Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Τριτη 19 Αυγουστου 2014


Μυστικα και ψεματα για τον ΟΑΕΔ. Φωτιες στη συγκυβερνηση για το σχεδιο τεμαχισμου και διαλυσης του Οργανισμου. Μετα από καυγα και πιεση από το ΠΑΣΟΚ ο υπουργος Εργασιας Γ. Βρουτσης προσπαθησε να διαψευση τα αδιαψευστα για το μελλον του ΟΑΕΔ με υβρεις και αφορισμους.
-----------------------------------------------------------------------------
Λιστα Λαγκαρντ. Τεσσερα χρονια μετα, ουτε ένα ευρω στα ταμεια.
------------------------------------------------------------------------------
Υφεση διαρκειας στην Ευρωπη. Απειλει την Ελλαδα. Διολισθαινει η Ευρωπη εκ νεου στην οικονομικη υφεση.
----------------------------------------------------------------------------------
Οργη προκαλεσε στην Τουρκια, ότι η Γερμανια που διαμαρτυρεται για τις αμερικανικες παρακολουθησεις… την κατασκοπευει.
-------------------------------------------------------------------------------
Mε οδηγό το KEΠE η κυβέρνηση δρομολογεί από Σεπτέμβριο
7 ANATPOΠEΣ στο Aσφαλιστικό
EΠTA νέες ανατροπές στο Aσφαλιστικό φέρνει η μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Θα ανακοινωθούν μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβρη και αναμένεται η κυβέρνηση να τις υιοθετήσει.
Eίναι οι εξής: 1. Δημιουργία ενός Tαμείου (ΙΚΑ). Εναλλακτικά προτείνει τρία Tαμεία: ΙΚΑ (μισθωτών), OΓA, ΟΑΕΕ (αυτοαπασχολουμένων), στο οποίο θα υπαχθεί το ΕΤΑΑ και μέρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. 2. Οι εισφορές θα καταβάλλονται κάθε μήνα. 3. Διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης και ανταποδοτικότητα εισφορών. 4. Ενιαίος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων- ίδια όρια ηλικίας. 5. Το «μάρμαρο» θα πληρώσουν όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, αλλά δεν έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα. 6. Kατάργηση μεταξύ κλάδων και επαγγελμάτων του δικαιώματος αναγνώρισης πλασματικών ετών συνταξιοδότησης (μέχρι και 7 χρόνια). 7. Διασύνδεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Oφειλών (ΚΕΑΟ) με το ΤΑΧΙS, προκειμένου τα Tαμεία να έχουν πρόσβαση στην περιουσία φυσικών προσώπων που οφείλουν εισφορές. Tο KEΠE ωστόσο προτείνει να μη θιγούν τα ώριμα και θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
------------------------------------------------------------------------------
Επανερχεται το πλαφον στη συνταγογραφηση με αποφαση του ΣτΕ. Παφον στη δαπανη συνταγογραφησης ανα γιατρο. Ακομα και εάν ο ασθενης χρειαζεται επειγοντος τα φαρμακα, ο γιατρος δεν μπορει να του τα γραψει εάν εχει όπως γινεται συνηθως ξεπερασει το μικρο πλαφον που εχει δωθει.
-------------------------------------------------------------------------------
Πρωτο κουδουνι με χιλιαδες κενα. Λειπουν από τα σχολεια λεφτα αλλα και 3.000 εκπαιδευτικοι. Οι Ομοσπονδιες καθηγητων και δασκαλων εκφραζουν φοβους πως για μια ακομη φορα το νέο σχολικο ετος θα αρχισει με χιλιαδες κενα. Το υπουργειο Παιδειας ζητησε την προσληψη 22.500 αναπληρωτων, αλλα θα προσληφθουν 19.500.
-------------------------------------------------------------------------------
Ζηταμε 40 εκατ. ευρω για τα ελληνικα ροδακινα, ενώ η Κομισιον δινει 30 για ολη την Ευρωπη.
-------------------------------------------------------------------------------
Η Τροικα μας γυρισε 35 χρονια πισω. Η αγοραστικη δυναμη των Ελληνων, καθως και οι μισθοι τους, στα επιπεδα της Ελλαδας του 1980!
------------------------------------------------------------------------------
«Το Μπλόκο της Κοκκινιάς καθώς και ολόκληρη η ιστορία του εθνικοαπελευθερωτικού έπους αποτέλεσαν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής αντιπαράθεσης της αστικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα (...) Χαρακτηριστικό παράδειγμα διαστρέβλωσης αποτελεί και η περίοδος της στρατιωτικής χούντας: Τότε, ο απόστρατος ταγματάρχης και δοτός δήμαρχος της πόλης, Νίκος Πλυτζανόπουλος, ανιψιός του περιβόητου σφαγέα της πόλης Ιωάννη Πλυτζανόπουλου, αντικατέστησε ετούτη εδώ την επιγραφή με μια άλλη που έγραφε: "Προδόται και μασκοφόροι κομμουνισταί εαμίται, ελασίται παρέδωσαν εις τους βαρβάρους κατακτητάς την 17ην Αυγούστου 1944 Ελληνας πατριώτας αγωνιστάς της εθνικής αντιστάσεως, τέκνα ηρωικά της Νικαίας, οι οποίοι και εξετελέσθησαν εις τον χώρον τούτο". Ο ίδιος μάλιστα διοργάνωνε και μνημόσυνα σε αυτό το πνεύμα, μπροστά σε φιλοχουντικό ακροατήριο».
Οπως τόνισε, η μάχη ενάντια στη διαστρέβλωση συνεχίζεται και σήμερα: «Ακόμα και σήμερα διαδίδονται από το αστικό στρατόπεδο διάφορες εκδοχές της μαύρης αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, όπως π.χ. ότι οι κομμουνιστές (όπως π.χ. οι εκτελεσμένοι Χατζηβασιλείου, Ασμάνης, Περβόλας και τόσοι άλλοι) είτε ήταν συνεργάτες των κατακτητών, είτε "υποχρέωσαν" με τη δράση τους τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους, να απαντήσουν με αποτρόπαια - "ακραία" τα ονοματίζουν τώρα - ολοκαυτώματα. Ως πολιτικοί απόγονοι των Πλυτζανοπουλαίων, ταγμένοι στη διαιώνιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, τόσο η ενισχυμένη από το σύστημα Χρυσή Αυγή όσο και διάφοροι "ειδήμονες" με επιστημονικοφανείς περγαμηνές προσπαθούν να αναδείξουν αυτές τις φαιδρότητες σε υπέρτατη αλήθεια! Ως ένα από τα βασικά καθήκοντα των αγωνιστών της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, όπως και γενικότερα του λαϊκού κινήματος, παραμένει η υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας και της μνήμης των νεκρών μας ηρώων. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν συκοφάντη να ατιμάσει την ιστορία των λαϊκών αγώνων!».
-----------------------------------------------------------------------------
Απειλές κατά της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ
Αν η Ρωσία αποπειραθεί να στείλει στρατεύματα σε οποιοδήποτε κράτος - μέλος του NATO, ακόμη και εάν δεν πρόκειται για δυνάμεις που θα φορούν στολές με διακριτικά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως έπραξε όταν προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία, το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο θα αντιδράσει με στρατιωτικά μέσα. Αυτές τις απειλές εκτόξευσε ο πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ, στρατιωτικός διοικητής της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας. Η δήλωση αυτή έρχεται δύο μέρες ύστερα από τη δήλωση του «υπουργού Εξωτερικών» της ναζιστικης κλικας του Κιεβου, Πάβλο Κλίμκιν, ο οποίος κάλεσε το Σάββατο το NATO και την ΕΕ να δώσουν στρατιωτική βοήθεια στη χώρα του αλλά και να διαμορφώσουν μια νέα στρατηγική έναντι της σύρραξης στην Ανατολική Ουκρανία.
-----------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Σφοδρές συγκρούσεις στην επαρχία Ράκα
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Θέσεις καθυστερημενων αληταραδων ισλαμοφασιστων του «Ισλαμικού Κράτους» στη βόρεια επαρχία Ράκα σφυροκοπούν το τελευταίο τριήμερο πολεμικά αεροπλάνα της συριακής αεροπορίας σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την κατάληψη της αεροπορικής βάσης Τάμπκα, που αποτελεί το τελευταίο «προπύργιο» του συριακού στρατού στην επαρχία. Χτες, το αποικιοκρατικο «Συριακό» Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» μετέδωσε σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Σύρων στρατιωτών και αληταραδων ισλαμοφασιστων μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους» στα χωριά Ατζίλ και Κχάτζνα της επαρχίας Ράκα, με αποτέλεσμα το θάνατο αρκετών στρατιωτων αλλα και αληταραδων ισλαμοφασιστων μισθοφορων. Το ίδιο 24ωρο, ανταποκριτής του πρακτορείου «Ρόιτερς» μετέδωσε πως ένοπλες δυνάμεις των Κούρδων εκπαιδεύουν σε περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας (κοντά στη μεθόριο του αυτόνομου Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ) εκατοντάδες νεαρούς και μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες της κουρδικης θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι μετά από αίτημα των τελευταίων να εκπαιδευτούν στα όπλα για να πολεμήσουν τους καθυστερημενους αληταραδες ισλαμοφασιστες μισθοφόρους του «Ισλαμικού Κράτους» που, μέσα σε περίπου ένα μήνα, τους εκδίωξαν κατά χιλιάδες από τις εστίες τους και τους εσφαξαν στο βόρειο Ιράκ. Παράλληλα, εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων που επικαλέστηκε χτες σε ανταπόκρισή του το «Ασοσιέιτεντ Πρες», επανέλαβαν τις καταγγελίες για τους αποκεφαλισμούς ή τις μαζικές εκτελέσεις «τουλάχιστον 200» ανδρών της φυλής Σουεϊτάτ της ανατολικής Συρίας από τους καθυστερημενους ισλαμοφασιστες μισθοφόρους του «Ισλαμικού Κράτους». Τέλος, οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό ενός Ιάπωνα περίπου 30 ετών ο οποίος (άγνωστο πώς...) εικονίζεται σε βίντεο να βρίσκεται στη βορειοανατολική Συρία, πέφτοντας αιχμάλωτος καθυστερημενων ισλαμοφασιστων του «Ισλαμικού Κράτους».
Την κατ' οίκον κράτηση του αληταρα ιμάμη του τζαμιού στην πόλη Γκνίλανε, Ζεκερία Τσαζίμι, ο οποίος θεωρείται ως ο κύριος εκφραστής αληταραδων ισλαμοφασιστών εξτρεμιστών στο Κοσσυφοπέδιο και συνελήφθη την περασμένη βδομάδα, αποφάσισε χτες δικαστήριο της Πρίστινας. Ο αληταρας ιμάμης του Γκνίλανε συνελήφθη ως ύποπτος για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία καθώς διέσπειρε το θρησκευτικό φανατισμό και υποκινούσε νεαρούς Αλβανούς να μεταβούν στο Ιράκ και τη Συρία ως ισλαμοφασιστες μισθοφόροι.
---------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΝΑΠΟΛΙΣ.-- Ενα τρίχρονο κορίτσι σκοτώθηκε το Σάββατο στη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης στο Τεμπλ Χιλς του Μέριλαντ στις ΗΠΑ και άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά από πυρά αστυνομικών. Είναι το δεύτερο θανατηφόρο περιστατικό από αδέσποτα αστυνομικά πυρά σε λιγότερο από μία βδομάδα, μετά τον προ ημερών θάνατο άλλων δύο πολιτών στη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης με περιπολικά στη Φιλαδέλφεια.
----------------------------------------------------------------------------------
Επέζησε από το Ολοκαύτωμα, συνελήφθη στο Μιζούρι στα 90 της
H Hedy Epstein, ενενηντάχρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, συνελήφθη τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά στο γραφείο του κυβερνήτη του Μιζούρι Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα kmov.com, η Epstein, η οποία είχε βοηθήσει τις συμμαχικές δυνάμεις στη δίκη της Νυρεμβέργης, συνελήφθη μαζί με 8 ακόμη άτομα στο Μιζούρι, το απόγευμα της Δευτέρας, σε διαμαρτυρία κατά της επιστράτευσης της Εθνοφρουράς από τον κυβερνήτη της Πολιτείας. Η 90χρονη, πολιτική ακτιβίστρια και υποστηρίκτρια του κινήματος «Free Gaza» δήλωσε ότι διαδηλώνει από τότε που ήταν έφηβη αλλά «δεν περίμενε ότι θα χρειαζόταν να το κάνει στα 90». Η φωτογραφία από τη σύλληψη της Hedy Epstein με τη χαρακτηριστική μπλούζα «stay human» («μείνε άνθρωπος»)
-------------------------------------------------------------------------------
Οι αγρότες έφτιαξαν μια "Κιβωτό του Νώε" για να σταματήσουν την Monsanto
Έτσι θα σταματήσουμε τη Monsanto 52.955 δεσμεύσεις! Ας φτάσουμε τις 60.000
Η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων βρίσκεται σε κίνδυνο. Δέκα αγροχημικές εταιρίες ελέγχουν το 73% της παγκόσμιας αγοράς σπόρων και το 93% των ποικιλιών των σπόρων έχουν ήδη εξαφανιστεί. Στην Ελλάδα, έχουμε χάσει σχεδόν το 97% των παραδοσιακών ποικιλιών των λαχανικών μας μέσα στα τελευταία 50 χρόνια! Η Monsanto κι άλλες πολυεθνικές έχουν ιδιωτικοποιήσει την αναπαραγωγή της ίδιας της φύσης. Η κυριαρχία τους έχει αποδεκατίσει τη βιώσιμη γεωργία και έχει καταστρέψει την ποικιλότητα των καλλιεργειών μας καθιστώντας τες ευάλωτες σε ασθένειες που θα μπορούσαν να βάλουν την διατροφική μας αλυσίδα σε κίνδυνο. Όμως, αγρότες απ’όλο τον κόσμο αντιστέκονται αποθηκεύοντας σπόρους ντόπιων ποικιλιών σε «τράπεζες» και σιταποθήκες. Τώρα έχουν μια νέα, επαναστατική ιδέα: την πρώτη, ανεξάρτητη, μη-κερδοσκοπική, πλατφόρμα ανταλλαγής σπόρων, τύπου "eBay", όπου αγρότες απ’όλο τον κόσμο θα μπορούν να προμηθεύονται τεράστια ποικιλία φυτών και μάλιστα φθηνότερα απ΄τα μεταλλαγμένα. Αυτή η παγκόσμια, ηλεκτρονική πλατφόρμα θα μπορούσε να πλημμυρίσει την αγορά με κάθε λογής παραδοσιακούς σπόρους και σιγά-σιγά να σπάσει το μονοπώλιο των πολυεθνικών που απειλεί το μέλλον της διατροφής μας! Ίσως είναι η πιο επαναστατική, γεωργική ιδέα των τελευταίων δεκαετιών κι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσουμε τη Monsanto. Αλλά, οι μεγάλες εταιρίες χημικών τρομοκρατούν και κάνουν μηνύσεις σε οποίον τολμά να μπει εμπόδιο στα κέρδη τους. Γι’αυτό κι οι αγρότες ζητούν τη στήριξή μας. Αν συγκεντρώσουμε αρκετά χρήματα τώρα, μπορούμε να τους βοηθήσουμε να φτιάξουν αυτή την ιστοσελίδα, να αποθηκεύσουν σπόρους ανά τον κόσμο, να προωθήσουν και να διαφημίσουν την πρωτοβουλία τους και να επενδύσουν στη νομική τους υπεράσπιση για ν’αντιμετωπίσουν τις μηνύσεις που θα δεχτούν απ΄τις πολυεθνικές.
--------------------------------------------------------------------------------
Ολοκληρώθηκε (παρά τις σφοδρές διαμαρτυρίες) η καταστροφή των συριακών χημικών όπλων στη Μεσόγειο
Το απόθεμα των συριακών χημικών όπλων που είχε παραδοθεί από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ «εξουδετερώθηκε» στο κατάστρωμα του αμερικανικού πολεμικού πλοίου USS Cape Ray στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Το χημικό οπλοστάσιο είχε μεταφερθεί στο πλοίο μετά τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου του 2013 με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας και η καταστροφή τους με υδρόλυση ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου.
-------------------------------------------------------------------------------
Αστρος: Το θύμα ξυλοκοπούσε συστηματικά τους γονείς του
Ο 39χρονος υπάλληλος ντιλίβερι που δολοφονήθηκε ανήμερα την 15η Αυγούστου από τον ηλικίας 75 ετών πατέρα του φέρεται να ξυλοκοπούσε συστηματικά τους ηλικιωμένους γονείς του κάθε φορά που τους επισκεπτόταν στο σπίτι τους, στο Αστρος Αρκαδίας. Το περασμένο Πάσχα μάλιστα και συγκεκριμένα το Μ. Σάββατο, ο 39χρονος φέρεται να είχε δέσει τους γονείς του στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους και να είχε βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του τη στιγμή που χειροδικούσε εναντίον τους. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 75χρονου πατέρα και δράστη της δολοφονίας, κ. Αντώνη Μίγα, ο 39χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και την τελευταία δεκαετία βιαιοπραγούσε συστηματικά εναντίον των γονιών του. Ο κ. Μίγας δήλωσε στην «Κ» ότι θα ζητήσει να γίνει έρευνα ώστε να βρεθεί το επίμαχο βίντεο με τη σκηνή του βασανισμού του ζεύγους των ηλικιωμένων από τον γιο τους.
Πάντως, πληροφορίες από την αστυνομία αποδίδουν την τραγωδία σε κληρονομικές διαφορές, καθώς ο 39χρονος απαιτούσε να είναι ο μόνος κληρονόμος της πατρικής του κατοικίας στο Αστρος. Χθες, τρεις από τους πέντε συλληφθέντες για τον φόνο του 39χρονου μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Ειδικότερα, ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 53χρονος θείος και η 70χρονη θεία του θύματος, ενώ ελεύθερος με εγγύηση 3.000 ευρώ αφέθηκε ο 71 ετών αδελφός του δράστη. Ο 53χρονος αρνήθηκε την ανάμειξή του στην υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι τη στιγμή της δολοφονίας βρισκόταν με την οικογένειά του στο εξοχικό του στα Βέρβενα Αρκαδίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 53χρονος παρέλαβε τον δράστη και τον αδελφό του από το σημείο όπου είχαν εγκαταλείψει και πυρπολήσει το Ι.Χ. με το πτώμα του 39χρονου προκειμένου να τους μεταφέρει πίσω στο σπίτι. Ο συνήγορός του κ. Παναγιώτης Τυροβολάς δήλωσε στην «Καθημερινη» ότι «τον 53χρονο ενέπλεξε στην υπόθεση ο 71 ετών αδελφός του δράστη, ο οποίος όμως ζει εδώ και 47 χρόνια στην Αυστραλία, μιλάει “σπαστά” Ελληνικά και υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι η κατάθεσή του στην ΕΛ.ΑΣ. δόθηκε υπό την ασφυκτική πίεση των αστυνομικών της Ασφάλειας Τρίπολης». Ο 75χρονος πατέρας και δράστης της δολοφονίας και η 67 ετών σύζυγός του αναμένεται να απολογηθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή. Ο πατέρας φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του, ενώ η μητέρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Ο συνήγορός τους κ. Μίγας δήλωσε στην «Κ» ότι ο 39χρονος είχε τρεις αδελφές με τις οποίες είχε διακόψει κάθε επικοινωνία για περισσότερα από 10 χρόνια, καθώς και ότι το τελευταίο διάστημα εκτόξευε απειλές κατά των ανιψιών του. Το θύμα είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του στη γυμναστική ακαδημία και εργαζόταν ως ντιλίβερι σε κατάστημα στο Περιστέρι. Οι γονείς του είναι συνταξιούχοι και στο παρελθόν είχαν εργαστεί σε βιοτεχνία υφασμάτων.
------------------------------------------------------------------------------
Για κλείσιμο της ημέρας, διάλεξα ν' ανεβάσω ορισμένα ντοκουμέντα, προϊόντα "απαλλοτρίωσης" από Ρώσους και Ανατολικο-Ουκρανούς χάκερ, που πιστοποιούν τις... "τεράστιες επιτυχίες" του "επίσημου" ναζιστικού στρατού στο θέατρο της σύγκρουσης στη ΝΑ Ουκρανία... Από τις μερικές δεκάδες ηλεκτρονικών αρχείων που έπεσαν στα χέρια μου διάλεξα τα παρακάτω, τα οποία κατά σειράν περιγράφουν: - Την καταστροφή μιας κινούμενης μονάδας πυροβόλου όπλου και τον θάνατο και των 7 μελών του πληρώματός του (1 σελίδα), - Την "απαλλοτρίωση" στρατιωτικού εξοπλισμού του "επίσημου" ναζιστικού στρατού από τους μαχητές του "Λαϊκού Στρατού" μόνο μέσα σε μία βδομάδα (29/07 έως 05/08). Ο εξοπλισμός αφορά τόσο σε άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού, όσο και σε πυροβόλα όπλα, όλμους και μετακινούμενα πυραυλικά συστήματα (2 σελίδες), - Τη μαζική λιποταξία σχεδόν 150 Ουκρανών στρατιωτών που ανήκαν σε διάφορους λόχους ενός και μόνο μηχανοκίνητου τάγματος των ναζιστων!!! Από τα 153 ονόματα του καταλόγου φαίνεται πως επέστρεψαν στις θέσεις τους μόνον οι 4 (έχουν υπογράψει στην εν λόγω λίστα)!!! (3 σελίδες). Τα έγγραφα που παρουσιάζω είναι στην ουκρανική γλώσσα, κάτι που δυσκολεύει τους περισσότερους στην κατανόηση του περιεχομένου, ωστόσο ένας έλεγχος των λεγομένων μου απ' οποιονδήποτε επιθυμεί να το ψάξει λίγο παραπάνω, θα τον πείσει περί του αληθούς του πράγματος... Ευχαριστώ τα μέγιστα την καλή διαδικτυακή φίλη που μου έδωσε τη δυνατότητα να τα "αλιεύσω" από το Διαδίκτυο και να σας τα παρουσιάσω. Καλή ξεκούραση σε όλες και όλους, πλην βεβαίως των γνωστών καθαρμάτων...
---------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΕΛ: «Οχι» σε συνεργασία με τη ΝΔ
Εμμέσως πλην όμως σαφώς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απέρριψαν την πιθανότητα συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατίας (υπέρ μιας ευρύτερης παράταξης που θα συμπεριλαμβάνει τον ΛΑΟΣ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες είχε ταχθεί με δηλώσεις του ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης). «Η κατάντια της Νέας Δημοκρατίας είναι να απευθύνουν προσκλήσεις στα άκρα, που ο Κώστας Καραμανλής είχε αποκλείσει σε όλη τη διάρκεια της θητείας του με τη φράση “δεν συνομιλώ με τα άκρα”» τόνισαν συγκεκριμένα, σε σχετική τους ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
-----------------------------------------------------------------------------
Η ομάδα ΔΕΛΤΑ έσπασε το χέρι νεολαίου του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια
Επιτέθηκαν και σε νεαρό από τον χώρο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της, καταγγέλει την άγρια και αναίτια επίθεση που δέχτηκε μέλος της, την Παρασκευή 15 Αυγούστου στα Εξάρχεια. Ο νέος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο έχοντας σπάσει το χέρι του από αστυνομικό γκλόπ. Επίθεση δέχτηκε και ο φίλος του από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καθόντουσταν μαζί σε καφέ .
Όπως αναφέρει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο 18χρονος: “Είδα τον αστυνομικό να με φτάνει στο ένα μέτρο και άκουσα τον ήχο του κλομπ όπως σηκώνεται στον αέρα. Έβαλα το χέρι μου για να προστατέψω το κεφάλι μου. Το πέτυχε, ένιωσα το χτύπημα, αλλά λόγω της αδρεναλίνης δεν ένιωσα πόνο εκείνη τη στιγμή. Τον πόνο τον ένιωσα λίγο μετά, όταν το χέρι μου άρχισε να πρήζεται" Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΦ.ΣΥΝ. οι νέοι οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς στο τμήμα Εξαρχείων όπου έγινε απλώς εξακρίβση στοιχείων και αφέθηκαν ελεύθεροι. Δεν τους άφησαν να τηλεφωνήσουν σε δικηγόρο, συνεπείς στην πρακτική της αστυνομίας που, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και διεθνών οργανισμών, θεωρούν ότι οι προσαγωγές δεν συνιστούν στέρηση της ελευθερίας και δεν διέπονται από τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου για τη σύλληψη. Το χέρι του δεκαοκτάχρονου είχε πρηστεί (στο τμήμα δεν μπόρεσαν να του προσφέρουν στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες) και κατέφυγε στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού. Ιατροδικαστής δεν υπήρχε λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου (!), όπως δεν υπήρχε και αρκετός γύψος για το σπασμένο χέρι. Του τοποθέτησαν γύψο σ’ένα σημείο και νάρθηκα σε άλλο. Τώρα ο δεκαοκτάχρονος ελπίζει να μην κουνηθεί το κόκκαλο και να αποφύγει το χειρουργείο.
Ανακοίνωση για το περιστατικό έβγαλε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Αυγούστου στα Εξάρχεια, δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν αναίτια και προσήγαγαν ένα μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και έναν φίλο του από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣYΑ. Το μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε άγρια επίθεση και για να προστατέψει το πρόσωπό του οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με σπασμένο χέρι. Όλα ξεκίνησαν όταν δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν χωρίς κανένα λόγο στην πλατεία Εξαρχείων, βρίζοντας και κυνηγώντας τον κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί. Αφού εκκένωσαν την πλατεία βίαια, απομακρύνθηκαν προς στιγμήν κι επέστρεψαν στον χώρο, στρεφόμενοι αυτή τη φορά προς τον κόσμο που βρισκόταν στην αρχή της οδού Τσαμαδού όπου κι επιτέθηκαν με γκλομπ, ύβρεις και απειλές. Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουμε τη βίαιη επίθεση της αστυνομίας, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική εμπέδωσης του δόγματος «νόμος και τάξη» που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση. Καταγγέλουμε επίσης και την «ειδική μεταχείριση» που δέχονται τα Εξάρχεια από τις δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν επιβάλει ένα κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας. Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι πλατείες μας σε πεδίο καταστολής. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στους ελεύθερους δημόσιους χώρους.»
--------------------------------------------------------------------------------
Έκρυθμη η κατάσταση στο Φέργκιουσον: Ακόμη ένας νεκρός από πυρά αστυνομικού
Ακόμη ένας νεκρός από πυρά αστυνομικού, έξι χιλιόμετρα από το σημείο όπου το προηγούμενο Σάββατο σκοτώθηκε ο 18χρονος αφροαμερικανός Μάικλ Μπράουν.
Αύγουστος 19 2014 22:46
Νεκρός από πυρά αστυνομικού έπεσε ένας άνδρας στην περιοχή του Φέργκιουσον, στο Μιζούρι, περίπου 6 χιλιόμετρα από το σημείο όπου το προηγούμενο Σάββατο σκοτώθηκε ο 18χρονος αφροαμερικανός Μάικλ Μπράουν, χτυπημένος από τις σφαίρες ενός λευκού αστυνομικού. Το τελευταίο θύμα όπως ψευδολογι η μπατσαρια ήταν οπλισμένο με μαχαίρι και φερόταν «αλλοπρόσαλλα», όπως δήλωσε μέσω Twitter ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Σεϊντ Λιούις. Και φυσικα το όλο περιστατικό συνδέεται με τις πολύκροτες ταραχές που συγκλονίζουν κατά τις τελευταίες ημέρες το Φέργκιουσον. Στην περιοχή υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ γρήγορα συγκεντρώθηκε πλήθος άνω των 100 ατόμων.
------------------------------------------------------------------------
Οι Παλαιστίνιοι ζητάνε από παλιά από τους ισραηλινούς, να έχουν δικό τους λιμάνι και αεροδρόμιο στη Γάζα. Έτσι που να μην έχουν ανάγκη τους Αιγύπτιους, που είναι πιόνια των ισραηλινών, και εκτελούν τις εντολές τους για αποκλεισμό της Γάζας. Οι ισραηλινοί δεν δώσανε καμιά ανεξαρτησία στη Γάζα. Απλώς φτιάξανε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, μια τεράστια φυλακή, όπου 1.800.000 άνθρωποι ζουν σε τετραγωνικά χιλιόμετρα ίδια με το ελληνικό νησί της Νάξου. Δεν έχουν δουλειές, δεν τους αφήνουν να ψαρέψουν έξω από 4 χιλιόμετρα, και στην ουσία ζουν με τα επιδόματα προνοίας του ΟΗΕ. Και κάθε δύο χρόνια οι ισραηλινοί τους βομβαρδίζουν, για να τους κλέψουν και αυτά τα επιδόματα μετά τον βομβαρδισμό, για να τους "ξαναχτίσουν" οι ισραηλινές εταιρείες αυτά που βομβάρδισε το ισραηλινό κράτος. Και έτσι κονομάνε οι κλέφτες ισραηλινοί...
--------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανία: Οι κάτοικοι του Ντονέτσκ τρέπονται σε φυγή
Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014, 22:38
Σε άτακτη φυγή τράπηκαν πολλοί κάτοικοι του Ντονέτσκ από μια περιοχή κοντά στο αρχηγείο των αντιφασιστών ανταρτών, έπειτα από έναν βομβαρδισμό του ναζιστικού πυροβολικού νωρίτερα, ενώ αυτοκίνητα με ενόπλους ναζιστες δουλους των δυτικων αποικιοκρατων κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στους δρόμους της περιοχής. Τα αυτοκίνητα με ενόπλους αληταραδες παραβίαζαν φωτεινούς σηματοδότες, ενώ καταστηματάρχες έσπευδαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους εσπευσμένα μετά το βομβαρδισμό του ναζιστικού πυροβολικού, για πρώτη φορά στο προπύργιο αυτό των αντιφασιστών, σύμφωνα με ανταποκριτές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Στο κέντρο της πόλης αυτής ξέσπασε το απόγευμα μια μάχη ανάμεσα σε αντιφασιστες αντάρτες και μια ομάδα παρακρατικων ναζιστων. Δεν υπήρχαν ενδείξεις περί παρουσίας του ναζιστικού στρατού στην πόλη.
Απαγορεύθηκε η μετάδοση του σήματος ρωσικών τηλεοπτικών σταθμών Οι αρχές της ναζιστικης κλικας του Κιεβου απαγόρευσαν σήμερα την αναμετάδοση στη χώρα του σήματος 14 τηλεοπτικών σταθμών της Ρωσίας, περιλαμβανομένων των Russia Today και Life News, κατηγορώντας αυτά τα μέσα ενημέρωσης ότι διασπείρουν «πολεμική προπαγάνδα», όπως έκανε γνωστό ο Αντόν Γκερασένκο, ένα στέλεχος του ναζιστικού «υπουργείου Εσωτερικών». Τα δεκατέσσερα ρωσικά δημόσια και ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια απαγορεύθηκε μέχρι νεωτέρας να εκπέμπουν στη χώρα, ανέφερε ο Γκερασένκο σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Νεκροί στα συντρίμμια της αυτοκινητοπομπής Οι ναζιστικές αρχές παράλληλα έχουν περισυλλέξει 17 σορούς θυμάτων από τα συντρίμμια της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε εσωτερικά εκτοπισμένους αμάχους και επλήγη από τους ναζι με ρουκέτες και όλμους τη Δευτέρα, σύμφωνα με έναν επικαιροποιημένο απολογισμό τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα απόψε ένας εκπρόσωπος των ναζιστικών ενόπλων δυνάμεων. Οι έξι από τους εκτοπισμένους αμάχους που επέβαιναν στα λεωφορεία της αυτοκινητοπομπής και τραυματίστηκαν στον ναζιστικο βομβαρδισμό έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία. Εξ αυτών οι τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του «Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας» της ναζιστικης κλικας του Κιεβου, ο Αντρίι Λισένκο.
Ζημιά στην παραγωγή σιτηρών Ο ναζιστης «πρωθυπουργός» Αρσένι Γιατσενιούκ είπε σήμερα ότι εξαιτίας των μαχών, θα χαθεί περίπου το 15% της συγκομιδής σιτηρών στο Ντονμπάς (σ.σ. και όχι το 15% της συνολικής παραγωγής της χώρας, όπως είχαν μεταδώσει νωρίτερα το Interfax και το Ρόιτερς εκ παραδρομής). Η Ουκρανια αναμενόταν να βρεθεί στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές σιτηρών την περίοδο 2014-’15, αντιμετωπίζει προβλήματα στη συγκομιδή φέτος εξαιτίας του ναζιστικου αποικιοκρατικου πραξικοπηματος και του πολεμου που κανουν οι ναζι με εντολες των δυτικων αποικιοκρατων στο ανατολικό τμήμα της χώρας το οποιο αντιστεκεται στο φασισμο που προσπαθουν να επιβαλλουν στην Ουκρανια οι δυτικοι αποικιοκρατες. Ένας εκπρόσωπος του ναζιστη «πρωθυπουργού» Γιατσενιούκ, ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε πως ο Γιατσενιούκ αναφερόταν «στο 15% της συγκομιδής στις περιοχές όπου βρίσκονται σε εξέλιξη συγκρούσεις» και όχι στο σύνολο της ουκρανικής επικράτειας. Το υπουργείο Γεωργίας της Ουκρανίας ανέμενε μια συγκομιδή που θα ξεπερνούσε το ιστορικό ρεκόρ των 63 εκατ. τόνων του 2013 γα φέτος. Αναλυτές και ειδικοί του κλάδου εκτιμούν τώρα πως η συνολική συγκομιδή πιθανόν θα φθάσει τα 60 εκατ. τόνους. Πέρυσι στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ είχε φθάσει τα 2,2 και το 1,3 εκατ. τόνους σιτηρών αντίστοιχα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Αυτό σημαίνει πως το 15% της συγκομιδής τους φθάνει τους 500.000 τόνους, βάσει υπολογισμών του Ρόιτερς. Η εκτίμηση αυτή συνάδει με εκείνη που είχε κάνει τον Ιούλιο ο υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας Ιγκόρ Σβάικα. Μέχρι στιγμής εντός του 2014 στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ η παραγωγή έχει ανέλθει 2 εκατ. τόνους και 900.000 τόνους αντιστοίχως, σύμφωνα με το ναζιστικο «υπουργείο Γεωργίας». Ωστόσο «ένα ορισμένο ποσοστό των χωραφιών σε αυτές τις περιοχές συνεχίζει να είναι πολύ επικίνδυνο για να γίνει η συγκομιδή», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του το «υπουργείο». Στην Κριμαία, την χερσόνησο που επανενωθηκε με την Ρωσία και γλυτωσε από τους ναζι του Κιεβου, τον Μάρτιο, η σοδειά ήταν περίπου 1,2 εκατ. τόνοι φέτος, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας.
-----------------------------------------------------------------------------
Χαμάς: «Οι ελπίδες για μια διαρκή εκεχειρία εξανεμίζονται»
Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014, 21:40
Οι ελπίδες να επιτευχθεί μια διαρκής κατάπαυση του πυρός στη Γάζα στις έμμεσες διαπραγματεύσεις του Καΐρου ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και το Ισραήλ «εξανεμίζονται», έκρινε σήμερα ένας εκπρόσωπος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς που συμμετέχει στην αποστολή των διαπραγματευτών στην Αίγυπτο. «Δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, οι ελπίδες να επιτευχθεί μία συμφωνία εξανεμίζονται και εμείς επιρρίπτουμε την πλήρη ευθύνη για αυτήν την κατάσταση στους σιωνιστές κατακτητές» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Έζατ αλ Ρισκ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας. «Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία παρουσίασε την τελική της απάντηση στην πρόταση (της διαρκούς κατάπαυσης του πυρός) που έκαναν οι Αιγύπτιοι. Οι Αιγύπτιοι τη διαβίβασαν στους εκπροσώπους του εχθρού, που έχει φύγει (από το Κάιρο) με τη δικαιολογία ότι πρέπει να την παρουσιάσουν στην κυβέρνησή τους» συνέχισε ο Ρισκ.
------------------------------------------------------------------------------
Η θυγατέρα του αρχιεράρχη της αποσταCiaς... μας θεωρεί πολύ μεγάλους μαλάκες;
Τον Οκτώβρη του 2013 ήταν στην γραμμή Σαμρά-Βενιζέλου, υπέρ της απέλασης της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα... και σήμερα την έπιασε ο πόνος για τους χριστιανούς στη Συρία! Ρε δεν γαμιέσαι γερμανοτσογλάνι του Χριστοφοράκου! Να τι έλεγε το δικό της Δελτίο Τύπου, τον Οκτώβρη του 2013: Η βουλευτής της Ν.Δ. και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε σήμερα για το ζήτημα της Συρίας, εκπροσωπώντας το... Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα... «Πιστεύουμε ότι η αποφασιστικότητα που έδειξε η διεθνής κοινότητα ανάγκασε την κυβέρνηση Άσαντ να βάλει το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή επιτήρηση και να καταστρέψει τα χημικά της όπλα. Όμωςείναι επιτακτικό να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στον Άσαντ»
------------------------------------------------------------------------------
Στην Τουρκία, εκεί που η Cia με την Μοσάντ εκπαιδεύουν τους τρομοκράτες μισθοφόρους του Isis για να μπουν στη Συρία και το Ιράκ... λειτουργούν και καταστήματα με σουβενίρ των τρομοκρατών!
-----------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΙΡΑΚ!
--------------------------------------------------------------------------------
Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την... ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε..”.
Privatizem a puta que vos pariu Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)
----------------------------------------------------------------------------
Η επιστολή του Henk Zanoli με την οποία επέστρεψε το μετάλλιο της τιμής των «Δικαίων Μεταξύ των Εθνών» που του απέδωσε το σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς..
Πρέσβης Haim Davon Πρεσβεία του Ισραήλ Buitenhof 47 2513 AH Χάγη Χάγη, 11 Αυγούστου 2014 Θέμα: Επιστροφή μεταλλίου τιμής
Εξοχότατε, Με μεγάλη μου λύπη επιστρέφω με την παρούσα επιστολή το μετάλλιο που έλαβα ως δείγμα τιμής και εκτίμησης από το Κράτος του Ισραήλ για τις προσπάθειες και τους κινδύνους που αντιμετωπίσαμε εγώ και η μητέρα μου και η οικογένειά της σώζοντας τη ζωή ενός Εβραίου αγοριού κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ολλανδία. Η μητέρα μου και η... πυρηνική της οικογένεια έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους πολεμώντας ενάντια στη γερμανική κατοχή. Η μητέρα μου έχασε τον άντρα της, ο οποίος απελάθηκε στο Νταχάου ήδη από το 1941 λόγω της δημόσιας και ειλικρινούς εναντίωσής του στη γερμανική κατοχή. Έχασε τελικά τη ζωή του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μάουτχαουζεν. Η αδελφή μου έχασε το σύζυγό της, ο οποίος εκτελέστηκε στους αμμόλοφους της Χάγης για τη συμμετοχή του στην αντίσταση. Επιπλέον, ο αδελφός μου έχασε την Εβραία αρραβωνιαστικιά του, η οποία απελάθηκε και δεν επέστρεψε ποτέ. Η ακλόνητη και ηρωική μητέρα μου ωστόσο συνέχισε τον αγώνα, μεταξύ άλλων, φιλοξενώντας ένα 11χρονο Εβραίο αγόρι στο σπίτι της, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δική της ζωή, όσο και εκείνη των παιδιών της. Το παιδί επέζησε του πολέμου υπό τη σκέπη της μητέρας μου και τελικά μετακόμισε στο Ισραήλ. Με ένα τέτοιο παρελθόν, είναι εξαιρετικά σοκαριστικό και τραγικό ότι σήμερα, τέσσερις γενιές μετά, η οικογένειά μας έρχεται και πάλι αντιμέτωπη με τη δολοφονία συγγενών μας στη Γάζα. Δολοφονία που διαπράχθηκε από το Κράτος του Ισραήλ. Τα δις δισέγγονα της μητέρας μου έχασαν τη γιαγιά τους, τρεις θείους, μία θεία και έναν εξάδελφο από τα χέρια του ισραηλινού στρατού. Το οικογενειακό τους διαμέρισμα στον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιτζ στη Γάζα βομβαρδίστηκε στις 20 Ιουλίου από ένα ισραηλινό F16, μετατρέποντας το τετραώροφο κτίριο σε συντρίμμια αφήνοντας νεκρά στο εσωτερικό του όλα τα μέλη της οικογένειας. Καταλαβαίνω ότι με τον επαγγελματικό σας ρόλο, στον οποίο και σας απευθύνομαι εδώ, ενδέχεται να μην μπορείτε να εκφράσετε κατανόηση για την απόφασή μου. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι τόσο σε προσωπικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο, κατανοείτε βαθιά το γεγονός ότι για μένα το να κρατήσω το μετάλλιο τιμής που μου χορήγησε το Κράτος του Ισραήλ, υπό αυτές τις συνθήκες, θα συνιστά προσβολή τόσο στη μνήμη της θαρραλέας μητέρας μου που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της και τη ζωή των παιδιών της πολεμώντας ενάντια στην καταπίεση και υπέρ της διατήρησης της ανθρώπινης ζωής, όσο και στα μέλη της οικογένειάς μου, τέσσερις γενιές μετά, που έχασαν έξι συγγενείς τους στη Γάζα από τα χέρια του Κράτους του Ισραήλ. Σε μια γενικότερη σημείωση το ακόλουθο. Μετά τη φρίκη του ολοκαυτώματος, η οικογένειά μου υποστήριξε σθεναρά τον Εβραϊκό λαό και αναφορικά με την προσδοκία του να οικοδομήσει μία εθνική πατρίδα. Στο πέρασμα πάνω από έξι δεκαετιών ωστόσο, συνειδητοποίησα σταδιακά ότι το Σιωνιστικό σχέδιο είχε από την έναρξή του ένα ρατσιστικό στοιχείο στην προσδοκία του να οικοδομήσει ένα κράτος αποκλειστικά για Εβραίους. Ως συνέπεια αυτού, διαπράχθηκε εθνοκάθαρση κατά τη διάρκεια της εγκαθίδρυσης του κράτους σας και το κράτος σας εξακολουθεί να καταπιέζει τον παλαιστινιακό λαό στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα που ζει υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967. Οι ενέργειες του κράτους σας στη Γάζα αυτές τις μέρες έχουν ήδη οδηγήσει σε σοβαρές κατηγορίες για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Ως απόμαχος δικηγόρος, δεν θα με εξέπληττε αν αυτές οι κατηγορίες οδηγούσαν σε πιθανές καταδίκες, αν μπορέσει να βρει το δρόμο της η αληθινή και μη πολιτικοποιημένη δικαιοσύνη. Αυτό που συνέβη στους συγγενείς μας στη Γάζα αναμφίβολα θα τεθεί επίσης στο τραπέζι αν έρθει αυτή η στιγμή. Ο μόνος τρόπος εξόδου του Εβραϊκού λαού από αυτό το τέλμα είναι να παράσχουν σε όλους όσοι ζουν υπό τον έλεγχο του Κράτους του Ισραήλ τα ίδια πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα και ευκαιρίες. Αν και αυτό θα οδηγήσει σε ένα κράτος όχι πλέον αποκλειστικά εβραϊκό, θα είναι ένα κράτος με ένα επίπεδο δικαιοσύνης στη βάση της οποίας θα μπορούσα να αποδεχτώ τον τίτλο των «Δικαίων μεταξύ των Εθνών» [‘Righteous among the Nations’], τον οποίο αποδώσατε στη μητέρα μου και σ’ εμένα μαζί με το μετάλλιο. Σήμερα είμαι ένας άντρας 91 ετών, ο οποίος δεν περιμένει ριζικές αλλαγές αναφορικά με τη σημερινή θλιβερή πραγματικότητα μέσα στην υπόλοιπη, πιθανότατα, σύντομη ζωή μου. Αν το κράτος σας ήταν πρόθυμο και ικανό να μετασχηματιστεί στο πλαίσιο που αναφέρθηκε παραπάνω και εξακολουθεί τότε που θα συμβεί αυτό να υπάρχει η πρόθεση να αποδώσετε ένα φόρο τιμής στην οικογένειά μου για τις ενέργειες της μητέρας μου κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, τότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μ’ εμένα ή με τους απογόνους μου.
Με εκτίμηση, H.A. Zanoli
-------------------------------------------------------------------------------
Μποϋκοτάζ στην Ισραηλινή φαρμακευτική εταιρεία Teva από Βρεττανούς φαρμακοποιούς για τον πόλεμο στη Γάζα... Οι Έλληνες φαρμακοποιοί; * Teva to be boycotted by UK pharmacists over Gaza conflict
Πρόκειται για την γνωστή στην χώρα μας εταιρία των σιωνιστών Teva, την εταιρία γενοσήμων που προώθησαν με τρέλα στην Ελλάδα οι Μόσιαλος, Λοβέρδος, Γεωργιάδης κι οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Έχουν κάποια «σχέση», την «γνωρίζουν» ή απλώς εκτίμησαν τα "προϊόντα" της;