Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Κυριακη 17 Αυγουστου 2014


Πρέπει να τους σκοτώσουμε διότι: Ο Σάλλας (Τρ. Πειραιώς) πούλησε την ΑΤΕ Ασφαλιστική στην γερμανική ergo με 90.1εκ €, δηλαδή.όσα αγόρασε ολόκληρη την Αγροτική. Είναι ένα έργκο Στουρνάρα.
----------------------------------------------------------------------------
«Τί θα κερδίσει η Ελλάδα από τις κυρώσεις στη Μόσχα»; Απορία αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Ρωσίας…
«Από τις άλλες χώρες περιμέναμε κυρώσεις, από την Ελλάδα όχι. Τί θα κερδίσει από αυτές τις κυρώσεις η χώρα σας;», αναρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ μιλώντας στον ανταποκριτή του «MEGA» στη Μόσχα, Θανάση Αυγερινό. Ο ίδιος διάψευσε οποιαδήποτε ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία, κατάγγειλε τη χρήση ενόπλων δυνάμεων και βαρέος οπλισμού κατά του λαού του από το Κίεβο, καθώς και την υποκρισία της Δύσης.
Ο κ. Αντόνοφ, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η Ελλάδα δεν είναι για μένα μια οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν είναι ούτε ο Καναδάς, ούτε οι ΗΠΑ, η Ελλάδα είναι Ελλάδα, γι' αυτό και πραγματικά μου προκαλεί θλίψη, που η Ελλάδα στέκεται στη σειρά με τις ΝΑΤΟϊκές χώρες. Με την Ελλάδα έχουμε παλαιότατες φιλικές σχέσεις και δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι Ρώσοι έχουν κάποια προβλήματα με τους Έλληνες. Είμαστε πάντοτε υπέρ της ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων.
Αλλά δεν είναι δική μας ευθύνη, που η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας αποφάσισε να στοιχηθεί με τα κράτη του ΝΑΤΟ, να κηρύξει μποϊκοτάζ και να ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Σε τί χρειάζονταν οι κυρώσεις αυτές στην Ελλάδα; Τί θα κερδίσει από αυτές η χώρα σας; Μου φαίνεται ότι αυτές οι κυρώσεις οδηγούν στο πουθενά και δεν θα προσφέρουν τίποτε στην επίλυση του προβλήματος. Συχνά δεν καταλαβαίνω τί συμβαίνει, τί κάνουν οι ΝΑΤΟϊκοί, μαζί τους και η Ελλάδα, συγχωρείστε με. Κάθε εβδομάδα επιβάλλονται κάποιες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δεν κατανοώ πλέον γιατί; Ό,τι και να πούμε μας λένε το ίδιο; Πρέπει να έχετε θέση ίδια, όπως του ΝΑΤΟ. Εάν δεν υποστηρίξετε τη θέση αυτή, θα εισπράξετε κυρώσεις. Αν κάνετε ένα βήμα αριστερά ή δεξιά, κυρώσεις. Δεν καταλαβαίνουν ότι έρχεται μια στιγμή, που θα μας είναι εντελώς αδιάφορο όποιες κυρώσεις κι αν ισχύουν ως προς τη Ρωσία και ότι οι ΝΑΤΟϊκές χώρες, πράγμα, που σημαίνει και η Ελλάδα, οδηγούν την κατάσταση σε αδιέξοδο, από το οποίο μετά θα είναι πολύ δύσκολο να βγούμε; Υπολογίζω πολύ σε χώρες, όπως η Ελλάδα, όπου η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης των σχέσεων με τη Ρωσία σε όλους τους τομείς και επιτέλους θα πουν τη δική τους άποψη στις Βρυξέλλες και δεν θα επιτρέψουν στις Βρυξέλλες να υπαγορεύουν την πολιτική τους σε ανεξάρτητα κράτη, όπως είναι και η Ελλάδα».
Δεν μπορώ καν να διανοηθώ ότι θα επανεξετάσουμε με κάποιο τρόπο τις φιλικές μας σχέσεις με την Ελλάδα. Την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, που θίξατε, θα την υποστηρίξουμε και προωθήσουμε όχι εις βάρος, ούτε σε αντίθεση με τα συμφέροντα της φιλικής και αδελφικής προς εμάς Ελλάδας. Ό,τι κάνουμε είναι να προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση ακριβώς μέσω των διαύλων, που υπάρχουν, και να πετύχουμε παν το δυνατόν ώστε να εκμηδενιστούν οι πολιτικές και οικονομικές τριβές, που υπάρχουν στην περιοχή μας, ώστε η ανάπτυξη των σχέσεων να γίνεται προς το συμφέρον των λαών όλων των χωρών της περιοχής σας».
-------------------------------------------------------------------------------
ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΖΗΤΟΥΝ την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ και ότι έχει ΜΕΣΑ- Κατηγορούν την Ελλάδα για ΚΛΟΠΗ Πολιτιστικών Κειμηλίων! ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΊΩΝ
Δεν έχουν τελειωμό οι προσβολές και οι διεκδικήσεις των Σκοπιανών!! Προχθές κατάθεσαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο πολιτιστικής κληρονομιάς, εξώδικο στην Ελληνική κυβέρνηση και στους επικεφαλής των ανασκαφών . Ζητούν να συμμετάσχουν στις ανασκαφές και να επιστραφούν στην “μητέρα χώρα”, οι αρχαιολογική θησαυροί που βρέθηκαν και θα βρεθούν τις επόμενες μέρες!!! Επίσης επιμένουν, πως η Αμφίπολη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης Μακεδονίας!!
-------------------------------------------------------------------------------
Περιπου δεκα χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Τελ - Αβίβ το απόγευμα του Σαββάτου με κεντρικό σύνθημα: «Δώστε τέλος στον πόλεμο στη Γάζα». Η διαδήλωση στην πλατεία Rabin διοργανώνεται δύο ημέρες μετά από ακόμη μία μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Γάζας. Ακροδεξιοί σχεδίαζαν αντι-διαδήλωση την ίδια ώρα.
---------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ: Οργή χωρίς τέλος στο Φέργκιουσον
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Μιζούρι των ΗΠΑ Τζέι Νίξον υπέγραψε το βράδυ του Σαββάτου διάταγμα με το οποίο κηρύσσεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η πόλη Φέργκιουσον, προκειμένου να κατασταλούν οι βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν εκεί μετά τη δολοφονία του 18χρονου άοπλου αφροαμερικανού, Μάικλ Μπράουν, το περασμένο Σάββατο, από πυρά αστυνομικού. Ο κυβερνήτης Νίξον επέβαλε επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον από τα μεσάνυχτα ως τις 05:00 καθημερινά, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την αποκατάσταση της τάξης στην πόλη. Πάντως, λίγα λεπτά μετά την επιβολή της απαγόρευσης, οι διαδηλωτές παρέμεναν στους δρόμους, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται παρούσα και έτοιμη να επέμβει. Παραμένουν στους δρόμους οι διαδηλωτές Ο Ντάρεν Γουίλσον είναι κατά την αστυνομία του Φέργκιουσον ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο πυροδοτώντας σειρά βίαιων επεισοδίων στην πόλη. Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι ο Μπράουν πυροβολήθηκε αφότου μαζί με έναν ακόμη άτομο επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Μπράουν είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, όταν ο αστυνομικός τον πυροβόλησε. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας ο Γουίλσον υπηρετούσε έξι χρόνια στο σώμα και «δεν είχε υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα». Όπως είπε, «ο Γουίλσον νοσηλεύεται μετά από τον τραυματισμό του το Σάββατο». Οι αστυνομικές αρχές καθυστέρησαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη επειδή, όπως υποστήριξαν, είχαν εκτοξευθεί απειλές κατά της ζωής του.
-----------------------------------------------------------------------------
Ιράκ: Κουρδική επιχείρηση για ανακατάληψη της Μοσούλης
Οι κουρδικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση για να ανακαταλάβουν από τους καθυστερημενους ισλαμοφασιστες μισθοφορους τζιχαντιστές της συμμοριας Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) το φράγμα της Μοσούλης, στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, το οποίο είναι το σημαντικότερο στη χώρα, δήλωσε ένας ανώτερος Κούρδος στρατιωτικός αξιωματούχος. «Οι Πεσμεργκά (οι Κούρδοι μαχητές), με αμερικανική αεροπορική υποστήριξη, πήραν τον έλεγχο της ανατολικής πλευράς του φράγματος» στην επίθεσή τους αυτή, είπε ο στρατηγός Άμπντελ Ραχμάν Κορίνι, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Οι αληταραδες ισλαμοφασιστες του ΙΚ είχαν καταλάβει το φράγμα αυτό την 7η Αυγούστου. Υπέρ της αποστολής όπλων στους Κούρδους ΕΕ και Βερολίνο Οι τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ καθώς και η παροχή βοήθειας από τους ευρωπαίους εταίρους είναι ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες την έκτακτη συνεδρίαση των υπ. Εξωτερικών της ΕΕ. Στο περιθώριο της συνόδου ο γερμανός υπ. Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι υπ. Εξωτερικών «χαιρετίζουν» την αποστολή από ορισμένες χώρες-μέλη, όπλων στους Κούρδους του β. Ιράκ, οι οποίοι πολεμούν τους καθυστερημενους ισλαμοφασιστες τζιχαντιστές μισθοφορους της συμμοριας Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα ο γερμανός υπ. Εξ. έχει μεταβεί στο Ιράκ το Σαββατοκύριακο για να σχηματίσει προσωπικά άποψη για όσα συμβαίνουν εκεί. Στην ατζέντα της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τα εξής θέματα: ο εφοδιασμός των προσφύγων με τα απαραίτητα, η εξασφάλιση στέγασης και υποτυπωδών δομών καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα δοθεί δυνατότητα στους Κούρδους να αντιμετωπίσουν μόνοι τους, τους καθυστερημενους ισλαμοφασιστες μισθοφορους. Η ενδεχόμενη αποστολή όπλων στους Κούρδους του β. Ιράκ, καθώς και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μονοπώλησαν και τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τους εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης στο Βερολίνο. Πολύ πιο προσεκτικά σε σχέση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, εκφράστηκαν στο κυβερνητικό μπρίφινγκ οι εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων σχετικά με την αποστολή όπλων από τη Γερμανία. Σε δηλώσεις της η καγκελάριος τόνισε ότι «αναφορικά με την αποστολή όπλων, η κυβέρνηση έχει πάντα ένα πολιτικό και ένα νομικό περιθώριο και αυτό εν ανάγκη θα εξαντλήσουμε.» Η δήλωση αυτή θεωρήθηκε προοίμιο για την αποστολή όπλων στους Κούρδους του Ιράκ για την αντιμετώπιση της συμμοριας «Ισλαμικό Κράτος».
---------------------------------------------------------------------------
Κίνα: Εκκληση Σι Τζινπίνγκ έκκληση για πολιτική λύση στην ουκρανική κρίση
Έκκληση για μια πολιτική λύση στην κρίση της Ουκρανίας και την αποφυγή συγκρούσεων απηύθυνε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες «προς έναν εναλλακτικό τρόπο για να γίνει ξεπεραστεί η τεταμένη κατάσταση και να αποφευχθεί η επιτάχυνση των αντιπαραθέσεων και των συγκρούσεων» ανέφερε ο κινέζος πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με τον τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Η κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία απέδειξε ότι «είναι σημαντικό και επιτακτικό να αντιμετωπιστεί σωστά η κρίση στην Ουκρανία» σημείωσε ο πρόεδρος Σι αναφέροντας επίσης ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να προληφθεί μια ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία. Όλες οι πλευρές πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής λύσης και να «διαπραγματευτούν ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να λάβει υπόψη τα συμφέροντα όλων των μερών με ισορροπημένο τρόπο σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε επίσης ο κινέζος πρόεδρος. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα είπε ότι μια πολιτική λύση και όχι η χρήση βίας, είναι ο μόνος σωστός τρόπος για την επίλυση του ζητήματος της Ουκρανίας. Οι αναφορές του προέδρου Τζινπίνγκ έρχονται σε μια εποχή που εντείνεται η ανησυχία για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να σημάνει ισχυρότερες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες και ταυτόχρονα σκληρότερα αντίποινα από την πλευρά της Μόσχας. Η Κίνα είναι ένας βασικός οικονομικός και πολιτικός σύμμαχος της Ρωσίας, και οι δύο χώρες πρόσφατα υπέγραψαν μια συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανία: Κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος οι Αντιφασιστες στο Λουγκάνσκ
Ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 της ναζιστικής πολεμικής αεροπορίας του Κιεβου καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από τους αντιφασιστες αντάρτες στην περιοχή του Λουγκάνσκ, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των ναζιστικών ενόπλων δυνάμεων. "Το MiG-29 καταρρίφθηκε από τους αντιφασιστες νωρίς το πρωί, αφού είχε πραγματοποιήσει την αποστολή του εξουδετερώνοντας μια ομάδα" αντιφασιστων ανταρτών, είπε ο αληταρας ναζιστης Λεονίντ Ματιούχιν, ο σιχαμενος εκπρόσωπος της "αντιτρομοκρατικής επιχείρησης" που πραγματοποιεί ο ναζιστικος στρατός στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πιλότος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και σώθηκε. "Οργανώθηκε μια επιχείρηση για τον εντοπισμό του, τον βρήκαμε και αυτή τη στιγμή είναι σε ασφαλή περιοχή", πρόσθεσε ο σιχαμενος ναζιστης εκπρόσωπος.
----------------------------------------------------------------------------
Συμφωνία Μόσχας - Κιέβου για την διέλευση της οχηματοπομπής, αλλα η βοηθεια δεν φτανει
Επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο για την είσοδο της ρωσικής οχηματοπομπής η οποία μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στο έδαφος της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ). Αλλα η βοηθεια δεν φτανει στο προορισμο της. H οχηματοπομπή με τη ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια παραμένει σταθμευμένη σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την ουκρανική μεθόριο, ενώ αναμένεται η επιθεώρησή της, την ώρα που ο αρχηγός των αντιφασιστων ανταρτών του Ντονέτσκ κατηγορεί το Κίεβο ότι καθυστερεί επίτηδες τα φορτηγά. Το προπύργιο των αντιφασιστων ανταρτών, το Ντονέτσκ, το οποίο πολιορκεί ο ναζιστικός στρατός, «βρίσκεται σε μια πολύ ανησυχητική κατάσταση και τη βοήθεια, που η Ρωσία μας στέλνει και την οποία εμείς δεν έχουμε ακόμα λάβει, την έχουμε ανάγκη όπως το οξυγόνο» δήλωσε ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, ο πρωθυπουργός των αντιφασιστών του Ντονεσκ. «Δεν είναι μόνο ο ναζιστικός στρατός που δεν θέλει να φθάσει σε εμάς η ανθρωπιστική βοήθεια και εγείρει εμπόδια προκειμένου εκείνη να φθάσει σε εμάς. Στην πραγματικότητα, (…) η ναζιστική κυβέρνηση την εμποδίζει εγείροντας κάθε πιθανό εμπόδιο, νόμιμο ή άλλο» υποστήριξε. Τα περίπου 300 ρωσικά φορτηγά, που μεταφέρουν 1800 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σύμφωνα με τη Μόσχα, παρέμεναν σταθμευμένα νωρίτερα σήμερα σε απόσταση σχεδόν 30 χιλιομέτρων από το συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ στη Ρωσία, στην περιοχή Καμένσκ- Σακτίνσκι, παρατήρησαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, γεγονός που σημαίνει ότι δε μετακινήθηκαν καθόλου από την περασμένη Πέμπτη. Οι ναζιστες συνοριοφύλακες και τελωνειακοί που βρίσκονται στο ρωσικό έδαφος δεν έχουν ξεκινήσει την επιθεώρησή τους, καθώς αναμένουν έγγραφα εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού που έχει αναλάβει τη διανομή της βοήθειας στα προπύργια των ανταρτών. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών της Ρωσίας δήλωσε ότι η Μόσχα έστειλε στις τελωνειακές αρχές των ναζιστων του Κιεβου μία ανακοίνωση που αφορά το περιεχόμενο των φορτηγών.
-------------------------------------------------------------------------------
28χρονη Ρουμανα στην Κρητη έζησε τον εφιάλτη απο Κρητικο: Το μαχαίρι βρισκόταν στο λαιμό μου κι αυτός από πάνω μου!
Τις εφιαλτικές ώρες που πέρασε στα χέρια του πρώην της συντρόφου περιέγραψε η 28χρονη, η οποία πριν από λίγες ημέρες έπεσε θύμα βάναυσης κακοποίησης από έναν 48χρονο... «Ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ήταν σε κατάσταση μέθης. Μιλάμε για πέντε- έξι ώρες και όχι για ένα απλό ξέσπασμα. Δεν με χτύπησε για να με φοβίσει. Το μαχαίρι βρισκόταν σε λαιμό μου κι αυτός από πάνω μου...», κατήγγειλε με τρεμάμενη φωνή στην κάμερα του «ΚΡΗΤΗ TV» η νεαρή Ρουμάνα. Τα καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της (για ευνόητους λόγους) δεν μπόρεσαν να κρύψουν τα σημάδια του άγριου ξυλοδαρμού της. Ο 48χρονος κατηγορούμενος φέρεται να ξυλοκόπησε, να βίασε, να μαχαίρωσε και να... κούρεψε (με το ίδιο μαχαίρι) την πρώην σύντροφό του, με την οποία είχε σχέση πέντε χρόνια και θέλησε να εκδικηθεί για τον χωρισμό τους. Ο φερόμενος ως δράστης, αμέσως μετά την καταγγελία της 28χρονης, κι αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο, παρουσιάστηκε στην αστυνομία για να δώσει την κατάθεσή του. Οι εισαγγελικές αρχές έκριναν ότι δεν υπάρχει λόγος να προφυλακιστεί κι έτσι ορίστηκε δικάσιμος.
-----------------------------------------------------------------------------
Τον σκότωσαν σαν το σκυλί! Νέο video ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία 18χρονου στο Μισούρι – Άγριες συμπλοκές στο Φέργκιουσον, ένας σοβαρά τραυματίας
- Μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν, η πόλη Φέργκιουσον "βράζει" - Δεύτερο video δείχνει τις πρώτες στιγμές μετά τη δολοφονία - Ο χρήστης που καταγράφει στις σοκαριστικές στιγμές ακούγεται να λέει πως τον σκότωσαν χωρίς αιτία - "Δεν αφήνουν τον πατέρα του να πλησιάσει" λέει - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μισούρι - Νέες άγριες συμπλοκές στο Φέργκιουσον, ένας άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Το άψυχο κορμί του 18χρονου Μάικλ Φέργικουσον βρίσκεται στο έδαφος, στη μέση του δρόμου. Η αστυνομία βρίσκεται εκεί, αλλά δεν έχει φροντίσει καν να σκεπάσει με ένα σεντόνι το πτώμα. Κόσμος συγκεντρώνεται. Ανάμεσά τους ο πατέρας του θύματος, τον οποίο η αστυνομία απομακρύνει από το σημείο. «Λένε πως είχε τα χέρια ψηλά» λέει ο άνδρας που καταγράφει τις σοκαριστικές στιγμές. Έχει αναγνωριστεί ως Ace Johnson και είναι ο άνθρωπος που με το κινητό του τράβηξε video από τα πρώτα λεπτά μετά το θάνατο του 18χρονου μαύρου άνδρα και τις ανέβασε στο Facebook. Ο άνδρας λέει ότι άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε έξω να δει τι συμβαίνει. Περιγράφει και τη στιγμή που ο πατέρας του θύματος προσπάθησε να πλησιάσει το άψυχο σώμα του γιού του αλλά η αστυνομία τον απομάκρυνε. «Προσπάθησε να πάει εκεί. Φοράει μαύρη μπλούζα. Η αστυνομία τον πήρε». Σύμφωνα με τους άνδρες που ακούγονται στο video τον πυροβόλησαν και ενώ ήταν στο έδαφος. «Έτσι λένε, τον πυροβόλησαν περισσότερο ενώ ήταν στο έδαφος. Η αστυνομία τον σκότωσε. Λένε ότι είχε τα χέρια του ψηλά αλλά παρόλα αυτά τον πυροβόλησαν. Έπεσε στο έδαφος και τον πυροβόλησαν ξανά».
Το video έρχεται στο φως την ώρα που ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζέι Νίξον κήρυξε την πόλη Φέργκιουσον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας! Αυτόν τον τρόπο σκέφτηκε για να καταστείλει τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομίας, αφού η δολοφονία του νεαρού θεωρείται πως είχε ρατσιστικά κίνητρα. Αλλά η απόφαση αυτή όχι μόνο δεν ηρέμησε τα πνεύματα αλλά σε συνδυασμό με την απόφαση της αστυνομίας να δώσει στη δημοσιότητα video από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας και να κατηγορήσει τον 18χρονο που μπήκε σε μαγαζί της περιοχής για να κλέψει πούρα, έκαναν ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Το Φέργκιουσον έζησε ακόμη μια νύχτα βίας, με κροτίδες καπνού και άγριες συμπλοκές κατά τις οποίες ένας άνδρας έχει τραυματιστεί σοβαρά και σύμφωνα με το CNN δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή! Σύμφωνα με την αστυνομία ένας άνδρας πυροβολήθηκε κι άλλοι επτά συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Η αστυνομία έκανε και χρήση δακρυγόνων.
-----------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ κατηγορούν τη Μόσχα και κλιμακωνουν την ένταση
Η Μόσχα διέψευσε χθες την καταστροφή τεθωρακισμένων από τους ναζιστες του Κιεβου και εγγυήθηκε ότι δεν υπάρχουν στρατιώτες στην οχηματοπομπή που βρίσκεται στα σύνορα, τη στιγμή που ΗΠΑ, Ευρώπη και ΝΑΤΟ προειδοποιούν τη Ρωσία ενώ κλιμακωνουν την ένταση στην περιοχή. Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου διαβεβαίωσε τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ ότι ουδείς Ρώσος στρατιώτης επιβαίνει στην οχηματοπομπή η οποία εστάλη από τη Μόσχα για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Πεντάγωνο. Ο Σόιγκου «εγγυήθηκε ότι δεν επιβαίνει ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό στα οχήματα της ανθρωπιστικής οχηματοπομπής και ότι αυτή δεν θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για μια περαιτέρω επέμβαση στην Ουκρανία», ανέφερε το Πεντάγωνο, σημειώνοντας πως ο Χέιγκελ ζήτησε διευκρινίσεις από τον Ρώσο ομόλογό του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε, ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι οι ναζιστες είχαν καταστρέψει οχήματα μιας ρωσικής φάλαγγας που βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας και προειδοποίησε τη Μόσχα ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στην Ουκρανία, χωρίς την άδεια των ναζι τους του Κιέβου είναι απαράδεκτη. «Εργαζόμαστε για να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αναφορές ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της ναζιστικης κλικας του Κιεβου παρόπλισαν οχήματα σε ένα ρωσικό στρατιωτικό κονβόι στο έδαφος της Ουκρανίας», ανέφερε η κλοουν εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του προέδρου του πολεμου Μπαράκ Ομπάμα Κέιτλιν Χέιντεν σε σχετική της ανακοίνωση «Η Ρωσία δεν έχει κανένα δικαίωμα να στείλει οχήματα, προσωπικό ή φορτίο κάθε είδους στην Ουκρανία, κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα και χωρίς την άδεια της ναζιστικης κλικας μας του Κιεβου» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του αμερικανού προέδρου.
Η ρωσική οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για την πολιορκημένη πόλη Λουγκάνσκ παραμένει ακινητοποιημένη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Η ναζιστικη κλικα στο Κίεβο έχει κάνει σαφές ότι θα αρχίσει την επιθεώρηση των σχεδόν 280 φορτηγών και του φορτίου τους από τελωνειακούς υπαλλήλους μόνον αφού λάβει μια λεπτομερή απογραφή του από την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), την οργάνωση που θα αναλάβει την ευθύνη για τη διανομή της βοήθειας. Όμως η ΔΕΕΣ κοροιδευοντας απαντά ότι η Ρωσία πρέπει να δώσει την απογραφή αυτή και ότι η διανομή της βοήθειας θα αρχίσει μόνον αφού η Ρωσία και οι ναζι του Κιεβου συμφωνήσουν στις διαδικασίες ελέγχου και έγκρισης της εισόδου του φορτίου στην ουκρανική επικράτεια. Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστε δήλωσε ότι μια τέτοια συμφωνία έχει πλέον επιτευχθεί και διαβεβαίωσε ότι η αποστολή με τη βοήθεια θα προχωρήσει. Ο Νιινίστε έκανε αυτή την δήλωση έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι, στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το γραφείο του Φινλανδού προέδρου ανακοίνωσε ότι ο Νιινίστε θα συναντηθεί με τον ναζιστη «πρόεδρο» της ναζιστικης κλικας του Κιεβου Πέτρο Ποροσένκο στο Κίεβο σήμερα Σάββατο. Το Κρεμλίνο εξάλλου ανακοίνωσε ότι κορυφαίοι σύμβουλοι του προέδρου Πούτιν και αληταρα ναζιστη δουλου των δυτικοαποικιοκρατων Ποροσένκο, ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβανόφ και ο Μπόρις Λόζκιν, συναντήθηκαν επίσης στο Σότσι χθες. Οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι θα γίνει μια τετραμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ρωσίας, της ναζιστικης κλικας του Κιεβου, της Γερμανίας και της Γαλλίας στο Βερολίνο την Κυριακή, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Την ίδια ώρα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ απαίτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να «τερματίσει την ροή στρατιωτικού υλικού, στρατιωτικών συμβούλων και ενόπλων, που περνά τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την Ουκρανία» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών, όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία. «Για να ευνοηθεί η κήρυξη μιας παραδοσης των αντιφασιστων Ουκρανων, η οποία πρέπει να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν, η καγκελάριος κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να παραδωσει για σκοτωμα τους αντιφασιστες και ετσι να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης προς οφελος των αποικιοκρατων», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες της Μέρκελ.
Μόσχα: Η ναζιστικη κλικα του Κιεβου «κατέστρεψε φαντάσματα»
Η Μόσχα, δια του υπουργείου Άμυνας, διέψευσε ότι φάλαγγα ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων εισήλθε στο έδαφος της Ουκρανίας, μετά τις ανακοινώσεις των ναζι του Κιέβου σύμφωνα με τις οποίες το ναζιστικό πυροβολικό κατέστρεψε ρωσικά τεθωρακισμένα εντός της ουκρανικής επικράτειας. «Δεν υπήρξε καμιά ρωσική στρατιωτική φάλαγγα η οποία να πέρασε τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τον στρατηγό Ιγκόρ Κονατσένκοφ, επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορείο ειδήσεων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι ναζιστικές δυνάμεις «κατέστρεψαν φαντάσματα», πρόσθεσε ειρωνικά. Ο αληταρας δουλος των δυτικοαποικιοκρατων που τον εχουν διορισει «πρόεδρο» της ναζιστικης κλικας του Κιεβου Πέτρο Ποροσένκο είπε εχθές στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι το ναζιστικό πυροβολικό κατέστρεψε μέρος μιας ρωσικής στρατιωτικής φάλαγγας που είχε εισέλθει, σύμφωνα με το Κίεβο, στο ουκρανικό έδαφος. Ένας αληταρας ναζιστης εκπρόσωπος της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που διεξάγει το ναζιστικο Κίεβο, ο Αντρίι Λισένκο, είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι ναζιστικές δυνάμεις παρακολουθούσαν τη ρωσική οχηματοπομπή από τη στιγμή που μπήκε στο ουκρανικό έδαφος. «Έγιναν οι ενέργειες που χρειάζονταν και ένα μέρος του δεν υπάρχει πια», είπε ο αληταρας ναζιστης Λισένκο στους δημοσιογράφους. Ο στρατηγός Κονατσένκοφ επέκρινε τους δυτικούς αξιωματούχους οι οποίο διατύπωσαν κατηγορίες βασισμένες, σύμφωνα με τον ίδιο, σε «αποκυήματα φαντασίας» δημοσιογράφων. Επίσης επέκρινε τις «συζητήσεις ορισμένες εκ των οποίων δημοσιεύονται τις τελευταίες στο Twitter» περί υποτιθέμενων εισβολών δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία ενώ κατήγγειλε τη «μαζική σφαγή φιλειρηνικών πολιτών που εκτυλίσσεται στο κέντρο της Ευρώπης», αναφερόμενος «στο σφυροκόπημα πόλεων» από το ναζιστικό πυροβολικό. Ο στρατηγός Κονατσένκοφ αναφερόταν στους αμάχους οι οποίοι σκοτώθηκαν στις μάχες που συνεχίζονται ανάμεσα στον ναζιστικό στρατό και τους αντιφασιστες αντάρτες καθώς εντείνεται η πολιορκία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, των δύο προπυργίων των αντιφασιστων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.
----------------------------------------------------------------------------------
Δημοκρατία made in USA: Εικονογραφημένος οδηγός των αστυνομικών στο Ferguson
Φωτογραφίες και σκίτσα έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο για τους αστυνομικούς στο Ferguson. Πώς απεικονίζονται τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Αύγουστος 17 2014 09:57
Μετά τον φόνο του 18χρονου από πυρά αστυνομικού, οι αστυνομικοί βγαίνουν στους δρόμους φουλ εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν την οργή του κόσμου στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται. Το Ferguson, κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των διαδηλώσεων για την αναίτια δολοφονία του νεαρού αφροαμερικανού και επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας της βραδινές ώρες. Η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας έχει κατακλύσει το twitter και τα άλλα social media με φωτογραφίες και βίντεο αστυνομικών που χρησιμοποιούν δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ για να διαλυσουν το πλήθος. Σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί το προφίλ του μέσου αστυνομικού στο Ferguson, έβαλε το χεράκι του και ο σκιτσογράφος Shane Pangburn. Υπολόγισαν μάλιστα και το κόστος κάθε τμήματος του εξοπλισμού που φορούν οι άνδρες της αστυνομίας, καταλήγοντας στο ποσό των 1.400 δολαρίων. Η φωτογραφία όμως που έχει εμπνεύσει ακόμα και τη δημιουργία t-shirts προέρχεται από το αντίπαλο "στρατόπεδο" και απεικονίζει έναν άνδρα που εκσφενδονίζει ένα δακρυγόνο, κρατώντας στο άλλο του χέρι μία σακούλα πατατάκια.
--------------------------------------------------------------------------------
Σβήνουν το λογότυπο ΕΡΤ από τα αρχεία
Σε μια ενέργεια απίστευτου ρεβανσισμού προχώρησαν τα στελέχη της κρατικής τηλεοπτικής υπηρεσίας στο υπουργείο Οικονομικών, την οποία αποδέχθηκε και η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ. Από τα προγράμματα αρχείου της ΕΡΤ σβήνεται το σήμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και προστίθεται στην εικόνα το σήμα της ΔΤ! Είναι πράγματι ντροπή για τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ που απασχολούνται στην κρατική αυτή υπηρεσία. Ντροπή είναι και για τη ΝΕΡΙΤ η οποία αποδέχθηκε να προβάλλει τα προγράμματα με παραποιημένο το σήμα. Σαν να θέλουν να σβήσει από τη ιστορία η λέξη ΕΡΤ και με ό,τι αυτό σημαίνει: Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση. Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ αποδέχθηκε χωρίς να βγάλει άχνα διαμαρτυρίας και την κλοπή κυριότητας του μεγάλου αρχείου της, το οποίο αποτελεί εθνική κληρονομιά της χώρας. Στην τροπολογία που ψηφίστηκε προβλέπεται πως η ΝΕΡΙΤ διατηρεί μόνο το δικαίωμα χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του οπτικοακουστικού, έντυπου και φωτογραφικού αρχείου της καταργηθείσας ΕΡΤ. Με δεδομένο όμως ότι ήδη από την κυβέρνηση Παπανδρέου έχει μπει λουκέτο στο Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, παραμένει στο θεσμικό κενό το ποιος φορέας είναι ιδιοκτήτης του αρχείου. Προς το παρόν η κυριότητα παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών, μέχρι τουλάχιστον το τέλος λειτουργίας της Ειδικής διαχείρισης. Εκτός αν έχουν σκοπό να το παραχωρήσουν στο ΤΑΙΠΕΔ προς ξεπούλημα.
-------------------------------------------------------------------------------
Πρόωρο το ζήτημα των αποζημιώσεων χαρακτηρίζει ο υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας
Πρόωρο χαρακτηρίζει το ζήτημα των αποζημιώσεων των παραγωγών, χωρίς ωστόσο να αποκλείει βοήθεια κατά περίπτωση σε επείγουσες καταστάσεις ο υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας Κρίστιαν Σμιτ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το ρωσικό εμπάργκο στα αγροδιατροφικά προϊόντα θα έχει «μάλλον μηδαμινές συνέπειες» στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο ρωσικός αγροδιατροφικός τομέας δεν μπορεί να ικανοποιήσει πάνω από το 60% των αναγκών της Ρωσίας για τέτοια προϊόντα και «δεν μπορεί να καταφέρει να αναπληρώσει τη διαφορά, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά την παραγωγή γάλακτος», επισήμανε ο υπουργός Γεωργίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.Ο συντηρητικός υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης υπό την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ επέμεινε ότι το ρωσικό εμπάργκο δεν θα έχει παρά μόνο μια «μάλλον μηδαμινές επιπτώσεις» στον ευρωπαϊκό αγροδιατροφικό κλάδο.Οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν σχετικά με το ζήτημα αυτό στο προσεχές Συμβούλιό τους τον Σεπτέμβριο.Ακόμη, ο Σμιτ είπε πως σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Γάλλο και με τον Πολωνό ομόλογό του στη Βόννη για να «συμφωνήσουν» σε μια «κοινή στρατηγική».Η Ρωσία απορροφά περίπου το 10% των γεωργικών και αγροδιατροφικών προϊόντων τα οποία εξάγει η ΕΕ, σύμφωνα με την Eurostat.Οι ευρωπαίοι παραγωγοί του τομέα φοβούνται ότι λόγω της διαθέσιμης πλεονάζουσας παραγωγής θα ξεσπάσει ένας πόλεμος τιμών ο οποίος θα είναι δύσκολο να τερματιστεί εκ των υστέρων.
---------------------------------------------------------------------------
Ο γαμπρός του Μπακατσέλου χαιρετάει τις 500.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω της φοροεπιδρομής... μέσα από αφορολόγητο κότερο...με σημαία από off shore...
Στην Ελλάδα επιτέλους μπαίνει τάξη. Πληρώνουν οι μη έχοντες ώστε οι έχοντες να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα κλεμμένα χωρίς καν να πληρώνουν φόρους. Ο Βενιζέλος χαιρετάει τις 500.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω της φοροεπιδρομής... μέσα από αφορολόγητο κότερο... με σημαία από off shore. Αυτή είναι η... πολυπόθητη "τάξη" που μπαίνει στα οικονομικά του κράτους...της οποίας το κόστος θα επωμιστούμε αποκλειστικά εμείς.
--------------------------------------------------------------------------------
Ο Σάλλας πούλησε την ΑΤΕ Ασφαλιστική στην γερμανική ergo με90.1εκ €, δηλαδή... όσα αγόρασε ολόκληρη την Αγροτική από τον Στουρνάρα και την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου! Φυσικά, δεν υπάρχουν μίζες και μαύρο χρήμα!
------------------------------------------------------------------------------
Mατωμένη μέρα για την Κοκκινιά (17 Αυγούστου 1944)... Η ιστορική προκήρυξη της Κομματικής Οργάνωσης Κοκκινιάς του ΚΚΕ, που κυκλοφόρησε το ίδιο βράδυ της 17 Αυγούστου 1944!
--------------------------------------------------------------------------------
Oι σημερινοί γερμανοτσολιάδες, γνήσιοι απόγονοι έκείνων που έσφαξαν τους πατριώτες, νομίζουν ότι θα έχουμε νέα Βάρκιζα ή θα τους δικάσουν οι σημερινοί ξεφτιλισμένοι δικαστές; Θα δούμε σύντομα...
Μάρτης του 1947... το Γ` Δικαστήριο δοσιλόγων αθώωσε τους προδότες εγκληματίες Πλυτζανόπουλο και Σγούρο (πρωταγωνιστές της σφαγής στην Κοκκινιά)! Ο Πλυτζανόπουλος έγινε υποστράτηγος του κυβερνητικού στρατού και ο ανεψιός του έγινε δήμαρχος Κοκκινιάς απ' τη χούντα...
-------------------------------------------------------------------------------
Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν! Η Jabhat al Nusra στην Αθήνα με την προστασία της CIA και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ... Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να στηρίζει τα ΝΑΤΟϊκά τσογλάνια, τους μισθοφόρους τρομοκράτες στη Συρία;
Η Jabhat al Nusra στις διαδηλωσεις στην Αθήνα με την προστασία της CIA και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ
- Μήπως, λέμε μήπως, ο Τσίπρας πρέπει να αναθεωρήσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των Νατοϊκών μισθοφόρων στη Συρία; Μήπως πρέπει να πάψει να τους περιφέρει και προβάλλει μαζί του όταν φοράει την Παλαιστινιακή μαντίλα; Κι αν δεν ξέρει... δεν ρωτάει;- O Tσίπρας είναι ηλίθιος ή μας δουλεύει ψιλό γαζί; Εκανε εμφάνιση σε διαδήλωση για τη Γάζα και δίπλα του ανέμιζαν οι σημαίες των ΝΑΤΟϊκών μισθοφόρων, των πρακτόρων της Cia στη Συρία... Κανείς δεν τον ενημέρωσε ή στο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να είναι ταυτισμένοι με τον Βενιζέλο και το ΝΑΤΟ στο θέμα της Συρίας;
* Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν! Εκτός από το να ανέχονται το τσογλάνι να δηλώνει ΄Εμείς οι Τούρκοι δεν ψηφίζουμε γύφτισσα¨, τον Ανανιστή σύμβουλο του γΑΠ για Τουρκική Μειονότητα, το άνθρωπο Υπηρεσίας Κούλογλου για τη "Μακεδονία" σήμερα, υπέρ των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας χθες κι ένα σωρό άλλα γερμανοτσογλάνια...Συνεχίζει να στηρίζει τους NATOϊκούς τρομοκράτες ο ΣΥΡΙΖΑ;
-----------------------------------------------------------------------------
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»!
Το καλοκαίρι του 1826 η Ελληνική επανάσταση μοιάζει χαμένη υπόθεση. Ο Ιμπραήμ, που αποβιβάζεται στην Πελοπόννησο τον Φεβρουάριο του 1825, ελέγχει σχεδόν όλα τα... προπύργιά της. Το Μεσολόγγι, σύμβολο της ελευθερίας και του αγώνα, έχει πέσει ηρωϊκά τον Απρίλη του 1926. Η Ακρόπολη των Αθηνών πέφτει, τελευταία, τον Μάιο του ’27. Μάρκος Μπότσαρης, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Παπαφλέσας, είναι νεκροί! Κι ο Υψηλάντης – ο αρχηγός που εξέλεξε η Φιλική εταιρεία – λέει τα πράγματα με το όνομά τους στην Επίδαυρο και καθαιρείται! Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο Ιμπραήμ εκδίδει τα «προσκυνοχάρτια». Όποιος δεν παίρνει το «ράι μπουγιουρντί» εκτελείται επιτόπου. Ο Μωριάς προσκυνάει. Οι μικρότεροι καπεταναίοι προσχωρούν στα τάγματα του εισβολέα. Ο τρόμος βασιλεύει παντού. Μπροστά σ” αυτήν την κατάσταση, ο μόνος που μένει όρθιος είναι ο Κολοκοτρώνης. Ο Γέρος του Μωριά, που αποφυλακίζεται επιτέλους λίγες μέρες πριν το Μανιάκι, διάγει έναν φαινομενικά απέλπιδο αγώνα εναντίον του Αιγύπτιου Πασά. Σκοπός του είναι να παρενοχλεί τον εχθρό και να εμψυχώνει τους Έλληνες. Κι εκεί που δεν τα καταφέρνει με το καλό, επιστρατεύει την τρομοκρατία. Ήταν 19 ΙΟΥΝΙΟΥ του 1827, που ο Κολοκοτρώνης κήρυξε πολεμικό συναγερμό σ΄ όλον τον πληθυσμό του Μωριά από 15 – 60 χρονών και σάλπισε το φοβερό του σύνθημα: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»! Οι εντολές του είναι σαφείς: «Φούρκα και παλούκι» σ΄ όποιον πολεμά μαζί με τον εχθρό. «Όποιο χωριό δεν γυρίσει πίσω (σ.σ. δεν αποκηρύξει το προσκύνημα) είναι τα σπίτια του καημένα, τ΄ αμπέλια του κομμένα, θα τους αφανίσω από το πρόσωπο της γης! Κι αν επιστρέψουν, το έθνος θα τους συγχωρήσει». Ο Ιμπραήμ, επικεφαλής 13.000 Αιγυπτιών βαδίζει προς την Τριπολιτσά, όταν κοντά στο χωριό Κατσάνες αντικρύζει έναν κρεμασμένο με την καταδίκη από το πολεμικό «στρατοδικείο» του Κολοκοτρώνη στο στήθος: «Τέτοιον καταφρονημένον θάνατον θα έχουν από τους Έλληνας όσοι επροσκύνησαν εις τον Ιμπραχίμην και δεν μετανοήσουν και να κινηθούν κατ” αυτού, άνδρες και γυναίκες. Τοιούτον θάνατον θα λάβουν και όσοι έχουν αυτό το άτιμον φρόνημα και δεν το αποβάλουν. ….» Η μόνη επιλογή του Ιμπραήμ είναι πλέον να εντείνει την τρομοκρατία. Ωστόσο, στο δίλλημα «θάνατος από τον Τούρκο ή θάνατος από τον Κολοκοτρώνη» η απάντηση είναι εύκολη. Η επαναστατική τρομοκρατία του Γέρου πέτυχε τον σκοπό της: Ο Μωριάς σηκώνει κεφάλι ξανά. Εκ του εις Φενεόν Γενικού Στρατηγείου, Ο Γενικός Αρχηγός της Πελοποννήσου Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ (Σπηλιάδη, Γ’, 354 και Φωτάκου, Β’, 435). » Δώστε μου τα προσκυνοχάρτια του Μπραϊμη να σας δώσω του Έθνους. Όποιο χωριό δεν γυρίσει στο έθνος θα το αφανίσω από το πρόσωπο της γής. Απ” τη μία θα βγαίνουν οι αραπάδες και απ” την άλλη θα μπαίνω εγώ, θα καίω και θα σκοτώνω. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!»
--------------------------------------------------------------------------------
Οι εργάτες του Ντονέτσκ
από ΛΑΙΚΗ_ΕΞΟΥΣΙΑ Αύγ. 16, 2014, 7:44 μμ., ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας» της περιοχής ανακοίνωνε «την εθνικοποίηση των επιχειρήσεων που ανήκουν σε "ολιγάρχες" της περιοχής».
Οι εργάτες του Ντονέτσκ γύρισαν την πλάτη στον δισεκατομμυριούχο Αχμέτοφ Δημοσίευση: Τρί, 20/05/2014 - 23:40 Ο Ουκρανός δισεκατομμυριούχος Ρινάτ Αχμέτοφ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Ουκρανίας, κάλεσε σήμερα όλους του εργάτες των εργοστασίων του σε αντιδιαδηλώσεις κατά των εξεγερμένων κατοίκων στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ που πρόσφατα αποφάσισαν με συντριπτικό ποσοστό να προχωρήσουν στην ανεξαρτησία, αντιδρώντας στην πραξικοπηματική «κυβέρνηση» των φασιστικών και εθνικιστικών δυνάμεων του Κιέβου που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. «Καλώ το σύνολο των εργαζομένων μου σε ολόκληρο το Ντονμπάς να βγουν και να διαδηλώσουν ειρηνικά μπροστά από τις επιχειρήσεις όπου εργάζονται. Η διαδήλωση θα ξεκινήσει το μεσημέρι, όταν οι σειρήνες θα ηχήσουν σε όλες τις βιομηχανίες του Ντονμπάς, υπέρ της ειρήνης και κατά της αιματοχυσίας», δήλωσε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας. Ωστόσο ο Ουκρανός δισεκατομμυριούχος, ένας από τους πολλούς που πλούτισαν από την καταλήστευση του πλούτου της ΕΣΣΔ, δεν κατάφερε να υλοποιήσει τα σχέδιά του. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, στη Μαριούπολη, η διαδήλωση των εργατών στην μεταλλουργία του Αχμέτοφ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην πόλη ακυρώθηκε, «μπροστά στον κίνδυνο ένοπλοι να ανοίξουν πυρ κατά του πλήθους των ειρηνικών διαδηλωτών», σύμφωνα με τους διοργανωτές. Ακόμη χειρότερα ήταν τα νέα για τον Ουκρανό μεγαλοκαπιταλιστή στο Ντονέτσκ, όπου σύμφωνα με το «Associated Press» οι εργάτες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις. Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας» της περιοχής ανακοίνωνε «την εθνικοποίηση των επιχειρήσεων που ανήκουν σε "ολιγάρχες" της περιοχής». Τα εργοστάσια του Αχμέτοφ είναι εγκατεσπαρμένα σε ολόκληρη την ανατολική Ουκρανία.
auta na ta vlepoun merikoi pou milane gia rwsika kapitalistika symferonta pou upokinoun ton lao sthn anatolikh oukrania...
----------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΘΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ
Posted Αυγούστου 16, 2014
Τα πάρκα έγιναν κοιμητήρια …..Στην ευρύτερη περιοχή του Donetsk οι ναζιστικές δυνάμεις συνέχισαν να βάλουν το τελευταίο 24ωρο με αμείωτη ένταση κατά πολλών συνοικισμών εντός αστικής ζώνης. Υπάρχουν πολλοί νεκροί και σημαντικές υλικές ζημιές μεταφέρει το ria novosti. Την προηγούμενη νύχτα βομβαρδίστηκε μια κωμόπολη το Ilovajsk που απέχει μόλις 35 μίλια ανατολικά του Donetsk. Καταιγισμός από οβίδες έπληξε το σιδηροδρομικό σταθμό, οχήματα και εγκαταστάσεις. Εκδηλώθηκαν εστίες πυρκαγιάς αλλά καθώς οι υπηρεσίες έχουν παραλύσει στην περιοχή μάταιες ήταν οι απεγνωσμένες κλήσεις των πολιτών. Πολλοί κάτοικοι έχουν καταφύγει στα υπόγεια καθώς οι επιθέσεις συνεχίζονται αδιάκοπα για 9 ημέρες. Χιλιάδες είναι οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι του Ilovaisk καθώς αδυνατούν να το εγκαταλείψουν είτε από το φόβο ότι θα εκτεθούν σε μεγαλύτερο κίνδυνο κατά την μετακίνηση είτε γιατί δεν λειτουργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μαρτυρίες των κατοίκων αναφέρουν ότι είναι ακαθόριστος ο αριθμός των θυμάτων καθώς υπολειτουργούν οι υπηρεσίες τις πόλεις για ακριβή καταμέτρηση. Εξ αιτίας της έλλειψης μεταφορικών μέσων και των συνεχόμενων ναζιστικων βομβαρδισμών οι κάτοικοι θάβουν τους νεκρούς τους στα πάρκα ή κοντά στα σπίτια τους. Εδώ και κάποιες ημέρες οι ορδές των ναζιστών αποπειράθηκαν να εισβάλουν στην κωμόπολη αλλά η σθεναρή αντίσταση των αντιφασιστων υπερασπιστών της τους απώθησε. Στη συνέχεια η τιμωρητική ATO την περικύκλωσε και η περιοχή βάλλεται πανταχόθεν. Την Πέμπτη η αντιφασιστικη πολιτοφυλακή ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να λύσει την πολιορκία αλλά σύμφωνα με το RIA Novosti η κατάσταση ως τώρα παραμένει κρίσιμη. Χθες οι ναζιστικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολλά χωριά και πόλεις. Στο Hrabovo έριξαν πυραύλους “Tochka-U» ή MLRS “Smerch” που σχημάτισαν κρατήρα 8 m.Στην Gorlovka καταστράφηκε το Πολιτιστικό κέντρο,αγορά και κατοικίες. Ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων αναφέρθηκε στο Zugres σύμφωνα με την τοπική αυτοδιοίκηση όπου σκοτώθηκαν συνολικά 15 άτομα εκ των οποίων 3 παιδιά. (versii.com) Μαρτυρίες μιλούν για ένα κορίτσι 2 ετών. Η κωμόπολη Mospino στην περιφέρεια του Donetsk υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς από το ναζιστικο πυροβολικό. Κρατήρες από οβίδες είναι διάσπαρτοι στα χωράφια και μέσα στην κατοικημένη ζώνη. Είναι τέτοιο το μένος της επιχειρούμενης εθνοκάθαρσης που πολλά σπίτια χτυπήθηκαν 2 φορές. Αναφέρθηκαν θύματα. (novorossia) Στο βίντεο που ακολουθεί μια ηλικιωμένη βρίσκει φρικτό θάνατο στην αυλή του σπιτιού της λίγο πριν καθίσει σε ένα πεζούλι και ένα άλλο θύμα προφανώς παιδί έχει παραμορφωθεί από τον βομβαρδισμό.
---------------------------------------------------------------------------------
Αλληλεγγύη της Βενεζουέλας στην Παλαιστίνη
Ο λαός της Βενεζουέλας πραγματοποίησε την Τετάρτη στο Πλατεία Μπολιβάρ του Καράκας μια δράση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη η οποία μετρά σχεδόν 2.000 νεκρούς από τις 8 Ιούλη, σαν αποτέλεσμα της ισραηλινής επιθετικότητας στην Λωρίδα της Γάζας. Η Βενεζουέλα έχει καταδικάσει αυτά τα εγκλήματα και έχει δείξει την αλληλεγγύη της προς τον λαό της Παλαιστίνης , προγραμματίζοντας την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε εκείνους που έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους με τις ένοπλες επθέσεις. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει επίσης προσφέρει Πανεπιστημιακή Υποτροφία σε 200 νέους Παλαιστίνιους που θα έρθουν στην χώρα για να σπουδάσουν ιατρική. Επιπλέον, το Υπουργείο Εξωτερικών σχεδιάζει την μεταφορά επιζώντων παιδιών από τους βομβαρδισμούς στο “Καταφύγιο Ούγκο Τσάβες” που δημιουργήθηκε από τον Πρόεδρο Μαδούρο. Αυτή η δυνατότητα εξετάζεται με τον Παλαιστίνιο Υπουργό Εξωτερικών Riad Malki, ο οποίος ήρθε στη χώρα τη Δευτέρα.