Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Tριτη 12 Αυγουστου 2014


Επιστολή-διαμαρτυρία στην Κεφαλογιάννη από την σκηνοθέτη του «Mamma Mia» για το ξεπούλημα των αιγιαλών μας!
Την έντονη διαμαρτυρία της για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των αιγιαλών μας, αλλά και τον θαυμασμό της για τις ομορφιές της χώρας μας, που αποτελεί έναν «από τους τελευταίους παρθένους προορισμούς στον κόσμο», εξέφρασε η σκηνοθέτις της ταινίας «Mamma Mia», Phyllida Lloyd, με επιστολή της προς την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Βλέπετε… ο ραγιαδισμός της ελληνικής κυβέρνησης και η φήμη της καταφέρνουν να ταξιδέψουν πιο γρήγορα και από το φως του ήλιου σε όλο τον κόσμο και να προκαλέσουν ακόμα και στο εξωτερικό εύλογες απορίες …ακόμα και οργή!
Διαβάστε της επιστολή της Phyllida Lloyd που μιλάει σαν ελληνίδα και κάνει λόγο για αδιανόητη επιλογή, την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεπουλήσει τις ακτές μας: "Ως σκηνοθέτις του μιούζικαλ “Mamma Mia”, με πρωταγωνίστρια τη Μέριλ Στριπ, σας γράφω για να διαμαρτυρηθώ έντονα σχετικά με τις τελευταίες προτάσεις περί ιδιωτικοποίησης των ακτών σας. Έχετε δώσει σε εμάς και στο κινηματογραφικό κοινό παγκοσμίως το μεγαλύτερο δώρο: απαράμιλλης ομορφιάς νησιωτικά τοπία", αναφέρει στην αρχή της επιστολής της η Phyllida Lloyd. "Αδιανόητο να βγάλετε τις ακτές σας σε πλειστηριασμό" "Είναι αδιανόητο για όσους από εμάς συνδέθηκαν με την ταινία (και αισθανόμαστε περήφανοι που εξυμνήσαμε τα υπέροχα νησιά της Σκοπέλου και της Σκιάθου) ότι οι εκπληκτικής ομορφιάς ακτές σας θα μπορούσαν να “βγουν σε πλειστηριασμό” κατά αυτόν τον τρόπο", συνεχίζει και συμπληρώνει:"Όλος ο κόσμος βλέπει την Ελλάδα ως έναν από τους τελευταίους παρθένους προορισμούς -κάτι που για εσάς αποτελεί μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα-, σε συνδυασμό δε με τη μεγάλη αρχαιολογική σας ιστορία, εξασφαλίζει στον τόπο σας μια θέση ανάμεσα στους επίγειους παραδείσους". "Γι' αυτό επιλέξαμε την Ελλάδα" Η κ. Lloyd τονίζει επίσης: "Κινηματογραφήσαμε στην Ελλάδα επειδή προσφέρει αυτή την ομορφιά, ποτέ ωστόσο δεν σκεφτήκαμε τις ακτές αυτές γεμάτες με ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις. Από τη στιγμή που ξεπεραστεί αυτή η γραμμή δεν υπάρχει επιστροφή, όπως έχουν αποδείξει παραδείγματα φρικτών ακτογραμμών σε χώρες της Ευρώπης. Φυσικά όλοι αναγνωρίζουμε ότι η καταστροφική οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά την Ελλάδα. Εντούτοις, πιστεύω ακράδαντα ότι το να διακινδυνεύσετε την εμπορευματοποίηση αυτής της μοναδικής συνεισφοράς σας στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, θα αποφέρει βραχυπρόθεσμα κέρδη και μακροπρόθεσμη καταστροφή, τόσο για το μέλλον της χώρας σας όσο και για ολόκληρο τον κόσμο".
------------------------------------------------------------------------------
Ο Φ. ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ Λ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ»
Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Φιδέλ Κάστρουπέγραψε ένα διεθνές μανιφέστο για την «υπεράσπιση της Παλαιστίνης», το οποίο καλεί το Ισραήλ να σεβαστεί τις αποφάσεις του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και να αποσυρθεί από τη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως έγραψε το Σάββατο η επίσημη εφημερίδα «Granma». Ο Κάστρο, ο οποίος γίνεται 88 ετών την 13η Αυγούστου, προσέθεσε «την υπογραφή του σε αυτές μιας ομάδας διανοουμένων και πολιτικών ανδρών οι οποίοι έχουν εγκρίνει το μανιφέστο για την "υπεράσπιση της Παλαιστίνης"», έγραψε η «Granma». Ανάμεσα στα άλλα πρόσωπα τα οποία υπογράφουν αυτήν τη διακήρυξη, την οποία προωθεί το Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας (REDH), ένας συνασπισμός διαφόρων λατινοαμερικάνικων οργανώσεων, είναι ο πρόεδρος της Βολιβίας, ο Έβο Μοράλες, ο Αργεντινός καλλιτέχνης που έχει βραβευθεί με Νόμπελ Ειρήνης Αδόλφο Πέρες Εσκιβέλ, η Κουβανή χορεύτρια Αλίσια Αλόνσο και ακόμη ηΑμερικανίδα συγγραφέας Άλις Γουόκερ. Το μανιφέστο καλεί τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να ζητήσουν από το Ισραήλ να σεβαστεί την απόφαση του ΟΗΕ του 1967,η οποία το καλούσε να αποσυρθεί από τα εδάφη που κατέλαβε κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών. Οι πολιτικοί ηγέτες των κρατών της Λατινικής Αμερικής τις τελευταίες ημέρες καταδικάζουν έντονα τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας σχεδόν ομόφωνα τηνυποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους. Ο ίδιος ο Κάστρο κατηγόρησε το Ισραήλ ότι ασκεί μια «νέα μορφή φασισμού» με αυτήν την επιχείρηση σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τρίτη στην «Granma». Σε σκληρές επικρίσεις προχώρησαν επίσης η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Ο Ισημερινός, η Βραζιλία, το Περού, η Χιλή και το Σαλβαδόρ ανακάλεσαν τους πρέσβεις τους στο Ισραήλ για διαβουλεύσεις, ενώ η Βολιβία, όπου περίπου 4.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Παρασκευή για να καταγγείλουν την επιχείρηση, πρόσθεσε το Ισραήλ στον κατάλογο των «κρατών-τρομοκρατών» που καταρτίζει. Η μόνη κυβέρνηση που αποκλίνει ως τώρα είναι αυτή της Κολομβίας, όπου ο συντηρητικός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να αποσύρει τον πρέσβη της Μπογοτά από το Ισραήλ.
Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014
---------------------------------------------------------------------------
Τωρα ποιανού εφοριακού θα στάξει πρώτο το αίμα ;
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ποιου κράτους;), μερικοί δηλαδή καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι από όλους εμάς, αποφάσισαν πως οι υπάλληλοι της Εφορίας μπορούν να μπουκάρουν στα σπίτια των πολιτών όποτε θέλουν αν υπάρχει χρέος στην εφορία ή ένδειξη φοροδιαφυγής.
Μάλιστα! Χρέος; Τι χρέος; Αυτό που μας δημιούργησαν ενώ δεν είχαμε, με τους υπέρογκους φόρους;
Και τι σημαίνει πχ ενδείξεις φοροδιαφυγής; Διότι και μια άνεργη οικογένεια που ζει πχ ακόμη στο σπίτι της γιατί κάποιοι την τσοντάρουν κι έχει ας πούμε ένα αποκούμπι, θεωρητικά σε πρώτη φάση, υποψία φοροδιαφυγής θεμελιώνει. Κι αναρωτιέμαι, ποιανού εφοριακού θα στάξει το πρώτο αίμα; Το ξαναλέω και ας το λάβουν πολύ σοβαρά υπ’όψιν όσοι εφοριακοί τυχόν το διαβάσουν. Είναι άλλο να καταφθάνουν τα ραβασάκια και εντελώς διαφορετικό να μπουκάρει ο πάσα ένας στο σπίτι σου, στο άσυλό σου. Θα μπει λοιπόν ο εφοριακός στο σπίτι, θα εξευτελίσει το άσυλο και τους ενοίκους και θα αρχίσει να ψάχνει; Και τι θα κατάσχει; Πχ το σταυρό που χάρισε κάποτε η πεθερά στη νύφη και ήταν κειμήλιο ή το δαχτυλίδι της γιαγιάς από το Αϊβαλί; Ή μήπως την εικόνα του Αη Γιώργη που είναι 150 ετών; Ή θα πέσει πάνω στο φάκελο με τα πχ 5,6,7 10.000 ευρώ που είχε κάποτε μαζέψει η οικογένεια και κοιτά να την περάσει. Και θα τα κατάσχει; Θα διανοηθεί να απλώσει το χέρι του; Και μετά; Θα περιμένει να βγει όρθιος ή ξαπλωτός; Αρτιμελής ή λειψός; Ζωντανός ή νεκρός; Για βγείτε στην κοινωνία κύριοι και μιλήστε με απελπισμένους ή στριμωγμένους ανθρώπους να σας πουν τι θα κάνουν αν τολμήσει κανείς να διαβεί την πόρτα του σπιτιού τους. Διότι κάποια στιγμή κάποιου το μάτι θα γυρίσει ανάποδα (δε θέλει πολύ πλέον), κάποιος πάνω στη δίκαιη οργή του θα σεληνιαστεί και τότε θα απαντηθεί το ερώτημα του τίτλου για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου σε αυτή τη χώρα και όποιον πάρει ο Χάρος.
-----------------------------------------------------------------------------
Τι Είπε ρε τούτος ο ένστολος Συνδικαλισταρας?
Φωτόπουλος στον real: "..η ΕΛΑΣ ηταν ο .μηχανισμός είσπραξης των φόρων και των επιβαλλόμενων προστίμων του ΥΠΟΙΚ στους πολίτες που λόγω οικονομικής κρίσης αδυνατούσαν. Τωρα που η πολιτεία μας συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, αλλά και ο Χαρδουβελης που δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης , νομιμοποιουμαστε και εμείς να παρανομησουμε αφού η ίδια η πολιτεία παρανομει.. και να μην συλλαμβάνουμε τους οφειλέτες"
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ...ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥ . ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ Η ΕΛ.ΑΣ. ΕΙΧΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ Η ΕΛ.ΑΣ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ Ο ΚΟΤΖΑΜΠΆΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΆΡΜΟΖΕ ΤΟΝ ΑΝΟΜΟ ΝΟΜΟ... ΑΛΗΤΕΙΑ ..Ή ΜΠΑΤΣΟΝΟΟΤΡΟΠΙΑ?
------------------------------------------------------------------------------
Κεφαλογιάννης: «Στα 178 εκατ. ευρώ οι απώλειες για τις ελληνικές εξαγωγές» (στα 300 χάσαμε τον ΟΤΕ)
-----------------------------------------------------------------------------
Κάλεσμα Καμμένου για προάσπιση της ασυλίας της οικίας των πολιτών από την εφορία
Την προάσπιση της ασυλίας της οικίας κάθε πολίτη ζητά με δήλωση του ο Πάνος Καμμένος αναφορικά με τις κατ’ οίκον έρευνες της εφορίας. Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων:
«Οι Έλληνες βάσει του άρθρου 120 του Συντάγματος θα υπερασπιστούμε την ασυλία της οικίας κάθε πολίτη. Καλώ όλους τους πολίτες ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας σε κάθε συμπολίτη μας που θα δεχτεί επίθεση αντίθετη με το Σύνταγμα με κάθε μέσο. Η Χούντα δεν θα περάσει. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ».
-------------------------------------------------------------------------
Savoir Vivre To 16χρονο είχε 2 βδομάδες ν ανοίξει τον λογαριασμό του στο Τουίτερ και χθες βλέπει αυτό..................... Manos, Here's what's trending on Twitter this week. Israeli Emb Athens @IsraelinGreece Καλημέρα αγαπημένοι μας φίλοι, Καθώς η εκεχειρία με πρωτοβουλία της Αιγύπτου έληξε σήμερα στις 8πμ.,... fb.me/3cdG9Zdxe Αρχικά θέλησε ν απαντήσει με ρουκέτα,αλλά η απόσταση μέχρι Αθήνα είναι 215χλμ και θα την πλήρωναν οι Ακρατινοί(70χλμ).Μετά από ήρεμη συζήτηση αποφασίσαμε ν απαντήσουμε με τις φωτογραφίες των πιτσιρικάδων της Γάζας,που παίζουν κρυφτό δίπλα στις βόμβες που δεν έσκασαν!
ΣΧΟΛΙΟ.- ...διάβασέ το... ο ανθελληνισμός της Guardian (στην οποία δούλευε ο κος ντέιβιντ που διαθέτει πλήθος ελλήνων/ιδων φίλων) σ' όλο το μέγεθός του...
Σχολιο.- Υπάρχει μια κεντρική γραμμή που ταυτίζει όσους αντιδρούν με Αντισημίτες και Ακροδεξιούς.Κάποιοι Ελληνες Εβραίοι προσπαθούν να ταυτίσουν Αριστερά και Α/Α χώρο με Ακροδεξιούς. Αυτό που ανέβασα,απλά δείχνει μια μορφή πολέμου-προπαγάνδα που είναι παρούσα στα social media.Αν αυτό τρέχει στην Ελλάδα,σίγουρα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
ΣΧΟΛΙΟ.- ...αυτός που τα γράφει κι αυτός που τα φιλοξενεί στην σελίδα του face (πρώην εργαζόμενος στην guardian) δεν είναι ελληνοεβραίοι, ούτε αυτοί/τες που τον έχουν κάνει φίλο είναι ελληνοεβραίοι ! έχε υπ' όψη σου ότι η εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων - πριν χρόνια - όταν ο Σιμόν Πέρεζ επισκέφτηκε επίσημα την Ελλάδα, αρνήθηκε να δεχθεί την επίσκεψή του στην πόλη για να τους μιλήσει και αναγκάσθηκε να ματαιώσει την εκεί επίσκεψή του. Κι ως γνωστό ο Σιμόν Πέρεζ είναι ένας σχετικά μετριοπαθής. Οι πληροφορίες περί 69% των ελλήνων ως αντιεβραίων δεν προερχεται από ελληνοεβραίους αλλά είναι μιά προβοκάτσια της εφημερίδας που μαζί με τους τάιμς του Λονδίνου είχαν πρωτοστατήσει, δημοσιευοντας απόρρητες συζητήσεις, στην κινδυνολογία εναντιον της Ελλάδας, πριν λίγους μήνες !
Σχολιο.- ...κι όπως θα είδες ίσως, μιά εβραία αγγλίδα (η οποία αναφέρει ότι το 85% των αγγλοεβραίων έχουν ταχθεί κατά των ενεργειών του ισραήλ και διερωταται αν αυτο το 85% ειναι αντισημιτες) απαντά στην ανάρτηση του ντέιβιντ αλλά κανείς/α από τουε έλληνες φίλους/ες του !!!
Σχολιο.- ...να προσθέσω κάτι ακόμα που ξέχασα : ο Σιμόν Πέρεζ έχει μερικώς καταγωγή ελληνική
---------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: 280 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια ταξιδεύουν για Ουκρανία
Μια ρωσική αυτοκινητοπομπή 280 φορτηγών τα οποία μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια αναχώρησε σήμερα το πρωί για την Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass. «Συμφωνήθηκαν όλα με το Κιεβο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ραδιοσταθμό Business FM. Χθες, Δευτέρα, οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως οποιαδήποτε ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία χωρίς τη συναίνεση των ναζιστων δουλων τους του Κιέβου θα ήταν "απαράδεκτη" και θα συνιστούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου όπως το εννοουν οι αποικιοκρατες.
-------------------------------------------------------------------------------
«Γυμνά» θέλουν τα νησιά μας οι Τούρκοι!
Γιατί η Ελλάδα έχει στρατιωτικά φυλάκια σε ελληνικά ακριτικά νησιά του Αιγαίου, ζητάει να μάθει ο αντιπρόεδρος του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σεζγκίν Τανρίκουλου.
Την…. φοβερή ανακάλυψη έκανε ο τούρκος βουλευτής βλέποντας μία σειρά από φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων και δείχνουν τον αρχηγό του ελληνικού Στρατού να επιθεωρεί τα φυλάκια στα νησιά που κατά τον ίδιο θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία! «Αληθεύει ότι δημιουργήθηκαν στρατιωτικά φυλάκια στα νησιά όπως αναγγέλλουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις; Αν αυτό αληθεύει, τι έκανε η Τουρκία σχετικά; Για πόσο χρονικό πόσο διάστημα παραμένουν ελληνικές δυνάμεις τα δυο νησιά; Ποια είναι η κατάσταση σε ότι αφορά τα άλλα νησιά; Πόσα είναι τα νησιά τα οποία δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων;», είναι το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Τούρκου βουλευτή. Αν και δεν προσδιορίζει τα ονόματα των νησιών είναι προφανές ότι αναφέρεται στις φωτογραφίες από την πρόσφατη περιοδεία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου στα τέλη Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια αυτής οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Κωσταράκος επισκέφτηκαν στρατιωτικά φυλάκια και μονάδες στη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, τις Οινούσσες, την Παναγιά Οινουσών και το Αγαθονήσι. Τα στρατιωτικά φυλάκια στα δύο τελευταία ακριτικά νησιά, την Παναγιά και το Αγαθονήσι, είναι κατά πάσα πιθανότητα εκείνα που «ενόχλησαν» την τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση γιατί κατά τη γνώμη της τα κατέχει παράνομα η Ελλάδα!! Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του 2013 ο βουλευτής του ίδιου κόμματος Κάμερ Γκεντς είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα Βαταν αμφισβητώντας την κυριαρχία 16 συνολικά ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου. Οινούσσες, Φούρνοι, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Φιμενα, Άρκη, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και Κουφονήσι, Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, είχαν μπει τότε στο στόχαστρο του τούρκου βουλευτή!
-------------------------------------------------------------------------------
Ίχνος ντροπής: Οι Τούρκοι γιορτάζουν τον Αττίλα στον… αέρα
Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να γιορτάσουν τον Αττίλα 2 και ετοίμασαν αναπαράσταση της Ρίψεως των Τούρκων Αλεξιπτωτιστών δίνοντας ένα πανηγυρικό και εορταστικό χαρακτήρα στην επιχείρηση Αττίλας Ι&ΙΙ. Οι άκρως προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν, κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, αποτελούνταν από κορώνες και κραυγές ότι στην Κύπρο δεν κάναμε βήμα πίσω και δεν αποσύραμε ούτε ένα Στρατιώτη. Μπορεί οι Καταδρομείς της Κύπρου να αναφωνούν συνθήματα και να τους λοιδορούν κάποιοι βουλευτές της χώρας μας αλλά θα πρέπει όλοι να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τι είναι ικανοί οι Τούρκοι να κάνουν. Άλλωστε το έχουν αποδείξει πολλές φορές...
--------------------------------------------------------------------------------
Δεύτερη νύχτα ταραχών για τον Αφροαμερικανό στο Μισούρι
Συνεχίστηκαν για μία ακόμη ημέρα τα επεισόδια για τη δολοφονία αφροαμερικανού στο Μισούρι με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων, παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία που έκανε χθες, Δευτέρα, η μητέρα ενός έφηβου Αφροαμερικανού ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το σαββατοκύριακο από την αστυνομία. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Φέργκιουσον Τομ Τζάκσον δήλωσε πως οι αστυνομικοί επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στη διάλυση του πλήθους, το οποίο ήταν μικρότερο απ' ό,τι την προηγούμενη νύκτα, αλλά προβαίνουν επίσης σε συλλήψεις και ανέφεραν πως σε ορισμένες περιοχές δέχθηκαν πυρά. "Τώρα πυροβολούν εναντίον μας", δήλωσε ο Τζάκσον, προσθέτοντας πως αστυνομικοί από 10 ως 15 περιφέρειες βοηθούν το Φέργκιουσον. Ο Μάικλ Μπράουν, 18 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο Φέργκιουσον, ένα προάστιο του Σεντ Λούις στο οποίο ζουν κυρίως μαύροι, το απόγευμα του Σαββάτου, έπειτα από μια συμπλοκή με όπλο μέσα σ' ένα περιπολικό, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Το FBI άρχισε έρευνα γι' αυτή τη φυλετικά φορτισμένη υπόθεση. Η οικογένεια Μπράουν προσέλαβε τον Μπέντζαμιν Κραμπ, το δικηγόρο που είχε εκπροσωπήσει την οικογένεια του Τρέιβον Μάρτιν, του μαύρου έφηβου ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το 2012 από έναν εθελοντή φύλακα κοινότητας. Αστυνομικοί με ειδική εξάρτυση για την καταστολή ταραχών εκτόξευσαν δακρυγόνα για να διαλύσουν ένα πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων το οποίο είχε συγκεντρωθεί κοντά σ' ένα κτίριο που είχε πιάσει φωτιά στη διάρκεια των ταραχών τη νύκτα της Κυριακής. Οχήματα της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και αστυνομικές ενισχύσεις συγκεντρώθηκαν στην περιοχή όπου επικράτησαν σκηνές χάους. Ένας αστυνομικός με ειδική εξάρτυση στεκόταν πίσω από ένα περιπολικό αντιπαρατιθέμενος σε μια ομάδα νεαρών διαδηλωτών. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανακοίνωσαν πως έσπευσαν έπειτα από πληροφορίες ότι υπήρξαν τραυματισμοί από μαχαίρι και πυροβολισμό, όμως δεν επιβεβαίωσαν πως σημειώθηκαν τέτοια επεισόδια και το προσωπικό των πρώτων βοηθειών κλήθηκε αργότερα να αποσυρθεί. Ένας αυτόπτης μάρτυρας στην υπόθεση είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως ο Μπράουν, πριν σκοτωθεί από την αστυνομία, είχε σηκώσει ψηλά τα χέρια για να δείξει πως είναι άοπλος. "Είχε μόλις πάρει το απολυτήριο και θα πήγαινε στο κολέγιο", είπε η μητέρα του Μπράουν, η Λέσλι Μακσπάντεν, μιλώντας δακρυσμένη σε συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε πως η πρώτη μέρα της επιστροφής του πρωτότοκου γιου της στο σχολείο θα ήταν τη Δευτέρα. Το FBI άνοιξε ομοσπονδιακή έρευνα για την υπόθεση, συμπληρωματική προς την κύρια έρευνα που διεξάγεται από την αστυνομία της κομητείας του Σεντ Λούις, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν έγινε αμέσως σαφές από την αστυνομία γιατί ο Μπράουν βρισκόταν στο περιπολικό. Τουλάχιστον ένας πυροβολισμός ρίχθηκε στη διάρκεια της συμπλοκής και στη συνέχεια ο αστυνομικός πυροβόλησε και πάλι πριν εγκαταλείψει το αυτοκίνητο, δήλωσε η αστυνομία. Ο αστυνομικός, η ταυτότητα του οποίου δεν έγινε γνωστή, υπηρετεί εδώ και έξι χρόνια και έλαβε διοικητική άδεια, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η φυλή του αστυνομικού δεν αποκαλύφθηκε. Ο Ντόριαν Τζόνσον είπε στον τηλεοπτικό σταθμό KMOV πως ο ίδιος και ο Μπράουν περπατούσαν όταν ένας αστυνομικός τους σταμάτησε, έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε. Ο Τζόνσον είπε πως ο Μπράουν σήκωσε ψηλά τα χέρια και άρχισε να γονατίζει, όμως ο αστυνομικός συνέχισε να πυροβολεί. Ο Τζάκσον είπε πως υπάρχουν άφθονα υλικά στοιχεία και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων. "Πραγματικά πιστεύω πως μπορούμε να βρούμε την αλήθεια για το τι συνέβη εδώ", τόνισε. Οι διαδηλώσεις με αίτημα την απονομή δικαιοσύνης για τον Μπράουν έγιναν βίαιες τη νύκτα της Κυριακής. Πλήθη έσπασαν υαλοπίνακες αυτοκινήτων και καταστημάτων, έβαλαν φωτιά σ' ένα κτίριο και λεηλάτησαν καταστήματα. Τουλάχιστον 24 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές, 32 άνθρωποι συνελήφθησαν και δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν.
--------------------------------------------------------------------------------
«Το ΕΑΜ μας έσωσε από την πείνα», κυρά μου…
“Ο τίτλος του βιβλίου μού φαίνεται υπερβολικά αισιόδοξος. «Και βέβαια αλλάζει!». Κι όμως, πριν από λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κάλεσμα στο όνομα του ΕΑΜ, ξεχνώντας πόσο ιδρώσαμε για να αφήσουμε πίσω διχασμούς και αίμα”. Toαπόσπασμα που μόλις διαβάσατε το αλιεύσαμε από την «Εφημερίδα των Συντακτών» (9/8/2014) και αποτελεί μέρος ερώτησης που απευθύνεται προς τη συγγραφέα Αγγέλα Καστρινάκη από τη συντάκτρια της εφημερίδας Βένα Γεωργακοπούλου. Η απάντηση στην προκειμένη περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει. Το ΕΑΜ που χρησιμοποιείται ως πολιτική αναφορά και πολιτικό πρόταγμα από τον ΣΥΡΙΖΑ ως τους Ανεξάρτητους Ελληνες αποτελεί θέμα μιας άλλης συζήτησης. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, η επίκληση στο ΕΑΜ γίνεται ακριβώς λόγο του ενωτικού και παλλαϊκού του χαρακτήρα. Αλλά η σύνδεση του ΕΑΜ με «διχασμούς και αίμα» έτσι όπως διατυπώνεται από τη συντάκτρια στην καλή και έγκυρη «Εφημερίδα των Συντακτών», αφορά την ίδια την πραγματική ιστορία αυτού του τόπου και αυτού του λαού.
Δύο πράγματα μπορεί συμβαίνουν λοιπόν: - Πρώτον, κατά τα λεγόμενα της συντάκτριας, συνώνυμο του διχασμού είναι το ΕΑΜ. Και επειδή δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε ότι αυτή είναι η άποψή της, είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε το εξής: Το ΕΑΜ έδρασε και μεγαλούργησε ως παλλαϊκό, πατριωτικό και μαζικό κίνημα στα χρόνια της κατοχής και όχι κάποτε άλλοτε. Στην κατοχή, λοιπόν, ο αντίπαλος ήταν οι Γερμανοί ναζί, η ελληνική κυβέρνηση που συνεργαζόταν με τους Γερμανούς ναζί, οι Ελληνες γερμανοτσολιάδες, οι χίτες και οι ταγματασφαλίτες. Κι αφού, λοιπόν, το ΕΑΜ προκάλεσε διχασμό, τότε η μόνη επιλογή που είχε ώστε να μην διχάσει ήταν να συνεργαστεί με τους παραπάνω… Άλλη ενότητα δεν μπορούσε να υπάρξει… Αυτήν άραγε εννοεί; - Δεύτερον, ενδέχεται να υπάρχει σύγχυση μεταξύ του ιστορικού χρόνου στον οποίο συγκροτήθηκε και έδρασε το ΕΑΜ και του ιστορικού χρόνου κατά τον οποίο συνέβη ο Εμφύλιος. Κι επειδή τα πραγματικά γεγονότα είναι κουκιά μετρημένα – οι ερμηνείες των γεγονότων και η θέση που παίρνει κανείς είναι άλλο ζήτημα – αν λοιπόν αναφέρεται στον Εμφύλιο και μιλάει για το ΕΑΜ… θα πρέπει να γνωρίζει ότι από το ’44 και μετά οι αγωνιστές του ΕΑΜ, οι αριστεροί και οι κομμουνιστές κυνηγήθηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν. Αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση θα έπρεπε όλοι να ενωθούν για να μπορέσουν οι Αγγλοι, οι Αμερικάνοι και οι αντιδραστικές ελληνικές κυβερνήσεις να δολοφονούν ανενόχλητοι. Αυτήν την ενότητα άραγε εννοεί;
Κι επειδή τέτοιες απόψεις είναι οι πραγματικά συνυφασμένες με το διχασμό, τότε θα πρέπει κανείς να διαλέξει: είτε να διαβάσει την ιστορία και αφού τη διαβάσει να διαλέξει την πλευρά του λαού ή την πλευρά των δημίων του (τότε και τώρα) ή να παραμείνει άσχετος… Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει να θυμάται ότι τη στιγμή που η ολιγαρχία και η πολιτικοί της εκπρόσωποι συνθηκολογούσαν με τον κατακτητή, το ΕΑΜ συσπείρωνε τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και σ’ αυτόν τον αγώνα έδωσε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Επομένως, δεν θα έβλαπτε και λίγος σεβασμός στο αίμα αυτών των χιλιάδων.
-----------------------------------------------------------------------------
Οι "αιώνιοι" πολιτευτές που μας κοστίζουν χιλιάδες ζωές διαγράφουν τους "αιώνιους φοιτητές" που δεν κοστίζουν τίποτα.
------------------------------------------------------------------------------
"δεν έχει θέση, άι γαμήσου Διονύση!" Ο Διονύσης Σαββόπουλος, μετά τα αμύθητα ποσά για την τελετή 2004, τώρα στην Καλαμάτα. Εξισώνει ναζιστές με μπαχαλάκηδες. Διονύση,, πες "Τάσος":
--------------------------------------------------------------------------------
Ναζιστικό «μπλόκο» στη ρωσική βοήθεια
Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014, 13:52
Η ναζιστικη κλικα του Κιεβου διεμήνυσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει σε οποιαδήποτε ρωσική οχηματοπομπή η οποία μεταφέρει βοήθεια να εισέλθει στο έδαφος της χώρας εάν συνοδεύεται από τον ρωσικό στρατό ή από στελέχη του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων. Αναφερόμενος στη ρωσική οχηματοπομπή με βοήθεια που αναχώρησε σήμερα και κινείται προς την Ουκρανία, ένας σύμβουλος του ναζιστη «προέδρου» Πέτρο Ποροσένκο, ο Βαλερί Τσάλι, δήλωσε ότι «το φορτίο αυτό θα μεταφορτωθεί σε άλλα φορτηγά [στα σύνορα των δύο χωρών] από τον Ερυθρό Σταυρό». «Δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε συνοδό από το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας ή του ρωσικού στρατού» να εισέλθει στο έδαφος της Ουκρανίας, επέμεινε ο Τσάλι. «Όλα θα γίνουν υπό τον έλεγχο της ναζιστικής πλευράς», πρόσθεσε ο σύμβουλος του ναζιστη «προέδρου» μιλώντας σε δημοσιογράφους. Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε διαβεβαιώσει χθες το βράδυ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα οχήματα με τη ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια «δεν θα έχουν στρατιωτική συνοδεία». «Το ζήτημα του τόπου όπου θα αφιχθεί και [του τρόπου] της διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Ουκρανίας θα αποφασιστεί από κοινού με τους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού και της ναζιστικής πλευράς», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η ναζιστικη κλικα του Κιεβου δεν ελέγχει όλα τα φυλάκια στα σύνορά της με τη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς ορισμένα έχουν καταληφθεί από τους αντιφασιστες αντάρτες. Νωρίτερα ο πρώην «πρόεδρος» της Ουκρανίας και διαμεσολαβητής για τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Λεονίντ Κούτσμα είχε πει στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι τα ρωσικά οχήματα θα συνοδευτούν εντός του ουκρανικού εδάφους από εκπροσώπους του Οργανισμού. Το φορτίο που μεταφέρουν τα περίπου 280 ρωσικά φορτηγά θα παραδοθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην πόλη Λουγκάνσκ, είπε ο Κούτσμα, όπως θα συμβεί επίσης με τη βοήθεια από τις ΗΠΑ και τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Εξάλλου νωρίτερα σήμερα ο γνωστος αληταρας αποικιοκρατης υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς επανέλαβε την εκτίμηση ότι χωρίς τη συμφωνία της ΔΕΕΣ και της ναζιστικής κυβέρνησης, καμιά ρωσική οχηματοπομπή με βοήθεια δεν θα έπρεπε να μπει στη χώρα, καθώς όπως τόνισε αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει «μια προκάλυψη» από μέρους της Μόσχας για να επέμβει στρατιωτικά. Εάν οι όροι [της ΔΕΕΣ και του Κιέβου] δεν τηρούνται «δεν πρέπει να λάβει άδεια να περάσει» η οχηματοπομπή, δήλωσε ο αληταρας αποικιοκρατης σοσιαλρεφορμιστης σιωναζι Φαμπιούς στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί», επέμεινε.
--------------------------------------------------------------------------------
Θέλω να δω αν ΟΛΟΙ όσοι κλαίνε για τη Γάζα θα κάνουν την παραμικρή αναφορά για την Κύπρο μας. 40 χρόνια Αττίλας σαν μεθαύριο...
Σχολιο.- Και που έκλαψαν για τη Γάζα, τι έγινε; Σταμάτησε η επίθεση των σιωναζί; Η Κύπρος ήταν μιά φορά το 74. Η Γάζα είναι κάθε δύο χρόνια. Από την αρχή της γεννοκτονίας, οι πιο κυνικοί ήξεραν και την κατάληξη. Οι σιωναζί θα σταματήσουν πάλι όταν φτάσουν τους 2.000 δολοφονημένους, και αφού έχουν ξεθεμελιώσει όλη τη Γάζα, η οποία θα ξαναφτιαχτεί πάλι με χρήματα του ΟΗΕ, τα οποία θα πάρουν οι σιωναζί για να φτιάξουν αυτά που κατέστρεψαν!
----------------------------------------------------------------------------------
Ο Ισημερινός, η Βραζιλία, το Περού, η Χιλή και το Σαλβαδόρ ανακάλεσαν τους πρέσβεις τους στο Ισραήλ για διαβουλεύσεις, ενώ η Βολιβία, όπου περίπου 4.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Παρασκευή για να καταγγείλουν την επιχείρηση, πρόσθεσε το Ισραήλ στον κατάλογο των «κρατών-τρομοκρατών» που καταρτίζει
------------------------------------------------------------------------------------
Μέσα σε όλες τις βλακείες που ακούσαμε από τα ηλίθια εμετικά παπαγαλάκια των ΜΜΕ είναι και η άποψη ότι η υπόθεση με το εμπάργκο δεν χάθηκε οριστικά γιατί τα ελληνικά προϊόντα είναι ανώτερης ποιότητας από αυτά που θα τα αντικαταστήσουν. Δηλαδη ο Ρώσος που βλέπει τους φασίστες στην Ουκρανία να σφάζουν τους ομοεθνείς του με την υποστήριξη της ΕΕ, που βλέπει τη χώρα του να βρίσκεται σε μετωπική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ και τη δύση με την πιθανότητα ακόμα και ενός πολέμου... Αυτός ο Ρώσος μέσα σε όλα αυτά θα σκεφτεί ότι τα ελληνικά ροδάκινα είναι πιο νόστιμα από τα τουρκικά και ζητήσει να χαλαρώσει το εμπάργκο !!!
Ότι να 'ναι, ηλιθιότητες. Ας το πάρουν χαμπάρι: η ρωσική αγορά χάθηκε για πάντα και από εδώ και πέρα μόνο χειρότερα μπορούμε να περιμένουμε.
-------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Αντίσταση κοινοτήτων στο «Ισλαμικό Κράτος»
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Σαν το «πρώτο σημάδι τοπικής ένοπλης αντίστασης» στον τρόμο των καθυστερημενων αληταραδων ενόπλων ισλαμοφασιστων δουλων των δυτικων αποικιοκρατων του «Ισλαμικού Κράτους» στην ανατολική Συρία αντιμετώπισαν χτες διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα την ένοπλη πάλη ενόπλων από τρία χωριά της φυλής Σουεϊτάτ της επαρχίας Ντέιρ ελ Ζουρ. Ωστόσο, η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια αντίστασης από τους μαχητές της κοινότητας των Σουεϊτάτ δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς χτες φαίνεται πως αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να παραδώσουν τον έλεγχο των χωριών τους στους καθυστερημενους αληταραδες ισλαμοφασιστες μισθοφόρους του «Ισλαμικού Κράτους». Σύμφωνα με το Αποικιοκρατικο «συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που εδρεύει στο Λονδίνο, οι ισλαμοφασιστες μισθοφόροι του «Ισλαμικού Κράτους» με το που κατέλαβαν τα χωριά προχώρησαν στον αποκεφαλισμό τουλάχιστον δύο νεαρών... Στο μεταξύ, σάλο προκαλεί, ανάμεσα στις άλλες αποκαλύψεις για τις θηριωδίες των ισλαμοφασιστων μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους» σε Συρία και Ιράκ, όπως είναι οι σφαγές γυναικόπαιδων και οι ομαδικές εκτελέσεις αιχμαλώτων πολέμου, φωτογραφία, την οποία φέρεται ότι ανέβασε στο Twitter ο πλέον καταζητούμενος Αυστραλός τζιχαντιστής, Χαλίντ Σαρούφ, όπου απεικονίζεται ο επτάχρονος γιος του να κρατάει το κεφάλι ενός Σύρου στρατιώτη. Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Australian», ο Χαλίντ Σαρούφ ανέβασε τη φωτογραφία που απεικονίζει ένα αγόρι να κρατάει με τα δύο του χέρια ένα κεφάλι στην πόλη Ράκα της Βόρειας Συρίας. Η αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Σαρούφ τον περασμένο μήνα. Ο Σαρούφ, κάτοικος του Σίδνεϊ, θεωρείται ύποπτος ότι τον περασμένο χρόνο ταξίδεψε στη Συρία και εντάχθηκε στις τάξεις των καθυστερημενων αληταραδων ισλαμοφασιστων του «Ισλαμικού Κράτους» χρησιμοποιώντας το διαβατήριο του αδελφού του, ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική παρακολούθηση. Είναι ένας από τους δεκάδες Αυστραλούς που πιστεύεται ότι έχουν στρατολογηθεί από το «Ισλαμικό Κράτος» και πολεμούν ως ισλαμοφασιστες μισθοφόροι στη Συρία, στο Ιράκ και αλλού... Το ίδιο 24ωρο, η αστυνομία των Κοσσοβάρων Αλβανών ανακοίνωσε πως συνέλαβε 40 άνδρες ως υπόπτους ότι πολέμησαν στο πλευρό των ισλαμοφασιστων τζιχαντιστών μισθοφορων σε Συρία και Ιράκ, στο πλαίσιο επιχείρησης καταστολής με στόχο την αποτροπή στρατολόγησης νέων εθελοντών μισθοφόρων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών του Κοσσυφοπεδίου, στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες εκρηκτικών, όπλων και σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ένας 18χρονος από το ανατολικό Κόσσοβο σκοτώθηκε την περασμένη βδομάδα σε μάχες στη Συρία, αυξάνοντας σε 16 το συνολικό αριθμό των Αλβανών του Κοσσόβου που έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ και τη Συρία.
-------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Τις έντονες αποδοκιμασίες πολιτών δέχθηκε χτες ο αντιπρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόσα, στη διάρκεια κατάθεσής του σε ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών για τη διαλεύκανση της δολοφονίας 34 απεργών μεταλλωρύχων στο ορυχείο πλατίνας Μαρικάνα της εταιρείας «Λόνμιν» τον Αύγουστο του 2012 από την αστυνομία. Ο Ραμαφόσα, που τότε δεν κατείχε κυβερνητικό αξίωμα αλλά ήταν διευθυντικό στέλεχος στη «Λόνμιν», αρνήθηκε πως άσκησε έντονες πιέσεις στην αστυνομία για χτύπημα των απεργών, ισχυριζόμενος πως ζήτησε «να προστατευτούν ζωές και να συλληφθούν όσοι μεταλλωρύχοι διέπραξαν εγκλήματα»...