Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Τεταρτη 27 Ιουνιου 2018


Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018
Η Βενεζουέλα απορρίπτει τη συνεχόμενη επιθετικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας απορρίπτει κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη και παρεμβατική επίθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία συνιστά ξεκάθαρη επέμβαση στα κυρίαρχα θέματα της χώρας μας, με την υιοθέτηση στοχοθετημένων περιοριστικών μέτρων αντίθετων προς το Διεθνές Δίκαιο εναντίον έντεκα ανώτερων αξιωματούχων του κράτους της Βενεζουέλας, που εγκρίθηκαν σήμερα από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.
Η ΕΕ υπονομεύει σοβαρά την πολιτική ειρήνη στη Βενεζουέλα με το να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της και να ασχολείται με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων που απειλούν την ειρήνη και τον διάλογο μεταξύ των Βενεζουελάνων.

Είναι εντυπωσιακή η κραυγαλέα υποταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διοίκηση του Τράμπ, μιμούμενη τις επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας, που σχεδιάστηκαν από τους πιο εξτρεμιστικούς και φιλοπόλεμους τομείς αυτής της κυβέρνησης. Ο πολυπολικός κόσμος αναμένει ανεξαρτησία στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στις ενδείξεις και τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της μονομέρειας.
Η Μπολιβαριανή κυβέρνηση επαναλαμβάνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Βενεζουέλα δεν θα δεχθεί απειλές από οποιαδήποτε δύναμη ή ομάδα χωρών που έχουν συμμαχήσει με αναμνήσεις της αυτοκρατορίας.
Η Βενεζουέλα δράττεται της ευκαιρίας να επαναλάβει ότι ο λαός της Βενεζουέλας είναι κυρίαρχος και ανεξάρτητος, ότι οι δημοκρατικοί της θεσμοί προκύπτουν από καθολική ψηφοφορία και ότι θα απαντήσει σε όλες τις επιθέσεις με ανάλογο τρόπο, απαιτώντας το σεβασμός της εθνικής της κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης.

Καράκας, 25 Ιουνίου 2018



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!

Σε μια εποχή όπου η ενίσχυση «αλυτρωτικών» βλέψεων στην περιοχή (Σκόπια, Μεγάλη Αλβανία, Τουρκία) επιφυλάσσει τεράστιους κινδύνους…
Σε μια εποχή όπου εκδηλώνονται - όσο δεν εκδηλώθηκαν ποτέ από το 1974 - ανοικτές επιβουλές και μεθοδεύσεις διάρρηξης του τόξου«Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη» μαζί με μεθοδεύσεις αποσταθεροποίησης των βορείων συνόρων μας, δεν μπορεί παρά τον τελευταίο λόγο επάνω σε αυτά τα μείζονα εθνικά θέματα να τον έχει ο ελληνικός λαός. Και όχι ο Αμερικανός πρεσβευτής κ. Πάϊατ και η Γερμανο-κρατούμενη Ε. Ένωση.
Οι δυνάμεις που μας επέβαλαν την «χρεοκρατία» (ΗΠΑ - Ε. Ένωση), αξιοποιούν τώρα τον «κοσμοπολιτισμό» και την υποτέλεια των ελληνικών κυβερνήσεων για να νομιμοποιήσουνεπεκτατικές βλέψεις σε βάρος της χώρας μας προωθώντας διεθνείς συμφωνίες καπηλείας τηςμακεδονικής ταυτότητας. Οι ίδιες δυνάμεις αδιαφορούν βέβαια για το αν το Αιγαίο ή η Μακεδονία και η Θράκη θα αποτελούν και στο μέλλον Ελληνική Επικράτεια... αρκεί ν' ανήκουν στο ΝΑΤΟ!
Δεντο κάνουν τυχαία. Θέλουν να ρευστοποιήσουν τα σύνορα. Επιδιώκουν, έχοντας ξεκινήσει από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας,να τεμαχίσουν τα υπάρχοντα κράτη με «αδύναμα κρατίδια» και τελικά να αναφλέξουν την Βαλκανική.
Το γεγονός ότι το μνημονιακόκατεστημένο αγνοεί την βούλησητης συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού παραδίδοντας και την υπόθεση αυτή,δεν σημαίνει πως ο λαός θα το επιτρέψει.
Σε άλλες, πολύ δυσκολότερες εποχές, το καλοκαίρι του 1943, μετά από κάλεσμα της Εθνικής Αντίστασης, ο λαός βγήκε στους δρόμους, για να μη γίνει η προσάρτηση της Μακεδονίας στη τότε φασιστική Βουλγαρία. Με μια ηρωική διαδήλωση,ματαίωσε την προσάρτηση!Η υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας δεν είναι εθνικισμός, είναιπρόταγμα του μεγάλου Πατριωτικού Αντιφασιστικού αγώνα. Ο Ελληνικός Λαός αξιώνει να μην αναθεωρηθεί η Ιστορία!
-Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η αποτελεσματική ειρηνική δύναμη που θα αποτρέψει την Αναθεώρηση των συνόρων και των Διεθνών Συνθηκών στην περιοχή μας.Σε αυτήν την βάση, από μια Ελλάδα εθνικά ανεξάρτητη, μπορεί να αναπτυχθεί μια πολιτική φιλίας και συνεργασίας των λαώντης περιοχής.
Με αυτή την ηθική και πολιτική πρόταση η χώρα μας πρέπει να αποτρέψει την αποδυνάμωση της εθνικής της ταυτότητας. Να στραφεί στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και σε μια «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική ικανή να αξιοποιεί τα γεωπολιτικά της πλεονεκτήματα, έναντι όλων, στον πολυ-πολικό κόσμο που έχει αναδυθεί.
-Θεωρούμε αδιανόητο και αντίθετο με τα στοιχειώδη δημοκρατικά μας δικαιώματα σε ένα τέτοιο θέμα που αφορά την ίδια την υπόσταση και το μέλλον της χώραςνα μην ερωτάταιο λαός και να υπογράφει - ερήμην του - ένας υπουργός.
Ο Ελληνικός Λαός δεν πρέπει να ακούσει  την Προπαγάνδα Τσίπρα και λοιπών μνημονιακών. Η Συμφωνία δεν παράγει έννομα αποτελέσματα πρινκυρωθεί κατά το άρθρο 28§2 του Συντάγματος,με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλήςόπως αναφέρει στο Ψήφισμά της 17.6.2018 η  Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Πριν την κύρωσή της κανένα τετελεσμένο δεν δημιουργείται για τη χώρα μας, με βάση το Σύνταγμά της. Αλλά για ένα τέτοιο μείζον ζήτημα που θα επηρεάσει όλη την πορεία των εθνικών θεμάτων δεν αρκεί ούτε η κοινοβουλευτική διαδικασία.
Ως αγωνιζόμενοι δημοκράτες θεωρούμε ότι μόνος αρμόδιοςνα αποφανθεί είναι ο Κυρίαρχος Ελληνικός Λαός και γι΄ αυτό,  όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενοΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!
ΥΠΟΓΡΑΨΕ - ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο epitropi.agona@yahoo.com ή στο AVAAZ.ORGΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!

https://secure.avaaz.org/el/petition/PROS_TON_PROEDRO_ELLINIKIS_DIMOKRATIAS_Ko_PAYLOPOYLO_DIMOPsIFISMA_GIA_TI_MAKEDONIA_TORA/

https://secure.avaaz.org/el/petition/Oloi_oi_politikoivoyleytesypoyrgoi_kai_o_proedros_tis_dimokratias_Dimopsifisma_gia_tin_MAKEDONIA_MAS_1/

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ

                Οι χρήστες που λαμβάνουν κλήσεις από
                τηλ .: +375602605281,
                τηλ .: +37127913091
                τηλ .: +37178565072
                τηλ .: +56322553736
                τηλ .: +37052529259
                τηλ .: +255901130460
ή οποιοσδήποτε αριθμό ξεκινώντας από +371 +375 * 381
κουδουνίζουν μόνο μία φορά και κλείνουν.
Αν καλέσετε πίσω, μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 δευτερόλεπτα και εάν έχετε στοιχεία τράπεζας ή πιστωτικής κάρτας στο τηλέφωνό σας, μπορούν να τα αντιγράψουν
                + 375- κώδικας είναι για τη Λευκορωσία.
                + 371- κώδικας για τη Λετονία.
                + 381 - Σερβία
                + 563- Valparaiso
                + 370 - Βίλνιους
                + 255 - Τανζανία
Αυτές οι κλήσεις ίσως προέρχονται από την οργάνωση τρομοκρατών ISIS
                * Μην απαντήσετε * ή * Καλέστε ξανά. *
                Επίσης, μην πατάτε # 90 ή # 09 στο κινητό σας τηλέφωνο όταν σας ζητηθεί από οποιονδήποτε καλούντα. Είναι ένα νέο τέχνασμα που χρησιμοποιούν για να έχουν πρόσβαση στην κάρτα SIM σας και να πραγματοποιούν κλήσεις με δικά σας έξοδα
Προωθήστε επειγόντως αυτό το μήνυμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους, για να σταματήσετε οποιαδήποτε εισβολή.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δίκη σήμερα των δύο φοιτητών που συνελήφθησαν κατά την απόπειρα να γκρεμιστεί το άγαλμα του Τρούμαν και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την καταδίκη του "εθνολαϊκισμού", του "αριστερού πατριωτισμού" και του "εθνικισμού".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "η επίθεση κατά του αγάλματος συνιστά σαφή αντιδιεθνιστική εκδήλωση, που αποσκοπεί στον εθνοαπομονωτισμό. Οι δράστες της επίθεσης αναπολούν τις μέρες που οι ομοϊδεάτες τους έσπερναν τον τρόμο στα βουνά της χώρας, προκειμένου να τη μετατρέψουν σε αριστεροχώρι, ξεκομμένο από τον φυσικό της χώρο, τον δυτικό κόσμο".
"Δεν θα συγχωρήσουν ποτέ", καταλήγει η ανακοίνωση, "την καθοριστική συμβολή του τότε Αμερικανού προέδρου Χάρυ Τρούμαν στη συντριβή τους στον Γράμμο και το Βίτσι".
Σχολιο.-  απεχουν πολυ νομιζεις απο το να βγαζουν στ αληθεια τετοιες ανακοινωσεις?...
Σχολιο.- Πέρα απο την πλάκα τοπικό στέλεχος του συριζα (στο Βόλο ) δήλωσε σε τοπικό κανάλι ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι το ίδιο που ήταν πριν μερικά χρόνια εξηγώντας κάτι που μόνο αυτός κατάλαβε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν είσαι στην Περιφέρεια Δουρου επί τριάμισι χρόνια και στην κυβέρνηση επί τρία, και πνίγεται μια πόλη όπως η Μανδρα τον Νοεμβριο του 2017 και χάνουν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, ευθύνεσαι, γιατί ούτε που είχες νοιαστεί για τον κίνδυνο.
Όταν εφτά μήνες αργότερα η πόλη αυτή ξαναπνίγεται, καθώς, στο ενδιάμεσο, δεν πήρες ούτε το ελάχιστο αντιπλημμυρικό μέτρο, είσαι εγκληματίας.
Αν είχε τσίπα Δουρου θα είχες παραιτηθεί. Αλλά αν είχες τσίπα, δεν θα ήσουν περιφερχειάρχης ή κυβέρνηση στα χρόνια της μεγαλύτερης κοινωνικής καταστροφής που γνώρισε ο τόπος από τη δεκαετία του 1940 και μετά... Δεν θα έκανες καριέρα πάνω στον πόνο και την απόγνωση εκατομμυρίων ανθρώπων σ' αυτή τη χώρα.
Το να τους αφήνεις να πνίγονται είναι ό,τι πιο αναμενόμενο.
Σχολιο.- Τα μέτρα που πήραν στη Μάνδρα μετά τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες συνοψίζονται στο: "Σιγά μην ξαναβρέξει τόσο!"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πρωί η κυβέρνηση των κοινωνικών δολοφόνων σέρνει σε δίκη τους δύο φοιτητές που συνελήφθησαν στην επίθεση κατά του αγάλματος του μακελάρη Τρούμαν. Αυτού με τη Χιροσίμα, το Ναγκασάκι, τις ναπάλμ στον Γράμμο κ.λπ. κ.λπ.
Το κνώδαλο που παριστάνει τον πρωθυπουργό αποδεικνύει εμπράκτως ότι το εννοούσε όταν έλεγε πως έχει την ίδια αντίληψη για τη δημοκρατία με τον Τραμπ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πλημμύρισε και πάλι η Μάνδρα.
Ε, και; Αφού βρέχει, θα πλημμυρίζει. Ας μην έβρεχε, να μην πλημμύριζε, που θα 'λεγαν και οι συριζαίοι, οι ρεαλιστές



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΛΙΒΕΡΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ...
Μια γυναίκα με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο, δεκάδες άλλοι με προβλήματα αναπνευστικά, ανάμεσά τους και παιδιά, ξυλοδαρμοί και προσαγωγές, καταστροφές σε ελαιώνες και αμπέλια, είναι ο απολογισμός της σημερινής επίθεσης των ΜΑΤ.
Πού;
Μα, αυτό το "πού;" είναι που πραγματικά με κάνει να θλίβομαι. Καθώς ανέβασα το πρωί ρεπορτάζ, αλλά, απ' όσο διαπίστωσα επί ώρες μετά, ελάχιστοι φάνηκε να ενδιαφέρθηκαν. Και δεν είδα και από κανέναν άλλο σχετικό δημοσίευμα, με μία μόνο εξαίρεση. Έναν κάτοικο της Λευκίμμης στην Κερκυρα!
Ναι! Στη Λευκίμμη χτύπησαν σήμερα Τριτη τα ΜΑΤ της κυβέρνησης των κοινωνικών δολοφόνων. Εκεί που ο κόσμος αγωνίζεται να μην εγκατασταθεί ΧΥΤΑ και καταστραφούν οι καλλιέργειές του και η ζωή του.
Εκεί χτύπησαν σήμερα Τριτη τα ΜΑΤ. Εν μέσω εντυπωσιακής αδιαφορίας των αριστερών εκτός Λευκίμμης ή έστω εκτός Κέρκυρας.
Μόνο θλίψη...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπράβο Μακρόν και κοντόν....
Μπράβο macron, προφανώς ο γαλλικός λαός σε αγαπάει!!! Γιαυτο προφανως σου πετανε χαρτια και φωναζουν συνθηματα και σε εχουν περικυκλωσει από την CGT.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γραφει απο Κερκυρα
''χτυπήσαμε την πόρτα του σπιτιού αγνώστων για να πάρουμε μια ανάσα από τα χημικά που μας έριξαν τα καργιολοΜΑΤ του γαμωΣΥΡΙΖA (αυτά ντε που θα καταργούσε) και μας άνοιξαν και μας έδωσαν νερό και μας κέρασαν και γλυκό του κουταλιού και μας είπαν μείνετε εδώ όσο θέλετε και ετοιμάζονταν να φτιάξουν και φαγητό να μας ταίσουν αλλά τελικά τους είπαμε θα φύγουμε και μας πήγαν μέχρι τα σπίτια μας ή μέχρι όπου τους ζητήσαμε να μας πάνε γιατί έτσι ρε καθάρματα της εξουσίας, ό,τι και να κάνετε η #αλληλεγγύη θα νικήσει!
#άμεση_απελευθέρωση_των_6_συλληφθέντων_της_Λευκίμμης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ ο Ισραηλινος στρατος κατοχης εχει οπλα,ελευθερους σκοπευτες,σφαιρες τυπου ντου ντουμ,drones με δακρυγονα και χημικα,οι Παλαιστινιοι εχουν σφεντονες,καινε λαστιχα και πετανε χαρταετους ...μαντεψτε ποιους βομβαρδιζει παλι το gay friedly Ισραηλ ''λογω των χαρταετων''
*148 οι νεκροι Παλαιστινιοι,χιλιαδες τραυματιες ,100αδες ακρωτηριασμενοι μεχρι τωρα στην κινητοποίηση που οι Παλαιστίνιοι έχουν ονομάσει «Η Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής».Τουλάχιστον το 70% των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους, που βρίσκονται πέρα από τα σύνορα και απ’ όπου ισραηλινές ένοπλες ομάδες τους εκδίωξαν πριν από επτά δεκαετίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το αίτημα να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης έχει αγκαλιαστεί από όλους τους κατοίκους της περιοχής τονίζουν οι Λευκιμμιώτες και μάλιστα δηλώνουν ότι τώρα πλέον ακόμη και εκείνοι που το 2008 δεν συμφωνούσαν, σήμερα συμπαρατάσσονται με το κίνημα που έχει αναπτυχθεί.
Αλεύχιμμον
Για αστυνομοκρατία μίλησε η πρόεδρος του Αλεύχιμμον Μαρία Κοντομάρη σε δηλώσεις της στο σταθμό μας, καλώντας τους Κερκυραίους να μην μπουν στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού.
ΛΑΣΥ
Ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θόδωρος Γουλής, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατική εξέλιξη η οποία έχει τη στήριξη των επικεφαλής των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, τη στιγμή που ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτή τη στιγμή σύννομα.
Σε ανακοίνωσή τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣΥ επισημαίνουν τα εξής:
«Η Λαϊκή Συσπείρωση μετά τις τελευταίες σημερινές αρνητικές εξελίξεις με την άφιξη των ΜΑΤ και την ανάπτυξή τους στη περιοχή της Λευκίμμης αλλά και τη παραπληροφόρηση με χοντρά ψέματα του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο , όπου αρνιόταν την άφιξη των ΜΑΤ και διερωτόταν υποκριτικά «…Πού είδατε εσείς τα ΜΑΤ ;», ζήτησε σήμερα την κατεπείγουσα σύγκλειση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την καταδίκη της άφιξης των ΜΑΤ και την άμεση αποχώρηση τους από την Κέρκυρα.
Ο δήμαρχος αρνήθηκε το αίτημα με αστείες και αστήρικτες δικαιολογίες. Μετά από αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τα εργατικά – λαϊκά στρώματα του νησιού μας, να καταδικάσουν άμεσα και μαζικά ,μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους Αγροτικούς και φοιτητικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους Γυναικών, την βία και την καταστολή που με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ—ΑΝΕΛ αλλά και της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να επιβάλουν στο λαό της νότιας Κέρκυρας και όχι μόνο.
Η τρομοκρατία και η καταστολή, είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους προωθείται η κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη των κερδών των ομίλων. Πάει χέρι – χέρι με τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ. Όσες παραιτήσεις των ιθυνόντων και αν υπάρξουν, όσα κροκοδείλια δάκρυα και αν χυθούν, δεν αλλάζουν το γεγονός ότι, η ανάπτυξη ΤΟΥΣ τσακίζει τη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Η απάντηση βρίσκεται στην οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη πάλη του λαού μας, για το δίκιο και τα δικαιώματά μας».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φελίσια Λάνγκερ
Πέθανε η ισραηλινή κομμουνίστρια,δικηγόρος, υπέρμαχος των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, Φελίσια Λάνγκερ
Σε ηλικία 87 ετών πέθανε στη Γερμανία, όπου κατοικούσε τις τελευταίες δεκαετίες, η ισραηλινή κομμουνίστρια δικηγόρος, πρωτεργάτρια της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παλαιστινίων φυλακισμένων, Φελίσια Λάνγκερ.
Γεννημένη το 1930 στην Πολωνία από εβραίους γονείς, η Λάνγκερ έγινε ιδιαιτέρως γνωστή κατά τις δεκαετίες 1960 και 1970 ως συνήγορος υπεράσπισης παλαιστινίων κρατούμενων και φυλακισμένων από τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.
Οι δημόσια εκπεφρασμένες απόψεις της ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, τη βία και τον σωβινισμό, την έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλή στον παλαιστινιακό πληθυσμό, προκαλώντας αντίστοιχα μεγάλες αντιδράσεις στο Ισραήλ.
Όταν οι Ναζί επιτέθηκαν στην Πολωνία, η μικρή τότε Λάνγκερ έφυγε με τους γονείς της για την Σοβιετική Ένωση. Η πλειοψηφία των μελών της οικογενείας της έπεσαν θύματα του ναζιστικού ολοκαυτώματος, ενώ η ίδια παντρεύτηκε το 1949 τον Μ.Λάνγκερ, επιζώντα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Το 1950 έφυγε μαζί με τη μητέρα της για το Ισραήλ όπου σπούδασε νομικά.
ΛΑΝΓΚΕΡ ΑΡΑΦΑΤ
Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 πρωτοστάτησε στη δημιουργία ομάδας δικηγόρων που, υπό αντίξοες συνθήκες, ανέλαβαν να υπερασπιστούν παλαιστινίους κατοίκους της Δυτικής Όχθης.
Μετά τον πόλεμο των Έξι Ημερών, το 1967, η Φελίσια Λάνγκερ πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη σωρείας παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ στις κατεχόμενες περιοχές.
Εργάστηκε σκληρά για την εύρεση στοιχείων που αφορούσαν περιπτώσεις βασανισμών παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές αρχές, τις οποίες κατήγγειλε συχνά στα δικαστήρια.
Το 1990 έφυγε οριστικά από το Ισραήλ καταγγέλλοντας το νέο νομικό σύστημα που έβαζε ολοένα και περισσότερα εμπόδια στη νομική υπεράσπιση των παλαιστινίων.
Η Φελίσια Λάνγκερ ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος του Ισραήλ και για πολλά χρόνια θήτευσε ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του.
Σε ανακοίνωση του το ΚΚ Ισραήλ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «ο θάνατος της αποτελεί απώλεια για τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα και αυτοδιάθεση».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καποιο φατσομπουκικοι αλλα και πραγματικοι φιλοι, ειναι μελη της ομαδας Πόλος Μαρξιστικού προβληματισμού (ΚΚΕ Μπουλκουμέ). Η ομαδα φαινεται να εχει καπου 18.000 μελη με φιλους απο ολο το φασμα της αριστερας. Μολις υπενθυμισα στον διαχειριστη της, τη σωστη θεση του ΚΚΕ περι μη υπαρξης μακεδονικου εθνους, εθνοτητας, μειονοτητας και γλωσσας και του επεσημανα επισης την δικαιολογημενη λαικη οργη για την εθνοπροδοτικη γραμμη της κυβερνησης των ανδρεικελων στο Σκοπιανο, με διεγραψε. Ετσι επιβεβαιωνεται οτι αυτη οπως και αναλογες ομαδες στο διαδικτυο που παριστανουν δηθεν τις αριστερες/ακροαριστερες/αναρχικες κτλ., ειναι στην πραγματικοτητα οργανα της ΝΑΤΟικης προπαγανδας και πληρωμενοι χαφιεδες του συγχρονου παρακρατους. Δεν ειναι τυχαιο οτι στην ομαδα αυτη προπαγανδιζονται υπουλα αντιπατριωτικες εως ανοιχτα εθνοπροδοτικες, δηθεν διεθνιστικες θεσεις, για να παγιδευσουν την αθωα αριστερη νεολαια... Το γραφω για οσους φιλους δεν εχουν καταλαβει ακομη οτι εκει μεσα ειναι μαζεμενο ολο το ΝΑΤΟικο χαφιεδοτσουρμο και ο προπαγανδιστικος σταθμος της συγχρονης gladio...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μηπως η Deutsche Welle αποκαλει φαρδια πλατια και νετα σκετα τη Βαρνταρσκα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ξεπουλημενε σκατο-Κοτζια ? Θα κανουν τιποτα οι υπηρεσιες του υπουργειου εξωτερικων η ειναι ολοι γιουσουφακια της Μερκελ ?

Για οσους δεν γνωριζουν η DW(Deutsche Welle), ειναι το κρατικο καναλι της Τευτονιας που εκπεμπει εις την αλλοδαπην, και συνεπως εκφραζει τις θεσεις του Γερμανικου Κρατους...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αθάνατη ελληνική φυλή.
Κάποτε η γωνιά αυτή της γης που πατάμε και λέγεται Ελλάδα ήτανε δοξασμένη κι ευτυχισμένη κι είχε ένα πολιτισμό, οπού επί 2 1/2 χιλιάδες χρόνια συνεχίζει να παραμένει και να θαυμάζεται απ' όλο τον κόσμο. Κανένας σοφός η άσοφος δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γράψει ούτε μια λέξη, αν δεν αναφερθεί στα έργα που άφησαν οι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού, που λέγεται αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.
Κάποτε, λοιπόν, η χώρα μας ήτανε δοξασμένη, μα αργότερα την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της αυτή δόξα. Μα ύστερα από κάμποσα χρόνια η χώρα μας σηκώθηκε στο πόδι κι ύστερα από σκληρούς αγώνες ενάντια στη σκλαβιά, πάλι λευτερώθηκε.
Στην εποχή της σκλαβιάς πέρασε σκληρά, μαύρα χρόνια και πολλοί «έξυπνοι», αναμεσα στους οποίους και κάποιος Φαλμεράγιερ, ισχυρίστηκαν πως η ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε μ' άλλες φυλές, που δεν έχουν τίποτα το κοινό με την αρχαία ελληνική φυλή.
Μα ότι κι αν πούνε, αυτό δεν έχει καμία αξία. Την ελληνικότητα μας την αποδείξαμε. Γεγονός είναι ότι η χώρα μας ξεσηκώθηκε και ξαναγένηκε πάλι λεύτερη.
Αυτό κάνεις δεν το ήθελε. Ούτε οι ξένοι βασιλιάδες, ούτε οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες. Οι ξένοι δεν το θέλανε, γιατί φοβισμένοι από τη γαλλική επανάσταση, χτυπούσαν όλες τις εξεγέρσεις και δημιούργησαν γι' αυτό μεταξύ τους την Ιερή Συμμαχία. Οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες γιατί τα είχανε καλά με τους Τούρκους και ξεζουμίζανε το λαό. "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εφιστουμε τη προσοχη για οσους παρευρεθουν σημερα στο συλλαλητηριο στο υπουργειο Μακεδονιας-Θρακης!
Σας δειχνουμε που θα κανουν οι πρακτορες του Σορος συγκέντρωση υπέρ των Σκοπίων και κατά της Ελληνικοτητας της Μακεδονίας!
Σας παραθέτουμε τους δρόμους απο τους οποίους μπορούμε να πάμε να τους πούμε μαζικα ενα γεια χωρις να φανουμε αγενεις και να τους αφησουμε να φυγουν..
Εμεις οι Θεσσαλονικεις ειμαστε φιλοξενοι ανθρωποι!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κρυπτεία» και Χ.Α "συγκοινωνούντα δοχεία";
Για την εθνικιστική οργάνωση «Κρυπτεία», είχαμε πρωτακούσει όταν ανέλαβε την ευθύνη για την ρατσιστική επίθεση (1*) στο σπίτι του 11χρονου μαθητή απ' το Αφγανιστάν, Αμίρ, ο οποίος είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο, γι' αυτή, πέρα από ένα δημοσίευμα των βρετανικών Times το οποίο ανέφερε ότι υπάρχουν υποψίες η ομάδα να αποτελεί βίαιο παρακλάδι της Χρυσής Αυγής από την οποία και να αποσχίστηκε.
Χθες κάποιο άτομο το οποίο παρουσιάστηκε να εκπροσωπεί την φασιστική αυτή οργάνωση τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα iefimerida (2*) δηλώνοντας ότι η αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Κρυπτεία» αναλαμβάνει την ευθύνη για δυο εγκληματικές ενέργειες. Για την πυρκαγιά που σημειώθηκε (3*) σε έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό στο «φραουλοκράτος» της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, όπου έμειναν εκατοντάδες εργάτες γης από το Μπαγκλαντές, και την επίθεση στην κατάληψη στο πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων (4*).
«Ο αγώνας μας κλιμακώνεται μετά τον εμπρησμό στη Μανωλάδα. Δεν θα αφήσουμε κανένα αντιρατσιστικό καθίκι όρθιο. Οι επιθέσεις μας σε καταλήψεις αντιρατσιστών θα κλιμακωθούν», φέρεται να δήλωσε στην ιστοσελίδα που αναφέραμε, το μέλος της φασιστικής οργάνωσης.
Κάποια αυτονόητα ερωτηματικά. Μέχρι τώρα κανείς δεν έχει αποδώσει σε εμπρησμό την φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό της Μανωλάδας ενώ με την ανακοίνωση της η Πυροσβεστική κάνει λόγο για "άγνωστα αίτια' που προκάλεσαν την πυρκαγιά. Οπότε ας μην βιαστούμε να αποδεχθούμε τον ισχυρισμό της φασιστικής οργάνωσης,
Περίεργο, επίσης, θα μας φαινόταν να έχει τέτοια επιχειρησιακή δυνατότητα. Να διαθέτει δηλαδή 25-30 άτομα όπως αυτά που επιτέθηκαν χτες στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ.
Πιο πιθανό θα μας φαινόταν να ισχύει το δημοσίευμα των Times και η «Κρυπτεία» να είναι "συγκοινωνούντα δοχεία" με την Χ.Α.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άμεση απελευθέρωση των 8 συλληφθέντων της Καβάλας για τον αγωγό TAP
Οι συλλήψεις των 8 πολιτών και δημοτικών συμβούλων του Δήμου Καβάλας, χθες 26/6/18, καθώς και οι εικόνες με τον βάρβαρο και άνανδρο τρόπο που έσερναν για προσαγωγή τον απεργό πείνας και πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμη Καλπακίδη, και έκαναν το γύρο του διαδικτύου, προκαλούν αισθήματα αποστροφής και ντροπής στο πανελλήνιο. Και παράλληλα αισθήματα περηφάνειας για τον Καβαλιώτικο λαό που επί ώρες και μέσα στη βροχή, προσέτρεξε για συμπαράσταση έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση απαιτώντας την απελευθέρωσή τους.
Η αντίσταση του λαού της Καβάλας και των αιρετών εκπροσώπων του απέναντι στις αυθαιρεσίες και την παρανομία της κοινοπραξίας του αγωγού TAP, που κορυφώθηκε με την εξαήμερη απεργία πείνας του Θέμη Καλπακίδη, φαίνεται ότι εξάντλησε τα όρια ανοχής της «φιλολαϊκής» κυβέρνησης, που προκειμένου να φανεί αρεστή στους πάτρωνές της, δεν δίστασε να προβεί στις βίαιες συλλήψεις. Επιλέγοντας μάλιστα να το κάνει αυτό τη μέρα που η Καβάλα γιόρταζε την 105η επέτειο της απελευθέρωσή της! Αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός και ότι ακόμη και στο συμβολικό πεδίο, θα πρέπει οι Έλληνες να αποδεχθούν ότι δεν άλλαξε τίποτα από τότε και ότι παραμένουν υπό κατοχή όπως στην εποχή του οθωμανικού και του βουλγαρικού ζυγού!
Με τους 8 συλληφθέντες πολίτες, εκπροσώπους τοπικών φορών και δημοτικούς συμβούλους της Καβάλας, εγκαινιάζεται ένα νέο εφιαλτικό κεφάλαιο κυβερνητικών αυθαιρεσιών που συνάδει απόλυτα όχι απλά με χουντικές, αλλά με απροκάλυπτα κατοχικές συμπεριφορές, αφού πλέον οι αιρετοί εκπρόσωποι αλλά και οι απεργοί πείνας θα συλλαμβάνονται με απλό νεύμα των «επενδυτών» και θα οδηγούνται στο αυτόφωρο. Αν δεν δείξουμε τώρα την αντίδρασή μας απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή τους, αύριο θα επεκτείνουν τη μέθοδο αυτή σε όλη τη χώρα.
Ο TAP δεν αφορά τοπικό ζήτημα αλλά θέμα εθνικό που σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια της χώρας. Το ΕΠΑΜ, που κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή τον αγωγό στον ελληνικό λαό απαιτώντας να μην προχωρήσει καμία σύμβαση με την κοινοπραξία, στέκεται αλληλέγγυο στους συλληφθέντες και θα βρίσκεται κοντά τους και δίπλα στο λαό της Καβάλας, σύσσωμο και με τις τοπικές του οργανώσεις που αναδεικνύουν συνεχώς το θέμα.
Καταδικάζουμε τη βία και την αυθαιρεσία της κυβέρνησης και των αστυνομικών αρχών απέναντι στους συλληφθέντες.
Απαιτούμε τώρα την άμεση απελευθέρωση των 8 συλληφθέντων. Καμιά κατηγορία, καμία καταδίκη!
27.6.2018
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιγά που θα νοιαστει το ρενακι το αντίμνημονιακο (Δουρου) για όλα όσα συμβαίνουν στην Μάνδρα
Το ρενακι την έφτιαξε τη ζωουλα της, από το Αιγάλεω που έμενε αφραγκη μέχρι τα 40, έτσι ξαφνική είδε εξουσία και ευρα στο παντελόνι φούσκωσε το Χέιλη διορίσε τον 70αρη ανεργο μέχρι τότε γκόμενο με μισθό 7 χιλιάδες ευρώ στην ΕΥΔΑΠ και με στυλ μεγαλοκυριας τρομάρα της κοιτάει τον ελληνικό λαό απαξιωτικά και αφού νομίζει ότι απευθύνεται σε πρόβατα έρχεται να μας πει ότι για όλα όσα συμβαίνουν στη Μάνδρα φταίει η κλιματική αλλαγή και ότι τα αντιπλημμυρικά έργα προχωρούν με ρυθμούς ρεκόρ
Σχολιο.-  η gayΔουρου δεν ξερει που πεφτει το Αιγαλεω...κορη Αξιωματικου της Αστυνομιας γεννημα θερμμα των βορειων προαστειων...εαν καποιο σουκου επληττε, επαιρνε το αεροπλανο και πηγαινε Λονδινο...ολα αυτα με βαση δικη της συνεντευξη στο ''Πρωτο Θεμα''..... το Αιγαλεω ηταν ενα grante παραμυθι για τους κουτους αριστερους ψηφοφορους.
ο Μπενισης δεν ηταν ανεργος...ειχε καφετερια στην Αγία Παρασκευη…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λευκίμμη.
13 διμοιρίες κοπανάνε τους πολίτες που δε θέλουν το ΧΥΤΑ.
ΧΥΤΑ το 2018 ενώ όλη η Ευρώπη κάνει εργοστάσια ανακύκλωσης.
Εν τω μεταξύ οι ζαίοι που τους βαράνε ήταν κατά του ΧΥΤΑ,κάποτε

σχολιο.- Μια ομορφη γραφικη κομωπολη αφου την κατεστρεψαν με φθηνο και χυδαιο τουρισμο,τωρα θα την αποτελειωσουν μ'ενα ΧΥΤΑ!!Σε ενα νησι που ο τουρισμος αποδιδει τεραστια εσοδα,δεν μπορουν να βρουν μια πολιτισμενη λυση!!!Αφου ειμαστε στην Ευρωπη με κοστος βαρυ,δεν μπορουμε να βελτιωσουμε τιποτα!!Ενας να βρεθει να κανει μια επενδυση με αντικρυσμα,δεν θα βρεθει?
Σχολιο.- Οι Σουηδοι «ψαχνουν τα σκουπιδια των αλλων…
Με τους ρυθμούς που ανακυκλώνει, η χώρα του Βορρά ξεμένει από σκουπίδια για να διαχειριστεί στα εργοστάσιά της και υποχρεωτικά «ψάχνει» στα σκουπίδια των άλλων…
Η λέξη ανακύκλωση βρίσκεται δεκαετίες τώρα στη ζωή μας. Ανάλογα με τη χώρα στην οποία έχει την τύχη ή ατυχία να κατοικεί ο κάθε ένας, η λέξη αυτή έχει και την ανάλογη επίδραση στις καθημερινές συνήθειες.
Λαμπρό παράδειγμα η Σουηδία. Με ένα πληθυσμό κατά κάτι λιγότερο από της Ελλάδας, οι Σουηδοί ανακυκλώνουν 1,5 δισεκατομμύρια μπουκάλια και μεταλλικές κονσέρβες ετησίως, στα 32 τους εργοστάσια. Εκεί μέσα, τα υλικά μετατρέπονται σε τεράστια ποσά ενέργειας και ακόμα και τα απόβλητα από τη διαχείρισή τους μετατρέπονται σε βιοκαύσιμα.  Με τον τρόπο αυτό, μόλις το 1% των σκουπιδιών ετησίως, καταλήγει στις χωματερές, φέρνοντας όλο και πιο κοντά τους Σουηδούς στο μεγάλο τους στοίχημα, να μηδενίσουν τα απορρίμματα που θα παραμένουν αδιαχείριστα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



επειδη το θεμα δεν ειναι αν "ανηκει" σε καποιον ο Αρης Βελουχιωτης, κομμουνιστης που ήταν ενταγμένος στο ΚΚΕ και ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ με όσους παλεύουν κατά του φασισμού και του ιμπεριαλισμού, από την απελευθερωση της "πεζούλας" που ελεγε πατριδα ως τον σοσιαλισμό!
...Για το γεγονός όμως της "κομματικής αποκατάστασης, μερικες απλες σκεψεις:
1. Αποκαθίσταται κομματικά επειδή είναι πανθομολογούμενο (εδω και 73 χρονια το γνωριζαν ολοι εκτος από...)) πως είχε δικιο! Αρα, εχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ ενας κομμουνιστης να δημοσιοποιει τη διαφωνια του με την οργανωση του και να την θετει στην κριση του κινηματος και της κοινωνίας!
Ειναι ετσι ή...
2. Αυτο ειναι μια μεγαλη τομη που λογικά θα συνεχιστεί με αποκατάσταση και πολλων άλλων (λιγοτερο ίσως διασημων) που, συμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδιου του ΚΚΕ, αποδείχτηκε ιστορικά πως είχαν δίκιο (αν αρχισουμε παραδειγματα, δε θα τελειωσουμε...)!
Είναι έτσι ή...
3. Η πολιτική και κομματική αποκατάσταση προφανως αφορά τη συνολική διαδρομή του Αρη που η λάμψη της προκύπτει κυρίως από την καταλυτική επίδρασή του στην εποποιία του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.
Είναι έτσι ή...
Γιατί...αν "δεν είναι έτσι" τότε έχουμε απλά μια επικοινωνιακή φούσκα σε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί ο μύθος του Αρη που 73 χρόνια μετα συγκινεί καθε αριστερό. Κι αυτό δεν είναι απλά λάθος. Το να "αποκαθιστάς" τον Αρη αλλά να μην "αποκαθιστάς" όσα σηματοδοτεί, είναι σαν να ξαναγράφεις την αποκήρυξή του...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aπολύονται 354 δημοσιογράφοι του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων Αργεντινής
 Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018, 08:20
Η νεοφιλελε ακροδεξιά κυβέρνηση της Αργεντινής πιστη δουλα των αμερικανων και του ΔΝΤ τους αποφάσισε να απολυθούν 354 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του δημόσιου πρακτορείου ειδήσεων Télam, επί συνόλου περίπου 900, καταγγέλλοντας τη χρησιμοποίησή τους για πολιτικούς σκοπούς από την προηγούμενη κεντροαριστερή κυβέρνηση, όπως μετέδωσε την Τρίτη το ίδιο το πρακτορείο.
Τα συνδικάτα των δημοσιογράφων αποφάσισαν την προκήρυξη απεργίας επ' αόριστον. Κατήγγειλαν «ένα σχέδιο διάλυσης των δημόσιων μέσων ενημέρωσης», τα οποία θα αντικαταστήσει ένα «σύστημα» που θα εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και τη συγκέντρωση κεφαλαίου, τόνισαν.
Από το 2003 έως το 2015, οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο αυξήθηκαν από τους 479 στους 926, σύμφωνα με το διοικητικό του συμβούλιο.
Η κυβέρνηση δεσμεύεται να μειώσει στο μισό τους εργαζομενους των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, δηλαδή του Télam, της δημόσιας τηλεόρασης και της δημόσιας ραδιοφωνίας.
Η νεοφιλελε αλητικη κυβερνηση της Αργεντινής έλαβε την περασμένη εβδομάδα την πρώτη δόση, ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τα συνολικά 50 δις του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο ζήτησε για να κανει δουλα των γιανκιδων την  οικονομία της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O πρωθυπουργός της Μάλτας μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις έκανε δημόσια ανακοίνωση για το πλοίο της Sos Mediterranèe (ΜΚΟ από τη Δρέσδη της Γερμανίας), Lifeline γερμανικό κατά δήλωση με σημαία Ολλανδίας που όμως δεν προκύπτει εγγεγραμμένο στα νηολόγια της χώρας.
Θα του επιτραπεί ο ελλιμενισμός και η αποβίβαση των διασωθέντων από τους οποίους οι μη έχοντες δικαίωμα αίτησης ασύλου θα απελαθούν, οι έχοντες δικαίωμα θα μοιραστούν σε 8 κράτη μέλη ΕΕ.
Όσον αφορά στο πλοίο αυτό θα κατασχεθεί κι όσον αφορά στον πλοίαρχο επίκειται σύλληψη του μια και παρενέβη τις εντολές των ακτοφυλακών...
Κερασάκι στην τούρτα: η Γερμανία αρνείται να παραλάβει το τμήμα προσφύγων που της αντιστοιχεί...