Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Σαββατο 18 Αυγουστου 2018


Ένας Βέλγος καλλιτέχνης φυλακισμένος από το Ισραήλ: Λευτερια στον  Mustapha Awad!

Πολλοί ενδιαφερόμενοι φίλοι του Mustapha Awad και υποστηρικτές της Παλαιστίνης ανησυχούσαν γι 'αυτόν και τον τόπο του για εβδομάδες. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική - βρισκόταν υπό κράτηση στο Ισραήλ, υπό διερεύνηση για 20 από τις 24 ώρες της ημέρας. Σήμερα παραμένει φυλακισμένος από την ισραηλινή κατοχή. Η ακόλουθη δήλωση κυκλοφόρησε από τον Raj'een Dabkeh Troupe και την επιτροπή «Free Mustapha», η οποία ξεκίνησε σήμερα στο Βέλγιο. Καλούμε όλους τους φίλους και τους υποστηρικτές του Mustapha και της Παλαιστίνης να το διανείμουν ευρέως, να υπογράψουν τη δήλωση , https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpBrjVtLWIJ_fqHGuim7soM6fCpqolC-Chmvw2WjM3TMcDWA/viewform να μοιραστούν τη σελίδα του Facebook  https://www.facebook.com/freemustapha/ και να ενεργήσουν για την ελευθερία του.

Ένας Βέλγος καλλιτέχνης φυλακισμένος από το Ισραήλ: Λευτερια στον Μουσταφά!

Ανησυχούμε πολύ για τη μοίρα του φίλου μας Mustapha Awad, ενός νεαρού καλλιτέχνη και ενός Βέλγου εργάτη της παλαιστινιακής καταγωγής. Ο Μουσταφά συνελήφθη από τις ισραηλινές αρχές στις 19 Ιουλίου 2018. Υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι για φόβο για βασανιστήρια και σκληρότητα απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κατά τη διάρκεια της κράτησής του.
Ο κ. Awad είναι Βέλγος πολίτης παλαιστινιακής καταγωγής. γεννήθηκε στο προσφυγικό στρατόπεδο Ain el-Helweh στο Λίβανο. Ο κ. Awad αναγνωρίστηκε ως πρόσφυγας στο Βέλγιο. Από τότε που έγινε Βέλγος πολίτης, αποφάσισε να επισκεφθεί την Παλαιστίνη, την πατρίδα του.
Συνελήφθη στα σύνορα μεταξύ Ιορδανίας και Παλαιστίνης από την Παλαιστινιακή Αρχή.
Έκτοτε κρατείται και ανακρίνεται.
Για δύο εβδομάδες, ο Mustafa δεν είχε δικηγόρο. κανείς δεν μπορούσε να τον υπερασπιστεί
Είδε μόνο τον Βέλγο πρόξενο στις 8 Αυγούστου, μετά από 20 ημέρες ανάκρισης. Στις 16 Αυγούστου, εμφανίστηκε εν συντομία, αλλά ξανά στάλθηκε σε ισραηλινό κέντρο ανακρίσεων.
Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Οι Παλαιστίνιοι που φυλακίζονται στο Ισραήλ υποβάλλονται σε βασανιστήρια και κάθε είδους βία κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Αυτή η βία περιλαμβάνει: φυσική επίθεση, σοβαρή ψυχολογική πίεση, παρατεταμένη στέρηση ύπνου, κλπ. Αυτή η κατάχρηση είναι νόμιμη σύμφωνα με το ισραηλινό δίκαιο. Σύμφωνα με τις πηγές μας, στον Mustapha διεξήχθη ανακριση για 20 συνεχόμενες ώρες κάθε φορά: τρεις ομάδες ανακριτών ακολούθησαν εναλαξ. Επιπλέον, ο Mustapha Awad έχει  προβλήματα υγείας και πάσχει από χρόνιο, αφόρητο πόνο στην πλάτη.
Ο κ. Awad εργάζεται στο Βέλγιο, έχει πολλούς φίλους και είναι εθελοντής σε αρκετές ενώσεις. Είναι καλλιτέχνης, εμφανίζεται στη σκηνή και είναι επίσης επαγγελματίας και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι αφοσιωμένος στον παλαιστινιακό σκοπό.
Ως συνιδρυτής του λαϊκού debike (παλαιστινιακού χορού) Raj'een, έχει εμφανιστεί με την ομάδα σε πολυάριθμες εκδηλώσεις στο Βέλγιο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Μουσταφά είναι γιος, αδελφός και φίλος πολλών - της οικογένειάς του στο Λίβανο, των αγαπημένων του φίλων και μιας μεγάλης κοινότητας σε όλο τον κόσμο που γνωρίζει και στηρίζει το έργο του.
Ο Mustapha Awad πρέπει να απελευθερωθεί. Δεν διέπραξε κανένα έγκλημα. Βασίζουμε στο Βέλγιο να αναλάβει τις ευθύνες του και να προστατεύσει τους πολίτες του από αυτή την αυθαίρετη σύλληψη και όλες τις μορφές βασανιστηρίων και απάνθρωπης μεταχείρισης.
Ο Μουσταφά έχει ενεργήσει πάντοτε για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων που αντιμετωπίζουν άδικη φυλάκιση. Σήμερα, είναι καιρός να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του Μουσταφά.
Του Raj'een dabkeh και της επιτροπής "Free Mustapha"

Πάρτε δράση!
Πρέπει να βοηθήσετε τον καλλιτέχνη Mustapha Awad. Ελάτε μαζί μας ακολουθώντας τις παρακάτω ενέργειες:
1. Συνδεθείτε στη δήλωση εδώ ως άτομο ή ομάδα:   https://goo.gl/forms/DhqopQRBo5tNGNZj1
2. Γίνετε μέλος του Facebook σελίδα - Λευτερια στον Μουσταφά Awad https://www.facebook.com/freemustapha
3. Μοιραστείτε αυτή τη δήλωση, την κλήση δράσης και τη σελίδα Facebook με τους φίλους, τους συντρόφους και τους συμπατριώτες σας της Παλαιστίνης. Η εκστρατεία θα εκδίδει περισσότερες προσκλήσεις για δράση - υπογράψτε επάνω για να δειξετε συμπαρασταση!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




O Bashar al Assad έκανε δύσκολες οφθαλμολογικές χειρουργικές επεμβάσεις σε μάτια πολλών τραυματιών σύρων στρατιωτών.
Ένας Γερμανός πράκτορας αποκάλυψε πως ο Πρόεδρος της Συρίας Bashar al Assad πραγματοποίησε πολύπλοκες και δύσκολες οφθαλμολογικές χειρουργικές επεμβάσεις  σε μάτια πολλών τραυματιών σύρων στρατιωτών από την αρχή του πολέμου στη Συρία. O Σύρος Πρόεδρος σπούδασε στη Γαλλο-Αραβική σχολή του Αλ-Χουριγιάχ στη Δαμασκό. Το 1988 ξεκινά τις σπουδές του στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Δαμασκού, στο τμήμα Οφθαμολογίας. Ολοκλήρωσε το πρώτο έτος ειδικότητας στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Τισρίν στη Δαμασκό, ενώ το 1992 συνεχίζει για την ειδικότητα στο νοσοκομείο Western Eye στο Λονδίνο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηχογραφημένη συνομιλία Τίγρη και ανδρών συριακής ασφάλειας που πήγε να συλλάβει έναν δικό του. Ο Τίγρης τους διατάζει να μην τον συλλάβουν……ΒΙΝΤΕΟ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ?????????????

Πολλά Site της αυτο-απαοκαλούμενης αντιπολίτευσης αναφέρουν πως η σελίδα   « Δημοκρατική Φρουρά – Συρία » δημοσίευσε βίντεο όπου καταγράφονται ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του στρατηγου Τίγρη του Suhail al-Hassan και πρακτόρων της συριακής αρχής. Ο Τίγρης διατάζει τους άνδρες της ασφάλειας να μην συλλάβουν έναν δικό του. Τα μέσα αναπαράγουν το βίντεο.
Ο Suhail al-Hassan, κατάγεται από το Jableh, στην επαρχία της Λατάκια και θεωρείται ότι είναι ο στρατιωτικός με τις περισσότερες περγαμηνές στο συριακό στρατο.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=JYJ10Y0lfJs



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ 17 ΕΥΡΩ!
Και ο ταξικός πόλεμος σε βάρος του κόσμου της εργασίας και της ανάγκης, από τη συμμορία των γόνων των μεγαλοεργολάβων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών και των γενίτσαρων που τους πλαισιώνουν, συνεχίζεται.
Υποβάλλονται αιτήσεις στoν ΟΑΕΔ από άνεργους αυτές τις μέρες, για θέσεις κοινωφελούς εργασίας. Και ξέρετε πόσο θα αμείβονται;
Με 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 495,25 ευρώ μηνιαίως οι ηλικίας 25 ετών και άνω.
Με 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 431,75 ευρώ μηνιαίως οι κάτω των 25.
Μηνιάτικο ίσο με όσα ξοδεύει για πλάκα για μια τυχαία έξοδο ένας από τη συμμορία των πλουσιόπαιδων...
Θα εκδικηθούμε, ρε αλητάμπουρες. Και θα φροντίσουμε, η εκδίκηση να 'ναι σκληρή, τόσο που δεν το φαντάζεστε. Ξεφτιλισμένα θρασίμια!
Σχολιο.- Και μέχρι πρότινος, οι συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας, ήταν πεντάμηνες, για να μην δικαιούνται και ταμείο ανεργίας, μετά την λήξη της σύμβασης, οι "ωφελούμενοι"! Τώρα, η "αριστερή" μας κυβέρνηση, διαπραγματευόμενη σκληρά με τους θεσμούς, υπέρ των αδυνάτων, έκανε πλέον τις συμβάσεις αυτές, οχτάμηνες κι έτσι οι "ωφελούμενοι", μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας, γι' άλλους 6 μήνες, μετά την λήξη της σύμβασης!! Το γεγονός ότι χαρακτηρίζονται και ως "ωφελούμενοι", όσοι θα προσληφθούν με αυτές τις συμβάσεις γαλέρας, το αφήνω ασχολίαστο...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την κ. Κονιόρδου, ο Τσίπρας είναι "χαρισματικός", γιατί, λέει, διαθέτει "ρητορική ικανότητα".
Υπουργός Πολιτισμού και άνθρωπος της Τέχνης είναι αυτή η κυρία. Και ανακαλύπτει "ρητορική ικανότητα" σ' έναν απίθανο τυπάκο που οι ανεκδιήγητες ατάκες του θα έκαναν το πανελλήνιο να ξεραίνεται στα γέλια, αν δεν ήταν αντιμέτωπο με τόσο πόνο που προκάλεσε η πολιτική του "χαρισματικού".
Είναι και για έναν ακόμη λόγο "χαρισματικός", σύμφωνα με την κυρία αυτή. Γιατί, λέει, έχει την ικανότητα "να διακρίνει πού βρίσκεται το δίκιο και πού το σωστό".
Όπως, π.χ., να σώζει τράπεζες και να ξεριζώνει από τον τόπο εκατοντάδες χιλιάδες νέους. Ή να κάνει υπουργό την Κονιόρδου, παρέχοντάς της δεκαχίλιαρα κάθε μήνα, και να μετατρέπει τις συντάξεις  σε βοήθημα επιβίωσης.
Σχολιο.- Ειδικά όταν θέλει να πει κάτι .. βαρυσήμαντο που γέρνει τον σβέρκο,πλατσουρίζει τα χείλια σαν τον Φραγκίσκο Μανελη, βγάζει ελαφρώς την γλώσσα και κοιτάει προς τον Άλφα του Κενταύρου είναι απόλαυση ο κερατάς.
Έχει χάρισμα !!
Σχολιο.- Η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου αφαιρεί τη "κακή ενέργεια" των μνημονιών κ των μέτρων
https://www.youtube.com/watch?v=t-pRpisrDgU&app=desktop



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πάνος Σκουρλέτης με τον αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ, αμέσως μετά την κατάθεση μήνυσης εναντίον του για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, από γυναίκα που έχασε σύζυγο και δύο παιδιά στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.
Πανικοβλήθηκε ο γόνος των εφοπλιστών και προσέτρεξε για στήριξη στον μεγάλο προστάτη. Κάτι έμαθε από τη φάρα του, τότε που βούλιαζαν καράβια, πνίγοντας κόσμο, για να βουτάνε τα ασφάλιστρα.
Σχολιο.- Αν εννοεις την μήνυση της οικογένειας Φυτρου αυτή πάντως είναι κατά παντός υπευθύνου κ όχι προσωπικά κατά του Σκουρλετη,οποτε δεν νομίζω να του καίγεται καρφί
Σχολιο.- Σκουρλέτης και Τόσκας κατονομάζονται σαφώς.
Σχολιο.- Δεν είναι κατά παντός υπευθύνου.Είναι κατά Τόσκα,Σκουρλέτη,Ψινάκη κ.α. Ονομαστικά



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπροστα στο Καπιτολιο στο Αρκανσο τοποθετηθηκε το αγαλμα του μπαφομετ, με δυο παιδακια, συμβολο του αντιχρηστου και των παιδοφιλικων οργιων. Ουτε τα προσχηματα από τα σιωνιστικα κτηνη και τα μασονικα γκρουπακια τους…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ, 17 Αυγούστου 2018.
Δύο νεαροί άνδρες, ο Kareem Fatayer, 30 χρονών, και ο Sa'adi Muammar, 26 χρονών, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων της "Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής", ανατολικά της Γάζας. 241 ακόμη Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν.
Περισσότεροι από 170 Παλαιστινίοι έχουν σκοτωθεί και 17,500 άλλοι έχουν τραυματιστεί από το ξεκίνημα των διαδηλώσεων, στις 30 Μαϊου. Οι διαδηλωτές απαιτούν το τέλος του 12χρονου αποκλεισμού της Γάζας και το δικαίωμά τους στην επιστροφή των προσφύγων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοπέλα Γεσίντι, εξηγεί δημόσια πως ξανασυνάντησε τα ισλαμοφασιστικά καθάρματα που τη βιάζαν επι μήνες ως σκλάβα του ισλαμιστικού χαλιφάτου, ως "πρόσφυγες" στη Γερμανία... Καμία αρχή στη Γερμανία δεν ενδιαφέρεται για τα ισλαμοφασιστικά καθάρματα που γέμισαν τη Γερμανία... και προφανώς χαίρουν ασυλίας ως "πρόσφυγες" απο τη Συρία!!! Καιρός, να τους ξεφορτώσουν στη Γραικολάνδη...
Η Jesidin Aschwak Talo πάρθηκε από το σπιτι της και πουλήθηκε ως σκλάβα. Αργότερα, στη Γερμανία, προφανώς συνάντησε τον βιαστή της στο δρόμο. Αυτή είναι η ιστορία της
Σχολιο.- Ολοι οι ισλαμοφασιστες των αμερικανων τωρα που χανουνε,  ολοι οι παρακατιανοι μισθοφοροι του ISIS...., δεν περασαν μηπως ως Συριοι προσφυγες στην Ευρωπη ?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πισώπλατη μαχαιριά» της Ευρώπης σε Τραμπ - Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία στο πλευρό του Ερντογάν
Μετά την Γερμανία και η Γαλλία φαίνεται πρόθυμη να συζητήσει με την Τουρκία την περαιτέρω οικονομική συνεργασία αγνοώντας τις αμερικανικές κυρώσεις.
Ο Ερντογάν έκανε τις τελευταίες μέρες ένα άνοιγμα στην Ευρώπη στο πλαίσιο του οποίου απελευθέρωσε και τους 2 στρατιωτικούς.
Όπως αποκαλύπτει η τουρκική Hurriyet επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές οι υπουργοί οικονομικών Γαλλίας και Τουρκίας συμφώνησαν σε κοινή δράση ενάντια στις Αμερικανικές κυρώσεις.
Μάλιστα το Τουρκικό υπουργείο Οικονομικών ,ανακοίνωσε πως οι ΥΠΟΙΚ Γαλλίας και Τουρκίας θα προχωρήσουν σε βελτίωση της οικονομικής συνεργασίας και  αντιπροσωπείες των 2 χωρών θα συναντηθούν στο Παρίσι στις 27 Αυγούστου.
Η συνάντηση αυτή έρχεται να προστεθεί σ' αυτή του Τούρκου ΥΠΟΙΚ με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ πάλι για το θέμα της οικονομικής συνεργασίας, ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση Μέρκελ με Ερντογάν.
Η Ευρώπη όπως και στην περίπτωση του Ιράν φαίνεται να διαφοροποιείται από τις ΗΠΑ και βάζει το οικονομικό συμφέρον πάνω από τους γεωπολιτικούς στόχους, αποδεικνύοντας πως οι δηλώσεις «ανησυχίας» των τελευταίων ημερών για την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μόνο τυχαίες δεν ήταν.
Βέβαια καλό είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα των Ευρω-Τουρκικών συναντήσεων για να εξάγουμε τελικά συμπεράσματα καθώς τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, αλλά προς το παρόν όλα δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δεν μπορείς να έχεις έναν πιστό φίλο, να είσαι ο ίδιος φίλος του εαυτού σου.
Πυθαγόρας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(ας φαμε ΚΑΡΚΙΝΟ κερναει η Μονσαντο)
Σε έρευνα που έκανε το Environmental Working Group (EWG) σε προϊόντα καλλιεργημένης βρώμης, βρέθηκαν σημαντικά επίπεδα του χημικού γλυφοσάτη το οποίο περιλαμβάνεται στο ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto.
Το χημικό βρέθηκε σε δημητριακά, βρώμη και μπάρες δημητριακών γνωστών εταιριών όπως η Quaker, η Kellogg΄s και η General Mills τα οποία προορίζονται για κατανάλωση και από παιδιά. Το γεγονός αυτό έρχεται λίγο καιρό μετά την καταδίκη της Monsanto για καρκίνο που προκάλεσε το ζιζανιοκτόνο της σε Αμερικανό κηπουρό στο Σαν Φρανσίσκο.
Η Monsanto ανέπτυξε τη γλυφοσάτη το 1970, με το ζιζανιοκτόνο Roundup που την περιλαμβάνει, να πωλείται σήμερα σε 160 χώρες, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ είναι εδώ και χρόνια το πλέον διαδεδομένο αγροχημικό στην ιστορία.
Σημειώνεται δε, πως η εταιρεία συνοδεύει την πώληση του φυτοφαρμάκου με σπόρους «ανθεκτικούς» στη χρήση του, εδραιώνοντας την προέλαση των χημικά μεταλλαγμένων καλλιεργειών και τροφών.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα του Environmental Working Group (EWG), από τα 45 προϊόντα καλλιεργημένης βρώμης που ελέγχθηκαν μόνο τα δύο δεν είχαν το εν λόγω χημικό. Επιπλέον, τα τρία τέταρτα των δειγμάτων είχαν υψηλότερα επίπεδα γλυφοσάτης από το όριο που θεωρεί το EWG ως ασφαλές για την υγεία των παιδιών.
Σημειώνεται ότι 16 δείγματα από τα 45 ήταν βιολογικής καλλιέργειας, και στα οποία βρέθηκε γλυφοσάτη σε 5 από αυτά. (!)
Συμπερασματικά, 3/4 προϊόντα της έρευνας είχαν περισσότερη γλυφοσάτη από αυτή που ο ΕWG θεωρεί ασφαλή για την υγεία των παιδιών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ
Στους 170 πλεον οι νεκροι (ο απολογισμος απο τις 30 μαρτιου μεχρι σημερα)
Στις 170 οι εν ψυχρω δολοφονιες απο τους ισραηλινους ελευθερους σκοπευτες (και παλι αυτην παρασκευη 100αδες τραυματιες ,σε νοσοκομεια χωρις υποδομη και φαρμακα
Νοσοκομεια χωρις επιδεσμους καν και χωρις αναισθητικο για τις εγχειρησεις ...
*Σε μια Γαζα Γκετο οπως δημοσιευσε περσι το 2017 στο ρεπορτάζ του το Conversation, ο υδροφόρος ορίζοντας έχει κατέβει πολύ και λόγω των βομβαρδισμών το δίκτυο καταστράφηκε.
Τα αποθέματα πόσιμου νερού είναι μολυσμένα από βοθρολύματα και αλάτι.
Οι υδάτινοι πόροι της Γάζας ελέγχονται πλήρως από το Ισραήλ και η άδικη κατανομή των υπογείων υδάτων είναι κάτι που προβλεπόταν στη Συμφωνία του Όσλο ΙΙ. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη Συμφωνία, στο Ισραήλ διατίθεται τετραπλάσια μερίδα υδάτινων πόρων από ό,τι στην Παλαιστίνη, έχει αποκαλυφθεί ότι το Ισραήλ αντλεί 80% περισσότερο νερό από ό,τι συμφωνήθηκε
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού δεν έχει τρεχούμενο νερό και βασίζεται σε αποθηκευμένα αποθέματα, σχεδόν όλες οι αντλίες νερού και καθαρισμού λυμάτων είναι εκτός λειτουργίας, εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων.
Το μοναδικό εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της Γάζας καταστράφηκε από βομβαρδισμούς το 2014. Από μόνος του ο αποκλεισμός εμποδίζει να εισέλθουν στη χώρα υλικά και εξοπλισμός και γι’ αυτό η επαναλειτουργία του εργοστασίου, τέσσερα χρόνια μετά, είναι ακόμα αδύνατη.Επισης οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ηλεκτρικό μόνο για τρεις με τέσσερις ώρες ημερησίως, ενώ πολλοί χρησιμοποιούν γεννήτριες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα μας τρελάνουν τα παπαγαλάκια, δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη, στην Αλεξανδρούπολη ζούμε.... εξαιρούνται δύο πολύ καλές ταβέρνες δεν ξέρουμε αλλά μαγαζιά.....
σχολιο.- Σ ενα αρθρο της Ντοιτσε Βελε που υπογραφει καποια κΜυλωνα και αναδημοσιευεται απο ελληνικες εφημεριδες με τιτλο[Πλουσιοι Τουρκοι στην Αλεξανδρουπολη],περιγραφεται λανθασμενα η σημερινη εικονα της πολης οτι η οικονομια της στηριζεται στην παρουσια εδω των εξ Ανατολης. γειτονων και οτι η κριση ειναι μια αγνωστη λεξη στην πολη .Εντελως αντιδεοντολογικα παιρνοντας δυο μονον συνεντευξεις απο επιχειρηματιες που ειναι γνωστον εδω και καιρο οτι σχεδον αποκλειστικα οι πελατες τους ειναι Τουρκοι εβγαλε το συμπερασμα οτι η πολη σφυζει οικονομικα λογω της ...τουρκικης λιρας.Κριμα στην DW.
Σχολιο.- Οι "δημοσιογραφοι" ψευδονται με το αζημίωτο αφειδως. Καλα κανεις που τους ξεσκεπαζεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοίτα κουκλίτσα μου τώρα να στα πω.
Όταν πας σε μπιτσόμπαρο που σου χει δωρεάν ξαπλώστρα και ομπρέλα με τρία ευρώ τον φρέντο και όσο νερό θες, που σκίζονται τα παιδιά που δουλεύουν να σου φέρνουν συνέχεια παγωμένο και φρέσκο, άσε που είναι και ορίτζιναλ Λουτρακίου, και σου χουν και δίπλα την ντουζιέρα να ρέει το ιαματικό νερό, ΔΕΝ πιάνεις τέσσερεις ξαπλώστρες και δυό ομπρέλες με μια πορτοκαλάδα που πήρε η φίλη σου, αδειάζεις το ποτήρι απ το νερό για να βάλεις την μπύρα από προσφορά του σούπερ μάρκετ που χεις στην τσάντα και μετά κρύβεις πάλι μες την τσάντα το τενεκεδάκι απ την μπύρα κοιτώντας δεξιά κι αριστερά μη σε δεί κανείς ικανοποιημένη απ την πουστιά σου.
Σε είδα εγώ κωλόγρια που το παίζεις και τζόβενο!
3,5 ευρώπουλα την έχει το μαγαζί την μπύρα αν θες!
Αλλιώς μάζεψε τα και πήγαινε παραδίπλα χωρίς ξαπλώστρα και ομπρέλα με όσες μπύρες απ το περίπτερο θες και παίχ το γκόμενα στο χαλίκι!
Γκέγκε;
Σχολιο.- Και να αφήνουμε κανα πουρμπουαρ. Έτσι?
Σχολιο.- Εδώ δεν πήρε τίποτα και τα παλληκαράκια έχουν ξεσκιστεί να της πηγαίνουν φρέσκο νεράκι, θες και μπουρμπουάρ ν αφήσει η ξεφτίλω;
Σχολιο.- ενα φραπε με χιλια ζορια (επεμεναν ειναι δωρεν οι ξαπλωστρες και δεν παραγγελνουμε) παραγγειλαν τρεις γερμανοι που μετα εγιναν επτα !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πείτε για πλάκα στους ξεπουλημένους "ανθρωπιστές" των ΜΚΟ και της ΑνταρCIA να βγούμε απ΄τη Σένγκεν! Παθαίνουν κοκομπλόκο...
Σχολιο.- Οταν λεμε SIRIZA και CIA, εννοουμε οτι τα λαμογια με τον εναν η αλλον τροπο τα ΠΑΙΡΝΟΥΝ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέσα σε μιά μέρα 2 νεκροί, 270 τραυματισμένοι.

17 Αυγουστου 2018
2 νεκροί, 270 τραυματίες καθώς το Ισραήλ επιτίθεται στη μεγάλη επιστροφή του Μαρτίου
Την Παρασκευή 17 Αυγούστου, οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ επιτέθηκαν στην 21 μεγάλη διαδηλωση από το Μαρτίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην πολιορκημένη λωρίδα της γάζας.
2 νέοι, ο καρίμ αμπού fatayer και ο σαάντ μουαμάρ, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 270 άτομα, εκ των οποίων 75 χρειάζονταν θεραπεία στα νοσοκομεία και 60 πυροβολήθηκαν με ζωντανά πυρομαχικά.
Μεταξύ των τραυματιών είναι 19 παιδιά και 4 νοσοκόμοι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



λιμάνι Χίος σήμερα το πρωί βρείτε μου εσείς μία γυναίκα η ένα παιδάκι!!!! Εννοείται Δεν υπάρχει ούτε ένας Σύριος.  Αυτό γίνεται μέρα παρά μέρα
σχολιο.- Η ιδια εικονα στα τραίνα και σταθμούς. Άνδρες ηλικίας 20 εως 35 σε ομάδες.
Σχολιο.- ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο όμιλος L’Oréal είναι ένα από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στον χώρο των καλλυντικών και των προϊόντων ομορφιάς στον κόσμο. Η L’Oréal έχει εργοστάσιο παραγωγής στο Ισραήλ το οποίο βρίσκεται στο παλιό παλαιστινιακό χωριό «Αλ-Μουτζαγιεντίλ» που «εκκαθαρίστηκε» το 1948 και μετονομάστηκε Μιγντάλ Χαεμέκ. Επιπλέον, η «L’Oreal Israel» κατασκευάζει μια σειρά προϊόντων που παράγονται από ορυκτά της Νεκράς Θάλασσας με την ονομασία “Natural Sea Beauty” και εξάγονται σε 22 χώρες. Την ίδια ώρα και λόγω της στρατιωτικής κατοχής και της πρακτικής του απαρτχάιντ, η Νεκρά Θάλασσα δεν είναι διαθέσιμη για τουρισμό, εξόρυξη ή άλλες επιχειρήσεις για τους Παλαιστίνιους.
Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι οι εάν οι Παλαιστίνιοι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις χημικές ουσίες από τη Νεκρά Θάλασσα θα μπορούσαν να συνεισφέρουν με $ 900 + ετησίως “σχεδόν ισοδύναμα με τη συμβολή ολόκληρου του μεταποιητικού τομέα των παλαιστινιακών εδαφών σήμερα”.
Η L’Oréal Israel επίσης χορηγεί βραβεία για το Ινστιτούτο Weizmann στο Ισραήλ, το οποίο είναι γνωστό για την έρευνα πυρηνικών, χημικών και βιολογικών του όπλων για λογαριασμό του στρατιωτικού ιδρύματος του Ισραήλ με το οποίο έχει στενούς δεσμούς. Ως εκ τούτου, είναι ένα από τα πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα στο Ισραήλ που συμμετέχουν και συνεργάζονται με το κράτος του Ισραήλ, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Garnier Israel στην στρατιωτική επίθεση του 2014 κατά της Λωρίδας της Γάζας έστειλε πακέτα περίθαλψης στον ισραηλινό στρατό και ενώ οι Παλαιστίνιοι, εκτός από τα θύματα που μετρούσαν, παρέμεναν χωρίς ηλεκτρισμό και καθαρό νερό..
Γενικός Διευθυντής:
Ο Πρόεδρος της L’Oréal Israel είναι ο Γκαντ Πρόππερ, ο οποίος είναι ο ιδρυτικός πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ-ΕΕ, πρώην Πρόεδρος του Ισραηλινού-Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, και ο οποίος έχει εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση του εμπορίου μεταξύ Ισραήλ και Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας . Η γαλλική κυβέρνηση αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ισραηλινές επιχειρήσεις της L’Oréal και απονέμονται στην ανώτατη πολιτική αλήθεια της Propper France, Chevalier de la Legion D’Honneur της Γαλλίας.
Το 1994, η L’Oréal αγόρασε ένα μερίδιο 30% στην εταιρεία Interbeauty της εταιρείας Propper, από την οποία δημιουργήθηκε η L’Oréal Israel. Από τότε το Ισραήλ έχει γίνει εμπορικό κέντρο της L’Oréal για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
Μάρκες υπό την L’Oréal:
KERAS TASE, REDKEN, GARNIER, essie, LANCOME, GIORGIO ARMANI, BIOTHERM, RALFH LAUREN, DIESEL, HR, VICHY,
Συνεργασία με τη Nestlé:
Η Nestlé έχει πάνω από 40 χρόνια σχέσης με τη L’Oréal και σήμερα έχει στην κατοχή της το 23,29% της L’Oréal.
Άλλες πληροφορίες για την L’Oréal.
Η ομάδα καλλυντικών είναι γνωστή για το ότι έχει ιστορικό δοκιμών σε ζώα μέχρι την πρόσφατη αναγνώριση της πρακτικής – ωστόσο οι δοκιμές σε ζώα σε προϊόντα στην Κίνα συνεχίζονται.

Ομάδα Εργασίας BDS
Μέτωπο Καναφάνι

Μποϊκοτάζ στην L’Oréal
Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε όλοι την σημαντικότητα του μποϊκοτάζ κατά των προϊόντων των εταιρειών που στηρίζουν και ενισχύουν το Ισραήλ και κατ’ επέκταση τα εγκλήματα που διεξάγει αυτό απέναντι στους Παλαιστίνιους. Μια τέτοια πολυεθνική εταιρεία είναι και ο όμιλος L’Oréal.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βερολίνο προς Άγκυρα: ''Σπεύσατε στο ΔΝΤ''
 Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 12:37
Το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των υπουργών οικονομικών Γερμανίας και Τουρκίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη που μας πέρασε, αποκαλύπτει με δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Η συνομιλία αυτή έλαβε χώρα αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και της Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της οποίας η γερμανική Καγκελαρία διαβεβαίωσε την Άγκυρα πως ενδιαφέρεται να στηρίξει την τουρκική οικονομία. Ο λόγος είναι απλός. Η Γερμανία είναι ο πρώτος οικονομικός εταίρος της Τουρκίας και ακολουθούν Γαλλία και Ολλανδία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία.
Στα πλαίσια αυτής της επικοινωνίας αποφασίστηκε την Πέμπτη που μας πέρασε και μια προπαρασκευαστική συνάντηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Τουρκίας, Όλαφ Σολτς και Μπεράτ Αλμπαϊράκ προκειμένου να προετοιμαστεί στον μέγιστο βαθμό η επίσημη επίσκεψη Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο στις 29 Σεπτεμβρίου.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου και μετά το κλείσιμο της αμερικανικής χρηματαγοράς οι οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor's και Moody's υποβάθμισαν τα τουρκικά ομόλογα και όπως σημειώνει το Βloomberg το τουρκικό αξιόχρεο κατατάσσεται πλέον περίπου στην κατηγορία των «σκουπιδιών». Ο κύριος λόγος που προκάλεσε τη νέα αυτή υποβάθμιση οφείλεται στην πρόβλεψη των δύο αυτών Οίκων πως η τουρκική οικονομία εισέρχεται από το 2019 σε περίοδο ύφεσης.
Η προτροπή του Βερολίνου:
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, όπως γράφει το Spiegel, ενθάρρυνε τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ να επανεξετάσει την αρνητική στάση της Τουρκίας ενώ ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ του απάντησε ότι θα επισκεφθεί τις χώρες του κόλπου προκειμένου να αναζητήσει βοήθεια από φιλικές κυβερνήσεις. Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Ρωσία θα προσφέρει χρήματα στην Τουρκία.
Παράλληλα το ΔΝΤ ζητά από την Άγκυρα σημαντική αύξηση των επιτοκίων, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνει «επειγόντως» καθώς, μόνο έτσι θα σταθεροποιηθεί η τουρκική λίρα.
«Τα κλιμάκια του Ταμείου έχουν υπολογίσει το ύψος του προγράμματος βοήθειας για την Τουρκία. Ανάλογα με τον σχεδιασμό, θα χρειαστούν από 30 έως 70 δις δολάρια» σημειώνει το ρεπορτάζ του Spiegel και προσθέτει:
«Μέχρι το τέλος του έτους, κράτος, επιχειρήσεις και ιδιώτες δανειολήπτες θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν χρέος ύψους 230 δις ευρώ, δηλαδή, περισσότερο από το ¼ του ΑΕΠ της χώρας».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο απέλυσε τον πρωθυπουργό και έξι μέλη της κυβέρνησης λόγω σκανδάλου
 Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 17:23
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο απέπεμψε το Σάββατο, τον πρωθυπουργό και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης, με αφορμή μια υπόθεση διαφθοράς η οποία οδήγησε στη σύλληψη πολλών πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων.
Ο μέχρι σήμερα πρωθυπουργός Αντρέι Κομπιάκοφ θα αντικατασταθεί από τον Σεργκέι Ρούμας, τον επικεφαλής της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Λευκορωσίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία.
Τρεις αντιπρόεδροι της κυβέρνησης καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών, Βιομηχανίας και Επικοινωνιών απολύθηκαν επίσης.
«Δεν θα κατονομάσω κανέναν αλλά στην κυβέρνησή μας τα πράγματα γίνονταν ως εξής: ανακοίνωναν ένα πρόγραμμα και μετά εφάρμοζαν ένα άλλο. Δεν το ενέκρινα ποτέ και δεν θα το εγκρίνω ποτέ», ανέφερε ο πρόεδρος Λουκασένκο. «Αυτό που υποσχεθήκαμε στους ανθρώπους –και η κυβέρνηση σχηματίστηκε ειδικά για να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα– πρέπει να το ακολουθήσουμε», πρόσθεσε.
Φέτος το καλοκαίρι αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο σκάνδαλο στον τομέα της υγείας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δεκάδες γιατροί, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Λευκορωσίας, Βαλέρι Βακούλτσικ, τα χρήματα που δίνονταν ως δωροδοκίες στο πλαίσιο αυτού του κυκλώματος φτάνουν σε ύψος πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
Άλλα σκάνδαλα, μικρότερης έκτασης, έχουν έρθει στο φως τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο τα υπουργεία Αθλητισμού, Δασών και Ενέργειας, μεγάλες επιχειρήσεις, εργοστάσια ή τράπεζες.
«Ο Σεργκέι Ρούμας γνωρίζει την οικονομία και μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουν οικονομικές μεταρρυθμίσεις», σχολίασε ένας ανεξάρτητος οικονομικός αναλυτής, ο Γιάροσλαβ Ρόμαντσουκ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο αυξάνει τον κατώτατο μισθό κατά 34 φορές
 Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 09:06
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε χθες την αύξηση κατά 34 φορές του κατώτατου μισθού, δίχως όμως να διευκρινίσει από πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου, που εντάσσεται στον γενικότερο πολιτικό σχεδιασμό για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Ο επικεφαλής της αριστερής κυβέρνησης επεσήμανε πως οι μισθοί θα συνδεθούν με την αξία του Petro, του κρυπτονομίσματος που χρησιμοποιεί η Βενεζουέλας και με τη χρήση του οποίου ευελπιστεί ότι θα παρακάμψει την έλλειψη ρευστότητας και τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ.
Κάθε Petro ισούται με 60 δολάρια, βάσει της τιμής του βαρελιού πετρελαίου της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος.
«Καθόρισα τον κατώτατο μισθό, τις συντάξεις και τη μισθολογική βάση με βάση τη μέση τιμή του Petro, στα 1.800 μπολίβαρ (εννοώντας το νέο νόμισμα, που έχει πέντε μηδενικά λιγότερα από το σημερινό)», ανακοίνωσε ο Μαδούρο σε ραδιοτηλεοπτικό του μήνυμα.
Με βάση την τιμή του σημερινού μπολίβαρ, το κατώτατο εισόδημα θα περάσει από τα 5,2 εκατ. (λιγότερο από ένα δολάριο στην μαύρη αγορά, που κυριαρχεί στην οικονομία της χώρας) στα 180 εκατ. (περίπου 28 δολάρια). Η αναπροσαρμογή αυτή του 3.464% είναι η πέμπτη σε έναν χρόνο.
Το κατώτατο εισόδημα, που δεν αρκεί για να αγοράσει κανείς ένα κιλό κρέας, κατέρρευσε εξαιτίας του καλπάζοντος πληθωρισμού, που σύμφωνα με το ΔΝΤ ενδέχεται να φθάσει και το 1.000.000% το τρέχον έτος.
Ο Μαδούρο υποσχέθηκε στο μήνυμά του πως θα εφαρμόσει ένα αυστηρό πρόγραμμα «δημοσιονομικής πειθαρχίας» και ανακοίνωσε πως το κράτος θα αναλάβει για 90 ημέρες να καλύψει τη διαφορά από την αύξηση του κατώτατου μισθού για όλες τις «μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χωρίς ωστόσο να εξειδικεύσει τον τρόπο που θα γίνει αυτό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ανακοίνωσε τη θέσπιση ισοτιμίας με το κρυπτονόμισμα Petro
 Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 04:45
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε χθες πως η χώρα του θα θεσπίσει μία ενική ισοτιμία εξωτερικών συναλλαγών, η οποία θα συνδεθεί με το κρυπτονόμισμα Petro που χρησιμοποιεί η αριστερή κυβέρνηση της χώρας.
Οι πολλαπλοί συναλλαγματικοί έλεγχοι, που θεσπίσθηκαν το 2003 προκειμένου να αποτρέψουν τη φυγή κεφαλαίων, θεωρούνται από τους δυτικους  νεοφιλελε οικονομολόγους ως κύρια αιτία για την οικονομική κατάρρευση της Βενεζουέλας, που πλήττει τη χώρα, οδηγώντας σε ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



CNN: Aμερικανικής κατασκευής η βόμβα που σκότωσε 51 ανθρώπους στη Σάαντα της Υεμένης
 Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 12:48
Η βόμβα που σκότωσε 51 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 40 παιδιά, όταν έπληξε ένα λεωφορείο στη βόρεια Υεμένη, σε αεροπορική επιδρομή που αποδίδεται στον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό που μάχεται τους σιίτες αντάρτες Χούθι, ήταν αμερικανικής κατασκευής, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Με βάση την πηγή αυτή, η βόμβα είχε πουληθεί από τις ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που είχε επιτευχθεί μεταξύ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Ριάντ.
Οι εικόνες που βιντεοσκοπήθηκαν μετά την επίθεση της 9ης Αυγούστου στη Σάαντα, το προπύργιο των ανταρτών, δείχνουν θραύσματα της οβίδας που φέρουν επάνω κάποια ψηφία. Από αυτά συνάγεται ότι επρόκειτο για μια βόμβα ακριβείας, κατευθυνόμενη με λέιζερ (LGB), Mark 82. Οι βόμβες αυτού του τύπου κατασκευάζονται από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο ειδικούς στον τομέα των εξοπλισμών.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε απαγορεύσει την πώληση τηλεκατευθυνόμενων βομβών στη Σαουδική Αραβία αφού μια παρόμοια βόμβα σκότωσε 140 ανθρώπους στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, τον Οκτώβριο του 2016, κατά τη διάρκεια μιας κηδείας. Όμως ο Ντόναλντ Τραμπ ήρε την απαγόρευση όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2017.
Από την επίθεση της 9ης Αυγούστου τραυματίστηκαν άλλοι 79 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 56 παιδιά, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.
Ο σουνιτοφασιστικος αποικιοκρατικος συνασπισμός έχει κατηγορηθεί για πολλές επιθέσεις εναντίον αμάχων στην Υεμένη. Έχει αποδεχθεί την ευθύνη του για ορισμένες από αυτές τις επιδρομές αλλά συνήθως κατηγορεί τους πατριωτες υεμενιτες αντάρτες Χούθι. Πριν από λίγες ημέρες, ένας εκπρόσωπος του σουνιτοφασιστικου αποικιοκρατικου συνασπισμού είπε ότι η επιδρομή είχε ως στόχο της του πατριωτες αντάρτες Χούθι που βρίσκονταν στην αγορά της Σάαντα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΟΗΕ ζήτησε να επιτραπεί στον φυλακισμένο Λούλα να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές
 Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 05:42
Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ κάλεσε χθες τη Βραζιλία να επιτρέψει στον πρώην πρόεδρο Λούΐζ Ινάσιου ‘Λούλα’ ντα Σίλβα, ο οποίος κρατείται με στημενες ψευτικες κατηγοριεςαπο την ακροδεξια αμερικανοδουλη κυβερνηση, να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, δεδομένου ότι δεν έχουν εξετασθεί όλες οι προσφυγές του στη δικαιοσύνη.
Η επιτροπή, που αποτελείται από ειδικούς στα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, αποφάνθηκε επί της επείγουσας προσφυγής που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Λούλα στις 27 Ιουλίου στη Γενεύη.
Στη σύντομη ανακοίνωσή της, η Επιτροπή «καλεί τη Βραζιλία να λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο που θα επιτρέπει στον Λούλα να ασκήσει τα πολιτικά του δικαιώματα μέσα από τη φυλακή, ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές» του Οκτωβρίου 2018.
Καθώς οι δικηγόροι του Λούλα έχουν ασκήσει διάφορες εφέσεις ενάντια στην απόφαση του εφετείου για φυλάκισή του, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ υπογραμμίζει πως η υποψηφιότητα του πρώην προέδρου δεν μπορεί να ακυρωθεί, «παρά μόνον αφότου οι δικαστικές εφέσεις θα έχουν εξετασθεί με ισότιμο τρόπο», προκειμένου να αποφευχθεί η προξένηση μίας «ανεπανόρθωτης αδικίας» στο πρόσωπο του 72χρονου Λούλα.
Ένα από τα μέλη της Επιτροπής, ο Ολιβιέ ντε Φρουβίγ , μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, επεσήμανε πως οι εφέσεις που έχει καταθέσει στα ανώτατα δικαστικά όργανα της χώρας του ο Λούλα «μπορούν να καταλήξουν στην ακύρωση της καταδίκης του». Όπως τόνισε οι δικηγόροι του Λούλα ζήτησαν από την Επιτροπή να αποφανθεί επειγόντως σε τρία αιτήματα: την άμεση αποφυλάκισή του, την πρόσβασή του στα μέσα ενημέρωσης και στα όργανα του κόμματός του και την δυνατότητά του να είναι υποψήφιος. Η επιτροπή απέρριψε τα πρώτα δύο αιτήματα, αλλά ενέκρινε το τρίτο.
Υπό αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει να δωθεί άδεια στον Λούλα «να διεξάγει προεκλογική εκστρατεία» ακόμη και μέσα από τις φυλακές της Κουριτίμπα, στη νότιο Βραζιλία, πρόσθεσε ο ίδιος.
Στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, το υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά πως «τα συμπεράσματα της Επιτροπής του ΟΗΕ έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν είναι δικαστικώς δεσμευτικά», πλην όμως δεσμεύθηκε πως θα τα «διαβιβάσει στις δικαστικές αρχές».
Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, πηγή της εισαγγελίας περιορίσθηκε στο να απαντήσει ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι να πούμε».
Η διάδοχος του Λούλα στην προεδρία, προτού κι εκείνη καθαιρεθεί το 2016, Ντίλμα Ρούσεφ εξέφρασε την ευαρέσκειά της για την πρόταση της Επιτροπής: «Ο Λούλα είναι αθώος. Ο Λούλα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας», σημείωσε η Ρούσεφ στον λογαριασμό της στο Twitter, ενώ στελέχη της δεξιάς εξέφραζαν την ίδια ώρα την απαρέσκειά τους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Προτεινει μέτρα για την προστασία των Παλαιστινίων στα Κατεχόμενα
 Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 05:02
Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες παρουσίασε χθες τέσσερις προτάσεις για τη βελτίωση της προστασίας των Παλαιστινίων στα Κατεχόμενα, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αποστολή παρατηρητών και την ανάπτυξη αστυνομικής, ή στρατιωτικής, δύναμης υπό την αιγίδα του Οργανισμού.
Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνονται στην έκθεση που παρήγγειλε η ΓΣ του ΟΗΕ έπειτα από την αναζωπύρωση των συγκρούσεων στη Γάζα, όπου από τα τέλη Μαρτίου 171 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά.
Ο Γκουτέρες υπογραμμίζει πως για την εφαρμογή κάθε μιάς από τις προτάσεις απαιτείται η συνεργασία μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Μολαταύτα, θεωρείται τελείως απίθανο το Ισραήλ να αποδεχθεί να εφαρμόσει κάποια από τις προτάσεις.
Στις 14 σελίδες της έκθεσής του, ο Γκουτέρες προτείνει:
--να υπάρξει μία «πιο στιβαρή παρουσία του ΟΗΕ στο πεδίο», με την αποστολή παρατηρητών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές υποθέσεις, οι οποίοι θα διαπιστώνουν τις συνθήκες που επικρατούν
--να αυξηθεί η ανθρωπιστική αρωγή και η βοήθεια για την οικονομική ανάπτυξη των Κατεχομένων, «προκειμένου να βελτιωθεί η ευημερία του πληθυσμού τους»
--να δημιουργηθεί μία πολιτική αποστολή επιτήρησης, η οποία θα κάνει ορατή την παρουσία της στις ευαίσθητες ζώνες, όπως τα φυλάκια ελέγχου και πλησίον των εβραϊκών οικισμών εποίκων , με αποστολή να διαπιστώνουν τις συνθήκες ασφαλείας
--να αναπτυχθεί μία αστυνομική, ή στρατιωτική, δύναμη υπό τις διαταγές του ΟΗΕ, προκειμένου να εξασφαλίζει τη σωματική προστασία των Παλαιστινίων αμάχων.
Μία αποστολή δύναμης προστασίας του ΟΗΕ απαιτεί απόφαση από το ΣΑ του Οργανισμού, όπου οι ΗΠΑ δύνανται να ασκήσουν δικαίωμα βέτο και να αναχαιτίσουν το μέτρο, το οποίο είναι βέβαιο πως θα προσκρούσει στην άρνηση του Ισραήλ.
Μία μικρή δύναμη παρατηρητών, με μέλη από Ευρωπαϊκές χώρες, είχε αναπτυχθεί το 1994 στην πόλη της Χεβρόνας, όμως το Ισραήλ είχε απορρίψει τις εκκλήσεις για διεθνή παρουσία στις ευαίσθητες ζώνες της διένεξης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί η Ελβετία αρνήθηκε να χορηγήσει υπηκοότητα σε ζευγάρι μουσουλμάνων
 Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018, 22:04
Επιτροπή της Λωζάνης αρνήθηκε την ελβετική υπηκοότητα σε ζευγάρι μουσουλμάνων που αρνήθηκε να χαιρετήσει δια χειραψίας και να απαντήσει στις ερωτήσεις που έθεταν πρόσωπα του αντίθετου φύλου.
«Θεωρήσαμε ότι το θέμα της ένταξης δεν εκπληρούται», εξήγησε ο Γκρεγκουάρ Ζινόντ, δήμαρχος της πόλης στις όχθες της λίμνης Λεμάν. «Οταν θέλουμε την υπηκοότητα μίας χώρας, οφείλουμε να τηρήσουμε την έννομη τάξη της και να σεβόμαστε την ισότητα ανδρών και γυναικών».
Η ακρόαση του ζευγαριού, η εθνικότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, πραγματοποιήθηκε την άνοιξη, αλλά η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα.
Σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής, ο άνδρας και η σύζυγός του αρνήθηκαν να σφίξουν το χέρι προσώπων του αντίθετου φύλου και είχαν επίσης μεγάλες επιφυλάξεις να απαντήσουν στις ερωτήσεις που προέρχονταν από άνδρα για την σύζυγο και από γυναίκα για τον σύζυγο.
Ο αντιδήμαρχος Πιερ-Αντουάν Χίλντμπραντ, ο οποίος συμμετείχε στην επιτροπή δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος από την απόφαση.
«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της πρότασης για άρνηση υπηκοότητας. Το Σύνταγμα και η ισότητα ανδρών και γυναικών υπερισχύουν της θρησκοληψίας», είπε.
Το ζευγάρι των μουσουλμάνων έχει στην διάθεσή του 30 ημέρες για να υποβάλει ένσταση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η άρνηση χειραψίας με πρόσωπο του αντίθετου φύλου προκαλεί πολεμική στην Ελβετία.
Το 2016, κολέγιο επέτρεψε σε δύο μουσουλμάνους μαθητές να μην ακολουθήσουν την πρακτική που ακολουθείται στα ελβετικά σχολεία και να αρνηθούν να χαιρετήσουν δια χειραψίας τις καθηγήτριές τους. Η υπόθεση προκάλεσε μεγάλο θόρυβο και τελικά η απόφαση ανακλήθηκε τον Μάιο.
Εναν μήνα αργότερα, ένας μουσουλμάνος πατέρας καταδικάσθηκε σε πρόστιμο 3.700 ευρώ διότι αρνήθηκε να στείλει τις κόρες του στα μαθήματα κολύμβησης του σχολείου τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί και 241 τραυματίες
 Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018, 20:18
Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή από πυρά ισραηλινοναζιστών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας που χωρίζει την Λωριδατης Γαζας από το πειρατικο ισραηλινοναζιστικο μορφωμα.
Οι τραυματίες ανέρχονται σε 241.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, ο Καρίμ Άμπου Φατάγιερ, 30 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Μπουρέιτζ. Λίγη ώρα αργότερα ένας δεύτερος Παλαιστίνιος, ο 26χρονος Σάντι Μουάμαρ, δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και σκοτώθηκε στα ανατολικά της Ράφα.
Το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα και η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, τηρούν εκεχειρία εδώ και περίπου μία εβδομάδα, μετά από πολλούς μήνες κλιμακούμενης έντασης στην περιοχή.
Όπως κάθε Παρασκευή από τις 30 Μαρτίου, αρκετές χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν και πάλι σήμερα κοντά στον φράχτη ασφαλείας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κυρίως για τον αποκλεισμό της Γάζας από το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα. Οι διαδηλωτές διεκδικούν επίσης την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων και των απογόνων τους στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το πειρατικο ισραηλινοναζιστικο μορφωμα, το 1948.
Σήμερα πάντως η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ήταν μικρότερη από τις προηγούμενες φορές.
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, εκατοντάδες διαδηλωτές προσέγγισαν στον φράχτη ασφαλείας, σε πέντε διαφορετικά σημεία. Έκαψαν λάστιχα και φέρεται ότι προσπάθησαν να στείλουν φλεγόμενους χαρταετούς και μπαλόνια στην άλλη πλευρά των συνόρων.
Από τα τέλη Μαρτίου, έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις περίπου 170 Παλαιστίνιοι και ένας σιωναζι στρατιώτης.
Σε ένα άλλο επεισόδιο, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, άνδρες των ισραηλινοναζιστικών δυνάμεων ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα ο οποίος επιχείρησε να μαχαιρώσει έναν αστυνομικό. Η ταυτότητα του υπόπτου δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο η εφημερίδα Haaretz ανέφερε ότι ήταν Παλαιστίνιος. Δύο γυναίκες που ήταν παρούσες στο περιστατικό έπαθαν σοκ και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Άγαλμα του Σατανά τοποθετήθηκε σε κυβερνητικό κτίριο
 Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018, 20:19
Αληταραδες οπαδοί του Σατανά γιόρτασαν σε διαδήλωση στο Αρκάνσας τα αποκαλυπτήρια ενός χάλκινου αγάλματος που απεικονίζει ένα φτερωτό πλάσμα με κεφάλι τράγου ονομαζόμενο ως Baphomet.
Αναλυτικότερα, η αλητικη ξευτιλησμενη οργάνωση του Ναού λατρείας του Σατανά διοργάνωσε τη γιορτή των αποκαλυπτηρίων έξω από το κυβερνητικό κτίριο του Άρκανσας Little Rock για να διαμαρτυρηθούν για ένα μνημείο των Δέκα Εντολών που βρίσκεται ήδη εκεί.
Αν και το εντυπωσιακό, 2,5 μέτρα ψηλό άγαλμα, θα εκτεθεί μόνο προσωρινά, οι Αληταραδες σατανιστές ισχυρίστηκαν ότι θα έπρεπε να τους επιτραπεί να αφήσουν μόνιμα τη φιγούρα της φτερωτής κατσίκας εκεί, σύμφωνα με τα δικαιώματα της ελευθερίας της θρησκείας που περιγράφονται στο αμερικανικό σύνταγμα.
Το καθικι  συνιδρυτής του ναού του Σατανά και ένας από τους αληταραδες διοργανωτές της εκδήλωσης, Ίβι Φόρεστερ, ειχε το θρασσος να δηλωσει ότι αν επιθυμούν να υπάρχει στην περιοχή ένα θρησκευτικό άγαλμα, τότε πρέπει να δεχθούν και την ύπαρξη αγαλμάτων των υπολοίπων θρησκειών. Διαφορετικά, να μην υπάρχει καθόλου.
Η επίδειξη του αγάλματος έφερε μια εκ νέου αντίθετη διαμαρτυρία από χριστιανούς ακτιβιστές, ενώ ως προσβλητική χαρακτήρισε τη σατανική εικόνα ένας κορυφαίος Ρεπουμπλικανός πολιτικός της πολιτείας
Ο Ναός του Σατανά είχε στείλει και επιστολή στους γερουσιαστές του Αρκάνσας για μόνιμη θέση στο Little Rock, αλλά δεν έλαβε απάντηση.
Να σημειωθεί ότι το μνημείο των Δέκα Εντολών τοποθετήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι μετά την έγκριση ενός νομοσχεδίου του Ρεπουμπλικανικού γερουσιαστή Τζέισον Ράπερτ.
Μάλιστα, σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την τοποθέτησή του, ένας άνθρωπος οδήγησε το αυτοκίνητό του στο μνημείο, σπάζοντας το σε κομμάτια. Αποκαταστάθηκε στις αρχές του 2018, περιφρουρούμενο από φράγματα και σκυροδέματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια αντιπροσωπεία των houthis συνάντησε τον Hassan Nasrallah

Μια αντιπροσωπεία των ανταρτών  houthis μ΄επικεφαλής τον εκπρόσωπο τύπου  του κινήματος Ansarallah, τον Mohammed Abdessalam, συνάντησε τον ΓΓ της Hezbollah, τον Hassan Nasrallah, ανακοίνωσε το Σάββατο  το βράδυ η τηλεόραση  Masirah TV, που ελέγχεται από τους  houthis, στον λογαριασμό της στο twitter.
Καμιά πληροφορία για τη συνάντηση δεν αποκαλύφθηκε.
Το Ansarallah, που σημαίνει τα μέλη του Θεού είναι μια πολιτική πτέρυγα των πατριωτων Υεμενιτών ανταρτών που μάχονται κατά, κι έχουν απέναντί τους την σιχαμενη καθυστερημενη αμερικανοδουλη  ουαχαμπιτικοναζιστικη Σαουδαραβική συμμαχία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μποϊκοτάζ στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision του 2019
Εμπνευσμένοι από τους συνειδητοποιημένους καλλιτέχνες που απέφυγαν την Sun City στο απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής τη δεκαετία του ’80, Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες και πολιτιστικοί οργανισμοί ζητούν να γίνουν μη βίαιες πιέσεις με τη μορφή μποϊκοτάζ στο Ισραήλ μέχρι αυτό να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του, βάσει του διεθνούς δικαίου
Το Σιωνιστικό Κράτος κατοχής της Παλαιστίνης, Ισραήλ, επιθυμεί να φιλοξενήσει την επόμενη Eurovision τον Μάη του 2019. Το σιωνιστικό κράτος εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός σε μία προσπάθεια ωραιοποίησης του καθεστώτος απαρτχάιντ και ξεπλύματος των εγκλημάτων του, ενάντια στον αραβικό πληθυσμό. Θέλει να παρουσιάσει ένα «φιλήσυχο» και «προοδευτικό» κράτος, την δήθεν μοναδική «δημοκρατία» στην Μέση Ανατολή όπου «σέβεται» τα ατομικά δικαιώματα.
Όμως όσο και αν προσπαθούν να το κρύψουν, πίσω από την μάσκα βρίσκεται το πραγματικό πρόσωπο της κατοχής: ρατσισμός, ιμπεριαλισμός, αποικιοκρατία, φονταμενταλισμός. Δικαιώματα μόνο για τους Εβραίους πολίτες με θεσμοθετημένο Απαρτχάιντ. Οι Άραβες είναι δεύτερης κατηγορίας και βρίσκονται υπό πολιορκία στην ίδια τους την χώρα. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του Ισραήλ: το Ισραήλ που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, που φυλακίζει παιδιά, που διώχνει κόσμο από τα σπίτια του. Δεν ξεχνάμε την σφαγή 62 Παλαιστινίων στην δύο μέρες μετά την νίκη του Ισραήλ στην τελευταία Eurovision.
Η διεξαγωγή της Eurovision 2019 στο Ισραήλ ξεπλένει το Απαρτχάιντ.
Η νικήτρια του μουσικού διαγωνισμού Νέτα Μπαρζιλάι δήλωσε προς τον κόσμο που βλέπει τον μουσικό διαγωνισμό για την διεξαγωγή του στην Ιερουσαλήμ: «Οι άνθρωποι θα δουν πόσο θαυμάσιοι είμαστε, τι ατμόσφαιρα έχουμε. Οι καλύτεροι άνθρωποι … που βρίσκονται στη καλύτερη θέση στον κόσμο.»
Ακριβώς όπως στήθηκε το παιχνίδι προπαγάνδας της Νότιας Αφρικής για το απαρτχάιντ , το Ισραήλ χρησιμοποιεί τις τέχνες για να απαντήσει στις αυξανόμενες καταδίκες για τις παραβιάσεις των Παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί έτσι και τη Eurovision για την «τέχνη-ξέπλυμα» των εγκλημάτων του, εναντίον του παλαιστινιακού λαού.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» και η Ομάδα Εργασίας BDS  καταγγέλλει την προσπάθεια καλλιτεχνικού ξεπλύματος των σιωνιστικών εγκλημάτων και καλεί τον κόσμο να μποϊκοτάρει την επόμενη Eurovision, εάν οργανωθεί οπουδήποτε στο Ισραήλ, όντας κατεχόμενη γη των Παλαιστινίων.
Ομάδα Εργασίας BDS
Μέτωπο Καναφάνι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Αλ Μαλικίγια (Malikiyah) οι Κούρδοι έκλεισαν τα Σχολεία των Αρμενίων και Ασσυρίων που λειτουργούσαν με χρηματοδότηση των Χριστιανικών Κοινοτήτων κι ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ τη διαδασκαλία του προγράμματος σπουδών τους.
 οι Κούρδοι με την υποστήριξη των σιωνιστών, των ΗΠΑ και της Γαλλίας κατέχουν την περιοχή (Rojava) αυτή της Βόρειας Συρίας.
Κομπάνι  2012... την ώρα που ο λαός της Συρίας δεχόταν την ιμπεριαλιστική επίθεση Νατοϊκών φονιάδων, μισθοφόρων από 85 χώρες του πλανήτη... αντιμετώπιζε και τους φονιάδες Κούρδους μαζί με τον "ελεύθερο συριακό στρατό", τους δολοφόνους της δύσης...