Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Δευτερα 13 Ιουλιου 2015


Ραχήλ Μακρή: Βάρκιζα Νο 2. Ιούλιος 2015. Ραντεβού στα γουναράδικα
Δευ, 13/07/2015 - 11:28
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση με μια φωτογραφια - ντοκουμέντο από τη συνθηκολόγηση της Βάρκιζας και 5 λεξεις εξαπολύει η συνεργαζόμενη βουλευτής Κοζάνης με το ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, μετά την ανακοίνωση της επώδυνης συμφωνίας την οποία σύναψε ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής. «Βάρκιζα Νο 2. Ιούλιος 2015. Ραντεβού στα γουναράδικα» αναφέρει στην ανάρτησή της στο Facebook η Ραχήλ Μακρή και επισυνάπτει μία φωτογραφία από τη συνθήκη της Βάρκιζας, στην οποία εμφανίζονται αντιστασιακοί να κλαίνε κατά την παράδοση των όπλων τους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μέρκελ: Οι νόμοι που έχουν περάσει από τις αρχές Φεβρουαρίου θα ανακληθούν - Δείτε ποιοι απολύονται
Δευ, 13/07/2015 - 10:33
Ανάκληση των ψηφισμένων νόμων για την ανθρωπιστική κρίση προκειμένου να ανακεφαλαιοποιθούν οι τράπεζες ανακοίνωσε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα. Οι επαναπρολήψεις «διαθέσιμων» και απολυμένων (βάσει Μνημοσίου) δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και μέρος αυτών στην ΕΡΤ είναι από τις μονομερείς ενέργειες που, σύμφωνα με την πρόταση των δανειστών, η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακαλέσει. Στο πεδίο του Δημοσίου, η θέση αυτή συνεπάγεται την ανάκληση περίπου 9.000 επαναπροσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και αυτών από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ), οι οποίες συγκαταλέγονταν στις βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης. Στους νόμους αυτούς περιλαμβάνονται η επαναπρόσληψη 600 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και οι διαδικασίες επαναπρόσληψης περίπου 1.500 απολυμένων, ενώ μαζική είναι και η επιστροφή στον χώρο της Παιδείας. Περίπου 1.800 εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ επανατοποθετούνται στις θέσεις τους, ενώ ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς επανασύστησε 1.174 οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις προκειμένου να επαναπροσληφθούν «διαθέσιμοι» και απολυθέντες διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων. Η λίστα των επαναπροσλήψεων περιλαμβάνει περίπου 1.500 σχολικών φυλακών και 1.500 δημοτικών αστυνομικών στις υπηρεσίες τους. Περαιτέρω, τον περασμένο Ιούνιο, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε την επανασύσταση 251 θέσεων στον ΟΑΕΔ και 180 θέσεων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ακολούθως, 19 θέσεις επανασυστάθηκαν στον ΟΓΑ, ενώ με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά επαναπροσλαμβάνονται 61 υπάλληλοι του ΕΟΤ οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου υπέγραψε την επαναφορά 59 δημοσίων υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου, ενώ ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης επανασύστησε 29 θέσεις.
σχολιο.- ..και καπως ετσι η ελλαδα εγινε η πρωτη αποικια της γερμανιας μεσα στην ΕΕ... σχολιο.- Ξέρετε πόσοι απολύθηκαν αυτές τις δέκα μέρες; Για αυτούς ποιος κόπτεται; Η ΕΡΤ κ η καθαρίστριες και οι επίορκοι δημ. Υπάλληλοι ειναι η κόκκινη γραμμη μας; Σχολιο.- αναφερθηκε οτι θα αναζητηθουν αναλογικα ισοδυναμα χρηματικα μετρα,και οχι ανακληση των προσληψεων Σχολιο.- μας ξεπουλησαν εντελως αλλα το ταμειο ξεπουληματος θα εχει εδρα την ελλαδα δεν ντρεπεστε καθολου ;αιδως αργειοι Σχολιο.- Έτσι........για να καταλάβουμε όλοι επιτέλους ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βαρουφάκης: Για αυτό επί πέντε μήνες δεν είχαμε συμφωνία
03:47 | 13 Ιουλ. 2015
Τμήμα άρθρου που πρόκειται να δημοσιευτεί την Τρίτη στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit δημοσιεύει στο προσωπικό του blog ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. «Πέντε μήνες έντονων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και του Eurogroup ποτέ δεν είχαν πιθανότητες επιτυχίας», σημειώνει. «Καταδικασμένες να οδηγηθούν σε αδιέξοδο, σκοπός τους ήταν να ανοίξουν το δρόμο σε αυτό που ο Δρ. Σόιμπλε είχε αποφασίσει ότι ήταν “ιδανικό” πολύ πριν η κυβέρνηση μας εκλεγεί: ότι η Ελλάδα πρέπει να αφεθεί από την ευρωζώνη προκειμένου να αναγκαστούν σε πειθαρχία τα κράτη μέλη στο πολύ συγκεκριμένο πλάνο του για αναδιάρθρωση της ευρωζώνης», γράφει και συνεχίζει: «Αυτό δεν είναι θεωρία. Πως ξέρω ότι το Grexit είναι σημαντικό κομμάτι του σχεδίου Σόιμπλε για την Ευρώπη; Γιατί μου το είπε! Έγραψα αυτό το άρθρο όχι ως Έλληνας πολιτικός που κριτικάρει το Γερμανικό τύπο για τη δυσφήμιση των λογικών μας προτάσεων, την άρνηση του Βερολίνου να σκεφτεί σοβαρά το μετριοπαθές σχέδιο για reprofiling χρέους, την πολιτική απόφαση της ΕΚΤ να προκληθεί ασφυξία στην κυβέρνησή μας, την απόφαση του Eurogroup να δώσει στην ΕΚΤ το πράσινο φως να κλείσει τις τράπεζές μας. Έγραψα αυτό το άρθρο ως ευρωπαίος παρατηρητής του ξεδιπλώματος ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την Ευρώπη: του σχεδίου του Δρ. Σόιμπλε. Και ρωτώ μια απλή ερώτηση τους αναγνώστες της Die Zeit. Είναι αυτό ένα σχέδιο που εγκρίνετε; Θεωρείτε αυτό το σχέδιο καλό για την Ευρώπη;»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13.7.2015 | 00:27
Κρούγκμαν: Αυτό είναι πραξικόπημα! #ThisIsACoup
Ο νομπελίστας οικονομολόγος μιλά για την προδοσία της Γερμανίας που καταστρέφει το Ευρωπαϊκό εγχείρημα
Με νέο άρθρο του στους New York Times και τίτλο «Σκοτώνοντας το ευρωπαϊκό εγχείρημα», ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σχολιάζει τις ραγδαίες εξελίξεις στις Βρυξέλλες και χαρακτηρίζει τις απαιτήσεις των δανειστών "ΤΡΕΛΑ".
Aναλυτικά το άρθρο γνώμης από τους New York Times Ας υποθέσουμε ότι θεωρείτε τον Τσίπρα ανίκανο. Ας υποθέσουμε πως επιθυμείτε διακαώς το ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας. Ας υποθέσουμε ακόμα ότι καλωσορίζετε την προοπτική διωγμού των ενοχλητικών Ελλήνων από το ευρώ. Ακόμα και αν όλα αυτά αληθεύουν, αυτή η λίστα απαιτήσεων του Eurogroup είναι ΤΡΕΛΑ. Το hashtag ThisIsACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα) είναι απόλυτα σωστό. Αυτό ξεπερνά τα όρια της σκληρότητας και γίνεται καθαρή εκδικητικότητα, ολοκληρωτική καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας, με καμία ελπίδα για ανακούφιση. Είναι προφανές πως αυτό προοριζόταν να γίνει μια προσφορά που η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να δεχτεί. Ακόμη και αν είναι έτσι, πρόκειται για μια γκροτέσκα προδοσία όλως όσων η Ευρώπη είχε προοριστεί να πρεσβεύει. Μπορεί κάτι να τραβήξει την Ευρώπη από το χείλος του γκρεμού; Λέγεται πως ο Μάριο Ντράγκι προσπαθεί να επαναφέρει τη λογική και πως ο Ολαντ αντιστέκεται επιτέλους στα ηθικολογικό οικονομικό παιχνίδι της Γερμανίας, κάτι που δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν. Όμως η ζημιά έχει γίνει. Ποιος θα μπορέσει να εμπιστευτεί ξανά τις καλές προθέσεις της Γερμανίας; Κατά κάποιον τρόπο, η οικονομία έχει μπει σχεδόν σε δεύτερο πλάνο. Ακόμα κι έτσι, ας είμαστε σαφείς: Αυτό που μάθαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι πως το να είσαι μέλος της Ευρωζώνης σημαίνει ότι οι δανειστές μπορούν να καταστρέψουν την οικονομία σου, αν παραβιάσεις την γραμμή τους. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις υφιστάμενες συνθήκες της λιτότητας. Είναι πιο αληθές από ποτέ πως το να επιβάλεις αυστηρή λιτότητα χωρίς μείωση του χρέους, είναι μια καταδικασμένη πολιτική ανεξάρτητα από το πόσο διατεθειμένη είναι μια χώρα να δεχτεί να υποφέρει. Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι ακόμη και μια πλήρης συνθηκολόγηση της Ελλάδας, θα ήταν ένα αδιέξοδη. Μπορεί η Ελλάδα να κάνει μια πετυχημένη έξοδο; Θα προσπαθήσει η Γερμανία να μπλοκάρει την ανάκαμψη; (Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η ερώτηση πρέπει να κάνουμε τώρα) Το ευρωπαϊκό εγχείρημα –ένα εγχείρημα που πάντα υποστήριζα και εξήρα- δέχτηκε ένα άσχημο, ίσως θανατηφόρο πλήγμα. Και ο,τιδήποτε και αν σκέφτεστε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ή για την Ελλάδα, δεν είναι οι Έλληνες που το προκάλεσαν.
Σχολιο.- Προτείνω να κάνουμε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την επιστροφή των κατοχικών δανείων που είχε πάρει η Γερμανία από την Ελλάδα, συν τους τόκους 75 ετών και μποϋκοτάζ σε όλα τα εισαγόμενα Γερμανικά προϊόντα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ακόμα το συζητάμε. ΕΞΩ από την ΕΕ τώρα! Δεν υπάρχει καμιά νομιμοποίηση, ούτε ηθική ούτε πολιτική ούτε δημοκρατική, της κυβέρνησης και του κάθε βουλευτή, να δεχτεί και να ψηφίσει την κοινωνική καταστροφή όλων μας. Τα μέτρα αυτά δεν θα εφαρμοστούν ποτέ. Καμια υποταγή. Όλοι και όλες στους δρόμους για το ΟΧΙ μέχρι τέλους. Το ΟΧΙ της ρήξης. Ας αναλάβει τις ευθύνες του οποιος και οποια λεει ότι ανήκει στην αριστερά.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κύριοι της κυβέρνησης, Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί εμβρόντητος τα όσα γίνονται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες. Δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση. Πρόκειται για μια άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΦΥΓΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ από την διαπραγμάτευση-παρωδία. Να μην επιτρέψουμε τον εξευτελισμό του ελληνικού λαού. Ο Ελληνικός λαός είχε και έχει την δύναμη να σταθεί στα πόδια του, κόντρα σε εκβιαστές και οικονομικούς δολοφόνους.
Μέχρι στιγμής υπογράφουν: Νίκος Μπογιόπουλος Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης Δανης Παπαβασιλείου Πόπη Χριστοδουλίδου Δημήτρης Μυλάκας Χριστόφορος Ζαραλίκος Άρης Χατζηστεφάνου Σταμάτης Κραουνάκης Κώστας Εφήμερος Σπύρος Γραμμένος Ματούλα Ζαμάνη Θανάσης Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος Πουλής Πιτσιρίκος
(Παρακαλώ τους φίλους αναγνώστες που συμφωνούν με αυτή την προτροπή, να διαδώσουν το κείμενο. Όσοι φίλοι το επιθυμούν, μπορούν να ανεβάσουν το κείμενο στη σελίδα τους στο Facebook, στο μπλογκ τους ή το σάιτ τους και να προσθέσουν το όνομά τους. Ευχαριστώ.)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόκειται για «συμφωνία κατοχής». Μόνο που ο Ελληνικός λαός δεν έχασε κανένα πόλεμο για να υποκύψει στις ορέξεις των κατακτητών. «Παραδόθηκε» με δόλο από μια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού». Η ανατροπή της αποτελεί πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον. Ο πόλεμος τώρα ξεκινάει.
Τώρα είναι η ώρα να βγούμε στους δρόμους όλοι και όλες. Βροντοφωνάζοντας ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ των ΠΡΟΔΟΤΩΝ της λαϊκής εντολής, των ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΩΝ της λαϊκής βούλησης! ΟΧΙ στα μνημόνια των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙΟΥ κλπ. μνημονιακών, έξοδος τώρα από τη φυλακή του ΕΥΡΩ και την Ε. Ε. ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ και οι πολιτικοί εκφραστές της. Λευτεριά - δημοκρατία για τους εργαζόμενους! Αν υπάρχουν ακόμα αριστεροί άνθρωποι στο ΣΥΡΙΖΑ ή έστω έντιμοι, ας φτύσουν τον πρωθυπουργό τους κι ας εγκαταλείψουν άμεσα τον νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι πια ούτε αριστερό κόμμα, ούτε καν δημοκρατικός οργανισμός, αλλιώς έχουν κι εκείνοι μερίδιο στην προδοσία και στο ξεπούλημα που συντελείται αυτή την ώρα σε βάρος του λαού και του τόπου από τη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φεύγουμε από ΑΥΤΗΝ την Ευρώπη
Σήμερα στις 7μμ ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη πλατεία Συντάγματος
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ευρωπαίοι σοκαρισμένοι από την ελλάδα: " η εε και το δντ μπορεί να το κάνει αυτό?"
Οι αφρικανοί σοκαρισμένοι από την ελλάδα: " η εε και το δντ μπορεί να το κάνει αυτό στους ευρωπαίους επίσης?"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε παραμονή στην κυβέρνηση κλίνουν οι ΑΝΕΛ
Με νεότερο tweet σήμερα ο Πάνος Καμμένος δίνει... φιλοσοφικές διαστάσεις στη συμφωνία. Αν και το περιεχόμενο αυτής είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για τον κυβερνητικό εταίρο, συμπλέει με Τσίπρα στη λογική “μη χείρον βέλτιστον”. Συνάντηση Καμμένου-Τσίπρα σήμερα, ΚΟ ΑΝΕΛ αύριο
Ιούλιος 13 2015 13:09
Σε παραμονή στην κυβέρνηση κλίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καθώς αν και το περιεχόμενο της συμφωνίας είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για τον κυβερνητικό εταίρο, ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να συμπλέει με τον Αλέξη Τσίπρα στη λογική “μη χείρον βέλτιστον”.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γλέζος: Ο λευκός καπνός της Συνόδου, ήταν από τις στάχτες της Ελλάδας
Με σκληρή ανακοίνωση η Κίνηση Ενεργοί Πολίτες, του ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, σχολιάζουν τη συμφωνία που φέρνει πίσω ο έλληνας πρωθυπουργός. Ο λευκός καπνός της Συνόδου, ήταν από τις στάχτες της Ελλάδας, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: Για μια συμφωνία που δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Για μια συμφωνία ντροπή Για ένα πραξικόπημα. Η εμπιστοσύνη χάθηκε. Χάθηκε κάθε εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη της Γερμανίας, των αγορών, των πραξικοπημάτων, του σκληρού ευρώ, των αντιδημοκρατικών θεσμών. Η ιστορία ξεκίνησε. Και χαμογελάει ειρωνικά στους σημερινούς νικητές....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η εταιρεία του Λουξεμβούρου είναι συμφερόντων Σόιμπλε
Αντιγράφουμε από την Αγγλική έκδοση της Wikipedia (φανταζόμαστε ότι το σχόλιο αυτό δε θα παραμείνει εκεί για πολύ), και το μεταφράζουμε στα Ελληνικά. Έτσι για να γνωρίζουν όλοι το ποιόν του διευθυντηρίου της Ευρώπης, που τάχα καταγγέλλει τη διαφθορά στην Ελλάδα:
Το παραπάνω κομμάτι σε δική μας μετάφραση: O Σόιμπλε ήρθε αντιμέτωπος με δριμύες διεθνείς επικρίσεις για τις ενέργειές του κατά τη διάρκεια της κρίσης του "Grexit" του 2015. Υποστηρίχθηκε από ορισμένες πλευρές ότι ο Σόιμπλε είχε από καιρό σκοπό να αναγκάσει την Ελλάδα να βγει από το ευρώ, ακόμη και πριν από την εκλογή της αριστερής κυβέρνησης Σύριζα στην Ελλάδα. Περαιτέρω υποψίες είχαν διατυπωθεί σχετικά με την προσωπική ακεραιότητα του Σόιμπλε σε σχέση με την πρόταση του Eurogroup να λάβει €50 δισεκατομμύρια περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού κράτους ως διασφάλιση ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, που θα γινόταν μέσω του Ιδρύματος για την Ανάπτυξη του Λουξεμβούργου. Προβλήθηκε το επιχείρημα ότι το μέτρο αυτό απαιτείται λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση. Κατά ειρωνικό τρόπο, αποκαλύφθηκε ότι το το Ίδρυμα ήταν μια πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της γερμανικής KfW, της οποίας ο Σόιμπλε είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Λαμβάνοντας υπόψη την εμπλοκή του ίδιου του Σόιμπλε στο σκάνδαλο με δωρεές στο CDU (Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα) περίπου δεκαπέντε χρόνια πριν, όπου είχε δεχθεί μια προσωπική πληρωμή των 100,000 Γερμανικών Μάρκων, εκφράστηκαν αμφιβολίες για τις προθέσεις του. Στον Σόιμπλε ασκήθηκε επίσης εκτενής κριτική απέναντι στις συστάσεις του για λιτότητα από το Twitter μέσω του hashtag #ThisIsACoup.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανασχηματισμός ακόμα και απόψε το βράδυ!
13 Ιουλίου 2015 12:28
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο οι υπουργοί που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά η περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, το περιβάλλον της οποίας φαίρεται να δηλώνει ότι η πρόεδρος της Βουλής δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Στο Μαξίμου αναζητούν τρόπους να «αδειάσουν» την κυρία Κωνσταντοπούλου με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε επίπεδο εντυπώσεων και επικοινωνιακού σάλου. Πρακτικά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναμένεται να της ζητήσει να παραιτηθεί προκειμένου να διευκολύνει το κοινοβουλευτικό έργο για χάρη του δημοσίου συμφέροντος της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Αν η πρόεδρος αρνηθεί, τότε θα πρέπει να τεθεί πρόταση μομφής εναντίον της από τουλάχιστον 50 βουλευτές και να την καταψηφίσουν 151 για να προχωρήσει η αντικατάστασή της. Για να γίνει μια τέτοια πρόταση μομφής θα πρέπει να ξεκινήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη σιωπηρή ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι ήδη στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχει μεγάλο ρήγμα για τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση αλλά υπάρχει και μεγάλο ρεύμα υπέρ της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αφού αρκετοί βουλευτές αλλά και πολίτες θεωρούν ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου κρατά μια σταθερά πατριωτική στάση απέναντι στη λαίλαπα των δανειστών.
σχολιο.- Οι Δραγασάκης, Σταθάκης, Παπαδημούλης, Φλαμπουράρης, Παππάς, Φίλης και λοιποί "ευρωπαϊσταί" μπορεί να διασφαλίσουν σε πιθανότατες εκλογές ένα πολύ τιμητικό 2,5%, όσο δηλ. πήρε και ο ΓΑΠ. Εάν συμπράξουν μαζί του, όπως και με διάφορους Τζήμερους, έχουν κάποιες ελπίδες να έχουν κοινοβουλετική εκρποσώπηση. Σχολιο.- ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΤΡΟΠΗ Σχολιο.- Αν αρχισουμε τις μαλακιες απκ τωρα ας τα να πανε στο διαολο Σχολιο.- ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΗΣΥΧΗ Σχολιο.- Άλλαξέ τους όλους για να ......περάσουν τα νομοσχέδια. Αυτό επιβάλει η "δημοκρατία σου" και το 62% που είπε ΟΧΙ. Γρήγορα να ψηφίσετε ....ΝΑΙ γιατί η Μέρκελ.....δαγκώνει.....Άντε μπράβο....αφού κατά βάθος είσαι καλό παιδί.....μην στενοχωρείς άλλο τον " φίλο" Σόιμπλε..... Σχολιο.- Αλέξη.. ευρωπη ηθελες... ?? Συντομα ή θα κανεις κομμα με μειμαρακη φωφη και ποταμι η αλλιως καλως ηρθες στο 3% και παλι... !! >Μαλλον δεν πηρες μαθημα απο τον φιλο σου και συντροφο κουβελη.. Σχολιο.- Ντροπή! Εκλογές τώρα. Το στεφάνι στην Καισαριανή σε μάρανε, προδότη. RIP Tσίπρα, τέλειωσες. Σχολιο.- ΤΟ ΔΗΜΟΨΙΦΙΣΜΑ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΙΧΕ????????????????????? Σχολιο.- Δεν είμαι αριστερός... δεν υποστηρίζω την αριστερή κουλτούρα... θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια συντηρητική άποψη για το κράτος και μυρίζει ναφθαλίνη και ότι ο σκοπός του είναι να σκίσει τον ιδιωτικό τομέα που παράγει την οικονομία προς όφελος του κομματικού στρατού στο Δημόσιο ως ένα άλλο ΠΑΣΟΚ του '80. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΜΟΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΧΤΩ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΡΑ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ. ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ AUDI KAI MERCEDES ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ! ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ. ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!!! Σχολιο.- Μπορούμε και χωρίς το ευρώ. Θέλουμε την Ελλάδα στους Έλληνες. Φτάνει το ξεπούλημα. Τα κόκκαλα των παππούδων μας τρίζουν από την ντροπή τους.. Τί θα αφήσουμε στα παιδιά μας... Αν δεν μας θέλουν στο Ευρώ τους το χαρίζουμε.. ούτως ή άλλως δεν το βλέπουμε και πολύ συχνά.. Σχολιο.- Η Ελλάδα δεν αποτελεί τσιφλίκι των πολιτικών για να την ξεπουλάνε!! Οι 'Ελληνες πολιτικοί είναι δημόσιοι λειτουργοί διορισμένοι από τους Έλληνες πολίτες με μέγιστη υποχρέωση τους να διασφαλίζουν τα συμφέροντα του λαού τους και να υπηρετούν πατριωτικά το έθνος τους!! Δυστυχώς το παραπάνω υπάρχει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μας. Με την συμφωνία που υπέγραψε η Ελληνική αντιπροσωπεία η μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού που δημοκρατικά αποφάσισε και είπε «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα λιτότητας που πρότειναν οι δανειστές μας, δυστυχώς εξαπατήθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Η Δημοκρατία καταλύεται 'εκ των έσω!! Είμαι ΕΛΛΗΝΙΔΑ πολίτης άνευ πολιτικών πεποιθήσεων που ζει σε μια ΟΥΤΟΠΙΑ πιστεύοντας ότι η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και όμως... Η Γερμανία αλλού λέει «ναι» στο «κούρεμα» χρέους!
12 Ιουλίου 2015 16:25
Την ίδια στιγμή που στις Βρυξέλλες βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ο ιταλικός και ο γαλλικός τύπος αναφέρονται με έμφαση σε μια περίπτωση που φαίνεται να αποδεικνύει ότι η γερμανική ακαμψία στο θέμα του χρέους είναι μάλλον «επιλεκτική». Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα La Tribune, το Γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έδωσε πράσινο φως στην αναδιάρθρωση μέρους των δανείων που έχει χορηγήσει στο Αυστριακό κρατίδιο της Καρινθίας, με πρωτεύουσα το Κλάγκενφουρτ. «Πρόκειται για αναδιάρθρωση χρέους η οποία αγγίζει σχεδόν το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ και με την οποία θα μπορέσει να αποφευχθεί η πτώχευση της Καρινθίας», σημειώνει η ιταλική εφημερίδα Il Giornale, του ομίλου Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα La Tribune, η Βαυαρία θα δεχθεί να τις αποπληρωθούν μόνον 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, επί συνολικών οφειλών 2,75 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το άρθρο προσθέτει, δε, ότι «στην Βαυαρία υπάρχουν και φωνές υπέρ της ολικής διαγραφής του χρέους της Καρινθίας». «Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που για την Αθήνα δεν μπορεί να γίνει, σε ότι αφορά τους γείτονες της Γερμανίας δεν θεωρήθηκε ότι παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ξεπουλημενη ναζιστικη Χρυση Αυγη συμφωνα με την δηλωση Μιχαλολιακου και Κασιδιαρη ειπε ότι δεν είναι τωρα καιρος να φυγουμε από το ευρω, γιατι εχει διαλυθει η οικονομια. Βεβαια αναρωτιεται κανεις, ποτε θα ειναι ο καιρος να φυγουμε από το ευρω, αφου το κάθε μνημονιο που υπογραφει η εκαστοτε πουλημενη κυβερνηση διαλυει περισσοτερο την οικονομια και μας κανει αποικια και προτεκτορατο της Γερμανιας.
Και το ΚΚΕ τα ιδια λεει. Δεν είναι τωρα καιρος να φυγουμε από το ευρω.
Kαι ο γελοιος κλοουν ο Λεβεντης της Εν. Κεντρων, που πριν δυο μερες πλαστες δημοσκοπησεις τον εβαζαν στη βουλη, τα ιδια λεει κι αυτος. Δεν ειναι τωρακαιρος να βγουμε απο το ευρω.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπέπε Γκρίλο: «Προειδοποίηση η ταπείνωση της Ελλάδας»
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015, 15:51
Την άποψη ότι «η Δημοκρατία παύθηκε. Η ταπείνωση της Ελλάδας είναι μια προειδοποίηση για όλες τις χώρες που θέλουν να αναγνωρισθεί η κυριαρχία τους», εξέφρασε -μέσω διαδικτύου- ο επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο.
«Μία εβδομάδα για να τσακιστούν τα πλευρά της Ελλάδας. Ο Βαρουφάκης παραιτείται (απομακρύνεται;) από την ηγεσία του υπουργείου του. Η ανάμειξη των Ηνωμένων Πολιτειών. Η πρόταση Τσίπρα κατά 95% ίδια με εκείνη που απορρίφθηκε από τους Έλληνες. Η ετυμηγορία του δημοψηφίσματος ποδοπατάται. Η Ελλάδα ταπεινώνεται από τη Γερμανία. Ο Τσίπρας βγάζει το σακάκι μπροστά στη Μέρκελ και τον Ολάντ "πάρτε και αυτό". O Tσίπρας που ωθείται σε παραίτηση υπέρ μιας νέας κυβέρνησης "εθνικής ενότητας" που να αρέσει στην τρόικα» τονίζει ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βαρουφάκης: Το Grexit ήταν από την αρχή στο μυαλό μου
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015, 15:33
Ότι το Grexit ήταν στο μυαλό του από την αρχή αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο «Newstateman.com» ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Παράλληλα, αναφέρει ότι υπήρχε μια μικρή ομάδα ανθρώπων η οποία και εργαζόταν πάνω στο συγκεκριμένο σενάριο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και η χώρα προετοιμαζόταν για πιθανό Grexit. Μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραθέτει και την άποψή του για τα IOUs σημειώνοντας πως δεν θα έπρεπε η χώρα να προχωρήσει απευθείας σε ένα δικό της νόμισμα. Αντ αυτού θα έπρεπε να εκδώσουμε τα δικά μας IOUs, να "κουρέψουμε" τα ελληνικά ομόλογα που εκδόθηκαν το 2012 και έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, ή έστω να ανακοινώσουμε ότι αυτό θα κάναμε και στη συνέχεια να παίρναμε τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ζ.Λ. Μελανσόν: «Η Γερμανία καταστρέφει για τρίτη φορά την Ευρώπη»
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015, 04:36
Σκληρή επίθεση κατά της Γερμανίας και της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ για τους χειρισμούς της έναντι της Ελλάδας από τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν της γαλλικής Αριστεράς, «θυμίζοντας» μέσω Twitter ότι «η φράση για τον κίνδυνο τρίτης καταστροφής της Ευρώπης από τη Γερμανία ανήκει στον Γιόσκα Φίσερ, Γερμανό, οικολόγο, πρώην υπουργό του Σρέντερ». Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν τονίζει: «η Μέρκελ θέλει να ταπεινώσει τον Αλέξη Τσίπρα και καταστρέφει την Ευρώπη».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Podemos χαρακτηρίζουν τη συμφωνία χρηματοοικονομικό πραξικόπημα
Το κόμμα της Ισπανίας που κινήθηκε παράλληλα με το ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει αρνητικά τη διαφαινόμενη συμφωνία και μιλά για έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και προσπάθεια μεταμόρφωσης της Ελλάδας σε προτεκτοράτο
Ιούλιος 13 2015 15:03
Υψηλόβαθμο στέλεχος του ισπανικού κόμματος Podemos κατήγγειλε σήμερα τη συμφωνία ανάμεσα στην ευρωζώνη και την Ελλάδα διαβεβαιώνοντας πως η Ευρώπη επιχείρησε μ' αυτήν "ένα χρηματοοικονομικό πραξικόπημα" με στόχο να μεταμορφώσει την Ελλάδα σ' ένα "προτεκτοράτο". "Αυτό που επιδιώκουν στην Ελλάδα, είναι να κάνουν ένα χρηματοοικονομικό πραξικόπημα, να μεταμορφώσουν τη χώρα σε προτεκτοράτο", δήλωσε ο Πάμπλο Ετσενίκε, πρώην ευρωβουλευτής και νυν βουλευτής περιφερειακού κοινοβουλίου, ο οποίος θεωρείται δεύτερος στην ιεραρχία του Podemos. "Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν υπάρχει", κατήγγειλε ο βουλευτής αυτός, ο οποίος είναι το πρώτο στέλεχος του Podemos που αντιδρά στη συμφωνία που συνήφθη στις Βρυξέλλες. Ο Ετσενίκε έχει τη φήμη του "σκληρού" στους κόλπους του Podemos, του οποίου ηγείται ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο γενικός γραμματέας του κόμματος. "Περίμενε Αλέξη (Τσίπρα), ερχόμαστε και θα είμαστε πιο δυνατοί", είχε δηλώσει χθες, Κυριακή, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας. Η Ισπανία, όπου οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της χρονιάς, παρακολουθεί από πολύ κοντά την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ το Podemos έχει γίνει μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, μετά το δεξιό κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) και το σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερευνα ΟΟΣΑ. Από τους πιο εργατικους λαους του κοσμου οι Ελληνες. Δουλευουμε περισσοτερο από κάθε άλλη ευρωπαικη χωρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στίγκλιτς: Πλήγμα στην Ευρώπη από τη στάση της Γερμανίας στην ελληνική κρίση
Τι δήλωσε ο Νομπελίστας Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς για τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, πώς μπορούν να επουλωθούν οι πληγές
Ιούλιος 12 2015 22:13
Η Γερμανία «έχει καταφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στην Ευρώπη» με τη στάση της στην ελληνική κρίση, δήλωσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο στην Αντίς Αμπέμπα, στο περιθώριο διεθνούς διάσκεψης για τη Χρηματοδότηση της Ανάπτυξης. "Η Γερμανία έχει δείξει έλλειψη αλληλεγγύης. Δεν μπορεί να υπάρχει μια ζώνη του ευρώ χωρίς ένα ελάχιστο αλληλεγγύης. Η κρίση αυτή έχει υπονομεύει πλήρως το κοινό όραμα και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αυτό είναι μια καταστροφή", εκτιμά ο Τζότζεφ Στίγκλιτς και προσθέτει ότι θα ήταν «παράλογο» στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες να ζητηθούν «ακόμη περισσότερα» από την Ελλάδα. "Αν η ΕΚΤ επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να ανοίξουν και πάλι και επιτευχθεί μια συμφωνία, οι πληγές μπορεί να επουλωθούν, αλλά αν η Γερμανία καταφέρει να την χρησιμοποιήσει για να αποκλείσει την Ελλάδα, νομίζω ότι οι ζημιές θα είναι πολύ, πολύ βαθιές", προειδοποίησε ο Στίγκλιτς. Ο Αμερικανός οικονομολόγος μετέβη στην Αντίς Αμπέμπα, προκειμένου να υποστηρίξει τη δημιουργία μιας διεθνούς οργάνωσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής των πολυεθνικών στην Αφρική. "Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι Δυτικοί κατακρίνουν την Ελλάδα για αδυναμία αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής .Την ίδια ώρα όμως οι Δυτικοί έχουν δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα φοροδιαφυγής ... και οι ανεπτυγμένες χώρες προσπαθούν να αναχαιτίσουν την παγκόσμια προσπάθεια για να σταματήσει η φοροδιαφυγή. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε τόσο υποκριτές", πρόσθεσε ο αμερικανός οικονομολόγος. Σύμφωνα με μια εκτίμηση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Oxfam, οι αναπτυσσόμενες χώρες χάνουν κάθε χρόνο φορολογικά έσοδα ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολάρια ,τα οποία δεν καταβάλλουν οι πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο έδαφός τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΔΕΔΥ: Ολοι σήμερα στο συλλαλητήριο στις 7μμ στο Σύνταγμα
ΑΔΕΔΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα και όλους τους πολίτες της Αττικής στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:00μμ στο Σύνταγμα. Αγωνιζόμαστε για: Να μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο. Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Αθέτηση αποπληρωμής και μονομερή διαγραφή του χρέους. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, καθημερινά στους δρόμους και στις πλατείες. Προκηρύσσουμε 24ωρη Απεργία την ημέρα ψήφισης της αντιλαϊκής συμφωνίας με απεργιακά συλλαλητήρια στην Αθήνα καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις, συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας αύριο, Τρίτη 14 Ιουλίου 2015. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη Ομοσπονδιών και Σωματείων προτρέπουν την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να αποφασίσει, τις αμέσως επόμενες μέρες, τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μαζί με τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους βροντοφωνάζουμε:
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε συγκέντρωση ενάντια στο «νέο μνημόνιο» καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
13/7/2015
Σε συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις 19:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς καλεί σε μαζικές κινητοποιήσεις για «να μην περάσει η συμφωνία κρεματόριο από τη Βουλή», ενώ καλεί σε «ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και όποιας κυβέρνησης επιχειρεί να την εφαρμόσει». Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο ελληνικός λαός παρακολούθησε εμβρόντητος τα όσα έγιναν στις Βρυξέλλες. Δεν επρόκειτο για διαπραγμάτευση. Ήταν μια άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης ενός ολόκληρου λαού. Μία πλήρης καταστροφική υποταγή στους δολοφόνους της ΕΕ, μία κατά κράτος νίκη του Γερμανικού ιμπεριαλισμού και της κυριαρχίας του στην Ευρώπη. Αποδείχτηκε και για τους πλέον δύσπιστους ή αφελείς ότι ΕΕ αποτελεί μια συμμορία εκβιαστών, δολοφόνων, τοκογλύφων, μαφιόζων, με όπλο μαζικής καταστροφής το κοινό νόμισμα. Η “διαπραγμάτευση” στις Βρυξέλλες αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό Ιουλιανό πραξικόπημα ενάντια στον ελληνικό λαό. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ούτε το δικαίωμα ούτε και την εξουσιοδότηση να υπογράψει μια συμφωνία ενάντια στην διπλά εκφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού, στις εκλογές και το ιστορικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Πρόκειται για ανοιχτή συνέργεια στο ευρωπραξικόπημα. Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ανατρέψει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και να θυσιάσει ακόμη και τις στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες στο βωμό του νέου Μνημονίου και των νόμων που υποσχέθηκε να ψηφίσει σε πρωτοφανείς χρόνους και με εκβιαστικές διαδικασίες. Ταυτόχρονα διαμορφώνει τους όρους ουσιαστικά για μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή και κυβέρνηση ακόμη “εθνικης ενότητας” με όλο τον μνημονιακό εσμό που ο λαός έστειλε στα σκουπίδια. Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι αποφάσεις οριακές για όποιον μιλάει στο όνομα και για λογαριασμό της Αριστεράς. Η ιστορία δεν κρίθηκε από τους συνεργάτες αλλά από τους αντάρτες. Γι’ αυτό καλούμε πριν απ’ όλα το λαό σε μαζική ανταρσία που θα ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης, τους νέους μνημονιακούς νόμους και το μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς να αντιταχθούν σε αυτό το πραξικόπημα και να στρατευτούν στο ΟΧΙ μέχρι τη ρήξη.»
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
¨Οταν ο Βαρουφάκης κατήγγειλε ως παράνομο τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το Eurogroup του απάντησαν: «Το Eurogroup δεν υφίσταται νομικά, δεν υπάρχει συνθήκη που να έχει συγκροτήσει σε σώμα αυτή την ομάδα» . Όπως παρατηρεί «έχουμε μια ανύπαρκτη ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη εξουσία να καθορίσει τις ζωές των Ευρωπαίων. Δεν λογοδοτεί σε κανέναν, δεδομένου ότι δεν υφίσταται νομικά. Δεν τηρούνται πρακτικά και είναι εμπιστευτικό. Έτσι κανένας πολίτης δεν γνωρίζει τι λέγεται πίσω από κλειστές πόρτες… Πρόκειται για αποφάσεις σχεδόν ζωής και θανάτου και κανένα μέλος δεν λογοδοτεί σε κανέναν».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαπαβίτσας: Επείγει η αναγκαιότητα της εξόδου από την ΟΝΕ
Δευ, 13/07/2015 - 16:09
Η προοπτική της εξόδου από την ΟΝΕ ( Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης) θα τεθεί ξανά με εξαιρετικά επιτακτικό τρόπο «Ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτισε κυβέρνηση με μια πολύ επιτυχημένη εκλογική στρατηγική, η οποία όμως κατέρρευσε παταγωδώς στη διακυβέρνηση. Η συμφωνία δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα της χώρας και είναι πιθανόν να αποδεχθεί παντελώς ανεφάρμοστη. Η προοπτική της εξόδου από την ΟΝΕ θα τεθεί ξανά με εξαιρετικά επιτακτικό τρόπο εκ των πραγμάτων και μάλιστα πολύ σύντομα. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει στα μέλη και στους ψηφοφόρους του να προχωρήσει σε ταχύτατη επανεκτίμηση της πορείας της χώρας και να διαμορφώσει πρόταση εξόδου από την ΟΝΕ με πειστικό τρόπο. Αν δεν το κάνει, οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα γεννήσουν πολιτικά τέρατα», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο προσωπικό του ιστολόγιο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκομμένος τις τελευταίες μέρες από τον κόσμο, αντικρίζω, βγαίνοντας, μια οδυνηρή εξέλιξη. Μόλις μια βδομάδα από το περήφανο ΟΧΙ του λαού μας, η εκφρασμένη με το συντριπτικό 61,5% θέλησή του να έρθει σε σύγκρουση με τους διεθνείς εκβιαστές τσαλαπατιέται από την κυβέρνηση που αναδείχτηκε ακριβώς γιατί θα καταργούσε τα μνημόνια. Ας κάνει τον κόπο να ξαναπάει ο Τσίπρας στο Μνημείο των Εκτελεσθέντων στην Καισαριανή, για να μαζέψει εκείνα τα κόκκινα τριαντάφυλλα. Δεν εκτελέστηκαν για να υπογράφονται μνημόνια και να περιορίζεται η εθνική και λαϊκή κυριαρχία. Τα τριαντάφυλλα ενός πρωθυπουργού που συναινεί στη μετατροπή της πατρίδας μας σε αποικία και στην κοινωνική καταστροφή που την πληρώνει ο κόσμος της εργασίας, συνιστούν ύβρη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για να μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας: και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν στελέχη που έχουν συμμετάσχει σε συζητήσεις για το τι σημαίνει έξοδος από το ευρώ, έχουν γράψει βιβλία για το θέμα, ήξεραν πολύ καλά τι έπρεπε να γίνει. Το Μαξίμου δεν ήθελε να το κάνει, η κυβέρνηση δεν ήθελε, πόσο πιο απλά να το πούμε; Δεν ήταν έλλειψη τεχνογνωσίας! Από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης φάνηκε. Με το διορισμό του Σ. Σαγιά, με τη συνεργασία με τον Γ. Στουρνάρα, την τοποθέτηση της Λ. Κατσέλη. Με το να μην εθνικοποιήσουν ούτε μία τράπεζα, ακόμη και με το απλό βήμα του να έχει το δημόσιο μετοχές 65% αλλά κανένα λόγο στη διοίκηση των ιδιωτικών τραπεζών -ενώ λυνόταν με μια ρύθμιση νόμου. Με το να μην κατέβει ποτέ ο νόμος για τα κανάλια, οποιαδήποτε ρύθμιση για το λαθρεμπόριο, την φορολόγηση του μεγάλου πλούτου. Με τη μη κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και πολλά άλλα που οδηγούσαν στη σημερινή κατεύθυνση. Ακόμη περισσότερο με το αρχηγοκεντρικό κόμμα (ήδη πολλά χρόνια πριν) και τη λατρεία του Ηγέτη Αλέξη Τσίπρα, με την οποία πότιζαν και τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό. Για να μπορεί να χειρίζεται μόνος του τα πράγματα και τις "γυριστές" γιατί "ο Ηγέτης μιλάει απευθείας με το λαό του και ο λαός του τον ακολουθεί". Τα ζήσαμε όλα αυτά. Δεν χρειαζόταν κληρονομικό χάρισμα για να καταλάβει κανείς τι συνέβαινε. Όποιος όμως τα στηλίτευε όλα αυτά, υπήρχε μια πλειάδα "αριστερών" μουρούτηδων να του την πέφτουν και από κάτω και ένα σωρό κόσμος να λέει "μα είναι νωρίς ακόμη". Θα το ξαναπώ τώρα, όπως το είπα και στις 26 Γενάρη: η Αριστερά δεν χρειάζεται οπαδούς, σκεπτόμενους και μαχόμενους ανθρώπους χρειάζεται. Μαχόμενους ενάντια σε κάθε μηχανισμό. Κι όσο φταίει ο Τσίπρας για την σημερινή προδοσία, άλλο τόσο φταίνε και όλοι όσοι εδώ και 5,5 μήνες συγχωρούσαν τα πάντα γιατί "νωρίς είναι ακόμη", "έχουμε εμπιστοσύνη στους συντρόφους", "ο αλέξης δεν είναι σαν τους άλλους". Ας σταματήσει το παραμύθι: Δεν είναι καλά ή κακά παιδιά, είναι πολιτικές. Δεν είναι πρόσωπα, είναι συμφέροντα. Δεν υπάρχουν σωτήρες, υπάρχει ο οργανωμένος λαός. Μην ξαναζητήσετε ανάθεση από κανέναν. Εμείς έχουμε στα χέρια μας τις τύχες μας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έλα Αλέξη για πες αλεύρι;;; Το 61,31 % σε γυρεύει. Αυτό το καλοκαίρι θα είναι πιο καυτό από ότι το περίμενες εσύ κι ο ΤΣΥΡΙΖΑΣ-ΑΝΕΛ! Οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι κι ο κόσμος της εργασίας σας ψάχνουν!!! Πάρτε τα κουβαδάκια σας, την παρέα σας τα ευρωπέη, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμια και την ΕΕ σου και σε άλλη παραλία ή να προτείνω Ποτάμι;;;
Φέτος ακούγεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα πάει θάλασσα, αλλά θα κάνει τα μπάνια της σε Ποτάμι (να πάει να πνιγεί μαζί με τον Σταύρο να ησυχάσουμε)! Ή άντε σε καμιά πισίνα, τί σόι ευρωπέη είναι;;; Η αλήθεια είναι ότι τα μπάνια του λαού μόνο γίνονται στην θάλασσα και μέσα σε αυτόν (τον εργαζόμενο λαό) δύσκολα να σταθούν μετά το τεράστιο ξεφτιλίκι τους με τα μνημόνια, τα απάνθρωπα μέτρα και την πλήρη ισοπέδωση που του "χάρισαν" με τους εταίρους τους!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Κύριοι της κυβέρνησης, Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί εμβρόντητος τα όσα γίνονται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες. Δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση. Πρόκειται για μια άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΦΥΓΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ από την διαπραγμάτευση-παρωδία. Να μην επιτρέψουμε τον εξευτελισμό του ελληνικού λαού. Ο Ελληνικός λαός είχε και έχει την δύναμη να σταθεί στα πόδια του, κόντρα σε εκβιαστές και οικονομικούς δολοφόνους.
https://secure.avaaz.org/en/petition/Greek_Government_Prime_Minister_Mr_Tsipras_Stop_now_that_shame/?cAEXAjb
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πιθανή ανακοίνωση παραίτησης Κωνσταντοπούλου αύριο
Δευ, 13/07/2015 - 20:11
Πληροφορία τώρα: η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανεξετάζει τη δήλωσή της περί μη παραίτησης. Ακούγεται ότι θα ανακοινώσει αύριο παραίτηση από ΠτΒ
Σχολιο.- Όχι εσύ κούκλα μου αυτοί που προδώσαν το λαό να παραιτηθούν όχι εσύ Σχολιο.- Να παραιτηθούν οι άλλοι, ΟΧΙ εσύ!!!!Μην αφήνετε τη βουλή με τους/τις προσκυνητές/τριες.....Αγώνας σε όλα τα μέτωπα
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Καταστροφική η δήθεν "εθνική ενότητα"»
Αλ.Αλαβάνος: «Το Μνημόνιο Τσίπρα ημέρα ατίμωσης της Ελλάδας»
Σε δήλωση του ο επικεφαλής του plan Β Αλέκος Αλαβάνος χαρακτηρίζει την 13ηΙουλίου ως ημέρα ατίμωσης για τη χώρα και την αριστερά, προτάσσοντας παράλληλα την «απαίτηση» της εξόδου από το ευρώ καθώς και της παύσης των δανειακών πληρωμών. «Η 13η Ιουλίου 2015 καταγράφεται ως μια ημέρα όνειδους και ατίμωσης της Ελλάδας. » Είναι μια ημέρα προδοσίας του λαού, που μόλις πριν λίγες μέρες είπε ένα άφοβο και περήφανο «Όχι», για να δει σήμερα να υπογράφεται το Μνημόνιο Τσίπρα με βάση ένα κείμενο ακραία χειρότερο από πού απέρριψε και χωρίς ίχνος ντροπής να επιτρέπεται στους ηγέτες του ευρωπαϊκού καπιταλισμού να ταπεινώνουν ασύδοτα τη δημοκρατία και τον τόπο μας. » Είναι η ημέρα της έσχατης κατάπτωσης αυτής της μνημονιακής πενταετίας όχι μόνο γιατί βρίσκει την οικονομία στην πιο βαθιά αποδόμηση και την κοινωνία σε καθημερινό εξευτελισμό, αλλά γιατί ήδη σήμερα ξεκινά η ισχύς του Μνημονίου Τσίπρα, πολύ χειρότερου από το Μνημόνιο Παπανδρέου και το Μνημόνιο Σαμαρά. » Δεν πρέπει να αφήσουμε να σφραγισθεί κι ως η ημέρα μιας ιστορικής ατίμωσης της αριστεράς, φτάνει όλες και όλοι οι έντιμοι μαχητές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ενοχές αλλά με διάθεση αναστοχασμού, να συμμετάσχουν στους κοινούς αγώνες ενάντια στη συμφωνία και ενάντια σε όσους επέλεξαν θέση στην απέναντι όχθη μαζί με τις άλλες μνημονιακές προσωπικότητες και κόμματα στα πλαίσια μιας πλαστής και καταστροφικής δήθεν "εθνικής ενότητας". » Μπορεί τέλος να γίνει η ημέρα εκκίνησης μιας δύσκολης αλλά αναγκαίας πορείας ενότητας και μετωπικής συγκρότησης όχι μόνο της αριστεράς, αλλά και ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων με επικεφαλής τις νέες γενιές, με ένα νέο σχέδιο β για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της κοινωνίας, που απαιτεί έξοδο από το ευρώ – παύση δανειακών πληρωμών – πρόγραμμα σωτηρίας και ανασυγκρότησης, με νέα έμπνευση και δημιουργικότητα, αλλά με εκείνο το παλιό λαϊκό αριστερό ήθος της σεμνότητας, της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βγήκαν παγανιά οι θεματοφύλακες της κομματικής ενότητας και της μονολιθικότητας του ΣΥΡΙΖΑ, και ανεμίζουν και πάλι τη χιλιομπαλωμένη σημαία του 36%, που στην πλειονότητά του, λένε, στηρίζει το νέο μνημόνιο, αντιπαραβάλλοντάς το με το 4% του πυρήνα του κόμματος. Μα είναι τόσο αφελείς; Πιστεύουν, πράγματι, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφτανε το 17% και αμέσως μετά το 27% και τελικά το 36%, αν έλεγε στον κόσμο πως όταν γίνει κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο; Αυτό το 32% που μετακινήθηκε προς τ' αριστερά το έκανε ακριβώς γιατί βρέθηκε ένα κόμμα που απαντούσε στο αίτημά του να σταματήσει η μνημονιακή πολιτική. Δεν στράφηκε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή στο ΚΚΕ που αναφέρονται σε πιο σαφή αντικαπιταλιστική πολιτική. γιατί ήλπιζε πως υπάρχει δυνατότητα άμεσης απαλλαγής από τα μνημόνια, όπως του έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ο κόσμος είναι που θα "την κάνει", ακριβώς όπως την έκανε κι από τα άλλα μνημονιακά κόμματα. Και ο Τσίπρας θα περάσει στην Ιστορία με τη στάμπα του πολιτικού που τσαλαπάτησε την εμπιστοσύνη ενός λαού. Με τη στάμπα ενός νέου Τσιριμώκου...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκτός από πολιτικά ανεπαρκείς είναι και εντελώς ανιστόρητοι. Δεν ξέρουν ότι οποτεδήποτε η Αριστερά επιχείρησε να εφαρμόσει πρόγραμμα του αντιπάλου ο κόσμος την εγκατέλειψε. Το πρωτότυπο είναι πάντα προτιμότερο από το κακέκτυπο. Υλοποιώντας την πολιτική των μνημονιακών κομμάτων -παραγνωρίζοντας την τύχη του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, και της ΔΗΜΑΡ - πολύ σύντομα θα έχουν την ίδια τύχη. Και για να διασωθούν, μέχρι και με το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τη Ν.Δ. θα συνεργαστούν. Το τραγικό βρίσκεται στην ανασύνταξη των μνημονιακών δυνάμεων (και με αυτούς μαζί) και στη συνέχιση της πολιτικής της κοινωνικής καταστροφής. Όπως και στην τεράστια ζημιά που θα έχουν κάνει στην Αριστερά. Η οποία μπορεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις της, χωρίς αυτούς, αλλά θα πρόκειται για ένα νέο ξεκίνημα που θα αντιμετωπίζει την επιφύλαξη του κόσμου: "Σας είδαμε κι εσάς τους αριστερούς..."
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Ο 37χρονος Παλαιστίνιος Χάντερ Αντνάν, που έκανε απεργία πείνας επί 56 ημέρες, αφέθηκε ελεύθερος από τις ισραηλινές αρχές τη νύχτα του Σαββάτου. Βρισκόταν στη φυλακή εδώ και ένα χρόνο, υπό τη λεγόμενη «διοικητική κράτηση», μία «φόρμουλα» που έχουν βρει οι ισραηλινές κατοχικές αρχές, για να φυλακίζουν πολιτικούς κρατουμένους χωρίς να τους απαγγέλλουν κατηγορίες, επί τουλάχιστον ένα εξάμηνο, το οποίο μπορεί να ανανεώνουν επ' αόριστον. Ο Αντνάν δεν ήταν μόνος του. Εδώ και βδομάδες, δεκάδες διαδηλώσεις υποστήριξής του πραγματοποιούνταν από όλα τα παλαιστινιακά κινήματα τις τελευταίες βδομάδες, στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: «Παραβίασες όσα συμφωνήσαμε μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»!
«Έχεις χάσει τη δεδηλωμένη, εγώ δεν συμμετέχω σε κυβέρνηση με τα πιόνια των εργολάβων και με τον υπηρεσιακό Μεϊμαράκη που σου έλεγε να υπογράψεις οτιδήποτε σου φέρουν μπροστά» «Παραβίασες όσα συμφωνήσαμε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Δεν ξέρω, σε εκβιάσανε, αλλά δεν ελέγχεις πλέον το κόμμα σου. Περισσότεροι από 40 θα σου φύγουν, κι εσύ πας να φτιάξεις κυβέρνηση με Σταύρο Θεοδωράκη και με Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος σε προέτρεπε να αφήσεις τους τακτικισμούς και να υπογράψεις ό,τι σου δώσουν. Εγώ σε στήριζα και σε στηρίζω, αλλά δεν θα έχεις πλέον τη δεδηλωμένη και, για να μείνεις στην εξουσία, θα συνεργαστείς με τα όργανα των εργολάβων και των καναλαρχών. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να υπηρετήσουμε μια συμφωνία που στερεί τη χώρα από την εθνική ανεξαρτησία της και είναι αποτέλεσμα παραβίασης των όσων συμφωνήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο. Αύριο θα αποφασίσουν τα όργανα των ΑΝΕΛ για το τι θα πράξουμε». Αυτά είπε ο Πάνος Καμμένος στον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας στον πρωθυπουργό που έφερε το Μνημόνιο- μαμούθ στην Ελλάδα ότι δεν υπάρχει περίπτωση, πρώτον, να υπηρετήσει τέτοιου είδους συμφωνία και, δεύτερον, καμία περίπτωση να κυλιστεί σε πολιτικό βούρκο ταυτιζόμενος και συμπλέοντας με τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο θεωρεί βαποράκι των καναλαρχών, ή και με τον Μεϊμαράκη, ο οποίος είναι μεταβατικός-υπηρεσιακός αρχηγός της ΝΔ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του crashonline, ο Πάνος Καμμένος παραμένει αμετακίνητος στις αντιμνημονιακές θέσεις του, όπως και το σύνολο των βουλευτών του. Για τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, παραμένει ανεξήγητο πώς ο πρωθυπουργός παραβίασε όσα συμφώνησε μαζί του και με τους άλλους αρχηγούς μπροστά στον Πρόεδρο της δημοκρατίας και πώς, στην κυριολεξία, τους εξαπάτησε όλους χωρίς να ενημερώσει για τον εκβιασμό που πιθανότατα εδέχθη ή για την αλλαγή σκέψης του πριν και κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής. Ο Πάνος Καμμένος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αποχώρηση από την κυβέρνηση, και φυσικά δεν πρόκειται να υπογράψει ούτε την ενεχειρίαση 50 δισ. της δημόσιας περιουσίας ούτε τα σφαγιαστικά μέτρα για τα νησιά, τους συνταξιούχους και την άμυνα.