Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Πεμπτη 20 Αυγουστου 2015


Εισβολή με στόχο την τρομοκράτηση στα γραφεία του ΜΕΤΑ
19/8/2015
Επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία του ΜΕΤΑ από γνωστούς – αγνώστους, με στόχο τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τρομοκράτησης για την υποστολή των αγώνων από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «εισβολείς», εκτός από τις φθορές στις εισόδους των γραφείων, δεν «απαλλοτρίωσαν» τίποτα από τον εξοπλισμό, θέλοντας προφανώς να περάσουν μήνυμα κατατρομοκράτησης των μελών και στελεχών του ΜΕΤΑ. Επισημαίνουμε ότι η ενέργεια αυτή γίνεται σε μια περίοδο που το ΜΕΤΑ δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, επειδή πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, υπερασπιζόμενο τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι αυτές οι ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν. Αντιθέτως, δυναμώνουν τη θέλησή μας να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων. Η τρομοκρατία δε θα περάσει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στον Πειραιά τελικά το «Ελ. Βενιζέλος»
Το λιμάνι του Πειραιά και όχι εκείνο της Θεσσαλονίκης θα είναι ο τελικός προορισμός του επιβατηγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μεταφέρει 2.450 μετανάστες από Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Λέσβο. Λεπτομέρειες για την αλλαγή του σχεδιασμού δεν ανακοινώθηκαν. Το πλοίο απέπλευσε το πρωί της Τετάρτης από την Κω και το απόγευμα έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από όπου παρέλαβε τους τελευταίους πρόσφυγες. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να καταπλεύσει απόψε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από όπου με ΚΤΕΛ οι μετανάστες θα μεταφέρονταν στην Ειδομένη, για να διασχίσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν την πορεία τους στο εξωτερικό. Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στον Πειραιά στις 8:45 π.μ. το πρωί της Πέμπτης και μεταφέρει περίπου 2.500 πρόσφυγες. Ωστόσο, στη Θεσσαλονίκη έγινε άτυπη σύσκεψη υπό την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακούς παράγοντες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την άφιξη των μεταναστών.
Σχολιο.- 305 πρόσφυγες από τη Συρία πλήρωσαν 60 ευρώ και έβγαλαν εισιτήριο για Θεσσαλονίκη, στις 4 η ώρα τα ξημερώματα αφού ειδοποιηθήκαμε μέσα στη νύχτα ότι το καράβι θα περάσει να πάρει τους Σύρους πρόσφυγες ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Πολλοί από αυτούς κοιμόντουσαν έξω για πολλές νύχτες έχοντας κρατήσει τα λιγοστά χρήματά τους για τη μετακίνησή τους.70 περίπου άτομα είχαν βγάλει εισιτήρια για Πειραιά με το πλοίο της SUPERFAST και τα έχασαν γιατί προτίμησαν να ταξιδέψουν με το EL.VENIZELOS για Θεσσαλονίκη...Πλήρωσαν λοιπόν 60 ευρώ στην ΑΝΕΚ, ,πήραν εισιτήριο που έγραφε Λέρος -Θεσσαλονίκη και είχαν πληρώσει και 42 ευρώ που ήταν το άλλο εισιτήριο,Τελικά πάνε Πειραιά με κόστος πάνω από 100 ευρώ ενώ το εισιτήριο Λέρος Πειραιά είναι 42 ευρώ και το κυριότερο νιώθουν εξαπατημένοι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόωρες εκλογές: Κάλπες μέσα στον Σεπτέμβρη για να φύγει ο αντιμνημονιακός... ΣΥΡΙΖΑ
20 Αυγούστου 2015 07:37
Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης που η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές επειδή υπάρχει ασυνεννοησία στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Είναι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές ένας πρωθυπουργός να οδηγεί – εν μέσω μιας κακής ομολογουμένως διαπραγμάτευσης – μια χώρα στις κάλπες επειδή θέλει να αποπέμψει στελέχη του κόμματός του τα οποία δεν συμφωνούν με τις δημοσιονομικές επιλογές του. Προσέξτε, μιλάμε για τις επιλογές που ο ίδιος ο Τσίπρας είχε κάνει... σημαία αντιμνημονιακής επανάστασης μέχρι τις 25 Γενάρη, κατορθώνοντας έτσι, μαζί με τους συντρόφους του, να πείσουν το λαό και να πάρουν την εξουσία. Είναι ίσως η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός αντί να διαμορφώνει τις εξελίξεις και την πολιτική ατζέντα, «σέρνεται» πίσω από αυτές, φοβούμενος την εσωκομματική αντιπολίτευση, που από την πλευρά της παραμένει πιστή στα... ιδανικά με τα οποία ένα αριστερό κόμμα πήρε τη διακυβέρνηση της χώρας στα... χέρια του.
Προφανώς και είναι κοινός τόπος ότι οι εκλογές είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Συμφωνούμε όλοι με το «πολυφορεμένο» κλισέ: Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ξεπερνά όμως κάθε όριο πολιτικής αστοχίας όταν οι εκλογές χρησιμοποιούνται από ένα κόμμα μόνο και μόνο για να λυθούν οι όποιες εσωκομματικές διαφωνίες. Δυστυχώς οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού τον οδηγούν για άλλη μια φορά σε επικίνδυνες ατραπούς αφού οι εκλογές δεν γίνονται για τον τόπο, αλλά για το κόμμα. Θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει στους άκαπνους συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές γίνονται με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι με βάση τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες ενός πολιτικού φορέα. Οι εκλογές γίνονται για να αποφασίζει ο λαός για το μέλλον του και όχι για «ξεκαθαρίσματα» πολιτικών λογαριασμών. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τον έπεισαν να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος ενάντια στα σκληρά μέτρα που απαίτησαν οι δανειστές και όταν το αποτέλεσμα της κάλπης έδειξε «ΟΧΙ», οι σύμβουλοί του τον οδήγησαν να ερμηνεύσει διαφορετικά το αποτέλεσμα και να μετατρέψει το περήφανο «ΌΧΙ» σε υποτακτικό «ΝΑΙ»!
Η επικείμενη εκλογική διαδικασία δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου, αφού δεν πρόκειται να ανατρέψει ούτε τα σχέδια των δανειστών, ούτε την επαπειλούμενη ανθρωπιστική κρίση από τα βάρβαρα μέτρα. Ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε εκλογές, αφού έχει ψηφίσει και υπογράψει όλες τις απαιτήσεις του Βερολίνου και χωρίς κανείς να ξέρει ποιο ακριβώς είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Το Μέγαρο Μαξίμου είναι έτοιμο να προχωρήσει σε εκλογές - εξπρές μέσα στον Σεπτέμβρη με επικρατέστερες ημερομηνίες τις 20 ή τις 27 του μήνα, χωρίς να έχει εξηγήσει στον ελληνικό λαό για ποιο λόγο οδηγούμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Η αδυναμία του πρωθυπουργού να διαχειριστεί τις εσωτερικές διαφωνίες στο κόμμα του μετατρέπεται σε κρίση της χώρας κατά τον ίδιο τρόπο που μετέτρεψε την κρίση χρέους (ένα Ευρωπαϊκό πρόβλημα) σε εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Κατά τρόπο ανορθόδοξο ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι το πρόβλημα της χώρας είναι ο Λαφαζάνης και όχι ο φαύλος υφεσιακός κύκλος στον οποίο για άλλη μια φορά μας ξαναβάζουν οι δανειστές και μάλιστα με Αριστερή κυβέρνηση! Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Τσίπρας ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής παραδοξότητας μάς λέει ότι η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο εξαιτίας της Αριστερής Πλατφόρμας και όχι των δικών του ενεργειών και πως πρέπει με συνοπτικές διαδικασίες να πάμε σε εκλογές προκειμένου ο τόπος να απαλλαγεί από τον «κακό» Παναγιώτη Λαφαζάνη για να μπορέσει η επόμενη κυβέρνηση που θα εκλεγεί, να εφαρμόσει κατά γράμμα άλλο ένα αποτυχημένο μνημόνιο, όπως ακριβώς συνέβη και με τα δυο προηγούμενα. Δυστυχώς, εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι πάμε σε εκλογές χωρίς νόημα με έναν και μόνο στόχο: Να βρεθούν την επόμενη μέρα πρόθυμοι «Παπαδήμοι» που θα βοηθήσουν τον Αλέξη Τσίπρα να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο, όπως αυτό έχει γραφτεί από τους ευρωκράτες των Βρυξελλών... Φαίνεται, δυστυχώς, πως και ο Αλέξης Τσίπρας θέλει τελικά να είναι πρωθυπουργός παντός καιρού, αλλά κρατώντας τελικά και αυτός τη μνημονιακή ομπρέλα.
Η μοίρα αυτού του τόπου είναι προδιαγραμμένη όσο θα αποφασίζουν άλλοι για εμάς και όσο το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα παραμένει εκτελεστικό όργανο του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών. Ο λογαριασμός θα έρθει πολύ σύντομα. Όταν τελειώσουν τα 86 δισεκατομμύρια του τρίτου μνημονίου, τότε θα πέσουν οι μάσκες και θα αποκαλυφθεί όλο το βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της χώρας μας. Μόνο που τότε θα είναι αργά για δάκρυα... Και αυτό το έχει αντιληφθεί ήδη ο ελληνικός λαός και θα κινηθεί ανάλογα στις επερχόμενες εκλογές, λέγοντας ξανά "όχι" σε όσους υποτιμούν τη νοημοσύνη του...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σύσκεψη υπό τον Τσίπρα στη Βουλή - Στο «τραπέζι» το σενάριο των πρόωρων εκλογών
20 Αυγούστου 2015 12:31
Το γρίφο των ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών και της πιθανής ημερομηνίας διεξαγωγής τους αναμένεται να λύσει η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στη Βουλή τελικά -οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για το Μέγαρο Μαξίμου- υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να ληφθούν αποφάσεις ως προς τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός και ειδικότερα εάν θα επιλέξει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών-εξπρές ή της λειτουργίας των θερινών τμημάτων της Βουλής, σενάριο το οποίο μοιάζει να έχει απομακρυνθεί τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα, πάντως, με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αυτή την ώρα ο Νίκος Παππάς βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο και έχει συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαπαβίτσας: Ο Τσίπρας επέλεξε την εύκολη λύση και έγινε μνημονιακός πρωθυπουργός
20 Αυγούστου 2015 11:34
Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ o κ. Λαπαβίτσας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι αποδέχθηκε το μνημόνιο και επέλεξε την «εύκολη λύση». Όπως χαρακτηριστικά είπε, η γραμμή της κυβέρνησης από αντιμνημονιακή έγινε μνημονιακή και όπως υπογράμμισε, «αντιμνημονιακός μέσα στο ευρώ δεν μπορεί να υπάρξει». Λίγες ημέρες αφότου έγραψε για την ανάγκη να βρει πολιτική έκφραση το «όχι» στο δημοψήφισμα και στη Βουλή, ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να έχει αντιμνημονιακούς και μνημονιακούς, σημειώνοντας ότι το μνημόνιο είναι κατά των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Την ίδια ώρα και ερωτηθείς σχετικά με το αν πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές, ο βουλευτής επανέλαβε πως πρέπει να εκφραστεί το αντιμνημονιακό αίσθημα του λαού, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κόμμα Λαφαζάνη, αλλά ότι απλά χρειάζεται ένα «μέτωπο».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λεουτσάκος: Ο Σόιμπλε έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση, όχι στην Αριστερή Πλατφόρμα
20 Αυγούστου 2015 09:07
«Το ΟΧΙ χρειάζεται πολιτική έκφραση και θα είμαστε παρόντες» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, για το ενδεχόμενο να μετασχηματιστεί η Αριστερή Πλατφόρμα σε πολιτικό κόμμα, προσθέτοντας ότι «το μόνο που δεν θα κάνουμε είναι να υποταχθούμε και να πάμε σπίτι μας. Θα είμαστε ενεργοί για το λαό». Η διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται πλέον δεδομένη, όπως προκύπτει και από τις χθεσινές (19/08/2015), σκληρές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, για τις οποίες απάντηση στους ίδιους υψηλούς τόνους έδωσε ο Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Είναι κανείς να λυπάται όταν η κυρία Γεροβασίλη χρησιμοποιεί επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν Σαμαράς, Βενιζέλος και Γεωργιάδης κατά του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε και κατηγόρησε την κυβερνητική εκπρόσωπο για «αλχημείες» για την αναφορά της στη «σύμπτωση απόψεων» Σόιμπλε-Αριστερής Πλατφόρμας. «Ο Σόιμπλε δεν έδωσε συγχαρητήρια στην Πλατφόρμα αλλά στην κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Λεουτσάκος. Το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας επανέλαβε, τέλος, ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης «δεν ψηφίσαμε και δεν θα ψηφίσουμε καμία μνημονιακή διαδικασία, δεν θα ψηφίσουμε εκποίηση του δημόσιου πλούτου».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αριστερή Πλατφόρμα: Με την επίθεση Λαφαζάνη η κυβέρνηση αποβλέπει να βρει άλλοθι για άμεσες εκλογές
19 Αυγούστου 2015 22:54
«Η κυβέρνηση, με την επίθεσή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι προφανές ότι στο μόνο που αποβλέπει είναι να βρει διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές-εξπρές», αναφέρουν σε ανεπίσημο σημείωμά τους κύκλοι της Αριστερής Πλατφόρμας, απαντώντας στη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη. Στην απάντηση επισημαίνεται ότι «η κυβέρνηση, όσο κι αν πελαγοδρομεί και αμπελοφιλοσοφεί σε βάρος της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει στο λαό ότι συνομολόγησε με Μέρκελ και Σόιμπλε ένα νέο Μνημόνιο λιτότητας και εξόντωσης της κοινωνίας, ένα Μνημόνιο ξεπουλήματος της χώρας και υποτέλειας». Καταλήγοντας, η Αριστερή Πλατφόρμα τονίζει ότι «τίποτα και κανένα εκλογικό τέχνασμα δεν μπορεί να διασώσει τη νέα, καταστροφική συναίνεση, που εκφράστηκε στη Βουλή από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την κυβέρνηση, με την από κοινού ψήφιση του τρίτου Μνημονίου».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποχαιρετώντας τον Khaled al-Asaad,ακέφαλο κρεμασμένο πτώμα στην Παλμύρα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ένα μεγάλο αρχαιολόγο, τις σημερινές εποχές εύχεσαι η θυσία του κι ο μαρτυρικός θάνατός του, να χαραχθούν στις συνειδήσεις μας.
Ο αρχαιολόγος Khaled al-Asaad, τον οποία είχα την τιμή να γνωρίσω όταν επισκέφθηκα την Παλμύρα και αρχαιολογικό συνέδριο στη Ρώμη πριν πολλά χρόνια, ήταν 82 χρονών κι είχε αφιερώσει 50 ολόκληρα χρόνια ως Διευθυντής Αρχαιοτήτων στην αγαπημένη του Παλμύρα. Το πάθος του για την αρχαιολογία τον έχει κατατάξει στο πάνθεο των αρχαιολόγων όλου του πλανήτη. Ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή του (2004) δεν εγκατέλειψε ποτέ την επιστήμη και την Παλμύρα. Εργαζόταν, μελετούσε, ήταν δάσκαλος για όλους τους φοιτητές Αρχαιολογίας, μέχρι την ώρα που οι ορδές των μισθοφόρων τζιχαντιστών του “ισλαμικού κράτους”, με έφοδο από την τουρκική επικράτεια και με την πλήρη κάλυψη των “πολιτισμένων” δυτικών κατέλαβαν την Παλμύρα (Αντίο Παλμύρα... Η Ανθρωπότητα χάνει τις ρίζες της...). Στην πολιορκία της πόλης από τους τζιχαντιστές, ο καθηγητής εργαζόταν για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη διαφυγή προς τη Δαμασκό για φύλαξη, όλων των ανεκτίμητων αρχαιολογικών θησαυρών, που δεν έπρεπε να πέσουν στα χέρια των βαρβάρων. Τον πρώτο που συνέλαβαν τα ανθρωπόμορφα κτήνη των τζιχαντιστών στην Παλμύρα, ήταν ο Καθηγητής Khaled. Έμεινε φυλακισμένος για έναν μήνα. Βασανίστηκε χωρίς όρια κι ανακρίθηκε 24 ώρες το 24ωρο. Τα κτήνη ήθελαν να τους αποκαλύψει που έχουν κρυφτεί οι αρχαιολογικοί θυσαυροί της αρχαίας Παλμύρας, πριν την καταλάβουν. Δεν μίλησε και σήκωσε τον σταυρό του μαρτυρίου... Έτσι τον αποκεφάλισαν. Το σώμα του καθηγητή χωρίς κεφάλι, κρεμάστηκε σε έναν πυλώνα, στην κεντρική πλατεία της αρχαίας Παλμύρας... Ο Khaled θα μπορούσε να έχει φύγει από τη Συρία πριν πολύ καιρό. Είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τους δουλεμπόρους με τα πλοιάρια και να βρίσκεται στην Ελλάδα. Μάλιστα, το διεθνές κύρος του δεν θα του επέβαλε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης... Όμως, όπως κάθε πατριώτης, όταν δέχεται επίθεση η πατρίδα του δεν γίνεται ρίψασπις! Ο Καθηγητής Khaled δολοφονήθηκε για όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του πλανήτη. Θα μείνει στη μνήμη όσων δεν στρατεύτηκαν με τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους εναντίον του λαού της Συρίας. Μάρτυρας Πολιτισμού, πολεμιστής Πολιτισμού εναντίον της βαρβαρότητας. Εφιάλτης για τη δυτική “διανόηση” που μπροστά στο έγκλημα εναντίον της Συρίας και του πανάρχαιου πολιτισμού της σιωπά ένοχα. Ο Khaled είναι ήρωας και μάρτυρας της ένδοξης και περήφανης Συρίας. Είναι δικός μας ήρωας και μάρτυρας. Σύμβολο ελευθερίας και επιστημονικής έρευνας. Έτσι θα τον θυμούνται αιώνια οι αντιιμπεριαλιστές του πλανήτη και δεν θα επιτρέψουμε η μνήμη του να πέσει στη “λήθη”.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πως να υπομείνεις αυτή την ανερυθρίαστη στάση, την χωρίς όρια υποκρισία της εφημερίδας 'Αυγής”, που είναι το επίσημο γραφείο τύπου των ΝΑΤΟϊκών μισθοφόρων της Συρίας, των φονιάδων “εξεγερμένων” για να διώξουν τον “δικτάτορα” Άσαντ και του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού μιαw κυβέρνησης, που όπως οι προηγούμενες, στηρίζει ακόμη και με την απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα, τους φονιάδες “εκδημοκρατιστές” της Συρίας; “Αποτροπιασμός για τον τραγικό θάνατο του Σύρου αρχαιολόγου”... μας ενημερώνει πριν λίγο η “Αυγή” -όταν ήδη έχει βουίξει η παγκόσμια κοινή γνώμη- για τον αποκεφαλισμό του Σύρου επιστήμονα και για πρώτη φορά δεν καταφέρεται εναντίον του... “καθεστώτος" Άσαντ, δεν χύνει το καθημερινό ΝΑΤΟϊκό δηλητήριό της εναντίον του λαού της Συρίας. Άραγε σε ένδειξη “πένθους” ή γιατί οι μισθοφόροι της “Αραβικής Άνοιξης made in USA”, τους οποίους υποστηρίζει η “Αυγή” κι ο ΣΥΡΙΖΑ, περιορίστηκαν σ' αυτόν τον αποκεφαλισμό; Μπορεί να αγνοεί η “Αυγή” κι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τον αγώνα του εναντίον των μισθοφόρων δίνει ο Συριακός λαός μαζί με την νόμιμα εκλεγμένη ηγεσία του, τον πρόεδρο Άσαντ, αλλά και το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας και γι' αυτό είναι διπλά υποκριτικό ότι γράφει σήμερα! Προσφάτως, 22 Απρίλη 2015, η "Αυγή" λειτούργησε ως ΝΑΤΟϊκό πρακτορείο: Την προηγούμενη εβδομάδα το καθεστώς Άσαντ πέρασε άλλη μία "κόκκινη γραμμή" στην καταστολή του: βομβάρδισε τη Λαττάκεια, με δεκάδες νεκρούς... Παρόλο όμως το υψηλό τίμημα του αίματος, οι Σύροι επιμένουν: συνεχίζουν να διαδηλώνουν στη μεγαλύτερης διάρκειας και πιο αιματηρή, έως σήμερα, εξέγερση αυτής της παρατεταμένης "αραβικής άνοιξης"... (περισσότερα μπορούμε να βρούμε από την αλίευση, ΕΔΩ) Κι η μαφιόζικη κουλτούρα στο απόγειό της, στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού: “Η Ελλάδα καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες και στέκει πάντα στο πλευρό των κρατών που καλούνται να προστατεύσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά σε περιόδους κρίσης, κινούμενη πάντοτε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου... η χώρα μας πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός διεθνούς συνασπισμού με στόχο την πάταξη της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών ". Νομίζεις ότι το Υπουργείο Πολιτισμού έπεσε από τον ουρανό... αν και καμία αναφορά στην ένοχη σιωπή εδώ και πέντε χρόνια, στο εμπάργκο εναντίον της Συρίας, τη συμμετοχή των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κυβέρνησης Τσίπρα, στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στήριξης των φονιάδων, για τον "εκδημο9κρατισμό" της Συρίας... Το γιατί είναι μαφιόζικη αυτή η “κουλτούρα” της υποκρισίας και του φασισμού (καθόλου σκληρός χαρακτηρισμός), απαλλοτριώνεται από τον φίλο μου Σύρο Ouday Ramadan, στέλεχος του Κ.Κ. Συρίας και γράφτηκε για τον ιταλό πρωθυπουργό Ρένζτι και την εφημερίδα “Unita”, που όμως πάει “γάντι” στην “Αυγή”, το Υπουργείο Πολιτισμού και τον πρωθυπουργό Τσίπρα: “Μαφιόζοι, απόγονοι του Lucky Luciano... Ο Matteo Renzi μαζί με τον διευθυντή της μουχλιασμένης εφημερίδας (αναφέρεται στην πάλει ποτέ εφημερίδα-σύμβολο του ΚΚΙ)... θυμήθηκαν τον Μάρτυρα της Συρίας Khaled Al Assad, Υπεύθυνο για το Μουσείο της Παλμύρας, δολοφονημένο με βάρβαρο τρόπο από τους τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους στη Συρία. Κάποιος να πληροφορήσει τον κωμικό Matteo Renzi (εδώ βάλτε Αλέξη Τσίπρα), πως αυτός προσφέρει μια δυνατή βοήθεια στους τρομοκράτες Σύριους στην Ιταλία (όπως ακριβώς ο Τσίπρας, έτσι κι οι ηγέτες του “Δημοκρατικού Κόμματος” Ιταλίας, φωτογραφίζονται με τις σημαίες; των “εξεγερμένων” στην Ιταλία)... Ο μαφιόζος που δολοφρονεί έναν αθώο, είναι ακριβώς αυτός που πρώτος ακολουθεί το φέρετρο του δολοφονημένου στην κηδεία και γεμίζει το στόμα του με συλλυπητήρια προς τους συγγενείς του θύματος. Αυτή είναι η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ”. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και στην πατρίδα μας. Η κυβέρνηση Τσίπρα -και η “Αυγή”- συνεχίζουν την επιθετική πολιτική εναντίον της φίλης Συρίας, υποστηρίζοντας τους φονιάδες μισθοφόρους της “πολιτισμένης” δύσης, στην υπηρεσία του 4ου Ράιχ.Σήμερα, αισθάνθηκαν την ανάγκη να φορέσουν τον φερετζέ της έκφρασης λύπης για τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Khaled Al Assad... Αυτή είναι η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ! Ο λαός της Συρίας, σχεδόν πέντε ολόκληρα χρόνια αντιστέκεται στην ιμπεριαλιστική επίθεση. Η Συρία έκανε πράξη το “Πατρίδα ή Θάνατος” του Τσε Γκεβάρα. Λαοί που έχουν μνήμη και τιμούν την ιστορία τους θα νικήσουν! Στη Συρία χτυπάει κι η καρδιά των Ελληνορθοδόξων, που δίνουν τη μάχη μαζί με την Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Συρίας για την πατρίδα. Ελληνορθόδοξοι που εγκατέλειψε ο Βαρθολομαίος κι ο Ιερώνυμος. Τους εγκατέλειψαν για τα μάτια του σουλτάνου Ερντογάν και της γερμανικής ΕΕ. Αλλά δεν εγκατέλειψαν οι Ορθόδοξοι του πλανήτη κι οι ορθόδοξες εκκλησίες που δεν ελέγχει το 4ο Ράιχ, όπως η Ρώσικη Εκκλησία, οι εκκλησίες των Βαλκανίων κι οι Παπαφλέσσες της Ορθοδοξίας, που δεν σκύβουν τη μέση στο Φανάρι του Ερντογάν! Ο νεοραγιαδισμός των κομμάτων του 4ου Ράιχ, της νέας τάξης θα ηττηθεί!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατι τόση πρεμούρα του Σοιμπλε να γίνει προαπαιτούμενο η ιδιωτικοποιήση των Αεροδρομίων εν μέσω capital control και με απειλή μάλιστα να στείλει όλους του Ελληνες στα συσσίτια με «ανθρωπιστική βοήθεια» 5δις;
Γιατί όχι ένα νησί βρε παιδί μου, για να μπούμε στην νεοφιλελεύθερη παράνοια του, θα μας σώσει 1,2δις από την...Κρίση;;;; Έτσι, όπως σημειώνουν πηγές της αγοράς, με μέσο EBITDA 100 εκατ. ευρώ, η θεωρητική αποτίμηση των 14 αεροδρομίων θα φτάνει το 1 έως 1,2 δισ. ευρώ. όταν η ελάχιστη αποτίμηση των συμβούλων PWC και Citibank ήταν υποπολλαπλάσια και έφτανε μόλις τα 350 εκατ. ευρώ. Ναι η PWC είχε αποτιμήσει τα Αεροδρόμια όσο μια θαλαμηγός του Κοπελούζου για δροσιζει τα ποδια του. Δηλαδή η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ορισε την PWC να κάνει αποτίμηση στα Αεροδρομια που θα αγόραζε η Fraport στην οποία ήταν η ίδια η PWC μέτοχος! Και έτσι ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Οι Γερμανοί να δηλώνουν ότι έδωσαν «παραπάνω» και οι Σαμαραβενιζέλοι να γράφουν άρθρα με τίτλους όπως το ΒΗΜΑ «Τίμημα-μαμούθ για τα αεροδρόμια με γεωπολιτική διάσταση» Για να δουμε ποια είναι η PWC Η εταιρία είναι πίσω όλα τα σκάνδαλα της διαπλοκής από την εποχή Σημίτη. Δεν έχει αφήσει τίποτα, από Siemens, ΟΤΕ, μέχρι το PSI και φυσικά το ΤΑΙΠΕΔ και από τον Λαλιώτη μέχρι τον Παπαδήμο και την κ.Σαββαϊδου και τωρα τα Αεροδρόμια Όλως τυχαίως την εποχή Σημίτη θεωρούσαν απαραίτητη προϋπόθεση τηνανάληψη συμβουλευτικού ρόλου της PWC δίπλα σε Λαλιώτη και Φούρα. Της εταιρείας δηλαδή που «έβγαλε λάδι» τις περιβόητες συμβάσεις της Siemens. Που τελικά αντί προστίμου 2δις στην Siemens, ο Βενιζέλος έκλεισε το θέμα με μερικά εκατομμύρια, που ακόμη περιμένουμε. Η PWC, σαν τον λύκο που φυλάει τα προβατα είχε κάνει τον ελεγχο για τυχόν ζημίες του ΟΤΕ από την Siemens που όπως αναφέρει και το απόσπασμα της Εξεταστικής της Βουλής του 2010
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βασάνισαν και αποκεφάλισαν τον διευθυντή ανασκαφών στην Παλμύρα... Πάλι καλά που η "Αυγή" είχε τη σύνεση να μην γράψει υποκριτικούς επικήδειους...
Μετά από σκληρό βασανισμό τουλάχιστον ενός μηνός, τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» αποκεφάλισαν το απόγευμα της Τρίτης τον 81χρονο Σύρο επιφανή αρχαιολόγο και επί δεκαετίες διευθυντή των ανασκαφών στην Παλμύρα,Χάλεντ Ασαντ, που είχε αναδείξει με τη σκληρή και μακρόχρονη έρευνά του τη σπουδαιότητα των αρχαιοτήτων της περιοχής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι μισθοφόροι εκτελεστές αποκεφάλισαν το γέροντα, επειδή δεν τους αποκάλυπτε τα... σημεία στα οποία είχαν κρύψει οι συριακές αρχές αρχαιότητες της Παλμύρας. Σκοπός των τζιχαντιστών ήταν να βρουν τις αρχαιότητες και να τις ξεπουλήσουν στα διεθνή κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας και πλούσιων συλλεκτών αρχαιοτήτων. Αφού απέτυχαν στο σκοπό τους, κρέμασαν, για παραδειγματισμό, την ακέφαλη σορό του Χάλεντ Ασαντ σε έναν κίονα κεντρικού δρόμου της Παλμύρας, που καταλήφθηκε από το «Ισλαμικό Κράτος» τον περασμένο Μάη... Ο διευθυντής αρχαιοτήτων της Δαμασκού, Μάμουν Αμντελκαρίμ,σημείωσε ότι η συνεχιζόμενη παρουσία «των εγκληματιών στην πόλη αυτή είναι κατάρα και κακός οιωνός για την Παλμύρα και κάθε κίονα και κάθε αρχαιολογικό εύρημα στο χώρο της». Πρόσθεσε πως ο Ασαντ ήταν γνωστός για δεκάδες σημαντικές επιστημονικές μελέτες που είχαν εκδοθεί σε διεθνή αρχαιολογικά έντυπα για την Παλμύρα, η οποία άνθισε πριν από 2.000 χρόνια ως σημαντικό εμπορικό κέντρο στον κινέζικο «δρόμο του μεταξιού» και ότι είχε επίσης συνεργαστεί τις τελευταίες δεκαετίες με αρχαιολογικές αποστολές από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία. Το νέο ειδεχθές έγκλημα των τζιχαντιστών, που επιβεβαιώθηκε από το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, σχολιάστηκε δυσμενώς από όλα τα διεθνή δίκτυα. Ομως, δεν ήταν η μόνη είδηση που προκάλεσε χτες αίσθηση για όσα γίνονται στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Συρία...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ
Αντί τα ΜΜΕ των νταβατζήδων δημοσίων έργων κι οι δημοσιογράφοι παντών ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ και πρεσβειών, να γράφουν: "Η Δύση και οι σύμμαχοί της σκοτώνουν τα μικρά παιδιά της Υεμένης με εμπάργκο και εξοπλισμό της Σαουδικής Αραβίας"... γράφουν: "Η Υεμένη είναι αντιμέτωπη με το φάσμα (!) του λιμού". Φυσικά, το πολιτικό προσωπικόι είναι περισσότερο υποταγμένο στο 4ο Ράιχ και δεν μιλάει καθόλου. Απλώς "διαχειρίζεται" με "διαύγεια" τα κονδύλια για την αντιμετώπιση των προσφύγων... Σαν να πρόκειται για μία φυσική καταστροφή, σαν να έγινε ένας σεισμός, σαν να μην προκλήθηκε από συγκεκριμένες δράσεις συγκεκριμένων ανθρώπων... Σαν η πείνα να έπεσε από τα σύννεφα... Όπως με το μεταναστευτικό κύμα... Σαν να μην υπάρχει αιτία που... δύο τρία εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες βρέθηκαν να ζουν σε σκηνές στην Τουρκία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ Η πείνα θεριεύει ενώ εκατοντάδες παιδιά πέφτουν θύματα του πολέμου
ΣΑΝΑΑ.-- Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ και της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ αναγνώρισαν, χτες, τον εφιάλτη που προκαλούν στην Υεμένη οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της, αποφεύγοντας ωστόσο να κατονομάσουν τους επιδρομείς. Η Ενθαριν Κάζιν, επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ (WFP), η οποία βρέθηκε χτες στο Κάιρο μετά από τριήμερη περιοδεία της σε περιοχές της Υεμένης, που πλήττονται από τον πόλεμο, απηύθυνε έκκληση στις εμπόλεμες πλευρές προκειμένου να επιτρέψουν την ελεύθερη μεταφορά της ξένης βοήθειας σε τρόφιμα και φάρμακα στο εσωτερικό της χώρας, καθώς πλέον 13.000.000 άνθρωποι υποσιτίζονται εδώ και πέντε μήνες και 6.000.000 άλλοι πεινούν αντιμετωπίζοντας άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους. Η Κάζιν σημείωσε ότι σημαντικό μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας σε τρόφιμα που φθάνει σε λιμάνια όπως το Αντεν (στο νότο) και το Χοντέιντα (στα δυτικά) δεν προωθείται στο εσωτερικό της χώρας λόγω των σφοδρών συγκρούσεων, που ξεσπούν γύρω και μέσα από τα επίνεια ανάμεσα σε σιίτες Χούτι και φιλοκυβερνητικούς ενόπλους του Προέδρου Χάντι. Ωρες νωρίτερα, εκπρόσωπος της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ εκτίμησε ότι ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή ακρωτηριάστηκαν στην Υεμένη εξαιτίας του πολέμου ξεπερνά τα 1.000, διαπιστώνοντας παράλληλα σημαντική αύξηση στον αριθμό παιδιών και εφήβων που στρατολογούνται ή χρησιμοποιούνται ως μαχητές επί πληρωμή από τις αντιμαχόμενες πλευρές. Σε έκθεση της οργάνωσης με τον τίτλο «Υεμένη: Παιδική ηλικία σε κίνδυνο», υπογραμμίζεται ότι τα παιδιά «σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος μιας βάρβαρης ένοπλης σύγκρουσης που κλιμακώθηκε τον Μάρτιο φέτος και δεν δείχνει σημάδια επίλυσης». Προστίθενται δε στοιχεία της οργάνωσης που αναφέρουν ότι οι βομβαρδισμοί στην Υεμένη το τελευταίο πεντάμηνο έχουν σκοτώσει πάνω από 4.300 αμάχους, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 400 είναι παιδιά, ότι έχουν ακρωτηριάσει ή τραυματίσει άλλα 600 παιδιά, ενώ σχεδόν 10.000.000 παιδιά και έφηβοι έως 18 ετών, που είναι το 80% του νεανικού πληθυσμού της χώρας, χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ Τερματίζει την κράτηση Παλαιστίνιου απεργού πείνας
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Οι ισραηλινές κατοχικές αρχές λύγισαν μπροστά στην απεργία πείνας των 65 ημερών του 31χρονου Παλαιστίνιου δικηγόρου Μοχάμεντ Αλάν, που έδινε μάχη για την ελευθερία, απαιτώντας την απελευθέρωσή του και τον τερματισμό της επ' αόριστον «διοικητικής» κράτησής του, που γινόταν δίχως την απαγγελία κατηγοριών, ανακοινώνοντας χτες βράδυ τον τερματισμό της πολύμηνης και άδικης κράτησής του. Αρχικά, είχε γίνει γνωστό πως η πρόταση των ισραηλινών αρχών για τον τερματισμό της κράτησης του Μ. Αλάν συμπεριελάμβανε ως όρο για την αποφυλάκισή του ως το Νοέμβρη τον τερματισμό της απεργίας πείνας και είχε χαρακτηριστεί «ρεαλιστική» από δικηγόρους του κρατούμενου. Παράλληλα, ιατρικές πηγές σε Ιατρικό Κέντρο του Ασκελόν, όπου νοσηλεύεται ο 31χρονος Παλαιστίνιος σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσαν πως η τελευταία μαγνητική τομογραφία που του έγινε, κατέγραψε εγκεφαλικές βλάβες, δίχως να είναι σαφές εάν αυτές είναι μόνιμες ή προσωρινές. Ο Αλάν, που κατηγορείται ανεπίσημα από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές ότι ανήκει στην οργάνωση «Ισλαμική Τζιχάντ», κρατείται από τον περσινό Νοέμβρη. Κάνει απεργία πείνας για περισσότερες από 60 μέρες. Στο παρελθόν έχει απορρίψει διάφορες προτάσεις των ισραηλινών αρχών, συμπεριλαμβανομένης πρότασής τους να αφεθεί ελεύθερος σε δύο χρόνια ή να αυτοεξοριστεί για μία τετραετία. Αργότερα χτες βράδυ, ο επικεφαλής Πολιτικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, Τζέφρι Φέτμαν, δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πως πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος κλιμάκωσης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύρραξης, λόγω των εγκλημάτων μίσους από «φανατικά θρησκευτικά στοιχεία», προκλήσεις στους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ και ανησυχητική αύξηση των ρουκετών που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ. Προχτές, ο αρχηγός των Ισραηλινών Εργατικών, Ισαάκ Χέρτζογκ, είχε προβλέψει νέα παλαιστινιακή εξέγερση και άμεση επανέναρξη των ισραηλινο-παλαιστινιακών ειρηνευτικών συνομιλιών.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΚΚΡΑ.-- Ο υπουργός Υγείας της δυτικοαφρικανικής Γκάνα, Αλεξ Σεγκμπέφια, ανακοίνωσε χτες ότι 170 Κουβανοί γιατροί θα εργαστούν σε κλινικές και νοσοκομεία της χώρας, για να καλύψουν τα κενά που προκαλεί η επ' αόριστον απεργία που ξεκίνησαν στις 7 του μήνα οι γιατροί της χώρας, διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις, επιδόματα και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο Σεγκμπέφια υποστήριξε ότι εξαιτίας της απεργίας έχασαν τη ζωή τους «αρκετοί ασθενείς» και διεμήνυσε ότι θα συνομιλήσει με τους απεργούς, μόνο όταν σταματήσουν την κινητοποίησή τους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι άλλη μια μνημονιακή κυβέρνηση πέφτει. Όπως η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, όπως η κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως αυτή του Σαμαρά, έτσι και η κυβέρνηση Τσίπρα καταρρέει κάτω από την αδυναμία διαχείρισης μιας πολιτικής που βρίσκει αντίθετη τη μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού.
Στην προκειμένη περίπτωση, η κυβέρνηση Τσίπρα βρέθηκε αντιμέτωπη με την εκφρασμένη με το περήφανο «ΟΧΙ» του 61,3% του λαού μας, αντίθεση στη μνημονιακή πολιτική, και με την αντίσταση στο εσωτερικό του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της μνημονιακής του μετάλλαξης. Είναι ακριβώς η απώλεια της κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας, ως συνέπεια της καταψήφισης του μνημονίου από εκείνους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τίμησαν την λαϊκή εντολή, η οποία εξανάγκασε τον Βοναπαρτίσκο τον Ασήμαντο στην άτακτη εγκατάλειψη της πρωθυπουργίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο αποψινό του διάγγελμα, στο οποίο κυριάρχησαν οι εγωκεντρικοί τόνοι και η έπαρση της πολιτικής ασημαντότητας, τα κύρια πυρά στράφηκαν κατά εκείνου του τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει στην αντιμνημονιακή πολιτική. Είναι σαφές πως η διακυβέρνηση της χώρας από τον αποστάτη πρωθυπουργό αποτέλεσε μια σύντομη παρένθεση και η απροκάλυπτη παραβίαση της λαϊκής εντολής θα καθορίσει και το πολιτικό του τέλος. Δεν επρόκειτο για «αριστερή παρένθεση» αλλά για μια σαφή συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής της πολιτικής εκχώρησης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και της καταστροφής των κυριαρχούμενων λαϊκών τάξεων που έχει δρομολογηθεί απ’ το 2010. Ο λόγος τώρα στον ελληνικό λαό, στις εργαζόμενες λαϊκές τάξεις, στη νεολαία, στις δυνάμεις της αξιοπρέπειας και της Αντίστασης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Η κυβέρνηση Μαξίμου αποφάσισε να οδηγήσει σε εσπευσμένες εκλογές; στις 20/9 αγνοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, γι΄ αυτό και δεν συγκάλεσε πλατιά σύσκεψη. Ο στόχος είναι φανερός: Η υποταγή στους δανειστές και την ολιγαρχία. Ύστερα από αυτό καλούνται όλοι οι ιδρυτές του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν την επανάληψη ενός νέου Λιβάνου σε ένα μέτωπο Αντίστασης, σε μια ενιαία, λαϊκή, αντιστασιακή συνεργασία για να αποτραπεί η αφαίμαξη του λαού μας και η καταστροφή της χώρας, για να κρίνει ο λαός, ο μόνος αρμόδιος, το μέλλον του".
Μανώλης Γλέζος
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση της Αριστερής Πλατφόρμας: Θα κατέλθουμε στις εκλογές συγκροτώντας ένα πλατύ, αντιμνημονιακό μέτωπο
Με δήλωσή της που διανεμήθηκε πριν από λίγο στα ΜΜΕ, η Αριστερή Πλατφόρμα ανακοινώνει πως «θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων».
22:44 | 20.08.2015
Ολόκληρη η δήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας:
Ο Αλέξης Τσίπρας με το διάγγελμα του εμφάνισε ένα άλλο μνημονιακό πρόσωπο σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη και κύρια υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν η τήρηση , μαζί με τα παλιά μνημόνια και του νέου τρίτου μνημονίου της σκληρής λιτότητας και της σκληρής υποτέλειας της χώρας, το οποίο ο ίδιος συμφώνησε ερήμην του λαού και ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, των μελών και των στελεχών του. Οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας γίνονται για να βάλει ταφόπετρα στο περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος. Για να βάλει ταφόπετρα στους αντιμνημονιακούς αγώνες και τις αντιμνημονιακές προσδοκίες του λαού. Οι εκλογές εξπρές γίνονται Αυγουστιάτικα όχι μόνο για να πεταχτούν στα σκουπίδια οι αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για να ζητηθεί από τον ελληνικό λαό να βάλει θηλιά στο λαιμό του και να εγκρίνει ένα νέο μνημόνιο, ψηφίζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα ή τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΟΤΑΜΙ που συνιστούν τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης.
Η Αριστερή Πλατφόρμα πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση και πρόοδο της χώρας. Η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων. Να προωθήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Να υπερασπίσει το αγωνιστικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Να ακυρώσει τη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της Ελλάδας. Να βάλει τη χώρα σε ένα καινούργιο δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας, διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας.

5 σχόλια:

e-h είπε...


Flags raised in Havana and Washington
On 14 August, US Secretary of State John Kerry attended the official opening of the US Embassy in Havana. The flag raising ceremony followed a similar event at the Cuban Embassy in Washington on 20 July, and marked the successful conclusion of what Cuban Foreign Minister Bruno Rodríguez called the “first stage” in the process of normalising relations.
Major issues of reparations, US claims for compensation for nationalised properties, the continued occupation of Guantánamo Bay and, not least the blockade have yet to be resolved and will be discussed at further rounds of talks between the two countries in coming weeks.
Democracy Now produced a detailed report on the significance of Kerry’s visit and the challenges that lie ahead, including an interview with Dr Carlos Alzugaray Treto, one of the speakers at the Cuban Futures conference in London in October.
Watch the Democracy Now report here, read Embassies Open, But The US Is No Friend To Havana by CSC director Rob Miller in the Morning Star here.
Read a transcript of the Press Conference by Bruno Rodriguez and John Kerry here.
http://www.cuba-solidarity.org.uk/news.asp?ItemID=2820
http://www.democracynow.org/2015/8/14/us_raises_flag_in_cuba_after
http://www.cuba-solidarity.org.uk/news.asp?index=21
http://www.cubasolidaritycampaign.blogspot.co.uk/2015/07/cuban-futures-conference-2015.html



Σημαίες υψωθηκαν στην Αβάνα και στην Ουάσιγκτον
Στις 14 Αυγούστου, Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι παρέστη στα επίσημα εγκαίνια της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αβάνα. Η τελετή υψωση σημαίας ακολούθησαν παρόμοια εκδήλωση στην κουβανέζικη πρεσβεία στην Ουάσιγκτον στις 20 Ιουλίου, και σηματοδότησε την επιτυχή ολοκλήρωση του απο Κουβανό Υπουργό Εξωτερικών Μπρούνο Rodríguez που ειπε ότι ονομάζεται «πρώτο στάδιο» στη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων.
Σημαντικά θέματα των αποζημιώσεων, από των ΗΠΑ αγωγές αποζημίωσης για εθνικοποίησε τις ιδιότητες, τη συνεχιζόμενη κατοχή του Γκουαντάναμο και, αν μη τι άλλο ο αποκλεισμός δεν έχουν ακόμη επιλυθεί και θα συζητηθεί σε περαιτέρω γύρους συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Democracy Now εκπόνησε λεπτομερή έκθεση σχετικά με τη σημασία της επίσκεψης του Κέρι και τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, συμπεριλαμβανομένης μια συνέντευξη με τον Δρ Κάρλος Alzugaray Treto, ένας από τους ομιλητές στο συνέδριο του Μελλοντος της Κούβας στο Λονδίνο τον Οκτώβριο.
Παρακολουθήστε την έκθεση δημοκρατία Τώρα, διαβάστε Πρεσβείες Ανοιχτες, Αλλά Οι ΗΠΑ Δεν Είναι Φίλος της Αβάνας του CSC σκηνοθέτης Ρομπ Μίλερ στο Morning Star εδώ.
Διαβάστε τα πρακτικά της διάσκεψης Τύπου από τον Bruno Rodriguez και Τζον Κέρι εδώ.

e-h είπε...


Fidel Castro calls for compensation for blockade on 89th birthday
Fidel Castro celebrated his 89th birthday on 13 August and the presidents of Venezuela and Bolivia, Nicolas Maduro and Evo Morales travelled to Havana to celebrate with him.
On the same day a letter was released to the Cuban press in which he stated: “Cuba is owed many millions of dollars in compensation for damage caused to it (by the United States).” His letter came ahead of the opening of the US Embassy in Havana. According to a UN report this month, the US blockade on Cuba has cost the country US$117 billion.
http://www.cuba-solidarity.org.uk/news.asp?ItemID=2814
http://www.cuba-solidarity.org.uk/news.asp?ItemID=2816


Ο Φιντέλ Κάστρο ζητεί αποζημίωση για αποκλεισμό στα 89του γενέθλια
Ο Φιντέλ Κάστρο γιόρτασε τα 89του γενέθλιά στις 13 Αυγούστου και οι πρόεδροι των Βενεζουέλα και Βολιβία, Nicolas Maduro και Έβο Μοράλες ταξίδεψαν στην Αβάνα για να γιορτάσουν μαζί του.
Την ίδια ημέρα επιστολή κυκλοφόρησε στο κουβανικό Τύπο, στο οποίο δήλωσε: ". Στην Κούβα οφείλονται πολλά εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για τις ζημίες που προκαλούνται σε αυτην (από τις Ηνωμένες Πολιτείες)" η επιστολή του ήρθε πριν από την έναρξη των ΗΠΑ Πρεσβείας στην Αβάνα. Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ αυτό το μήνα, ο αποκλεισμός των ΗΠΑ κατά της Κούβας έχει κοστίσει στη χώρα 117 δισεκατομμύρια US $.

e-h είπε...



International health achievements marked
Cuba marked two milestones in its international health projects in August. The Brazilian minister Arthur Chioro announced that 11,000 Cuban doctors serving in remote areas of the South American country had spurred “amazing” improvements in Brazilian healthcare. “We've had an amazing expansion in access to healthcare, particularly for the poorest Brazilians,” he said.
It was also announced that Operation Miracle, the joint Cuban-Venezuelan programme initiated by the then presidents Fidel Castro and Hugo Chavez ten years ago had treated more than four million patients with free eye operations.
http://www.cuba-solidarity.org.uk/news.asp?ItemID=2810

Διεθνείς διακρίσεις για την υγεία επισημαίνονται
Στην Κούβα σημειώνονται δύο ορόσημα σε διεθνή έργα για την υγεία τον Αύγουστο. Ο Βραζιλιάνος υπουργός Άρθουρ Chioro ανακοίνωσε ότι 11.000 κουβανοί γιατροί που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας της Νότιας Αμερικής είχε σημειωσει "καταπληκτικες" βελτιώσεις στον τομέα της υγείας της Βραζιλίας. "Είχαμε μια καταπληκτική επέκταση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, ιδίως για τους φτωχότερους Βραζιλιάνους", είπε.
Ανακοίνωσε επίσης ότι η Επιχείρηση Θαύμα, το κοινό πρόγραμμα Κούβας-Βενεζουέλας που ξεκίνησε από τους τότε προέδρους Φιντέλ Κάστρο και Ούγκο Τσάβες πριν από δέκα χρόνια είχε περιθάλψει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια ασθενείς με δωρεάν εργασίες για τα μάτια.

e-h είπε...



Cuban hero attends activity for Hiroshima 70th anniversary
Fernando Gonzalez, freed Miami Five prisoner, vice president of the Cuban Institute of Friendship with the Peoples (ICAP) and Hero of the Republic of Cuba, was in Japan in August to participate in events to commemorate the 70th anniversary of the bombing of Hiroshima and Nagasaki.
Gonzalez represented Havana in the official peace commemorative ceremony and took part in the World Conference against nuclear weapons. After paying tribute to the victims in the official ceremony held at the Peace Memorial in Hiroshima, he called for full nuclear disarmament.
http://www.cuba-solidarity.org.uk/news.asp?ItemID=2812


Κούβας ήρωας παρακολουθεί δραστηριότητα για την 70η επέτειο της Χιροσίμα
Ο Fernando Gonzalez, ενας από τους απελευθερωμενους από τους Μαϊάμι Πέντε κρατούμενους, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Κούβας Φιλίας με τους Λαούς (ICAP) και ήρωας της Δημοκρατίας της Κούβας, ήταν στην Ιαπωνία τον Αύγουστο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 70ης επετείου του βομβαρδισμού της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.
Γκονζάλες εκπροσωπούσε Αβάνα στην επίσημη ειρηνευτική επιμνημόσυνη δέηση και πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο κατά των πυρηνικών όπλων. Μετά την καταβολή φόρο τιμής στα θύματα στην επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Μνημης στη Χιροσίμα, κάλεσε για πλήρη πυρηνικό αφοπλισμό.

e-h είπε...


Cuban Futures 2015
A great line up of speakers from Cuba, the UK and North America look set to make Cuban Futures the most important conference on Cuba in Britain this year and tickets are already selling fast.
What do thawing relations with the US mean for Cuba and Cubans living both on and outside the island? How can the two countries have normal relations while the US maintains its illegal blockade and continues to occupy Guantánamo Bay? These are some of the thought-provoking questions that this one day conference will be asking and we have a great line up of speakers and experts to answer them.
http://www.cubasolidaritycampaign.blogspot.co.uk/2015/07/cuban-futures-conference-2015.html


Κούβας Μελλον 2015
Μια μεγάλη σειρα από των ομιλητών από την Κούβα, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Βόρεια Αμερική αναμένεται ότι θα γίνουν Κούβας Μελλον το πιο σημαντικό συνέδριο σχετικά με την Κούβα στη Βρετανία φέτος και τα εισιτήρια έχουν ήδη πωληθει γρήγορα.
Τι σημαίνει για την Κούβα και Κουβανούς η απόψυξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ που ζουν τόσο εντός όσο και έξω από το νησί; Πώς μπορούν οι δύο χώρες να έχουν φυσιολογικές σχέσεις ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν τον παράνομο αποκλεισμό και συνεχίζουν να κατέχουν Γκουαντάναμο; Αυτές είναι μερικές από τις τολμηρές ερωτήσεις που αυτή η ημερίδα θα συζητήσει και έχουμε μια μεγάλη σειρά από ομιλητές και ειδικούς για να τις απαντήσει.