Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Παρασκευη 27 Μαρτιου 2015


Χανιά: Δολοφονική επίθεση στο γιατρό Δημήτρη Μακρέα με στυλιάρια
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στα Χανια το Σάββατο 28/3
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2015 στην πόλη των Χανίων ο γενικός γιατρός Γιάννης Μακρέας δέχτηκε πισώπλατη ωμή φασιστική και ρατσιστική βία με λοστάρια στο κεφάλι που τον οδήγησαν ημιαναίσθητο στο νοσοκομείο. Ο γιατρός υπέστη πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και κρανιοεγκεφαλική κάκωση με υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Η αντίδραση των φορέων της πόλης ήταν άμεση, καταδίκασαν την επίθεση του τάγματος εφόδου προς το γιατρό και καλούν σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Αγοράς Χανίων το Σάββατο στις 28/3 στις 12 το μεσημέρι.
Η ΕΛΜΕ Χανίων, η Αντιφασιστική κίνηση ΕΛΜΕ Χανίων και η ΚΕΕΡΦΑ καλούν στο συλλαλητήριο. Διαβάστε πιο κάτω την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων. Η ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα πρόσφατα φαινόμενα ωμής φασιστικής και ρατσιστικής βίας που πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της 25 Μαρτίου στα Χανιά. Με τη γνωστή ύπουλη και άνανδρη τακτική της αιφνιδιαστικής επίθεσης πολλών εναντίον ενός, συμπολίτες μας μετανάστες λοιδωρήθηκαν και προπηλακίστηκαν. Για μια ακόμη φορά φασίστες με γνώση των μεθόδων... πειθούς που χρησιμοποιεί η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής επέλεξαν τη μέθοδο του τραμπουκισμού ενάντια σε μετανάστες που διεκδικούν το δικαίωμα στην πόλη μας να υπάρχουν. Θύμα της παραπάνω επίθεσης υπήρξε αυτή τη φορά και ο γνωστός για τη δράση του στα κινήματα αλληλεγγύης αλλά και την πολύτιμη ιατρική προσφορά του στην κοινότητα Γενικός Ιατρός Δημήτρης Μακρέας. Απρόκλητα και αιφνιδιαστικά χτυπήθηκε με στυλιάρι στο κεφάλι και έπειτα γρονθοκοπήθηκε από τέσσερα νεαρά άτομα, σεσημασμένα για τις αντιδημοκρατικές τους πρακτικές και απόψεις. Ήταν μια τυφλή, δολοφονική επίθεση που θα μπορούσε να είχε καταλήξει στο μοιραίο, αν τα τραύματα στο κεφάλι που στόχευαν οι φασίστες ήταν πιο εύστοχα. Ευτυχώς ο γιατρός έχει γερή κράση, άντεξε στα πισώπλατα κτυπήματα των θρασύδειλων τραμπούκων και κατέληξε ημιαναίσθητος στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, φέροντας πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και κρανιοεγκεφαλική κάκωση με υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Μόνος λόγος της επίθεσης η γνωστή ειρηνική, αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση του και η παρουσία του κοντά στο Στέκι Μεταναστών. Οι φασίστες με την επί σειρά ετών ανοχή του κράτους, την προβολή από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. λειτουργώντας ως πέμπτη φάλαγγα των μνημονιακών κυβερνήσεων έχουν στ' αλήθεια αποθρασυνθεί. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί αρκετές φορές στα Χανιά, όπως αυτό της εκπαιδευτικού από τη Χαλέπα, η οποία δίδασκε μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες, όπου άγνωστοι της χάραξαν στο πρόσωπο τον αγκυλωτό σταυρό.
Επειδή τα παραπάνω δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους ζητάμε: • Την παραδειγματική καταδίκη των δραστών, όπως και όλων όσοι εμπλέκονται σε κρούσματα φασιστικής και ρατσιστικής βίας στην πόλη των Χανίων. • Την παρουσία όλων μας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/3 στις 12:00 στην Αγορά των Χανίων
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΣΙΝΟ
Το ψέμα του Πάνου Καμμένου για το βίντεο με τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚάδων
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος έσπευσε να υποστηρίξει ότι τα συνθήματα που φώναζαν άνδρες των ΟΥΚ κατά την χθεσινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ήταν... περυσινά. Οι αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την Βασιλική Κατριβάνου και τον Γ. Βαρεμένο, όπως και από το ΠΑΣΟΚ ήταν έντονες. Ο ίδιος ο ΥΕΘΑ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο, είπε ότι τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε περσινά συνθήματα. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας: «Ο υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι διέταξε έρευνα για το γεγονός, υποστήριξε ωστόσο ότι οι άνδρες της ΟΥΚ τραγουδούσαν απλώς το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» που εκείνη την ώρα παιάνιζε η μπάντα, ενώ τα άλλα συνθήματα που αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα αφορούν την περσινή παρέλαση, όταν ο ίδιος δεν ήταν υπουργός». Την ίδια απάντηση έδωσε και η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας στις αιτιάσεις της Χ. Τρικούπη: «Στο ΠΑΣΟΚ μάλλον είδαν το βίντεο της παρέλασης με τα συνθήματα των ΟΥΚ όταν υπουργός Aμυνας ήταν ο κ. Βενιζέλος. Και παρασύρθηκαν βλέποντας το παλιό βίντεο». Πηγές των ΑΝΕΛ έλεγαν ότι η αναφορά της κας Χρυσοβελώνη ήταν ειρωνική προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη συνθημάτων φέτος. Ωστόσο, η πραγματικότητα διαψεύδει τον υπουργό Αμυνας. Το βίντεο που αναρτήθηκε προέρχεται από το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο Eurokinissi. Είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του και φέρει ημερομηνία 25 Μαρτίου 2015. Το site.gr, που συνεργάζεται με το εν λόγω πρακτορείο, επικοινώνησε με τους υπευθύνους οι οποίοι απάντησαν: «Εμείς ανεβάσαμε το βίντεο ανήμερα της φετινής παρέλασης. Και το ανεβάσαμε αυτούσιο. Ούτε αλλοιώσαμε, ούτε κάναμε κάποια παρέμβαση. Το τι ισχυρίζεται ο καθένας δεν μας αφορά. Εξάλλου, πέρσι δεν είχαμε υπηρεσία βίντεο στο πρακτορείο μας». Ιδού το επίμαχο βίντεο. Στο σημείο 1:24 ακούγονται τα συνθήματα: «Και το όνειρό μας είναι στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε» Πάντως το φαινόμενο των ρατσιστικών ή εθνικιστικών συνθημάτων δεν είναι κάτι καινούργιο στις παρελέσεις. Τόσο το 2014 όσο και σε παρελάσεις προηγούμενων ετών (2010, 2011, 2012) υπήρξαν τέτοια φαινόμενα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκάλυψη των φασιστών της ΟΥΚ επιχειρεί ο Καμμένος
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, Γιώργου Βαρεμένου, σχετικά με τα εθνικιστικά συνθήματα που φώναζαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου άνδρες της ΟΥΚ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ισχυρίστηκε ότι τα συνθήματα που αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα αφορούν στην περσινή παρέλαση, όταν ο ίδιος δεν ήταν υπουργός. Τον ισχυρισμό του υπουργού διαψεύδει το γεγονός ότι το επίμαχο βίντεο από την Eurokinissi δημοσιεύτηκε προχθές στο Youtube, ενώ το πρακτορείο απέκτησε υπηρεσία βίντεο μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και δημοσιεύτηκε το πρώτο της βίντεο. Σχολιο.- Θα έπρεπε ήδη να έχουν ξηλωθεί οι ανώτεροί τους και οι ίδιοι να τιμωρηθούν!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολύ νωρίς για συμπεράσματα για τα αίτια της συντριβής του Airbus A320 της εταιρείας Germanwings, Θέλω να πιστεύω ότι παίζετε ένα άσχημο παιχνίδι σε βάρος του πιλότου Andreas Lubitz. Με σκοπό να αποποιηθούν ευθύνες της εταιρείας για βαριές αποζημιώσεις στα θύματα της, για να πληρώσουν αποζημιώσεις μόνο οι ασφαλιστικές εταιρείες και να μην θιχτεί το κύρος της εταιρείας για το αεροπλάνο σαράβαλο φέρετρο 20 χρόνων που δεν θα έπρεπε να πετά στον αέρα. Το ίδιο πρόβλημα είχαμε και εμείς με το αεροπορικό ατύχημα Γιάκοβλεφ που συνετρίβει στα Πιέρια Όρη τις 17/12/1997 όπου οι υπεύθυνοι από την πρώτη ώρα του ατυχήματος έτρεξαν να αποδώσουν ευθύνες στους ουκρανούς πιλότους που δεν ήταν στη ζωή να υποστηρίξουν την αλήθεια και τον εαυτό τους. κατά την άποψη των υπευθύνων μόνο οι πιλότοι έφταιγαν και κανένας άλλος. Στην πορεία των ερευνών και στην αντίδραση από εμάς ως θύματα του ατυχήματος αποκαλύφθηκε ότι αλλοι είχαν την ευθύνη για το ατύχημα. Το ίδιο θα συμβεί και εδώ. Γρήγορα θα αποκαλυφθεί και θα λάμψει η αλήθεια!!!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βασανιστήρια σε βάρος των απεργών πείνας… Τελικά, ποιος κυβερνάει σ” αυτή τη χώρα;
Η κυβέρνηση έχει λόγο γι” αυτά που συμβαίνουν στις φυλακές και στα νοσοκομεία σε βάρος των κρατούμενων απεργών πείνας ή σ” αυτούς τους χώρους δεν φτάνει η κυβερνητική εξουσία; Ο κόσμος της Αριστεράς δεν συγκλονίζεται από τα όσα καταγγέλλονται; Έχουμε συναίσθηση των δρόμων που ανοίγονται; Ότι σήμερα βασανίζονται κάποιοι κρατούμενοι ως «τρομοκράτες», αλλά η νομιμοποίηση των βασανιστηρίων θα επιτρέψει αύριο την ίδια μεταχείριση και προς οποιονδήποτε χαρακτηριστεί «εχθρός της έννομης τάξης»; Οι καταγγελίες είναι ανατριχιαστικές και κανείς δεν μπορεί να τις παραβλέψει:
ΚΑΨΟΝΙΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
Τετάρτη 25 Μάρτη και ενώ βρισκόμαστε στην 24η μέρα απεργίας πείνας, και η σωματική μας κατάσταση και υγεία χειροτερεύει, μεταφερόμαστε εσπευσμένα για νοσηλεία στο νοσοκομείου του Ευαγγελισμού. Εκεί από την πρώτη εξέταση από την παθολογική κλινική, και την πλήρη φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου, μας ‘’παραδίδουν’’ οι στην εξωτερική φρουρά των φυλακών Κορυδαλλού. Και εκεί με τον επικεφαλής της βάρδιας (τα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν μελλοντικά) ξεκινάει μια σειρά ενοχλήσεων σε μορφή καψονιού, με σκοπό να θίξει την ψυχολογία μας και να ξεφτιλίσει τις προσωπικότητές μας, μάταια φυσικά. Η ιστορία ξεκινάει με το που έρχονται συγγενείς μας για να μας επισκεφτούν λίγα λεπτά και τους απαγορεύτηκε. Εδώ να τονίσουμε ότι ήδη υπήρχε διαβεβαίωση από το συμβούλιο και την εισαγγελία της φυλακής, ότι τόσο οι συγγενείς όσο και προσωπικοί μας ιατροί να μας επισκέπτονται καθημερινά κανονικά σαν ασθενείς. Αυτό φυσικά ήταν μόνο η αρχή. Εν συνεχεία του ζητήθηκε να μας φέρουν από το κυλικείο μπουκάλια νερό κάτι που το αρνήθηκε. Και όμως αυτό όσο τραγικό και αν ακούγεται ήταν πραγματικότητα. Ο ύψιστος σουρεαλισμός. Η παράνοια φαινόταν και από την απάντησή του: ’’Νερό δεν γίνεται, κάνα καφέ ίσως’’. Τόσο παράνοια που μέχρι και εμείς αποστομωθήκαμε. Και το κερασάκι στην τούρτα. Ενώ αναμέναμε για κάποιες εξετάσεις όταν ήρθαν οι γιατροί για να μεταβούμε στο ακτινολογικό είδαμε τον επικεφαλής της εξωτερικής φρουράς να φέρνει μαζί του ένα αναπηρικό καρότσι και να θέλει να μας δέσει σε αυτό! Του αναφέραμε ότι μπορούμε να πάμε περπατώντας κανονικά με χειροπέδες όπως ήρθαμε. Κατευθείαν και με ύφος καπεταναίου ανέφερε ότι χειροπέδες μόνο πισθάγκωνα (σε απεργό πείνας 24 μέρες!) ή δεμένος σε καρότσι. Ενώ του αναφέραμε κοφτά ότι αυτό δεν γίνεται και ότι βρισκόμαστε στην 24η μέρα απεργίας πείνας και να δεθούμε πισθάγκωνα είναι αφόρητο, γυρνάει στο γιατρό και λέει ‘’δεν θέλουνε να κάνουν εξέταση’’. Απαντάμε στον γιατρό ότι προφανώς και θέλουμε την εξέταση, απλώς να μας μετακινήσουν ‘’ανθρώπινα’’ με χειροπέδες μπροστά, για να πεταχτεί και να πει ‘’δεν είστε άνθρωποι, αλλά κρατούμενοι’’. Εκεί είναι που τα όρια μας ξεπεράστηκαν και δέχτηκε λεκτική επίθεση με τόνους ύβρεων από εμάς, και απομακρύνθηκε διώχνοντας τον γιατρό και λέγοντάς του πάλι ‘’δεν θέλουν εξέταση’’. Η συγκεκριμένη ενημέρωση δεν είναι μια ‘’στείρα καταγγελία’’, αλλά μια γνωστοποίηση των γεγονότων που συνέβησαν εδώ. Οι απαντήσεις όλων μας, όλου του κόσμου του αγώνα, δεν θα είναι νομικές καταγγελίες, αλλά αναρχική δράση μέσα από την ‘’σφαίρα’’ του αναρχικού αγώνα. Για αυτό όπως είπαμε με την πρώτη ευκαιρία θα θέσουμε και επώνυμα τα στοιχεία αυτού του βασανιστή.
Μέχρι την νίκη Μιχάλης Νικολόπουλος Δαμιανός Μπολάνο μέλη της Σ.Π.Φ./FAI νοσοκομείο Ευαγγελισμός 26/3/2013
Η κυβέρνηση έχει λόγο γι” αυτά που συμβαίνουν στις φυλακές και στα νοσοκομεία σε βάρος των κρατούμενων απεργών πείνας ή σ” αυτούς τους χώρους δεν φτάνει η κυβερνητική εξουσία; Ο κόσμος της Αριστεράς δεν συγκλονίζεται από τα όσα καταγγέλλονται; Έχουμε συναίσθηση των δρόμων που ανοίγονται; Ότι σήμερα βασανίζονται κάποιοι κρατούμενοι ως «τρομοκράτες», αλλά η νομιμοποίηση των βασανιστηρίων θα επιτρέψει αύριο την ίδια μεταχείριση και προς οποιονδήποτε χαρακτηριστεί «εχθρός της έννομης τάξης»; Οι καταγγελίες είναι ανατριχιαστικές και κανείς δεν μπορεί να τις παραβλέψει:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Κούβα δημιουργεί τέσσερα εμβόλια κατά του καρκίνου: τι δεν είπαν οι ειδήσεις
31/3/2014
Ότι η Κούβα έχει αναπτύξει εμβόλια για τέσσερις διαφορετικούς τύπους καρκίνου είναι σίγουρα μεγάλη είδηση για την Ανθρωπότητα (1), αν λάβουμε υπόψη ότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κάθε χρόνο στον κόσμο, από την ασθένεια αυτή, πεθαίνουν περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι (2). Ωστόσο, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν σχεδόν αγνοήσει την είδηση αυτή παντελώς. Το 2012 η Κούβα κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το πρώτο θεραπευτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα προηγμένο σε παγκόσμιο επίπεδο, το CIMAVAX-EGF (3). Και τον Ιανουάριο του 2013 ανακοίνωσε το δεύτερο, Racotumomab (4). Κλινικές Μελέτες σε 86 χώρες δείχνουν ότι αυτά τα εμβόλια, δεν θεραπεύουν πλήρως την ασθένεια, αλλά επιτυγχάνουν τη μείωση των όγκων και προσφέρουν μια σταθερή φάση της νόσου, αυξάνοντας το προσδόκιμο και την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας στην Αβάνα, στη Κούβα, είναι ο δημιουργός όλων αυτών των εμβολίων. Ήδη από το 1985 το κέντρο αυτό ανέπτυξε το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β (5), μοναδικό στον κόσμο, και αργότερα και πολλά άλλα, όπως αυτό κατά της ηπατίτιδας Β ή του δάγκειου (6). Επιπλέον, συνεχίζει την έρευνα του για χρόνια για να αναπτύξει εμβόλιο κατά του HIV-AIDS (7). Ένα άλλο κέντρο ιατρικών ερευνών στην Κούβα, τα εργαστήρια LABIOFAM, ανέπτυξε επίσης ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο κατά του καρκίνου: το Vidatox, από το μπλε δηλητήριο του σκορπιού (8). Η Κούβα εξάγει αυτά τα φάρμακα σε 26 χώρες, και συμμετέχει σε κοινοπραξίες στην Κίνα, τον Καναδά και την Ισπανία (9). Όλα αυτά σπάνε εντελώς ένα στερεότυπο διαδεδομένο, ενισχυμένο από τη σιωπή των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την πρόοδο της Κούβας και άλλων χωρών του Νότου: η ιατρική-φαρμακευτική έρευνα στο προσκήνιο εμφανίζεται μόνο στις χώρες που ονομάζονται «αναπτυγμένες».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκτακτο: Βρώμικο γεωπολιτικό παιχνίδι πίσω από την αιφνίδια στοχοποίηση Καμμένου - Οι εξελίξεις αναμένονται δραματικές
Η είδηση ενδεχομένως και να θεωρείται τρέχουσα. Η επικοινωνιακή της διαχείριση όμως, τόσο από πολιτικά κέντρα, όσο και από μιντιακά συγκροτήματα συμφερόντων, αποκαλύπτει μια βρώμικη προσπάθεια που βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη και βάζει τη χώρα σε επικίνδυνο αλεστήρι εξελίξεων... Θα τολμήσουμε να πούμε μάλιστα, πως πίσω από αυτή την επικίνδυνη χορογραφία, καλύπτονται και στελέχη της κυβέρνησης, που αγγίζουν τα ανώτατα πολιτικά κλιμάκια στο περιβάλλον του ίδιου του πρωθυπουργού. Τυπικά η απροκάλυπτη παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας, αυτή τη φορά έρχεται πέραν του Ατλαντικού, με την πρωτοβουλία του ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Νταν Κόουτς, ο οποίος απειλεί να μπλοκάρει το ετήσιο ψήφσμα για την ν Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, προφασιζόμενος ανησυχίες που δημιουργούν οι δηλώσεις Καμμένου για τον κίνδυνο των τζιχαντιστών σε περίπτωση κατάρρευσης της Ελλάδας. Η ουσία είναι πως η επιχείρηση στοχευμένης στοχοποίησης του Πάνου Καμμένου, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, και ο στόχος είναι διπλός:...
• Το πρώτο που επιδιώκουν, είναι μέσα από την επίθεση αυτή που θα κλιμακωθεί με απαίτηση απομάκρυνσης του Καμμένου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να ξεφτίσουν και να αποδυναμωθούν καθολικά ακόμη και εκείνα τα ελάχιστα εθνικά στοιχεία που συνθέτουν την κυβερνητική πολιτική προσδίδοντάς της ένα εθνικό - πατριωτικό στίγμα, στο τομέα της άμυνας και φυσικά στην μπαρουταποθήκη τουΑιγαίου αλλά και σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, διευκολύνοντας έτσι και την προώθηση των επικίνδυνων γεωπολιτικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή. • Η δεύτερη επιδίωξη, είναι να καταφέρουν ένα συνολικότερο ρήγμα στην κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ικανό να οδηγήσει σε ανασύνθεση κυβερνητικών συμμαχιών με ευρύτερες πλειοψηφίες (ποταμίσια συνονθυλεύματα κλπ), ενδεχομένως και με πλήρη αποκλεισμό των ΑΝΕΛ, προκειμένου να ευοδωθούν έτσι τα συνολικότερα σχέδια των χορογράφων για το «Ελληνικό ζήτημα». Η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αν δεν είναι στο παρασκήνιο συμπρωταγωνιστές σ αυτή τη βρώμικη ιστορία, οφείλουν να την καταγγείλουν τώρα ευθέως και απερίφραστα, να αγνοήσουν το νεοταξίτικο ψήφισμα-φιέστα των Αμερικανικών λόμπι, και να καλύψουν πλήρως και ανεπιφύλακτα τους χειρισμούς του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας. Σε διαφορετική περίπτωση η βρώμικη συνενοχή του πρωθυπουργικού επιτελείου, που εντάσσεται στα πλαίσια της συνολικής πολιτικής του κωλοτούμπας, είναι δεδομένη και καθιστά πολλαπλά ύποπτο και υπόλογο για όσα μέλλει να διαδραματιστούν, τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας. Υ.Γ. Νίκο Κοτζιά, καλομελέτα κι έρχεται η δική σου σειρά… Εμείς θα επανέλθουμε...
Η στοχοποίηση του Πάνου Καμμένου, από την διεθνή νεοταξίτικη συμμορία έρχεται τώρα ΚΑΙ πέραν του Ατλαντικού. Ενοχλήθηκε ο Αμερικανός γερουσιαστής Νταν Κόουτς από τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι σε περίπτωση που καταρεύσει η χώρα θα ανοίξουν τα σύνορα και οι συνάνθρωποι μας, Ισλαμιστές στο θρήσκευμα, που ήδη βρίσκονται στην χώρα μας θα μεταβούν στην Γερμανία και σε άλλες ευρωπαικές χώρες... Που είναι το κακό; Τους θεωρούν επικίνδυνους; Αν είναι έτσι, τότε γιατί τους "στοιβάζουν" στην Ελλάδα οι χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ από τον Αμερικανό Τζωρτζ Σόρρος; Έχουν κατά νου, να κάνουν την Ελλάδα Συρία; ...ρητορικό το ερώτημα... ΥΓ. Λογικό να τους ενοχλεί ο Καμμένος, γιατί τους χαλάει την σούπα η συμμετοχή του στην νέα κυβέρνηση και ζητούν διακαώς την κεφαλή του επί πίνακι, ξένοι και ντόπιοι "οραματιστές" του αφανισμού του Ελληνικού Έθνους... Οι Έλληνες όμως τι κάνουν; Αν πραγματικά ήξεραν ποια είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ελπίδα για την πατρίδα μας, θα ψήφιζαν το 64% Καμμένο και το 36% Τσίπρα...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλα τα θανατηφόρα δυστυχήματα των Airbus A320
Ποια είναι τα θανατηφόρα δυστυχήματα στα οποία έχουν εμπλακεί Airbus τύπου Α320 μέχρι σήμερα. Συμπεριλαμβάνεται ένα που σαν από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, στην καρδιά της Νέας Υόρκης
Μάρτιος 24 2015 14:24
Ένα επιβατικό αεροπλάνο Airbus Α320 της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, συνετρίβη το μεσημέρι της Τρίτης τη νότια Γαλλία ενώ εκτελούσε απευθείας πτήση από την Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ. Από τη γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοινώθηκε πως μετέφερε 142 επιβάτες, και εξαμελές πλήρωμα. Ο πρωθυπουργός Βαλς και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασαν φόβους ότι δεν υπάρχουν επιζώντες. "Τα αίτια της συντριβής είναι προς το παρόν άγνωστα", δήλωσε ακόμη στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Βαλς. Πρόσθεσε πως ενεργοποίησε τον υπουργικό πυρήνα για την αντιμετώπιση κρίσεων και έστειλε τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στον τόπο του δυστυχήματος. Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας. Το Α320 που συνετρίβη ήταν ηλικίας 24 ετών και περιλαμβανόταν από το 1991 στον στόλο της Germanwings, σύμφωνα με την ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών airfleets.net. Δυστυχώς δεν μιλάμε όμως για το πρώτο δυστύχημα στο οποίο εμπλέκεται αεροσκάφος τύπου Airbus A320.
1. 26 Ιουνίου του 1988: Πτήση 296Q κοντά στο Habsheim Airport της Γαλλίας. Αεροσκάφος τύπου Airbus A320 έπεσε πάνω σε δέντρα μετά από χαμηλή πτήση. Τρεις από τους 136 επιβάτες σκοτώθηκαν μετά την απότομη προσγείωση και την πρόσκρουση του αεροσκάφους. 2. 14 Φεβρουαρίου του 1990: Indian Airlines A320, πτήση 605, Bangalore, Ινδία. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε 400 μέτρα δίπλα από τον αεροδιάδρομο μετά από μηχανική βλάβη. Τέσσερα από τα επτά μέλη του πληρώματος και 88 από τους 139 επιβάτες σκοτώθηκαν επί τόπου. 3. 20 Ιανουαρίου του 1992: Air Inter A320, πτήση 148, Στρασβούργο, Γαλλία. Κατά τη διάρκεια της προσγείωσης οι πιλότοι ενεργοποίησαν εσφαλμένα τον αυτόματο πιλότο. Το αεροσκάφος κατέπεσε με αποτέλεσμα πέντε από τα έξι μέλη του πληρώματος και 82 από τους 87 επιβάτες να σκοτωθούν. 4. 14 Σεπτεμβρίου του 1993: Lufthansa A320-200, πτήση 2904. Αεροδρόμιο Βαρσοβίας, Πολωνία. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με σπασμένο φτερό. Τα φρένα δεν ανταποκρίθηκαν και το αεροπλάνο βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου. Ένας από τους έξι ανθρώπους του πληρώματος και ένας ακόμη από τους 64 επιβάτες, έχασαν τη ζωή τους. 5. 23 Αυγούστου του 2000: Gulf Air A320, πτήση 072 κοντά στο Manama του Μπαχρέιν. Το αεροσκάφος επιχειρούσε την τρίτη κατά σειρά απόπειρα προσγείωσης στο Bahrain International Airport μετά την πτήση του από το Κάιρο όταν τελικά προσέκρουσε στη θαλάσσια περιοχή 5 χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο. Όλοι οι 135 επιβαίνοντες και 8 μέλη πληρώματος σκοτώθηκαν. 6. 3 Μαΐου του 2006: Armavia Airlines A320, κοντά στο Σότσι της Ρωσίας. Το αεροσκάφος πετούσε από το Γερεβάν της Αρμενίας στο Σότσι. Την ώρα της προσγείωσης η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω ομίχλης. Το πλήρωμα εγκατέλειψε την πρώτη απόπειρα προσγείωσης και κατά τη διάρκεια των πτήσεων πάνω από την περιοχή, το A320 χάθηκε από τον χάρτη. Διαπιστώθηκε η συντριβή του στη Μαύρη Θάλασσα 6 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. 8 μέλη πληρώματος και 105 επιβάτες σκοτώθηκαν. 7. 17 Ιουλίου του 2007: TAM Linhas Aéreas A320-200, πτήση 3054. Σάο Πάολο Βραζιλίας. Το αεροσκάφος πετούσε από το Porto Alegre στο Congohas Airport του Σάο Πάολο. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με μεγαλύτερη ταχύτητα από την προβλεπόμενη και έφυγε εκτός αεροδιαδρόμου. Προσέκρουσε πάνω σε κτίριο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Και τα 6 μέλη του πληρώματος καθώς και 181 επιβάτες σκοτώθηκαν. 8. 30 Μαΐου του 2008: TACA A320-200, πτήση 390, Ονδούρα. Πτήση από το El Salvador στην Tegucigalpa. Και σε αυτή την περίπτωση το αεροσκάφος έφυγε εκτός διαδρόμου προσγείωσης και παρέσυρε πολλά οχήματα. Ένα μέλος πληρώματος και δύο από τους 118 επιβάτες σκοτώθηκαν. Δύο άνθρωποι που βρίσκονταν στον αεροδιάδρομο παρασύρθηκαν και έχασαν τη ζωή τους.
9. 27 Νοεμβρίου του 2008: XL Airways Germany A320-200, κοντά στο Perpignan της Γαλλίας. Το αεροσκάφος βρισκόταν σε δοκιμαστική πτήση. Κατέπεσε στην Μεσόγειο από μηχανική βλάβη και σκοτώθηκαν και τα επτά μέλη του πληρώματος. 10. 15 Ιανουαρίου 2009: US Airways A320-200, πτήση 1549, Νέα Υόρκη. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια δραματική αλλά όχι θανατηφόρα πτήση. Το αεροσκάφος πετούσε από την Νέα Υόρκη στο Charlotte. Έπεσε πάνω σε σμήνος πτηνών αμέσως μετά την απογείωση του και μπλόκαραν και οι δύο μηχανές του. Παρόλα αυτά το πλήρωμα κατάφερε να πραγματοποιήσει προσθαλάσσωση στον ποταμό Hudson κοντά στο Manhattan. Μετά την προσθαλάσσωση εκκενώθηκε επιτυχώς. 11. 28 Δεκεμβρίου του 2014: AirAsia A320-216, PK-AXC, πτήση QZ8501. Το αεροπλάνο πραγματοποιούσε πτήση από την Surabaya της Ινδονησίας προς Σιγκαπούρη. Επτά μέλη πληρώματος και 155 επιβάτες σκοτώθηκαν μετά την πτώση από μηχανική βλάβη. Επίσης, στις 2 Ιουλίου 2000, κατά τη διάρκεια αεροπειρατείας σε αεροσκάφος της Royal Jordanian, ο αεροπειρατής σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Ιορδανίας, στο αεροδρόμιο του Αμμάν εντός του αεροσκάφους. Η ταυτότητα του αεροσκάφους: Το Airbus A320 είναι ένα επιβατικό αεροσκάφος μέσων αποστάσεων και στενής ατράκτου. Κατασκευαστής είναι η Airbus Industrie. Είναι ο βασικός ανταγωνιστής του Boeing 737 και είναι το πιο δημοφιλές πολιτικό αεροσκάφος της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής και της κατασκευάστριας εταιρείας. Το πρόγραμμα για την κατασκευή του A320 ξεκίνησε το 1982. Η Airbus, μετά την αρχική αποδοχή του A300 διαπίστωσε ότι η αγορά των τοπικών και μέσης απόστασης πτήσεων αποτελούσε χώρο όπου κυριαρχούσε η αμερικανική Boeing, με αεροσκάφη τα οποία είχαν σχεδιαστεί στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Οι μηχανικοί της ευρωπαϊκής εταιρείας γνώριζαν ότι η νέα - για την εποχή - τεχνολογία των υπολογιστών και των συνθετικών πλαστικών θα επέφερε πολύ καλύτερες επιδόσεις, τόσο στον κρίσιμο τομέα του βάρους, όσο και στους τομείς της κατασκευής και εργονομίας για τους πιλότους. Η πρώτη πτήση του αεροσκάφους έλαβε χώρα στις 22 Φεβρουαρίου 1987, χωρίς προβλήματα. Χαρακτηριστικό του πόσο καλοσχεδιασμένο ήταν το αεροσκάφος, παρά τις πάμπολλες καινοτομίες που εισήχθησαν, είναι ότι το αεροπλάνο έκανε την πρώτη του εμπορική πτήση μόλις 2 μήνες αργότερα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αθώα η πρόεδρος της Αργεντινής Χριστίνα Φερνάντες
Το δικαστήριο του Μπουένος Άιρες αποφάσισε πως δεν προκύπτει παράβαση και έτσι οι κατηγορίες σε βάτος της πολιτικού εξέπεσαν
Μάρτιος 27 2015 09:57
Άνθρακες φαίνεται ο θησαυρός πίσω από το σκάνδαλο που αμαύρωσε τη φήμη της Αργεντίνας Προέδρου Χριστίνα Φερνάντες. Η πολιτικός κατηγορήθηκε πως κάλυψε βεβαιωμένη ανάμειξη Ιρανών αξιωματικών που φαίνονταν να εμπλέκονται σε βομβιστική επίθεση εναντίον εβραϊκού κέντρου στην πρωτεύουσα της Αργεντινής. Δύο από τους τρεις δικαστές απέρριψαν τις κατηγορίες, αναφέροντας πως δεν προκύπτει κάποιο αδίκημα, παρά την απόφαση του εισαγγελέα να προχωρήσει την υπόθεση. Το θέμα είχε ανακινήσει ο δικαστής Ντανιέλ Ραφέκας, που έπειτα από επισταμένη έρευνα στην αναφορά 350 σελίδων κατέληξε πως δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την ενοχή της Φερνάντες. Η υπόθεση έμοιαζε να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, όταν τον Ιανουάριο, ο δικαστής που ασχολούνταν αρχικά με την υπόθεση βρήκε αιφνίδιο θάνατο στο διαμέρισμά του. Μάλιστα, ο θάνατός του επήλθε μόλις λίγες ώρες πριν καταθέσει στη Γερουσία ενάντια στην κα. Φερνάντες και τον υπουργό εξωτερικών Έκτωρ Τίμερμαν. Από την πλευρά της κυβέρνησης πάντως, γίνεται λόγος για προσπάθεια δυσφήμισης της προέδρου από στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της Αργεντινής. 85 άτομα σκοτώθηκαν όταν αυτοκίνητο-βόμβα εξερράγη στις 18 Ιουλίου 1994 που ισοπέδωσε κτίριο επτά ορόφων στο κέντρο του Μπουένος Άιρες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΟΥΚ: ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΟΥΝ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ
«Στο ΠΑΣΟΚ περισσεύει το θράσος. Ξεχνούν ή κάνουν πως ξεχνούν τα συνθήματα που είχαν ακουστεί από τα ΟΥΚ στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου το 2010, όταν υπουργός Άμυνας ήταν ο σημερινός πρόεδρός του, ο κ. Βενιζέλος... Αν το έχουν... ξεχάσει, μπορούν να δουν το σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο. Άρα, τα περί ηθικής αυτουργίας που λένε, είναι απλώς αστειότητες». Τα παραπάνω αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και προσθέτει: «Όμως, εκτός από θράσος, στο ΠΑΣΟΚ έχουν και κοντή μνήμη. Και για τα συνθήματα των ΟΥΚ, αλλά και για άλλα σοβαρά ζητήματα, με κορυφαίο όλων τα μνημόνια, που η δική τους κυβέρνηση επέβαλε μέσα σε μια νύχτα, βυθίζοντας τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια. Επιπλέον, μαζί με τους μνημονιακούς συνεταίρους του στην κυβέρνηση Σαμαρά, του "πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες" περί success story και τον κορόιδευαν ανοιχτά». «Ο ελληνικός λαός, όμως, δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ και τους μνημονιακούς συνεταίρους του, έχει και μνήμη και τιμωρεί», καταλήγει η κ. Χρυσοβελώνη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: «ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ»
Αναφερόμενος στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, στη φορολογία που πληρώνουν οι φαρμακοβιομηχανίας τόνισε: «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία πληρώνει 15% και η πολυεθνική ούτε 1%. Τους είπαμε με πολύ καθαρό τρόπο (στις πολυεθνικές). Τέλος να είναι η Ελλάδα θύμα μιας τέτοιας συνεργασίας. Θα κερδίσουμε και οι δύο... Θα αλλάξουμε όλο το πλαίσιο. Σε δέκα μέρες θα καταθέσουμε την πρόταση, θα τη δώσουμε στα κόμματα. Το υπουργείο Υγείας θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την ερχόμενη εβδομάδα, για να εξαγγείλει τις πρώτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας, συγκεκριμένα μέτρα, καθώς και προσλήψεις προσωπικού. Αυτό γνωστοποίησε το πρωί της Παρασκευής (27/3/2015) ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, στην εκπομπη του Παπαδακη, προανήγγειλε την επίσκεψη του πρωθυπουργού.
Ο κ. Κουρουμπλής αποκάλυψε, επίσης, ότι από τον Ιούνιο αλλάζει το σύστημα για τα ραντεβού των ασφαλισμένων με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Πλέον, θα κλείνονται ηλεκτρονικά, μέσω της ΗΔΙΚΑ, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται. Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι ο χώρος της υγείας εμφανίζει σήμερα εικόνα διάλυσης: «Σε πλήρη κατάρρευση βρίσκεται το σύστημα Υγείας γιατί επί 5 χρόνια έμεινε χωρίς οικονομική υποστήριξη» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και συμπλήρωσε: «Αρκεί να δούμε πόσα χρήματα προϋπολογίστηκαν για το 2014 και 2015 από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ 1.095 θέσεις εργασίας είχαν εγκριθεί το 2014, που δεν προκηρύχθηκαν από τους προκατόχους υπουργούς Υγείας. Το σύστημα Υγείας αφέθηκε στην τύχη του». Για τη μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε τη μεταφορά του κόστους στη φαρμακοβιομηχανία και διαγραφή του μέσω του clawback. Υπενθυμίζεται, ότι μεταξύ των προτάσεων του υπουργού, είναι και η διαφοροποίηση του ποσοστού του rebate μεταξύ πολυεθνικών και ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών. Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή, ενδέχεται το rebate για τις πολυεθνικές να είναι κατά 30% υψηλότερο. Τέτοιου είδους κινήσεις που δημιουργούν κίνητρα για παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα, είναι επίσης ευπρόσδεκτες από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.
Αναφερόμενος στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, στη φορολογία που πληρώνουν οι φαρμακοβιομηχανίας τόνισε: «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία πληρώνει 15% και η πολυεθνική ούτε 1%. Τους είπαμε με πολύ καθαρό τρόπο (στις πολυεθνικές). Τέλος να είναι η Ελλάδα θύμα μιας τέτοιας συνεργασίας. Θα κερδίσουμε και οι δύο... Θα αλλάξουμε όλο το πλαίσιο. Σε δέκα μέρες θα καταθέσουμε την πρόταση, θα τη δώσουμε στα κόμματα. Ξεκίνησα ένα διάλογο. Μέσα από τη συζήτηση με τις πολυεθνικές, από τη στιγμή που η χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια κατανάλωνε φάρμακα ως χώρα... 40 εκατομμυρίων κατοίκων, τους είπαμε να υπάρξει στήριξη και επένδυση στον τομέα των κλινικών μελετών. Μας είπαν αλλάξτε το θεσμικό πλαίσιο. Το αλλάζουμε και η χώρα θα αξιοποιήσει το επιστημονικό της δυναμικό, τα ερευνητικά τους κέντρα, τα νοσοκομεία της. Τους είπαμε ότι τα επόμενα τρία χρόνια πρέπει να επενδυθούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε κλινικές μελέτες. Αυτό σημαίνει πάνω από δύο δισ. κέρδος για την ελληνική οικονομία». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στα ελληνικά γενόσημα, τονίζοντας πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για να αυξηθεί η διείσδυσή τους στην αγορά, αφού το προηγούμενο σύστημα δεν απέδωσε. Ξεκαθάρισε ότι με αυτή τη διαδικασία κερδισμένη θα είναι η ελληνική οικονομία και βέβαια οι ασφαλισμένοι: «Τα γενόσημα τα ελληνικά είναι αξιόπιστα, αλλά η πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα δεν απέδωσε. Θα πρέπει να διεισδύσουν, να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό. Αν το κάνουμε αυτό και το πετύχουμε δεν θα κερδίσουν απλά οι φαρμακοβιομηχανίες, αλλά η ελληνική οικονομία θα έχει τριπλάσια απόδοση και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για να μη φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΣΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΑΚΗ
Το «πράσινο φως» για την ανάπτυξη του τομέα των υδροπλάνων, καθώς και για την επίσπευση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα συζητήθηκε στην συνάντηση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Σταθάκη με την ηγεσία τηςHellenic Seaplanes, ανοίγοντας το δρόμο για την άμεση υλοποίηση των επενδύσεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον νέο τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα. Ο υπουργός, επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που η υλοποίησή τους θα είχε στην νησιωτική Ελλάδα, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, περιφερειακή ανάπτυξη, ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, θετικές επιδράσεις στον τουρισμό και τόνωση της εγχώριας βιομηχανίας σε αυτή την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα. Επιπλέον, ανέθεσε σε ειδικούς συνεργάτες από το επιτελείο του την λεπτομερή εξέταση όλων των ζητημάτων σχετικά με την δημιουργία των υδατοδρομίων στην Ελλάδα όπου θα τύχουν άμεσης ανταπόκρισης. Ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι «η λειτουργία των υδροπλάνων, αποτελεί λύση στα προβλήματα της σύνδεσης των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών της χώρας μας, και θα εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα και τα νησιά μας, καθώς τα οφέλη από τη λειτουργία τους είναι πολλαπλασιαστικά» ενώ στην συνέχεια ανέφερε ότι «ο στόχος μας είναι να στηρίξουμε ως Υπουργείο και ως κυβέρνηση τέτοιες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Η χώρα δείχνει ότι ξεπερνά τη μεγάλη κρίση και σύντομα θα διαφανεί ότι το 2015 θα είναι το έτος της αλλαγής. Έχουμε σκοπό πρωτοστατήσουμε στην διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού τοπίου στη χώρα». Ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes αποτύπωσε την υφιστάμενη κατάσταση και την έως τώρα δραστηριότητα της εταιρείας, ενώ οι επικεφαλείς των τμημάτων ανάπτυξης της, κ. Ευάγγελος Ζαγοράκης & κ. Δημήτρης Μουρίκης παρουσίασαν το επενδυτικό της πρόγραμμα και τους στόχους της προκειμένου τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε ότι «πρόκειται για επενδύσεις που λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για την αξιοποίηση απομονωμένων περιοχών και αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα και κίνητρα υλοποίησης τουριστικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή των υδατοδρομίων». Αυτό που τονίστηκε από την μεριά της εταιρείας είναι ότι πρέπει να γίνει συντονισμός των ενεργειών των επιμέρους φορέων από το υπουργείο για να επιτευχθεί μια γρήγορη διαδικασία ανάπτυξης των υδροπλάνων σε όλη την Ελλάδα. «Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς σε όλη την επικράτεια», επισήμανε o αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Ασσαριώτης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ: 39 ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 24ΩΡΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ
Τουλάχιστον 39 άμαχοι σκοτώθηκαν στην Υεμένη κατά το πρώτο 24ωρο της υπό των αληταραδων της Σαουδικής Αραβίας στρατιωτικής ιμπεριαλιστικης αποικιοκρατικης επιχείρησης εναντίον των σιιτών πολιτοφυλάκων Χούτι και του στρατου της Υεμενης, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας στη Σαναά. Την ίδια ώρα, το Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα δια στόματος του υπουργού του Καουάτζα Άσιφ ότι δεν έχει λάβει απόφαση για το αν θα παράσχει στρατιωτική στήριξη στον δουλικο αποικιοκρατικο συνασπισμό. "Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση να συμμετάσχουμε σε αυτό τον πόλεμο. Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα. Δεν έχουμε υποσχεθεί καμία στρατιωτική υποστήριξη στον υπό την Σαουδική Αραβία συνασπισμό στην Υεμένη. Στη Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ, πυροδοτείται ο διχασμός και πρέπει να περιοριστεί", δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου σχολιάζοντας ότι η κρίση κινδυνεύει να επηρεάσει και το Πακιστάν. Σήμερα (27/03) τα ξημερώματα, πολεμικά αεροσκάφη της αποικιοκρατικης συμμαχίας δουλων των ΗΠΑ υπό το Ριάντ έπληξαν στόχους κοντά στο προεδρικό μέγαρο στην ελεγχόμενη από τους Χούτι πρωτεύουσα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, καθώς και στο προπύργιο της οργάνωσης στα βόρεια της χώρας. Μαρτυρίες των αποικιοκρατων αναφέρουν ότι πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν βάσεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς-- που συνδέονται με τον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ισχυρό σύμμαχο των Χούτι--στα περίχωρα της Σαναά, περιλαμβανομένης μίας κοντά στο προεδρικό μέγαρο σε νότια συνοικία της πρωτεύουσας. Οι βομβαρδισμοί είχαν στόχους δύο περιοχές στο βόρειο προπύργιο των Χούτι, σύμφωνα με πηγές των φυλών. Ωστοσο, συμφωνα με μαρτυριες κατοικων, επλήγησαν στην πραγματικοτητα μία λαικη αγορά στην Κατάφ αλ Μποκάα, βορείως της επαρχίας Σααντά, καθώς και η συνοικία Σάντα. Τα πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν και μία αεροπορική βάση στην πετρελαιοπαραγωγική περιοχή Μαρίμπ στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να καταστραφεί ένας σταθμός ραντάρ που απέχει μόλις πέντε χιλιόμετρα από την πετρελαιοπηγή Σάφερ, σύμφωνα με τους αποικιοκρατες. Παρότι η Μαρίμπ δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλάκων Χούτι, που είναι ο κύριος στόχος της επιχείρησης υπό την Σαουδική Αραβία, στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις πιστές στον Σάλεχ. Κατά τις αεροπορικές επιδρομές επλήγησαν ακόμη αποθήκες πυραύλων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΣΑΝΤ: ΑΝΟΙΚΤΗ Η ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ
Στην εκπομπή «60 Minutes» εμφανίστηκε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ, στην πρώτη του συνέντευξη μετά από καιρό, και μάλιστα σε αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι. Ο πρόεδρος της Συρίας δήλωσε ανοιχτός σε έναν διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς όμως να είναι και έτοιμος να δεχτεί καμία «πίεση στην κυριαρχία» της χώρας του. Ερωτηθείς σχετικά με τα πρόσφατα σχόλια του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τον Σύρο ηγέτη για τον τερματισμό της σύγκρουσης ο Άσαντ ανέφερε: «Στη Συρία λέμε ότι ο κάθε διάλογος είναι ένα θετικό πράγμα και είμαστε ανοικτοί σε διάλογο με τον καθέναν συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, όσον αφορά οτιδήποτε το οποίο να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό». Σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε άμεση επικοινωνία μεταξύ Δαμασκού και της Ουάσιγκτον ο Άσαντ πρόσθεσε: «Κάθε διάλογος είναι θετικός όπως είπα, κατ 'αρχήν, βέβαια χωρίς να πιέζεται η κυριαρχία της Συρίας». Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να υπάρξει ένας πολιτικός συμβιβασμός κατόπιν διαπραγματεύσεων με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Συρία, αποκλείοντας τον Άσαντ από τις συζητήσεις όπως έχουν δηλώσει αξιωματούχοι των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα, μετά τα σχόλια του Κέρι. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μάλιστα διευκρίνισε ότι τα σχόλια του Τζον Κέρι δεν αναφερόταν ειδικά στον Άσαντ και ότι η Ουάσινγκτον δεν θα διαπραγματευτεί μαζί του. Η Ουάσιγκτον όμως έχει θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα της στη Συρία τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους εναντίον των οποίων μάχονται και οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ- Άσαντ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AIRBUS A320: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΜΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ;
Σε μια συνταρακτική αποκάλυψη προέβη η γαλλική Liberation για την κίνηση του πιλότου Αντρέας Λούμπιτς να οδηγήσει το αεροπλάνο στο έδαφος και να σκορπίσει το θάνατο. Η ταινία «Wild Tales» («Les Nouveaux sauvages») παραγωγής του Πέδρο Αλμοδόβαρ και σε σκηνοθεσία του Αργεντίνου Νταμιάν Σιφρόν, ίσως να έδωσε το κίνητρο στον συγκυβερνήτη της Germanwings να ρίξει το Airbus στην πλαγιά των γαλλικών Αλπεων, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Liberation Η ταινία του Αργεντινού σκηνοθέτη Damián Szifron θυμίζει έντονα την τραγωδία της Germanwings. Η ταινία ξεκινάει στο κέντρο ενός πιλοτηρίου αεροπλάνου της γραμμής, εκεί ένας επιβάτης φλέρταρε μια κοπέλα, και όσο μιλούσαν διαπίστωσαν ότι είχαν έναν κοινό γνωστό, ένα παιδί με ψυχολογικά προβλήματα. Οι άλλοι επιβάτες παρακολουθούν τη συζήτηση και διαπιστώνουν ότι όλοι κάποια στιγμή στη ζωή τους είχαν γνωρίσει έναν τέτοιο τύπο και ότι τον είχαν επικρίνει στο παρελθόν. Μια αεροσυνοδός καταλαβαίνει ότι μιλάνε για τον επικεφαλή της καμπίνας, ο οποίος βρίσκεται κλεισμένος στο πιλοτήριο, και συνειδητοποιούν ότι όλοι έχουν βρεθεί στο ίδιο αεροπλάνο βάσει του σχεδίου συνωμοσίας του εν λόγω επικεφαλή. Ο συγκυβερνήτης κλειδώνει τον κυβερνήτη έξω από το πιλοτήριο και ρίχνει το αεροπλάνο στον κήπο μιας βίλας του Μπουένος Άιρες, με αποτέλεσμα να βρουν όλοι τραγικό θάνατο. Η ομοιότητα της ταινίας με τη μοιραία πτήση της Germanwings, στην οποία ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς κλείδωσε τον πιλότο έξω από το πιλοτήριο και οδήγησε το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις συγκλονίζει!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΥ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ
Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να πάει στη ρήξη με του δανειστές της χώρας σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αίσιο τέλος και η λίστα των μεταρρυθμίσεων δεν γίνουν αποδεκτές εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων, Ε. Τσακαλώτος.
Mιλώντας στο Star στην εκπομπη της Ποπης Τσαπανιδου είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι το σενάριο της ρήξης είναι κάτι που το είχε πει και ο Γ. Βαρουφάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις κι αυτό το έχει εκτιμήσει ο ελληνικός λαός. Έχει καταλάβει ότι εμείς υποστηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας, υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που έχασαν πάρα πολλά πράγματα από την κρίση και ότι είμαστε έτοιμοι, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, για μια ρήξη» και πρόσθεσε: «Αν δεν το έχεις στο μυαλό σου τη ρήξη, ούτε καν σαν ενδεχόμενο, προφανώς οι δανειστές θα περάσουν τα ίδια μέτρα με τους προηγούμενους. Θα μπορούσαμε δηλαδή να είμαστε σαν τον κ. Σαμαρά. Εμείς δημιουργούμε ασάφεια στους εταίρους μας για τις προθέσεις μας σκοπίμως γιατί πρέπει να ξέρουν ότι εμείς είμαστε έτοιμοι για μια ρήξη, αλλιώς δεν διαπραγματεύεσαι». Πάντως ο κ. Τσακαλώτος δεν θέλησε να αποκαλύψει τα κρυφά χαρτιά της κυβέρνησης για το τι σκοπεύει να κάνει αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά, τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα διαπραγματευτικό ατού που δεν πρέπει να γνωρίζει η άλλη πλευρά. Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων επέμεινε ότι ο κόσμος κατανοεί πλήρως ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει την ρήξη και συγχρόνως ότι βασικό της μέλημα είναι το θετικό σενάριο. «Εμείς επιλέξαμε στη διαπραγμάτευση να είμαστε πολύ λογικοί, πολύ ευγενικοί, πολύ μετριοπαθείς σ' αυτά που ζητάμε. Αν μετά από όλα αυτά, μας πουν ότι τίποτα δεν άλλαξε με τις εκλογές και ότι πρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό που δεν έκανε η ΝΔ με τη λίστα Χαρδούβελη, προφανώς αυτό δεν είναι μια βάση συμφωνίας και νομίζω ότι και ο ελληνικός λαός δεν το θέλει αυτό», είπε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΚΑΤΑ SIEMENS ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Πόρτα» έφαγε η Siemens στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής από τον συνδυασμό «Αττική: Συμμέτοχοι στο Αύριο», τον εκπρόσωπό του και περιφερειακό σύμβουλο Πειραιά Γιάννη Μοίρα, ο οποίος είναι και Γραμματέας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εισπράττοντας μάλιστα και βαρύτατη μομφή αναφορικά με το βίο και την πολιτεία της στην Ελλάδα... Η γερμανική εταιρεία εμφανίστηκε στην Επιτροπή ως μειοδότης για τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας, τη συντήρησή τους καθώς και το αρμόδιο κέντρο που τα ελέγχει. Αντιμετώπισε όμως βαρύ κλίμα (λόγω του γνωστού σκανδάλου), τόσο από τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής», όσο και από τον συνδυασμό «Αττική: Συμμέτοχοι στο Αύριο». Ο εκπρόσωπος της Siemens προσπάθησε να ελιχθεί γύρω από αυτή την κατάσταση, υποβάλλοντας την πρόταση να αυξήσει το ποσοστό έκπτωσης από το 3% στο 10%, και δεσμεύτηκε να το θέσει ως θέμα στη διοίκηση του ομίλου. Ελήφθη λοιπόν απόφαση κατά πλειοψηφία για αναβολή σε επόμενη συνεδρίαση μέχρι να υπάρξουν νεότερα, με το σύμβουλο του περιφερειακού συνδυασμού των ΑΝ.ΕΛ. να διαφοροποιείται εντελώς και να λέει στον εκπρόσωπο του ομίλου: «Μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως νομικά και δικαστικά το σκάνδαλο Siemens στην Ελλάδα, να συλληφθούν και να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι και οι επίορκοι και να δοθούν οι μίζες και τα κλεμμένα πίσω στον Ελληνικό Δημόσιο και τον Ελληνικό Λαό ψηφίζω κατά κάθε συναλλαγής και συνδιαλλαγής με τον όμιλο που εκπροσωπείτε» είπε ο Γ. Μοίρας προσθέτοντας ότι «σκάνδαλο αποτελεί και η προ τριών ετών συμφωνία συμβιβασμού της τότε κυβέρνησης και ως εκ τούτου, δεν είναι αποδεκτή». Ο γραμματέας των ΑΝ.ΕΛ. ανέγραψε μάλιστα το σκεπτικό αυτό στην σχετική απόφαση, αιτιολογώντας την ψήφο του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κ. Ζουράρις: Στο τέλος, η Ελλάδα θα μπει στο Βερολίνο!
«Η «Συννεφιασμένη Κυριακή» έχει την ίδια ρίζα με το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ»»
Την Πέμπτη 26 Μαρτίου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις μίλησε σε ραδιοφωνικη συνεντευξη στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τους ΑΝΕΛ, την Ελλάδα, τη Γερμανία, τα μέτρα και το Μνημόνιο, τον Αλ. Τσίπρα, την ονομασία των Σκοπίων και τη σχέση του Τσιτσάνη με τους Βυζαντινούς Ύμνους.
Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες «Εγώ είμαι «Πυρίκαυστος Ελλάδα». Είμαι μέλος του κόμματος, αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο. Προέρχεται από τη «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη και όταν ορμήξαν για την αναστολή της «Σπίθας» στη Θεσσαλονίκη, ήταν οι πιο μεγάλοι στην Ελλάδα και συνέχισαν. Είπαν: «Εείς πάμε να κάνουμε κόμμα» κι έγινε η «Πυρίκαυστη Ελλάδα» που ήταν η ζώνη της Θεσσαλονίκης. Εμείς είμαστε οι ΕΑΜίτες, το ΕΑΜ. Το ΕΑΜ υπενθυμίζω ότι είχε και βασιλικούς αξιωματικούς. Εγώ έχω σχέση με το ΕΑΜ, εγώ προσέλαβα τον Καμμένο. Βασιλικός δεν δείχνει καθόλου. Δείχνει η λεγομένη πατριωτική Δεξιά.»
Για τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» και τους βυζαντινούς ύμνους «Βεβαίως (έχουν σχέση) γιατί το «ντο-ντο-ντο-ρε», αλλά και μέσα ο Τσιτσάνης έχει στοιχεία δυτικά, τα έχει πάρει. Το «Συννεφιασμένη Κυριακή» βγαίνει ολόκληρο μέσα από το «Τη υπερμάχω στρατηγώ».»
Για τον Αλέξη Τσίπρα και τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας «Για πρώτη φορά Έλλην πρωθυπουργός, σε επίσημη ανακοίνωση, αναφέρει το πρόγραμμα των γερμανικών επανορθώσεων και του γερμανικού δανείου και την Siemens. Το Γκαίτε είναι υπό δήμευση πάντοτε. (Ο πρωθυπουργός) το πήρε (πίσω) προσωρινώς, μέχρι να το ξαναθέσει. Όταν παραχωρείς χώρο, για να κάνεις μετά επίθεση, τα λεφτά θα τα βρουν. Διότι οι Γερμανοί προχωρούν από νίκη εις νίκη συνεχώς και στο τέλος μπαίνουν οι Ρώσοι στο Βερολίνο ή προχωρούν οι Γερμανοί από νίκη εις νίκη και στο τέλος μπαίνει η γαλλική επαναστατική στρατιά του Ρήνου στο Βερολίνο. Θα υποχωρήσουν πάλι οι Γερμανοί, η Ελλάς, η οποία μόνη της, η Ελλαδίτσα με τα 600.000 των τετραγωνικών χιλιομέτρων του ενιαίου χώρου Αιγαίου, Νοτίας Κρήτης, Λιβικού Πελάγους και Ιονίου, βεβαίως είναι μεγαλύτερης γεωστρατηγικής σημασίας από τη Γερμανία. Στο τέλος, εμείς θα μπούμε στο Βερολίνο, όπως πάντα.»
Για την ονομασία των Σκοπίων «Εφόσον η Ελλάς, επισήμως, το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, εκτός από εμένα , νομίζω και οι ΑΝΕΛ αποφάσισαν ότι θα δεχτούμε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, σημαίνει ότι οι κεντρικοί Μακεδόνες, οι κυρίως Μακεδόνες, θα είναι αυτοί. Κι εγώ πού είμαι Σαλονικιός και ο κοντοχωριανός μου από τα Στάγειρα, ο Αριστοτέλης, τι θα είμαστε εμείς; Παραλίγο Μακεδόνες, δευτεροκλασάτοι; Άρα, είμαι κι εγώ ως Σαλονικιός, Σκοπιανός, βεβαίως.»
Για το Μνημόνιο και τα μέτρα που τυχόν θα έλθουν στη Βουλή και τη στάση του «Μνημόνιο δεν υπάρχει πια και επομένως θα ψηφίζω το καθ’ έκαστον των επιμέρους άρθρων και των επιμέρους σχεδίων νόμου που θα προτείνει ή δεν θα τα ψηφίζω.»
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η επικεφαλης του ΤΧΣ Αναστασια Σακελαριου παραδεχεται ότι εκανε «λαθος» 1,2 δις ευρω. Ομολογει αλλα δεν παραιτειται! 8 Μαρτιου εγινε η πρωτη αποπειρα διορθωσης της γκαφας. Εκθετη η Αναστασια Σακελλαριου αφου με δικη της υπαιτιοτητα η χωρα απωλεσε, σε μια δυσκολη στιγμη για την οικονομια και τον προυπολογισμο, 1,2 δις ευρω, που περισσεψαν από την «διασωση» των τραπεζων, και επιστραφηκαν από λαθος στο Ευρωπαικο Ταμειο Χρηματοπιστωτικης Σταθεροτητας. Ένα ποσο που ανηκει στην Ελλαδα και τωρα διεκδικει να το παρει πισω.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εθνικιστικα συνθηματα στην εθνικη παρελαση από τα ΟΥΚ. Ο Πανος Καμμενος, αφου αρχικα υποστηριξε ότι τα πλανα ηταν από την περσινη παρελαση, διεταξε ερευνα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιανης Βαρουφακης «Δεσμευτηκαμε για πληρη διαλευκανση του σκανδαλου Siemens. Μετα την αποκαλυψη για την σταση του εκπροσωπου του Δημοσιου στο ΣτΕ (θεωρησε νομιμο τον εξωδικαστικο συμβιβασμο στον οποιο ειχε προχωρησει η προηγουμενη κυβερνηση), ο υπουργος τον αδειασε, τονιζοντας ότι δεν ειχε ζητησει την αποψη της πολιτικης ηγεσιας.
Δυσφορια Βαρουφακη για τον παρεδρο του Νομικου Συμβουλιου του Κρατους εξαιτιας της στασης του στο δικαστηριο για την Siemens. Ποιος είναι ο «μεγαλοπρεπης» Αναστασιος Μπανος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Βομβα» από το ΣτΕ στα οικονομικα των Δημων. Απαγορευει τη διαχειριση και εκμεταλλευση των παραλιων. Χανουν τη μοναδικη σοβαρη πηγη εσοδων οι Δημοι που βρισκονται στις παραλιες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο αναπληρωτης υπουργος Κοινωνικης Ασφαλισης Δημητρης Στρατουλης δηλωσε πως το 44% των συνταξιουχων (1.189.136 από 2.654.784) παιρνουν συνταξεις κατω από το οριο της φτωχειας των 665 ευρω. Η πλειονοτητα των συνταξιουχων αναπηριας λαμβανει αποδοχες από 250 και 340 ευρω
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εως 30 Ιουνιου η υποβολη φορολογικων δηλωσεων
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φαίνεται πως ακόμα και όταν δεν έχουμε λόγους να αντιπαρατεθούμε, και οι επέτειοι μας ενώνουν, πρέπει (;) να διαφωνούμε (Σ.Σ μάλλον για να διατηρήσουμε την …. Ελληνικότητά μας). Ο εορτασμός της Εθνικής Παλιγγενεσίας, εκτός από τις παρελάσεις, συνοδεύτηκε και από χορούς – υπο βροχή μάλιστα – που όμως … παρεξηγήθηκαν / αμφισβητήθηκαν. Ωσάν να ήταν το νέο μεγάλο κακό που μας προέκυψε, επειδή ο ταλαιπωρημένος, πονεμένος κόσμος θα ξεφάντωνε λιγάκι. Η μιζέρια σε όλο της το μεγαλείο! Τα όργανα άρχισαν πρίν την 25η Μαρτίου: -» Άρτος και θεάματα» ή «θεάματα χωρίς άρτο» (Σ.Σ φτηνή παραλλαγή) – «Λεφτά για ξόδεμα δεν υπάρχουν» -«Τέτοια κάνανε οι Χούντες και οι Δικτατορίες» -«Αντί να καταργήσουν τις παρελάσεις, πρόσθεσαν και χορούς» -«Θα τρίζουν τα κόκκαλα των ηρώων του 21″ (Σ.Σ Γιατί; επειδή τους θυμόμαστε, τους τιμούμε, γιορτάζουμε τα κατορθώματά τους; Τι θα έπρεπε να κάνουμε δηλαδή; Μνημόσυνα;)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ Ιμπεριαλιστική επιδρομή «Αποφασιστική Καταιγίδα»
Με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ, όλων των χωρών του Περσικού Κόλπου πλην Ομάν, του Αραβικού Συνδέσμου και ορισμένων χωρών της ΕΕ Οι Σαουδάραβες προετοίμασαν και εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές, μία στρατιωτική επιχείρηση, κινητοποιώντας 150.000 στρατιώτες, 100 μαχητικά τζετ και αδιευκρίνιστο αριθμό πολεμικών πλοίων έξω από τις ακτές της Υεμένης. Πέρα από τη σημαντική υποστήριξη της Αιγύπτου, οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι είχαν την έμπρακτη συμμετοχή ενός 10μελούς, όπως υποστήριξαν, στρατιωτικού συνασπισμού. Στο συνασπισμό αυτό συμμετέχουν όλες οι χώρες του Περσικού Κόλπου πλην του Ομάν, η Ιορδανία, το Μαρόκο, το Σουδάν, ακόμη και το Πακιστάν. Το οποιο Πακισταν όμως αρνηθηκε τη συμμετοχη του, γιατι ειπε ότι εχει αρκετα εσωτερικα προβληματα μονο του για να του είναι απαγορευτικο να πραγματοποιει ιμπεριαλιστικες επεμβασεις. Ο δουλικος στους αμερικανους Αραβικός Σύνδεσμος των Σειχιδων εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην, υπό τη Σαουδική Αραβία, στρατιωτική επέμβαση εναντίον των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη, υποστηρίζοντας ότι «είναι μια επιχείρηση εναντίον στόχων των Χούτι, οι οποίοι έκαναν πραξικόπημα». Τη σαουδαραβική επέμβαση υποστήριξαν και ο Παλαιστίνιος Προέδρος Μαχμούτ Αμπάς, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής συνδρομής, και οι ηγέτες Βρετανίας και Γαλλίας.
Διαφοροποιήσεις τακτικής στην ΕΕ Η επικεφαλής της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική και Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι, εξέφρασε «ανησυχία» για «τους κινδύνους σοβαρών επιπτώσεων στην περιοχή», επισημαίνοντας ότι «η στρατιωτική δράση δεν είναι λύση». Ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Οι τελευταίες εξελίξεις στην Υεμένη επιδείνωσαν σημαντικά την ήδη εύθραυστη κατάσταση στη χώρα και κινδυνεύουν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην περιοχή... Είμαι πεπεισμένη ότι η στρατιωτική δράση δεν είναι λύση. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή όλοι οι περιφερειακοί παράγοντες θα πρέπει να ενεργήσουν με υπευθυνότητα και εποικοδομητικά, ώστε να δημιουργήσουν αμέσως τις συνθήκες για την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις». Παράλληλα, η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC) ζήτησε από τη Σαουδική Αραβία, τις κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης και τις ένοπλες ομάδες στη χώρα να σέβονται τους κανόνες του δικαίου του πολέμου, εκφράζοντας την ανησυχία της για τις πληροφορίες περί θυμάτων μεταξύ των αμάχων από τα αεροπορικά πλήγματα στη Σαναά, που μέσα στις πρώτες ώρες προκάλεσαν πάνω από 18 νεκρούς.
Συρία, Ιράν, Ιράκ ενάντια στην επέμβαση Την αντίθεσή τους στην επίθεση της Σ. Αραβίας και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Υεμένη εξέφρασαν πρώτοι από όλους Ιρανοί αξιωματούχοι. Η εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρζιέχ Αφκχάμ, σημείωσε πως το Ιράν επιθυμεί τον άμεσο τερματισμό όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της Υεμένης και του λαού της και πως η επίθεση είναι «μία επικίνδυνη ενέργεια, η οποία παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις για το σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας των κρατών» και «θα οδηγήσει στην εξάπλωση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής». Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, από την Ελβετία επισήμανε πως η επίθεση της Σ. Αραβίας θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα και πως οι ιρανικές αρχές θα καταβάλουν «κάθε προσπάθεια για τον έλεγχο της κρίσης». Ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών, Ιμπραήμ αλ Τζααφάρι, καταδίκασε τη στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη, λέγοντας ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ μιας «ειρηνικής» λύσης. Η κυβέρνηση της Συρίας χαρακτήρισε την επέμβαση «κραυγαλέα επιθετική ενέργεια». Η σιιτική οργάνωση «Χεζμπολάχ του Λιβάνου» καταδίκασε τη στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη, χαρακτηρίζοντάς την «αμερικανοσαουδαραβική» επίθεση και απαίτησε τον άμεσο τερματισμό της.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΡΑΚ Αεροπορικές επιδρομές από τις ΗΠΑ στο Τικρίτ. Απαγορευουν τις επιθεσεις κατα των ισλαμοφασιστων
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Την αποχώρηση των πολιτοφυλακών Σιιτών του Ιράκ και Ιρανών υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων που καθοδηγούσαν την επιχείρηση για την ανακατάληψη της βόρειας ιρακινής πόλης Τικρίτ επιβεβαίωσε χτες ο Αμερικανός στρατηγός Λόιντ Οστιν, με την ιδιότητα του επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού. Ο Οστιν καταθέτοντας χτες το πρωί στην επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας στην Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε την αναστολή της χερσαίας επιχείρησης ανακατάληψης του Τικρίτ από τις ιρακινές σιιτικές πολιτοφυλακές και τους Ιρανούς αξιωματούχους σημειώνοντας ότι ήταν ο όρος που είχαν θέσει οι ΗΠΑ στη Βαγδάτη για την επανέναρξη των αεροπορικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στην περιοχή. Ο στρατηγός επιβεβαίωσε ότι οι επιδρομές των ΗΠΑ στο Τικρίτ ξανάρχισαν την Τετάρτη και έγιναν σε τουλάχιστον 17 περιοχές όπου υπήρχαν διοικητήρια, φυλάκια, αποθήκες και βάσεις των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους». Πρόσθεσε επίσης ότι οι σιιτικές πολιτοφυλακές αποσύρθηκαν στην ανατολική όχθη του ποταμού Τίγρη, απέναντι δηλαδή από το Τικρίτ, που είναι στη δυτική πλευρά του ποταμού. Ο στρατηγός τόνισε, τέλος, πως κοντά στο Τικρίτ υπάρχουν πλέον περίπου 4.000 Ιρακινοί στρατιώτες, αστυνομικοί που επιδιώκουν να ανακαταλάβουν την πόλη «σύντομα».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Συλλήψεις ανηλίκων από τις κατοχικές δυνάμεις
Χτες, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ συνέλαβαν άλλους πέντε Παλαιστίνιους εφήβους με διάφορα προσχήματα, ανεβάζοντας τον αριθμό παιδιών και εφήβων που κλείνονται στις ισραηλινές φυλακές δίχως απαγγελία κατηγοριών για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Διεθνής Αμυνα για τα Παιδιά της Παλαιστίνης», ο μέσος όρος ηλικίας των, τουλάχιστον, 200 Παλαιστινίων παιδιών και νεαρών που έχουν φυλακιστεί από τις δυνάμεις κατοχής στο πλαίσιο της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης» είναι κάτω των 18 ετών. Παράλληλα με την πρακτική της τρομοκράτησης και φυλάκισης παιδιών και εφήβων, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές έχουν επιδοθεί από την αρχή του χρόνου και στην επιβολή εξοντωτικών προστίμων στις οικογένειές τους, ώστε να εκμηδενίσουν κάθε πιθανότητα απελευθέρωσής τους. Υπολογίζεται ότι στις φυλακές Οφερ, όπου κρατούνται πολλοί Παλαιστίνιοι ανήλικοι, έχουν επιβληθεί από την αρχή τρέχοντος έτους συνολικά πρόστιμα ύψους 23.000 δολαρίων. Επιπλέον, καταγγέλλεται ότι το 2014 οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν στο 93% των ανήλικων κρατουμένων οποιαδήποτε νομική υποστήριξη, ενώ πολλοί από αυτούς υποβλήθηκαν σε απομόνωση, πολύωρες ανακρίσεις, δηλαδή σε πρακτικές που από το διεθνές δίκαιο ορίζονται ως τακτικές βασανιστηρίων... Τις τρομοκρατικές συλλήψεις και φυλακίσεις ανηλίκων δε βλέπουν, ωστόσο, άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που κατά καιρούς έχουν παίξει βρώμικο ρόλο υποστήριξης διάφορων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και επιχειρήσεων, όπως η «Διεθνής Αμνηστία», που χτες κατηγόρησε παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις ότι διέπραξαν «εγκλήματα πολέμου», σκοτώνοντας Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αμάχους κατά την εξαπόλυση της ισραηλινής φονικής επίθεσης το περασμένο καλοκαίρι στη Λωρίδα της Γάζας...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κουρουμπλή, θα πας στην Αβάνα ή εμπάργκο στην Κούβα; Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας της Κούβας, γιατρός Marcia Cobas, ανακοίνωσε ότι 28 υπουργοί έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο Διεθνές Συνέδριο για την Υγεία που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα Αβάνα στις 20 - 24 Απριλίου...
Ένα σύνολο 28 υπουργών θα επιβεβαιώσουν την παρουσία με την στο Intl της Αβάνας. Σύμβαση Υγείας Της Κούβας Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, γιατρός Marcia Cobas, ανακοίνωσε ότι 28 υπουργοί έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη Διεθνή Σύμβαση για την Υγεία που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα στις 20 - 24 Απρ. Πάνω από 600 έγγραφα από ξένους συνέδρους έχουν λάβει και μια ντουζίνα από τις πιο απαιτιτικές ιατρικές επιστήμες εκδοτικούς οίκους του κόσμου θα είναι παρόντες, μεταξύ των οποίων και τρείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ορίζεται με τον Υφυπουργό. Η 13η έκδοση του Υγεία για Όλους Εμπορική Έκθεση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη συνάντηση αυτή, στην Αβάνα της Pabexpo περίπτερο, στο οποίο θα εκπροσωπούνται 25 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Κούβας, και θα συμβάλει στην προώθηση των διαπραγματεύσεων και την εμπορευματοποίηση των ιατρικών υπηρεσιών του νησιού, τόνισε Cobas. Από τώρα και στο εξής, η εύλογη -η τελευταία έκδοση του οποίου έλαβε χώρα 10 χρόνια ago- θα λαμβάνει χώρα κάθε δύο έτη και έξι μήνες, πρόσθεσε. Σε δηλώσεις του ACN, Γιατρός Ηλιάνα Μοράλες, εκτελεστικη γραμματέας της Κούβας / Salud 2015 υπενθύμισε ότι το 2005 Υγεία για Όλους παρακολούθησε μεγάλος αριθμός διεθνών επιχειρηματιών και ότι με την ευκαιρία αυτή, θα υπάρξουν επίσης κεντρικές ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και τις επιχειρήσεις γύρους. Η σύμβαση θα υποδεχθεί πάνω από 1.000 αντιπρόσωποι από όλα τα μέρη του κόσμου, πάνω από 400 από τους Κουβανούς, ενώ πάνω από 100 προσωπικότητες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, κατέληξε στο συμπέρασμα Γιατρός Μοράλες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΑΔΕΚΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΕΙΘΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΘΩΩΣΑΝ.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙ.
ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΦΑΡΣΟΚΟΜΩΔΙΑΣ - ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΦΑΡΣΟΚΟΜΩΔΙΑΣ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΘΟΩΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ Η ΤΡΙΤΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΛΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ; ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ .
- ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΕΣ ΔΙΠΛΟΕΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ. ΑΝ ΤΟΛΜΑΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ. Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ; - ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ; ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ;
- ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ EUROGROUP ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΛΙΜΑΝΙΑ , ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΑΝ. ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ , ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ , ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ,ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΣΙΠΡΑ ; ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ ΠΙΣΩ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ; ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΗ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΙΣΩ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ΠΟΥ ΑΠΑΛΟΤΡΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕ; ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ;
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Κα ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ 2,5 ΔΙΣ ΦΠΑ ; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ; ΤΑ 2.000.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ; ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΑΞΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΙΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙΤΕ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ. ΛΑΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ ΤΑ ΔΙΠΛΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 26/3/2015 ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΝΕΛ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TO XAΡΑΤΣΙ ΣΟΥ, TON ENΦΙΑ, ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ,,, ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΣ;
Η Siemens έκανε «εξωδικαστικό συμβιβασμό» 270 εκατομμυρίων, αντί 2 δισεκατομμύρια, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ταξιαρχία του Αλ Κασσάμ ματαιώνει επίθεση σε Σιωνιστές στρατιώτες λόγω της εισόδου στον στόχο,μικρών παιδιών... Η διαφορά με τα σιωνιστικά κτήνη του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος...