Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Δευτερα 25 Δεκεμβριου 2017



Εννιά η ώρα το πρωί, εχτύπησε το κουδούνι του σπιτιού μου.
Ο καιρός ήταν αυτό που λέμε διαολόκαιρος. Έριχνε χαλάζι χαχαλιές ανακατωμένο με βροχή και πυκνό χιονόνερο. Ο αέρας σίγουρα ξεπερνούσε τα εννιά μποφόρ, παγωμένος βοριάς. Είχε μαργώσει η βουνοκορφή μου.
Στο χτύπημα του κουδουνιού δεν ήξερα τι να υποθέσω.
Πάντως, το μυαλό μου δεν επήγε στην πιθανότητα να είχαν έρθει κοπέλια για να μου πούνε τα κάλαντα.
Δεν εχωρούσε ο νους μου τέτοια περίπτωση, γιατί το σπίτι μου εκεί που 'ναι σκαλωμένο, με τέτοιες καιρικές συνθήκες μόνο για επικίνδυνη άσκηση των ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων προσφέρεται.
Και όμως, είχαν έρθει να μας πούνε τα κάλαντα.
Δυό κοριτσάκια, ήτανε δεν θα 'τανε δέκα χρονώ, μούσκεμα και φανερά μαργωμένα, με τις λάσπες του χωματόδρομου ίσαμε τους αστραγάλους τους, μα χαμογελαστά τόσο, που το χαμόγελό τους ξεχείλιζε από την ψυχή τους, επόριζε από τα μάθια τους και πλανιότανε στο σπιτικό μας σαν τις σταγόνες του αγιασμού που φεύγουνε από τον βασιλικό του παπά για να βλογήσουνε και την τελευταία γωνιά του σπιτιού.
Εγώ δεν έβλεπα και δεν άκουγα δυό κοριτσάκια.
Εγώ δυό Παναγίες έβλεπα και δυό Παναγίες άκουγα να μου αναγγέλλουν τη θεία Γέννηση.
Ευτυχώς συγκρατήθηκα και δεν έσκυψα να φιλήσω τη χέρα τους.
Μόνο σαν έφυγαν, δεν κρατήθηκα και έκαμα το σταυρό μου.
Εξομολογούμαι σε εσάς, ότι απόψε δεν επήγα στην εκκλησιά για την Ακολουθία της Γέννησης.
Κι αυτό γιατί αισθάνομαι πως ευλογήθηκα το πρωί από δυό Παναγίες που 'χανε έρθει στο κονάκι μας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν καταλαμβάνεις μια χώρα πρώτα απ' όλα επιβάλλεις τα δικά σου σημεία και σύμβολα κυριαρχίας. Αυτό σηματοδοτεί την πρόθεσή σου να παραμείνεις στο διηνεκές στα κατειλημμένα εδάφη. Οι ουρανοξύστες της Lamda Development που τους διακηρύσσει σαν ένα νέο "τοπόσημο" της πόλης είναι το πιό προσβλητικό επιχείρημα της νεοφιλελεύθερης αποικιακής αγραμματοσύνης.
Υπογράφτηκε το πδ για το Ελληνικό με κτήρια ύψους 200μ. Στην παρουσίαση της η Lamda Development είχε τεκμηριώσει το ύψος λέγοντας ότι η Αθήνα χρειάζεται ένα νέο Landmark!!!! Μάλλον επειδή το άλλο είχε παλιώσει!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοσιογραφια είναι μια παρεα αληταραδων που προσπαθει να σε πεισει να πληρωσεις αυτά που εφαγαν τα αφεντικα τους!!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αχεντ στο Ισραηλινο στρατιωτικο δικαστηριο σημερα Κυριακη
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ.
***ο ισραηλινός στρατός κατοχής συνέλαβε πριν λιγες μερες την 16χρονη ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι,μετά από εισβολή στο σπίτι τής γνωστής οικογένειας ακτιβιστών Ταμίμι, στο κατεχόμενο παλαιστινιακό χωριό Ναμπί Σάλεχ.
η Αχέντ στοχοποιήθηκε μετά από τη συμμετοχή της σε διαμαρτυρία στο Νάμπι Σάλεχ, εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών που χτύπησαν με σφαίρα τον 14χρονο αδελφό της Μοχάμεντ Ταμίμι, ο οποίος βρίσκεται σε κόμα.
Ο Μπασέμ Ταμίμι ανέφερε ότι οι στρατιώτες εισέβαλαν βίαια στο σπίτι τους χτυπώντας τη μητέρα τής Αχέντ, τον Ναριμάν Ταμίμι και τα αδέλφια του και κατάσχεσαν τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, φορητούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα».
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι με την αλήθεια, άσχετα ποιος τη λέει. Είμαι με τη δικαιοσύνη άσχετα για ποιον είναι υπέρ -ή κατά.
Malcolm X



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα χαστούκια της Ahed Tamimi στον ισραηλινό στρατιώτη προκάλεσαν φρίκη στη «δημοκρατική» και «φεμινιστική» (ή κάνουμε λάθος;) ισραηλινή κοινωνία. Το τι γράφτηκε και ειπώθηκε στους βόθρους των ισραηλινών social media από “επίσημους” και “ανεπίσημους” εναντίον της ίσως δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Κατά την καθεστωτική haaretz οι οπαδοί του ισραηλινού μιλιταρισμού / ρατσισμού (η πλειοψηφία των υπηκόων δηλαδή) ένοιωσε ντροπή και ταπείνωση όταν προβλήθηκε το σχετικό βίντεο. Η Ahed δέθηκε τις επόμενες ημέρες για να ικανοποιηθεί ο κανιβαλισμός του κοινού• και είναι πολύ πιθανό ότι θα μείνει για πολύ καιρό στη φυλακή για τον ίδιο λόγο: γιατί έδειξε με τον πιο απλό και άμεσο τρόπο ότι «όταν λέμε όχι εννοούμε ΌΧΙ!»
Βρίσκουμε ενδιαφέρον να μεταφέρουμε (απ’ την haaretz) μια παράγραφο του χθεσινού άρθρου της, που δίνει μια μικρή, πολύ μικρή «γεύση από μέσα», για το τι είναι το ισραηλινό καθεστώς:
…Ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Michael Oren [πρώην ισραηλινός πρέσβης στην Ουάσιγκτον…] αντιλαμβανόμενος πόσο κακό στις δημόσιες σχέσεις μπορεί να κάνουν τέτοιες εικόνες [τα χαστούκια και μετά η σύλληψη της Ahed] προσπάθησε να παρουσιάσει την υπόθεση σαν ενδιαφέρον για το καλό του παιδιού. «Η οικογένεια Tamimi» τουίταρε στα αγγλικά [απευθυνόμενος, «δίνοντας γραμμή» δηλαδή, σε διεθνές κοινό…] «που μπορεί να μην είναι πραγματική οικογενεία, ντύνει τα παιδιά της με αμερικανικά ρούχα και τα πληρώνει για να προκαλούν τον ισραηλινό στρατό μπροστά στις κάμερες. Αυτή η κυνική και βάρβαρη χρήση των παιδιών συνιστά κακομεταχείριση. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να το ερευνήσουν!».
Αυτό: ο ισραηλινός στρατός, σαν γνήσιος πρωτοκοσμικός, σηκώνει το βαρύ φορτίο του «εκπολιστισμού των βαρβάρων», οπότε εκτός απ’ τα δικαιώματα των παλαιστινίων γυναικών προστατεύει και εκείνα των ανηλίκων• κατά προτίμηση πυροβολώντας τους, για να απαλλαγούν απ’ το μαρτύριο αυτής της ζωής. Όπως έκαναν σε βάρος του 14χρονου Mohammed Tamimi, εξαδέλφου της Ahed, πυροβολώντας τον στο κεφάλι με σφαίρα από καουτσούκ – το παληκαράκι είναι τώρα σε κώμα…
Επίσης: η παλαιστινιακή νεολαία «τα πιάνει για να το παίζει» εναντίον της κατοχής… Είναι «επαγγελματίες διαμαρτυρόμενοι» κατά το Τελ Αβίβ…
Τέτοια είναι τα ιδεολογικά σκατά που εκτοξεύει το ισραηλινό καθεστώς και οι ανά τον κόσμο σύμμαχοί του, για να εμφανίσει την αποικιοκρατική και ρατσιστική κατοχή της παλαιστίνης σαν, περίπου, «απελευθέρωσή» της… Μην σας κάνει εντύπωση ότι υπάρχουν διάφοροι (μπορεί και κάπου κοντά σας…) που τους αρέσουν αυτά τα σκατά και τα υιοθετούν, αναμεταδίδοντάς τα.
Θα δείτε και θα ακούσετε πολλά ακόμα…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρώτος λευκος τσιφλικας – (αγρότης) επιστρέφει στο προηγουμένως κατασχεμένο έδαφος κάτω από το νέο ηγέτη της Ζιμπάμπουε
20:01 -  22.12.2017
Ένας λευκος τσιφλικας της Ζιμπάμπουε και η οικογένειά του, που εκδιώχθηκαν με τα όπλα από την κυβέρνηση του Ρόμπερτ Μουγκάμπε πριν από έξι μήνες, επέστρεψε στην κοινότητά του σε μια χαρούμενη υποδοχή και έγινε ο πρώτος λευκός αγρότης για να πάρει τη γη του πίσω στη νέα κυβέρνηση του Προέδρου Emmerson Mnangagwa.
Ο 71χρονος αγρότης Robert Smart και η οικογένειά του επέστρεψαν στο αγρόκτημα Lesbury, περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ζαραβόης Harare, την Πέμπτη υπό στρατιωτική συνοδεία. Smart γνώρισαν οι ντόπιοι κάτοικοι και δεκάδες πρώην υπάλληλοί του, που τον χαιρέτησαν με χαμόγελα, τραγούδια και μαστίγια και γροθιές που έφτασαν στον αέρα.
Οι ντόπιοι που έζησαν σχεδόν πεταξαν στον αερα τον αγρότη, καθώς βγήκε από ένα αυτοκίνητο στη γη του. "Είμαι εκστατικός. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα", δήλωσε ο Darryn Smart, ο γιος του αγρότη, μιλώντας στο AP. "Η επιστροφή στο αγρόκτημα δεν μας έδωσε μόνο, αλλά ολόκληρη η κοινότητα ελπίζει ότι πρόκειται για νέα Ζιμπάμπουε, μια νέα χώρα", πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.
Η 83χρονη Anna Matemani, της οποίας η οικογένεια μεγάλωσε στο αγρόκτημα της Smart, δήλωσε ότι ήταν ευτυχής να δει την οικογενειακή επιστροφή. "Μας βοήθησε πάντα και το αγρόκτημα παρέχει θέσεις εργασίας σε πολλούς από τους νέους μας", είπε.
Ο Smart και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αγρόκτημα με πυροβόλο όπλο τον Ιούνιο από την αστυνομία των ταραχών, οπλισμένη με τουφέκια και δακρυγόνα. Παρατηρητές λένε ότι η επιστροφή του, που έγινε με προσωπική πρωτοβουλία του νέου προέδρου Mnangagwa, δημιούργησε ελπίδες ότι η πολιτική εκδίωξης των λευκών αγροτών, μια κοινή πρακτική κάτω από τον πρόσφατα εκριζωμένο ηγέτη της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, έχει λήξει.
Οι Λευκοί Ζιμπάμπουε αποτελούν λιγότερο από το 1% του πληθυσμού της χώρας, αλλά κατά την εποχή της αποικιοκρατίας και τα άμεσα επακόλουθα της, ανήκαν σε τεράστιες εκτάσεις μερικών από τις πιο παραγωγικές εκτάσεις στο έθνος της Νότιας Αφρικής. Σύμφωνα με τον Mugabe, οι λευκοί αγρότες εκδιώχθηκαν, συχνά βίαια, από το 2000. Από το 2017, μόνο μερικές εκατοντάδες από τις εκτιμώμενες 4.500 άσπρες εκμεταλλεύσεις παραμένουν. Οι αγρότες παραπονέθηκαν στο παρελθόν ότι οι εκδιώξεις συνεχίστηκαν ακόμα και μετά την ανακήρυξη του Mugabe ότι η πολιτική των κατασχέσεων γης ήταν πάνω από τέσσερα χρόνια.
Ο Μουγκάμπε αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον περασμένο μήνα από το δικό του κυβερνών κόμμα και από τον στρατό, με τον Μανχαγκάουα να αναλαμβάνει την ευθύνη και να υπόσχεται να διορθώσει κάποιες από τις αδικίες που διαπράχθηκαν υπό τον προκάτοχό του. Ο νέος πρόεδρος αναμένεται να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις της γης και να εφαρμόσει άλλες πολιτικές που θα επιτρέψουν την επιστροφή των ξένων επενδυτών που φοβούνται τον Μουγκάμπε. Η νέα κυβέρνηση διέταξε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τη γη των λευκών αγροτών.
Η χώρα αντιμετωπίζει σήμερα σημαντικά οικονομικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της μαζικής ανεργίας, των υψηλών τιμών και της έλλειψης νομισμάτων. Οι παρατηρητές πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Mnangagwa προσπαθεί να αναβιώσει την οικονομία κατά τη διάρκεια των εκλογών του επόμενου έτους. «Τα πράγματα έχουν αλλάξει, είναι μια νέα εποχή», δήλωσε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνάντησης με ηγέτες των επιχειρήσεων στη γειτονική Νότιο Αφρική.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχα ανεβάσει μια-δυό "τηλεφωνικές συνομιλίες" και θαρρούσα, ο κρετίνος, πως ήμουν ένα αστείο τρολ. Τα παρατάω. Μπροστά στη Νίκι τη Χάλεϊ δεν πιάνω μία...
23/12/2017
Αυτό είναι αληθινό?!!!  Είναι για πολλα γελια!!!

Οι διάσημοι Ρώσοι φαρσέρ vovan & lexus έπαιξαν ένα τηλεφωνικό κόλπο στην πρέσβη των ΗΠΑ στη νίκι χέιλι. Παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως πρωθυπουργό της Πολωνίας, είχαν μια συζήτηση μαζί της που διήρκεσε περίπου 30 λεπτά. Η νίκι haley πληροφορήθηκε για την κατάσταση στο binomo - ένα νησί στη νότια Κίνα: Ο Πούτιν υποτίθεται ότι παρενέβη στις εκλογές τους (αυτό το νησί δεν υπάρχει πραγματικά). Η αδαής πρεσβευτής δήλωσε με κάθε σοβαρότητα ότι γνώριζε την κατάσταση και επιβεβαίωσε ότι ο Πούτιν επενέβη στις εκλογές του binomo. Αν και δεν υπάρχει. Η χέιλι και οι φαρσέρ συζήτησαν επίσης για την παρενόχληση του Κέβιν Σπέισι προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο ποροσένκο και την παρενόχληση του τραμπ. Η vovan & lexus είναι διάσημη για τις φάρσες τους με τον γερουσιαστή μακκέιν και τον γερουσιαστή γκράχαμ, βουλευτή μαξίν γουότερς, βουλευτή άνταμ σερίφης, τον Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ ΡΙΚ ΠΈΡΙ, τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο ποροσένκο, τον πρόεδρο της Τουρκίας ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρόεδρο της λευκορωσίας Ο Alexander Lukashenko, ο Βρετανός τραγουδιστής έλτον Τζον και πολλοί άλλοι πολιτικοί και διασημότητες στη Ρωσία και τον κόσμο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


«Μόνο παιχνίδι στην πόλη»: Ο Σαουδικος κληρονόμος υποστηρίζει ότι προτρέπει τον Αμπάς να αποδεχτεί το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο
12:49 - 24.12.2017
Ο Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν είχε συνομιλίες με τον Μαχμούντ Αμπάς για να συζητήσει την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση εν μέσω των αυξημένων εντάσεων για την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν ολόκληρη την πόλη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους.
Ο κληρονόμος του Σαουδάραβικου στέμματος προσπάθησε να πείσει τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής να αποδεχθεί το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότειναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε η έδρα των μέσων μαζικής ενημέρωσης Middle East, αναφέροντας επίσημες πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο Mohammad bin Salman υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον κανει το "μοναδικό παιχνίδι στην πόλη", λέγοντας ότι καμία άλλη δύναμη δεν θα μπορούσε να προετοιμάσει το δρόμο προς την ειρηνική επίλυση του προβλήματος των δεκαετιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
"Οι ΗΠΑ είναι η μόνη που έχει πραγματική επιρροή στο Ισραήλ, είναι η μόνη χώρα που μπορεί να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ σε οποιαδήποτε ειρηνευτική διαδικασία και κανένας άλλος δεν μπορεί να κάνει  ούτε η ΕΕ ούτε η Ρωσία ή η Κίνα" αναφέρθηκε.
Το αμερικανικό σχέδιο που υπέβαλε ο Πρόεδρος Trump ορίζει ότι τα ζητήματα των Παλαιστινίων προσφύγων και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ , τα οποία οι Παλαιστίνιοι θεωρούν ως πρωτεύουσα του ανεξάρτητου κράτους τους, θα παραμείνουν στην άκρη μέχρι τις μεταγενέστερες συνομιλίες.
Οι πηγές ανέφεραν ότι ο Αμπάς γνώριζε την πρόταση της Ουάσιγκτον, αλλά το απέρριψε ως αντίγραφο του σχεδίου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Netanyahu.
Ωστόσο, ο παλαιστίνιος ηγέτης φέρεται να κατέστησε σαφές κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης με τον Σαουδάραβο  πρίγκιπα ότι ήταν έτοιμος για μια «ουσιαστική» ειρηνευτική διαδικασία.
"Εάν οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να δηλώσουν ότι η ειρηνευτική διαδικασία βασίζεται στη [λεγόμενη] λύση δύο κρατών στα σύνορα του '67 - συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους της Παλαιστίνης - είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε άμεση δράση, αλλά αν θέλουν να μας οδηγήσουν στην ισραηλινή εκδοχή της ειρήνης, δεν μπορούμε ", δήλωσε ο Αμπάς, έπειτα από δηλώσεις του ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να μεσολαβήσουν σε μια από τις πιο εκρηκτικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.
Η παρατεταμένη σύγκρουση μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων σημείωσε έντονες εντάσεις μετά την κίνηση του Προέδρου Τρούμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους και υποσχέθηκε να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην αρχαία πόλη. Η κίνηση έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες, προκαλώντας λαικες αντι-ισραηλινές και αντι-Τραμπ διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αεροπορικες βομβιστικές δυνάμεις της Σαουδικής Συμμαχίας χτυπανε πολίτες της Υεμένης που διαδηλωνουν για την Ιερουσαλήμ
24/12/2017
ΒΕΪΡΟΥΤ, ΛΙΒΑΝΟ (9:50 π.μ.) - Ο αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας σκότωσε τέσσερις πολίτες μέσα στην πρωτεύουσα της Υεμένης, χθες, μετά από μεγάλο αριθμό αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν πάνω από τη Σαναά.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Saba της Υεμένης , οι αεροπορικές επιδρομές της Σαουδικής Συμμαχίας όχι μόνο σκότωσαν τέσσερις πολίτες, αλλά και τραυμάτισαν δεκάδες άλλους, συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών.
Η Saba News πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια μιας επαγρύπνησης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε για την υποστήριξη της Παλαιστίνης.
Δεν έχουν εκδοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νότια Αφρική  μειώνει την πρεσβεία στο Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον Trump
21/12/2017
Το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσσο (ANC), το κυβερνών κόμμα στη Νότιο Αφρική, αποφάσισε την Τετάρτη να μειώσει την πρεσβεία του στο Ισραήλ σε γραφείο συνδέσμου, απαντώντας στις αμφιλεγόμενες αλλαγές της πολιτικής της αμερικανικής κυβέρνησης στη χώρα.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Wafa της Παλαιστινιακής Αρχής (PA) ανέφερε ότι η απόφαση έγινε απευθείας σε απάντηση της απόφασης του αμερικανικού προέδρου Donald Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μετακινήσει την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.
"Για να μπορέσουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον καταπιεσμένο λαό της Παλαιστίνης, το ANC αποφάσισε ομόφωνα να καθοδηγήσει την κυβέρνηση της ΝΑΔ να υποβιβάσει αμέσως και άνευ όρων την Πρεσβεία της Νότιας Αφρικής στο Ισραήλ σε Γραφείο Διασύνδεσης", ανέφερε η Wafa ρητό.
Η ANC δήλωσε ότι η μετακίνησή τους θα «στείλει ένα σαφές μήνυμα στο Ισραήλ ότι υπάρχει ένα τίμημα για να πληρώσει για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Wafa, ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στη Νότια Αφρική, Χασέμ Νταγιάνι, χαιρέτισε την κίνηση ως "σημαντική απόφαση", εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ενθαρρύνει άλλες διεθνείς δυνάμεις να ακολουθήσουν το προβάδισμα της Νοτίου Αφρικής.
Η απόφαση του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ έχει πληγεί από διεθνή καταδίκη και έχει κλιμακώσει την ένταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Από την απόφαση του, 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις, ενώ εκατοντάδες άλλα τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν .



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σώστε την Ήπειρο από τις εξορύξεις!
2.778 υπογραφές

Zητούμε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, την επείγουσα ψήφιση νομοσχεδίου που θα ακυρώνει την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή της Ηπείρου(1), στην πολυεθνική Repsol S.A. και την ελληνική Energean Oil & Gas.

Οι εργασίες ξεκίνησαν ήδη χωρίς ουσιαστική δημόσια διαβούλευση. Όμως οι εξορύξεις και τα γνωστά συνοδά αναπόφευκτα ατυχήματα θα έχουν αρνητική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον για πολλά χρόνια. Επιπλέον, η παγκόσμια φήμη της Ηπείρου κινδυνεύει…

Υπογράψτε για να διαφυλαχθεί το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Ηπείρου ως παρακαταθήκη και κοινό αγαθό για ολόκληρο τον κόσμο.

Η Δωδώνη, το Ζαγόρι, το Σούλι, η Ζίτσα, το Πωγώνι, οι Φιλιάτες και η Ηγουμενίτσα, συνολικά η Περιφέρεια της Ηπείρου, είναι η λιγότερο ανεπτυγμένη και μια από τις περιβαλλοντικά καθαρότερες περιφέρειες της Ευρώπης. Η Ήπειρος αξίζει μια καλύτερη μοίρα, από το να "καεί" στον βωμό της απληστίας των πολυεθνικών του πετρελαίου για ακόμη περισσότερη από την, σαφώς παρωχημένη πλέον, βρώμικη αυτή ενέργεια.

Η από δεκαετιών δρομολογημένη προοπτική του τόπου, για την οποία έχουν ήδη επενδυθεί ανυπολόγιστα χρηματικά ποσά από ιδιώτες, Ελληνικό Κράτος και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κυρίως η ήπια και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη. Επίσης η διαρκώς αυξανόμενη αγροτική παραγωγή εξαιρετικών και αγνών τοπικών προϊόντων, αντιμετωπίζει πλέον θανάσιμο κίνδυνο για χάρη ενός παροδικού και ασήμαντου οικονομικού οφέλους.

Η εκτατική κτηνοτροφία της Ηπείρου, η μελισσοκομία, οι αμπελουργικές ζώνες, τα βιολογικά αγροτικά προϊόντα, τα αρωματικά φυτά, τα άγρια μανιτάρια, τα πεντακάθαρα νερά, το μοναδικό φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον και τοπίο απειλούνται. Το ίδιο και με τις πολυάριθμες προστατευόμενες περιοχές της, του ευρωπαϊκού δικτύου Νatura 2000, όπως των ποταμών Καλαμά και Αχέροντα, του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου (με τον Εθνικό Δρυμό Βίκου‐Αώου κτλ.), το Γεωπάρκο της UNESCO. Δηλαδή, ο πραγματικός, παγκόσμιος πλούτος του τόπου μας, καλείται να θυσιαστεί για ένα πρόσκαιρο, μικρό όφελος.

Υπογράψτε για να παραδώσουμε το παρόν ψήφισμα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους έλληνες βουλευτές όλων των κομμάτων.

https://secure.avaaz.org/el/petition/ELLINIKI_KYVERNISI_KAI_ELLINIKO_KOINOVOYLIO_OHI_STIN_EREYNA_KAI_TIN_ANTLISI_YDROGONANThRAKON_STIN_IPEIRO/?fbognam&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-462579-ELLINIKI_KYVERNISI_KAI_ELLINIKO_KOINOVOYLIO_OHI_STIN_EREYNA_KAI_TIN_ANTLISI_YDROGONANThRAKON_STIN_IPEIRO&utm_term=undefined%2Bel



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ευχές του προέδρου Bashar Al-Assad σε όλους τους Χριστιανούς και το λαό της Συρίας...
Κι επειδή τα ΜΜΕ, οι αργυρώνητες πόρνες ποτέ δεν το είπαν, ας το πούμε εμείς από αυτό το ταπεινό, μικρό κι ασήμαντο blog... To litlepost.blogspot…
25 Δεκέμβρη, τα Χριστούγεννα είναι εθνική γιορτή στη Συρία του "αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ", που λενε οι δυτικοι αποικιοκρατες, σε ένδειξη κοσμικότητας, σεβασμού κι ανεκτικότητας προς τα περίπου 2 εκατομμύρια Χριστιανών της Συρίας...
Κι αυτή είναι μία ακόμη διαφορά που διακρίνει την δηθεν "πολιτισμένη'’ δύση με τους χιλιάδες μισθοφόρους φονιάδες της "αραβικής άνοιξης made in USA", από την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι «φωτιές» που άναψε στις 6 Δεκέμβρη ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επιλέγοντας να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, μεταφέρθηκαν την Πέμπτη 21 Δεκεμβρη και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Οι κόντρες των Αμερικανών με τους περισσότερους συμμάχους τους σε Δύση και Ανατολή, που πατούν βεβαίως σε βαθύτερες και ευρύτερες συγκρούσεις γεωπολιτικών συμφερόντων, αντανακλάστηκαν στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΗΕ. Το αποτέλεσμα των διαξιφισμών με αφορμή το Παλαιστινιακό οδήγησε 128 από τις 193 χώρες των Ηνωμένων Εθνών να ψηφίσουν υπέρ του «στρογγυλεμένου» σχεδίου απόφασης για το στάτους της Ιερουσαλήμ. Ειδικότερα, υπέρ του σχεδίου ψήφισαν οι περισσότερες χώρες - μέλη της ΕΕ (μεταξύ των οποίων η Ελλάδα) και οι τέσσερις από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία). Απείχαν 35, μεταξύ των οποίων πέντε ευρωπαϊκές (Ουγγαρία, Κροατία, Λετονία, Ρουμανία, Τσεχία), ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Κολομβία, το Μεξικό, το Μαλάουι, η Ρουάντα, το Μάλι και το Αφγανιστάν και κατά ψήφισαν 9 χώρες: ΗΠΑ, Ισραήλ, Μικρονησία, Γουατεμάλα, Ναουρού, Παλάου, Νησιά Μάρσαλ και Ονδούρα και Τόγκο. Ενώ 21 χώρες δεν συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση.
Στο κείμενο του ψηφίσματος δεν γίνεται άμεση αναφορά στις ΗΠΑ. Εντούτοις τονίζεται ότι «οποιεσδήποτε αποφάσεις και ενέργειες με στόχο να μεταβάλουν το χαρακτήρα, το καθεστώς ή τη δημογραφική σύνθεση της Ιερής Πόλης της Ιερουσαλήμ δεν έχουν κανέναν νομικό αντίκτυπο, είναι κενές και άκυρες και πρέπει να ανακληθούν προς συμμόρφωση με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
Σε κάθε περίπτωση, το ψήφισμα δεν είναι νομικώς δεσμευτικό και έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα. Ωστόσο, η αξία του είναι περισσότερο πολιτική.
Σε αυτό το πλαίσιο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απόφαση της Παλαιστινιακής Αρχής να στείλει στα μέσα της βδομάδας δύο αντιπροσωπείες σε Ρωσία και Κίνα ζητώντας τους να παίξουν ρόλο μεσολαβητή στο Παλαιστινιακό.
Στη Ρωσία, ο Ναμπίλ Σαάτ, που συμμετείχε στην παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, ζήτησε από τη Μόσχα «να διαδραματίσει μελλοντικά σημαντικό ρόλο στη διευθέτηση του Μεσανατολικού». Οι Ρώσοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσαν πρόθυμοι σε συνεργασία, εντούτοις, με μία «διεθνή ομάδα» που θα απαρτίζεται πιθανώς και από την Κίνα, την ΕΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο και θα συμμετάσχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις και όχι σαν παρατηρητής.
Στην Κίνα, παλαιστινιακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αχμεντ Ματζνταλάνι ζήτησε επίσης την υποστήριξη της σινικής κυβέρνησης στις προσπάθειες για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι μάλιστα πραγματοποίησαν στις 21 και 22 Δεκέμβρη στο Πεκίνο συμπόσιο για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση στο οποίο συμμετείχε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Γουάνγκ Γι. Ο Κινέζος αξιωματούχος εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του Πεκίνου για συμμετοχή σε ζυμώσεις και διαπραγματεύσεις για το Παλαιστινιακό, καθώς η Κίνα ως ανερχόμενη δύναμη επιζητεί ρόλο και λόγο και στη Μέση Ανατολή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΤΑΛΙΑ
Πρώτο στις δημοσκοπήσεις το «Κίνημα 5 αστέρων»
Ενόψει των επόμενων εκλογών την άνοιξη
ΡΩΜΗ.--
Το αντιευρωενωσιτικό αριστερο «Κίνημα 5 Αστέρων» (MR5) έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στην Ιταλία την επόμενη άνοιξη, πιθανότατα στις αρχές Μάρτη. Συγκεκριμένα, στην πιο πρόσφατη σχετική έρευνα, το «MR5» έλαβε το 26,8% της πρόθεσης ψήφου. Ακολουθεί το κυβερνητικό κεντρωο Δημοκρατικό Κόμμα (PD), με ηγέτη τον Ματέο Ρέντσι, πρωθυπουργό της χώρας έως τον περασμένο Μάρτη, με 24,9%.
Το δεξιο κόμμα «Φόρτσα Ιτάλια» του μεγιστάνα Σ. Μπερλουσκόνι με 15,4%, η ακροδεξια ρατσιστικη «Λίγκα του Βορρά» με 13,6%, οι φασιστες  μουσολινικοι «Αδελφοί της Ιταλίας» με 5,2%.
Η ενίσχυση του «MR5» αντανακλά ευρύτερες διεργασίες, που, όπως σε όλη την Ευρώπη, δυναμώνουν και στο εσωτερικό της ιταλικής πλουτοκρατίας, καταγράφοντας προβληματισμούς για το πώς καλύτερα θα εξυπηρετηθεί η υπεράσπιση των προτεραιοτήτων και σχεδιασμών των ιταλικών μονοπωλίων.
Πρόσφατα, ο 31χρονος επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας του «MR5» Λουίτζι ντι Μάγιο, κατά ορισμένους ο επόμενος νεότερος ηγέτης της Ευρώπης, άνοιξε νέα συζήτηση για το ενδεχόμενο διοργάνωσης δημοψηφίσματος για τη συμμετοχή της Ιταλίας στην ΕΕ. Δηλώνοντας πως μια μελλοντική κυβέρνηση του κόμματός του θα διαπραγματευτεί (με τις Βρυξέλλες) «συμβιβασμούς» σχετικά με ζητήματα δημοσιονομικής διαχείρισης, προσθέτοντας ότι αν δεν υπάρξει τέτοια δυνατότητα, «θα ρωτήσουμε τους Ιταλούς αν θέλουν να παραμείνουν ή όχι (στην Ενωση)».
Πάντως, με δεδομένα και τα όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί η συνεργασία διαφόρων πολιτικών δυνάμεων για το σχηματισμό κυβέρνησης, κάτι που θα αναζωπυρώσει αντιλαϊκά παζάρια και διεργασίες.
Αλλωστε, είναι ενδεικτική η ανησυχία έμπειρων «επιτελείων» του κεφαλαίου, όπως ο «οίκος χρηματοπιστωτικής αξιολόγησης» «Fitch» που εκτίμησε μεσοβδόμαδα ότι η διασφάλιση πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο θα είναι «σκληρή», κάτι που θα «πλήξει τις προοπτικές για μεταρρυθμίσεις».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλή σας μέρα και ευχές σε όλους.Πριν δύο τρία χρόνια,οταν γυιος μου σπούδαζε στην όμορφη Φλώρινα επισκεφτηκαμε την Οχρίδα. Κοντα στα Σκοπια. Εθνικό λίκνο του Βουλγαρισμου και Ιερουσαλήμ του Σλαβικού κόσμου . Πρωτευουσα του Βουλγαρικου βασιλειου του 8ου αιωνα που τρομοκρατισε την Βυζαντινη αυτοκρατορια .  Εδώ μεταφράστηκαν τα Ευαγγέλια στην Σλαβική και ξεκίνησε η Σλαβική Γραμματεία. Λικνο του Σλαβικού Βουλγαρισμου για ένα έθνος φυλετικά διαφορετικό με μεγάλη διασπορά στην Βαλκανική και με πάμπολλες επιρροές.Ενα όνομα  Ιστορικά σωστό πρεπει να δωθει  και να διαφυλαττει την αξιοπρέπεια όλων . Χρονια Πολλα!!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πάλη των ...τάσεων στο ΝΑΡ
Πολλά στελέχη του ΝΑΡ προβληματίζονται ακόμη και για το ενδεχόμενο αποχώρησής τους από την οργάνωση ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι αποχωρήσεις του Θ. Σκαμνάκη και του οικονομολόγου Λεωνίδα Βατικιώτη από την εφημερίδα «ΠΡΙΝ»
23.12.2017, - 17:15
Συντάκτης:
Γιώργος Πετρόπουλος
Το 4ο Συνέδριο του ΝΑΡ (Νέο Αριστερό Ρεύμα) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1-3/12/2017, υπήρξε ουσιαστικά το πρώτο, με σαφή ποιοτικά χαρακτηριστικά, διαφορετικό στην ιστορία της οργάνωσης, η οποία ως γνωστόν προήλθε από τη διάσπαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ 28 χρόνια πριν, το 1989.
Βασικός στόχος του συνεδρίου ήταν η συζήτηση και διαμόρφωση θέσεων για ένα «κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα της εποχής μας». Κάτι το οποίο το ΝΑΡ δεν επιδίωξε όταν αποσπάστηκε από το ΚΚΕ -παρόλο που κατηγορούσε το τελευταίο ότι είχε αρνηθεί τα κομμουνιστικά του χαρακτηριστικά-, αλλά ούτε και στη συνέχεια.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως όταν τέθηκε πρώτη φορά θέμα συγκρότησης κομμουνιστικού κόμματος, στο 2ο Συνέδριο της οργάνωσης το 2006, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τις πλειοψηφούσες τάσεις που τώρα βιάζονται να δημιουργηθεί ένα τέτοιο κόμμα.
Σήμερα στο ΝΑΡ υπάρχουν τρεις τάσεις με ουσιαστική υπόσταση. Η βασική τάση, της οποίας ηγούνται παλιά στελέχη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ όπως ο Αγγελος Χάγιος, ο Αντώνης Δραγανίγος, ο Παναγιώτης Μαυροειδής, ο Γιάννης Ελαφρός κ.ά.
Μια δεύτερη τάση κινηματικού χαρακτήρα στην οποία δραστηριοποιείται το παλιό στέλεχος της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, Βασίλης Μηνακάκης, αλλά και στελέχη που δεν έχουν παρελθόν στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ, χαρακτηριστικό των οποίων είναι μια αναρχοσυνδικαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων.
Οι δύο αυτές τάσεις καταφέρνουν και συγκλίνουν ως προς τις αποφάσεις και τη γενική κατεύθυνση στην οποία στρέφεται κάθε φορά το ΝΑΡ, παρά τις μεταξύ τους διαφορές. Η τρίτη τάση, που συνιστά τη μειοψηφία της οργάνωσης, έχει βασικά στελέχη της γνωστές ηγετικές φυσιογνωμίες της ΚΝΕ και του ΚΚΕ όπως ο Θανάσης Σκαμνάκης, ο Χρήστος Καυκιάς (παλιά μέλη της Κ.Ε. του ΚΚΕ), ο Αλέκος Αναγνωστάκης (παλιό στέλεχος του ΚΚΕ) αλλά και άλλους όπως οι Τάσος Κατιντσάρος, Πάνος Κοσμάς, Κώστας Μάρκου (προερχόμενος από την ΚΝΕ).
Στην τάση αυτή συμμετέχουν πολλοί πρωταγωνιστές του του «κινήματος του άρθρου 16», όπως οι Δημήτρης Γράψας, Ζάχος Χριστοδουλόπουλος, Κώστας Γούσης και Ειρήνη Γαϊτάνου.
Μια παράδοση του ΝΑΡ στα συνέδριά του ήταν μαζί με την εισήγηση της πλειοψηφίας να παρουσιάζονται εισηγητικά και οι απόψεις της μειοψηφίας. Πάνω σ’ αυτό το ζήτημα το 4ο Συνέδριο, για πρώτη φορά, αποφάσισε διαφορετικά. Οι αντιπρόσωποι, με ένα ποσοστό περίπου 60%, «απαγόρευσαν» στη μειοψηφία έξι μελών της Πολιτικής Επιτροπής να παρουσιάσουν εισηγητικά τη δική τους Πρόταση Σύνθεσης και Υπέρβασης, μετά την (πλειοψηφούσα) Εισήγηση της Πολιτικής Επιτροπής.
Κι αυτό παρ’ όλο που η πρόταση της μειοψηφίας αναλύθηκε στις προσυνεδριακές συνελεύσεις των οργανώσεων του Ρεύματος. Η απαγόρευση στο συνέδριο στηρίχθηκε στη -για πολλούς- δικαιολογία ότι η μειοψηφία δεν κατέβασε τις θέσεις της ως ξεχωριστή πλατφόρμα. Κάτι τέτοιο όμως δεν είχε συμβεί ούτε στα προηγούμενα συνέδρια, αλλά τότε ουδείς είχε διανοηθεί να προβεί σε απαγορεύσεις.
Πέραν της προαναφερόμενης απαγόρευσης, κατά τις εργασίες του συνεδρίου η πλειοψηφία προχώρησε ακόμη ένα βήμα: απέρριψε όλες τις τροπολογίες που προέρχονταν από τη μειοψηφία. Συγκεκριμένα απέρριψε την Προγραμματική Πρόταση Διαλόγου και Μάχης 21 στελεχών, που είχε δημοσιοποιηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά και τις τροπολογίες που είχαν καταθέσει έξι στελέχη με κείμενο διαλόγου το οποίο έφερε τον τίτλο «Εντός, εκτός και άλμα προς τα μπρος».
Βασικές διαφορές στην άποψη της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας αφορούν την πολιτική συμμαχιών και το πώς θα είναι το νέο κομμουνιστικό κόμμα που θα πρέπει να δημιουργηθεί, τι σχέση θα έχει με το κίνημα κ.λπ.
Η πλειοψηφία αρνείται οποιαδήποτε πολιτική συμμαχία με δυνάμεις της Αριστεράς που θεωρεί ενσωματωμένες, συστημικές ή ρεφορμιστικές (ΚΚΕ, ΛΑ.Ε. κ.λπ.), αποδεχόμενη μόνο την κοινή δράση μαζί τους στις μαζικές οργανώσεις. Αντίθετα, η μειοψηφία θεωρεί αναγκαία την αναζήτηση πολιτικών συμμαχιών με τις προαναφερόμενες δυνάμεις της Αριστεράς.
Σε ό,τι αφορά το κόμμα η πλειοψηφία θεωρεί πως πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα, αποκλείοντας όμως μια σειρά κομμουνιστογενείς δυνάμεις (π.χ. όσους ονομάζει φλωρακικούς). Αντίθετα η μειοψηφία πιστεύει πως το θέμα του κόμματος πρέπει να εδράζεται σε μια ανοιχτή, επίπονη και προσεκτική δουλειά στη μελέτη της πραγματικότητας και της ιστορικής εμπειρίας, χωρίς αποκλεισμούς δυνάμεων που ασπάζονται τις βασικές αρχές του κομμουνισμού.
Η Απόφαση του 4ου Συνεδρίου έλαβε το 70,1% των συνέδρων, ποσοστό μεγάλο αλλά το χαμηλότερο από όλα τα συνέδρια του ΝΑΡ: 62 σύνεδροι ψήφισαν κατά και 55 λευκό. Στη Νεολαία του ΝΑΡ οι Θέσεις της Πολιτικής Επιτροπής πήραν μόνο το 63% και στην Οργάνωση Εργαζομένων Αττικής της Νεολαίας Κομουνιστική Απελευθέρωση, στο πιο μαζικό και παραγωγικό τμήμα της, οι Θέσεις μειοψήφησαν με 48%.
Οι ερμηνείες που δίνονται από στελέχη του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα όσα έγιναν στο 4ο Συνέδριο οδηγούν στο συμπέρασμα πως η πλειοψηφία του Νέου Αριστερού Ρεύματος προσπαθεί να επιβάλει ένα είδος αυστηρής πειθαρχίας για το νέο κόμμα που πάει να δημιουργηθεί, πριν όμως αυτό να πάρει σάρκα και οστά.
Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται: «Αν η πλειοψηφία του ΝΑΡ συμπεριφέρεται έτσι στο εσωτερικό της οργάνωσής της, πώς θα συμπεριφερθεί απέναντι στις μειοψηφίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;». Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι πολλά στελέχη του ΝΑΡ προβληματίζονται ακόμη και για το ενδεχόμενο αποχώρησής τους από την οργάνωση ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι αποχωρήσεις του Θ. Σκαμνάκη και του οικονομολόγου Λεωνίδα Βατικιώτη από την εφημερίδα «ΠΡΙΝ».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ (ΔΗ.ΕΝ.ΔΒ)
Ελλησπόντου 12 Βύρωνας
6977-747431 + egmont1937@gmail.com
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΡΙΖΑ/ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ
Μετά την αναίσχυντη, απροειδοποίητη, χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο και ισοπεδωτική επίθεση κατασχέσεων για χρέη άνεργων και άπορων συνδημοτών μας!....
Η Δημοκρατική Ενότητα Δήμου Βύρωνα (ΔΗ. ΕΝ. ΔΒ) καταγγέλλει την δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ/ΚΑΤΩΠΟΔΗ του Δήμου Βύρωνα, ότι απαιτεί και εισπράττει ανταποδοτικά τέλη από ιδιοκτήτες ακινήτων, τα οποία οι κάτοχοί τους όχι απλώς τα έχουν κλειστά, αλλά έχουν προβεί εδώ και καιρό στην διακοπή ρεύματος με αίτηση τους στην ΔΕΗ.
Σύμφωνα με καταγγελίες η δημοτική αρχή Βύρωνα όχι μόνο αρνείται προκλητικά να διαγράψει τα παράνομα «χρέη» για ανύπαρκτα δημοτικά τέλη, αλλά σύμφωνα με καταγγελίες δημοτών επιβάλλει και από πάνω, παράνομα πρόστιμα για δήθεν καθυστερήσεις στην εξόφλησή τους (!.....), ενώ γνωρίζει καλά ότι σύμφωνα με τον νόμο 3345/2005(ΦΕΚ 138τΑ΄ 16.6.2005) τα κλειστά σπίτια, εφόσον δεν κατοικούνται και το ρεύμα έχει διακοπεί με αίτηση του ιδιοκτήτη, δεν υποχρεούνται στην καταβολή ανταποδοτικών τελών.
Οι Δήμοι γνωρίζουν καλά ότι εφόσον η ΔΕΗ δεν τους στέλνει λογαριασμό είσπραξης δημοτικών τελών, το ακίνητο είναι ολοφάνερο ότι έχει πάψει να χρησιμοποιείται και συνεπώς ο Δήμος Βύρωνα θα έπρεπε αμέσως να προβεί στις δέουσες διαπιστώσεις και να διαγράψει το σπίτι από τους δημοτικούς καταλόγους, ως υπόχρεο καταβολής δημοτικών τελών…..Ο Δήμος Βύρωνα δεν το κάνει όμως…. και οι λόγοι είναι προφανείς. Πρόκειται για την γνωστή αντιλαϊκή πολιτική χωρίς αρχές που χαρακτηρίζεται από απουσία πολιτικής ηθικής της δημοτικής αρχής Βύρωνα, η οποία μεταξύ των άλλων, έχει ως αποτέλεσμα τον πολιτικό διασυρμό της πραγματικής αριστερής ιδεολογίας και πολιτικής!
Οι Δήμοι έχουν υποχρέωση να παρέχουν τις αναγκαίες πληροφορίες στους δημότες και όχι να τους εκβιάζουν. Έχουν χρέος να ειδοποιούν εγγράφως όσους διαπιστώνουν ότι η ΔΕΗ σταμάτησε να τους στέλνει τα εντάλματα είσπραξης δημοτικών τελών για τους συγκεκριμένους πολίτες, να αναρτούν στην ιστοσελίδα του Δήμου τα σχετικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των δημοτών, μαζί με τις σχετικές διατάξεις των νόμων και όχι να αξιοποιούν την άγνοια των πολιτών για τα δικαιώματά τους, απαιτώντας δολίως και παρανόμως από αυτούς να καταβάλλουν δημοτικά τέλη που δεν οφείλουν.
Και στο ζήτημα αυτό ηχηρή είναι απουσία των δύο δημοτικών παρατάξεων της Ν. Δ Γώγου και Μπαντή καθώς και της παράταξης του κ. Αλέξη Σωτηρόπουλου, πρώην δημοτικού συμβούλου του ΠΑΣΟΚ.
Η Γραμματεία της ΔΗ.ΕΝ.ΔΒ
Δημήτρης Σουλιώτης
Ζωή Πιστόλη
Θανάσης Αυγέρης
Σόνια Κυριακίδου
Χρύσα Υφαντή
Βύρωνας 22/12/2017




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Προωθείται νόμος που δίνει ασυλία σε πράξεις βίας και δολοφονιες εναντίον αντιπαλων του σουλτανου Ερντογαν
Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017, 16:04
Ένας νέος νόμος έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία θα επιτρέπει σε αυτόκλητους τιμωρούς να προχωρούν σε πράξεις πολιτικής βίας χωρίς να διώκονται ποινικά, κατά αντιπάλων της τουρκικής κυβέρνησης που θα κρίνονται ύποπτοι για τη συμμετοχή του στο στημένο πραξικόπημα του Ερντογαν το 2016, υποστήριξαν τη Δευτέρα δικηγορικές ενώσεις.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση υπερασπίστηκε την εφαρμογή του νόμου, τονίζοντας ότι θα προστατέψει τους πολίτες που βγήκαν στους δρόμους υπέρ της εκλεγμένης κυβέρνησης, στη διάρκεια του στημένου σκηνοθετημενου «πραξικοπήματος». Οι δολοφονοι  αυτοί, δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Deutsche Welle: Πληρωμένοι δολοφόνοι εναντίον Τούρκων στη Γερμανία;
Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017, 15:55
Ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Γκάρο Πάιλαν, δηλώνει πως Τούρκοι αντιφρονούντες κινδυνεύουν στη Γερμανία και την Ευρώπη από πληρωμένους δολοφόνους.
Οι Τούρκοι πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς που έφυγαν από τη χώρα τους την περίοδο διακυβέρνησης του AKP και διέφυγαν στη Γερμανία θα μπορούσαν να είναι θύματα οργανωμένων επιθέσεων. Αυτό δήλωσε ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Γκάρο Πάιλαν. «Έχω την πληροφορία από διάφορες πηγές ότι πληρωμένοι δολοφόνοι από την Τουρκία θέλουν να χτυπήσουν στην Ευρώπη και διαθέτουν σχετική λίστα», είπε πριν από δυο ημέρες ο Πάιλαν σε μια συνέντευξη Τύπου στο τουρκικό κοινοβούλιο. Προέτρεψε την τουρκική κυβέρνηση να πάρει τα κατάλληλα μέτρα.
Σε συνέντευξη του προς την Deutsche Welle o Πάιλαν επανέλαβε τα όσα είχε ήδη δηλώσει και τόνισε πως τις πληροφορίες τις έχει από ξένες μυστικές υπηρεσίες, χωρίς βεβαίως να θέλει να τις κατονομάσει. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτές οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί από ασφαλείς πηγές», συμπλήρωσε.
Υπάρχουν άτομα, σύμφωνα με τον βουλευτή, τα οποία δέχθηκαν συγκεκριμένες απειλές κυρίως στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και τα οποία διαθέτουν προσωπική φύλαξη. «Στη λίστα υπάρχουν ορισμένα ονόματα, αλλά εικάζεται ότι η λίστα θα διευρυνηθεί», λέει.
Ο Πάιλαν επέκρινε τον βουλευτή του AKP και αντιπρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας, Μετίν Κιουλούκ, για τις διασυνδέσεις του με την υπερεθνικιστική ροκ μπάντα «Οθωμανοί της Γερμανίας».
Ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής αναφέρει πως ο Μετίν Κιουλούκ θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να λάβει υπόψιν του ότι η Εισαγγελία της Στουτγκάρδης απήγγειλε κατηγορίες σε οχτώ μέλη του συγκροτήματος για απόπειρα δολοφονίας.
Ενήμερες οι γερμανικές αρχές
Στο στόχαστρο των πληρωμένων δολοφόνων δεν είναι μόνο αντικαθεστωτικοί αλλά και μέλη μειονοτήτων, όπως είναι η αλεβίτικη και η αρμενική.
Ο Γιλμάζ Καχραμάν από την Ομοσπονδία Αλεβίτικων Ενώσεων Γερμανίας δηλώνει πως και η δική του οργάνωση πληροφορήθηκε από διάφορες πηγές ότι υπάρχει κίνδυνος να πέσουν θύματα επιθέσεων στη Γερμανία και την Ευρώπη. Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών τον διαβεβαίωσε πάντως ότι θα γίνουν οι κατάλληλες έρευνες.
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016 χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι, αναγκάστηκαν να έρθουν στη Γερμανία. Ένας από αυτούς είναι ο δημοσιογράφος αρμενικής καταγωγής Χάικο Μπαγκντάτ. Γνωρίζει και αυτός τις πληροφορίες που έχει ο Πάιλαν από τις μυστικές υπηρεσίες και προτρέπει την Τουρκία «να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να προστατεύσει τους πολίτες της».
Οι αρχές ασφαλείας δηλώνουν πάντως στην Deutsche Welle ότι θα συνεχίσουν να ερευνούν το θέμα κατά πόσο σχεδιάζονται τέτοιου είδους επιθέσεις εναντίον Τούρκων επί γερμανικού εδάφους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαράζ επιθέσεων σε καταστήματα της αλυσίδας Market In σε επτά περιοχές της Αττικής
Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017, 12:58
Άγνωστοί προκάλεσαν ζημιές στις τζαμαρίες επτά καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Market In, σε Ηλιούπολη, Πατήσια, Νέα Σμύρνη, Άγιο Δημήτριο, Ζωγράφου, Πετράλωνα και Κυψέλη.
Οι επιθέσεις έγιναν όλες σε διάστημα μισής ώρας, και συγκεκριμένα από τη 01:34 έως τις 02:08 τα ξημερώματα των Χριστουγέννων.
Διάφορες ομάδες το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούν παρεμβάσεις ή επιθέσεις σε καταστήματα της συγκεκριμένης αλυσίδας. Όπως αναφέρουν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σχετικά με προχθεσινή παρέμβαση και επίθεση με μπογιές σε κατάστημα του Κορδελιού Θεσσαλονίκης:
«Στην αλυσίδα σουπερμάρκετ “Market In”, διεξάγεται ένας μακρόχρονος εργατικός αγώνας, καθώς 1400 εργαζόμενοι της εταιρείας, ήδη πριν την εξαγορά των σουπερμάρκετ “Καρυπίδης” (πρώην “Αρβανιτίδης”) από τον λιανεμπορικό όμιλο “Market In” διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους επί εργοδοσίας “Καρυπίδη” και τη διασφάλιση των εργασιακών τους θέσεων.
Ο “Καρυπίδης” έχει πλούσιο βιογραφικό στις κομπίνες, στην ασυδοσία και στην εκμετάλλευση των εργαζομένων. Εν αρχή, οι Αφοί Καρυπίδη εξαγόρασαν το 2014 την αλυσίδα σούπερ μάρκετ “Αρβανιτίδη”, που κινδύνευε να κλείσει εξαιτίας τεράστιων οφειλών της στο ΙΚΑ. Μόλις πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση της αλυσίδας, τα χρέη ύψους 18.250.000 ευρώ της προηγούμενης ιδιοκτησίας στο ΙΚΑ “διευθετήθηκαν” εν είδει χάριτος, με άμεση εμπλοκή του πρώην γραμματέα του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Σπυρόπουλος αθωώθηκε για την «πρωτοβουλία» του αυτή στο δικαστήριο. Με την υπογραφή σύμβασης δικαιόχρησης (έληξε το Φεβρουάριο του 2016) με την “Carrefour-Μαρινόπουλος”, ο “Καρυπίδης” μπήκε δυνατά στην αγορά με την ταμπέλα της “Carrefour-Μαρινόπουλος”, ώστε να ανακτήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη που είχαν οι προμηθευτές στον “Αρβανιτίδη”. Στις αρχές του 2017 η εταιρεία υπάγεται στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, ώστε να αναστείλει την επικείμενη πτώχευση, συνεχίζοντας πάραυτα να κερδοσκοπεί πάνω στις πλάτες των απλήρωτων εργαζομένων, προβάλλοντας ένα σωρό αποπροσανατολιστικές δικαιολογίες όπως την ανάγκη της εξυγίανσης και του εξορθολογισμού της επιχείρησης, πετώντας το μπαλάκι στην προηγούμενη διοίκηση του “Αρβανιτίδη”, φτάνοντας στο σημείο μέχρι και να επιρρίπτει τις ευθύνες για την οικονομική δυσπραγία της εταιρείας στα σωματεία των εργαζομένων!
Οι 1.400 εργαζόμενοι της αλυσίδας καταστημάτων “Καρυπίδης” βρίσκονται αυτήν τη στιγμή απλήρωτοι έως και 25 μήνες. Οι θέσεις εργασίας τους είναι στον αέρα. Οι ίδιοι βρίσκονται μεταξύ της ανεργίας και της εργοδοτικής ομηρίας. Δεν παίρνουν ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης ούτε δικαιούνται επίδομα ανεργίας. Το Π.Δ. 178/2002 που προστατεύει τους εργαζόμενους σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων, τμημάτων επιχειρήσεων ή εγκαταστάσεων δεν έχει τηρηθεί. Αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως τα “Discount Markt”, ο “Μασούτης”, τα “Market In” έχουν εξαγοράσει καταστήματα του “Καρυπίδη”, καταστρατηγώντας όμως το άνωθεν Π.Δ.. Τον Ιούλιο ο Άρειος Πάγος αποφάσισε πως η επί μακρόν μη καταβολή μισθού δεν αλλάζει προς το δυσμενέστερο τους όρους εργασίας, επικυρώνοντας για άλλη μια φορά πως η δικαιοσύνη είναι ταξική. Μεροληπτεί υπέρ των ισχυρών, υπέρ των καταπιεστών/εκμεταλλευτών – αυτή είναι η δουλειά της άλλωστε.
Την εργοδοσία του “Καρυπίδη” βαραίνει ήδη ένας θάνατος, που σαφώς έχει να κάνει με το καθεστώς ασυδοσίας και υπερεκμετάλλευσης από πλευράς της ίδιας της εργοδοσίας. Στις 11/7 42χρονη εργαζόμενη σε κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ “Καρυπίδης”, στα Γιαννιτσά, έβαλε τέλος στη ζωή της. Η ίδια παρέμενε απλήρωτη για 15 ολόκληρους μήνες. Η μακρόχρονη απλήρωτη εργασία και η επακόλουθη ανέχεια την οδήγησαν στην αυτοκτονία. Όποιοι μιλούν για τυχαία και μεμονωμένα περιστατικά, για την κακιά την ώρα, εθελοτυφλούν παραγνωρίζοντας την ουσία τους. Την ουσία που είναι έμφυτη στον καπιταλισμό, δηλαδή τη βαρβαρότητα του κεφαλαίου που αναπαράγεται από την άντληση υπεραξίας από την ανθρώπινη εργασία και απολήγει στην υποτίμηση των ζωών μας. Τη στιγμή που η εργοδοσία κάνει λόγο για εργατικά ατυχήματα, καταλογίζοντας τις ευθύνες στους εργάτες, για μας αυτά αποτελούν ξεκάθαρα δολοφονίες που βαραίνουν τα αφεντικά. Για τα αφεντικά, η κερδοφορία δε λογαριάζει τις ανθρώπινες ζωές, εξ ου και τα υποτυπώδη ή ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας.
Οι διάδοχοι εταιρείες της αλυσίδας “Καρυπίδη” οφείλουν βάσει νόμου να διευθετήσουν όλες τις εκκρεμότητες της προηγούμενης εργοδοσίας. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται η καταβολή των δεδουλευμένων και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Παρόλα αυτά, η εργοδοσία των “Market In” ήταν ανένδοτη και με τεχνάσματα δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά.
Αυτήν τη στιγμή στήνεται πάνω στις πλάτες των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ “Καρυπίδης” μία κατάφωρη εκμετάλλευση που συν τοις άλλοις ενέχει και το στοιχείο της κοροϊδίας. Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψέγει τους χειρισμούς των Αφών Καρυπίδη σε μια προσπάθεια να επιδιορθώσει το ραγισμένο οιονεί αριστερό προφίλ που είχε προεκλογικά, τη στιγμή που η ίδια έχει διαιωνίσει τη φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, ψηφίζοντας κατά σειρά αντεργατικούς νόμους που συνάδουν με τις απαιτήσεις του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου. Κωφεύει μπροστά στις διεκδικήσεις των απεργών της εταιρείας ή προσπαθεί να αδρανοποιήσει τις κινητοποιήσεις τους, άλλοτε μέσω διασκέψεων με τη συνδικαλιστική τους ηγεσία και άλλοτε χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ.
Επιστρέφοντας στη διαχείριση της λιανεμπορικής αλυσίδας υπό τη σκέπη του “Market In”, σε όλη τη διάρκεια του 2017 με κινητοποιήσεις αλλά και με προσφυγές στα δικαστήρια οι 1.400 εργαζόμενοι συνέχισαν τον αγώνα τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν την καταστολή από τα ΜΑΤ κατά απαίτηση του αφεντικού, επιθέσεις από τους μπράβους του, έχοντας όμως ένα δυνατό κίνημα αλληλεγγύης στο πλευρό τους.
Κατά τη διάρκεια της απεργιακής περιφρούρησης που έγινε μπροστά από το “Market In” στα Γιάννενα από την ΕΣΕ Ιωαννίνων και αριστερά σωματεία και οργανώσεις, στα πλαίσια της πανελλαδικής γενικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη, 15 μπράβοι του καταστήματος, αρκετοί από τους οποίους είναι δηλωμένα χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στους απεργούς, αλλά απωθήθηκαν επιτυχώς. Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αλλά είναι επί της ουσίας η επιθετική κλιμάκωση της εργοδοσίας ενάντια στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους. Ήδη στις 26/10 και στις 29/11 η αστυνομία επιτέθηκε στην απεργιακή περιφρούρηση του καταστήματος, συλλαμβάνοντας στην πρώτη περίπτωση 3 και στη δεύτερη 12 εργαζόμενους, οι οποίοι πραγματοποιούσαν επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διεκδίκηση σταθερών θέσεων εργασίας.
Σε όλη αυτήν την ιστορία, σύσσωμες οι δυνάμεις του αστικού ταξικού στρατοπέδου συνεργάζονται άριστα. Το αφεντικό της επιχείρησης επιστράτευσε όλους τους διαθέσιμους συμμάχους του για να καταστείλει και να τερματίσει τους συνδικαλιστικούς αγώνες των εργαζομένων. Η θεσμική δικαιοσύνη απέδειξε για άλλη μια φορά το αστικό της πρόσημο, καθώς εκδόθηκαν εντάλματα για εργαζόμενους και την ίδια μέρα έγιναν έφοδοι στα σπίτια τους. Οι μπάτσοι και οι φασίστες επικύρωσαν τον ρόλο τους ως τα πιστά “σκυλιά” των αφεντικών, διεξάγοντας επιθέσεις στους συνδικαλιστές απεργούς. Τα ξημερώματα της 15ης Δεκεμβρίου, χρυσαυγίτες μπράβοι του ιδιοκτήτη του “Market In” στα Γιάννενα, Ράμου, επιτεθήκαν με μολότοφ στα γραφεία της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης, στο Συνδικαλιστικό Κέντρο Ακηδεμόνευτων Τάσεων (ΣΥΝΔΙ.Κ.Α.Τ.), προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τους συντρόφους κατ’ υπόδειξη προφανώς του ίδιου του αφεντικού.
Ο μαχητικός αγώνας των εργαζομένων στα “Market In” των Ιωαννίνων απέδωσε καρπούς. Το δικαστήριο ενώπιον της πίεσης που άσκησαν όλο αυτό το διάστημα οι απεργοί αποφάσισε την προσωρινή επαναφορά 11 εργαζομένων στο κατάστημα. Η απόφαση αυτή θα επανεξεταστεί όμως μέσα στο 2018, αφήνοντας ανοιχτά πολλά ερωτηματικά. Την ίδια στιγμή, βέβαια, η εργοδοσία χρωστάει 7000 ευρώ ανά άτομο σε 13 εργαζόμενους, τα οποία εξακολουθεί να μην αποπληρώνει.
Ο επιβαλλόμενος εργασιακός μεσαίωνας αποτελεί απόρροια των πολιτικών φτωχοποίησης των από τα κάτω, που επιτάσσει η βίαιη αναδιάρθρωση του κεφαλαίου. Τα εργασιακά κάτεργα καταλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο χώρο στη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα. Τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, οι απλήρωτες εργατοώρες, η επισφαλής και εντατικοποιημένη εργασία -ανασφάλιστη ως επί το πλείστον- και η απουσία μέτρων ασφαλείας, αφενός εξοντώνουν τους εργαζόμενους σε καθημερινή βάση, με τα αφεντικά να πλουτίζουν στις πλάτες τους, αφετέρου κλιμακώνονται με το επονείδιστο γεγονός των δολοφονιών εργατών-τριών.
Οι αντιστάσεις της εργατικής τάξης βρίσκονται τώρα ενώπιον μίας τεράστιας απειλής, καθώς με σχετική τροπολογία κατ’ υπαγόρευση της 3ης αξιολόγησης, ως προϋπόθεση για την κήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμια σωματεία τίθεται πλέον η έγκριση από το 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών, αντί της ισχύουσας εξασφάλισης της πλειοψηφίας των μελών που παρίστανται στη γενική συνέλευση του σωματείου. Ουσιαστικά αυτή η ρύθμιση καθιστά τυπικά αδύνατη την κήρυξη απεργιών, προσφέροντας απλόχερα στα αφεντικά το «δώρο» της ανεμπόδιστης -από τις κινητοποιήσεις των εργατών- άντλησης υπεραξίας.
Για να μην αγόμαστε και φερόμαστε από τα αφεντικά, είτε αυτά είναι μεγάλα είτε μικρά, και το συναινετικό, καθεστωτικό-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό που συνάπτει ειρήνη με τους ταξικούς μας εχθρούς, είναι επιτακτικό να οργανώσουμε έναν αδιάλλακτο, μαχητικό συνδικαλισμό βάσης. Να βάλουμε μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, χωρίς ιεραρχίες, μεσολαβήσεις και πατερναλισμούς. Να προετοιμάσουμε τις άγριες γενικές απεργίες διαρκείας, συνδέοντάς τες με ένα επαναστατικό πρόταγμα που θα συντείνει στη συλλογική και ατομική χειραφέτηση, στη λήξη της εξουσίας από άνθρωπο σε άνθρωπο, στην κοινωνική αυτοδιεύθυνση.
Το Σάββατο 23/12 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια στο κατάστημα “Market In” επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στο Κορδελιό. Τις προηγούμενες μέρες ρίξαμε τρικάκια και μοιράσαμε κείμενα στους εργαζόμενους και στη γειτονιά, τόσο στο Κορδελιό, όσο και στην Άνω Τούμπα (γήπεδο του ΠΑΟΚ) και στο κέντρο (Βενιζέλου), όπου βρίσκονται καταστήματα της αλυσίδας “Market In”. Με αυτόν τον τρόπο επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε την εργοδοσία του “Market In”, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του καταστήματος και στους συντρόφους της ΕΣΕ Ιωαννίνων. Όσο χτυπιούνται κομμάτια της τάξης μας από την αδηφαγία και την αυθαιρεσία των αφεντικών, εμείς θα αντιπαραβάλλουμε την ταξική αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση στους χώρους της δουλειάς, ώστε να αναχαιτίσουμε κάθε χτύπημα που δεχόμαστε, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα την αντεπίθεσή μας ενάντια στον κόσμο του κράτους και του κεφαλαίου, ώστε να χτίσουμε πάνω στα συντρίμμια του την κοινωνία της γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης, του ελευθεριακού κομμουνισμού.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ MARKET IN ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ
ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΑ MARKET IN
ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΑΣΗΣ
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ
Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης – μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας»




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρουβίκωνας: Επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία του Ισραήλ
 Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017, 11:33
Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα στις 6.10 το πρωί εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό. Ομάδα περίπου δέκα ατόμων που επέβαινε σε μοτοσικλέτες πλησίασε το κτήριο, πέταξε μπογιές και κατόπιν εξαφανίστηκε.
Με ανάρτησή τους στο indymedia δηλώνουν μεταξύ άλλων αλληλέγγυοι στους Παλαιστίνιους, οι οποίοι «πιέζονται με κάθε μέσο να φύγουν από τη γη που ζουν. Πρόκειται για μια εθνοκάθαρση χαμηλής έντασης με ορίζοντα δεκαετιών».
Το κείμενο τους στο indymedia:
«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Παλαιστίνιους. Σε έναν λαό που δεκαετίες τώρα υφίσταται θύμα μια πολλαπλή καταπίεσης. Στην πραγματικότητα οι Παλαιστίνιοι πιέζονται με κάθε μέσο να φύγουν από την γη που ζουν. Πρόκειται για μια εθνοκάθαρση "χαμηλής έντασης" με ορίζοντα δεκαετιών. Το ερώτημα που θέτει ο Παλαιστινιακός αγώνας είναι αυτό που προηγείται όλων των άλλων σχετικά με τη φύση, για παράδειγμα, μιας Παλαιστινιακής ανεξαρτησίας. Είναι θέμα επιβίωσης ενός κόσμου στον τόπο που γεννήθηκε.
Το 1949 μετά από αιώνων διωγμών ένα τμήμα του παγκόσμιου εβραϊκού στοιχείου βρήκε "ασφαλές" καταφύγιο σε μια γη που είχε κεντρική θέση στις παραδόσεις του. Σε αυτή τη γη όμως κατοικούσαν άλλοι. Ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί πόσο αναγκαία ήταν μια παγκόσμια χειρονομία ως προς την ασφάλεια και την ελευθερία του Εβραϊκού λαού; Και πόσο λάθος είναι να ταυτίζεται αυτός ο λαός, όλη αυτή η ιστορικότητα διωγμών από παντού, με έναν άλλο διωγμό. Όπως ο χριστιανισμός έγινε αιτία και όχημα για εκατοντάδες πογκρόμ μέχρι το ολοκαύτωμα, έτσι και οι εθνικοθρησκευτικοί μύθοι του Εβραϊσμού δημιουργούν το αφήγημα ενός καθαρού Ισραήλ.
Το ισραηλινό κράτος είναι ίσως η μόνη περίπτωση αστικής δημοκρατίας που εγγυάται (στους Ισραηλινούς) βασικές αστικές ελευθερίες ενώ παράλληλα είναι φονταμενταλιστικό. Γιατί τι άλλο από τη συνέχεια ενός εθνοθρησκευτικού οράματος εξυπηρετούν οι επεκτεινόμενοι εποικισμοί; Τι άλλο εξυπηρετεί η υπόθεση της νομιμοποίησης της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ ως πρωτεύουσας; Αυτό το εθνοθρησκευτικό αφήγημα, να πούμε ξανά το αυτονόητο, η δουλειά του είναι να βαστάει την ανά κράτος κοινωνική βάση δεμένη στα σχέδια της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Απέναντι σε αυτή την εξουσία, το Ισραηλινό κράτος και κεφάλαιο εκδηλώνουμε την εχθρότητά μας. Η Ισραηλινή κοινωνία, και ασφαλώς δεν είναι η μόνη στον κόσμο, παραμένει κατά πλειοψηφία, δέσμια της καθεστωτικής οπτικής και των διλημμάτων που της επιβάλει το κράτος της. Η λογική του φόβου, της απειλής παρέα με την καλύτερη κατά μέσο όρο κοινωνική και οικονομική θέση σε σχέση με τους παλαιστίνιους, παράγουν τη συναίνεση που χρειάζεται ώστε το Ισραηλινό κράτος να μην πρέπει να φυλά τα νώτα του.
Από την άλλη δεν μπορεί να αγνοηθεί μια ισχυρή μειοψηφία αγωνιστών/τριων και κινημάτων μέσα στη χώρα που παλεύουν ενάντια σε ένα από τα πιο έμπειρα και επιθετικά αστικά κράτη, καταφέρνοντας να κρατάνε ζωντανή την ελπίδα ειρήνευσης. Γιατί η ελπίδα ειρήνευσης βρίσκεται στις κοινωνικές και ταξικές βάσεις Ισραηλινών και Παλαιστίνιων, κυρίως όμως στην Ισραηλινή βάση. Ο κόσμος αυτός αριστεροί, αναρχικοί και όχι μόνο, κρατάει ζωντανή και τη φλόγα της ιστορικής απελευθερωτικής συνεισφοράς του Εβραϊκού στοιχείου.
Σήμερα στην Παλαιστίνη έχει ξεκινήσει μια επόμενη πράξη αυτής "εθνοκάθαρσης χαμηλής έντασης". Στα πλαίσια της ευγνωμοσύνης του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού προς τη μεγάλη βάση του στη Μέση Ανατολή, γίνεται η απαραίτητη συμβολική κίνηση έμπρακτης αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Εκτός από ένα συμβολικό δώρο των ΗΠΑ που τσιμεντώνει την Ισραηλινή Μεγάλη Ιδέα, έχει και μια άλλη πρακτική σημασία. Είναι ένα νεύμα αποδοχής της συνέχισης και της όξυνσης του διωγμού των Παλαιστινίων. Και πάλι σφαίρες απέναντι σε άοπλους διαδηλωτές, και πάλι αεροπορικοί βομβαρδισμοί ενάντια σε αυτοσχέδιες ρουκέτες. Ένας ανάπηρος αυτή τη φορά το θύμα σύμβολο, την προηγούμενη ήταν παιδί αύριο ποιος ξέρει.
Η συνθήκη του Παλαιστινιακού διωγμού εκτός από τα προφανή θύματα μετατρέπει σε θύμα και την κοινωνική βάση του Ισραήλ. Πληρώνουν κι αυτοί το τίμημα της πολεμικής εξαθλίωσης. Όπως είπαμε και πριν η ειρήνευση μπορεί να υπάρξει και να επιβληθεί μόνο από τα κάτω. Σε μια περιοχή που μαίνεται ο πόλεμος, που νέα στρατόπεδα, και με την συμμετοχή της Ελλάδας συγκροτούνται, ο Παλαιστινιακός αγώνας διατηρεί όλη την εμβληματική και πρακτική σημασία που έχει εδώ και δεκαετίες. Είναι απαραίτητο να βρει την αλληλεγγύη, να μην αφεθεί στην τύχη του. Σήμερα οι Παλαιστίνιοι ξεσηκώνονται και πάλι. Ζώντας σε μια κοινωνία που δεν μπορεί να αποτινάξει πολύ μικρότερους ζυγούς, πρέπει με τις δυνάμεις μας να ενισχύσουμε αυτόν τον αγώνα. Γιατί τελικά οι εθνικές Μεγάλες Ιδέες, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί γύρω από αυτές, οι εθνικές και θρησκευτικές καθάρσεις είναι πάντα μια πιθανή νέα πράξη στο περιβάλλον που κράτη και κεφάλαια επιβάλλουν, και ζούμε μέσα σε αυτό. Και ίσως να είμαστε πολύ πιο κοντά στην Παλαιστίνη από ότι νομίζουμε αφού και το Ελληνικό κράτος έχει έρθει τόσο κοντά στο Ισραηλινό τελευταία».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περού: Προεδρική χάρη έλαβε ο πρώην πρόεδρος Φουτζιμόρι
 Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017, 03:07
Ο δεξιος πρόεδρος του Περού Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι απέμεινε την Κυριακή χάρη στον αυταρχικό ακροδεξιο πρώην πρόεδρο της χώρας Αλμπέρτο Φουχιμόρι, ο οποίος εξέτιε ποινή 25 ετών κάθειρξης για διαφθορά και εγκλήματα που καταπάτησαν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.
Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της προεδρίας του Περού, η απόφαση αυτή ακολούθησε τις ιατρικές εξετάσεις που έδειξαν ότι ο 79χρονος Φουχιμόρι, ο οποίος κυβέρνησε το Περού από το 1990 ως το 2000, πάσχει από μια «προοδευτική, εκφυλιστική και ανίατη νόσο».
Η απονομή χάριτος καταγράφεται μερικά εικοσιτετράωρα αφού μια μερίδα υποστηρικτών του ακροδεξιου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι έσωσε τον δεξιο πρόεδρο από την καθαίρεση σε μια κρίσιμη ψηφοφορία στο ελεγχόμενο από την αντιπολίτευση Κογκρέσο του Περού. Ο δεξιος Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι ήταν αντιμέτωπος με την παύση του από το αξίωμα και την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Συνεχίζεται το δικαστικό θρίλερ με τον εγκλεισμό δημοσιογράφων της Cumhuriyet
 Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017, 19:12
Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε σήμερα να παραμείνουν υπό κράτηση τέσσερις συνεργάτες της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, μετά το πέρας μιας τεταμένης ακροαματικής διαδικασίας που σηματοδοτήθηκε από τη λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε έναν εκ των κατηγορουμένων και του δικαστή.
Το δικαστήριο αποφάσισε να παρατείνει την κράτηση του ιδιοκτήτη της εφημερίδας Ακίν Αταλάι, του αρχισυντάκτη Μουράτ Σαμπουντζού, του δημοσιογράφου Αχμέτ Σικ και του λογιστή Εμρέ Ιπέρ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους συνηγόρους τους.
Η δίκη θα συνεχιστεί την 9η Μαρτίου και η επόμενη ακροαματική διαδικασία θα λάβει χώρα στη φυλακή του Σιλιβρί, στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, γνωστοποίησε ο Κεμάλ Αϊτάτς μετά την ανακοίνωση της απόφασης κεκλεισμένων των θυρών.
Συνολικά, 17 ηγετικά στελέχη, δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι της Cumhuriyet δικάζονται για «τρομοκρατικές δραστηριότητες».
Η πέμπτη κατά σειρά ακροαματική διαδικασία αυτής της δίκης σηματοδοτήθηκε από την αποβολή από την αίθουσα ενός εκ των κατηγορουμένων, του δημοσιογράφου Αχμέτ Σικ, έπειτα από αίτημα του δικαστηρίου, όπως μετέδωσε το AFP.
Καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου, ο δημοσιογράφος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντιμετωπίζει ως τρομοκράτες εκείνους που δεν της μοιάζουν» και την «ελεγχόμενη από την εξουσία δικαιοσύνη» ότι διατυπώνει «παράλογες κατηγορίες».
«Αρκετά! Εάν θέλετε να ασκήσετε πολιτική, γίνετε βουλευτής! (…) Δεν μπορώ να επιτρέψω στον κατηγορούμενο να συνεχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να αποβληθεί από την αίθουσα» του απάντησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου του σουλτανου Ερντογαν  Αμπντουραχμάν Ορκούν Νταγκ.
Η απόφαση του δικαστή προκάλεσε την οργή δεκάδων υποστηρικτών της Cumhuriyet που ήταν παρόντες: «Μια ημέρα, εσείς θα είστε που θα καταλήξετε ενώπιον του δικαστηρίου!», «Ο Αχμέτ (Σικ) θα βγει από τη φυλακή, θα γράψει και πάλι!», φώναζαν εντός της αίθουσας, με αποτέλεσμα τη διακοπή της διαδικασίας.
Οι 17 συνεργάτες της τουρκικής εφημερίδας βρίσκονται αντιμέτωποι με έως και 43 χρόνια κάθειρξης εάν κριθούν ένοχοι στις πλαστες κατηγορίες της παροχής βοήθειας σε τρεις οργανώσεις που η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκρατικές»: το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), την ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C και το κίνημα του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Πραγμα που ολος ο κοσμος καταλαβαινει ότι δεν είναι αληθεια, μιας και η εφημεριδα προσκειται ιδεολογικα στο Ρεπουμπλικανικο Λαικο Κομμα.
Αυτή η δίκη «είναι το σύμβολο των πιέσεων που ασκούνται σε βάρος των δημοσιογράφων» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια συνήγορος υπεράσπισης, η Γκιουλεντάμ Σαν Καραμπουλουτλάρ.
Οι υποστηρικτές της Cumhuriyet καταγγέλλουν την παραμονή σε προσωρινή κράτηση των 4 εκ των 17 κατηγορουμένων: ο Αχμέτ Σικ κρατείται για 360 ημέρες. Οι Αταλάι και Σαμπουντζού βρίσκονται υπό κράτηση εδώ και έναν χρόνο. Ο Εμρέ Ιπέρ παραμένει στη φυλακή εδώ και 263 ημέρες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περού: Έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου για να εξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισης του πρώην προέδρου Φουτζιμόρι
 Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017, 01:55
Ο δεξιος πρόεδρος του Περού Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό του συμβούλιο την παραμονή των Χριστουγέννων για να εξεταστεί το αίτημα του ακροδεξιου πρώην προέδρου Αλμπέρτο Φουχιμόρι να αποφυλακιστεί, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνησή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters την Κυριακή.
Η πηγή μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, λόγω της λεπτής φύσης του θέματος.
Η εκπρόσωπος του προέδρου επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν σε εξέλιξη μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά απέφυγε να διευκρινίσει τον λόγο. Δεν είναι σαφές εάν θα ακολουθήσει κάποια ανακοίνωση, σύμφωνα με την ίδια.
Ο Φουχιμόρι διακομίστηκε και καλα εσπευσμένα σε νοσοκομείο αργά το βράδυ του Σαββάτου εξαιτίας της πολύ χαμηλής πίεσής του και καρδιακών αρρυθμιών που έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή του, σύμφωνα με τον ψευτη γιατρό του, ο οποίος δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια την Κυριακή. Ετσι ηταν το σχεδιο για να απελευθερωθει ο πρωην ακροδεξιος προεδρος .
Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συγκλήθηκε λίγα εικοσιτετράωρα αφού μια μερίδα υποστηρικτών του Φουτιμόρι στο Κογκρέσο έσωσε τον Κουτσίνσκι από την καθαίρεση, καθώς ήταν αντιμέτωπος με μια διαδικασία παύσης του εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς.
Κοινοβουλευτικοί του κόμματος Λαϊκή Δύναμη—του οποίου ηγείται η κόρη του Φουτζιμόρι, η Κέικο Φουτζιμόρι—είπαν ότι ο πρόεδρος εξασφάλισε υποστήριξη υποσχόμενος να αποφυλακίσει τον πρώην πρόεδρο. Η κυβέρνηση του Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι διέψευσε αυτόν τον ισχυρισμό.
Η Μαρία Λουίσα Κουκουλίσα, φίλη και πρώην υπουργός του Φουτζιμόρι, δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος βρισκόταν σε σταθερή κατάσταση αλλά η πίεσή του ήταν ακόμη χαμηλή την Κυριακή. Προέτρεψε τον Κουτσίνσκι να απονείμει χάρη στον πρώην πρόεδρο, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 25 ετών για διαφθορά και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Θέλει μόνο την ελευθερία του. Θέλει ειρήνη και πρόοδο για τη χώρα. Δεν θέλει να επιστρέψει στην πολιτική. Θέλει απλά να είναι καλός παππούς. Μόλις μου το είπε», διαβεβαίωσε η Κουκουλίσα αφού επισκέφθηκε τον Αλμπέρτο Φουχιμόρι στο νοσοκομείο.
Ο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, 79 ετών—όπως ακριβώς και ο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι—είναι μια μορφή που διχάζει το Περού. Ορισμένοι του πιστώνουν ότι αντιμετώπισε μια οικονομική κρίση και μια αιματηρή εξέγερση μαοϊστών ανταρτών. Πολλοί άλλοι τον θεωρούν απλά διεφθαρμένο δικτάτορα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ: Ανάγκη για δίκαιη λύση στο Κυπριακό
Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017, 18:13
Την ανάγκη επίτευξης συνολικής, δίκαιης, σταθερής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ», ο κ. Λαβρόφ διαβεβαιώνει ότι παραμένει αναλλοίωτη η θέση αρχών της Ρωσίας στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι στόχος είναι η αποκατάσταση της Κύπρου, υπό τη μορφή ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου και εδαφικά ακέραιου και ενωμένου κράτους, που θα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των ιδίων των Κυπρίων.
Μια τέτοια εξέλιξη, προσθέτει, «θα αποτελέσει το ¨κλειδί¨ για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο κ. Λαβρόφ χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις προσπάθειες έξωθεν επιβολής έτοιμων αποφάσεων και τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων και υποδεικνύει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί τη μόνη οδό για την εξεύρεση ενός συστήματος ασφάλειας στην Κύπρο.
Τονίζει, επίσης, ότι οι διεθνείς πτυχές του Κυπριακού, πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο μιας Διεθνούς Διάσκεψης με τη συμμετοχή και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο Ρώσος υπουργός επισημαίνει ότι η υποστήριξη αυτής της ιδέας από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και στην τελευταία επίσκεψή του στη Μόσχα, «θα υποβοηθήσει την προσπάθεια για διαμόρφωση ενός νέου συστήματος ασφάλειας, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες πραγματικότητες και στις ανάγκες της Κύπρου».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρυσήμαντη συνέντευξη του Σερκέι Λαβρόφ στη Σημερινή της Κύπρου: Ποιον συμφέρει η στοχοποίηση της Ρωσίας;
Χολωμένη με κάποια ΜΜΕ η Μόσχα, που βάζει, όμως, πλάτη στο Κυπριακό
25/12/2017
ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ ΔΥΣΗ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΗ ΕΙΔΗΣΗ …ΔΕΙΞΤΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ….
APXIΣΑΜΕ….ΑΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ? XOΛΑΡΓΟΣ: ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ! ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ! Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟ…ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!!!
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για την οικογένεια με τα 3 ανήλικα παιδιά, που έμεινε άστεγη στον Χολαργό, από τη μια μέρα στην άλλη!
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικά όργανα και δικαστικοί επιμελητές τους χτύπησαν την πόρτα στις 11.00 το βράδυ (λίγο πριν από τα μεσάνυχτα δηλαδή) και τους υποχρέωσαν να βγουν έξω στον δρόμο! Αφού οι δικαστικοί επιμελητές έλεγξαν και έκαναν καταγραφή των αντικειμένων που υπήρχαν στο σπίτι, έδιωξαν στο δρόμο την πολύτεκνη οικογένεια υπό τα,..άγρυπνα βλέμματα των αστυνομικών οργάνων.
Έκαναν τη δουλειά τους και τους άφησαν μέσα στη μαύρη νύχτα και την υγρασία! Αυτή είναι κυρίες και κύριοι η εποχή μας! Ο νόμος που τηρείται…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Mythbuster της Βενεζουέλας
25/12/2017
Η οικονομολόγος Πασκουαλίνα Κούρτσιο έχει περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της καταρρίπτοντας τους μύθους που κυκλοφορούν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την οικονομία της Βενεζουέλας. Τη βρήκαμε στο Καράκας… δίπλα στα γυαλιά του Σαλβαδόρ Αλιέντε.
Τη συνάντησα στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών, όπου ετοιμαζόταν να δώσει μια διάλεξη για τις επιπτώσεις του αμερικανικού εμπάργκο στην οικονομία της Βενεζουέλας.
Με περίμενε δίπλα σε ένα γλυπτό που αναπαριστά τα σπασμένα γυαλιά οράσεως του Σαλβαδόρ Αλιέντε –από την «11η Σεπτεμβρίου της Χιλής», όταν ο Πινοσέτ βομβάρδισε το προεδρικό μέγαρο στο Σαντιάγκο. Στο μυαλό μου ηχούσε η διαβόητη εντολή που είχε δώσει ο πρόεδρος Νίξον στη CIA, μόλις ο Αλιέντε ανέλαβε τα καθήκοντά του: «Κάντε την οικονομία να ουρλιάξει». Και η οικονομία ουρλιάζει σήμερα στη Βενεζουέλα.
Μπορεί τα ράφια των σούπερ μάρκετ να μην είναι άδεια, όπως συνηθίζουν να τα παρουσιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ, αλλά ορισμένες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων παραμένουν. Παράλληλα η ανεπάρκεια χαρτονομισμάτων και ο υπερπληθωρισμός μετατρέπουν καθημερινές δραστηριότητες σε μια καφκική δοκιμασία για εκατοντάδες χιλιάδες Βενεζουελάνους.
Η Πασκουαλίνα Κούρτσιο δεν επιχειρεί να κρύψει ούτε να εξωραΐσει την πραγματικότητα. Δεν αρνείται επίσης τις καταστροφικές επιπτώσεις που είχε η σχεδόν καθολική εξάρτηση της εθνικής οικονομίας από το πετρέλαιο.
Το βασικό της επιχείρημα όμως, το οποίο αναλύει με εξαντλητική παράθεση επιχειρημάτων στο τελευταίο της βιβλίο («The visible hand of the market»), είναι ότι ξένες χώρες αλλά και τμήματα της δεξιάς αντιπολίτευσης έχουν κηρύξει ανηλεή οικονομικό πόλεμο που θυμίζει τις κινήσεις της Ουάσινγκτον πριν από την ανατροπή του Αλιέντε το 1973.
«Το εμπάργκο» μου εξηγεί «ξεκίνησε άτυπα εδώ και τέσσερα χρόνια και όχι στις 25 Αυγούστου, όταν υπογράφτηκε από τον Τραμπ το σχετικό εκτελεστικό διάταγμα. Οι επιπτώσεις του είναι ήδη εμφανείς στον πληθυσμό, καθώς δυσχεραίνει την εισαγωγή τροφίμων και φαρμάκων που εξαρτώνται από λογαριασμούς οι οποίοι συνδέονται με το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα».
Το πιο πρόσφατο πρόβλημα όμως είναι η αδυναμία της χώρας να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους, αφού οι κυρώσεις απαγορεύουν στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Δύσης να έρθουν σε επαφή με τη Βενεζουέλα.
Καθώς συζητάμε παρατηρώ ορισμένα διαγράμματα που έχει ετοιμάσει για την παρουσίασή της. Μου δείχνει πως από το 2007 οι σημαντικότερες ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης συμπίπτουν χρονικά με τις περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων.
«Παρατηρήσαμε ότι, χωρίς να έχει μειωθεί η παραγωγή αυτών των αγαθών, αρχίζουν να σπανίζουν στην αγορά… Δημιουργούνται έτσι μεγάλες ουρές και ο κόσμος δυσανασχετεί» εξηγεί η Κούρτσιο, που θεωρεί ότι αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους μηχανισμούς επηρεασμού των εκλογών. Η ίδια μου θυμίζει ότι οι ίδιες ακριβώς ελλείψεις είχαν παρατηρηθεί και στη Χιλή του Αλιέντε, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή των προϊόντων που παρουσίαζαν έλλειψη είχε αυξηθεί.
Αν και δηλώνει ότι δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ελληνική περίπτωση, η Κούρτσιο υποστηρίζει ότι θα πρέπει να μελετηθούν σε βάθος οι ελλείψεις φαρμάκων, που παρατηρήθηκαν σχεδόν από την αρχή της κρίσης, αλλά και οι ουρές στα ΑΤΜ την εβδομάδα του δημοψηφίσματος.
«Σε πολλές χώρες χρησιμοποιούνται οι ίδιοι μηχανισμοί» μου εξηγεί, θυμίζοντάς μου ένα κοινό μοτίβο που παρατηρήθηκε σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής: ελλείψεις τροφίμων, χρηματισμός μέσων ενημέρωσης και ενίσχυση ακροδεξιών ομάδων.
Το δεύτερο γράφημα που μου δείχνει φαίνεται να διαλύει μία από τις «βεβαιότητες» με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές ανθρώπων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη: ότι η αύξηση του πληθωρισμού συνεπάγεται αναγκαστικά αύξηση της φτώχειας για τον πληθυσμό. Αυτό ακριβώς συνέβαινε στη Βενεζουέλα μέχρι την ανάληψη της εξουσίας από τον Τσάβες.
Ο δείκτης του πληθωρισμού και αυτός της φτώχειας κινούνταν κυριολεκτικά παράλληλα. Στα χρόνια που ακολούθησαν όμως η προστασία των αγαθών πρώτης ανάγκης μέσω του ελέγχου τιμών σήμαινε ότι οι επιπτώσεις του πληθωρισμού σταμάτησαν να περνάνε στην κοινωνία. Η Βενεζουέλα, με πολλές παλινωδίες και αποτυχίες, αποδείκνυε ότι το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό του πληθωρισμού είναι εν τέλει μια απόφαση πολιτική και όχι οικονομική.
Στην ερώτησή μου αν η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση, η απάντησή της είναι κατηγορηματικά «όχι». Για την Κούρτσιο η Βενεζουέλα περνά μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, η αναφορά όμως στον όρο «ανθρωπιστική κρίση» εντάσσεται σε αυτό που χαρακτηρίζει «υβριδικό πόλεμο» ή «πόλεμο τέταρτης γενιάς» –την προσπάθεια επέμβασης, δηλαδή, στο εσωτερικό της χώρας με πρόσχημα την προστασία του πληθυσμού.
Η άποψή της θυμίζει εκ πρώτης όψεως ένα παιχνίδι λέξεων, το οποίο θα ανέμενε κανείς από κάθε οικονομολόγο που βρίσκεται τόσο κοντά στα κέντρα λήψης οικονομικών αποφάσεων στο Καράκας.
Τις τελευταίες εβδομάδες όμως η Κούρτσιο απέκτησε έναν απροσδόκητο σύμμαχο. Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αλφρεντ ντε Ζάγιας, που επισκέφτηκε τη χώρα, επιβεβαίωσε ότι η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση, η οποία όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «ανθρωπιστική κρίση».
Η Βενεζουέλα δεν αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση. Αντιμετωπίζει οικονομικό πόλεμο.