Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Δευτερα 18 Δεκεμβριου 2017



ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΣΤΗΝ
ΠΛΟΎΣΙΑ ΕΛΒΕΤΊΑ ΤΟ Φ.Π.Α
ΝΑ ΕΊΝΑΙ 8%
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΈΝΗ ΕΛΛΆΔΑ 24%



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το έγκλημα ειναι....
.... ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ... Έχουν πάρει 233,000,000 δισεκατομμύρια...
κυκλοφορούν ακόμα... ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε "αντισυγκεντρώσεις" που ματαίωναν συγκεντρώσεις της Αριστεράς αναφέρθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή την παρέμβαση του ΠΑΜΕ και φοιτητών του ΜΑΣ στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Αττικής, την ώρα που μιλούσε η Έφη Αχτσιόγλου.
Είναι γνωστό πως η εξουσία ουδέποτε τα πήγε καλά με την ιστορία. Και όχι από άγνοια, όπως στην περίπτωση Τσίπρα, αλλά από συνειδητή πρόθεση διαστρέβλωσης, όπως στην περίπτωση Σκουρλέτη.
Αποφασισμένος να υπερασπιστεί σθεναρά τα συμφέροντα της τάξης του, ο Σκουρλέτης δεν διστάζει να φτύσει πάνω στην ιστορία της Αριστεράς και των δημοκρατικών αγώνων αυτού του λαού.
Έτσι, κάνει πως δεν ξέρει ότι τις αντισυγκεντρώσεις για τις οποίες μιλάει τις οργάνωναν οι παρακρατικοί υποστηρικτές του μετεμφυλιακού καθεστώτος (που επέβαλε η κοινωνική του τάξη), σε συνεργασία με την αστυνομία. Η οποία μακέλευε τους διαδηλωτές και ενίοτε δολοφονούσε.
Ακριβώς όπως κάνει και τώρα, για να προστατέψει τις εκδηλώσεις των κοινωνικών δολοφόνων από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες.
Δεν ήταν υπουργός, ρε ξευτιλισμένε, ο Γρηγόρης Λαμπράκης. Δεν ψήφιζε μνημόνια. Απέναντι στην τάξη σου και στο καθεστώς της ήταν. Γι' αυτό οι παρακρατικοί (σαν να λέμε οι έμμισθοι του μνημονιακού καθεστώτος τώρα) από κοινού με τα τότε ΜΑΤ, επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν.
Λίγος σεβασμός στην ιστορία! Δεν είναι όλα εφοπλιστικά καλαμπουράκια, που άκουγες μικρός.

Η πιο παλιά περίπτωση κομμουνιστικής "αντισυγκέντρωσης" -κατά τη νέα ορολογία που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ- που έχω υπόψη, ήταν σε κάποια ομιλία του Μιχάλη Κύρκου, τέλη της δεκαετίας του 1920. Φιλελεύθερος κυβερνητικός βουλευτής τότε, βρέθηκε αντιμέτωπος με κομμουνιστές διαδηλωτές, ένας από τους οποίους του πέταξε φούμο και του κατέστρεψε το πανάκριβο αγαπημένο του κουστούμι.
Κάμποσα χρόνια αργότερα, ο Μιχάλης Κύρκος προσχώρησε στο ΕΑΜ και αφηγούνταν το περιστατικό, λέγοντας πως θα 'θελε να 'πιανε στα χέρια του εκείνον τον θρασύτατο νεαρό.
Ανάμεσα σ' αυτούς που τον άκουγαν ήταν κι ο Μήτσος Παρτσαλίδης, που έβαλε τα γέλια, αποκαλύπτοντας πως ήταν αυτός που του κατέστρεψε το κουστούμι!

Ο γνωστος Σκουρλετης....Που "μυξοκλαιγε" κι εκανε δηλωσεις για το ποσο διαφωνει με την πωληση του 17% της ΔΕΗ, μεχρι που εμφανιστηκε το σχετικο ΦΕΚ οπου μεταξυ των υπολοιπων υπογραφων για την πωληση υπηρχε φαρδια πλατια και η δικη του υπογραφη...
Πολιτικος απατεωνας και γελοιος, μελος της συμμοριας των νεομνημονιακων καθαρματων!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζω στη σημερινή "Αυγή":
"Η αξιωματική αντιπολίτευση (ταυτιζόμενη με τους αριστεριστές του Λαφαζάνη, τους σταλινικούς του Κουτσούμπα και τους φασίστες του Μιχαλολιάκου)...".
Θα το υπενθυμίζω σε όποιον απίθανο ανθρωπάκο θορυβείται όταν χαρακτηρίζω συμμορία αλητάμπουρων τα χορτάτα πλουσιόπαιδα που κυβερνάνε και με ταυτίζουν με τους φασίστες. Επειδή δεν βαράω παλαμάκια στα ΜΑΤ και δεν έχω όπως κι αυτοί την ίδια άποψη για τη δημοκρατία με τον Τραμπ.
Μπα! Το "αριστεριστής" όταν μου απευθύνεται από ξεπουλημένα τομάρια είναι τίτλος τιμής. Όσο για την αναφορά σε αρχηγό, νομίζουν απλώς πως όλοι είναι σαν τα μούτρα τους. Να εκλέγουν αρχηγό δια βοής και να τους υποχρεώνει να ψηφίζουν ξανά και ξανά, εξευτελίζοντάς τους, μέχρι να περάσει το δικό του.
Ανθρωπάκια!
Σχολιο.- Που τους ψάχναν τα σώβρακα ξεχάσατε
Σχολιο.- Δεν έχεις άδικο, αλλά τι να πρωτοθυμηθείς; Τους εξευτέλισε ο αρχηγός, όχι μόνο με σωματικούς ελέγχους στην είσοδο, αλλά και με τη διεξαγωγή του Συνεδρίου κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των ασφαλιτών.
Σχολιο.- Α ρε Συρίζα όχι απλά οπορτουνιστες δεξιοι φασίστες γινατε χειρότεροι και από το ΠΑΣΟΚ του 85



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθημερινές, πλέον, οι επιθέσεις των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών. Τόσο συχνές που μοιάζει να μην αποτελούν είδηση.
Σκόπιμα αναζήτησα εδώ στο facebook  αναφορές στη χθεσινή επίθεση κατά των φοιτητών στο Ζάππειο και απογοητεύτηκα.
Θα τους αφήσουμε ασύδοτους;
Κάτι μου λέει πως εκτός από λαϊκιστής, κολλημένος με τη φτώχεια των αποκλεισμένων, θα χαρακτηριστώ και γραφικός, εμμονικός με την αστυνομία. Εμπαθής είμαι ούτως ή άλλως. Σωστά;

ΜΑΤ, δακρυγόνα και γκλομπ ενάντια στους φοιτητές στο Ζάππειο
Από Iskra -
16/12/2017
Τα ΜΑΤ κυβερνούν την χώρα. Δεν υπάρχει ουσιαστική συναίνεση ή ανοχή απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της.
Ένταση προκλήθηκε, ανάμεσα σε φοιτητές και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, στο Ζάππειο Μέγαρο, έξω από την 86η Σύνοδο των Πρυτάνεων.
Το μεσημέρι του Σαββάτου φοιτητές διαμαρτύρονταν κατά του νόμου Γαβρόγλου, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολών. Κάποια στιγμή οι φοιτητές επιχείρησαν να πλησιάσουν, αλλά ο χώρος ήταν αποκλεισμένους από τα ΜΑΤ.
Στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό απωθήθηκαν, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Δελτίο Τύπου Φοιτητικών Συλλόγων
για τα σημερινά γεγονότα στη σύνοδο πρυτάνεων στο Ζάππειο
Σήμερα, Σάββατο 16/12/2017, φοιτητικοί σύλλογοι από το ΤΕΙ Αθήνας, το ΕΜΠ αλλά και φοιτητές από όλη την Αθήνα, έδωσαν μαζικό ραντεβού στο Ζάππειο όπου πραγματοποιούνταν η σύνοδος πρυτάνεων, η οποία – παρουσία του υπουργού Παιδείας – είχε στην ατζέντα της κρίσιμα ζητήματα για τα οποία θα έπαιρνε αποφάσεις (ενδεικτικά αναφέρουμε το πλάνο συγχωνεύσεων/καταργήσεων σχολών ΤΕΙ, διδακτική επάρκεια, φοιτητική μέριμνα, πτυχές νόμου Γαβρόγλου).
Για τα ζητήματα αυτά και την επίθεση που δεχόμαστε στην εκπαίδευση οι φοιτητές πραγματοποιούμε διαρκή αγώνα όλο αυτό το διάστημα με αποκορύφωμα τις μαζικότατες γενικές συνελεύσεις συλλόγων των προηγούμενων ημερών.
Φτάνοντας στο προαύλιο του Ζαππείου, βρήκαμε παραταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν εντολές να αποκλείσουν τους φοιτητικούς συλλόγους από το να φτάσουν στη σύνοδο και να εκφράσουν τις απόψεις και τα αιτήματά τους ως οι πιο άμεσα ενδιαφερόμενοι αυτής της συζήτησης. Απαιτήσαμε την απομάκρυνση της αστυνομίας καθώς και να μας απαντήσουν οι πρυτάνεις γιατί συνεδριάζουν πίσω από διμοιρίες των ΜΑΤ αποκλείοντας τους φοιτητές. Αντί οι πρυτάνεις να έρθουν να επικοινωνήσουν με τους φοιτητές και να δώσουν εξηγήσεις, αυτό που είδαμε ήταν δεκάδες ΜΑΤατζήδες να ενισχύουν τις δυνάμεις καταστολής με αποκορύφωμα να δεχθούμε απρόκλητα και άγρια καταστολή, με τα ΜΑΤ να δέρνουν και να ρίχνουν χημικά εξωθώντας βίαια τους φοιτητές στο δρόμο ο οποίος μάλιστα ήταν υπό κυκλοφορία!
Ενδεικτικό της στάσης των πρυτάνεων είναι ότι, ακόμα και μετά από την καταστολή που δεχθήκαμε, δεν «καταδέχθηκαν» καν να έρθουν να μιλήσουν μαζί μας, πόσο μάλλον να φροντίσουν ώστε να παρευρεθούμε στη συζήτηση της συνόδου – παρότι παραδέχθηκαν ότι μπορούν να «ρυθμίσουν» τη στάση της αστυνομίας. Όποιος συνεδριάζει για το παρόν και το μέλλον των φοιτητών πίσω από διμοιρίες των ΜΑΤ που δέρνουν τους φοιτητές για να μην ακουστεί η φωνή και η βούλησή τους αποδεικνύει με ξεκάθαρο τρόπο ότι τοποθετείται στο αντίπαλο στρατόπεδο, υπέρ των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και ενάντια στις αποφάσεις και τα συμφέροντα μας.
Καταγγέλλουμε την καταστολή καθώς και την κυβέρνηση, το υπουργείο παιδείας και τους πρυτάνεις για την απόλυτη ευθύνη που έχουν για τα σημερινά γεγονότα. Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση πως δεν τρομοκρατούμαστε, αντιθέτως θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο δυναμικά για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε και όλους τους φοιτητικούς συλλόγους.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ…
…ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!
ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: ΣΣΕΥΠ, ΣΓΤΚΣ
EMΠ: ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν μερικές εβδομάδες η ΕΛ.ΑΣ. έκανε προσαγωγές εργαζομένων ακόμη και από τα σπίτια τους και οι χρυσαυγίτες των ΜΑΤ των Τόσκα και Τσίπρα αντιμετώπιζαν τους εργάτες που διαμαρτύρονταν έξω από το Market In στα Γιάννενα με χημικά.
Την Πέμπτη η επιχείρηση επιστράτευσε μπράβους για να αντιμετωπίσει τους απεργούς.
Φυσικά η αστυνομία του Τσίπρα άφαντη. Ούτε μια σύλληψη τραμπούκου ούτε μια ενόχληση. Παρ' όλο που οι φωτογραφίες με τις φάτσες τους έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.
Ε, ναι! Μην ενοχληθεί κι ο Βίτσας με συλλήψεις που θα στενοχωρήσουν τον Κασιδιάρη! Ξευτιλισμένοι!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


«Προδότες οι ένοπλοι που μετέχουν στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακές»
 Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017, 15:16
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ότι χαιρετίζει οποιονδήποτε ρόλο αναλάβει ο ΟΗΕ στις συριακές εκλογές εφόσον αυτός συνδέεται με την εθνική κυριαρχία της Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα η συριακή προεδρία.
Σε συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν στην βάση Μεϊμίμ της Συρίας, ο Άσαντ χαρακτήρισε επίσης "προδότες" αυτούς που μετέχουν στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακές που δρουν στην ανατολική Συρία, προσθέτει το προεδρικό γραφείο του Άσαντ σε ανακοίνωσή του προς τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπανγκλαντές: Νεκροί και τραυματίες σε κέντρο που διένειμε δωρεάν τρόφιμα
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017, 14:26
Τη ζωή τους έχασαν 10 άνθρωποι και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν στο Μπανγκλαντές όταν πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων έκανε επιδρομή σε ένα κοινοτικό κέντρο στο οποίο θα γινόταν προσευχή και θα διανέμονταν δωρεάν πακέτα τροφίμων, σύμφωνα με την αστυνομία.
Η οικογένεια πρώην δημάρχου στην πόλη Σιταγκόνγκ είχε διοργανώσει συνάντηση για προσευχή και θα διένειμε δωρεάν πακέτα με τρόφιμα στη μνήμη του.
«Ανακοινώσαμε επανειλημμένως από τα μεγάφωνα ότι ήταν αρκετά τα αποθέματα τροφίμων που υπήρχαν στο κέντρο, αλλά όταν άνοιξε η πύλη, εκατοντάδες άνθρωποι προσπάθησαν να μπουν μέσα ταυτοχρόνως», δήλωσε ο Ντεβάσις Πολ, ένας τοπικός ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος Αουάμι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Οκτώ γυναίκες και δύο παιδιά σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή της αληταραδικης ισλαμοφασιστικης Σ. Αραβίας
 Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017, 12:31
Οκτώ γυναίκες και δύο παιδιά, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν στην Υεμένη οι αληταραδικες δυνάμεις του αποικιοκρατικου συνασπισμού που τελεί υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσαν σήμερα κάτοικοι.
Οι γυναίκες και τα παιδιά αυτά σκοτώθηκαν χθες το βράδυ από πλήγμα που δέχθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν από τις υπό τη Σαουδική Αραβία αποικιοκρατικες δυνάμεις την ώρα που επέστρεφαν από έναν γάμο στην επαρχία Μαρίμπ, που βρίσκεται ανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά και τελεί υπό τον έλεγχο των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών Χούτι.
Εκπρόσωπος του αποικιοκρατικου συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία, ο οποίος αρνείται κατά το συνηθειο των φασιστων που λενε παντα ψεματα ότι βάζει στο στόχαστρο αμάχους και σημειώνει ότι οποιαδήποτε πληροφορία για επίθεση ερευνάται, δεν απάντησε σε ηλεκτρονικό μήνυμα που του εστάλη για να σχολιάσει την είδηση αυτή.
Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι τα θύματα, όλα θηλυκού γένους, ανήκαν στην ίδια οικογένεια, αλλά δεν διευκρίνισαν σχετικά με τις ηλικίες τους ή με το αν βρίσκονταν μαζί τους κι άλλοι.
Ο αληταραδικος αποικιοκρατικος συνασπισμός δυνάμεων που τελεί υπό τη Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί παντα  αεροπορικές επιδρομές (μιας και μονο αυτος διαθετει πολεμικη αεροπορια) σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες Χούτι στο πλαίσιο του αποικιοκρατικου πολεμου  που διεξάγει.
Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στη σύγκρουση αυτή, η οποία έχει αναγκάσει επίσης περισσότερους από δύο εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έχει προκαλέσει μια επιδημία χολέρας που έχει προσβάλει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλή: Ο συντηρητικός ακροδεξιος πινοσετικος νεοφιλελε και δισεκατομμυριούχος Σεμπαστιάν Πινιέρα ο νικητής των εκλογών
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017, 08:27
Ο συντηρητικός ακροδεξιος πινοσετικος νεοφιλελε πρώην πρόεδρος της Χιλής (2010-2014) και δισεκατομμυριούχος Σεμπαστιάν Πινιέρα αναδείχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή στη χώρα. Ο Πινιέρα θα διαδεχθεί τη κεντροαριστερη «σοσιαλίστρια» Μισέλ Μπατσελέτ, με το εκλογικό αποτέλεσμα να επιβεβαιώνει τη στροφή της Χιλής προς τα δεξιά.
Βάσει των αποτελεσμάτων, μετά την καταμέτρηση σχεδόν όλων των ψηφοδελτίων (99%) από την εκλογική επιτροπή, ο Πινιέρα έλαβε το 54,57% των ψήφων έναντι 45,43% του κεντροαριστερού αντιπάλου του, του πρώην δημοσιογράφου Αλεχάντρο Γκιγιέ.
«Υποστήκαμε μια οδυνηρή ήττα» παραδέχθηκε ο 64χρονος Γκιγιέ λίγες ώρες μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων.
Παρότι η αναμέτρηση αναγγελλόταν αμφίρροπη από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, τελικά ο 68χρονος ακροδεξιος πινοσετικος επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος κατήγαγε μια καθαρή νίκη.
«Στον πρώτο γύρο λάβαμε λιγότερες ψήφους από ό,τι προβλεπόταν και στον δεύτερο περισσότερες από ό,τι προβλεπόταν» δήλωσε με εμφανή ικανοποίηση ο Πινιέρα στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής, πλάι στον αντίπαλό του, ο οποίος υποσχέθηκε μια «εποικοδομητική» αντιπολίτευση.
Ο Πινιέρα, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα, θα επανέλθει στην προεδρία της Χιλής για το διάστημα από το 2018 μέχρι το 2022. Οι υποστηρικτές του βγήκαν στους δρόμους στην πρωτεύουσα Σαντιάγο για να πανηγυρίσουν.
Άνθρωπος παθιασμένος με την ιστορία και μεγάλος βιβλιόφιλος, ο Πινιέρα υποστηρίχθηκε ανεπιφύλακτα από τον φίλο του, τον ακροδεξιο νομπελίστα λογοτεχνίας Μάριο Βάργκας Γιόσα.
Στη Χιλή, μια από τις ισχυρότερες οικονομίες της Λατινικής Αμερικής, κυβέρνησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κεντροαριστερή Μισέλ Μπατσελέτ, η οποία προώθησε μια σειρά αμφιλεγομενων «προοδευτικών» μεταρρυθμίσεων, από τη νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων έως την αποποινικοποίηση της άμβλωσης. Ο νόμος δεν της επέτρεπε να είναι υποψήφια σε αυτές τις εκλογές.
«Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχίσουν να συζητιούνται, είναι αμετάκλητες» έκρινε ο αναλυτής Γκιγιέρμο Όλτσμαν. Μια που θα μπορουσε να είναι από τις σημαντικότερες είναι η δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, η οποία όμως ακόμα συζητείται στο κοινοβούλιο.
Η Μπατσελέτ τηλεφώνησε στον επόμενο πρόεδρο για να τον συγχαρεί.
Η Μισέλ Μπατσελέτ είναι η μοναδική γυναίκα που κυβερνούσε μια χώρα της περιοχής. Ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που αναδείχθηκε στην προεδρία της Χιλής. Αποδυκνειοντας ότι δεν φτανει να εισαι γυναικα για να κανεις προοδευτικες μεταρρυθμισεις, αλλα εκεινο που προεχει είναι να εισαι ανθρωπος.
Ο πινοσετικος Σεμπαστιάν Πινιέρα, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 2,7 δισ. δολάρια από το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό «Forbes», είχε εξασφαλίσει, πριν από τον δεύτερο γύρο, την υποστήριξη του ακροδεξιού υποψήφιου Χοσέ Αντόνιο Καστ, ο οποίος έλαβε το 7,9% των ψήφων στον πρώτο γύρο κι αυτοπροβάλλεται ως διεκδικητής της πολιτικής κληρονομιάς του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ (1973-1990).
Ο νικητής των εκλογών της Κυριακής, πάντως, δεν θα έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Οι βουλευτικές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν τον Νοέμβριο, για πρώτη φορά με αναλογική, δημιούργησαν ένα πολιτικό τοπίο με κατακερματισμένη την πολιτική δύναμη.
Ο μελλοντικός ένοικος του προεδρικού μεγάρου Λα Μονέδα «θα χρειαστεί να συνάψει συμμαχίες» με άλλες πολιτικές δυνάμεις, προέβλεψε ο Ροδρίγο Οσόριο, καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο του Σαντιάγο.
Ο διάδοχος της Μπατσελέτ στην προεδρία της πέμπτης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής θα επωφεληθεί πάντως από την ανάκαμψη της νεοφιλελευθερης οικονομίας. Έπειτα από τέσσερα χρόνια που βρισκόταν στο ρελαντί, με ρυθμό επέκτασης 1,8% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο, η οικονομία της Χιλής θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,8% το 2018, σύμφωνα με τη Cepal, την οικονομική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τη Λατινική Αμερική.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ονδούρα: Η νεθευμενη δεξια εκλογική επιτροπή ανακήρυξε τον δεξιό απερχόμενο πρόεδρο Ερνάντες νικητή των εκλογών
 Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017, 03:04
Ο δεξιός απερχόμενος νοθος πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες ανακηρύχθηκε επίσημα νικητής των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα της κεντρικής Αμερικής την 26η Νοεμβρίου από την δικια του νοθευμενη εκλογική επιτροπή, παρά το γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο διεξήχθη η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων προκάλεσε έντονες αμφισβητήσεις και η αντιπολίτευση κατήγγειλε νοθεία.
«Ο πρόεδρος που εξελέγη για την περίοδο από το 2018 ως το 2022 είναι ο Χουάν Ορλάντο Ερνάντες Αλβαράδο», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογοδικείου (Tribunal Supremo Electoral, TSE), Νταβίντ Ματαμόρος.
Ο κεντροαριστερός υποψήφιος και αντίπαλος του Ερνάντες, Σαλβαδόρ Νασράλα, επανέλαβε την Κυριακή πως θεωρεί ξεκάθαρο ότι υπήρξε νοθεία, «πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά» τις προεδρικές εκλογές της 26ης Νοεμβρίου, ενώ πρόσθεσε πως αναχωρεί για την Ουάσινγκτον, όπου σκοπεύει να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) και στελέχη της διπλωματίας των ΗΠΑ.
Οι δηλώσεις του Νασράλα, που ο υποψήφιος της Συμμαχίας της Αντιπολίτευσης Εναντίον της Δικτατορίας έκανε σε ένα βίντεο, το οποίο μεταφορτώθηκε στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, καταγράφηκαν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου της εκλογικής επιτροπής.
Ο Νασράλα διευκρίνισε πως προγραμματίζει να συναντηθεί με στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και με τον Λουίς Αλμάγκρο, τον επικεφαλής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΑΚ τόνισε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ότι συνεχίζουν να υπάρχουν «σοβαρά ερωτήματα» για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στην Ονδούρα και πρόσθεσε ότι θα δώσει σύντομα συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα αυτό.
Εδώ και σχεδόν έναν μήνα, οι υποστηρικτές του Νασράλα διαδηλώνουν και καταγγέλλουν την «απάτη» που διαπράχθηκε κατ' αυτούς, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από το TSE.
Ο πρώην πρόεδρος Μανουέλ Σελάγια, συντονιστής της Συμμαχίας της Αντιπολίτευσης, τόνισε παράλληλα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ότι «απορρίπτουμε εντελώς τη διακήρυξη του Ανώτατου Εκλογοδικείου», ενώ κάλεσε να ενταθούν οι κινητοποιήσεις εναντίον της «νοθείας» που θεωρεί ότι διαπράχθηκε στις εκλογές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Η οργάνωση ανταρτών ELN είναι διατεθειμένη να συμφωνήσει στην παράταση της κατάπαυσης του πυρός
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017, 04:24
Η οργάνωση ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) διαβεβαίωσε την Κυριακή ότι είναι διατεθειμένη να παρατείνει την κατάπαυση του πυρός που κηρύχθηκε νωρίτερα εφέτος, η ισχύς της οποίας εκπνέει τον επόμενο μήνα, εάν διαπιστωθεί ικανοποιητική πρόοδος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που διεξάγει με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος.
Αντιπροσωπείες του ELN και της κυβέρνησης διεξάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες στο Κίτο του Ισημερινού τους τελευταίους 10 μήνες, έπειτα από μια μακρά, μυστική φάση διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της προσπάθειας να τερματιστεί μια εμφύλια σύρραξη που διαρκεί πάνω από 53 χρόνια.
Η κατάπαυση του πυρός, η πρώτη που κήρυξε η οργάνωση, τέθηκε σε ισχύ τον Οκτώβριο και λήγει την 9η Ιανουαρίου. Την επιβλέπουν η ρωμαιοκαθολική εκκλησία και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.
«Είμαστε διατεθειμένοι να συμφωνήσουμε σε μια νέα εκεχειρία, μόλις διαπιστώσουμε από κοινού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την πρόοδο, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και τα αποτελέσματα της ισχύουσας» ανέφερε η οργάνωση σε ανοικτή επιστολή της προς τον ΟΗΕ, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό του ELN στο Twitter.
Η οργάνωση ανέφερε ότι θα αξιολογήσει επίσης κατά πόσο η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να υπερβεί τα εμπόδια που υπάρχουν στις συνομιλίες.
Ο ELN, μια οργάνωση που κατά εκτιμήσεις έχει ακόμη 2.000 αντάρτες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Τουλάχιστον τρεις άμαχοι νεκροί σε αεροπορική σαουδαραβικη επιδρομή
 Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017, 04:13
Τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν στην κεντρική Υεμένη, στη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού ο οποίος εγινε από την αεροπορία της αποικιοκρατικης συμμαχίας υπό τη διοίκηση της καθυστερημενης Σαουδικής Αραβίας, (η Υεμενη δεν εχει αεροπορια), όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Κυριακή ένας τοπικός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, αυτοκίνητο με αμάχους που βρισκόταν σε έναν δρόμο της Χάριμπ Αλ Καραμίς, μιας περιφέρειας της επαρχίας Μαρίμπ, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαναά, στοχοθετήθηκε από ένα αεροσκάφος που ανήκε στην ισλαμοφασιστικη στρατιωτική συμμαχία των σαουδαραβων και των αλλων σειχιδων.
Η αποικιοκρατικη ισλαμοφασιστικη συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ επενέβη τον Μάρτιο του 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη για να σταματήσει την προέλαση των σιιτών ανταρτών πατριωτων Χούτι, που εχουν καταλάβει τεράστιες εκτάσεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, την οποία κατέχουν ακόμη.
Από τη μεριά τους, οι πατριωτες Χούτι ανακοίνωσαν ότι η αεροπορική σαουδαραβικη επιδρομή είχε στόχο μια γαμήλια αυτοκινητοπομπή και είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 γυναίκες.
«Η αεροπορία του εχθρού εξαπέλυσε τρία πλήγματα εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής με γυναίκες που πήγαιναν σε έναν γάμο (...) στη Χάριμπ αλ Καραμίς» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SABA, το οποίο πρόσκειται στους αντάρτες.
Η αποικιοκρατική συμμαχία επικρίνεται συχνά για τα επανειλημμένα «λάθη» της και τους θανάτους αμάχων στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει.
Μετά την επέμβαση της αποικιοκρατικης συμμαχίας, η σύρραξη στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 8.750 ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η Υεμένη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο», σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Την Κυριακή, το Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ ανέφερε μέσω Twitter ότι το ποσό που χρειαζόταν για να προσφερθεί βοήθεια στην Υεμένη το 2017, που υπολογιζόταν σε 2,3 δισ. δολάρια, έχει καλυφθεί «μόλις» κατά «το 61%».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Saif al-Islam Καντάφι θα κατεβει για Πρόεδρος της Λιβύης το 2018
Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας το ειπε και εσπασε τα νέα στην αιγυπτιακή τηλεόραση.
17 Δεκεμβρίου 2017, 23:37
Ο Σάιφ αλ-Ισλάμ  Καντάφι, ο δεύτερος γιος και πρώην διάδοχος του επαναστατικού ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, επιβεβαίωσε στην αιγυπτιακή τηλεόραση, μέσω ενός οικογενειακού εκπροσώπου, του Μπάσεμ αλ Χασίμι αλ-Σούλ, ότι επιδιώκει να κατελθει στις δύσκολες προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους στη Λιβύη .
Ενώ η Λιβύη παραμένει μια αποτυχημένη πολιτεία μετά τον πόλεμο του ΝΑΤΟ του 2011 κατά της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Λαϊκής Λιβυκής Αραβικής Τζαμαχιρίας, πολλοί έχουν πεσει τις ελπίδες τους  στον Saif al-Islam Kaddafi ο οποίος από την απελευθέρωσή του από την αιχμαλωσία φέτος, περιοδεύει στη χώρα και χτίζει την υποστήριξη του  μεταξύ των πολλών φυλετικών παρατάξεων της Λιβύης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Η Fraport εισέπραξε κέρδη στην Ελλάδα ίσα με το 1/8 των συνολικών κερδών της σε όλο τον κόσμο – Η Γερμανία θέλει να ελέγξει τον Ελληνικό τουρισμό” – Τη Δευτέρα η ημερίδα για το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης Χανιων
15/12/2017



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρονιάρες μέρες κι εν όψει κλεισίματος του χρόνου οι εισπρακτικές με την κάλυψη "δικηγορικού γραφείου" έχουν ξεσαλώσει με ειδικά εκπαιδευμένους "τηλεφωνητές" να σε προσβάλλουν και να σε απαξιώνουν. Πήραν θάρρος απ το "μπαταχτσίδικο" αφήγημα της κυβέρνησης και τα δίνουν όλα.
Πολύ βρώμικο το ψωμί σας, να σας κάτσει.
Σχολιο.- Οι περισσότεροι παίρνουν από κινητά, που φυσικά δεν μπορείς να διασταυρώσεις ποιοί είναι και απαγορεύεται να παίρνουν και κάθε μέρα, πολύ περισσότερο περισσότερες φορές, ακόμα και αν πρόκειται για την ίδια την τράπεζα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρειάστηκαν 23 Ισραηλινοί στρατιώτες για να συλλάβουν τον Fawzi Al-Junaidi, έναν 14χρονο Παλαιστίνιο έφηβο διαδηλωτή, στις 7 Δεκεμβρίου. Το βίντεο δείχνει τους Ισραηλινούς στρατιώτες που κρατούν τον νεαρό Παλαιστίνιο με τα μάτια του δεμένα. Ο Fawzi διαδήλωνε κατά της απόφασης του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρυσή Αυγή: Οι συνομιλίες που αποκάλυψαν τον ναζιστικό «θύλακα» στην αστυνομία

Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος, 2017 - 12:27
Ντοκουμέντο για τη δράση θυλάκων της Χρυσής Αυγής μέσα στο αστυνομικό σώμα φέρνει στο φως η «Εφημερίδα των Συντακτών»

Οι συνομιλίες, ανάμεσα σε άλλα, επιβεβαιώνουν και εκ των έσω τη χρυσαυγίτικη ταυτότητα αστυνομικού, του Ιωάννη Αδρασκέλα, καταδικασμένου για δύο επιθέσεις της οργάνωσης. Σημειώνεται ότι, προ μηνών, η εφημερίδα είχε αποκαλύψει τη σκανδαλώδη περίπτωση του, αμετάκλητα καταδικασμένου για τον άγριο τραυματισμό αντιφασίστριας διαδηλώτριας, Βασίλειου Αθανασόπουλου ή «Χάρου», ο οποίος είναι ταυτόχρονα εν ενεργεία αστυνομικός και ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης
Πρόκειται για τις τηλεφωνικές συνομιλίες δύο χρυσαυγιτών μερικές μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συγκεκριμένα στις 25/9/2013. Την ημέρα δηλαδή του μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς ενάντια στην εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης και κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

Το γνωστό πρωτοπαλίκαρο
Στη μία άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκεται λοιπόν -ποιος άλλος;- ο Σωτήρης Δεβελέκος. Στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και «σωματοφύλακας» του Αρχηγού Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει αναγνωριστεί και ως επικεφαλής της πρόσφατης
επίθεσης (1/11/2017) σε βάρος της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη και άλλων γυναικών έξω από το Εφετείο, αλλά δεν προσήχθη ποτέ από την αστυνομία.
Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται αστυνομικός που αναφέρεται ως «Μάνος» και ο οποίος, όπως προκύπτει από τον διάλογο, είναι οργανωμένος χρυσαυγίτης. Ο «Μάνος» μετέχει στις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί στην περιοχή του συλλαλητηρίου και παράλληλα λειτουργεί στα κρυφά ως πληροφοριοδότης του Δεβελέκου. Φροντίζει να τον κρατάει ενήμερο για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και για την εξέλιξη και το μέγεθος της συγκέντρωσης, με τους δύο χρυσαυγίτες να έχουν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συλλαλητήριο.
Στις 15.47 ο «Μάνος» παίρνει τον Δεβελέκο: «Ελα ρε, ήμουνα κάτω και δεν ήθελα να φανώ ότι μιλάω, κατάλαβες; Για αυτό και στο ’κλεισα» λέει και τον ενημερώνει ότι «σε κάνα δυο ώρες θα ’χει συμμετοχή μεγάλη. Και είναι όλοι, είναι τα τεμάχια (sic), είναι η ΔΗΜΑΡ, είναι ο Συνασπισμός, είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, θα ’χει πολύ κόσμο. Τώρα την εξέλιξη, φίλε, δεν την ξέρει κανένας έτσι; Ντάξει’ ο σχεδιασμός είναι άμα τα τεμάχια προχωρήσουν προς τα πάνω (σ.σ. προς τη Μεσογείων) να τους κόψουμε». Κλείνοντας ο Δεβελέκος τού ζητάει: «Θα μ’ έχεις ενήμερο ό,τι χρειάζεται; Να μείνω ήσυχος; Να ’μαστε σε επικοινωνία;» και ο αστυνομικός απαντάει: «Ναι ρε, σε σημείο που μπορώ να μιλήσω, ξέρεις μην καρφωθώ, εννοείται, όπως πάντα».
Στις 18.12, κι ενώ η συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη, ο αστυνομικός παίρνει πάλι τον Δεβελέκο, όπως του υποσχέθηκε: Αστυνομικός: Σαν τις κατσαρίδες βγαίνουνε, βγαίνουνε, βγαίνουνε. Μπενάκη γύρισα βγαίνουνε. Πέντε, τρεις, δύο, έξι, δύο γκόμενες, τρεις -πού στο διάολο!- και πάνε όλοι στα Προπύλαια. Πάνω από χίλια άτομα.
Δεβελέκος: Ανέστησες τον πεθαμένο (σ.σ. το αντιφασιστικό κίνημα, δολοφονώντας τον Παύλο Φύσσα).
Αστυνομικός: Αυτό, ρε μαλάκα. Μαλάκα, τώρα άμα είχα κάμερα είναι πέντε, έξι, δύο,ένας. Αυτό, ανέστησες τον πεθαμένο. Είχαν πεθάνει ρε μαλάκα. [...]
Στη συνέχεια ο Δεβελέκος λέει στον αστυνομικό ότι την προηγούμενη μέρα είχαν γίνει προσαγωγές χρυσαυγιτών (ανάμεσα στους οποίους και ο ίδιος) στον Πειραιά, όπου όπως
λέει ήταν «με το Boss», δηλαδή τον Αρχηγό του:
Δεβελέκος: Ξέρεις τι τους είπε ο Μεγάλος (Μιχαλολιάκος); (σ.σ. στους αστυνομικούς που έκαναν τις προσαγωγές)
Αστυνομικός: Για πες.
Δεβελέκος: Μεταξύ μας, μη φύγει παραέξω.Και μαζευτήκανε και κωλώσανε.
Αστυνομικός: Για πες.
Δεβελέκος: Αν πάθω, λέει, εγώ τίποτα ή κάποιος από μας, το αίμα μου και το αίμα μας στα παιδιά σας θα το βρείτε.
Αστυνομικός: Ω μαλάκα. Μπράβο, ρε Νίκο, αν μου επιτρέπεις να τον πω Νίκο, μπράβο ρε Νίκο!
Δεβελέκος: Και το πήρανε το μήνυμα. Το μήνυμα της κατάρας το πήρανε.
Αστυνομικός: Ξέρουν αλλά το ακούσανε και από τα χείλη...
Δεβελέκος:... τα επίσημα.
Και βέβαια το μήνυμα του Φίρερ είναι σαφές και παραπέμπει στις πρακτικές της μαφίας. Κι έπειτα ο «Μάνος» λέει ότι «ο Χάρος (σ.σ. ο χρυσαυγίτης ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Αθανασόπουλος) είναι λίγο, ξέρεις, έχει μαυρίσει. Λέει μάλλον θα μας γαμήσουνε, αλλά ο
Μεγάλος (Μιχαλολιάκος) είναι όντως πολύ πιο αισιόδοξος».
Αναλυτική ενημέρωση
Στις 19.11 ο αστυνομικός ξαναπαίρνει τον Δεβελέκο για να τον ενημερώσει ότι οι διαδηλωτές «τραβάνε για πάνω, ξεκινήσανε, ανεβαίνουνε (προς τη Μεσογείων)», ότι «έχει πολύ κόσμο. Πάνω από 5 χιλιάρικα» και ότι οι διμοιρίες των ΜΑΤ «είναι στο σημείο που πρέπει».
Την επόμενη μέρα (26.9.2013, 11.53) οι δύο χρυσαυγίτες ξαναμιλούν και αφού ο αστυνομικός λέει για την... «αερόβια» γυμναστική που έκανε κατά τη διάρκεια της πορείας, ο Δεβελέκος τον ρωτάει: «Με τον Γιάννη τι γίνεται; Πώς το βλέπεις;»
Αστυνομικός: Μ’ αρέσει η ερώτησή σου, φίλε.
Δεβελέκος: Ρε φίλε, όλη την αστυνομία θα διώξουν; Δεν μπορούν.
Οι δύο συνομιλητές αναφέρονται φυσικά στην έρευνα που πραγματοποιούσε εκείνες τις μέρες, με εντολή τού τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την ύπαρξη θυλάκων της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία. Και βέβαια ο «Γιάννης» δεν είναι άλλος από τον αστυνομικό Ιωάννη Αδρασκέλα, αμετάκλητα καταδικασμένο για δύο επιθέσεις της Χρυσής Αυγής. Για την επίθεση στο «Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο» (17/6/2000) και για την επίθεση σε μέλη της ΟΣΕ στην πλατεία Κυψέλης (30/6/2000).
Ο χρυσαυγίτης Αδρασκέλας
Κάπου εκεί ο «Μάνος» επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Αδρασκέλας είναι χρυσαυγίτης και ότι συμμετείχε, όπως άλλωστε και ο ίδιος, σε φιέστα της οργάνωσης για τα Ιμια: «Κάθισα σπίτι και είδα στο Μέγκα κατά τις 12 το βράδυ το αφιέρωμα “Eρευνα” του Τσίμα. Και ρε φίλε, κάποια στιγμή δείχνει, όχι απ’ τα πρώτα, από τα δεύτερα Iμια, τον κόσμο. Είναι η κάμερα μέσα μας, περνάει περνάει κι όπως δείχνει το αριστερό, φίλε, βλέπω έναν, τον πλησιάζει η κάμερα και τον φέρνει στην οθόνη έτσι. Κι είναι ο Αδρασκέλας, φίλε. Κρατάει σημαία, έχει ένα σκουφάκι κι έρχεται φάτσα στην κάμερα. Φάτσα!
Δεβελέκος: Τίποτα δεν θα κάνουν, θα διώξουν όλη την αστυνομία; Ο,τι κάνανε κάνανε.
Αστυνομικός: Hδη έχει δημιουργηθεί πρόβλημα μεγάλο. Ο Φλεβάρης της Εύβοιας ήτανε γαμώ τα παιδιά. Είναι, εξακολουθεί να είναι, τι πάει να πει; Και ο Γάτος, ο διευθυντής Ασφαλείας, είναι γαμώ τα παιδιά, γαμώ τους αξιωματικούς!
Και εδώ ο «Μάνος» αναφέρεται βέβαια στον Ευάγγελο Φλεβάρη, αστυνομικό διευθυντή Εύβοιας, και στον Παρασκευά Γάτο, διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά την πλημμελή στάση της αστυνομίας απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις 20/9/2013 στην Χαλκίδα. Οταν, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου, χρυσαυγίτες οπλισμένοι με ρόπαλα αφέθηκαν από τις τοπικές αστυνομικές αρχές να δρουν ανενόχλητοι και τελικά χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικού σώματος από την Αθήνα για να πραγματοποιηθεί έρευνα στα γραφεία της οργάνωσης και συλλήψεις. Αλλά το καλύτερο είναι ότι ο διάδοχος του Ευάγγ. Φλεβάρη στη θέση του αστυνομικού διευθυντή Εύβοιας ήταν ο Λάμπρος Χουλιαράς, σήμερα εν αποστρατεία και δεδηλωμένος χρυσαυγίτης. Είναι αυτός τον οποίο ο Μιχαλολιάκος προωθεί ως υποψήφιο βουλευτή της οργάνωσης στην Εύβοια, γεγονός το οποίο συνδέεται με την πρόσφατη αποχώρηση του πρώην περιφερειάρχη Εύβοιας Νίκου Μίχου από τη Χρυσή Αυγή.
Οσο για τον καταδικασμένο Αδρασκέλα, τελικά δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ στα πενιχρά αποτελέσματα της έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία βρήκε όλες κι όλες μόνο 10 περιπτώσεις διασύνδεσης αστυνομικών με την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης. Αριθμός που φαινόταν ελάχιστος ακόμη και μπροστά στα δημοσιευμένα στοιχεία στον Τύπο της εποχής.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!!!!!!!!!
Για όσους δεν με γνωρίζουν, ονομάζομαι Δημητροπούλου Ιωάννα και είμαι ειδικευόμενη αναισθησιολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Έχω έναν γιο 2 ετών, τον Μορφέα, ο οποίος εδώ και 6 μήνες παλεύει με Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία. Από την αρχή της διάγνωσης του εντάχθηκε σε υψηλού κινδύνου σχήματα χημειοθεραπείας λόγω της πτωχής απάντησης που είχε στα αρχικά φάρμακα.
Ένα από τα φάρμακα που τον βοήθησε να κάνει ύφεση της νόσου του είναι η ασπαραγινάση. Όμως στο σκεύασμα που κυκλοφορεί ευρέως στη χώρα μας εμφάνισε σοβαρό αλλεργικό σοκ και έτσι απαγορεύεται να το πάρει ξανά.
Τον Αύγουστο του 2017 κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες να παραγγείλουμε από το εξωτερικό (από την Αγγλία συγκεκριμένα) ένα σκεύασμα που περιέχει την ουσία ασπαραγινάση αλλά από ένα φυτό την ερβίνια. Το φάρμακο αυτό, ERWINASE, δεν έχει έρθει από τότε!!!!!!!!
Μέχρι τώρα χρησιμοποιήσαμε όλα τα στοκ φιαλίδια που υπήρχαν στην Ελληνική επικράτεια (από το νοσοκομεία Παπανικολάου, από το Παίδων Αγ.Σοφία και από όπου αλλού μπορέσαμε να βρούμε).
Μην βρίσκοντας άλλα φιαλίδια αποφάσισαν οι θεράποντες να χορηγήσουν την τρίτη και τελευταία επιλογή φαρμάκου, το Ongaspar, το οποιο επειδή περιέχει και αυτό ανασυνδυασμένη ασπαραγινάση όπως το πρώτο, έκανε και αυτό αλλεργικό σοκ στο παιδί.
Η μόνη λύση για να ολοκληρώσει ο γιος μου τα υπόλοιπα απαιτούμενα σχήματα χημειοθεραπείας και να είναι όλα έτοιμα όταν θα βρεθεί δότης να κάνουμε μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι το φάρμακο ERWINASE.
Η εταιρία που το παράγει ρίχνει ευθύνες στον ΙΦΕΤ, ο ΙΦΕΤ ρίχνει ευθύνες στην εταιρία που το διανέμει και μου δίνει δικαιολογίες του στυλ ότι δεν μπορούν να διαβάσουν ότι στέλνουν οι θεράποντες, ότι δεν έχουν φάρμακο, ότι το στέλνουν επιλεκτικά κα.
Έχω βρει το φάρμακο αυτό σε νοσοκομείο του Λονδίνου αλλά κανένας φορέας δεν μου δίνει έγκριση να το φέρω κατευθείαν!!!!!!
Εχω επικοινωνήσει για το θέμα με τη διοίκηση του νοσοκομείου που νοσηλεύεται ο γιος μου, με τον Υπεάρχη, με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου και όλοι είναι παραπάνω από πρόθυμοι να βοηθήσουν ΑΛΛΑ ακόμα δεν έχει έρθει το πολυπόθητο φάρμακο.
Οι γιατροί λένε πως σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν τα επόμενα σχήματα με αυτό το φάρμακο η πιθανότητα υποτροπής είναι μεγάλη. Αύριο θα ξεκινήσει το επόμενο σχήμα χημειοθεραπείας και φάρμακο δεν υπάρχει πουθενά στην επικράτεια.
Βοηθήστε με σας παρακαλώ να κοινοποιηθεί το θέμα αυτό, να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται μήπως και γίνει κάτι!!!
Ευχαριστώ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ Στρατιωτες συλλαμβανουν τρομοκρατημενα μικρα παιδια



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΠΡΟΣΦΩΝΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. «ΖΗΤΟΥΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ.ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ.ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΟΥΜΕ ΡΟΜΕΙΚΑ.[ΕΛΛΗΝΙΚΑ]ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΡΟΜΕΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ.ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ.ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΑΣ.Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΕΒΡΙΜΤΖΙ[ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ]ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.ΤΟ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ» Ο ΤΟΛΜΗΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟΤΕΙΝΩΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑ ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΒΙΑ.ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΒΙΑ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΑΣΧΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ
https://www.youtube.com/watch?v=Ly_DyM0PzFI&feature=share




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο εορταστικό ωράριο
τι γιορτάζουμε;
Τα 12ωρα οι υπάλληλοι
ή τη αφραγκία μας εμείς;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενας θάνατος είναι το ίδιο τραγικό γεγονός είτε προκύπτει από οργανικά αίτια είτε προκύπτει από....πολιτικά.... Μόνο που, στη δεύτερη περίπτωση, είμαστε συνυπεύθυνοι.
«Κάθε ημέρα δύο άνθρωποι στην Ελλάδα κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας και τουλάχιστον ένας αυτοκτονεί.
Το σοκαριστικό αυτό συμπέρασμα προκύπτει από τα στατιστικά στοιχειά που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. και παρουσιάζονται στη HuffPost Greece για τις απόπειρες αυτοκτονίας και τις αυτοκτονίες».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Απατη στο facebook.  Εισιτηρια – μαιμου στο ονομα της Aegean.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγραψε χθες μια ασχετη, αγνωστη τύπισσα μια σκατοψυχη μαλακια για τον Μπεσκενη και της την έπεσαν, κυρίως φιλελεδες είναι η αλήθεια, ότι δεν σέβεται τον νεκρό, την ανθρώπινη ζωή, την τραγωδία ενός πρόωρου θανατου. Και δικαιολογημενα της την έπεσαν. Τουλάχιστον μεχρι να αρχισουν να δημοσιευουν πού ειναι το σπιτι της, το μαγαζι της, να την απειλούν κτλ.
Η τύπισσα μαζευτηκε, θες φοβήθηκε, θες μετανιωσε, πάντως ζήτησε συγγνώμη.
Το εξοργιστικο ωστόσο είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτοί που από χθες αλυχτανε είναι αυτοί που είχαν στήσει ένα ξέφρενο διαδικτυακό παρτι πάνω από τον σκοτωμενο Γαλαξιαρχη, -43 ήταν κι αυτος by the way- που πανηγυριζαν και μιλούσαν για "αποβρασματα", και έγραφαν ότι ξεβρωμισε ο τοπος.
Κανένας σεβασμός στον νεκρό δεν τους ενδιαφέρει. Κανένα ήθος δεν έχουν να επιδείξουν. Η ευαισθησία τους είναι ευκαιριακη, η υποκρισία τους μονο μονιμη.
Οι άνθρωποι που πενθουν τον νεκρό τους έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου. Αυτοί που εργαλειοποιουν τον θάνατο για να προπαγάνδισουν μια δήθεν ιδεολογική ανωτερότητα είναι απλώς για τα σκουπίδια.
Συλλυπητήρια στους ανθρώπους που τον ήξεραν και τον αγαπουσαν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρθρο Δ. Καζάκη: Η Κρήτη προορίζεται να γίνει το Ντιέγκο Γκαρσία της Μεσογείου;
18/12/2017
http://agonaskritis.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%BA-%CF%84%CE%BF-brain-gain-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AE%CF%81%CE%B8%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B4/
Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ στα μέσα Οκτωβρίου φαίνεται ότι ήταν καταληκτική ως προς τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με την Κρήτη. Για πρώτη φορά από τότε που οι μεγάλες δυνάμεις και κυρίως η Βρετανία επέβαλλαν καθεστώς «ανεξάρτητης πολιτείας» στην Κρήτη (1896 – 1913) τίθεται θέμα ανοιχτά για το καθεστώς κυριαρχίας που διέπει το ηρωικό νησί. Οι Κρήτες πατριώτες πρέπει να επαγρυπνούν όσο ποτέ άλλοτε.
Η επιβολή της «ανεξάρτητης πολιτείας» στην Κρήτη προτάθηκε πρωτίστως από τη Βρετανία ως μεταβατική μορφή προκειμένου να μετεξελιχθεί το νησί σε προτεκτοράτο της Αλβιώνος. Με ανάλογο καθεστώς σαν αυτό της Κύπρου εκείνο τον καιρό. Θυμίζουμε ότι η Βρετανία προσάρτησε την Κύπρο ως προτεκτοράτο το 1878 υπό τυπική Οθωμανική επικυριαρχία. Κάτι που ίσχυε έως το 1914, οπότε η Βρετανία προσαρτά ολοκληρωτικά την Κύπρο ως αποικία.
Γιατί ήθελε την Κρήτη η Βρετανία; Πρώτα και κύρια για την Σούδα. O αξιωματικός του ελληνικού πολεμικού ναυτικού Περικλής Αργυρόπουλος έγραφε το 1905 στο βιβλίο του «Η Θέσις της Ελλάδος Απέναντι των Δυνάμεων» σχετικά με την επιδίωξη της Αλβιώνος να προσαρτήσει την Κρήτη: «Ευεξήγητος άλλως τε ο έρως της ναυτικής Αλβιώνος δια την Κρήτην, και ιδίως, δια τον ωραίον της Σούδας λιμένα, όστις κατακτώμενος θέλει συμπληρώσει το κομβολόγιον των εν τη Μεσογείω ναυτικών αυτής σταθμών των οδηγούντων εις τας Ινδίας και επιβλεπόντων την Αίγυπτον, Τουρκίαν και Ελλάδα».
http://agonaskritis.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%BA-%CF%84%CE%BF-brain-gain-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AE%CF%81%CE%B8%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B4/
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (πρώην ΠΑΣΟΚ) διεκδικεί να παίξει το ρόλο του πάλαι ποτέ Αγγλικού κόμματος, που πάσχιζε να στήσει η Βρετανία στην Κρήτη από το 1878. Να γιατί η τόσο ιδιαίτερη σχέση της με την Κρήτη και τα κυκλώματα των κύριων μέσων ενημέρωσης του νησιού. Εκεί που πριν κανά δυο χρόνια τα συγκεκριμένα περιφερειακά ΜΜΕ – τα οποία επαξίως επιλέχθηκαν να εκπροσωπηθούν από δημοσιογράφους στο debate των δελφίνων της Δ.Π. στην ΕΡΤ – φυτοζωούσαν, ξαφνικά βρέθηκαν να κάνουν επενδύσεις εξοπλισμού και υποδομών αξίας εκατομμυρίων. Τυχαίο; Κάθε άλλο.
Το πολιτικό και κομματικό σύστημα που χρειάζονται οι ΗΠΑ και το Ισραήλ για να επιβάλλουν στην Κρήτη καθεστώς ανάλογο μ’ εκείνο του Ντιέγκο Γκαρσία, είναι απολύτως έτοιμο. Το μόνο που μένει είναι να δούμε πώς θα αντιδράσει ο λαός της Κρήτης. Θα αποδεχθεί τη μοίρα του, θα χάσει το νησί του, θα δεχθεί ότι δεν δέχθηκαν ποτέ οι πρόγονοί του, ή θα φέρει την ανατροπή;


5 σχόλια:

e-h είπε...


My heart sinks when I see Palestinians - especially children - picked up by IDF, dragged through the streets, and put in jail. No parent, no human with a heart can watch what's happening in Ramallah, Hebron, Bethlehem, Gaza... and do nothing.
And what keeps me going is knowing that you’re in this with me, and that this movement is truly growing.
So I wanted to share this video with you that demonstrates some of the work that we've done together in 2017.
Like everything we make, it’s also an organizing tool, so please watch it yourself but also share it so that more people will understand what JVP is all about and get more involved in the work.
Thank you for being a part of what makes JVP. There's no way we can make meaningful change without all of us doing the right thing together.
Click here to watch and share - and thank you again for all you do.

https://secure.everyaction.com/O4pZZr1-jE68aTnAunxIXg2?emci=817d8a6c-8be3-e711-80c2-00155da75f18&emdi=827d8a6c-8be3-e711-80c2-00155da75f18&ceid=94047&fn=Dimitris&mn=&ln=Kaplanis&em=dimkap2007%40yahoo.com&add1=&ci=Athens&st=&pc=&hp=&mp=&wp=&ep=&oc=&p=&s=



Η καρδιά μου βυθίζεται όταν βλέπω τους Παλαιστίνιους - ειδικά τα παιδιά - που απηχθησαν από τον IDF, τα έσυραν τους δρόμους και τα έβαλαν στη φυλακή. Κανένας γονέας, κανένας άνθρωπος με καρδιά δεν μπορεί να μην προσέξει τι συμβαίνει στη Ραμάλα, τη Χεβρώνα, τη Βηθλεέμ, τη Γάζα ... και να μην κάνει τίποτα.
Και αυτό που με κρατάει είναι να γνωρίζω ότι βρίσκεστε σε αυτό μαζί μου και ότι αυτό το κίνημα αυξάνεται πραγματικά.
Έτσι ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτό το βίντεο που δείχνει μερικά από τα έργα που έχουμε κάνει μαζί το 2017.
Όπως όλα όσα κάνουμε, είναι επίσης ένα οργανωτικό εργαλείο, οπότε παρακαλώ παρακολουθήστε τον εαυτό σας, αλλά και να το μοιραστείτε έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να καταλάβουν τι είναι το JVP και να εμπλακεί περισσότερο στην εργασία.
Σας ευχαριστώ που είστε μέρος του τι κάνει το JVP. Δεν υπάρχει τρόπος να κάνουμε ουσιαστική αλλαγή χωρίς να κάνουμε όλοι μαζί το σωστό.
Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε και να μοιραστείτε - και σας ευχαριστώ ξανά για όλα όσα κάνετε.

https://secure.everyaction.com/O4pZZr1-jE68aTnAunxIXg2?emci=817d8a6c-8be3-e711-80c2-00155da75f18&emdi=827d8a6c-8be3-e711-80c2-00155da75f18&ceid=94047&fn=Dimitris&mn=&ln=Kaplanis&em=dimkap2007%40yahoo.com&add1=&ci=Athens&st=&pc=&hp=&mp=&wp=&ep=&oc=&p=&s=

e-h είπε...


When President Trump unilaterally declared Jerusalem the capital of Israel, my immediate response was horror and despair.
But the truth is, this is a moment of opportunity.
More Americans than ever now see that the U.S. is no honest broker between Israelis and Palestinians.
And that’s why the timing could not be better to launch our historic Basebuilding Initiative.
Our goal is to organize 5% of the American Jewish community into JVP: enough to change the sum total impact of American Jews on U.S. policy toward Israel/Palestine.
We believe this is the biggest, most ambitious project in the last generation of Jewish social justice organizing.
And it’s going to take resources.
Now is the best time to become a JVP donor at any amount that works for you. Will you join us today?
5% represents a tipping point where what American Jews think, say, and do about Israel/Palestine fundamentally changes. Passing that threshold will allow us to:
• Break the impasse in DC. We’ll get to 5% by organizing in every corner of the country— so we’ll be able to back up legislators everywhere when they vote for equality and justice.
• Launch a new era of Jewish communal life. Imagine a Jewish community where you could bring your full political and spiritual self— without fear or shame. The more we grow, the more we make this a reality— first for our members, and by extension, we will inspire (and push when necessary!) the broader Jewish world.
• Forge a new Jewish tradition: listening to Palestinians. With our growing media and digital footprint, we make the simple act of listening transformative. We’re challenging Jewish-only narratives, helping amplify Palestinian stories to ever-wider audiences, and proudly sharing our own political journeys.
How will we make this happen?
Building an active, engaged, educated base of members has been our core strategy already for many years. But to reach our ambitious goals, we are going to be more intentional, more focused, and more accountable to each other than we ever have been before.
In other words, what this plan is all about is taking what JVP does best, and bringing it to scale.
• Creating a political and spiritual home. On top of our 70 chapters, we’re launching a new Chavurah Network, a group of DIY Jewish spiritual communities aligned with JVP’s values. Because none of us can sustain this work in isolation, the communities we build are one of our most important victories.

e-h είπε...


• Supporting you! There’s no magic way to build a base— it’s about having conversations with the people you actually know, so our field team will be calling 7,000 people this year, hosting over a dozen in-person trainings to go with more than 100 digital webinars and briefings.
• Fighting and winning smart campaigns. We’re not afraid to take anyone to task when they stand in the way of justice and equality— whether AIPAC, the ADL, or giant corporations like Hewlett Packard. And we win: diverting money away from occupation profiteers, shutting down gatekeepers, and making real change.
• Centering racial justice. We’re diving into an examination of racial justice and racism in Jewish communities, and inside JVP. And we’re committing to doing better at putting our anti-racist values into practice than we have in the past. Because we can’t change the world without getting our own house in order.
We know this is possible if we can build on the intensive, brilliant organizing that’s gotten JVP as far as we are. Polls show that hundreds of thousands of American Jews are already aligned with us in their basic values and perspective on Israel/Palestine. Our work is to go out, find them, and bring them in.
This Initiative carries enormous promise - and that’s why I’m asking for so much help. Will you make your first donation to JVP today so we can make exponentially more change possible?
This is the most ambitious thing we’ve ever done. But with your help, we can actually change policy— and I mean right now.
Let’s do this.
With hope,

e-h είπε...


Όταν ο Πρόεδρος Trump κήρυξε μονομερώς την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ, η άμεση απάντησή μου ήταν ο τρόμος και η απόγνωση.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι μια στιγμή ευκαιρίας.
Περισσότεροι Αμερικανοί από ποτέ βλέπουν ότι οι Η.Π.Α. δεν είναι τίμιοι μεσίτες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Και γι 'αυτό το χρονοδιάγραμμα θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσουμε την ιστορική πρωτοβουλία Basebuilding.
Ο στόχος μας είναι να οργανώσουμε το 5% της αμερικανικής εβραϊκής κοινότητας σε JVP: αρκετό για να αλλάξουμε τον συνολικό αντίκτυπο των Αμερικανών Εβραίων στην πολιτική των ΗΠΑ έναντι του Ισραήλ / Παλαιστίνης.
Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο, πιο φιλόδοξο έργο στην οργάνωση της τελευταίας γενιάς της εβραϊκής κοινωνικής δικαιοσύνης.
Και πρόκειται να πάρει πόρους.
Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να γίνετε δωρητής JVP σε οποιοδήποτε ποσό που λειτουργεί για εσάς. Θα έρθετε μαζί μας σήμερα;
Το 5% αντιπροσωπεύει ένα σημείο ανατροπής όπου οι αμερικανοί Εβραίοι σκέφτονται, ας πούμε, και κάνουν σχετικά με το Ισραήλ / Παλαιστίνη να αλλάζει ριζικά. Η υπέρβαση αυτού του ορίου θα μας επιτρέψει:
• Σπάστε το αδιέξοδο στο DC. Θα φτάσουμε στο 5% διοργανώνοντας σε κάθε γωνιά της χώρας - έτσι θα είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε τους νομοθέτες παντού όταν ψηφίζουν υπέρ της ισότητας και της δικαιοσύνης.
• Ξεκινήστε μια νέα εποχή της εβραϊκής κοινωνικής ζωής. Φανταστείτε μια εβραϊκή κοινότητα όπου θα μπορούσατε να φέρετε τον πλήρη πολιτικό και πνευματικό σας εαυτό - χωρίς φόβο ή ντροπή. Όσο περισσότερο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερο το κάνουμε πραγματικότητα - πρώτα για τα μέλη μας και κατ 'επέκταση, θα εμπνεύσουμε (και να πιέσουμε όταν χρειαστεί!) Τον ευρύτερο εβραϊκό κόσμο.
• Σφυρηλάτηση μιας νέας εβραϊκής παράδοσης: ακρόαση Παλαιστινίων. Με τα αναπτυσσόμενα μέσα μας και το ψηφιακό αποτύπωμα, κάνουμε την απλή πράξη ακρόασης μεταμορφωτική. Αντιμετωπίζουμε τις αφηγήσεις μόνο για εβραίους, βοηθώντας να ενισχύσουμε τις παλαιστινιακές ιστορίες σε ολοένα και ευρύτερο κοινό και να μοιραζόμαστε περήφανα τις δικές μας πολιτικές διαδρομές.
Πώς θα συμβεί αυτό;
Η οικοδόμηση μιας ενεργού, αφοσιωμένης, μορφωμένης βάσης των μελών υπήρξε η βασική μας στρατηγική ήδη εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, για να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας, πρόκειται να είμαστε πιο εκ προθέσεως, πιο επικεντρωμένοι και πιο υπεύθυνοι ο ένας στον άλλο από όσο προηγουμένως.
Με άλλα λόγια, αυτό που αφορά αυτό το σχέδιο είναι να πάρει ό, τι κάνει το JVP καλύτερα και να το φέρνει σε κλίμακα.

e-h είπε...

• Δημιουργία ενός πολιτικού και πνευματικού σπιτιού. Εκτός από τα 70 κεφάλαια, ξεκινάμε ένα νέο δίκτυο Chavurah, μια ομάδα εβραϊκών πνευματικών κοινοτήτων, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τις αξίες της JVP. Επειδή κανένας από εμάς δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτό το έργο μεμονωμένα, οι κοινότητες που οικοδομούμε είναι μία από τις σημαντικότερες νίκες μας.
• Σας υποστηρίζουμε! Δεν υπάρχει κανένας μαγικός τρόπος για να οικοδομήσουμε μια βάση - πρόκειται για συζητήσεις με τους ανθρώπους που γνωρίζετε πραγματικά, έτσι ώστε η ομάδα μας να καλεί φέτος 7.000 άτομα, φιλοξενώντας πάνω από δώδεκα προσωπικές εκπαιδεύσεις για να πάει με περισσότερα από 100 ψηφιακά σεμινάρια και ενημέρωση .
• Καταπολέμηση και κερδίζοντας έξυπνες καμπάνιες. Δεν φοβόμαστε να αναγκαστούμε οποιονδήποτε να αναλάβει καθήκοντα όταν παρακωλύουν τη δικαιοσύνη και την ισότητα - είτε AIPAC, ADL, είτε γιγάντιες εταιρείες όπως η Hewlett Packard. Και κερδίζουμε: εκτρέποντας τα χρήματα μακριά από τους κερδοσκόπους κατοχής, κλείνοντας τους πύργους και κάνοντας πραγματική αλλαγή.
• Επικέντρωση στη φυλετική δικαιοσύνη. Βυθίζουμε σε μια εξέταση της φυλετικής δικαιοσύνης και του ρατσισμού στις εβραϊκές κοινότητες και μέσα στο JVP. Και δεσμευόμαστε να κάνουμε καλύτερα την εφαρμογή των αντιρατσιστικών μας αξιών στην πράξη από ό, τι έχουμε στο παρελθόν. Επειδή δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να πάρουμε το δικό μας σπίτι.
Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι εφικτό αν μπορούμε να βασιστούμε στην εντατική, λαμπρή οργάνωση που έχει πάρει JVP όσο έχουμε. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί Εβραίοι είναι ήδη ευθυγραμμισμένοι μαζί μας στις βασικές τους αξίες και προοπτικές για το Ισραήλ / Παλαιστίνη. Το έργο μας είναι να βγούμε, να τους βρούμε και να τους φέρνουμε.
Αυτή η πρωτοβουλία φέρνει τεράστια υπόσχεση - και γι 'αυτό ζητώ τόση βοήθεια. Θα κάνετε την πρώτη δωρεά σας σήμερα στο JVP, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε εκθετικά περισσότερες αλλαγές;
Αυτό είναι το πιο φιλόδοξο πράγμα που έχουμε κάνει ποτέ. Αλλά με τη βοήθειά σας, μπορούμε πραγματικά να αλλάξουμε πολιτική - και εννοώ τώρα.
Ας το κάνουμε.
Με ελπίδα,