Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Σαββατο 23 Δεκεμβριου 2017


Πρέπει να έχουμε την πιο φαιδρή δεξιά όλων των εποχών. Προσπαθούν να μας πείσουν από το πρωί ΝΔ, δικαστές, Ποτάμια και Πασοκολιμά ότι ο Σύριζα βάζει βόμβες στα δικαστήρια.
Βρε γελοίοι άμα καταφέρετε να το αποδείξετε ή να πείσετε γι' αυτό, ο Σύριζας θα πάρει 50%.
Κόπανοι!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πηρα κατι ταπερ σημερα διοτι χτες κατεβασα λιγη σουπα στον κυριο χρηστο που μαλλον κοιμαται εξω αν και καθε φορα που τον ρωταω αν θελει σληπινγκ μπαγκ μου λεει οχι δεν χρειαζομαι τιποτα ,μα εχω μερος να κοιμηθω κτλ κτλ ..τελος παντων ,καμια φορα κατεβαινω με 2 φλυτζανια καφε και πινουμε καφε και μιλαμε περι ανεμων και υδατων (κυριολεκτικα ομως οχι καλπικες βλακειες)..οποτε πηρα ταπερ διοτι με βλεπω τα χριστουγεννα και ιδιαιτερα την πρωτοχρονια να βολοδερνω στους δρομους ,αδεσποτη παρ'ολη την αγαπη(ποια ειπατε?)με τον κυριο χρηστο η οποιον αλλον ....
ετσι ειχα περασει μια φορα πρωτοχρονια,περπατουσα στο δρομο με μια σαμπανια και επινα με οποιον συναντουσα ..ελπιζω να το πετυχω και φετος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατρούγκαλος: "Οι πλειστηριασμοί πρέπει να γίνουν για το καλό των τραπεζών και για να μπορεί ο φτωχός άνθρωπος να ξαναδανειστεί και να πάρει σπίτι"...
Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι γιορτές δεν είναι τα δώρα, τα ταξίδια
τα φορτωμένα με φαγητά τραπέζια..
Αλλά οι άνθρωποι που αγαπάμε!
Γιορτινή καλημέρα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι τον Αύγουστο του 2018 θα "βγούμε" στις αγορές.
Ρε θα μας τρελάνουν τελείως.
Πόσο απατεώνες μπορεί να είναι.
Και πόσο μαλάκες μπορεί να είμαστε.
Μας βάλανε στα μνημόνια με ΑΕΠ 250 δις, χρέος 120% και σε απόλυτο μέγεθος 280 δίς
Έχουνε φθάσει τα αντίστοιχα μεγέθη ΑΕΠ 180 δις, χρέος 180% και σε απόλυτο μέγεθος 320 δις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΕΛΗΣΕΙΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΣΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ Η ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΥΣ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΑΣΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΕ ΞΙΦΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΑΠΟΤΟΜΑ ΞΥΠΝΑΣ ΣΕ ΗΡΕΜΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να σεβαστείς την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά πρέπει να ΄χεις στοιχειώδη σχέση με τον πολιτισμό και αίσθηση αξιοπρέπειας. Κάτι που δεν μπορεί να διαθέτει ένα αμόρφωτο και ηθικά εξαχρειωμένο ανθρωπάκι όπως ο Τσίπρας, που θριαμβολογεί γιατί προχωράει το ξεπούλημα του Ελληνικού. Μετά από τη συμφωνία να χτιστούν ουρανοξύστες 200 μέτρων στο Ελληνικο του Λατση. Παραβιάζοντας την αρχή ότι στην περιοχή του Λεκανοπεδίου κανένα κτίριο δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 156 μέτρα της Ακρόπολης.
Φυσικά, έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους όσοι στο κόμμα του δεν είναι αμόρφωτα ανθρωπάκια όπως αυτός. Αυτοί με την αμορφωσιά του λαϊκού κόσμου τα βάζουν. Για να πουλήσουν πνεύμα και να φανούν ξεχωριστοί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Το ουσιαστικό δίκαιο ήταν με την πλευρά των κατοίκων. Δεν μπορούσαν να αγνοήσουν το Σύνταγμα και το περιβαλλοντικό έγκλημα που θα συντελείτο στην περιοχή τους. Αυτό για το οποίο αγωνίστηκαν οι κάτοικοι της Κερατέας ήταν υπέρτερο αγαθό”.
Με τα λόγια αυτά η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή εφτά κατοίκων της Κερατέας που δικάστηκαν χθες και σήμερα στην Αθήνα για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια της 8ης Φεβρουαρίου 2011. Επρόκειτο για τη “Μαύρη Τρίτη”, όταν τα ΜΑΤ εισέβαλαν στην πόλη της Κερατέας για να καταστείλουν την πολύμηνη κινητοποίηση ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στο γειτονικό Οβριόκαστρο.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποδέχτηκε την πρόταση και οι έξι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, ενώ ο έβδομος καταδικάστηκε για τη μία από τις τέσσερις σε βάρος του κατηγορίες, που εντούτοις μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα και άσκησε έφεση.
Η απόφαση του δικαστηρίου αποτέλεσε μια ακόμη νίκη των κατοίκων της Κερατέας, επιστέγασμα της επιτυχίας του αγώνα τους που απέτρεψε την οικολογική καταστροφή ματαιώνοντας την εγκατάσταση ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Ιδιαίτερη σημασία έχει και μια άλλη επισήμανση της εισαγγελέως και μάλιστα τη μέρα κατά την οποία ψηφιζόταν η ποινικοποίηση των αγώνων κατά των πλειστηριασμών. Όπως είπε η εισαγγελέας:
“Αν ενεργούνται πράξεις αντιστάσεως ή εκτεταμένες ταραχές που προσλαμβάνουν χαρακτήρα κοινωνικού φαινομένου, οι κυβερνήσεις πρέπει να αναδιατάξουνε την κοινωνική τους πολιτική”.
https://antixyta.blogspot.gr/2017/12/blog-post_22.html?spref=fb



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δούρου παραιτήσου, πάρε τα ΧΥΤΑ μαζί σου!"
λένε οι νέοι από το Γραμματικό ! (Εξω από το Δημαρχειο Μαραθωνα).
Y.Γ: Η Κερατέα έχει δείξει τον δρόμο ....!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παγκοσμίως έκθετη η συριζαίικη αληταμπουρία.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ:
"Η γενικευμένη ποινικοποίηση εισόδου διαδηλωτών σε αίθουσες πλειστηριασμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινικοποίηση των ειρηνικών διαδηλωτών και δεν συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο.
Οι προβλεπόμενες ποινές και ειδικά εφόσον επιβάλλονται σε ειρηνικούς διαδηλωτές είναι δυσανάλογες και άρα επίσης ασύμβατες με το διεθνές δίκαιο".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τα πολλά, ξεχάσαμε φέτος να βρίσουμε και τον κόσμο που εννοεί να γιορτάζει. Αν και διάβασα χθες κάποιον που έλεγε πως πρέπει να καταργηθούν οι αργίες γιατί αναπαράγουν τον θρησκευτικό σκοταδισμό.
Κάτι ξέρανε οι Άγγλοι πουριτανοί όταν πηγαν στην Αμερικη. Απαγόρευση των εορτών δια ροπάλου και δουλειά τα Χριστούγεννα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ειναι πολύ άστοχη η ταύτιση κυβερνησης Τσιπρα με τη χούντα και δεν βοηθάει τους νεους ανθρωπους να αντιληφθουν στο πραγματικο της μέγεθος την φρικαλεότητα της χούντας. Καμια κυβερνηση απο τη μεταπολίτευση και μετα δεν μπορει να συγκριθει με τη χουντα. Και νομιζω περισσοτερο κακο κανει στην πολιτικοποιηση των νέων ανθρώπων παρα βοηθαει. Οι δικτατορίες παρουσιάζουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που πρεπει να πληρουνται ωστε να ορίζονται ως τέτοιες, δεν χρειάζεται να τα αναφερουμε, τα ξερεις.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιος απίθανος τύπος που εμφανίζεται ως οπαδός του ΚΚΕ, δυσφημώντας το ποικιλοτρόπως, ανάρτησε τις προσωπικές μου φωτογραφίες από τη χθεσινή κινητοποίηση (εκείνες στις οποίες είμαι με κάποιον σύντροφο ή με κάποιους συντρόφους, αν και του ξέφυγε και μία που δείχνει κάμποσο κόσμο και μάλιστα νεολαία) για να αποδείξει πως η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ήταν αποτυχημένη και να χλευάσει έτσι τη ΛΑΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συμπληρώνοντας πως όταν πήγε εκεί το ΠΑΜΕ (κατά τις 7) δεν υπήρχε κανένας από μας. Κι ας ήμασταν εκεί από τις 4 και κατά συνέπεια μετά από τρεις ώρες είχαμε φύγει.
Προφανώς, ο απίθανος αυτός τύπος αδυνατεί να καταλάβει ότι όταν διεξάγεται ένας αγώνας το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να προσπαθεί να τον απαξιώσει για να προβάλει τις ενδοαριστερές αντιπαραθέσεις. Δεν θα περίμενε καλύτερη υπηρεσία ο αντίπαλος! Εύγε!
Ένας συμπλεγματικός ανθρωπάκος δεν είναι η Αριστερά, όσο κι αν τη ζημιά του την κάνει. Για κάθε αγωνιστή θα ήταν αδιανόητο να χλευάζει αγώνες. Θα ήταν ξευτιλισμένος όποιος θα χλεύαζε π.χ. μια κινητοποίηση του ΚΚΕ, γιατί δεν συμφωνεί πολιτικά μαζί του. Άλλο τόσο ξευτιλισμένος είναι οποιοσδήποτε χλευάζει αγώνες κατά των πλειστηριασμών -πόσο μάλλον τη χθεσινή κινητοποίηση κατά του Ιδιώνυμου- γιατί τον κάνει η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή όποιος άλλος αριστερός φορέας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


- Πάτερ είμαι αμαρτωλός αυνανίζομαι τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα
- Να το μειώσεις τέκνο μου γιατί η μαλακία τυφλώνει κι εδώ είναι ζαχαροπλαστείο



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκια. Έρευνα των αρχών μετά τις καταγγελίες βουλευτή για απειλές δολοφονίας Κούρδων αντιφρονούντων σε άλλες χώρες
Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017, 04:38
Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα την Παρασκευή μετά τις δηλώσεις ενός βουλευτή ο οποίος υποστήριξε ότι ανατέθηκε σε «δολοφόνους» να σκοτώσουν Τούρκους αντιφρονούντες που ζουν αυτοεξόριστοι στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan, ο γενικός εισαγγελέας της Άγκυρας έχει καλέσει ως μάρτυρα τον βουλευτή Γκάρο Παϊλάν του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, ώστε να του παράσχει τις πληροφορίες που υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή του.
Την Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Παϊλάν είπε ότι έχει λάβει «διασταυρωμένες πληροφορίες» που κάνουν λόγο για «σχέδιο δολοφονίας (...) συμπατριωτών μας που ζουν στην Ευρώπη και ιδίως στη Γερμανία». «Ορισμένες δομές που εδρεύουν στην Τουρκία ανέθεσαν σε δολοφόνους να προχωρήσουν σε αυτούς τους φόνους», πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ούτε για τις πηγές του, ούτε για τις υποτιθέμενες εντολές που έχουν δοθεί.
Ο Παϊλάν είπε ωστόσο ότι στους πιθανούς στόχους περιλαμβάνονται «πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και καθοδηγητές της κοινής γνώμης που ζουν αυτοεξόριστοι στην Ευρώπη και «έχουν υποδειχθεί ως προδότες από την τουρκική κυβέρνηση».
Μετά το στημενο από τον Ερντογαν «αποτυχημένο πραξικόπημα» της 15ης Ιουλίου 2016 οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε πρωτοφανείς εκκαθαρίσεις εναντίον των αντιπαλων του Ερντογαν.  Στο πλαίσιο αυτών των εκκαθαρίσεων έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι.
Αρκετές χιλιάδες Τούρκοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί διανοούμενοι, εγκατέλειψαν την Τουρκία και εγκαταστάθηκαν σε χώρες της Δύσης.
Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί συχνά τη Γερμανία ότι παρέχει καταφύγιο στους «τρομοκράτες», αναφερόμενος είτε στους υποστηρικτές των αριστεριστων, είτε στους υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Η Δικαιοσύνη διευρύνει τις διώξεις εναντίον των Καταλανών αυτονομιστών
 Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017, 03:32
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διεύρυνε σε επιπλέον έξι πρόσωπα, που ανήκουν στο καταλανικό αυτονομιστικό κίνημα, την άσκηση διώξεων με τις κατηγορίες της εξέγερσης, της στάσης και της υπεξαίρεσης, ένα 24ωρο μετά τη νίκη των αυτονομιστών στις περιφερειακές εκλογές.
Στην απόφαση, η οποία περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο δικαστής Πάμπλο Γιαρένα αποφάσισε, μεταξύ άλλων, να διευρύνει την έρευνα στη Μάρτα Ροβίρα, που εξελέγη στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου. Η Ροβίρα είναι το νούμερο δύο του κόμματος της Ρεπουμπλικανικής Αριστεράς της Καταλονίας (ERC), ο ηγέτης του οποίου, ο Οριόλ Ζουνκέρας βρίσκεται στη φυλακή.
Ο προκάτοχος του Κάρλες Πουτζντεμόν στην ηγεσία της περιφερειακής κυβέρνησης Άρτουρ Μας βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών όπως και η Μάρτα Πασκάλ, η ηγέτιδα του κόμματός τους.
Επιπλέον, δύο πρώην βουλευτίνες του κόμματος CUP η Άνα Γκαμπριέλ και η Μιρέια Μπόγια και η πρόεδρος της Ένωσης των δημοτικών αρχών υπέρ της Ανεξαρτησίας Νεούς Γιοβέρας.
Τα έξι αυτά πρόσωπα προστίθενται στον κατάλογο των 22 κατηγορουμένων που ερευνώνται για τον ρόλο τους στην πορεία προς την κήρυξη της ανεξαρτησίας από την καταλανική ηγεσία.
Ο δικαστής εξηγεί στην απόφασή του ότι, σύμφωνα με μια έρευνα της ισπανικής Πολιτοφυλακής, όλοι τους συμμετείχαν σε συναντήσεις με στόχο να «σχεδιάσουν και να διαμορφώσουν τη διαδικασία της απόσχισης» της περιοχής από την Ισπανία.
Συμμετείχαν επίσης σε μια «στρατηγική επιτροπή» που ήλεγχε την πορεία προς την απόσχιση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βόρεια Κορέα: «Εγκληματική η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ»
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017, 23:24
Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε «εγκληματικό έγγραφο» την έκθεση του Λευκού Οίκου για τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ στην εθνική ασφάλειά τους, λίγες ώρες πριν εγκριθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.
Η έκθεση αυτή, που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα, συνιστά «ένα τυπικό προϊόν της αλαζονείας των γιάνκηδων, που επιδιώκουν την πλήρη υποταγή όλου του κόσμου στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών» δήλωσε στο επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. «Είναι επίσης ένα εγκληματικό έγγραφο που αντικατοπτρίζει με σαφήνεια τη γκανγκστερική φύση του Τραμπ που αρέσκεται να σπέρνει προβλήματα», πρόσθεσε.
Η νέα αμερικανική στρατηγική παρουσιάζει την Κίνα και τη Ρωσία ως δυνάμεις αντίπαλες της Ουάσινγκτον που προσπαθούν να αποδυναμώσουν τα αμερικανικά συμφέροντα στον κόσμο και «να υπονομεύσουν την ασφάλεια και την ευημερία» των ΗΠΑ. Πεκίνο και Μόσχα κατήγγειλαν επίσης τον «πολύ επιθετικό χαρακτήρια» αυτής της έκθεσης, όπως τον χαρακτήρισαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Αθωώθηκαν έξι διαδηλωτές που κατηγορούνταν για ταραχές την ημέρα της ορκωμοσίας του Τραμπ
 Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017, 22:25
Οι προασπιστές των ελευθεριών και οι αντίπαλοι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισαν σήμερα την αθώωση έξι διαδηλωτών που διώκονταν για τις ταραχές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την ημέρα της ορκωμοσίας του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα.
Οι έξι είχαν συλληφθεί μαζί με περισσότερους από 200 άλλους διαδηλωτές στις 20 Ιανουαρίου. Όλοι τους κρίθηκαν αθώοι την Πέμπτη από δικαστήριο της Ουάσινγκτον. Θεωρητικά, αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο να καταδικαστούν ακόμη και σε κάθειρξη 60 ετών.
Η απόφαση αυτή «συνιστά μια σημαντική νίκη για την Πρώτη τροπολογία» του Συντάγματος που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU).
Την ημέρα της ορκωμοσίας του Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στην Ουάσινγκτον υπό το σύνθημα "Disrupt J20" (Διαταράξτε την 2οή Ιανουαρίου). Σημειώθηκαν συγκρούσεις με αστυνομικούς και ορισμένοι διαδηλωτές προχώρησαν σε πράξεις βανδαλισμού. Οι αρχές εκτίμησαν ότι οι ζημιές ανέρχονταν στο ποσό των 100.000 δολαρίων. Συνελήφθησαν συνολικά 234 άνθρωποι και ασκήθηκαν διώξεις σε περισσότερους από 200 από αυτούς.
Οι έξι πρώτοι που δικάστηκαν κατηγορούνταν για φθορές και συμμετοχή σε βίαιες ταραχές, μολονότι δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος τους που να αποδεικνύουν, για παράδειγμα, ότι είχαν σπάσει μια βιτρίνα. Οι εισαγγελικές αρχές, μολονότι παραδέχονταν ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις που να τους συνδέουν με συγκεκριμένες πράξεις βανδαλισμού, πρόβαλαν το αμφιλεγόμενο επιχείρημα ότι οι έξι παρείχαν υποστήριξη στους βανδάλους, επιλέγοντας να παραμείνουν εντός της ομάδας από την οποία ξεκίνησαν οι ταραχές.
Οι εισαγγελείς δεν κατάφεραν τελικά να πείσουν τους ενόρκους. Ωστόσο το γραφείο της εισαγγελίας, αφού έγινε γνωστή η απόφαση, επανέλαβε ότι σκοπεύει να οδηγήσει στο δικαστήριο και τους υπόλοιπους από τους περίπου 200 συλληφθέντες, πάντα σε μικρές ομάδες. Οι δίκες αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν στα τέλη καλοκαιριού του 2018.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε ομόφωνα νέες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ
 Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017, 21:52
Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε σήμερα ομόφωνα, χάρη στη στήριξη της Κίνας, το σχέδιο απόφασης που επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας, ιδίως περιορισμούς στις εισαγωγές πετρελαίου, που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για το πυραυλικό και πυρηνικό της πρόγραμμα.
Το Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος που πρότειναν χθες οι ΗΠΑ, το οποίο διατάσσει επίσης τον επαναπατρισμό στη χώρα τους Βορειοκορεατών οι οποίοι έφυγαν για να εργαστούν στο εξωτερικό προκειμένου να στέλνουν συνάλλαγμα στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Νέες κυρώσεις επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Βόρεια Κορέα,  την Παρασκευή.
«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε με 15 ψήφους (υπέρ) έναντι 0 κατά νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τις αφίξεις μεταναστών στην ΕΕ.. Οι χώρες ενδέχεται να έχουν δημοκρατικά ή δικτατορικά καθεστώτα
 Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017, 20:08
Η ταχεία υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να τριπλασιάσει τον αριθμό των μεταναστών που καταφθάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2100, προειδοποιούν οι επιστήμονες, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει η ενημερωτική ιστοσελίδα EurActiv και το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, οι αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ από 103 χώρες κατέγραψαν αξιοσημείωτη άνοδο την περίοδο 2000-2014. Προβλεπόταν, ακόμη, ότι οι αιτήσεις θα μπορούσαν να ανέλθουν στα 1,01 εκατομμύρια ετησίως έως το 2100, από 351.000 τα έτη 2000-2014.
«Πολλά μπορούν να συμβούν μέχρι το τέλος του αιώνα,  οι χώρες ενδέχεται να έχουν δημοκρατικά ή δικτατορικά καθεστώτα», δήλωσε στο Reuters ο συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Columbia, Wolfram Schlenker, αναφερόμενος σε παράγοντες που προκαλούν μεταναστευτικές ροές.
Η έκθεση εξέτασε τις τάσεις αυτού του αιώνα, πριν από το μαζικό μεταναστευτικό ρεύμα το 2015 που προκλήθηκε από τον εμφύλιο στη Συρία. Ωστόσο, αρκετοί ήταν οι επιστήμονες που αμφισβήτησαν αυτά τα ευρήματα.
«Οι μέχρι στιγμής διαπιστώσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην μετανάστευση είναι ακόμα αρκετά αδύναμες», δήλωσε ο καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Sussex, Jan Selby.
«Ένα ξαφνικό κλιματικό σοκ μπορεί να καταστρέψει μια καλλιέργεια, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει με τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας», τόνισε.
«Θέλω να πιστεύω ότι ο εμφύλιος πόλεμος, η πολιτική καταπίεση, οι αδύναμοι πολιτικοί θεσμοί, τα χαμηλά επίπεδα εκπαίδευσης, κ.λπ., είναι ισχυρότεροι παράγοντες πρόβλεψης για την αναζήτηση ασύλου», υπογράμμισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge, Mike Hulme.
Η έρευνα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τα ευρήματα υποστηρίζουν ότι η κλιματική αλλαγή, ειδικά η συνεχής αύξηση της θερμοκρασίας, αναμένεται να αποτελέσει μια ακόμα απειλή που θα ωθεί τους ανθρώπους να αναζητήσουν καταφύγιο στο εξωτερικό».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να χωρίζει τα παιδιά των παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους
 Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017, 19:32
Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χωρίζει τα παιδιά από τους γονείς τους όταν συλλαμβάνονται οικογένειες παράτυπων μεταναστών κατά την είσοδό τους στις ΗΠΑ, με σκοπό να αποθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση, ανέφεραν σήμερα πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους.
Το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας (DHS) "εξέτασε αλλαγές στη διαδικασία, την πολιτική" για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και "εγκρίθηκαν" ορισμένα μέτρα, ανέφερε η Τάιλερ Χούλτον, μια εκπρόσωπος του υπουργείου, στην εφημερίδα Washington Post. Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις.
Άλλοι αξιωματούχοι του υπουργείου, της υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE) και του Λευκού Οίκου, που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, μίλησαν στην Washington Post και τη New York Times κάνοντας λόγο για μια πρόταση που θα "στοχεύει" τις οικογένειες.
Σήμερα, με βάση τη νομοθεσία η υπηρεσία μετανάστευσης δεν μπορεί να περιορίζει οικογένειες σε κέντρα κράτησης, εφόσον έχουν μαζί τους ανήλικα παιδιά. Συνήθως οι γονείς και τα παιδιά τους αφήνονται ελεύθεροι πολύ γρήγορα μετά τη σύλληψή τους αλλά είναι υποχρεωμένοι στη συνέχεια να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστή.
Η πρόταση που συζητείται είναι να χωρίζονται οι οικογένειες: οι γονείς να οδηγούνται σε κέντρα κράτησης και τα παιδιά να τα αναλαμβάνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες. Η ιδέα αυτή είχε αναφερθεί τον περασμένο Μάρτιο από τον τότε υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι. "Θα μεταχειριζόμασταν καλά αυτά τα παιδιά το διάστημα που θα ασχολούμασταν με τους γονείς τους", είχε πει την εποχή εκείνη μιλώντας στο CNN. Η πρότασή του προκάλεσε κατακραυγή και μπήκε στην άκρη, αφού φαινόταν ότι η νέα κυβέρνηση πετύχαινε ούτως ή άλλως τον στόχο της: στις αρχές του 2017 καταγράφθηκε εντυπωσιακή μείωση στις νέες αφίξεις παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ. Οι συλλήψεις στα σύνορα αυξήθηκαν όμως και πάλι τον περασμένο Νοέμβριο.
Μια άλλη πρόταση που περιγράφεται από τις δύο εφημερίδες αφορά τους ανηλίκους που φτάνουν μόνοι στις ΗΠΑ και τους αναλαμβάνει κάποιος συγγενής του ο οποίος βρίσκεται ήδη στη χώρα. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται η ενίσχυση των ελέγχων για να διαπιστωθεί αν οι ενήλικες κηδεμόνες έχουν νόμιμη άδεια παραμονής.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΕ: Εσωτερικό και όχι ευρωπαϊκό το θέμα της Καταλονίας
 Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017, 16:57
Μια ημέρα μετά τις τοπικές εκλογές στην Καταλονία οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και τα κράτη-μέλη της ΕΕ εκφράζονται κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, την οποία θεωρούν σε κάθε περίπτωση εσωτερικό ζήτημα της Ισπανίας.
Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην Καταλονία, δηλαδή η νίκη των αυτονομιστών, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε σχέση με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα εξακολουθήσει να θεωρεί ότι πρόκειται για εσωτερική υπόθεση της Ισπανίας.
Η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Κομισιόν στη διάρκεια της νύχτας μετρίασε και τους πανηγυρισμούς του Καταλανού αυτονομιστή ηγέτη Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος εδώ και περισσότερο από δύο μήνες βρίσκεται αυτοεξόριστος στις Βρυξέλλες.
«Η θέση μας είναι γνωστή και την έχουμε επαναλάβει πολλές φορές σε όλα τα επίπεδα, δεν πρόκειται να αλλάξει μετά τις περιφερειακές εκλογές, δεν έχουμε να κάνουμε κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο στη διάρκεια της νύχτας ο εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλεξάντερ Βιντερστάϊν.

Στήριξη στον Ραχόι - Προσγειωμένος στην πραγματικότητα ο Πουτζντεμόν

Από την αρχή της καταλανικής κρίσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωβουλή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και όλες οι κυβερνήσεις των κρατών μελών έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, αρνήθηκαν οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των αυτονομιστών, θεωρώντας ότι πρόκειται για εσωτερικό και όχι ευρωπαϊκό ζήτημα, ενώ στηρίζουν απόλυτα τον πρωθυπουργό της χώρας Μαριάνο Ραχόι.
Ο Κάρλες Πουντζντεμόν φαίνεται ότι έχει απόλυτη επίγνωση αυτής πραγματικότητας, για αυτό και οι δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια τη νύχτας δεν είχαν στοιχεία πανηγυρισμού για το αποτέλεσμα.
Ο αυτονομιστής ηγέτης που βρισκόταν τη νύχτα σε αίθουσα εκδηλώσεων στο κέντρο των Βρυξελλών μαζί με πολιτικούς φίλους από την Ισπανία και αυτονομιστές από την περιοχή της βελγικής Φλάνδρας, δήλωσε ότι η νίκη είναι αναμφισβήτητη και θα πρέπει αυτό να το λάβουν όλοι υπόψη, ωστόσο αναγνώρισε ότι η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς.

Η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε την Παρασκευή «όλους τους δρώντες στην Ισπανία σε διάλογο» και στην «αποκλιμάκωση» την επομένη των εκλογών στην Καταλονία, όπου οι αυτονομιστές εξασφάλισαν και πάλι την απόλυτη πλειοψηφία στο περιφερειακό κοινοβούλιο.
«Καθήκον τώρα των βουλευτών είναι να σχηματίσουν κυβέρνηση. Ελπίζουμε ότι αυτό θα οδηγήσει στην υπέρβαση των διαιρέσεων της καταλανικής κοινωνίας, προκειμένου να υπάρξει κατάληξη σε ένα κοινό μέλλον με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων της Ισπανίας», δήλωσε στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, η Ούλρικε Ντέμερ.
«Η γερμανική κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη πως όλοι οι δρώντες στην Ισπανία θα χρησιμοποιήσουν πολλές ευκαιρίες διαλόγου και αποκλιμάκωσης», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως όποια και αν είναι η καταλανική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, «θα πρέπει να ενεργεί με σεβασμό του κράτους δικαίου και του ισπανικού Συντάγματος».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ρωσία: Ο Πάβελ Γκραντίνιν θα είναι προεδρικός υποψήφιος του ρωσικού κομμουνιστικού κόμματος
23/12/2017 - 19:34
Το κόμμα απέρριψε αιφνιδιαστικά τον βετεράνο ηγέτη του, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ
Το Ρωσικό Κομμουνιστικό Κόμμα απέρριψε αιφνιδιαστικά σήμερα τον βετεράνο ηγέτη του, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ ως προεδρικό υποψήφιο του, κατά του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές του 2018.
Έτσι, αντί του Ζιουγκάνοφ επέλεξε τον 57χρονο Πάβελ Γκραντίνιν που είναι μηχανολόγος και διαχειριστής μιας φάρμας που βρίσκεται στα προάστια της Μόσχας, από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Ο Γκραντίνιν θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος έναντι της προεδρικής υποψηφιότητας του 65χρονου Πούτιν, που αναμένεται ότι θα κερδίσει στις προεδρικές εκλογές με άνεση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνταξεις. Σε 1.100.000 ανερχονται οι παλιοι συνταξιουχοι που θα θιγουν από 1/1/2019 από τον επανυπολογισμο και την περικοπη της προσωπικης διαφορας.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΕΚΑΣ περιοριζεται στα 35 ευρω  για χιλιαδες  συνταξιουχους. Από 1/1/2019 κοβεται τελειως.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η υπερφορολογηση εκτοξευσε την παραοικονομια. Εκτοξευτηκε από το 25% στο 40%.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι συνταξεις το μεγαλο θυμα. 9 φορες εχουν σφαχτει από τις αρχες του 2015



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεσα στην  κριση (2010-2016) οι εργαζομενοι εχασαν ανω του 40% του μισθου τους και περιπου το 26% της αγοραστικης τους δυναμης (λογω αυξησης των εμμεσων και αμεσων φορων). Παραλληλα 1.000.000 πολιτες εχασαν το 100% της αγοραστικης τους δυναμης λογω ανεργιας. Συμφωνα με μελετη του Ομιλου για τα Κοινωνικα και Εργασιακα Δικαιωματα (ΟΚΕΔ). Στο 32% η μερικη απασχοληση στο συνολο του εργατικου δυναμικου, στο 56% επι των νεων προσληψεων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυξάνονται οι πωλήσεις όπλων στον κόσμο
23/12/2017
Το Διεθνές Ινστιτούτο της Στοκχόλμης για την Ειρήνη διαπιστώνει αυξητικές τάσεις πρώτη φορά σε μια πενταετία. Αν κάποιος είχε την παραμικρή αμφιβολία για το ότι ζούμε σε… ενδιαφέρουσες εποχές (κατά την κινέζικη κατάρα), τα στοιχεία για τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων ανά τον κόσμο που παρουσίασε πρόσφατα το διεθνές ινστιτούτο της Στοκχόλμης για την ειρήνη (Stockholm International Peace Research Institute – SIPRI) μάλλον δεν αφήνουν κανένα ερωτηματικό.
Τα στοιχεία για το 2016 είναι εντυπωσιακά: πρώτη φορά από το 2010 οι παγκόσμιες πωλήσεις οπλικών συστημάτων παρουσιάζουν αύξηση, με τις ΗΠΑ να παίρνουν τη μερίδα του λέοντος και διάφορες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθούν κατά πόδας στην αγορά θανάτου και καταστροφής, ενώ το ινστιτούτο εκτιμά ότι η τάση παρέμεινε αυξητική και κατά τη διάρκεια του 2017.
Ιλιγγιώδη ποσά
Σύμφωνα με το SIPRI, ο συνολικός τζίρος των βασικών μεγάλων εταιρειών που πωλούν οπλικά συστήματα και υπηρεσίες στρατιωτικού περιεχομένου έφθασε το 2016 τα 374,8 δισ. δολάρια, αυξημένος κατά 1,9% σε σχέση με το 2015 και κατά 38% σε σχέση με το 2002, οπότε το ινστιτούτο άρχισε να δημοσιοποιεί τις μελέτες του για τις παγκόσμιες πωλήσεις όπλων. Το SIPRI σημειώνει ότι το 2016 παρατηρείται πρώτη φορά αύξηση στις πωλήσεις οπλικών συστημάτων ύστερα από μια πενταετία κάμψης, ενώ αναλυτές ανά τον κόσμο θεωρούν ότι η συγκεκριμένη τάση θα συνεχιστεί και το 2017.
Όσον αφορά τις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα οπλικά συστήματα που έκαναν ακόμα πιο πλούσιες τις εταιρείες όπλων, προφανώς δεν προκαλεί σοκ το γεγονός ότι το 58% ανήκει στις ΗΠΑ, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Βρετανία (9,6%), η Ρωσία (7,1%), η Γαλλία (5%) και διάφορα ευρωπαϊκά κονσόρτσιουμ (4,2%). Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον κατάλογο απουσιάζει η Κίνα, η οποία, ωστόσο, σταδιακά μετατρέπεται κι εκείνη σε σημαντικό «παίκτη» στην κατασκευή και πώληση σύγχρονων οπλικών συστημάτων.
Οι αμερικανικές εταιρείες οπλικών συστημάτων και στρατιωτικών υπηρεσιών αύξησαν κατά 4% τον τζίρο τους το 2016 σε σχέση με το 2015, ο οποίος ανήλθε στα 217 δισ. δολάρια, ενώ συνολικά ο τζίρος των εταιρειών που προέρχονται από τη δυτική ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του SIPRI, έφθασε στα 91,6 δισ. δολάρια, αυξημένος κατά 0,9% σε σχέση με το 2015.
Το ενδιαφέρον, ωστόσο, βρίσκεται στις… λεπτομέρειες, καθώς εταιρείες από τη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά και πολυεθνικά κονσόρτσιουμ κατέγραψαν μείωση του τζίρου τους, ενώ Βρετανία και Γερμανία είδαν τον τζίρο των εταιρειών οπλικών συστημάτων τους να αυξάνεται σημαντικά: η αύξηση των πωλήσεων οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία ήταν 6,6% και αφορούσε κυρίως θωρακισμένα οχήματα και επίγεια συστήματα που πουλήθηκαν σε χώρες της ευρώπης, της μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Ασίας. οι πωλήσεις όπλων βρετανικών εταιρειών αυξήθηκαν κατά 2% μέσα στο 2016, παρά την απόφαση της χώρας να αποχωρήσει από την ε.ε.
Η Ρωσία και οι άλλοι
Σύμφωνα με τα στοιχεία του SIPRI, η Ρωσία παρέμεινε και το 2016 ένας ισχυρός παίκτης στις παγκόσμιες πωλήσεις   όπλων, ωστόσο φαίνεται ότι ο αυξητικός ρυθμός των πωλήσεων αρχίζει να φρενάρει: το 2016 οι πωλήσεις ρωσικών  οπλικών  συστημάτων αυξήθηκαν κατά 3,8% και ο τζίρος τους έφθασε τα 26,6 δισ. δολάρια, ωστόσο ήταν χαμηλότερος από το    β 2015,  γεγονός  που αποδίδεται στα συνολικά οικονομικά   προβλήματα που   αντιμετωπίζει η χώρα.
Όσον αφορά δε τις «αναδυόμενες» αγορές (έτσι ονομάζει το SIPRI χώρες όπως η Βραζιλία, η Ινδία, η Τουρκία κ.λπ.), φαίνεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η επιθετικότητά του έχουν ευνοήσει τα μάλα τον νότιο γείτονά του: η Νότια Κορέα κυριάρχησε μεταξύ των χωρών αυτών καταγράφοντας αύξηση του τζίρου των εταιρειών όπλων της κατά 20,6% και φθάνοντας τα 8,4 δισ. δολάρια σε πωλήσεις, αν και, προφανώς, εξοπλίζεται και η ίδια για να αντιμετωπίσει τον εκ του βορρά κίνδυνο.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μειώσεις στις πωλήσεις οπλικών συστημάτων καταγράφηκαν για τις εταιρείες που έχουν ως έδρα χώρες με παράδοση στην κατασκευή όπλων, όπως η Ιαπωνία, το Ισραήλ, ο Καναδάς και η Αυστραλία. Η συνολική μείωση πωλήσεων σε αυτές τις χώρες ήταν 1,2% για το 2016, ενώ η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην ιαπωνία (-6,4%). Για το SIPRI το μεγάλο ερώτημα παραμένει η κίνα, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων από τη χώρα αυτή. Ωστόσο αναλυτές εκτιμούν ότι εταιρείες οπλικών συστημάτων της χώρας βρίσκονται μεταξύ των 20 μεγαλύτερων στον κόσμο.
Αύξηση εξοπλιστικών δαπανών
Όσον αφορά τις παγκόσμιες εξοπλιστικές δαπάνες για το 2016, αυτές έφθασαν συνολικά τα 1,69 τρισ. δολάρια, αυξημένες κατά 0,4% σε σχέση με το 2015, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται στην κορυφή των δαπανών αυτών, ακολουθούμενες από την κίνα και τη Ρωσία.
Όπως σημειώνουν αναλυτές του SIPRI, σε γενικές γραμμές οι πτωτικές τιμές στο πετρέλαιο επέδρασαν  ανασχετικά  στις  συνολικές πωλήσεις όπλων για  το 2016, ενώ ειδικά για τη Ρωσία ρόλο στην επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των τζίρου των εταιρειών οπλικών συστημάτων έπαιξαν και οι κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από ΗΠΑ και ε. ε. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία του SIPRI και ‘    αναλύσεις ειδικών του ινστιτούτου   προκύπτει ότι οι μεγαλύτεροι πελάτες των εταιρειών οπλικών συστημάτων είναι τα υπουργεία Άμυνας των ίδιων των χωρών  προέλευσής τους.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασύλληπτη πρόκληση - Κιλιτσντάρογλου: Θα έρθω το 2019 να τα πάρω όλα
23/12/2017
Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας να παίρνει τη σκυτάλη.
«Η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου, συν μία βραχονησίδα. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Καμμενος μου απάντησε ‘Έλα και πάρ’ τα’ (μολών λαβέ). Θα έρθω το 2019 και θα πάρω όλα αυτά τα νησιά. Γιατί το λέω, ξέρετε; Αυτά τα έλεγαν μία περίοδο και για την Κύπρο ‘Μολών λαβέ’. Και ο αείμνηστος Ετζεβίτ τι έκανε; Πήγε και την πήρε», τόνισε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απαντώντας στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, όπως μεταδίδει η ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.
Ο κ. Κιλιτσντάρογλου επικρίνοντας στη συνέχεια και τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, είπε, «από το φόβο του ούτε μια απάντηση δεν μπορεί να δώσει. Πού είναι ότι είσαι ηγέτης του κόσμου;».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γ. ΣΤΑΘΑΣ: Ούτε ο Άδωνις δεν τόλμησε να ψηφίσει τη ντροπολογία για ακραία καταστολή...
Aπό τον ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΑ
Πρώην Βουλευτή Νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η τροπολογία – ντροπολογία που ψηφίστηκε για ακραία καταστολή της παρεμπόδισης των πλειστηριασμών, δεν τόλμησε να τη ψηφίσει ούτε ο Άδωνις, δείχνει ξεκάθαρα ότι οι... συγκυβερνούντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους δεν έχουν κανένα δισταγμό να προχωρήσουν σε ακραία καταστολή των κοινωνικών αγώνων, δίνοντας διαπιστευτήρια στους τοκογλύφους και στους τραπεζίτες.
Ότι και να κάνουν, οι αγώνες απέναντι στο ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας του ελληνικού λαού και του εθνικού πλούτου δεν θα σταματήσουν.
Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται.

Ο Γιαννης Σταθάς
Ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο αποχώρησε το 2010, όταν ψηφίστηκε το πρώτο μνημόνιο. Επίσης, το 2010 εξελέγη πρόεδρος εργατικού κέντρου Λιβαδειάς.
Τον Μάιο του 2012 εξελέγη βουλευτής Βοιωτίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανανέωσε τη θητεία του στις εκλογές του Ιουνίου του 2012και του Ιανουαρίου του 2015.
Το καλοκαίρι του 2015 αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της διαφωνίας του με το τρίτο μνημόνιο και προσχώρησε στη Λαϊκή Ενότητα. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν επικεφαλής στην εκλογική λίστα της ΛΑΕ στη Βοιωτία.
Τον Μάρτιο του 2016 επανεξελέγη πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς, πετυχαίνοντας απόλυτη πλειοψηφία (6 από τις 11 έδρες).
Τον Απρίλιο του 2016 ανακοίνωσε πως προσχωρεί στην Πλεύση Ελευθερίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρία στους εορτασμούς της πρώτης επετείου απελευθέρωσης του Χαλεπιού!
"Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας συμμετέχει στη διαδήλωση εορτασμού της πρώτης επετείου απελευθέρωσης του Χαλεπιού από τους μισθοφόρους...
Χαιρετίζει τους ήρωες μας... Τους ήρωες του Αραβικού στρατού της Συρίας...
Συμμετέχουμε με την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας, της Κομμουνιστικής Νεολαίας Συρίας και την Ένωση Γυναικών Συρίας για την Προστασία της Μητρότητας και των Παιδιών στο Χαλέπι... στην πλατεία Sʿdạllh.
Ζήτω η Συρία!
Ζήτω η Ανεξάρτητη και Κυρίαρχη Συρία"

Εμείς, σαν litlepost.blog υποκλινόμαστε ταπεινά στην ενότητα του λαού της Συρίας, στην πολυκομματική κυβέρνηση του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ", που συμμετέχουν και τα δύο (2) Κομμουνιστικά Κόμματα της Συρίας!
Υποκλινόμαστε στους 250.000 Μάρτυρες του Συριακού λαού, που έπεσαν στο βωμό της Ελεύθερης και Κυρίαρχης Πατρίδας!
Ντρεπόμαστε για τις πουλημένες "ελληνόφωνες" (δεν συμπεριλαμβάνουμε τον λακέ Τσακαλώτο, που δεν είναι καν "ελληνόφωνος") κυβερνήσεις μας, φτηνοί λακέδες κι υποταγμένοι στους ιμπεριαλιστές!
Ντρεπόμαστε για την ανήθικη στάση της Εκκλησίας. Τον αξιωματικό του τουρκικού στρατού Βαρθολομαίο και τον υποταγμένο μνημονιακό Ιερώνυμο, που δεν τόλμησαν σε ολόκληρα 7 χρόνια μια απλή, έστω υποκριτική δήλωση συμπάθειας -ούτε καν στήριξης_ στα 2 εκατομμύρια Ελληνορθόδοξων της Συρίας, στο Ανυπόταχτο Πατριαρχείο Αντιοχείας, που σύγχρονοι Παπαφλέσσες στήριξαν τον αγώνα του Συριακού λαού και της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης Άσαντ.
Δεν ντρεπόμαστε καθόλου γιατί τους γνωρίζουμε, για τις δημοσιογραφικές πόρνες του συνόλου των "ελληνόφωνων" ΜΜΕ που υπηρέτησαν και υπηρετούν τους φονιάδες των λαών.
Δεν ντρεπόμαστε για τον δήθεν προοδευτικό τύπο και ΜΜΕ, πρωτοστατούντων του ΑΠΕ-Τελ Αβίβ, της ΕΡΤ-Τελ Αβίβ, της σημερινής νεοταξικής φυλλάδας "Αυγή" και τα τρολ της εξωκοινοβουλευτικής "αριστεράς'-Σόρος που με κάθε τρόπο και μέσο προσπάθησαν να σπιλώσουν τον άξονα της Αντίστασης εναντίον των μισθοφόρων φονιάδων της "πολιτισμένης" δύσης: Αραβικό στρατό Συρίας, Χεζμπολάχ, Παλαιστινιακές Ταξιαρχίες. Καθως και το ΚΚΕ που μιλαει για 2 ιμπεριαλισμους, τον ρωσικο και τον αμερικανικο, και για «δικτατορα Ασαντ».
Δεν ντρεπόμαστε καθόλου για την πουλημένη "ελληνόφωνη" ιμπεριαλιστική "αριστερά" (ΣΥΡΙΖΑ, ΛαΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ, και Cia), που υπηρέτησαν κι υπηρετούν τους στόχους των ιμπεριαλιστών και του Σόρος. Τους σιχαινόμαστε που μαζί με δολοφόνους διαδήλωσαν για 7 ολόκληρα χρόνια εναντίον του αγωνιζόμενου Συριακού λαού!
Από το Μάρτη του 2011, αρχικά σε μια μοναχική "πορεία" κι ως σήμερα προσπαθήσαμε, χωρίς επαγγελματικές "περγαμηνές" να διαδώσουμε την αλήθεια για τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Συριακού λαού και νιώθουμε περήφανοι και περήφανες γι' αυτό.