Οι αξιωματούχοι της πόλης πηραν την απόφαση αφού μίλησαν με τους διοργανωτές, υποδεικνύοντας ότι προσελκύουν περισσότερους άστεγους στην πόλη, ανέφεραν οι Los Angeles Times .
Σε δημόσια ακρόαση την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος Skylar Peak αρνήθηκε να κλείσει τα γεύματα, αλλά ζητούσε επίσης συγγνώμη για "κακή επικοινωνία". Ο Peak δήλωσε ότι η πόλη ήθελε να συνεργαστεί με εθελοντές για μια λύση.
"Εγώ θα σταθώ στο γεγονός ότι όλοι εδώ είναι συμπονετικοί για όλους στην κοινότητα", δήλωσε ο Peak.
Οι θρησκευτικές ομάδες τροφοδοτούσαν τους αστέγους τα τελευταία 17 χρόνια και η πόλη του Malibu και οι ιδιωτικοί δωρητές χρησιμοποίησαν χιλιάδες δολάρια για τους κοινωνικούς λειτουργούς για να τους βρουν κατοικίες και υπηρεσίες. Η Μεγάλη Εκκλησία των Μεθοδιστών και η Πίστη στο Στάδιο, μια χριστιανική ομάδα, φιλοξένησε άστεγους σε δείπνους δύο φορές την εβδομάδα την Τετάρτη και την Πέμπτη τα τελευταία τρία χρόνια.
Ο Μαλίμπου έχει πληθυσμό 13.000 κατοίκων και έχει περίπου 180 κατοίκους άστεγους, αλλά δεν έχει καταφύγιο ή κατοικία γι 'αυτούς. Η πόλη είναι 90% λευκή.
Οι κάτοικοι παραπονέθηκαν για τους άστεγους που μένουν δίπλα στην παραλία και κοιμουνται κοντά στα σχολεία. Πολλοί λένε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γραμμή Expo του μετρό άνοιξε στη Σάντα Μόνικα πέρυσι.
"Ένας άστεγος πήρε ένα ντους στο αποδυτήριο των κοριτσιων στο γυμνάσιο - αυτό δεν ήταν πραγματικά καλό", δήλωσε στους LA Times ο Gary Peterson, συνταξιούχος προγραμματιστής και ξενοδόχος που εγκατέλειψαν το διοικητικό συμβούλιο της εκκλησίας στο θέμα του γεύματος . "Η παροχή δείπνου είναι ένα καλό πράγμα και ένα καλό πράγμα, αλλά είναι η τοποθεσία."
Σε ένα από τα τελευταία δείπνα την περασμένη εβδομάδα, 50 άτομα από διαφορετικά μέρη της Νότιας Καλιφόρνιας ήλθαν να τρώνε σπιτικά μαγειρεμένα γεύματα από μια ποικιλία φαγητών.
"Αυτό είναι πολύ λυπηρό για εμάς. απολαμβάνουμε αυτούς τους φίλους για περισσότερο από τρία χρόνια ", δήλωσε στους αναλυτές του περιοδικού LA Times ο Αναπ. Sandy Liddell, ο πάστορας της μεθοδικής εκκλησίας .
Επί του παρόντος, η Καλιφόρνια έχει το υψηλότερο ποσοστό αστέγων οποιουδήποτε πολιτειας στις ΗΠΑ Υπάρχουν 118.142 άστεγοι που ζουν στο κράτος, με πάνω από 78.000 άτομα χωρίς καταφύγιο, σύμφωνα με μια ετήσια έκθεση αξιολόγησης για τους άστεγους του 2016 .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Λεσβος. Ενας νεκρος και τρεις τραυματιες σε συμπλοκη. Αιματηρο επεισοδιο μεταξυ Αφγανων και Πακιστανων λεθροματαναστων στο χωριο Παμφιλα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δικηγοροι. Στις καλπες με την αποχη να κυριαρχει. Οι υποψηφιοι δεν καταφεραν να κινητοποιησουν  τους συναδελφους τους.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως φτασαμε στα σφαγη του Σινα. Οι αλητες ισλαμοφασιστες του Ι SIS ειχαν στοχοποιησει τους μουσουλμανους σουφι, στελνοντας απειλητικα μηνυματα πριν την φρικτη δολοφονια της Παρασκευης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σφοδρή επίθεση Λαφαζάνη για την απόφαση των συμβολαιογράφων
27.11.2017, 22:28
Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρόεδρο του συμβολαιογραφικού συλλόγου εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή την απόφαση να σταματήσει η αποχή από τους πλειστηριασμούς.
«Αυτό που έγινε σήμερα δεν ήταν Γενική Συνέλευση αλλά μια έκνομη παρωδία και ένα πραξικόπημα του Ρούσκα μαζί με τα κοράκια που τον περιβάλλουν και λυμαίνονται τους πλειστηριασμούς», είπε ο γραμματέας της ΛΑ.Ε..
«Τσίπρας, Κοντονής, Τσακαλώτος και Τόσκας με υπάλληλο και εργαλείο τον Ρούσκα έδρασαν σήμερα ως αδίστακτη χούντα των τραπεζών και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για να αρπάξουν τα σπίτια του λαού και τις λαϊκές περιουσίας. Οι αποφάσεις μιας έκνομης και πραξικοπηματικής Γενικής Συνέλευσης δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν και δεν μπορούν να παράξουν έννομα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Παν. Λαφαζάνης και τόνισε πως «ο αγώνας του κινήματος κατά των πλειστηριασμών συνεχίζεται πιο ενωμένος, πιο δυναμικός και με μεγαλύτερη ευρύτητα».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λήξη της αποχής, πλειστηριασμοί από Τετάρτη
27.11.2017, 14:27
Παρουσία των ΜΑΤ και εν μέσω διαμαρτυριών πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων, οι οποίοι τελικά αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς.
Συνεπώς, κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι 18 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί την προσεχή Τετάρτη.
Την παραίτησή τους υπέβαλαν πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου και αποχώρησαν στη διάρκεια της συνέλευσης.
Πώς ψήφισαν
Ειδικότερα, κατά την γενική συνέλευση διά ανατάσεως των χειρών:
1) 158 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της αναστολής της αποχής και επιπλέον: α) έλεγχο για την τήρηση των δεσμεύσεων των τριών υπουργών, β) άμεση σύσταση και λειτουργία της επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών και γ) σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης το αργότερο έως τις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.
2) 7 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της λήξης της αποχής, χαρακτήρισαν όμως «άτυπη» τη σημερινή σύγκληση της γενικής συνέλευσης, και ζήτησαν η απόφαση να επικυρωθεί στην επόμενη γενική συνέλευση
3) 36 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής για την πρώτη κατοικία έως του ποσού των 300.000 ευρώ και άδειες για τη συμμετοχή στους υπόλοιπους πλειστηριασμούς.
4) 37 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής, όπως είχε αποφασιστεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.
Η επόμενη γενική συνέλευση των συμβολαιογραφικών συλλόγων τοποθετείται στις αρχές Φεβρουαρίου.
Διαμαρτυρίες
Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης και τη λήξη της αποχής οι παριστάμενοι έξω από το κτίριο με συνθήματα τάχθηκαν κατά των πλειστηριασμών και κατά της λήξης της αποχής των συμβολαιογράφων.
Οι συγκεντρωμένοι, που βρίσκονταν εκεί από την έναρξη της διαδικασίας, φώναζαν συνθήματα όπως «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», αλλά και συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ έκαναν λόγο για «μαυραγορίτες».
Παρόντες στη διαμαρτυρία ήταν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Μικροένταση σημειώθηκε όταν ορισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους, ανάμεσά τους ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο των γραφείων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου στην οδό Γενναδίου στο κέντρο της Αθήνας, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν.
«Οι συμβολαιογράφοι Αθηνών συνεδριάζουν ύστερα από πρόσκληση του υπόδικου προέδρου τους κ. Ρούσκα προκειμένου να βάλουν στο χέρι τα σπίτια των πολιτών. Η συνέλευση φυλάσσεται από ΜΑΤ. Αυτό δεν είναι ομαλή συνθήκη μιας Δημοκρατίας» σχολίασε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο συντονισμός ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις «Πλειστηριασμοί STOP», το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και το ΕΠΑΜ.
Την περασμένη Πέμπτη η συνέλευση είχε αναβληθεί λόγω μη απαρτίας, ενώ ένταση είχε δημιουργηθεί, καθώς διαδηλωτές αποδοκίμασαν τους συμβολαιογράφους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι έγινε στο σχολείο του Μιχαλολιάκου το Σάββατο 17 Νοέμβρη 1973;
27.11.2017, 13:11
Συντάκτης:
Νίκος Ξηρουδάκης
Στο άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά στην «Εφ.Συν.» με τίτλο «Η “άλλη” γενιά του Πολυτεχνείου» (18.11.2017) και στο βίντεο που αναρτήθηκε στο efsyn.gr, ο Μιχαλολιάκος ακούγεται να δηλώνει:
«Να σας πω κάτι το οποίο έζησα την επόμενη μέρα, το 1973. Πήγαινα ακόμα τότε σχολείο, στο 6ο Γυμνάσιο Αρρένων. Ακουγόντουσαν οι ριπές. Κάναμε μάθημα κανονικά. Ουδέν πρόβλημα».
Επειδή έτυχε να πηγαίνω και εγώ στο ίδιο σχολείο, στο 6ο Γυμνάσιο Αρρένων που συστεγαζόταν με το 12ο Θηλέων, ήθελα να μεταφέρω τι πραγματικά έγινε τότε, το Σάββατο 17 Νοέμβρη.
Υπήρχε μεγάλη οργή και έκρυθμο κλίμα ανάμεσα στους μαθητές, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν στον ένα ή στον άλλο βαθμό στην εξέγερση.
Οι περισσότεροι είχαν ακούσει τον ραδιοσταθμό μέχρι τέλους. Ορισμένοι μαθητές είχαν έρθει τραυματίες, ένας με το χέρι στο γύψο.
Ο γυμνασιάρχης βγήκε στο μπαλκόνι του γραφείου του και φώναζε προσπαθώντας να μας ηρεμήσει: «Σας λένε ψέματα!».
Χτύπησε το κουδούνι όπως κάθε μέρα, μπήκαμε στη γραμμή και, για πρώτη φορά, αντί της χορωδίας 1.000 μαθητές τραγούδησαν συγκλονισμένοι δυνατά όλοι μαζί τον Εθνικό Υμνο, με τον γυμνασιάρχη να είναι σε δύσκολη θέση, μη μπορώντας βέβαια να μας σταματήσει.
Στη συνέχεια ένας γυμναστής, πρώην χωροφύλακας, όπως λεγόταν, μας έβαλε να τρέχουμε γύρω - γύρω σαν καψώνι για να μας εκτονώσει.
Οταν στη συνέχεια μπήκαμε στην τάξη, για μάθημα ούτε λόγος. Ενας συμμαθητής, ο Νίκος Τσάμης, ανέβηκε σε ένα θρανίο και έβγαλε έναν πύρινο λόγο κατά της χούντας, αρχίζοντας με τα λόγια «Οπως οι Γερμανοί εκτελούσαν στην Κατοχή…».
Ο πιο ήσυχος μαθητής της τάξης είχε πιάσει το θρανίο του (τα θρανία της εποχής εκείνης ήταν βαριά καθώς είχαν ενιαίο κάθισμα και τραπέζι), το σήκωνε στον αέρα και το βρόνταγε στο πάτωμα. (Η εικόνα αυτή με έκανε να συνειδητοποιήσω τις ιστορικές διαστάσεις που είχε το Πολυτεχνείο.)
Το κλίμα ήταν να βγούμε όλοι έξω για διαδήλωση. Η καθηγήτριά μας (Ελ. Β.) αναλύθηκε σε λυγμούς, έβαλε τα κλάματα λέγοντας: «Παιδιά μου, θα σας σκοτώσουν…».
Ακούγονταν πυροβολισμοί απέξω, ταυτόχρονα με τον δαιμονισμένο ήχο ενός ελικοπτέρου που πετούσε πολύ χαμηλά. Πολλοί μαθητές ανέβηκαν τότε στην ταράτσα του σχολείου.
Κατά τις 12 το μεσημέρι, πολύ κοντά στο σχολείο (στην οδό Μεταγένους 8), σκοτώθηκε μία μαθήτρια της Ε’ τάξης του 12ου, εργαζόμενη μαθήτρια που έμενε εκεί και είχε βγει στην ταράτσα για να δει.
Λεγόταν Βασιλική Μπεκιάρη και γράφτηκε ότι σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα.
Ορισμένοι είπαν ότι αυτή προήλθε από πυροβολισμούς στον αέρα από τους χωροφύλακες της φρουράς των φυλακών ανηλίκων που βρίσκονταν τότε δίπλα από το σχολείο, στον σημερινό Λόφο Λαμπράκη.
Ομως αυτή η εκδοχή δεν φαίνεται να ευσταθεί. Η εντύπωση που έμεινε στους μαθητές ήταν ότι σκοτώθηκε από ριπή που έπεσε από το ελικόπτερο.
Δημοσιεύματα των επόμενων χρόνων μιλούσαν για σφαίρες από περίπολο. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω.
Αυτά ήταν που περιγράφει ως «ουδέν πρόβλημα» σήμερα ο Μιχαλολιάκος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στο Βολο καλουνται να πληρωσουν κλησεις της περασμενης δεκαετιας!