Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Πεμπτη 28 Ιουνιου 2018



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
Ανακοίνωση εκδόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, με την οποία -αφού πετιέται λάσπη σε όλον τον κόσμο που εξοργίστηκε με τη νέα καταστροφή στη Μάνδρα- αναφέρονται "μέτρα" που πήρε μετά από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτώβρη. Η υλοποίηση των οποίων, για γραφειοκρατικούς λόγους, όπως αναφέρει, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη!
Λίγη ντροπή, ρε! Ακριβώς τέσσερα χρόνια κλείνει η Δούρου ως περιφερειάρχης και πήρε μέτρα αφού πρώτα άφησε να πνιγούν 24 άνθρωποι; Και έστω και μετά το πρώτο έγκλημα, δεν βρέθηκε τρόπος να ξεπεραστούν γραφειοκρατικοί σκόπελοι πριν την πληρώσουν και άλλοι;
Τόση αναλγησία; Τόση παλιανθρωπιά; Λίγη ντροπή, ρε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε δίκη σέρνει αύριο η κυβέρνηση του κνώδαλου τους κατοίκους της Λευκίμμης που συνελήφθησαν και χτυπήθηκαν από τους υφιστάμενους του Τόσκα ένστολους χρυσαυγίτες των ΜΑΤ, και φορτώθηκαν κατηγορίες για κακουργήματα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα, τόσους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον Μανιό, τον Μηταφίδη, τον Μπαλαούρα κ.ά., είναι δυνατόν να τους αποδοκιμάζεις, επειδή στηρίζουν μνημόνια και ΝΑΤΟ;
Ναι, δίκιο έχεις. Σκέφτομαι, μάλιστα, να κάνω και την αυτοκριτική μου και για πολλούς άλλους, που σε κείμενά μου, κατά καιρούς, έχουν αδικηθεί.
Τους πρώτους που σκέφτομαι είναι αυτούς που έβαλαν επί δεκαετίες πλάτη, προερχόμενοι μάλιστα από την εργατική τάξη, για να οικοδομηθεί το ισχυρότερο εργατικό κίνημα της εποχής τους, το γερμανικό.
Αναγνωρίζω πως έχω αδικήσει τους Έμπερτ, Νόσκε και Σάιντεμαν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διέγραψε ο Μητσοτάκης τον Μίχαλο και η χαρά των παλαμακιστών του αμόρφωτου Τζιφρα δεν έχει κρατημό!
Να το χαίρονται το νέο απόκτημά τους! Τον αντικομμουνιστή γιο του αρχιεκοφίτη και υφυπουργού του Παπαδόπουλου.
Να το χαίρονται το γκεσέμι της ευρωυποταγής, του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα! Το κοράκι που είδε κονόμα στη γειτονική χώρα και μιας και το θέλει και το ΝΑΤΟ, εξέπεμψε ύμνους για τη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ; ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ!
Διαβάζω πως για τη Μάνδρα άδικα κατηγορούμε τη Δούρου. Γιατί, λέει, ο κεντρικός δρόμος εκεί ήταν ρέμα. Κι εμείς που νομίζαμε πως ήταν πάντα δρόμος!
Βέβαια, ενώ εγκαλούμαστε γιατί κατηγορούμε "λάθος ανθρώπους", μαθαίνουμε από τους ίδιους τους υποστηρικτές της και το γιατί σ' αυτόν τον κεντρικό δρόμο -που μάλιστα ήταν ρέμα- δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα. Μα, τα έργα δεν γίνονται, γιατί... κοστίζουν!
Έτσι πέστε το, ντε! Κοστίζουν τα έργα, άρα γιατί κατηγορούμε τη Δούρου;
Βρε, τι έχουμε πάθει!
Σχολιο.- Στα σοβαρα τωρα, καηκε το βουνο πανω από τη Μανδρα το καλοκαιρι, δεν κανανε αμεσως αντιπλημυρικα, να βαλουν τους καμμενους κορμους δεντρων σαν αναχωμα να εμποδιζουν τα νερα, με αποτελεσμα το Νοεμβριο να εχουμε 24 νεκρους. Τοσους μηνες που περασαν, δεν μπορουσαν να κανουν αντιπλημυρικα;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τσιπρας συμφωνησε με τη Μερκελ για επιστροφη μεταναστων στην Ελλαδα.
Πλουσια χώρα είμαστε, λαθρο δεν εχουμε, γιατι να μην γινουμε το γερμανικο παρκινγκ για λαθρο ;
ΕΛΕΟΣ !!!!
Τι συμφωνησε πάλι ;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν γινεται να εισαι Μακεδονας χωρις να εισαι Ελληνας» Μεγας Αλεξανδρος
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!....Η φράση αυτή του Μεγάλου Αλεξάνδρου κλείνει το στόμα σε Σκοπιανούς και προδότες πολιτικούς...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μπει τέλος στη δικτατορία της αμάθειας, να αρχίσει η εκκαθάριση στις ιδέες και αξίες...
**** Είσαι ομοφυλόφιλος;; Σεβαστό... Δεν είσαι όμως ομοφυλόφιλος, όταν παίρνεις μέρος σε prides, χωρίς ρούχα, με γελοία βαψίματα σε όλο σου το σώμα, με αναπαράσταση του τι κάνεις στο κρεβάτι σου κ βγάζοντας φωτογραφίες με τέτοια περιβολή δίπλα στον Εύζωνα για να τον γελοιοποιήσεις, επειδή ξέρεις πως δεν είναι σε θέση να αντιδράσει... Τότε είσαι ένας διεστραμμένος πόρνος, που προσβάλλει τους απανταχού ομοφυλόφιλους αλλά κ κάθε ανθρώπινη ύπαρξη..
**** Είσαι άθεος;; Επιλογή σου... Δεν είσαι άθεος όμως με το να προσβάλλεις σε κάθε ευκαιρία τα ιερά σύμβολα της δικής μου θρησκείας.. Με το να διοργανώνεις προκλητικά φανερά δείπνα κρεατοφαγίας τη Μ. Παρασκευή κ να γελοιοποιείς αγίους κ μάρτυρες.. Τότε είσαι ένας μισαλλόδοξος άνθρωπος που το μίσος σου για τη θρησκεία σού δίνει νόημα στην άχαρη ζωή σου..
**** Είσαι φαν του (αποτυχημένου) μοντέλου της παγκοσμιοποίησης;; Δεκτό.. Δεν είσαι όμως πολίτης του κόσμου με το να καις τη σημαία της χώρας σου, να αμφισβητείς την ιστορία της, να την αλλοιώνεις προς όφελος των εχθρών στα πλαίσια τάχα της ειρηνικής γειτνίασης.. Τότε είσαι εθνικός προδότης κ στη δύσκολη στιγμή θα είσαι ο πρώτος που θα ξεπουλήσει τη μάνα, τον πατέρα ακόμα κ το ίδιο το παιδί σου για να σώσεις το τομάρι σου..
**** Είσαι πρόσφυγας ή μετανάστης; Σε συμπαθώ για όσα πέρασες.. Όμως δεν είσαι τίποτα από αυτά, όταν στη χώρα μου απαιτείς να μην είμαι ελεύθερος στο να πιστέψω, να ντυθώ όπως προστάζει η κουλτούρα μου, να φάω ό,τι έχω συνηθίσει για να μην προσβληθείς εσύ... Και να φοβάμαι για τα παιδιά μου γιατί στη δική σου κουλτούρα είναι αναλώσιμα... Τότε είσαι επικίνδυνος άνθρωπος κ δεν έχεις καμία θέση στη χώρα που σου προσφέρει ασφάλεια κ φιλοξενία..
**** Κάποια στιγμή πρέπει να μπει τέλος στη δικτατορία της αμάθειας, της απαιδευσιάς, της αλαζονείας.. Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσει η εκκαθάριση στις ιδέες, στα πιστεύω, στις αξίες..
**** Γιατί πλέον κυριαρχεί η παρανόηση κ ο παραλογισμός.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλια, Παρισι.- Η τιμητική πλακέττα (και ένας ηλίθιος που πάρκαρε το σκούτερ του ακριβώς μπροστά της) στην πρώην τοποθεσία του Vélodrome d’Hiver (χειμωνιάτικος ποδηλατόδρομος) όπου 13.152 εβραίοι περικυκλώθηκαν απο τη γαλλική αστυνομία τον Ιούλιο του 1942 πριν απελαθούν στο Άουσβιτς, όπου δολοφονήθηκαν. Ακριβώς όπως και στο Gymnase Japy, δεν υπάρχει δεύτερη πλακέττα που θα εξηγούσε πως ο Μορίς Παπόν, διευθυντής της αστυνομίας στο Παρίσι (πολύ αργότερα καταδικάστηκε για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας για την απέλαση 1.600 εβραίων απο το Μπορντώ) χρησιμοποίησε επίσης την ίδια περιοχή “Vél d’Hiv” για να περικυκλώσει 5.000 Αλγερινούς τον Αύγουστο του 1958 ως μέρος της κρατικής βίας που αναπτύχθηκε κατά της αλγερινής επανάστασης. Οι πλακέτες ενθύμισης για το Ολοκαύτωμα στη Γαλλία τοποθετήθηκαν το 1990 και περιγράφουν πόσες απελάσεις προς τα στρατόπεδα γενοκτονίας διευκολύνθηκαν από το καθεστώς του Βισύ. Θα πάρει πιθανόν πολύ περισσότερο καιρό να τοποθετηθούν πλακέτες ενθύμισης για την γαλλική αποικιοκρατία καθώς η αποικιοκρατική βία κατά μεγάλο μέρος εξακολουθεί να εφαρμόζεται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Γαλλοπαλαιστίνιος δικηγόρος και μέλος του PFLP, Salah Hamouri, εξακολουθεί να είναι κρατούμενος σε ισραηλινή φυλακή, χωρίς δίκη ή απαγγελία κατηγορίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ενοχή Ηριάννας και Περικλή πρότεινε η εισαγγελέας.
Αγορεύουν οι συνήγοροι υπεράσπισης αυτή τη στιγμη Πεμπτη 28/6 και ωρα 11.30



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ Ισραηλινοι στρατιωτες,πυροβολησαν και μετα ΑΠΗΓΑΓΑΝ εναν νεαρο Παλαιστινιο διαδηλωτη
 συνέβη στη #γάζα σήμερα, μια ομάδα ισραηλινών στρατιωτών βγήκε από τα σύνορα προς την παλαιστινιακή κατεύθυνση και συνέλαβε έναν πληγωμένο παλαιστινιακό πολίτη αφού πριν πυροβολήθηκε από αυτούς
Ισραηλινοί σκοπευτές διασχίζουν τη γάζα, πυροβολούν ένα 15 χρονο αγόρι, και τον απαγάγουν, η κατάστασή του είναι άγνωστη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΒΑΛΑ Επί πέντε σχεδόν χρόνια η εταιρια προσπαθούσε με προπαγάνδα και ψέματα να οικοδομήσει ένα κοινωνικό εταιρικό προφίλ. Η εταιρία που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον διαδραστικό αγωγό αερίου (από εδώ και στο εξής «TAP» για την οικονομία της κουβέντας) χρειάστηκε μόλις λίγες ώρες για να γκρεμίσει την όποια εικόνα έστηνε (ή νόμιζε ότι έστηνε) για χρόνια.
Επέλεξε την μέρα που η Καβάλα γιορτάζει την απελευθέρωσή της για να ζητήσει από τις τοπικές αρχές τις συλλήψεις όσων υπερασπίζονται τα υψηλής παραγωγικότητας και απόδοσης χωράφια τους και αντιδρούν στο πέρασμα του αγωγού TAP από αυτά, διεκδικώντας την επαναχάραξη της όδευσης του αγωγού.
Οι συλλήψεις είχαν όλες από έναν ξεχωριστό συμβολισμό. Κι από μόνες τους είναι ικανές να ξεσηκώσουν κόσμο που μέχρι τώρα δεν είχε πολυ-ασχοληθεί με τον TAP.
Συνελήφθησαν με την κατηγορία της «άσκησης βίας» (!) και της παρεμπόδισης έργου, τα εξής 8 άτομα:
– Θέμης Καλπακίδης, πρόεδρος Συλλόγου Αγροτών Καβάλας, μελος του ΕΠΑΜ
– Νίκος Ξανθόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Καβάλας (παράταξη Τσανάκα
– Μανώλης Κελαϊδάκης, δημοτικός σύμβουλος Καβάλας(παράταξη Παππά)
– Σπύρος Προυσαεύς, δημοτικός σύμβουλος Καβάλας (παράταξη Παπαδόπουλου)
– Παναγιώτης Αρσονιάδης, πρώην πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνιών Ν.Καβάλας
– Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα
– Σάββας Μυλωνίδης, συνταξιούχος
– «Yπάτιος» Αντόνιο Λουρσέρι, ακτιβιστής από το κίνημα “No Tap” της Ιταλίας που βρέθηκε στην Καβάλα για συμπαράσταση στον απεργό πείνας Θέμη Καλπακίδη.
Κατά πληροφορίες, λίγο έλειψε να υπάρξει σύλληψη του πρώην δημάρχων Φιλίππων, Λευτέρη Κωταΐδη ενώ ο άλλος πρώην δήμαρχος Φιλίππων Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, γλίτωσε κατά λάθος τη σύλληψη.Και οι δύο πρώην αιρετοί εδώ και χρόνια κρατούν ψηλά την σημαία ενάντια στον αγωγό TAP, υποστηρίζοντας ότι η όδευση που επέλεξε η κατασκευάστρια εταιρία καταστρέφει την εύφορη πεδιάδα των Φιλίππων.
Μάλλον κατά λάθος τους ξέφυγε και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα μαζί με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο αντιδρά στην όδευση του TAP.
Τα πρόσωπα των 8 συλληφθέντων όμως αρκούν για να υπάρξουν οι απαραίτητοι συμβολισμοί.
Ποια ασθενοφόρα και ποια έργα ύδρευσης… όσα και να ξόδεψε ο TAP όλα αυτά τα χρόνια, γεμίζοντας την επικοινωνιακή «καρδάρα με το γάλα», πάνε στο βρόντο αφού «της έδωσε μια κλωτσιά».
Η πρόσφατη πρόσληψη από τον TAP του πιο γνωστού διαπραγματευτή πανελλαδικά, του πρώην αστυνομικού, Ανδρέα Κωνσταντακόπουλου, δημιούργησε προσδοκίες ότι το θέμα οδεύει προς ειρηνική επίλυση.
Δεν ξέρω αν κάπως έτσι είχαν φανταστεί στον TAP την επίλυση του προβλήματος: με συλλήψεις, κόσμο να σέρνεται στο χώμα από αστυνομικούς και με τρακτέρ να γεμίζουν την οδό Ομονοίας έξω από την αστυνομία, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα για την απελευθέρωση των 8 συλληφθέντων.
Η επικοινωνιακή τους τακτική «έμπαζε» από παντού. Μοιράζοντας ψίχουλα σε διάφορα ΜΜΕ, ακόμη και αυτά με ανύπαρκτο ακροατήριο, κατάφεραν την τέλεια τρύπα στο νερό: να ξοδέψουν πολλά λεφτά για το τίποτα.
Μόλις χθες Δευτέρα 25 Ιουνίου ολοκληρώθηκε άλλη μία αποτυχημένη διαφημιστική καμπάνια γεμάτη ατυχείς επιλογές και άστοχα μηνύματα και σκέφτηκαν ότι την επομένη ακριβώς, είναι η κατάλληλη στιγμή για «σκληρό ροκ».
Υποτίμησαν τη δύναμη που έχουν τα συνδικαλιστικά σωματεία των τοπικών βιομηχανιών που έχουν αναστατώσει το κέντρο της Καβάλας από το μεσημέρι της Τρίτης.
Υποτίμησαν τη δύναμη του διαδικτύου. Το πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει viral το βίντεο με την σύλληψη του προέδρου των αγροτών και μελος του ΕΠΑΜ Θέμη Καλπακίδη.
Η εικόνα είναι πολύ δυνατή. Και ικανή να συσπειρώσει γύρω από αυτόν τον «αγώνα των ολίγων», μια κοινωνική μάζα που δεν δείχνει ανοχή στην καταστολή.
Αυτά για τις συλλήψεις των 8 ακτιβιστών που υπερασπίζονται τα χωράφια τους



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Διακαής πόθος" να του κόψουν τις άδειες.
Λίγες ημέρες μετά την διακοπή της απεργίας πείνας και την χορήγηση της τρίτης άδειας του από τη φυλακή κάλεσαν τον Δημήτρη Κουφοντίνα να δώσει... εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης εγκλήματος που φέρεται να διέπραξε μέσα στη φυλακή!
Τι έκανε ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ερευνάται, όταν είναι γνωστό ότι είναι ένας από τους πλέον υποδειγματικούς σε συμπεριφορά κρατούμενους; Έκανε ότι έχουν κάνει από καταβολής... φυλακών χιλιάδες κρατούμενοι .
Εξέφρασε την αλληλεγγύη του σε απεργό πείνας με μια ανακοίνωση και έτερον ουδέν... Παρόμοια στάση είχαν επιδείξει και δεκάδες άλλοι κρατούμενοι συμπαραστεκόμενοι στην απεργό πείνας.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, που τελευταία ασχολείται ιδιαίτερα με τον συγκεκριμένο κρατούμενο δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν τον θέλει έκτος φυλακής, παρότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, είπε – σύμφωνα με πληροφορίες μας- να βάλει για άλλη μια φορά το χεράκι της. Αφού δεν μπόρεσε να τον ελέγξει πειθαρχικά, παρήγγειλε την διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης κι έχει ήδη σταλεί από εισαγγελέα η... κλήση στον Δημ. Κουφοντίνα για παροχή ανωμοτί εξηγήσεων... Ζητά μεταξύ άλλων να τον ελέγξουν, και για απλή συνέργεια σε στάση κρατουμένου, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή με την παράθεση όλων των στοιχείων του ρεπορτάζ.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας που μόλις πρόσφατα κατάφερε να πάρει την τρίτη άδεια του από τις φυλακές κι αφού είχε αναγκαστεί να κατέλθει σε απεργία πείνας, έλαβε χθες στον Κορυδαλλό κλήση προκειμένου να καταθέσει ανωμοτί την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Ιουλίου,ενώπιον εισαγγελέα Πειραιά στο πλαίσιο διενέργειας ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης. Την ίδια κλήση έλαβε και ο κρατούμενος Κώστας Γουρνάς, που εκτίει ποινή 25 ετών για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και κρατείται στα ίδια υπόγεια κελιά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Και οι δύο κρατούμενοι άρχισαν , όπως ήταν φυσικό να... ψάχνονται καθώς και οι δύο δεν έχουν προκαλέσει ποτέ προβλήματα μέσα στη φυλακή.
Η κλήτευση όμως σε κάποιον σε ανωμοτί κατάθεση σημαίνει ότι είναι ύποπτος για τη διενέργεια κάποιου αδικήματος για το οποίο καλείται να δώσει εξηγήσεις χωρίς όρκο καθώς αργότερα κινδυνεύει να καταστεί κατηγορούμενος.
Και τι σημαίνει μια τέτοια καταδίκη για έναν κρατούμενο; "Ταφόπλακα" στο δικαίωμα της τακτικής άδειας .
Μετά από έρευνα του Documentonews διαπιστώσαμε ότι οι περιβόητες κλήσεις αφορούσαν τελικά την τυχόν διάπραξη από μέρους των δύο κρατουμένων μιας σειράς αδικημάτων, ανάμεσα στα οποία "φιγουράρει" και το αδίκημα της απλής συνέργειας σε στάση κρατουμένου που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.
Την παραγγελία για την διενέργεια της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος τους είχε δώσει προς την Εισαγγελία Πειραιά, η ίδια η Ανώτατη Εισαγγελέας της χώρας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία πρόσφατα με ένα ανεκδιήγητο σκεπτικό ζήτησε την πειθαρχική δίωξη δύο εισαγγελέων γιατί ενέκριναν τη χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος πήρε τελικά και τρίτη άδεια, με τη σύμφωνη γνώμη τρίτου στη σειρά εισαγγελέα, αφού όμως πρώτα αναγκάστηκε να κατέλθει σε απεργία πείνας δεκαέξι ημερών.
Η ΔΑΜΟΚΕΛΙΟΣ ΣΠΑΘΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ Α.Π.
Όταν μάλιστα ο Δ. Κουφοντίνας είχε υποβάλει την αίτηση για την Τρίτη άδεια (τον περασμένο Μάρτη), η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε με έγγραφό της από το Συμβούλιο Φυλακής να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος του, για ...οργάνωση εξέγερσης στις φυλακές. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, υπάρχουν περισσότερα από ένα έγγραφα, με τα οποία η Ξ. Δημητρίου απευθύνεται προς το Συμβούλιο Φυλακής για το «πειθαρχικό» σε βάρος του Δ. Κουφοντίνα. Αν τότε δε καταλογιζόταν πειθαρχικό παράπτωμα, ο Κουφοντίνας θα έχανε το δικαίωμα στην άδεια.
Τι αφορούσε το υποτιθέμενο πειθαρχικό παράπτωμα; Την ολιγόωρη εξέγερση που έγινε στον Κορυδαλλό στις 24 Φλεβάρη του 2018, με αφορμή την βίαιη μεταγωγή στις φυλακές Λάρισας του κρατούμενου - απεργού πείνας, Ντίνου Γιαγτζόγλου . Οι κρατούμενοι ξεσηκώθηκαν (αρχικά οι πτέρυγες Α και Δ και στη συνέχεια και οι Β, Γ και Ε), έσπασαν τις πόρτες, πήραν τα κλειδιά και απομάκρυναν τους φύλακες, απαιτώντας να πάει στη φυλακή εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης και να ανακληθεί άμεσα η μεταγωγή του Κ. Γιατζόγλου. Πράγματι, μετά από λίγο μετέβη στον Κορυδαλλό ο γενικός διευθυντής Συντονισμού Σωφρονιστικών Καταστημάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Π. Δουλάμης και αφού δέχτηκε τον προκαταρκτικό όρο των κρατούμενων να μην υπάρξουν πειθαρχικά, ανέλαβε προφορική δέσμευση για επαναμεταγωγή του απεργού πείνας Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό.
Αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει άμεσα η κινητοποίηση των κρατουμένων.
ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Ο Δημ.Κουφοντίνας και ο Κ.Γουρνάς, που κρατούνται στα υπόγεια της έκτης πτέρυγας του Κορυδαλλού (βρίσκεται κάτω από τις γυναικείες φυλακές) δεν είχαν και δεν μπορούσαν να έχουν συμμετοχή στην κινητοποίηση, καθώς είναι απομονωμένοι από την υπόλοιπη φυλακή.
Εξέδωσαν τότε μόνο μια ανακοίνωση, μετά από την κινητοποίηση των κρατούμενων στο κυρίως κτίριο της φυλακής, καταδικάζοντας την συμπεριφορά των αρχών στον Ν.Γιατζόγλου και εκδηλώνοντας παράλληλα την συμπαράσταση τους στη διαμαρτυρία των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές.
Την επίμαχη ανακοίνωση υπέγραφαν ακόμα δύο κρατούμενοι, οι Γιώργος Πετρακάκος και Γιώργος Πολύδωρος.
Γι’ αυτή την ανακοίνωση, η Ξένη Δημητρίου ζήτησε να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και κατά του Δ. Κουφοντίνα, σαν να επρόκειτο για τον υποκινητή και… οργανωτή της κινητοποίησης! Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Συμβούλιο Φυλακής απάντησε στην εισαγγελέα του Α.Π. ότι δεν υπάρχει πειθαρχικό παράπτωμα από την έκδοση και μόνο μιας ανακοίνωσης συμπαράστασης.
Τότε η κ.Δημητρίου, παρήγγειλε τη διενέργεια της προαναφερόμενης ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του Δημ. Κουφοντίνα και όχι μόνον.
Κι εδώ ανακύπτουν μια σειρά από εύλογα ερωτήματα, όπως :
*Τι εξυπηρετεί αυτή η επιμονή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και κατά πόσον συνάδει η στάση της, με δεδομένο ότι πρόκειται για την Ανώτατη Εισαγγελέα της χώρας, με το πνεύμα του σωφρονισμού όπως ορίζεται από τους σχετικούς κώδικες; Κι όταν μάλιστα έχει προηγηθεί η εντολή της για την πειθαρχική δίωξη σε βάρος των δύο εισαγγελέων που δεν έκαναν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το να τηρήσουν τον νόμο και στην περίπτωση Κουφοντίνα, ο οποίος μάλιστα την πρώτη του άδεια 16 ολόκληρα χρόνια μετά την φυλάκιση του;
*Δεν καθίσταται ηλίου φαεινότερον ότι ακριβώς αυτή η κίνηση της, για δίωξη κατά των εισαγγελέων που χορήγησαν τις δύο πρώτες άδειες στον Δημ. Κουφοντίνα, θέτει υπό την δαμόκλειο σπάθη της και κάθε άλλον εισαγγελικό λειτουργό που καλείται να εκτελέσει τις παραγγελίες της και μάλιστα όταν αυτές "δείχνουν" προς την κατεύθυνση της άσκησης νέων ευφάνταστων ποινικών διώξεων σε έναν κρατούμενο που θεωρείται υπόδειγμα εγκλείστου;
*Τελικά τι υποκινεί όλη αυτή την ιστορία, όταν κάθε σχετική διάταξη του νόμου, που αφορά στα δικαιώματα των κρατουμένων είναι απολύτως ανεξάρτητη από τις πράξεις για τις οποίες έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί και ισχύει, ή τουλάχιστον έτσι ορίζεται,για όλους τους εγκλείστους στις φυλακές της χώρας;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπόμπι Σιλ (Black Panther)με τον Τζων Λεννον
Το Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων (Black Panther Party ή BPP) ήταν μία επαναστατική οργάνωση, που ιδρύθηκε από τους Μπόμπι Σιλ και Χιούι Νιούτον τον Οκτώβριο του 1966.H οργανωση έδρασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από το 1966 ως το 1982, με διεθνή παραρτήματα να λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και στην Αλγερία από το 1969 έως το 1972.
Κατά την ίδρυσή του στις 15 Οκτωβρίου του 1966, η βασική πρακτική του Κόμματος των Μαύρων Πανθήρων ήταν οι περιπολίες ένοπλων πολιτών για να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος του Όουκλαντ (Καλιφόρνια) και να προκαλούν την αστυνομική βία.
Το 1969, τα κοινοτικά κοινωνικά προγράμματα έγιναν βασική δραστηριότητα των μελών του κόμματος/Το Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων καθιέρωσε διάφορα κοινοτικά κοινωνικά προγράμματα, με πιο εκτεταμένο το "Δωρεάν Πρωινό για τα Παιδιά", και κοινοτικές κλινικές. Το κόμμα κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό των μελών του και είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο στo Όουκλαντ-περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη, Σικάγο, Λος Άντζελες, Σιάτλ και Φιλαδέλφεια (Πενσυλβάνια)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων
Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Εφετείου για την Π. Δεν αναγνωρίστηκε η άμυνα.
Η ποινή της ορίστηκε σε 10 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση. Είναι μια λίγο ευνοικότερη ποινή από την πρωτόδικη (15 έτη και 4 μήνες) κι αυτή είναι μια μικρή νίκη του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε γύρω της. Εξακολουθεί, όμως, να είναι μια απόφαση που τιμωρεί μια κοπέλα - θύμα πολλαπλής έμφυλης βίας και απαξίωσης.
Η Π. αμύνθηκε επειδή δέχτηκε σεξουαλική επίθεση, για να προστατέψει την ίδια και την ανήλικη φίλη της. Θα έπρεπε να αθωωθεί. Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, είναι δικαίωμα στη ζωή. Η δικαιοσύνη είναι γεμάτη με συντηρητικούς και μισογυνικούς θύλακες που αξιολογούν τις υποθέσεις με βάση την κυρίαρχη σεξιστική κουλτούρα. Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να νικήσουμε. Ξέρουμε όμως ότι πλέον καμία δε θα είναι μόνη. Κι η Π. στη φυλακή δε θα είναι μόνη.
*Στις 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ανωτέρω εκδήλωση, στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε τις και τους κατοίκους της πόλης για την επικείμενη δίκη στο Εφετείο, νεαρής γυναίκας που σκότωσε σε κατάσταση αυτοάμυνας στην Κόρινθο, τον Ιούνιο του 2016. Η δίκη πράγματι ξεκίνησε στις 13 Ιουνίου, διεκόπη όμως για τις 27 Ιουνίου, λόγω αιτήματος της πολιτικής αγωγής, που ασκεί η μητέρα του θύματος, η οποία δήλωσε ότι δεν έχει δικηγόρο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1943 από την ΚΕ του ΕΛΑΣ καθορίστηκε για τους μαχητές ο παρακάτω όρκος:
"Ορκίζομαι στον ελληνικό λαό και τη συνείδησή μου, ότι θ' αγωνιστώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για την πλήρη απελευθέρωση της Ελλάδος από τον ξενικό ζυγό.
Οτι θ' αγωνιστώ για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των ελευθεριών και όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων του.
Για τον σκοπό αυτό θα εκτελώ ευσυνείδητα και πειθαρχικά τις εντολές και οδηγίες των ανωτέρων οργάνων και θ' αποφεύγω κάθε πράξη που θα με ατιμάζει σαν άτομο και σαν αγωνιστή του εργαζόμενου ελληνικού λαού".
Δημοσιεύτηκε στον "Απελευθερωτή", όργανο της ΚΕ του ΕΛΑΣ. Αθήνα 27 Απριλίου 1943. (Κείμενα της Εθνικής Αντίστασης Α Τόμος Σελ. 213)




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Χιλή: Η πινοσετικη φασιστικη κυβέρνηση εκφράζει την ελπίδα η Γαλλία να προχωρήσει στην έκδοση ενός πρώην αντάρτη αγωνιστη εναντιον της φασιστικης χουντας του Πινοσετ
 Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018, 09:38
Ο αληταρας φασισταρας υπουργός Δικαιοσύνης της Χιλής δήλωσε την Τετάρτη πως ελπίζει ότι η γαλλική Δικαιοσύνη θα κάνει δεκτό το αίτημα έκδοσης ενός Χιλιανού πρώην αντάρτη, ο οποίος είχε καταδικαστεί να εκτίσει ισόβια κάθειρξη για τη εκτελεση ενός από τους σημαντικότερους αλητες φασιστες θεωρητικούς της χούντας του Αουγκούστο Πινοτσέτ.
Ο Ρικάρντο Πάλμα Σαλαμάνκα, 48 ετών, συνελήφθη στο Παρίσι τον Φεβρουάριο, 21 χρόνια μετά την απόδρασή του.
«Πρέπει να εκτίσει την ποινή του κι ελπίζουμε ότι τα γαλλικά δικαστήρια θα δώσουν εντολή να εκδοθεί, όπως ζητήθηκε από τη Χιλή» τόνισε ο αληταρας φασιστας Ερνάν Λαραΐν, ο καινουριος φασιστας υπουργός Δικαιοσύνης της Χιλής, σε δηλώσεις του στο ισπανόφωνο CNN.
«Δεν είναι δυνατόν οι δράστες εγκλημάτων τέτοιου διαμετρήματος να κυκλοφορούν ελεύθεροι» επέμεινε ο αληταρας κωλοφασιστας Λαραΐν, σημειώνοντας πως αναμένει να αποφανθεί γαλλικό εφετείο για την υπόθεση του πρώην γκεριγέρο τη 10η Οκτωβρίου.
Ο Ρικάρντο Πάλμα Σαλαμάνκα ή «Ελ Νέγρο» είχε αποδράσει το 1996 με ελικόπτερο από φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου εξέτιε την ποινή ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε για τη δικαιη εκτελεση, το 1991, του αλητη φασισταρα Χάιμε Γκουσμάν, γερουσιαστή και θεωρητικού του φασιστικου στρατιωτικού καθεστώτος του Αουγκούστο Πινοτσέτ (1973-1990), και την απαγωγή του Κριστιάν Έντουαρντς δελ Ρίο, γιου του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «El Mercurio».
Πρώην μέλος της μαρξιστικής μαοικης ένοπλης οργάνωσης Πατριωτικό Μέτωπο Μανουέλ Ροδρίγκες (Frente Patriótico Manuel Rodríguez, FPMR), συνελήφθη στο Παρίσι τη 16η Φεβρουαρίου, έπειτα από 21 χρόνια που παρέμενε φυγόδικος, δυνάμει διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η Χιλή, πριν αφεθεί προσωρινά ελεύθερος, οκτώ ημέρες αργότερα, πάντως υπό δικαστικό έλεγχο και περιοριστικούς όρους.
Ο δικηγόρος του στη Γαλλία, ο Ζαν-Πιερ Μινιάρ, είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι σκόπευε να υποβάλει αίτηση προκειμένου να λάβει πολιτικό άσυλο στη χώρα ο εντολέας του, καθώς η δίκη του «δεν ήταν δίκαιη» στη Χιλή, όπως τόνισε.
«Ελπίζω ότι θα απορριφθεί» οποιαδήποτε τέτοια αίτηση, ήταν η αντίδραση του αληταρα φασιστα υπουργού Εξωτερικών της Χιλής Εράλδο Μουνιός, σύμφωνα με τον οποίο ο ενδιαφερόμενος δικάστηκε με «όλες τις εγγυήσεις ενός κράτους δικαίου» στη Χιλή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτέλους! Η ελληνική δικαιοσύνη ξεστραβώθηκε!
Αθώοι Ηριάννα και Περικλής!


Ομόφωνα αθώοι Ηριάννα και Περικλής
Παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως, ο πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών αποφάνθηκε ότι «Ηριάννα και Περικλής είναι ομόφωνα αθώοι, χωρίς αμφιβολίες».
Ύστερα από ένα χρόνο εγκλεισμού τους οι δύο νέοι, που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης 13 ετών,  βγαίνουν από τη φυλακή.
Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συγκίνηση από το κατάμεστο ακροατήριο.
Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης ο πρόεδρος Βασ. Κωστόπουλος είπε:
► Η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία της (σ.σ. πρόκειται για μάρτυρα που έχει δώσει τρεις καταθέσεις στην Αντιτρομοκρατική και μία στον εφέτη ειδικό ανακριτή της υπόθεσης, αλλά δεν εμφανίστηκε ούτε πρωτοδίκως ούτε και τώρα στο Εφετείο για να καταθέσει. Είχε εμφανιστεί ως μοναδικός αυτόπτης μάρτυρα της μεταφοράς του περίφημου κιβώτιου με τα όπλα στην Πολυτεχνειούπολη).
► Τα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου δεν έδειξαν τίποτε.
► Δεν αποδείχτηκε ότι η μίσθωση της κατοικίας ήταν προκάλυμμα παράνομων δραστηριοτήτων.
► Εννοείται ότι οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται
► Το DNA είναι εργαλείο εντόνως αμφισβητούμενο.
► Το αποτύπωμα ήταν σε κινητό αντικείμενο, χαμηλής ποιότητας και ποσότητας.
► Ακόμα κι αν θεωρηθεί το βιολογικό υλικό επαρκές, απλώς δείχνει επαφή των κατηγορουμένων με αντικείμενα του εγκλήματος. Η παρουσία του δεν δείχνει ότι διέπραξαν τα εγκλήματα που τους αποδίδονται.
► Το βιολογικό υλικό πρέπει να ενδυναμώνεται και με άλλες αποδείξεις
Η εισαγγελική πρόταση
Λίγο νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων με την ίδια ποινή όπως πρωτόδικα, δηλώνοντας πεπεισμένη πως είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Είχε διατυπώσει, επίσης, τη θέση της ότι η διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο πτυχιούχος Γεωπονικής «έχουν σφικτό εναγκαλισμό» με «μέλη και ηγετικά στελέχη των Πυρήνων».
Η εισαγγελική λειτουργός χαρακτήρισε τα ευρήματα του εργαστηριακού ελέγχου της ΓΑΔΑ απολύτως αξιόπιστα και εξήγησε ότι υποδεικνύουν «άμεση επαφή» με οπλισμό που είχε βρεθεί στην Πανεπιστημιούπολη, βάσει του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 30χρονης και του 34χρονου συγκατοίκου του συντρόφου της.
Επέμεινε, δε, ιδιαίτερα στις φιλικές σχέσεις του συντρόφου της Ηριάννας -που δικάστηκε και αθωώθηκε ως μέλος της ΣΠΦ- με «δύο σκληρά αρχηγικά μέλη» της οργάνωσης, αλλά και στη σχέση της Ηριάννας με άλλα δύο πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.
Απέρριψε, δε, τον ισχυρισμό ότι η Ηριάννα βρίσκεται στη φυλακή ως αποτέλεσμα σκευωρίας και κατασκεύασμα της Αντιτρομοκρατικής, υποστήριξε ότι «οι κατηγορούμενοι είναι αναρχικοί» και διευκρίνισε ότι «δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις», καθώς -όπως τόνισε- «δεν είναι φιλικές σχέσεις» αλλά «εναγκαλισμός... Όμοιος ομοίω αεί πελάζει».
Όπως ήταν αναμενόμενο, η αγόρευση της εισαγγελέως προκάλεσε την αντίδραση του ακροατηρίου που χειροκρότησε ειρωνικά.
Αξίζει να σημειωθεί η εισαγωγή που έκανε η εισαγγελική λειτουργός πριν ξεκινήσει την αγόρευσή της, όταν αναφερόμενη στη μετάδοση της δίκης έκανε λόγο «δολοφονία του χαρακτήρα της» και τόνισε ότι όσοι τη στοχοποιούν φέρουν ακέραιη την ευθύνη για ό,τι της συμβεί στο μέλλον.
Υποστήριξε, επίσης, ότι «δεν ζήτησε ποτέ δηλώσεις νομιμοφροσύνης από τους κατηγορούμενους» και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν εκτιμώ ανθρώπους που στα δύσκολα εγκαταλείπουν τις αξίες τους».
Οι αγορεύσεις της υπεράσπισης
Οι συνήγοροι υπεράσπισης επέκριναν την εισαγγελέα για αναφορές της σε «πρόσωπα που έχουν απαλλαγεί για συμμετοχή στη ΣΠΦ», αλλά και για την τοποθέτησή της επί της κατηγορίας με «ανάγνωση της πρωτόδικης απόφασης σα να μην έγινε διαδικασία».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Θέμης Καλπακίδης είναι ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καβάλας, μελος του ΕΠΑΜ. Βρίσκεται στην 6η μέρα απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος για την διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από καλλιεργήσιμες περιοχές και από αρχαιολογικούς χώρους. Οι άνδρες της ΟΠΚΕ τον συλλαμβάνουν βίαια στη μέση του πουθενά, χωρίς να υπάρχουν σαφείς κατηγορίες, ή γραπτή εντολή εισαγγελέα. Τον σέρνουν σαν τσουβάλι, ενώ δεν αποτελεί ούτε απειλή για κανέναν ούτε κανενός είδους δημόσιο κίνδυνο. Επίσης, σήμερα συνελήφθησαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Καβάλας, επειδή διαμαρτύρονταν για την έλευση του αγωγού.
Ερωτήματα:
- Ποιο το αδίκημα που διέπραξαν οι συλληφθέντες;
- Γιατί συνελήφθη ο Θ. Καλπακίδης και μάλιστα με αυτόν τον βίαιο τρόπο, ενώ βρίσκεται στην 6η μέρα απεργίας πείνας;
- Γιατί οι άνδρες της ΟΠΚΕ μιλούν Αγγλικά;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί η Ρενα Δουρου η Περιφερειαρχης Αττικής, μετά τη νέα επέλαση του εφιάλτη της πλημμύρας στη Μάνδρα, πριν καλά καλά στεγνώσουν τα δάκρυα από τον χαμό 24 ψυχών στην πρωτοφανή καταστροφή του περασμένου Νοεμβρίου.
Η Ρένα Δούρου «ανακάλυψε την Αμερική», δηλώνοντας ότι για τις πανομοιότυπες με αυτές του Νοεμβρίου εικόνες που αντικρίσαμε το απόγευμα της Τρίτης φταίει... η κλιματική αλλαγή! Μια αλλαγή που ισχύει σε όλο τον πλανήτη, αλλά μόνο στη Μάνδρα δεν έχει γίνει το παραμικρό για να αντιμετωπιστεί!
Η περιφερειάρχης αφήνει να εννοηθεί ότι στοχοποιείται, κάνοντας λόγο για «επιλεκτική ντροπή και επιλεκτικό καταλογισμό ευθυνών». Τι θέλει να μας πει, λοιπόν; Οτι δεν έχει ευθύνη που, εφτά μήνες μετά, τα ορμητικά νερά εξακολουθούν να εισβάλλουν στα σπίτια και να απειλούν ζωές; Οτι δεν έχει ευθύνη που τα έργα δεν έχουν προχωρήσει, όπως καταγγέλλει η δήμαρχος Μάνδρας;
Καμαρώνει η περιφερειάρχης ότι μέσα σε εφτά μόνο μήνες έγιναν η νέα χάραξη, η μελέτη και ο σχεδιασμός του δρόμου και ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που εκκρεμούσε από το 2015, δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον Μάρτιο του 2018.
Σύμφωνοι, η γραφειοκρατία μπορεί να καθυστερεί την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο... Ωστόσο, η Περιφέρεια, που υποστηρίζει με παρρησία ότι «τα έργα προχωράνε με ρυθμούς-ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα», δεν έχει κάνει το παραμικρό για να προλάβει νέες καταστροφές! Και οι παρεμβάσεις για προσωρινή εκτροπή της κοίτης που περνάει μέσα από τα σπίτια δεν απαιτούν έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά μόνο μια υπογραφή της κυρίας Δούρου. Την οποία, όμως, δεν έβαλε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24χρονη σκότωσε στην Κόρινθο το «τέρας» που πήγε να τη βιάσει και «έφαγε» 10 χρόνια
Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό η 24χρονη που σκότωσε πριν από δύο χρόνια με μαχαίρι έναν 45χρονο ο οποίος φέρεται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την ίδια και μία 17χρονη φίλη της σε πεζόδρομο της Κορίνθου.
Η νεαρή γυναίκα καταδικάστηκε, χθες, σε ποινή δέκα ετών και τεσσάρων μηνών κατά συγχώνευση (πέντε χρόνια λιγότερα από την ποινή της πρωτόδικης απόφασης), αφού το μόνο ελαφρυντικό που της αναγνώρισαν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου ήταν το ίδιο με εκείνο του πρώτου βαθμού, δηλαδή των «μη ταπεινών ελατηρίων».
«Το δικαστήριο σε αντιμετώπισε με τη δυνατότερη επιείκεια. Καταλαβαίνουμε τη θέση σου, αλλά χάθηκε και μια ανθρώπινη ζωή» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της έδρας, απορρίπτοντας τους αυτοτελείς ισχυρισμούς περί άμυνας που είχε προβάλει η υπεράσπιση της κατηγορουμένης. Νωρίτερα, εξάλλου, η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη «με ενδεχόμενο δόλο, με το ελαφρυντικό του πρωτοδίκου -των μη ταπεινών ελατηρίων- και να απορριφθεί ο ισχυρισμός για νομιζόμενη άμυνα». Στην αγόρευσή της αναφέρθηκε στα επώδυνα βιώματα της κοπέλας στην παιδική ηλικία της, χωρίς, ωστόσο, να δικαιολογεί τη χρήση του μαχαιριού, και η πρότασή της ήταν 12 χρόνια συν έξι μήνες για οπλοχρησία.
Η ίδια η 24χρονη ανέφερε για το περιστατικό που έγινε στις 22 Ιουνίου 2016, όταν εκείνη ήταν 22 ετών: «(Ο δράστης) ήρθε προς εμάς, άρχισε να μας απειλεί, να λέει ότι θα μας βιάσει, θα μας γ.... Κάτι είδα να βγάζει από την τσέπη του και λέει η φίλη μου “βγάζει μαχαίρι”. Νόμιζα πως έβγαλε μαχαίρι, τον χτύπησα (σ.σ.: με το κουζινομάχαιρο που είχε στην τσάντα της)».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΙ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΑ ΑΓΚΑΛΙΑ...
"Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία, απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αυτός που πριν τρεις μήνες απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του νόμου με τον οποίο διώκονταν αυτοί οι δύο νέοι άνθρωποι.
Πόση ξετσιπωσιά ακόμη, από το ρυπαρό αυτό ανθρωπάκι! Πόσος γκεμπελισμός και πόση υποκρισία! Πόση ειρωνεία και πόσος χλευασμός πάνω στην περιπέτεια δυο ανθρώπων που ταλαιπωρήθηκαν επί ένα χρόνο εξαιτίας του!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μοσκοβισί για Τσίπρα: Τσάμπα τον φοβηθήκαμε!
Στην αρχή φοβήθηκα, μέχρι που είδα πως όχι μόνο δεν δικαιολογούνταν κανένας φόβος, αλλά, αντίθετα, ο Τσίπρας πέτυχε να διαψεύσει κάθε ελπίδα του ελληνικού λαού. Αυτό είναι το σαφές νόημα της δήλωσης του επιτρόπου της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί, στη γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”.
Επί λέξει, ο Μοσκοβισί, αποκαλύπτει ότι “μετά τον φόβο μου όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2015, στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τελικά ανακάλυψα έναν λαμπρό, επιδέξιο και γενναίο άνθρωπο που πέτυχε να μεταστρέψει το λαό του. Αποκαλύφθηκε, πολιτικός άνδρας”. Και συμπληρώνει: “Με τον Αλέξη Τσίπρα, τον επικεφαλής της ελληνικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, που έγινε επικεφαλής μίας υπεύθυνης Αριστεράς, η συνεννόηση ήταν καλή. Ο Τσίπρας προτίμησε να κάνει ρεαλιστική πολιτική”.
Η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος. Κι αν αυταπατάται -ή μάλλον κάνει πως αυταπατάται- σχετικά με τη μεταστροφή του ελληνικού λαού, δεν κρύβει την ικανοποίησή του από τις υπηρεσίες που προσέφερε ο Τσίπρας στην ανακοπή των μεγάλων λαϊκών αντιδράσεων, που αποκορυφώθηκαν με το ιστορικό 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, για να ακολουθήσει η διάψευση, η απογοήτευση και η υποχώρηση. Που ο Μοσκοβισί και οι συν αυτώ, θα ήθελαν να εκληφθεί ως μεταστροφή.
Και ο Τσίπρας θα πρέπει να νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αναγνωρίζεται η δική του μεταστροφή. Από ηγέτη της ριζοσπαστικής Αριστεράς, σε “ρεαλιστή” επικεφαλής μιας Αριστεράς “υπεύθυνης” έναντι των κέντρων απ’ όπου εκπορεύεται η πολιτική της κοινωνικής καταστροφής και της εκχώρησης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανηγυρίζουν και οι οπαδοί του κνώδαλου Tζιφρα για την αθώωση των δύο παιδιών. Τσιμουδιά, βέβαια, για κατάργηση του νόμου με βάση τον οποίο ταλαιπωρήθηκαν επί ένα χρόνο!
Είμαστε ευαίσθητοι, μέχρι εκεί που δεν θα θιγεί η κυβέρνηση των κοινωνικών δολοφόνων! Που μόλις προχθές αιματοκύλησε τη Λευκίμμη. Που και γι' αυτή μούγκα στη στρούγκα οι φίλαθλοι οπαδοί του αμόρφωτου πρωθυπουργίσκου.
Όπως μούγκα στη στρούγκα και για τη δίωξη δύο άλλων παιδιών, που συμμετείχαν στην προσπάθεια να γκρεμιστεί το άγαλμα του εγκληματία πολέμου Τρούμαν. Όπως μούγκα στη στρούγκα και για τις συλλήψεις αντιφασιστών στο Πέραμα και στα Πετράλωνα, για να συγκαλυφθούν φασιστικές συμμορίες. Και τόσα άλλα..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Προέλαση του στρατού στο Ντέιρ Εζόρ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Την πλήρη ανάκτηση της ερήμου Μπάντια, έκτασης 5.800 τ. χλμ., της ανατολικής επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, από τα χέρια τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους», ανακοίνωσε χτες το απόγευμα ο Σύρος στρατηγός Αλί Μαϊχούμπ, τονίζοντας σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι θα ακολουθήσει δίωξη των τζιχαντοφασιστών και από τις άλλες περιοχές της χώρας.
Το ίδιο 24ωρο, Κούρδοι μαχητές δουλοι των αμερικανων από τις «Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη Συρια» - που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ - συνέχισαν τις σφοδρές συγκρούσεις με τζιχαντοφασιστες μεθοριακών περιοχών της βόρειας Συρίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.
Στο Αφρίν της βόρειας Συρίας, που έχει τεθεί από τον περασμένο Μάρτη υπό την κατοχή του τουρκικού στρατού και μισθοφόρων τζιχαντοφασιστών δουλοι των Τουρκων του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», σημειώθηκε χτες διπλή βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητα που είχαν παγιδευτεί με εκρηκτικά. Από το ισχυρό ωστικό κύμα της έκρηξης σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 20.
Αίσθηση προκάλεσε, τέλος, η επιλογή της γαλλικής κυβέρνησης, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, να διορίσει τον πρέσβη που έχει στο Ιράν «ειδικό απεσταλμένο στη Συρία». Ο διορισμός του 61χρονου Γάλλου διπλωμάτη Φρανσουά Σενμόντ έγινε με απόφαση του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Ο Σενμόντ θα αναλάβει τη νέα του αποστολή στις 27 Αυγούστου, ενώ μέχρι τότε αναμένεται να ανακοινωθεί και ο αντικαταστάτης του στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Τεχεράνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χτες, το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ, με 5 ψήφους υπέρ έναντι 4 κατά, αποφάσισε ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες δεν θα υποχρεώνονται να εγγραφούν ως μέλη και να καταβάλλουν συνδρομές στα συνδικάτα που τους εκπροσωπούν στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, όπως ίσχυε έως τώρα. Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η υποχρεωτικότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων στις ΗΠΑ, όπως και σε άλλες χώρες, δεν εξασφάλιζε αγωνιστικό προσανατολισμό στα συνδικάτα, αφού κυριαρχούν οι δυνάμεις της ταξικής συναίνεσης και του συμβιβασμού. Το μέτρο χρησιμοποιείται από τις αστικές κυβερνήσεις για να μπουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΑΜΑΛΑ.-- Οτι θα συνεχίσει η Παλαιστινιακή Αρχή την προσπάθεια εξεύρεσης «δίκαιης και βιώσιμης λύσης» μέσω διαλόγου με το Ισραήλ, που θα οδηγήσει σε ανεξάρτητη Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967, δήλωσε χτες ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, στον Βρετανό πρίγκιπα Γουίλιαμ που μετέβη στη Ραμάλα από το Ισραήλ.
Νωρίτερα, ισραηλινό αεροσκάφος και άρμα μάχης χτύπησαν αυτοκίνητο που ανήκε σε μέλος της «Χαμάς» θεωρώντας το ένοχο για τις πυρκαγιές που έχουν προκληθεί στο νότιο Ισραήλ από φλεγόμενους χαρταετούς και μπαλόνια που στέλνουν στην περιοχή Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας.
ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Χτες, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακάλεσε τις άδειες που είχε δώσει σε ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ ώστε να εξάγουν ανταλλακτικά αεροπλάνων στο Ιράν. Ανακάλεσε επίσης τις άδειες σε Αμερικανούς εμπόρους να εισάγουν ιρανικά χαλιά, ξηρούς καρπούς και χαβιάρι, προειδοποιώντας ότι θα πρέπει να σταματήσουν πλήρως τις δραστηριότητες αυτές έως τις 6 Αυγούστου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αναρχικές Ταξιαρχίες του ΝΑΤΟ
Παρουσιασμένη στη Δύση ως πραγμάτωση μιας συμπαθητικής ουτοπίας, η νέα «Ροζάβα» είναι στην πραγματικότητα ένα αποικιοκρατικό Κράτος, που το θέλει και το οργάνωσε με αίμα η Ουάσιγκτον.
Ο δυτικός Τύπος παρατηρεί τυφλωμένος αυτή τη «Ροζάβα» στολισμένη με όλες τις αρετές που είναι στη μόδα: ειρηνιστική, ισοτιμική, φεμινιστική, περιβαλλοντολογική, υπέρ της κατασκευής του φύλου, κ.λπ.  Δεν πειράζει που το YPG είναι ένας στρατός. Δεν πειράζει που μάχεται εναντίον των ιστορικών κατοίκων της βόρειας Συρίας, των Αράβων και των Ασσυριών, αφού στο χαρτί ίδρυσε μαζί τους τις «Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF)».
Τα προγράμματα του συριακού YPG και του τουρκικού HDP ταιριάζουν με την στρατιωτική στρατηγική των ΗΠΑ. Από το 2001, το Πεντάγωνο σχεδιάζει μεσοπρόθεσμα την «αναδιαμόρφωση της ευρύτερης Μέσης Ανατολής», δηλαδή τη διαίρεση των μεγάλων Κρατών σε μικρά ομοιογενή Κράτη, που θα είναι ανίκανα να τους αντισταθούν. Πιο μακροπρόθεσμα, σχεδιάζει να τους βάλει να αντιταχθεί ο ένας στον άλλο μέχρι να οπισθοδρομήσει η περιοχή στο αρχικό χάος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με ποιον "αντιρατσιστικό" νόμο μπορείς να δικάσεις για "αλυτρωτισμό" έναν Ελληνικο λαο;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εθνική και Κοινωνική Αφύπνιση, Τώρα
Ο «Εθνικολαϊκισμός», με αφορμή το Μακεδονικό σήκωσε για τα καλά Κεφάλι.
«Παρωχημένες» έννοιες όπως: Έθνος, Πατρίδα, Ελληνισμός, έννοιες που πολλοί πίστευαν, πως τις έχουν για πάντα ερμητικά ασφαλίσει στο χρονοντούλαπο της «Ιστορίας», πλημμύρισαν πλατείες, δημιούργησαν ρήγματα και...
πολιτικές ανακατατάξεις, προκαλώντας ρίγη ανατριχίλας στους Θιασώτες της Παγκοσμιοποίησης και στην Μεταμοντέρνα «Αριστερά».
Ένας Αφηνιασμένος «Βουκεφάλας», καταδυναστεύει τα όνειρά τους.
Κωμικοτραγική φιγούρα ο υπηρέτης πολλών Αφεντάδων κος Κοτζιάς, προβάλλει Τροπαιούχος μέσα από τον κουρνιαχτό των ερειπίων του Εθνομηδενισμού.
Ψυχρός και αδίστακτος Οικονομικός και Εθνικός «Δολοφόνος» ο Πρωθυπουργός κος Τσίπρας, πνίγει στο βυθό της Λίμνης των Πρεσπών, την Ιστορική Συνείδηση του Έθνους.
Πρώτα οι Βρυξέλλες, τώρα οι Πρέσπες.
Πολυνίκης ο κος Τσίπρας, δικαιολογημένα εισπράττει τους επαίνους των Πατρώνων του.
Τα Βατερλώ της χώρας μας, αποτελούν γι’ αυτούς περίλαμπρες Νίκες.
Οι σύγχρονοι Εφιάλτες απολαμβάνουν τον Θρίαμβό τους, ξεχνώντας ότι η Ιστορία, επιφυλάσσει και Μαραθώνες.
«Χρυσοφόροι Μήδοι», υποδυόμενοι τους «Θεσμούς», τους «Εταίρους» και τους «Συμμάχους», αγωνίζονται να επιβάλλουν το Πεπρωμένο της χώρας.
Πιασμένη η Χώρα, στο Δόκανο του χρέους, που έστησαν περίτεχνα η εγχώρια ολιγαρχία και οι ξένοι Προστάτες της, εκποιείται οικονομικά και Εθνικά, ενώ παράλληλα εξ’ Ανατολών απειλείται με Εθνικό ακρωτηριασμό και δορυφοροποίηση.
Κωπηλάτες σε Ρωμαϊκές Γαλέρες οι Έλληνες εργαζόμενοι, αντί πινακίου Φακής.
Ψωμοζήτες οι συνταξιούχοι.
Μελλοθάνατοι σε ουρές και κλίνες, Νοσοκομείων «Τιτανικός».
Στην Εφορία η Ελλάδα αναστενάζει. Σάρκα & Αίμα, τα τερατώδη δημοσιονομικά πλεονάσματα, Θυσία στον βωμό του Μολώχ της Τοκογλυφίας.
Κέρασμα στον χάρο, η παραμονή της Χώρας και η ένταξη των Σκοπίων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και η ανοχή του Πολιτικού συστήματος «Δεξιού» ή «Αριστερού», που επιβάλλει αυτές τις πολιτικές.
Εθνική Αφύπνιση εδώ και Τώρα!!!
Για την Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, το Αιγαίο και την Κύπρο.
Κοινωνική και Ταξική αφύπνιση για την προστασία και επιβίωση των δυνάμεων της εργασίας, της πιο σημαντικής συνιστώσας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας και της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκότωσε τη γυναίκα του και τρεις ακόμη γυναίκες γιατί προσπαθούσαν να μάθουν οδήγηση!
Στο Ριάντ (Σαουδική Αραβία) ο παιδόφιλος μονάρχης Σαούδ, που ενεργεί με επιφοίτηση του Αλλάχ (θεός στην αραβική γλώσσα) είχε απαγορεύσει κατόπιν θεϊκής εντολής την οδήγηση στις γυναίκες διότι διαθέτουν το 25% του ανδρικού εγκεφάλου. Όπως και διορίζει τη βουλή με εντολές του θεού και νομοθετεί πάντα αφού τον φωτίζει ο θεός...
Μετά από διεθνείς πιέσεις για κάποιες μεταρρυθμίσεις "εκδημοκρατισμού" -είχε γίνει ανέκδοτο να μεταβαίνουν οι "πολιτισμένοι" δυτικοί στη Σαουδική Αραβία του σκοταδισμού και να μιλούν για δημοκρατική χώρα- ο δικτάτορας μονάρχης δέχθηκε μια νέα θεϊκή εντολή και οι γυναίκες από χθες θα μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητο, αλλά πάντα με την μαύτη σαν πίσσα μαντίλα που αφήνει ελεύθερα μόνον τα μάτια.
Να όμως που ο "πιστός" στο θεό σύζυγο έμαθε πως η γυναίκα του προσπαθούσε να μάθει οδήγηση και δεν δολοφόνησε μόνον αυτή, αλλά και τρεις άλλες γυναίκες που βρισκόταν μαζί της...
Ο παιδόφιλος Σαούδ είναι ο οργανωτής και χρηματοδότης της τρομοκρατίας (Αλ Κάιντα) για λογαριασμό των ΗΠΑ κι ο δολοφόνος των παιδιών της Υεμένης... Μεταξύ άλλων καλεί το λαό της Παλαιστίνης να συμβιβαστεί με τη σιωνιστική κατοχή από το σιωναζιστικό έκτρωμα στην Παλαιστίνη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ιμπεριαλιστική "αριστερά" πήρε το όπλο της και για τη Νικαράγουα!
Ο απόλυτος παγκόσμιος συντονισμός της "διεθνούς ιμπεριαλιστικής αριστεράς"... τώρα για την "αποκατάσταση της δημοκρατίας" στο δικτατορικό μονοκομματικό καθεστώς Ορτέγκα στη Νικαράγουα, όπως το λενε οι γιανκιδες και η CIA.
Χθες εναντίον των δικτατορικών καθεστώτων στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, στη Συρία το "αιμοσταγές καθεστώς του χασάπη Άσαντ", τη Λαϊκή Δημοκρατία του "ψυχοπαθή Κιμ" και πάει λέγοντας όπου ανυπότακτοι λαοί αντιστέκονται κι όσο η ιμπεριαλιστικη "αριστερά" σιτίζεται, χρηματοδοτείται από τον "φιλάνθρωπο" πολυεκατομμυριούχο κ. Σόρος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Τον Απρίλη είχαμε επισημάνει Νικαράγουα... στο στόχαστρο των ΗΠΑ και απλά παρακολουθώντας τις κατευθύνσεις που επικοινωνεί το "Open Society", ήταν αναμενόμενο σ' ολόκληρη την Ευρώπη να πάρει τη σκυτάλη η "δικαιωματική ιμπεριαλιστική αριστερά". Μια
δοκιμασμένη συνταγή: «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του».
Μια επανάληψη όσων διαδραματίστηκαν στη Συρία της Λατινικής Αμερικής, όπως αποκαλούσε ο κομαντάντε Τσάβες την πατρίδα του.
Φυσικά δεν απουσιάζει η δική μας εγχώρια "ιμπεριαλισστική αριστερά", όπως διαπιστώνουμε στο "ιμπεριαλιστικό αριστερό"  ela liberta (https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/4409-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B7) και μάλιστα πριν προλάβει να ξεκινήσει οι άλλοι ευρωπαίοι "επαναστάτες", που μας ενημερώνει: "Η λαϊκή εξέγερση εναντίον της δικτατορικής κυβέρνησης του Ντανιέλ Ορτέγκα, τέσσερις φορές προέδρου της Νικαράγουας, συνεχίζεται...". Όπως ακριβώς ήταν "λαϊκή εξέγερση" η "αραβική άνοιξη made in USA" στη Συρία.
Δυστυχώς... ακόμη και το ΚΚΕ μέσω του ειδησεογραφικού του μέσου "902.gr" συνεχίζει την στάση των ισαποστάκηδων. Για αυτή την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον του λαού της Νικαράγουας ενημερώνει σήμφωνα με τη γνωστή Νατοϊκή ΜΚΟ «Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Νικαράγουα (CENIDH)»... μέσω των ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP.
Η λεγόμενη παραδοσιακή αριστερά, η κομμουνιστική αριστερά, σε τι διαφέρει από τη "μεταρρυθμιστική αριστερά" των δικαιωματικών του υπερεθνικού κεφαλαίου;
Νομίζουν πως δεν θα 'ρθει η ημέρα που θα λογοδοτήσουν για αυτές τις πολιτικές στα μέλη, στελέχη και φίλους του ΚΚΕ;
Πολλά τα ζητήματα που νομίζουν πως θα ξεπεραστούν με πολιτικές ισαποστάκηδων.
Ίδια η στάση του ΚΚΕ κι απέναντι στον αγώνα του λαού της Συρίας απέναντι στους ιμπεριαλιστές. Μάλλον τους διαφεύγει «Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους» Vladimir Lenin.
Στη γειτονική Ιταλία η "Κομμουνιστική Επανίδρυση", αδελφό κόμμα των ΤΣΥΡΙΖΑ και ΛαΕ της ΑΝΤΑΡCIA μπήκε στο χορό της υποστήριξης κι αυτής της "πολύχρωμης επανάστασης" εναντίον του νόμιμου κι εκλεγμένου -εκλογές με κανόνες αστικής δημοκρατίας- των Σαντινίστας του Ντανιέλ Ορτέγκα.
Το εκλογικό της σχήμα στην Ιταλια, η "Εξουσία στο Λαό", σωστότερα εξουσία στον Σόρος, κραυγάζει στα αδέλφια της Νικαράγουας: Είμαστε μαζί σας... να πέσει το αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Ορτέγκα.
Ευτυχώς που ο ιταλικός λαός σ' αυτά τα κόμματα-οργανώσεις του Σόρος που ενώθηκαν για να σώσουν το λαό, τους έδωσε στις τελευταίες ιταλικές εθνικές εκλογές (Μάρτης 2018) κάτι παραπάνω απ' ότι έπρεπε: πλησίασαν το 1% κι έμεινε όνειρο θερινής νυχτός το 5% για να μπουν στη Βουλή. Αλλά ο σοφός ιταλικός λαός προχώρησε περισσότερο στέλνοντας την κυβερνητική "αριστερά" μαζί με τη δεξιά στην αντιπολίτευση.
Σε ορισμένους προκαλεί απορίες αυτή η "αριστερά" των ατομικών δικαιωμάτων -τα κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις προκαλούν τρόμο στους "αριστερούς" κοσμοπολίτες “Radical chic”-, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό πως σήμερα η επιλογή του υπερεθνικού κεφαλαίου είναι μία και μοναδική.
Για την πραγματική κατάσταση στη Νικαράγουα δεν υπάρχουν δικαιολογίες κι υπεκφυγές. Για ενημέρωση που δεν ελέγχουν οι δημοσιογραφικές πόρνες κι η "αριστερά" του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπάρχει η "Prensa Rebelde" https://prensa-rebelde.blogspot.com/search/label/Nicaragua και το δίκτυο ιστολογιων "Red Solid@ria Griega" https://redgriega.blogspot.com/.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μογκερίνι: Δικό σας θέμα αν δεχθείτε τουρκική επίθεση!

«Οι ευρωπαϊκές συνθήκες, δεν προβλέπουν ειδική διαδικασία, που θα πρέπει ν’ ακολουθήσουν κράτη-μέλη της ΕΕ, όταν δεχθούν ένοπλη επίθεση και είναι δική τους αρμοδιότητα να επιλέξουν την διαδικασία που θ’ ακολουθήσουν»!
Με τον… αφοπλιστικό, αυτό, τρόπο απάντησε γραπτώς, χθες, η Υπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικών της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, σε ερώτηση που είχε υποβάλλει, από τις 30 Μαρτίου 2018, η κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, με την οποία ερώτηση έθετε ευθέως το θέμα, τι μπορούν να πράξουν Ελλάδα ή Κύπρος, αν δεχθούν ένοπλη επίθεση από την Τουρκία.
Η κύπρια ευρωβουλευτής ανέφερε ότι, οι πρόσφατες πρωτοφανείς και προκλητικές κινήσεις αμφισβήτησης από την Τουρκία κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για το ενδεχόμενο περαιτέρω ενεργειών από πλευράς της χώρας αυτής, συμπεριλαμβανομένης και της ένοπλης επίθεσης και σημείωνε ότι:
«Σε μια τέτοια περίπτωση τίθενται σε εφαρμογή οι πρόνοιες της Συνθήκης της Λισαβόνας, όπως το άρθρο 42.7.
Ωστόσο, τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 42.2 της ίδιας Συνθήκης δημιουργούν ασάφειες ως προς την ορθή εφαρμογή του άρθρου 42.7.»

…και ερωτούσε την Κομισιόν:
1)Ποια διαδικασία οφείλει να ακολουθήσει ένα κράτος μέλος σε περίπτωση που δεχθεί ένοπλη επίθεση από τρίτο — συνδεδεμένο με την ΕΕ — κράτος;
α) στην περίπτωση που το κράτος μέλος είναι και μέλος του ΝΑΤΟ και
β) στην περίπτωση που το κράτος μέλος δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ
2) Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Επιτροπή για την ενεργοποίηση και εφαρμογή των ως άνω διατάξεων της Συνθήκης;
3) Ποιες συγκεκριμένες μορφές, πέραν της αυτονόητης στρατιωτικής, δύναται να λαμβάνει η αποστολή συνδρομής της ΕΕ;
Στην χθεσινή της απάντηση η Μογκερίνι, αναφέρει, επί λέξει τα εξής:
«Το άρθρο 42 παράγραφος 7 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ) περιλαμβάνει πτυχές των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων ενός κράτους μέλους όταν δεχθεί ένοπλη επίθεση. Η υποχρέωση παροχής βοήθειας και συνδρομής κατόπιν αιτήματος δυνάμει του άρθρου 42 παράγραφος 7 πρώτο εδάφιο της ΣΕΕ εναπόκειται στα κράτη μέλη και αναγνωρίζει τον ειδικό χαρακτήρα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας ορισμένων κρατών μελών.
 Η διασφάλιση της συνέπειας προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου, για τα κράτη που είναι μέλη του, βασίζεται στο άρθρο 42 παράγραφος 7 δεύτερο εδάφιο της ΣΕΕ και αποτελεί ευθύνη των κρατών μελών.
 Η Συνθήκη δεν προβλέπει ειδική διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθούν τα κράτη μέλη όταν δέχονται ένοπλη επίθεση. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί εναπόκειται στην αρμοδιότητα του κράτους μέλους που δέχεται την επίθεση.
Επί του παρόντος, μόνο σε μία περίπτωση έχει γίνει επίκληση της ρήτρας, από τη Γαλλία, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015. Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της 17ης Νοεμβρίου 2015, οι υπουργοί Άμυνας εξέτασαν το αίτημα της Γαλλίας για διμερή βοήθεια και συνδρομή. Οι υπουργοί εξέφρασαν την ομόφωνη και πλήρη υποστήριξή τους προς τη Γαλλία και την προθυμία τους να παράσχουν όλη την αναγκαία βοήθεια και συνδρομή. Όπως επεσήμανε η ύπατη εκπρόσωπος, η προσφορά υλικής βοήθειας ή στήριξης σε θέατρα επιχειρήσεων όπου δραστηριοποιείται η Γαλλία είναι εφικτή.
Για την εφαρμογή του άρθρου 42 παράγραφος 7 της ΣΕΕ δεν απαιτήθηκε καμία επίσημη απόφαση ή συμπέρασμα του Συμβουλίου. Η ύπατη εκπρόσωπος τόνισε ότι το γεγονός αυτό δεν αποτέλεσε επιχείρηση στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), αλλά ενεργοποίηση διμερούς βοήθειας και συνδρομής. Το άρθρο 42 παράγραφος 7 της ΣΕΕ δεν απαιτεί ενεργοποίηση ή εφαρμογή.
Η δυνητική συνδρομή της ΕΕ, πέραν της στρατιωτικής συνδρομής των κρατών μελών, μπορεί να λάβει ποικίλες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των πολλών εργαλείων που έχει στη διάθεσή της η Ένωση προκειμένου να βοηθήσει ένα κράτος μέλος, εφόσον αυτό το ζητήσει.»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ιρλανδία... τα προϊόντα από το ναζιστικό ισραήλ έξω από τα σουπερμάρκετ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Και καποια στιγμη θα πουν από το ΤΣΥΡΙΖΑ ότι υπαρχει σχεδιο εκφοβισμου η εξαγορας και αποστασιας των ψηφοφορων τους.