Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

Κυριακη 24 Δεκεμβριου 2017Ο Χριστόδουλος Ξηρος βρισκεται στη φυλακή Διαβατών και βρισκεται σε απομονωση εδω και ... 3 χρόνια(με ανώτατο νόμιμο χρόνο απομόνωσης τις 10 μέρες)
ο Χ.Ξ δεν είναι πολιτικά υποστηρίξιμος απο κανεναν χωρο οποτε μουγγαφον και ζε μαν φουτισμος
(βεβαια η πρακτική που τον έφερε σ'αυτην την θεση στοχεύει μεσοπρόθεσμα τον καθένα μας αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα για την πολιτικη μυωπια που κυριαρχει)
σχολιο.- Ο Χριστόδουλος ειναι ένας άνθρωπος που βοηθούσε πολλούς κρατουμενους που είχαν ανάγκη νομικής και οικονομικής υποστήριξης...
σχολιο.- το θεμα εδω δεν ειναι αυτο ...και ο δρακουλας να ηταν ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ 3 ΧΡΟΝΙΑ
σχολιο.-  Εννοείται....το είπα για την εικόνα που δίνουν τα μμε--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Η δικηγορος E.K γραφει
''Σελίδες από την τελευταία (προ μερικών ημερών) διαμαρτυρία του Χριστόδουλου Ξηρού στη φυλακή Διαβατών. Το ότι σ' αυτό το παράλληλο σύμπαν ανεχόμαστε να απομονώνουν άνθρωπο για... 3 χρόνια, με ανώτατο νόμιμο χρόνο απομόνωσης τις 10 μέρες, και πληθώρα Αρχών (συμπεριλαμβανομένης της Εισαγγελικής) να θεωρούν τέτοιο βασανισμό "οκ", και μάλιστα να δίνουν την κυνική αιτιολογία ότι λαμβάνει χώρα "για την ασφάλειά του" (του βασανιζόμενου) θα πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά για το πού πραγματικά ζούμε.
Παρεμπιπτόντως, δεν του έχει επιτραπεί ακόμα να επικοινωνήσει με δικηγόρο.''
*23 Δεκεμβρίου 2017: ΑΚΟΜΑ στην απομόνωση ο Ξηρός, επί 3 και πλέον χρόνια!!!
Ξαναβάζει φωτιά στο (χωρίς παράθυρο) κελί του.
Στα Διαβατά πλέον, ημέρα γιορτής και εκδηλώσεων στη φυλακή, στην οποία ο ίδιος δεν μπορεί να συμμετάσχει, λόγω του "ειδικού καθεστώτος" στο οποίο παρανόμως έχει τεθεί.
Όπως απ' την αρχή το "έθετε" η πολιτεία, τέθηκε και παραμένει επί χρόνια στην απομόνωση, όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά "για την ασφάλειά του" (χωρίς όμως να επικαλείται τι ακριβώς θεωρεί ότι θα τον "έβλαπτε" εκτός απομόνωσης, κι ενόσω ο ίδιος ο Ξηρός τονίζει ότι κανένα θέμα δεν έχει με συγκρατουμένους του). Πολλοί θ' αναρωτιόνταν πώς μπορεί ακόμα, μετά από τόσο διάστημα σε απομόνωση, να είναι "λειτουργικός".
Ή ακόμα και να ζει...
Κατά τα λοιπά, η τοποθέτηση σε "ειδικό χώρο" επιτρέπεται από το Σωφρονιστικό Κώδικα μόνο ως πειθαρχική ποινή και για 10 μέρες κατ' ανώτατο όριο.
Πρόκειται για απροκάλυπτο βασανισμό, για τον οποίο είναι βέβαιο ότι η χώρα θα καταδικαστεί.
Ο Χριστόδουλος ήδη έχει προσφύγει στο ΕΔΔΑ σχετικά με τη μεταχείρισή του.
Στο βίντεο - 30 Ιουλίου 2015: Ο Χριστόδουλος Ξηρός ήδη διαμαρτυρόταν ότι ήταν 8 μήνες στην απομόνωση.
Όταν του αρνήθηκαν και το επισκεπτήριο με τ' αδέλφια του και τους έδιωξαν, παρότι είχαν φτάσει στη.. Νιγρίτα, έβαλε φωτιά στο κελί του, με κίνδυνο να γίνει παρανάλωμα.
Έτσι κι αλλιώς, σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την πτέρυγα, ήταν ο μόνο ένοικος.
Αναγκαζόταν, όπως λέει στο βίντεο ο αδελφός του, να κλείνει τις κάμερες, "για να δει άνθρωπο" (εννοώντας κάποιον που ερχόταν για ν' αποκαταστήσει τη βιντεοσκόπηση).

ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ Ο ΧΡ. ΞΗΡΟΣ--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Με ενημέρωσε φίλος που ταξίδεψε ότι Αθήνα-Σαλόνικα πλήρωσε 18 διόδια.
Μπομπολιστάν και κομμένη στα δύο η Εθνική Οδός.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Κοίτα να δεις κάτι συνειρμοί!
Το αεροδρόμιο στο Ελληνικό (Χασάνι τότε) το έφτιαξαν οι Γερμανοί επί Κατοχής. Όταν, λοιπόν, κάποιος τους έβριζε, οι συνεργάτες τους είχαν έτοιμο το επιχείρημα:
"Δηλαδή, μόνο τα άσχημα βλέπεις εσύ; Κοτζάμ αεροδρόμιο που φτιάξανε δεν το είδες;"
Εφτά δεκαετίες μετά, τον χώρο τον παρέλαβε ο γιος ενός από αυτούς που πλούτισαν χάρη σ' εκείνη τη συνεργασία.
Είχαν κι άλλο επιχείρημα οι δωσίλογοι:
"Όλο για την πείνα μιλάτε. Τα συσσίτια δεν τα βλέπετε;"
Η επιχειρηματολογία των δωσιλογών διαχρονικά μένει ίδια, ρε φίλε!-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ... ΝΤΟΥΜΠAΪ
«Είμαι κατά των υψηλών κτιρίων-ουρανοξυστών στην Αθήνα. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αποσαφηνιστεί τι μέλλον και τι χαρακτήρα θέλουμε να έχει η πρωτεύουσα:
Μια ανοιχτή παραθαλάσσια μητρόπολη με ήπιο χαρακτήρα
ή μια πόλη που αναπτύσσεται βάσει των εκάστοτε επιχειρηματικών επενδύσεων».
Γιάννης Πολύζος
καθηγητής Πολεοδομίας στο ΕΜΠ
Σχολιο.- Ο Λάτσης και οι Άραβες θέλουν να μετατρέψουν σε Ντουμπάι το Ελληνικό δηλαδή την Αττική γη σε απέραντη έρημο .------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ο με το τσεκούρι στο χέρι, ο ακροδεξιός, να την "βγαίνει" από αριστερά, στους δήθεν αριστερούς! Τσίρκο η Βο(υ)λή με δαύτους...------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Μέχρι κι η Διεθνής Αμνηστία τους τα'πε, αλλά τίποτα.
Θα μας κλείσουνε μεσα οσους τόλμησουμε και διαμαρτυρηθουμε (ωραια,θα οργανωσουμε την αντισταση απο τις φυλακες οταν μας κλεισουν ολους μεσα )

Διεθνής Αμνηστία - Ελληνικό Τμήμα
21 Δεκεμβρίου στις 8:35 μ.μ.
Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς που έρχεται σήμερα στο Ν/Σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βουλή.
Η τροπολογία αυτή έχει δυσανάλογη επίδραση στο δικαίωμα της ειρηνικής συγκέντρωσης όσων αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς, ενώ υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος η τροπολογία αυτή να οδηγήσει στην γενικευμένη ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να την αποσύρει έστω και την ύστατη στιγμή.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------Παράφρων  είναι αυτός που έχει χάσει τα λογικά του. Εχει μεγαλη δυναμη αυτός που τα έχει χάσει όλα και διατηρεί τα λογικά του.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Γραφει η δικηγορος Aleka Zorbala
“Αν ενεργούνται πράξεις αντίστασης ή εκτεταμένες ταραχές που προσλαμβάνουν χαρακτήρα κοινωνικού φαινομένου, οι κυβερνήσεις πρέπει να αναδιατάξουνε την κοινωνική τους πολιτική”.
Με τα λόγια αυτά έκλεισε την πρότασή της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού στη "Δίκη της Κερατέας" προτείνοντας την αθώωση των κατηγορουμένων αγωνιστών.
Οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν με μια απόφαση-τομή, νομολογιακά, μια απόφαση-ρωγμή στο τείχος των καταδικαστικών αποφάσεων κάθε κινηματικής ενέργειας.
Η Κερατέα και οι ανυπότακτοι κάτοικοί της έδειξαν τον δρόμο χωρίς επιστροφή, τον δρόμο του αγώνα μέχρι τη νίκη.
Μόνο, να, σκέφτομαι και αυτή την εισαγγελέα, πόσο μόνη θα αισθάνεται μέσα σε ένα σώμα "συναδέλφων" της, σκληρό, άτεγκτο και απάνθρωπο, πόσο κουράγια ήθελε για πει αυτά, που είπε, έχοντας πλήρη επίγνωση, ότι πιθανές διώξεις της είναι ante portas..
Υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι, υπάρχουν και τέτοιες νίκες, που δίνουν κουράγια, χαρά και αισιοδοξία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΟΗΕ: 128 κράτη ψήφισαν την πεμπτη υπέρ της καταδίκης της απόφασης των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ
Εδω η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Νίκι Χέιλι επέμενε στην τακτική των απειλών και του εκφοβισμού & επαναλαμβάνει αυτό που είπε ο Ν.Τραμπ:
«Θα σας κόψουμε τη χρηματοδότηση»!
«Οταν κάνουμε γενναίες συνεισφορές, στον ΟΗΕ περιμένουμε σεβασμό»
«Οι ΗΠΑ θα θυμούνται αυτή την ημέρα. Αυτή η ψηφοφορία θα κάνει τη διαφορά στον τρόπο που βλέπουμε τον ΟΗΕ και αυτή την ψήφο θα την κρατήσουμε».
«Είναι ντροπή, τα ΗΕ είναι ένα εχθρικό μέρος για το κράτος του Ισραήλ»

οπως και να το κανουμε αυτη ηταν τεράστια ήττα για την μεσανατολική πολιτική του Ν.Τραμπ...
ΟΗΕ: 128 κράτη ψήφισαν υπέρ της καταδίκης της απόφασης των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε κατά μεγάλη πλειοψηφία το σχέδιο απόφασης που καταδικάζει τις ΗΠΑ για την μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Αψηφώντας τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, 128 κράτη μέλη ψήφισαν υπέρ του σχεδίου και 9 κατά, ενώ 35 αποφάσισαν να απέχουν.
Σχολιο.- Προς μεγάλη μου έκπληξη, η Ελλαδα ψήφισε θετικά. Προφανώς επέλεξε να συμπορευτεί με την κοινή μας πατρίδα την Ευρώπη και όχι με τη σύμμαχο ΗΠΑ.
Σχολιο.- ναι η Ελλαδα στηριξε ΟΗΕ ..παλι καλα ,ευχαριστη εκπληξη ομολογουμενως-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, έξυπνοι και χαζοί, όμορφοι και άσχημοι, υπάρχουν μόνο άνθρωποι που αγαπήθηκαν και άνθρωποι που δεν αγαπήθηκαν
Μαλβίνα Καράλη--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Κυνηγώντας Ανεμόμυλους
Τσάκαλος Γεράσιμος - Τσάκαλος Χρήστος , Σ.Π.Φ.

''Καμία σχέση δεν είχαμε ούτε θα μπορούσαμε να έχουμε με αυτή την επίθεση στο μαζιώτη (αν έγινε έτσι όπως έχει γραφτεί).
Το ότι ο μαζιώτης ρουφιανεύει εναντίον μας για ηθική αυτουργία σε ξυλοδαρμό - που ποινικά μπορεί να μετατραπεί σε κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας - είναι κάτι που μας εξέπληξε.
Δεν περιμέναμε οτι θα πέσει τόσο χαμηλά ποτέ. Και κανένα "ψυχιατρικό πρόβλημα" δεν είναι δικαιολογία για καταδοτικές συμπεριφορές.
Περιμένουμε ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ αυτήν τη χυδαιότητα ή να παρουσιάσει το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ πραγματικό στοιχείο εμπλοκής των ονομάτων μας και να μην κρύβεται πίσω από αοριστολογίες και φήμες. ''

..''Εδώ και 8 χρόνια βρισκόμαστε αιχμάλωτοι στις ελληνικές φυλακές. Είναι λυπηρό αλλά δυστυχώς αναγκαίο να ασχοληθούμε για τελευταία φορά με συκοφαντίες και φαντασιοπληξίες άλλων κρατουμένων. Ιδιαίτερα τη στιγμή που διεξάγεται ένας πανελλαδικός αγώνας στις φυλακές ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα.
Το ζεύγος των μελών του "αγώνα" Μαζιώτης-Ρούπα εδώ και καιρό προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας σύρουν μαζί τους σε ένα βούρκο ασυναρτησιών, ναπολεοντισμού και συνωμοσιολογίας. Πριν λίγους μήνες και μετά απο 2.5 χρόνια στο υπόγειο των φυλακών Κορυδαλλού καταφέραμε με σκληρό αγώνα να σπάσουμε την απομόνωση και να επιστρέψουμε στην Α πτέρυγα. Ένας αγώνας που δόθηκε με την άρνησή μας να μπούμε στα κελιά και στη συνέχεια με τη νυχτερινή παραμονή μας στο προαύλιο παρά τις απειλές για εισβολή των ΜΑΤ. Έναν αγώνα που πληρώσαμε το τίμημα αναδρομικά καθώς η επιστροφή μας στην Α Πτέρυγα Κορυδαλλού συνοδεύτηκε με την επιβολή πειθαρχικού απο την Εισαγγελέα Περιμένη για στάση και απείθεια (το σοβαρότερο πειθαρχικό παράπτωμα στον σωφρονιστικό κώδικα) με εντολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ήθελε να παραμείνουμε στην απομόνωση με κάθε τρόπο.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά έκπληκτοι γίναμε μάρτυρες μιας παράκρουσης απο την μεριά των Μαζιώτη-Ρούπα του "αγώνα" που έφτασε στην κορύφωση της με την απεργία πείνας που έκαναν. Ένας οχετός λάσπης και συκοφαντίας προς όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς κρατούμενους αλλα και στις περισσότερες συλλογικότητες του αναρχικού χώρου. Σε αυτό τον οχετό εμείς οι δύο εμφανιζόμασταν ως οι ηθικοί αυτουργοί των πάντων. Έφτασαν μάλιστα να ερμηνεύσουν την σιωπηλή υπομονή μας, ως αποδοχή των παρανοϊκών κατηγοριών που εξαπέλυαν εναντίων μας. Ενω η αλήθεια είναι πως επιλέξαμε με τη στάση μας να μην βουτήξουμε τα χέρια μας στα σκατά που ξέρναγαν. Δεν θέλαμε να ρίξουμε λάδι στη φωτιά της παράκρουσης τους και επιπλέον έπρεπε να προστατεύσουμε το μέσο αγώνα της απεργίας πείνας.
Έτσι ενώ σε συνελεύσεις διατυπώθηκαν οι ενστάσεις μας σε σχέση με τη χρονική επιλογή της απεργίας (την ίδια στιγμή που διεξαγόταν ενας συλλογικός αγώνας) και την εμμονική προσωποκεντρική της διάσταση (σε κείμενό τους ανέφεραν ότι ο μοναδικός πολιτικός κρατούμενος που πήγε Δομοκό ήταν ο Μαζιώτης, αποκρύβοντας ότι στην ίδια πτέρυγα ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Κώστας Γουρνάς), ΠΟΤΕ δεν διατυπώθηκε οποιαδήποτε πολεμική ή κακόπιστη κριτική εις βάρος της απεργίας σε ανακοινώσεις της Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στον Σωφρονιστικο Κώδικα.
Γενικώς μετα τη σύλληψη της Ρούπα αντιληφθήκαμε έντονα τη δυσωδία του πολιτικαντισμού και της μεγαλομανίας.
Απο τις φαντασιώσεις της οτι θα έριχνε μόνη της το μνημόνιο (sic!) μέχρι τα ψεύτικα κείμενα για τη συμμετοχή 50 γυναικών κρατουμένων σε απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης για αυτήν, καταλάβαμε οτι δεν μπορεί να διαχειριστεί τη συνθήκη της αιχμαλωσίας. Είναι δύσκολη η φυλακή όμως ένας αγωνιστής εκεί δοκιμάζεται και όχι στον θόρυβο που προσπαθεί να κάνει γύρω απο το όνομα του , βάζοντας να κάνουν αναρτήσεις με κεφαλαία γράμματα στο indymedia για να αναπληρώσει ότι δεν έκανε στην πράξη.
Παρόλα αυτά επειδή όλα τα παραπάνω προκαλούν περισσότερο λύπη παρά θυμό, δεν θα ασχολούμασταν μαζί τους, παραδίδοντας τους στην κρίση της ιστορίας. Απο το 2010 που είμαστε φυλακή εφαρμόστηκαν πάνω μας και σε όλους τους συντρόφους της ΣΠΦ όλες οι πρωτόγνωρες κατασταλτικές μεθοδεύσεις. Παραβιάσεις 18μηνων - υποδικίες 52 μηνών - απομονώσεις (η όλγα κρατήθηκε 53 μέρες σε ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΟ στα διαβατά επειδή αρνήθηκε τον εξευτελισμο του σωματικού ελέγχου), συμπλοκές με δεσμοφύλακες, πειθαρχικές μεταγωγές (ο Γιώργος Πολύδωρος έχει αλλάξει 7 φυλακές) , 2.5 χρόνια απομόνωση στο υπόγειο, συνεχείς υποδικίες για ηθική αυτουργία σε οποιαδήποτε σχεδόν επαναστατική ενέργεια, προφυλακίσεις των συγγενών μας... και όμως δεν λυγίσαμε ουτε αφήσαμε να μας θολώσει η συνείδηση κυνηγώντας ανεμόμυλους.
Ακόμα και τώρα εμείς οι δύο μαζί με τους συντρόφους μας Όλγα Οικονομίδου και Γιώργο Πολύδωρο είμαστε οι μοναδικοί πολιτικοί κρατούμενοι που δικαιούμαστε άδεια εδώ και δυο χρόνια και όμως εκδικητικά μας την αρνούνται.
Ανεξαρτήτως κυβέρνησης εδώ και 8 χρόνια είμαστε στο στόχαστρο του κράτους για αυτό δεν ξεχνάμε οτι όσα και να μας χωρίζουν, ο εχθρός βρίσκεται πάντα απέναντι και όχι ανάμεσα στους πολιτικούς και ποινικούς κρατουμένους. Αυτό όμως που μας ανάγκασε να γράψουμε τελικά αυτο το κείμενο είναι η καταδοτική και ρουφιάνικη κατρακύλα του τελευταίου κειμένου των δύο μελών του "αγώνα".
Μιας συμπεριφοράς που θυμίζει αντίστοιχα παραληρρήματα κάποιων άλλων " πολιτικών" κρατουμένων το καλοκαίρι του 2002. Ο Μαζιώτης λοιπόν πριν λίγες μέρες μεταφέρθηκε στην Ε πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Μια πτέρυγα που είναι στην άλλη πλευρά της φυλακής από την Α που κρατούμαστε εμείς. Μια πτέρυγα που δεν έχουμε μείνει ποτέ για κανένα λόγο ούτε έχουμε κάποιον γνωστό ή φίλο εκεί.
Στην Ε πτέρυγα κάποιοι κρατούμενοι έδειραν πολύ τον μαζιώτη ενώ τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο ( όπως αναφέρει τουλάχιστον ο ίδιος).
Προφανώς δεν χτυπήθηκε απο εμάς ή από κάποιο φίλο μας ή έστω ένα γνωστό μας.
Όμως λόγω του τραυματισμένου του εγωισμού από την μη αποδοχή του από τους ποινικούς κρατούμενους αυτή τη φορά (είχε εκδιωχθει και απο την Α θέση του υπογείου απο τους πολιτικούς κρατούμενους) και της πιεσμένης ψυχολογίας του (που αγγίζει την ιατρική σφαίρα αλλά δεν θα επεκταθούμε άλλο εμείς σε αυτό) έβγαλε δημόσιο κείμενο που φωτογραφίζει εμάς τους δύο σαν ηθικούς αυτουργούς (sic!) στο ξύλο που έφαγε.
Από πού και ως πού?
Με ποιο στοιχείο τολμάει και ξερνάει τέτοιες βρωμιές εναντίον μας?
Τι του έδωσε αυτό το δικαίωμα και τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί?
Του το είπε κάποιος και ποιός?
Είδε κάτι?
Άκουσε κάτι για να καρφώσει συγκεκριμένα εμάς τους δυο?
Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας τόσο καιρό και να μην πέσουμε στο επίπεδο των δύο μελών του "αγώνα". Τα τελευταία χρόνια θεωρούμε πλέον οτι οποιαδήποτε διένεξη μεταξύ πολιτικών υποκειμένων είναι καλύτερο να αποφεύγεται ή εστω να γίνεται εκτός της δημόσιας σφαίρας ωστε να προστατεύουμε το κίνημα απο τη λασπολόγηση των media που τρίβουν τα χέρια τους με τέτοιες καταστάσεις και τις προβάλουν για να συκοφαντήσουν τις ιδεές μας. Και τώρα έρχεται ο Μαζιώτης και μας κατηγορεί σαν άλλος ειδικός εφέτης ανακριτής για ηθική αυτουργία χωρίς το παραμικρό στοιχείο.
Καμία σχέση δεν είχαμε ούτε θα μπορούσαμε να έχουμε με αυτή την επίθεση στο μαζιώτη (αν έγινε έτσι όπως έχει γραφτεί).
Το ότι ο μαζιώτης ρουφιανεύει εναντίον μας για ηθική αυτουργία σε ξυλοδαρμό - που ποινικά μπορεί να μετατραπεί σε κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας - είναι κάτι που μας εξέπληξε. Δεν περιμέναμε οτι θα πέσει τόσο χαμηλά ποτέ. Και κανένα "ψυχιατρικό πρόβλημα" δεν είναι δικαιολογία για καταδοτικές συμπεριφορές.
Περιμένουμε ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ αυτήν τη χυδαιότητα ή να παρουσιάσει το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ πραγματικό στοιχείο εμπλοκής των ονομάτων μας και να μην κρύβεται πίσω από αοριστολογίες και φήμες.
Υγ1. Το οτι βγήκαν κείμενα που καταδίδουν την όποια εθνικότητα των δραστών (στην αρχική ενημέρωση που βγήκε αναφέρθηκε οτι η πλειοψηφία των δραστών ήταν αλβανικής υπηκοότητας) είναι πραγματική εκδούλευση στην υπηρεσία και ρουφιανιά γιατί έτσι φωτογραφήθηκαν όλοι οι αλβανοί κρατούμενοι στην Ε και αυτό ήδη έχει γίνει αντιληπτό σε όλο το κόσμο της φυλακής. Ακόμα και ο πιο καινούργιος κρατούμενος ξέρει ότι μετά απο οποιοδήποτε γεγονός ή συμπλοκή δεν λεμε τίποτα που μπορεί να βοηθήσει την υπηρεσία δίνοντας τους πληροφορίες αλλά λύνουμε μόνοι μας ότι προκύψει. Αυτό το κάνουν όλοι εκτός απο τους ρουφιάνους.
Υγ2. Ενώ γράφεται αυτο κείμενο ενημερωθήκαμε οτι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Εισαγγελεία θα ασκήσει διώξεις σε αυτούς που φωτογραφίζει ο Μαζιώτης στο κείμενο του. Ήδη ακούγεται οτι τις επόμενες μέρες αναμένονται έρευνες στη φυλακή και μεταγωγές κρατουμένων εξαιτίας του κλίματος που δημιουργήθηκε απο το καταδοτικό κείμενο των δυο του "αγώνα". Είμαστε πεπεισμένοι οτι τουλάχιστον στον εισαγγελέα ο Μαζιώτης θα ανακαλέσει για όσους φωτογράφισε στο κείμενο του, όμως το στίγμα έχει μείνει...
ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΡΕΥΤΕΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΝΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΧΑΡΑΜΑΔΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ
Τσάκαλος Γεράσιμος - Τσάκαλος Χρήστος------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Θα ’μαι παντού, όπου κι αν κοιτάξεις. Όπου δίνεται μάχη ώστε πεινασμένοι να φάνε, εγώ θα γραφω υπερ αυτων που μαχονται. Όπου ένας μπάτσος βαράει κάποιον, εγώ θα γραφω υπερ αυτου που χτυπιεται από την εξουσια.
θα υπάρχω στον τρόπο που οι άνθρωποι φωνάζουν όταν εξαγριώνονται…
θα υπάρχω στον τρόπο που τα παιδιά γελάνε όταν πεινάνε και ξέρουν πως το φαΐ είν’ έτοιμο.
Κι όταν οι άνθρωποί μας θα τρώνε ό,τι βγάζουν με το μόχθο τους και θα ζουν στα σπίτια που οι ίδιοι θα χτίζουν, εγώ θα γραφω γι αυτους.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------''Deportation. Απέλαση. Κορμιά κόβονται στη μέση και πετάγονται στα διάφορα compartments ψυγείων. Καρδιές σηκώτια για γέμιση γαλοπούλας, ό,τι γέννησε η μήτρα λίπασμα για τη χώρα, δάκρυα για τον τύπο, κορμοί για χωματερές back home.''
ΗΠΑ : Ένα ζευγάρι Μεξικάνων που ζούσε στο Νιού Τζέρσεϋ εδώ και 30 χρόνια , απελάθηκε στο Μεξικό αφήνοντας πίσω του 3 παιδιά----------------------------------------------------------------------------------------------------------------*οταν σχολιαζω στον τοιχο καποιου στο facebook σε μια συζητηση και το σχολιο μου αυτοματα σβυνεται ''διοτι θεωρειται σπαμ'',τι σημαινει ?
πως το ατομο που εχει τον τοιχο με εχει απομονωσει,
πως αυτο που βαζω δεν επιτρεπεται ,
πως εγω εχω κατα καποιο τροπο μπλοκαριστει ? τι γινεται?
Σχολιο.- Ναι και σε 2 δικά μου σχόλια αυτό έγινε. Και τα 2 είχαν λινκ σε δικά μου άρθρα και βίντεο. Σαφέστατα αυτό έγινε από το φέισμπουκ, είτε από κάναν ηλίθιο νέο αλγόριθμο, είτε από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινους λογοκριτές (moderators) που προσέλαβε το f/b για να φιλτράρει τα δήθεν "φέικ νιουζ".
Υ.Γ. Αποδεδειγμένα ΔΕΝ έγινε από φίλους διότι δεν είχαν κανένα λόγο να το κάνουν, ίσα-ίσα ήταν απόλυτα σύμφωνοι μαζί μου.
Θα ξανα-αναφέρω και ότι το 2016 έγινε "μουλωχτό" πραξικόπημα από το φ/β να ΚΡΥΨΕΙ ΟΛΕΣ τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ συζητήσεις από το υπόλοιπο διαδίκτυο και τις μηχανές αναζήτησης. Σαν αποτέλεσμα από τότε ΟΛΑ μας τα σχόλια και οι διάλογοι χάνονται για πάντα σε Μαύρη Τρύπα, από όπου ΔΕΝ ανασύρονται μετά από λίγο καιρό, ακόμη και εντός φ/β (διότι η αναζήτηση εντός φ/β ειναι χάλια και μόνο αν ξέρεις τη διεύθυνση εντός παλιού ποστ μπορείς να το ξαναβρείς).
Γι αυτό καλό είναι να κρατάμε αντίγραφα π.χ. με το δωρεάν εργαλείο http://zotero.com αλλά πρέπει να δώσουμε ΜΑΧΗ για την αποκατάσταση του Δημοσίου Διαλόγου. Είναι προφανής η σημασία του για κάθε είδους δημοκρατικότητα στο διαδίκτυο. Το φέισμπουκ προκαλεί ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ καταστροφής του ΣΥΝΟΛΟΥ του Δημοσίου Διαλόγου. Θα αρχίσω άρθρα, βίντεο, ίσως και Ομάδα Διαμαρτυρίας κάποια στιγμή αλλά ΔΕΝ φτάνει να τα λέω μόνο εγώ.
Και ΤΙΠΟΤΕ δεν φαίνεται πια ΕΞΩ από το fb, εκτός από κείμενα ανάρτησης ΧΩΡΙΣ σχόλια ή άλμπουμ. Σε βλέπω να γράφεις κοπιαστικά σεντόνια με λινκς κλπ. και... λυπάται η ψυχή μου, γιατί ΟΛΑ αυτά αντί να μείνουν ορατά θα κρυφτούν για πάντα! Πριν το 2016 δεν ήταν έτσι. Εδινα λινκ σε φίλους από συζητήσεις και διάβαζαν τα πάντα χωρίς να είναι μέλη του φ/β. ΠΡΩΤΗ φορά γίνεται τέτοιο πραξικόπημα κατά του Δημοσίου Διαλόγου στο διαδίκτυο...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------O ρώσος υπουργός Άμυνας Shoigu δήλωσε ότι
πάνω από 48,000 ρώσοι στρατιώτες απέκτησαν εμπειρία μάχης στη Συρία.
80% τακτικών και 90% στρατιωτικών πληρωμάτων πραγματοποίησαν 100-120 εξόδους μάχης.Συνολικά τα πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας έκαναν 34,000 εξόδους μάχης.
Πρόσθεσε ότι πολλά ρωσικά εξοπλιστικά συστήματα δοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη Συρία.Συνολικά 215 τύποι οπλισμού επιχείρησαν στη Συρία.
Συνολικά 702 μειονεκτήματα και ελλείψεις εντοπίστηκαν.Το 99% αυτών διορθώθηκαν.
Ο συριακός στρατός (SAA) υποστηριζόμενος από τη ρωσική αεροπορία και στρατό απελευθέρωσε 1,024 οικισμούς και πόλεις της Syria, μεταξύ αυτών Χαλέπι, Palmyra, Uqayribat, Deir ez-Zor, Mayadin, και Abu Kamal.
1,300,000 πρόσφυγες επέστρεψαν στα σπίτια τους.
Το ρωσικό μηχανικό καθάρισε 6,533 εκτάρια είπε ο ρώσος υπουργός. Αξιωματικοί του International Mine Action Centre ανέπτυξε το Mine Action Training Centre στη Syria εκαπιδεύοντας 740 σύριους ειδικούς επί των ναρκών.
4 ζώνες αποκλιμάκωσης αναπτύχθηκαν για α΄φορά  για να σταματήσουν τον πόλεμο.Αναπτύσοντας αυτές τις ζώνες προωθήθηκε η ανακωχή μεταξύ  ένοπλων σχηματισμών της αντιπολίτευσης και του SAA είπε.Ρωσία, Ιράν και Τουρκία είναι οι εγγυητές της τήρησης εκεχειρίας.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Fraport: Πήρε με ελληνικά χρήματα κοψοχρονιά τα αεροδρόμια και τώρα τσεπώνει και αποζημίωση (30 εκ.)!
Από Iskra -
17/12/2017
Εκδόθηκε, κατά πληροφορίες, η απόφαση της διαιτησίας στην οποία είχε προσφύγει το σχήμα υπό τη γερμανική Fraport και διεκδικούσε περί τα 70.000.000 ευρώ επειδή υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ανέλαβε να διαχειρίζεται μέσω του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ. Το ύψος του ποσού που επιδικάστηκε στο σχήμα που διαχειρίζεται τα περιφερειακά αεροδρόμια δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό με τις πληροφορίες να το ανεβάζουν στο υπέρογκο ποσό των 25.000.000 με 30.000.000 ευρώ.
Η Fraport δεν φτάνει που πήρε κοψοχρονιά τα 14 κερδοφόρα περιφερειακά αεροδρόμια φιλέτα της χώρας μας, στα οποία πρόσφατα έχουν γίνει και εξελίσσονται μεγάλες επενδύσεις ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού τους αλλά κατόρθωσε, όπως φαίνεται, εκμεταλλευόμενη την αποικιακή και σκανδαλώδη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου σύμβαση παραχώρησης, να αποσπάσει δικαστικά επιπλέον και 30, περίπου, εκ ευρώ ως αποζημίωση για την δήθεν ”κακή” κατάσταση των αεροδρομίων, την οποία ανακάλυψε εκ των υστέρων!!!
Μόνο γονυπετείς και υπόδουλες κυβερνήσεις είναι δυνατόν να ανέχονται μια τέτοια συμπεριφορά.
Δυστυχώς, τέτοια κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τέτοιος παραδομένος προσανατολισμός διαπερνάει όλο το πολιτικό μνημονιακό μπλοκ.
Οι ποινικές ευθύνες όσων στηρίζουν και ανέχονται τέτοιες αποικιοκρατικές πρακτικές είναι κάτι παραπάνω από κακουργηματικές.
Εκδόθηκε, κατά πληροφορίες, η απόφαση της διαιτησίας στην οποία είχε προσφύγει το σχήμα υπό τη γερμανική Fraport και διεκδικούσε περί τα 70.000.000 ευρώ επειδή υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ανέλαβε να διαχειρίζεται μέσω του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ. Το ύψος του ποσού που επιδικάστηκε στο σχήμα που διαχειρίζεται τα περιφερειακά αεροδρόμια δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό με τις πληροφορίες να το ανεβάζουν στο υπέρογκο ποσό των 25.000.000 με 30.000.000 ευρώ.
Η διοίκηση της Fraport Greece αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες υποστηρίζοντας πως πρόκειται για εμπιστευτική διαδικασία.
Όταν είχε δημοσιοποιηθεί, μέσω του γερμανικού περιοδικού Spiegel, η προσφυγή στη διαιτησία, η διοίκηση της Fraport Greece είχε υποστηρίξει πως «η πραγματοποίηση της μεγαλύτερης παραχώρησης στην ιστορία της Ελλάδας αποτελεί ένα σύνθετο και πολύπλοκο, τεχνικά και λειτουργικά, έργο. Από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης έως σήμερα, η Fraport Greece και το Ελληνικό Δημόσιο συνεργάζονται με επιτυχία για την ομαλή λειτουργία του έργου αυτού. Τυχόν συμβατικές διαφορές που ανακύπτουν στο πλαίσιο εκτέλεσης της Σύμβασης δεν αναιρούν την ποιότητα αυτής της συνεργασίας και σε καμία περίπτωση δεν παρεμποδίζουν την ταχεία εκτέλεση των έργων».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονταν πως «η διαδικασία της Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών, η οποία προβλέπεται ρητώς στη σύμβαση παραχώρησης, αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική για τέτοιου μεγέθους έργα και εντάσσεται στο πλαίσιο της ταχείας επίλυσης των διαφορών και της ομαλής εκτέλεσης των συμβάσεων, ώστε να προωθείται η υλοποίηση των έργων χωρίς αμφισβητήσεις και εμπόδια».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel, η Fraport είχε αναθέσει σε ”ανεξάρτητο” πραγματογνώμονα να συντάξει μια έκθεση για την κατάσταση των αεροδρομίων. Η συγκεκριμένη έκθεση παραδόθηκε τον Ιούνιο και σε αυτήν γίνεται λόγος για σπασμένες πόρτες, χιλιάδες σπασμένες λάμπες και ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης που δημιουργούν θέματα ασφάλειας!!!---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ο Νίκος Θανασόπουλος είναι με την Σεμέλη Θανασοπούλου.
Χθες στις 12:38 π.μ. •
Η κόρη μου χρειάζεται να κάνει μεταγγίσεις αίματος και αιμοπεταλίων κάθε εβδομάδα τρεις φορές.
Παρακαλώ όσους φίλους μπορούν, ας έρθουν πρωινές ώρες στο Γενικό Κρατικό "Γιώργος Γεννηματάς" για να δουν αν είναι συμβατοί δότες για αιμοπετάλια.
Αν μπορείτε, κοινοποιήστε το.
Ευχαριστώ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Καλά Χριστούγεννα λοιπόν, 8 χρόνια χωρίς δουλειές, με συντάξεις των γονιων μας που δεν φτάνουν ούτε για το πετρέλαιο και την πατρίδα μας (φτου κακή λέξη ειπα- απαγορευμένη απο τις ΜΚΟ) να την διαλύουν κι εμείς σαν χαπακωμένοι να κοιτάμε την αυτοκαταστροφή μας...
Αλλα μερικοί μπαγάσηδες, καλά περνάνε 'κεί πανω...
Αυτή είναι η ευχή, για τους χαζοχαρούμενους ενήλικες, που συνήθως, ΔΗΘΕΝ δεν καταλαβαίνουν τί συμβαίνει όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη τους...
2017 κάλαντα...ΕΠΑΜ τωρα!!!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Η δίκη του NOOR 1 θα γινόταν χθες !
Δεν έγινε μετά την βόμβα ! Τυχαίο ? Δεν νομίζω ! Όχι για να ξέρουμε τι λέμε ! Νταξ ?-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Βοηθάτε μωρέ Χριστιανοί να ελαφρύνουμε το βάρος μιας ηρωίδας διευθύντριας του ιδρύματος θηλέων....ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα που προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες σε μικρά κορίτσια που μένουν χωρίς οικογένεια ή είναι άπορα, κινδυνεύει ακόμη και με κλείσιμο.
Που το κράτος το υπερφορολόγησε με 120.000 χιλιάδες ευρώ καθιστώντας ανήμπορη αυτή την υπεροχή γυναικά να καλύψει τις φυσιολογικές απαιτήσεις που έχει κάθε παιδάκι..αφού η εφορία δέσμευσε και κάθε οικονομικό πόρο που διαθέτει το Ίδρυμα..
Πως θα νιώθατε αν τα παιδιά σας ζητούσαν για το σχολείο κάτι και δεν είχατε να τους δώσετε;;;
Το ίδιο νιώθει και αυτή για 16 κοριτσάκια που τα θεωρεί παιδιά της...κοινοποιήστε όλοι!!!!
Επιπλέον έχει ανοιχτεί λογαριασμός όπου μπορείτε όλοι να προσφέρετε λίγα ή περισσότερα.
[Σύλλογος Ευαγγελιστής Λουκάς]
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 396/29614-742 & ΙΒΑΝ: GR 0401103960000039629614742
ALPHA BANK: 582002101137154
Κάθε βοήθεια είναι σημαντική.

Επειγουσα αναγκη για ορφανοτροφειο θηλεων Λαμιας (συνολο παιδιων 16)
1) Ατομικα Βιταμ
2) Καθαριστικα κουζινας, πιατων, πατωματος, χλωρινες
3) Ξυδι
4) Λεμονια
5) Ντοματοπελτες
6) Ατομικα μπισκοτακια για  το σχολειο
7) Πατατακια
8) Ατομικους μικρους χυμους
Τηλεφωνο επικοινωνιας  2231022477
Διευθυνση Υψηλαντου Αλεξανδρου 142 Λαμια 35100------------------------------------------------------------------------------------------------------------Μονο η μεταβαση σε νεο εθνικο κρατικο νομισμα θα σωσει την Ελλαδα!-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κλείνει η εθνική οδός κ με ιδιώτες (σαν τον Μπομπολα);;; Δεν έφταιγε δήθεν το κράτος;; #φιλελέ_ξεφτίλες
#λαμόγια
#εκσυγχρονιστές_ξεφτίλες-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κομμουνιστες, αναρχικοι και λοιποι μηδενιστες κατοικοι Εξαρχειων, γκρινιαζουν επι 6 ωρες εξω απο την Αρκιτσα, αντι να χαιρονται και να ευγνωμονουν που επιτελουςγιναμε Ευρωπη και ο δρομος ειναι ιδιωτικος και πληρωνουν 4 ευρω διοδια ανα 20 χιλιομετρα οπου τα λεφτα δεν θα πανε στο σπαταλο σοβιετικο καθεστως αλλα στις νεες μοντερνες τουαλετες της ΠΑΘΕ και δεν θα κατουρανε στα παρτερια λες και ειναι τιποτε τελειωμενοι μπολσεβικοι Βαλκανιων.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ευτυχώς που χαρίσαμε τις εθνικές οδούς στον Μπομπολα για να κάνει οικονομία στ αλάτι κ στα γκρειτερ κ να κάνουμε το Αθήνα-Μαρτινο 6 ώρες, αλλα τουλάχιστον είναι ιδιωτικοί τώρα δρόμοι κ σκοτωσαμε τα Εξάρχεια κ τον κομμουνιζμο μέσα μας.
Πληρώνεις 5 διόδια μέχρι την Λαμία απο 3,80 ευρώ, για να είσαι ακινητοποιημένος στον Θεολόγο κανα 3ωρο.
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΌ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Καμιά κυβέρνηση της μεταπολεμικής Ελλάδας -αν εξαιρέσουμε αυτές των χρόνων του Εμφυλίου και της χουντικής εφταετίας- δεν έφτασε στο σημείο να ποινικοποιήσει τη λαϊκή αντίσταση, με πλήρη παραβίαση κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας, φτάνοντας μέχρι και στην ποινικοποίηση του λόγου, άρα του φρονήματος.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Νόμιζαν πως με την καταστολή και τις φυλακίσεις θα κάμψουν την επιθυμία των Καταλανών για ανεξαρτησία:
Στο 95% των καταμετρημένων ψήφων τα κόμματα που έχουν ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας καταλαμβάνουν 70 έδρες ενώ οι "ενωτικοί" φτάνουν τις 65 (η απόλυτη πλειοψηφία βρίσκεται στις 68).Το δε κόμμα του Ραχόι καταποντίζεται καταλαμβάνοντας μόλις 4 έδρες από τις 11 που είχαν και οι..."ανησυχούντες" Podemos πέφτουν από τις 11 στις 8.Ας πρόσεχαν!
Να σημειωθεί η πολύ μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία 84%,κατά 10% μεγαλύτερη από τις προηγούμενες εκλογές του 2015.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν οι αρχαίοι Αθηναίοι έφτιαξαν τον τέλειο ναό πάνω στο βράχο της Ακρόπολης (ξέρω,με τα κλεμμένα λεφτά της Συμμαχίας) δεν έφτιαχναν έναν τύμβο,έναν ναό απλώς.
Το συγκρότημα του Βράχου της Ακρόπολης ήταν τόπος συνάντησης των Αθηναίων,κοίταζαν από ψηλά τα βουνά που κλείνουν το λεκανοπέδιο και τη θάλασσα.
Καθόντουσαν στα σκαλοπάτια των ναών,συζητούσαν,έτρωγαν (έχουν βρεθεί κουκούτσια από ελιές εκεί γύρω στις ανασκαφές),ρέμβαζαν,ηρεμούσε ο νούς τους.
Απ τον Βράχο πέρασαν λαοί κατακτητές πολλοί.
Ρωμαίοι,Ανατολικοί Ρωμαίοι (Βυζαντινοί),Λατίνοι,Οθωμανοί, η πόλη έχασε την όποια αξία της,ο βράχος όμως όχι.
Εκεί,δέσποζε,κοιτούσε από ψηλά τη θάλασσα και τα βουνά γύρω - γύρω.Και τον ουρανό.
Κανένας,κανένας σχεδόν 3 χιλιάδες χρόνια τώρα,δεν τόλμησε να υψώσει ψηλότερο κτήριο απ αυτόν το Βράχο,ποιος θα τολμούσε να βεβηλώσει το τέλειο;
Το κανε η κυβέρνηση Τσίπρα.
Χωρίς ντροπή γιατί δεν έχουν Παιδεία,είναι γλιτσάνθρωποι της αρπαχτής και της βούτας.
Δε νιώθουν,δε καταλαβαίνουν,δε ξέρουν τί κάνουν.
Παραβιάζουν,βιάζουν μια ιστορική γραμμή,μια γραμμή Πολιτισμού.
Δεν μπορούν οι άνθρωποι αυτοί,δε σέβονται τίποτε,εδώ δε σέβονται το ζωντανό άνθρωπο θα σεβαστούν το μνημείο του Ανθρώπου;--------------------------------------------------------------------------------------------------------------"Σε νέο φαρμακείο:
-κάτι δερματικά έχω βγάλει,δείτε,μύκητες είναι;
- σάμπως ξέρω; κρεοπωλείο είχα κι έκλεισε απ τους χορτοφάγους,έτσι άνοιξα φαρμακείο,τρίψου με μολόχα."----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Το ακραίο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού.
Αυτοί πουλάνε και τη μάνα τους , θα σκεφτούν τη Δημόσια Υγεία και τους πολίτες ;

"Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής κατατέθηκε ακόμα μία τροπολογία απο το Υπουργείο Υγείας ,που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση ,όπου προβλέπεται το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Έχουν πάρει φόρα και μέχρι να καταθέσουν μια τροπολογία, καταθέτουν την επόμενη. Στο τέλος θα μπερδευτούν και θα καταθέσουν για ψήφιση και κανένα δελτίο του στοιχήματος. Η Θάτσερ έχει σηκωθεί και χορεύει βαλς στην κόλαση αγκαλιά με τον Πινοσέτ.
"Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής κατατέθηκε ακόμα μία τροπολογία που θα φέρει ραγδαίες αλλαγές, αυτή τη φορά στις άδειες των φαρμακείων.
Και αυτό διότι στην τροπολογία προβλέπεται το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών. Η τροπολογία κατατέθηκε από το υπουργείο Υγείας και αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Αυτά είναι:
Αυτά δηλωσε ο μεθυστακας αλκολικος Γιουνκερ, χωρις να παρει από την ελληνικη κυβερνηση καμιαν  απαντηση
Γιούνγκερ
«Η κυβέρνηση του καγκελαρίου Κουρτς έχει ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή στάση, κι αυτό είναι που έχει αξία για μένα. Άλλωστε συνεργάζομαι και με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα.»----------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΜΗΤΕΡΑ ΑΝΕΡΓΗ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.... ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!!!-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Πιονγιάνγκ: Οι νέες κυρώσεις του ΟΗΕ είναι «πράξη πολέμου»
 Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017, 06:43
Οι νέες κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας είναι πράξη πολέμου και ισοδυναμούν με ολοκληρωτικό οικονομικό αποκλεισμό σε βάρος της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών, απειλώντας να τιμωρήσει όσους στήριξαν τα μέτρα αυτά.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε ομόφωνα την Παρασκευή νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας για την πρόσφατη εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου. Το ψήφισμα προβλέπει την απαγόρευση σχεδόν του 90% των εξαγωγών διυλισμένων υποπροϊόντων πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, επιβάλλοντας ετήσιο ανώτατο όριο 500.000 βαρελιών, αλλά και τον υποχρεωτικό επαναπατρισμό όλων των Βορειοκορεατών μεταναστών που εργάζονται στο εξωτερικό εντός 24 μηνών, αντί 12 μηνών όπως προτάθηκε αρχικά. Θεσπίζει επίσης όριο στις προμήθειες αργού προς τη Βόρεια Κορέα στα 4 εκατομμύρια βαρέλια τον χρόνο.
Σε ανακοίνωση, που δημοσιοποίησε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA, το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι τρομοκρατημένες από την πυρηνική της δύναμη και γίνονται ολοένα και πιο αλλόφρονες «στις ενέργειες επιβολής των σκληρότερων ποτέ κυρώσεων και πιέσεων στη χώρα μας»
Το νέο ψήφισμα ισοδυναμεί με απόλυτο οικονομικό αποκλεισμό της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το υπουργείο. Η Βόρεια Κορέα απορρίπτει τις τελευταίες κυρώσεις του ΟΗΕ «ως βίαιη επίθεση κατά της κυριαρχίας της χώρας μας και ως μια πράξη πολέμου που καταστρέφει την ειρήνη και τη σταθερότητα της κορεατικής χερσονήσου και της περιοχής». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας αποτελούν μέσο αποτροπής με στόχο την αυτοάμυνα και δεν είναι αντίθετα προς τη διεθνή νομοθεσία.
Η Βόρεια Κορέα είπε ότι όσοι ψήφισαν υπέρ των κυρώσεων θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή της Πιονγκγιάνγκ.
«Αυτές οι χώρες που σήκωσαν το χέρι τους υπέρ αυτού του ‘ψηφίσματος κυρώσεων’ θα θεωρηθούν απολύτως υπεύθυνες για όλες τις συνέπειες που θα προκληθούν από το ‘ψήφισμα’ και θα διασφαλίσουμε για πάντα ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για αυτά που έχουν κάνει».
Το Νοέμβριο, η Βόρεια Κορέα ζήτησε να παύσουν οι «βάρβαρες κυρώσεις», όπως τις χαρακτήρισε, λέγοντας ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν μετά την έκτη και πιο ισχυρή πυρηνική της δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου συνιστούν γενοκτονία.
Αμερικανοί διπλωμάτες κατέστησαν σαφές ότι επιδιώκουν μια διπλωματική λύση αλλά πρότειναν το ψήφισμα με τις νέες σκληρότερες κυρώσεις για να κλιμακώσουν τις πιέσεις προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.
Η Κίνα, με την οποία η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί περίπου το 90% των εμπορικών της συναλλαγών, έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει ηρεμία και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές.
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε χθες ότι το νέο ψήφισμα επαναλαμβάνει επίσης την ανάγκη για μια ειρηνική επίλυση μέσω του διαλόγου και ότι όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν βήματα με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης.
Η κρατική κινεζική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας the Global Times ανέφερε χθες ότι στόχος του σκληρότερου ψηφίσματος είναι η αποτροπή του πολέμου. «Η διαφορά μεταξύ του νέου ψηφίσματος και της αρχικής αμερικανικής πρότασης αντικατοπτρίζει την πρόθεση της Κίνας και της Ρωσίας να αποτραπεί ο πόλεμος και το χάος στην κορεατική χερσόνησο. Εάν γίνονταν αποδεκτές οι αμερικανικές προτάσεις, μόνο πόλεμο θα μπορούσε να περιμένει κάποιος», ανέφερε η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Συμπλοκή στα Διαβατά
 Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017, 22:50
Βίαιο περιστατικό και συμπλοκή του Χριστόδουλου Ξηρού με αρχιφύλακα των φυλακών Διαβατών, όπου κρατείται, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Νομικοί κύκλοι που γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει στις φυλακές αναφέρουν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός εδώ και πολύ καιρό ζητάει τη μεταγωγή του από το συγκεκριμένο κελί, το οποίο «έχει γεμίσει κοριούς», όπως αναφέρει, καθώς τα τελευταία 2,5 χρόνια βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρής απομόνωσης.
Το πρωί του Σάββατου φαίνεται ότι το ποτήρι της υπομονής για τον Χριστόδουλο Ξηρό ξεχείλισε, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο βίαιο περιστατικό με τον αρχιφύλακα, με αίτημα πάντα τη μεταφορά του.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κρατούμενος δεν αντέχει άλλο στο συγκεκριμένο κελί και «δεν θα πεθάνει εκεί μέσα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταδικασμένος για τη δράση του στη «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλος Ξηρός στη συνέχεια προκάλεσε ζημιές στο κελί του, προκειμένου να πιέσει με αυτόν τον τρόπο προς την κατεύθυνση της μεταφοράς του...-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Η Ν. Κορέα ναυπηγεί ιρανικά πλοία
 Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017, 16:35
Η νοτιοκορεατική Hyundai Heavy Industries (HHI) θα παραδώσει δέκα εμπορικά πλοία στο Ιράν, τον Μάρτιο του 2018, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ στην Τεχεράνη.
Ο Μοχάμεντ Σαϊντί διευθυντής της ιρανικής εταιρίας (Iran Shipping Lines -IRISL) δήλωσε στην ημερήσια εφημερίδα “Financial Tribune” της Τεχεράνης, ότι τέσσερα από αυτά τα πλοία θα μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια, με δυνατότητα μεταφοράς άνω των 14.500 TEU (Twenty-Foot Equivalent Units).---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Η επίμαχη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης στη Ρουμανία
Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017, 13:20
Οι ακροδεξιοι αλητες και ο ακροδεξιος Πρόεδρος της Ρουμανίας διάλεξαν μια συμβολική ημερομηνία για τις διαδηλώσεις τους. Την Πέμπτη το βράδυ (21 Δεκεμβρίου), μια ημέρα πριν από την επέτειο της πραξικοπηματος εναντιον του ρουμανικου σοσιαλισμου, ο ακροδεξιος αληταρας  Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις προειδοποιούσε τους συμπολίτες του για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του.
«Το 1989 οι ακροδεξιοι Ρουμάνοι φώναζαν “κάτω ο κομμουνισμός”. Σήμερα ηχεί και πάλι ένα νέο αίτημα προς τους πολιτικούς, που δεν φαίνεται να έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Το να υπερασπίζεσαι τα ιδεώδη της πραξικοπηματος του κατευθυνομενου από την CIA σημαίνει ότι υπερασπίζεσαι τους θεσμούς του κράτους, τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας και τον σεβασμό απέναντι στους ακροδεξιους».
Η πεποίθηση ότι το κράτος καπιταλισμου και η νεοφιλελε δημοκρατία στη Ρουμανία βρίσκονται σε κίνδυνο οδήγησε δεκάδες χιλιάδες ακροδεξιους διαδηλωτές να βγουν στους δρόμους. Διαδήλωσαν κοντά στο κοινοβούλιο στο Βουκουρέστι αλλά και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας.
Οι διαδηλώσεις είχαν αρχίσει ήδη από τις αρχές του χρόνου απέναντι στις μεταρρυθμίσεις του κεντροαριστερού κόμματος PSD.
Μεγαλύτερη επιρροή της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη
Μετά την αποχώρηση του υπουργού Δικαιοσύνης Φλορίν τον περασμένο Ιανουάριο και του Πρωθυπουργού Σορίν Γκριντεάνου, οι διαδηλώσεις αναθερμάνθηκαν. Με πολλούς μήνες καθυστέρησης τελικά η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης πέρασε από το κοινοβούλιο στις 21 Δεκεμβρίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Οι ακροδεξιοι επικριτές των μεταρρυθμίσεων προσπαθησαν να σπειρουν ψεματα ως συνηθως και έκαναν λόγο για «κοινοβουλευτικό» πραξικόπημα. Μετά την έγκριση του κοινοβουλίου μόνον ο ακροδεξιος Πρόεδρος της χώρας μπορούσε να ασκήσει πιέσεις.
Στο επίκεντρο των ακροδεξιων επικρίσεων είναι πολλές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αλλαγές οι οποίες εγγυώνται στην κυβέρνηση μεγαλύτερη επιρροή στη δικαιοσύνη. Παράλληλα περιορίζονται οι ελευθερίες των δικαστών και των εισαγγελέων.
Ακόμη οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις δεν αφορούν μόνο την εργασία των αστυνομικών και των δικαστών, αλλά και τις αρχές καταπολέμησης της διαφθοράς καθώς επίσης και τον τρόπο μετάδοσης των ειδήσεων που αφορούν αποκαλύψεις σχετικά με τη διαφθορά.
Μια ομάδα που θα διορίζεται πολιτικά θα έχει το δικαίωμα να προσφεύγει εναντίον αποφάσεων της εισαγγελίας και των δικαστών. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται όταν γίνονται αντικείμενο ερευνών και να παρίστανται κατά την εξέταση των μαρτύρων. Τέλος θα πρέπει οι έρευνες να σταματούν όταν εισαγγελείς που θα διορίζονται πολιτικά θεωρήσουν ότι οι έρευνες είναι παράνομες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Τουρκία: Πάνω από 2.700 άτομα αποπέμφθηκαν από κρατικούς φορείς
 Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017, 09:48
Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι 2.756 άτομα αποπέμφθηκαν από τις θέσεις τους σε κρατικούς φορείς, περιλαμβανομένων στρατιωτών, δασκάλων και υπαλλήλων υπουργείων, λόγω δεσμών με «τρομοκρατικές οργανώσεις».
Οι υπάλληλοι που αποπέφθηκαν χρησιμοποιηθηκε η δικαιολογια  ότι ήταν μέλη, ή είχαν σχέσεις, με «τρομοκρατικές» οργανώσεις, δομές και οντότητες που ενεργούν ενάντια στην εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Περίπου 50.000 άτομα έχουν συλληφθεί μετά την στημενη από τον Ερντογαν «απόπειρα πραξικοπήματος» τον περασμένο Ιούλιο και περίπου 150.000 έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μεταξύ των οποίων προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας και δημοσίων υπαλλήλων.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Κείμενο των Ρούπα-Μαζιώτη σχετικά με το περιστατικό της επίθεσης στη φυλακή
 Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017, 18:27
Σε κείμενο τους οι Ρούπα-Μαζιώτης με τίτλο «ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ: Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ», αναφέρουν τα εξής:

«ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ: Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

24/12/2017

Ζούμε την απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας. Αγωνιστές που βρίσκονται στην κορυφή του πολέμου και της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους εναντίον του αγώνα για την ανατροπή του πολιτικού και οικονομικού καθεστώτος όπως εμείς τόσα χρόνια μέσα και έξω από την φυλακή, να λοιδορούνται και να συκοφαντούνται από άτομα που έχουν ανανήψει, έχουν δηλώσει δημόσια μετάνοια, έχουν αποκηρύξει μέσα στα δικαστήρια, όπως ο μετανοημένος πρώην μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.
Από άτομα που συμβάλουν στην επιβολή καθεστώτος μόνιμης απομόνωσης από την υπηρεσία και το κράτος όπως έγινε με τον Μαζιώτη.
Που υιοθετούν πρακτικές πολέμου εναντίον αγωνιστών με την ίδια απαξία με αυτή της κατάδοσης, αφού αυτοί βάζουν σε σταθερή βάση τον εχθρό (στην προκειμένη περίπτωση την υπηρεσία) να διεκπεραιώσει αυτό που οι ίδιοι θέλουν: την απομόνωση, την πολιτική και φυσική εξόντωση του Μαζιώτη.
Που δημόσια απειλούν και δηλώνουν οι ίδιοι τα σχέδιά τους για το τι θα επακολουθούσε αν ο Μαζιώτης πήγαινε σε ανοιχτή φυλακή. Που τα ομολογούν στην υπηρεσία και κρύβονται όταν γίνονται πράξη.
Το γεγονός ότι μια τέτοια επίθεση εναντίον του Μαζιώτη που δημοσιοποιήθηκε προτού καν το μάθει η ίδια η Ρούπα θα έπαιρνε διαστάσεις στα ΜΜΕ που διψάνε για το αίμα του ‘‘αρχιτρομοκράτη’’ Μαζιώτη, θα έπρεπε να το περιμένουν. Kαι πως δεδομένης της διάστασης που θα λάμβανε μια επίθεση στον Μαζιώτη θα κινητοποιούνταν αυτεπάγγελτα εισαγγελέας, δεν το περίμεναν; Τι περίμεναν ότι κάποιοι θα επιχειρούσαν να χτυπήσουν στην φυλακή τον Μαζιώτη και ότι θα κάλυπτε το γεγονός η ‘‘ομερτά’’ της φυλακής;
Ήταν μεγάλη ανοησία εκ μέρους τους ότι δεν περίμεναν πως θα έπαιρνε διάσταση ούτως ή άλλως το γεγονός ότι οι άλλοι κρατούμενοι θα μιλούσαν δημόσια ούτως ή άλλως, όπως και έγινε δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία της επίθεσης.
Οι υποκινητές είναι ειδικοί στο να μανιπουλάρουν ανθρώπους και οι ίδιοι να κρύβονται.. Αυτοί που μίλησαν πρώτοι επώνυμα για το γεγονός είναι οι 2 εκ των πυρήνων, αφού φυσικά δημοσιοποιήθηκε η επίθεση στον Μαζιώτη μέσα από την φυλακή, και πήρε την διάσταση που πήρε.
Όσον αφορά το δικό μας κείμενο, αυτό επανέλαβε τα όσα μας έλεγε η υπηρεσία και τα οποία έχουμε πει δημόσια περιμένοντας να πουν κάτι οι ίδιοι για όλα αυτά.
Επανηλειμμένως μας είχε διαμηνύσει η υπηρεσία, ο διευθυντής Γιαννακόπουλος, μία φορά μάλιστα παρουσία του αρχιφύλακα Λαμπράκη, του πρώην υπαρχιφύλακα Τσούκα και του αρχιφύλακα Νικολόπουλου, ότι ο Μαζιώτης βρίσκεται στην απομόνωση για την δική του ασφάλεια γιατί έχει διενέξεις με κρατούμενους των πυρήνων επικαλούμενος τα γεγονότα στις 30ης/6/2017 με τον μετανοημένο και τους κρατούμενους της Α΄θέσης του υπογείου και ότι μπορεί να συμβεί οτιδήποτε(!) και μέσω τρίτων. Άρα, ένας ισχυρισμός που δεν είναι κάτι κρυφό και που λέγεται επανειλημμένα από τις ίδιες τις επίσημες αρχές της φυλακής και που ουσιαστικά έχουμε επικαλεστεί κατ’ επανάληψη δημοσίως, επ’ ουδενί μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει κάτι επιλήψιμο και μάλιστα όταν είναι κάτι που δεν αφορά μια ιδιωτική διένεξη μεταξύ κρατουμένων αλλά αφορά μια συμμαχία της φυλακής με κρατούμενους που στόχο έχει εμάς για να θέσει τον Μαζιώτη σε καθεστώς μόνιμης απομόνωσης.
Δεν χρειαζόμαστε αποδείξεις αστυνομικού χαρακτήρα αλλά υπάρχουν τα πολιτικά συμπεράσματα βάσει της όλης πολεμικής που έχουμε δεχθεί από το καλοκαίρι όπου υπήρξε συμμαχία μετανοημένου – συγκεκριμένων εκ των Πυρήνων – υπηρεσίας και ό,τι έλεγε η υπηρεσία για να κρατήσουν τον Μαζιώτη για πάντα στην απομόνωση. Και τα πολιτικά αυτά συμπεράσματα αποδεικνύουν τους υποκινητές της επίθεσης.
Είναι θράσος να λέγεται κάτι διαφορετικό απ’ αυτό. Όμως όταν ήταν ακόμα καιρός, δεν μίλησαν. Δεν δήλωσαν καμία διαφοροποίηση ως προς τα τόσα που λέγαμε ότι μας κοινοποίησε η υπηρεσία γι’ αυτούς. Και δεν το έκαναν όχι γιατί δεν ήθελαν να ‘‘ταράξουν’’ την πολιτική ‘‘γαλήνη’’ του χώρου. Όταν δηλώναμε ότι η επίμονη σιωπή τους είναι αποδοχή των όσων λέμε, κανένας δεν βγήκε να διαψεύσει τίποτα από όσα δήλωνε η υπηρεσία. Γιατί όλα αυτά ίσχυαν.
Η επίθεση εναντίον του Μαζιώτη ήταν ένα επίσημα προαναγγελθέν γεγονός. Επαναλαμβάνουμε πως ο Μαζιώτης δεν είπε κουβέντα για την επίθεση που δέχθηκε ούτε στην υπηρεσία, ούτε στους μπάτσους που πήγαν στο νοσοκομείο για να του πάρουν κατάθεση, ούτε στους γιατρούς που τον ρωτούσαν (‘‘ναι’’ ξέρω είπε ένας γιατρός,‘‘γλίστρησες’’ στο μπάνιο) και ούτε έχουμε πει στο κείμενό μας οτιδήποτε για τα γεγονότα.
Οι 2 εκ των πυρήνων αναφέρθηκαν σε αυτά (αιχμηρά αντικείμενα, υπηκοότητες κλπ), όχι εμείς. Οι ίδιοι επίσης, 6 μήνες μετά το γεγονός της 30ης Ιουνίου στο δικαστήριο του Επαναστατικού Αγώνα, για πρώτη φορά είπαν ότι ο Μαζιώτης ‘‘εκδιώχθηκε’’ από την πτέρυγα του υπογείου από τους κρατούμενους που ήταν μέχρι τότε εκεί.
Μόνο που η ‘‘εκδίωξη’’ έγινε μέσω της υπηρεσίας. Ο Μαζιώτης ποτέ δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν τους αφού κρατήθηκε 8 ώρες στα κρατητήρια των δικαστηρίων. Και όταν γύρισε στο κελί του – από το οποίο είχαν πετάξει τα πράγματά του έξω – βρήκε την πόρτα που τον χώριζε από τους άλλους ηλεκτροσυγκολημμένη και βρέθηκε στην απόλυτη απομόνωση.
Όταν μάθαμε από την φυλακή ότι όλοι τους στο υπόγειο είπαν να μην γυρίσει πίσω ο Μαζιώτης και το δημοσιοποιήσαμε ζητώντας τους να το διαψεύσουν, κανείς τους δεν μίλησε. Τώρα 6 μήνες μετά, δια στόματος των 2 επιβεβαιώνεται για λογαριασμό και των υπολοίπων η συμβολή τους στο να τεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης και μόνιμης απομόνωσης ο Μαζιώτης. Όμως οι 2 δηλώνουν στο κείμενό τους ότι τότε ήταν ‘‘αλλού’’. Όπως ήταν ‘‘αλλού’’ και δεν γνώριζαν τίποτα όταν έγινε η επίθεση στον Μαζιώτη.
Έχουν μάθει να λειτουργούν παρασκηνιακά και υπόγεια, να κρύβονται πίσω από άλλους, να βάζουν άλλους μπροστά. Αυτό κάνουν τώρα και με τους πρώην συγκρατούμενούς τους στην Α΄θέση.
Επαναλαμβάνουν τις ίδιες συκοφαντίες που είχε επιχειρήσει το καλοκαίρι ο μετανοημένος όταν δημοσιοποιήθηκε το ηχητικό της δίκης, της 30ης/6. Ένα γεγονός που έγινε μπροστά σε μπάτσους και δικαστές και σε δημόσιο χώρο όπως ένα δικαστήριο και ήθελε να μείνει κρυφό. Και το ‘‘επιχείρημα’’ η πιθανότητα να κινηθεί εισαγγελέας εναντίον του πράγμα που ο εισαγγελέας της έδρας θα πρότεινε ούτως ή άλλως αφού όλα έγιναν μπροστά στα μάτια του. Αυτός πίστευε πως την στάση του όλη θα την προσμετρούσε το κράτος στον ‘‘αγώνα’’ του για να πάρει άδεια, και το κατάφερε.
Το ίδιο ευελπιστούν και οι 2 με την συνολική, μακρά πολεμική τους εναντίον μας. Μια ανταμοιβή με την εκπαιδευτική άδεια που θέλουν. Το γεγονός ότι ‘‘έχωσε’’ την μύτη του ένας εισαγγελέας στην φυλακή – γεγονός που ούτως ή άλλως θα συνέβαινε αφού ο Μαζιώτης δεν είναι ο τελευταίος μετανάστης που δεν έχει κανέναν, μπορεί να σφαγιαστεί σε ένα κελί και να μην ασχοληθεί κανένας μ’ αυτόν – δεν θα τους απασχολούσε ακόμα και αν ‘‘σηκώνει’’ την μισή φυλακή με μεταγωγές. Και αυτό το δηλώνουν οι 2 με το κείμενό τους.
Αυτό που τους απασχολεί είναι ο εαυτός τους και οι άδειες τους. Κανένας άλλος και τίποτα άλλο. Όσο για την αναφορά τους ότι από το ’16 δικαιούνται άδεια και δεν τους την δίνουν, να υπενθυμίσουμε ότι το ’16 δεν προσέβλεπαν σε καμία άδεια, αλλά στην Ρούπα που θα πήγαινε να τους βγάλει με το ελικόπτερο.
Και γι’ αυτό ήδη το κείμενό τους είναι μια απολογία προς τον εισαγγελέα αθωωτική για τους ίδιους και ενοχοποιητική για άλλους. Και να υπενθυμίσουμε ότι είναι ενοχοποιητική και για τους κρατούμενους της Α΄θέσης του υπογείου. Πάντως οι ίδιοι είναι ‘‘αλλού’’. Σε άλλη πτέρυγα μακριά απ’ όλα και όλους. Και ύστερα μιλούν για ρουφιανιές!
Αυτοί που στράφηκαν εναντίον μας, που αποκηρύττουν και δηλώνουν μετάνοια μπροστά στο εχθρό, που συνέβαλαν στην απομόνωση του Μαζιώτη από την υπηρεσία, που βάζουν την υπηρεσία να επιλύει τις διαφορές τους, αυτοί που στέκονται εχθρικά εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα και εναντίον μας δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από εισαγγελέα. Πίστευαν πως ήταν ευφυείς, όμως το αντίθετο συμβαίνει. Θα έπρεπε να διαψεύσουν την φυλακή και τα όσα μας έλεγε, όσο ήταν καιρός. Θα έπρεπε όντως να μείνουν μακριά και να μην μανιπουλάρουν άλλους. Όμως η ‘‘γραμμή’’ ήταν υπόγειες πολεμικές, ανώνυμες συκοφαντίες και λάσπες, ένας οχετός από ύβρεις όπως του καλοκαιριού και όπως άλλωστε, μετά, συνέχισαν με άλλα μέσα. Και τώρα, οι ίδιοι καλούν τα μέσα (ενημέρωσης) του χώρου, να μην δημοσιοποιούν τίποτα.
Κάποιοι σύντροφοι αναρωτιούνται‘‘καλά με τον άλλον με τον μετανοημένο καταλαβαίνουμε την πολιτική διαφορά που υπάρχει. Αυτός έχει μετανοήσει, η Ρούπα και ο Μαζιώτης όχι.
Οι πυρήνες ποιό είναι το πολιτικό πρόβλημα που έχουν’’; Το κείμενο των 2 είναι μια απάντηση. Κανένα πολιτικό στοιχείο δεν υπάρχει σε αυτό το κείμενο εναντίον μας. Η πολιτική απουσιάζει παντελώς, όχι τυχαία. Οι ίδιοι ούτε λειτουργούν ούτε σκέπτονται ως πολιτικά όντα. Και στο τόσο μένος τους εναντίον μας και ενώ τίποτα πολιτικά δεν έχουν να πουν το ρίχνουν στις ύβρεις και την …. ‘‘ψυχανάλυση’’του πεζοδρομίου. Μόνο που στην πολιτική η χρήση τέτοιων όρων, όπως αυτών που εξαπολύουν εναντίον μας – πλέον επώνυμα, πριν 6 μήνες ανώνυμα – αναδεικνύουν τον ψυχισμό αυτών που τα λένε. Εμείς μιλάμε πάντα και μόνο πολιτικά. Αυτό είμαστε.
Όμως δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Δεν θα θίξουμε τις ύβρεις που λένε. Είναι γελοιότητες και δείχνουν πως καμία ψυχραιμία δεν υπάρχει ενώ το ήθος είναι άγνωστη λέξη γι’ αυτούς.
Πέραν αυτών το κείμενό τους είναι γεμάτο ψέματα, ψέματα ακόμα και για τους ίδιους και την ‘‘ιστορία’’ τους. Αυξάνουν τον χρόνο της φυλακής τους από 7 σε 8. Το υπόγειο που έμεναν για 2,5 χρόνια, μετατράπηκε ως δια μαγείας σε απομόνωση όταν πριν φύγουν για να πάνε στη δικαστική φυλακή ήταν μαζί 7 άτομα.
Από την άλλη ο Μαζιώτης που ήταν μόνος του για μήνες δεν ήταν σε απομόνωση. Αυτά έλεγε το έτερο μέλος τους στις γυναικείες φυλακές που είχε επικαλεστεί δημόσια κείμενό του. Όπως έλεγαν και ότι βρίσκεται οικειοθελώς στην θέση εκείνη.
Μια μοναδική προσφορά στο κράτος και την υπηρεσία, εν μέσω της απεργίας πείνας που κάναμε. Μια ακόμα προσφορά τους που απαξιούσε την απεργία, έθετε σε κίνδυνο την ζωή μας, έδειχνε πόσο αδίστακτοι είναι.
Λένε ψέματα ότι εμείς έχουμε πει ότι ο Μαζιώτης ήταν ο μόνος που πήγε στις φυλακές τύπου Γ΄στον Δομοκό. Αυτό που έχουμε πει είναι, ότι είναι ο πρώτος κρατούμενος που μεταφέρθηκε εκεί, πράγμα που η τότε κυβέρνηση είχε εξαγγείλει από την σύλληψή του δηλώνοντας ότι ο Μαζιώτης θα εγκαινιάσει τις φυλακές τύπου Γ΄, όπως και έγινε.
Λένε ψέματα για τις γυναικείες φυλακές. Στην Ρούπα πολλές κρατούμενες έλεγαν ότι θέλουν να κάνουν και αυτές απεργία πείνας για συμπαράσταση, και η ίδια έλεγε όχι.
Προς το τέλος της απεργίας ορισμένες κρατούμενες πήραν την πρωτοβουλία να δουν πόσες θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας για συμπαράσταση ενώ θα πηγαίναμε στο νοσοκομείο. Αυτές που υπέγραψαν ήταν πολλές(48). Και την επομένη ξεκίνησαν. Όταν καλέστηκαν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση για την απεργία, εν μέσω αόριστων απειλών για εισαγγελέα, πειθαρχικά, ότι ‘‘η υπηρεσία θα λάβει τα μέτρα της’’ κλπ, αναδιπλώθηκαν αρκετές και η κινητοποίηση σταμάτησε. Από πού και ως πού θα έβγαινε η Ρούπα να μαζεύει υπογραφές για συμπαράσταση στην ίδια; Η ίδια είχε σβήσει μόνη της γυναίκες (που είχαν πρόβλημα υγείας) από την λίστα οι οποίες επέμεναν να κάνουν απεργία, ακόμα και με σβησμένα ονόματα.
Όσο για τον ρόλο του έτερου μέλους των πυρήνων στις γυναικείες ο ρόλος της στη φυλακή εν μέσω απεργίας πείνας, ήταν υπονομευτικός. Όπως είναι πάγια υπονομευτική η στάση της απέναντι στην Ρούπα και οτιδήποτε έκανε μέσα στην φυλακή. Όπως με τον θάνατο της Σταθοπούλου ένα κορυφαίο γεγονός για φυλακή, την κινητοποίηση την οποία σαμπόταρε ανοιχτά. Ενώ είχαν προηγηθεί 2 Συνελεύσεις, ενώ η φυλακή έβραζε και κάποιες ήθελαν εξέγερση και ενώ είχε αποφασιστεί να κρατηθεί όλο το βράδυ η φυλακή ανοιχτή και να μην επιτραπεί να μπει υπάλληλος ούτε για καταμέτρηση, η συγκεκριμένη με κάποιες ακόμα λειτούργησε πυροσβεστικά, με μία εξ’ αυτών να κραυγάζει μπροστά σε πολλές κρατούμενες ότι το μόνο που την νοιάζει είναι η πάρτη της και την ίδια εκ των πυρήνων να αποκαλεί ‘‘χάπατα’’ τις κρατούμενες που συμμετείχαν, επιχείρησαν να υπονομεύσουν την κινητοποίηση ώστε να μην γίνει τίποτα.
Τελικά κάτω από την πίεση της των γυναικών και της Ρούπα υποχώρησε και δήλωσε ότι θα συμμετέχουν. Όταν όμως η υπηρεσία έβαλε μέσα στην πτέρυγα περί τους 10 ‘‘φουσκωτούς’’ υπαλλήλους για να καταστείλουν την κινητοποίηση, η ίδια μπήκε σαν καλό παιδί στον θάλαμό της και προέτρεψε και άλλες να κάνουν το ίδιο. Τελικά έμειναν 14 κρατούμενες και η Ρούπα και κρατήσαν όλο το βράδυ την φυλακή.
Μπροστά σε θάνατο κρατούμενης και μάλιστα, με τους όρους και τον τρόπο που πέθανε η Σταθοπούλου, έπρεπε να κρατηθεί η κινητοποίηση με κάθε κόστος, και αυτό έγινε. Δεν κρύβει η Ρούπα ότι εκείνο το βράδυ, το πιο κρίσιμο στις γυναικείες για όσο διάστημα βρίσκεται η ίδια σε αυτές, διαμήνυσε σε όσες δεν ήθελαν να συμμετέχουν αδιαφορώντας για τον θάνατο της συγκρατούμενής τους, ότι η υπηρεσία δεν θα έμπαινε μέσα και όποια ήθελε ας κλεινόταν μόνη της στον θάλαμο.
Και να επισημάνουμε ότι τέτοια κινητοποίηση – να παίρνεις τη φυλακή για όλο το βράδυ απαγορεύοντας να μπουν υπάλληλοι μέσα – έχει πολλά χρόνια να γίνει. Το ότι έβαλαν τους ‘‘φουσκωτούς’’ της υπηρεσίας να καταστείλει την κινητοποίηση αυτή, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Όμως η συγκεκριμένη εκ των πυρήνων μπήκε οικειοθελώς στον θάλαμο ενώ είχε πει μπροστά σε όλες ότι θα μείνει έξω. Όσο για τις διαδικασίες των συνελεύσεων που ακολούθησε η Ρούπα σε κάθε κινητοποίηση που έγινε στην φυλακή, η ίδια μπροστά σε κρατούμενες είχε δηλώσει την διαφωνία της. Οι διαδικασίες των αναρχικών της άμεσης δημοκρατίας και των συλλογικών αποφάσεων δεν είναι της αρεσκείας της, η οποία προτιμά την ολιγαρχική ή ακόμα και μοναρχική απόφασή του ατόμου ή των ατόμων (όπως έχει πει και η ίδια) ‘‘που εμπιστεύονται οι κρατούμενοι’’ κλπ.
Για να επανέλθουμε στις ύβρεις περί ρουφιανιάς και τα συναφή των 2, για την απεριόριστη απαξία αυτών που βάζουν την υπηρεσία και τον εχθρό εν γένει να λύνει τις διαφορές τους, έχουμε μιλήσει. Όμως την ηθική αυτών που χρησιμοποιούν τέτοιες ύβρεις, την έχουμε δει κατά το παρελθόν. Όταν κρατούμενος που το 2002 κατέδωσε άτομα της οργάνωσής του, της 17Ν, βρέθηκε μαζί τους στον Κορυδαλλό, επειδή έκαναν σχέδια με τον συγκεκριμένο ο οποίος έφυγε με άδεια και δεν ξαναγύρισε στην φυλακή. Τότε οι 2 τον εκθείαζαν ως ‘‘αμετανόητο’’ αντάρτη και τον ‘‘ξέπλεναν’’ με αυτό τον τρόπο από την στάση του το 2002. Μέχρι που η δουλειά.. στράβωσε και τότε ο συγκεκριμένος ξαναέγινε από αυτούς τους ίδιους καταδότης και τον κατήγγειλαν δημόσια ως τέτοιον, προκαλώντας την απομόνωσή του από άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας.
Η διγλωσσία και η υποκρισία τους σε σχέση με αυτή την περίπτωση είναι ενδεικτική της θέσης και την πρακτική της κατάδοσης. Όταν ‘‘ξεπλένει’’ κάποιος έναν καταδότη που τον μεταφορφώνει σε αγωνιστή και αμετανόητο αντάρτη δείχνει πως τα κριτήριά του για την κατάδοση δεν αφορούν αυτή την επαίσχυντη πρακτική αλλά η στάση τους απέναντί της και το κατά πόσο την δέχεται ή όχι, κρίνεται από τα ειδικά κάθε φορά συμφέροντά του.
Σε αυτή την βάση, αξίες δεν υπάρχουν. Μόνο ο απόλυτος αμοραλισμός. Συνεπώς δεν είναι αυτοί ικανοί να μιλούν για τέτοια ζητήματα.
Εμείς έχουμε ζήσει την κατάδοση στο πετσί μας. Η Ρούπα είναι στην φυλακή γιατί κάποιος ή κάποιοι την κατέδωσαν. Την μανία τους την έχουν δείξει και οι συγκεκριμένοι με την στάση τους, τις πρακτικές και τον λόγο τους. Παρ’ όλο που η Ρούπα επιχείρησε να τους βγάλει από την φυλακή και ρίσκαρε την ζωή της με αυτό. Μόνο και μόνο απ’ αυτό το γεγονός φαίνεται μέχρι που είναι ικανοί να φθάσουν.
Ζούμε την απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας. Η στάση απέναντι στην κατάδοση, την
μετάνοια, την πρακτική να βάζει κάποιος τον εχθρό να επιλύει τις διαφορές του, να
πολεμάει αγωνιστές, να δίνει την αρωγή του σε απομόνωσεις, την επιβολή καθεστώτων εξαίρεσης πάνω σε αγωνιστές, είναι θεμιτή και αναγκαία ως πρακτική μόνο από αυτούς που στόχος τους είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση αγωνιστών με όλα τα μέσα.
Αποκορύφωμα όλων όσων ζήσαμε με κάποιους να λειτουργούν ως παρακράτος στο εσωτερικό του χώρου με στόχο την ‘‘εκ των έσω’’ αντιμετώπισή μας προς μεγάλη ικανοποίηση του καθεστώτος εκτός από την ειδική αντιμετώπιση του Μαζιώτη είναι η ανακήρυξη του Λάμπρου Φούντα από σύμβολο της Επανάστασης σε σημαία του μετανοημένου στον ‘‘αγώνα’’ υπέρ της ήττας, της μετάνοιας, της αποκήρυξης του Επαναστατικού Αγώνα.
Έχουμε δημόσια δηλώσει κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας ότι στην υπονόμευση και την πολεμική εναντίον της απεργίας το έδαφος έστρωσε η ‘‘ουδετερότητα’’ που πολλοί επικαλέστηκαν για να σιωπήσουν μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού και την κατάληξη του Μαζιώτη να βρεθεί σε καθεστώς απομόνωσης.
Η επίθεση εναντίον του Νίκου Μαζιώτη συνιστά την συνέχεια των όσων προηγήθηκαν.
Να πάρουν όλοι δημόσια θέση πάνω στα ζητήματα αυτά και να καταδικάσουν άμεσα την επίθεση εναντίον του Μαζιώτη και τους υποκινητές τους. Αλλιώς η σιωπή θα είναι συνενοχή σε ό,τι έγινε και ό,τι ακολουθήσει.
Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης , μέλη του Επαναστατικού Αγώνα»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα: Την αποφυλάκιση 80 πολιτικών κρατουμένων προτείνει επιτροπή της Συντακτικής Συνέλευσης
 Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017, 02:24
Επιτροπή της Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας πρότεινε χθες την αποφυλάκιση περισσότερων από 80 ακτιβιστών της αντιπολίτευσης, κηρύσσοντας παράλληλα ανεπιθύμητα πρόσωπα (persona non grata) δύο ανώτερους διπλωμάτες του Καναδά και της Βραζιλίας.
Η πρόεδρος της Συνέλευσης Ντέλσι Ροντρίγκες, που είναι επίσης επικεφαλής της επιτροπής που ερευνά τα κινήματα διαμαρτυρίας ενάντια στον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε ότι η πρόταση της επιτροπής, που εστάλη στον Βενεζουελανό πρόεδρο και στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, περιλαμβάνει να επιβληθούν στους κρατουμένους εναλλακτικές τιμωρίες, όπως κοινωνική εργασία.
«Ελπίζουμε ότι θα γίνει τις επόμενες ώρες» δήλωσε η Ροντρίγκες, σημειώνοντας ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μια «περίοδος συμφιλίωσης».
Κάποιοι από τους κρατουμένους βρίσκονται στη φυλακή από τις κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση το 2014, ενώ άλλοι από τις αιματηρές διαδηλώσεις της άνοιξης του 2017, όπου 125 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ακροδεξια αντιπολιτευση.
«Να γίνει σαφές ότι τα γεγονότα που ενθαρρύνθηκαν από την ακραία αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, που προκάλεσαν θανάτους, δεν θα πρέπει να επαναληφθούν», πρόσθεσε η Ροντρίγκες.
Η τύχη των ακροδεξιων δολοφονων προδοτών κρατουμένων αποτελεί ένα από τα ζητήματα των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ της κυβέρνησης και της ακροδεξιας Στρογγυλής Τράπεζας της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD) - ενός ευρύ συνασπισμού της ακροδεξιας αντιπολίτευσης - στην Δομινικανή Δημοκρατία, με στόχο την αναζήτηση μιας λύσης στην πολιτική και οικονομική κρίση της Βενεζουέλας.
Ένας τρίτος γύρος συνομιλιών είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 11 και 12 Ιανουαρίου.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ρωσία: Αντιδράσεις για την αμυντική ενίσχυση της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ
 Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017, 01:59
Η απόφαση της Ουάσινγκτον να εφοδιάσει με οπλισμό την Ουκρανία θα προκαλέσει το Κίεβο να προχωρήσει στην χρήση πολεμικών μέσων στο μέτωπο της Ανατολικής Ουκρανίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA, επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό των Εξωτερικών, Γκριγκόρι Καράσιν.
Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν την Ουκρανία με «αναβαθμισμένες μαχητικές ικανότητες,» καθώς το Κίεβο μάχεται με τις αντιφασιστικές δυνάμεις, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μετά τη διπλωματική ήττα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ (καταψήφιση της πρότασης για μεταφορά της πρωτεύουσας του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ), νέα ανάφλεξη στο Ντονμπάς, με χορήγηση θανατηφόρων όπλων (πυραυλικών συστημάτων Javelin κ.ά.) στη χούντα του Κιέβου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------"Η Κούβα καλεί το συμβούλιο ασφαλείας να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις και να απαιτήσει από το Ισραήλ να παύσει αμέσως την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, τις επιθετικές πολιτικές τους και τις αποικιακό πρακτικές τους".
Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Νέα Υόρκη, 21 Δεκεμβρίου 2017------------------------------------------------------------------------------------------------------------------εχω βαλει το βιντεο οπου μπαινει η 16χρονη Αχεντ στο ισραηλινο στρατιωτικο δικαστηριο και το ειδα με ηχο και το ειδα 4-5 φορες χωρις ηχο ,ουτως η αλλως δεν καταλαβαινω τι λενε..την εχουν δεσει λες και εχει ανατιναξει την Κνεσετ ενω το μονο που εκανε ηταν να δωσει ενα χαστουκι στον ισραηλινο στρατιωτη που εισεβαλλε στο σπιτι τους τελειως παρανομα
λεω το μονο που εκανε και τελικα ειναι το μονο που δεν κανει κανεις πλεον
την κοιταζω και λαμπει,εχει μια αρχοντια,αυτην την αρχοντια που εχουν οι πραγματικα ομορφοι και ελευθεροι ανθρωποι..


2 σχόλια:

e-h είπε...


As a Jewish kid growing up in Philadelphia in the ’30s, I faced my share of antisemitism. It’s easy now to forget how many Americans were openly pro-Nazi before the U.S. entered World War II.
But I did not conclude from this that Jews should live in freedom and safety while other groups should not. On the contrary, I was and remain committed to the ideals of universal equality, democracy, and freedom.
And these days, there are really only a small handful of Jewish organizations that honor those radical working class politics I learned from my Jewish extended family as a child.
Jewish Voice for Peace is one of them. That’s why I’m proud to support JVP.
Join me and thousands of others who are fighting for a just peace in Palestine/Israel, with a contribution today. Every dollar you give before midnight, December 31 will be doubled. Now is the best time to become a JVP donor at the $18 level, or any amount that works for you.
The first time I visited Palestine/Israel in 1953, I was highly disturbed by the anti-Arab racism I observed there, and by what seemed to me to be ultranationalist tendencies, even among the Israeli left.
Of course, in today’s Israel, these racist and totalitarian ideas have only taken hold more strongly.
Jewish Voice for Peace speaks truth to power. It speaks honestly about Israel’s blatant violations of international law, and of the human rights of Palestinians: both in the occupied territories, and Palestinian citizens of Israel as well.
I am all too familiar with the consequences of speaking out honestly about the reality of Israeli apartheid. As many have pointed out, the mainstream response to the simple assertion that Palestinians deserve basic human rights is reminiscent of McCarthyism.
There is no question that Israel will keep doing what it’s doing as long as the U.S. supports it. If we want to truly shift the balance of power, we have to build a movement that’s powerful enough to challenge the status quo, and win.
Jewish Voice for Peace is a critical part of that movement-building. They are working tirelessly towards a future of justice, equality, and dignity for Palestinians and Israelis. They are on the ground challenging U.S. policies that enable Israeli apartheid.
They honor the values I grew up with.
Of course, groups like Jewish Voice for Peace don't get big donations from billionaire donors. They are able to do the work they do because thousands of people just like you and me chip in what we can.
So please, join me and give what you can today. If you give before midnight, December 31st, we can double it. Now is the time to join JVP: at the $18 level, or any amount that works for you.
Please click below and chip in now.
https://secure.everyaction.com/bq5USVuOf06nKVDChSdVOw2?emci=8d015314-69e7-e711-80c2-00155da75f18&emdi=a0e2687d-afe8-e711-80c2-00155da75f18&ceid=94047&fn=Dimitris&mn=&ln=Kaplanis&em=dimkap2007%40yahoo.com&add1=&ci=Athens&st=&pc=&hp=&mp=&wp=&ep=&oc=&p=&s=&ms=yea17email3A36&amtOpts=5%2c10%2c15%2c25%2c18%2c36%2c50%2c72&split=1%2c2%2c3%2c4&am=36&r=false
Sincerely,
Noam Chomsky


e-h είπε...


Ως εβραϊκό παιδί που μεγάλωσε στη Φιλαδέλφεια της δεκαετίας του '30, αντιμετώπισα το μερίδιό μου του αντισημιτισμού. Είναι εύκολο τώρα να ξεχάσουμε πόσοι Αμερικανοί ήταν ανοιχτά υπέρ-Ναζί πριν οι ΗΠΑ εισέλθουν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αλλά δεν κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι Εβραίοι πρέπει να ζουν στην ελευθερία και την ασφάλεια ενώ άλλες ομάδες δεν πρέπει. Αντίθετα, ήμουν και εξακολουθώ να είμαι αφοσιωμένος στα ιδανικά της καθολικής ισότητας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
Και αυτές τις μέρες, υπάρχουν πραγματικά μόνο μια μικρή χούφτα Εβραϊκών οργανώσεων που τιμούν εκείνη τη ριζοσπαστική πολιτική εργατικής τάξης που έμαθα από την εβραϊκή εκτεταμένη οικογένεια μου ως παιδί.
Η Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη είναι μία από αυτές. Γι 'αυτό είμαι υπερήφανος που υποστηρίζω την JVP.
Ελάτε μαζί μου και με χιλιάδες άλλους που αγωνίζονται για μια δίκαιη ειρήνη στην Παλαιστίνη / Ισραήλ, με μια συνεισφορά σήμερα. Κάθε δολάριο που δίνετε πριν τα μεσάνυχτα, 31 Δεκεμβρίου θα διπλασιαστεί. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να γίνετε δωρητής JVP στο επίπεδο των $ 18, ή οποιοδήποτε ποσό που λειτουργεί για εσάς.
Την πρώτη φορά που επισκέφθηκα την Παλαιστίνη / το Ισραήλ το 1953, ήμουν πολύ ενοχλημένος από τον αντι-αραβικό ρατσισμό που παρατηρούσα εκεί και από ό, τι φαινόταν σε μενα να είναι υπερεθνικιστικές τάσεις, ακόμη και μεταξύ των ισραηλινών αριστερών.
Φυσικά, στο σημερινό Ισραήλ, αυτές οι ρατσιστικές και ολοκληρωτικές ιδέες έχουν γινει πολυ πιο έντονες.
Η Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη λεει την αλήθεια στην εξουσία. Μιλά ειλικρινά για τις καταφανείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ, και για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων: τόσο στα κατεχόμενα εδάφη όσο και για τους παλαιστίνιους πολίτες του Ισραήλ.
Είμαι πολύ εξοικειωμένος με τις συνέπειες της ομιλίας ειλικρινά για την πραγματικότητα του ισραηλινού απαρτχάιντ. Όπως έχουν επισημάνει πολλοί, η βασική απάντηση στον απλό ισχυρισμό ότι οι Παλαιστίνιοι αξίζουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα θυμίζει το Μακαρθισμο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να κάνει ό, τι κάνει, αρκεί οι ΗΠΑ να το υποστηρίζουν. Αν θέλουμε να αλλάξουμε πραγματικά την ισορροπία εξουσίας, πρέπει να οικοδομήσουμε ένα κίνημα που να είναι αρκετά ισχυρό για να αμφισβητήσει το status quo και να κερδίσει.
Η Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη είναι ένα κρίσιμο κομμάτι αυτής της κίνησης. Δουλεύουν ακούραστα για ένα μέλλον δικαιοσύνης, ισότητας και αξιοπρέπειας για τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς. Εχουν στο επίκεντρο τις προκλητικές πολιτικές των ΗΠΑ που επιτρέπουν το ισραηλινο απαρτχάιντ.
Τιμούν τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσα.
Φυσικά, ομάδες όπως η Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη δεν λαμβάνουν μεγάλες δωρεές από δισεκατομμυριούχους δωρητές. Είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά που κάνουν επειδή χιλιάδες άνθρωποι όπως εσείς και εγώ δωριζουν αυτό που μπορούμε.
Σας παρακαλώ λοιπόν, ακολουθηστε μαζί μου και δώστε ό, τι μπορείτε σήμερα. Αν δώσετε πριν από τα μεσάνυχτα, 31 Δεκεμβρίου, μπορούμε να το διπλασιάσουμε. Τώρα είναι η ώρα να συμμετάσχετε στο JVP: στο επίπεδο $ 18, ή οποιοδήποτε ποσό που σας βολεύει.
Κάντε κλικ παρακάτω και εισαγάγετε τώρα.
https://secure.everyaction.com/bq5USVuOf06nKVDChSdVOw2?emci=8d015314-69e7-e711-80c2-00155da75f18&emdi=a0e2687d-afe8-e711-80c2-00155da75f18&ceid=94047&fn=Dimitris&mn=&ln=Kaplanis&em=dimkap2007%40yahoo.com&add1=&ci=Athens&st=&pc=&hp=&mp=&wp=&ep=&oc=&p=&s=&ms=yea17email3A36&amtOpts=5%2c10%2c15%2c25%2c18%2c36%2c50%2c72&split=1%2c2%2c3%2c4&am=36&r=false
Με εκτιμιση,
Noam Chomsky