Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Δευτερα 25 Ιουνιου 2018


τι ανθρωποι ειναι οι φασιστες που επιτέθηκαν χτες με μολότοφ στη κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ που λειτουργεί ως κοινωνικό ιατρείο, φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία και ξυλοκόπησαν έναν άνθρωπο του αυτοοργανωμένου χώρου..?
εγκληματιες ειναι ,δεν χρειαζεται πολυ αναλυση
σχολιο.- “Άνθρωποι” και “φασίστες” μέσα στην ίδια πρόταση είναι εξαιρετικά οξύμωρο.
Όταν καταντά κάποιος φασίστας, παραιτείται της ανθρώπινης φύσης. Φασισμός και ανθρωπιά είναι διαμετρικά αντίθετα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καποιο επαναλαμβανουν συνέχεια ότι φταίει ο Τίτο για το Σκοπιανο, ο Τίτο δημιούργησε το πρόβλημα, κ.τ.λ. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να γνωρίζουμε όλη την ιστορία, όλες τις επιστημονικές θέσεις πάνω στο ζήτημα, για να βγάλουμε μια σωστή απόφαση, και να βαδίζουμε προς την σωστή κατεύθυνση. Ειδάλλως θα καταντήσουμε σαν τον Πάγκαλο που είχε πει το 2008 στην τηλεόραση "και τι ζητάνε μερικοί? Να δημιουργηθεί στα βόρεια συνορά μας μια τεράστια Βουλγαρία?" Οχι, πρέπει να θέλουμε αυτό που λένε οι ανιστόριτοι δεξιοί και ναζιστές περί "γυφτοσκοπιανών", και "δε με νοιάζει έμενα τι είναι, μακεδόνες να μην είναι". Άμα είναι έτσι, αργότερα με άλλη κυβέρνηση, οι Σκοπιανοί θα ξαναστήσουν στα Σκόπια αγάλματα του Μέγα Αλέξανδρου, οι δυτικοί αποικιοκράτες για τα δικά τους συμφέροντα θα λένε οτι οι βουλγαροσκοπιανοί είναι απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου, και οσοι αμερικάνοι και ευρωπαίοι δεν ξέρουν να βρουν τη χώρα τους στο χάρτη θα συμφωνούν οτι έτσι είναι! Και να έχεις και τα "αντιεξουσιαστικά" τσουτσέκια της CIA και των αμερικάνων να μας μιλάνε για το "δικαίωμα" "αυτοπροσδιορισμού" και "τι μας νοιάζει εμάς τι έγινε 2.000 χρόνια πριν", και ν τσιμπάνε σε αυτούς τους χαφιέδες διάφοροι αριστεροι, και εκεί που ήμαστε οι συνεχιστές των κυνηγημένων, των δολοφονημένων, των εξόριστων αριστερών, επειδή έλεγαν την Αλήθεια, οι συνεχιστές της μεγάλης διαδήλωσης του ΕΑΜ το 1943, της Σταθοπούλου και των άλλων 17 που σκοτώθηκαν από τα γερμανικά τανκς στην Αθήνα για να μην γίνει η Μακεδονία βουλγαρική, να βρισκόμαστε να απολογούμαστε για την μεγαλύτερη προδοσία μετά το Κυπριακό. Και ο Τζίφρας,  ο χαπακωμένος προδότης και τα τσουτσέκια που τον ακολουθούν, να απολογούνται! Εμείς τι φταίμε? Τέλος πάντων. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να γνωρίζουμε όλη την ιστορική Αλήθεια, όλες τις πλευρές της, για να καταλήγουμε σε σωστά συμπεράσματα. Ειδάλλως θα καταλήξουμε να αποδεχτούμε τις απόψεις των αληταράδων προδοτών δεξιών και ναζιστών, ότι για όλα φταίει ο Τίτο και οι "προδότες κομμουνιστές".


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα πρόκληση χθες, Κυριακή 24 Ιουνίου, από την αστυνομία των Τσίπρα-Τόσκα, που για πολλοστή φορά καλύπτει τραμπούκικες επιθέσεις φασιστών και διώκει αντιφασίστες που αμύνονται.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, πολυπληθής φασιστική συμμορία 30-40 ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων που λειτουργεί ως κοινωνικός χώρος για την υγεία. Οι φασίστες ξυλοκόπησαν επίσης ένα μέλος της κατάληψης.
Αμέσως στην περιοχή συγκεντρώθηκε κόσμος και οι τραμπούκοι τράπηκαν σε φυγή στα γύρω στενά, με τον κόσμο να προσπαθεί να τους εντοπίσει. Ακριβώς εκείνη την ώρα έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας των Τσίπρα-Τόσκα, οι οποίες βοήθησαν στην ασφαλή απομάκρυνση των φασιστών με συλλήψεις έξι αντιφασιστών, που επιχείρησαν να τους κυνηγήσουν.
Ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Πετράλωνα με συνθήματα κατά των φασιστών, και της αστυνομίας και της κυβέρνησης που τους προστατεύουν.
Σχολιο.- οι συλλήψεις ήταν τρείς κι ευτυχώς αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες
Σχολιο.- οι προσαγωγες (και όχι συλληψεις) ηταν 6 και όχι 3 κ αφου πρωτα οδηγηθηκαν στην ΓΑΔΑ, αφεθηκαν ολοι ελευθεροι χωρις κατηγοριες. Το αστικο κρατος εχει συνεχεια...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμαρώνει ο άλλος, που μπήκε στο μαγαζί τ' ανθρώπου κι άρχισε να τον ειρωνεύεται γιατί στον τοίχο είχε κάποιο εικόνισμα. Φυσικά, ο άνθρωπος τον έδιωξε βρίζοντάς τον και ο εξυπνάκιας τον καταγγέλλει δημοσίως εδώ μέσα.
Και δώσ' του τα λάικ και να τα "μπράβο"! Κι από ανθρώπους που μιλάνε για κίνδυνο εκφασισμού! Γιατί μπήκε στο μαγαζί τ' ανθρώπου για να τον χλευάσει, επειδή δεν πιστεύει ό,τι κι ο ίδιος!
Να υποθέσω ότι το ίδιο έκανε όταν πρωτοπήγαν τα παιδιά του σχολείο, όταν πήγε στο Τμήμα να βγάλει ταυτότητα, όταν χρειάστηκε να πάει σ' εκείνο το δικαστήριο. 'Αρχισε να χλευάζει τα κονίσματα στους τοίχους. Εκεί που πράγματι εκφράζουν επιβολή και δεν αποτελούν προσωπική επιλογή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, 25/06 του 1991 ,η Ενωμένη Γιουγκοσλαβια, αποτελεί, πια παρελθόν, Σερβία, Σλοβενία, Κροατία και.. Βόρεια Μακεδονία, σήμερα.
Καλημερα, Γιουγκοσλαβοι, ες.
Καλημερα Έλληνες,δες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να σκοτώνεις τους Παλαιστίνιους το πρωί και να οργανώνεις μια gay pride το απόγευμα, λέγεται. pinkwashing
Και είναι συνηθες στο Ισραήλ.
*Το pink washing έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από πολλές δυτικές χώρες για να αξιοποιηθούν τα ΛΟΑΤ δικαιώματα ως άλλοθι για τις πολιτικές καταστολής και περιστολής δικαιωμάτων που εφαρμόζονται σε άλλους τομείς. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι ΗΠΑ, που κατά τα άλλα παίζουν το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα εξαπολύοντας πολέμους και εξανδραποδίζοντας πληθυσμούς ολόκληρους αμάχων στις εμπόλεμες περιοχές για να διατηρήσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους, και το Ισραήλ, που παρά το γεγονός ότι έχει εξαπολύσει μια επίθεση ενάντια στους Παλαιστινίους με σκοπό το σφετερισμό της γης τους και τον εξοβελισμό τους από τα εδάφη των προγόνων τους, εν τούτοις δίνει δικαιώματα στα ΛΟΑΤ άτομα και με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να ξεπλύνει την εγκληματική του πολιτική.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ οι ΗΠΑ κοβουν τα δεσμα με τις μαριονετες τους
(θα αναλαβει ο χωροφυλακας ,το Ισραηλ)
Συρία
Είστε μόνοι σας, οι Η.Π.Α. λένε στους μισθοφορους ισλαμοφασιστες τους στη Συρια, καθώς ο Assad συνεχίζει να προσβάλει
Τα ρωσικά αεριωθούμενα αεροσκάφη πραγματοποιούν την πρώτη διαδρομή προς τα νοτιοδυτικά καθώς η κυβέρνηση προωθεί την εκστρατεία για την ανάκτηση της στρατηγικής περιοχής



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το βραβειο των χειροτερων τουριστων παντως το παιρνουν οι Ισραηλινοι...
θα μου πεις,εδω εχουν σκοτωσει εν ψυχρω γυρω στους 148 ανθρωπους τους τελευταιους δυο μηνες,εχουν τραυματισει χιλιαδες αοπλους διαδηλωτες,και εχουν κανει 1000αδες ακρωτηριασμενους,και ο πλανητης τους κοιταζει σαν χανος,λετε στις διακοπες τους να ηταν υποδειγμα ευγενειας ?
λοιπον,πριν χρονια,δουλευα ρεσεψιον σε μεγαλο ξενοδοχειο ..ειχαμε γκρουπ απο Ισραηλ επισης ...ξεραμε πως με το που θα ερθουν θα απαιτησουν καλυτερο δωματιο απο αυτο που ειχαν πληρωσει ..παντα συνεβαινε αυτο ..μια μερα που ρωτησα εναν,του λεω,μα γιατι ζητατε καλυτερο αφου πληρωσατε για αλλου τυπου ? μου λεει ,εμεις το δικαιουμαστε '',we are the choosen'' (ειμαστε οι εκλεχτοι)...και του χα πει ''choosen by who?''///αυτη λοιπον η σταση φαινεται παντου οπου πανε
σχολιο.- γελώ γιατί μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγινε επίθεση χθες στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα από 20-30 φασίστες με πέτρες και μολότοφ και χτύπησαν ένα άτομο της ανοικτής συνέλευσης Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου που συνεδρίαζε εκείνη την στιγμή στον χώρο. Μεταφέρεται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο.
Η φωτιά έσβησε ενώ 3 από τα άτομα της συνέλευσης που τους πήραν στο κυνήγι προσήχθησαν από τους μπάτσους.
Μαζευτηκαι κόσμος στο ΠΙΚΠΑ  για συμπαράσταση!''



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Για πολλά χρόνια, ο Γερμανός ακαδημαϊκός Volker Perthes συμμετείχε μαζί με την CIA στην προετοιμασία του πολέμου κατά της Συρίας. Διευθύνει την ισχυρότερη ευρωπαϊκή ομάδα προβληματισμού, την Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP) και παρίσταται εξ ονόματος των Ηνωμένων Εθνών στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη.

Το 2008, καθώς η CIA προετοιμάζει τον συριακό «εμφύλιο πόλεμο», ο Volker Perthes προσκαλείται από το ΝΑΤΟ στην ετήσια συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Συμμετέχει με έναν Σύρο αξιωματούχο της CIA, τον Bassma Kodmani. Εξηγούν στους συμμετέχοντες όλο το ενδιαφέρον για τη Δύση να ανατραπεί η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας και να τοποθετηθούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην εξουσία. Έχοντας υιοθετήσει τη διπλή γλώσσα της Αδελφότητας, έγραψε το 2011 ένα άρθρο στην εφημερίδα New York Times για να κοροϊδέψει τον Πρόεδρο Άσαντ ο οποίος πιστεύει ότι διακρίνει μια «συνωμοσία» εναντίον της χώρας του. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, συμμετείχε σε μια συνάντηση των Τούρκων εργοδοτών που διοργάνωσε το αμερικανικό ιδιωτικό πρακτορείο πληροφοριών Stratfor. Παρουσιάζει στους συνομιλητές του τους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα μπορούν να κλέψουν στη Συρία.

Διευρύνοντας αυτό το έργο, η Γερμανία διοργάνωσε συνάντηση των Φίλων της Συρίας στο Αμπού Ντάμπι υπό την προεδρία ενός από τους διπλωμάτες της, Clemens von Goetze(διευθυντής του 3ου Τμήματος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών). Ο τελευταίος καταμέρισε τις μελλοντικές παραχωρήσεις εκμετάλλευσης που θα απονέμονταν στους νικητές όταν το ΝΑΤΟ θα ανέτρεπε τη Συριακή Αραβική Δημοκρατία

https://iskra.gr/%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1/

σχολιο.- Καλα τα λεει ε ? Στην αρχη νομισαν οτι θα σκισουν οι ισλαμοφασιστες της CIA, και θα μοιρασουν μετα τα γερμανα τη λεια μαζι με τα Τουρκα. Ο Ερντο μπηκε με φουρια στον πολεμο στο πλευρο των ισλαμοφασιστων της Συριας, και οταν τους πελεκησε ο Ασαντ με τους Ρωσους εμεινε με ενα εκατομμυριο απο αυτους στην τουρκια να τους ταιζει. Ετσι η κυρα Μερκελ ανοιξε τα συνορα...και οι ΜΚΟ αρχισαν τα δακρυα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλία παραβιάζει συστηματικά το δημοσιονομικό σύμφωνο της ΟΝΕ παρουσιάζοντας ελλείμματα πάνω από το 3% αλλά μπορεί και επιβάλλει δεσμεύσεις σε μια χρεοκοπημένη χώρα για εξοντωτικά πλεονάσματα μέχρι το 2060. Γιατί έτσι είναι η ισοτιμία των χωρών μελών στην πατρίδα μου την ΕΕ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Άναυδος είδε ο χειμαζόμενος Ελληνικός λαός την κλίκα των μεγαλύτερων ίσως πολιτικών απατεώνων που έχει περάσει από την Ελληνική πολιτική σκηνή να πανηγυρίζουν στο Ζάππειο γιατί ένας καραγκιόζης της «Αριστεράς» ξαναφόρεσε γραβάτα κατόπιν της «δικαίωσης» των αγώνων(!), αυτού και της κουστωδίας του, στην δήθεν εξασφάλιση της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας της χώρας, όπως θρασύτατα δήλωσε χωρίς ίχνος ντροπής στα άθλια κανάλια που επίσης πανηγύριζαν.
Μας έβαλαν στα μνημόνια το 2010 με χρέος 120% και λένε ότι βγαίνουμε(!) με χρέος 180%!!!
Σε απόλυτους αριθμούς το χρέος το 2010 που ήταν 300 δισ. ευρώ το είπαν μη Βιώσιμο, τώρα το 2018 που είναι 343 δισ. ευρώ, το χαρακτηρίζουν Βιώσιμο!!!!!!
Και αυτό, μπροστά σε ένα λαό που βλέπει:
• τα παιδιά του να μεταναστεύουν μαζικά στην Ευρώπη για να εξαργυρώνουν τα πτυχία τους σαν γκαρσόνια στο Λονδίνο και τις άλλες Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις,
• τους συνταξιούχους να πένονται όσο ποτέ στη ζωή τους και να μην εισπράττουν πια ούτε τις καταβολές που με τόσες θυσίες έκαναν στη ζωή τους ακριβώς για να μην ψωμολυσσάνε όπως τώρα,
• τους άνεργους να πολλαπλασιάζονται στην πράξη (ανεξάρτητα από το τι λένε οι επίσημες στατιστικές της πλάκας που θεωρούν πρόοδο στο μέτωπο της ανεργίας αν κάποιος εργάζεται για το «χαρτζηλίκι» της μερικής απασχόλησης που έχει φουντώσει στη χώρα μας),
• τους αρρώστους που συνωστίζονται σε άθλιες ιδιωτικές κλινικές για να γλιτώσουν το ακόμη αθλιότερο σήμερα σύστημα Υγείας, μήπως σώσουν τη ζωή τους,
• τους μαθητές και τους φοιτητές που σκοτώνονται κάτω από άθλιες συνθήκες για άχρηστα πια πτυχία που χρησιμεύουν μόνο για κορνίζες.
• Και φυσικά πανηγύριζαν και οι «προστάτες» του Ελληνικού προτεκτοράτου μαζί με τους γραβατωμένους «αριστερούς». Μόνο που αυτοί είχαν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν γιατί αφού άρπαξαν τα πάντα, αφαίμαξαν τον Ελληνικό λαό όσο κανένα άλλο λαό, υποχρεώνοντάς τον σε μια κρίση ακόμη μεγαλύτερη και από τη Μεγάλη κρίση του 1929, τον εξανάγκασαν τώρα, για πολλές δεκαετίες στο μέλλον, να ξεπληρώνει το χρέος που του φόρτωσαν, χωρίς να δεχτούν να μειώσουν ούτε κατά ένα ευρώ τις απαιτήσεις τους..
Αυτό το … Λατινοαμερικάνικο “επίτευγμα” οι άθλιοι αυτοί δοσίλογοι αποκαλούν αποκατάσταση της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας! Ούτε στη χούντα...."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών / Halkların Demokratik Partisi – HDP παρά τη δίχως προηγούμενο καταστολή από το καθεστώς Ερντογάν με τους ηγέτες του στη φυλακή απέσπασε στις χθεσινές εκλογές πάνω από 11,5 % Υπερβαίνοντας και πάλι το όριο του 10% για είσοδο στη βουλή, το HDP δείχνει τους βαθείς δεσμούς του με τον κουρδικό λαό και τους Τούρκους προοδευτικούς παραμένοντας περήφανα όρθιο, δυσκολεύοντας τα σχέδια του Ερντογάν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το υβρίδιο ο ανεπάγγελτος ξερόλας βουτυρομπεμπές κωστάκης ζαχαριάδης-ζαιϊκος κλώνος- εχει ιδανικά μαγουλάκια γιά σφαλιάρες



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσιπροζαίοι Ο βασιληάς σας είναι γυμνός και φαίνεται το κωλαράκι του



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταδικάζουμε τη στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των Μέσων Μαζικής ενημέρωσης! Στη χθεσινή συγκέντρωση πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν χιλιάδεςκόσμου για να διαδηλώσουν κατά της ενδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών! Άνθρωποι κάθε ηλικίας, κυρίως νεολαία, οικογενειάρχες, φοιτητές, εργαζόμενοι, ήταν όλοι εκεί! Και τα ΜΜΕ δεν έδειξαν ούτε ένα πλάνο!!! Αντ' αυτού επικεντρώθηκαν μονάχα σε κάτι μικροεπεισόδια στο τέλος της πορείας στα γραφεία των ΑΝΕΛ- τα οποία ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ- δείχνοντας έτσι ότι ΔΕΝ θέλουν να προβάλουν καμία εικόνα υγιούς αντίδρασης για το θέμα της ονομασίας!...Δεν θα τους περάσει όμως! Ο κόσμος πλέον ξύπνησε!
Ενωμένοι Μακεδόνες – Συγκεντρωση και πορεια διαμαρτυριας για τη Μακεδονια μας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΜΠΑΡΣΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΓΙΝΕ ΕΣΥ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το καθεστώς του ισλαμοφασιστα σουλτανου Ερντογάν και οι υπερεξουσίες του προέδρου
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 07:59
Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανεξελέγη την Κυριακή από τον πρώτο γύρο πρόεδρος για δεύτερη συναπτή θητεία, με το σύνολο της εκτελεστικής εξουσίας να περνάει στα χέρια του, υποσκελίζοντας την δηθεν αναζωογονημένη αντιπολίτευση στις πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, έπειτα από μάλλον τυπικη μάχη.
Ο ισλαμοφασιστας σουλτανος Ερντογάν, ο οποίος «βασιλεύει» στην Τουρκία εδώ και 15 χρόνια κι επανεξελέγη για νέα, πενταετή θητεία, πανηγύρισε τη νίκη του απευθυνόμενος τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στους χιλιάδες συγκεντρωμένους οπαδούς του από το μπαλκόνι των κεντρικών γραφείων του ισλαμοφασιστικού κόμματός του στην Άγκυρα, υποσχόμενος να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του.
«Ο νικητής αυτών των εκλογών είναι η δημοκρατία, είναι η λαϊκή βούληση. Ο νικητής αυτών των εκλογών είναι καθένας από τα 81 εκατομμύρια συμπολίτες μας» ειπε ψευδομενος αισχρα ο ισλαμοφασιατς σουλτανος Ερντογάν, επευφημούμενος ηχηρά από τους καθυστερημενους ισλαμοφασιστες υποστηρικτές του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK).
Ο Ερντογάν επέμεινε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να «απελευθερώνει εδάφη στη Συρία», ώστε οι «φιλοξενούμενοί μας» -οι Σύροι πρόσφυγες- να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ασφάλεια, ενώ διεμήνυσε επίσης ότι η Τουρκία θα δράσει πιο αποφασιστικά εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων.
Η τουρκική εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι ο Ερντογάν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψήφων, κάτι που του επιτρέπει να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, κατανικώντας την αντίσταση του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Μουχαρέμ Ιντζέ.
Ο πιο ισχυρός ηγέτης μετά τον Κεμάλ
Ο σουλτανος Ερντογάν έχει πλέον χαρακτηριστεί ως ο πιο ισχυρός Τούρκος ηγέτης μετά τον ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας, τον Μουσταφά Κεμάλ. Μεταμόρφωσε την Τουρκία προωθώντας την εκτέλεση μεγάλων έργων υποδομής, επιτρέποντας πολύ πιο ελεύθερη έκφραση της ισλαμικής πίστης, και μετατρέποντας την Άγκυρα σε παίκτη-κλειδί στο διεθνές διπλωματικό σκηνικό.
Αλλά οι επικριτές του κατηγορούν τον 64χρονο «σουλτάνο» για αυταρχική παρέκκλιση, ειδικά μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, την οποία ακολούθησαν μαζικές εκκαθαρίσεις και συλλήψεις που σάρωσαν τους αντιπολιτευόμενους, τους αντιφρονούντες, τους δημοσιογράφους--και θορύβησαν την Ευρώπη.
Η νίκη του Ερντογάν στις εκλογές της Κυριακής εδραιώνει ακόμα περισσότερο την εξουσία του, έπειτα από αυτήν την κρίσιμη αναμέτρηση που σηματοδότησε τη μετάβαση στο προεδρικό σύστημα. Ο πρόεδρος της χώρας συγκεντρώνει πλέον το σύνολο των εκτελεστικών εξουσιών, μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος που εγκρίθηκε στο δημοψήφισμα που διεξήχθη πέρυσι, παρότι με μικρή διαφορά.
Το νέο προεδρικό σύστημα
Ο Ερντογάν παρουσιάζει το νέο, προεδρικό σύστημα ως απόλυτα απαραίτητη μεταρρύθμιση προκειμένου να αποκτήσει η Τουρκία σταθερή κυβέρνηση. Οι επικριτές του βλέπουν στην εκτελεστική προεδρία που θα αναλάβει την αντανάκλαση της βούλησής του να μονοπωλήσει την εξουσία. Με βάση το αναθεωρημένο Σύνταγμα της Τουρκίας, ο θώκος του πρωθυπουργού καταργείται, ενώ ο πρόεδρος θα μπορεί να κυβερνά με διατάγματα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαλβίνι: Νότια της Λιβύης τα hotspot και όχι εντός Ιταλίας
 Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 17:07
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι, κατά την σημερινή επίσκεψή του στην Τρίπολη κατέστησε σαφές ότι η χώρα του απορρίπτει τη δημιουργία νέων hotspots στην επικράτειά της και προτείνει να δημιουργηθούν στα σύνορα, νότια της Λιβύης.
Σύμφωνα με τον Σαλβίνι, η πρόταση αυτή αποσκοπεί στο να μην παραλύσει, η Τρίπολη, από την μεγάλη έλευση μεταναστών και αιτούντων άσυλο. Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του θα παρουσιάσει την πρόταση αυτή στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, την ερχόμενη Πέμπτη.
Ο αντιπρόεδρος της λιβυκής κυβέρνησης Αχμέντ Μαϊτέκ απάντησε, από την πλευρά του, ότι «η δημιουργία hotspot στην επικράτεια της χώρας του απαγορεύεται από τον νόμο».
Ο Σαλβίνι, παράλληλα, τόνισε ότι η Ιταλία θα είναι στο πλευρό της Λιβύης, με τεχνική και οικονομική υποστήριξη, για να ενισχυθεί η ασφάλεια στη Μεσόγειο, με στόχο την ευρύτερη αύξηση της διμερούς συνεργασίας. Τον Σεπτέμβριο, επίσης, ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να οργανωθεί, στην Τρίπολη, σύνοδος με θέμα την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.
«Θα υποστηρίξουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι η σύνοδος αυτή πρέπει να γίνει στην Τρίπολη, διότι τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπισθούν και να λυθούν στη Λιβύη και όχι σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», είπε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανάληψη ευθύνης από την ακροδεξια Κρυπτεια για την επίθεση στην αντιεξουσιαστικη κατάληψη ΠΙΚΠΑ Καλλιθέας
 Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 14:42
Με τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα το μεσημέρι της Δευτέρας η ακροδεξιά ομάδα «Κρυπτεία» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ στο υπό κατάληψη κτήριο του πρώην ΠΙΚΠΑ Καλλιθέας.
Το βράδυ της Κυριακής ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε με πέτρες και βόμβες μολότοφ στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων που λειτουργεί ως κοινωνικός χώρος για την υγεία και βρίσκεται  στην οδό Τιμοδήμου στο νούμερο 12.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Το κεντροαριστερο Δημοκρατικο κομμα χάνει παραδοσιακά του προπύργια στον β΄γύρο των δημοτικών εκλογών
 Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 13:42
Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα έχασε σημαντικές πόλεις στις οποίες κυβερνούσε επί δεκαετίες κατά τον χθεσινό δεύτερο γύρο των ιταλικών δημοτικών εκλογών.
Πιο συγκεκριμένα, στην κεντρική περιφέρεια της Τοσκάνης οι Δημοκρατικοί έχασαν την μάχη στις πόλεις Πίζα, Σιένα και Μάσα, στις οποίες υπερίσχυσε ο υποψήφιος της δεξιάς.
Στην βόρεια Ιταλία η πόλη Ίμολα περνά από την διαχείριση της κεντροαριστεράς σε εκείνη της αριστερας των Πέντε Αστέρων, τα οποία στον Νότο κερδίζουν και στο Αβελίνο. Χάνουν όμως την Ραγκούζα της Σικελίας, στην οποία είχαν κυβερνήσει τα τελευταία πέντε χρόνια.
Το Δημοκρατικό Κόμμα κατάφερε να διατηρήσει την δημαρχεία στην πόλη της Ανκόνα και μπόρεσε να υπερισχύσει και στο λιμάνι του Μπρίντιζι της Απουλίας.
Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι η Λέγκα και η δεξιά καταφέρνουν να αυξήσουν σημαντικά τα ποσοστά τους, ότι τα Πέντε Αστέρια διαθέτουν σαφώς μικρότερη δύναμη σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου και επιβεβαιώνουν την βαθιά κρίση που διέρχεται η ιταλική κεντροαριστερά του Δημοκρατικου κομματος.
Αναμένονται τώρα πρωτοβουλίες από μέρους στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος με στόχο την έναρξη νέας πολιτικής φάσης σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια νέα επαφή με την εκλογική βάση του κόμματος που ίδρυσε πριν από έντεκα χρόνια ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης, ο Βάλτερ Βελτρόνι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Στο 86,82% το ποσοστό συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές
 Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 19:21
Το ποσοστό συμμετοχής στις στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ανήλθε στο 86,82%, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.
Ελαφρώς πιο αυξημένο ήταν το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές που ανήλθε στο 87%.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κόντε: «Πρέπει να ξεπερασθεί το κριτήριο της χώρας πρώτης άφιξης»
 Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 18:43
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, πριν εισέλθει στην ευρωπαϊκή σύνοδο για το μεταναστευτικό, δήλωσε ότι «πρέπει να ξεπερασθεί το κριτήριο της χώρας πρώτης άφιξης» και ότι «χρειάζεται ριζική αλλαγή στην προσέγγιση του όλου θέματος».
Η Ρώμη, με την πρότασή της, ζητά «κοινή ευθύνη των ευρωπαϊκών χωρών σε ό,τι αφορά τους ναυαγούς», κάτι που σημαίνει ότι μετανάστες και πρόσφυγες θα πρέπει να αποβιβάζονται σε όλες τις μεσογειακές χώρες της Ένωσης.
Παράλληλα ζητά την δημιουργία κέντρων στην Λιβύη και τον Νίγηρα, όπου να εξακριβώνεται ποιος μπορεί να λάβει πολιτικό άσυλο στην Ευρώπη και ποιος θα πρέπει να επιστρέψει στη χώρα καταγωγής του.
Η βασική ιδέα της ιταλικής πρότασης, σύμφωνα με τους σχολιαστές, είναι ότι η άφιξη στην Ιταλία ενός μετανάστη ή πρόσφυγα θα πρέπει να σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται στην ευρωπαϊκή επικράτεια, με όλες τις ευθύνες που αυτό συνεπάγεται, δηλαδή με τη δυνατότητα να σταλεί υποχρεωτικά σε οποιαδήποτε χώρα μέλος της Ένωσης. Σε αντάλλαγμα η Ρώμη φέρεται διατεθειμένη να δεχθεί τη δυνατότητα επιστροφής σ' αυτή που μέχρι σήμερα ονομάζεται «χώρα πρώτης εισόδου», ενός αριθμού προσφύγων που στο μεταξύ έχουν μετακινηθεί προς άλλα κράτη μέλη.
Η ιταλική πρόταση, όπως είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζουζέπε Κόντε, ξεπερνά οριστικά τον Κανονισμό του Δουβλίνου, ο οποίος αντιμετώπιζε το θέμα με την λογική κατάστασης έκτακτης ανάγκης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Βουλευτής του Ερντογάν χτύπησε φιλοκούρδους
 Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 15:38
Στην πόλη Ούρφα καταγράφηκαν τα πρώτα παρατράγουδα της εκλογικής διαδικασίας στην Τουρκία.
Χρήστες του Twitter ανήρτησαν φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τον βουλευτή του Ερντογάν, Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, να χτυπά παρατηρητές του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.
Σε άλλα πλάνα συγγενείς του Γιλντίζ φέρονται να ψηφίζουν μαζικά και να ρίχνουν επιπλέον ψηφοδέλτια στις κάλπες.
Καταγγελίες έχουν γίνει και για οπαδούς του ΜΗΡ ότι προσπάθησαν στο Ντιγιάρμπακιρ να περάσουν 1.000 προσημειωμένα ψηφοδέλτια σε εκλογικό κέντρο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Γιατί ο Ερντογάν κέρδισε και πάλι;» διερωτάται η γερμανική Handelsblatt
 Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 23:36
«Αλλά γιατί ο Ερντογάν κέρδισε και πάλι;» διερωτάται η γερμανική Handelsblatt . «Ένα σημαντικό θέμα ήταν η οικονομία. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξάνεται, αλλά με υψηλό τίμημα. Επειδή η ανάπτυξη χρηματοδοτήθηκε από το χρέος, ο πληθωρισμός σημείωσε έντονη άνοδο και η λίρα εξασθένησε με τη σειρά της. Οι τιμές για βασικά τρόφιμα όπως τα κρεμμύδια ή οι πατάτες έχουν τετραπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο.
Πολλοί κατηγορούσαν τον Ερντογάν και την ηγετική του ομάδα. Αλλά ακόμα κι αν οι ψηφοφόροι φοβόντουσαν έναν οικονομικό εκτροχιασμό , προφανώς δεν εμπιστεύονταν τα υπόλοιπα κόμματα να λύσουν το πρόβλημα.
Αυτό αποδείχθηκε στην προεκλογική εκστρατεία. Όλοι οι υποψήφιοι έλεγαν ότι ήθελαν να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα. Αλλά κανείς δεν εξήγησε πώς ήθελε να το κάνει αυτό. Σε τέτοιους αβέβαιους χρόνους, πολλοί προτίμησαν τους συντηρητικούς : καμία αλλαγή στην πολιτική ηγεσία. Με άλλα λόγια, πολλοί ψηφοφόροι μπορεί να κατηγόρησαν προεκλογικά τον Ερντογάν και το ΑΚΡ για τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα. Ταυτόχρονα, ωστόσο, η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να εμπιστεύεται μόνο τον ίδιο και το κόμμα του για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
«Αλλά ο Ερντογάν πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό. Ανέβασε εκατομμύρια φτωχών Τούρκων στη μεσαία τάξη και τους έδωσε μια θέση στα μεσαία στρώματα της κοινωνίας» γράφει η γερμανική Handelsblatt .
Επιπλέον, «ενώ ο Ιντσέ τόνισε στην εκλογική του εκστρατεία ότι ήθελε να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Δύση, ο Ερντογάν ακολουθεί μια διαφορετική πορεία για 16 χρόνια. Ο ισχυρότερος άνθρωπος της χώρας απεικονίζεται ως ένας άνθρωπος προδομένος από τις ελίτ, ο οποίος αντιτίθεται στην «κακή Δύση» και αναδεικνύει την Τουρκία σε νέα δύναμη στην περιοχή. Σίγουρα μπορεί στη Δύση να μην συμμεριζόμαστε αυτή την άποψη - αλλά στην Τουρκία είναι πλειοψηφούσα» τονίζει η γερμανική εφημερίδα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ενώ ο Ζαεφ μιλα για «Μακεδονικες εταιριες». Καθολικο «όχι» στην συμφωνια των Πρεσπων από τους Μακεδονες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μινι συνοδος χωρις αποφασεις. Η Μερκελ θελει διμερεις συμφωνιες  (ο καθενας μονος του) για το λαθρομεταναστευτικο και Hotspot εκτος Ε.Ε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


«Βομβα» Κοντε (πρωθυπουργος Ιταλιας). Να καταργηθει το «Δουβλινο» και ολες οι χωρες της ΕΕ να δεχονται λαθρομεταναστες.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ζαεφ γνωστοποιησε ότι ολοι οι ιδιωτικοι οργανισμοι, οργανωσεις, εταιριες και συλλογοι της χωρας του θα αποκαλουντε μονο «μακεδονικοι», και τον ορο «βορειομακεδονικοι» θα χρησιμοποιουν μονο αποκλειστικα οι κρατικοι οργανισμοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1,5 τρις ευρώ η ζημιά των μνημονίων
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Βίτορ Κονστάντσιο, παραδέχθηκε πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι:
«Η λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα με τα μνημόνια ήταν υπερβολική, τα δύο πρώτα προγράμματα υποεκτίμησαν το κόστος της προσαρμογής και ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε η ΕΚΤ, ούτε το ΔΝΤ θεώρησαν ποτέ πιθανή μια...
πτώση 25% του ΑΕΠ της Ελλάδας!».
Έτσι απλά, τόσο κυνικά και ξεδιάντροπα,
επιβεβαίωσε την πρωτοφανή οικονομική καταστροφή, για χώρα που δεν βρίσκεται σε πόλεμο, με ό,τι αυτή συνεπάγεται άμεσα και μακροπρόθεσμα για το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού.
Με τα έως τώρα «προγράμματα διάσωσης» δεν είναι μόνο το ΑΕΠ που μειώθηκε 25%.
Μετά από 8 χρόνια μνημονίων, το χρέος εκτινάχθηκε στο 180% του ΑΕΠ, από 127% που ήταν πριν την κρίση, και χάθηκε συνολικά περί το 1,5 τρις ευρώ!
Συγκεκριμένα, 700 δις είναι η αξία των ακινήτων που χάθηκε, 350 δις ο παραγόμενος πλούτος που καταστράφηκε από τις μνημονιακές πολιτικές, 230 δις τα χρέη των πολιτών και των επιχειρήσεων προς τράπεζες, εφορίες, ταμεία. Εάν συνυπολογίσουμε και τις ζημιές από το περιβόητο PSI του Βενιζέλου σε πολίτες και ταμεία, τη ζημιά στα έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία από τη μετανάστευση 450.000 Ελλήνων στο εξωτερικό (χωρίς να υπολογίσουμε άλλες επιπτώσεις από την απώλεια αυτού του νεαρού, υψηλού επιπέδου εργατικού δυναμικού) και τα 47 δις μέτρα που αδίστακτα μας επέβαλαν, τότε η καταστροφή ξεπερνά το 1,5 τρις ευρώ!
Και φυσικά γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα λεφτά των δανείων δεν διοχετεύθηκαν στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, αλλά στην πληρωμή και διάσωση των ξένων τραπεζών, κυρίως γερμανικών και γαλλικών.
Τα παραπάνω νούμερα καταδεικνύουν τα βάσανα που πέρασε και περνά η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, που αν κάτι τον κράτησε όρθιο είναι η τεράστια αλληλεγγύη που έχει επιδείξει. Να είναι πάντως όλοι οι «εταίροι» μας και οι ντόπιοι συνεργάτες τους σίγουροι ότι δεν ξεχνάμε τι έχει συμβεί έως τώρα και ότι πάλι θα έρθει η στιγμή των μεγάλων κοινωνικών και εργατικών αγώνων για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Δημοκρατία της Αμπχαζίας αναγνωρίστηκε και από τη Συρία!
Η σημερινή Δημοκρατία της Αμπχαζίας ήταν ένα μεγάλο κέντρο του Ελληνισμού στη Σοβιετική Ένωση, που δυστυχώς σήμερα έχει πολύ λίγους Έλληνες.
Εκεί η ελληνική εφημερίδα "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΠΝΑΣ" σηματοδοτούσε την πρόοδο του Ελληνισμού...
Μετά τη Ρωσία, τη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα και χώρες που αντιστέκονται στους ιμπεριαλιστές... κι η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Αμπχαζίας!
Στην Ελλάδα αναγνωρίζουμε τα Νατοϊκά προτεκτοράτα της "Β. Μακεδονίας", αύριο το "Κόσοβο" και λίαν συντόμως τη "Β. Κύπρο" κι άντε να πουλήσουμε την Κύπρο μας με τη "Διζωνική"... Νεοραγιαδισμός...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ασάντ αρνήθηκε την βοήθεια της Δύσης στην ανοικοδόμηση τη Συρίας
Blagoveshchensk, 24 Ιουνίου - RIA Novosti. Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση της Συρίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ-Ασάντ σε...συνέντευξή του στο πρόγραμμα "αποτελέσματα της εβδομάδας με την Irada Zeynalova  [1]   " στο κανάλι NTV.
Ο αρχηγός του κράτους επανέλαβε τα λόγια κάποιων πολιτικών ότι η Δαμασκός δεν θα επικουρείται ενώ η σημερινή κυβέρνηση είναι στην εξουσία, ως  "τις καλύτερες δηλώσεις της Δύσης για όλες τις ώρες του πολέμου στη Συρία".
Τόνισε ότι δεν πρόκειται να προσελκύσει  την Ευρώπη και τις "ΗΠΑ σε έργα ανασυγκρότησης.
"Απλά δεν θα τους επιτρέψουμε  να το κάνουν. Θα έρθουν με τα λεφτά ή όχι; Θα προσφέρουν δάνεια, δωρεές ή επιχορηγήσεις, οτιδήποτε--δεν χρειαζόμαστε τη Δύση. Η Δύση απέχει πολύ από την έννοια της "ειλικρίνειας": δεν δίνουν, παίρνουν μόνο, "-εξήγησε ο Πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον Σύριο ηγέτη, η χώρα θα βασιστεί μόνο στις δικές της δυνάμεις, σε δύσκολες καταστάσεις-με την βοήθεια των φίλων της. "Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ανοικοδόμηση της Συρίας, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας", ανέφερε σε συνέντευξή του.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι πολλές Ευρωπαϊκές εταιρείες προσπαθούν να καθιερώσουν δραστηριότητες στην Συριακή Δημοκρατία της Συρίας, αλλά καθοδηγούνται αποκλειστικά από την επιθυμία να κερδίσουν. Αυτή η επέκταση υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, αλλά μέχρι στιγμής δεν γίνονται δεκτές , πρόσθεσε ο Άσαντ.
"Οταν πρόκειται για την ανοικοδόμηση της χώρας μετά τον πόλεμο, μιλάμε  για, 400.000.000.000 συν ή μείον είναι περίπου το σύνολο της αγοράς, είναι μια ολόκληρη οικονομία, είναι μια επένδυση», είπε.
Τον Απρίλιο, αναφέρθηκε ότι η Συριακή κυβέρνηση θα χορηγήσει προτιμήσεις σε Ρωσικές εταιρείες που θα συμμετέχουν στην αποκατάσταση των υποδομών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανασυγκρότηση του οικονομικού συγκροτήματος της χώρας μπορεί να διαρκέσει έως και 15 χρόνια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαπραγμάτευση με τους Αμερικανούς; Θα ήταν ένα συνολικό και ένα πλήρες χάσιμο χρόνου...
Το Λιοντάρι της Συρίας ο Προεδρος Μπασαρ αλ Ασαντ στο ρωσικό κανάλι NTV: "Διαπραγμάτευση με τους Αμερικανούς; Θα ήταν ένα συνολικό και ένα πλήρες χάσιμο χρόνου...
Το πρόβλημα με τον Λευκό Οίκο είναι ότι οι Αμερικανοί πρόεδροι δεν ελέγχουν ποτέ πραγματικά την πολιτική τους, επηρεάζονται συνεχώς, μερικές φορές κρατιούνται υπό πλήρη έλεγχο από ισχυρά λόμπι και εταιρείες, μπορούν να σας πουν αυτό που θέλετε να ακούσετε αυτή τη στιγμή, αλλά στη συνέχεια φθάνει η στιγμή που θα καταπιούν τα δικά τους λόγια...
Δεν είμαστε προκατειλημμένοι εναντίον Αμερικανών επειδή είναι Αμερικανοί, αλλά δεν πιστεύουμε ότι τώρα οι διαπραγματεύσεις μαζί τους μπορούν να οδηγήσουν σε οτιδήποτε χρήσιμο..."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοινή Επιτροπή Ελλήνων και "Μακεδόνων" (Β. Μακεδονία) θα συγγράψουν τα νέα βιβλία ιστορίας χωρίς "αλυτρωτισμούς"...
...ανακοίνωσε ο πρωτομάστορας του "αντιεθνικισμού" κύριος Κοτζιάς
«Το πρωτο βημα για να καταστρεψεις ένα εθνος, είναι να διαγραψεις τη μνημη του. Να καταστρεψεις τα βιβλια του, την κουλτουρα του, την ιστορια του. Μετα να βαλεις καποιον να γραψει νεα βιβλια, να κατασκευασει μια νεα παιδεια, να επινοησει μια νεα ιστορια…
Δεν θα χρειαστει πολύ καιρο για να αρχισει αυτό το εθνος να ξεχνα ποιο είναι και ποιο ηταν. Ο υπολοιπος κοσμος γυρω του θα το ξεχασει ακομα πιο γρηγορα…
Μιλαν Κουντερα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενέθλια μέρα για τον Τζορτζ Όργουελ, του αγαπημένου παιδιού της αστικής διανόησης,της Βασιλικής Ακαδημίας και του BBC.
Αξιωματικός της Βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας, σε Ινδία και Βιρμανία, ξεκίνησε το συγγραφικό του έργο, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία το 1933. Η δόξα και ο πλούτος ήρθαν το 1944 με την Φάρμα των Ζώων και το 1949 με το 1984. Η σαφής αναφορά του στη σοβιετική ηγεσία και οι ευθείς αντικομμουνιστικές τοποθετήσεις του, βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση στο αντίστοιχο "φτωχό και ανεπαρκές" λογοτεχνικό περιβάλλον. Ήταν τόσο έντονο το αντικομμουνιστικό μένος του, που το 1949 (όταν εξέδωσε το 1984), συνεργάστηκε με τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και τους παρέδωσε λίστα με 38 ονόματα κομμουνιστών μεταξύ των οποίων είναι ο γνωστός ηθοποιός Τσάρλι Τσάπλιν, ο συγγραφέας Τζ. Μπ. Πρίστλεϊ, ο ηθοποιός Μάικλ Ρεντγκρέιβ, ο ιστορικός Ε.Ι. Καρ, ο ιστορικός και βιογράφος του Τρότσκι Α. Ντόιτσερ, ακόμα και ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Τομ Ντρίμπεργκ! Μάλιστα ο Όργουελ στις σημειώσεις που κρατούσε στο προσωπικό του σημειωματάριο** έβαζε και ιδιαίτερους χαρακτηρισμούς: "κρυπτοκομμουνιστής", "πράκτορας", "συνοδοιπόρος", "συμπαθών" κτλ. Σε πολλά ονόματα, δε, είχε δίπλα και τον χαρακτηρισμό "Εβραίος", "Πολωνοεβραίος" κτλ! Αυτός ο προσανατολισμός του βέβαια, είχε φανεί από το 1938, με το Πεθαίνοντας στην Καταλονία. Όσοι είχαν την "ευκαιρία" και την αντοχή να το διαβάσουν, θα καταλαβαίνουν τι ακριβώς εννοώ.

Ο Όργουελ ήταν σαφώς αριστερός κατά τη δεκαετία του 1930 και εντάχθηκε στο φιλοτροτσκιστικό Ανεξάρτητο Εργατικό Κόμμα, ως μέλος του οποίου βρέθηκε και στην Καταλωνία κατά τον ισπανικό Εμφύλιο. Μετά από την ένοπλη αντιπαράθεση του Κ.Κ. και της δημοκρατικής κυβέρνησης από τη μια, και των αναρχικών και των φιλοτροτσκιστών του POUM (αδελφό κόμμα με το αγγλικό ΑΕΚ, τους έλληνες αρχειομαρξιστές κ.λπ.), από την άλλη, ο αντισταλισμός του εξελίχθηκε σε αντικομμουνισμό. Στις μυστικές υπηρεσίες εντάχθηκε ήδη από τα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν εργαζόταν στην προπαγάνδα του ΒΒC. Μετά τον πόλεμο τάχθηκε ανοιχτά ακόμη και κατά της κυβέρνησης του Εργατικού Κόμματος που λόγω των εθνικοποιήσεων τη χαρακτήριζε φιλοσταλινική κ.λπ. κ.λπ. Ανάλογη εξέλιξη είχε και μεγάλο μέρος του ΑΕΚ, το ισπανικό POUM, οι αρχειομαρξιστές και γενικώς αυτή η τάση που εντάχθηκε στην ακραία αντικομμουνιστική πτέρυγα της σοσιαλδημοκρατίας.
Σχολιο.- την ιδια περιπου εξελιξη ειχε και το κομμα του ΚΩΣΤΑ ΣΠΕΡΑ μετα το φευγιο του απο την ΓΣΕΕ......απο το 25 και μετα ιδρυσε το ΑΕΚ.....που οι περισσοτεροι περασαν στην 3Ε του Μερκουρη το 37.......μεχρι την εκτελεση του απο την ΟΠΛΑ το 44........
Σχολιο.- To Ανεξάρτητο Εργατικό Κόμμα των Σπέρα-Φανουράκη-Γιαννουλάτου (που δεν είχε καμιά σχέση με το ομώνυμο αγγλικό) ιδρύθηκε το 1922, ως μετεξελιξη ομάδας που έφυγε από το ΣΕΚΕ το 1920. Συνεργάστηκε με το ΣΚΕ του Γιαννιού το 1923 και στα 1925 ο Σπέρας ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των στελεχών του ΚΚΕ για το Μακεδονικό.Το ΑΕΚ ουσιαστικά έπαψε να λειτουργεί από την περίοδο της δικτατορίας Πάγκαλου και οι ηγέτες του εξελίχθηκαν σε συντηρητικούς εργατοπατέρες. Στο Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Μερκούρη ξέρουμε πως ήταν ο Σπέρας το 1934, αλλά δεν έχουμε στοιχεία για άλλους του παλιού ΑΕΚ.
Για την ιστορική ακρίβεια, η ΕΕΕ (Εθνική Ένωση Ελλάς) ήταν διαφορετική οργάνωση από το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Γεώργιου Μερκούρη.
Επίσης, ο Σπέρας δεν εκτελέστηκε από την ΟΠΛΑ, που ιδρύθηκε λίγο μετά, αλλά από τον ΕΛΑΣ, τον Οκτώβριο 1943. Όχι μόνο για την παλιότερη δράση του σε βάρος του εργατικού κινήματος, αλλά και γιατί επί Κατοχής συνδεόταν με τον δωσιλογικό ΕΔΕΣ της Αθήνας.
Σχολιο.- Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα. Στη "Φάρμα των Ζώων", ο Όργουελ είναι ένας απογοητευμένος κομμουνιστής. Στο "1984" έχει περάσει απέναντι.
Στο "1984" βγάζει τον τρόμο μπροστά στην επικράτηση του σοσιαλισμού και στη Δύση, με κέντρο την Αγγλία. Ο φόβος για τον "Αγγλο"...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσιμουδιά οι οπαδοί της κυβέρνησης των κοινωνικών δολοφόνων για τις συλλήψεις αντιφασιστών στο Πέραμα πριν λίγες μέρες και τις προσαγωγές στα Πετράλωνα χθες, μετά από επιθέσεις φασιστικών συμμοριών.
Βλέπεις, όταν πέφτουν καμπάνες από δικαστές (που εφαρμόζουν νόμους τους οποίους διατηρεί η κυβέρνηση της βουτυροαληταμπουρίας), έχουν ως πρόσχημα την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.
Στην περίπτωση των μπάτσων που εκτελούν εντολές Τόσκα και που αν αυθαιρετήσουν κινδυνεύουν να αποταχθούν, μούγκα στη στρούγκα οι φίλαθλοι!