Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Σαββατο 16 Αυγουστου 2014


Γύρισε στους φονιάδες σιωνιστές το μετάλλιο που του χάρισαν όταν το 1942 έσωσε Εβραιόπουλο από τους Ναζί.
Ο ενενήντα ενός χρονών Henk Zanoli στα εικοσιπέντε του χρόνια έσωσε Εβραιόπουλο και τώρα τον τιμωρούν οι σιωνιστές δολοφονώντας έξι μέλη της οικογένειας του Παλαιστίνιου γαμπρού του στη Γάζα.
Ο Εβραίος πατέρας, υπάλληλος στο Εβραϊκό Συμβούλιο στο Άμστερνταμ, αναζητούσε καταφύγιο για την οικογένεια του, για τον δεκάχρονο γιο του Elchanan, που γεννήθηκε το 1932. Όλες οι προσωρινές κρυψώνες που βρήκε δεν τον καθησύχασαν και αναζητούσε μια καλή κρυψώνα, απόλυτα εμπιστευτική και αυτή βρέθηκε στην οικογένεια Zanoli στο χωριό Eemnes, στην κεντρική επαρχία της Ουτρέχτης. Η οικογένεια Zanolis είχε έξι ενήλικα παιδιά, κάποια από αυτά δεν ζούσαν στο σπίτι. Ο πατέρας του Henk Zanoli, ήταν ανώτερος σύμβουλος στο δικαστικό σύστημα και ενεργό μέλος στην παράνομη αντίσταση στην Ολλανδία, ο οποίος είχε συλληφθεί και μεταφερθεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Amersfoort στην Ολλανδία μερικούς μήνες πριν την άφιξη του Elchanan. Αρκετά παιδιά της οικογένειας ήταν μέλη της παράνομης αντίστασης. Η μητέρα Jans Zanoli γνώριζε πολύ καλά τον κίνδυνο που συνεπάγεται από την προσπάθεια να κρύψει η οικογένεια στο σπίτι της έναν Εβραίο κυνηγημένο από τους Ναζί, δεν πτοήθηκε και αισθάνθηκε την ηθική υποχρέωση να το πράξει και το έκανε. Έστειλε τον γιο της στο Άμστερνταμ για να φέρει το δεκάχρονο αγόρι και, τον έφερε με το τρένο στο Eemnes, γνωρίζοντας τους κινδύνους καθώς υπήρχαν πολλοί έλεγχοι και μπλόκα των Γερμανών κατακτητών κατά μήκος της διαδρομής. Η οικογένεια Zanolis φρόντισε τον Elchanan, μέχρι την απελευθέρωση της πόλης τον Μάιο 1945. Ένας θείος ήρθε να τον πάρει μερικούς μήνες μετά την απελευθέρωση και τον έβαλε σε ένα εβραϊκό ορφανοτροφείο. Από εκεί το 1951 μετανάστευσε στο σιωνιστικό κράτος και άλλαξε το όνομά του σε Hameiri. Μετά τον πόλεμο, Jans Zanoli έμαθε ότι ο σύζυγός της είχε μεταφερθεί στο Μαουτχάουζεν, όπου έχασε τη ζωή του τον Φεβρουάριο του 1945. Στις 22 Ιουνίου, 2011, Yad Vashem απονέμει στην Jans Zanoli και στον γιο της Henk Zanoli το μετάλλιο "Δίκαιος μεταξύ των εθνών"..............Χθες όμως τους το γύρισε πίσω γιατί οι ήρωες τις πράξεις τους δεν αγοράζονται με μετάλλια και χρήματα αλλά με πράξεις που σέβονται την ανθρώπινη ζωή. Ο Ολλανδός ήρωας είδε το μέγεθος των εγκλημάτων που διέπραξαν οι σιωνιστές που λίγα χρόνια μετά την απονομή του μεταλλίου σε δυο πολέμους το 2012 και 2014 διέπραξαν φρικτά εγκλήματα στη Γάζα. Η συνείδηση του δεν άντεξε και έπραξε αυτό που μέσα του η ψυχή του και η λογική του και οι αξίες που τον μεγάλωσαν είπαν να κάνει και το έκανε...........
Dutchman who saved Jew returns medal to protest Gaza deaths August 15, 2014 6:22am
-------------------------------------------------------------------------------
Σεξ, ναρκωτικά και όπλα για το ΑΕΠ
Η πορνεία , ως κλάδος της οικονομίας
Η νέα οδηγία της ΕΕ θα φέρει τα πάνω-κάτω στον υπολογισμό του ΑΕΠ. Θα συμπεριλαμβάνονται κλάδοι της οικονομίας όπως η πορνεία και οι επενδύσεις στην ανάπτυξη. Υπολογίζεται ότι το δημόσιο χρέος θα συμπιεστεί κατά 2,3%. Η στατιστική αποτελεί ισχυρό «εργαλείο», όποιος κατέχει τη δύναμή του μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να αλλάξει την εικόνα της οικονομικής πραγματικότητας. Από 1ης Σεπτεμβρίου θα μπει σε εφαρμογή το νέο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εθνικών και Περιφερειακών Λογαριασμών της ΕΕ (ESVG). Αυτή η ευρωπαϊκή οδηγία κομίζει ορισμένες καινοτομίες στον υπολογισμό του ΑΕΠ, που θα συμβάλουν στην αύξηση του ονομαστικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος και κατά συνέπεια στη μείωση της τρύπας χρέους στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Η πορνεία, ως οικονομικός κλάδος Προσπάθειες δραστικής παραποίησης των στατιστικών στοιχείων στην ευρωζώνη έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν. Η Ελλάδα το 2006, πριν δηλαδή το ξέσπασμα της κρίσης χρέους, προσπάθησε να αυξήσει κατά 25% το ΑΕΠ, με το να υπολογίσει και την παραοικονομία. Η ΕΕ το απέρριψε και τελικά η αναθεώρηση του ΑΕΠ δεν ξεπέρασε το 9,6%. Μόνο και μόνο αυτό το περιστατικό αρκεί για να αντιληφθεί κανείς πόσο καίριας σημασίας είναι η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των στατιστικών στοιχείων. Τι περιλαμβάνει η νέα οδηγία; Στο εξής τρεις ακόμη τομείς θα υπολογίζονται στο ΑΕΠ. Ο πρώτος είναι η πορνεία. Για πρώτη φορά θα καταγράφεται στις χώρες της ΕΕ ως κλάδος της οικονομίας με θετική επίδραση στο ΑΕΠ. Μέχρι σήμερα καταγράφονταν μόνο σε μερικές, μεταξύ αυτών και στη Γερμανία, δεδομένου ότι η πορνεία είναι νόμιμη. Η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία έχει υπολογίσει σε εσωτερικό έγγραφο ότι το 2013 ο τζίρος των 400.000 περίπου ιεροδούλων (μεταξύ αυτών το 5% είναι άνδρες), ανέρχεται στα 14,6 δισ. ευρώ. Αν αφαιρέσουμε ορισμένες συνδεδεμένες με το επάγγελμα υπηρεσίες, από το ενοίκιο για τους οίκους ανοχής μέχρι τα ρούχα και τα προφυλακτικά, η «καθαρή» προστιθέμενη αξία αγγίζει τα 7,3 δισ. ευρώ.
Και τα κονδύλια για έρευνα και ανάπτυξη Για πρώτη φορά, σύμφωνα πάντα με τη νέα οδηγία, θα ληφθούν υπόψη και παράνομες δραστηριότητες όπως λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τσιγάρων ως οικονομική απόδοση. Σε αυτόν τον τομέα τα στατιστικά στοιχεία βρίσκονται στον αέρα ή καλύτερα στα…σκουπίδια. Ο Γερμανικός Σύνδεσμος Καπνοπωλών μαζεύει χιλιάδες πακέτα τσιγάρων από τα σκουπίδια και ελέγχει την ετικέτα φόρου. Από αυτούς τους ελέγχους υπολογίζεται ότι τα αφορολόγητα τσιγάρα φτάνουν τα 3 δισεκατομμύρια, η φορολογική ζημία δε ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ. Για να υπολογιστεί ο τζίρος από τα ναρκωτικά οι στατιστικολόγοι καταφεύγουν σε επιδημιολογικές καταγραφές των εξαρτήσεων. Το γερμανικό υπουργείο Υγείας σε έρευνα με βάση 9.000 πολίτες μπορεί να υπολογίσει πολύ χονδρικά τις ποσότητες ναρκωτικών που διακινούνται στη μαύρη αγορά και ο τζίρος φαίνεται να ανέρχεται σε ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ. Αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή στα στατιστικά στοιχεία θα προέλθει από τη συμπερίληψη κονδυλίων για επενδύσεις σε τμήματα έρευνας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων, που μέχρι τώρα υπολογίζονταν στη διαδικασία παραγωγής.
Θετική και αρνητική πλευρά Κατά μέσο όρο στην ΕΕ με τη νέα μέθοδο θα ανέβει το ΑΕΠ κατά 2,4%, υπολογίζει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Η ευνοϊκή παράπλευρη συνέπεια θα είναι ότι το ύψος του ΑΕΠ θα «πιέσει» προς τα κάτω το ποσοστό χρέους, που σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία στην ευρωζώνη έχει αγγίξει το 94%. Η γαλλική τράπεζα Societe Generale υπολόγισε ότι με την αλλαγή υπολογισμού θα μειωθεί το χρέος κατά 2,3%. Η αύξηση του ΑΕΠ θα έχει αρνητική παράπλευρη συνέπεια σε εκείνες τις χώρες των οποίων η εθνική συμμετοχή στον κοινοτικό προϋπολογισμό γίνεται στη βάσει του αναθεωρημένου προς τα πάνω ΑΕΠ. Βάσει αυτού λοιπόν θα πρέπει να αυξήσουν και την οικονομική συμβολή τους. Μια τέτοια χώρα είναι, για παράδειγμα, η Σουηδία, που από 3,2 δισ. ευρώ θα πρέπει να δώσει διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων. Οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα πρέπει να πληρώσουν λιγότερα.
-----------------------------------------------------------------------------
Πsss...Πλακώσανε τώρα και 'μαρτυρίεs'είκοσι χρόνια μετά για την 'εμπειρία' του Φλωράκη στο Αγ..Οροs...Εχει καταντήσει φαιδρή πλέον η προσπάθεια ορισμένων παπαγάλων...Ταύτισε ο Χαρίλαοs το παπαδαριό με τουs Zαπατίσταs??Ο Λένιν μήπωs ??
- Ζαπατίστας ζούμε στο Βατοπέδι να σας δούμε...! - Ολα φυσικά από το 'κατάστημα Κούλογλου'..Είπαμε έχουμε ιδεολογικέs διαφορέs με Χαρίλαο αλλά ένα έλεοs
-------------------------------------------------------------------------------
Στιχάκια που δεν θα γίνουνε τραγούδι
Τι σχέση έχει ένα άδειο γυάλινο βάζο από μουστάρδα με ένα ρατσιστικό έγκλημα, δηλαδή με τη δολοφονία του 18χρονου Μάικ Μπράουν στο Φέργκιουσον του Μιζούρι το περασμένο Σάββατο; Μέσα στο γυάλινο αυτό βάζο, στο σπίτι του Μάικ, υπάρχουν δεκάδες μικρά χαρτάκια όπου ο έφηβος έγραφε στιχάκια, σκέψεις, ιδέες, προσχέδια για τραγούδια. Όπως εκατομμύρια άλλοι έφηβοι ίδιας καταγωγής και κοινωνικής θέσης είχε το όνειρο να βαδίσει στα χνάρια του Dr. Dre και των Public Enemy και γίνει ράπερ. Σ’ αυτό το γυάλινο βάζο ήταν στριμωγμένα, ανακατεμένα και αταξινόμητα, τα όνειρα ενός παιδιού που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς και το πτώμα του είχε μείνει επί ώρες σωριασμένο στην άσφαλτο, στον τόπο του εγκλήματος.
Ενώ όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ ασχολήθηκαν, με τον δικό τους τρόπο των “ίσων αποστάσεων”, με τη δολοφονία, μόνο σε ένα μικρό blog το riverfronttimes επιτράπηκε να μπει στο σπίτι του νεκρού. Η δημοσιογράφος Jessica Lussenhop μίλησε με τους συγγενείς του παιδιού κι έγραψε για τον άνθρωπο και όχι μόνο για το γεγονός της δολοφονίας του. Ο Μάικ, λοιπόν, ήταν ένα πολύ ντροπαλό, μεγαλόσωμο, πανύψηλο παιδί (πάνω από 1,90). Ένας «αγαθός γίγαντας», όπως τον χαρακτήρισαν. Ένα φτωχό παιδί σε μια φτωχή μαύρη πόλη (το 22% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας), το οποίο όμως κατάφερε να τελειώσει το λύκειο και ήταν περήφανο γι’ αυτό. Ένα παιδί που περνούσε τα περισσότερα βράδια του παίζοντας Playstation 3 στο σπίτι της μητέρας του
Στο σπίτι του δεσπόζει σε κορνίζα το απολυτήριό του. Αν ζούσε, αυτή την εβδομάδα θα άρχιζε τα μαθήματα στο τοπικό κολέγιο όπου είχε γίνει δεκτός για να σπουδάσει ηχολήπτης. Ως τότε ο Μάικ ήταν τυχερός, αφού ξέφυγε από την κόλαση των ναρκωτικών, των συμμοριών, της αγραμματοσύνης. Τυχερός μέχρι το μοιραίο απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. «Σας παρακαλούμε, μη δημοσιεύετε τη φωτογραφία του νεκρού παιδιού μας», παρακάλεσαν οι γονείς τους δημοσιογράφους. Είμαστε σίγουροι πως αν το Πρώτο Θέμα του Θέμου Αναστασιάδη εκδιδόταν στην Αμερική, η φωτογραφία του πτώματος θα γινόταν πρωτοσέλιδο… όπως συνέβη με τη δολοφονία ενός άλλου μουσικού. Όμως στο μπλογκ riverfronttimes αναρτήθηκαν φωτογραφίες με το βάζο με τα στιχάκια του Μπράουν, του ίδιου σε ηλικία 16 χρονών μαζί με το μικρό αδελφάκι του, του κορνιζαρισμένου απολυτηρίου του λυκείου. Επίσης και φωτογραφίες με το μνημείο από γούνινα αρκουδάκια που στήθηκε στον τόπο όπου ξεψύχησε ο Μπράουν. Δεν ξέρουμε εάν και πώς θα κλιμακωθούν οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δολοφονία του Μάικ Μπράουν. Πάντως χθες το βράδυ, ενώ χιλιάδες άτομα διαδήλωναν στην πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης, στο Φέργκιουσον επικρατούσε τάξη και… συναδέλφωση λαού και αστυνομίας!
Όπως μεταδίδουν σήμερα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικεφαλής των αστυνομικών επιχειρήσεων στο εξεγερμένο Φέργκιουσον διορίστηκε ένας «καλός» μαύρος αξιωματικός της Τροχαίας, γέννημα θρέμμα του τόπου. Αυτός διέταξε τους άνδρες τους να βγάλουν τις αντιασφυξιογόνες μάσκες που κρέμονταν από τη ζώνη της στολής του, απαγόρευσε τη χρήση και δακρυγόνων και λαστιχένιων σφαιρών κατά των διαδηλωτών και, επιπλέον, συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων του Φέργκιουσον, έστω για λίγες δεκάδες μέτρα! Προφανώς ο ελιγμός αυτός κρίθηκε απαραίτητος για να εκτονωθεί η κατάσταση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, οι περισσότεροι κάτοικοι του Φέργκιουσαν είδαν με καλό μάτι αυτή την κίνηση, αν και υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι ο πόλεμος συνεχίζεται… Σύμφωνα με πρόσφατη ανεξάρτητη έρευνα ένας μαύρος δολοφονείται από κάποιον αστυνομικό, σεκιουριτά ή αυτόκλητο τιμωρό κάθε 28 ώρες.
Κάποτε στους δρόμους των Εξαρχείων ακουγόταν το σύνθημα «Αυτή η νύχτα είναι του Μιχάλη», δηλαδή του Μιχάλη Καλτεζά που δολοφονήθηκε στα 16 του χρόνια από αστυνομικούς. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στις διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Μπράουν ήταν «Νο justice, no peace» (Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη) και «Hands up, don’t shoot» ( Ψηλά τα χέρια, μην πυροβολείτε) -το δεύτερο επειδή ο Μπράουν χτυπήθηκε ενώ είχε τα χέρια ψηλά… (Καμία σχέση με τα «Χέρια ψηλά» του δικού μας Χατζηγιάννη…) «Τραγούδι τρύπιο και στιχάκι μπαλωμένο…» τραγουδούσε πριν 44 χρόνια ο Σαββόπουλος στον «Μπάλλο». Ατραγούδιστα τα στιχάκια του Μάικ Μπράουν, τρύπιο το κορμί του από σφαίρες αστυνομικού, άγνωστο το πρόσωπό του για τους πολλούς, όπως άγνωστο, κρυφό έχει μείνει μέχρι στιγμής το όνομα του μπάτσου που τον εκτέλεσε, παρόλο που οι Anonymous έχουν δηλώσει ότι θα το αποκαλύψουν. Γνωστό, βέβαια, το πρόσωπο εκείνων που χρειάζονται και διαιωνίζουν την αστυνομική βία στην Αμερική, στην Ελλάδα, παντού. Kαι όλου του κόσμου οι αδικοσκοτωμένοι Μιχάληδες ακόμα περιμένουν τις νύχτες τους.
Υ.Γ. Το όνομα του αστυνομικού αποκαλύφθηκε τελικά, όχι από τους Αnonymous, αλλά από τις ίδιες τις αρχές, προφανώς σε μια προσπάθεια κατευνασμού της κοινής γνώμης. Πάντως, επί 5 ημέρες το κρατούσαν κρυφό με σκοπό την προστασία του ένστολου δολοφόνου.
---------------------------------------------------------------------------------
Aληταραδες τζιχαντιστές ισλαμοφασιστες μισθοφοοι σφάγιασαν 80 Γεζίντι στο βόρειο Ιράκ και απήγαγαν τις γυναίκες του χωριού
- “Έφτασαν με οχήματα και ξεκίνησαν να σκοτώνουν” δήλωσε Κούρδος αξιωματούχος - Επι μία ώρα σκότωναν οι αληταραδες ισλαμοφασιστες μισθοφοροι του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε κάτοικος του χωριού - Απήγαγαν τις γυναίκες και τα κορίτσια του χωριού, ανάφεραν χωρικοί
Αληταραδες ισλαμοφασιστες μισθοφοροι του Ισλαμικού Κράτους «σφαγίασαν» περίπου 80 μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι (που είναι επιβιωση του ζωροαστρισμου) σε χωριό στο βόρειο τμήμα του Ιράκ όπως δήλωσε ένα μέλος της μειονοτικής ομάδας που έχει εκλεγεί στο κοινοβούλιο και δύο Κούρδοι αξιωματούχοι. “Έφτασαν με οχήματα και ξεκίνησαν να σκοτώνουν” δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο ανώτερος Κούρδος αξιωματούχος Χοσιάρ Ζεμπαρί. «Πιστεύουμε ότι τους σκότωσαν λόγω της θρησκείας τους. Αλλαξοπιστείτε ή πεθαίνετε» ανέφερε. Ένα μέλος της μειονότητας των Γεζίντι, που έχει εκλεγεί στο ιρακινό κοινοβούλιο, καθώς και ένας ακόμη Κούρδος αξιωματούχος, επιβεβαίωσαν τη σφαγή αυτή και πρόσθεσαν ότι οι γυναίκες του χωριού απήχθησαν από τους καθυστερημενους ισλαμοφασιστες τζιχαντιστές μισθοφορους. Ο Γεζίντι βουλευτής Μαζάμα Χαλίλ είπε ότι επικοινώνησε με τους χωρικούς που είχαν επιζήσει από την επίθεση και αυτοί του μετέφεραν ότι η σφαγή διήρκησε περίπου μια ώρα. Ένας κάτοικος κοντινού χωριού, δήλωσε επίσης ότι ένας αληταρας ισλαμοφασιστες μισθοφορος του Ισλαμικού Κράτους που κατάγεται από την ίδια περιοχή του έδωσε λεπτομέρειες της αιματοχυσίας. «Μου είπε ότι οι ισλαμοφασιστες μισθοφοροι του Ισλαμικού Κράτους πέρασαν πέντε ημέρες προσπαθώντας να πείσουν τους χωρικούς να ασπαστούν το Ισλάμ και ότι μια ακόμη προσπάθεια προσηλυτισμού έγινε και σήμερα » ανέφερε ο χωρικός. « Στη συνέχεια μου είπε ότι συγκέντρωσαν τους άντρες του χωριού και τους σκότωσαν. Οι γυναίκες και τα κορίτσια πιθανόν μεταφέρθηκαν στο Ταλ Αφάρ, όπου βρίσκονται οι ξένοι αληταραδες ισλαμοφασιστες του Ισλαμικού Κράτους». Οι πληροφορίες που μετέφερε ο χωρικός δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές. Οι ισλαμοφασιστες μισθοφοροι του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 500 μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι (που είναι επιβιωση του ζωροαστρισμου) κατά τη διάρκεια επίθεσής τους στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε πριν απο λίγες ημέρες ο υπουργός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ιράκ μιλώντας στο Ρόιτερς. Ο Μοχάμεντ αλ Σία Σουντάνι είπε ότι οι καθυστερημενοι σουνίτες ισλαμοφασιστες μισθοφοροι έχουν θάψει ακόμη και ζωντανούς μερικά από τα θύματά τους, μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά. Περίπου 300 γυναίκες απήχθησαν ως σκλάβες, πρόσθεσε ο ίδιος.
----------------------------------------------------------------------------
ΝΔ: Το προσκλητήριο που μου 'πεσε απ ' τα χέρια...
Παρωδία λόγω μνομονιακών επιλογών -Σε φιάσκο αναμένεται να εξελιχθεί η φιέστα που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός με τους "γάμους" στην κεντροδεξιά Ευρισκόμενη σε κρίση πανικού η κυβέρνηση Σαμαρά αναζητά τρόπους για να συσπειρώσει την κεντροδεξιά παράταξη και πιο συγκεκριμένα να μαζέψει τα «πρόβατα στο μαντρί» όπως λένε στην πολιτική αργκό. Μετά το φιάσκο της Νέας Ελλάδας κατά τα πρότυπα της ΕΛΙΑΣ / ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς και οι σύμβουλοί του αναζητούν άλλους τρόπους προκειμένου να συμπληρώσουν τον αριθμό 180 που θα τους επιτρέψει να ελέγξουν την Προεδρική εκλογή. Σε αυτό το πλαίσιο διαρρέουν από το Μαξίμου ότι το Σεπτέμβρη υπάρχουν σκέψεις για Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος προκειμένου να επανέλθουν στο κόμμα σημαντικά στελέχη που έχουν αποχωρήσει. Η αρχή μάλιστα των επαφών έγινε με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Βέβαια εδώ πρέπει να σημειώσουμε δύο πράγματα: 1ον. Το ίδιο ακριβώς προσκλητήριο είχε απευθύνει ο Σαμαράς το 2013 στο 9ο Συνέδριο του κόμματος με τη σημαία της Νέας Ελλάδας και τελικά δεν βρήκε καμία απολύτως απήχηση. Άλλωστε ο πρωθυπουργός δεν έχει να υποσχεθεί απολύτως τίποτα. Άραγε με τι επιχειρήματα θα πείσει όλους αυτούς που έφυγαν αισθανόμενοι αποτροπιασμό για την υποτακτικότητα της κυβέρνησης; Πως θα τους πείσει ότι αίφνης η ΝΔ έγινε κόμμα αντιμνημονιακό; 2ον. Η υπόθεση με τον Καρατζαφέρη θα εξελιχθεί σε θεατρική παράσταση και μάλιστα πολύ σύντομα, αφού ο τελευταίος δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει ως στρατιώτης της παράταξης αλλά ως συνεργαζόμενος πρόεδρος του ΛΑΟΣ με τα απαραίτητα πολιτικά ανταλλάγματα. Αυτό θα προκαλέσει την οργή αρκετών στο κόμμα και το θέμα θα πάρει διαστάσεις θεατρικής επιθεώρησης στα κανάλια με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ πρωταγωνιστή. Σε όλο αυτό το πανηγύρι που ετοιμάζεται από το επιτελείο Σαμαρά φαίνεται πως είναι αντίθετο το Καραμανλικό μπλόγκ που πιστεύει ότι η όποια διεύρυνση πρέπει να γίνει προς το λαό και όχι προς στελέχη. «Το πρόβλημα της ΝΔ είναι η επαφή με τη βάση και όχι ότι λείπουν κάποιοι από τους παλιούς. Να πείσουμε τον κόσμο ότι αλλάξαμε, μπορούμε;» λένε με νόημα στελέχη που παραμένουν πιστά στις αρχές του ιδρυτή της παράταξης. Με βάση τα παραπάνω αρκετοί εκτιμούν ότι για άλλη μια φορά ότι «το προσκλητήριο θα πέσει κάτω…» και μετά θα είναι δύσκολο να το μαζέψεις διότι η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη για τον τόπο και δεν χωρούν πειραματισμοί. Aν κι αυτός ο γάμος σχολάσει άδοξα, το διαζύγιο ορισμένων με τη ΝΔ θα είναι τόσο ηχηρό που θα φτάσει μέχρι τις... Σέρρες λένε ορισμένοι!
-------------------------------------------------------------------------------
Ρώσοι: Βόμβες λευκού φωσφόρου χρησιμοποιούν οι ναζιστες του Κιεβου στην Ανατολικη Ουκρανια
Αυξάνεται η αγριότητα των βομβαρδισμών των ναζιστων δουλων των δυτικοαποικιοκρατων στην Ανατολική Ουκρανία, όπου για πολλοστή φορά καταγράφεται χρήση βομβών λευκού φωσφόρου από το ναζιστικό πυροβολικό. Κάτοικοι του Ντονιέτσκ κατέγραψαν τη νύχτα να φωτίζεται, από το χαρακτηριστικό ίχνος που αφήνουν στον ουρανό οι βόμβες αυτές. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ καταδίκασε τη χρήση τους ειδικά εναντίον αμάχων. "Πρόκειται για ουσία, που πέφτοντας πάνω στον άνθρωπο, κατακαίει και διαπερνά το σώμα, σκεφτείτε το. Η φωτιά που προκαλείται από οβίδες φωσφόρου είναι πρακτικά αδύνατο να σβήσουν. Είναι όπλα απαγορευμένα, που τέθηκαν εκτός νόμου από τη λεγόμενη Συνθήκη των απάνθρωπων όπλων, μέλη της οποίας είναι και η Ρωσία και η Ουκρανία, η οποία είναι δεσμευμένη να εκπληρώνει τις διεθνείς τις υποχρεώσεις" υποστήριξε.
-------------------------------------------------------------------------------
Μια εβδομάδα μετά το φόνο: Στη δημοσιότητα το όνομα του αστυνομικού
Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ανακοινώθηκε το όνομα του αστυνομικού, που δολοφόνησε νεαρό μαύρο στο Ferguson
Αύγουστος 15 2014 18:00
Μετά από ημέρες βίαιων επεισοδίων και διαδηλώσεις, δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του αστυνομικού ο οποίος στις 9 Αυγούστου, στο Ferguson του Μιζούρι, πυροβόλησε και σκότωσε τον άοπλο νεαρό μαύρο Michael Brown. Πρόκειται για τον λευκο αστυνομικό Darren Wilson, του οποίου τα στοιχεία δεν είχαν ανακοινωθεί, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, καθώς η δολοφονία έγινε πριν μια εβδομάδα. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ferguson, Thomas Jackson, ανακοίνωσε επίσης, ότι το αστυνομικό τμήμα θα δώσει στη δημοσιότητα βίντεο ληστείας που έγινε στην περιοχή. Αν και αρχικά επρόκειτο να γνωστοποιηθεί το όνομα του αστυνομικού, την περασμένη Τετάρτη, υπήρξε τελικά καθυστέρηση, καθώς υπήρχαν φόβοι για την ασφάλειά του. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια των New York Times, Julie Bosman, ο Darren Wilson, όπως της ειπε η αστυνομια που τον καλυπτει, είναι έμπειρος αστυνομικός και δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ στο παρελθόν για κάποιο παράπτωμα. Η δολοφονία του νεαρού, προκάλεσε βίαιες αντιδράσεις και διαδηλώσεις, καθώς εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Συμφωνα με αυτοπτες μαρτυρες ο σκατομπατσος το γονατισμενο αοπλο παιδι, που ειχε σηκωσει ψηλα τα χερια του μετα από εντολη των σκατομπατσων, ανευ λογου και αιτιας. Η μαλλον για το μονο λογο ότι είναι ρατσιστομουτρο του κερατα. Οσοι ειχαν επαφες με αμερικανους σκατομπατσους, καταλαβαινουν για τι πραγμα μιλαμε. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 18χρονος πυροβολήθηκε πολλές φορές το περασμένο Σάββατο, από τον λευκό αστυνομικό. Οι αρχές υποστηρίζουν φυσικα τον λευκο μπατσο τους.
----------------------------------------------------------------------------------
Βίντεο ντοκουμέντα από την ολοκληρωτική καταστροφή του ναζιστικού τάγματος Goryn από τις δυνάμεις Αυτοάμυνας της Ανατολικης Ουκρανιας αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.Ολοκληρωτικά καταστράφηκε σήμερα ένα τάγμα 300 ανδρών της ναζιστικής Εθνοφρουράς που αποτελείτο από νεοναζί του Δεξιού Τομέα σε ενέδρα των Ουκρανων αντιφασιστων κοντά στα ρωσικά σύνορα.Επρόκειτο για πλήρη εκμηδενισμό του τάγματος όπως και πλήρης καταστροφή ή κατάληψη του εξοπλισμού του.Οι δυνάμεις Αυτοάμυνας του Ντονέτσκ της Ανατολικης Ουκρανιας(DNR) έπιασαν και δεκάδες αιχμαλώτους. Πρόκειται για το τάγμα Goryn το οποίο είχε σχηματιστεί στην περιοχή του Rivne. Σύμφωνα με τις δυνάμεις Αυτοάμυνας το τάγμα έπεσε σε ενέδρα και το “έλιωσαν” κυριολεκτικά με ρουκέτες Grad από συστοιχίες Buk-21 και βολές πυροβολικού. Η ενέδρα έλαβε χώρα νοτίως του Ντονέτσκ μεταξύ της πόλης και των ρωσικών συνόρων. Το τάγμα Goryn ήταν γνωστό για τις θηριωδίες του και για εκτελέσεις αμάχων και αντιφασιστων αιχμαλώτων. Το γεγονός της καταστροφής επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο το ναζιστικό καθεστώς του Κιεβου το οποίο ανακοίνωσε ότι “το τάγμα Goryn δεν υφίσταται πλέον”. Σύμφωνα με τους αντιφασιστες Ουκρανους οι απώλειες των ναζιστών ήταν τεράστιες,και μιλούν για μια πολύ μεγάλη νίκη σε μια κρίσιμη στιγμή.
-----------------------------------------------------------------------------
Αισίως,τα ληξιπροθρσμα,σε δημόσιο,τραπεζες και ασφαλιστικά ταμεία,έφθασαν το ΑΕΠ της χώρας ....
Τσιπρας : "εθνικο μας νομισμα,ειναι το ευρω" Σταθακης : "Το ευρω ειναι μονόδρομος" Μηλιός : "Άφαντος" Τσακαλωτος :"παρακολουθω τα διεθνή φανς"
"Όσοι μπορούν και ειναι υγιείς,διαβατήριο και όπου φύγει-φύγει"
------------------------------------------------------------------------------
Παραγουάη: Πανεθνική τριήμερη κινητοποίηση κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων
Συμπληρώνοντας ένα χρόνο διακυβέρνησης από τον Horacio Cartes οι κινητοποιήσεις επικεντρώθηκαν στο αίτημα κατάργησης των νόμων ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και της αγροτικής μεταρρύθμισης. Η κινητοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων το τριήμερο 13,14,15 Αυγούστου, παραλύσε την χώρα, όπως είχε δηλώσει από την περασμένη Κυριακή ο Ricardo Canese , στέλεχος του Μετώπου “Guasú” και μέλος του Κοινοβουλίου της Κοινής Αγοράς του Νότου (Parlasur). Μιλώντας στο Prensa Latina o Canece αναφέρθηκε στην προετοιμασία των εκδηλώσεων που οργανώσαν η Εθνική Ομοσπονδία Αγροτών, το Μέτωπο Guasú -ένας συνασπισμός κομμάτων και κοινωνικών οργανώσεων- , ταξικά Συνδικάτα, Ενώσεις Εκπαιδευτικών το κόμμα “Παραγουάη Pyahurá” και άλλοι. Σύμφωνα με τον Canese, η συμπαράταξη μεγάλων ομάδων της κοινωνίας σε αυτή την πανεθνική κινητοποίηση, έχει ισχυρό αντίκτυπο και αποτελεί επίσημη εθνική καταγγελία της καταστολής ενάντια σε αγρότες, εργαζόμενους, αυτόχθονες, και παράλληλα απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 13 Αυγούστου σε 13 διαφορετικές περιοχές της χώρας με καταλήψεις οδικών αρτηριών, συνελεύσεις σε δημόσιους χώρους και αγροτικούς οικισμούς και διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν. Ο πρόεδρος της Παραγουάης, Horacio Cartes, παρακολούθησε πρόσφατα την 46ηΣύνοδο των αρχηγών Κρατών της Κοινής Αγοράς του Νότου (Mercosur) στην Βενεζουέλα.
----------------------------------------------------------------------------
Όταν η Coca Cola φοβάται το facebook
Συμπληρώνονται 310 ημέρες αγώνα για τους απολυμένους της 3Ε
Συμπληρώνονται 310 ημέρες αγώνα για τους απολυμένους της 3Ε και ο αγώνας τους θυμίζει όλο και περισσότερο τη μάχη των 595 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Ένας αγώνας διαρκείας, χωρίς υποχωρήσεις, κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και στην κραυγαλέα απουσία των συστημικών ΜΜΕ. Ένας αγώνας που, παρά τα ασφαλιστικά μέτρα, τις αγωγές και τις απειλές της εταιρείας, συνεχίζεται με το ίδιο πείσμα από τους εργαζόμενους της 3Ε. Με καθημερινές αγωνιστικές παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με εκδηλώσεις ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού και με μια συνεχώς ογκούμενη καμπάνια για μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας, η 3Ε βλέπει με ανησυχία την ολοένα αυξανόμενη πτώση των πωλήσεών της να χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου. Μια ανησυχία που έχει μετατραπεί σε φόβο για μείωση των κερδών ενός κολοσσού που παράγει τα προϊόντα του στη Βουλγαρία, φορολογείται στην Ελβετία και κρατάει κλειστό το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.
To τελευταίο διάστημα και παρά την «αγορασμένη» σιωπή των ΜΜΕ, η εταιρεία επιχειρεί μέσω της νομικής οδού να φιμώσει τους απεργούς ακόμη και στο Διαδίκτυο. Αντιλαμβανόμενη πλέον τη διεισδυτικότητα των απεργών στην κοινή γνώμη μέσω των social media, η εταιρεία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη απαιτώντας να σιγήσουν ακόμη και οι σελίδες των απεργών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διακινούν μηνύματα υπέρ του μποϊκοτάζ της Coca Cola και των υπόλοιπων προϊόντων της 3Ε. Η Coca Cola με την προσφυγή της στα δικαστήρια θέλει να απαγορεύσει οποιαδήποτε ανάρτηση από τις δράσεις των απεργών και το μποϊκοτάζ στα social media, ζητώντας «να παύσουν την ανάρτηση και αναπαραγωγή στις ιστοσελίδες http:el-gr.facebook.com/pages/Coca-cola-apergia, www.elastithesitous.gr και http://chronico-apergias.blogspot.gr ή σε οποιεσδήποτε άλλες ιστοσελίδες δυσφημιστικών μηνυμάτων με περιεχόμενο αντίστοιχο με τα ανωτέρω και να διαγράψουν τις πιο πάνω αναρτήσεις από τις ιστοσελίδες αυτές». H Coca Cola δεν κρύβει την αγωνία της για την πορεία των πραγμάτων, την οποία δεν μπορεί πλέον να ελέγξει, λόγω της αγωνιστικής επιμονής των απεργών, αλλά και της αποτελεσματικής από αυτούς χρήσης των κοινωνικών δικτύων. Την ώρα που μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης του καταναλωτικού κοινού στον αγώνα των απολυμένων της 3Ε, η εταιρεία ζητάει «προσωρινές διατάξεις» από τα δικαστήρια αποδεικνύοντας το μέγεθος του πανικού της. Στο χέρι όλων μας είναι αυτός ο αγώνας να μην πάει χαμένος.
--------------------------------------------------------------------------------
"...Οι Παλαιστίνιοι ανεγνώρισαν το κράτος του Ισραήλ, διατηρώντας επιφύλαξη ως προς τα σύνορα, και τήρησαν τις συνθήκες που το Ισραήλ δεν τήρησε. Οι σήραγγες που παρουσιάζονται ως αγωγός επίθεσης, είναι κατά κύριο λόγο αγωγός σπασίματος μιας πολιορκίας που μετατρέπει την περιοχή σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Μπροστά στο πολυετές αδιέξοδο, και τη διαρκή επιδείνωση των όρων ζωής, η Χαμάς ήδη συμφιλιώθηκε με την Παλαιστινιακή Αρχή, από τον Ιούνιο του 2014, και ούτε η πίεση, η καταστροφή, το αίμα των αμάχων, οι πολιτικές εθνοκάθαρσης είναι ικανές όπως φαίνεται επί του παρόντος να σπάσουν αυτή τη συμμαχία. Η ισραηλινή επιθετικότητα βαφτίζεται άμυνα, και η χερσαία επιχείρηση έχει τη χαρακτηριστική κωδική ονομασία «Παρυφή Προστασίας». Και ενώ η προπαγάνδα έχει φέρει τους πολίτες του Ισραήλ σε κατάσταση νευρικού παροξυσμού, στο όριο του φόβου και μιας ακραίας επιθετικότητας που μεθά με τη χαρά του αίματος και καλεί ουσιαστικά σε γενοκτονία και ολοσχερή εξόντωση του αντιπάλου, με λιγοστές πλην γενναίες εσωτερικές φωνές αντίστασης σε αυτή την πολιτική, το ηθικό έρεισμα του Ισραήλ χάνεται διαρκώς. Η Μάχη της Επικοινωνίας Για το λόγο αυτό εικόνες από τους ανελέητους βομβαρδισμούς και τις εκατόμβες των νεκρών, ιδίως παιδιών, είναι κόλαφος για τους εμπνευστές τους. Η προσπάθεια σίγασης του τύπου και αποκλεισμού των δημοσιογράφων από την εμπόλεμη ζώνη γίνεται με πρόσχημα την ασφάλειά τους. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλεται επίσης η διακίνηση εικόνων φρίκης, παρά το ότι αυτό θα απέτρεπε ενδεχομένως τη συνέχιση της ίδιας της φρίκης. Το τοπίο θολώνει περαιτέρω με απίθανα τεχνάσματα για κάθε ακροατήριο, όπως οι αοριστίες περί ταξικού χαρακτήρα του πολέμου, η γενικόλογη και ουδετερόπλευρη καταδίκη της βίας ή η μεθοδική καλλιέργεια μιας ακραίας ισλαμοφοβίας με hoaxes, χαλκευμένες και κατασκευασμένες ειδήσεις, που επιχειρούν να συνδέσουν τους Παλαιστίνιους με μια μιας διεθνή ισλαμιστική «τρομοκρατία». Στη Γάζα πλήττονται και πολλοί Παλαιστίνιοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ενώ χριστιανοί και μουσουλμάνοι αναζητούν απεγνωσμένα καταφύγιο μεταξύ άλλων και στον ιστορικό ορθόδοξο ναό του Αγίου Πορφυρίου Γάζης. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν έχει ακόμα μιλήσει (θα μπορούσε άραγε;) για την τύχη του ποιμνίου του. Έκκληση για ειρήνευση έκανε πάντως ήδη ο πάπας Φραγκίσκος. Πέρα όμως από τις δίβουλες, χλιαρές, αλλά κλιμακούμενες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, είναι καιρός το ίδιο το Ισραήλ να επαναπροσδιορίσει ριζικά τη στάση του σήμερα. Δεν υπάρχει καλύτερος δρόμος για τη διασφάλιση της ευμάρειας των πολιτών του. Κανενός τα παιδιά δεν θα έχουν ύπνο αμέριμνο, γιατί κανείς δεν μπορεί να οικοδομήσει την ευτυχία του σκορπίζοντας δάκρυ, τρόμο και θάνατο. Ταυτόχρονα, το γεωπολιτικό κέρδος παραμένει και μετά τη χερσαία επίθεση αμφίβολο".