Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Κυριακη 17 Δεκεμβριου 2017



Η Σφαγή της Ναντσίνγκ, επίσης γνωστή ως Βιασμός της Νανκίνγκ, ήταν μια μαζική δολοφονία, γενοκτονία και πολεμικοί βιασμοί που έλαβαν χώρα κατά την περίοδο των έξι εβδομάδων μετά την ιαπωνική άλωση της πόλης της Ναντσίνγκ, την πρώην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Κίνας, στις 13 Δεκεμβρίου 1937 κατά τη διάρκεια του δεύτερου Σινοιαπωνικού πόλεμου.
Κατά την περίοδο αυτή εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζοι πολίτες και αφοπλισμένοι στρατιώτες δολοφονήθηκαν και 20.000-80.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά βιάστηκαν από στρατιώτες του Αυτοκρατορικού Ιαπωνικού Στρατού. Αιχμάλωτοι θάβονται ζωντανοί…
Μια ακριβής εκτίμηση για τον αριθμό των νεκρών στη σφαγή δεν επιτεύχθηκε, επειδή τα περισσότερα από τα ιαπωνικά στρατιωτικά αρχεία σχετικά με τις δολοφονίες έχουν σκόπιμα καταστραφεί ή παρέμειναν απόρρητα λίγο μετά την παράδοση της Ιαπωνίας το 1945.
Το Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο της Άπω Ανατολής εκτιμά πάνω από 200.000 θύματα στο συμβάν, η επίσημη εκτίμηση της Κίνας είναι περίπου 300.000 θύματα, με βάση την αξιολόγηση του Δικαστηρίου Εγκλημάτων Πολέμου στην Ναντσίγκ.
Οι εκτιμήσεις από Ιάπωνες ιστορικούς διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό, στην περιοχή της 40.000-200.000.
Μερικοί ιστορικοί ρεβιζιονιστές αρνούνται ακόμη και ότι συνέβη μια εκτεταμένη και συστηματική σφαγή, υποστηρίζοντας ότι οποιοιδήποτε θάνατοι είτε ήταν δικαιολογημένοι στρατιωτικά ατυχήματα είτε ήταν μεμονωμένα περιστατικά μη εξουσιοδοτημένης αγριότητας. Αυτοί οι αρνητές ισχυρίζονται ότι ο χαρακτηρισμός του συμβάντος ως μια μεγάλης κλίμακας συστηματική σφαγή ήταν κατασκευασμένη για το σκοπό της πολιτικής προπαγάνδας.
Αν και η ιαπωνική κυβέρνηση έχει παραδεχθεί τις πράξεις της θανάτωσης ενός μεγάλου αριθμού αμάχων, λεηλασίες και άλλες βίαιες πράξεις που διαπράχθηκαν από τον Αυτοκρατορικό Ιαπωνικό Στρατό μετά την πτώση της Ναντσίνγκ, ορισμένοι Ιάπωνες αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν στρατιωτικός στη φύση του και ότι κανένα τέτοιο έγκλημα δεν συνέβη ποτέ.
Η άρνηση της σφαγής (και μια διαφορετική σειρά από ρεβιζιονιστικούς λογαριασμούς θανάτων) έχει γίνει μια βάση του ιαπωνικού εθνικισμού.
Στην Ιαπωνία, η κοινή γνώμη από τις σφαγές ποικίλλει, και λίγοι αρνούνται εντελώς την ύπαρξη της σφαγής .
Παρ' όλα αυτά, επαναλαμβανόμενες απόπειρες αρνητών να προωθήσουν μια αναθεωρητική ιστορία του συμβάντος έχουν δημιουργήσει διαμάχη που περιοδικά αντηχεί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ιδίως στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες της Ανατολικής Ασίας.
Οι κινεζικές αρχές κατηγορούν την Ιαπωνία ότι αρνείται να εκπληρώσει ένα επίπονο έργο μνήμης για τις φρικαλεότητες που διέπραξε ο στρατός της.
Την άνοιξη, η έγκριση από το Τόκιο νέων ιαπωνικών σχολικών εγχειριδίων που αποφεύγουν τη λέξη «σφαγή» για την περιγραφή των δολοφονιών στη Νανκίν είχε εξοργίσει το Πεκίνο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



50 χιλιάδες παιδιά 18-24 ετών θα πάρουν από 400 ευρώ όπως εξήγγειλε η χορτάτη ξευτιλισμένη Αχτσιογλου, που κονομάει κάμποσα χιλιάρικα κάθε μήνα, γιατί η ίδια εκτιμάει πως η ζωή της είναι πιο αξιόλογη από αυτών των παιδιών.
Αυτά τα παιδιά είναι αποκλεισμένα από σταθερό επίδομα ανεργίας, γιατί δεν είχαν καταφέρει να δουλέψουν μέχρι τώρα.
Αυτά τα παιδιά μαθαίνουν πως δεν έχουν δικαίωμα σε εργασία και εισόδημα.
Και το αν θα επιβιώσουν εξαρτάται από την καλή θέληση χορτάτων παλιανθρώπων όπως αυτά τα κοινωνικά παράσιτα που ανέλαβαν να ισοπεδώσουν ό,τι έχει απομείνει από αξιοπρέπεια στον κόσμο του μόχθου και της ανάγκης.
Αυτοί οι κοινωνικοί δολοφόνοι που έχουν την αίσθηση πως αξίζει να εισπράττουν κάθε μήνα όσα δεν βλέπουν δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά που δεν έχουν κάνει το παραμικρό έγκλημα σε βάρος άλλων ανθρώπων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΣΑΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ; ΠΡΟΣΑΓΕΣΑΙ!
Από τον Οτάσσιος Θεοφίλου.
Εγώ το αφιερώνω στους δικαιωματικούς του ΣΥΡΙΖΑ (υπουργούς, βουλευτές, στελέχη μετ' αποδοχών κ.λπ.) που είδα στον ύπνο μου πως θα ζητήσουν εξηγήσεις από τον συμπλεγματικό αμόρφωτο που παριστάνει τον πρωθυπουργό.
Σχολάω από τη δουλειά, πίνω μια-δυο μπύρες και φεύγω να πάρω το τρόλεϊ. Κατεβαίνω την Τοσίτσα και στο δεξί μου χέρι ένας κάδος καίγεται. Δίπλα ένα ματ και παρακάτω δυο τρία ακόμα. Σταματάω στην στάση και ανοίγω την σχετική εφαρμογή στο σμάρτφον μου να δω σε πόση ώρα θα περάσει το 11-Νυχτερινό. Η αίσθηση του άχρηστου δακρυγόνου να βαραίνει την ατμόσφαιρα σημαίνει και μια άβολη παράκαμψη του μέσου μεταφοράς που κάθε προλετάριος αγαπάει να μισεί. Πολύ φοβάμαι πως θα πρέπει να περπατήσω ως την ΑΣΟΕΕ.
Με πλησιάζει ένας ματ. Μου λέει: “Έναν έλεγχο στοιχείων θα κάνουμε, έχετε μαζί σας ταυτότητα;”
Του λέω: “Βεβαίως”, την βγάζω από το πορτοφόλι μου και του την δίνω. Την κοιτάζει. Με κοιτάζει.
“Με τον Θεοφίλου τι σχέση έχετε”, μου λέει.
“Ξέρω γώ”.του λέω, “υποθέτω πως είμ’ ο ίδιος”.
“Ελάτε λίγο από δω”, μου λέει. “Θα περιμένουμε για μια τυπική προσαγωγή”.
Καθώς ψάχνουν την τσάντα και τις τσέπες μου, την ταυτότητα μου την έχουν πάρει και την κοιτάζουν κάτι άλλοι ματ. Με πλησιάζει ένας από ‘κείνους και με ρωτάει: “Τον Θεοφίλου τον τρομοκράτη τι τον έχεις;”
“Ποιον;”, τον ρωτάω. “Δως μου τα στοιχεία σου, θα σου κάνω μήνυση” και τέτοια.
“Μα καλά, γιατί αντιδράτε έτσι”, μου λέει.
Του λέω: “Μου χαλάς το βράδυ με προσαγωγή, με αποκαλείς τρομοκράτη έτσι στη ψύχρα και μου λες και πώς θα αντιδράω;”
“Δηλαδή”. μου λέει. “εσείς τι θα κάνετε στην θέση μας; Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν έχετε σχέση με τα επεισόδια”.
“Ρε”, του λέω, “με κατηγόρησαν για φόνο, για ληστεία και για τρομοκρατία. Έμεινα πέντε χρόνια χωρίς λόγο φυλακή. Και έφτασα μ’ αυτά και μ’ εκείνα 35 χρονών γαϊδούρι να κάνω Παρασκευιάτικο καγκελάκι στη Στουρνάρη; Είσαι καθόλου με τα καλά σου;”
Πετάγεται ο έξυπνος της παρέας. “Επειδή έχετε κάνει όλα αυτά που λέτε. κρίνουμε ότι μπορεί να συμμετέχετε και στα επεισόδια”.
“Φέρε και συ τα στοιχεία σου”, του λέω, “γι' αυτό που είπες”.
“Δεν μπορούμε να σας τα δώσουμε εμείς”, λέει, “να πάρετε το 100 και να τα ζητήσετε”.
Με τα πολλά, και αφού περνούσαν την ώρα τους τραμπουκίζοντας περαστικούς στην Πατησίων, ήρθε περιπολικό και με πήγε στον έκτο της ΓΑΔΑ που δεν είχα πάει ποτέ ξανά. Οι λίτες εκεί μου δικαιολογήσανε τα ματ ότι νταξ τα παιδιά και τέτοια. Αφού τελείωσε το ποινικό μου τσεκ απ και επί τη ευκαιρία βεβαιώθηκα κι ο ίδιος πως δεν εκκρεμεί τίποτα καινούριο σε βάρος μου μ’ αφήσανε.
“Θέλω περιπολικό να με πάει σπίτι”, τους λέω.
“Δεν προβλέπεται”. μου λένε.
Σχολιο.- Ντροπή και οργή μόνο!
Σχολιο.-  Η βία και η τρομοκρατία προέρχεται μόνο απο τα κρατικά όργανα και από κανέναν αλλον
Σχολιο.-  Δεν αλλαζει τιποτε εδω και 45 χρονια
Σχολιο.- Γι αυτό τους μισεί ο κόσμος και μετά αναρωτιούνται ....γιατί. Βρε ουστ !!!!!!!!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(προχτες)•
''15-20 δις ευρώ διασπάθιση δημοσίου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ'', σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας 2012-2012, αλλά για την κατρακύλα της χώρας ευθύνονται οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες και εκείνη η κωλοτυρόπιτα που μπούκωνες χωρίς απόδειξη.''



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



συνεχιζεται η αμερικανικη προπαγανδα κατα του Ιραν,κατα της Συριας του Ασαντ,κατα του Λιβανου της Χεζμπολαχ,κατα της Βενεζουελας του Μαδουρο,κατα της Ρωσιας,κατα της βορειας Κορεας,κατα της Κινας κτκ κτλ αλλα ΚΙΧ και ΣΙΩΠΗ για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ και την ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
σκασμος καθαρματα φονιαδες Αμερικανοι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Η ιστορία με την κατάργηση της δικτυακής ουδετερότητας στις ΗΠΑ δείχνει τρία πράγματα.
*Ένα, ότι μείζονα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα της δικτυακής μας ζωής περνάνε στο ντούκου.
*Δύο ότι οι αποφάσεις που παίρνονται στις ΗΠΑ είναι δεδομένο πως επηρεάζουν όλους μας, μια και είναι η de facto πατρίδα των διαδικτυακών ολιγοπωλίων και το μείζον πεδίο όπου πρώτοδιεξάγονται οι μάχες επικράτησης στον δικτυακό χώρο.
*Τρίτον πως η πορεία εξέλιξης του διαδικτύου ως προς το ελεύθερο, ανοιχτό και αδιαμεσολάβητό του, είναι πορεία συνεχών ηττών και κατίσχυσης μιας χωρίς όριο και λογική εμπορευματικοποίησης, ενώ παράλληλα μετατρέπεται σε μηχανισμό οργουελικής παρακολούθησης και επιτήρησης.
Πριν δύο χρόνια ένας εκ των ιδρυτών του Pirate Bay επισήμανε το μέγεθος αυτής της ήττας...''



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πακιστάν: Πέντε νεκροί από βομβιστική επίθεση σε Χριστιανική εκκλησία των Μεθοδιστων
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017, 11:32
Toυλάχιστον πέντε νεκροί και 20 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε χριστιανική εκκλησία στην Κουέτα του Πακιστάν.
Αστυνομικοί και ομάδες διάσωσης έχουν σπεύσει στο σημείο της έκρηξης για να βοηθήσουν τους τραυματίες ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί. Η εκκλησία "Bethel Memorial Methodist Church", που βρίσκεται στην οδό Zarghoon, ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης.
Στα νοσοκομεία της περιοχής οι αρχές έδωσαν εντολή να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Υπήρξε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των τρομοκρατών και των αστυνομικών.
Ο ένας εκ των δύο βομβιστών νεκρών έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έξω από το χώρο της εκκλησίας ενώ ο άλλος αυτονατινάχθηκε μέσα στην εκκλησία».
Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν, Μαλουχιστάν Μιρ Σαρφράτ Μπουγκτί δήλωσε στο δίκτυο "Geo News" ότι, από τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας ο ένας σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών στην είσοδο της εκκλησίας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Πακιστάν, περίπου 300 με 400 άτομα συμμετέχουν κάθε Κυριακή στη λειτουργία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσεχία: Συνάντηση ακροδεξιών ηγετών από 10 χώρες της Ευρώπης
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017, 10:44
Με συνθήματα κατά της ΕΕ συναντήθηκαν χθες στην Πράγα ακροδεξιοί ηγέτες από 10 χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων η Μαρίν Λεπέν, ο Ολλανδός Βιλντερς, ο Γερμανός Μάρκους Πρετζελ και ο Ιταλός Λορέντσο Φοντανα. Την ίδια ώρα πάντως χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Ευρώπης και των μεταναστών.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Τσέχο-Ιάπωνα ακροδεξιού ηγέτη Τομιο Οκαμουρα με ατζέντα: «Μια Ευρώπη των εθνικών κρατών, χωρίς την ΕΕ»

Στη συνάντηση του Σαββάτου δεν συμμετείχε το γερμανικό ακροδεξιό κόμμα  AfD, αλλά το «παρών» έδωσε το πρώην μέλος του, Μάρκους Πρετζελ, ο οποίος πήγε στο «μπλε κόμμα», το που ίδρυσε η πρώην συμπρόεδρος του AfD και σύζυγός του, Φράουκε Πέτρι.
 Στις πρώτες εξαγγελίες που έγιναν στη συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών της νέας κυβέρνησης συνασπισμού στην Αυστρια, ήταν πως «θα εργασθούν για να αρθούν τα αντι-ρωσικά οικονομικά αντίποινα». Επειδή –όπως δήλωσε ο Heinz-Christian Strache, «ο τερματισμός των αντιρωσικών κυρώσεων, θα αποβεί προς όφελος ολόκληρης της Ευρώπης».
Σε δηλώσεις της στην Πράγα, η επικεφαλής  του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen, δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη του ακροδεξιού συνεδρίου πως «επειδή αγαπάμε την Ευρώπη κατηγορούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι σκοτώνει την Ευρώπη». Ανακοίνωσε ακόμη πως υπάρχει σχέδιο δημιουργίας μια νέας μορφής Ένωσης, την οποία προσδιόρισε ως «Ευρώπη κυρίαρχων κρατών».
«Δεν είμαστε ξενοφοβικοί, αλλά είμαστε αντίπαλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε επίσης.
Τις απόψεις της Le Pen, συμμερίσθηκε και ο Geert Wilders, επικεφαλής του ολλανδικού αντι-Ισλαμικού και αντι-μεταναστευτικού Κόμματος της Ελευθερίας (PVV), ο οποίος χαρακτήρισε την ΕΕ ότι αποτελεί «απειλή για την ύπαρξη των ευρωπαϊκών εθνικών κρατών».
«Το κόμμα μου είναι σίγουρο πως θα είναι καλύτερο για την Ολλανδία αν φύγει από την ΕΕ. Καλύτερα για την οικονομία και την ασφάλειά της» είπε o Wilders.
 Ας σημειωθεί πως το συνέδριο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς στην Πράγα, αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις στην Αυστρία, είχαν εκτενή κάλυψη από τα ρωσικά ΜΜΕ.

Όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt η συνάντηση της Πράγας έγινε σε ένα μικρό ξενοδοχείο και δεν είχε τίποτα να θυμίσει την «εκθαμβωτική» συγκέντρωση που είχαν κάνει τα Ακροδεξιά κόμματα για το ίδιο θέμα τον περασμένο Ιανουάριο στο Κομπλεντς της Γερμανίας. «Τότε και ιδιαίτερα μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά νόμιζε ότι θα ενισχυόταν στην Ευρώπη. Αλλά μετά τις εκλογές στην Ολλανδία και τη Γαλλία καθώς και μετά από τις αναταράξεις στο γερμανικό AfD τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά τώρα».
Η Λεπέν και ο Βιλντερς απέφυγαν να μιλήσουν για τις εκλογικές τους ήττες .Η Λεπέν απέδωσε την ήττα της στο εκλογικό σύστημα και ο Βιλντερς παραπονέθηκε ότι το κόμμα του αγνοήθηκε από τους άλλους στην Ολλανδία στη συγκρότηση της κυβέρνησης. «Ελπίζουμε , ωστόσο, πρόσθεσε : "Μια μέρα θα έρθει η μέρα μας. Ας ελπίσουμε σύντομα. "
Ο Βιλντερς και η Λεπέν επαίνεσαν το ακροδεξιό αυστριακό κόμμα της Ελευθέριας, το FPÖ, το οποίο θα μετάσχει στην νέα κυβέρνηση της Αυστρίας. "Το FPÖ μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας", είπε ο Βιλντρρς. Η Λεπέν χαρακτήρισε τη συμμετοχή της ακροδεξιάς στην αυστριακή κυβέρνηση "πολύ καλά νέα για την Ευρώπη".
Κατά την άποψή της, η ΕΕ είναι μια "καταστροφική οργάνωση" που αρνείται την πολιτιστική ποικιλομορφία στην Ευρώπη. "Είμαστε πατριώτες , είμαστε υπέρ της κυριαρχίας", είπε η Λεπέν
Όπως και οι δυο καλεσμένοι του έτσι και ο ιαπωνικής καταγωγής ηγέτης της Ακροδεξιάς στην Τσεχία Οκαμουρα μίλησε για επικείμενο εξισλαμισμό της Ευρώπης: «Το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με τις αξίες της ηπείρου μας, την ταυτότητά μας, τις παραδόσεις μας. Αλλά οι Βρυξέλλες θέλουν να μας αναγκάσουν να το δεχτούμε. Αλλά δεν θέλουμε να μας υπαγορεύουν αυτές οι ελίτ, πώς και με ποιον θα πρέπει να ζήσουμε ...Βλέπουμε τι συμβαίνει στη Δυτική Ευρώπη και, ως Τσέχοι, δεν θέλουμε να συνηθίσουμε την ανασφάλεια».
Οι ακροδεξιοί ηγέτες εξέφρασαν την ελπίδα ότι η Τσεχική Δημοκρατία και τα τρία άλλα κράτη του Visegrad - η Πολωνία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία - θα συνεχίσουν να αντιτίθενται σε οποιαδήποτε μετανάστευση προσφύγων. Δεν πρέπει να αποθαρρυνθούν από αντίστοιχη καταγγελία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ο Βιλντερς

Η Λεπέν εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν που τον προσεχή Μάρτιο θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας του. «Σε ό,τι αφορά το Εθνικό Μέτωπο, ασφαλώς ευχόμαστε τη νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν. επειδή πιστεύουμε ότι η Γαλλία και η Ρωσία θα πρέπει να βελτιώσουν τις διπλωματικές σχέσεις τους. Η Ρωσία είναι μια μεγάλη χώρα και δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να την αποκλείουμε από τη διεθνή ζωή. δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να αντιμετωπίζουμε τη Ρωσία με εχθρικό τρόπο, όπως το κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και μερικά χρόνια», είπε.
Η πρόσβαση των μέσων ενημέρωσης στο συνέδριο αυτό ήταν περιορισμένη. Οι δημοσιογράφοι επιτράπηκε να είναι παρόντες μόνο στη συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τους οργανωτές, εκτός από τη Λεπέν και τον Βίλντερς μετέχουν στο συνέδριο εκπρόσωποι της ιταλικής Λέγκας του Βορρά, του FPO και της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).
Η τσεχική αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας. Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αριστερών οργανώσεων και συμμετείχαν σε μια κινητοποίηση κατά της ξενοφοβίας.
Το συνέδριο αυτό οργανώνεται δύο μήνες αφότου το ακροδεξιό τσεχικό κόμμα SPD (Ελευθερία και Άμεση Δημοκρατία) του ιαπωνικής καταγωγής επιχειρηματία Τομίο Οκαμούρα, απέσπασε ποσοστό 10% στις βουλευτικές εκλογές, χάρη κυρίως στην αντιισλαμική και αντιευρωπαϊκή ρητορική του. Το SPD, που στηρίχθηκε ανοιχτά από τη Λεπέν, εξέλεξε 22 βουλευτές στο 200μελές κοινοβούλιο της Τσεχίας.
Ο Τομίο Οκαμούρα στηρίχθηκε επίσης από τον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν, που είναι γνωστός για τις φιλορωσικές, φιλοκινεζικές και αντιμουσουλμανικές δηλώσεις του. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα ο πρόεδρος παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου του κόμματος.
Ο Ζέμαν, που έχει χαρακτηρίσει τη μεταναστευτική κρίση "οργανωμένη εισβολή" και θεωρεί ότι οι μουσουλμάνοι είναι "αδύνατον να ενσωματωθούν", θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο του 2018.
Η Τσεχία, που αντέδρασε με σφοδρότητα στο σύστημα μετεγκατάστασης των προσφύγων μέσω ποσοστώσεων στις χώρες της ΕΕ έχει δεχτεί στο έδαφός της μόλις 12 μετανάστες, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού.

Διαδήλωση κατά της Ακροδεξιάς
Κρατώντας σημαίες της Ευρώπης και τραγουδώντας τον ευρωπαϊκό ύμνο δυο χιλιάδες ειρηνικοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πράγα για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην Ακροδεξιά.
«Ο εθνικισμός δεν είναι μια επιλογή!», «Έξω οι Ναζί από την Πράγα!», «Ντροπή!» "Ταξινόμηση σκουπιδιών, όχι ανθρώπων!" ήταν τα συνθήματα των διαδηλωτών, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ο μεγαλύτερος αδελφός του Τομιο Οκαμουρα , Χαγιάτο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς "ρατσιστές", "ομόφοβους", "Παιδόφοβους" και σια... Αυτή είναι πρόοδος, φυσιολογική οικογένεια... Ανοίχτε μάτια και "μυαλό"!

Μεγάλη κι επαναστατική πρόοδος στην Αριζόνα των ΗΠΑ...
Η μητέρα, 41 ετών έγινε πατέρας...
Ο πατέρας, 62 ετών, έγινε γυναίκα και συνεπώς η μητέρα της οικογένειας...
Το αγοράκι των 13 ετών, έγινε κοριτσάκι...
Το 11χρονο κοριτσάκι τους έγινε αγοράκι...
Τώρα κατάλαβες ότι δεν μπορείς ν' ακολουθείς την "πρόοδο", είσαι ρατσιστής αφού δεν κατανοείς την επαναστατικότητα αλλαγής φύλλου που ψήφισε η "αριστερή" κυβέρνηση Τσίπρα...
Μάλλον μπορεί να είσαι ομοφοβικό, σεξιστικό γουρούνι σαν τους κλασικούς του Μαρξισμού, τους δολοφόνους κομμουνιστές...
* Να θυμίσουμε τους πολιτικούς επώνυμους του μεγάλου λαϊκού κινήματος και να καταδικάσουμε για ακόμη μια φορά τα κομμούνια, τους κλασικούς του Μαρξισμού (Η ομοφυλοφιλία, ο Ένγκελς και οι «αριστεριστές»…)

Σαν σήμερα 28 Νοεμβριου 1820 γεννήθηκε ο "ομοφοβικός", ένα «σεξιστικό γουρούνι», ο ρατσιστής Φρίντριχ Ένγκελς...

- 197 χρόνια από την γέννηση του Φρίντριχ Ένγκελς

[...Οι παιδεραστές έχουν αρχίσει να μετριούνται μεταξύ τους και ανακάλυψαν ότι είναι δύναμη στο κράτος.Το μόνο που τους λείπει είναι η οργάνωση αλλά σύμφωνα με αυτή τη πηγή υπάρχει ήδη κρυφά.Και φυσικά μιας που έχουν ανθρώπους σε όλα τα παλιά και ακόμα και στα καινούργια κόμματα,από τον Ρόσινγκ ως τον Σβάϊτσερ, δεν μπορεί παρα να νικήσουν. Το σύνθημα θα είναι τώρα Guerre aux cons,paix aus trous-de-cul [πόλεμος στα αιδοία, ειρήνη στις κωλοτρυπίδες].
Εσύ και εγώ είμαστε τυχεροί που, λόγω ηλικίας, δεν έχουμε φόβο να πληρώσουμε “σε είδος” τους νικητές. Αλλά οι νέοι;
Παρεπιπτόντως μονάχα στην Γερμανία ένας τύπος σαν αυτόν θα μπορούσε να εμφανιστεί δημόσια,να κάνει αυτές τις αισχρότητες θεωρία και να πει “περάστε”. Δυστυχώς ακόμα δεν έχει βρει το θάρρος να δηλώσει δημόσια ότι είναι “τοιούτος” και για τα μάτια του κόσμου πρέπει να λειτουργεί “από μπροστά” αν όχι “να μπαίνει από μπροστά” όπως είπε κάποτε κατά λάθος. Περιμένει μέχρι να ισχύσει ο νέος Ποινικός Κώδικας της Βόρειας Γερμανίας που αναγνωρίζει τα droits du cul [δικαιώματα της κωλοτρυπίδας] για να...]
(Επιστολή του Ένγκελs στον Μαρξ 22 Ιουνίου 1869)

Η ομοφυλοφιλία, ο Ένγκελς και οι «αριστεριστές»…
Είναι να γελάς με κάποιους «αριστερούς» οι οποίοι, εναγωνίως και δολίως, επιχειρούν να «τεκμηριώσουν» το πολιτικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ της ομοφυλοφιλίας με τους κλασσικούς του μαρξισμού.
Μη βρίσκοντας φυσικά γραφτά των κλασσικών υπέρ της ομοφυλοφιλίας ανατρέχουν, σκοπίμως δηλαδή δολίως, σε τεχνάσματα και αυθαιρεσίες που ταυτίζουν το «πολιτικό δικαίωμα» της ομοφυλοφιλίας με την ποινικοποίησή της και τη δίωξη.
Βεβαίως δεν αρκούνται σε αυτή την αναγωγή της δίωξης των ομοφυλοφίλων σε πολιτικό δικαίωμα αναγνώρισης της ομοφυλοφιλίας, αλλά επιχειρούν να συνδέσουν τη μαρξιστική κριτική εναντίον της αστικής οικογένειας με την πολιτική αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας:Τέτοια μικροαστική πονηράδα και κατεργαριά…
Δόλια κατεργαριά διότι οι κλασσικοί του μαρξισμού έχουν τελεσίδικα χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ και ΟΥΔΕΠΟΤΕ την αναγνώρισαν ως πολιτικό δικαίωμα…
ΟΥΔΕΠΟΤΕ τέθηκε από το σοσιαλιστικό κίνημα το αίτημα του εμπλουτισμού του σοσιαλιστικού προγράμματος με την πολιτική αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας.
Η Οκτωβριανή Επανάσταση κατάργησε την ποινικοποποίηση και τη δίωξη των ομοφυλοφίλων, δεν κατοχύρωσε κανένα πολιτικό δικαίωμα και προγραμματική διεκδίκηση πολιτικής αναγνώρισης των ομοφυλοφίλων.
Οι κλασσικοί του μαρξισμού δε υιοθέτησαν ΠΟΤΕ την ανόητη και αντιεπιστημονική άποψη της σημερινής νεοταξικής «αριστεράς»: Ότι δηλαδή η ομοφυλοφιλία είναι πολιτικό δικαίωμα και διεκδίκηση!
Αντίθετα χαρακτήρισαν την ομοφυλοφιλία κοινωνική και ψυχολογική διαστροφή και ζήτημα ΕΝΤΕΛΩΣ «προσωπικό»…
Αυτή την άποψη διατυπώνει ο Ένγκελς στην περίφημη μελέτη του για την «καταγωγή της οικογένειας».
Θεωρεί μάλιστα ότι οι αρχαίοι Έλληνες τιμωρήθηκαν με τη «διαστροφή της ομοφυλοφιλίας» για την καταπίεση που επέβαλαν στη γυναίκα.
Ξέρουμε τι λένε για τον Ένγκελς κάποιες τραυματικές περιπτώσεις φιλελευθέρων μικροαστών: ότι είναι ένα «σεξιστικό γουρούνι»!
«Διαστροφή» επίσης χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία ένα άλλο «σεξιστικό γουρούνι», ο Λένιν, σε μια δημοσιευμένη συνομιλία του με την Κλάρα Τσέτκιν, το 1920.


Στην πρωτόγονη εποχή, όταν οι άνθρωποι ζούσαν φυσικά ομοφυλοφιλία δεν υπήρχε.
Το φύλο είναι η «φύση» του κάθε ατόμου, μια «φύση» που δεν την «επιλέγει» το άτομο. Οι σχέσεις των φύλων, όταν δεν επιδρούν παράγοντες που να τις αλλοιώνουν είναι απλές και καθαρές, είναι αυτό που καθορίζει η «φύση».
Με το πέρασμα από την πρωτόγονη εποχή στην εποχή των«κοινωνιών» δημιουργήθηκαν και οι «όροι» που άρχισαν να επιδρούν καταλυτικά και στις φυσικές σχέσεις των ανθρώπων. Μπήκαμε πλέον σε περιόδους κοινωνικών εξαρτήσεων, ανταγωνισμού των ανθρώπων, εξουσιαστικών σχέσεων. Αυτά προκάλεσαν και απόσπαση του ανθρώπου από τη «φύση» του, ποικίλες παρεκκλίσεις στην ερωτική και σεξουαλική ζωή.
Η ομοφυλοφιλία, όπως και άλλες σεξουαλικές «επιλογές» (είναι πάρα πολλές) αναπτύχθηκε ως συνέπεια αυτών των κοινωνικών εξουσιαστικών σχέσεων. Ένα βιβλίο που ερμηνεύει όλη αυτή την ιστορική πορεία είναι του Ένγκελς: «Η καταγωγή της οικογένειας, της ιδιοκτησίας και του κράτους».
Οι παρεκκλίσεις, συνεπώς από τη «φύση» αποτελούν κοινωνικό προϊόν και όχι ζήτημα «ελεύθερης επιλογής».
Τα φαινόμενα αυτά αναπτύχθηκαν ασφαλώς και στην αρχαιότητα, όπως και στη φεουδαρχία: κοινωνίες ταξικές και ανταγωνιστικές ήταν κι αυτές. Ο καπιταλισμός που ανήγαγε το άτομο σε θεότητα και προωθεί τη ζούγκλα, «όλοι εναντίον όλων», τα γιγάντωσε.
Και τα φαινόμενα αυτά της αλλοτρίωσής μας από τη φύση μας (σωματική και ψυχική), «άνθιζαν» επιδημικά σε εποχές παρακμής των εκάστοτε κοινωνιών: Αρχαιότητα, φεουδαρχία. Η παρακμή των καθεστώτων πολλαπλασιάζει την έγκληση ηθών, την αχαλίνωτη έκρηξη της καταπίεσης των ενστίκτων κ.λπ.
Σήμερα, που ζούμε στο απόγειο της παρακμής και της σήψης του καπιταλιστικού καθεστώτος, δεν έρχονται απλώς στην επιφάνεια σαν χείμαρρος, αλλά το ίδιο το καθεστώς της πλανητικής τάξης πραγμάτων επιχειρεί να τα επιβάλλει σαν πολιτικό, «προοδευτικό» αίτημα και να τα κατοχυρώσει νομικά. Δηλαδή να κατοχυρώσει την κοινωνική παρακμή και τη διάλυση των πάντων.
Δεν αντιδρούμε, συνεπώς από ηθικό πουριτανισμό. Αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Πιστεύουμε ότι αυτά τα ζητήματα είναι «ιδιωτικά». Δεν αρνούμαστε σε κανέναν το δικαίωμα των σεξουαλικών του ιδιαιτεροτήτων.
Αρνούμαστε, όμως, στο πλανητικό κράτος και τις παραφυάδες του, να κατοχυρώσουν νομικά και πολιτικά τις κοινωνικές και ψυχολογικές «διαστροφές» του συστήματός τους και τις «προσωπικές» σεξουαλικές συμπεριφορές.
Εξάλλου, τα ζητήματα αυτά ούτε η κοινωνία τα έχει θέσει, ούτε τα λαϊκά κινήματα. Τα θέτουν μόνο τα «έμμισθα γκέτο» των ιμπεριαλιστικών, νεοταξικών μηχανισμών: Τα πολιτικά φερέφωνα του κεφαλαίου…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός σκότωσε τσετσένο αρχιτρομοκράτη στη Χάμα
Ο συριακός στρατός σκότωσε τον τρομοκράτη τσετσένο αρχηγό Saladin Al-Sisani, στη ΒΑ Ηama.Ο Saladin El-Sisani ήταν ο επικεφαλής των τρομοκρατών καυκασιανής καταγωγής στη Συρία.Σήμερα ο στρατός απέκρουσε επίθεση μεγάλης κλίμακας συνασπισμένης δύναμης τρομοκρατών στη Β Χάμα όπου και διεξήχθησαν σφοδρές μάχες.Σκοτώθηκε στην περιφέρεια της πόλης Χαλφάγια ο εμίρης της Τσετσενίας.
Από την Τσετσενία μισθοφόρος στην Συρία και από εκεί με εισητήριο στον διάολο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αβάσιμες αρνήσεις: το έγκλημα στη jabal al tharda, ή, πώς η Ουάσινγκτον και η Αυστραλία βοήθησαν το daesh στο deir ezzor.

ΣΥΡΙΑ: Εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ στο Jabal Al Tharda, Deir Ezzor και οι αδικαιολόγητες αρνήσεις
Στις 17 Σεπτεμβρίου 2016, μια προσεκτικά προγραμματισμένη αεροπορική επιδρομή υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην Jabal al Tharda (Mount Tharda), με θέα στο αεροδρόμιο του Deir Ezzor, σφαγιάσαν  100 συριους στρατιώτες και έδωσε τον έλεγχο του βουνού στο DAESH / ISIS. Μετά την έκπληξη αυτή, η τρομοκρατική ομάδα κρατούσε το βουνό για σχεδόν ένα χρόνο, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το αεροδρόμιο ή ολόκληρη την πόλη. Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ παραδέχτηκαν την επίθεση, αλλά ισχυρίστηκαν ότι ήταν όλο ένα "λάθος". Ωστόσο, τα μη αμφισβητούμενα γεγονότα, οι καταθεσεις των μαρτύρων και οι κρίσιμες περιστάσεις δείχνουν ότι ήταν ψέμα. Αυτό το άρθρο εκθέτει τα αποδεικτικά στοιχεία αυτού του εγκλήματος, στο πλαίσιο της ιστορικής χρήσης των μισθοφόρων της Ουάσινγκτον για συγκεκαλυμμένες ενέργειες, που συνδέονται με το δόγμα της «εύλογης δυσπιστίας».
Οι συγγραφείς μυθιστορημάτων της Συρίας από το Deir Ezzor εμβαθύνουν και επιβεβαιώνουν αυτό το απλό γεγονός: η αεροπορική επιδρομή εναντίον των Συριακών δυνάμεων στο Jabal al Tharda στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 δεν ήταν «λάθος» αλλά μια καλά σχεδιασμένη και αποτελεσματική παρέμβαση εξ ονόματος της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS (DAESH στα αραβικά). Μετά από μέρες προσεκτικής επιτήρησης, μια καταστροφική επίθεση πυραύλων, ακολουθούμενη από πυροβολα των υπόλοιπων συριων στρατιωτών, βοήθησε το ISIS να πάρει τον έλεγχο του στρατηγικού βουνού την ίδια ημέρα.
Σε αντίθεση με τους αναφερόμενους στόχους, υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία ότι η ομάδα που ηγείται οι ΗΠΑ έκανε κατι για την καταπολέμηση του ISIS στη Συρία. Η ομάδα της Ουάσιγκτον κάθισε πίσω και παρακολούθησε το ISIS δύο φορές να καταλαμβανει την Παλμύρα (το 2015 και το 2016) και στη συνέχεια δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει τον Συριακό Στρατό να πάρει πίσω την Παλμύρα και την Ντεϊρ Εζζόρ. Η πλειονότητα των δραστηριοτήτων των ΗΠΑ επικεντρώθηκε στη βομβιστική επίθεση της συριακής υποδομής και στη βοήθεια μιας αυτονομιστικής δύναμης που κατευθύνεται από τους Κούρδους (SDF) και  αντικαθιστισαν το ISIS στην πόλη Raqqa. Από την άλλη πλευρά, η αεροπορική επιδρομή της 17ης Σεπτεμβρίου βοήθησε θετικά το ISIS στις προσπάθειες του να απομακρύνει τα υπόλοιπα τμήματα του Συριακού Στρατού  από το Deir Ezzor.
Οι αμερικανικές, αυστραλιανές, βρετανικές και δανικές δυνάμεις αναγνώρισαν γρήγορα το ρόλο τους στην επίθεση, αλλά υποστήριξαν ότι η σφαγή περισσότερων από 100 Συριων στρατιωτών ήταν ένα «λάθος». Τώρα βεβαια συμβαίνουν λάθη στον πόλεμο. Ωστόσο, συνήθως συνδέονται με ένα απλό, απροετοίμαστο περιστατικό. Αυτή η επίθεση ήταν καλά προγραμματισμένη, διατηρήθηκε και πέτυχε έναν βασικό στόχο στην προσπάθεια να οδηγήσει «το συριακό καθεστώς» εξω από τον Deir Ezzor. Η βοήθεια στους εξτρεμιστες δημιουργεί ένα «ισλαμικό κράτος» στην ανατολική Συρία, η αμερικανική μυστική υπηρεσία έγραψε τον Αύγουστο του 2012, ήταν «ακριβώς» αυτό που ήθελε η Ουάσινγκτον να «αποδυναμώσει το καθεστώς στη Δαμασκό» (DIA 2012).
Ένα χρόνο αργότερα , καθώς οι Συριακές δυνάμεις επακατέλαβαν ολόκληρη την πόλη Deir Ezzor από το ISIS, μίλησα με τον διοικητή της Jabal al Tharda εκείνη την ημέρα, τον  συνταγματάρχη Nihad Kanaan, ένας από τους 35 επιζώντες της επίθεσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Επιβεβαίωσε τις παραδοχές των ΗΠΑ ότι τα αεροσκάφη επιτήρησης είχαν περάσει πριν μέρες στην επιτήρηση του βουνού. Είπε επίσης ότι ο Συριακός Στρατός είχε κρατήσει το βουνό εδώ και πολλούς μήνες και ότι η θέση του ήταν σαφώς σημειωμένη με σημαίες της Συρίας. Ένα χρόνο αργότερα έδειξε ακόμα σοκαριστικά την ανάκληση της επιστροφής των επίθεσης των αεροσκαφών, για να τελειώσουν τους τραυματίες συντρόφους του, με πολυβολα (Kanaan 2017).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επί Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα αποβιομηχανοποιήθηκε ολοκληρωτικά και αστικοποήθηκε με επιταχυνόμενο ρυθμό ο πληθυσμός της.
Χωρίς παραγωγή, πρωτογενή (αγροτική, κτηνοτροφική, εξορυκτική) και δευτερογενή (βιομηχανική -κάποτε η Ελλαδίτσα παρήγε τα πάντα, από υφάσματα, μέχρι κινητήρες εσωτερικής καύσης).
Σήμερα εισάγουμε τα πάντα και το υπερεθνικό σύστημα, στο οποίο μας έδεσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, απειλεί να προκαλέσει ασφυξία οικονομική, αλλά και βιολογική μέσω διαφόρων εμπάργκο, αν δεν είσαι "καλό παιδί" ανά πάσα στιγμή.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κούβα καλωσορίζει την 50ή επέτειο του αριστερού κινήματος του PFLP
 15 Δεκεμβρίου 2017
Αβάνα, Κούβα - Τρεις μαθητές ανεβηκαν στη σκηνή, το κορίτσι με ένα μαύρο παραδοσιακό παλαιστινιακό ρόμπα κεντημένο με μικροσκοπικά κόκκινα τετράγωνα με το χέρι, τα δύο αγόρια που φορούσαν τα λευκά και μαύρα κασκόλ της Παλαιστίνης. Τα τρία πήδησαν και πήδηξαν, κλώτσηζαν τα πόδια τους στον αέρα με τον ίδιο τρόπο που οι πρόγονοί τους έκαναν παλαιστινιακό Dabka εδώ και αιώνες - μόνο που αυτή η παράσταση έλαβε χώρα  χιλιάδες μίλια από το σπίτι τους, στο κέντρο της Αβάνας, στην Κούβα.
Η εκδήλωση δημιουργήθηκε από το Παλαιστινιακό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), για να γιορτασει την 50ή επέτειο του κινηματος.
Το PFLP είναι ένα κοσμικό αριστερό Παλαιστινιακό πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε το 1967 και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του Οργανισμού Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).
Περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν σε ένα μεγάλο κρατικό κοινοτικό κέντρο στο κέντρο της Αβάνας για την εκδήλωση. Οι Παλαιστίνιοι μετανάστες και οι σπουδαστές που ζούσαν στην πόλη, καθώς και οι ντόπιοι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρακολούθησαν, απολαμβάνοντας πολιτικές ομιλίες, μουσική και ποίηση.
Ενώ οι εορτασμοί για την 50ή επέτειο έλαβαν χώρα και στις παλαιστινιακές κοινότητες σε όλο τον κόσμο, λίγοι ήταν τόσο ανοιχτά εορτασμένοι ως γεγονός στην Κούβα.
Το PFLP θεωρείται τρομοκρατική ομάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ μεταξύ άλλων - που σημαίνει ότι μια τέτοια γιορτή στη Νέα Υόρκη θα μπορούσε εύκολα να προσγειωθεί στους συμμετέχοντες σε σοβαρό πρόβλημα με την Εσωτερική Ασφάλεια. Στην Κούβα, όμως, οι υπουργοί της κυβέρνησης ανέλαβαν ευτυχώς τη σκηνή για να δεχτούν  εκτίμηση από το επικεφαλης της ομάδας στην Κούβα, καθώς και τον Παλαιστίνιο πρεσβευτή στη χώρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
Όσκαρ Λόπες: «Ο κρατούμενος είναι ένα εμπόρευμα, ένας σκλάβος»

ˮΈνα σύστημα στο οποίο ο κρατούμενος είναι εμπόρευμα, που διατηρεί τον κρατούμενο στη σκλαβιά και όπου τα μοναδικά «δικαιώματα» που του αναγνωρίζονται είναι μόλις τρία γεύματα την ημέρα και ένα κρεβάτιˮ. Έτσι περιέγραψε το σύστημα φυλακών των Ηνωμένων Πολιτειών, ο πορτορικάνος πρώην πολιτικός κρατούμενος, Όσκαρ Λόπες Ριβέρα, σε μια έκθεση με την ευκαιρία της επετείου της 10ης Οκτώβρη, Ημέρας της Διακήρυξης των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από την Επιτροπή Υπέρ των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Πουέρτο Ρίκο (CPDH), οργάνωση η οποία για δεκαετίες ηγήθηκε της καμπάνιας για την αποφυλάκιση των πορτορικάνων πολιτικών κρατουμένων, και η οποία όλο το διάστημα που διήρκεσε η καμπάνια τίμησε αυτή την ημερομηνία. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Κέντρο Ανώτατων Σπουδών του Πουέρτο Ρίκο και της Καραϊβικής (CPDH), στο Παλιό Σαν Χουάν. Μετά από 36 χρόνια φυλάκισης από τα οποία πέρασε τα 12 σε απομόνωση και άλλες αυθαιρεσίες εις βάρος του, ο Λόπες Ριβέρα είναι ο καταλληλότερος να τοποθετηθεί για το θέμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κηδεύτηκε ο στρατηγός με τιμές ήρωα...

Σήμερα η Συρία κήδευσε ένα παιδί της, έναν ήρωα... το στρατηγό Adnan Badar που δολοφόνησαν οι τρομοκράτες...
Ένας από τους περισσότερους από 250.000 νεκρούς για τη Συριακή πατρίδα, που πρόσφερε η Συρία στο βωμό της Λευτεριάς κι Ανεξαρτησίας!
Στην τελετή ο Μεγάλος Μουφτής της Συρίας Hassoun, Ανώτατος Θρησκευτικός ηγέτης των Μουσουλμάνων της Συρίας, μαζί με τον Ορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο Aphrem ΙΙ, της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιοχείας...
Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ενωμένοι για την Πατρίδα!
Αυτή τη Συρία δεν μπόρεσαν να υποδουλώσουν οι ιμπεριαλιστές!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεύθερη Συρία...
Οι Χριστιανοί ετοιμάζονται για τις γιορτές των Χριστουγέννων!
Τους προστατεύει ο αιμοσταγής Μουσουλμάνος δικτάτορας Άσαντ!
...και κανένας δεξιος κυβερνητικος η αντιπολιτευομενος δεν ντρέπεται σ' αυτή τη χώρα που ζούμε για τα ψεματα που λενε...
...οι κυβερνώντες των τελευταίων 7 χρόνων, λακέδες του 4ου Ράιχ, και των αμερικανων ναζιστων, με φονικό εμπάργκο και διακοπή διπλωματικών σχέσεων
...ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού Βαρθολομαίος
...ο μνημονιακός Ιερώνυμος με τα κονδύλια των παράνομων μεταναστών



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΗΡΩΕΣ» του Gerald Sibleyras
Σκηνοθεσία: Νιkita Milivojevic
Μετάφραση: Μαριάννα Τόλη
Πρωταγωνιστούν:
Γιάννης Φέρτης, Δημήτρης Πιατάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Τρείς γκρινιάρηδες βετεράνοι στρατιωτικοί ζουν έγκλειστοι σε έναν οίκο ευγηρίας  αναπολώντας τις παλιές τους δόξες. Ζουν με το όνειρο πως μια μέρα θα καταφέρουν να δραπετεύσουν και να ξαναβρεθούν στον έξω κόσμο. Καταστρώνουν φιλόδοξα και ανέφικτα σχέδια για την αποχώρησή τους, διασκεδάζοντας έτσι με την φαντασία τους την ανημποριά τους να κουνήσουν έστω και ένα μέτρο. Αυτή η συγκινητική και ανθρώπινη τρυφερή ιστορία που περιέχει και λίγες κωμικές καταστάσεις μετουσιώνει αυτούς τους απλούς ανθρώπους σε ήρωες καθώς με τη σκέψη τους ταξιδεύουν εκεί που οι ίδιοι δεν μπορούν να φτάσουν.

Το θεατρικό έργο «ΗΡΩΕΣ»  ξεκίνησε 9 Δεκεμβρίου 2017
στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και το έργο
Ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Gérald Sibleyras γεννήθηκε το 1961 στο Παρίσι. Το έργο του «Heroes» ή «Le Vent des Peupliers» γράφτηκε το 2003,και έκανε πρεμιέρα στο Théâtre Montparnasse λαμβάνοντας τέσσερις υποψηφιότητες βραβείου Molière, συμπεριλαμβανομένου και του καλύτερου συγγραφέα (Meilleur Auteur-Best Author). H τρυφερή ιστορία Ήρωες παρουσιάστηκε και στο θέατρο Vakhtangov στην Ρωσία σε σκηνοθεσία του Rimas Touminas .Εν συνέχεια το έργο μεταφράστηκε από τον Τομ Στόππαρντ και παρουσιάστηκε στο West End του Λονδίνου. Τιμήθηκε με το Lawrence Olivier Best New Comedy Award.

Σχολιο.- Εξαιρετικό το έργο, πάρα πολύ καλή η παράσταση. Απολαυστικοί οι τρεις Ήρωες, απίθανος ο Πιατάς!
Σχολιο.- οι τρεις πρωταγωνιστές είναι απολαυστικοί ισορροπώντας με επιτυχία ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό. Μια τρυφερή ιστορία, που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλά σαν κωμωδία.
Σχολιο.- ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΤΡΥΦΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 3
Σχολιο.- Αψογη παρασταση και γλυκοπικρο γελιο!

Σχολιο.-  " `Eχεις δει πώς πετούν οι χήνες;Σε σχήμα νίκης"λέει ο Γκουστάβ ο ένας εκ των τριών ηρώων τού Σιμπλερά.Αυτή η νίκη ήταν πάντοτε ο στόχος τους καθώς υπήρξαν ήρωες πολέμου.Κάποτε στις μάχες,μα τώρα βετεράνοι πολέμου έγκλειστοι σε οίκο ευγηρίας,ένα χώρο που σηματοδοτεί και συμβολίζει τη φθορά,το γήρας και το τέλος τής ζωής.Κι όμως οι ήρωες αυτοί δε δέχονται την παραίτηση .Δεν παραδίδουν τα όπλα κυριολεκτικά και μεταφορικά,δεν ανέχονται το τέλος.Η δίψα για ζωή ενυπάρχει συνεχώς μέσα τους.Ως πολεμιστές πάντα ελπίζουν,ονειρεύονται,σχεδιάζουν,θέλουν να γευτούν τη ζωή ως το τέλος.`Ετσι επιδίδονται σε φανταστικά παιχνίδια-σχέδια μελλοντικά." Να πάμε στην Ινδοκίνα "ζητά ο Γκουστάβ.Ανέφικτο.Μα για έναν πολεμιστή το ανέφικτο πρέπει,οφείλει να καθίσταται εφικτό.Κι έτσι αρχίζει το νοερό ταξίδι τους,που τους καθιστά δρώντα κι όχι παραιτημένα πρόσωπα.Ο Γκουστάβ,ο Φερνάν κι ο Ρενέ παίζουν θέατρο εν θεάτρω `παίζουν σα σε παράσταση το σενάριο της φαντασίας τους` ήρωες πολέμου και ταυτόχρονα θεατρικοί ήρωες που παίζουν έργο- μες στο έργο-όλα όσα επιθυμούν να πραγματοποιήσουν,ώστε να ξεφύγουν από τον εγκλεισμό.Οι ήρωες αυτοί ερμηνεύονται έξοχα από τρεις βετεράνους ηθοποιούς με μεγάλη πείρα και υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα τού Μιλιβόγιεβιτς αναδεικνύονται έξοχα έργο και πτυχές των ρόλων.Ο Μιχαηλίδης ( Γκουστάβ) διατηρεί την αποφασιστικότητα και την πειθαρχία που οφείλει να διαθέτει ο στρατιώτης `οργανώνει,προτείνει,ζει την ψευδαίσθηση με μια σιγουριά ωσάν να μην πρόκειται για τέτοια.Ο Φέρτης ( Φερνάν)πιο διστακτικός- και λόγω αναπηρίας-φοβάται το τέλος αλλά διψά για το όνειρο και 'κρέμεται από τα χείλη'του ...αρχηγού Γκουστάβ.Ο Πιατάς ( Ρενέ) πιο χιουμορίστας εμπαίζει λίγο την όλη διαδικασία."Μα είναι ανέφικτο"είναι σα να λέει κι όμως συμμετέχει κι αυτός από ανάγκη.`Ενα έργο με μηνύματα ζωής και μια παράσταση άκρως ενδιαφέρουσα.Τα στοιχεία τής όψης απόλυτα ταιριαστά και η μουσική τού Καμαρωτού πάντοτε συμπρωταγωνίστρια.

Σχολιο.- Μία γλυκόπικρη ανθρώπινη παράσταση. Όμορφες, ήρεμες, φυσικές ερμηνείες.
Σχολιο.- Εξαιρετικό έργο, που αδικείται κατάφωρα με τον χαρακτηρισμό σαν απλής κωμωδίας. Μια τρυφερή γλυκόπικρη ιστορία, που έχει και κάποια κωμικά περιστατικά. Εξαιρετικοί και οι τρεις ηθοποιοί. Απίθανος ο Πιατάς.