Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Δευτερα 17 Αυγουστου 2015


Τσιπρας. Από το camping στην ιδιωτική θαλαμηγό ένα μνημόνιο δρόμος.
Με θαλαμηγό ο Αλέξης στη Μήλο. Διότι η καταστροφή μιας χώρας και ενός κόμματος σε 6 μήνες επιβραβεύεται.
Την ημερα της Παναγίας επέλεξε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας να δειπνήσει στη Μήλο. Ο πρωθυπουργός έφτασε με ιδιωτική θαλαμηγό συνοδευόμενος από τα μέλη της οικογένειάς του και από τα δύο του ξαδέλφια εκ των οποίων ο ένας ο Δημήτρης είναι στη Μήλο, όπως μεταδίδει το milosvoice.gr. Ο πρωθυπουργός δείπνησε στο εστιατόριο “Γαλήνη” στην Αγία ειρήνη και προτίμησε τις παραδοσιακές γεύσεις της Μήλου όπως πιταράκια,ντοματοκεφτέδες και τυρί μηλέικο. Στην πρωθυπουργική συντροφιά ήταν και ο Χανιώτης υφυπουργός εσωτερικών κ.Πολάκης. Αργά το βράδυ ο πρωθυπουργός επιβιβάστηκε στην θαλαμηγό και αναχώρησε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ Διέγραψα δύο χθεσινοβραδινές δημοσιεύσεις μου που αναφέρονταν στη "θαλαμηγό εφοπλιστή" με την οποία πήγε στη Μήλο ο Τσίπρας.
Το φουσκωτό, βγαλμένο από δουλειά πολλών χρόνων γιατρού που συμμετέχει σήμερα στην κυβέρνηση και ουδέποτε θα μπορούσε να κατηγορηθεί για ατασθαλίες και ύποπτες διασυνδέσεις, και οι διακοπές μόλις δύο ημερών, δεν αποτελούν στοιχεία επίκρισης. Έπεσα κι εγώ θύμα παραπληροφόρησης και επανορθώνω.
Σχολιο.- Σωστός!!! Γιατί άλλο πράγμα η πολιτική κριτική (που είναι απολύτως θεμιτή και αναγκαία) και άλλο πράγμα η αναπαραγωγή "ραδιοαρβύλας", στην οποία, όσο και αν προσπαθούμε συστηματικά να το αποφύγουμε, όλοι μας (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) κάποια στιγμή έχουμε υποπέσει..
Σχολιο.- Του Παύλου Πολάκη είναι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια νέα γυναίκα βασανίστηκε, βιάστηκε και το σώμα της πετάχτηκε γυμνό στο δρόμο . Αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα δεν το έκανε το ISIS το έκαναν οι φασίστες του Ερντογάν , η τουρκική αστυνομία !Η γυναίκα αυτή ήταν μέλος του PKK και πολέμησε το φασισμό του Ερντογαν και του ISIS ! Στην Τουρκία ήταν πάντα δύσκολο να είσαι γυναίκα . Ο Ερντογάν φροντίζει καθημερινά να το κάνει δυσκολότερο. Οι βουλευτές του λένε ότι οι εγκυμονούσες δεν πρέπει να κυκλοφορούν στους δρόμους γιατί είναι ντροπή . Ο ίδιος ο Ερντογάν λέει ότι τη γυναίκα την έχει κληρονομήσει ο άντρας, ότι η γυναίκα ανήκει στον σύζυγό της. Πρόσφατα πολλές γυναίκες απολύθηκαν από την εργασία τους γιατί ήταν γυναίκες. Ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει ένα «μόρφωμα» γυναίκας με βάση την ισλαμική ιδεολογία Το να είσαι Κούρδισα και μάλιστα μέλος του PKK ταυτίζεται με την ελευθερία και την ζωή κι αυτό στην Τουρκία είναι απαγορευτικό ,διώκεται και στην προκειμένη δολοφονείται με τον πλέον απεχθή τρόπο. . Ένα από τα σύνθημα του PKK στην κουρδική γλώσσα είναι «JIN,IJYAN,AZADI» (που σημαίνει ΓΥΝΑΙΚΑ, ΖΩΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ) . Την γυναίκα , την ζωή την ελευθερία το PKK τα έχει υπερασπιστεί όσο κανείς ! Το PKK θεωρεί ότι αν οι γυναίκες δεν απελευθερωθούν, δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη δημοκρατική κοινωνία. Την απελευθέρωση της γυναίκας δεν την αφήνουν για μετά την επανάσταση. Την κάνουν πράξη τώρα ! Το PKK δεν βιάζει γυναίκες , δεν σκοτώνει παιδιά όπως κάνουν οι φασίστες του Ερντογάν . Παρόλα αυτά θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση για την Ε.Ε. και για της ΗΠΑ, γιατί ο δήθεν πολιτισμός της Δύσης είναι μια σκατούλα πατημένη που εκτρέφουν οι κώλοι της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Καμία οργάνωση γυναικών δεν είπε μια λέξη για αυτή την γυναίκα . Καμία φεμινιστική οργάνωση δεν διαμαρτυρήθηκε μαζικά για όσα υπέστη . Το να είσαι μάχιμη γυναίκα αγωνίστρια αντάρτισσα ευτυχώς για τους Κούρδους δεν είναι MKO ευτυχώς ! Το φέρετρο της συντρόφισσας το σήκωσαν στην πλάτη τους οι γυναίκες που θα συνεχίσουν τον αγώνα της . Οι γυναίκες αυτές δίνουν αξία στην ζωή . Εκτός από παιδιά γεννούν την ελπίδα και την βεβαιότητα για μία άλλη κοινωνία . Είναι η μήτρα της αντίστασης και της ανατροπής για όσα επιθυμούμε να γεννήσουμε . Τιμή και δόξα σε κάθε αντάρτισσα του PKK που αφήνει ένα μάχιμο αποτύπωμα ελευθερίας σ αυτή την ζωή για να το ακλουθούν όσοι έπονται .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πες μας πάλι ερντογάν: Ποιος είναι ο τρομοκράτης στη δημοκρατία; Η τουρκική αστυνομία κανει βαρβαρότητες-καθημερινή ζωή για τους κούρδους στο βόρειο κουρδιστάν. Βασικα τελος-φτάνει πια!
Ετσι αντιμετωπιζονται οι Κουρδοι απο τον φασιστα Ερντογαν και το Τουρκικο κρατος. Ετσι αντιμετωπιζονται παντα αυτοι που σηκωνουν κεφαλι στα καθεστωτα. Αυτοι ομως παλευουν με ολα τα μεσα, μας δινουν δυναμη και αισιοδοξια. Δεν πρεπει να λυπομαστε αλλα να τους θαυμαζουμε, να τους στεκομαστε, να τους στηριζουμε. Ερχονται και σ εμας τετοια, οι αναπαραστασεις αυτες πρεπει να μας ετοιμαζουν, καποιοι θα πρεπει να βγουν μπροστα, να μη λυγιζουν. Οι λαοι ολου του κοσμου απ την καρδια του κτηνους τις ΗΠΑ, μεχρι την Τουρκια, την Ουκρανια, τον Ευρωπαικο νοτο, με διαφορετικες αφορμες, αναπαραστασεις και αφηγησεις δινουν τη μαχη κ εχουν ν αντιμετωπισουν τα τερατα που γενναει η κριση του ολοκληρωτικου καπιταλισμου. Ειτε εισαι Τουρκος, ειτε Κουρδος, ειτε Ουκρανος, ειτε Συριος, ειτε Ελληνας η κοινη μας ιστορικη πορεια ειναι να ενωθουμε σ εναν παγκοσμιο πανανθρωπινο πολιτισμο, χωρις κρατη, εκμεταλλευση και αδικια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φρένο από την Γερμανία, σε πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Με εκλογές δεν στηρίζουμε πρόγραμμα
15/8/2015
Ενδιαφέρουσα πληροφορία από σημερινό άρθρο της Γερμανικής εφημερίδας "Faz", στο οποίο στο τελευταίο του κομμάτι αναφέρει, οτι από το κόμμα Μέρκελ-Σόιμπλε θεωρούν απαγορευτικές τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα: Με μία μετάφραση του φίλου, Κώστα Παππά, λέει: "Μεγαλη ειναι η δυσαρεσει στο CDU ενοψει του ενδεχομενου εκογων στην Ελλαδα. Συμφωνα με δηωση του χριστινοδημοκρατη πολιτκου Heribert Hirte η Μπουντεσμπανκ (η ομοσπονδιακή βουλή) δεν μπορει να αποφασισει για βοηθεια την επομενη εβδομαδα, αν ο πρωθυπουργος Αλεξης Τσιπρας προκηρυξει εκλογες. Το μνημονιο κατανοησης ειναι δεσμευτικο για την χωρα και οχι για το κυβερνων κομμα"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το να είσαι στον ΣΥΡΙΖΑ και να λες πως η Αριστερή Πλατφόρμα έχει ευθύνη γιατί δεν σε προειδοποίησε για την έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου από την κομματική πλειοψηφία, φανερώνει πως αδιαφορούσες όλα τα προηγούμενα χρόνια για τις απόψεις που κατατίθονταν και απλώς ψήφιζες στις εσωκομματικές διαδικασίες αυτά που ψήφιζαν οι πολλοί. Συμπεριφερόσουν, δηλαδή, σαν οπαδός.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραίτηση στους ΑΝ.ΕΛ...
14/8/2015
Την παραίτησή του από το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. υπέβαλλε πριν...από τρεις εβδομάδες ο Γιώργος Αναγνωστάκος, όπως δημοσιοποίησε σήμερα στα social media. Το ιστορικό στέλεχος των ΑΝΕΛ, δεν υπήρξε απλά ένα στέλεχος της σειράς, υπηρέτησε το κόμμα από αρκετές θέσεις αλλά δεν εκφράζεται πλέον από του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ καθώς τάχθηκε κατά ενδεχόμενης εκλογικής σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ της δραχμής αντί του σκληρού Μνημονίου. Η μακροσκελής δημοσιοποίηση έχεις ως εξής: Επειδή με ρωτάτε για τη θέση των ΑΝΕΛ στο τρίτο Μνημόνιο, σας απαντώ ότι οι ΑΝΕΛ έχουν πάψει να με εκφράζουν, και εδώ και τρείς βδομάδες έχω υποβάλει την παραίτηση μου στα αρμόδια όργανα, με χαμηλούς τόνους ίσως, αλλά οριστικά και αμετάκλητα. Δημοσιοποίησα την στάση μου στους φίλους μου στη σελίδα, με τις αναρτήσεις που επαναλαμβάνω παρακάτω. 08/08/15:Ικανοποιηθήκαμε από την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και πάμε σε πολιτική ενσωμάτωση για να διασωθούν μέσα από διορισμούς καριέρες, κοινοβουλευτικές έδρες και υπουργικοί θώκοι, με το αντιλαϊκό αντιδημοκρατικό σύστημα της λίστας των εκλεκτών; Μετά την ψήφιση των Μνημονίων, ο κατήφορος συνεχίζεται για ένα πατριωτικό κίνημα, τους ΑΝΕΛ που αλλοιώς ξεκίνησαν. Συνεχίστε λοιπόν, αλλά χωρίς εμένα. Στον συνεχή πολιτικό αντιπατριωτικό σας κατήφορο, δεν θα σας ακολουθήσω, ούτε εσάς ούτε τα μνημονιακά αδελφάκια σας. 11/08/15:ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ 'Η ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ; Αναστολή λειτουργίας κόμματος, ενσωμάτωση, επαναλειτουργία... Κάποιος να πει στο συντάκτη του άρθρου ότι τα κόμματα τα γεννούν και τα κρατούν στη ζωή οι ανάγκες της κοινωνίας κι οι πολιτικές ιδέες κι οχι οι σχεδιασμοί ομάδων και συγκροτημάτων συμφερόντων. Και τι είναι τα κόμματα να αναστέλλουν τη λειτουργία τους μέχρι να επαναλειτουργήσουν ; Κατεψυγμένα λαχανικά, αγκινάρες ή μπάμιες,ή κάτι σε λαχανάκια Βρυξελλών, που μπαινοβγάζουμε στην κατάψυξη, ή θηλαστικά σε χειμέρια νάρκη - εκτός αν κάποιοι αναμένουν πολιτικούς χειμώνες και προετοιμάζονται - που ρυθμίζουν τον κύκλο της ζωής τους αναλόγως εποχών ; Αυτά τα μηνύματα και αυτές τις αρχές περνάνε στην κοινωνία οι εμπνευστές αυτών των τακτικών;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΑΘΡΟ VS ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΙ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ...ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ,ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΟΙΡΟΥΣ ΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΙ Η ΒΡΟΧΗ ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ Η ΖΕΣΤΗ. Γ@ΜΩ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ" ΣΑΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
M. Γλέζος: «Να μην αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση»
Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015, 10:45
Ανακοίνωση του Μανώλη Γλέζου εξέδωσε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Να μην αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση. Η αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική της Κυβέρνησης Μαξίμου, έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις στην ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των αγωνιστών. »Ενώ κανένας δεν συμφωνεί με το τρίτο μνημόνιο που δένει και υποδουλώνει χειροπόδαρα τον Λαό μας για δεκαετίες ολόκληρες, με τα ψευτοδιλήμματα απελπισίας και τρομολαγνείας που δημιουργεί, βασανίζει τους αγωνιστές, που δεν θέλουν να αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση. »Συνέλθετε επιτέλους συναγωνιστές και σύντροφοι της ηγεσίας του Ενιαίου Κόμματος. »Σταματήστε να βιάζετε τις συνειδήσεις, σταματήστε να διαγράφετε και να καταστρέφετε τις ελπίδες και τα οράματα. »Πριν να είναι πολύ αργά και πριν από τη λήψη βιαστικών πρωτοβουλιών, ακούστε τη φωνή του Λαού, των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και συγκαλέστε μια πλατειά σύσκεψη και παρά τον έντονο διάλογο που θα διεξαχθεί, θα βρεθεί η λύση. »Στη Δημοκρατία, όταν εφαρμόζεται και λειτουργεί, δεν υπάρχουν αδιέξοδα».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aντιτρομοκρατικό νόμο ενέκρινε ο δικτατορας – «πρόεδρος» της Αιγύπτου
Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015, 07:36
Έναν αντιτρομοκρατικό νόμο που θεσπίζει ειδικά δικαστήρια και παρέχει κάλυψη σε όσους τον εφαρμόζουν, ενέκρινε ο δικτατορας – «πρόεδρος» της Αιγύπτου, Αμπτέλ Φατάχ ελ Σίσι. Ο νόμος ορίζει λεπτομερώς τις ποινές για διάφορες τρομοκρατικές πράξεις, που ξεκινούν από δύο χρόνια φυλάκισης και φτάνουν έως την ποινή του θανάτου. Επίσης παρέχει κάλυψη σε στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές από νομικές επιπτώσεις για την υπερβολική χρήση βίας «κατά την άσκηση των καθηκόντων τους». Ειδικότερα, η δημιουργία ή ηγεσία μιας «τρομοκρατικής οντότητας», όπως την ορίζει η κυβέρνηση, θα τιμωρείται με θάνατο ή ισόβια, ενώ η συμμετοχή σε τέτοια ομάδα θα επιφέρει φυλάκιση μέχρι και δεκαετία. Η χρηματοδότηση «τρομοκρατικών ομάδων» θα τιμωρείται με ισόβια - μία ποινή η οποία στην Αίγυπτο ορίζεται στα 25 χρόνια. Η ηθική αυτουργία στη βία, που περιλαμβάνει «προώθηση ιδεών που επιδιώκουν βία», καθώς και η δημιουργία ή χρήση ιστότοπων που μεταδίδουν τέτοιες ιδέες, θα τιμωρούνται με ποινές μεταξύ πέντε και επτά ετών φυλάκισης. Οι δημοσιογράφοι θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα όταν αντιτίθενται στην επίσημη άποψη περί τρομοκρατικών επιθέσεων. Η παραπάνω πρόβλεψη αποτελεί τροπολογία του πρωτότυπου σχεδίου του νόμου, που προέβλεπε φυλάκιση, και τροποποιήθηκε λόγω της κατακραυγής στη χώρα και το εξωτερικό. Ο Σίσι είχε υποσχεθεί ότι θα εισαγάγει ένα αυστηρότερο νομικό πλαίσιο τον Ιούλιο, μετά από μια έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου από ισλαμοφασιστες που κόστισε τη ζωή του ανώτατου εισαγγελέα της χώρας. Αλλα στην πραγματικοτητα ο «αντιτρομοκρατικος» νομος αφορα τις αριστερες οργανωσεις και τον λαο που διαδηλωνει εναντια στην φτωχεια και την θανατερη λιτοτητα. Το Φεβρουάριο, ο Σίσι είχε υπογράψει και άλλον αντιτρομοκρατικό νόμο, που έδινε μεγάλο εύρος εξουσιοδότησης στις αρχές να απαγορεύσουν ομάδες βάσει διάφορων κατηγοριών, για πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ενότητα μέχρι τη διατάραξη της δημόσιας τάξης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η αλ Κάιντα απελευθέρωσε κομαντος που εκπαιδεύονταν από τις ΗΠΑ
Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015, 07:00
Tο Μέτωπο αλ-Νόσρα, ο κλάδος της αλ-Κάιντα στη Συρία, απελευθέρωσε επτά εκπαιδευμένους από τις ΗΠΑ κομαντος, τους οποίους είχε συλλάβει πριν από περισσότερο από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα. Στα μέσα Ιουλίου, τουλάχιστον 54 αντάρτες, που είχαν οπλισθεί και εκπαιδευθεί από την Ουάσινγκτον, εισήλθαν στη Συρία. Ήταν η πρώτη ομάδα κομαντος που θα πολεμούσε εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο, (που ιδρυσαν οι αποικιοκρατες και την υποστηριζαν μεχρι που παρακουσε τις διαταγες τους), παραλληλα με τον πολεμο που διεξαγουν οι δυτικοι αποικιοκρατες εναντιον του λαου και της Δημοκρατιας της Συριας. Στη συνέχεια όμως, οκτώ εξ αυτών, μεταξύ των οποίων ένας διοικητής, και στη συνέχεια πέντε άλλοι απήχθησαν στη βόρεια Συρία από το Μέτωπο αλ-Νόσρα, ενώ τρεις άλλοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον συριακό κλάδο της αλ-Κάιντα. «Επτά μαχητές της Μεραρχίας 30 που είχαν συλληφθεί από τους αδελφούς του Μετώπου αλ-Νόσρα απελευθερώθηκαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μεραρχία 30 (Division 30), μια μονάδα που αποτελεί τμήμα της «νέας συριακή δύναμης» που σχηματίσθηκε από την Ουάσινγκτον. «Χαιρετίζουμε αυτή την ευγενική πρωτοβουλία και παρακαλούμε τους αδελφούς της αλ-Νόσρα να απελευθερώσουν μέσα στις επόμενες ώρες τον διοικητή της ομάδας και άλλους μαχητές», συνεχίζει το κείμενο που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ και υπογράφεται από τη διοίκηση της Μεραρχίας 30. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται σε ποια περιοχή απελευθερώθηκαν οι κομαντος. Όταν ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή τους, το Μέτωπο αλ-Νόσρα είχει κατηγορήσει τους κομαντος αυτούς ότι είναι «πράκτορες των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή». Δεν υπήρξε πάντως ανακοίνωση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικο Χαλιφατο για την απελευθέρωσή τους. Οι αμερικανικές αρχές χαρακτηρίζουν «νέα συριακή δύναμη» (New Syrian Force) τους «μετριοπαθείς» (όπως τους χαρακτηριζουν) κομαντος τους οποίους ανέλαβαν να εκπαιδεύσουν για να πολεμήσουν εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου, το οποίο κατέχει σχεδόν το μισό του συριακού εδάφους. Και παραλληλα να πολεμησουν οι κομαντος των αποικιοκρατων εναντιον της κυβερνησης και του λαου της Συριας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Iskra - Μνημόνιο 3: Στήριξη Σόιμπλε και... συντάξεις πείνας
17 Αυγούστου 2015 11:12
Η στήριξη Σόιμπλε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο 3 και η εγκύκλιος Χαϊκάλη που συνθλίβει την κατώτατη σύνταξη από τα 486 ευρώ στα 392,7 ευρώ είναι δυο σημεία μέσω των οποίων η Αριστερή Πλατφόρμα αποδομεί τη μνημονιακή μεταστροφή του Αλέξη Τσίπρα. Στο πρώτο άρθρο της η ιστοσελίδα iskra.gr καυτηριάζει και στηλιτεύει την εμπιστοσύνη που φαίνεται να δείχνει ο Σόιμπλε στον Αλέξη Τσίπρα.
Όπως έχουμε επισημάνει και εμείς από το Newsbomb.gr δεν αποτελεί και ιδιαίτερη τιμή για έναν «αριστερό» πρωθυπουργό να δέχεται τα συγχαρητήρια του συστήματος εξουσίας ή ακόμα και των εκπροσώπων της διαπλοκής. Για την ιστορία και μόνο θυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες και μετά την ψήφιση της συμφωνίας, οι «εργολάβοι της ενημέρωσης» και οι καναλάρχες που μέχρι χθες έβριζαν χυδαία τον Αλέξη Τσίπρα, τώρα τον εκθειάζουν από τα πρωτοσέλιδά τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος στα προηγούμενα Eurogroup φώναζε στους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι θα πατήσει τον Τσίπρα σαν... σκουλήκι και τώρα του δίνει εύσημα για το μνημόνιο. «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ «ΚΑΛΟΥ ΜΑΘΗΤΗ» ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ «ΑΡΙΣΤΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ 23 ΔΙΣ «ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ «ΤΣΕΠΕΣ» ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ» γράφει η iskra και προσθέτει : «Ο Β. Σόϊμπλε σε συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο (15/8) στην Deutsche- Welle, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα του Eurogroup, το οποίο ενέκρινε την πολιτική συμφωνία με την Ελλάδα, μετά από τροποποιήσεις που την κατέστησαν χειρότερη για τη χώρα μας, εξέφρασε για πρώτη φορά την εκτίμηση του για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και την πρόθεση του να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι εντυπωσιακό ότι ο Β. Σόϊμπλε, στην ίδια συνέντευξη επισήμανε χαρακτηριστικά πως ο Αλέξης Τσίπρας «προφανώς συνειδητοποίησε ότι αν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ θα πρέπει να καταβάλει αυτές τις προσπάθειες»(υπογραφή και εφαρμογή του 3ου μνημονίου!)». Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη «η κυβέρνηση Τσίπρα είναι η τρίτη κατά σειρά, μετά τις κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά, που καταπίνεται από τα μνημόνια, κάτι που θα αλλάξει ριζικά και βαθιά συντηρητικά τον προσανατολισμό της, ενώ θα οδηγήσει σε ριζική αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με κυβερνητική πρωτοβουλία θα επιχειρηθεί να μετασχηματιστεί σε βάθος, ενάντια στην θέληση των μελών και των στελεχών του, σε μια συστημική πολιτική δύναμη που θα απολέσει τον παλιό ριζοσπαστισμό της και θα αρκείται να στηρίζει «κριτικά» ως απαραίτητο συμπλήρωμα το «αναγκαίο κακό» των μνημονιακών κατεδαφίσεων».
Την ίδια ώρα σε άλλο άρθρο της iskra.gr με τίτλο: «ΑΙΣΧΟΣ! ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗ: ΣΤΑ 392,7 ΑΝΤΙ ΤΩΝ 486 ΕΥΡΩ H ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ» ασκείται σκληρή κριτική, αφού για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση αρνείται να βάλει το δάχτυλο επί τον τύπο των ήλων και προτιμά να αφαιμάξει τα συνήθη φορολογικά υποζύγια από το να τσακίσει τη διαπλοκή και τους φοροφυγάδες. Σύμφωνα με την iskra «...με αυτή την εγκύκλιο, όλοι όσοι συνταξιοδοτούνται από την 1/1/2015 θα λαμβάνουν αναλογία της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ για το χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011 και μετά (για την ασφάλιση έως τις 31/12/2010 θα υπολογίζεται τμήμα σύνταξης με βάση τις καταστατικές διατάξεις και τα ποσοστά αναπλήρωσης που ισχύουν σε κάθε ταμείο). Με βάση τα παραπάνω αυτή η εγκύκλιος φέρνει μειώσεις στις νέες συντάξεις (-93,3 ευρώ ή - 19,20% στις κατώτατες και μικρότερες, ανάλογα βέβαια και με το ύψος των αποδοχών της τελευταίας 5ετίας, στις υπόλοιπες). Η εγκύκλιος ενεργοποιεί τους Νόμους 3863/10 και 3865/2010, σύμφωνα με την οποία από 1-1-2015 η κατώτατη σύνταξη δεν θα υπολείπεται όχι των 486 ευρώ μηνιαία, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά των 15 ημερομισθίων του ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή 26,10 Χ15=293 ευρώ. Αναμένεται άμεσα σε εφαρμογή του νέου μνημονίου και νέα εγκύκλιος του Παύλου Χαϊκάλη για την περαιτέρω μείωση της κατώτερης σύνταξης. Συγκεκριμένα στη νέα αυτή εγκύκλιο θα προβλέπεται η παροχή των κατώτατων ορίων σύνταξης και του Ε.Κ.Α.Σ. μόνο σε όσους νέους συνταξιούχους έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη και περικοπή του μη ανταποδοτικού μέρους σε όλους τους νέους συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 67, δηλαδή μειώσεις από τα 486 ευρώ μηνιαία σε 338 ευρώ, έως και 41%, σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των πρόωρα συνταξιοδοτημένων από το ΙΚΑ και το δημόσιο με τις προϋποθέσεις των ελάχιστων ορίων (4.500 ένσημα), δηλαδή στις κατώτατες συντάξεις και μείωση 66% στις συντάξεις του ΟΓΑ δηλαδή μηνιαία σύνταξη από 360 σε 120 ευρώ για 160.000 παλαιούς συνταξιούχους του. Επίσης η προβλεπόμενη στο νέο μνημόνιο σταδιακή κατάργηση του Ε.Κ.Α.Σ. μέχρι το 2019 και ειδικά η άμεση κατάργηση του Ε.Κ.Α.Σ. για το 20% των δικαιούχων με τα αναλογικά μεγαλύτερα εισοδήματα συνεπάγεται επιπλέον μείωση συντάξεων 193 ευρώ κατά μέσο όρο μηνιαία, θα οδηγήσει στην περεταίρω εξαθλίωση και φτωχοποίηση όλων των δικαιούχων των παραπάνω παροχών κατώτερης σύνταξης, αφού αυτές είναι τα βασικά οικονομικά βοηθήματα για την αντιμετώπιση μεγάλου μέρους της φτώχειας των χαμηλοσυνταξιούχων και των ηλικιωμένων στην Ελλάδα». Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να συντρίψει όχι μόνο το δικό του πολιτικό προφίλ, αλλά και τη φυσιογνωμία της Αριστεράς αφού καλείται να πάρει και να υπηρετήσει μέτρα που δεν τόλμησε να εφαρμόσει ούτε η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση, αυτή του Αντώνη Σαμαρά.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φορολογικός μαραθώνιος από τέλη Αυγούστου
17 Αυγούστου 2015 07:55
Αυτή είναι η φοροκαταιγίδα που έρχεται - Τι περιμένει εκατομμύρια φορολογούμενους
Έτοιμο να στείλει «ραβασάκια» σε εκατομμύρια φορολογουμένους για να πληρώσουν τους φόρους τους έως το τέλος του έτους, είναι το υπουργείο Οικονομικών, μετά και τη σύναψη της συμφωνίας αλλά και το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών. Εκατομμύρια φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη νέα φοροκαταιγίδα που έρχεται μέχρι το τέλος του έτους, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να συγκεντρώσει μέχρι το τέλος του 2015 ποσό που υπερβαίνει τα 13 δισ. ευρώ. Ξεκινώντας από τα τέλη του μήνα, με τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων του φόρου εισοδήματος, περίπου 3 εκ. φορολογούμενοι, που υπέβαλαν μετά τον Ιούλιο φορολογική δήλωση, θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, ο οποίος φθάνει στο σύνολό του τα 4 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους. Την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος καλούνται να πληρώσουν και οι επιχειρήσεις, με το συνολικό λογαριασμό για φέτος να φθάνει τα 2,7 δισ. ευρώ, ενώ μέσα στον Αύγουστο, οι επιχειρήσεις καλούνται να αποδώσουν και την πρώτη δόση του αυξημένου ΦΠΑ, από τον οποίο το δημόσιο αναμένει πρόσθετα έσοδα 700 εκατ. ευρώ. Μέσα στον Αύγουστο έρχονται και τα εκκαθαριστικά για τον αυξημένο φόρο πολυτελείας για σκάφη, πισίνες και ΙΧ άνω των 2500cc, με επιπλέον έσοδα 47 εκ. ευρώ, ενώ ήδη παρακρατείται από τους μισθούς η αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης, με έσοδα άλλα 220 εκ. ευρώ.
Οι φόροι που έρχονται από Σεπτέμβρη Η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων έρχεται μέσα στο Σεπτέμβριο, μαζί με την έκτακτη εισφορά για τις επιχειρήσεις, η οποία ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από ένα δισ. ευρώ. Τον ίδιο μήνα αποδίδουν ΦΠΑ και οι μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ καταβάλλονται και οι αυξημένες κατά 665 εκ. ευρώ ασφαλιστικές εισφορές καθώς και το τέλος επιτηδεύματος των νομικών προσώπων για το 2013. Τον Οκτώβριο, κάνει πρεμιέρα ο ΕΝΦΙΑ, με την πληρωμή της 1ης από τις συνολικά 5 δόσεις, ύψους 3,2 δισ. ευρώ, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να καταβάλουν τον ΦΠΑ του 3ου τριμήνου. Η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος θα πληρωθεί το Νοέμβριο, μαζί με τη 2η δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ 1 εκ. επιτηδευματίες καλούνται να καταβάλουν τη 2η δόση του αυξημένου ΦΠΑ. To... κερασάκι στην «τούρτα» των φόρων έρχεται το Δεκέμβριο, όπως αναφέρει το Έθνος, όταν οι φορολογούμενοι μαζί με την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, θα καταβάλουν και 1,1 δισ. ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016. Φυσικά η φοροκαταιγίδα θα πλήξει ειδικότερα και συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματικών, όπως οι αγρότες αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, λόγω των αλλαγών στον τρόπο υπολογισμού της φορολόγησής τους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιχείρηση της αστυνομίας κατά ελεύθερου κάμπινγκ στη Χαλκιδική
17 Αυγούστου 2015 04:08
Γέμισαν με σκηνές δεκάδες παραλίες της Χαλκιδικής, οι οποίες προτιμούνται κάθε χρόνο από τους ελεύθερους κατασκηνωτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πριν από δύο ημέρες πραγματοποιήθηκε μία από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που έγιναν φέτος κατά του ελεύθερου κάμπινγκ. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται συνήθως σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως οι παραλίες της Σιθωνίας. Την Τετάρτη λοιπόν, γύρω στις 8:30 το πρωί, ομάδα αστυνομικών, αιφνιδίασε τους εκατοντάδες κατασκηνωτές που έστησαν τις σκηνές τους στην περιοχή Τριστινίκα, στη Χαλκιδική. Ελέγχθηκαν όσοι βρίσκονταν μέσα στις σκηνές τους και βεβαιώθηκαν αρκετές παραβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές προχώρησαν στον έλεγχο μετά από καταγγελία. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τραβήχτηκαν την ώρα που οι άντρες της αστυνομίας διενεργούσαν τον έλεγχο. Στις σκηνές, όπου δόθηκαν πρόστιμα, συγκεντρώθηκαν αμέσως οι κατασκηνωτές της περιοχής για να διαμαρτυρηθούν. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο ανέρχεται στα 300 ευρώ ανά άτομο. Πρέπει να σημειωθεί ότι το σημείο όπου έχουν στηθεί αυτές οι σκηνές, βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από ένα οργανωμένο κάμπινγκ, με το οποιο συνεργαζεται η αστυνομια! Ενώ η καταδιωξη των ελευθερων κατασκηνωτων είναι στις επιδιωξης της κατοχικης κυβερνησης του ασημαντου Βοναπαρτισκου τσιπρα, που περνει διαταγες από τις Βρυξελλες και τη Γερμανια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απεβίωσε ο καταδικασμένος από τους δυτικους αποικιοκρατες Σερβος με την πλαστη κατηγορια «για εγκλήματα πολέμου» Μίλε Μρκσιτς
17 Αυγούστου 2015 11:57
Ο 68χρονος Μίλε Μρκσιτς, πρώην διοικητής του Γιουγκοσλαβικού Λαϊκού Στρατού (JNA), πέθανε χθες σε φυλακή της Πορτογαλίας, όπου εξέτιε την ποινή των αποικιοκρατων «για εγκλήματα πολέμου» στην υπόθεση της εκτελεσης Κροατών σε αγρόκτημα της Όβτσαρα, έξω από την πόλη Βούκοβαρ της ανατολικής Κροατίας, τον Νοέμβριο του 1991. Σύμφωνα με τη σερβική ραδιοτηλεόραση RTS, ο Μρκσιτς βρισκόταν στις πορτογαλικές φυλακές από το 2012, μετά την καταδίκη του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο των δυτικων αποικιοκρατων για την πρώην Γιουγκσλαβία (ICTY) σε 20ετή κάθειρξη, με τις κατηγορίες του βασανισμού, απάνθρωπης συμπεριφοράς και δολοφονίας κρατουμένων στο αγρόκτημα Όβτσαρα. Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Ρασίμ Λιάγιτς, ο οποίος προεδρεύει του Εθνικού Συμβουλίου Συνεργασίας με το ΔΠΔ είχε δηλώσει μία ημέρα πριν από τον θάνατο του Μρκσιτς ότι επρόκειτο να ζητήσει την άμεση, προσωρινή αποφυλάκιση του πρώην διοικητή του JNA προκειμένου να τού παρασχεθεί ιατρική φροντίδα στη Σερβία, γιατι ειχε καρκινο. Σε επιστολή της προς τα ΜΜΕ, η κόρη του Μρκσιτς, Μαρίγια, σημείωνε ότι ο πατέρας της είχε προσβληθεί από καρκίνο του πνεύμονα και η κατάστασή του ήταν κρίσιμη. Επικαλούμενος πηγές από τη σερβική κυβέρνηση, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου μετέδωσε ότι το σερβικό κράτος θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς της σορού του Μρκσιτς από την Πορτογαλία καθώς και τις δαπάνες της ταφής του. Ο Μρκσιτς είχε παραδοθεί οικειοθελώς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, τον Μάιο του 2002. Εκτός του Μρκσιτς, για τα εγκλήματα πολέμου στο αγρόκτημα Όβτσαρα είχαν καταδικαστεί άλλοι δύο διοικητές του JNA, οι Βέσελιν Σλιβάντσανιν και Μίροσλαβ Ράντιτς. Η εναντίον τους δίκη ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2005 και στις 27 Σεπτεμβρίου 2007, το Αποικιοκρατικο «δικαστήριο» καταδίκασε τον Μρκσιτς σε 20ετή κάθειρξη. Ο Σλιβάντσανιν καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών, ενώ ο Ράντιτς αθωώθηκε. Ο Μρκσιτς γεννήθηκε το 1947, στο Βργκίνμοστ της Κροατίας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πώς κατασκευάζονται "ειδήσεις"!- Λόγω Τσίπρα, ο Πολάκης έγινε... "εφοπλιστής" και το φουσκωτό του... "θαλαμηγός"!
Θα διαβάσατε, βέβαια, ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε με... "θαλαμηγό εφοπλιστή" στη Μήλο της Παναγίας! Η "είδηση" κυκλοφόρησε ευρύτατα χθες, για να διαψευστεί σήμερα. Ο πρωθυπουργός πήγε μεν στη Μήλο, αλλά η "θαλαμηγός του εφοπλιστή" δεν ήταν παρά το φουσκωτό σκάφος του Σφακιανού γιατρού και υφυπουργού, Παύλου Πολάκη! Για χάριν των λογής λογής "μουρούτηδων" (δεν κυριολεκτώ γιατί δεν ξέρω ποιος ήταν ο... "εφευρέτης") αλλά και του Α. Τσίπρα, ο Πολάκης απέκτησε... "θαλαμηγό" ενώ έγινε και... "εφοπλιστής"! Καλά πάμε... από πλευράς κατασκευής "ειδήσεων"!
Σχολιο.- το μονο που μπορω να προσθεσω ειναι οτι η παραπληροφορηση κανει κακο. Η μονταζιερα και η παραπληροφορηση ελεγε ότι ο Τσιπρας πηγε στη Μηλο με το κοτερο ενός εφοπλιστη! Εγω την πατησα απο την παραπληροφορηση καποιας μονταζιερας και ο Ελληνικος λαος απο την παραπληροφορηση του Αλεξη οτι θα εσκιζε τα μνημονια. Δεν ξερεις ποιον να πιστεψεις τελικα σε αυτην τη χωρα Τις μονταζιερες ή τους πρωθυπουργους;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σ. Παππάς: «Το γελαστό παιδί δε θα επιτρέψω να το σκοτώσουν οι δικοί μας» Με στίχους από το «Γελαστό Παιδί», που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Παππάς, μιλώντας στο Mega. Ο κ. Παππάς παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τον ιστορικό ηγέτη του IRA Μάικλ Κόλινς, για τον οποίο έχει γραφτεί το αρχικό τραγούδι, εστιάζοντας στον στίχο «σκοτώσαν οι δικοί μας το γελαστό παιδί». Ερωτηθείς αν θέλει να πει ότι κάποιοι επιχειρούν να «σκοτώσουν» πολιτικά τον πρωθυπουργό, απάντησε: «Ο Αλέξης Τσίπρας αντέχει, όμως». «Εγώ λοιπόν λέω ότι το γελαστό παιδί δε θα επιτρέψω να το σκοτώσουν οι δικοί μας», σημείωσε με νόημα. Όσο για το ενδεχόμενο εκλογών, ο Στέλιος Παππάς υπογράμμισε πως στην ψηφοφορία της Παρασκευής ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη δεδηλωμένη του κόμματός του και επεσήμανε πως δεν μπορούμε να παίζουμε με τη δημοκρατία. «Το Σύνταγμα είναι σαφές, μέχρι 120 μπορείς. Ε, δεν έχεις 120, έχεις 118. Ο πρωθυπουργός τι πρέπει να κάνει, να σφυρίζει αδιάφορα;», διερωτήθηκε.
Σχολιο.- Γελάνε και οι νερατζιές...Δεν υπάρχει πάτος στον χυδαίο λαϊκισμό ....Ο νέος Πέτρουλας...Χοχοχοχοχοχοχο.. Καλά δεν ντρέπεστε....Τσακίζετε τον κόσμο με μνημονια και μιλάτε και για γελαστά παιδια.... Σχολιο.- είναι και τραμπούκος παίδες...μλάμε για πολύ πασόκος το άτομο Σχολιο.- Θα έγινε πασοκος,μιας και προέρχεται απο το ΚΚΕ ες Σχολιο.- ααα είναι βγαλμένο από τότε που διεκδικούσε το Δήμο από τον Παν.Μακρή Σχολιο.- κακό ψόφο στο κυνικό τσογλάνι Σχολιο.- Παππά-ριές. . Σχολιο.- σα δε ντρέπεται Σχολιο.- Παραλληλισμοι με Μάϊκ Κολλινς..Εχουν ξεπεράσει κάθε όριο γελοιότητας Σχολιο.- Ο τύπος είναι άθλιος Σχολιο.- Ο Γελαστός ψευταράκος κι ο σχιζοφρενής αντιμνημονιακός με το πριόνι (νέο φιλμ γκραν γκινιόλ) Σχολιο.- Πως ακριβώς ο Παππάς δεν θα επιτρέψει..Θα κάνει πραξικόπημα? Θα αναλάβει η Αυριανή ??Ως τι ακριβώς μιλάει ο Παππάς Σχολιο.- στο Αγρίνιο που μίλησε μόνον η Μιμή έλειπε..όλα τα Αντρεικά κλισέ...μας έχουν για μπαμπουίνους Σχολιο.- Ο πρωτεργάτης για να διαλυθούν οι συνιστώσες....τον θυμάστε από το συνέδριο; Σχολιο.- Aυτός είναι ο πατέρας του Παππά,που με επιχειρήματα Αδωνη τα'βαλε με την Ζωή.Τι λένε όλοι οι φασίστες ?Για την μάνα της Ζωής που είναι στο ΕΣΡ απο την εποχή που η Ζωή δεν ήταν καν βουλευτής.Να απο που πήρε ο γιός.Το γελαστό παιδί,τύποι σαν και αυτούς θα το φάνε...........
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολιτικό σκάνδαλο: Ο Τσίπρας κουκουλώνει τα 2.000.000 ευρώ που χρωστάει ο φοροκλέφτης Μητρόπουλος-Τι λέει το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Βγάζουν τα σπίτια του κόσμου στον πλειστηριασμό και ο κ. αντιπρόεδρος εδώ και 16 χρόνια πουλάει τζάμπα τρέλα
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα, το 1936, βιβλία με... «ανθελληνικό» περιεχόμενο καίγονται μπροστά στους στύλους του Ολυμπίου Διός, στα Προπύλαια και σε κεντρικές πλατείες ελληνικών πόλεων από το καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Ι. Μεταξά, κατά το παράδειγμα των ναζί. Ανάμεσά τους, βιβλία των Γκαίτε, Σω, Φρόιντ, Τολστόι, Καρκαβίτσα, Παπαδιαμάντη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετά το "Μνημόνιο Τσίπρα"... κόμματα και ηγέτες που είχαν συμπάθειες στον ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζουν αδιάφορα! Ο Iglesias των Podemos κατέβασε την φωτογραφία του με τον Τσίπρα... Το "Μνημόνιο Τσίπρα" οι δημοσκοπίσεις εξαφανίζουν τους Podemos...
Ο Pablo Iglesias κατέβασε τα,ην φωτογραφία στο profile του στο twitter που είχε αγκαλιασμένοι με τον Τσίπρα. Άραγε ποιος αριστερός έχει μείνει να τον υποστηρίζει ακόμη;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Pωσία παρέδωσε έξι (6) μαχητικά αεροσκάφη Mikoyan MiG-31... στη Συρία!
Δεν πέρασαν λίγες ημέρες από την μέρα που οι ΗΠΑ έστειλαν στην Τουρκία 6 F16, την πύλη εισόδου στη Συρία των φονιάδων τζιχαντιστών, (Έφθασαν στην Τουρκία έξι αμερικανικά F16, μαζί με 300 αμερικανούς πεζοναύτες, με δικαιολογία ότι θα πολεμήσουνστην Συρία το "ισλαμικό κράτος"...) και η ρώσικη αρκούδα έδειξε τα δόντια της! Έξι μαχητικά αεροσκάφη Mikoyan MiG-31, (από τα 9 που τους εχει υποσχεθει), φόβος και τρόμος για τα F16, πετούν τώρα στους αδούλωτους ουρανούς της Συρίας!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χορήγηση νέου δανείου που φέρνει πλέον το χρέος στο 200% του ΑΕΠ, με επιβολή εγκληματικού βαθμού λιτότητας και εκποίηση ολόκληρου του δημοσίου...
Η πρωτη δοση των 26 δισεκατομμυριων θα παει ολη στους δανειστες και στις τραπεζες!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε 40 χρόνια η Ευρώπη με απλά μαθηματικά θα είναι μια Ισλαμική ήπειρος
Ένα βίντεο που πρέπει να δει ο κάθε Έλληνας και ο κάθε Ευρωπαίος.
Η δημογραφική αλλαγή της Ευρώπης εξ’αιτίας της παράνομης μετανάστευσης και μάλιστα κυρίως ισλαμιστών. Κάτι πρέπει να αλλάξει άμεσα πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο… γιατί οι αριθμοί…είναι αμείλικτοι…
Δείτε το βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=R9Y_p9UnJs4
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα: Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 50 τόνοι θαμμένα τρόφιμα
Η Μπολιβαριανή Εθνοφυλακή (GNB) εντόπισε και κατάσχεσε 50 τόνους τροφίμων στην περιοχή Σαν Χουάν δυτικά του Μαρακαΐμπο ( περιφέρεια Zούλια). Οι μαυραγορίτες είχαν θάψει δεκάδες τσουβάλια ζάχαρη στην αυλή ενός σπιτιού της περιοχής. Σε άλλα σπίτια της περιοχής εντοπίστηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, σακιά ρύζι, καφέ και ζυμαρικά καθώς και μπύρα, αναψυκτικά, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες και χλωρίνη, μεταξύ άλλων. ‘Όπως δήλωσε ο υποστράτηγος Φράνκλιν Γκαρσία Ντούκε, που ηγήθηκε της επιχείρησης, η ανεύρεση των κρυμμένων προϊόντων επιτεύχθηκε χάρη στην δουλειά των μυστικών υπηρεσιών στα πλαίσια της ”Αποστολή Απελευθέρωση του Λαού”. Οι λαθρέμποροι επιτέθηκαν στις δυνάμεις της Εθνοφρουράς για αποτρέψουν τον εντοπισμό των θαμμένων τροφίμων, που αποτελεί συνηθισμένο τρόπο απόκρυψης των τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αρχές κατάσχεσαν 300 παραστατικά που χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγωγή των τροφίμων από τα Σούπερ Μάρκετ, δύο πυροβόλα όπλα και συνέλαβαν συνολικά πέντε άτομα.
Τωρα, γιατι αγοραζουν τροφιμα και τα κρυβουν, μονο με τη λογικη του σαμποταζ εξηγηται, σαμποταζ πληρωμενο από τους γιανκιδες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών- ακολουθώντας την πρακτική της Αυστραλίας- το Βερολίνο ενημερώνει τους οικονομικούς πρόσφυγες από τα Βαλκάνια ότι όχι μόνο δεν είναι καλοδεχούμενοι στην χώρα, αλλά και ότι θα τους κοστίσει πολύ ακριβά εάν επιχειρήσουν να κάνουν το ταξίδι. ΥΓ... αυτη ειναι η Ε.Ε των λαων και τις αλληλεγγυης αγαπητοι μου φιλοι... τα συμπερασματα δικα σας λοιπον
Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή και θα προβάλλεται στις τηλεοράσεις χωρών όπως η Αλβανία, το Κόσοβο, η Σερβία, η Βοσνία και το Μαυροβούνιο, δείχνει την απέλαση οικογενειών που μετά την καταγραφή των στοιχείων τους στην αστυνομία, οδηγούνται με λεωφορείο στο αεροδρόμιο, συνοδεία αστυνομικών. «Αρκετοί πιστεύουν τις ψεύτικες υποσχέσεις απατεώνων ότι είναι εύκολο να μείνει κανείς στην Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. καταθέτοντας αίτηση για άσυλο και κερδίζοντας αρκετά χρήματα» αναφέρεται στο βίντεο, που στη συνέχεια νουθετεί και εξηγεί: «Μην καταστρέψετε τη ζωή τη δική σας και της οικογένειας σας οικονομικά μέσω traficking στη Γερμανία. Βοηθείστε να αναπτύξετε οικονομικά την πατρίδα σας. Χρησιμοποιείστε εκεί τις γνώσεις και τις δεξιότητες σας». Και εφόσον παρόλα αυτά οι μετανάστες επιμείνουν, οι Γερμανοί τους προειδοποιούν ότι με τον επαναπατρισμό τους θα φθάσει και ο λογαριασμός για τα έξοδα που έκανε το Γερμανικό κράτος για να τους στείλει πίσω και θα απαγορευτεί η είσοδος τους ξανά στη χώρα μέχρι να ξεπληρωθεί η οφειλή. Η προβολή του βίντεο θα συνοδευτεί από σχετικές διαφημίσεις στις τοπικές εφημερίδες, που θα έχουν κεντρικό σλόγκαν: «Οχι οικονομικό άσυλο στη Γερμανία». Η Γερμανία έχει δεχθεί τους περισσότερους αιτούντες ασύλου από τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., αλλά οι αρχές υποστηρίζουν ότι είναι μεγάλο το πρόσθετο βάρος από «ψεύτικους» πρόσφυγες από τα Βαλκάνια, που έχουν ελάχιστες ή καθόλου πιθανότητες να πάρουν άσυλο. Το πρώτο πεντάμηνο του 2015, αίτηση ασύλου κατέθεσαν 26.250 πρόσφυγες από τη Συρία, περίπου 29.747 μετανάστες από το Κόσοβο, μαζί με 16.250 από την Αλβανία και άλλους 13.502 από τη Σερβία. Παρότι η μεγάλη πλειοψηφία εξ αυτών θα απελαθεί, οι αρχές λένε ότι πρέπει να τους παράσχουν στέγη και τροφή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραιτηθηκε απο μελος του ΣΥΡΙΖΑ και η προεδρος των καθηγητων της Ευβοιας Νίκα Χαρά.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Εδώ και περισσότερο από ένα μήνα ο ελληνικός λαός παρακολουθεί εμβρόντητος την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μεταλλάσσεται ταχύτατα σε ένα αντιλαϊκό μόρφωμα, που θα ψηφίσει τα πιο σκληρά μέτρα από καταβολής μνημονίων. Μετά από «ατελέσφορες» διαπραγματεύσεις, «ατυχείς» χειρισμούς 6 μηνών και έλλειψη προετοιμασίας που υποψιάζει με την πολιτική της αφέλεια και τον κάθε ανυποψίαστο κι αφού η κατάσταση έφτασε πια εσκεμμένα ή απερίσκεπτα στο απροχώρητο, η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στον ελληνικό λαό με την εξαγγελία δημοψηφίσματος, ο οποίος με ένα μεγαλειώδες ΟΧΙ, της τάξης του 62%, διατρανώνει την απόφασή του ότι δεν δέχεται να εκβιαστεί και να σηκώσει άλλο τα βάρη μιας άδικης λιτότητας. Την επόμενη μέρα με μια κίνηση πρωτοφανούς πολιτικού αμοραλισμού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετατρέπει το ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ένα ντροπιαστικό ΝΑΙ, με το οποίο μεταβαίνει, όλου του αστικού μπλοκ, που μέχρι χτες τον πολεμούσε λυσσαλέα, συνεπικουρούντος, στο Eurogroup, έτοιμος για ολική παράδοση. Έκτοτε παρακολουθούμε όλο το θέατρο παραλόγου να εκτυλίσσεται μπρος στα μάτια μας: αριστερούς βουλευτές να ψηφίζουν αυτά που μέχρι χτες κατήγγειλαν, την κυβέρνηση να υιοθετεί όλη τη μνημονιακή ρητορική για αναπόφευκτα σκληρή λιτότητα, αντιλαϊκά και πλήρως υφεσιακά μέτρα να βαπτίζονται ως η μόνη σωτηρία, κι όλα αυτά να οδηγούν σε ένα ντετερμινιστικό, αδιέξοδο μονόδρομο που πρέπει όλοι να βαδίσουμε με σκυμμένο το κεφάλι. Το σκληρότερο και πιο αντιλαϊκό μνημόνιο είναι εδώ με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται να βάζει τη χώρα στο γύψο για πολλά ακόμη χρόνια!
Ε! Λοιπόν, ΟΧΙ! Οι λαϊκοί, εργασιακοί, ταξικοί αγώνες τόσων χρόνων δε θα θυσιαστούν στο βωμό της επιβεβλημένης, από τα ξένα κέντρα και τους ντόπιους συνεργάτες τους, λιτότητας, με τις ευλογίες μιας κατ’ επίφαση αριστερής κυβέρνησης. Όσοι βαυκαλίζονται στην ιδέα ότι μια «αριστερή» κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα ένα μνημόνιο και μάλιστα χειρότερο και επαχθέστερο από κάθε άλλη φορά, πλανώνται πλάνην οικτρά και θα πρέπει να αναλογιστούν ποια τύχη είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τα αριστερά κόμματα «της ευθύνης» που ψήφισαν μνημονιακά μέτρα. Προσωπικά δεν θα συνηγορήσω σ’ αυτό το έγκλημα που πάει να συντελεστεί εις βάρος του ελληνικού λαού, του κόσμου της εργασίας, της νέας γενιάς, των ηλικιωμένων, των άνεργων και των κατατρεγμένων. Παραιτούμαι από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν αποδέχομαι να συνεχίσω να λειτουργώ σε ένα κόμμα, που ενώ ξεκίνησε ως κόμμα των μελών του έχει μετατραπεί σε ένα αρχηγικό συνονθύλευμα, που περιμένει άνωθεν εντολές και που η πίστη στον αρχηγό και η εμμονική προσήλωση στο ευρώ έχουν υποκαταστήσει την όποια ιδεολογία του. Παραιτούμαι γιατί δεν μπορώ να στηρίζω άλλο με την παρουσία μου την εξαπάτηση που υπέστη ο λαός μας με τη φαλκίδευση του υπερήφανου ταξικού του ΟΧΙ. Παραιτούμαι γιατί δεν μπορώ να δικαιολογήσω πώς οι «αριστεροί» βουλευτές μας μέσα στη βουλή θα ψηφίζουν μνημόνια ενώ απ’ έξω θα στήνεται ένα σκηνικό άγριας καταστολής. Παραιτούμαι γιατί αυτά τα οποία ονειρευτήκαμε και για τα οποία παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορεί να βαπτίζονται από τον αρχηγό και την ηγετική ομάδα ως ιδεοληψίες, με σκοπό να καλύψουν την δική τους τεράστια οπισθοχώρηση από θέσεις και αξίες για τις οποίες η Αριστερά έχει ματώσει. Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο της εργασίας, τους συναδέλφους μου, τους φίλους μου, που λόγω της στάσης μου και της ένταξής μου σ’ αυτό το χώρο εξαπατήθηκαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες. Ζητώ συγνώμη από τα παιδιά μου, τους μαθητές και τις μαθήτριές μου που εξαιτίας μου ταύτισαν την Αριστερά με αυτό το θλιβερό κακέκτυπο.
Η ζώσα Αριστερά πάλλεται ευτυχώς ακόμη στους δρόμους του αγώνα και των διεκδικήσεων και δεν χωρά σε αδιέξοδους κυβερνητισμούς. Σ’ αυτούς τους αγώνες θα βρεθούμε πάλι όλοι μαζί κόντρα σε αυτούς που καπηλεύτηκαν τα όνειρά μας για να τα στριμώξουν μέσα σε κυβερνητικούς θώκους. Δυστυχώς για αυτούς οι καρδιές μας ακόμη φλέγονται από τη φλόγα της αλληλεγγύης, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σοσιαλισμού. Δυστυχώς για αυτούς τα όνειρα μας παραμένουν ζωντανά, έρχονται από μακριά και φτάνουν ως πολύ μακριά. Δυστυχώς για αυτούς τα όνειρα παίρνουν κάποια στιγμή εκδίκηση!
Χαρά Νίκα. Πρόεδρος ΕΛΜΕ Εύβοιας. Γραμματέας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Ευβοίας. Αναπληρωματικό αιρετό μέλος ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΑΝΤΑΡΤΙΣΣΑ
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Κοτζίας καλύπτει αντί να καταδικάζει με επίσημη ανακοίνωση την αποτρόπαιη δολοφονία! Breaking: Τώρα έχει επιβεβαιωθεί. Η Φωτογραφία της βασανισμένης και χωρίς ρούχα νεκρής γυναίνας αφορά την Εκίν Γουάν, μια μαχητή του ρκκ που έπεσε με πλήρη στολή ανταρτών. Η Εκίν Γουάν έγινε μάρτυρας την 10η Αυγούστου στην gimgim (varto) ως αποτέλεσμα μάχης με τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής.
Ο Τουρκικός στρατός, ένα μέλος του ΝΑΤΟ, έχει αυτήν τη βάρβαρη πρακτική των βασανιστηρίων και της ταπείνωσης, παραβίασε τη σύμβαση της Γενεύης ενάντια σε εγκλήματα πολέμου. Ο κουρδικός λαός δεν θα παραμείνει σιωπηλός ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη πράξη. Αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε αυτή την φωτογραφία, γιατί ο κόσμος θέλει να μάθει. Αναπαύσου εν ειρήνη όμορφή μας ήρωα. ‪#‎ekinvan‬ ‪#‎ekinvanisourhonor‬ ‪#‎womansolidarity‬
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13 χρόνια φυλακή στην 28χρονη Ιρανή ζωγράφο που απεικόνισε τους βουλευτές με τη μορφή αγελάδων και μαϊμούδων
3/6/2015
Σε 13 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε η 28χρονη Ιρανή ζωγράφος η οποία απεικόνισε σε ένα πίνακά της βουλευτές με τη μορφή αγελάδων και μαϊμούδων!.. Η 28χρονη Ιρανή Ατένα Φαρχαντάνι απεικόνισε τους βουλευτές με τη μορφή αγελάδων και μαϊμούδων για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της απόφασης του κοινοβουλίου να περιορίσει την αντισύλληψη και να απαγορεύσει συγκεκριμένες μεθόδους ελέγχου της εγκυμοσύνης. Η 28χρονη ζωγράφος καταδικάστηκε για "προσβολή μελών του Κοινοβουλίου" και για "εξάπλωση προπαγάνδας κατά του συστήματος"...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιτέλους μια παρέμβαση της Λούκας Κατσέλη για τη σωτηρία της πατρίδας: Ώρα των πολιτών να στηρίξουν τις ελληνικές τράπεζες!
Δώστε ρε παιδιά απο αυτά που έχετε στην Ελβετία, στη Βουλγαρία και στο Ντουμπάι. Που το eurovgoup να σας κόβει συντάξεις και ημερομίσθια και εργατικά δικαιώματα και ασφάλεια και περίθαλψη και να τα δίνει στους γερμανούς τραπεζίτες να σωθεί ο Σαλλας, ο Κωστόπουλος, ο Λατσης, ο Μελισσανίδης, ο Κοκκαλης, ο Βαρδινογιαννης και ο Αλαφούζος. Αμην Λούκα μου. Από τα χείλη σου, στο αυτί του Γερούν
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη χριστιανική πόλη της Συρίας Μααλούλα, η μουσουλμανική Χεζμπολάχ, μαζί με τον "δικτάτορα" Άσαντ, είναι προστάτης της γιορτής της Παναγιάς, από τις επιθέσεις των μισθοφόρων-φονιάδων της "πολιτισμένης" δύσης!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απεργία πείνας για το ¨Μνημόνιο Τσίπρα"-μνημόνιο 3 ξεκινά ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης!
Δεν έχουν περάσει παρά μόλις μερικά λεπτά μετά τις 10.30 της Παρασκευής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γέννημα-θρέμμα από το Ηράκλειο της Κρήτης βγαίνει σκεφτικός έξω από την αίθουσα της ολομέλειας. Ψάχνει αγωνιωδώς κάτι στις τσέπες του. -Που είναι τα τσιγάρα μου; Ο καπνός ρε γαμώτο! Μονολογεί ο κ. Μιχελογιαννάκης. -Το έχεις κόψει Γιάννη εδώ και 11 μήνες!, του αποκρίνεται ο γελώντας πονηρά ο συνάδελφός του, επίσης βουλευτής Ηρακλείου αλλά με το ΠΑΣΟΚ, κ. Γκεγκέρογλου. -Εσύ να μην μιλάς! Καταστρέψατε τη χώρα με αυτά που ψηφίσατε. Νέο μνημόνιο; Μα είναι δυνατόν; Υποταγή; Γερμανοτσολιάδες; Μερκελιστές; Ως πότε ρε Βασίλη! Δεν ντρέπεστε; Να δω πως θα...κυκλοφορείς στο Ηράκλειο ρε! Ξεφτιλισμένοι!, ήταν τα λόγια του κ. Μιχελογιαννάκη με τον κ. Γκεγκέρολγου και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον κοιτούν αποσβολωμένοι: “Μα και εσύ “Ναι” ψήφισες στο 3ο μνημόνιο” του απαντούν. -Εγώ; Πότε; Ο Γιάννης ο Μιχελογιαννάκης είναι αντιμνημονιακός από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Μην τολμήσετε να ξαναπείτε κάτι τέτοιο γιατί θα φουντάρω στο λιμάνι του Ηρακλείου, ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ δύο κάμερες έφθαναν προς το μέρος του για μια δήλωση: “κ. Μιχελογιαννάκη, πρώτη φορά αριστερά, 3η φορά μνημόνιο...” του λέει με σκωπτικό ύφος ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους... “Δεν μπορούσα να ρίξω την κυβέρνηση της Αριστεράς. Δεν κατάλαβα όμως ότι ψήφιζα υπέρ ενός νέου επαχθέστατου, κοινωνιοκτόνου νέου μνημονίου. Και με την ευκαιρία που μου δίνετε να σας πω ότι ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης είναι δίπλα στον πολίτη και ξεκινάω από την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 το πρωί απεργία πείνας κατά του μνημονίου. Να πέσει η κυβέρνηση που διαλύει τη κοινωνία!” ήταν η δήλωση του βουλευτή καθώς συνέχισε να ψάχνει τα τσιγάρα του στις τσέπες του. Επικοινωνησαμε με τον κ. Γιάννη Μιχελογιάννακη. Ο ίδιος έπρεπε να προλάβει το αεροπλάνο για το Ηράκλειο. Ο αέρας από το ανοιχτό παράθυρο του ταξί δεν βοήθησε στην επικοινωνία μας. Αυτό που πρέπει ωστόσο να κρατήσουμε είναι πως η απόφασή του για νέα απεργία πείνας είναι ειλημμένη. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ “θα περιμένω να περάσει ο 15 Αύγουστος, η μεγάλη αυτή γιορτή και από Δευτέρα βουρ για απεργία. Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης θα αντισταθεί στο νέο μνημόνιο με κάθε τρόπο. Κι ας το ψήφισε” κατέληξε ο ίδιος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βροντερό «όχι» της Die Linke στο τρίτο πακέτο
17 Αυγούστου 2015 20:46
Σε δίλημμα βρίσκεται η Αριστερά, το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία, ενόψει της επικείμενης ψηφοφορίας στη γερμανική Βουλή για το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Αφενός, ως αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το Die Linke είναι ο βασικός σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία ο οποίος όμως, πέρασε εντέλει από την ελληνική Βουλή το διαφιλονικούμενο τρίτο πακέτο βοήθειας. Αφετέρου η γερμανική Αριστερά διαφωνεί επί της αρχής με τους όρους των δανειστών και τους απορρίπτει. Σε συνέντευξή του προς το πρώτο πρόγραμμα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Die Linke προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τη νέα συμφωνία με την Ελλάδα: «Ψηφίζοντας ‘όχι' ασκούμε κριτική στη δική μας κυβέρνηση. Εάν επρόκειτο να εξαρτηθεί η έγκριση από τις ψήφους μας, θα έπρεπε να είχαν διαπραγματευτεί με εμάς και τότε το πακέτο θα είχε διαφορετική μορφή. Δυστυχώς όμως δεν εξαρτώνται από εμάς. Στην Ελλάδα θα ψήφιζα πάντα με ‘ναι' γιατί οτιδήποτε άλλο θα σήμαινε την εξαθλίωση των Ελλήνων. Άλλωστε εκβιάστηκαν, θα πρέπει να το πούμε και αυτό». Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς στην Τρόικα: «Με ενοχλεί το ότι κάθε προσχέδιο νόμου πρέπει να περνά από κάθε θεσμό ξεχωριστά πριν καν συζητηθεί. Σας παρακαλώ! Πρόκειται για κατάργηση της δημοκρατίας! Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί καν να ανακοινώσει ένα σχέδιο νόμου χωρίς την έγκριση της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Υπάρχουν όρια...» Ο Γκρέγκορ Γκίζι πάντως εκφράζει την ικανοποίησή του που τα σενάρια Grexit δεν υπάρχουν πλέον στο τραπέζι. «Είμαι ευτυχής που απετράπη το Grexit το οποίο θα ισοδυναμούσε με εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Επιπλέον θα κινδύνευε η ευρωζώνη στο σύνολό της καθώς ενδέχεται να υπήρχαν αλυσιδωτές αντιδράσεις και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το ευρώ ωφελεί πρωτίστως τη Γερμανία. Αυτό που βρίσκω τραγικό σε αυτό το πακέτο είναι ότι δεν είναι ένα πακέτο ανοικοδόμησης. Επιτρέψτε μου την εξής επισήμανση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δώσει ούτε σεντ στην Ελλάδα. Οι αναγνώστες μιας συγκεκριμένης εφημερίδας νομίζουν ότι δώσαμε ήδη δις στην Ελλάδα. Αυτό δεν ισχύει, δεν δώσαμε τίποτα. Αυτά προέρχονται από αλλού. Η κυβέρνησή μας όμως υπέγραψε ότι εγγυόμαστε για το 27 % των δανείων. Είναι αρκετά στην περίπτωση της Ελλάδας. Μόνον όμως για την περίπτωση που χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αν δεν μπορεί να πληρώσει». Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει λοιπόν μόνο ένας δρόμος:«Η ανοικοδόμηση της Ελλάδας. Και πάλι όμως μειώνονται οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές και άλλα, με αποτέλεσμα να υποχωρούν τα φορολογικά έσοδα διότι η Ελλάδα και λόγω του μικρού όγκου εξαγωγών εξαρτάται από την εσωτερική ζήτηση. Αυξάνουμε τον ΦΠΑ στα νησιά, το οποίο θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των τουριστών. Ο τουρισμός όμως φέρνει φορολογικά έσοδα. Δεν καταλαβαίνω τη λογική σε όλα αυτά». Υπάρχουν όμως και ορισμένα θετικά σημεία στη συμφωνία, σύμφωνα με τον ίδιο, όπως τα μέτρα πάταξης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. «Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εμπλέκονταν σε υποθέσεις διαφθοράς. Αυτή είναι τώρα η πρώτη κυβέρνηση που δεν εμπλέκεται. Μόνον με αυτή μπορούμε τώρα να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετά τη Μήλο στη Σίκινο ο Αλέξης Τσίπρας - Δείτε με τι ταξίδεψε
17 Αυγούστου 2015 19:09
Τις ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές του στα ελληνικά νησιά, μεταθέτοντας τις κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις για μετά τις 20 Αυγούστου, συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά τη στάση του έτσι στη Μήλο, ο πρωθυπουργός σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ractravelnews.gr, μετέβη την Κυριακή (16/8) στη Σίκινο, όπου φέρεται να επισκέφθηκε ένα οινοποιείο, ενώ πήγε και στη Χώρα για παγωτό. Ο Τσίπρας πάντως αφού απόλαυσε τον ήλιο, τη θάλασσα, τη σπάνια ομορφιά, αλλά και τη φιλοξενία του όμορφου νησιού του Αιγαίου, αποχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας με σκάφος προς άγνωστη κατεύθυνση. Σύμφωνα, δε, με την ιστοσελίδα, το σκάφος φέρεται να ανήκει στο Χανιώτη υφυπουργό Εσωτερικών Παύλο Πολάκη. Το άρθρο φιλοξενεί μάλιστα και φωτογραφία από το φουσκωτό, καθώς και τα στοιχεία του, σημειώνοντας ότι το όνομά του είναι «Ώρα» και έχει Αριθμό Νηολογίου ΤΕ661. Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες έκαναν λόγο για επίσκεψη του πρωθυπουργού, νωρίτερα, στη Μήλο με θαλαμηγό. Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ των τοπικών ιστοσελίδων miloslife.gr και milosvoice.gr ανέφερε: «Ανήμερα της Παναγίας επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να δειπνήσει στη Μήλο. Ο πρωθυπουργός έφτασε με ιδιωτική θαλαμηγό συνοδευόμενος από τα μέλη της οικογένειάς του και από τα δύο του ξαδέλφια, εκ των οποίων ο ένας ο Δημήτρης είναι στη Μήλο. Ο πρωθυπουργός δείπνησε στο εστιατόριο "Γαλήνη" στην Αγία Ειρήνη, της συμπατριώτισσας κυρίας Άννας Βλάχου, ενώ προτίμησε τις παραδοσιακές γεύσεις της Μήλου όπως πιταράκια, ντοματοκεφτέδες και τυρί μηλέικο». Το ρεπορτάζ ανέφερε ακόμη πως στην πρωθυπουργική συντροφιά ήταν και ο κ. Πολάκης. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ταξίδεψε στη Μήλο με ένα φουσκωτό. Στην παρουσία μάλιστα του πρωθυπουργού στο νησί, αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Μήλου, ο οποίος μιλώντας στο MEGA το πρωί της Δευτέρας υποστήριξε τη συγκεκριμένη εκδοχή...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βαρουφάκης: Λάβρος κατά της τρόικας και του νέου προγράμματος
17 Αυγούστου 2015 19:22
Αιχμές, καρφιά και σκληρή κριτική από τον Γιάνη Βαρουφάκη με αποδέκτες όσους θέλησαν να υποβιβάσουν τη δική του προσπάθεια ενόσω βρισκόταν στο κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών. Με κείμενό του που ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο , yanisvaroufakis.eu, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατακεραυνώνει όσους τον υπονόμευσαν, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στην τρόικα και αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το μνημόνιο είναι γραμμένο στη γλώσσα της τρόικας κι, ως εκ τούτου, σχεδόν αδύνατο να αποκρυπτογραφηθεί από εκείνους που δε μιλούν αυτήν την ανορεκτική γλώσσα». «Η πραγματική ιστορία είναι πως το μνημόνιο προετοιμάστηκε ώστε να αντανακλά την κεφαλαιοποίηση του εξευτελισμού της ελληνικής κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου», γράφει, μεταξύ άλλων, στο κείμενο, υπερθεματίζοντας: «το κείμενο επιβάλει στην Αθήνα να συμφωνεί εκ των προτέρων με την τρόικα, ακόμη και αν διαφωνεί! Φυσικά το αντίθετο δεν υφίσταται». Ο πρώην υπουργός, στο καυστικό του κείμενο, εξαπολύει μύδρους κατά της τρόικας, λέγοντας πως επιδιώκει να «στραγγαλίσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», υπερασπιζόμενος παράλληλα εαυτόν και αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του νέου προγράμματος. Μεταξύ άλλων, παραθέτει ως παράδειγμα «αναποτελεσματικότητας» το σχέδιο ενίσχυσης της απασχόλησης με 50.000 θέσεις εργασίας ή την κοινωνική ασφάλεια «που θα επιτευχθούν μέσω μιας μαγικής φόρμουλας που δεν αναφέρεται» και «χωρίς να δοθεί ούτε ένα ευρώ» όπως σχολιάζει. Στο θέμα του ΦΠΑ ο κ. Βαρουφάκης σχολιάζει πως αυτό εγγυάται ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα και προβλέπει πως κανείς λογικός επενδυτής δεν πρόκειται να επενδύσει υπό αυτές τις συνθήκες. Επιπλέον, σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί και στο θέμα της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία κατά τη γνώμη του, «από τον πολιτικό έλεγχο εντός Ελλάδος θα περάσει στην επιρροή της τρόικα». Όπως σημειώνει, η κυβέρνηση πριν τη συμφωνία είχε προτείνει να γίνει ανεξάρτητη αρχή ελεγχόμενη από τη βουλή.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα για ψήφο εμπιστοσύνης και πρόωρες εκλογές
17 Αυγούστου 2015 17:29
Παρά την ακατάσχετη εκλογολογία των μερών, παρά τη συνεχιζόμενη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών και μάλιστα με χρονικό ορίζοντα το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι αυτό το κλίμα πρόκειται να «διορθωθεί» αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού απ’ τις ολιγοήμερες διακοπές του (αύριο, Τρίτη 18.8). Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας θα ξεκαθαρίσει πως αυτό που τώρα προέχει είναι η υπογραφή της δανειακής σύμβασης με τον ESM, η εκταμίευση της πρώτης δόσης των 26 δισ. ευρώ, καθώς και η κατ’ αρχήν σταθεροποίηση της οικονομικής πορείας της χώρας, ενώ πρωτεύουσα θέση κατέχει στους σχεδιασμούς του και η εκταμίευση των 10 δισ. για τις τράπεζες, ώστε να οριστικοποιηθεί ότι δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο καθίσταται σαφές, ότι είναι σχεδόν αδύνατη η πραγματοποίηση εκλογών γύρω στις 20 Σεπτέμβρη. Οι πληροφορίες μας επιμένουν, ότι ναι μεν ο Αλ. Τσίπρας θεωρεί αναπόφευκτες τις πρόωρες εκλογές, ωστόσο τις βλέπει μετά τα μέσα Οκτωβρίου. Μάλιστα γνωρίζουμε, ότι σχετικές διαβεβαιώσεις έχει δώσει και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, Ν.Δ., Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ενώ φυσικά κοινωνός των προθέσεών του είναι και ο κυβερνητικός εταίρος Π. Καμμένος. Ενώ σχετική δέσμευση έχει αναλάβει και έναντι των δανειστών, όπως λένε οι πληροφορίες μας. Ως εκ τούτων, θα μετατεθεί και το αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Διότι αν η συζήτηση και ψηφοφορία πραγματοποιηθούν περί τις 25 Αυγούστου και η κυβέρνηση δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, τότε θα οδηγηθεί η χώρα αναγκαστικά σε εκλογές περί τα μέσα Σεπτέμβρη και αυτό -επαναλαμβάνουμε- δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού. Μάλλον –όπως μας έλεγε συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, εν θερμώ έγινε η διαρροή περί κατάθεσης αιτήματος για ψήφο εμπιστοσύνης αμέσως μετά την ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο και υπό το βάρος των 43 διαρροών. Άλλωστε κατά τον ίδιο, δεν είναι τυχαίο ότι πρότεινε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για τα τέλη Σεπτέμβρη… Είναι μάλιστα σαφές, ότι εκεί θα γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα με τους διαφωνούντες της Αριστερής Πλατφόρμας, ώστε απερίσπαστος ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε εκλογές, ενώ θα έχει αρχίσει και η συζήτηση (περίπου τότε) και για την ελάφρυνση του χρέους, κάτι που θα εμφανίσει ως επιτυχία, αξιοποιώντας το στην προεκλογική εκστρατεία…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ουδεμία συμμετοχή έχω σε ομάδα στο Facebook με στόχο την πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής», ξεκαθαρίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Φορτσάκης. «Ανακριβώς φέρομαι να είμαι μέλος αυτής της ομάδας σε δημοσιεύματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης», τονίζει.
Μία μικρή λεπτομέρεια: Στην πολυδιαφημιζόμενη σελίδα στο facebook (γκρουπ) για την Πρόταση Μομφής, πίσω από την οποία βρίσκονται δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ, του MEGA, της Καθημερινής και του Πρώτου Θέματος... μπορεί ο καθένας να προσθέσει τους "φίλους" του χωρίς να χρειάζεται η έγκρισή τους. Δηλαδή, μπορούν να σας προσθέσουν και αυτόματα να γίνετε μέλος του γκρουπ αυτού χωρίς να το γνωρίζετε. Και κάπως έτσι μαζεύονται "χιλιάδες"...