Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Τριτη 7 Νοεμβριου 2017


ΝΑΤΟϊκός αξιωματικός πήγε να πνίξει οδηγό ταξί στα Χανιά – Του πρότειναν για αποζημίωση να του πληρώσουν το σκισμένο μπλουζάκι
06/11/2017
Νέο περιστατικό βίας ΝΑΤΟϊκού εις βάρος οδηγού ταξί.
Μία απίστευτη ιστορία εξελίχθηκε χθες τα ξημερώματα στα Χανιά. Αξιωματικός του ΝΑΤΟ, πιθανότατα αγγλικής καταγωγής, επιτέθηκε αναίτια σε ταξιτζή κατα τη διάρκεια της οδήγησης.
Πιο αναλυτικά, ο αξιωματικός ηλικίας 35 περίπου ετών, επιβιβάστηκε σε ταξί που πήρε από την πιάτσα στα Νέα Καταστήματα με προορισμό τη Σούδα, σε πλοίο που βρισκόταν εκεί αγκυροβολημένο.
Όπως μας ανέφεραν και δίχως να έχει προηγηθεί το οτιδήποτε, ο αξιωματικός σε κατάσταση μέθης επιτέθηκε στον οδηγό από τα πίσω καθίσματα όπου βρισκόταν και με λαβή προσπάθησε να τον πνίξει. Όλα αυτά ενώ το όχημα βρισκόταν σε κίνηση.
Ο οδηγός προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του αναβοσβήνοντας τα φώτα προς διερχόμενα οχήματα για να καλέσουν προς βοήθεια. Από το σημείο περνούσε άλλο ταξί που είδε τα σήματα του οδηγού που δεχόταν επίθεση και έσπευσε προς βοήθεια. Με τη βοήθεια και του δεύτερου ταξιτζή κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό από τη λαβή του νατοϊκού αξιωματικού που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.
Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι δικηγόρος που ανέλαβε την προάσπιση του νατοϊκού αξιωματικού, μετά και την μήνυση που κατατέθηκε από τον οδηγό ταξί, αφού αρχικά προάσπισε τον πελάτη του πρότεινε για αποζημίωση να δώσει στον οδηγό ταξί το κόστος της μπλούζας που του έσκισε και το κόστος της διαδρομής.
Να σημειώσουμε ότι ο οδηγός ταξί σε κανένα σημείο δε ζήτησε αποζημίωση, όμως η συγκεκριμένη πρόταση του δικηγόρου, τη στιγμή που απειλήθηκε η ίδια η ζωή του, τον εξόργισε, όπως και πολλούς συναδέλφους του.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος των οδηγών ταξί “ΕΡΜΗΣ” κ. Αντώνης Παπαδάκης είπε για το περιστατικό:
Ο αξιωματικός του ΝΑΤΟ έπιασε τον συνάδελφο από τον λαιμό και τον έσφιγγε στο σημείο να τον πνίξει. Ίσα – ίσα τη γλίτωσε. Όλα αυτά χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Είχε πάθει αμόκ.
Αυτός απ’ ότι ειπώθηκε μετά κάτι είχε πιει, είχε μαλώσει με κάποιους Ρώσους, ήταν μεθυσμένος και επιτέθηκε στον οδηγό.
Ο συνάδελφος γύρισε σοκαρισμένος σπίτι του χωρίς να μπορεί να εργαστεί. Όταν όμως πήγε στα δικαστήρια, και αυτός είπε ότι δε θέλει τίποτα, η δικηγόρος του αξιωματικού του είπε το εξής εξοργιστικό: Πόσο κάνει η μπλούζα να την πληρώσουμε και τη διαδρομή, προκαλώντας την οργή του συνάδελφου.
Αυτό που κατακρίνουμε εμείς είναι το εξής. Αν ήταν ζώο και είχε φερθεί αξιωματικός με αυτό τον τρόπο, θα είχε πάρει άλλη διάσταση. Επειδή είναι άνθρωπος δε δώσανε καν σημασία. Είναι απάντηση αυτή; Να σου πληρώσουμε την μπλούζα; Τη στιγμή που κινδύνευσε η ζωή του; Ο άνθρωπος ξαναλέω δε ζήτησε τίποτα και όχι μόνο δε ζήτησε αλλά τους είπε μετά από αυτή την εξευτελιστική πρόταση ότι είναι ντροπή τους που φέρονται στους ανθρώπους με αυτό τον τρόπο.
Σε ερώτησή μας σχετικά με το περιστατικό πέρυσι πάλι με οδηγό ταξί του οποίου κλάπηκε το αυτοκίνητο από στρατιώτη των ΗΠΑ o κ. Παπαδάκης είπε:
Ακόμα δεν έχει αποζημιωθεί. Αφήσανε τον άνθρωπο χωρίς αυτοκίνητο, χωρίς χρήματα. Είχε μια υγιή επιχείρηση και τώρα είναι καταχρεωμένος. Και είχανε δώσει υποσχέσεις.
Δεν έχουμε πρόβλημα με τους ανθρώπους αλλά κάπου πρέπει να υπάρχει μια προστασία. Έρχονται και δεν υπολογίζουν ούτε και τις ανθρώπινες ζωές; Να έχουν ένα άσυλο αλλά ως ένα σημείο. Και σας λέω, αν ήταν ζώο θα το είχαν δει τελείως διαφορετικά;
Διαβάστε σχετικά:
- Μεθυσμένος αμερικάνος ναύτης στα Χανιά έκλεψε ταξί, τράκαρε και κατέληξε στο νοσοκομείο  22/06/2016
- “Αν κάποιος βρισκότανε στο δρόμο του σήμερα δε θα ήταν ζωντανός”: O Χανιώτης οδηγός ταξί περιγράφει την επίθεση που δέχθηκε από αμερικάνο ναύτη και την κλοπή του οχήματός του | Βίντεο 22/06/2016
- Επεισόδιο με αμερικάνους ναύτες στο κέντρο των Χανίων – 300 γυναίκες από την υπόλοιπη Ελλάδα για την κάλυψη των αναγκών των ναυτών 07/02/2017

http://agonaskritis.gr/46464646/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δηθεν ανάληψη ευθύνης για τη δηθεν «φασιστική επίθεση» στο σπίτι του Αμίρ που φωτογραφιζοταν γελαστος μπροστα στο σπασμενο παραθυρο

 Δευτέρα, 6 Νοέμβριος, 2017 - 19:32

Ανάληψη ευθύνης για τη φασιστική επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ, την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποίησε η αυτοαποκαλούμενη «εθνική αντιστασιακή οργάνωση Κρυπτεία», με τηλέφωνημά της στο δεξιο site iefimerida.
«Θα πολεμήσουμε μέχρι να φύγει και ο τελευταίος λαθρομετανάστης, θα χρησιμοποιήσουμε βία, αλύπητα», αναφέρθηκε από το άτομο που τηλεφώνησε.
''Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση των φασιστων που ανελαβε την επιθεση στο σπιτι του Αμιρ ονομαζεται Κρυπτεία.
Στην αρχαία Σπάρτη, η κρυπτεία ήταν ένα είδος μυστικής αστυνομίας. Οργανωμένη από την άρχουσα τάξη του σπαρτιατικού κράτους, σκοπό είχε την τρομοκράτηση της κατώτερης τάξης των ειλώτων και την πρόληψη και καταστολή εξεγέρσεων.
Οι εφοροι της Σπαρτης τη νύχτα έστελναν εκπαιδευμένους νεαρούς, τους "κρύπτες", οπλισμένους με εγχειρίδια για να σκοτώνουν σε ενέδρα τους πιο επιφανείς, ρωμαλέους και τους πιο απείθαρχους είλωτες.
Ο Κασιδιαρης δηλώνει λατρης της Κρυπτειας. Στην εκδηλωση της ΧΑ στις Θερμοπυλες το 2008 ειχε πει στο λογο του: «Και αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας Κρυπτείας, που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή, τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως».
Η δραση της Κρυπτειας θα εχει συνεχεια. Ετοιμαστειτε για νυχτερινα μαχαιρωματα με αναληψη ευθυνης.''
Όσο για την κρυπτεία , ο Τακης Μπαλτάκος (Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά & συνομιλητής του Κασιδιάρη) ήταν εκείνος που την ύμνησε σε συγγραφικό πόνημά του...
Και επειδή ο Κασιδιάρης παραμένει στο κόμμα του, τη Χ.Α. (σε αντίθεση με το Μπαλτάκο, που έχει αποχωρήσει από τη ΝΔ) , μήπως αλλού πρέπει να αναζητηθεί ο φταίχτης...πχ στη φασίζουσα ακροδεξιά;
Ε ψιτ, εσύ που το έχεις στήσει...
Είσαι ο πιο άμπαλος προβοκάτορας που έχω γνωρίσει ποτέ μου!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ώστε η Ελλάδα προμηθεύει με όπλα την Σαουδική Αραβία; Για να βομβαρδιζει την Υεμενη?
Συριζαίοι καταδικάστε μου λίγο την ΙΣΙΣ να δω κάτι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργια με ανηλικα κοριτσια,βαρια ναρκωτικα και αλκοολ για τον επικεφαλη της ομαδας του ΟΗΕ για τα ανθρωπινα δικαιωματα ...
την Σαουδικη Αραβια (οταν δεν βομβαρδιζει αμαχους σε γαμους και νοσοκομεια,η καταδικαζει παιδια σε θανατο απο πεινα η απο χολερα οπως την Υεμενη (χωρα ταμπου την οποια ουδεις αναφερει ....)


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Συρία: Αμερικανικά ελικόπτερα φέρονται να απομάκρυναν ξένους διοικητές του Ισλαμικού Κράτους
 Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017, 12:48
Αμερικανικά ελικόπτερα φέρονται να απομάκρυναν ξένους διοικητές του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη Μαγιαντίν στη Συρία προς άγνωστη κατεύθυνση, δύο εβδομάδες πριν την επιχείρηση του συριακού στρατού για την απελευθέρωσή της, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στο Sputnik.
Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μαγιαντίν ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 14 του ίδιου μήνα. Την πόλη χρησιμοποιούσαν οι μαχητές του ΙΚ ως βάση για τις επιθέσεις που εξαπέλυαν προς τις πόλεις Παλμύρα και την Ντέιρ αλ Ζορ.
«Ένα αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε ελιγμούς στην περιοχή Ράμπα, κοντά στη Μαγιαντίν. Όταν το αεροσκάφος εξαπέλυσε επίθεση, προσπαθήσαμε να κρυφτούμε και τότε είδαμε πολλά αμερικανικά ελικόπτερα. Ξένοι διοικητές του ΙΚ βρίσκονταν στο έδαφος, περιμένοντάς τα ελικόπτερα. Τα ελικόπτερα τους πήραν από τη Μαγιαντίν», δήλωσε ο 79χρονος Μουχάμαντ Άουαντ Χουσέιν, που έχει υπηρετήσει στον συριακό στρατό.
Τον Σεπτέμβριο μία διπλωματική πηγή είχε δηλώσει στο Sputnik ότι περισσότεροι από 20 διοικητές του ΙΚ και άλλοι τρομοκράτες είχαν απομακρυνθεί τον προηγούμενο μήνα με ελικόπτερα της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορία από τη Ντέιρ αλ Ζορ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση
Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017, 07:11

«Η εργατοαγροτική επανάσταση για την αναγκαιότητα της οποίας μιλούσαν συνεχώς οι μπολσεβίκοι πραγματοποιήθηκε. Ζήτω η παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση!»: Με αυτά τα λόγια, στην έκτακτη συνεδρίαση του Σοβιέτ της Πετρούπολης, στις 25 Οκτωβρίου (π.ημ.)/7 Νοεμβρίου (ν.ημ.) 1917 ο Β. Ι. Λένιν ανήγγειλε και «συμβολικά» το άνοιγμα του δρόμου για μια νέα εποχή στην ιστορία της ανθρωπότητας, την εποχή των νικηφόρων προλεταριακών επαναστάσεων.
Η Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 ήταν γεγονός παγκόσμιας και διαχρονικής σημασίας. Επιβεβαίωσε τη δυνατότητα της εργατικής τάξης (ως κοινωνικής δύναμης που μπορεί και πρέπει να ηγηθεί στον επαναστατικό αγώνα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, ανασφάλεια, φτώχεια, ανεργία και πολέμους) να εκπληρώσει την ιστορική της αποστολή: την κατάργηση της ταξικής κοινωνίας, την οικοδόμηση της αταξικής κοινωνίας, του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.
Ταυτόχρονα, ο Οκτώβρης έδωσε και το «στίγμα» της ιστορικής εποχής, που δεν ταυτίζεται με την «ημερολογιακή», και αφορά την αναγκαιότητα επαναστατικής ανατροπής του καπιταλισμού και πέρασμα στον σοσιαλισμό.
Λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της ανθρωπότητας, διαπιστώνεται ότι τα επαναστατικά αιτήματα παραμένουν αναγκαία και επίκαιρα, ακόμα και αν υπάρξει προσωρινή ανακοπή της επαναστατικής πορείας, της πορείας οικοδόμησης της νέας κοινωνίας.
Συνεπώς, τα ζητήματα που έθεσε η Οκτωβριανή Επανάσταση, συμπεριλαμβάνοντας φυσικά και την προετοιμασία της και την μετέπειτα πορεία της, παραμένουν ανοιχτά και επίκαιρα, γεγονός εξάλλου που επιβεβαιώνεται από την σφοδρή ιδεολογικοπολιτική σύγκρουση γύρω από τον «Οκτώβρη», ιδιαίτερα από εκείνους που έσπευσαν να κηρύξουν το «τέλος της ιστορίας» στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, αλλά εξακολουθούν να μάχονται και με τόνους λάσπης ένα “πτώμα” μιας και σύμφωνα με την άποψή τους όχι μόνο ο “Οκτώβρης”, αλλά γενικότερα η υπόθεση “προλεταριακή επανάσταση” είναι νεκρή.
Επιπλέον, είναι η ίδια η αντικειμενική πραγματικότητα, της οικονομικής κρίσης, της φτώχειας και της πείνας εκατομμυρίων ανθρώπων, των πολέμων, της προσφυγιάς, της μετανάστευσης, της εκμετάλλευσης, του τσακίσματος κοινωνικών κατακτήσεων που θέτει το αμείλικτο ερώτημα ή για την αδήριτη αναγκαιότητα πλέον ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος ή για την διατήρησή του, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα άλλο πέρα από τα παραπάνω.
Βεβαίως, από την άλλη, θα ήταν ανώφελη μια γενικευμένη θριαμβολογία, όσο κι αν οι κατακτήσεις της σοσιαλιστικής κοινωνίας, η γρήγορη κάλυψη σε όλους τους τομείς της καθυστέρησης που χώριζε την Ρωσία από τον ανεπτυγμένο κόσμο πριν το 1917, η αποφασιστική συμβολή της στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών δικαιολογεί μια στάση υπερηφάνειας, αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης στις ανεξάντλητες δυνατότητες της εργατικής τάξης.
Η υπεράσπιση της Οκτωβριανής Επανάστασης, η υπεράσπιση του επαναστατικού αιτήματος, απαιτεί ενδελεχή και εξαντλητική μελέτη της πείρας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης του 20ου αιώνα, ακριβή ανάδειξη των τεράστιων επιτευγμάτων της επανάστασης, αλλά και εξίσου ακριβή εντοπισμό και θεωρητική επεξεργασία των αδυναμιών, των λαθών, όσων επέτρεψαν την προσωρινή ανακοπή της πορείας της.

Γίναμε 100 χρόνων και ειμαστε ακόμη νέοι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και εκεί που δεν ασχολείται καθόλου ο κόσμος με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ( 3% τηλεθέαση είχε το πρώτο ντιμπέιτ ) αρκούν 3 σφαίρες στα ντουβαρια των γραφείων στη Χαριλάου Τρικούπη την κατάλληλη στιγμή (Δευτέρα βράδυ που όλος ο κόσμος είναι στα σπίτια τους ) αλλά και ώρα (την ώρα που ήταν σε εξέλιξη όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών ) και ξαφνικά γίνεται πρώτο θέμα οι εκλογές στην κεντροαριστερά και έμαθε όλη η Ελλάδα ότι απόψε είναι το δεύτερο ντιμπέιτ των υποψηφίων αρχηγών



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άρης Βελουχιώτης (Λαμία, 27 Αυγούστου 1905 – Μεσούντα, 15 Ιουνίου1945), γεννημένος ως Αθανάσιος Κλάρας, ήταν στέλεχος του ΚΚΕ και ηγέτης του ΕΛΑΣ, της μεγαλύτερης αντιστασιακής οργάνωσης στην Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής.
Αρης Βελουχιωτης, Αρχηγός των ατακτων Αθανάσιος Κλάρας ΑΘΑΝΑΤΟΣ
 Ο μεγαλύτερος όλων! Τιμή και δόξα σε Άρη, ΕΑΜ ΕΛΑΣ
Ο μεγαλύτερος και πιο αδικημένος ήρωας και αγωνιστής που γέννησε η Ελλάδα τα τελευταία 150 Χρόνια τουλάχιστον .
Ενας αληθινος ηρωας ο οποιος προδοθηκε απο το ιδιο του το κομμα γιατι δεν ηθελε τους Αγγλους καθως οπως υποστηριζε με τη Συμφωνια της Βαρκιζας θα παμε απο γερμανικη σε αγγλικη κατοχη οπως κι εγινε.
Το μεγαλύτερο ίσως λάθος του κόμματος ήταν η συμφωνία της Βάρκιζας! Όλοι οι αγωνιστές αφέθηκαν έρμαια σε ένα ανελέητο πογκρόμ βίας κυνηγητού , συλλήψεων, εκτελέσεων, φυλακίσεων, ξυλοδαρμων από το παρακράτος της δεξιάς , την χωροφυλακή, τον στρατό και όλους τους αντιπροσωπους της αστικής τάξης! Κατά τη γνώμη μου ο Άρης ήταν ο μεγαλύτερος αγωνιστής που γέννησε αυτός ο τόπος τα τελευταία 150 Χρόνια τουλάχιστον!
.Πολυ σωστη η εκτιμηση του , κατι το οποιο φαινεται απο τη Λευκη Τρομοκρατια που ξεσπασε μετα τη Συμφωνια και τον Εμφυλιο ο οποιος πια ηταν αναποφευκτος και θα νικουσε η επανασταση αν δεν ερχονταν οι Αμερικανοι.
Ακριβώς! Δόγμα Τρούμαν, επέμβαση Αμερικανών με ναπαλμ στον Γράμμο και στο Βίτσι και οι αντάρτες εκεί με κλειστά σύνορα
Δεν μπορουσε να κανει αλλιως ο Ζαχαριαδης , αλλα τουλαχιστον οι μαχητες δεν διστασαν να πολεμησουν μια υπερδυναμη χωρις καμια ουσιαστικη βοηθεια.Δοξα και τιμη στους μαχητες του ΔΣΕ που δεν λυγισαν ποτε.
Ακριβώς φίλε μου. Και μόνο που όλος ο κόσμος ξεχνάει τα όσα έκαναν οι ΝΑΖΊ και τάσσεται υπέρ ενός κόμματος που τους εξυμνεί ανοιχτά μας φτάνει για να τα περιγράψουμε όλα
 Ας πατήσουν με το κινητό τους να δουν ποιοι ήταν τα Τάγματα Ασφαλείας και τι έκαναν. Από τη στιγμή που είναι συνειδητά μαζί τους , είναι εναντίον μας
Οσο για τα ταγματα ασφαλειας δεν ηταν τιποτα αλλο παρα κατσαπλιαδες και ναζιστοειδη.
Ακριβώς. Άρα όσοι υποστηρίζουν αυτούς που φωνάζουν "Τιμή σε χίτες και ταγματασφαλίτες" δεν έχουν θέση στην κοινωνία. Ούτε συνανθρώπους μου τους νιώθω. Σκουπίδια είναι
Ο Άρης ήδη έχει πάρει τη θέση που του αρμόζει στο πάνθεον των ηρώων του λαού.Όταν θα ''φύγει'' και η γενιά των δεκαετιών 50-60 κυρίως θα έχουν εκλείψει και οι τελευταίες παραχαράξεις της ιστορίας.Ο πιο αδικημένος ήρωας και γενικά από τους πιο αδικημένους.
ότι ήταν οι αγωνιστές της επανάστασης του 1821 ήταν και ο Άρης για την κατοχή και αντίσταση. Όχι μόνο ελευθέρωσε το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας. Όχι μόνο είχε να παλέψει εσωτερικούς μηχανισμούς του κόμματος που ήθελαν σιγά σιγά να τον παραγκωνίσουν, όχι μόνο είχε να παλέψει την αστική τάξη, τις παρακρατικες οργανώσεις και τους συνεργάτες του κατακτητή( Τάγματα Ασφαλείας κλπ κλπ) όχι μόνο είχε και την Αγγλία να θέλει να του κάνει κουμάντο, αλλά μέσα σε όλα αυτά πάλευε και για την υπόσχεση που είχαν δώσει οι αντάρτες στον ελληνικό λαό δηλαδή να μην πεινάει και να μπορέσει μόνος του να αποφασίσει ποιο θα είναι το μέλλον του με ελεύθερες εκλογές όπου θα συμμετείχαν όλοι ! Ο ίδιος γόνος πλούσιας οικογένειας, τα παράτησε όλα πολύ νωρίς πριν από τον πόλεμο για να παίξει σημαντικό ρόλο στους αγώνες του λαϊκού κινήματος, κατά τη δικτατορία Μεταξά φυλακιστηκε και βασανιστηκε τόσο που έμεινε ανίκανος σεξουαλικα ( κάτι που επιτέλους βουλώνει το στόμα όσων ηλιθιών επιμένουν να λένε σενάρια περί ομοφυλοφιλιας ή παιδεραστιας, έλεος δηλαδή). Ο Άρης ήταν σκληρός και αμείλικτος με τους κλέφτες και τους προδότες. Ναι σκότωσε Έλληνες. Συνεργάτες των Γερμανών. Και πολύ καλά τους έκανε. Να αγιάσει το χέρι του. Όλος ο στρατός του ΕΑΜ ΕΛΑΣ τον λάτρευε. Δεν υπήρχε ένας αντάρτης που να μην ήθελε τον Άρη για αρχηγό και αυτό από μόνο του λέει πολλά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα πάθετε πλάκα! Πόσα βγάζει ένας σκουπιδιάρης στη… Νέα Υόρκη;
Μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά βγάζει περισσότερα από όσα νομίζετε…
Ο Noel Molina και ο συνάδελφός του Tony Sankar δουλεύουν σαν σκουπιδιάρηδες πάνω από 10 χρόνια και δεν αλλάζουν την συγκεκριμένη δουλειά με τίποτα αφού ο Molina βγάζει 112.000 το χρόνο (τόσα έβγαλε το 2015) ως οδηγός σκουπιδιάρικου, ενώ ο Sankar έφτασε τις 100.000 δολάρια σαν βοηθός σκουπιδιάρη, δηλαδή βοηθούσε στο μάζεμα των σκουπιδιών από τους κάδους.
Μπορεί να μη βγάζει κάθε σκουπιδιάρης της Νέας Υόρκης εξαψήφιο αριθμό χρημάτων το χρόνο, όμως σίγουρα κερδίζουν περισσότερα από έναν ανειδίκευτο εργάτη, ο μισθός του οποίου ξεκινά από τα 24.000 δολάρια το χρόνο έως και τα 30.000 δολάρια, καθώς και από πολλούς πτυχιούχους πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ο ετήσιος μισθός ενός οδηγού σκουπιδιάρικου είναι στα 40.000 δολάρια.
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι σκουπιδιάρες στις ΗΠΑ πληρώνονται καλά, αλλά και ότι ο μισθός τους είναι πιο γρήγορα αυξανόμενος μισθός στην Αμερική, αφού φτάνει σε ετήσιους ρυθμούς αύξησης το 18%. Το ποσοστό αυτό για όλους τους άλλους εργαζόμενους είναι στο 14%, όπως έχει διαμορφωθεί από την ύφεση του 2009 και μετά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισπρακτικη εταιρια για τα χρεη στη ΔΕΗ. Θα παιρνει ποσοστο επι των εισπραξεων. Κυνηγοντας πελατες που οφειλουν 2,4 δις.
«Κορακι» της ΔΕΗ ο εξαδελφος του Τσακαλωτου. Τεραστιο ηθικο θεμα με την εταιρια Qualco που αναλαμβανει ρολο εισπρακτικης. Δινουν στον Οραστη Τσακαλωτο όλα τα χρεη των ληξιπροθεσμων. Μαζι του και Deutsche  Bank και… αλλοι οικοι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Παρασκευοπουλος ζητει να αποσυρθει ο νομος του. Αφου απελευθερωθηκαν 2.000 κρατουμενοι, πολλοι από αυτους με βαρια εγκληματα, που αφου απελευθερωθηκαν ξαναεγκληματισαν. Ο Κοντονης προανηγγειλε νέο ποινικο και σωφρονιστικο  κωδικα.
Προς καταργηση ο νομος  εκτρωμα Παρασκευοπουλου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη... στο ΠΑΜΑΚ»!
07.11.2017, 18:12
Τις αντιλήψεις του περί αριστείας, αξιοπρέπειας, αξιοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης προσπαθεί να «περάσει» στους πρωτοετείς φοιτητές ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, μέσα από έναν όρκο-επίσημη διαβεβαίωση που τους διένειμε στην τελετή υποδοχής του ιδρύματος την περασμένη Πέμπτη.
Καθώς η ενέργεια αυτή έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, παραμένει άγνωστο αν πρόκειται για καθαρά προσωπική πρωτοβουλία ή αν έτυχε οποιασδήποτε έγκρισης της Συγκλήτου, πόσο μάλλον αν είναι υπ’ όψιν του υπουργείου Παιδείας.
«Οι φοιτητές ορκίζονται όταν παίρνουν το πτυχίο τους. Οτιδήποτε άλλο είναι έξω από τα ακαδημαϊκά πράγματα», αναφέρει στην «Εφ.Συν.» πρώην πρύτανης κορυφαίου πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας.
Εδώ, όμως, δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο. Μιλάμε για ένα κείμενο διαφορετικό, αγνώστου εμπνεύσεως (προφανώς του ίδιου του κ. Ζαπράνη), που δόθηκε στους πρωτοετείς και αναφέρει επί λέξει:
«Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς ξεκινάμε τις σπουδές μας, διαβεβαιώνουμε ότι θα συνδράμουμε στη γνώση, θα διατηρήσουμε τις αξίες του Πανεπιστημίου και θα υιοθετήσουμε τη νοοτροπία της αριστείας, μέσα από τη μελέτη και την έρευνα. Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διαβεβαιώνουμε ότι θα φροντίσουμε να δρούμε μέσα κι έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με αξιοπρέπεια, ήθος και θα συμβάλουμε στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος ποιότητας, ελευθερίας, δημοκρατίας, αξιοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης».
Το ερώτημα βέβαια είναι πόσο «δημοκρατική» μπορεί να είναι η επιβολή στους φοιτητές μιας διαβεβαίωσης με την οποία μπορεί να διαφωνούν εν μέρει ή να μην την αποδέχονται, αλλά και ποιες είναι οι συνέπειες αν δεν την ασπαστούν.
Η Νεολαία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης αντέδρασε, θέτοντας τον προβληματισμό: «Με ποιο δικαίωμα καλεί τους πρωτοετείς να ταυτιστούν με τα ιδεολογήματά του;».
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει:
«Η κατάσταση στο ΠΑΜΑΚ έχει ξεφύγει. Το υπουργείο πρέπει να πάρει θέση άμεσα. Ο Αχιλλέας Ζαπράνης έχει ξεπεράσει κάθε ακαδημαϊκό και θεσμικό ρόλο. Η θητεία αυτού του Πρυτανικού Συμβουλίου και του ίδιου είναι πια επικίνδυνη για τις σπουδές μας. Δεν παίρνουν κάρτα σίτισης καν όλοι οι τυπικά δικαιούχοι, δεν χωράμε στα αμφιθέατρα, κόβονται χωρίς κανένα σοβαρό επιχείρημα οι πτυχιακές εξεταστικές στο ένα τμήμα μετά το άλλο και αυτός κάνει ιδεολογικά και πολιτικά παιχνίδια. Κύριε Ζαπράνη, το πανεπιστήμιο δεν είναι ιδιοκτησία σας, ούτε φυσική ούτε ιδεολογική. Είστε Πρύτανης όλων των φοιτητών και όχι Πρύτανης των ψηφοφόρων του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Η εξήγηση
Η εφημεριδα επικοινώνησε με τον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέα Ζαπράνη, που τόνισε ότι «δεν πρόκειται για όρκο αλλά για ένα απλό κείμενο αρχών με το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούν ή να το υιοθετήσουν».
Ξεκαθάρισε όμως σε αυστηρό τόνο ότι «δεν γίνεται κάθε φορά να απολογούμαι στις καταγγελίες των ΕΑΑΚ που προκαλούν τους πάντες και όλοι ξέρουν ποιοι είναι, πώς δρουν και τι προβλήματα δημιουργούν...».
Στο μεταξύ, ο καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ευτύχιος Σαρτζετάκης, αποχαιρέτησε τους αποφοίτους του τμήματος στην τελετή ορκωμοσίας εκφράζοντας την άποψη για επιβολή ενός «τέλους εγγραφής» στις σπουδές, ύψους 50-100 ευρώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προκαλώντας επίσης αντιδράσεις.
«Ξεστομίζει μπροστά στους γονείς μας ότι "ένα 50άρικο ή ένα 100άρικο" θα βοηθήσει να... εκτιμήσουμε την αξία των σπουδών, σε αυτούς δηλαδή που έχουν ματώσει ήδη για να σπουδάσουμε, σε αυτούς που τα τελευταία χρόνια κόβουν από παντού για τα παιδιά τους και τους τα κόβουν από παντού οι κυβερνήσεις. Σε όλους εμάς που αναγκαζόμαστε όλο και περισσότεροι να δουλέψουμε στη διάρκεια των σπουδών μας για να τα βγάλουμε πέρα», υποστηρίζουν φοιτητές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομοσχεδιο υπουργειου Υγειας. Εργασια-λαστιχο για τους νοσοκομειακους γιατρους
Καταργειται ο σταθερος ημερισιος χρονος απασχολησης και ελαστικοποιουνται οι εργασιακες σχεσεις. Για «νομοσχεδιο-εκτρωμα» κανει λογο η ΟΕΝΓΕ
07.11.2017, 06:00
Απορρίπτουν το σχέδιο νόμου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή οι νοσοκομειακοί γιατροί και απαντούν με πανελλαδική απεργία την ημέρα συζήτησής του στην Ολομέλεια.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο υπολογισμός του 48ωρου δεν γίνεται στο διάστημα μιας εβδομάδας, αλλά είναι ο μέσος όρος εργασίας σε 4μηνη βάση. Καθιερώνεται η ρήτρα της ατομικής εξαίρεσης (opt out) και η εφημερία ετοιμότητας θεωρείται χρόνος ανάπαυσης και δεν προσμετράται στον μέγιστο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ανώτατο όριο ωρών, αλλά δεν διακρίνεται ο πρωινός χρόνος εργασίας από τον υπερωριακό. Καταργεί τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας (6ωρο, πενθήμερο) και ελαστικοποιεί πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, αφού προβλέπει και ατομικές συμβάσεις.
Εκτός από τις αρχικές 48 ώρες εβδομαδιαίως, ορίζει τη σύναψη επιπλέον ατομικής σύμβασης όταν υπάρχει ανάγκη για περισσότερη εργασία.
Οι ώρες εργασίας -και 64 και 78 την εβδομάδα- θα πληρώνονται βάσει της ατομικής σύμβασης και όχι ως υπερωρίες.
«Το νομοσχέδιο έκτρωμα ανατρέπει τον σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, σμπαραλιάζει κάθε κανονικότητα στο ωράριο των νοσοκομειακών γιατρών, απορρυθμίζει πλήρως τη λειτουργία τμημάτων και κλινικών», τονίζει μιλώντας στην «Εφ.Συν.» η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Μαζί με την ΟΕΝΓΕ, το νομοσχέδιο έχουν απορρίψει και οι τέσσερις μεγαλύτερες Ενώσεις Ιατρών Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), της Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), της Αχαΐας (ΕΙΝΑ) και της Ηπείρου (ΕΙΝΗ).
Επικίνδυνη εξέλιξη
Οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν λόγο για ένα νομοσχέδιο που συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη γιατί ανοίγει τον δρόμο για ανατροπές στον χρόνο εργασίας και στους άλλους κλάδους.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρνει ό,τι δεν τόλμησαν να φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», τονίζει η Α. Ρέτζιου και προσθέτει ότι είναι πρόκληση για τους νοσοκομειακούς γιατρούς πως το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση το φέρνουν αιφνιδιαστικά με τη διαδικασία του επείγοντος για να μην υπάρξουν αντιδράσεις, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι το νομοσχέδιο έχει απορριφθεί από την ΟΕΝΓΕ και τις τέσσερις μεγαλύτερες ενώσεις της χώρας.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και διεκδικούν σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, πενθήμερο, εξάωρο, τριαντάωρο με μία εφημερία και ρεπό την επόμενη μέρα.
Με τον νέο νόμο και φυσικά με τις μη προσλήψεις, όπως το 2009, εκτός από υπερβολική δουλειά θα προκύψει μια άνευ προηγουμένου απορρύθμιση στη ζωή των νοσηλευόμενων ασθενών και των γιατρών, εξηγούν οι γιατροί και προσθέτουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν δούλοι στο όνομα οποιασδήποτε «συμμόρφωσης», αναφερόμενοι στη συμμόρφωση με την κοινοτική οδηγία 2003/88/ΕΚ που πραγματοποιείται με το εν λόγω νομοσχέδιο.
Ως μοναδική λύση στον εξοντωτικό εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας τους, οι γιατροί διαχρονικά βλέπουν τις μαζικές προσλήψεις.
Υπενθυμίζεται ότι όταν το 2008 είχε ανακύψει το θέμα, ο τότε υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος είχε έρθει σε διπλή συμφωνία με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών για 5.000 προσλήψεις και υπέρβαση του ωραρίου απασχόλησης προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες στα νοσοκομεία.
Η σύμβαση εργασίας (1/12/2008) προέβλεπε τις 5.000 προσλήψεις που ήταν απαραίτητες για να πέσουν οι ώρες εργασίας στις 48 εβδομαδιαίως για τους ειδικευμένους και στις 52 για τους ειδικευόμενους, όπως όριζε η ευρωπαϊκή οδηγία.
Ουσιαστικά, μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις, ανεστάλη η εφαρμογή της οδηγίας.
Με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας η συλλογική σύμβαση καταστρατηγήθηκε. Η πολιτεία δεν τήρησε την υπογραφή της σε κανέναν όρο, οικονομικό ή θεσμικό. Δεν έγιναν προσλήψεις.
Σήμερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι σαφώς λιγότεροι απ’ ό,τι τον Δεκέμβριο του 2008. Και από τη στιγμή που η συλλογική σύμβαση δεν ισχύει, κάθε νοσοκομειακός γιατρός έχει απόλυτο δικαίωμα να δηλώσει ότι δεν θέλει να εφημερεύει.
Οσες φορές, όμως, έχει ζητηθεί να ασκηθεί το δικαίωμα αυτό, η πολιτεία παρανόμως το έχει αρνηθεί και έχει δώσει με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα εντολή να βρίσκεται στη θέση του ο γιατρός, υποχρεώνοντας σε υπερεργασία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΤΟικο ορμητηριο κανει η κυβερνηση την Αλεξανδρουπολη. Το λιμανι της πολης προκρινεται για την εγκατασταση βασης αμερικανικων ελικοπτερων. Τι άλλο εχει συμφωνησει η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθώο παιδί της Υεμένης παίρνει την τελευταία του ανάσα, πεθαίνει από την πείνα και την αρρώστια. Και ο άγριος κόσμος απλά το βλέπει σιωπηλά και δεν δείχνει καμία αντίδραση στα Σαουδικα-Αμερικανικά εγκλήματα στην Υεμένη.
Αυτό το βίντεο είναι κάποια από τα αποτελέσματα στην Υεμένη από την επίθεση που της έχει εξαπολύσει η Σαουδική Αραβία.
Την Σαουδική Αραβία, που όπως αποκαλύφθηκε από προχθές,την εξοπλίζει η Ελλάδα και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μιλάμε για ένα σοβαρότατο ζήτημα που εντάσσει στην χώρα, ανάμεσα στους υπεύθυνους για αυτό το έγκλημα.
Η ένοχη σιωπή των Αριστερών Οργανώσεων που μέχρι τώρα, δεν έχουν βγάλει καμία καταδίκη αυτού του ζητήματος, είναι άκρως προκλητική και ύποπτη και δικαιολογεί στο απόλυτο όλες τις κατηγορίες που εξαπολύεται εναντίων τους και που τις αναφέρουν πως υπηρετούν τα Νατοϊκά σχέδια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βιβλιοθηκη Δημητσανας
Ιδρύθηκε μαζί με το περίφημο Σχολείο το έτος 1764 και αποτελέστηκε αρχικά από τα βιβλία που μεταφέρθηκαν εκεί από την Μονή του Φιλοσόφου. Εμπλουτίστηκε συστηματικά επί 57 έτη με εκδόσεις κυρίως Ελλήνων συγγραφέων πεζογράφων και ποιητών και εκκλησιαστικών πατέρων.
Στα δύο πρώτα χρόνια της επανάστασης λεηλατήθηκε και το χαρτί χρησίμευσε για την κατασκευή πυριτιδοβολών. Έμειναν μόνο 550 τόμοι. Μετά την επανάσταση προστέθηκαν από δωρεές άλλα 2000 βιβλία.
Η βιβλιοθήκη μέχρι το 1821 ήταν εμπλουτισμένη με 5.000 τόμους, αριθμός τεράστιος για την εποχή και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρισκόταν η Ελλάδα, (εποχή Tουρκοκρατίας).
Η βιβλιοθήκη πρόσφερε κι αυτή το μερίδιο της, πολύ μεγάλο, στον εθνικό αγώνα για την απελευθέρωση. Διότι η Δημητσάνα με τους μπαρουτόμυλους, που λειτουργούσαν εκεί, ήταν το οπλοστάσιο του αγώνα και τροφοδοτούσε με μπαρούτι Μοριά και Ρούμελη. Το μπαρούτι όμως για να γίνει φυσίγγια χρειαζόταν να τυλιχτεί σε χαρτί. Αυτό το πολύτιμο χαρτί το πρόσφεραν τα βιβλία της βιβλιοθήκης. Έτσι από τους 5.000 τόμους που αριθμούσε η βιβλιοθήκη πριν το 1821, μετά την απελευθέρωση είχαν διασωθεί μόλις 600 τόμοι.
Σήμερα η βιβλιοθήκη έχει 35.000 τόμους χάρη στην προσφορά των Δημητσανιτών της διασποράς, αλλά και στο κληροδότημα του Νικολάου Μακρή. Από το 1925 το υλικό της βιβλιοθήκης ταξινομήθηκε και αναγνωρίστηκε η αξία του από την πολιτεία, η οποία κατέταξε τη βιβλιοθήκη υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, ως δημόσια βιβλιοθήκη.
Στη βιβλιοθήκη φυλάσσονται σπάνια χειρόγραφα του 17ου αι. καθώς και περγαμηνές του 16ου αι. Επίσης υπάρχουν βιβλία από τα πρώτα μετά την ανακάλυψη της τυπογραφίας, και τα οποία τυπώθηκαν το 1546 στη Βενετία και στη Βασιλεία.
Στους 35.000 τόμους, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν παλαιές και σπάνιες εκδόσεις, που πρέπει να προστατευτούν πάσει θυσία, όπως και διακόσιοι (200) περίπου κώδικες, για τους οποίους έχει καταρτιστεί κατάλογος και ταξινομημένα λυτά έγγραφα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο οι τυφλοί δεν διέκριναν το προβοκατόρικο σώου με τον Αμίρ

Είναι γνωστό ότι η προβοκάτσια αποτελεί ένα από τα πλέον χρήσιμα και αποτελεσματικά πολιτικά όπλα των εξουσιών, ιδιαίτερα των εξουσιών με ολοκληρωτική μορφή…
Από πολύ παλιά τα καπιταλιστικά κράτη έχουν αναγάγει την... προβοκάτσια σε επιστήμη…
Σήμερα η πλανητική εξουσία και τα τοπικά παραρτήματά της (εθνικά κράτη) έχουν προσδώσει στην προβοκάτσια διαστάσεις φρενοβλάβειας.
Ιδιαίτερα με την κατασκευασμένη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και το σκηνοθετημένο τρόμο-θέαμα: Το όπλο του πλανητικού ιμπεριαλισμού για την προώθηση των ποικίλων και πολυεδρικών του επιδιώξεων…
Σήμερα, οι ποικίλες και πολύχρωμες μορφές της προβοκάτσιας έχουν πάρει χαρακτήρα γενικής επιδημίας και εκδηλώνονται σε ρυθμούς καταιγιστικούς και σχεδόν καθημερινούς…
ΟΧΙ μόνο οι εξουσίες του πλανητικού κεφαλαίου, αλλά ΟΛΑ τα είδη των εξουσιών (από τις κρατικές, τις παρακρατικές, τις κυβερνητικές, τις κομματικές, των μαφιόζων του χρήματος-με τους στρατούς τους, κ.λπ) ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ προβοκατόρικα επεισόδια και ΣΚΗΝΟΘΕΤΟΥΝ προπαγανδιστικά σώου προκειμένου να αποπροσανατολίσουν, να προωθήσουν συγκεκριμένες οικονομικές και πολιτικές επιδιώξεις και να ετοιμάσουν το ιδεολογικό έδαφος για νέες πολιτικές συμφορές…
Αυτός ο επιδημικός και γενικευμένος χαρακτήρας της προβοκάτσιας, συχνά προκαλεί συγχύσεις και στους ίδιους τους μηχανισμούς προβοκάτσιας και ακόμα πιο συχνά μετεξελίσσεται (η προβοκάτσια) σε παρωδία, σε κακόγουστη θεατρική παράσταση, σε φάρσα που οι πάντες (εκτός των ηλιθίων) αντιλαμβάνονται το σκηνοθετημένο παιχνίδι…
Τέτοιο χαρακτήρα ανόητης σκηνοθετημένης και κακόγουστης φάρσας είχε το επεισόδιο» με τον Αφγανό μαθητή Αμίρ.
Έξοχα σκιαγραφεί την προβοκατόρικη φάρσα
«Τα τρία παιδάκια άνεργης μητέρας ζουν χωρίς ρεύμα.
Τους το ΕΚΟΨΕ ο ΤΣΊΠΡΑΣ.
Δεν τα κάλεσε στο πρωθυπουργικό γραφείο ο πρωθυπουργός της χώρας.
Ο μικρός Αμίρ δέχθηκε...
επίθεση, κατά την γνώμη μου, από τους παρακρατικούς μηχανισμούς του Τσίπρα, για να πουλήσει ο Τσίπρας δικαιωματισμό.
Τον μικρό Αμίρ δέχθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο ο πρωθυπουργός της χώρας.
Συμπέρασμα:
Ο Τσίπρας μεταλλάχθηκε σε πολιτικό κανίβαλο και μπορεί πλέον, χωρίς ντροπή, χωρίς αυτοκριτική, χωρίς τσίπα, να σπέρνει βαρβαρότητα, για να "τρέφεται" με βαρβαρότητα».
Τα «αριστερά» ανδρείκελα βρίσκονται σε τέτοιο προβοκατόρικο οίστρο και σε τέτοια έπαρση ΨΕΥΔΟΥΣ, προκειμένου να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους (4ο Ράιχ), που δεν ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ούτε τις χοντρές ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ και ΨΕΥΔΗ των σκηνοθετικών τους σώου.
Παραδείγματος χάριν:
α). Αδιαφόρησαν για τις αποφάσεις του Συλλόγου των Διδασκόντων που διαψεύδουν την πολιτική εμπορία του Τσίπρα για τη σημαία, στο σώου με τον Αμίρ…
β). Δεν διέκριναν το γελοίο και ηλίθιο σκηνικό με τη μητέρα του Αμίρ που γελάει ακατάπαυστα μπροστά στην κάμερα, λες και ήταν «θύμα» κρασιού και όχι «τρομοκρατίας»!!!
Ακόμα και ο «σκηνοθέτης» αναγκάστηκε να «συμβουλέψει» την εύθυμη Αφγανή να μην γελάει…
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:
https://m.youtube.com/watch?v=EOeiUGIRRSU&feature=youtu.be
Και άλλες πολλές χοντροκοπιές…
Φαίνεται υποτιμούν, σε βαθμό υπερθετικό, τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοιο δούλεμα…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ
Πολιτική κρίση με φόντο την κόντρα Σαουδικής Αραβίας - Ιράν
ΒΗΡΥΤΟΣ.--
Στη δίνη της κλιμακούμενης γεωπολιτικής σύγκρουσης Σαουδικής Αραβίας - Ιράν,που επηρεάζει σημαντικά τα τελευταία χρόνια την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα και ο Λίβανος, μετά από την αιφνιδιαστική απόφαση του Λιβανέζου πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι να ανακοινώσει από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας την παραίτησή του και να καταγγείλει «σχέδιο δολοφονίας» του από το Ιράν. Ο Χαρίρι άσκησε επίσης κριτική εναντίον της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ», που έχει στενές σχέσεις με το Ιράν, για το ρόλο τους στην πολιτική σκηνή του Λιβάνου «και τη διασπορά συγκρούσεων στον αραβικό κόσμο».
Η επιλογή του Λιβανέζου πρωθυπουργού να ανακοινώσει την απόφασή του από το έδαφος της πρωτεύουσας μίας ξένης χώρας δεν φαίνεται τυχαία. Ο ίδιος και τα μονοπώλια που εκπροσωπεί διατηρούν πολύ στενές σχέσεις με τη σαουδαραβική μοναρχία και σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν, με τον οποίον μάλιστα συναντήθηκε χτες, δίχως να ανακοινωθεί η ατζέντα ή το τυχόν αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης. Μάλιστα, την Παρασκευή ο Σ. Χαρίρι, φτάνοντας στο Ριάντ, έσπευσε να συναντηθεί με τον Σαουδάραβα υπουργό Υποθέσεων Περσικού Κόλπου Θάμερ αλ Σαμπχάν, δηλώνοντας πως είχε μαζί του μία «μακρά και αποδοτική συνάντηση, που οδήγησε σε συμφωνίες για πολλά ζητήματα που είναι προς το καλό του λιβανέζικου λαού»...
Σε κάθε περίπτωση, η άνοδος στην εξουσία του Σαάντ Χαρίρι (που είναι γιος του δολοφονηθέντος, το 2005, Λιβανέζου πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι) επιτεύχθηκε έπειτα από συμφωνία με τα περισσότερα αστικά κόμματα του Λιβάνου, μεταξύ των οποίων και η λιβανέζικη σιιτική οργάνωση «Χεζμπολάχ», την οποία κατηγορεί πως εξυφαίνει σχέδιο δολοφονίας και εξόντωσής του. Προς το παρόν, ο Χαρίρι δεν έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως τεκμήριο για να στοιχειοθετήσει τις σοβαρές κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του Ιράν, ενώ (σύμφωνα με συνεργάτες του) δεν σκοπεύει να επιστρέψει άμεσα στο Λίβανο, επειδή, όπως ισχυρίζεται, φοβάται για τη ζωή του...
Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση ο Πρόεδρος
Ο Λιβανέζος Πρόεδρος Μισέλ Αούν κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιστρέψει αποφεύγοντας να κάνει άμεσα δεκτή την απόφαση της παραίτησής του. Χτες, αμέσως μετά από την έκτακτη συνάντησή του με το υπουργικό συμβούλιο και ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους, ο Αούν τόνισε ότι γι' αυτόν είναι «κόκκινη γραμμή η σταθερότητα του Λιβάνου». Απηύθυνε σε όλους έκκληση για «ηρεμία, ενίσχυση της ασφάλειας και εθνική ενότητα».
Από την άλλη, ο αρχηγός της «Χεζμπολάχ», Χάσαν Νασράλα,κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία ότι εξώθησε τον πρωθυπουργό Σάαντ Χαρίρι σε παραίτηση, εκφράζοντας τη λύπη του για την εξέλιξη. Απεύθυνε στο λαό έκκληση για ηρεμία και υπομονή. Διαβεβαίωσε επίσης ότι η οργάνωσή του δεν θα κάνει τίποτε που «θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια» του Λιβάνου.
Τέλος, ο λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε ότι δεν διαπίστωσε την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας εναντίον του πρωθυπουργού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Θέλουν βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη!
Πλήρης επιβεβαίωση του αμερικανικού «ενδιαφέροντος» από τον υπουργό Αμυνας, που είπε ότι συζητούνται «αρκετές περιοχές»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα σχέδια των ΗΠΑ για μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο των στρατιωτικών και επιχειρηματικών τους σχεδίων στην περιοχή, με την πλήρη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Το γεγονός ήρθαν να επιβεβαιώσουν οι δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, την περασμένη Παρασκευή, που σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, κατά τη διάρκεια του 7oυ συνεδρίου «Navigator 2017, The Shipping decision Makers forum» στο πλωτό Μουσείο «Hellas Liberty» στον Πειραιά, ανακοίνωσε τη μετατροπή μέρους του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ. Στα σχέδια των Αμερικανών είναι η μετατροπή μέρους του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε βάση στρατιωτικών ελικοπτέρων, σε συμπληρωματικό ρόλο για τον έλεγχο του Αιγαίου, της Μαύρης Θάλασσας και γενικότερα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ αναφέρθηκε ειδικά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο, όπως είπε, οι ΗΠΑ θέλουν να χρησιμοποιήσουν τόσο για εμπορικούς, όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς. «Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Θέλουμε να διαδραματίσει έναν μεγαλύτερο ρόλο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Οι επενδύσεις των ΗΠΑ είναι διαφανείς. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να επανέλθει οικονομικά. "America is back". Οι σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές. Θα συνεχίσουν να ενδυναμώνονται. Πρόκειται για σχέσεις δυνατές και με βάθος χρόνου».

Επιβεβαιώνει τα επικίνδυνα σχέδια ο υπουργός Αμυνας
Την πλήρη επιβεβαίωση του αμερικανικού ενδιαφέροντος έδωσε και ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, απαντώντας χτες σε ερώτηση του «Ριζοσπάστη».
Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος είπε ότι η κυβέρνηση είναι σε «διάλογο» με τις ΗΠΑ και σε «στενή στρατιωτική συνεργασία». Οτι συζητάνε «πολλά σχέδια» για να βοηθήσουν στην «επέκταση συμφωνιών» που ήδη υφίστανται.
Για, δε, τα αμερικανικά σχέδια για την Αλεξανδρούπολη, είπε ότι γίνεται «συζήτηση» για ένα «κέντρο εκπαίδευσης και συντήρησης ελικοπτέρων» που μπορεί να εγκατασταθεί σε «αρκετές περιοχές της Ελλάδας», δείχνοντας έτσι και την πρεμούρα της κυβέρνησης να ικανοποιήσει ένα αίτημα των Αμερικανών να μην «περιοριστούν» στη Σούδα, αλλά και «διευρύνοντας» ουσιαστικά το αντικείμενο της συνεργασίας, όχι απλά ως βάση συντήρησης αλλά και εκπαίδευσης. «Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να σας απαντήσουμε», πρόσθεσε.
Ωστόσο, αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι επιβεβαιώνουν το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ ειδικά για την Αλεξανδρούπολη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Αμερικανοί «θέλουν το λιμάνι».


2 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
Tomorrow, in fifteen locations around the country, twenty JVP chapters will be sending a loud, clear message to the ADL.
Today, I’m asking you to add your voice to theirs, and tell the Anti-Defamation League in no uncertain terms that their U.S.-Israeli police exchange programs must end.
The Deadly Exchange does real harm to real people. Tell the ADL to stop it, now.
As of tomorrow, it will be exactly one year since Trump’s election. I can’t quite believe it, and at the same time, it feels like it’s been forever. As I think about the past year, and the explosion of racism, Islamophobia, antisemitism and white supremacist violence we’ve seen, I know one thing for sure: it is high time for everyone to pick a side— either uphold the hateful, violent status quo, or fight for a just future, in the U.S., in Palestine/Israel, and everywhere.
It's a critical time to deliver the loudest message we can. Add your voice now.
JVPers will be hitting the streets all over the country tomorrow, to make it known that Deadly Exchange programs like the ones the ADL has been facilitating since the early 2000s do nothing to keep us safe. On the contrary— they reinforce racial profiling, deadly force, militarization, mass surveillance— all the worst practices of the U.S. and Israeli military and police.
Real safety doesn’t come through policing or occupation. It doesn’t come from fear and repression and divide-and-conquer tactics. It comes from solidarity, from justice and equality.
This is our chance to ask the ADL to listen and understand the real, concrete damage these programs are causing our communities. And I want to make sure your voice is heard too.
Our petition has almost 20,000 signatures. I know we can meet that goal and surpass it. Will you sign today?
Thank you,


e-h είπε...


Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Αύριο, σε δεκαπέντε τοποθεσίες σε όλη τη χώρα, είκοσι τμηματα JVP θα στέλνουν ένα δυνατό και σαφές μήνυμα στην ADL.
Σήμερα, σας ζητώ να προσθέσετε τη φωνή σας στη δική τους και να ενημερώσετε τον Σύνδεσμο κατά της Δυσφημησης (ADL), ότι τα προγράμματα ανταλλαγής αστυνομικών υπηρεσιών μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ πρέπει να λήξουν.
Οι Θανάσιμες Ανταλλαγές κάνουν πραγματική βλάβη στους πραγματικούς ανθρώπους. Πείτε στο ADL να το σταματήσει τώρα.
Από αύριο, θα είναι ακριβώς ένα χρόνος από την εκλογή του Τραμπ. Δεν μπορώ να το πιστέψω και, ταυτόχρονα, αισθάνομαι σαν να ήταν απο πάντα. Όπως πιστεύω για το παρελθόν έτος, και την έκρηξη του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, του αντισημιτισμού και της λευκής βίας της εξτρεμιστικής βίας που έχουμε δει, γνωρίζω ένα πράγμα σίγουρα: είναι καιρός να πάρει ο καθένας μια πλευρά - είτε να υποστηρίξει το μίσος, status quo ή να αγωνιστεί για ένα δίκαιο μέλλον, στις ΗΠΑ, στην Παλαιστίνη / Ισραήλ και παντού.
Είναι μια κρίσιμη στιγμή για να παραδώσουμε το πιο δυνατό μήνυμα που μπορούμε. Προσθέστε τη φωνή σας τώρα.
Οι JVPers θα χτυπήσουν αύριο στους δρόμους σε όλη τη χώρα, για να καταστήσουν γνωστό ότι προγράμματα Deadly Exchange όπως αυτά που η ADL διευκολύνει από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 δεν κάνουν τίποτα για να μας κρατήσουν ασφαλής. Αντίθετα, ενισχύουν το φυλετικό προφίλ, τη θανατηφόρα δύναμη, τη στρατιωτικοποίηση, τη μαζική επιτήρηση - όλες τις χειρότερες πρακτικές των αμερικανικών και ισραηλινών στρατιωτικών και αστυνομικών.
Η πραγματική ασφάλεια δεν έρχεται μέσω αστυνόμευσης ή κατοχής. Δεν προέρχεται από το φόβο και την καταπίεση και την τακτική διαίρεσης και κατάκτησης. Προέρχεται από την αλληλεγγύη, από τη δικαιοσύνη και την ισότητα.
Αυτή είναι η ευκαιρία μας να ζητήσουμε από την ADL να ακούσει και να κατανοήσει τις πραγματικές, συγκεκριμένες ζημίες που προκαλούν αυτά τα προγράμματα στις κοινότητές μας. Και θέλω να σιγουρευτώ ότι ακούγεται και η φωνή σας.
Η αναφορά μας έχει σχεδόν 20.000 υπογραφές. Ξέρω ότι μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο και να το ξεπεράσουμε. Θα υπογράψετε σήμερα;
Ευχαριστώ,