Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Τριτη 12 Μαιου 2015


Συνέχεια στη δίκη της Χρυσής Αυγής
12 Μαίου 2015 07:51
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΣΗΜΕΡΑ - ΛΥΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ
Με κλειστά τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του Κορυδαλλού συνεχίζεται σήμερα (12/05/2015), ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην ειδική δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής - Λύση κοινής αποδοχής επιχειρείται να βρεθεί για τη μεταφορά της δίκης από τον Κορυδαλλό σε άλλη αίθουσα. Μετά τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι προετοιμάζεται ήδη χώρος στο Εφετείο Αθηνών για να φιλοξενήσει την ακροαματική διαδικασία, ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή αίθουσας, κάτι που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα οργανώσεων, δικηγόρων, αλλά και του δήμου Κορυδαλλού. Διαδικαστικά, το αίτημα για αλλαγή αίθουσας ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της σύνθεσης του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση. Σήμερα, η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου θα κατατεθεί στο προεδρείο της δίκης της ΧΑ που μπορεί στη συνέχεια να υποβάλλει το σχετικό αίτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την κατασκευή μιας νέας αίθουσας, η οποία θα είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, είναι έτοιμος να φροντίσει για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα. Παρά την θετική έκβαση του αιτήματος για την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης της ΧΑ οι αρχές και οι φορείς του δήμου Κορυδαλλού συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, με απόφαση του Δήμου Κορυδαλλού, όλα τα σχολεία της περιοχής και οι Παιδικοί Σταθμοί, λόγω της διεξαγωγής της δίκης. Ο δήμαρχος του Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα θέσουν εκ νέου στην έδρα του δικαστηρίου το αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη συνάντησή τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπαγκλαντές: Άγρια δολοφονία blogger με ματσέτες
12 Μαίου 2015 09:30
Ομάδα μασκοφόρων, οπλισμένων με ματσέτες, σκότωσε έναν ανεξάρτητο, άθεο μπλόγκερ, τον τρίτο σε διάστημα λίγων μηνών, στο Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε η αστυνομία. "Μασκοφόροι σκότωσαν με ματσέτες τον Ανάντα Μπιζόι Ντας στο Σιχλέτ το πρωί. Μάθαμε ότι ήταν συγγραφέας", ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας. Ο Ανάντα Μπιζόι Ντας έγραφε για το μπλογκ Μούκτο-Μόνα (Ελεύθερη Σκέψη), το οποίο είχε δημιουργήσει ο Αβίτζιτ Ρόι, ο κοσμικος μπλόγκερ (που ειχε και αμερικανικη υπηκοοτητα) που δολοφονήθηκε με τον ίδιο τρόπο τον Φεβρουάριο στη Ντάκα, δήλωσε ο Ιμραν Χ. Σάρκερ, πρόεδρος της Ενωσης των Μπλόγκερς του Μπανγκλαντές. "Είχε δεχθεί απειλές" από τους εξτρεμιστές για τα κείμενά του κατά τους τελευταίους μήνες. Βρισκόταν στη λίστα των στόχων", δήλωσε φίλος του θύματος αναφερόμενος στη λίστα των μπλόγκερς που παίρνουν θέση κατά του θρησκευτικού φονταμενταλισμού και έχουν καταρτίσει φονταμενταλιστές ισλαμιστές. Η νέα δολοφονία έρχεται μία εβδομάδα μετά την ανάληψη της ευθύνης από την Αλ Κάιντα στην ινδική υπο-ήπειρο για τη δολοφονία του αμερικανού μπλόγκερ Αβίτζιτ Ρόι στις 26 Φεβρουαρίου. Η ίδρυση της οργάνωσης ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εναν μήνα αργότερα, στις 29 Μαρτίου, άλλος ένας μπλόγκερ, ο Ουασικούρ Ραχμάν, δολοφονήθηκε επίσης με ματσέτες στην Ντάκα. Δύο σπουδαστές κορανικού σχολείου συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία. Σύμφωνα με άλλον μπλόγκερ, το θύμα ήταν γνωστό για τα κείμενά του κατά του θρησκευτικού φονταμενταλισμού.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λύθηκε το μυστήριο στα Τρίκαλα: Πώς βρέθηκαν πεταμένα τα 2.000 ευρώ στο ποτάμι!
12 Μαίου 2015 10:03
Μια οικογενειακή υπόθεση κρύβεται πίσω από το πρωτοφανές συμβάν όπου χαρτονομίσματα των 500, 100 και 50 ευρώ, βρέθηκαν να επιπλέον στον Ληθαίο ποταμό που περναει μεσα από τα Τρίκαλα. Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ήταν ένας νεαρός φοιτητής, ο οποίος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατάφερε να τα αρπάξει από τον πατέρα του τα χρήματα και να τα πετάξει υπό το έντρομο βλέμμα του στο ποτάμι... Σύμφωνα με το trikalanews, στη θέα των χαρτονομισμάτων που σκορπούσε ο νεαρός που υπολογίζονται σε περίπου 2.000 ευρώ, περαστικοί όρμησαν στην κοίτη του ποταμού και τα ...ψάρεψαν. Επί αρκετή ώρα το ιδιότυπο αυτό ψάρεμα συνεχιζόταν με τους «πρωταγωνιστές» πατέρα και γιο να έχουν απομακρυνθεί από το σημείο πριν φτάσουν σε αυτό οι αστυνομικοί, στη θέα των οποίων άρχισε να... οργιάζει η φαντασία κάποιων για χαρτονομίσματα προϊόν ληστείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr για το νεαρό φοιτητή (22 χρονών) έχει δοθεί παραγγελία για «ακούσιο εγκλεισμό» και ψυχιατρική παρακολούθηση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ήταν όλοι τους εκεί: Σταύρος Θεοδωράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Άννα Διαμαντοπούλου, Νίκος Δένδιας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Πατούλης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βασίλης Κικίλιας, Γιώργος Φλωρίδης, Απόστολος Δοξιάδης, Θάνος Βερέμης, Μάκης Γρυσπολάκης κ.ά. Ενωμένοι στον αγώνα κατά του "κομμουνιστή υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά", που όπως λένε θα τα κάνει όλα ίσωμα. Θα καταργήσει τα ιδιωτικά σχολεία, την "αριστεία" και όλα όσα επιτρέπουν στα παιδιά των "καλών οικογενειών" να έχουν σίγουρο προβάδισμα έναντι των απόπαιδων της πλέμπας. Ήταν όλοι τους εκεί. Για την υπεράσπιση των ταξικών τους προνομίων. Για μια παιδεία με ρετιρέ εκκολαπτόμενων ανθρωποφάγων και υπόγειο Καιάδα...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στρατιά αλητηριων «πανεπιστημιακών» - «εκπαιδευτικών» για ανατροπή των νομοσχεδίων στην Παιδεία
Με κεντρικό σύνθημα «Όχι Μπαλτά στην Παιδεία», εκπρόσωποι και κορυφαία στελέχη των κομμάτων της ακροδεξιας μνημονιακης αντιπολίτευσης (ΠαΣοΚ, ΝΔ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ) συναντήθηκαν σήμερα στο κατάμεστο στάδιο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία. Με κεντρικό ακροδεξιο αντιπολιτευτικό «όχημα» έτσι την Παιδεία (στην οποία οι κινήσεις της κυβέρνησης ως σήμερα έχουν προκαλέσει σειρά ακροδεξιων αντιδράσεων από τους αλητηριους), διαμορφώνεται «στρατιά» από ακροδεξιους πολιτικούς, πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς που επιδιώκουν την ανατροπή των νομοσχεδίων σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας. H ακροδεξια πρωτοβουλία «εκπαιδευτικών» «Παιδεία 2015» θέτει ως βασικό θέμα την αποτροπή της εκπαίδευσης».
Η πρόταση που κατατέθηκε είναι να κληθούν οι ακροδεξιοι που συμφωνούν με την κίνηση αυτή αύριο, Τρίτη, έξω από την Βουλή τις 8.30 το βράδυ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Άννα Διαμαντοπούλου, Νίκος Δένδιας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Κωνσταντίνος Τασούλας, Γ. Λυμπέρης,Γιώργος Μαυρωτάς, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Πατούλης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βασίλης Κικίλιας, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Φλωρίδης, Απόστολος Δοξιάδης κ.ά. Με ακροδεξιο ενθουσιασμό δε χειροκροτήθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης η πρόταση της κυρίας Διαμαντοπούλου όλοι οι νόμοι για την Παιδεία στο μέλλον να πρέπει να ψηφίζονται από τα 3/5 της Βουλής για να εφαρμοστούν.
Στην ακροδεξια εκδήλωση συμμετείχαν με ομιλίες οι Βάσω Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Αντωνίου, πρώην αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής των Πρότυπων - Πειραματικών, διευθυντής του 2ου Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας, Μάκης Γρυσπολάκης, πρώην πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης, Αποστόλης Δημητρόπουλος, δάσκαλος, Λεωνίδας Καστανάς, καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Σωκράτης Κάτσικας, πρώην πρύτανης και πρώην πρόεδρος ΕΣΥΠ, Μαρία Λεκάκου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νιόβη Παυλίδου, καθηγήτρια στο ΑΠΘ, Μιχάλης Σταθόπουλος, πρώην υπουργός και πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σταυρακάκης, καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρώην πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ, Γιώργος Χαραλαμπίδης, καθηγητής ΤΕΙ.
Όλοι οι ακροδεξιοι ομιλητές κατήγγειλαν την πολιτική φιλοσοφία πίσω από τα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας ότι επιχειρούν να γυρίσουν την εκπαίδευση 40 χρόνια πίσω, επιβάλλουν τα πολιτικά κόμματα στη λειτουργία των ΑΕΙ, καταργούν ουσιαστικά τα πρότυπα δημόσια σχολεία, μεθοδεύουν την κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων, καταργούν την «αριστεία» και την αξιολόγηση στην εκπαίδευση. «Κάποιοι πρέπει να δράσουν» επανέλαβαν στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ακροδεξιας πρωτοβουλίας. «Εμείς όμως δεν θα δράσουμε με καταστροφές και βία. Απλά καλούμε τους ακροδεξιους πολίτες και τους ακροδεξιους γονείς να αντιδράσουν με την παρουσία τους στην κινητοποίησή μας».
Σχολιο.- mazeutikan pano apo 50 kai to skai elege xilioipentakosioi gia tin paidia! Σχολιο.- Κρίμα που υπάρχει κρίση. Αλλιώς τα γιαούρτια και οι ντομάτες θα είχαν την τιμητική τους με τα βλήτα που μαζεύτηκαν για να σώσουν την παιδεία. Σχολιο.- Όλα τα καλα νεοφιλελεύθερα παιδιά ήταν εκεί...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση εξέδωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το νέο ιό, τύπου trojan, που έκανε την εμφάνισή του στο Facebook.
Ο ιός εξαπλώνεται μέσω πορνογραφικού υλικού και «μολύνει» τον υπολογιστή με σκοπό την «αλίευση» των προσωπικών στοιχείων του χρήστη. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η επίμαχη ανάρτηση εμφανίζεται να έχει κοινοποιηθεί από κάποιον φίλο του χρήστη στο Facebook και να έχουν επισημανθεί σε αυτήν με ετικέτα -tag- μέχρι και 20 φίλοι του. Εάν ο χρήστης πατήσει στο εμφανιζόμενο ως πορνογραφικό βίντεο, μεταφέρεται σε μια απατηλή ιστοσελίδα στην οποία παίζουν τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο και στη συνέχεια, σταματάει η αναπαραγωγή του και εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει τον χρήστη ότι απαιτείται να «κατεβάσει» μια αναβάθμιση του λογισμικού Adobe Flash Player ( InstallFlashPlayer.exe ), όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα:
Στην περίπτωση που ο χρήστης συναινέσει και «κατεβάσει» το αρχείο, τότε μολύνεται από κακόβουλο λογισμικό (Backdoor Trojan), το οποίο έχει τη δυνατότητα να «παρακολουθεί» το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του μολυσμένου υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορούν να υποκλαπούν κωδικοί και επικοινωνίες πάσης φύσεως (π.χ. κωδικοί e-banking, αριθμοί πιστωτικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά.). Επιπρόσθετα, το κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα μετά την εγκατάστασή του και τη μόλυνση του υπολογιστή να αναρτά αυτόματα στο λογαριασμό Facebook του χρήστη το επίμαχο πορνογραφικό βίντεο, κάνοντας ταυτόχρονα επισήμανση έως και 20 φίλους του, με σκοπό την περαιτέρω αυτοδιάδοσή του. Με αυτό τον τρόπο, το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται, μέσω του Facebook, μολύνοντας μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Τι συμβουλεύει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του χρήστες του Διαδικτύου. Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα προστασίας: • Να μην πατάνε σε αναρτήσεις με περίεργο περιεχόμενο ή αναρτήσεις οι οποίες δεν εμφανίζεται να οδηγούν σε κάποια γνωστή ιστοσελίδα. • Από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook να ενεργοποιήσουν την επιλογή στην οποία δεν θα μπορεί κάποιος να τους προσθέσει με ετικέτα tag χωρίς να το εγκρίνουν. • Να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας, όπως λογισμικό Antivirus, το οποίο θα πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο. • Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή τους.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά στο: 111 88
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ απαγόρευσε την αγορά χωρίς μεσάζοντες του Αγροτικού Παντοπωλείου στην Καλαμαριά
Άλλη μία περίπτωση προστίθεται στον κατάλογο των περιστατικών αστυνομικής παρέμβασης σε αγορές χωρίς μεσάζοντες στη Θεσσαλονίκη.
Σήμερα από πολύ νωρίς το πρωί (6:00- 6:30) αστυνομικοί και κλούβα απέκλεισαν την είσοδο του χώρου στον οποίο ήταν προγραμματισμένη η αγορά χωρίς μεσάζοντες του Αγροτικού Παντοπωλείου στην Καλαμαριά. Οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους παραγωγούς να μπουν στις πρώην Καπναποθήκες Νέας Κρήνης ώστε να στήσουν τα προϊόντα τους...
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο, είχαν εντολή εισαγγελέα να αποκλειστεί ο χώρος. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε καταγγελία από επαγγελματικό σωματείο της Θεσσαλονίκης και πως είχε προηγηθεί και μία καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς. «Με έκπληξη αντιμετωπίσαμε την απαγόρευση του κινήματος χωρίς μεσάζοντες και μάλιστα την ημέρα που είχαμε τα γενέθλια μας καθώς σήμερα συμπληρώνουμε 3 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Δεν νομίζω ότι πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι αυτή η δομή αλληλεγγύης που υπάρχει στην Καλαμαριά αυτά τα δύσκολα χρόνια και εξυπηρετεί τους πολίτες με πάνω από 200 παραδόσεις ποιοτικών προϊόντων και με την αλληλεγγύη που έχει δείξει στους δύσκολους αυτούς καιρούς σε δεκάδες ευπαθείς οικογένειες της Καλαμαριάς, να απαγορεύεται με έναν τέτοιο τρόπο», ανέφερε σε δηλώσεις του στο alterthess ο Μιχάλης Παναγιωτίδης επικεφαλής της«Κίνησης Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς». «Ζητούμε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας και της τοπικής Αυτοδιοίκησης για να προστατευτεί η λειτουργία αυτών των αγορών», πρόσθεσε, επισημαίνοντας παράλληλα πως αν και σήμερα ζητήθηκε η παρέμβαση του δημάρχου Καλαμαριάς για το περιστατικό, ο ίδιος δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον. Ο Μιχάλης Παναγιωτίδης επισήμανε επίσης πως όλοι οι παραγωγοί που συμμετέχουν στις αγορές χωρίς μεσάζοντες έχουν άδεια πλανόδιου, έχουν δήλωση ΟΣΔΕ, είναι γραμμένοι στο μητρώο αγροτών, έχουν ταμειακές μηχανές και τα προϊόντα τους είναι ελεγμένα.
Παρόλα αυτά, ο εισαγγελέας και οι αστυνομικές αρχές στηρίζονται στο ότι δεν μπορούν οι παραγωγοί να έχουν στάσιμο εμπόριο και εκεί εξαντλούν και τα όρια της νομιμότητας τους, απαγορεύοντας τις αγορές χωρίς μεσάζοντες. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που να κατοχυρώνει τις αγορές χωρίς μεσάζοντες και σημείωσε πως αναζητούνται νόμιμα μέσα έτσι ώστε να αποκτήσει μία νομική υπόσταση όλο αυτό το κίνημα αλλά σ’ αυτό, όπως σημείωσε, είναι απαραίτητη η βοήθεια της πολιτείας. Να σημειωθεί πως έχουν υπάρξει ανάλογες περιπτώσεις αστυνομικής παρέμβασης και καταστολής σε αγορές χωρίς μεσάζοντες σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης (Ωραιόκαστρο, Αμπελόκηπους, Τούμπα, κέντρο, κλπ). Ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο στην περιοχή της Καλαμαριάς, με τους διοργανωτές αλλά και τους συμμετέχοντες στην διάθεση προϊόντων να εκφράζουν φόβους πως το σημερινό περιστατικό θα δημιουργήσει προηγούμενο. Άλλωστε, η αστυνομία φέρεται να δήλωσε σήμερα πως και αύριο το απόγευμα όποτε και είναι προγραμματισμένη αντίστοιχη αγορά χωρίς μεσάζοντες στην πλαζ της Καλαμαριάς, θα απαγορευτεί.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΤΣΙΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ;
"Επίσης, αντιδρά και σε οποιαδήποτε ενέργεια συμβάλλει στην διάδοση και στην κοινωνική αποδοχή των ψυχοτρόπων ουσιών. Η κάνναβη ως ψυχοτρόπος ουσία, μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση και ενέχει σοβαρούς κινδύνους ειδικά για τους εφήβους και τα άτομα νεαρής ηλικίας υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ και αναφέρει ότι έχει διαπιστωθεί πως η εύκολη πρόσβαση στις ψυχοτρόπες ουσίες αυξάνει την κατανάλωσή τους". Ναι! Αντιδρά ο Ιατρικός Σύλλογος, γιατί πονάει για την υγεία κυρίως των εφήβων. Γι' αυτό αγωνίζεται -όπως όλοι και όλες γνωρίζουμε- για την απαγόρευση του αλκοόλ. Ή μήπως αυτό δεν συνιστά κίνδυνο; Αλλά και πηγή κέρδους για τους γιατρούς. Αντιδρά με πόνο και σπαραγμό, γιατί υποφέρει η οργανωμένη αλητεία. Που ουδέποτε νοιάστηκε να προσφέρει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στα θύματα της πρέζας που σέρνονται στους δρόμους. Που δεν την είδαμε, ως Σύλλογο, να καλεί τους γιατρούς να μπουν μαζικά στα Κοινωνικά Ιατρεία ή και να ιδρύσουν παντού τέτοια. Ε! Δεν συμφέρει. Αληταράδες ολκής!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χαμός στο twitter με την επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδη σε πρώην καρκινοπαθή
«Ψεύτη» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, καρκινοπαθή ο οποίος με δήλωσή του στην Washington Post ανέφερε ότι την περίοδο που ήταν αυτός Υπουργός Υγείας, ο καρκίνος θεωρείται επείγουσα περίπτωση μόνο στο τελικό του στάδιο. Τεράστια οργή από χρήστες του συγκεκριμένου κοινωνικού μέσου ξέσπασε άμεσα, οι οποίοι επιτέθηκαν στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ για την μικροψυχία του και τους χαρακτηρισμούς του. Οι απαντήσεις και τα σχόλια με αποδέκτη τον Α. Γεωργιάδη άρχισαν να πέφτουν βροχή. Ένα απ' αυτά, μάλιστα, έκανα φύλλο και φτερό τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού...
Αδωνις Γεωργιαδης Όταν ειπα προ ολιγων ημερων ότι τα Νοσοκομεια του ΕΣΥ θα κλεισουν, επεσαν ως συνηθως να με φανε. Παει και το ΑΧΕΠΑ. Τζορτζαλ. Ησουν υπουργος όταν εκανα χημειοθεραπειες κ ελεγες ότι μονο οι ασθενεις σε τελικο σταδιο επειγουν. Μη μιλας για καταντια. Αδωνις Γεωργιαδης. ουτε ησουν ουτε αυτό ειπα! Ψευτη! Τζορτζαλ. Καρκινο ειχα όχι Αλτζχαιμερ. Θυμαμαι αριστα και τι συνεβαινε και τι ειχες δηλωσει σαν υπουργος υγειας. Αυτά πες τα στη ΔΑΠ. Αδωνις Γεωργιαδης. ειχα δηλωσει στην WP τι ισχυε στο ΕΣΥ με τους ανασφαλιστους που οι καρκινοπαθεις εθεωρουντο χρονιως πασχοντες και εγω το αλλαξα! Χωρις μαντρι. για παντα σκατοψυχος Νοτιο αρκουδι. Κινδυνευεις να σε φτυνουν και τα παιδια σου στο μελλον, ευγε γελοιε μαGoofys. Δεν θα μας πεις εσυ Τζορτζαλ αν ειχες καρκινο, σας ξερει εσας τους Συριζαιους ο Αδωνις Γεωργιαδης , τιποτα δεν παθαινετε….
Σχολιο.- Οταν ηταν υπουργος το καθικι τους ασθενεις τελικου σταδιου ειχε σκοπο να τους πεταξει στα σκουπιδια,ηταν ο χειροτερος υπουργος τα διελυσε τα νοσοκομεια.εκλεισε το λοιμοδων συγχωνευσε τμηματα εβαλε 5€ εισητηριο τα τμηματα εμειναν χωρις υλικα!!!και βγαινει κ μιλαει το σκουληκι?ηταν ο μοναδικος υπουργος που απαξιωσε την ανθρωπινη ζωη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
Εργαζόμενοι της ΕΡΤ έδιωξαν τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο -«Πήγαινε να φας -Οταν ήμασταν άνεργοι εσύ δούλευες» Ενταση επικράτησε το μεσημέρι στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όταν, μετά από το «ντου» των εργαζομένων, ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος πήγε να χαιρετίσει τη Γενική Συνέλευση και εκδιώχθηκε κακήν κακώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida εργαζόμενοι του έλεγαν «Να φύγεις εσύ από εδώ. Δεν έχεις καμία θέση. Πήγαινε στο κυλικείο να φας. Τόσο καιρό εργάζεσαι ενώ εμείς ήμασταν στη ανεργία».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
σε ποιο λεξικο της ελληνικης γλωσσας το πιπα-κωλος .... εχει συνωνυμο το εντιμος συμβιβασμος .....?
σχολιο.- Σε όλα τα λεξικά της – μέχρι τώρα– ελληνικής γλώσσας. Ασχετε....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εγώ θεωρώ πως αν δεν αποποινικοποιηθεί η κάναβη θα πρέπει να απογορευτεί το αλκοόλ και η νικοτίνη άμεσα
Σχολιο.- Για κάτσε ρε, δυο νόμιμες απολαύσεις έχουμε, να μας τις κόψεις κι αυτές?? Σχολιο.- Ε να τις κάνουμε 3 τότε Σχολιο.- Φυσικά και διαφωνώ, μα φυσικά και δεν έχω κι ατάκα. Σχολιο.- Τί να πεις; Τις μαλακίες του ΚΕΘΕΑ, του ΚΚΕ και του Πατούλη; Σχολιο.- ...κ η κόκα κόλα κ τα mc donalds επίσης αν είναι για το καλό της δημόσιας υγείας... Σχολιο.- Ακριβώς. Μη σου πω κι οι υδατάνθρακες γενικώς. Δημιουργούν εθισμό και παχυσαρκία. Τεκμηριωμένο επιστημονικά κι αυτό.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ο καπιταλισμός θριάμβευσε σε όλο τον κόσμο... Όμως αυτός ο θρίαμβος είναι το προοίμιο του θριάμβου της εργασίας εναντίον του καπιταλισμού"
Λένιν
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ασκήσεις ναζιστικής βίας κατά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων
Αποκαλύπτοντας το πέπλο φόβου και σιωπής των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων έναντι του ναζιστικού θράσους των τελευταίων χρόνων
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις δοσμένες μέσα από έρευνα της “προχωρημένης” Κίνησης Καλλιτεχνών με αναπηρία
Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου επαγγελματικής αποκατάστασης (ΚΕΑ) ατόμων με νοητική υστέρηση αρνείται να πιστοποιήσει ως “καταλληλότερα” για αμειβόμενες κηπουρικές εργασίες στον οικείο δήμο (λεκανοπέδιο Αττικής) τα παιδιά δυο μελών του Δ.Σ. του Κέντρου που είναι ταυτόχρονα μέλη του τοπικού γραφείου της Χρυσής Αυγής. Η πίεση που της ασκείται είναι έντονη, υποχρεώνεται να ενημερώσει αρμοδίως τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου ζητώντας συμπαράσταση. Δεν της δίνεται. Αντί αυτού, λίγες εβδομάδες μετά προπηλακίζεται από “αγνώστους” επιστρέφοντας στο σπίτι της μετά από μια (ακόμα) κοπιαστική μέρα εργασίας. Την αμέσως επόμενη εβδομάδα επιστολή του ΚΕΑ με αποδέκτη τον δήμο που πιστοποιεί ως “καταλληλότερα” για τις κηπουρικές εργασίες τα παιδιά των δυο μελών της Χρυσής Αυγής, φέρει (και) την δική της υπογραφή. Η “περίπτωση” δημοσιοποιήθηκε από την “προχωρημένη” Κίνηση Καλλιτεχνών με αναπηρία στη θεματική ενότητα με θέμα “Αναπηρία και Ναζισμός” που υπό την επιμέλεια της “Κίνησης” αναπτύχθηκε στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στο πλαίσιο του πρόσφατου (19-29 Μαρτίου) αντιφασιστικού φεστιβάλ παραστατικών τεχνών. Εξελίχτηκε το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2011- Μαρτίου 2012 και δεν ήταν η μόνη που η “Κίνηση” δημοσιοποίησε. Αντίθετα, ήταν μία από κάμποσες, τα δομικά χαρακτηριστικά των οποίων παραπέμπουν στην επιβολή επί χρόνια ενός πέπλου φόβου και σιωπής έναντι του ακραίου ναζιστικού θράσους των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των φορέων ή εκπροσώπων τους. Καταγράφηκε εξίσου αν όχι περισσότερο εντυπωσιακήπερίπτωση οργανωμένων επιθέσεων – Δεκέμβριος 2012 – σε ψυχιατρικό οικοτροφείο (περιοχή Ιονίου) με πρωταγωνιστές πρώην εργαζόμενους/νοσηλευτές και από το 2010 και μετά μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί από το οικοτροφείο το 2008 κατηγορούμενοι για άγριους βασανισμούς των οικότροφων! Κατόπιν των επιθέσεων, το οικοτροφείο ανέστειλε πρακτικά τη λειτουργία του, οι οικότροφοι (ηλικιωμένοι με βαριά προβλήματα ψυχικής υγείας) μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν σε “δομές” στην Αθήνα.
Χαρακτηριστικότατη του “πέπλου φόβου και σιωπής” είναι και η περίπτωση του μετώπου εναντίον των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό και/ή πολλαπλές αναπηρίες, που το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναπτύχθηκε σε τουριστική περιοχή του νομού Ηρακλείου (Κρήτη). Η εκρηκτική “συνταγή των αγανακτισμένων” ενεργοποιήθηκε από μέλη και φίλους της “ναζιστικής συμμορίας”, επιτυγχάνοντας να διακόψει την υλοποίηση εγκεκριμένου προγράμματος υλοποίησης “Στεγών” στα τελικά του στάδια! Το εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτής της “περίπτωσης” είναι η υιοθέτηση από πλευράς της επίσημης Πολιτείας (σε επίπεδο Περιφέρειας) των ίδιων ακριβώς επιχειρημάτων που χρησιμοποίησαν οι υποκινούμενοι από τους ναζιστές “αγανακτισμένοι”: “Άρουμε τη χρηματοδότηση διότι έχουν προκύψει εύλογες αμφισβητήσεις της αναγκαιότητας λειτουργίας των ΣΥΔ από την τοπική κοινωνία”. Κατόπιν της πολιτειακής συμπόρευσης με τη ναζιστική λογική, η όποια διάθεση “αντίστασης στο παράλογο” από πλευράς τοπικών αναπηρικών φορέων και σωματείων για τους οποίους η δημιουργία των ΣΥΔ ήταν πράξη διεκδίκησης και στιγμή δικαίωσης μιας ζωής ολάκερης, μονομιάς κάμφθηκε. Αντί αυτής “φόβος και σιωπή”… Η απαρίθμηση των περιπτώσεων όπου το καθεστώς “φόβου και σιωπής” επικράτησε αντικαθιστώντας το επί χρόνια θεωρούμενο αυτονόητο δίκαιο των διεκδικήσεων, δεν τελειώνει με τις πιο πάνω τρεις χαρακτηριστικές. Εκτός αυτών, η Κίνηση Καλλιτεχνών με αναπηρία έχει επίσης καταγράψει: Επίθεση, καταστροφές, συνθήματα περί τελικής λύσης και σβάστικες στα γραφεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγες μέρες μετά την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή Αθηνών. Άγρια επίθεση στον επικεφαλής κοινωνικού συνεταιρισμού όπου απασχολούνται άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας (Αιγάλεω Αττικής) από τοπικά μέλη της ναζιστικής συμμορίας λόγω της συμπερίληψης σε κείμενο καμπάνιας του συνεταιρισμού φράσης που αναφερόταν στην έξαρση του ρατσισμού. Απόπειρα δολοφονίας ακτιβιστή δασκάλου ειδικής αγωγής στην Θράκη λόγω της συμμετοχής αυτού και παιδιών των σχολείου του σε τοπική αντιφασιστική πορεία (κατόπιν, συνθήματα και δολιοφθορές στο σχολείο). Άδειασμα επί σειρά εβδομάδων βουνών σκουπιδιών στην είσοδο ψυχιατρικών ξενώνων/οικοτροφείων σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας, με επικουρική τη σχετική ναζιστική εικονογράφηση. Και άλλα και άλλα, και πάρα πολλά άλλα πολλά.
ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΟΛΩΝ: Ο φόβος και η σιωπή των θυμάτων. Αλλιώς, η επιβολή στην πράξη του νόμου της εγκληματικής ναζιστικής βίας, επί σειρά χρόνων. Τα στοιχεία ανάλυσης είναι δοσμένα, η ανάλυση καθαυτή, ο τρόπος της, το ίδιο. Αρκεί να κατανοήσουμε ότι το μεγαλύτερο στοίχημα στη μάχη ενάντια στο νεοελληνικό ναζιστικό άγος, είναι να νικηθεί ο φόβος και η σιωπή που δημιουργούν το έδαφος για να υπάρχει. Στο σημείο αυτό αρχίζει η πραγματική συζήτηση. Η ουσία της οποίας στο ελάχιστο δεν εξαντλείται, δεν μπορεί να εξαντληθεί εντός των συμβατικών ορίων και πλαισίων μιας δικαστικής υπόθεσης, είναι βαθιά κοινωνική και πολιτική.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα μαγαζάκι έχω και ξέρω ότι πρώτα παζαρεύεις και μετά πληρώνεις. Αν πληρώσεις και μετά ξέρει ο άλλος ότι είσαι ταπί και ψύχραιμος πώς να παζαρέψεις; Δώστε, δώστε ότι έχουμε και δεν έχουμε στο ΔΝΤ και μετά σίίίίγουρα θα μας κάνουν τις χάρες και θα συμβιβαστούν!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επέστρεψαν στις θέσεις τους
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015, 12:20
Χοροί στην οδό Νίκης. Πανηγύρια στη Λεωφ. Μεσογείων. Οι απολυμένες καθαρίστριες χόρεψαν και τραγούδησαν για την επαναπρόσληψή τους στο ΥΠΟΙΚ, ενώ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν την ευκαιρία να εισέλθουν μαζικά έπειτα από καιρό στα γραφεία του Ραδιομεγάρου.
Οι καθαρίστριες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αίσιο τέλος της πολύμηνης περιπέτειάς τους. Οι εργαζόμενες, που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας στο Δημόσιο που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση, είχαν κατασκηνώσει τους τελευταίους μήνες έξω από το κτήριο επί της οδού Νίκης. «Οι καθαρίστριες νίκησαν, γιατί αγωνίστηκαν. Χωρίς αγώνα, τίποτα δεν κερδίζεται» δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, προσερχόμενος στο Υπουργείο Οικονομικών. «Η απάντηση των καθαριστριών δεν είναι μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους. Είναι για κάθε εργαζόμενο είτε δουλεύει στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα και είναι μια απάντηση για δικαιώματα στους εργασιακούς χώρους και σταθερότητα στις εργασιακές σχέσεις ενάντια στον φόβο» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στο Ραδιομέγαρο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ
Στο Ραδιομέγαρο, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ που ζήτησε από την κυβέρνηση επίσπευση των διαδικασιών και άμεση επαναλειτουργία όλων των δομών του ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Η παράσταση διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 09.00 και λίγο πριν από τις 10.50 οι εργαζόμενοι εισήλθαν από την κεντρική είσοδο στον προαύλιο χώρο. Κατόπιν κατευθύνθηκαν προς το κτήριο και μπήκαν μέσα στα γραφεία προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση. Η ΠΟΣΠΕΡΤ άσκησε με νέα ανακοίνωση κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή του Λ. Ταγματάρχη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. «Θέλουμε πίσω τις δουλειές μας. Θέλουμε να μπούμε στο Ραδιομέγαρο. Θέλουμε να έρθει το Διοικητικό Συμβούλιο και να ανοίξει την ΕΡΤ σε όλες τις δομές της», το μήνυμα των εργαζομένων πριν από την είσοδό τους στον προαύλιο χώρο.
ΠΟΣΠΕΡΤ: Όχι άλλες καθυστερήσεις
Η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε δώσει στη δημοσιότητα ανακοίνωση για τη σημερινή κινητοποίηση, στην οποία καλούσε την κυβέρνηση να σταματήσει να κωλυσιεργεί. «Το πότε θα διορίσει η κυβέρνηση Διοικητικό Συμβούλιο είναι θέμα δικό της και δεν αφορά τους εργαζόμενους, που αμείβονται πλέον και θέλουν να προσφέρουν. » Η κυβέρνηση θα μπορούσε να το έχει κάνει από τις αρχές Μαρτίου! Γι' αυτό άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός κατέθεσε τροπολογία στον νόμο για την "αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης", η οποία και ψηφίστηκε» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί «Έφαγαν» Τον Καντάφι;; Μια Ιστορία Που Πρέπει Να Διαβάσετε!
Ο Καντάφι Εθνικοποίησε Αποθέματα Πετρελαίου Του… Έθνους Και Τα Έσοδα Χρησιμοποιούνται Για Την Κατασκευή Σχολείων, Πανεπιστημίων, Νοσοκομείων, Και Άλλες Υποδομές. • Τα Χρήματα Από Τα Πετρελαϊκά Έσοδα Της Λιβύης Έχουν Κατατεθεί Στον Τραπεζικό Λογαριασμό Του Κάθε Πολίτη. • Έθεσε Το Ποσοστό Μόρφωσης Από 20% Σε 83% • Έχτισε Ένα Από Τα Καλύτερα Συστήματα Υγειονομικής Περίθαλψης Στον «Τρίτο Κόσμο». Όλοι Οι Άνθρωποι Έχουν Πρόσβαση Σε Γιατρούς, Νοσοκομεία, Κλινικές Και Σε Φάρμακα Χωρίς Χρέωση. Εάν Χρειαστεί Να Γίνει Μια Χειρουργική Επέμβαση Που Δεν Είναι Διαθέσιμη Στη Λιβύη, Η Χρηματοδότηση Παρέχεται Για Τη Χειρουργική Επέμβαση Στο Εξωτερικό. • Έθεσε Το Προσδόκιμο Ζωής Απο 44 Σε 75 Ετών. • Βασικά Είδη Διατροφής Και Ηλεκτρικής Ενέργειας Επιδοτούνται Σε Όλη Τη Χώρα. • Ανέπτυξε Τεράστια Αρδευτικά Έργα, Προκειμένου Να Στηρίξει Μια Κίνηση Προς Τη Γεωργική Ανάπτυξη Και Την Επισιτιστική Αυτάρκεια. • Αναγνωρίζοντας Ότι Το Νερό, Δεν Είναι Πετρέλαιο, Και Θα Είναι Πιο Σπάνιος Πόρος Για Το Μέλλον, Ο Καντάφι Ξεκίνησε Την Κατασκευή Στο Σχέδιο Great Manmade River Το Οποίο Πήρε Χρόνια Για Να Ολοκληρωθεί. Αναφέρεται Ως Ένα Θαύμα Του Σύγχρονου Κόσμου, Αυτό Το Ποτάμι Άντλησης Με Εκατομμύρια Γαλόνια Νερού Την Ημέρα Από Την Καρδιά Της Ερήμου Σαχάρα Στην Ακτή, Όπου Η Γη Είναι Κατάλληλη Για Τη Γεωργία. • Κάθε Λίβυος Που Ήθελε Να Γίνει Αγρότης Του Δίνεται Δωρεάν Χρήση Της Γης, Ένα Σπίτι, Γεωργικών Μηχανημάτων, Ζώων Και Σπόρους. • Ο Καντάφι Υποσχέθηκε Ότι Τους Δικούς Του Γονείς, Που Ζούσαν Σε Μια Σκηνή Στην Έρημο, Δεν Θα Στεγάζονται Μέχρι Ότου Κάθε Λίβυος Θα Στεγαζόταν. Έχει Εκπληρώσει Αυτή Την Υπόσχεση. • Σύμφωνα Με Τον Καντάφι, Η Λιβύη Έχει Πλέον Φθάσει Στο Υψηλότερο Βιοτικό Επίπεδο Στην Αφρική. • Ο Καντάφι Είχε Θέσει Ένα Δορυφόρο Επικοινωνιών-Τον Πρώτο Στην Αφρική, Για Να Φέρει Την Ήπειρο Της Αφρικής Στον 21ο Αιώνα Της Τεχνολογίας. • Έδωσε Πλήρη Πρόσβαση Των Γυναικών Στην Εκπαίδευση Και Την Απασχόληση, Και Επέτρεψε Στις Γυναίκες Να Υπηρετούν Στις Ένοπλες Δυνάμεις . Ο Καντάφι Ξεκίνησε Και Χρηματοδότησε Την Αφρικανική Ένωση Και Να Δέσουν Όλα Τα Κράτη Της Ηπείρου Σε Ένα Σώμα Με Έναν Κοινό Σκοπό Που Ονομάζεται « Ηνωμένες Πολιτείες Της Αφρικής. • Ήταν Ο Πρώτος Και Μοναδικός Ηγέτης Στον Αραβικό Κόσμο Που Ζήτησε Επίσημα Συγγνώμη Για Τον Αραβικό Ρόλο Στο Εμπόριο Σκλάβων Από Την Αφρική. Παραδέχθηκε Ότι Οι Μαύροι Ήταν Οι Πραγματικοί Ιδιοκτήτες Της Λιβύης. •Ο Νέλσον Μαντέλα Κάλεσε Τον Μουαμάρ Καντάφι Έναν Από Τους Μεγαλύτερους Αγωνιστές Της Ελευθερίας Του 20ού Αιώνα, Και Επέμεινε Ότι Η Ενδεχόμενη Κατάρρευση Της Νότιας Αφρικής », Το Σύστημα Απαρτχάιντ Όφειλε Πολλά Στον Καντάφι. Τον Δεκέμβριο Του 2007 Ο Λίβυος Ηγέτης Επισκέφθηκε Για Πρώτη Φορά Επίσημα Τη Γαλλία, Όμως Στις 11 Δεκεμβρίου Η Επίσκεψή Του Στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση Πυροδότησε Αντιδράσεις. Στη Διάρκεια Συνδιάσκεψης Στη Χώρα Του, Στις 10 Ιουνίου Του 2008, Ο Καντάφι Τάχθηκε Εναντίον Της Σχεδιαζόμενης Μεσογειακής Ένωσης, Που Στην Ουσία Είναι Η Δημιουργια Της Επερχόμενης Παγκόσμιας Διακυβερνησης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΑΡΣΟΒΙΑ.- Ο Αντρζέι Ντούντα, του ακροδεξιού θρησκοληπτου Κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) της αντιπολίτευσης, κέρδισε με 34% τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Πολωνία, και θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο, στις 24 Μαΐου, τον απερχόμενο πρόεδρο Μπρονισλάβ Κομορόφσκι, του κυβερνητικου δεξιου Πλατφορμας Πολιτων, που πήρε 32,2% των ψήφων, ενώ ακολουθούν άλλοι 9 υποψήφιοι με ποσοστα κατω από 3%. Τρίτος ηρθε ο πρώην πανκ ροκ τραγουδιστης και ηθοποιος Πάβελ Κούκιζ, με 20,3%. Η διαφημισμενη πανεμορφη αλλα κενη περιεχομενου, υποψηφια των σοσιαλδημοκρατων της Δημοκρατικης Αριστερης Συμμαχιας, που ειχαν στηριξει πανω της πολλες ελπιδες οι διεθνεις δυτικες δυναμεις, Μαγνταλενα Ογκορεκ, πηρε μονο 2,38%, παρολη τη διαφημηση και την προβολη που της εκαναν. Επιβεβαιωνεται ετσι ότι οι Πολωνοι είναι οι πιο ηλιθιοι, βαθια θρησκοληπτοι, καθυστερημενοι, από τους λαους της Ευρωπης.
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.- Ο Ισραηλινός πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ έγινε από χτες μέλος του Δ.Σ. της ελβετικής εταιρείας βιομετρικών συστημάτων αναγνώρισης ταυτότητας FST Biometrics.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοσμοσυρροή στο "ΟΧΙ ΜΠΑΛΤΑ". Ασυγκράτητα γέλια από τα περιστέρια.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΠΑΛΤΑ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΟΥΝΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 8 ΜΕ ΠΥΡΣΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΑΚΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πανούσης είπε ότι η αστυνομία θα μπορούσε να έχει δικό της ραδιοφωνικό σταθμό με όνομα "μπλε φίλος". Γίνεστε μεγαλύτερο ανέκδοτο από τη ΝΔ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διάβασα κάπου, οι BRICS στα τέλη 2015 θα λειτουργήσουν τον δικό τους τραπεζικό μηχανισμό ανάπτυξης. Και χθες ο υπουργός οικονομικών της Ρωσίας , είχε τηλ. Επικοινωνία με τον Τσίπρα και του πρότεινε να συμμετάσχει η Ελλάδα ως έκτη χώρα. Ο Τσίπρας,λέει, ευχαρίστησε και θα απαντήσει , λέει, κάποια στιγμή. Εν τω μεταξύ , οι ρωσικές πηγές αναφέρουν, πως θέλουν τόοοσο πολύ να βοηθήσουν την Ελλάδα (??!!) , που πρόθυμα θα αγοράσουν ότι βγάλει στο σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ..... Λοιπόν , μάγκες, πάρτε το χαμπάρι. Ο καπιταλισμός δεν έχει πατρίδα και η ιδιωτικοποίηση δεν έχει καλό και κακό αγοραστή . Σε όλες τις γλώσσες του σύμπαντος, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ λέγεται .-
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση αυτοκτονίας με νεκρούς και τραυματίες στη Χόμς, από τους μισθοφόρους τρομοκράτες της "πολιτισμένης" δύσης, που...
...προσπαθούν να "εκδημοκρατίσουν" τη Συρία και να την μετατρέψουν σε βάση του Ισραήλ, όπως τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Τουρκία. Νεκροί 4 αθώοι πολίτες και 30 τραυματίες.
Ο λαός της Συρίας δεν υποκύπτει, Αντιστέκεται! Η Συρία θα γίνει τάφος για τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιρλανδός αντάρτης... το ονομά του: James Connolly!
Σαν σήμερα, πριν 90 χρόνια, οι άγγλοι αποικιοκράτες εκτέλεσαν τον πατριώτη αγωνιστή της ελευθερίας James Connolly! Ο Ιρλανδικός λαός δεν ξεχνάει τους ήρωές του και τον πόθο για Λευτεριά κι Ανεξαρτησία!
Sinn Féin - Republican Youth
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Αλληλεγγύη στη Συρία από την Ιταλία! Στην Ελλάδα ο Κοτζιάς συνεχίζει την πολιτική Αβραμόπουλου-Βενιζέλου και η Συρία εχθρός μας που πρέπει να "εκδημοκρατιστεί"!
Σε ολόκληρη την Ιταλία κίνημα υποστήριξης της αγωνιζόμενης Συρία! Έτσι είναι τα κινήματα, "αριστερά" ή "δεξιά" που δεν είναι στις υπηρεσίες των τραπεζιτών κι εμπόρων όπλων... οι λαοί θέλουν ειρήνη κι όχι όπως οι κυβερνήσεις ("αριστερές" ή "δεξιές") χρήματα από την ΕΕ για να πλουτίσουν τις ΜΚΟ των υμετέρων, που θα προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στους πρόσφυγες! Μήπως η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, της... "πρώτη φορά αριστερά" (εδώ λένε παραμύθια... Δεν ήταν πρώτη φορά αριστερά όταν ο Δραγασάκης-Κωνσταντόπουλος και σια, έδωσαν "άδειες" στους "καναλάρχες", τους νταβατζήδες δημοσίων έργων;), προγραμματίζει κανένα κάναβη πάρτυ ή γκέι πάρτυ για τον λαό της Συρίας που δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Tάσος Κουράκης είναι απαράδεκτος κομμουνισταράς και δεν δέχεται τις...
...προτάσεις της κίνησης «Παιδεία 2015», που στηρίζεται από κόμματα όπως η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, που μπορούν και θέλουν να γκρεμίζουν ότι δεν πρόλαβαν στην Παιδεία! Εγγύηση και πρώτη μούρη η κυρία Διαμαντουλου φωτοτυπιών κι απευθείας αναθέσεων των cd στην εταιρία του συζύγου της!
* Ασφυκτικά γεμάτη από πολιτικά πτώματα πρόθυμων μνημονιακών γερμανοτσολιάδων! Τα εικονιζόμενα ραμολιμέντα (μέσος όρος ηλικίας τους 65-70) μπορούν και θέλουν να συνεχίσουν να προσφ΄λερουν στη Νεολαία της πατρίδας μας!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι ήθελαν οι Γερμανοί βουλευτές στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας;
Τον ''Ευαγγελισμό'' επισκέφθηκαν 7 μέλη του γερμανικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τον τρόπο λειτουργίας του. Αφού επισκέφτηκαν τα... τμήματα του νοσοκομείου, συζήτησαν με τη διοίκηση και το σωματείο των εργαζομένων το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε καίρια ζητήματα, όπως την έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, την υποχρηματοδότηση των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, το ζήτημα των ανασφαλίστων που αγγίζουν τα 2,5 εκατ., αλλά και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για την επίσκεψη των Γερμανών βουλευτών, γιατί αυτό σημαίνει την εξόφθαλμο πια επέλαση των Γερμανών στα Νοσοκομεία αφού ο Ευαγγελισμός είναι το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλήρης ο έλεγχος από τον Συριακό στρατό στην Deir Salman * Complete control of Deir Salman
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προελαύνει ο Συριακός στρατός κι η Χεζμπολά... Τρέπουν σε φυγή τους ΝΑΤΟϊκούς τρομοκράτες! Syrian troops, Hezbollah retake Jard al-Juba in Syria’s Qalamuon
Syrian army troops are seen near Assal al-Ward on the mountain of al-Kanissa in the Qalamoun region, May 9, 2015. (© AFP) The Syrian army and Hezbollah fighters have recaptured the Jard al-Juba region in the Qalamoun Mountains close to the border with Lebanon from Takfiri militants. Sources on the ground said a number of senior commanders of the al-Qaeda-affiliated al-Nusra Front were killed in the battles.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



Gaza's Ark supporting
Freedom Flotilla III
Dear friend,

Thank you for your support of Gaza’s Ark.

As you can see on our website and on social media we have been working on a range of areas since the destruction of our boat last July, including supporting our Swedish partners who set sail last weekend for Gaza.

We still retain some assets, as well as possession of some produce that people from overseas purchased, which Gaza’s Ark had been due to carry. We hope to export these goods on board one or more of the boats that are heading to the Gaza Strip as part of Freedom Flotilla III.

We shall continue to communicate with you in relation to any developments re Gaza’s Ark and these matters in particular. However if you wish to keep in touch regarding progress of the flotilla you may wish to sign up for updates or connect with our partners at Canadian Boat to Gaza or the International Committee for Breaking the Siege of Gaza based in England.

As our partners prepare boats for Freedom Flotilla III and begin to sail to challenge the blockade, please assist financially if at all possible:
http://www.tahrir.ca/content/donate or www.shiptogaza.se/en/donate.

Once again thank you for your support and we look forward to continuing to work with you as we collectively strive for the end of the blockade of Gaza and for the realisation by the Palestinian people of all of their human rights.

Regards.

James Godfrey
on behalf of
Gaza’s Ark Steering Committee
https://en.wikipedia.org/wiki/Gaza%27s_Ark (Gaza's Ark Wikipedia page)

Ανώνυμος είπε...


Γάζα του Νώε υποστηρίζει
Το Στόλο της Ελευθερίας ΙΙΙ
Αγαπητέ φίλε,

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας στη Κιβωτό της Γάζας.

Όπως μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας και μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν εργαστεί σε ένα ευρύ φάσμα τομέων από την καταστροφή του σκάφους μας τον περασμένο Ιούλιο, μεταξύ άλλων, υποστηρίζοντας τους Σουηδούς συνεργάτες μας που απέπλευσε το περασμένο Σαββατοκύριακο για τη Γάζα.

Έχουμε ακόμα διατηρεισει ορισμένα στοιχεία του ενεργητικού, καθώς και την κατοχή μερικών που παράγουν και οι άνθρωποι από το εξωτερικό αγόρασαν, το οποίο η Κιβωτός της Γάζας ειχε αναλαβει τη μεταφορά. Ελπίζουμε να εξάγουν τα εμπορεύματα σε μία ή περισσότερες από τις βάρκες που κατευθύνονται προς τη Λωρίδα της Γάζας, ως μέρος του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙΙ.

Θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε μαζί σας σε σχέση με τις εξελίξεις εκ νέου στη Κιβωτός της Γάζας σε αυτά τα θέματα ιδιαίτερα. Ωστόσο, αν θέλετε να κρατήσετε επαφή σχετικά με την πρόοδο του στολίσκου μπορεί να θέλετε να εγγραφείτε για ενημερώσεις ή να συνδεθείτε με τους εταίρους μας στο καναδικό Σκάφος στη Γάζα ή τη Διεθνή Επιτροπή για το σπάσιμο της πολιορκίας της Γάζας που βρίσκεται στην Αγγλία.

Ως συνεργάτες μας εχετε προετοιμάσει βάρκες για Στόλο της Ελευθερίας ΙΙΙ να αρχίσουν να πλεύσουν για να αμφισβητήσουν τον αποκλεισμό, παρακαλούμε να βοηθήσετε οικονομικά, αν είναι δυνατόν:
http://www.tahrir.ca/content/donate ή www.shiptogaza.se/en/donate.

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί σας, όπως έχουμε συλλογικά να αγωνιστούμε για το τέλος του αποκλεισμού της Γάζας και για την υλοποίηση για τον παλαιστινιακό λαό όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Χαιρετισμοί.

James Godfrey
εκ μέρους του
συντονιστική επιτροπή Κιβωτός της Γάζας
https://en.wikipedia.org/wiki/Gaza%27s_Ark (Gaza's Ark Wikipedia page)
http://www.gazaark.org/