Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τριτη 28 Απριλιου 2015


«Μαύρο» σε όλα τα κανάλια της DIGEA
Απότομη διακοπή σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης στη μετάδοση του σήματος της DIGEA, με αποτέλεσμα να μην μεταδίδεται το πρόγραμμα των τηλεοπτικών καναλιών MEGA, SKAI, STAR,ALPHA, ANT1. Το πρόγραμμα δεν μεταδίδεται είτε δορυφορικά, (μέσω Nova και ΟΤΕ TV) είτε μέσω του Διαδικτύου. Η ΝΕΤ μεταδίδει κανονικά το πρόγραμμά της. Η HuffPost Greece προσπάθησε να επικοινωνήσει με την DIGEA προκειμένου να ενημερωθεί για τη φύση του προβλήματος, ωστόσο η προσπάθεια ήταν ανεπιτυχείς καθώς ουδείς απάντησε στην κλήση. Ωστόσο μέσω tweeter η εταιρεία ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει σοβαρό τεχνικό πρόβλημα και προσπαθεί να αποκαταστήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος.
Σχολιο.- Βάλτε στη φυλακή τα άχρηστα λαμόγια της Digea! Καταργήστε την αχρηστη γεμάτη προβλήματα ψηφιακή! Γυρίστε πίσω στην αναλογική, που δούλευε μια χαρά!
Σχολιο.- Άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά το σήμα
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς τρόλεϊ για 5 ώρες η Αθήνα
Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ
Απρίλιος 28 2015 08:47
Με προβλήματα θα γίνεται η μετακίνηση των πολιτών της Αθήνας σήμερα Τρίτη λόγ στάσης εργασίας των εργαζομένων στα τρόλεϊ. Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ πραγματοποιούν στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί εως και τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική τους συνέλευση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τσιπρας. Παραπλανηθηκαμε – Πηραμε δεσμευσεις ότι θα αλλαξει η αποφαση της ΕΚΤ μολις υπαρξει συμφωνια – Λαθος ότι δεν πηραμε γραπτη δεσμευση
Τσίπρας: Η εξέλιξη της ρήξης θα ήταν αποτυχία για τη Μέρκελ. Σε ναρκοθετημένο πεδίο από την αρχή η κυβέρνηση
Στη χθεσινή συνέντευξη στο STAR στον Χατζινικολαου του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στην αλλαγή στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος Η εξέλιξη της ρήξης θα ήταν αποτυχία για τη Μέρκελ, την Ευρώπη και την Ελλάδα δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Star το βράδυ της Δευτέρας.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η γερμανίδα καγκελάριος έχει δείξει ότι είναι πρόθυμη για λύση, και συμπλήρωσε ότι η κ. Μέρκελ διαχειρίζεται δύο κρίσιμα θέματα, τόσο για την πορεία της Ευρώπης, όσο και για το δικό της πολιτικό μέλλον: τη συμφωνία για την Ουκρανία και τη συμφωνία για την Ελλάδα. Αναφερόμενος στα κριτήρια της επιτυχίας και της αποτυχίας, είπε ότι μια εξέλιξη ρήξης θα ήταν αποτυχία για την καγκελάριο, την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα. Το κριτήριο της επιτυχίας όμως θα είναι διαφορετικό, πρόσθεσε, κάνοντας την εκτίμηση ότι η Άνγκελα Μέρκελ είναι «εγκλωβισμένη» στην πολιτική της αδυναμία να παραδεχθεί ότι το πρόγραμμα στην Ελλάδα ήταν αποτυχημένο. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πιέσεις προς την κυβέρνηση για αναίρεση πολλών σημείων της συμφωνίας του Φεβρουαρίου και δήλωσε ότι η κυβέρνηση από τα πρώτα της βήματα βρισκόταν σε ναρκοθετημένο πεδίο. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, λέγοντας ότι επιχαίρουν την προοπτική αποτυχίας και καιροφυλακτούν, καθώς είχαν θέσει «παγίδα» - μαζί με ισχυρά κέντρα της Ευρώπης- την οποία και «προπαγάνδιζαν», ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση παρένθεσης.
O κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν μπλοφάρουμε στη διαπραγμάτευση» και αναφερόμενος στην Ευρώπη και τους εταίρους, είπε ότι δεν έχουν όλοι την ίδια στόχευση, φωνή και στάση, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «μονταζιέρα» που δουλεύει διαρκώς, με «διαρροή ψευδών ειδήσεων». Εν συνεχεία, τόνισε ότι οι δανειστές επιμένουν στο mail Χαρδούβελη, συμπληρώνοντας ότι δεν άλλαξαν τα πρόσωπα των τεχνικών κλιμακίων στη διαπραγμάτευση, ενώ πρόσθεσε ότι οι δανειστές έχουν θέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης συντάξεις, ομαδικές απολύσεις και ΦΠΑ. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε τη χώρα σε κατάσταση απελπισίας, και μίλησε για έλλειμμα στα Δημόσια Ταμεία το οποίο στις 24 Φεβρουαρίου θα έφτανε στα 450 εκατ. ευρώ. Επίσης, μίλησε για ανορθόδοξη απόφαση από πλευράς της ΕΚΤ στις 18 Φεβρουαρίου, η οποία απέτρεψε τις τράπεζες από την αναχρηματοδότηση του χρέους. Στο ερώτημα αν έγιναν λάθη και γιατί τότε δεν πήρε χρήματα η Ελλάδα ο κ. Τσίπρας είπε: «υπάρχουν λάθη που είναι εγκληματικά, λάθη που γίνονται υπό την πίεση των χρόνου, και λάθη γιατί κάποιοι σε παραπλανούν. Ανήκουμε στην τρίτη κατηγορία», τόνισε χαρακτηριστικά έχοντας πρώτα προσθέσει «Και τα λάθη και οι παραλείψεις είναι ανθρώπινα».
Όσον αφορά στον Γιάνη Βαρουφάκη, είπε ότι είναι «σημαντικό asset, ένας οικονομολόγος που έχει ενοχλήσει επειδή μιλάει τη γλώσσα τους καλύτερα από αυτούς», έχοντας «ριζοσπαστικές θέσεις». Δεν κάνει πίσω εύκολα, επιμένει στις απόψεις του, τόνισε, προσθέτοντας, σε κάθε περίπτωση, ότι η διαπραγμάτευση να ξέρετε ότι δεν ανήκει σε άνθρωπο, ποτέ δεν ανήκε σε έναν άνθρωπο, και ότι ο πρωθυπουργός έχει πάντα την ευθύνη. Όσον αφορά στο επίμαχο δείπνο στο Eurogroup και το tweet περί «μίσους» του κ. Βαρουφάκη, είπε ότι το δείπνο δεν ήταν δείπνο εργασίας και ότι η διαπραγματευτική στρατηγική διαμορφώνεται από τις θέσεις που παρουσιάζονται, όχι από το αν πήγε ή δεν πήγε κάποιος σε ένα δείπνο. «Σίγουρα δεν προτιμούν να έχουν απέναντί τους τον Βαρουφάκη», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία». Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο λαό, όχι όμως με εκλογές («Ποιος ο λόγος να πάμε σε εκλογές;») αλλά με δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι αν έχει μπροστά του μια συμφωνία που είναι έξω από την λαϊκή εντολή, δεν θα έχει το δικαίωμα να παραβιάσει την εντολή αυτή και θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός, αν θα πρέπει να δεχθεί την συμφωνία. Ωστόσο, όπως ο ίδιος εξήγησε δεν θα χρειαστεί δημοψήφισμα αφού είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία. Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι τα πράγματα δεν θα φθάσουν σε αυτό το σημείο και πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι θα επικρατήσει η λογική και θα πάμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό. Για την δήλωση προεκλογικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά όπως υποσχέθηκε. Η κυβέρνηση έχει εντολή λύσης, πρόσθεσε, αλλά δεν θα επαναλάβει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Είναι μικρόψυχοι όσοι νομίζουν ότι θα έχουν όφελος από μία ρήξη, είπε χαρακτηριστικά.
«Η ενδιάμεση συμφωνία βολεύει και τους πιστωτές και την Ελλάδα» Για την στάση της προηγούμενης κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, δήλωσε ότι υπήρχαν υπουργοί που περίμεναν επί 8 ώρες για να τους εξετάσουν οι υπάλληλοι της Τρόικας, ότι η Τρόικα θέλει να επιστρέψει , κάτι που η σημερινή κυβέρνηση αρνείται. Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι παραμένει στο τραπέζι το θέμα των συντάξεων αλλά και τω ομαδικών απολύσεων αλλά και το θέμα του ΦΠΑ. Για το ασφαλιστικό ο κ. Τσίπρας είπε πως θα το βρούμε μπροστά μας γιατί είναι δύσκολο θέμα, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί στο πλαίσιο μιάς ενδιάμεσης συμφωνίας, και πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να τεθεί τον Ιούνιο. Τώρα είπε απαιτείται ένα πρόγραμμα ανάπτυξης, γιατί το ασφαλιστικό επιδεινώθηκε λόγω μεγάλης αύξησης της ανεργίας και είναι ανάγκη να βρεθούν νέοι πόροι που θα έρθουν με την ανάπτυξη.
Στο ερώτημα γιατί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία και όχι συνολική ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ενδιάμεση βολεύει και την Ελλάδα και τους πιστωτές. Πρέπει να μπουν κάποιες βάσεις σε αυτά που μπορούμε να συμφωνήσουμε και αφού αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη να πάμε σε μεγάλη συμφωνία. Στόχος μας, είπε ο κ. Τσίπρας, ήταν μια ενδιάμεση γιατί τα δύσκολα δεν είναι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τους άλλους. Γιατί δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για το μέλλον χωρίς να συζητηθεί το χρέος. Σε πρώτη φάση, είπε ο πρωθυπουργός θέλαμε να θέσουμε ζητήματα που μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, γιατί αν θέταμε εξαρχής το θέμα του χρέους, δεν θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία. Η αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας και οι κόκκινες γραμμές Για την αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έγινε προκειμένου να υπάρχει πλήρης έλεγχος και αποτελεσματικότητα και διαβεβαίωσε ότι τα τεχνικά κλιμάκια έχουν όσα στοιχεία ζητούν. Διαφωνίες με τους εταίρους υπάρχουν στα εργασιακά θέματα, όπως στο θέμα των μαζικών απολύσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της αύξησης του κατώτατου μισθού, του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ υπάρχει η ιδέα να υπάρξει φόρος ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία. Επίσης υπάρχει η ιδέα σε δημοφιλή νησιά ή κλαμπ οι συναλλαγές από ένα ποσό και πάνω να γίνονται με πιστωτικές κάρτες.
«Συστράτευση για έξοδο από την κρίση» Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Τσίπρας επέκρινε την αντιπολίτευση για την στάση της και δήλωσε ότι δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση, ενώ παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση για συστράτευση. «Ζητώ συστράτευση για έξοδο από την κρίση», είπε και πρόσθεσε «όχι για να κόψουμε μισθούς και συντάξεις». Αμοιβαία εκτίμηση με τον κ. Καραμανλή Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και όχι πολιτικό φλερτ, λέγοντας ότι έχει 1,5 χρόνο να τον συναντήσει και έκανε λόγο για «παραφιλολογία καφενείου». «Η μοναδική πρόταση για την προεδρία της Δημοκρατίας έγινε στον Προκόπη Παυλόπουλο» Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι δεν έκανε πρόταση στον κ. Καραμανλή να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας και ότι η μοναδική πρόταση ήταν στον κ. Παυλόπουλο.
«Δεν έχουν χαλάσει οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ» Για την υπόθεση Ξηρού ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε το νόμο για τις φυλακές και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα , δεν έχουν χαλάσει οι σχέσεις με τις ΗΠΑ, σημειώνοντας επίσης ότι η προστριβή δεν επηρεάζει τις σχέσεις στην διαπραγμάτευση , ενώ δήλωσε ότι ο ίδιος ο Ξηρός δεν θέλει να κάνει χρήση και δεν θέλει να φύγει από την φυλακή. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις συνθήκες κράτησης του κ. Ξηρού, ενώ αναφέρθηκε και σε ομιλία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υπέρ της αποφυλάκισης των πρωταίτιων του πραξικοπήματος του 1967.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνέντευξη-κόλαφος του μεγάλου Αμερικανού ιστορικού Γουίλιαμ Μπλαμ: «Οι ΗΠΑ δημιούργησαν την ISIL»
«H OYAΣΙΓΚΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ»
Συνέντευξη-κόλαφος του μεγάλου Αμερικανού ιστορικού και συγγραφέα Γουίλιαμ Μπλάμ, κατά της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, όπου κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι δημιούργησε το Ισλαμικό Χαλιφάτο για να ανατρέψει τον Μ. Άσαντ, και επιχειρεί να καταστρέψει οποιονδήποτε έχει την ισχή για να αποτελέσει απειλή στην παγόσμια κυριαρχία της.
Ο γνωστός ιστορικός και συγγραφέας Γουίλιαμ Μπλάμ, σε συνέντευξή του δήλωσε πως η... «αμερικανική εξωτερική πολιτική ουδέποτε θα αλλάξει, ασχέτως αν αναλάβει πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον από το Δημοκρατικό Κόμμα ή ο Τζεμπ Μπους από τους Ρεπουμπλικάνους».
«Είδαμε και τους προηγούμενους Μπους και Κλίντον, αλλά και τον Ομπάμα…», είπε χαρακτηριστικά. «Η αμερικανική πολιτική δεν αλλάζει, ασχέτως με το ποιος βρίσκεται στην εξουσία, είτε Δημοκρατικός είτε Ρεπουμπλικάνος, επειδή οι ΗΠΑ επί δύο αιώνες έχουν έναν και αποκλειστικό στόχo: Την παγκόσμια κυριαρχία». Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης του Γουίλιαμ Μπλαμ: «Το ΝΑΤΟ αποτελεί το μέσο στην αμερικανική εξωτερική πολιτική και δεν μπορεί κανείς να ξεχωρίσει την εξωτερική πολιτική του ΝΑΤΟ από αυτή των ΗΠΑ. Όποιους δεν συμπαθούν οι ΗΠΑ, δεν συμπαθεί και το ΝΑΤΟ: Ιράν, Βενεζουέλα, Κούβα κλπ. Δεν χρειάζεται να το επαληθεύσει κανείς: Είτε αγαπά την αυτοκρατορία, είτε όχι. Παράδειγμα η Ρωσία. Οι ΗΠΑ δεν ανέχονται κάποιον που προσπαθεί να εμποδίσει την επέκταση της κυριαρχίας τους. Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την ισχύ τους εναντίον των εχθρών τους όπως έκαναν όταν εισέβαλαν στην Κούβα, και από το 1946 αποπειράθηκαν να ανατρέψουν 50 ηγέτες.
Έχουν βομβαρδίσει λαούς σε 30 χώρες, με πιο πρόσφατες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στην Αϊτή, τη Σομαλία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη. Η Ουάσιγκτον απλώς ανακοινώνει κάποιους ως εχθρούς της. Χωρίς να απειλεί. «Απειλή» της δεν είναι η Συρία, ούτε ήταν το Ιράκ ή η Λιβύη. Γιατί η Ουάσιγκτον έχει αντιρρήσεις να πωλήσει η Ρωσία οπλικά συστήματα στο Ιράν; Μήπως η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να βομβαρδίσει το Ιράν; «Φυσικά. Το ίδιο και το Ισραήλ Δεν μπορείς να παραμερίσεις αυτούς τους φόβους. Το Ιράν αποτελεί στόχο για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ετσι δικαιολογημένα το Ιράν επιθυμεί να αποκτήσει πυραυλικό αμυντικό σύστημα. Οι ΗΠΑ ωστόσο μένουν εκτός Υεμένης, απέσυραν πεζικό από το Ιράκ και δεν αναμείχθηκαν άμεσα στη Συρία. Η Ουάσιγκτον τελευταία δείχνει να μην επιθυμεί επεμβάσεις σε ξένες χώρες. Υποστηρίζει όμως τους εχθρούς της Συρίας και επιθυμεί να τεθεί ο Άσαντ εκτός εξουσίας». Αν όμως οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν το Ιράκ, δεν θα το καταλάβει το Ισλαμικό Χαλιφάτο; «Μα οι ΗΠΑ δημιούργησαν το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Να θυμίσουμε μόνο ότι πριν μερικά χρόνια υπήρχαν τρία μεγάλα κράτη στην περιοχή. Οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Ιράκ, το ΝΑΤΟ στη Λιβύη και ανέτρεψαν τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών. Τώρα θέλουν και την ανατροπή του Άσαντ και να καταντήσει η Συρία όπως το Ιράκ και η Λιβύη. Στη Νότιο Ασία και στη Μέση Ανατολή επικρατούν σήμερα οι φανατικοί ισλαμιστές και αυτό αποτελεί επακόλουθο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Να θυμίσω πως το 1980 στο Αφγανιστάν, υπήρχε προοδευτική κυβέρνηση όπου τα κορίτσια μπορούσαν να πάνε σχολείο και φορούσαν ακόμη και μίνι φούστες. Οι γυναίκες είχαν δικαιώματα. Τι απέγινε εκείνη την κυβέρνηση;
Την ανέτρεψαν οι ΗΠΑ. Ο κόσμος βρίσκεται σε δεινή κατάσταση. Υπήρχε μια ευκαιρία πριν από30 με 40 χρόνια να εμποδιστούν οι ΗΠΑ από όλες αυτές τις επεμβάσεις. Αλλά το ΝΑΤΟ δεν διαλύθηκε όπως το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Δεν γνωρίζω πως μπορεί πλέον να σωθεί ο κόσμος. Η Ουάσιγκτον αμφισβητούσε ότι η Συρία θα «διώξει» το χημικό της οπλοστάσιο. Με παρέμβαση της Ρωσίας, αυτό έγινε. Κι όμως η Συρία παραμένει ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Ουάσιγκτον». Σημειώνεται ότι ο Μπλαμ θεωρείται από τους σημαντικότερους επικριτές της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και από τους καταγραφείς των αμερικανικών πολιτικών εγκλημάτων στο διεθνές περιβάλλον. Εγκατέλειψε το Στέιτ Ντηπάρτμεντ το 1967 όταν κατάλαβε πως δεν επρόκειτο να γίνει διπλωματικός υπάλληλος μιας και έφερε σημαντικές αντιρρήσεις στην αμερικανική εξωτερική πολιτική. Εργάστηκε ως ανταποκριτής στη Χιλή την περίοδο του Αλιέντε και έζησε από κοντά την ανατροπή του από το πραξικόπημα του Πινοτσέτ. Έχει συνεργασθεί στο Λονδίνο με τον πρώην πράκτορα της CIA Φίλιπ Έιτζι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι δύο γαμημένοι καριόληδες... τώρα κοιτάνε τα ραδίκια ανάποδα!
Οι δύο Σαουδάραβες τρομοκράτες συναντήθηκαν με τον Αραβικό στρατό της Συρίας και έφυγαν για τους ουρανούς... Ο πρώτος είναι ο Abdulrahman Al-Mutairi κι ο άλλος ο Abu mujahir Jazrawi. Συναντήθηκαν με τους στρατιώτες πτης Συρίας που πολεμούν για την πατρίδα τους, όταν προσπάθησαν να περάσουν τον τοίχο στο Qarimd Camp, της επαρχίας Edlib‬. Στο διάβολο!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από το Φέργκιουσον στη Βαλτιμόρη, οι ΗΠΑ φλέγονται ξανά - Η δολοφονία του Freddie Gray
Εκτεταμένες συγκρούσεις στην Βαλτιμόρη
Ένας νέος γύρος αναταραχών έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με αφορμή την δολοφονία του 27χρονου αφροαμερικανού Freddie Gray από την αστυνομία στις 12 Απρίλη, στην Βαλτιμόρη. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε την πολιτεία ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Λάρι Χόγκαν, κινητοποιώντας την Εθνοφρουρά λόγω των ταραχών στη Βαλτιμόρη. Ο κυβερνήτης Χόγκαν προέβη στη λήψη της απόφασης αυτής κατόπιν αιτήματος του δήμου της Βαλτιμόρης με αφορμή τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μετά την κηδεία 25χρονου Αφροαμερικανού.
#FreddieGray Ο Freddie Gray στις 12 Απρίλη οδηγήθηκε σε ένα βαν της αστυνομίας ύστερα από κυνηγητό και μετά από 30 λεπτά οδηγείται με άγρια χτυπήματα στο νοσοκομείο όπου και ξεψυχάει. Το ίδιο έργο ξαναπαίζεται στην Αμερική. Τα ρατσιστικά εγκλήματα έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα σφοδρές αντιδράσεις. Από την εξέγερση στο Ferguson για την δολοφονία του 17χρονου Michael Brown, τις δολοφονίες των Oscar Grant, Eric Garner τώρα στην Βατλιμόρη όπου το "melting pot" μετατρέπεται με πυριδιταποθήκη. Η οικογένεια του 27χρονου από την Βαλτιμόρη δήλωσε πως από τα χτυπήματα είχε συνθλιβεί η περιοχή του λάρυγγα και των φωνητικών του χορδών, ενώ η σπονδυλική του στήλη είχε τραυματιστεί και αποκοπεί σε ποσοστό 80% στο σημείο του λαιμού. Μπορείτε να δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο με τα ουρλιαχτά του Freddie Gay καθώς σέρνεται στο βαν από τους αστυνομικούς
Διαδηλώσεις
Άγριες συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας στην πόλη. Ο ακτιβιστής και πρώην μέλος των Μαύρων Πανθήρων Eddie Conway αναφέρει: "Οι αστυνομικοί ήταν μια συμμορία λινταρίσματος. Υπάρχει ένα πτώμα. Υπήρξε ένας θάνατος χωρίς δίκη, χωρίς δικαστήριο, χωρίς καταδίκη. Υπήρξε εκτέλεση δια λιντσαρίσματος. Και αυτοί κατηγορούν τα θύματα. Κατηγορούν αυτούς που υπέστησαν το λιντσάρισμα επειδή έχουν το θράσος να διαδηλώσουν." Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε την πολιτεία ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Λάρι Χόγκαν, κινητοποιώντας την Εθνοφρουρά λόγω των ταραχών στη Βαλτιμόρη. Ο κυβερνήτης Χόγκαν προέβη στη λήψη της απόφασης αυτής κατόπιν αιτήματος του δήμου της Βαλτιμόρης με αφορμή τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μετά την κηδεία 25χρονου Αφροαμερικανού. Ο Αφροαμερικανός πέθανε μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, ενώ τελούσε υπό κράτηση. Εκατοντάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στους δρόμους και έκαναν χρήση ροπάλων και σπρέι πιπεριού εναντίον ταραχοποιών που λεηλάτησαν κάβες, πολυκαταστήματα και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις.
Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ οι διαδηλωτές στην Βαλτιμόρη, επιτίθονται σε κτίρια και αυτοκίνητα της αστυνομίας ενώ Συλλογικότητες ακτιβιστών και ΜΜΕ μιλούν για δεκάδες συλλήψεις. Η αστυνομία απαντάει με άγριο ξύλο και χημικά Έχει συγκροτηθεί από τους διαδηλωτές η «Baltimore People’s Power Assembly» (συνέλευση της εξουσίας του λαού της Βαλτιμόρης) όπως αυτοπροσδιορίζεται και η οποία συντονίζει κομμάτι των κινητοποιήσεων
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αρνήθηκε να πληρώσει μαύρο σουάπ του Σημίτη στην Deutsche Bank ο Βαρουφάκης! Να γιατί του επιτέθηκαν οι μπράβοι των Βρυξελλών!
ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ, ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ...
Εντέλει η μαζική επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης από τους μπράβους των Βρυξελλών αλλά και τα ντόπια υποκείμενα τους, είχε μια απλή, απλούστατη εξήγηση που ουτε ο ίδιος την κατάλαβε αμέσως. Όλα ξεκίνησαν από τις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων σχετικά με την ρευστότητα και τις υποχρεώσεις του Ελληνικού δημοσίου, όπου πρόεκυψε κάτι που έχει αποκαλύψει το Ολυμπία εδώ και καιρό: Η πληρωμή τόκων για ένα μαύρο σουάπ που είχε συνάψει ο Σημίτης ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ με την Deutsche Bank για να εξοφληθούν Γερμανοί προμηθευτές του δημοσίου το 1999. Το σουάπ αυτό είχε μεταφερθεί νύχτα σε υποκατάστημα της Γερμανικής τράπεζας εκτός Ευρώπης και τα τοκοχρεωλύσια ερχόντουσαν με την μορφή «φιρμανιού» απ’ ευθείας στο Ελληνικό υπουργείο οικονομικών. Όπου βέβαια το πλήρωναν χωρίς κανέναν έλεγχο, οι συνεργατες του Σημίτη, που όλως τυχαίως μονοπωλούσαν από το 2009 και μετά την καρέκλα. Ήτοι, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Χαρδούβελης. Χωρίς να περνά από κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό, στην κυριολεξία κατω από την μυτη της ΕΕ. Όπως ακριβώς έγινε με τα σουάπς της Goldman Sachs. Μολις έγινε αντιληπτό από τους «θεσμούς» ότι οι εν λόγω υποχρεώσεις δεν θα πληρωνόντουσαν, αμέσως έπεσε «σύρμα» στην Γερμανία. Και εκεί άρχισαν πρώτα οι εκβιαστικές δηλώσεις Σόιμπλε για να ακολουθήσει το πρωτοφανές νταβατζηλίκι στον Βαρουφάκη, που πραγματικά θύμισε μπράβους τοκογλύφων. Αυτή ήταν η αιτία, αφού το χρέος του Σημίτη μπορεί να εξοφληθεί νύχτα μόνον από Σαμαροβενιζέλους ή πανικόβλητους πολιτικούς. Και φυσικά από τους νεοφασίστες του Ποταμιού, που αποτελούν την πρωτη επιλογή των τοκογλύφων για συγκυβερνηση, ώστε να καλυφθούν τα εγκλήματα Σημίτη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Βαρουφάκης και οι δεκαεφτά νάνοι
28/4/2015
Αηδία. Δεν μπορώ να βρω πιο ταιριαστή λέξη για όσα συνέβησαν στο Γιούρογκρουπ της Λετονίας. Για τη χυδαία επίθεση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στον Γιάννη Βαρουφάκη και τον ακόμη χυδαιότερο τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε η επίθεση αυτή από διεθνή ΜΜΕ. Επιλεγμένα ΜΜΕ, που όπως μάθαμε από την «Εφημερίδα των συντακτών», είναι μέρος ενός προπαγανδιστικού κυκλώματος γερμανικής έμπνευσης- καημένε φον Γκέμπελς, εσύ αυτοκτόνησες νωρίς- που έχει στηθεί στις Βρυξέλλες. Στη Λετονία συνέβησαν γεγονότα αποτρόπαια, βγαλμένα από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας και μετά οι γιουρογκρούπηδες είχαν την απαίτηση να πάει να φάει μαζί τους ο Βαρουφάκης. Που καλύτερα να έτρωγε με τον Χάνιμπαλ Λέκτερ. Αηδία για τους έξω, αηδία στο πολλαπλάσιο για τους μέσα. Για το μνημονιακό καθεστώς, αρχηγούς, υπαρχηγούς, επίδοξους αρχηγούς, εργολάβους, μιντιάρχες, μεγαλοδημοσιογράφους, για τους μέσα, που δρουν σαν χαρωπά φερέφωνα των έξω. Μετά χαράς δέχτηκαν τα φερέφωνα το μπούλινγκ που υπέστη από τους ευρωπαίους ο Βαρουφάκης. Γέλασαν, λοιδόρησαν, υπερθεμάτισαν, τον είπαν γελοίο, τον είπαν κλόουν και τι δεν τον είπαν. Τα ίδια είχαν πάθει στο παρελθόν και κάποιοι δικοί τους υπουργοί, έναν πρωθυπουργό τους τον αποκάλεσαν «μαλάκα», δεν τους πείραζαν όμως αυτά, τα θεωρούσαν φυσικά και αυτονόητα. Είναι η φυσική και αυτονόητη συμπεριφορά του αφέντη στον υποτακτικό του.
Οι μέσα και οι έξω, οι έξω και οι μέσα. Ένα καλά οργανωμένο σύστημα αλληλοβοήθειας, συγκοινωνούντα δοχεία που τροφοδοτούν το ένα το άλλο με ζωτικά υγρά. Οι έξω, με την άτεγκτη στάση τους στις διαπραγματεύσεις, κρατάνε στη ζωή το θνήσκον μνημονιακό καθεστώς, που τρέφεται από τον τρόμο και την αναταραχή. Οι μέσα, τα χαρούμενα φερέφωνα, δίνουν στους έξω την άνεση να κρατάνε στάση σκληρή και άτεγκτη. «Υπογράψτε τώρα!», φωνάζουν οι μέσα, «δεν ακούτε τι σας λένε, υπογράψτε τώρα!», αντηχούν οι έξω. Τι σημαίνει το «υπογράψτε τώρα!» που φωνάζουν οι Σαμαράδες, οι Βενιζέλοι, οι Σταύροι, οι Μητσοτάκηδες, οι Λοβέρδοι; Σημαίνει δεχτείτε όλα όσα σας ζητούν οι δανειστές, τις μειώσεις των συντάξεων, την απελευθέρωση των απολύσεων και των πλειστηριασμών, την αύξηση του ΦΠΑ. Όλα όσα δεν υπέγραψαν αυτοί για να μην εξαφανιστούν πολιτικά, ζητούν να τα υπογράψει η Αριστερά για να εξαφανιστεί εκείνη άπαξ δια παντός. Κι αν δεν τα υπογράψει, να πέσει υπό το βάρος της χρεωκοπίας και να έρθουμε εμείς να τα υπογράψουμε φαρδιά πλατειά, χωρίς ενοχές και δήθεν κόκκινες γραμμές.
Τα ακούνε αυτά οι δανειστές και σου λένε, αφού έχουμε στην Ελλάδα ένα εφεδρικό σύστημα έτοιμο να δεχτεί τα πάντα, γιατί να συμφωνήσουμε με τους περίεργους της Αριστεράς; Να τους πάμε μέχρι τέλος, να τους καταστρέψουμε, να τους εξαφανίσουμε, για να έρθουν μετά τα δικά μας παιδιά, τα οποία θα είναι πλέον έτοιμα να παραδώσουν γην και ύδωρ για να τους δοθεί η εξουσία. Θα τους δοθεί απέξω η εξουσία, αλλά δεν έγινε και τίποτα, σάμπως θα είναι η πρώτη φορά στη νεώτερη ελληνική ιστορία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές του λαού μας.. Σαν σήμερα… 28 Απρίλη 1944… Η μάχη στο «Κάστρο του Υμηττού».
Μια από τις πιο λαμπρές σελίδες του αγώνα του λαού και της της νεο- λαίας της Αθήνας κατά των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους. Τρεις νεολαίοι ΕΛΑΣίτες της Αθήνας... ο διμοιρίτης Δημήτρης Αυγέρης και οι μαχητές Κώστας Φολτόπουλος και Θάνος Κιοκμενίδης, αντιμετώπισαν 7 ολόκληρες ώρες με τα ατομικά τους όπλα, σ' ένα σπι- τάκι του Υμηττού, 200 χιτλερικούς και ταγματασφαλίτες και αφού τους προξένησαν μεγάλες απώλειες, έπεσαν και οι τρεις στο πεδίο της τιμής.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΡΕΙΑ στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ κομμάτων ΥΠΕΡ της ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ της ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ
Αστυνομική επέμβαση στην εκδήλωση για την αρμενική γενοκτονία στο Καντίκιοι Όταν μέλη των κομμάτων HDP και HDK θέλησαν να συγκεντρωθούν στον πλατεία Μπογά στο Καντίκιοι και να μνημονεύσουν τα γεγονότα του 1915, επενέβη η αστυνομία Η αστυνομία επενέβη κατά των μελών των κομμάτων αυτών που έφεραν πανό που έγραφε ¨Ο πόνος αυτός είναι όλων μας… Στην 100η επέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας τα αντιμετωπίζουμε¨. Η αστυνομία ήθελε να φύγει το πανό και εμπόδισε την πορεία της ομάδας. Όταν η ομάδα αργότερα άρχισε πάλι πορεία, τους σταμάτησαν πάλι επί της λεωφόρου. Τα μέλη του HDP για κάποιο διάστημα έκαναν καθιστική διαμαρτυρία, ενώ μετά η αστυνομία τους επέτρεψε να πορευτούν. Η αστυνομία επενέβη στο ύψος του πάρκου Μεχμέτ Αϊβαλιτάς και συνέλαβε 7 άτομα.
25/4/2015
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η "πρώτη φορά αριστερά" για πρώτη φορά σε δεξίωση της ισραηλινής πρεσβείας, με πρώτη μούρη τον Δραγασάκη! Ντρέπεται κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ;
Πρώτη μούρη ο "αριστερός" Δραγασάκης... απολαμβάνει σκασμένος στα γέλια το βαμένο με το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης ποτό του και χαριεντίζεται με την πρέσβειρα του κράτους-τρομοκράτη, μάλλον από τα ανέκδοτα της για το πως δολοφονούν τα μικρά παιδιά! Κόσμος και ντουνιάςστη δεξίωση της Ισραηλινής πρεσβείας στο Μέγαρο μουσικής, για την 67η επέτειο της ανεξαρτησίας [διάβαζε κατασκευής του χωροφύλακα των ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο] του Ισραήλ και την 25η επέτειο των πλήρων διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Ελλάδα... [Η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου δεν αναγνώρισε ΠΟΤΕ το Ισραήλ κι έθετε προϋπόθεση την αναγνώριση της Παλαιστίνης. Το Ισραήλ αναγνώρισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την επίσκεψη στο σιωνιστικό-ναζιστικό έκτρωμα του τότε ΥΠΕΞ Αντώνη Σαμαρά] Ήταν όλοι εκεί... πάνω από 900 καλεσμένοι... Ανάμεσά τους εκπρόσωποι της "αριστερής" κυβέρνησης, πρώην υπουργοί και πρωθυπουργοί, παράγοντες όλων των... αστικών κομμάτων, στρατιωτική ηγεσία, βιομήχανοι, εφοπλιστές κλπ... όλο το ανφάν γκατέ... μέσω "Κοσμάς Λεοντιάδης" Ο κ. Δραγασάκης δεν είναι τυχαίος... γνώριζε ότι ΠΟΤΕ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχε σ' αυτές τις φιέστες... απλώς δηλώνει την υπηρετική-δουλική του προσφορά. Να τι προκαλεί τα χάχανα του ξεφτιλισμένου "αριστερού": Έπαιζαν ποδόσφαιρο στην παραλία της Γάζας τα τέσσερα ξαδερφάκια από την Παλαιστίνη όταν τα στόχευσαν τα πυρά των ναζί-σιωνιστών...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι αντιδράσεις για την -μάλλον απίθανη - απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, κάνουν ακόμη πιο ηχηρή την απουσία αντιδράσεων για την απελευθέρωση των βασανιστών και δολοφόνων της χούντας, όχι μετά από 15 αλλά μετά από 5 χρόνια! Η περιώνυμη μοντέλα Ντέλα Ρούνικ Ρουφογάλη, σε συνέντευξή της επιμένει ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να παρατήσει τον - γνωστό βασανιστή - Ρουφογάλη στη φυλακή και να φύγει για την Αμερική. Έτσι, περίμενε μέχρι το ...1980 (!), για να αποφυλακιστεί αυτός και να μπορέσει αυτή, με τη συνείδηση (λέμε τώρα) ήσυχη, να τον χωρίσει και να φύγει. Ο Θεοφιλογιαννάκος - εποχή έχουν αφήσει οι μέθοδοι βασανιστηρίων που εφεύρισκε - άναβε κάθε Κυριακή το κεράκι του στην εκκλησία, ήδη από το 1981 (ναι με την άλλη σοσιαλιστική κυβέρνηση). Ο Παττακός, από τους πρωταίτιους, "αρρώστησε" κι αυτός το 1981 (νομίζω ζει ακόμη) τόσο βαριά που έκοβε έκτοτε βόλτες φανερά και έδινε συνεντεύξεις. Εν ολίγοις, μόνο όσοι αρνούντο να υποβάλουν αίτηση παρέμειναν στη φυλακή. Γι' αυτές τις αποφυλακίσεις τσιμουδιά. Τα δικά τους εκατοντάδες και χιλιάδες αθώα θύματα δεν χρειάζονται δικαίωση.... Όπως πάντα προφανώς, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιες ζωές, αξίζουν για τους κατέχοντες την εξουσία, περισσότερο από άλλες. Προφανώς τους δικούς μας νεκρούς, οφείλουμε εμείς να τους δικαιώσουμε...
Και κάτι τελευταίο. Φυλάκιση κατά το Νόμο, σημαίνει στέρηση προσωπικής ελευθερίας. Όλα τα άλλα ανθρώπινα δικαιώματα συνεχίζει η πολιτεία να οφείλει το σεβασμό τους. Ζωή, υγεία, αξιοπρέπεια για κάθε κρατούμενο. Δεν είναι ανθρωπισμός ούτε φιλανθρωπία. Είναι Δικαιώματα. Όσο για μας, που σχεδόν ενοχικά ακούμε τις κραυγές της Μπακογιάννη που έχτισε την πολιτική καριέρα τη δική της και του γιού της στο πτώμα ενός πρώην συζύγου της, είναι ώρα να της πούμε να σκάσει...
Σχολιο.- αφού ξέρεις... σιγά μην κάτσουν οι τίγρεις να τους βγάλουμε τα δόντια (που λέει κ ο Μπρεχτ). Αφού μέχρι κ οι «αριστεροί» λένε να σαπίσει ο ξηρός στη φυλακή, γιατί είναι "δολοφόνος", ενω την ίδια στιγμή δεν έχουν πει τίποτα για άλλους δολοφόνους, μ@@κες είναι οι δεξιοί;;;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χρήστος Καβράκος. Ο τιμώμενος προδότης που παρέδωσε την Αθήνα στους ναζί
Ήταν 27 Απριλίου 1941 όταν οι ναζί κατακτητές εισήλθαν στην έρημη Αθήνα, οι κάτοικοί της οποίας κλείστηκαν στα σπίτια τους, αντιδρώντας έτσι στους εισβολείς. Ενώ ήδη είχε υπογραφεί η συνθηκολόγηση με όρους ατιμωτικούς για τον ελληνικό στρατό, από τους επικεφαλής του στρατηγούς (Τσολάκογλου, Μπάκο, Δεμέστιχα κ.ά.) που θα σχηματίσουν αμέσως μετά την πρώτη κατοχική κυβέρνηση, τους ναζί, υποδέχεται στην πρωτεύουσα, στη διασταύρωση Κηφισίας και Αλεξάνδρας, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους διορισμένους από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου δημάρχους Αθήνας και Πειραιά, και τον νομάρχη Αττικοβοιωτίας, επικεφαλής της οποίας βρίσκεται ο φρούραρχος της πόλης υποστράτηγος Χρήστος Καβράκος, ο οποίος την παρέδωσε και τυπικά στους κατακτητές. Έχοντας συμμετάσχει στους πολέμους της περιόδου 1912-22, ο τρικαλινός Χρήστος Καβράκος ήταν διοικητής του 5ου Συντάγματος Πεζικού της γενέτειράς του, όταν στις 2 Φεβρουαρίου 1925 έγινε η μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών της περιοχής με αίτημα τη διανομή χωραφιών, στην οποία συμμετείχαν και οι εργάτες και επαγγελματίες της πόλης των Τρικάλων. Ο Καβράκος ήταν αυτός που διέταξε τον στρατό να ανοίξει πυρ κατά των διαδηλωτών, δολοφονώντας εφτά συμπολίτες του, μεταξύ των οποίων και ένα δωδεκάχρονο κοριτσάκι, και τραυματίζοντας άλλους είκοσι πέντε. Για το έγκλημά του αυτό και για την προδοτική του στάση στις 27 Απριλίου 1941 και στη συνέχεια, ο Καβράκος εκτελέστηκε τον Δεκέμβριο 1944 από την ΟΠΛΑ. Εντούτοις, η μνήμη του δολοφόνου εθνοπροδότη τιμάται από το ελληνικό κράτος. Το Στρατόπεδο του 5ου Συντάγματος στα Τρίκαλα, καθώς και μια οδός της πόλης φέρουν το όνομά του, ενώ υπάρχει και προτομή του για να θυμίζει τις υπηρεσίες του προς… το έθνος!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
28 Απριλίου 1945 Εκτελεστηκε ο Μπενιτο Μουσσολινι
-----------------------------------------------------------------------------------
Η ηρεμία επιστρέφει σταδιακά στη Βαλτιμόρη
28 Απριλίου 2015
Η ηρεμία επιστρέφει σταδιακά στη Βαλτιμόρη, καθώς σποραδικά επεισόδια κλείνουν μία ημέρα ταραχών που ξέσπασαν μετά την κηδεία του νεαρού μαύρου Φρέντι Γκρέι που πέθανε μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία. "Η ηρεμία επιστρέφει στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης, με εξαίρεση λίγες φωτιές σε αυτοκίνητα και σε δρόμους", ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Βλατιμόρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου λίγο μετά τα μεσάνυκτα. Λίγη ώρα μετά την κηδεία του Φρέντι Γκρέι, ομάδες νεαρών, αποτελούμενες κυρίως από μαθητές λυκείων που σχολούσαν επετέθησαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων πετώντας πέτρες, τούβλα, μπουκάλια... Σουπερμάρκετ λεηλατήθηκαν και στη συνέχεια πυρπολήθηκαν, μαζί με ιδιωτικά αυτοκίνητα και περιπολικά. Οι αρχές της πόλης αποφάσισαν να καλέσουν ενισχύσεις και χιλιάδες αστυνομικοί της περιοχής καθώς και μέλη της Εθνοφρουράς του Μέριλαντ αναπτύχθηκαν στη Βαλτιμόρη. Η δήμαρχος της πόλης Στέφανι Ρόλιγκ-Μπλέικς ανακοίνωσε επίσης την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 22.00 μέχρι τις 05.00 για μία εβδομάδα. "Γενιές πάρα πολλών ανθρώπων έκτισαν αυτήν την πόλη για να αφήσουμε αλήτες να την καταστρέψουν", δήλωσε η δήμαρχος. Οι σοβαρότερες ταραχές επικεντρώθηκαν στον βορειο-δυτικό τομέα της πόλης. Δεκαπέντε αστυνονομικοί τραυματίσθηκαν, έξι από τους οποίους σοβαρά. Επιθέσεις δέχθηκαν επίσης δημοσιογράφοι και καταγγέλθηκαν κλοπές δημοσιογραφικού εξοπλισμού. Είκοσι επτά άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να εντοπίσει μέσα από τις κάμερες ασφαλείας τους δράστες των επιθέσεων. Για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά στη Βαλτιμόρη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γ. Βαρουφάκης: Οι δανειστές δεν έχουν μπέσα
28 Απριλίου 2015 13:24
Για διαφορά πολιτικής και για έλλειψη μπέσας από την πλευρά των δανειστών έκανε λόγο σήμερα, Τρίτη (28/04/2015) ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης. «Δεν υπήρξε αστοχία, υπήρξε διαφορά πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος δέχθηκε σειρά ερωτήσεων, φθάνοντας το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών. «Αν είχαμε τη δυνατότητα να βλέπουμε στο μέλλον θα πορευόμαστε διαφορετικά», σημείωσε, σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα περί παραπλάνησης. «Εμείς», πρόσθεσε, «πήγαμε με την αίσθηση ότι μια συμφωνία είναι μια συμφωνία, ότι όταν σφίγγουμε το χέρι και λέμε ότι αυτό σημαίνει το "α" και όχι το "β" σημαίνει το "α" και όχι το "β". Από την άλλη πλευρά δυστυχώς δεν επεδείχθη η ίδια προσήλωση στη μπέσα». Την ίδια στιγμή, ερωτηθείς για το αν θα συνεχίσει να μετέχει στις διαπραγματεύσεις απάντησε: «Ο υπουργός Οικονομικών; Ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης;». Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών παρατήρησε ότι «στην Ευρώπη οφείλουμε να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο, ώστε να αποκατασταθεί μια διαδικασία εμπιστοσύνης». Τέλος, διέψευσε δημοσίευμα που τον θέλει να ήρθε σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, λέγοντας πως δεν ειπώθηκε η λέξη ανοργανωσιά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όπου γάμοι και χαρές, η Αννούλα πρώτη...
28 Απριλίου 2015 13:36
Εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του Ποταμιού συγκεντρώθηκαν σε εκδήλωση που οργάνωσε η Άννα Διαμαντοπούλου με Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες για να συζητήσουν για την ανάγκη κυβερνήσεων συνεργασίας... Μιλάμε για απόλυτη σύμπτωση χωρίς κανένα ίχνος συνωμοσίας. Έτυχε... Κοιτά να δεις που οι άνθρωποι του... συγκροτήματος δεν χάνονται ποτέ. Μην με ρωτήσετε «ποιου συγκροτήματος;», του γνωστού... Βρίσκουν δουλίτσες να κάνουν. Αν χρειαστεί κάνουν και τις πολιτικές προξενήτρες για να φέρουν κοντά τις δυνάμεις του μνημονίου. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η χθεσινή (27/04/205) εκδήλωση που διοργάνωσε το think tank της Άννας Διαμαντοπούλου (Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση) σε συνεργασία με το πολιτικό ινστιτούτο των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών Fridriech Ebert. Θα μου πείτε έχει think tank (δεξαμενή σκέψης) η Άννα; Μα τι λέτε ρε παιδιά; Αν δεν έχει η Αννούλα ένα δικό της tank, με συγχωρείτε, think tank, ποιος θα έχει; Δείτε τώρα συμπτώσεις: Η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε με το Γερμανικό (;) πολιτικό ινστιτούτο Fridriech Ebert και είχε θέμα τις κυβερνήσεις συνεργασίας!!! Όπως λέμε τι κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια. «Καίγονται» τα γερμανικά ινστιτούτα για κυβερνήσεις ειδικού σκοπού και εθνικής ενότητας. Τυχαίο; Στην εκδήλωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Ν.Φίλης από το ΣΥΡΙΖΑ και οι Α.Παπαμιμίκος (ΝΔ), Σπ.Λυκούδης (Ποτάμι) και Γ.Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, σε μία περίοδο που το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός φιλοευρωπαϊκού τόξου απέναντι στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα, απασχολεί τα πρωτοσέλιδα. Μιλώντας για το ενδεχόμενο αυτό, ο Γραμματέας της ΝΔ έκανε λόγο για συγκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού σε βασικά ζητήματα, προτείνοντας μάλιστα αλλαγή στον εκλογικό νόμο προκειμένου να μπορούν και οι συνασπισμοί να λαμβάνουν το μπόνους των 50 εδρών, εφ' όσων όμως έχουν ανακοινώσει τη συνεργασία τους πριν τις εκλογές, έχουν καταθέσει κοινό πρόγραμμα και αποφασίσει για το ποιο πρόσωπο θα τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας διεκδικώντας την Πρωθυπουργία. Η πρόταση αυτή έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στους παρισταμένους, με τους δύο εκπροσώπους των άλλων κομμάτων πάντως να αποφεύγουν σε πρώτη φάση να πάρουν θέση. Ο Σπ.Λυκούδης επέμεινε κατά την ομιλία του πάντως στην αναγκαία κουλτούρα που πρέπει να δημιουργηθεί, ενώ ο Γ.Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ σημείωσε με νόημα πως ο επόμενος συνασπισμός που θα πρέπει να σχηματιστεί θα πρέπει να είναι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθώς «το ΠΑΣΟΚ δε θα πρέπει να επιδιώκει πλέον να κυβερνήσει». ΥΓ: Η Δημοκρατία στα καλύτερά της...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι μεγαλοεκδότες βρήκαν τον αντικαταστάτη του Βαρουφάκη...
27 Απριλίου 2015 16:03
Οι γνωστοί εργολάβοι της ενημέρωσης όχι μόνο παραίτησαν... δημοσιογραφικά τον Βαρουφάκη, αλλά βρήκαν - οι αθεόφοβοι - και τους εν δυνάμει αντικαταστάτες του. «Θέλει η π@%^&*@... να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει». Δεν το λέμε εμείς, η παροιμία το λέει... Αλήθεια, τι «κάψα» είναι αυτή που έχουν οι μεγαλοεκδότες. Μιλάμε για μανία καταδιώξεως εναντίον του Βαρουφάκη. Απανωτά ρεπορτάζ ότι ο «Ντράγκι δεν θέλει τον Βαρουφάκη», ότι η «Μέρκελ έβαλε βέτο στον Τσίπρα για Βαρουφάκη». Και να τα «σεντόνια» και τα αφιερώματα και οι «δράκοι» (όπως λέγανε οι παλιοί εφημεριδάδες) κατά του υπουργού Οικονομικών. «Τον διώχνει ο Τσίπρας», «δεν τον πήρε μαζί του στο Βερολίνο», «τον βάζει στον πάγο» είναι μερικοί από τους τίτλους που κοσμούν τις εφημερίδες και τα sites των γνωστών συγκροτημάτων που μέχρι χθες υπέκυπταν στις ορέξεις της τρόικας και προσκυνούσαν τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Τώρα μάλιστα προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα με την προσφιλή τους μέθοδο να υποδεικνύουν και υπουργούς. Το έκαναν στο παρελθόν με αρκετούς πρωθυπουργούς. Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τα μηνύματα που έστελνε με το πρωτοσέλιδα του ο κυρ – Σταύρος στον Σαμαρά; Τότε που υποδείκνυε στον πρώην πρωθυπουργό να βγάλει τον Στουρνάρα και στη θέση του να βάλει τον Παπασταύρου; Μάθε τέχνη κι άστηνε κι άμα πεινάσεις πιάστηνε! Τώρα ο κυρ – Σταύρος, αφού «παραίτησε» πρόωρα τον Βαρουφάκη από υπουργό Οικονομικών, ρίχνει και τρομερές ιδέες για τους αντικαταστάτες του μέσω μονόστηλων από τις εφημερίδες του. Και ποιους λέτε ότι προτείνει; Τον Γιώργο Προβόπουλο ή τον Νίκο Χριστοδουλάκη!!! Μιλάμε για τεραστίων διαστάσεων επιτυχία. Ο ένας καλύτερον από τον άλλο. ΥΓ: Πάλι καλά που δεν πρότεινε τον Παπασταύρου...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανήκουστα πράγματα: οι λύκοι ξεγέλασαν λέει τα πρόβατα και τα ξανατρώνε...Φοβερά πράγματα... (Ποιός δουλεύει ποιόν;...)
Καλα ανόητος η αφελής; άκου μας εξαπάτησαν οι εταίροι, τι περίμενες να σε κάνουν τα λαμόγια κ οι λύκοι, να σου χαριστούν;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η συνέντευξη Τσίπρα με δυο λόγια, κατά την ταπεινή μου άποψη. Περπατάμε σε ναρκοπέδιο, βρήκαμε άδεια ταμεία, μας πολεμάνε Θεοί και δαίμονες, υπό αυτές τις συνθήκες κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά βάζουμε και πολύ νερό στο (αριστερό) κρασί μας. Ας ελπίσουμε πως δεν θα καταλήξει τελικά νερό με μια εσάνς κρασιού, λέω εγώ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 27 Απριλίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Ψήφισμα συμπαράστασης στη Δέσποινα Κουτσούμπα
Στις 7 Μαΐου 2015, η αρχαιολόγος, πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα έχει εναχθεί από την Άννα Παναγιωταρέα με αίτημα να της επιδικαστεί χρηματική αποζημίωση 15.000 € (!) επειδή ετρώθη η τιμή της… Η Δ. Κουτσούμπα κατηγορείται για δύο αναρτήσεις της στο Facebook με τις οποίες έθετε ερωτήματα για το θεσμικό ρόλο της Α. Παναγιωταρέα σε έργα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και για την εμπλοκή της στην ανασκαφή της Αμφίπολης. Η κ. Παναγιωταρέα με την αγωγή της, δημοσιογράφος και καθηγήτρια ΜΜΕ η ίδια, ρητά ομολογεί ότι η «ελευθερία του τύπου δεν είναι αυτοσκοπός» αρνούμενη να δεχτεί δημόσια κριτική για τις πράξεις της. Ακόμα περισσότερο, θεωρεί «συκοφαντική δυσφήμιση» το δικαίωμα των μελών των σωματείων και των Δ.Σ. να ελέγχουν πολιτικά και συνδικαλιστικά τις πολιτικές ηγεσίες για τα πεπραγμένα τους και το δικαίωμα των εργαζόμενων στο δημόσιο να αρθρώνουν λόγο για το περιεχόμενο της εργασίας τους, για τις διοικητικές πρακτικές που ακολουθούνται και για τις δημόσιες πολιτικές που υπηρετούνται. Φυσικά, το μοντέλο του διοικητικού υπαλλήλου που υπογράφει τυφλά ο,τι παραγγέλνουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι και του συνδικαλιστή που ζητάει χάρες «κάτω από το τραπέζι» και ποτέ δεν θέτει ενοχλητικά πολιτικά ερωτήματα έχει εξαντλήσει τα όρια της εφαρμογής του… με γνωστά για όλους μας αποτελέσματα. Εννοείται πως θα είμαστε δίπλα στη συνάδελφο και συναγωνίστρια Δέσποινα Κουτσούμπα.
Για το Δ.Σ. Η πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας Καλομοίρα Σωτηρίου Ερνέστο Κουφόπουλος
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ! ΜΑΖΙ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ! ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
28.4.1961 Πεθαίνει ο Γιάννης Κορδάτος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μαρξιστές ιστορικούς, με πλούσια βιβλιοπαραγωγή γύρω από το εργατικό και αγροτικό κίνημα, αλλά και την γενική ιστορία της Ελλάδας (από την αρχαιότητα ως τις αρχές του 20ου αιώνα).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την Πέμπτη 30-4 ξεκινά και πάλι η δίκη για την εισβολή της ομάδας Δέλτα στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα που προκάλεσε καταστροφές και σοβαρούς τραυματισμούς. Υπάρχει κάλεσμα συμπαράστασης στις 11:00, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο Η’ Τριμελές Πλημελειοδικείο Αθηνών, Κτήριο 2, αίθουσα 2
Το Μάιο του 2010 μετά τη λήξη της μεγάλης αντιμνημονιακής διαδήλωσης μια ομάδα Δέλτα εισέβαλλε στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών προκαλώντας καταστροφές και τραυματίζοντας σοβαρά κόσμο που βρισκόταν εκεί. Το Νοέμβριο του 2013 εκδικάστηκε η μήνυση που έγινε από τη πλευρά των Δικτύων και παρότι οι κατηγορίες βασίζονταν σε πλούσιο αποδεικτικό υλικό η ομάδα Δέλτα αθωώθηκε, αποκαλύπτοντας έτσι τη μεροληψία των δικαστών υπέρ των σωμάτων ασφαλείας αλλά και τη γενικότερη σύμπλευση τους με το σύστημα κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής. Στις 30-4 ξεκινά και πάλι η δίκη έπειτα από έφεση που ασκήθηκε. Υπάρχει κάλεσμα συμπαράστασης, την Πέμπτη 30/4 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 2, αίθουσα 2 στις 11:00 πμ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μέλος του Ποταμιού ενισχύει την υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής!
Ο καθηγητής της Παντείου, Κίμωνας Χατζημπίρος με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών δίνει πολύτιμη ανάσα στους κατηγορουμένους – μέλη της Χρυσής Αυγής.
Ήδη συνήγοροι δύο μελών εξ αυτών που κατηγορούνται για απλή συνέργεια έσπευσαν να συμπεριλάβουν το εν λόγω άρθρο στην υπερασπιστική τους γραμμή, το οποίο μάλιστα κατά διαβολική σύμπτωση δημοσιεύθηκε σε μία αριστερή εφημεριδα, την ημέρα έναρξης της πολύκροτης δίκης! Το αρθρο του καθηγητή – μέλους του Ποταμιού χαρακτηρίζει «απολύτως ακίνδυνη» την Χρυσή Αυγή για την κοινωνία, δεν αναφέρει ουτε μία εγκληματική ενέργεια που να εμπλέκονται μέλη της οργάνωσης ενώ καταλήγει στο συμπέρασμα οτι οι πραγματικός κίνδυνος ειναι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Όχι μακροπρόθεσμα, αλλά μεσοπρόθεσμα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, χρησιμοποιώντας μάλιστα κάποιες προσεγγίσεις που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε έντυπα της οργάνωσης. Να σημειώσουμε ότι δεν ειναι η πρώτη φορά που στέλεχος του Ποταμιού υιοθετεί την ρητορική της Χρυσής Αυγής. Στο παρελθόν στελέχη του έχουν εκφραστεί υπέρ των πραξικοπημάτων, κατά των εργατικών διεκδικήσεων, ακόμα και αναθεωρητικά σε σχέση με τα εγκλήματα των ναζί! Ίσως αυτοί που χαρακτήριζαν το Ποτάμι ως την «σοβαρή Χρυσή Αυγή» που τόσο επιθυμούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα, θα πρέπει και αυτοί να αναθεωρήσουν. Μάλλον ως δεξιά συνιστώσα της Χρυσής Αυγής θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιταλία: Στην τελική ευθεία ο νέος χειροτερος αντιδημοκρατικος εκλογικός νόμος στα προτυπα της Ελλαδας
Τρίτη, 28 Απριλίου 2015, 16:26
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία έγκρισης του νέου εκλογικού νόμου στην Ιταλία. Σε επιστολή του προς τα μέλη και τους βουλευτές του κυβερνώντος κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έκανε έκκληση στο αίσθημα ευθύνης τους, θεωρώντας ότι η υπερψήφιση του εν λόγω νόμου αποτελεί «θέμα αξιοπρέπειας». Η βουλή καλείται από σήμερα να προχωρήσει στην έγκριση της μεταρρύθμισης και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί πιθανότατα στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας. Όμως η αριστερή πτέρυγα των «Δημοκρατικών» εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις, ενώ κάθετα αντίθετη είναι η πλειοψηφία της κεντροδεξιάς Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα του Βορρά, το κίνημα Πέντε Αστέρων του Γκρίλο και το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία. Όλα τα κομματα δηλαδη. Η εκλογική αυτή μεταρρύθμιση προβλέπει εκατό εκλογικές περιφέρειες σε όλη την Ιταλία, μπόνους εδρών για όποιο κόμμα ξεπερνά το 40% των ψήφων στην βουλή ή -σε διαφορετική περίπτωση- προσφυγή σε δεύτερο γύρο. Το κατώτατο όριο ψήφων για την είσοδο των πολιτικών δυνάμεων στη βουλή τίθεται στο 3%, ενώ ο επικεφαλής των ψηφοδελτίων σε κάθε περιφέρεια θα επιλέγεται από τα κόμματα και θα είναι ο πρώτος που θα εκλέγεται βάσει του ποσοστού ψήφων που θα συγκεντρώνει το κάθε ψηφοδέλτιο. Το τελευταίο αυτό σημείο έχει προκαλέσει την αρνητική αντίδραση εκπροσώπων της εσωκομματικής μειοψηφίας των Δημοκρατικών, στην οποία ανήκουν στελέχη όπως ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, η Ρόζι Μπίντι και ο Στέφανο Φασίνα, που θεωρούν ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενός ουσιαστικότερου και ευρύτερου διαλόγου. Τις ώρες αυτές ο Ιταλός πρωθυπουργός αποφασίζει αν θα συνδέσει την τελική ψήφιση της εκλογικής μεταρρύθμισης με παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Όπως αναφέρει πάντως ο ιταλικός Τύπος, ο Ματέο Ρέντσι έχει καταστήσει σαφές, μιλώντας με στενούς του συνεργάτες ότι, αν δεν καταφέρει να πετύχει την υπερψήφιση της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης, προτιμά να παραιτηθεί και να ζητήσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, απ΄ ό,τι να επιδιώξει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης με νέα, διευρυμένη πλειοψηφία. Και ολη οι Ιταλοι λενε μακαρι να παραιτηθει ο καριολης! Που νομιζει το αρχιδι ότι απειλει και τον κοσμο κιολας. Και βαζει τα παπαγαλακια του να απειλουν τον Ιταλικο Λαο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η παρεα του Σαμαρα και του Βενιζελου παιζουν χοντρα παιχνιδια μπουκωνοντας με διαφημιση τους φιλογερμανους νταβατζηδες των εγχωριων ΜΜΕ. Η κυβερνηση Τσιπρα εχει ετοιμο το νομοσχεδιο για φορολογηση των διαφημισεων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΟΚ! ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ… 12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΝ “ΑΓΓΕΛΟ” ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ “ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ”-ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕΧΡΙ 200.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!
Σε ποινές κάθειρξης από 10 έως 12,5 έτη καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τέσσερις βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που επιδιδόταν σε trafficking γυναικών με κεντρικό πρόσωπο τον ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας φούρνων. Το δικαστήριο αναγνώρισε – κατά πλειψηφία- στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγυήσεων από 20.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ενόχους τον πρώην ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων, Αγγ. Γιαννακόπουλο, τους υπαλλήλους καταστήματος Μιχαήλ Κρέτου και Φλιοστόρ Ιγκόρ για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας, ενώ για τις ίδιες πράξεις καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (2-1) ο απόστρατος αστυνομικός Κ. Κύρου. Επίσης, ο Κρέτου Μιχαήλ καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (2-1) για τις πράξεις της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ ο Φλιοστόρ Ιγκόρ για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως. Ο τελευταίος μαζί με τον Αγγ. Γιαννακόπουλο καταδικάστηκαν επίσης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε αρπαγή. Ο Αγγ. Γιαννακόπουλος καταδικάστηκε κατά συγχώνευση σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνια και έξι μήνες, ο Μιχαήλ Κρέτου 12 έτη και έξι μήνες και σε κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών καταδικάστηκε ο Ελιοστόρ Ιγκόρ . Αντίστοιχα, για τον κ. Κύρου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών. Σε όλες τις περιπτώσεις που υπήρξε διαφωνία στην ετυμηγορία του δικαστηρίου μειοψήφησε η πρόεδρος της έδρας, η οποία είχε την άποψη ότι υπήρξαν αμφιβολίες για την ενοχή των κατηγορουμένων. Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και για την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Τέλος, σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε η Άννα Μαρία Κούλπα για τα πλημμελήματα της αντίστασης και της απλής σωματικής βλάβης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Κώστας Λαπαβίτσας: Βομβαρδίζουν συστηματικά με την άποψη ότι ο λαός δεν ψήφισε για ρήξη, ότι θέλει συμβιβασμό.." ΠΟΙΟΙ κ. Λαπαβίτσα; Γιατί εγώ εχθες όλο το βραδυ στο STAR άκουγα κάποιον Τσιπρα να το λέει..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αχ τι καλά....Να φτιάξουμε όλοι ένα κατάλογο και να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε.. Τι θέλουμε γιά να ζήσουμε?? Τα πήραμε και δανεικά ναούμε,οπότε φάτε τώρα στο κεφάλι μιά ακόμα ενοχή και ελάτε να ζήσουμε όλοι με 3.60 γιατί πρέπει να τα ξεπληρώσουμε και με τόκο ... Και μην ασχοληθούμε με ταξικη διαστρωμάτωση,διαγραφή μέρους του χρέους ,μεγάλες ταξικές αντιθέσεις ..... Βίος 'λιτότατος' απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο φυσικά.. Μας έχει πέσει το σαγώνι
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-αν ποτέ σου επιτεθεί κάποιος για να σε βιάσει, μπορείς να του αντιπροτείνεις ΄να του πάρεις μια πίπα και να τελειώσει εκεί το πράμα... -και αυτό δεν είναι βιασμός; -όχι ....είναι έντιμος συμβιβασμός....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Πρωτοβουλία ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου, η ΜΑΡΣ και η ΟΚΔΕ διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: "Κανένας συμβιβασμός - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ! - Ρήξη με την ΕΕ" την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στο ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1) Θα μιλήσουν: Βατικιώτης Λεωνίδας, πρωτοβουλία ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ Γάτσιος Βασίλης, ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καραχάλιος Γιάννης, ΜΑΡΣ Μπουμπουλλίμα Παουλίν, ΟΚΔΕ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για να μπούμε στο ευρώ, κάναμε δημοψήφισμα;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Νεκροί νεαροί Παλαιστίνιοι από πυρά κατοχικών δυνάμεων
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Αυξημένη ένταση επικρατεί από το Σαββατοκύριακο σε Χεβρώνα και Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά τη δολοφονία δύο νεαρών Παλαιστινίων από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, που καθημερινά και με κάθε αφορμή τρομοκρατούν και καταπιέζουν τον παλαιστινιακό λαό. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε φυλάκιο ελέγχου της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, Ισραηλινός στρατιώτης δολοφόνησε τον 16χρονο Παλαιστίνιο Αλί Αμπού Γκάναμ αφού προηγουμένως τον προκάλεσε απευθύνοντάς του απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Ο έφηβος απάντησε στην πρόκληση προσπαθώντας να μαχαιρώσει τον Ισραηλινό αλλά έπεσε νεκρός προτού καν προλάβει να κάνει οποιαδήποτε κίνηση. Η ισραηλινή αστυνομία δημοσιοποίησε φωτογραφία που δείχνει ένα μαχαίρι και ένα τσεκούρι υποστηρίζοντας ότι τάχα ο έφηβος είχε τα συγκεκριμένα όπλα στην κατοχή του. Η οικογένειά του αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των κατοχικών δυνάμεων, τονίζοντας ότι ο νεαρός επέστρεφε από βραδιά διασκέδασης όταν δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών... Ο άδικος φόνος του εφήβου προκάλεσε ταραχές στη συνοικία όπου ζούσε, στο αλ-Τουρ, στο Ορος των Ελαιών, όπου κηρύχθηκε γενική απεργία. Νεαροί Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών που απάντησαν με σφαίρες από καουτσούκ. Το βράδυ του ίδιου 24ωρου ο 22χρονος Παλαιστίνιος Γεχία Αμπού Τζεΐσα έπεσε νεκρός επίσης από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στον Τάφο των Πατριαρχών στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη νότια Δυτική Οχθη, αφού επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού και πάλι κατόπιν προκλητικής συμπεριφοράς των κατοχικών αρχών. Ο Παλαιστίνιος νεαρός υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ ο στρατιώτης που φέρει τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Εν μέσω αυτών των δύο φονικών επιθέσεων, οι ισραηλινές αρχές έδωσαν «πράσινο φως» για την κατασκευή 77 νέων διαμερισμάτων στους εβραϊκούς εποικισμούς στις συνοικίες Νέβε Γιάακοβ και Πισγκάτ Ρεέβ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, πυροδοτώντας τις εύλογες έντονες αντιδράσεις των Παλαιστινίων, που επιδιώκουν να κάνουν την πόλη πρωτεύουσα του μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους τους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ Ισραηλινή πυραυλική επίθεση στη μεθόριο με τη Συρία
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Πυραυλική επιδρομή στα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν στη μεθόριο με τη Συρία πραγματοποίησαν το περασμένο 48ωρο ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, προκαλώντας, όπως υποστήριξαν, το θάνατο τεσσάρων Σύρων στρατιωτών με τη δικαιολογία ότι «προσπαθούσαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά» στην περιοχή Ματζνάσχ Σαμς. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, επιβεβαίωσε την επίθεση επαινώντας την «επαγρύπνηση» των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων, προειδοποιώντας ότι θα απαντήσει «με αποφασιστικότητα» σε τυχόν επιθετικές επιχειρήσεις σε βάρος Ισραηλινών στρατιωτών ή πολιτών. Στη Δαμασκό, πάντως, Σύροι αξιωματούχοι ούτε επιβεβαίωσαν αλλά ούτε και διέψευσαν την επιχείρηση που ανακοίνωσαν οι Ισραηλινοί στα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν, επισημαίνοντας αντ' αυτού τη σφαγή άνω των 30 αμάχων από ισλαμοφασιστικές δυνάμεις και τζιχαντοφασιστες την Κυριακή στην πόλη Τζισρ αλ Σουγούρ της βορειοδυτικής συριακής επαρχίας Ιντλίμπ. Χτες, Δευτέρα, δυνάμεις τζιχαντοφασιστών υποστήριξαν πως κατέλαβαν βάση του συριακού στρατού που είχε δημιουργηθεί σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της βορειοδυτικής πόλης Αρίχα, ανακοινώνοντας πως κατάσχεσαν μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης και πυρομαχικών, παρά τις αεροπορικές επιδρομές που υποτίθεται πως έκαναν νωρίτερα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σε θέσεις τζιχαντοφασιστών στην περιοχή. Στη Βαγδάτη, που συγκλονίζεται καθημερινά από πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις πιθανόν καθυστερημενων σουνιτών «μαλακοκαμικάζι», ο Ιρακινός υπουργός Αμυνας, Κχαλίντ αλ Ομπέιντι, δήλωσε ότι ο ιρακινός στρατός ελέγχει το 90% της πόλης Γκάρμα, που βρίσκεται μεταξύ της ιρακινής πρωτεύουσας και της κατεχόμενης από τους τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» Φαλούτζα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ Ενταση βομβαρδισμών
ΣΑΝΑΑ.-- Συνεχίζεται η ιμπεριαλιστική αποικιοκρατικη επέμβαση στην Υεμένη με ένταση των φονικών αεροπορικών επιδρομών του 10μελούς αποικιοκρατικου στρατιωτικού συνασπισμού με επικεφαλής τον βασιλια της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης, εντείνονται και οι συγκρούσεις ενόπλων μισθοφορων του διορισμενου φιλοδυτικού «προέδρου» Χάντι και ανταρτών Σιιτών Χούτι και στρατου της Υεμενης στην πρωτεύουσα Σαναά και στις πόλεις Τάεζ, Ντάλε, Αντεν, Μααρέμπ και στις επαρχίες Σαάντα και Χάτζα. Παράλληλα με το από αέρος σφυροκόπημα περιοχών του Αντεν, κάτοικοι της πόλης κατήγγειλαν τον από θαλάσσης βομβαρδισμό τους από πυροβόλα πλοίων. Επιπλέον, αξιωματούχοι των Χούτι κατήγγειλαν τη Σαουδική Αραβία πως έχει αναπτύξει στην Υεμένη τις τελευταίες μέρες περίπου 5.000 ισλαμοφασιστες μισθοφόρους, αρκετοί εκ των οποίων δρουν με το πλευρό οργανώσεων τζιχαντοφασιστών όπως το «Ισλαμοφασιστικό Παρακράτος» που ανακοίνωσε την Κυριακή την «άφιξή» του και τη «δράση» του στην Υεμένη και η «Αλ Κάιντα Αραβικής Χερσονήσου» (AQPA). Στο Λονδίνο, ο διορισμενος από τους αποικιοκρατες Υεμενίτης «υπουργός Εξωτερικών» του διορισμενου από τους αποικιοκρατες φιλοδυτικού «προέδρου» Ριάντ Γιασίν απέρριψε την έκκληση του πρώην Προέδρου Σάλεχ για άμεση έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, καλώντας παράλληλα τους Σιίτες Χούτι να αποχωρήσουν «από τις περιοχές που έχουν καταλάβει». Στην Τεχεράνη, ο επικεφαλής του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού ναύαρχος Χαμπιμπολάχ Σαγιαρί διεμήνυσε ότι ιρανικά πολεμικά «θα συνεχίσουν να πλέουν στον Κόλπο του Αντεν για αρκετούς μήνες», επιχειρώντας να αποθαρρύνει σχέδια ιμπεριαλιστικών αποικιοκρατικων δυνάμεων για «έρευνες» και αναχαιτίσεις πλοίων που πλέουν σε αυτή τη στρατηγική περιοχή για τη διεθνή ναυτιλία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ολο και πιο σφοδρές συγκρούσεις
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Συνεχίζονται συστηματικά οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων της ναζιστικής κλικας του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων και των ταγμάτων του ναζιστικού «Δεξιού Τομέα», και των αντιφασιστων πολιτοφυλακών των ανατολικών περιοχών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Χτες το απόγευμα, χτυπήθηκε το προάστιο Κιέβσκι της πόλης του Ντονέτσκ από βολές ναζιστικου πυροβολικού, που έπεσαν πολύ κοντά και σε τηλεοπτικά συνεργεία, ενώ σφοδρότατες και πολύωρες ήταν οι μάχες στην πόλη Σιροκίνε κοντά στη Μαριούπολη. Από το ναζιστικο στρατό της Ουκρανίας ανακοινώθηκαν ο θάνατος ενός στρατιώτη και ο τραυματισμός 3 ακόμα κοντά στο Σιροκίνε, πολλές συγκρούσεις σε όλο το μέτωπο και απευθύνθηκαν κατηγορίες για παραβιάσεις από την πλευρά των παρακρατικων ναζιστων της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας, που υπογράφτηκε τον περασμένο Φλεβάρη στο Μινσκ. Βεβαίως και οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές απευθεινουν τις κατηγορίες προς τον ναζιστικο ουκρανικό στρατό και τα λεγόμενα φασιστικά τάγματα. Πάντως, χτες, οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσαν ότι την Κυριακή υπήρξαν μάρτυρες ενός συνεχούς βομβαρδισμού γύρω από το Σιροκίνε και παρατήρησαν μεγάλη συγκέντρωση στρατευμάτων και όπλων χωρίς να διευκρινίζουν ποιας πλευράς. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πιθανότητα της κλιμάκωσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων είναι πολύ μεγάλη το επόμενο διάστημα. Την ίδια ώρα, χτες, στο Κίεβο ξεκίνησε η συνάντηση της ΕΕ και των ναζιστων τους του Κιεβου, όπου αναμενόταν να συζητηθούν η πορεία της λεγόμενης συμφωνίας, οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις και βεβαίως η χρηματοδότηση, δηλαδή χρήμα που θα πάει στο ντόπιο κεφάλαιο και τα ευρωενωσιακά μονοπώλια στο όνομα της ανάπτυξης και θα πληρώσει ο ουκρανικός λαός, που είναι εν μέσω μιας αποικιοκρατικής και ϊμπεριαλιστικής σύγκρουσης με διακύβευμα τη γεωστρατηγική θέση και τον πλούτο της Ουκρανίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΚΕΡΕΡΟ.-- Την οργή των διαδηλωτών αντιμετώπισε το κυβερνείο της συγκεκριμένης επαρχίας του Μεξικού, που απαιτούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της εξαφάνισης των 43 φοιτητών παιδαγωγικής της Αγιοτσινάπα. Οι αρχές 7 μήνες μετά την εξαφάνιση που αποδίδεται στη μαφία σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία, που απήγαγαν και στη συνέχεια δολοφόνησαν τους αγωνιστές φοιτητές, δεν έχουν δώσει πειστικές απαντήσεις. Μόνο παρουσίασαν κάποια οστά που αποδίδουν σε 3 φοιτητές και εμφανίζουν τους υπόλοιπους ως καμένους σε χωματερή.
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Ενοπλοι σκότωσαν την Παρασκευή τη γνωστή ως ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Σαμπίν Μαχμούντ. Η επίθεση έγινε μετά από μια ομιλία που η Μαχμούντ έκανε σε εκδήλωση με τίτλο «τερματίζοντας τη σιωπή στο Μπαλουχιστάν», σχετικά με τις εξαφανίσεις πολιτικών ακτιβιστών στην ομώνυμη νοτιοδυτική επαρχία.
ΤΟΚΙΟ.-- Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας στη βαθμίδα Α (μία βαθμίδα από ό,τι ήταν πριν) προχώρησε ο διεθνής οίκος «Fitch», αφού η κυβέρνηση δεν περιέλαβε στο νέο σχέδιο προϋπολογισμού μέτρα για να αντισταθμίσει την αύξηση του φόρου κατανάλωσης.
ΤΡΙΠΟΛΗ ΛΙΒΥΗΣ.-- Πενταμελές συνεργείο ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της Λιβύης Barqa TV, που είχε απαχθεί από τους ισλαμοφασιστες τον περασμένο Αύγουστο ενώ μετέβαινε στην πόλη Ατζνταμπίγια για να καλύψει την έναρξη συνεδρίασης του (αναγνωρισμένου από τους αποικιοκρατες) λιβυκού «κυνοβουλίου» στο Τομπρούκ βρέθηκε χτες νεκρό στην πόλη Μπάιντα.
ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-- Το θάνατο τουλάχιστον δύο διαδηλωτών και τον τραυματισμό αρκετών άλλων προκάλεσε προχτές στο Μπουρούντι η βίαιη επέμβαση της αστυνομίας σε διαδηλωτές που αντιτίθενται σε νέα (για τρίτη φορά) υποψηφιότητα του απερχόμενου «προέδρου» - δικτατορα της χώρας, Πιερ Ενκουρουνζίζα. Επεισόδια σημειώθηκαν χτες και σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας, όπου οργανώθηκαν μικρές διαδηλώσεις, μολονότι οι αρχές είχαν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις.
ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Ξανά «πρόεδρος»-δικτατορας στο Σουδάν επανεκλέγεται ο 71χρονος ισλαμιστής δικτάτορας Ομαρ Χάσαν αλ-Μπασίρ καθώς στις τελευταίες «εκλογές» που διεξήχθησαν στις αρχές του μήνα και μποϋκοτάρισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης «νίκησε» παίρνοντας το 94,5% των ψήφων. Νωρίτερα, οι σουδανικές αρχές κατηγόρησαν τη μεικτή αποστολή κυανόκρανων ΟΗΕ - Αφρικανικής Ενωσης στο Νταρφούρ (MINUAD) ότι σκότωσε επτά πολίτες στη διάρκεια απόκρουσης επίθεσης ενόπλων.
ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Μετά από δύο και πλέον μήνες αποχής, βουλευτές του πολιτικού κόμματος των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου «Σερβική Λίστα - Σπρσκα» επέστρεψαν χτες στα έδρανα της κοσσοβάρικης Βουλής για να συμμετάσχουν σε συνεδρίαση που διεξάγεται, με αφορμή την Ημέρα των Αγνοουμένων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε τι κόσμο ζούμε; Ο πρωθυπουργός ήταν στο στούντιο ενός καναλιού που δεν πληρώνει φόρους και δεν πλήρωσε τσακιστή δεκάρα για τη συχνότητα
και ο δημοσιογράφος τον ρωτούσε τι θα γίνει με τις αποδείξεις που δεν εκδίδουν περιπτεράδες, μικροπωλητές κι άλλοι εξαθλιωμένοι!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πανηγυρίζουν στο Ισραήλ οι πούστηδες (γκέι, στην ευρωπαϊκή ορολογία) και οι λεσβίες, που επέστρεψαν σώοοι από το Νεπάλ, αφού ΔΕΝ σκοτώθηκε κανένα από τα παιδιά από τις "Ενοικιαζόμενες μήτρες"! Οι σιωνιστές-ναζί, ομοφυλόφιλοι και μη, είναι ανθρωπόμορφα κτήνη!
Πανευτυχείς πούστηδες και λεσβίες, αποβιβάζονται σώοι στο Ισραήλ, με το εμπόρευμα (φρέσκο κρέας) στις αγκαλιές... Σε τι διαφέρουν από τους δουλέμπορες ψυχών της Μεσογείου; Τα γκέι ζευγάρια των ισραηλινών έχουν στήσει μια φάμπρικα με υιοθεσίες παιδιών από το Νεπάλ, μέσα από "ενοικιαζόμενες μήτρες".Πρόκειται για ότι πιο χυδαίο κι ασπάνθρωπο, και μόνον τα άρρωστα σιωνιστικά-ναζί μυαλά των των ισραηλινών θα μπορούσαν να σκεφτούν. Μια "επιχείρηση" που καθόλου δεν ενοχλεί τους "πολιτισμένους" δυτικούς, τις "ανθρωπιστικές" οργανώσεις και σια... Εκατοντάδες ισραηλινά ζευγάρια γκέι και λεσβιών, πηγαίνουν στο Νεπάλ κι επειδή η φτώχεια κυριαρχεί, "ενοικιάζουν" γυναίκες για να τους γεννούν παιδιά, τα οποία μεταφέρουν στο Ισραήλ και τα "υιοθετούν". Η ισραηλινή νομοθεσία επιτρέπει και προτρέπει γκέι και λεσβίες να αποκτούν επί πληρωμή παιδιά, αλλά από... χώρες εκτός Ισραήλ. Εκατοντάδες ισραηλινοί πούστηδες και λεσβίες έχουν ανοίξει αυτό το "μαγαζί" σε Ινδία και Νεπάλ, χωρίς να ενοχλούνται οι ευαίσθητες δυτικές "πολιτισμένες" κυβερνήσεις κι ο ΟΗΕ, που σκέφτονται μόνον πως θα αντιμετωπίσουν τους πρόσφυγες από τις περιοχές που οι ίδιοι προκαλούν πολέμους! Μετά το φονικό σεισμό, στήθηκε μεγάλο πανηγύρι στο Ισραήλ, γιατί σώθηκε όλο το εμπόρευμα! Τουλάχιστον 30 νεογέννητα βρέφη επέστρεψαν με τους ομοφυλόφιλους εμπόρους βρεφών, στα αεροδρόμια του Ισραήλ Sde Tov και Tel Aviv! Πανευτυχής ο σύντροφός τον υποδέχεται στο Ισραήλ, τη χώρα του "Θεϊκού λαού"... μαζί με το "κρέας" που αγόρασε στο Νεπάλ και θα γίνει σωστός "εβραίος" (διάβαζε σιωνιστής-ναζί)
Εμετικό! Και πέστε μας ομοφοβικούς κι ότι σκατά θέλετε εσείς! Αλλά, πουσταράδες σαν τα σιωνιστικά κτήνη δεν είμαστε!
* Δεν έχουμε κάτι με τους γκέι και λεσβίες. Σεβόμαστε τις επιλογές τους, αλλά η αγοροπωλησία βρεφών είναι ΠΟΥΣΤΙΑ, όπως λέει κι ο λαός μας...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
40 χρόνια από την απελευθέρωση της Σαϊγκόν... (Se cumplen 40 años de la derrota de Estados Unidos en Vietnam)
HO CHI MINH 1890 – 1969
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Iran’s air defense not relying on S-300 missile system: Cmdr
Αεράμυνας του Ιράν δεν στηρίζεται σε σύστημα πυραύλων S-300: Cmdr
TEHRAN (ISNA)- Commander of Iran’s Khatam al-Anbiya Air Defense Base Brigadier General Farzad Esmaili reiterated that the country’s air defense does not rely on S-300 missile system. “The air defense does not rely on S-300. We are among six major countries producing radars with the range of 3.000 kilometers,” he said, adding that... that the country’s air defense systems have been optimized, and air defense forces are trained inside the country. He further noted that Bavar 373 (Belief 373) system (the Iranian version of S-300 missile) would be launched by the end of the current Iranian calendar year (which started on March 21, 2015). On April 13, Russian President Vladimir Putin signed a presidential decree paving the way for the long-overdue delivery of S-300 surface-to-air missile system to Iran. The decision to lift the ban comes after Iran and the G5+1 group of countries – the United States, France, Britain, Russia and China plus Germany – reached a mutual understanding on Tehran’s nuclear program in the Swiss city of Lausanne on April 2. The two sides ended their latest round of talks at the deputy and expert levels in Vienna, Austria, on April 24. The three-day talks were held with the goal of drafting the text of the Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) based on the mutual understanding reached in Lausanne. Moscow had banned the delivery of the S-300 system to Tehran in 2010 under the pretext that the agreement it signed with Iran in 2007 was covered by the fourth round of the United Nations Security Council sanctions against Iran over its nuclear program. The resolution bars hi-tech weapons sales to the Islamic Republic
ΤΕΧΕΡΑΝΗ (ISNA) - Διοικητής του Ιράν Khatam αλ-Anbiya Αεράμυνας Βάση Γενικός Ταξίαρχος Farzad Esmaili επανέλαβε ότι αεράμυνας της χώρας δεν βασίζεται σε S-300 πυραυλικό σύστημα. «Η αεράμυνα δεν βασίζεται σε S-300. Είμαστε μεταξύ των έξι κυριότερων χωρών παραγωγής ραντάρ με το εύρος των 3,000 χιλιομέτρων », είπε, προσθέτοντας ότι ... ότι τα συστήματα αεράμυνας της χώρας έχουν βελτιστοποιηθεί, και των δυνάμεων αεράμυνας είναι εκπαιδευμένοι στο εσωτερικό της χώρας. Σημείωσε, επίσης, ότι Bavar 373 (Belief 373) συστήματος (η ιρανική έκδοση των S-300 πυραύλων) θα ξεκινήσει από το τέλος του τρέχοντος ιρανικού ημερολογιακού έτους (η οποία ξεκίνησε στις 21 Μάρτη του 2015). Στις 13 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα ανοίγοντας το δρόμο για την από καιρό αναμενόμενη παράδοση των S-300 επιφανείας-αέρος σύστημα πυραύλων στο Ιράν. Η απόφαση για την άρση της απαγόρευσης έρχεται μετά από το Ιράν και το G5 + 1 ομάδα χωρών - οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ρωσία και η Κίνα και η Γερμανία - κατέληξε σε αμοιβαία κατανόηση για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης στην ελβετική πόλη της Λωζάννης, στις 2 Απριλίου. Οι δύο πλευρών κατέληξαν τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών τους στις αναπληρωτών και των εμπειρογνωμόνων επίπεδα στη Βιέννη, Αυστρία, στις 24 Απριλίου Οι τριήμερες συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν με στόχο την κατάρτιση του κειμένου της κοινής Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA) με βάση η αμοιβαία συμφωνία που επετεύχθη στη Λωζάνη. Μόσχα είχε απαγορεύσει την παράδοση του συστήματος S-300 στην Τεχεράνη το 2010, με το πρόσχημα ότι η συμφωνία που υπέγραψε με το Ιράν το 2007 καλύφθηκε από τον τέταρτο γύρο κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Το ψήφισμα ράβδοι οπλισμού hi-tech πωλήσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Israel
Israel responsible for Gaza strikes on UN schools and shelters, inquiry finds
Ban Ki-moon condemns attacks, including strike on UN school that killed 20 people and wounded dozens, ‘as a matter of the utmost gravity’
Israel was responsible for striking seven United Nations sites used as civilian shelters during the 2014 Gaza war in which 44 Palestinians died and 227 others were injured, an inquiry ordered by UN secretary general Ban Ki-moon has concluded.
Releasing the report on Monday, Ban condemned the attacks “as a matter of the utmost gravity” and said “those who looked to them for protection and who sought and were granted shelter there had their hopes and trust denied”.
Ban insisted that UN locations were “inviolable”.
The issue is particularly sensitive as the locations of all UN buildings – including schools used as shelters – are routinely provided to the Israeli military and updated in times of conflict.
Ban’s criticism was contained in the published summary letter of a confidential internal report, commissioned by the secretary general in November, running to 207 pages.
In his letter Ban also hit out at Palestinian militant groups for putting some UN schools in Gaza at risk by hiding weapons in three locations that were not being used as shelters.
“I am dismayed that Palestinian militant groups would put United Nations schools at risk by using them to hide their arms.”
He added, however, that: “The three schools at which weaponry was found were empty at the time and were not being used as shelters.”
Israeli diplomats had exerted pressure on the UN to delay publication of the report until the completion of Israel’s own investigations into the attacks – conducted by the Israeli military advocate general Danny Efroni. Israel’s military in September opened five criminal investigations into its Gaza war operations, including attacks on some of the UN schools and an incident that killed four Palestinian children on a beach.
The UN inquiry, which examined both forensic evidence and testimonies of UN staff in Gaza during the 50-day war last summer, concluded seven incidents were attributable to the Israel Defence Forces.
Ban added: “I will work with all concerned and spare no effort to ensure that such incidents will never be repeated.”
Although the report has no legal status, the disclosure of the inquiry’s findings comes at a difficult time for Israel on the international stage, facing increasing international isolation over its policies and following the acceptance of the Palestinian Authority as a signatory to the International Criminal Court earlier this month.

Ανώνυμος είπε...

The attacks on UN schools being used as shelters were among some of the most controversial incidents of the war. International humanitarian law – while complex – requires attacking forces in areas where there are non-combatants to protect civilians and adhere to the principle of proportionality, safeguards even more stringent when civilians are under UN protection.
In one of the most serious incidents, the UNRWA school in Jabaliya was struck by Israeli fire, killing 20 people and wounding dozens.
In the aftermath of the attack Israel claimed – including in a report into the incident – that soldiers near the school were had come under fire.
In another incident that saw Israeli munitions strike a UN school in Beit Hanoun 15 Palestinians were killed in the playground as they awaited evacuation while dozens more injured.
Israeli sources had originally tried to suggest that the attack had been due to a Hamas weapon falling short.
The UN inquiry – separate form an inquiry launched by the UN Human Rights Council – was headed by retired general Patrick Cammaert, a former officer in the Dutch military and included military and legal experts.
More than 2,100 Palestinians, most of them civilians, were killed during the Gaza conflict last July and August. Sixty-seven Israeli soldiers and six civilians in Israel were killed by rockets and attacks by Hamas and other militant groups.
The details of the contents of the board of inquiry are confidential and only Ban’s covering letter has been made public. Conceding that the report was of “considerable interest” he said he had taken the decision to release a summary of the inquiry’s findings.
The report was compiled from analysis of weapons, medical reports, photographs and video footage, and submissions and testimonies both by UN staff and other organisations.
Ban thanked Israel for its cooperation in preparing the report and allowing investigators to access Gaza.
Ban wrote: “I deplore the fact that at least 44 Palestinians were killed as a result of Israeli actions and at least 227 injured at United Nations premises being used as emergency shelters. United Nations premises are inviolable and should be places of safety, particularly in a situations of armed conflict.”
He added: “I note this is the second time during my tenure as secretary general that I have been obliged to establish a board of inquiry into incidents involving United Nations premises and personnel in Gaza that have occurred during the course of tragic conflicts in the Gaza Strip.
“Once again I must stress my profound and continuing concern for the civilian population of the Gaza Strip and Israel, and their right to live in peace and security, free from the threat of violence and terrorism.”

Ανώνυμος είπε...

When Ban visited Gaza in October, he said the destruction was “beyond description” and “much more serious” than what he witnessed in the Palestinian territory in 2009 in the aftermath of a previous Israel-Hamas war.
Ban said on Monday he has established a group of senior managers to look into the inquiry’s recommendation. A number of questions remain unaddressed in the summary of the report, not least the issue of what communications there were between UN staff and the Israeli military in particular ahead of the attack on the school in Beit Hanoun when UN staff are understood to have communicated to Israeli forces their intention to bus out civilians who were waiting for evacuation at the time of the attack.
Also unaddressed is why Israeli forces fired on designated protected locations outside of the principle of immediate self-defence when they were aware of concentrations of civilians sheltering there.
Chris Gunness, spokesman for UNRWA, which runs Gaza’s UN schools said: “The inquiry found that despite numerous notifications to the Israeli army of the precise GPS coordinates of the schools and numerous notifications about the presence of displaced people, in all seven cases investigated by the Board of Inquiry when our schools were hit directly or in the immediate vicinity, the hit was attributable to the IDF.
“The board confirms the use by the IDF of weaponry such as 120 mm high explosive anti-tank projectiles and 155 MM high explosive projectiles on or in the surrounding area of UNRWA schools where civilians had taken refuge. In the incidents investigated at least 44 people were killed and 227 injured including women and children. In none of the schools which were hit directly or in the immediate vicinity, were weapons discovered or fired from. If it were confirmed that militants did fire rockets from our schools we would condemn it, just as we robustly we condemned other violations of our neutrality.”
“The findings of the secretary general’s inquiry are fully consistent with the statements made by UNRWA that we did not hand any weapons over to Hamas. The Board of Inquiry has not found any evidence that we did. The Board of Inquiry found that upon the first discovery UNRWA senior management notified local authorities in Gaza about the weapons and asked for their removal. Within days of the first unprecedented discovery, the UN had established a mechanism for dealing with the weaponry and by the time of the third discovery, international experts were on hand.”

http://www.theguardian.com/world/2015/apr/27/israel-responsible-gaza-strikes-un-schools-ban-ki-moon

Ανώνυμος είπε...


Ισραήλ
Ισραήλ υπεύθυνο για τα χτυπηματα στη Γάζα για τα σχολεία του ΟΗΕ και καταφύγια, έρευνα διαπιστώνει
Μπαν Κι-μουν καταδικάζει τις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης του χτυπηματος σε σχολείο των Ηνωμένων Εθνών, που σκότωσε 20 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες, «ως ένα ζήτημα ύψιστης σοβαρότητας»
Το Ισραήλ ήταν υπεύθυνο για την εντυπωσιακή επτά Ηνωμένα Έθνη τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται ως καταφύγια αμάχων κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα το 2014 στην οποία έχασαν τη ζωή τους 44 Παλαιστίνιοι και 227 άλλοι τραυματίστηκαν, μια έρευνα με εντολή γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν έχει συνάψει.
Η δημοσιοποίηση της έκθεσης τη Δευτέρα, Μπαν καταδίκασε τις επιθέσεις »ως ζήτημα ύψιστης σοβαρότητας» και είπε ότι «εκείνοι που φαινόταν να τους για την προστασία και ο οποίος αναζήτησε και χορηγήθηκαν καταφύγιο υπήρχαν ελπίδες τους και την εμπιστοσύνη denied".
Μπαν επέμεινε ότι θέσεις του ΟΗΕ ήταν «απαραβίαστη».
Το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη με τις θέσεις όλων των κτιρίων του ΟΗΕ - συμπεριλαμβανομένων των σχολείων που χρησιμοποιούνται ως καταφύγια - είναι συνήθως παρέχονται στον ισραηλινό στρατό και ενημερώνεται σε περιόδους συγκρούσεων.
Κριτική Μπαν περιέχονται στην περίληψη δημοσιεύθηκε επιστολή του εμπιστευτική έκθεση εσωτερικής αξιολόγησης, που εκπονήθηκε από τον γενικό γραμματέα του Νοεμβρίου, που τρέχει με 207 σελίδες.
Στην επιστολή του ο Μπαν χτύπησε επίσης σε παλαιστινιακές στρατιωτικές ομάδες για τη θέση κάποια σχολεία του ΟΗΕ στη Γάζα σε κίνδυνο αποκρύπτοντας τα όπλα σε τρεις θέσεις που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ως καταφύγια.
"Είμαι λυπηρό το γεγονός ότι παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες θα βάλει τα σχολεία των Ηνωμένων Εθνών σε κίνδυνο από τη χρήση τους για να κρύψουν τα όπλα τους.»
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι: «Τα τρία σχολεία στα οποία διαπιστώθηκε όπλα ήταν άδειο εκείνη την ώρα και δεν χρησιμοποιούνταν ως καταφύγια."

Ανώνυμος είπε...

Ισραηλινοί διπλωμάτες είχαν ασκήσει πίεση στα Ηνωμένα Έθνη για να καθυστερήσει τη δημοσίευση της έκθεσης μέχρι την ολοκλήρωση των δικών της ερευνών του Ισραήλ στις επιθέσεις - που διεξάγονται από τον ισραηλινό στρατό γενικός εισαγγελέας Ντάνι Efroni. Στρατιωτικών του Ισραήλ το Σεπτέμβριο άνοιξε πέντε ποινικές έρευνες για τις δραστηριότητες του πολέμου στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων σε μερικά από τα σχολεία του ΟΗΕ και ένα περιστατικό που σκότωσε τέσσερα παιδιά Παλαιστινίων σε μια παραλία.
Η έρευνα του ΟΗΕ, η οποία εξέτασε τόσο ιατροδικαστικά στοιχεία και μαρτυρίες του προσωπικού του ΟΗΕ στη Γάζα κατά τη διάρκεια της 50-ημέρα του πολέμου το περασμένο καλοκαίρι, κατέληξε στο συμπέρασμα επτά περιστατικά οφείλονταν στις Ισραήλ Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Μπαν πρόσθεσε: "Θα συνεργαστώ με όλους τους ενδιαφερόμενους και μη φεισθεί προσπαθειών για να διασφαλιστεί ότι τέτοια περιστατικά δεν πρόκειται ποτέ να επαναληφθεί."
Παρά το γεγονός ότι η έκθεση δεν έχει νομική ισχύ, η αποκάλυψη των πορισμάτων της Εξεταστικής έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για το Ισραήλ στη διεθνή σκηνή, αντιμετωπίζουν αυξανόμενη διεθνή απομόνωση πάνω από τις πολιτικές της και μετά την αποδοχή της Παλαιστινιακής Αρχής, ως συμβαλλόμενο μέρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου νωρίτερα αυτόν το μήνα.
Οι επιθέσεις σε σχολεία του ΟΗΕ που χρησιμοποιούνται ως καταφύγια ήταν μεταξύ μερικών από τα πιο αμφιλεγόμενα γεγονότα του πολέμου . Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο - ενώ πολύπλοκα - απαιτεί τις δυνάμεις επιτίθενται σε περιοχές όπου υπάρχουν άμαχοι για την προστασία των αμάχων και να τηρούν την αρχή της αναλογικότητας, εγγυήσεις ακόμη αυστηρότερες όταν οι άμαχοι είναι υπό την προστασία του ΟΗΕ.
Σε ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά, το σχολείο της UNRWA στη Τζαμπαλίγια χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρά, σκοτώνοντας 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες.
Στον απόηχο της επίθεσης του Ισραήλ υποστήριξε - όπως σε μια έκθεση για το περιστατικό - ότι οι στρατιώτες κοντά στο σχολείο ήταν είχε έρθει κάτω από την πυρκαγιά.
Σε ένα άλλο περιστατικό που είδε ισραηλινών πυρομαχικών χτυπήσει ένα σχολείο του ΟΗΕ στη Μπέιτ Χανούν 15 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην παιδική χαρά, όπως περίμεναν την εκκένωση, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.
Ισραηλινές πηγές είχε αρχικά προσπάθησε να δείχνουν ότι η επίθεση είχε οφείλεται σε όπλο της Χαμάς που υπολείπονται.

Ανώνυμος είπε...

Η έρευνα του ΟΗΕ - χωριστό έντυπο μια έρευνα που ξεκίνησε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ - με επικεφαλής τον απόστρατο στρατηγό Πάτρικ Cammaert, πρώην αξιωματικός στην ολλανδική στρατιωτική και περιλαμβάνονται στρατιωτικών και νομικών εμπειρογνωμόνων.
Περισσότεροι από 2.100 Παλαιστίνιοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στη Γάζα τον περασμένο Ιούλιο και τον Αύγουστο. Εξήντα επτά Ισραηλινοί στρατιώτες και έξι πολίτες στο Ισραήλ σκοτώθηκαν από ρουκέτες και επιθέσεις από τη Χαμάς και άλλες ένοπλες ομάδες.
Οι λεπτομέρειες του περιεχομένου του διοικητικού συμβουλίου της εξεταστικής είναι εμπιστευτικές και μόνο συνοδευτικό έγγραφο Μπαν έχει δημοσιοποιηθεί. Παραδέχεται ότι η έκθεση ήταν "μεγάλο ενδιαφέρον", είπε ο ίδιος είχε λάβει την απόφαση να απελευθερώσει μια περίληψη των πορισμάτων της ΕΔΕ.
Η έκθεση συντάχθηκε από την ανάλυση των όπλων, ιατρικές εκθέσεις, φωτογραφίες και βίντεο, καθώς και οι παρατηρήσεις και οι μαρτυρίες τόσο από το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών και άλλες οργανώσεις.
Μπαν ευχαρίστησε το Ισραήλ για τη συνεργασία του στην προετοιμασία της έκθεσης και να επιτρέψει στους ανακριτές να έχουν πρόσβαση στη Γάζα.
Μπαν έγραψε: "Λυπάμαι για το γεγονός ότι τουλάχιστον 44 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ισραηλινών ενεργειών και τουλάχιστον 227 τραυματίστηκαν στις εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών που χρησιμοποιούνται ως καταφύγια έκτακτης ανάγκης. Εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών είναι απαραβίαστη και πρέπει να είναι σε ασφαλή μέρη, ιδίως σε καταστάσεις ένοπλης σύγκρουσης ».
Και πρόσθεσε: «Σημειώνω αυτή είναι η δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως γενικός γραμματέας, που ήμουν υποχρεωμένος να συγκροτήσει επιτροπή της έρευνα σε περιστατικά που αφορούν εγκαταστάσεις και το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των τραγικών συγκρούσεων στη Γάζα Γάζας.
"Για άλλη μια φορά θα ήθελα να τονίσω τη βαθιά και διαρκή ανησυχία μου για τον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας και το Ισραήλ, καθώς και το δικαίωμά τους να ζουν με ειρήνη και ασφάλεια, απαλλαγμένο από την απειλή της βίας και της τρομοκρατίας."
Όταν Μπαν επισκέφθηκε τη Γάζα τον Οκτώβριο, είπε η καταστροφή ήταν «πέρα από κάθε περιγραφή» και «πολύ πιο σοβαρό» από όσα είδε στα Παλαιστινιακά Εδάφη το 2009 στον απόηχο της προηγούμενης πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Ανώνυμος είπε...

Μπαν δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει συσταθεί μια ομάδα ανώτερων στελεχών για να εξετάσει τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής. Μια σειρά από ερωτήματα παραμένουν άλυτα στην περίληψη της έκθεσης, αν μη τι άλλο το ζήτημα του τι επικοινωνιών υπήρχαν μεταξύ του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών και τον ισραηλινό στρατό, ιδίως πριν από την επίθεση στο σχολείο του Μπέιτ Χανούν, όταν το προσωπικό του ΟΗΕ είναι κατανοητό να έχει κοινοποιηθεί Οι ισραηλινές δυνάμεις την πρόθεσή τους να το λεωφορείο από πολίτες που περίμεναν για εκκένωση κατά τη στιγμή της επίθεσης.
Επίσης χωρίς παραλήπτη είναι ο λόγος που οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν Προστατευόμενες περιοχές έξω από την αρχή της άμεσης αυτοάμυνα όταν είχαν επίγνωση των συγκεντρώσεων των αμάχων βρει καταφύγιο εκεί.
Chris Gunness, εκπρόσωπος της UNRWA, που τρέχει τα σχολεία του ΟΗΕ στη Γάζα, δήλωσε: «Η έρευνα διαπίστωσε ότι παρά τις πολυάριθμες κοινοποιήσεις προς τον ισραηλινό στρατό του ακριβούς συντεταγμένες GPS των σχολείων και πολλές κοινοποιήσεις σχετικά με την παρουσία των εκτοπισμένων, σε όλες τις επτά υποθέσεων που διερευνήθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εξεταστικής όταν τα σχολεία μας χτυπήθηκαν άμεσα ή σε άμεση γειτνίαση, το χτύπημα ήταν να αποδοθεί με το IDF.
"Το Διοικητικό Συμβούλιο βεβαιώνει τη χρήση από τον Ισραηλινό Στρατό του οπλισμού, όπως είναι 120 mm και εκρηκτικά βλήματα αντιαρματικά και 155 mm ύψος εκρηκτικά βλήματα ή στην περιοχή γύρω από σχολεία της UNRWA όπου άμαχοι είχαν καταφύγει. Σε περιστατικών που ερευνήθηκαν, τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 227 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών. Σε κανένα από τα σχολεία που επλήγησαν άμεσα ή σε άμεση γειτνίαση, ήταν τα όπλα ανακαλύφθηκαν ή απολυθεί από. Αν επιβεβαιωθεί ότι μαχητές έκαναν ρουκέτες φωτιά από τα σχολεία μας θα το καταδικάσουμε, όπως ακριβώς σθεναρά καταδικάσαμε άλλες παραβιάσεις της ουδετερότητας μας. "
«Τα ευρήματα της έρευνας του Γενικού Γραμματέα συνάδουν πλήρως με τις δηλώσεις που έγιναν από την UNRWA που δεν είχαμε παραδώσει κάποια όπλα πάνω στη Χαμάς. Η Ερευνητική Επιτροπή δεν βρήκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που κάναμε. Το Διοικητικό Συμβούλιο της έρευνας διαπίστωσε ότι κατά την πρώτη ανακάλυψη της UNRWA ανώτερα διοικητικά στελέχη κοινοποίησε τις τοπικές αρχές στη Γάζα για τα όπλα και ζήτησε την κατάργησή τους. Μέσα σε λίγες μέρες από την πρώτη πρωτοφανή ανακάλυψη, ο ΟΗΕ είχε καθιερώσει ένα μηχανισμό για την αντιμετώπιση με τα όπλα και από τη στιγμή της τρίτης ανακάλυψη, διεθνείς εμπειρογνώμονες ήταν στο χέρι. "