Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Κυριακη 26 Νοεμβριου 2017


Μίκης Θεοδωράκης: Εξαγωγή μαύρου θανάτου οι πωλήσεις πολεμικού υλικού

Η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του Μαύρου Θανάτου. Είναι μια πράξη που μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό. Οι οικονομικές συναλλαγές με τη διάθεση όπλων μαζικής καταστροφής καταλήγουν σε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και επί πλέον είναι αντίθετες με τον ειρηνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η εξωτερική μας πολιτική. Αποτελούν σήμερα την μελανότερη σελίδα για τις Μεγάλες Δυνάμεις που συντηρούν πολεμικές βιομηχανίες και προσπορίζονται τεράστια οικονομικά οφέλη εξάγοντας πόλεμο. Αυτές οι απεχθείς ενέργειες είναι αντίθετες με τις δικές μας παραδόσεις και γι’ αυτό απαράδεκτες και καταδικαστέες.
Αθήνα, 25.11.2017
Μίκης Θεοδωράκης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Εχθές βράδυ γυρνώντας σπίτι είπα να φέρω του καλού μου καστανάκια και καλαμπόκι που τρελαίνεται από μια καστανού στον δρόμο μου.
Πέντε κάστανα κι ένα ψητό καλαμπόκι 5 ευρώ.
Ητοι 1.700 δραχμές.
Μόνο οι παλιοί θα με καταλάβουν. Αν κάποτε λέγαμε ότι δώσαμε 1.700 δραχμές για πέντε κάστανα κι ένα καλαμπόκι θα μας λέγανε τουλάχιστον φαντασιόπληκτους.
Ζήτω το ευρώ, ζήτω η Ευρώπη, ζήτω τα μνημόνια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η 19χρονη Ελληνιδα που πιαστηκε στην Κινα να μπαζει στη χωρα σχεδον 3 κιλα Κοκαινης. Φυσικα το κοριτσι δεν ξερει οτι οι Κινεζοι αποδεκατιστηκαν τον 19ο αιωνα απο το οπιο που χρησιμοποιησαν οι Δυτικοι αντι χρηματων, διοτι οι Κινεζοι δεχοντουσαν μονον ΑΣΗΜΙ για το τσαι και τα μεταξωτα που πουλουσαν επι πολλες δεκαετιες, δεν δεχοντουσαν χαρτονομισματα. Οταν στραγγιχτηκε ολο το Ασημι απο την Αγγλια, καποιος εριξε την ιδεα να πληρωνουν με Οπιο που θα εκαλλιεργειτο στη Βεγγαλη, σημερινο Μπανγκλα-Ντες.
Η ιδεα απεδειχθη μεγαλοφυης. Μεσα σε ελαχιστο χρονο ΟΛΟ το ασημι επεστερψε στη Δυση και δεν ειχαν πλεον οι Κινεζοι να πληρωσουν! 200.000.000 ειχαν γινει ΟΠΙΟΜΑΝΕΙΣ!
Οταν οΚινεζος Αυτοκρατορας εκαψε 1000 τονους Οπιου το 1839, η Αγγλια του κυρηξε πολεμο στον οποιον τον κατετροπωσε. Μεχρι το 1860 που εγινε ο 2ος Πολεμος του Οπιου, ειχαν σφαγει 20.000.000 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Κινεζοι!! "



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κοινοποιούμε-καλούμε
Ενημέρωση-Κάλεσμα: Τη Δευτέρα δίνουμε μια μεγάλη μάχη

Όλοι και Όλες τη Δευτέρα 27/11/ 17 στις 13.30 το μεσημέρι, Γ. Γενναδίου 4 στην Αθήνα,  έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθήνας-Πειραιά-Αιγαίου-Δωδ/ σου.
Να μην περάσει ο εκβιασμός και οι μεθοδεύσεις του Γ. Ρούσκα και όσων κρύβονται πίσω από αυτόν.
Στηρίζουμε την απόφαση των συμβολαιογράφων για αποχή από τους πλειστηριασμούς

Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 23/11/17 έκτακτη γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθήνας-Πειραιά-Αιγαίου-Δωδ/ σου, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Η πρόσκληση για τη συνέλευση έγινε από την απονομιμοποιημένη διοίκηση του συλλόγου και τον πρόεδρο Γ. Ρούσκα, μετά από συνεννόηση και συμφωνία με την κυβέρνηση και το κουαρτέτο, με στόχο να ανατρέψουν προηγούμενη απόφασή τους για αποχή απ’ όλους τους πλειστηριασμούς ακόμα και από τους ηλεκτρονικούς.
Η απάντηση στην πρόσκληση της συνέλευσης ήρθε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβολαιογράφων οι οποίοι δεν προσήλθαν. Από τους 254 που χρειάζονταν για απαρτία προσήλθαν μόνο 64. Η εξέλιξη αυτή είναι άλλη μία νίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που έδωσαν το δυναμικό τους παρόν έξω από το θέατρο Ακάδημος που ήταν η συνέλευση, παρά την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ. Συγχρόνως όμως είναι και μια απάντηση της πλειοψηφίας των συμβολαιογράφων στον πρόεδρό τους Γ. Ρούσκα και μερικών μελών του Δ.Σ. του συλλόγου, οι οποίοι αφού τα έκαναν πλακάκια με τη μνημονιακή κυβέρνηση και αντιπολίτευση, το κουαρτέτο και τους τραπεζίτες, προσπαθούν να επιβάλλουν με τακτικισμούς τη μειοψηφική τους άποψη στο σύνολο των συμβολαιογράφων και να γίνουν τα όργανα της πιο βίαιης μεταφοράς πλούτου από τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας στο κεφάλαιο.

Όλοι και Όλες τη Δευτέρα 27/11/ 17 στις 13.30 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθήνας-Πειραιά-Αιγαίου-Δωδ/ σου, Γ. Γενναδίου 4 στην Αθήνα
Υπερασπιζόμαστε τη λαϊκή κατοικία και περιουσία
Οι πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και περιουσίας
θα μείνουν στα χαρτιά
Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών

Την Τρίτη 28/11/17 ώρα 1 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Υπουργείο Ενέργειας (Μεσογείων 119), θα έρθουν και συναγωνιστές από Μεγαλόπολη, Τρίπολη και Καλαμάτα με λεωφορεία.
Στηρίζουμε Δυναμικά τον αγώνα για να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ !!!

Τρίτη 28/11 στις 3.30μμ  θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που διακόπηκε την  για  τις καταστροφικές πλημμύρες



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ενα πουλακι μου ειπε πως ο κεχαγιο δεν προσεληφθη απο την οικογενεια της 19χρονης για να την εκπροσωπησει νομικα....προσεληφθη απο αυτους που φορτωσαν τη ζουζου στην 19χρονη ωστε να εξασφαλισθει πως δε θα κελαίδησει η μικρη κατα λαθος για να τυχει της ευνοϊκης μεταχειρησης οταν καρφωνει εμπορους ... να τα ακουτε τα πουλακια,πετανε παντου και βλεπουνε τα παντα.
(ειναι τοσο μεγαλη η πρεμουρα και τοσο υψηλες οι διασυνδεσεις που εγινε κρουση μεχρι και στον αρχιεπισκοπο κινας να μεσολαβησει...)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την Κράϊνα θα μιλήσει κανείς
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΤΟΣ

Ο Ράτκο Μλάντιτς και οι δυο θερινές σφαγές του ’95 που «έγιναν» μία…

Μνήμες μαύρες από τον φρικτό εμφύλιο πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία «ξύπνησαν», με την καταδίκη σε ισόβια του Ράτκο Μλάντιτς. Έγινε πάλι αντικείμενο αναφορών και συζητήσεων η σφαγή 8.000 μουσουλμάνων, στη Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995.
Λέμε «πάλι», διότι ειδικά στα καθ’ ημάς, στην Ελλάδα, οι αναφορές στη Σρεμπρένιτσα ήταν ήδη σχετικά πυκνές. Κάτι οι αποκαλύψεις για τη «συνδρομή» μερικών «Χρυσαυγιτών» και Ελλήνων παραστρατιωτικών σε εκείνο το «κατόρθωμα» του σέρβικου εθνικισμού, κάτι το ανατριχιαστικό πανό στη ποδοσφαιρική αναμέτρηση Ελλάδας-Βοσνίας (Νοέμβριος 2016), στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», οι αφορμές δεν λείπουν. Το έγκλημα της Σρεμπρένιτσα όλο και επανέρχεται. Στο νου, σε χείλη, σε πένες, σε πληκτρολόγια.
Διεθνώς αλλά και εδώ, η Σρεμπρένιτσα αναφέρεται ως το χειρότερο έγκλημα πολέμου εναντίον άμαχου πληθυσμού, τουλάχιστον επί ευρωπαϊκού εδάφους, από τότε που έληξε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ακριβές; Όχι. Διότι όσο και αν είναι άχαρο να ενεργοποιεί κάποιος ένα νοητό «φρικτόμετρο» για τα υπολογίσει το μέγεθος εγκλημάτων πολέμου, εάν εισέλθουμε σε διαδικασίες εξεύρεσης του χειρότερου, μοιραία θα σταθούμε σε αντικειμενικά, «ψυχρά» κριτήρια. Κι αυτά αναδεικνύουν ως ακόμη πιο αιματηρό και πολύνεκρο το έγκλημα που διέπραξαν τα κροατικά στρατεύματα, τον Αύγουστο του 1995, εναντίον των Σέρβων, στην Κράινα. Περιοχή της Κροατίας, την οποία όμως κατοικούσαν -σχεδόν αποκλειστικά- Σέρβοι, επί επτά αιώνες.
Κατά τη διάρκεια της εθνοκάθαρσης στην Κράινα, μια επιχείρηση αντάξια των παραδόσεων των Κροατών ναζιστών «ουστάσι» του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κατακρεουργήθηκαν 14.000 Σέρβοι. Το έγκλημα δεν ήταν στιγμιαίο: ακόμη κι έπειτα από καιρό, θανατώνονταν όσοι Σέρβοι, ηλικιωμένοι κυρίως, είχαν παραμείνει στα σπίτια τους, αδυνατώντας να ακολουθήσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες ομοεθνείς τους, που εγκατέλειπαν κακήν κακώς την περιοχή. Πυρπολήσεις σπιτιών και επιθέσεις ακόμη και εναντίον των «κονβόι» αμάχων που αποχωρούσαν έντρομοι, συμπλήρωσαν το έγκλημα.
Τα εγκλήματα στη Σρεμπρένιτσα και στην Κράινα, με διαφορά λίγων εβδομάδων το ένα από το άλλο, είναι αναμφισβήτητα. Σε έναν κόσμο με στοιχειώδη ηθική, πολιτική και νομική «κανονικότητα» (για χρησιμοποιήσουμε την τόσο δημοφιλή, εσχάτως, έκφραση), οι δυο σφαγές θα μνημονεύονταν ως διπλή απόδειξη της βαρβαρότητας, στην οποία μπορούν να φθάσουν οι αχαλίνωτοι εθνικισμοί, ειδικά σε περιόδους βίαιης επαναχάραξης συνόρων.
Κι όμως, η σφαγή στην Κράινα έχει σχεδόν …εξαφανιστεί! Είδατε ή ακούσατε κανέναν «θεσμικό παράγοντα» να αναφέρεται σε αυτήν; Να διερωτάται αν πλήρωσαν ή αν θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι; Τίποτα… Οι 14.000 ψυχές που χάθηκαν στην Κράινα χάθηκαν και από τα κιτάπια, όχι της Ιστορίας, αλλά εκείνων οι οποίοι την πετσοκόβουν κατά το δοκούν, κρατώντας ότι βολεύει, «πετώντας» οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί, αξιολογώντας γεγονότα με τρόπο που τελικά υποκλίνεται σε ένα και μοναδικό κριτήριο: Πώς θα «δικαιωθούν» οι πολιτικές, γεωπολιτικές και ενίοτε πολεμικές επιλογές των επικυρίαρχων.
Η σφαγή της Κράινα ρίχτηκε στην τεχνητή λήθη, διότι κάθε σχετική υπόμνηση ουδόλως εξυπηρετεί την υποκριτική, την παιδαριώδη στη σύλληψή της αλλά φρικώδη ως προς την προέκτασή της στα «δια ταύτα», αντίληψη που έγινε το υπόβαθρο των κατοπινών (1999) ΝΑΤΟϊκών, «ανθρωπιστικών»  βομβαρδισμών. Δηλαδή το εξωφρενικό αξίωμα, βάσει του οποίου ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία ξέσπασε επειδή βρέθηκε ένας -και μόνον- κακός λύκος, ο σερβικός, εν μέσω καλοκάγαθων κατοικίδιων.
Οι 14.000 ψυχές που χάθηκαν στην Κράινα κλήθηκαν να γίνουν στο πεδίο των ιστορικών καταγραφών πρόωρες «παράπλευρες απώλειες». Οι άλλες «παράπλευρες απώλειες», εκείνες τις οποίες θα επέφεραν οι  βομβαρδισμοί έπειτα από τρία χρόνια και οκτώ μήνες, κατέγραψαν τον όρο στο συλλογικό μας υποσυνείδητο. Για να συνηθίσουμε (να ανεχόμαστε) την πρακτική, δηλαδή τις θανατώσεις αμάχων, η οποία έκτοτε αναγνωρίζεται ως κτηνώδης, μόνο όταν την τιμούν ανεπιθύμητες ηγεσίες κρατών ή «τρελαμένοι» τζιχαντιστές που συνιστούν «ασύμμετρη απειλή». Τα «συμμετρικά» εγκλήματα, δεν είναι ακριβώς εγκλήματα…
Επίσης, οι 14.000 ψυχές που χάθηκαν στην Κράινα αποδείχθηκαν προπομπός, «συμμετρικά» λογικός… Διότι αν νοείται ανεκτή (από τη «διεθνή κοινότητα) εθνοκάθαρση, βουτηγμένη στο αίμα 14.000 ανθρώπων σε περίοδο πολέμου, γιατί να μην γινόταν και μια κατοπινή, (μεταπολεμική και για αυτό λιγότερο ηχηρή) εθνοκάθαρση, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ και της περιβόητης «KFOR», σε βάρος του σερβικού πληθυσμού του Κοσσυφοπεδίου; Κι αν είναι δυνατόν να «χάνονται» από το οπτικό πεδίο του «καθώς πρέπει» κόσμου 14.000 νεκροί στην Κράινα, πώς να μην περιέβαλε γενική σιωπή κάποιους τάφους με 10-15 νεκρούς Σέρβους, που ανακαλύπτονταν το φθινόπωρο του 1999 σε ζώνες ευθύνης (πχ στο Γκνιλιάνε) των αμερικανικών στρατευμάτων;
Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα ορθότατα είναι σημείο αναφοράς. Αλλά η εξωφρενική, εξοργιστική «παραγραφή» της σφαγής στην Κράινα, απλώς επιβεβαιώνει κάτι: Πως οι ισχυροί ένοχοι και συνένοχοι  τραγωδιών όπως εκείνη της πρώην Γιουγκοσλαβίας, είτε κατοικοεδρεύουν στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες είτε στην Ουάσινγκτον, αφού «ξεμπερδέψουν» με την οργάνωση των «καλών» πολέμων και των «καλών» εθνοκαθάρσεων, «καθαρίζουν» και την ιστορία, σχίζοντας ενοχλητικές σελίδες ή και ολόκληρα κεφάλαια. Κι αυτή τους η «επιχείρηση» δεν πρέπει να μένει αναπάντητη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ευρωπαική κοινότητα έπαθε σοκ όταν έμαθε,λες και δεν ήξερε,ότι πουλιούνται άντρες εργάτες στη Λιβύη για 400 δολάρια.
Η ίδια Ευρώπη δεν είχε κανένα πρόβλημα όταν γυναίκες απ το πρώην ανατολικό μπλοκ,επιστημόνισσες,δασκάλες,χορεύτριες των Μπαλσόι,μεταφερόντουσαν σα σκουπίδια έναντι χιλίων ε στο νταβά,στη Δύση,τη Δύση που ονειρεύτηκαν σαν -υποτίθεται- ελευθερία,και βρέθηκαν κλειδωμένες σε δωμάτια και μπαρ της επαρχίας της ευρώπης,για να τις γαμάει ο κάθε βλάχος για 50 ε.
ΦΤΑΝΕΙ,ΦΤΑΝΕΙ.
Η ψευδοευαισθησία της αποικιοκρατικη ΕΕ είναι εμετική. Εξάλλου η αποικιοκρατικη  ΕΕ ανέτρεψε τον δηθεν «στυγνό δικτάτορα» Καντάφι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι είναι υπεύθυνες για τις «ωμότητες» στην Υεμένη
 Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, 12:22
Το Ιράν κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζοντας τη Σαουδική Αραβία, η οποία πολεμά στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι από το 2015, ευθύνονται για τις «ωμότητες» που διαπράττονται στη χώρα.
Αντιδρώντας σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος, ο Μπαχράμ Γασεμί εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών εκτίμησε ότι το κείμενο αυτό «αποδεικνύει ξεκάθαρα και χωρίς καμία αμφιβολία τη συμμετοχή και την ευθύνη της Αμερικής στις ωμότητες που διαπράττονται από τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη».
Στην ανακοίνωσή της η Ουάσινγκτον διαβεβαίωνε ότι παραμένει «αποφασισμένη να στηρίζει τη Σαουδική Αραβία και όλους τους συμμάχους της στον Κόλπο ενάντια στην επιθετικότητα και την κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης», κυρίως στην Υεμένη.
Περιφερειακοί αντίπαλοι, Σαουδική Αραβία και Ιράν έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις από τον Ιανουάριο του 2016. Η ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Ριάντ είναι οξυμένη και εξαιτίας των συγκρούσεων στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη, όπου στηρίζουν αντίπαλες πλευρές.
Στις αρχές Νοεμβρίου το Ριάντ κατηγόρησε την Τεχεράνη για «ευθεία επίθεση» εναντίον του, μετά την εκτόξευση από τους αντάρτες Χούτι ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, τον οποίο οι Σαουδάραβες κατέρριψαν πάνω από το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσάς τους. «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν έχει κανέναν στρατιωτικό δεσμό με την Υεμένη», τόνισε ξανά ο Γασεμί, η χώρα του οποίου στηρίζει πολιτικά τους Χούτι και καταγγέλλει τακτικά «τους βομβαρδισμούς αμάχων» από τη Σαουδική Αραβία.
Κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι διασπείρουν «εντελώς αβάσιμες» κατηγορίες εναντίον του Ιράν, ο Γασεμί κατήγγειλε ότι η Ουάσινγκτον «στηρίζει ανοικτά με τις δηλώσεις της τη συνέχιση των επονείδιστων ωμοτήτων που διαπράττει» η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη.
Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στα μέσα Νοεμβρίου από την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου, η Σαουδική Αραβία έχει υπογράψει από το 2009 ως το 2016 συμβόλαια για την αγορά όπλων από τις ΗΠΑ συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Από το 2015 ο σαουδαραβικός στρατός, που εκπαιδεύεται από της ΗΠΑ, χρησιμοποιεί για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Υεμένη όπλα αμερικανικής κατασκευής, δέχεται την επιμελητειακή υποστήριξη των ΗΠΑ και τις πληροφορίες που του παρέχει», τονίζεται στην έκθεση αυτή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη ενάντια στη βία κατά των γυναικών
Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, 00:21
Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το Σάββατο τους δρόμους της Μαδρίτης για να φωνάξουν κατά της κακοποίησης των γυναικών κι ενώ η χώρα παραμένει σε κατάσταση σοκ από μια υπόθεση ομαδικού βιασμού.
Φωνάζοντας το σύνθημα «Δεν φοβόμαστε!», οι διαδηλωτές πλημμύρισαν την πρωτεύουσα της Ισπανίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.
Τουλάχιστον 45 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στην Ισπανία από τις αρχές του έτους από τον σύντροφό τους ή τον πρώην τους σύντροφο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση.
Πολλοί κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Πόσοι θάνατοι ακόμα;».
Χιλιάδες Ισπανίδες βγήκαν αυτήν την εβδομάδα στους δρόμους και εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να στηρίξουν το θύμα ενός ομαδικού βιασμού στην Παμπλόνα.
Τα γεγονότα έχουν προκαλέσει σοκ στην Ισπανία: πέντε άνδρες, ηλικίας 27 έως 29 ετών, δικάζονται από τα μέσα Νοεμβρίου καθώς κατηγορούνται ότι βίασαν μια νεαρή γυναίκα ηλικίας 18 ετών κατά τη διάρκεια μιας γιορτής.
Οι φερόμενοι δράστες έφθασαν στο σημείο να καταγράψουν την αποτρόπαια πράξη τους, την 7η Ιουλίου του 2016, προτού συλληφθούν και τεθούν υπό προσωρινή κράτηση.
Η εισαγγελία ζήτησε την επιβολή ποινής κάθειρξης 22 ετών για τους 5 άνδρες που αρνούνται τις κατηγορίες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ινδία: Γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση με οξύ συμμετείχαν σε επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής
 Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017, 23:27
Εννέα γυναίκες που παραμορφώθηκαν, αφού τους επιτέθηκαν με οξύ, συμμετείχαν σήμερα σε μια επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής, η οποία ήταν αφιερωμένη σε όσους κατάφεραν και επέζησαν από αυτή τη μάστιγα, που αντιπροσωπεύουν αυτού του είδους οι επιθέσεις στην Ινδία.
Αυτές οι γυναίκες, που στη συντριπτική τους πλειονότητα κακοποιήθηκαν από τους συζύγους τους ή από κάποιον στενό συγγενή τους, περπάτησαν στην πασαρέλα φορώντας φορέματα που σχεδίασαν οι διασημότεροι σχεδιαστές μόδας της Ινδίας, όπως ο Ροχίτ Μπαλ, η Ράνα Γκιλ και η Αρκάνα Κοτσάρ. Καμία από τις συμμετέχουσες δεν κάλυψε το πρόσωπό της.
«Ένιωθα μεγάλη νευρικότητα» δήλωσε η Μίνα Χατούν, αφού ολοκλήρωσε την εμφάνισή της. Ωστόσο η ίδια, μητέρα ενός αγοριού από το Νέο Δελχί, στην οποία επιτέθηκε ο πρώην σύζυγός της, επέμεινε στο γεγονός ότι έπρεπε να αποδείξει κάτι με την παρουσία της αυτή.
«Οι άνθρωποι γυρίζουν συχνά το βλέμμα τους όταν βγαίνω στο δρόμο. Αλλάξουν κατεύθυνση όταν με βλέπουν. Έπρεπε να αντιμετωπίσω πολλά προβλήματα» αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Όμως μια μέρα είπα στον εαυτό μου ότι… πρέπει να ξαναφτιάξω τη ζωή μου, θέλω ο γιος μου να σπουδάσει και εγώ πρέπει να τον στηρίξω σε αυτό».
Σήμερα η Μίνα διευθύνει τη δική της μικρή επιχείρηση επισκευών κινητών τηλεφώνων.
Στο πλευρό της στάθηκε η οργάνωση Make Love Not Scars, η οποία οργάνωσε και την επίδειξη σήμερα. Αυτή η μκο προσφέρει βοήθεια στα θύματα επιθέσεων προκειμένου να φτιάξουν ξανά τη ζωή τους και σε πολλές περιπτώσεις να υποβληθούν σε θεραπείες αποκατάστασης των τραυμάτων στο πρόσωπό τους.
Η μκο στήριξε και την 20χρονη Ρέσμα Μπάνο Κουρεσί, που εμφανίστηκε πέρυσι στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και που τώρα γράφει ένα βιβλίο.
Η νεαρή γυναίκα, στην οποία επιτέθηκε πριν από 3 χρόνια ο γαμπρός της, ο οποίος σκόπευε να ρίξει οξύ στη σύζυγό του, φοβόταν ακόμα και να βγει από το σπίτι για να μην αντιμετωπίσει τα βλέμματα των άλλων.
«Ο κόσμος έλεγε… «κανείς δεν θα σε παντρευτεί», ή «με τέτοιο παραμορφωμένο πρόσωπο δεν είσαι όμορφη», όμως εγώ είμαι υπερήφανη για τον εαυτό μου και έχω εμπιστοσύνη σε εμένα. Θέλω ο κόσμος να μάθει ότι δεν είναι το πρόσωπο αυτό που σε κάνει όμορφο, αλλά η καρδιά σου».
Εκατοντάδες περιστατικά επιθέσεων με οξύ καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ινδία, ωστόσο η Τάνια Σινχ, αντιπρόεδρος της Make Love Not Scars, πιστεύει ότι πρόκειται για χιλιάδες.
Όπως σημειώνει, οι τοπικές κυβερνήσεις δεν αναφέρουν όλα τα περιστατικά. Επιπλέον, ορισμένα θύματα πεθαίνουν προτού ξεκινήσει ποινική έρευνα, ενώ άλλα αποφασίζουν να παραμείνουν με τους βίαιους συντρόφους τους.
«Είχαμε την περίπτωση μιας γυναίκας που δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της τρεις φορές όμως συνεχίζει να ζει μαζί του».
Στόχος του ντεφιλέ, είναι οι γυναίκες που επέζησαν μιας επίθεσης να εμπιστευτούν και πάλι τον εαυτό τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ογκώδης διαδήλωση στο Παρίσι για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017, 21:51
«Παντού και πάντα κατά της βίας εναντίον των γυναικών». Με αυτό το σύνθημα τουλάχιστον 20000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους του Παρισιού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Όπως κάθε χρόνο, φεμινιστικές οργανώσεις, κόμματα της αριστεράς και συνδικαλιστικές ενώσεις απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών στις κινητοποιήσεις προκειμένου να καταγγείλουν τις βιαιοπραγίες σε βάρος των γυναικών.
Στην αρχή της πορείας, γυναίκες ντυμένες στα μαύρα είχαν κρεμάσει γύρω από το λαιμό τους τα ονόματα γυναικών που δολοφονήθηκαν το 2017, όπως εκείνο της Ντορίς, ηλικίας 53 ετών, που τη σκότωσαν την 21η Ιανουαρίου ή της Σιλβί, 47 ετών, την 12η Φεβρουαρίου.
«Σηκωθείτε, σηκωθείτε», «Ας εξεγερθούμε οι γυναίκες σκλάβες» φώναζε το πλήθος.
Στα πανό που κρατούσαν πολλοί αναγράφονταν συνθήματα όπως «Αρκετά με τον βιασμό» ή «Από το (κίνημα) MLF στις Femen και το #Metoo, ζήτω ο αγώνας των γυναικών».
Το παρόν στην πορεία έδωσαν και μέλη της οργάνωσης των Femen, πολλές εκ των οποίων διαδήλωσαν γυμνόστηθες.
Οι φετινές κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είχαν φέτος ιδιαίτερη σημασία δεδομένου του σκανδάλου σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων με πρωταγωνιστή τον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβι Γουάνστιν.
Η πορεία στο Παρίσι ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη όλων των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους έπειτα από την άγρια κακοποίηση που υπέστησαν από τον σύντροφό τους ή τον πρώην σύντροφό τους (123 γυναίκες το 2016). Ακολούθησε ένα λεπτό «κραυγών για να μπει ένα τέλος στη σεξουαλική βία».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Παράξενο Ζευγάρι»
Του Νηλ Σάιμον
στο Θέατρο ΖΙΝΑ – Λεωφόρος  Αλεξάνδρας
με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Ζουγανέλη και Βλαδίμηρο Κυριακίδη
Το αστείο, τρυφερό και συγκινητικό έργο του Σάιμον «Παράξενο Ζευγάρι» ανεβαίνει τον φετινό Χειμώνα στο Θέατρο Ζίνα σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη.
Στο υπέροχο αυτό έργο, το τόσο κωμικό και ανατρεπτικό, πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Μαζί τους, μια δυνατή ομάδα από καλούς ηθοποιούς, οι: Βάσω Γουλιελμάκη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Χατζής, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Ερμόλαος Ματθαίου.
Ο Όσκαρ είναι ένας αθλητικός συντάκτης σε εφημερίδα της Νέας Υόρκης, καλοπληρωμένος αλλά λίγο… χαλαρός στα έξοδα. Η πρώην σύζυγός του μάταια περιμένει την διατροφή και η εφορία αδίκως την δήλωσή του.
Γοητευτικός και άστατος, κοινωνικός και σκορποχέρης, ξενύχτης και τρομερά τσαπατσούλης, ο Όσκαρ είναι ο αντίποδας του φίλου του του Φέλιξ που είναι και οικονόμος και μονογαμικός και σπιτόγατος και άσσος στο νοικοκυριό. Οι δυο τους, εκτός από μια βαθιά φιλία, μοιράζονται και την εμπειρία ενός διαλυμένου γάμου. Διότι όταν η σύζυγος του Φέλιξ τον πετάει έξω από το σπίτι, ο φίλος του ο Όσκαρ του προσφέρει το δικό του ως καταφύγιο. Η συμβίωση των δύο αυτών ανθρώπων, έχει ανατρεπτικά, εκρηκτικά, ξεκαρδιστικά αποτελέσματα…


Πόσο επίκαιρο θα μπορούσε να είναι ακόμα ένα έργο που γράφτηκε το 1965 από τον μοναδικό Neil Simon? Η αντρική φιλία, το κεντρικό του θέμα, θα είναι πάντα επίκαιρη και σημαντική. Είναι ένα είδος φιλίας που δεν στηρίζεται σε συμφέρον αλλά στην εμπιστοσύνη. Ο άντρας δεν είναι μοναχικό ζώο, θυμίζει τον λύκο που ζει και ελίσσεται σε αγέλη ομοιών του. Το χρειάζεται και αυτό όταν τα οικογενειακά, επαγγελματικά και προσωπικά βάρη γίνονται ανυπόφορα. Χρειάζεται τον κάβο μέσα στην φουρτουνιασμένη θάλασσα των υποχρεώσεων. Ο συγγραφέας λοιπόν μάλλον ζύμωσε στην σκέψη όλες τις εμπειρίες από τις δικές του παρέες και δημιούργησε μια αγνή κωμωδία χωρίς να θίγει μειονότητες, taboo και τόσα άλλα. Ο κος Κυριακίδης έπλασε δεξιοτεχνικά με απόλυτο σεβασμό στο αρχικό κείμενο, δυο χαρακτήρες τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους, τον Όσκαρ-Γιάννη Ζουγανέλη και τον Φίλιξ-Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Ο ένας Bon viveur ακατάστατος και ο άλλος κλειστός και χαριτωμένα μανιακός με την καθαριότητα και την φροντίδα του σπιτιού. Το αποτέλεσμα, απλό και συνάμα πολύπλοκο κλασσικό Θέατρο που χαρίζει άφθονο γέλιο και φτιάχνει την διάθεση μέσα σε τόσο δύσκολες εποχές. Ένοιωσα και πάλι παιδί όταν με πήγαιναν σε παραστάσεις που διασκεδάζαμε όλοι μαζί. Η παράσταση του κου Κυριακίδη είναι από αυτές που το γέλιο το παίρνεις μαζί στο σπίτι πακέτο-ανάμνηση και το φυλάς σ ένα κουτί με τα αγαπημένα σου πράγματα. Το πρόγραμμα της παράστασης φτιαγμένο σαν παλιό φωτορομάντζο φροντίζει εύκολα για την διατήρηση της ανάμνησης. Οι ρόλοι λοιπόν: O Κος Κυριακίδης ενσαρκώνει αριστοτεχνικά τον ρόλο του Φίλιξ χωρίς ίχνος υπερβολής. Γίνεται ο ευαίσθητος ενοχλητικός τελειομανής που μόλις πήρε τα παπούτσια στο χέρι από την γυναικά της ζωής του και άνοιξε πανιά για νέα αχαρτογράφητα νερά. Η καθαριότητα των τεσσάρων τοίχων η μοναδική ασφάλεια και η αγάπη της παρέας πόκερ και κυρίως του κολλητού Όσκαρ, τον κρατάνε όρθιο. Είναι ο γλυκόπικρος ήρωας που διαφοροποιείται πολύ από τον Jack Lemmon που ενσάρκωσε τον Φίλιξ στην μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία. Διαφοροποιείται γιατί έτσι πρέπει αν θέλει κάνεις να σεβαστεί το κείμενο του Simon. Ο κος Κυριακίδης με τις γκριμάτσες, τα κλάματα και την ευαισθησία γίνεται ο απαραίτητος στην παρέα. Ο ενοχλητικός και συνάμα καλούλης αδύναμος που κανείς δεν τον αντέχει αλλά κανείς δεν θέλει να διώξει. Μόνο ένα υποκριτικό ταλέντο σαν τον Βλαδίμηρο θα μπορούσε να πει τόσα πολλά για ένα χαρακτήρα μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Δάφνες λοιπόν γι αυτόν. Ο κος Ζουγανέλης για άλλη μια φορά προκαλεί έκπληξη με το υποκριτικό του ταλέντο. Πολυπράγμων και σαρωτικός, ο Γ Ζουγανελης, γίνεται ο απόλυτος Όσκαρ. Χωρίς αυτόν το έργο θα έμοιαζε τόσο διαφορετικό. Νοιώθει μόνος μέσα σε ένα πελώριο σπίτι και υιοθετεί τον συναισθηματικά αδέξιο Φίλιξ. Ακατάστατος και ονειροπόλος, αρσενικό χωρίς την παλιά δαντέλα όμως μαζί. Ο μέγας Ζουγανέλης χαρίζει γέλιο, χαρίζει ελπίδα για ζωή και ο Φίλιξ κρατιέται με νύχια και δόντια από αυτή την ελπίδα. Δάφνες λοιπόν και για τον Γιάννη. Η παρέα του πόκερ. Μοναδικά υπέροχη και ανομοιογενής. Ο αστυνομικός Πάνος Σταθακόπουλος και ο μηχανόβιος Γιώργος Χατζής, χαρίζουν γέλιο. Ο κος Σταθακόπουλος υπέροχος όπως πάντα, κινδυνολογεί ανήσυχα.  Ο μηχανόβιος Γιώργος Χατζής.  Οι αξιαγάπητοι κοι Ματθαιού και Σπυρόπουλος. Οι γλυκύτατες κοπέλες κα Γουλιελμάκη και κα Ασημακοπούλου χαρίζουν γέλιο μέσα στην αφέλεια τους. Δροσερές και λιγάκι χαζούλες, υιοθετούν και αυτές τον ευαίσθητο Φίλιξ που σαν χαμένο γατάκι τις ακολουθεί, προσθέτει χαρμολύπη στις άχαρες ζωές τους. Μια υπέροχη παράσταση λοιπόν που θα σας χαρίσει αβίαστο γέλιο και θα σας κάνει να ξεχάσετε για λίγο τα προβλήματα που σας βασανίζουν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χαιρετισμός εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου "Χοσέ Μαρτί" στην εκδήλωση της Κουβανικής Πρεσβείας και Κουβανών που ζουν στην Ελλάδα για τον ένα χρόνο από το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, στην Αλκυονίδα 24/11/2017

3 λεπτά για τον Φιντέλ, λοιπόν…
Προχτές το βράδυ κουβεντιάζαμε στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χοσέ Μαρτί» για τη σημερινή εκδήλωση, οπότε και αναφέρθηκε ότι το πρόγραμμα είναι σφιχτό, και θα πρέπει ο χαιρετισμός να περιοριστεί στα 3 λεπτά. Δεν απέφυγα να αστειευτώ: «Μια λύση θα ήταν: 10 δευτερόλεπτα για να φωνάξεις ο Φιντέλ ζει – Ζήτω ο Φιντέλ! Η κουβανική επανάσταση ζει - αλληλεγγύη στην Κουβανική Επανάσταση! και τα υπόλοιπα 2’ και 50’’ επιδοκιμασίες και συνθήματα για την Κούβα από όλους μας.»
Θα πει κανείς, δε ντρέπεσαι να λες ανέκδοτα σε ένα μνημόσυνο;
Όχι δεν ντρέπομαι, καταρχήν γιατί αυτό δεν είναι μνημόσυνο, ούτε καν πολιτικό μνημόσυνο. Ούτε για τον Φιντέλ, ούτε για την Επανάσταση που ενσάρκωσε.
Δεν ντρέπομαι, γιατί ο Comandante en Jefe, έφυγε πλήρης ημερών και έργων, δικαιωμένος από το λαό του αλλά και τους λαούς και τα κινήματα όλου του κόσμου. Δικαιωμένος από την Ιστορία την ίδια, οπότε δεν του πρέπουν μοιρολόγια αλλά ζητωκραυγές, περισυλλογή και δράση.
Και τελικά, δεν ντρέπομαι επειδή, όποιος ξέρει την Κούβα και τους Κουβανούς, γνωρίζει ότι ο σαρκασμός και ο αυτοσαρκασμός, το χιούμορ και η αμφισβήτηση είναι αυτά που τους χαρακτηρίζουν, και όχι κάποια σεμνοτυφία ή ψευτοσοβαρότητα.
Όπως και να έχει, πραγματικά ακούγεται παράδοξο, οξύμωρο να προσπαθείς να στριμώξεις σε 3 λεπτά τον άνθρωπο που συνήθιζε να συναρπάζει κάθε ακροατήριο αγορεύοντας επί ώρες.
Τον άνθρωπο του οποίου τα επίτευγμα σημάδεψαν τον 20ο αιώνα και σημαδεύουν –ίσως ακόμα περισσότερο– τον 21ο και το μέλλον μας.
Τελικά όμως ίσως η ουσία προλαβαίνει να ειπωθεί, και ίσως τελικά βρίσκεται ακριβώς στις 14 λέξεις που είπα στην αρχή.
Ο Φιντέλ δεν ήταν μεγαλειώδης μόνο για την διορατικότητα, την πολιτική μαεστρία ή την αποφασιστικότητα του. Που τον οδήγησαν στα 27 του, να τολμήσει να ξεκινήσει μια επανάσταση, χωρίς να περιμένει κάποιο άλλο, “σοφότερο”, “γηραιότερο”, “πιο έμπειρο”, “πιο αναγνωρίσιμο”. Να τολμήσει απλώς επειδή ήταν ανάγκη, επειδή έκρινε ότι έπρεπε (και) ο ίδιος (όπως και τελικά ο καθένας μας) να κάνει ακριβώς ό,τι καλύτερο μπορεί, τίποτα λιγότερο - τίποτα περισσότερο.
Ο Φιντέλ δεν ήταν μεγαλειώδης μόνο γιατί η Επανάσταση νίκησε και ρίζωσε μεταμορφώνοντας τη ζωή κάθε Κουβανού.
Ούτε μόνο επειδή η Κουβανική Επανάσταση αποτέλεσε παράδειγμα και “πυροκροτητή” για κινήματα σε δεκάδες άλλες χώρες. Ούτε μόνο επειδή πρόσφερε και προσφέρει απλόχερα διεθνιστική αλληλεγγύη όσο και όπως καμία άλλη χώρα ή κίνημα*.
Ο Φιντέλ είναι τόσο ξεχωριστός γιατί αυτός και οι υπόλοιποι 25άρηδες και 30άρηδες επαναστάτες ηγέτες της γενιάς του, που τόλμησαν και έγραψαν Ιστορία μαζί του: ο Τσε, ο Καμιλο, ο Ραουλ, η Σέλια, η Βίλμα, ο Αλμέιδα και άλλοι... όλοι αυτοί, με πρώτο το Φιντέλ, παρά το τεράστιο μπόι τους και την εκτυφλωτική ακτινοβολία τους, κατάφεραν να καλλιεργήσουν στο λαό της Κούβας μια –θα τολμήσω να πω– πρωτοφανή κουλτούρα θαρρετής και υπεύθυνης συμμετοχής, βαθιάς δημοκρατίας, περήφανης σεμνότητας, ουσιαστικού διαλόγου, πραγματικής ελευθερίας που διαμορφώνει διαρκώς νέες γενιές ανθρώπων οι οποίοι κρατούν την Επανάσταση ζωντανή και φρέσκια 60 χρόνια μετά τη νίκη της. Σε αντίθεση με αυτό που βλέπουμε συνήθως στην Ιστορία, όταν μεγάλες μορφές τελικά σκιάζουν ή και πνίγουν -έστω αθέλητα και χωρίς κακή πρόθεση- κάθε άλλον ολόγυρα τους, με αποτέλεσμα όταν οι ίδιοι με τον ένα η άλλο τρόπο εκλείψουν, τα επιτεύγματα τους να γκρεμίζονται σαν κούφιο τσόφλι.
Εδώ και 27 χρόνια η Κούβα αποτελεί το φάρο της ελπίδας ότι δε χάθηκαν όλα. Όλα αυτά τα χρόνια θυμάμαι φίλοι και εχθροί να λένε «άντε να πάμε φέτος, γιατί του χρόνου θα έχει πέσει» και κάθε χρόνο να διαψεύδονται.
Οι Κουβανοί ποτέ δεν έκρυψαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα, ποτέ δεν αρνήθηκαν τα όποια λάθη τους ή την πιθανότητα να κάνουν και να ξανακάνουν λάθος στο μέλλον.
Έχουν όμως πολλά να μας διδάξουν.
Όποιος παρακολουθεί καλόπιστα τις εξελίξεις στην Κούβα, πολύ περισσότερο όποιος την έχει επισκεφτεί, ξέρει:
Η Κούβα δεν “τα δίπλωσε”,
Η Κούβα “δεν τα βρήκε” με τις ΗΠΑ και τον Ιμπεριαλισμό,
Η κατοχή του Γκουαντάναμο από τις ΗΠΑ συνεχίζεται, το εμπάργκο, ο παράνομος και εγκληματικός οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός συνεχίζεται, η υπονόμευση και τα σαμποτάζ δε σταμάτησαν ούτε στιγμή, αντίθετα ενισχύονται.
Όμως η Κούβα δεν το βάζει κάτω, η Επανάσταση είναι ζωντανή, ο σοσιαλισμός οικοδομείται
Η Κούβα, λοιπόν, χρειάζεται και αξίζει την Αλληλεγγύη μας.
Και εμείς, χρειαζόμαστε το παράδειγμα της Κούβας. Να μελετήσουμε την πολύτιμη πείρα της (του χτες και του σήμερα) για να βρούμε το δρόμο μας ως λαός, ως νεολαία, ως κίνημα στα πηχτά σκοτάδια και στο βάλτο που μας πνίγει εδώ και χρόνια.
Ο Φιντέλ, λοιπόν, ζει – Ζήτω ο Φιντέλ!
Η Κουβανική Επανάσταση ζει - αλληλεγγύη στην Κουβανική Επανάσταση
*{παραλήφθηκε στην εκφώνηση γιατί είχε ήδη αναφερθεί και από άλλους προηγούμενα} «(ενδεικτικά μόνο αναφέρω): Δεκάδες χιλιάδες Κουβανοί γιατροί στο εξωτερικό, δωρεάν σπουδές για δεκάδες χιλιάδες παιδιά του Τρίτου Κόσμου στην Κούβα, πάνω από 400.000 εθελοντές Κουβανοί μαχητές στην απελευθέρωση της Αγκόλα και στην πτώση του Απαρτχάιντ»

https://josemartigr.blogspot.gr/2017/11/24112017.html?spref=fb




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΕΠΑΜ
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Kάλεσμα σε διαδήλωση στη 2η Γενική Συνέλευση των Συμβολαιογράφων

Συναγωνίστριες - Συναγωνιστές,
Σε μια πολύ σημαντική στιγμή για μας αλλά και για χιλιάδες συμπατριώτες μας, σας καλούμε να δυναμώσετε με την παρουσία σας τη διαδήλωση μας στη δεύτερη Γενική Συνέλευση των συμβολαιογράφων.
Στόχος μας να πιέσουμε τους ευσυνείδητους συμβολαιογράφους να διαχωρίσουν τη θέση τους από τους μεγάλοσυμβολαιογράφους συνεργάτες της τραπεζομαφιας και της κυβέρνησης που έχει ξεπουλήσει τα πάντα στην Πατρίδα μας.
Να τους φέρουμε προ των ευθυνών τους.
Να επιλέξουν ή με το λαό μας ή με τις δυνάμεις κατοχής του.
Με τη συμμετοχή θα διώξουμε την κατοχή.
Είναι η ευθύνη του καθενός μας.
Σας περιμένουμε.

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών στην οδό Γ. Γενναδίου 4 και ώρα 13.30.

Aθήνα 24/11/2017
το Συντονιστικό του Τομέα Κοινωνικών Δράσεων του ΕΠΑΜ

https://epamhellas.gr/?p=74049



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπλοκάρονται οι λογαριασμοί των Μαρξιστικών Λενινιστικών κομμάτων που στηρίζουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση στην Ευρώπη και οι άλλοι μας παριστάνουν τις Μητέρες Τερέζες τραγουδώντας το "We are the world" και αγάπη μόνο
Πάλι καλά που δεν ζούσαν στην Κατοχή...Θα είχαμε πρωθυπουργό τον Κασσιδιάρη

Ανακοίνωση για το πάγωμα των λογαριασμών του Μ-Λ Κόμματος της Γερμανίας
Οι Γερμανικές τράπεζες Deutsche Bank και PostBank έκλεισαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κόμματος Γερμανίας (MLPD) με πρόσχημα την “υποστήριξη τρομοκρατικής δραστηριότητας”.
Ο λόγος είναι το MLPD συγκέντρωνε κεφάλαια για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης!
Το MLPD είχε στοχοποιηθεί από το καλοκαίρι από την Jüdische Allgemeine ότι συνεργάζεται με την “τρομοκρατική Παλαιστινιακή οργάνωση” τοy Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και καλούσε τις μυστικές υπηρεσίες και τον κρατικό μηχανισμό να παρέμβουν ώστε να εμποδιστεί η τρομοκρατική δράση. Το καλοκαίρι η φιλοπαλαιστινιακή καμπάνια BDS είδε και αυτή τους τραπεζικούς λογαριασμούς να μπλοκάρονται ως υποστηρικτές της τρομοκρατίας.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και την στήριξή μας στο Μ-Λ Κόμμα Γερμανίας. Επισημαίνουμε την αναγκαιότητα στήριξης και ενίσχυσης στο BDS και την Παλαιστινιακή Αντίσταση. Απαιτούμε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του MLPD και να αποσυρθεί η απόφαση του μπλοκαρίσματος.
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»
http://www.kanafani.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83/




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα στέλνει περήφανο χαιρετισμό, μιας ανάστασης νέας χτυπά καμπάνα, μηνάν τα όπλα μας το λυτρωμό
25 Νοέμβρη 1942... Ο Γοργοπόταμος διαχρονικό σύμβολο του αγώνα για Λευτεριά!
Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου... 25 Νοέμβρη '42
 
Τι ήταν λοιπόν ο Γοργοπόταμος; 'Η -πιο σωστά- τι έγινε στο Γοργοπόταμο;
Τη νύχτα της 25ης προς 26η Νοέμβρη του 1942, οι αντάρτικες δυνάμεις του ΕΛΑΣ, μαζί με δυνάμεις του ΕΔΕΣ και μια ομάδα Αγγλων σαμποτέρ, ανατίναξαν τη σιδηροδρομική γέφυρα του Γοργοπόταμου. Η επιτυχία του εγχειρήματος ήταν ως πράξη μια μεγάλη ηρωική, για τις τότε δυνάμεις του αντάρτικου, ενέργεια που φλόγισε το νου και τις καρδιές του ελληνικού λαού, δίνοντας ώθηση στην ένταση της απελευθερωτικής πάλης. Μα έκανε εντύπωση και σ' όλους τους υπόδουλους λαούς της Ευρώπης.
Ας δούμε όμως πώς πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη επιχείρηση.
Τέλος Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη του 1942, βρετανικά αεροπλάνα μετέφεραν ομάδες σαμποτέρ στην Ελλάδα. Οι ομάδες έπεσαν στην περιοχή της Γκιώνας και μια ομάδα στην περιοχή του Καρπενησίου.
Οι ομάδες των Βρετανών Σαμποτέρ είχαν έρθει στην Ελλάδα ύστερα από απόφαση του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής, με άμεσο στόχο να εκτελέσουν μια αποστολή με την κωδική ονομασία "HARLING", να ανατινάξουν, δηλαδή, μία από τις τρεις γέφυρες της Παπαδιάς, του Ασωπού ή του Γοργοπόταμου. Αλλά δεν ήταν αυτή η μοναδική αποστολή τους. Στόχος τους βασικά ήταν να ανοίξουν το δρόμο της εδραίωσης της στρατιωτικής παρουσίας των Αγγλων στην Ελλάδα. Αλλωστε τα συμφέροντά τους διαπλέκονταν άμεσα μ' αυτά της άρχουσας τάξης και ενδιαφέρονταν οι Αγγλοι για το μεταπελευθερωτικό καθεστώς, με δεδομένο μάλιστα ότι την ηγεσία του λαϊκού απελευθερωτικού κινήματος είχε αναλάβει η εργατική τάξη με το Κόμμα της, και η συμμαχία της, το ΕΑΜ, ήταν πραγματικά η μόνη δύναμη αντίστασης που είχε ως στόχο μια άλλη Ελλάδα, του λαού της.
Αρχηγοί των Αγγλων σαμποτέρ ήταν οι Ε. Μάγιερς και Κρις Γουντχάουζ, δύο καθόλου τυχαίοι άνθρωποι, που διατέλεσαν αρχηγοί της αγγλικής στρατιωτικής αποστολής στο ελληνικό αντάρτικο, κάνοντας ό,τι ήταν δυνατό για την εδραίωση της βρετανικής κυριαρχίας πάνω στις ελληνικές υποθέσεις.
Οι Αγγλοι σαμποτέρ -και κυρίως οι αρχηγοί τους- από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα, έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να έρθουν σε επαφή με τον δικό τους άνθρωπο, τον Ναπ. Ζέρβα, έχοντας την πεποίθηση ότι αυτός και οι ανταρτικές του δυνάμεις ήταν αρκετές για να την εκτέλεση της αποστολής Harling. Για το ΕΑΜ, όπως και τον ΕΛΑΣ, όχι μόνο δεν ήθελαν να έχουν ανάμειξη στην επιχείρηση ανατίναξης, αλλά αυτές τις λαϊκές οργανώσεις τις θεωρούσαν αντιπάλους των απώτερων σκοπών τους. Αναγκάστηκαν όμως να συνεργαστούν μαζί τους όταν διαπίστωσαν ότι ο Ζέρβας όχι μόνο δε διέθετε της απαραίτητες δυνάμεις για την ανατίναξη της γέφυρας, άρα δεν μπορούσε να αναλάβει το όλο εγχείρημα, αλλά και οι δυνάμεις του ήταν πολύ μικρότερες απ' αυτές που διέθετε ο ΕΛΑΣ.
Η οργάνωση και εκτέλεση της επιχείρησης
Η γέφυρα που τελικά επιλέχθηκε να ανατιναχτεί ήταν αυτή του Γοργοπόταμου. Την επιχείρηση εκτέλεσαν εκατόν πενήντα αντάρτες του ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον Αρη Βελουχιώτη, εξήντα αντάρτες του ΕΔΕΣ με επικεφαλής τον Ναπολέοντα Ζέρβα και δώδεκα Αγγλοι σαμποτέρ, με επικεφαλής το συνταγματάρχη Εντι Μάγιερς και υπαρχηγό τον ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ. Το σχέδιο ανατίναξης ήταν των Εγγλέζων και συγκεκριμένα του Ε. Μάγιερς, που ήταν ειδικός σ' αυτού του είδους τα σαμποτάζ. Το σχέδιο όμως της επίθεσης για την κατάληψη της γέφυρας - έτσι ώστε να είναι δυνατή η ανατίναξή της - διατυπώθηκε από τον Αρη, που ο ίδιος υπαγόρευσε στον Κωστούλα Αγραφιώτη (Κώστα Καβρέτζο), στις 25 Νοέμβρηυ, λίγες ώρες πριν αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, αφού προηγούμενα είχε απορριφθεί σχέδιο του Ζέρβα.
Στη διαταγή - όπως διασώθηκε από ιστορικές μαρτυρίες - προβλέπονταν τα εξής:
Το νότιο βάθρο της γέφυρας με φρουρά 80 Ιταλών και πλήρη οχύρωση ανέλαβε να καταλάβει τμήμα 60 ανταρτών του ΕΛΑΣ, με αρχηγό τον Κωστούλα.
Το βόρειο βάθρο της γέφυρας που φυλασσόταν από 30 Ιταλούς και είχε εγκαταστημένα δύο δίκαννα αντιαεροπορικά, ικανά να χρησιμοποιηθούν και κατά επίγειων στόχων, ανέλαβε τμήμα 20 ανταρτών του ΕΔΕΣ με επικεφαλής τους ανθυπολοχαγούς Παπαχρήστου και Πετροπουλάκη.
Την υπονόμευση και ανατίναξη της γέφυρας ανέλαβαν οι ειδικευμένοι Βρετανοί σαμποτέρ στους οποίους δόθηκε βοήθεια λίγων εκπαιδευμένων ανδρών του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ. Επίσης, δυο ομάδες του ΕΛΑΣ, με 15 άνδρες η κάθε μία και ένα Βρετανό σαμποτέρ, ανέλαβαν να υπονομεύσουν τη σιδηροδρομική γραμμή ένα χιλιόμετρο περίπου προς το νότο κι ένα χιλιόμετρο προς το βορρά, έτσι ώστε να αποκλειστεί η δυνατότητα αποστολής ενισχύσεων στον εχθρό με τρένο. Αρχηγός της μίας ομάδας τέθηκε ο Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου) και της άλλης ο Ηρακλής (Κώστας Σκαρμούτσος). Μια ακόμη ομάδα 15 ΕΛΑΣιτών, με αρχηγό το Χρυσιώτη, ανέλαβε να καταστρέψει με βενζίνη την ξύλινη οδική γέφυρα του ποταμού για την περίπτωση που θα έκαναν την εμφάνισή τους από κει εχθρικές ενισχύσεις.
Μια ομάδα από οκτώ άνδρες του ΕΔΕΣ, με επικεφαλής τον υπασπιστή του Ζέρβα Μ. Μυριδάκη, ανέλαβε να εξουδετερώσει το πολυβολείο, που πιθανόν να υπήρχε. Στην περίπτωση που δεν υπήρχε πολυβολείο αποστολή της ήταν να ενισχύσει την ομάδα Κωστούλα. Επίσης, μια ακόμη ομάδα από δέκα άνδρες του ΕΔΕΣ ανέλαβε να πλευροκοπήσει τους Ιταλούς νοτιότερα της άμυνας του νότιου βάθρου.
Τέλος, γενική εφεδρεία ορίστηκε ομάδα 30 ανδρών του ΕΛΑΣ με αρχηγό το Δ. Δημητρίου - Νικηφόρο. Χρόνος έναρξης της επιχείρησης καθορίστηκε η 11η βραδινή και η γενική αρχηγία ανατέθηκε στο Ναπ. Ζέρβα.
Δυο μέρες μετά την ανατίναξη της γέφυρας οι Ιταλοί, σε αντίποινα, παίρνουν από τις φυλακές της Λαμίας 14 πατριώτες από τους οποίους 7 θα εκτελέσουν μπροστά στην γκρεμισμένη γέφυρα. Τους υπόλοιπους θα τους εκτελέσουν στα Καστέλλια της Παρνασίδας, μαζί με άλλους 10 κατοίκους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δεν το κάνω εγώ, θα το κάνει κάποιος άλλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Υεμένη

Ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε πως «Αν κάποιος μου έλεγε ότι αν δεν πουλήσουμε αυτές τις οβίδες και αυτά τα βλήματα θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, θα το σκεφτόμουν κι εγώ διαφορετικά». Πράγματι, ποτέ η διαιώνιση του κακού δεν κρίνεται από τη δική μας συμμετοχή. Πάντα θα βρεθεί και κάποιος χειρότερος: αν δεν λερώσουμε εμείς τα χέρια μας, θα τα λερώσει αυτός. Το ερώτημα είναι τι εμποδίζει αυτό το επιχείρημα να εξαπλωθεί στα πεδία του trafficking ή του εμπορίου ναρκωτικών. Υποθέτω πως κι εκεί θα μπορούσε να πει κανείς ακριβώς το ίδιο: και να μην το έκανα εγώ, θα το έκανε κάποιος άλλος.
Το επιχείρημα είναι γνωστό και σχολιασμένο στην ηθική φιλοσοφία. Το έχει αναλύσει ο Jonathan Glover σε ένα κείμενο με τίτλο It makes no difference whether or not I do it, όπου μάλιστα η αφορμή είναι συμπτωματικά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνταν για να δικαιολογηθεί η πώληση όπλων από τη Βρετανία στη Νότια Αφρική. Αναρωτιέται ο φιλόσοφος: αν δεχτούμε αυτό το επιχείρημα, ποια φρικαλέα και αποτρόπαιη πράξη δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο; Να προσπαθήσουμε λοιπόν να σκεφτούμε κι εμείς αυτό το ερώτημα. Αναφέρονται στη σειρά 13 διαφορετικά αντεπιχειρήματα από τον Glover, από τα οποία ανασύρω ένα, αυτό που μου είχε κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση την πρώτη φορά που διάβασα το άρθρο. Είναι η αρχή, που βασίζεται στη φράση : «Ας υπάρχει το ψέμα, ας κυριαρχήσει ακόμα, αλλά όχι με τη βοήθειά μου». Θα εξηγήσω το πρόβλημα και θα επανέλθω στον Ζαχαριάδη στο τέλος.
Περάσαμε ολόκληρες εβδομάδες συζητώντας για τον μεσάζοντα του Καμμένου χωρίς να αναφερθούν τα εγκλήματα της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, μέχρι να ξεκινήσουν μόλις τις τελευταίες μέρες κάποιες ντροπαλές φωνές από γνωστά αντιπολιτευτικά κάστρα του ΣΥΡΙΖΑ που ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στο συντελούμενο έγκλημα. Πρόκειται για τους συνήθεις υπόπτους, για βουλευτές που διαφωνούν αρκετά ώστε να διαμαρτυρηθούν, αλλά ποτέ αρκετά ώστε να κάνουν κάτι. Είναι σαν τα ζευγάρια που γκρινιάζουν για τη σχέση τους αλλά γερνάνε μαζί. Κάποια στιγμή σταματάς να ακούς τα παράπονά τους.
Στην περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας έχουμε να κάνουμε με πολιτικό αμοραλισμό μεγατόνων. Για όσους αγαπούν τις αριθμητικές αποτυπώσεις, το εμπάργκο της Σαουδικής Αραβίας έχει ως συνέπεια να απειλούνται επτά εκατομμύρια άνθρωποι με λιμοκτονία και 900.000 να έχουν προσβληθεί από χολέρα, να πεθαίνουν 130 παιδιά την ημέρα από πείνα και αρρώστιες. Η βρετανική κυβέρνηση χρειάστηκε να ξανασκεφτεί για λίγο τις στρατιωτικές της συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία διότι θεωρήθηκε κάπως σοκαριστικός ο βομβαρδισμός κηδείας με 140 θύματα στην Υεμένη. Τέσσερις διεθνείς οργανισμοί οδήγησαν τη ΜΒ στο Ανώτατο Δικαστήριοι σχυριζόμενες πως η πώληση όπλων συνιστά ενίσχυση εγκλημάτων πολέμου. Το αποδεικτικό υλικό με βάση το οποίο το βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η Σαουδική Αραβία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην τραυματίζονται άμαχοι δεν έφτασε στη δημοσιότητα, διότι συνιστά ζήτημα εθνικής ασφαλείας.
Ο Boris Johnson δήλωσε πως δεν είχαν πλησιάσει το όριο του κινδύνου να χρησιμοποιηθούν αυτά τα όπλα σε εγκλήματα πολέμου. Να εξηγήσουμε τι σημαίνει αυτό. Μία απάντηση στο «Τι θα εμπόδιζε τον ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει σε μια επόμενη φάση το εμπόριο ναρκωτικών ή λευκής σαρκός με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα» είναι πως αυτό θα ήταν παράνομο. Η κοινή θέση 2008/944/ΚΕΠΠΑ προβλέπει μεταξύ άλλων ότι κριτήριο για τη χορήγηση άδειας εξαγωγής όπλων συνιστά «ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα τελικού προορισμού και ο σεβασμός του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από τη χώρα τελικού προορισμού». Τα κράτη μέλη δεν χορηγούν άδεια εξαγωγής εφόσον υπάρχει «σαφής κίνδυνος η προς εξαγωγή στρατιωτική τεχνολογία ή ο εξοπλισμός να χρησιμοποιηθούν στη διάπραξη σοβαρών παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου». Βεβαίως, στην προκειμένη περίπτωση η εφαρμογή του νόμου θα είναι κάπως ελαστική, γιατί έχει κι η δικαιοσύνη τις συμπάθειές της, ιδίως όταν διακυβεύονται πωλήσεις 3,3 δις ευρώ, στην περίπτωση της Αγγλίας. Ο Boris Johnson είχε  πει παλιότερα “άμα δεν πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία, θα πουλήσει κάποιος άλλος”. Ποιος να το φανταζόταν τότε ότι εννοούσε τον Κώστα Ζαχαριάδη. Ομοίως, στη Γερμανία τέθηκε το ίδιο ζήτημα, με τις συνομιλίες να γίνονται υπό τη σκιά της κριτικής για το ότι τα όπλα αυτά χρησιμοποιούνται σε εγκλήματα πολέμου. Εμείς, την ίδια στιγμή, είτε συζητούμε για τον Πάνο Καμμένο είτε ακούμε τις εκθέσεις ιδεών του Φίλη και του Σκουρλέτη.
Ο Κώστας Ζαχαριάδης στην ίδια συνέντευξη κατέληξε λέγοντας ότι «όπλα είναι, δεν είναι για αγαθοεργίες, είναι για κακούς σκοπούς». Την ευθύνη λοιπόν την έχει η χώρα που τα χρησιμοποιεί. Διατρέχω όλες αυτές τις δηλώσεις, που τις ταυτίζω όχι με τον συγκεκριμένο άνθρωπο αλλά με την ασκούμενη πολιτική, και ξαναρωτώ: τι είναι αυτό που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τα ίδια επιχειρήματα; Σε τι θα λέγαν “όχι” αυτοί οι άνθρωποι;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Τιμή και δόξα στους νεκρούς του Πολυτεχνείου» – Οι οπαδοί του Ατρόμητου απαντούν στα φασιστόμουτρα του ΑΠΟΕΛ
Οι οπαδοί του Ατρόμητου έστειλαν τη δική τους απάντηση στα φασιστόμουτρα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ (και όχι μόνο) που, την ιδια ημερα της 17ης Νοέμβρη, είχαν σηκώσει στο γήπεδο πανό που έγραφε «Πολυτεχνείο 1973-2017 44 χρόνια ψέματα».
Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, οι οπαδοί του Ατρόμητου σήκωσαν πανό στέλνοντας μήνυμα σε όλους εκείνους που αναπαράγουν την ανιστόρητη και φασιστική προπαγάνδα για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου:
«Υμνητές και προδομένοι της χούντας, ξεχνάτε και γκεμπελίζετε. Τιμή και δόξα στους νεκρούς του Πολυτεχνείου…».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλήψεις εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης» μέσα στα σπίτια τους στα Γιάννενα. Κάλεσμα για αύριο, Δευτέρα!
Σε συλλήψεις εργαζομένων από τα super market πρώην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» μέσα από τα σπίτια τους προχώρησε σήμερα το πρωί, Κυριακή 26 Νοέμβρη η Αστυνομία στα Γιάννενα. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από μηνύσεις που κατέθεσε η εργοδοσία του «MARKET IN», που έχει εξαγοράσει τα καταστήματα της «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ», τόσο στους εργαζόμενους, όσο και σε άλλα μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων. Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους δίνουν πάνω από ένα μήνα αγώνα για να επιστρέψουν στις δουλειές τους.
Η Αστυνομία με το πρόσχημα της «σύστασης» οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα δύο εργαζόμενους και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψή τους με την αυτόφωρη διαδικασία. Στη συνέχεια τους οδήγησαν στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου εισαγγελέας όρισε δικάσιμο για αύριο Δευτέρα 27 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι.
Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη των εργαζομένων, εργαζόμενοι από τα συνδικάτα και φορείς του νομού πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο και στη συνέχεια έξω από τα Δικαστήρια διαδηλώνοντας ενάντια στην τρομοκρατία που ασκείται και απαιτώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων.
Για αύριο Δευτέρα καλούν όλους τους εργαζόμενους, όλο το γιαννιώτικο λαό να συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια στις 12 το μεσημέρι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ψαλίδι στις συντάξεις ζητά το νεοφιλελέ απολειφάδι, Ξαφά
Σχόλιο : Εδώ να θυμίσουμε στα νεοφιλελέδια ότι οι συντάξεις είναι λεφτά που ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα έπρεπε να προϋπήρχαν αφού πρόκειται για εισφορές δεκαετιών. Βέβαια τα λεφτά αυτά έκαναν φτερά, με χρηματιστήρια, PSI και άλλα τέτοια τερτίπια του εδώ κεφαλαίου.
Διαβάζουμε : 
Την εκτίμηση, πως οι συντάξεις χρήζουν περαιτέρω μείωσης, εξέφρασε η οικονομολόγος και μέλος του πολιτικού κόμματος «Δράση», Μιράντα Ξαφά, η οποία τόνισε πως ενώ έχει σημειωθεί 25% μείωση του ΑΕΠ, οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί τόσο.
Η Μ. Ξαφά, παρουσιάζοντας το βιβλίο της σε βιβλιοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι «δυστυχώς, το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι έχουμε συνταξιούχους 40 και 50 ετών. Δυστυχώς, είναι αναπόφευκτη η περαιτέρω περικοπή των συντάξεων, διότι δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η τελευταία δραματική εντολή του Βελουχιώτη στον Νικηφόρο: «Να μη γυρίσει κανείς πίσω ζωντανός, αν δεν πέσει το φυλάκιο στο Γοργοπόταμο».
Στις 11 το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου 1942, όλες οι ομάδες είναι στις θέσεις τους με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Τη γέφυρα προστατεύουν 130-150 εκπαιδευμένοι ιταλοί στρατιώτες. Λίγο μετά τις 11 ακούγεται ο πρώτος πυροβολισμός, που είναι και το σύνθημα για να αρχίσει η επιχείρηση....
Η μάχη ξεκινάει με βάση το σχέδιο, η έκβασή της όμως παίρνει δραματική τροπή. Παρά τους υπολογισμούς, η αντίσταση των Ιταλών στο Βόρειο φυλάκιο είναι σθεναρή και οι αντάρτες του ΕΔΕΣ οπισθοχωρούν. Οι ελπίδες όλων πέφτουν στις εφεδρικές δυνάμεις του ΕΛΑΣ, επικεφαλής των οποίων είναι ο περίφημος Νικηφόρος μονιμος αξιωματικος του ελληνικου στρατου, υπασπιστης πλεον του Βελουχιωτη. Ο Βελουχιώτης του δίνει μία ξεκάθαρη εντολή. «Να μη γυρίσει κανένας πίσω ζωντανός, αν δεν πέσει το φυλάκιο»....
Και φυσικα ο Νικηφορος τα καταφερνει με τους γεναιους αντρες του ΕΛΑΣ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ,ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.
24 Νοέμβρη 2017, φυλακές Κορυδαλλού.
Στις 13 ημέρες απεργίας πείνας κανείς από την ηγεσία των φυλακών Κορυδαλλού (διευθυντής Γιαννακόπουλος – εισαγγελέας Σαββαϊδης) αλλά ούτε από το υπουργείο »Δικαιοσύνης» δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί μας.
Κατόπιν αιτήματος της Πόλας Ρούπα συναντήθηκε η ίδια με τον διευθυντή Γιαννακόπουλο.
Στο ζήτημα του επισκεπτηρίου με το παιδί μας με το οποίο ζητάμε να κρατάει η συνάντησή μας 3 ώρες τουλάχιστον, αφού οι επισκέψεις του αδυνατούν να γίνονται συχνότερα από 1 φορά τον μήνα, δεν δόθηκε απάντηση. Όσο για το άλλο ζήτημα που αφορά την υπηρεσία, να βγει ο Νίκος Μαζιώτης από την απομόνωση ο διευθυντής δήλωσε ότι δεν ήταν ενήμερος για το αίτημα!! (sic).
Προφανώς και η στάση αυτή δηλώνει απόρριψη και των δύο(2) αιτημάτων. Όσο για την απομόνωση του Μαζιώτη είναι σαφές πως δεν θέλουν να βγει από αυτό το καθεστώς.
Προφανώς θέλουν να μας φθάσουν στα όριά μας, αν όχι να μας εξοντώσουν. Επειδή η απεργία πείνας προχωρά και πλησιάζει η ώρα να πάμε στο νοσοκομείο, κάναμε αναφορά προς την Εισαγγελία της φυλακής πως αν δεν δώσει εντολή να μπορούμε από το νοσοκομείο να επικοινωνούμε τηλεφωνικά με το παιδί μας, θα αρνηθούμε τη μεταφορά μας στο νοσοκομείο.
Πόλα Ρούπα-Νίκος Μαζιώτης
μέλη του Επαναστατικού Αγώνα




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αχ, καημένο Unfollow πως κατάντησες!
Ρεπορτάζ από το άλλοτε μαχητικό και ανεξάρτητο Unfollow........
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέπτεται την Μάνδρα και μοιράζει χρήμα (σε μορφή υπόσχεσης πάντα) στους πληγέντες.
Κάπως έτσι παρουσιάζεται ο άνθρωπος που από το ίδιο περιοδικό εμπλεκόταν (όχι άδικα) παλιότερα για την υπόθεση του Noor1.
Και όλα αυτά, γιατί ο εκδότης του, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος έγινε υπάλληλος-δημοσιογράφος του Μαρινάκη!
ΚΑΤΑΝΤΙΑ