Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Τεταρτη 20 Δεκεμβριου 2017


Είπε ο Μητσοτάκης μια φράση από τις χιλιάδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αποδιδόμενες στον Αϊνστάιν, και βγήκε ο Τζιφρας ο απίθανος τυπάκος που συγκινείται όταν μιλάει για τον λαό του Αιγαλέου στη Μυτιλήνη και στη Λέσβο, να αποκαλύψει πως η φράση αυτή δεν ειπώθηκε από τον μεγάλο φυσικό.
Ο ένας αμόρφωτος είπε αμόρφωτο τον άλλον ή, αλλιώς, είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα! Τσάμπα όσα ξοδεύτηκαν από τους μπαμπάδες τους για να σπουδάσουν!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ
Εσείς που αναπαράγοντας τις προπαγανδιστικές αθλιότητες της κυβέρνησης των κοινωνικών δολοφόνων επιμένετε πως δεν βγαίνουν σε πλειστηριασμό σπίτια φτωχών ανθρώπων, ελάτε αύριο Τεταρτη μια βόλτα στο Ειρηνοδικείο της Νίκαιας. Εκεί όπου θα αποπειραθούν να βγάλουν στο σφυρί σπίτι 50 τ.μ. για χρέος 16.000. Ελάτε να υπερασπιστείτε τις τράπεζες!
Πάντως, να είστε βέβαιοι πως ο πλειστηριασμός δεν θα γίνει. Γι' αυτό θα πέσει και η κυβέρνηση του αμόρφωτου εγκληματία. Δεν θα τον αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, δεν θα γίνει η δουλειά των τραπεζών και θα φάει σουτ!
Κάτω τα χέρια του γόνου των εργολάβων από τη λαϊκή στέγη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόφαση για επαναπρόσληψη των απολυμένων, που έδωσαν σκληρό αγώνα, αντιμέτωποι με τη βία των ΜΑΤ του Τσίπρα και των μπράβων της εργοδοσίας.
Εκτός από τους συριζαίους που με οργή είδαν να ακυρώνεται εκεί η κυβερνητική πολιτική, λυπάμαι και τον καναπεδάτο του "δεν κουνιέται φύλο και τίποτα δεν γίνεται". Άσχημο πράγμα η διάψευση, γαμώτο!

Σύμφωνα με το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι απολυμένοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» κέρδισαν την προσωρινή επιστροφή στη δουλειά τους, που πλέον βρίσκεται υπό την ταμπέλα της Market In. Το δικαστήριο ουσιαστικά αποδέχεται ότι η Market In είναι συνέχεια της «Καρυπίδης» και θα πρέπει να προσλάβει όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήδη έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα μηνών από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια εταιρία. «Από αύριο επιστρέφουν στην δουλειά τους με την προσωρινή απόφαση και του δικαστηρίου. Η νίκη αυτών των εργαζομένων βγάζει συμπεράσματα για όλους  μας ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος» τονίζει το σωματείο. Η σχεδόν τρίμηνη υπόθεση, αφού πέρασε από συλλήψεις και διώξεις απεργών και συνδικαλιστών, κατέληξε στην επιστράτευση μπράβων από την ιδιοκτησία του σούπερ μάρκετ στην Χ. Τρικούπη…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ισραηλινός υπουργός παιδείας, Ναφτάλι Μπένετ, δήλωσε ότι η Αχέντ Αλ Ταμίμι, που απήχθη χθες από τον ισραηλινό στρατό, θα πρέπει να περάσει όλη τη ζωή της στη φυλακή!!! #FreeAhedTamimi
Ο Ναφταλι Μπενετ είναι ενας 40χρονος εκατομμυριούχος, ιδρυτής και πρώην κάτοχος εταιρείας λογισμικού, πρώην επικεφαλής επίσης  του Συμβουλίου των Εβραίων εποίκων, που είναι απροκάλυπτα εχθρικός στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους και πρεσβεύει την προσάρτηση του 62% της Δυτικής Οχθης. Το κόμμα του, η Εβραϊκή Εστία, εχει 8 έδρες  στην Κνεσέτ. Συμμετεχει στην ισραηλινη κυβερνηση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μπαρούφα της «Μιας Ελλάδας», και η παπαριά των «εθνικών στόχων».

«Δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες. Οι πατριώτες και οι γερμανοτσολιάδες, οι μνημονιακοί και οι αντιμνημονιακοί, οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Η Ελλάδα είναι μία. Και δεν θα βγούμε από την κρίση αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και αν δεν αντιληφθούμε επιτέλους ότι αυτή η προσπάθεια μας αφορά όλους».
Τα παραπάνω τόνισε, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές τις αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στην βουλή.
Καμιά εντύπωση. Είναι συνεπέστατος στις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις που πρεσβεύει και συνοψίζονται στην φράση που είχε πει στο πρόσφατο παρελθόν: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα».
Τότε είχε ομολογήσει ότι ονειρεύεται μια κοινωνία με χαρακτηριστικά ζούγκλας και μια κυβέρνηση που θα συντηρεί και θα αναπαράγει ένα σύστημα όπου θα επικρατεί το «δίκαιο του ισχυρότερου» και η «επιβίωση του καταλληλότερου»,
Σήμερα προχώρησε λίγο περισσότερο. Ανακάλυψε ότι όλοι/ες που ζούμε σ’ αυτή την χώρα έχουμε τα ίδια συμφέροντα και πρέπει να «ενωθούμε» για να «βγούμε απ’ την κρίση».
Κάπως καθυστερημένη όμως αυτή η φλασιά του Κυριάκου γιατί αυτό το είχε διαπιστώσει ο ομοϊδεάτης του Κ. Λάσκαρης από το 1976. Πιθανόν, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, να θυμάστε αυτόν τον ανεκδιήγητο υπουργό Εργασία που προωθώντας για ψήφιση τον ακραία αντεργατικό «Νόμο 330» σημείωνε στην εισηγητική του έκθεση ότι δεν υπάρχει πλέον «εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους τόνιζε: «Δεν θα επιτρέψομεν την πάλην των τάξεων»!
Κάνει λοιπόν ένα χαρμάνι ο Μητσοτάκης, τον άνεργο με τον Βαρδινογιάννη, τον εργάτη της φάμπρικας με τον Λάτση, την απολυμένη από τα market in με την Αγγελοπούλου και βγάζει το πόρισμα ότι «πλούσιοι και φτωχοί» πρέπει να βρεθούμε κάτω απ την ίδια σημαία και να παλέψουμε «να βγούμε απ’ την κρίση».
Γνωστό το ιδεολόγημα που σκοπό έχει να επιδράσει στις συνειδήσεις της εργατικής τάξης και των συμμάχων της ώστε να αποδεχθούν την καπιταλιστική κρίση που βιώνουμε ως κάτι ουδέτερο, αταξικό και άρα υπόθεση όλων των κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων, που πρέπει «να βάλουν πλάτη» για να ξεπεραστεί.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο αρχηγός της Ν.Δ παπαγάλισε την μπαρούφα της «Μιας Ελλάδας», και την παπαριά των «εθνικών στόχων», για να κρύψει την πραγματικότητα η οποία μας λέει ότι με το πρόσχημα της καπιταλιστικής κρίσης οι δυνάμεις του κεφαλαίου έχουν εξαπολύσει μια ολομέτωπη επίθεση στον κόσμο της εργασίας
για να μπορέσουν οι πλουτοκράτες να βγουν απ’ την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν.
(Οι οικονομικές κρίσεις άλλωστε είναι συνυφασμένες με τον καπιταλισμό).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ξαφνικα μας επιασε μεγάλο ενδιαφερον για τις δημοσκοπησεις. Αυτες που ολοι γνωριζουμε οτι είναι στημενες αλλα οταν μας ψιλοβολευουν εχουμε ετοιμη την ατακα "ναι, αλλα...δειχνουν τασεις" (οταν δεν μας βολευουν δεν δειχνουν τίποτα...)
- Πανηγυρίζοντας λοιπόν βγήκαν οι απολογητες της κυβέρνησης γιατί μια δημοσκόπηση εδειξε "ανοδο του Συριζα και κλεισιμο ψαλίδας στο 5%". Φυσικα, κάθε λογικός ανθρωπος, μολις εβλεπε πως η δημοσκόπηση εγινε για το...ΕΘΝΟΣ του ...Σαββιδη(!) θα εβαζε τα γελια, ομως οι πνιγμενοι (στην κοινωνική κατακραυγή και στις τυψεις τους) απο τα μαλλια πιανονται ( Δεν αναφερομαστε στους επαγγελματιες που πληρωνονται με την αναρτηση...)
Το τραγικό ομως ειναι πως και στην αριστερα...κωλοτρίβονται ορισμένοι.
Η κοινωνία πνίγεται στην αντιλαικη καταιγίδα ή στην Κυριολεκτική στη Δυτική Αττική, κίνημα κι Αριστερά πρεπει να κοιταχτουν στον καθρεφτη της απεργίας της 14 Δεκεμβρη, να αναρωτηθουν γιατι η κοινωνικη οργη ειναι βουβη...αντι να ασχολουνται με τις δημοσκοπήσεις που ακομα και στα σχολεια διδασκονται στη Β Λυκειου στην ενότητα... "Παραπληροφορηση"!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(τον ήπιε η Μακάμπι και στο παρκέ (89-76) και στην κερκίδα)
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
To πανό - μήνυμα στο ΟΑΚΑ: «Freedom to Palestine» (πανο)
Το τζάμπολ δόθηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ και οι φίλοι του Παναθηναϊκού σήκωσαν πανό για την Παλαιστίνη στις κερκίδες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο πομπωδης,αυθαδης,Μακρον, προεδρος της Γαλλιας,  με το υφος της ''λευκης αποικιοκρατικης δηθεν ανωτεροτητας'' που χαρακτηριζει τους λευκους δυτικους ''ηγετες'' τολμαει και λεει τι πρεπει να κανουν οι Συριοι ..
αυτοι μονο και μονο αυτοι θα αποφασισουν τι θα κανουν στην χωρα τους αριβιστα της δεκαρας
Ο Μακρόν ως γνωστον ,αφού φοίτησε στα καλύτερα γαλλικά σχολεία, έκανε περιουσία την περίοδο που εργαζόταν στην επενδυτική τράπεζα Rothschild, όπου κέρδισε το παρωνύμιο «ο Μότσαρτ των οικονομικών» όταν το 2012 συμβούλευσε τη Nestle να εξαγοράσει έναντι 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων μια μονάδα της Pfizer

"Αυτοί οι Σύριοι έχουν έναν εχθρό και ονομάζεται Bashar Al-Assad", πρόσθεσε ο Μακρον.
Ο Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι "η Γαλλία διαδραματίζει επίσης βασικό ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας".
Ο Γάλλος Πρόεδρος παρέλαβε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ στο Παλάτι των Ιλισιων, όπου συζήτησαν για την ασφάλεια και τη συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Επίδομα νεανικής αλληλεγγύης".
Έκοψαν το επίδομα των 75 ευρώ το μήνα από 400.000 νέους (δηλαδή 900 ευρώ το χρόνο) για να δώσουν...400 ευρώ εφάπαξ σε 50.000 απ' αυτούς!Παιχταράδες!
Αυτό ονομάζεται "ουσιαστική βοήθεια" από την Αχτσιόγλου και..."μήνυμα στήριξης κι ελπίδας" από τον Αλέξη και...ηγέτη 100ετίας!
Φτύστε τους,όχι για να μην τους ματιάσετε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Άμα θέλω σκοτώνω και τον Σημίτη» φέρεται να είχε πει ο αστυνομικός.
υγιέστατος,ακόμα καλύτερη η Υπηρεσία του που τον άφησε στην ίδια θέση
#χώρα_κωλοχανείο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βούλτεψη: δεν έχω κότερο σαν το κο Καμμένο.
Καμμένος:στο παρελθόν είχα μεγαλύτερο και πήγα βόλτα με την κ. Βούλτεψη
αυτοί κυβερνάνε.
Τί χάλι είναι ετούτο;
Η Βουλή έχει καταντήσει μια τρύπα σκατών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ένα μαγαζί δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα τι κάνεις ? Μα φυσικά του το κόβεις έτσι ώστε να έχει περισσότερη δουλειά και να μπορέσει να στο πληρώσει.
Όπως επίσης και όταν κάποιος δεν έχει να πληρώσει πχ. 10.000 ευρώ για φόρους και δάνεια και εισφορές τι κάνεις ? Μα του βάζεις πρόστιμα και προσαυξήσεις και του το κάνεις 20.000 για να είσαι σίγουρος πως θα πάρεις τα λεφτά σου.
Κι όταν επίσης κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει ένα εισιτήριο λεωφορείου 1,40 τι κάνεις ? Μα του βάζεις πρόστιμο 60 φορές πάνω το εισιτήριο γιατί είναι απολύτως λογικό κάποιος που δεν έχει 1,40 ευρώ να έχει 840.
Ποιος δεν τα ξέρει όλα τούτα ? Έχει κάποια προβληματάκια το σύστημα αλλά πιστεύω μέχρι να ξεπεράσουμε την εποχή του Χαλκού να τάχουμε αντιμετωπίσει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μίλησε και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο συνέδριο της ΝΔ και μας είπε πως: "Ένα φάντασμα απλώνεται πάνω από τον πλανήτη. Eίναι ο λαϊκισμός, και είναι σαν την υγρασία" (σοβαρά) και πως: "Zούμε την επώδυνη ενηλικίωση της χώρας, μια Ελλάδα που πεθαίνει και που επιδιώκει να γεννηθεί" (μη το σκέφτεστε, δεν βγάζει νόημα κι LSD να πάρεις). Εννοείται ο άνθρωπος που σκέφτηκε και είπε αυτά τα πράγματα, εκλεισε την ομιλία του φτάνοντας σε ένα (εξίσου λογικό) συμπέρασμα λέγοντας πως: "Χρειαζόμαστε έναν ηγέτη κι εγώ πιστεύω στον Κυριάκο". Φήμες πως το κόμμα βρίσκεται σε επαφές με τον Μάρκο Σεφερλή, για να κλείσει τον ίδιο αλλά και το Δελφινάριο για το επόμενο συνέδριό του, επιβεβαιώνονται ως εντελώς ακριβείς ή τουλάχιστον εντελώς ρεαλιστικές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Ματσατσουτσες που δημοσιεύτηκε χτες στο περιοδικό Science και δολώματα, όποιος χρησιμοποιεί την έκφραση "από το 2000 κ μετά που έβρεχε λεφτά" κατά 99,7% έχει μασήσει κρατικό χρήμα, επιδότηση παράνομη, ΕΣΠΑ ή έχει διοριστεί σε πολλές ταυτόχρονα θέσεις κ κατά 103,6% τώρα πια βρίζει το "σπάταλο κράτος".
Όπως η Μαριανα Πυργιωτη, που λεει «μαλιστα, μαλιστα… το 61% των Ελληνων δεν εχει ταξιδεψει σε άλλη χωρα της ΕΕ. Ουτε όταν εβρεχε λεφτα…»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άμα πηδάς πολλά παλούκια κάποιο θα σου μπει στον κώλο.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Όταν μαθαίνεις μοτό από το fb. Ε τοτε λες τις μαλακιες του Κυριακου στη βουλη…
Ο Αινστάιν έχει πει επίσης .... Ντύσου, γδύσου, συλλογίσου, φάγε, πιέ, χέσε, κοιμήσου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα ψηφοφορία για την Ιερουσαλήμ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
 Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017, 09:25
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καλείται να ψηφίσει την Πέμπτη επί ενός σχεδίου απόφασης που καταδικάζει την αναγνώριση από την Ουάσινγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, κάτι που εξώθησε την πρέσβη των ΗΠΑ να απευθύνει μια απειλητική προειδοποίηση.
«Στον ΟΗΕ, μας ζητούν πάντα να κάνουμε περισσότερα, να δώσουμε περισσότερα» απειλησε μέσω Twitter η καραπουταναρα ναζιστρια αμερικανίδα πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, η Νίκι Χέιλι. «Λοιπόν, όταν παίρνουμε μια απόφαση, σύμφωνα με τη βούληση του αμερικανικού λαού, για το πού θα εγκαταστήσουμε ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ πρεσβεία, δεν περιμένουμε εκείνοι που έχουμε βοηθήσει να μας βάζουν στο στόχαστρο. Την Πέμπτη θα γίνει μια ψηφοφορία (για ένα κείμενο) που επικρίνει την επιλογή μας. Οι ΗΠΑ θα σημειώσουν ονόματα» απειλησε η καθικοναζιστρια.
Σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή, η Ουάσινγκτον έχει επιδοθεί σε εντατική εκστρατεία άσκησης πιέσεων σε κράτη-μέλη της Γενικής Συνέλευσης που σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ του κειμένου. Και η ναζιστικη σιχαμενη γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι παρόμοια με εκείνη της σιχαμενης ναζιστριας Χέιλι όταν απευθύνθηκε στους 14 ομολόγους της στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αφού ενέκριναν το σχέδιο απόφασης που καταρτίστηκε και υποβλήθηκε από την Αίγυπτο.
Με ναζιστικόυπεροπτικο σιχαμενο ύφος, η Χέιλι είπε πως η έκβαση της ψηφοφορίας αποτελούσε «μια προσβολή» την οποία «δεν πρόκειται να ξεχάσουμε». Η ενότητα των 14 υπολοίπων μελών του Σ.Α. του ΗΠΑ εναντίον της απόφασης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θεωρήθηκε δημόσια ταπείνωση για την αμερικανική διπλωματία.
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η Ουάσινγκτον κατέφυγε στο δικαίωμα βέτο που διαθέτει για να εμποδίσει την έγκριση του κειμένου, που πιεζαν να εγκριθει τα υπολοιπα 14 μελη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τεχεράνη διαψεύδει κατηγορηματικά τις αμερικανικες ψευδεις κατηγοριες ότι παρέχει όπλα στους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη
 Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017, 10:55
Το Ιράν διαψεύδει κατηγορηματικά τις αμερικανικές και σαουδαραβικές «κατηγορίες»  ότι παρέχει όπλα στους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Isna.
«Δεν έχουμε καμία σχέση με την παροχή όπλων στην Υεμένη. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι το Ιράν παρέχει όπλα σε διάφορες ομάδες στη Μέση Ανατολή και τις διαψεύδουμε κατηγορηματικά» δήλωσε ο Μπαχράμ Γασεμί.
Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε χθες πάνω από το Ριάντ, για δεύτερη φορά σε δύο μήνες, έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες και κατηγόρησε το Ιράν ότι τους εξοπλίζει. Ενώ οι ιδιοι οι Χουτι ειπαν ότι οσο κραταει ο σαουδαραβικος αποκλεισμος που εχει προκαλεσει πεινα και λιμο στη χωρα, η σαουδαραβια θα είναι στο στοχαστρο. Και τους πυραυλους τους εχουν βρει από το στρατο της χωρας.
Στην ανακοίνωση του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην οποία καταδίκαζε την εκτόξευση του πυραύλου,  κατηγόρησε το βράδυ της Τρίτης τους Φρουρούς της Επανάστασης «ότι εξοπλίζουν και καθιστούν εφικτές τις επιθέσεις των Χούτι».
Οι ΗΠΑ είχαν κατηγορήσει ήδη από την αρχη την Τεχεράνη, χωρις φυσικα καμια αποδειξη,  ότι έδωσε στους σιίτες αντάρτες τον πύραυλο που εκτόξευσαν στις αρχές Νοεμβρίου εναντίον του Ριάντ.
«Ανησυχούμε βαθιά για τις βίαιες ενέργειες των Χούτι, που στηρίζονται από την παροχή εξελιγμένων όπλων από το Ιράν και οι οποίοι απειλούν την περιφερειακή σταθερότητα και παρατείνουν τη σύγκρουση στην Υεμένη» τόνισε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Απαντώντας στις κατηγορίες ο Γασεμί δήλωσε ότι ο αποκλεισμός που επέβαλαν η Σαουδική Αραβία και οι εμιριδες άραβες σύμμαχοί της που επεμβαίνουν στρατιωτικά στην Υεμένη εναντίον των Χούτι καθιστά αδύνατη την οποιαδήποτε παροχή όπλων σε αυτούς.
Αν το Ιράν παρείχε όπλα στους Χούτι, θα είχε «το θάρρος να το ανακοινώσει. Τα όπλα που διαθέτουν αυτήν τη στιγμή οι Υεμενίτες είναι αυτά που εγκαταλείφθηκαν στις στρατιωτικές βάσεις της χώρας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», πρόσθεσε ο Γασεμί.
Η αλητικη ισλαμοφασιστικη καθυστερημενη Σαουδική Αραβία από τη μεριά της κατήγγειλε ότι για το χθεσινό πλήγμα ευθύνονται «το Ιράν και οι Χούτι».
«Ένας βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Υεμένη και είχε στόχο το παλατι του βασιλια στο Ριάντ. Ο πύραυλος αναχαιτίστηκε και καταστράφηκε χωρίς να προκαλέσει θύματα» είχε δηλώσει χθες ο Τούρκι αλ Μάλικι, εκπρόσωπος του αλητικου ισλαμοφασιστικου αποικιοκρατικου στρατιωτικού συνασπισμού των εμιριδων που επεμβαίνει στην Υεμένη εναντίον των Χούτι.
Ο πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούτι στις 4 Νοεμβρίου είχε στόχο το διεθνές αεροδρόμιο του Ριάντ, ενώ ο χθεσινός το ανάκτορο Γιαμάμα, την επίσημη κατοικία του βασιλιά Σάλμαν, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al Masirah που ελέγχεται από τους Χούτι.
«Το ανάκτορο του σαουδο-αμερικανικο-σιωνιστικού καθεστώτος και όλες οι στρατιωτικές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του βρίσκονται στο βεληνεκές των πυραύλων μας» απείλησαν οι Χούτι, επισημαίνοντας ότι χρησιμοποίησαν έναν πύραυλο Burkan (ηφαίστειο στα αραβικά) H-2.
Ο χθεσινός πύραυλος εκτοξεύθηκε με την ευκαιρία της επετείου των «1.000 ημερών» από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης του ισλαμοφασιστικού αποικιοκρατικου συνασπισμού των εμιριδων στην Υεμένη, τον Μάρτιο του 2015, εξήγησαν οι σιίτες αντάρτες.

Οι Χούτι βρίσκονται σε πόλεμο με την εισβολη στη χωρα των εμιριδων του Αραβικου Κολπου στην Υεμένη, που έχει καταλαβει το νότιο τμήμα της χώρας  από το 2015 υποστηρίζεται από μια ισλαμοφασιστικη αραβική αποικιοκρατικη στρατιωτική συμμαχία εμιριδων υπό την ηγεσία της καθυστερημενης ισλαμοφασιστικης Σαουδικής Αραβίας.
Από τους αεροπορικους βομβαρδισμους των σαουδαραβων έχουν χάσει τη ζωή τους 8.750 άνθρωποι, εκ των οποίων πολλοί άμαχοι, και έχει προκαλέσει «τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση του πλανήτη», σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Επιπλέον, 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στη χώρα.

«Μπορεί να μελετήσουμε την επιβολή κυρώσεων εναντίον του Ιράν σε αντίδραση για τις παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων στην Υεμένη», διεμήνυσε η Χέιλι ενώπιον των δεκατεσσάρων ομολόγων της στο Συμβούλιο Ασφαλείας, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης αφιερωμένης στο ζήτημα της μη διάδοσης.
«Τις επόμενες ημέρες, θα εξερευνήσουμε αυτή την επιλογή και άλλες με τους εταίρους μας», πρόσθεσε η Χέιλι, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Η Ρωσία κατέστησε αμέσως σαφές ότι δεν εγκρίνει αυτή την κατεύθυνση.
«Είναι καιρός να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε αυτή τη γλώσσα των απειλών και των κυρώσεων», έκρινε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βλαντίμιρ Σαφρόνκοφ και πρόσθεσε ότι πρέπει να «επικεντρωθούμε σε μια διευρυμένη συνεργασία και εμπιστοσύνη».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βέλγιο: Μεγάλη διαδήλωση των τριών βασικών συνδικάτων της χώρας κατά της αντιδραστικης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού
 Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017, 19:04
Με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη διαδήλωση στις Βρυξέλλες των τριών βασικών βελγικών συνδικάτων, ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης του φιλελεύθερου Σαρλ Μισέλ για τη αντιδραστικη νεοφιλελε μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος από την δεξια κυβερνηση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πορεία αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό Λαό, που οργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη χθες βραδυ Τριτης, απ’ την Ένωση Φίλων Παλαιστίνης, το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» και διάφορες άλλες συλλογικότητες, ξεκίνησε από το Άγαλμα του Βενιζέλου και κατέληξε στο Αμερικάνικο προξενείο όπου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του σε όλη την Ελλάδα και θα συνεχίσει τον αγώνα του για την ενίσχυση της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Επόμενη συγκέντρωση έξω από την Σιωνιστική Πρεσβεία την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:00
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Νίκη στα όπλα της Αντίστασης
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»


Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Σιωνιστική Πρεσβεία, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου καλεί το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι».
Η απάντηση για την απόφαση του Τραμπ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ, θα πρέπει να έχει μία συνέχεια από κάθε φίλο της Παλαιστίνης, μέχρι τελικά να καταφέρουμε να την ανατρέψουμε.
Υπενθυμίζουμε πως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ με αυτή του την απόφαση, τελειώνει οριστικά την όποια ειρηνική διευθέτηση του Παλαιστινιακού ζητήματος και αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις των Ιμπεριαλιστών, που είναι η ολοκληρωτική κατάκτηση της Παλαιστίνης και η εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού.
Εμείς σαν φίλοι και αλληλέγγυοι με την Παλαιστίνη και του Παλαιστινιακού αγώνα, καλούμε κάθε φίλο και φίλη της Παλαιστίνης να έρθει να ενισχύσει με την παρουσία του και αυτή την συγκέντρωση που αυτή την φορά γίνεται έξω από την Σιωνιστική Πρεσβεία. Να καταδικάσει παράλληλα όλες τις εχθρικές πολιτικές που ασκεί το ελληνικό κράτος εις βάρος των Παλαιστινίων σε συμμαχία με το Ισραήλ, όπως είναι η κλοπή του φυσικού πλούτου της Παλαιστίνης με την δημιουργία του Αγωγού East Med και την στρατιωτική συνεργασία που μας κάνει συνένοχους σε κάθε αεροπορική επέμβαση των δυνάμεων κατοχής στην Λωρίδα της Γάζας και αλλού. Επίσης να καταγγείλει και το ξεπούλημα εδαφών που κάνει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Θεόφιλος Γ’, ο οποίος παραχωρεί την Παλαιστινιακή γη που έχει στην ιδιοκτησία του, σε εταιρείες Ακροδεξιών Σιωνιστών Εποίκων.
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά την πρωτολογία του ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη (19/12/2017) εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, επισημαίνοντας τη ρήση που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επικαλεστεί νωρίτερα, για να ασκήσει κριτική κατά την ομιλία του εναντίον του Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τον Προϋπολογισμό του 2018.
Είπε σε ειρωνικό τόνο ο πρωθυπουργός: «Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε ένα δήθεν απόφθεγμα του Αϊνστάιν πως “είναι παράνοια να κάνεις το ίδιο πράγμα περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα”. Μόνο που αυτό δεν το έχει πει ποτέ ο Αϊνστάιν, είναι ένα από τα ψεύτικα αποφθέγματα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Ξέρουμε ότι είστε άριστος, αλλά καλό είναι να το ψάχνετε λίγο».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε πει, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών: «Εσείς, κύριε Τσακαλώτε, θυμάστε τι είπε ο Αϊνστάιν για τον ορισμό της παράνοιας; Να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Ένας προϋπολογισμός λιτότητας, φόρων και αντιαναπτυξιακός. Άδικος και αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς».
Μόνο που η συγκεκριμένη ρήση δεν ανήκει στον διακεκριμένο νομπελίστα, αλλά είχε διατυπωθεί για πρώτη φορά γραπτώς στο βιβλίο «Ξαφνικός Θάνατος» της Ρίτα Μέι Μπράουν (Sudden Death – Rita Mae Brown).
Αυτή η ατάκα, έκτοτε, αποδιδόταν εσφαλμένα σε διάφορες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαχαλο με το μερισμα. Ο συριζαιος Δημαρχος Βυρωνα Κατωποδης (μελος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ) αρπαξε τα ποσα του μερισματος ακομα και από απορους (!!!) επειδη χρωστουσαν κλησεις. Το υπουργειο Οικονομικων ομολογει κατασχσεις από τραπεζες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες οι σιίτες αντάρτες της Υεμένης τόλμησαν χτες να απαντήσουν στο αδιάκοπο μπαράζ των Σαουδαράβων μ’ έναν δικό τους βαλλιστικό πύραυλο μικρομεσαίου (μέχρι 420 χλμ.) βεληνεκούς και μουσειακής τεχνολογίας, αντίγραφο των ρωσικών «Σκουντ» για όσους θυμούνται τον πόλεμο του Ιράκ.
Η... αρχαία αυτή ρουκέτα, τύπου «Burkan-2», εκτοξεύτηκε από τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Υεμένης με στόχο τη σαουδαραβική πρωτεύουσα Ριάντ, αλλά καταστράφηκε με χαρακτηριστική ευκολία από τα αμερικανικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας Patriot –όπως άλλωστε είχε συμβεί και με τον προηγούμενο, ίδιου τύπου, πύραυλο που είχαν εξαπολύσει οι αντάρτες Χούτι στις 4 Νοεμβρίου σημαδεύοντας τότε το διεθνές αεροδρόμιο του Ριάντ.
Κανείς δεν σκοτώθηκε, κανείς δεν τραυματίστηκε, κανένα κτίριο δεν έπαθε ζημιά – άλλωστε με ένα τόσο παλιάς τεχνολογίας οπλικό σύστημα, αφενός αποτελεί είδηση το πώς... έφτασε ώς το Ριάντ με δεδομένη την πανίσχυρη και ακριβοπληρωμένη σαουδαραβική αντιπυραυλική «ασπίδα» και αφετέρου είναι γνωστό πως ο όποιος στόχος του μπορεί να πληγεί μόνο «στο περίπου», αφού ο πύραυλος δεν διαθέτει σύγχρονα συστήματα καθοδήγησης.
Με βάση και τα σχετικά ρεπορτάζ στην υεμενική τηλεόραση, φαίνεται πως οι εκτοξεύσεις αυτές έχουν κυρίως συμβολικό χαρακτήρα και προορίζονται για εσωτερική κατανάλωση, σαν μια απόπειρα «αντίποινων» από τους Χούτι για τους χιλιάδες νεκρούς από βομβαρδισμούς την τελευταία τριετία: «Ετσι απαντάμε στα φρικτά εγκλήματα που διαπράττουν οι Αμερικανοί και Σαουδάραβες δολοφόνοι σε βάρος του λαού της Υεμένης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιστότοπος Αλ Μασίρα.
Ανελέητη προπαγάνδα
Ομως το σαουδαραβικό καθεστώς και οι σύμμαχοι και σπόνσορές του, οι ΗΠΑ, κυριολεκτικά «λύσσαξαν»: αρχικά το βασίλειο ανακοίνωσε ότι στόχος των ανταρτών ήταν το παλάτι Αλ Γιαμούμα, στο οποίο (υποτίθεται πως) την ώρα εκείνη βρισκόταν ο πρίγκιπας-διάδοχος και «αρχιστράτηγος» του βρόμικου πολέμου στην Υεμένη, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, και το μισό υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να συζητήσουν τον νέο κρατικό προϋπολογισμό.
Στη συνέχεια, όταν φάνηκε ότι η τροχιά που ακολουθούσε ο πύραυλος ήταν άλλη, το... γύρισαν και είπαν πως «σημάδευε αδιακρίτως κατοικημένες περιοχές» και ότι «θα μπορούσε (sic) να είχε σκοτώσει εκατοντάδες αμάχους»!
Επαναλαμβάνοντας φυσικά, όπως είχαν κάνει και τον Νοέμβριο, πως πρόκειται για ρουκέτα ιρανικής κατασκευής και άρα η εκτόξευσή της από τους Χούτι αποτελεί πολεμική ενέργεια της Τεχεράνης σε βάρος του Ριάντ –κάτι που φυσικά έσπευσαν αμέσως να διαψεύσουν οι Ιρανοί.
Η άμεση αντίδραση του Ιράν στις κατηγορίες της Σαουδικής Αραβίας δεν είναι καθόλου τυχαία. Πριν από μόλις πέντε ημέρες η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, έδωσε συνέντευξη Τύπου με «φόντο» ένα μεγάλο κυλινδρικό κομμάτι μετάλλου που (υποτίθεται πως) ήταν τα απομεινάρια του πυραύλου που έριξαν οι Χούτι τον Νοέμβριο.
Η «γερακίνα» Χέιλι, φανατική υπέρμαχος των ισραηλινών εποικισμών και ορκισμένη εχθρός του Ιράν, προσπάθησε να αποδείξει πως η ρουκέτα ήταν «made in Iran» και ως εκ τούτου αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη αποστολή όπλων από το Ιράν προς τους Χούτι, κατά παράβαση του (φυσικά μονόπλευρου) διεθνούς εμπάργκο του ΟΗΕ αλλά και ενός ψηφίσματος του 2015 που έβαζε περιορισμούς στο βαλλιστικό πρόγραμμα των Ιρανών.
«Το βάρβαρο ιρανικό καθεστώς είναι μια απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη... που δυναμώνει τις φλόγες των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή» είπε η Χέιλι.
Η Τεχεράνη στο στόχαστρο
Μόνιμος στόχος των Αμερικανών και των Σαουδαράβων είναι φυσικά η κατάργηση της ιστορικής συμφωνίας των Ευρωπαίων και του Ομπάμα με τους Ιρανούς, ώστε να επανέλθει το καθεστώς ασφυκτικού διεθνούς αποκλεισμού της Τεχεράνης παρά τις περί του αντιθέτου προειδοποιήσεις σύσσωμης της διεθνούς κοινότητας.
Οι Ιρανοί φυσικά προχώρησαν σε άμεσο διάβημα διαμαρτυρίας χαρακτηρίζοντας κατασκευασμένα τα στοιχεία της Χέιλι και τονίζοντας ξανά την εμπλοκή των ΗΠΑ στα σαουδαραβικά εγκλήματα πολέμου κατά της Υεμένης.
Πράγματι από τη σχετική έκθεση εμπειρογνωμόνων, που παρήγγειλε αυτοπροσώπως ο γ.γ. του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, δεν επιβεβαιώνονται οι αμερικανικοί ισχυρισμοί σε βάρος του Ιράν: αντίθετα, τις τελευταίες μέρες επιβεβαιώθηκε πλήρως, με τη «βούλα» της εξειδικευμένης οργάνωσης Conflict Armament Research (CAR), ότι τουλάχιστον 12 εξελιγμένα οπλικά συστήματα που είχαν πουληθεί στους Σαουδάραβες -περιλαμβανομένου ενός μοντέρνου κατευθυνόμενου αντιαρματικού πυραύλου- από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, βρέθηκαν όλως τυχαίως στα χέρια εξτρεμιστών του «Ισλαμικού κράτους» στη Συρία!
Οι πραγματικοί φονιάδες
Οσο για το ποιος σκοτώνει ποιον, χτεσινή ανακοίνωση του εκπροσώπου της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα αποκαλύπτει ότι μόνο το τελευταίο δεκαήμερο έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη περισσότεροι από 136 άνθρωποι στο πλαίσιο της «εντατικοποίησης» των αεροπορικών επιδρομών του σαουδαραβικού συνασπισμού.
Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και επτά ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Αλ Χουντάιντα, που επλήγη επειδή στον περίβολό του υπήρχαν οχήματα των Χούτι, 45 κρατούμενοι σε μια φυλακή, και μια γυναίκα με τα εννιά παιδιά της που επέστρεφαν από γάμο στην επαρχία Μαρίμπ.
Συνολικά έχουν σκοτωθεί ώς τώρα περισσότεροι από 8.750 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν τραυματιστεί δεκάδες χιλιάδες και σχεδόν οχτώ εκατομμύρια αργοπεθαίνουν από την πείνα λόγω του εμπάργκο, στο οποίο οφείλεται βέβαια και η συνεχιζόμενη επιδημία χολέρας, με πάνω από 2.000 νεκρούς.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




20.12.2017, 16:49
Επεισόδια και ένταση σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε διοργανωθεί κατά των πλειστηριασμών.

Τα μέλη των κινημάτων έριξαν τις γύρω λαμαρίνες και ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών. Αφορμή η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη για όσους μπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς.
Η τροπολογία, που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίς στη Βουλή προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλή με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.
Επίσης, όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή τους, θα είναι αντιμέτωπος με ποινές φυλάκισης 6 ή 3 μηνών κατ΄ ελάχιστο ή κατά περίπτωση.
Αντιδράσεις για την τροπολογία
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αντιδράσεις από πολιτικά κόμματα και κινήσεις κατά της τροπολογίες που πέρασε η κυβέρνηση.
Με γραπτή τους ανακοίνωση  η ΛΑΕ,  καταδικάζουν την απόφαση της κυβέρνησης.
«Η κυβέρνηση δείχνει το αδίστακτο πρόσωπό της»
Την αντίθεσή του στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς εξέφρασε ο γγ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάνοντας λόγο για «κυβερνητική χούντα πλειστηριασμών» και μιλώντας για «εξυπηρέτηση προς τους τραπεζίτες».
Αναλυτικά η δήλωση Λαφαζάνη:
Η κυβερνητική χούντα των πλειστηριασμών, των Τσίπρα-Κοντονή-Τσακαλώτου και τραπεζιτών, δείχνει το αδίστακτο πρόσωπό της. Με τροπολογία που κατέθεσε μετατρέπει τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών σε ιδιώνυμο αδίκημα, με στόχο να φυλακίσει τους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών
Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για να εξυπηρετήσει τους τραπεζίτες γυρίζει την Ελλάδα σε σκοτεινούς χρόνους πολιτικών διώξεων και φυλακίσεων. Αυτή η κυβέρνηση θα ανατραπεί γρήγορα και μαζί όλο το βρώμικο ξεπουλημένο μνημονιακό πολιτικό μπλοκ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με πόλεμο απειλεί ο Τσαβούσογλου!

20.12.2017, 10:46
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 και τουρκικά μέσα ενημέρωσης (Daily Sabah), ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν απέκλεισε τον πόλεμο με την Ελλάδα, προκειμένου η Τουρκία να διεκδικήσει από την Ελλάδα νησιά του Αιγαίου.
 Εκανε λόγο για τρεις εναλλακτικές που υπάρχουν, κατά την Αγκυρα, για την επίλυση του θέματος των ελληνικων νησιων του Αιγαιου που ζητανε να καταλαβουν οι Τουρκοι : είτε μέσω της διπλωματικής οδού είτε μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη είτε με στρατιωτική επέμβαση.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, στα λεγόμενα του Τσαβούσογλου αντέδρασε έντονα ο βουλευτής του CHP, Οζτούρκ Γιλμάζ, ο οποίος αναφέρθηκε και στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
«Η Βουλή πρέπει να λάβει μια σημαντική απόφαση για τη διεθνή αναγνώριση της “ΤΔΒΚ”. Εμείς αναγνωρίσαμε την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, όμως από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να σωπάσουμε στο ζήτημα της μη αναγνώρισης της “ΤΔΒΚ”», ανέφερε ο Γιλμάζ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ
Μπαράζ καταστολής και απόπειρα ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων
Απανωτά τα κρούσματα και με αφορμή την απεργία της 14ης Δεκέμβρη

Απανωτά κρούσματα προσπαθειών τρομοκράτησης των μαθητών που αποφασίζουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε όλη την Ελλάδα και φούντωσαν μπροστά στην απεργία της 14ης Δεκέμβρη, οπότε μαζί με τις απεργιακές συγκεντρώσεις οργανώθηκαν σε πολλές περιοχές και μαθητικές κινητοποιήσεις.
Αποκαλύπτεται έτσι για ακόμα μια φορά ότι η καταστολή και η προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων είναι από τα εργαλεία που σταθερά χρησιμοποιεί και η παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως ακριβώς και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να καταπνίξουν τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις, να μάθουν τους νέους από τα θρανία ακόμα να ζουν με σκυμμένο το κεφάλι.
Θυμίζουμε ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν υπάρξει δύο καταδικαστικές αποφάσεις εναντίων μαθητών για καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη και στο Ρέθυμνο, διατηρείται στο ακέραιο όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που στέλνει σε δικαστήρια μαθητές που αγωνίζονται, ενώ οι απειλές και οι προσπάθειες παρεμπόδισης κινητοποιήσεων δίνουν και παίρνουν.
Δίνουν και παίρνουν αποβολές και απειλές
Σ' αυτό το πνεύμα, ο διευθυντής του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, Αρ. Λιάκος, τιμώρησε με μονοήμερη αποβολή όσους μαθητές συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 14 Δεκέμβρη στην κεντρική πλατεία της πόλης! Αμεση ήταν η αντίδραση του Τομεακού Συμβουλίου Τρικάλων της ΚΝΕ,που με ανακοίνωσή του κατήγγειλε σε όλο το λαό και τη νεολαία της πόλης την απαράδεκτη αυτή απόφαση, σημειώνοντας: «Είναι υπόθεση όλου του λαού της πόλης να δοθεί απάντηση σε αυτήν την ενέργεια, που στοχεύει όχι μόνο τους μαθητές αλλά συνολικά το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, και γίνεται στο πλαίσιο της γενικευμένης επίθεσης στα δικαιώματά μας. (...) Σοβαρές ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Την ίδια ώρα που βάζει όλο και περισσότερα εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών του λαού και προσαρμόζει ακόμη περισσότερο την εκπαίδευση στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου - πράγμα που αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί για ψήφιση (σ.σ. όταν γράφτηκε η ανακοίνωση δεν είχε κατατεθεί ακόμα στη Βουλή το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018) και περιλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη μείωση της χρηματοδότησης προς την Παιδεία - φτάνει μέχρι το σημείο της τρομοκράτησης των μαθητών και της ποινικοποίησης των αγώνων τους, ώστε να μην βρίσκει εμπόδιο στη "δουλειά της"».
Το ΤΣ Τρικάλων της ΚΝΕ απαίτησε να παρθεί πίσω η ποινή της αποβολής και να σβηστούν αμέσως οι απουσίες, καλώντας τους μαζικούς φορείς και το λαό των Τρικάλων να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των αγωνιστών μαθητών στα χέρια τους. Αντίστοιχες ανακοινώσεις εξέδωσαν και εργατικά σωματεία όπως το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, που ενημέρωνε ότι ανάμεσα στους αποβληθέντες μαθητές είναι και παιδί μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου, εργαζόμενου στη συνεταιριστική βιομηχανία γάλακτος, η οποία έχει τους εργαζόμενους απλήρωτους εδώ και τρεις μήνες. Το Συνδικάτο ζήτησε ανάκληση των ποινών, καλώντας εργαζόμενους, γονείς και εκπαιδευτικούς να βγάλουν συμπεράσματα και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, στο πλευρό των μαθητών ενάντια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο και στη ζωή.
Κάτω από το βάρος και την αποφασιστικότητα των κινητοποιήσεων, οι ποινές των αποβολών τελικά πάρθηκαν πίσω.
Απειλούσαν μαθητές με αποβολή αν συμμετάσχουν στην απεργία!
Στη Θεσσαλονίκη, σε τουλάχιστον 20 σχολεία, οι διευθυντές απειλούσαν 15μελή ότι αν συμμετάσχουν στην απεργία θα χάσουν την προγραμματισμένη πολυήμερη εκδρομή! Και αυτού του τύπου οι απειλές πατούν επίσης πάνω στο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που διατηρεί η κυβέρνηση και που προβλέπει κόψιμο των μαθητικών εκδρομών για την αναπλήρωση ωρών που χάνονται από μαθητικές κινητοποιήσεις, καθαρά ως τιμωρία, γιατί καμιά πρόβλεψη δεν υπάρχει για την αναπλήρωση ωρών που χάνονται επειδή κάνουν δυο και τρεις μήνες να στελεχωθούν τα σχολεία με όλους τους απαραίτητους καθηγητές...
Μιλώντας για απειλές, στο 6ο Γυμνάσιο Ιλίου (όπου διευθύντρια είναι η Μαρία Παλτζή), στάλθηκε ενημερωτική επιστολή στους γονείς των μαθητών που είχαν αποφασίσει στη Γενική τους Συνέλευση να συμμετάσχουν στην απεργία και στη μαθητική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Στην επιστολή (που υπογραφόταν από «Το γραφείο»), σημειωνόταν ότι οι μαθητές αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση και ότι: «Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά την Πέμπτη 14/12/2017 και δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μεταφορά και τη συμμετοχή των μαθητών στην πορεία. Οι μαθητές και μαθήτριες που θα απουσιάζουν θα πάρουν, κανονικά, απουσίες».
Στη Γραβιά, όπου οι μαθητές του Λυκείου βρίσκονται σε κατάληψη ενάντια στις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας που κλείνουν σχολεία και τους αναγκάζουν να μετακινούνται σε άλλα χωριά, σπέρνονται απειλές ότι θα παρέμβει εισαγγελέας.
Αντίστοιχα, στη Λαμία, στο 6ο Λύκειο, που βρισκόταν σε κατάληψη, καθώς οι μαθητές αντιδρούν στα σχέδια συγχώνευσής του με το 5ο Λύκειο, πήγε η αστυνομία και απείλησε για παρέμβαση του εισαγγελέα. Οι κινητοποιήσεις όμως συνεχίζονται, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς που αντιδρούν στο ενδεχόμενο συγχώνευσης των σχολείων.
Στο 2ο ΓΕΛ Νάουσας (όπου διευθυντής είναι ο Χρήστος Παππάς), το 15μελές, όταν ζήτησε να συνεδριάσει, έλαβε την απάντηση ότι υπάρχει εγκύκλιος που ορίζει ότι συνεδριάσεις 5μελών και 15μελών δεν μπορούν να γίνονται εντός του διδακτικού ωραρίου, αλλά μόνο μετά από αυτό. Η συγκεκριμένη επίκληση, σύμφωνα με τους μαθητές, έγινε μετά από 10ήμερη κατάληψη που έκαναν για κτιριακά προβλήματα του σχολείου, ενώ πιο πριν ο διευθυντής επέτρεπε τις συνεδριάσεις. Να σημειωθεί βέβαια, ότι οι συνεδριάσεις εκτός διδακτικού ωραρίου προβλέπονται από τον κανονισμό μαθητικών κοινοτήτων του 1986, στην πράξη όμως συνηθίζεται να διευκολύνεται η λειτουργία των Μαθητικών Συμβουλίων και σε διδακτικές ώρες.
Τους ενοχλούν και οι εξορμήσεις της ΚΝΕ
Στην προσπάθειά τους να παρεμποδίσουν τον όποιο αγωνιστικό ξεσηκωμό των μαθητών, διευθυντές και δυνάμεις καταστολής στοχοποίησαν ακόμα και την ΚΝΕ για τις εξορμήσεις της έξω από σχολεία.
Στην Ξάνθη, δυο μέρες πριν την απεργία, αστυνομικοί της ομάδας «Δίας» επιχείρησαν να παρεμποδίσουν εξόρμηση της ΚΝΕ έξω από το 4ο Λύκειο της πόλης. Το γεγονός κατήγγειλαν η ΚΝΕ και η τοπική ΕΛΜΕ, η οποία μάλιστα σε ανακοίνωσή της περιέγραψε το περιστατικό ως εξής: «Στις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών πως η διακίνηση πολιτικού υλικού από νόμιμη οργάνωση δεν είναι αδίκημα και πως υπάρχει στη χώρα μας ελευθερία διακίνησης ιδεών και Τύπου, η απάντηση των αστυνομικών ήταν να ζητήσουν, με τον σκαιότερο τρόπο, τις ταυτότητες των εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένης και της διευθύντριας του σχολείου, και να τους απειλήσουν με προσαγωγή. Παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις των εκπαιδευτικών προς τους αστυνομικούς να δώσουν τα στοιχεία τους, αυτοί αρνήθηκαν κατηγορηματικά». Η προσπάθεια παρεμπόδισης της εξόρμησης έπεσε στο κενό, ενώ στη συνέχεια η αστυνομία επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός.
Στο 6ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, η διευθύντρια του σχολείου Ολγα Τάσση είχε αναγάγει σε νούμερο 1 πρόβλημα του σχολείου τις εξορμήσεις της ΚΝΕ έξω από αυτό! Και τις προηγούμενες μέρες απείλησε με αποβολή μαθήτρια που μιλούσε με το κλιμάκιο της ΚΝΕ. Στη συνέλευση των εκπαιδευτικών του σχολείου, που έγινε χτες, τέθηκε το ζήτημα ότι ο σύλλογος πρέπει να πάρει θέση αν τελικά το βασικό πρόβλημα του σχολείου είναι οι εξορμήσεις της ΚΝΕ, και η διεύθυνση παραδέχτηκε ότι πράγματι δεν είναι αυτό το βασικό πρόβλημα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντι-ΚΚΕ αθλιοτητες γνωστες από παλια
Πήραν απάντηση οι αθλιότητες Σκουρλέτη
Την προβοκάτσια και το απύθμενο θράσος επιστράτευσε ξανά χτες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης,επιβεβαιώνοντας την ενόχληση της κυβέρνησης από τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ και τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που χαλάνε τη «σούπα» κυβέρνησης - κεφαλαίου και δεν δέχονται τη «σιγή νεκροταφείου» που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση.
Ο Π. Σκουρλέτης επανέλαβε τις αθλιότητες περί «ολισθηρού δρόμου του ΚΚΕ» και «αντισυγκεντρώσεων», με αφορμή την κινητοποίηση που έγινε στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Αττικής. Ισχυρίστηκε ότι το «αναπτυξιακό συνέδριο» δεν ήταν φιέστα, αλλά «διάλογος», φτάνοντας στο σημείο ψευδώς να πει ότι το ΚΚΕ δεν είχε οργανώσει ανάλογη κινητοποίηση επί κυβέρνησης ΝΔ. Ανέφερε πως η συγκέντρωση των συνδικάτων ήθελε να ακυρώσει μια «συζήτηση διαλόγου» και πως μαζεύτηκαν τρία πούλμαν «με ξενόφερτους φοιτητές και με συνδικαλιστικά στελέχη απ' όλη την Ελλάδα», προσπαθώντας προφανώς να απαξιώσει με ψέματα την πρωτοβουλία των συνδικάτων.
Αμεση ήταν η απάντηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη, με αποτέλεσμα ο Π. Σκουρλέτης να καταφύγει στριμωγμένος στην ανοιχτή προβοκάτσια, ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, ότι ο δήμαρχος Πάτρας αρνείται τάχα να δώσει Μέτρα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους, ότι το ΚΚΕ είναι ενάντια στην απλή αναλογική στους δήμους κ.ά.
«Διαστημικό» το θράσος της κυβέρνησης
Απάντηση στις κυβερνητικές αθλιότητες έδωσε νωρίτερα στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης. Τόνισε ότι είναι «διαστημικό το θράσος» η κυβέρνηση να φέρνει, σαν τον κλέφτη, τροπολογία για να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, να στηρίζει την εργασιακή ζούγκλα, να στέλνει το λαό στον Καιάδα, να στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο και να κατηγορεί αυτούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού.
Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν κάνει αντισυγκεντρώσεις και πως η συγκέντρωση ήταν κατά της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ θύμισε στον υπουργό Εσωτερικών ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά στο υπουργείο Εργασίας έγιναν δεκάδες συλλήψεις συνδικαλιστών, σε κινητοποίηση που έγινε εκεί. Τόνισε ότι το ΚΚΕ «δεν μασάει από τέτοια» και πρόσθεσε ότι τέτοιες επιθέσεις έχει δεχτεί το ΚΚΕ τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ.
Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι «αυτή είναι η μεγάλη σας συνεισφορά, η μεγαλύτερη απ' όλες: Ευνουχίζετε πολιτικά τον ριζοσπαστισμό που αναπτυσσόταν και που αναπτύσσεται και σήμερα. Εμείς θα πολεμήσουμε, όπως πάντα ξέρουμε, δίπλα στους εργαζόμενους, κόντρα στις πολιτικές αυτές που τον καταδικάζουν να ζει έτσι και θα του αποκαλύπτουμε ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να διαλέξει. Και αυτός ο δρόμος είναι της σύγκρουσης, της ανατροπής και όχι της υποταγής και της ταξικής συνεργασίας».
Απάντηση του δημάρχου Πάτρας
Απάντηση στα ψέματα Σκουρλέτη σχετικά με το δήμο Πάτρας έδωσε ο δήμαρχος της πόλης, Κ. Πελετίδης, με δήλωσή του στην οποία αναφέρει:
«Ο κ. Σκουρλέτης, στη σημερινή παρέμβασή του στη Βουλή και αναφερόμενος στα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) των Σχολικών Καθαριστριών, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι αρνούμαι ως δήμαρχος να τα παραχωρήσω. Αυτό που σας ενόχλησε κ. υπουργέ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι αυτό που σας θέσαμε με σαφήνεια ως δήμος, ότι δηλαδή κάνετε "μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα". Δεν δίνετε ούτε ευρώ για τη δαπάνη αγοράς των ΜΑΠ από το υπουργείο σας και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αρνείστε σθεναρά τη μονιμοποίησή τους, που είναι πάγιο αίτημα του εργατικού κινήματος και της δημοτικής αρχής, ενώ φιλοκυβερνητικές δημοτικές αρχές, όπως καλά γνωρίζετε, έχουν ήδη προχωρήσει στην απόλυσή τους».

Αντιγράφουν το ΠΑΣΟΚ ακόμα και στην προβοκάτσια!
Ηταν λίγο μετά τις εκλογές τον Οκτώβρη του 2009, όταν το ΚΚΕ έγκαιρα κάλεσε το λαό να μη δώσει καμιά πίστωση χρόνου, να μη δείξει καμιά ανοχή απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που τότε έκανε «ντεμπούτο» με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου, δείχνοντας από την πρώτη κιόλας μέρα τα δόντια της στο λαό. Τα αστικά επιτελεία τέθηκαν απευθείας σε θέση μάχης απέναντι στο ΚΚΕ και τη δράση του στο εργατικό κίνημα. Δηλαδή απέναντι στη δράση των κομμουνιστών μέσα στα συνδικάτα για οργάνωση των αγώνων απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
Στελέχη της κυβέρνησης και ο Τύπος της εποχής εξαπέλυσαν μια συντονισμένη προβοκάτσια σε βάρος του Κόμματος, με κεντρικό μοτίβο ότι οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων είναι υποκινούμενες από το ΚΚΕ και οτι το ΚΚΕ δείχνει μεγαλύτερο αντιπολιτευτικό ζήλο απέναντι στη νέα κυβέρνηση, απ' ό,τι έκανε προηγούμενα απέναντι στη ΝΔ! Δηλαδή, ό,τι λέει σήμερα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Πρώτο βιολί ήταν τότε ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος έλεγε ότι «το ΚΚΕ έχει διοργανώσει τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ περισσότερες κινητοποιήσεις απ' όσες είχε κάνει τα πεντέμισι χρόνια που κυβερνούσε η ΝΔ». Στην επίθεση συντονίστηκε και μερίδα του τύπου ενώ είχε προηγηθεί η προβοκατόρικη επίθεση με αιχμή τα οικονομικά του Κόμματος.
Δεκαπέντε μόλις μέρες μετά τις εκλογές, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, συζητήθηκε σε άτυπο υπουργικό συμβούλιο το αίτημα τριών τουλάχιστον υπουργών του ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Διαμαντοπούλου) να διαμορφώσει η κυβέρνηση «ενιαίο μέτωπο απέναντι στο ΚΚΕ».
Η άθλια επίθεση κορυφώθηκε τον επόμενο χρόνο, με ευθείες απειλές για τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, δολοφονικές επιθέσεις προβοκατόρων, βρώμικα υπονοούμενα για σύμπραξη με τη ΝΔ. Καμιά από τις βρωμιές τους δεν έμεινε αναπάντητη.
Η απάντηση ήταν ακαριαία. Με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, ο «Ριζοσπάστης» «θύμισε» στους υπουργούς και παρατρεχάμενους της κυβέρνησης στιγμές από μεγάλους αγώνες του ταξικού κινήματος ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο, με κορυφαίους σταθμούς τις μεγάλες απεργίες, τις καταλήψεις υπουργείων, τα μαζικά συλλαλητήρια, τις διαδηλώσεις ακόμα κι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Την πείρα εκείνης της εποχής πρέπει να την αξιοποιήσει σήμερα ο λαός. Ποιον ωφέλησαν και τι εξυπηρετούσαν το ψέμα και η βρωμιά σε βάρος του ΚΚΕ, της πρωτοπόρας δράσης του στο κίνημα; Λίγους μήνες μετά την εκλογή της, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε το 1ο μνημόνιο. Στη συνέχεια, συγκυβέρνησε με τη ΝΔ, τον Καρατζαφέρη και τον Κουβέλη και ψήφισαν μαζί το 2ο μνημόνιο.
Στασίδι έπιασε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ, που αντιγράφει το ΠΑΣΟΚ ακόμα και στις προβοκάτσιες ενάντια στο ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ήδη το 3ο μνημόνιο, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ενώ το επικαιροποίησε με ένα 4ο. Είναι φανερό ότι η επίθεση στο Κόμμα με τις χυδαιότητες τύπου Σκουρλέτη και άλλων αποτελεί προάγγελο έντασης της επίθεσης στο λαό, στο πλαίσιο της ΣΥΡΙΖΑικης «δίκαιης ανάπτυξης», που δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μισθοι πεινας .  Με μικτες αποδοχες εως 600 ευρω 1 στους 3 εργαζομενους.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Φραγκφουρτη Γερμανιας. Δεν φτανει που είναι αστεγοι, θα τους επιβληθουν και προστιμα. Αυτό αποφασισε το δημοτικο συμβουλιο της Φραγκφουρτης.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



170.000 ευρώ χρωστά η Fraport για αποκομιδη σκουπιδιων αλλά ο Δήμαρχος Χανιων (για άλλη μια φορά) καθησυχάζει…
20/12/2017
Συνήθειο φαίνεται το έχει κάνει ο Δήμαρχος μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις να καθησυχάζει.
Έτσι, μετά το νομοσχέδιο για τα σκιάδια που δημιουργεί εμπόδια στη διαδικασία στα Χανιά και ευνοεί όσους δε θέλουν να προχωρήσουν οι αλλαγές, στην οποία εξέλιξη ο δήμαρχος έσπευσε να καθησυχάσει, χθες, μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι παρά τα τεράστια κέρδη της εταιρείας από τα περιφερειακά αεροδρόμια, ο Δήμος Χανίων δεν έχει πληρωθεί ούτε λεπτό του ευρώ, για την αποκομμιδή των σκουπιδιών στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” η αντίδρασή του ήταν να καθησυχάσει, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η εταιρεία “θα” πληρώσει.
Πόσα χρήματα χρωστά στο Δήμο Χανίων η εταιρεία; Πάνω από 170.000 ευρώ.
Κι ενώ τα Χανιά έχουν μείνει μέσα στο χειμώνα με μία εταιρεία με αποτέλεσμα οι τιμές των εισιτηρίων να έχουν εκτοξευθεί, στο Ηράκλειο οι εταιρείες που ταξιδεύουν είναι πέντε, ανταγωνίζονται και προσφέρουν καλές τιμές, για τους Κρητικούς αλλά και σε όσους θέλουν να επισκεφθούν τον νομό.
Εκεί, προχωράνε τα σχέδια για χειμερινό τουρισμό. Στα Χανιά, ούτε τα χρήματα για τα σκουπίδια της γερμανικής εταιρείας δε μπορούμε να εισπράξουμε. Αλλά ο Δήμαρχος Χανίων υποδέχεται τους διοικητές των βάσεων, συναντιέται με τους εκπροσώπους της Fraport και καθησυχάζει όταν δε δίνουν πίσω στο νομό ούτε το κόστος για τα σκουπίδια…
H φωτογραφία από τη διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” στις 19 Ιανουαρίου του 2016 στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Χανίων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Τσίπρας είναι το είδος εκείνο του απολίτικου πολιτικού που είναι ικανό να ζητήσει από τον Άγνωστο Στρατιώτη ΕΝΦΙΑ για το μνημείο του...
Η… Έβδομη Σφραγίδα
ΣΤΑΘΗΣ

«Η μεταμνημονιακή Ελλάδα θα έχει τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ» αγόρευε χθες στη Βουλή ο κ. Παππάς. Έχει απόλυτο δίκιο. Ήδη στην Ελλάδα το 30% των εργαζομένων λαμβάνει μισθό 600 ευρώ τον μήνα. Ήδη οι... υποαπασχολούμενοι (οι «απασχολίσιμοι» του Σημίτη) εργάζονται με μισθούς κάτω από τα 500 ευρώ. Ενώ
αξιοπρεπείς μισθούς
άνω των 1.500 ευρώ λαμβάνει μόνον το 3,29% των εργαζομένων. Έχει δίκιο ο κ. Παππάς, τέτοια χώρα ειλώτων, σκλάβων και κολίγων είναι χώρα λαχταριστή, χώρα λάφυρο
για τους «επενδυτές», είναι μια «Γη της Επαγγελίας» για τους πειρατές και τους κουρσάρους, καθώς διαβεβαίωνε τους Αμερικανούς μπίζνεσμαν ο Τσίπρας. Όμως ενώ η ανάπτυξη θα έχει τα χαρακτηριστικά της ανάπτυξης ενός προτεκτοράτου, ενώ η έξοδος στις αγορές θα συνιστά επιτροπεία των τραπεζών, ενώ η όλο και αυξανόμενη φτώχεια θα συνεχίσει να παράγει όλο και περισσότερο πλούτο για όλο και πιο λίγους Δυνατούς, υπάρχει η πιθανότης αυτή η
κυβέρνηση να βρεθεί αίφνης εκτός νυμφώνος. Διότι η σήψη (για την ίδια) εξ αιτίας της παρακμής (που επιβάλλει σε όλους) έχει αρχίσει να λαμβάνει διαστάσειςτσίρκου σε φρενοκομείο.
Λέει, επί παραδείγματι, ο κ. Βούτσης ότι την κυβέρνηση Σαμαρά την ανέτρεψαν οι «θεσμοί» – σπεύδει να τον αδειάσει ο κ. Τζανακόπουλος, όχι, «την κυβέρνηση  Σαμαρά την έριξαν οι συμφωνίες που είχε υπογράψει». Προφανώς οι συμφωνίες που έχει έκτοτε υπογράψει και υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξουν την κυβέρνηση Ποκοπίκο. Κάνει έκκληση ο Τσίπρας στις τράπεζες να… νομοθετήσουν (!) για την προστασία της πρώτης κατοικίας,
παροτρύνει ο Τσίπρας τις τράπεζες να απειλούν τον Τύπο με περικοπή διαφημίσεων και βγαίνει να τον αδειάσει ο κ. Φίλης. Κι αν τους ρωτήσεις όλους αυτούς, τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά, θα σου απαντήσουν ότι είναι fake news! Λογικόν! Όταν ο Τύπος δεν γράφει αυτά που θέλουν οι Καρανίκες - Τσίπρες, γράφει fake news. Και οι τράπεζες πρέπει να του κόβουν τις διαφημίσεις. Ρωτήστε
όποιο χυδαίο και ξετσίπωτο τρολάκι από τις στρατιές αυτών των αχρείων όντων που συντηρούν ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. και θα δείτε τι απάντηση θα λάβετε (για τη μάνα σας, τον πατέρα σας, την αδελφή σας). Μιλάμε για βόρβορο. Τύπου Πολλάκη. Με τη γλώσσα του οποίου ομιλεί ο Τσίπρας
μοιράζοντας μερίσματα χυδαιότητας και φτύνοντας κατάμουτρα στους δυστυχισμένους (που και ο ίδιος δημιούργησε) τα λόγια που ο ίδιος έλεγε εναντίοντων «μερισμάτων της ντροπής». Τέτοια ξετσίπωτη ευκολία με το ψέμα ουδείς πολιτικός άλλος από τον Τσίπρα έχει να επιδείξει κατά τη μεταπολίτευση. Κι άλλοι έλεγαν ψέματα και μάλιστα χοντρά,
αλλά ο τρόπος με τον οποίο ψεύδεται ο Τσίπρας υπερβαίνει κάθε προηγούμενοκαι χτίζει δομική παρακμή. Μιαίνει την κοινωνία. Καλεί λόγου χάριν κομματική φιέστα στην Ελευσίνα για να μιλήσει για τη νίλα της Μάνδρας, φροντίζοντας να μην μπορεί να μπει στο άβατο των παλιάτσων ουδείς μη εγκεκριμένος κάτοικος της περιοχής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γέρασε και γέρασε νωρίς. Η κυβέρνηση Σαμαρά μπόρεσε μέσα σε δύο χρόνια να δώσει την εντύπωση στους Έλληνες ότι κυβέρνησε βαριά και επί μακρόν. Η κυβέρνηση Τσίπρα μετά την κωλοτούμπα του δημοψηφίσματος έχει βαρύνει τους Έλληνες το ίδιο και χειρότερα. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, προσδεθείς στο μνημονιακό άρμα, χρεώνεται κι αυτός όλη την οκταετία της κρίσης.
Ο Τσίπρας είναι το είδος εκείνο του απολίτικου πολιτικού που είναι ικανό να ζητήσει από τον Άγνωστο Στρατιώτη ΕΝΦΙΑ για το μνημείο του…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμπληρώθηκαν 1.000 ημέρες πολέμου...
...ιμπεριαλιστικής αποικιοκρατικης επίθεσης εναντίον της Υεμένης
Χιλιάδες νεκροί, χολέρα, υποσιτισμός, από τον σαουδαραβικο αποκλεισμο, δολοφονίες με σαουδαραβικους αεροπορικους βομβαρδισμους  παιδιών και γερόντων...
Κανένας δεν ενδιαφέρεται...
Οι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες σιωπούν...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




20 Δεκεμβρίου 2017
Παλαιστίνη
Πριν από λίγο, οι φωτογραφίες βγήκαν από την ahed tamimi από τη φυλακή ofer όπου η κράτησή της παρατάθηκε, επίσης η σιωναζιστικη κατοχή συνέλαβε τον πατέρα της, ο οποίος ήταν παρών για την ακρόασή της. Τώρα έχουν φυλακίσει ολόκληρη την οικογένεια tamimi. Διαδώστε.

Η απόφαση του σημερινού δικαστηρίου για την Αχέντ ήταν να επεκταθεί η κράτησή της για ακόμα 10 μέρες. Ο πατέρας της Αχέντ, Μπασέμ, που παραβρισκόταν στο δικαστήριο συνελήφθη επίσης από τις ισραηλινές δυνάμεις. Μαζί με την Αχέντ είχε συλληφθεί και η μητέρα της, Ναριμάν, η οποία ακολούθησε την κόρη της επειδή είναι ανήλικη.
Χθες το βράδυ, οι ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν επίσης την 21χρονη Νουρ Ταμίμι, ξαδέλφη της Αχέντ, μέσα από το σπίτι της.
Έτσι τώρα, οι Ισραηλινοί κατακτητές κρατούν την Αχέντ, τη μητέρα της Ναριμάν, τον πατέρα της Μπασέμ και την Νουρ Ταμίμι.
Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστείλει την οικογένεια Ταμίμι για το ρόλο της στην οργάνωση της μη βίαιης αντίστασης στην κλοπή της γης τους απο το Ισραήλ.

''Ωστε μια Παλαιστίνια έφηβη αντιμετωπίζει ισόβια γιατί χαστούκισε έναν ισραηλινό στρατιώτη στο σπίτι της. Το οποίο εγείρει το συνακόλουθο ερώτημα ... τι έκανε ο στρατιώτης ενός ξένου στρατού στον ιδιωτικό χώρο του σπιτιού της έφηβης; Και επίσης, τι κάνει ένας ξένος στρατός στη χώρα της, καταπατώντας κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο;''
Laura Schleifer



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



εχουν λυσσαξει οι σιωνιστες ..
χαχαχαχα,μου την πεφτουν απο παντου εδω μεσα ...
πολυ ωραια παιδια συνεχιστε,εγω παντα μαθαινω απο ταξικους και ιδεολογικους εχθρους μου ...
η πλακα ειναι οτι βγαζουν ολοι μια ''κασετα''και μου βγαζουν τα ιδια επιχειρηματα ...παλι καλα θα μου πεις ,φαντασουν να ηταν ανθρωποι εξυπνοι και με πραγματικα επιχειρηματα ..

σχολιο.-  είμαστε τόσο αντισημίτες που επανεκδώσαμε Πιέρ Γκόλντμαν. Επίσης, με έναν άλλο σύντροφο είμαστε τόσο αντισημίτες που ψαχνόμαστε να βγάλουμε βιλίο για τη συμμετοχή των εβραίων στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ. Πρέπει επιτέλους κάποτε οι σιωνιστές να καταλάβουν πως η αγάπη μας για το δράμα του παλαιστινιακού λαού έχει την αφετηρία του στο δράμα του εβραϊκού λαού... Οι σιωνιστές είναι οι μεγαλύτεροι εχθροι του εβραϊκού λαού!!

Σχολιο.- Οι «Αναρχικοί ενάντια στο τείχος» είναι μια συλλογικότητα Ισραηλινών........
ΕΡ.Τι έχετε να πείτε για τον Αντισιωνισμό σε σχέση με τον Αντισημιτισμό.
ΑΠ. Για εμένα δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ αυτών των δύο λέξεων, καθώς αναφέρονται σε εντελώς διαφορετικά ζητήματα. Με βλέπω σαν Αντισιωνιστή γιατί αντιτίθεμαι στο Σιωνιστικό κίνημα και στις Σιωνιστικές ιδέες. Αντιτίθεμαι στην κεντρική ιδέα του Σιωνισμού, η οποία είναι το κράτος του Ισραήλ ή μια πατρίδα για τους Εβραίους. Αντιτίθεμαι όπως αντιτίθεμαι και σε οποιοδήποτε άλλο κράτος. Δεν τρέφω καμία προκατάληψη ή ρατσισμό ενάντια σε άλλους ανθρώπους λόγω της θρησκείας τους, αλλά τα πιστεύω μου είναι ενάντια σε εθνικιστικές ιδέες που καταπιέζουν άλλους ανθρώπους.
Ο αντισημιτισμός είναι μια ρατσιστική αντίληψη καθώς κρίνει τους ανθρώπους με βάση τη θρησκεία και τη φυλή τους κι αυτό είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από την αντίθεση σε μια πολιτική κίνηση όπως ο Σιωνισμός.
Σε πολλές περιπτώσεις στο Ισραήλ αλλά περισσότερο στην Ευρώπη, άνθρωποι που διαφωνούμε με αποκαλούν αντισημίτη, αλλά είναι καθαρή άγνοια και παρεξήγηση μιας πολύ βασικής ιδέας. Ακούν ότι αντιτίθεμαι στο κράτος του Ισραήλ και αμέσως βγάζουν το συμπέρασμα ότι το κάνω επειδή είμαι ρατσιστής. Τους είναι δύσκολο να αντιληφθούν ότι οι ρατσιστικές ιδέες προέρχονται από το ίδιο το κράτος του Ισραήλ..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



153 ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ;;ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΗΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΔΗΦΑΓΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ ,ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ,ΟΤΑΝ Ο ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΑΓΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΟΥ ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ!!!!Ο ΦΟΒΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥΣ .........ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!! ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.Υ.Γ ΟΙ ΣΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ......ΚΑΘΕ ΣΤΟΧΟ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟ Μ.16 ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .......



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
Αμεσες αντιδράσεις της Κίνας και της Ρωσίας
ΜΟΣΧΑ - ΠΕΚΙΝΟ.--
Η νέα «εθνική στρατηγική για την ασφάλεια των ΗΠΑ», που παρουσίασε προχτές βράδυ ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και σηματοδοτεί όξυνση του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, προκάλεσε χτες τις έντονες αντιδράσεις της Κίνας και της Ρωσίας, οι οποίες ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ Τραμπ ειναι «αναθεωρητικές δυνάμεις» που αμφισβητούν την επιρροή των ΗΠΑ και «προσπαθούν να ανατρέψουν το παγκόσμιο status quo».
Βεβαίως, αναμενόμενες ήταν οι αντιδράσεις των δύο βασικών δυνάμεων που «στοχοποιούνται» από τις ΗΠΑ.
Στο Πεκίνο, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χουά Τσανγίν, κάλεσε τις ΗΠΑ «να σταματήσουν να διαστρεβλώνουν τις στρατηγικές επιδιώξεις της Κίνας, επειδή διαφορετικά θα τραυματίσουν άλλους ή θα πλήξουν τον εαυτό τους». Παράλληλα, η πρεσβεία της Κίνας στις ΗΠΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας πως το Πεκίνο είναι πρόθυμο «να συνυπάρξει ειρηνικά με όλες τις χώρες». Κάλεσε επίσης τις ΗΠΑ «να προσαρμοστούν και να αποδεχθούν την άνοδο της Κίνας», προσθέτοντας ότι «είναι εγωιστικό να θέτουν το εθνικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον άλλων χωρών και το αμοιβαίο, διεθνές συμφέρον».
Στο Κρεμλίνο, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτήρισε τη «νέα εθνική στρατηγική» του Προέδρου Τραμπ «αυτοκρατορική», προσθέτοντας ότι η προχτεσινή ομιλία του Προέδρου Τραμπ δείχνει «απέχθεια σε έναν πολυπολικό κόσμο». Εκφράστηκε εντούτοις θετικά για σημεία της στρατηγικής του Αμερικανού Προέδρου που διατύπωναν τη διάθεση για συνεργασία με τη Ρωσία «σε τομείς κοινού συμφέροντος».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ
Συνάντηση Πούτιν - Βούτσιτς
ΜΟΣΧΑ.--
Εμπόριο, Ενέργεια, διατραπεζικές σχέσεις, οι σχέσεις της Σερβίας με το Κοσσυφοπέδιο και γενικότερα οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνιακυριάρχησαν στη συνάντηση που είχαν χτες στη Μόσχα οι Πρόεδροι Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Στη διάρκεια της ωριαίας συνάντησής τους, που έγινε στη ρωσική γλώσσα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν την πιθανότητα δημιουργίας μίας Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου ανάμεσα στη Σερβία και την «Ευρωασιατική Οικονομική Ενωση» (EAU), καθώς και τις δυνατότητες σύνδεσης της Σερβίας με τον λεγόμενο «Τουρκικό Αγωγό».
Ο Πούτιν τόνισε ότι η Σερβία θα μπορούσε να εισαγάγει έως το 2022 πάνω από 3,5 δισ. κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου,προσθέτοντας ότι η χώρα αυτή «δεν είναι μόνο σημαντικός εισαγωγέας» ρωσικής Ενέργειας, αλλά και πιθανός περιφερειακός ενεργειακός κόμβος. Εκτίμησε ακόμα ότι η διμερής συνεργασία μπορεί να αυξηθεί σημαντικά και στους τομείς των μεταφορών και των υποδομών. Αναφερόμενος στα Βαλκάνια, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι ενδιαφέρεται για τη «σταθεροποίηση της κατάστασης», διαβεβαιώνοντας τον Σέρβο ομόλογό του για υποστήριξη σε θέματα που αφορούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας. Πρόσθεσε πως η ρωσική κυβέρνηση θα υποστηρίξει «οποιαδήποτε απόφαση πάρουν Βελιγράδι και Πρίστινα» για τις μεταξύ τους σχέσεις, τονίζοντας ότι η λύση «θα μπορούσε να επιτευχθεί με πολιτικά μέσα, μέσω διαλόγου και στο πλαίσιο της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
Ο Βούτσιτς επισήμανε πως οι Σέρβοι «είναι ένας μικρός αλλά περήφανος λαός, που εκτιμά ιδιαιτέρως τη φιλία της Ρωσίας». Πρόσθεσε πως στη συνάντηση κάλυψαν «όλους τους τομείς» των διμερών σχέσεων και χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Πούτιν «ουσιαστικές και ειλικρινείς».
Στο πλαίσιο της επίσκεψης Βούτσιτς, αναφέρθηκε ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έκανε δεκτή πρόσκληση να επισκεφθεί το Βελιγράδι τον ερχόμενο Φλεβάρη.
Το ίδιο 24ωρο, στο Κοσσυφοπέδιο, ο πρωθυπουργός του προτεκτοράτου (πρώην διοικητής του ΟΥΤΣΕΚΑ) Ραμούς Χαραντινάι πρότεινε συμμετοχή των ΗΠΑ στην «τελική φάση» των συνομιλιών με τη Σερβία, λέγοντας ότι η κατάληξή τους θα πρέπει να είναι «η αμοιβαία αναγνώριση».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Λαϊκές αντιδράσεις για το τσάκισμα των συντάξεων
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν τη Δευτέρα το βράδυ έως τα ξημερώματα της Τρίτης στις διαδηλώσεις ενάντια στις αντισυνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι στην Αργεντινή. Μετά από συνεδρίαση 16 ωρών, τα ξημερώματα της Τρίτης ψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο με 128 ψήφους υπέρ, 116 κατά και 2 αποχές, με τη στήριξη και βουλευτών της αντιπολίτευσης του λεγόμενου περονικού χώρου (από τον Χουάν Περόν, λαϊκο αστό πολιτικό, δυο φορές Πρόεδρο της χώρας τις δεκαετίες του '60 και του '70).
Τις τελευταίες μέρες, όπως και την προηγούμενη βδομάδα, που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις, υπήρξε καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας, με 150 τραυματίες διαδηλωτές και πάνω από 150 συλληφθέντες. Η στρατοαστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και αντλίες νερού, με πρόσχημα τη δράση λίγων κουκουλοφόρων.
Αυτή καθαυτή η αντιλαϊκή μεταρρύθμιση προβλέπει αλλαγή του τρόπου αναπροσαρμογής των συντάξεων, συνδέοντάς τες με τον επίσημο δείκτη του τιμάριθμου, καθώς και την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 70 έτη για τους άνδρες και από τα 60 στα 63 για τις γυναίκες. Οι περικοπές εμφανίζονται από τους ακροδεξιους ψευτες νεοφιλελεδες δηθεν ως αναγκαίες «για μείωση των αναγκών» του Δημοσίου και του ελλείμματος, από το 4,2 του ΑΕΠ στο 3,2%, και του πληθωρισμού από το 20% στο 8 - 12%. Αυτοί που και πάλι θα υποστούν τα βάρη είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι επόμενες γενιές, που βλέπουν την προοπτική της δουλειάς μέχρι τα βαθιά γεράματα για να αυγαταίνουν τα κέρδη του κεφαλαίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΚ
Αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις Κούρδων
ΒΑΓΔΑΤΗ - ΕΡΜΠΙΛ.--
Επικίνδυνα φορτισμένη παραμένει η συνέχιση της κόντρας μεταξύ των κομμάτων που απαρτίζουν τη σημερινή περιφερειακή κυβέρνηση των Κούρδων του βορείου Ιράκ, σε συνδυασμό με τις δυσμενείς συνέπειες που προκαλεί στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων το οικονομικό, εμπορικό και αεροπορικό εμπάργκο.
Το εμπάργκο έχει επιβληθεί ως γνωστόν από τις αρχές Οκτώβρη, από την ιρακινή ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε συνεργασία με χώρες της περιοχής, ώστε να αποτρέψουν τα σχέδια δημιουργίας μελλοντικού ανεξάρτητου Κουρδιστάν, και έχει προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στη μισθοδοσία χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις στους μισθούς εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, μεγάλες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.
Με φόντο αυτές τις εξελίξεις, επαναλήφθησαν χτες,για δεύτερη μέρα, οι διαδηλώσεις πολλών χιλιάδων ατόμων κυρίως στο βορειοανατολικό και ανατολικό τμήμα του αυτόνομου Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ. Πολλοί από τους διαδηλωτές συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το κουρδικό δίκτυο «Rudaw», επικαλούμενο τοπικές νοσοκομειακές πηγές στην πόλη Ρανίγια, μετέδωσε ότι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία πέντε διαδηλωτές, πως τραυματίστηκαν τουλάχιστον 80 άλλοι και συνελήφθησαν πολλές δεκάδες, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του νέου αντιπολιτευόμενου κόμματος «Λίστα Νέας Γενιάς», Ραμπάν Μααράφ.
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στην πόλη Κόγια, στην ομώνυμη πόλη της επαρχίας Σουλεϊμανίγια, στις πόλεις Χαλάμπζα και Κοϊσίντζακ της επαρχίας Ερμπίλ, όπου χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την κυβερνητική διαφθορά και ζήτησαν την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή άμεσα νέων βουλευτικών εκλογών, μετά την αναβολή τους την 1η Νοέμβρη. Ορισμένοι διαδηλωτές μάλιστα πυρπόλησαν το γραφείο του δημάρχου της πόλης Κοϊσίντζακ και την εκεί έδρα του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν,αρχηγός του οποίου ήταν ο παραιτηθείς (μετά το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτέμβρη) Κούρδος πρόεδρος, Μασούντ Μπαρζανί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χτες βράδυ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με 12 ψήφους υπέρ και τις αποχές Ρωσίας, Κίνας και Βολιβίας, ενέκρινε την αποστολή «ανθρωπιστικής αρωγής» σε περιοχές της Συρίας που δεν εμπίπτουν στις λεγόμενες ζώνες «αποκλιμάκωσης συγκρούσεων» και οι οποίες ελέγχονται κυρίως από ισλαμοφασιστικές δυνάμεις των αποικιοκρατων και μερικές ομάδες τζιχαντοφασιστών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΛΓΙΟ
Κινητοποιήσεις ενάντια στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--
Κινητοποιήσεις ενάντια στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση έγιναν χτες στην πρωτεύουσα του Βελγίου από τις τρεις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ομοσπονδίες (FGTB, CSC, CGSLB), με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων. Ιδιαίτερα διαμαρτύρονται για το σχεδιαζόμενο «σύστημα πόντων» για τον υπολογισμό των συντάξεων, ανάλογα με τα χρόνια εργασίας, το επάγγελμα, την κατάσταση της οικονομίας και τα δημοσιονομικά περιθώρια της κάθε κυβέρνησης.
Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης πάνω από τα 67 χρόνια και σε μείωση των συντάξεων, δεδομένου ότι πλέον οι νέοι εισέρχονται στην αγορά εργασίας σε μεγαλύτερη ηλικία, κυριαρχούν οι «ελαστικές μορφές» και μεσολαβούν τακτά χρονικά διαστήματα ανεργίας. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, οι μειώσεις στις συντάξεις θα φτάσουν τα 250 - 300 ευρώ.
Χωρίς να διαψεύδει επί της ουσίας μελλοντικό πετσόκομμα των συντάξεων και αύξηση του ορίου ηλικίας, ο υπουργός Συνταξιοδότησης, Ντανιέλ Μπακελέν, δήλωσε: «Αυξήσαμε τη μέση σύνταξη, ειδικά για τους πιο αδύναμους πολίτες». Επίσης, «όσο περισσότερο εργάζεται κάποιος, τόσο μεγαλύτερη σύνταξη θα παίρνει», πρόσθεσε.
Πάντως, μερίδα του βελγικού Τύπου, επιχειρηματολογώντας υπέρ του κυβερνητικού σχεδίου, σημειώνει τις «κακές επιδόσεις» του Βελγίου σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και προβάλλεται η «ανάγκη» να αυξηθούν τα εργάσιμα χρόνια: «Κατά μέσο η συνταξιοδότηση στο Βέλγιο έρχεται μετά από 32 χρόνια δουλειάς. Η χώρα πρέπει να προσαρμοστεί στα 35 χρόνια του ευρωπαϊκού μέσου όρου και στα 39 χρόνια της Ολλανδίας».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 136 άμαχοι στην Υεμενη από τις 6 Δεκέμβρη από τα βομβαρδιστικά του συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας που βομβαρδιζουν τον αμαχο λαο της Υεμενης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΣΤΡΙΑ
Τα πρώτα μέτρα ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση
ΒΙΕΝΝΗ.--
Ανακοινώνοντας ορισμένα ψίχουλα για μερίδα εργαζομένων, το χτεσινό πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο του νέου κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ δεξιου Λαϊκού Κόμματος (OVP) και ακροδεξιου ναζιστικου Κόμματος Ελευθερίας (FPO) προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να κρύψει την αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται. Αλλωστε και αυτά τα ψίχουλα που δίνει η νέα κυβέρνηση του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς συνοδεύονται από περικοπές για τους ανέργους, αλλά και μείωση του μη μισθολογικού «κόστους» για τους εργοδότες.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε μείωση των εισφορών για την ασφάλιση των ανέργων, μέσω της αύξησης του μισθολογικού ορίου όσων καταβάλλουν αυτή την εισφορά στα 1.948 ευρώ. Αυτό θα σημάνει ελάφρυνση για περίπου 620.000 εργαζόμενους κατά περίπου 300 ευρώ το χρόνο. Τη «νύφη» θα πληρώσουν οι άνεργοι, καθώς στο κυβερνητικό πρόγραμμα προβλέπεται μείωση των παροχών ανεργίας και αυστηροποίηση των προϋποθέσεων των δικαιούχων. Στο μεταξύ, μείωση του μη μισθολογικού «κόστους», με μείωση της ασφάλισης των ανέργων, όπως και φοροελαφρύνσεις, σχεδιάζει η νέα κυβέρνηση για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ προετοιμάζει μεγάλη αντεργατική επίθεση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΝ - ΗΠΑ
«Απάντηση» Ροχανί στις πιέσεις Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--
Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί επανέλαβε χτες ότι ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Η δήλωση Ροχανί έγινε με αφορμή την εκπνοή διορίας που είχε δοθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο προκειμένου να αποφασίσει για την επιβολή ή όχι κυρώσεων στην Τεχεράνη. Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ καλείται να αποφασίσει έως τα μέσα Γενάρη αν οι ΗΠΑ θα επιβάλουν ή όχι κυρώσεις στο Ιράν...
Νωρίτερα, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ελβετό πρέσβη(που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στο Ιράν από το 1980) για να του διαβιβάσει την έντονη διαμαρτυρία του για τον πρόσφατο «ανεύθυνο», όπως τον χαρακτήρισε, ισχυρισμό της Αμερικανίδας πρέσβειρας στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ, ότι το Ιράν έδωσε στους Σιίτες Χούτι της Υεμένης πύραυλο που εκτοξεύθηκε κατά της Σαουδικής Αραβίας στις 4 Νοέμβρη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ
Ο χρόνος είναι κάτι απίθανα μακρύ
Υπήρξαν χρόνοι πάει περάσαν μυθικοί
Ούτε μπιλίνες ούτε έπη ούτε εποποιίες πια
Σαν τηλεγράφημα η στροφή πετά
Με φλογισμένα χείλη πιες γονατιστός
Απ’ το ποτάμι που το λένε γεγονός
Είν’ ο καιρός Που όλος βομβίσει σε τηλέγραφου χορδή
Είναι η καρδιά με την αλήθεια ίδιο μαζί
Μη λησμονήσετε να μνημονεύσετε τον ποιητή μας
Βλαδίμηρο Μαγιακόφσκι
Πριν σαράντα έξι χρόνια μίσεψε μακριά μας
Τι δουλειά έχει ο Μαγιακόφσκι;
Μας μίλαγε τακτικά ένας γέρος σύντροφος Μακεδόνας
Στη φάμπρικα γι’αυτόν
Όταν καμιά Κυριακή πίναμε καμιά ρακή από την πατρίδα
Και μετά τραγουδούσαμε τραγούδια της ξενιτειάς
Και τ’αντάρτικα
Είχε μείνει χρόνια στη Ρωσία
Κι έπαιρνε το βιβλίο με τα ποιήματα του Βλαδίμηρου
Όπως τον έλεγε
Και μας διάβαζε
Και θυμόταν τον άλλο Βλαδίμηρο
Και δάκρυζε καμιά φορά
Σαν πολλά να τά’πα
Γεια σας και πάλι
Στίχοι: Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι & Γιάννης Ρίτσος

1 σχόλιο:

e-h είπε...


Two weeks ago Trump tore down any last facade that the U.S. stands on the side of justice for Israel/Palestine.
It seems disastrous, but American Jews can make an incredible difference now, pressuring elected officials and our own establishment organizations.
And we’re seeing people who never believed their voice mattered leaping off the sidelines looking for a way to get involved.
This is what we were built for— to channel this incredible energy into a truly watershed moment— and we need your help. Now is the best time to become a JVP donor. Are you with us? Every gift will be instantly doubled.

For 25 years the U.S. has been one of the biggest blockers to real negotiation.
And now, by declaring Jerusalem Israel’s capital, the world is finally forced to acknowledge that the administration has abdicated itself as a honest broker.
We owe it to Palestinians, to our members, to future generations, and all of you who have supported us along the way.
Whether through a local protest, email petition, or sharing an article, this is an all-hands-on-deck moment, which means your money will go further than it ever has before. During this year-end match, become a JVP donor now and we’ll transform this outpouring of anger and despair into hope and action.
This moment is a major test of the American Jewish community’s moral courage. I want to be able to say we did everything we could for justice and equality, every day.
Are you in?
Onward,


Πριν από δύο εβδομάδες, ο Trump κατέστρεψε την τελευταία οψη οτι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό της δικαιοσύνης για το Ισραήλ / Παλαιστίνη.
Φαίνεται καταστροφικό, αλλά οι Αμερικανοί Εβραίοι μπορούν να κάνουν την απίστευτη διαφορά τώρα, πιέζοντας τους εκλεγμένους αξιωματούχους και τις δικές μας οργανώσεις ίδρυσης.
Και βλέπουμε ανθρώπους που ποτέ δεν πίστευαν ότι η φωνή τους είχε νόημα να πηδήξει από το περιθώριο αναζητώντας έναν τρόπο εμπλοκής.
Αυτό είναι που δημιουργήσαμε για να διοχετεύσουμε αυτήν την απίστευτη ενέργεια σε μια πραγματική στιγμή και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να γίνετε δωρητης της JVP. Είσαι μαζί μας; Κάθε δώρο θα διπλασιαστεί αμέσως.

Επί 25 χρόνια, οι Η.Π.Α. ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αποκλειστικους σε πραγματικές διαπραγματεύσεις.
Και τώρα, δηλώνοντας την πρωτεύουσα του Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, ο κόσμος αναγκάζεται τελικά να αναγνωρίσει ότι η κυβερνηση έχει αποποιηθεί από τον εαυτό της ως έντιμο μεσίτη.
Το οφείλουμε στους Παλαιστινίους, στα μέλη μας, στις μελλοντικές γενιές και σε όλους εσάς που μας στηρίξατε.
Είτε πρόκειται για μια τοπική διαμαρτυρία, μια αναφορά ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε για ένα άρθρο, αυτό είναι ένα στιγμιότυπο όλων των χεριών, που σημαίνει ότι τα χρήματά σας θα πάνε περισσότερο από ποτέ. Κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα το τέλος του έτους, θα γίνει δωρητης της JVP τώρα και θα μεταμορφώσουμε αυτή την ανατίναξη της οργής και της απελπισίας σε ελπίδα και δράση.
Αυτή η στιγμή είναι μια μεγάλη δοκιμασία του ηθικού θάρρους της αμερικανικής εβραϊκής κοινότητας. Θέλω να είμαι σε θέση να πω ότι κάναμε ό, τι μπορούσαμε για τη δικαιοσύνη και την ισότητα, κάθε μέρα.
Είσαι μέσα?
Προς τα εμπρός,