Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Τριτη 26 Ιουνιου 2018



Το ΚΚΕ αποφασίζει την κομματική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη
25-06-2018
Η Συνδιάσκεψη ενέκρινε τη μεθοδολογία, τις κατευθύνσεις έρευνας των ιστορικών γεγονότων της ταξικής πάλης, τα ιδεολογικά – πολιτικά συμπεράσματα που καταγράφονται στα κείμενα, καθώς και την Εισήγηση της ΚΕ και Σχέδια Κομματικής Αποκατάστασης τριών στελεχών: Του Άρη Βελουχιώτη, του Γιώργου Γεωργιάδη και του Γιώργου Γιαννούλη.

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ σχετικά με την περίοδο 1918-1949 και τη συγγραφή του Πρώτου Τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας του Κόμματος, που συμπληρώνει και θα αντικαταστήσει τον προηγούμενο, κυκλοφορώντας σε δύο τόμους -ο Β’ Τόμος που αφορά την περίοδο 1949-1968 θα επανακυκλοφορήσει ως Γ’ Τόμος.
Η Συνδιάσκεψη εξέτασε μια σειρά ζητήματα που αφορούν αυτήν την πλούσια σε γεγονότα, πείρα και ταξικούς αγώνες περίοδο, εγκρίνοντας την Εισήγηση της ΚΕ. Παράλληλα ενέκρινε τα Σχέδια Κομματικής Αποκατάστασης του Καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη, που είχε αποκατασταθεί πολιτικά στην προηγούμενη αντίστοιχη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του 2011. Εγκρίθηκε επίσης η κομματική αποκατάσταση των αξιωματικών του ΔΣΕ Γιώργου Γεωργιάδη και Γιώργο Γιαννούλη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Συνδιάσκεψη αναφέρει τα εξής:
«Στις 23 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για το Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος, περίοδος 1918-1949. Η αναμόρφωση του Α’ Τόμου του Δοκιμίου είχε αποφασιστεί στο 19ο Συνέδριο του Κόμματος (2013) και στο 20ό Συνέδριο (2017) αποφασίστηκε η διεξαγωγή Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.
Βάση συζήτησης της Συνδιάσκεψης αποτέλεσαν τα συμπεράσματα από τα εξής επτά (7) κεφάλαια:
Πρώτο Κεφάλαιο: Η εδραίωση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Το εργατικό και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. Έναρξη της εποχής περάσματος στο σοσιαλισμό.
Δεύτερο Κεφάλαιο: Η ανάπτυξη του καπιταλισμού στην Ελλάδα (1821-1918). Το αστικό κράτος και το πολιτικό του σύστημα.
Τρίτο Κεφάλαιο: Το σοσιαλιστικό και το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα πριν την ίδρυση του ΣΕΚΕ (ΚΚΕ).
Τέταρτο Κεφάλαιο: Η διεθνής καπιταλιστική οικονομική κρίση. Η ελληνική οικονομία στο Μεσοπόλεμο.
Πέμπτο Κεφάλαιο: Η ίδρυση του ΚΚΕ, τομή στην ελληνική κοινωνία. Η στρατηγική του, η ηρωική πάλη του στο Μεσοπόλεμο.
Έκτο Κεφάλαιο: Το ΚΚΕ στο Β’ Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό Πόλεμο 1939-1945.
Έβδομο Κεφάλαιο: Η εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ).
Η Συνδιάσκεψη ενέκρινε τη μεθοδολογία, τις κατευθύνσεις έρευνας των ιστορικών γεγονότων της ταξικής πάλης, τα ιδεολογικά – πολιτικά συμπεράσματα που καταγράφονται στα κείμενα, καθώς και την Εισήγηση της ΚΕ και Σχέδια Κομματικής Αποκατάστασης τριών στελεχών: Του Άρη Βελουχιώτη, του Γιώργου Γεωργιάδη και του Γιώργου Γιαννούλη.
Προηγήθηκε συζήτηση και έγκριση από τις Επιτροπές Περιοχής του Κόμματος και τις Τομεακές Επιτροπές που καθοδηγούνται απευθείας από την ΚΕ.
Πολύ πριν τη χρονική περίοδο συζήτησης των κειμένων στις Επιτροπές Περιοχής, τα κείμενα είχαν δοθεί για παρατηρήσεις στα μέλη τους, καθώς και στα Τμήματα της ΚΕ και στα μέλη του ΚΣ της ΚΝΕ. Παρατηρήσεις συγκεντρώθηκαν και από πανεπιστημιακούς, ειδικότερα ιστορικούς και οικονομολόγους συνεργαζόμενους με το Κόμμα, ενώ τα τέσσερα πρώτα κεφάλαια ήταν προϊόν διατμηματικής συνεργασίας.
Η εκ νέου μελέτη και συγγραφή της Ιστορίας του Κόμματος στηρίχτηκε:
Στην πρόσβαση στο οργανωμένο πλέον Αρχείο του Κόμματος και τη μελέτη πληθώρας ντοκουμέντων αυτής της περιόδου, σε νέο αρχειακό υλικό που ήρθε στην κατοχή του Κόμματος.
Στην πρόσβαση σε αρχειακό υλικό που αφορούσε τις σχέσεις του ΚΚΕ με το ΚΚΣΕ και τα ΚΚ των γειτονικών βαλκανικών κρατών.
Στην εκπόνηση σειράς μελετών για την ανάπτυξη και εξέλιξη του καπιταλισμού στην Ελλάδα, τη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ιδιαίτερα στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και την πρόσβαση και αξιοποίηση άλλων σχετικών μελετών που εκπονήθηκαν από Πανεπιστήμια, την Τράπεζα της Ελλάδας, την Εθνική Τράπεζα κλπ.
Ειδικότερα για την περίοδο της δεκαετίας του 1940 είχαν προηγηθεί ειδικές εκδόσεις όπως:
Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-’41. Οι αποφάσεις της ΚΔ. Τα 3 γράμματα του Ν. Ζαχαριάδη. Η θέση της “Παλιάς Κεντρικής Επιτροπής”.
Δεκέμβρης του ’44. Κρίσιμη ταξική σύγκρουση (Άρθρα και ντοκουμέντα).
Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (Συλλογή κειμένων, έγγραφα από το Αρχείο του ΚΚΕ).
Η συμμετοχή των γυναικών στον ΔΣΕ (1946-1949).
23+ παθιασμένα ψέματα για τον ένοπλο λαϊκό αγώνα 1941-1949.
Επίσης, είχαν προηγηθεί οι εκδόσεις:
Μάης του 1936, από την ημερίδα που οργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας.
Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ.
Η έκταση των επτά κεφαλαίων, μαζί με τα κείμενα Εισαγωγής, Χρονολογίου, Βιβλιογραφίας, Ευρετηρίου Ονομάτων, Αρκτικόλεξων, Παραρτήματος προσεγγίζουν τις 2.000 σελίδες.
Γι’ αυτό το λόγο, η ύλη τους θα κατανεμηθεί σε δύο τόμους:
Α΄ Τόμος: Το ΚΚΕ από την ίδρυσή του (1918) έως το 1939.
Β΄ Τόμος: Το ΚΚΕ στη δεκαετία του 1939-1949 (Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και ΔΣΕ)
Στόχος της ΚΕ του ΚΚΕ είναι οι τόμοι να κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Νοέμβρη, ενόψει της 100χρονης επετείου του Κόμματος.
Τόσο αυτοί οι δύο τόμοι όσο και αυτός ο τόμος για την περίοδο 1949-1968 που βρίσκεται σε κυκλοφορία, εκδίδονται ως Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ, που σημαίνει ότι περιλαμβάνουν και ζητήματα ακόμα ανοιχτά στην περαιτέρω έρευνα, στην ανάπτυξη, διόρθωση, με τη συμβολή όχι μόνο των μελών του Κόμματός και της ΚΝΕ αλλά και οπαδών, συνεργαζόμενων.
Ο Β΄ Τόμος για την περίοδο 1949-1968 που κυκλοφορεί, θα επανεκδοθεί ως Γ΄ Τόμος.
Επίσης προχωρά η συγγραφή του Δ΄ Τόμου που αφορά την περίοδο 1968-1974, ενώ ειδικότερα για τη στρατιωτική δικτατορία έχει ήδη πραγματοποιηθεί ειδική έκδοση.
Τις επόμενες μέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα η Εισήγηση της ΚΕ στη Συνδιάσκεψη και οι Αποφάσεις Κομματικών Αποκαταστάσεων».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τροτσκιστές κάλεσαν για την ανατροπή του "καθεστώτος" του αλιέντε το 1973.
Robert J Alexander
International Trotskyism 1929-1985 A Documented Analysis of the Movement
Pages 198-200



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν νομίζω εμείς οι αριστεροί να ανακατευτήκαμε ποτέ στα διαχρονικά εσωτερικά του ΝΑΤΟ. Ούτε με τις ιστορικές αντιπαραθέσεις στην πολιτική ηγεσία του Ισραήλ έχουμε ασχοληθεί.
Οι συριζαίοι γιατί θεωρούν δικαίωμά τους να ασχολούνται με τα δικά μας ιστορικά ζητήματα;
Τι σχέση έχει ο Βελουχιώτης με το κνώδαλο που δήλωνε πως έχει την ίδια άποψη για τη δημοκρατία με τον Τραμπ και που έχει αναγνωρίσει το Ισραήλ ως στρατηγικό σύμμαχο της χώρας μας;
Καθόλου τσίπα;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουλιάζει το καράβι και τα ποντίκια φεύγουν. Αφού ψήφισε μνημόνια, αφού τσαλαπάτησε τον λαϊκό κόσμο, αφού φώναξε ξανά και ξανά ΝΑΙ στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας σε Ε.Ε. και ΔΝΤ, το θρασίμι Γ. Λαζαριδης των ΑΝΕΛ θυμήθηκε την πατρίδα και αποφάσισε να το παίξει... Μακεδονομάχος! Όπως κάθε γνήσιος πατριδοκάπηλος εθνικόφρων.
Θα μου πεις, φεύγει αυτός, θα 'ρθουν άλλοι. Από Ποτάμια κι από Λεβέντηδες. Και η κυβέρνηση του δωσίλογου θα στηριχτεί και πάλι σε ό,τι... καλύτερο έβγαλε αυτός ο τόπος.
Ευτυχώς που βρέχει και κάπως περιορίζεται η μπόχα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φωτογραφία αυτή (με μια λεσβια που βαζει τον σταυρο στο κωλο της) κάνει επί δύο μέρες τον γύρο του διαδικτύου, εμφανιζόμενη πως προέρχεται, δήθεν, από το Thessaloniki Pride της Κυριακής. Τη δημοσιεύουν ακροδεξιοί για να καταγγείλουν τη "χυδαιότητα" της εκδήλωσης και μαζί την αναπαράγουν και άνθρωποι καλής θέλησης.
Η αλήθεια είναι πως η φωτογραφία δεν έχει την ελάχιστη σχέση με το Thessaloniki Pride, με την Ελλάδα ή με το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα.
Πρόκειται για διαμαρτυρία στο Βατικανό, το 2014, κατά της Καθολικής Εκκλησίας από τη φασιστικών τάσεων κίνηση FEMEN. Αυτή που ακριβώς εκείνο τον καιρό θριαμβολογούσε για την πυρπόληση του κτιρίου των συνδικάτων και τη δολοφονία δεκάδων ανθρώπων στην Οδησσό από ουκρανούς φασίστες ομοϊδεάτες της



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή Μεσοράχια της Λευκίμμης στην Κέρκυρα, προκειμένου να περιφρουρήσουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, στο οποίο αντιτάσσονται οι κάτοικοι.
Όπως λένε οι ίδιοι οι κάτοικοι, “η μάχη μόλις ξεκίνησε” και ήδη συγκεντρώνονται για να αποτρέψουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ συνοδεία και περιπολικών με δυνάμεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ αυτή την ώρα τα πρώτα απορριμματοφόρα προσεγγίζουν τον χώρο για να αδειάσουν σκουπίδια.

Επεισόδια και δυο προσαγωγές στη Λευκίμμη
Πολύς κόσμος στον περιφερειακό διαμαρτύρεται και αντιστέκεται. Λίγο μετά τις 11:30,  σημειώθηκαν επεισόδια από την επίθεση των ΜΑΤ, δύο εκ των συγκεντρωμένων προσήχθησαν στην αστυνομία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν για τραυματισμό αστυνομικού.
Λαϊκή Ενότητα: Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη
Κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) με επικεφαλής τον συντονιστή της ΛΑΕ Κέρκυρας και πρώην βουλευτή Στέφανο Σαμοΐλη, παραβρίσκεται και συμμετέχει στην κινητοποίηση των κατοίκων που αγωνίζονται ενάντια στη λειτουργία του παράνομυ ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια Λευκίμμης, σαν χαβούζα με εναπόθεση σκουπιδιών όλου του νομού.
Η ΛΑΕ καταγγέλει την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον κ. Τόσκα για το κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας που έχουν δημιουργήσει στην περιοχή με την παρουσία δεκάδων διμοιριών των ΜΑΤ και με προσαγωγές διαδηλωτών.
Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την περιοχή και την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων διαδηλωτών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αντίκρυ στα Μακρόνησα, στον Άδη της γενιάς μου
πως ήτανε, λησμόνησα, αδέρφι μου ο φονιάς μου.
Αντίκρυ στα Μακρόνησα, ένα χειμώνα μαύρο
τον άνεμο αλώνισα, το δίκιο μου για να 'βρω".
Μιά σπάνια φωτογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη, από τον καιρό που ήταν φαντάρος, λίγο μετά τον Εμφύλιο.
Γιος οικοδόμου κομμουνιστή, αγωνιστή της εαμικής Εθνικής Αντίστασης, που δολοφονήθηκε από συνεργάτες των κατακτητών, ο Στέλιος υπηρέτησε -όπως και χιλιάδες άλλοι αριστεροί- ως "μουλαράς". Από χτύπημα μουλαριού στερήθηκε τη δυνατότητα να γίνει πατέρας, ενώ έζησε επί ένα χρόνο και την οδυνηρή εμπειρία της Μακρονήσου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεχείλισε ο συριζαϊκός αντιφασισμός! Που τον βλέπουμε μόνο όταν θα απειληθεί ο Μπουτάρης ή ο Μηταφίδης ή κάποιος άλλος επιφανής μνημονιακός.
Όταν ο Τόσκας διατάζει προσαγωγές και συλλήψεις αντιφασιστών που δέχονται επιθέσεις από φασίστες, ο αντιφασισμός των συριζαίων πάει περίπατο.
Μην τα κάνουμε όλα ίσωμα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΕΜΕΝΗ η γενοκτονια συνεχιζεται...Το έγκλημα στην Υεμένη έχει συνένοχες τις δυτικές κυβερνήσεις (και τη δική μας) ...
Εδω και 3 χρονια γινεται η γενοκτονια της Υεμένης και η απάντηση του υπόλοιπου κόσμου είναι μια ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Περιδιαβαίνοντας το πρόγραμμα συζητήσεων του 21ου αντιρατσιστικού βλέπεις πολλά γνωστά ονόματα μπαναστατοκλεφτών City Plaza, που τα τελευταία χρόνια καπελώνουν κανονικά το φεστιβάλ. Τα υπαλληλάκια τα καλοπληρωμένα την Γερμανίας θα μιλήσουν και θα σας πουν τα τι και τα πως μέσα απ την καλοπληρωμένη προπαγάνδα τους.
Ο Λομανί θα πάρει ρεπό απ τις χαρτοπαικτικές λέσχες της Κυψέλης για να συντονίσει την προπαγάνδα, ως εκπρόσωπος City Plaza και να σας θυμίσει ότι η ιδιοκτησία είναι κλοπή γι αυτό και την κλέβουν και πλουτίζουν εις βάρος προσφύγων-μεταναστών με τις ευχές του κράτους.
Καλά, ότι κάποιοι ομιλητές έχουν ως ιδιότητα δίπλα στ όνομά τους "υπάλληλος ΜΚΟ", ούτε να το συζητήσω!
Αϊντε, χαϊβάνια, τρέχτε να ενισχύσετε οικονομικά κλοπές και να πάρετε μπλουζάκια κι αξεσουάρ "City Plaza χώρος στέγασης προσφύγων".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χούντα της νέας τάξης επιβάλεται στην Ελλάδα ύπουλα με αριστερό προσωπείο...
Απαγόρευση εισόδου στους Έλληνες και επεισόδια με τα ΜΑΤ.
Θεσσαλονίκη - ΔΕΘ με αφορμή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης : Οι εξεγερμένοι Έλληνες για το ξεπούλημα Τσίπρα
Καμμένου!
Ο Δημοκράτης Μηταφίδης αποκαλεί φασίστα όποιον δεν έιναι ΣΥΡΙΖΑ.
Περισσότεροι οι αστυνομικοί στη ΔΕΘ από τους απλούς πολίτες στην
εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο ΛΑΟΣ δεν θα αφήσει τους Συριζοτζιχαντιστες να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία μας !
Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ !
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Έλληνες Κοινοποιήστε!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΝεοΑπριλιανη κυβέρνηση του ΤΣΙΡΙΖΑ κυβερνά με τα εγχειρίδια της CIA, ματατζηδες, νταβατζήδες και μυστικές υπηρεσίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και για να μιλάμε με αλήθειες, αυτοί που παραιτήθηκαν από τους ΑΝΕΛ,λόγω πίεσης για την Μακεδονία μας,έχουν ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης για τη Μακεδονία και τα επεισόδια στη ΔΕΘ
Κοιτάξτε με πόση χαρά περιγράφει την προδοσία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας και την υποταγη στους αμερικανους και τους γερμανους και την ευρωενωση τους !!
Αυτοί δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο πατριώτες ..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπιτσάκης για Μακεδονία: Οι αριστεροί αντιεθνικιστές βλέπουν μόνο τον ελληνικό εθνικισμό

Τετάρτη, 31 Ιανουάριος, 2018 - 10:56
http://www.alfavita.gr/apopsin/mpitsakis-gia-makedonia-oi-aristeroi-antiethnikistes-vlepoyn-mono-ton-elliniko-ethnikismo




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου αρνείται να συγχαρεί τον «δικτάτορα» Ερντογάν
 Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018, 16:25
Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος στην Τουρκία δήλωσε σήμερα ότι δεν θα συγχαρεί τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για τη νίκη του στις εκλογές της Κυριακής και τον χαρακτήρισε «δικτάτορα».
«Δεν μπορούμε να συγχαρούμε έναν άνθρωπο που δεν υπερασπίζεται τη δημοκρατία. Να τον συγχαρώ για ποιο πράγμα;», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).
«Γιατί να συγχαρώ έναν δικτάτορα;», συνέχισε μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται δύο ημέρες μετά τις βουλευτικές και τις προεδρικές εκλογές, τις οποίες κέρδισαν ο Ερντογάν και το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του, το AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης).
Ο υποψήφιος του CHP στις προεδρικές εκλογές, ο Μουχαρέμ Ιντζέ, έλαβε το 30,6% των ψήφων, ενώ ο Ερντογάν συγκέντρωσε το 52,6% κερδίζοντας την προεδρία από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.
Όμως οι εκλογές αυτές σηματοδοτούσαν το πέρασμα από το ισχύον κοινοβουλευτικό σύστημα σε μια υπερπροεδρία, στο πλαίσιο της οποίας ο Ερντογάν θα διαθέτει σαφώς ενισχυμένες εξουσίες.
Ο Κιλιτσντάρογλου επικρίνει τακτικά τον αρχηγό του κράτους, ιδιαίτερα για το ζήτημα των εκτεταμένων διώξεων που πραγματοποιήθηκαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.
Ανάμεσα στους περισσότερους από 120.000 ανθρώπους που έχουν φυλακιστεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, περιλαμβάνεται ένας βουλευτής του CHP, ο Ενίς Μπερμπέρογλου, ο οποίος έχει καταδικασθεί επειδή έδωσε εμπιστευτικές πληροφορίες στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Τζουμχουριέτ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Άρχισε η πρώτη δίκη για τα «κλεμμένα μωρά» της δικτατορίας
 Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018, 14:59
Η πρώτη δίκη για τα «κλεμμένα μωρά» άρχισε σήμερα στην Ισπανία, δεκαετίες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο αυτό με τα νεογέννητα που αξιωματούχοι έπαιρναν από τις «ακατάλληλες» μητέρες τους -συχνά κομμουνίστριες ή αριστερές- για να τα εμπιστευθούν σε θετές οικογένειες υπό το καθεστώς του Φράνκο.
Ο Εντουάρντο Βέλα, 85 ετών, πρώην γυναικολόγος στην κλινική Σαν Ραμόν της Μαδρίτης, κατηγορείται από την Ινές Μαντριγκάλ, μια 49χρονη υπάλληλο των σιδηροδρόμων, ότι την χώρισε από τη βιολογική μητέρα της και πλαστογράφησε το πιστοποιητικό γέννησής της τον Ιούνιο του 1969.
Ο κατηγορούμενος έφθασε στο δικαστήριο της Μαδρίτης μέσα σε αυτοκίνητο με σκούρα τζάμια λίγο μετά τις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας). Η ακροματική συνεδίαση άρχισε κεκλεισμένων των θυρών για να εξετασθεί αν η κατάσταση της υγείας του κατηγορουμένου επιτρέπει τη διεξαγωγή της δίκης του.
Ο γιατρός αυτός, ο οποίος είχε από καιρό καταγγελθεί από τον Τύπο και ενώσεις, είναι ο πρώτος που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου χάρη στη μαρτυρία της μητέρας της Ινές Μαντριγκάλ, της Ινές Πέρεθ, η οποία έχει πλέον πεθάνει.
Αυτή η τελευταία, η οποία δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί, αφηγήθηκε πως ο γιατρός Βέλα της είχε προτείνει να της δώσει ένα μωρό. Της είχε ζητήσει να προσποιηθεί πως ήταν έγκυος και μετά την είχε δηλώσει ως τη βιολογική μητέρα του νεογέννητου.
Ενώπιον του ανακριτή, ο γιατρός είχε παραδεχθεί το 2013 πως είχε υπογράψει «χωρίς να κοιτάξει» τον ιατρικό φάκελο που αναφέρει πως είχε παρευρεθεί στον τοκετό.
«Αναφέρομαι ως κόρη μιας γυναίκας στείρας που ουδέποτε τεκνοποίησε», συνοψίζει η Ινές Μαντριγκάλ.
«Ατιμωρησία»
Οι περιπτώσεις όπως αυτή μπορεί να ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, σύμφωνα με τις ενώσεις που μάχονται για να πέσει φως σ' αυτό το λαθρεμπόριο που άρχισε υπό τη δικτατορία του Φρανσίσκο Φράνκο (1939-1975), συχνά με τη συνέργεια της Καθολικής εκκλησίας.
Τα παιδιά αποσπούνταν από τους γονείς τους μετά τον τοκετό, δηλώνονταν νεκρά χωρίς να δοθεί κάποια απόδειξη γι' αυτό στους γονείς τους και υιοθετούνταν από στείρα ζευγάρια, κατά προτίμηση προσκείμενα στο «εθνικο-Καθολικό» καθεστώς.
Μετά τον εμφύλιο πόλεμο (1936-1939), ο στόχος ήταν να τιμωρηθούν αντιπολιτευόμενες γυναίκες που κατηγορούνταν ότι μετέδιδαν το «κόκκινο γονίδιο» του μαρξισμού, υποστηρίζει η Σολεδάδ Λούκε, πρόεδρος της ένωσης «Όλα τα κλεμμένα παιδιά είναι και δικά μου παιδιά».
Έπειτα, από την δεκαετία του 1950 και μετά, έγιναν περισσότερο στόχοι τα παιδιά που γεννιούνταν εκτός γάμου ή σε φτωχές ή πολύ πολυμελείς οικογένειες.
Το λαθρεμπόριο αυτό συνεχίσθηκε στη δημοκρατία, τουλάχιστον μέχρι το 1987, για λόγους «σχεδόν καθαρά οικονομικούς», συνεχίζει η Λούκε.
Είναι η περίπτωση της 55χρονης Κάρμεν Λορέντε, η οποία ήρθε από τη Σεβίλλη για να διαδηλώσει μπροστά από το δικαστήριο μαζί με άλλα 50 άτομα με πλακάτ που ζητούσαν «Δικαιοσύνη!». Της πήραν το μωρό της το 1979.
«Δύο ημέρες μετά τη γέννηση, μου είπαν πως ήταν νεκρό, πως έπαθε ασφυξία μέσα στην κοιλιά μου, όμως το είχα ακούσει να κλαίει», αφηγήθηκε συγκινημένη στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Όμως παρά την έκταση του σκανδάλου, το οποίο καταγγέλθηκε για πρώτη φορά στον Τύπο το 1982, καμιά από τις περισσότερες από 2.000 προσφυγές που κατατέθηκαν, σύμφωνα με τις ενώσεις, δεν έφθασε στα δικαστήρια.
«Αυτό που ενώνει τις τρεις εποχές, είναι η λέξη ατιμωρησία», δηλώνει η Σολεδάδ Λούκε, η μήνυση της οποίας με στόχο να ξαναβρεί τον δίδυμο αδελφό της μπήκε στο αρχείο.
Το ίδιο φαινόμενο επαναλήφθηκε στην Αργεντινή στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας που διήρκεσε από το 1976 μέχρι το 1983. Οι αρχές άρπαξαν περίπου 500 νεογέννητα από κρατούμενες και τα έδωσαν για υιοθεσία σε οικογένειες στρατιωτικών ή πολιτών που στήριζαν τη δικτατορία.
Δύο πρώην αρχηγοί της στρατιωτικής χούντας, ο Χόρχε Βιντέλα και ο Ρεϊνάλντο Μπινιόνε, καταδικάσθηκαν το 2012 γι' αυτές τις κλοπές παιδιών.
Ελπίδα και παραίτηση
«Είναι μια ημέρα πολύ σημαντική για όλους αυτούς που επλήγησαν και για όλες τις μητέρες», δήλωσε η Κάρμεν Λορέντε. «Διότι το γεγονός ότι ο κύριος αυτός κάθεται στο εδώλιο των κατηγορουμένων δημιουργεί ένα προηγούμενο. Ας γίνει το νήμα για να επιλυθούν οι άλλες περιπτώσεις. Ελπίζω ότι θα μάθουμε μια και καλή πού βρίσκονται τα παιδιά μας. Αυτός ο κύριος δεν θα πάει φυλακή, ας πει όμως όλα όσα ξέρει!».
Όμως έπειτα από τόσα χρόνια, η παραίτηση παραμονεύει τις οικογένειες. Με το πέρασμα του χρόνου οι πρωταγωνιστές πεθαίνουν, όπως η μοναχή Μαρία Γκόμεθ Βαλμπουένα, η οποία συχνά περιγράφεται ως η επικεφαλής του λαθρεμπορίου των μωρών στη Μαδρίτη και απεβίωσε πριν δικαστεί.
«Ο Βέλα ξέρει πολλά πράγματα, πολλά μυστικά», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ινές Μαντριγκάλ πριν από την έναρξη της δίκης. Όμως αμφιβάλλει ότι θα τα αποκαλύψει: «Κι η αδελφή Μαρία πήγε στον τάφο της με τεράστια μυστικά».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Το πλοίο Lifeline των γερμανων δουλεμπορων ΜΚΟ θα γίνει δεκτό σε λιμάνι της Μάλτας
 Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018, 16:00
Στην υπόθεση του πλοίου της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Lifeline, το οποίο βρίσκεται εδώ και έξι ημέρες στα ανοικτά της Μάλτας, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.
«Μίλησα με τον πρόεδρο της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ. Το πλοίο της Lifeline θα ελλιμενιστεί στην Μάλτα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος στην συνέχεια πρόσθεσε:
«Συνεπής προς τη βασική αρχή της πρότασής μας για το μεταναστευτικό, σύμφωνα με την οποία όποιος αποβιβάζεται στις ακτές της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Μάλτας, αποβιβάζεται στην Ευρώπη, η Ιταλία θα συμβάλει και θα κάνει δεκτό ένα ποσοστό των μεταναστών που βρίσκονται στο Lifeline, με την προσδοκία να κάνουν το ίδιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως εν μέρει έχει ήδη προαναγγελθεί».
Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έγραψε στο Twitter:
«Δεύτερη φορά. Μετά την μκο Aquarius η οποία εστάλη στην Ισπανία, τώρα είναι η σειρά του Lifeline, που θα πάει στην Μάλτα. Αυτό το παράνομο πλοίο επιτέλους θα κατασχεθεί. Για τα παιδιά και τις γυναίκες που το σκάνε πραγματικά από τον πόλεμο, οι πόρτες είναι ανοικτές, για όλους τους άλλους όχι. Στοπ στην εισβολή».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: O Σαλβίνι εναντίον ξένων μικροπωλητών
 Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018, 15:21
Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών οξύνει διαρκώς τη ρητορική του στο λαθρομεταναστευτικό. Ο Ματέο Σαλβίνι βάζει τώρα στο στόχαστρό του λαθρομετανάστες που πωλούν προϊόντα στις ιταλικές παραλίες σχεδιάζοντας να επιβάλει υψηλά πρόστιμα.
Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών επέστρεψε από την Τρίπολη δίνοντας έμφαση στην πρότασή του να γίνουν κέντρα παραμονής και ταυτοποίησης λαθρομεταναστών  νότια της Λιβύης. Η ιταλική κυβέρνηση ουσιαστικά προσπαθεί να χτίσει και πάλι στενές σχέσεις με τη Λιβύη και να περιορίσει τις κινήσεις της Γαλλίας.
Παράλληλα όμως ο Ματέο Σαλβίνι ετοιμάζεται να λάβει και άλλα μέτρα. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, θέλει να επιβάλει πρόστιμο μέχρι και 7.000 ευρώ σε όποιον αγοράζει εμπορεύματα από λαθρομετανάστες στις ιταλικές παραλίες. Κάτι που μέχρι τώρα ήταν πολύ διαδεδομένο σε όλες τις μεγάλες πλαζ της χώρας.
Όπως γράφει η εφημερίδα Λα Στάμπα, για τους παράτυπους λαθρομετανάστες που πωλούν ρούχα, βραχιόλια ή φαγητό το πρόστιμο θα φτάνει τις 15.000 ευρώ και θα προβλέπεται άμεση κατάσχεση του εμπορεύματος. Παράλληλα θα γίνουν και ειδικοί έλεγχοι για να εντοπισθούν οι Ιταλοί που νοικιάζουν σπίτια και αποθήκες σε λαθρομετανάστες χωρίς άδεια παραμονής.
Επιχείρηση "ασφαλείς παραλίες"
Η εκστρατεία, όπως αναφέρει και η Κορριέρε Ντέλα Σέρα, θα ονομαστεί "ασφαλείς παραλίες" και τα διάφορα μέτρα θα κληθούν να εφαρμόσουν η αστυνομία, οι καραμπινιέροι και η οικονομική αστυνομία. Και, όπως διαρρέει, ο Σαλβίνι θα προσπαθήσει να πληρώσει τις υπερωρίες τους χρησιμοποιώντας ειδικά "ευρωπαϊκά κονδύλια για την ενίσχυση της νομιμότητας".
Οι σχολιαστές τονίζουν ότι με τον τρόπο αυτό ο γραμματέας της δεξιάς Λέγκας θέλει να εξασφαλίσει την υποστήριξη των ιταλικών εμπορικών συλλόγων. Διότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η πώληση των λεγόμενων "εμπορευμάτων- μαϊμού" στερεί από τους ιταλούς εμπόρους 22 δις ευρώ τον χρόνο.
Πιθανότητα πρόκειται για μια ακόμη κίνηση με στόχο να αυξηθούν και τα ποσοστά της Λέγκας, η οποία στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται πλέον στο 28%.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελ Σαλβαδόρ: Αποφυλακίστηκε έπειτα από 18 χρόνια γυναίκα που είχε καταδικαστεί για άμβλωση
 Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018, 07:00
Οι Aρχές του Ελ Σαλβαδόρ, μιας από τις χώρες όπου η νομοθεσία εναντίον των αμβλώσεων συγκαταλέγεται στις αυστηρότερες στον κόσμο, αποφυλάκισαν τη Δευτέρα μια γυναίκα που είχε καταδικαστεί επειδή απέβαλε σε ποινή 25 χρόνων κάθειρξης, από τα οποία εξέτισε τα 18, γνωστοποίησε η διεύθυνση των σωφρονιστικών καταστημάτων.
Η Μαριάνα Λόπες, 40 ετών, είναι η τέταρτη υπήκοος του Σαλβαδόρ η οποία είχε κριθεί ένοχη για την κατηγορία πως έκανε άμβλωση κι αφέθηκε ελεύθερη από την αρχή της χρονιάς.
Ενημερώθηκε για την αποφυλάκισή της από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης και Ασφάλειας Ραούλ Λόπες, ο οποίος μετέβη προσωπικά στη φυλακή της Ισάλκο, 60 χλμ. δυτικά του Σαν Σαλβαδόρ, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο Τύπου της υπηρεσίας σωφρονιστικών καταστημάτων.
Η Λόπες είχε καταδικαστεί για φόνο το 2000 για τον τερματισμό μιας κύησης.
Η απελευθέρωσή της σήμανε «μια μεγάλη νίκη για τις γυναίκες που καταδικάζονται άδικα από ένα σύστημα στο οποίο κυριαρχεί το ματσίσμο (σ.σ.: η ανδροκρατική αντίληψη με βάση την οποία οι γυναίκες αντιμετωπίζονται σαν κατώτερα όντα), η πατριαρχία κι ο μισογυνισμός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άνα Μαρτίνες, δικηγόρος η οποία εκπροσωπεί μια ένωση πολιτών για την αποποινικοποίηση της άμβλωσης (ACDATEE) στο Ελ Σαλβαδόρ.
Την περασμένη εβδομάδα, δικαστήριο στη λατινοαμερικανική χώρα διέταξε να αποφυλακιστεί η Έλσι Ροσάλες, η οποία κρατείτο από τον Αύγουστο. Δικαζόταν για άμβλωση μετά τον θάνατο ενός νεογέννητου εκτός νοσοκομείου.
Τους τελευταίους μήνες, αφέθηκαν ελεύθερες άλλες δύο γυναίκες που είχαν καταδικαστεί για αμβλώσεις στο Ελ Σαλβαδόρ.
Τον Φεβρουάριο, η Θεοδώρα Βάσκες, που είχε αποβάλει και καταδικαστεί να εκτίσει 30 χρόνια κάθειρξη, αποφυλακίστηκε έπειτα από 11 χρόνια. Τον Μάρτιο, η Μάιρα Φιγκερόα αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από 15 χρόνια στη φυλακή.
Τον Ιανουάριο, η Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε απευθύνει έκκληση στις Αρχές του Ελ Σαλβαδόρ να «επανεξετάσουν» τις αποφάσεις σε βάρος 27 γυναικών που καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης διότι φέρονταν να έκαναν αμβλώσεις.
Η άμβλωση παραμένει σήμερα παράνομη σε περίπου 15 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων έξι στη Λατινική Αμερική (Ονδούρα, Νικαράγουα, Ελ Σαλβαδόρ, Σουρινάμ, Αϊτή, Δομινικανή Δημοκρατία). Νομιμοποιήθηκε στην Αργεντινή μόλις στα μέσα του μήνα. Ο νόμος εγκρίθηκε από τη Βουλή με οριακή πλειοψηφία --129 ψήφους υπέρ, 125 κατά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Iσραηλινοί πύραυλοι έπεσαν στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού
 Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018, 02:37
Δύο ισραηλινοί πύραυλοι έπεσαν σε μια περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση το βράδυ της Δευτέρας, ενώ η αποικιοκρατικη ΜΚΟ ανέφερε ότι στόχοι τους ήταν «αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ», της σιιτικής παράταξης του Λιβάνου.
«Οι ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ κοντά στο αεροδρόμιο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μεθυστακας αληταρας από το Λονδινο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Αποικιακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Στους δρόμους οι πολίτες διαμαρτυρόμενοι για τη λιτότητα και το ΔΝΤ
 Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 20:47
Η Αργεντινή παρέλυσε σήμερα λόγω της εικοσιτετράωρης γενικής απεργίας που πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα των συνδικαλιστικών ενώσεων προς τους πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική πολιτική του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι και τη συμφωνία που συνάφθηκε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων (CGT) απηύθυνε το κάλεσμα για την απεργία, ωστόσο άλλες οργανώσεις διοργάνωσαν διαδηλώσεις με στόχο να αποκλειστεί η πρόσβαση στο Μπουένος Άιρες, όπου αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Γύρω στις 07:00 το πρωί τοπική ώρα, οι διαδηλωτές έκλεισαν τους κεντρικούς οδικούς άξονες στην πρωτεύουσα.
Τρένα, λεωφορεία και ταξί συμμετείχαν στην απεργία, με αποτέλεσμα οι δρόμοι του Μπουένος Άιρες να είναι σχεδόν άδειοι.
Επίσης, τα δημόσια σχολεία παρέμειναν κλειστά και η πλειονότητα των πολιτών δεν πήγε στη δουλειά. Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι τουλάχιστον 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν σήμερα στις 00:00 τοπική ώρα είχαν ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν τα αεροσκάφη στα αεροδρόμια. Όλες οι εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν όπως και οι πτήσεις εξωτερικού από και προς το Μπουένος Άιρες και άλλα αεροδρόμια της χώρας.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και για τη συμφωνία που συνάφθηκε με το ΔΝΤ, συνώνυμη για πολλούς με νέες θυσίες εκ μέρους τους.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του CGT, Χουάν Κάρλος Σμιντ, πρόκειται για τη «σημαντικότερη απεργία των τελευταίων 8 ετών».
«Μια γενική απεργία δεν επαρκεί. Χρειάζεται να εκπονήσουμε ένα σχέδιο μάχης, για να οδηγήσουμε στην αποτυχία το σχέδιο πολέμου εναντίον των εργαζομένων» είπε από ένα οδόφραγμα ο Μαρσέλο Ραμάλ, ηγετικό στέλεχος του Εργατικού Κόμματος.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδικάτου των οδηγών Ούγκο Μογιάνο διατύπωσε τη λύπη του που «η κυβέρνηση είναι ανίκανη να φέρει λύσεις, παραδόθηκε στο ΔΝΤ».
Ο αληταρας νεοφιλελε  υπουργός Οικονομίας Νικολάς Ντουχόβνε υπευθυνος της παραδοσης της χωρας στο ΔΝΤ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η απεργία θα στοιχίσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην οικονομία της Αργεντινής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



επειδη το θεμα της κομματικης αποκαταστασης του Αρη δεν ειναι αν "ανηκει" σε καποιον, κομμουνιστης που ήταν ενταγμένος στο ΚΚΕ και ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ με όσους παλεύουν κατά του φασισμού και του ιμπεριαλισμού, από την απελευθερωση της "πεζούλας" που ελεγε πατριδα ως τον σοσιαλισμό!
...Για το γεγονός όμως της "κομματικής αποκατάστασης, μερικες απλες σκεψεις:
1. Αποκαθίσταται κομματικά επειδή είναι πανθομολογούμενο (εδω και 73 χρονια το γνωριζαν ολοι εκτος από...)) πως είχε δικιο! Αρα, εχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ ενας κομμουνιστης να δημοσιοποιει τη διαφωνια του με την οργανωση του και να την θετει στην κριση του κινηματος και της κοινωνίας!
Ειναι ετσι ή...
2. Αυτο ειναι μια μεγαλη τομη που λογικά θα συνεχιστεί με αποκατάσταση και πολλων άλλων (λιγοτερο ίσως διασημων) που, συμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδιου του ΚΚΕ, αποδείχτηκε ιστορικά πως είχαν δίκιο (αν αρχισουμε παραδειγματα, δε θα τελειωσουμε...)!
Είναι έτσι ή...
3. Η πολιτική και κομματική αποκατάσταση προφανως αφορά τη συνολική διαδρομή του Αρη που η λάμψη της προκύπτει κυρίως από την καταλυτική επίδρασή του στην εποποιία του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.
Είναι έτσι ή...
Γιατί...αν "δεν είναι έτσι" τότε έχουμε απλά μια επικοινωνιακή φούσκα σε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί ο μύθος του Αρη που 73 χρόνια μετα συγκινεί καθε αριστερό. Κι αυτό δεν είναι απλά λάθος. Το να "αποκαθιστάς" τον Αρη αλλά να μην "αποκαθιστάς" όσα σηματοδοτεί, είναι σαν να ξαναγράφεις την αποκήρυξή του...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα μικρο παιδι με ανοιγμενο το κεφαλι από τους σαουδικους βομβαρδισμους.
Αν ήταν από μία HOAX είδηση για την Συρία όλοι θα ζητούσατε άμεσα μία επέμβαση του ΝΑΤΟ μέσα στην Συρία.
Τώρα όμως δεν πρόκειται για προπαγάνδα αλλά ούτε για μία χώρα που αντιστέκεται στα συμφέροντα της Δύσης. Πρόκειται για αλήθεια και μιλάμε για την χώρα της Υεμένης που οι δράστες είναι οι Σαουδάραβες και με τις πλάτες της Αμερικής και του Ισραήλ συνεχίζουν να ισοπεδώνουν τον λαό της Υεμένης.
Οι Σαουδάραβες που συμμετείχαν πρόσφατα σε κοινή στρατιωτική άσκηση με τους Ισραηλινούς στην Κρήτη, φιλοξενούμενη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Ορίστε τα αποτελέσματα.... Συριζαίοι.
Όλοι οι υπόλοιποι ξανασωπάστε και περιμένετε μέχρι να σας δείξει μία παρόμοια εικόνα ή την ίδια κάποιο δελτίο ειδήσεων της Δύσης που θα σας πει πως είναι από την Συρία, για να ευαισθητοποιηθείτε

Ο λαός της Υεμένης κάνει κάτι που κάποιοι άλλοι δεν το σκέφτονται καν....
Αντιστέκονται
Σχολιο.- Στην Υεμενη σκοτωθηκε 1 ισραηλινος αρχιστρατηγος και τραυματιστηκαν 25 αξιωματικοι
Το Ευρωπαϊκό Τμήμα για την Ασφάλεια και την Πληροφόρηση (DESI) αναφέρει ότι σκοτώθηκε ένας ισραηλινός αρχιστράτηγος και 25 αξιωματικοί στην Υεμένη. Υπήρξαν δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες που φέρουν μονάδες ΗΠΑ,Γαλλίας, Αγγλίας και Ισραήλ να μάχονται στο πλευρό του συνασπισμού της Σ Αραβίας κατά των Χούτι στην Υεμένη.
Σχολιο.- Αν ηταν σκυλι, χαμός θα γινότανε...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τροτσκιστές κάλεσαν για την ήττα των αράβων στον αραβό -"ισραηλινό" πόλεμο των 1948, 1967, 1973.
Bolshevik Tendency
In Defense of the Trotskyist prosram
Page 3 more details of the trotskyist position page 39



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mυστική συνάντηση Mohammed bin Salman και B. Netanyahu στο Amman Ιορδανίας.
Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας ο Mohammed bin Salman είχε μυστική συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ τον Benjamin Netanyahu στην πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στο Amman της Ιορδανίας
Η σραηλινή εφημερίδα Maariv ανέφερε ότι ο γιος του Salman είχε μυστική συνάντηση με το Νετανιάχου στο Βασιλικό Παλάτι στο Αμάν, τη Δευτέρα, ενώ ο πολιτικός αναλυτής της Maariv ο Jackie Houjie επιβεβαίωσε ότι ένας στενός φίλος που ήταν στο γεγονός επιβεβαίωσε τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών υπό την αιγίδα του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα.
Η μυστική συνάντηση διαδραματίστηκε στο περιθώριο της επίσκεψης του τ. αμερικανού προέδρου George W. Bush και του συμβούλου του Λευκού Οίκου του Jared Kouchner, στο Amman, συνοδεία του απεσταλμένου των ΗΠΑ για Μ Ανατολή του Jason Greenblatt.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κρυπτεια» ηταν η αιτια… Η ακροδεξια οργανωση ηταν πισω από τη φωτια στη Ν. Μανωλαδα. Μελη της φερεται να προκαλεσαν τον εμπρησμο στον καταυλισμο των Πακιστανων στη Ν. Μανωλαδα Ηλειας. Ανελαβαν την ευθυνη με τηλεφωνημα σε ιστοσελιδα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πνιγηκε παλι η Μανδρα. Πλημυρισε παλι η πολη.
ΕΚΤΑΚΤΟ SOS ΑΠΟ ΜΑΝΔΡΑ
O Εφιάλτης επιστρέφει ξανά στην πόλη της Μάνδρας. Βίντεο από το συνεργάτη μας
Αυτή η εικόνα δεν είναι καινούρια. Είναι από τον Δήμο Μάνδρας, εκεί που υποτίθεται πως η Νομαρχία Αθηνών και συγκεκριμένα η Ρένα Δούρου θα έλυνε το πρόβλημα
Μετά από αυτό θα παραιτηθεί;

Κάθε 30 χρόνια ε;
MΑΝΔΡΑ ΤΩΡΑ! ΔΟΥΡΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απελευθερώθηκε και η Buser al-Hariri!
Η σημαντική κωμόπολη Buser al-Hariri, στα νότια των απελευθερωμένων οριστικά υψιπέδων του Lajat, είναι στα χέρια του Αραβικού στρατού της Συρίας!
Κάθε εκατοστό Συριακής γης θα απελευθερωθεί από τζιχαντιστές, Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών, Αμερικανούς και Γάλλους!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Samora Machel... η μετανάστευση είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση
25 Ιούνη 1975... το Απελευθερωτικό Μέτωπο της Μοζαμβίκης (Mozambique Liberation Front - FRELIMO) απελευθερώνει τη χώρα από τα δεσμά της Πορτογαλικής αποικιοκρατίας. Το θρυλικό Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα FRELIMO ιδρύθηκε το 1962 και το 1964 ξεκίνησε τον ένοπλο αγώνα.
Ηγέτης και πρώτος πρόεδρος της Μοζαμβίκης ο  Samora Machel, μέχρι τον θάνατό του σε αεροπορικό ατύχημα 19 Οκτώβρη 1986.
Πρόεδρος της Μοζαμβίκης και του Frelimo, ηγετης σ' αυτό τον μεγαλειώδη εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα εναντίον της αποικιοκρατίας.
Samora Machel... επαναστάτης, κομμουνιστής κι αντιιμπεριαλιστής... και σήμερα με το λατρεία υπέρ της "μετανάστευσης" από μέρους της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς", επίκαιρος όσο ποτέ:
«Το φαινόμενο της μετανάστευσης, στη διάρκεια των αιώνων, πάντα χρησίμευσε στους ισχυρούς για να αποδυναμώσουν τους καταπιεσμένους, με ενθάρρυνση της πειθούς ή με πράξεις βίας.
Δεν είναι Διεθνιστική Αλληλεγγύη η προσέλκυση των λαών μας αλλού, αλλά στη δημιουργία συνθηκών πάλης για να καταστεί αυτή η γη βιώσιμη, αυτόνομη, εθνικά κυρίαρχη.
Οι δυτικοί μας λένε:  "Η γη σας είναι αφανισμένη, φτωχή, φύγετε!" ενώ αυτοί λεηλατούν πόρους κι αξιοπρέπεια και να υποδουλώνουν τους αλλοδαπούς στις χώρες τους.
Η μετανάστευση ήταν πρώτα ένα όπλο των αποικιοκρατών. Σήμερα είναι όπλο του καπιταλισμού.
Με τον μύθο της μετανάστευσης στο κεφάλι μας, ο αγώνας μας δεν θα είχε ποτέ γεννηθεί, δεν θα κερδίζαμε την εθνική μας κυριαρχία.
Η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της γης σου, είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση. Ο τελευταίος δρόμος του ιμπεριαλισμού.»

"Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς"
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ κατά διαδηλωτών! Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη...
Πεδίο μάχης  έχει γίνει η Δ.Ε.Θ.
Ματ, δακρυγόνα, ξύλο, μάρμαρα και πέτρες έχουν κάνει τη νότια πύλη κανονικό πεδίο βολής.
Αλήθεια πόσο βλαμμένοι πρέπει να είναι οι βουλευτές του συριζα για να έχουν τέτοιο θράσος ώστε να θέλουν να κάνουν εκδήλωση εκεί για...
δήθεν κέρδη του Σκοπιανού;
Ειναι 100% οι ηθικοί αυτουργοί των μεγάλων επεισοδίων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



WELCOME REFUGEES... Ευχαριστούμε την Ισπανία του «σοσιαλδημοκρατη» νέου πρωθυπουργού που αμέσως ανταποκρίθηκε να παραλάβει τους λαθρομετανάστες που μετέφεραν οι ΜΚΟ του Σόρος, αφού τους παρέλαβαν από τη Λιβύη για την ελευθερη από τον Σορος πλεον  Ιταλία (όχι περισυλλογή από θάλασσα)