Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Δευτερα 7 Σεπτεμβριου 2015


Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελλάδα απαγόρευση ρωσικών υπερπτήσεων προς τη Συρία
06 Σεπτεμβρίου 2015 23:27
Υπό μελέτη βρίσκεται στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αίτημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να άρει την άδεια υπέρπτησης ρωσικών αεροσκαφών από την Ελλάδα προς τη Συρία. Τη σχετική επισήμανση έκαναν διπλωματικές πηγές.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους στο Δαφνί
07 Σεπτεμβρίου 2015 11:00
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγελία Πρωτοδικών Αθηνών με εντολή του προϊσταμένου Ηλία Ζαγοραίου, σχετικά με τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες εκτυλίχθηκε η τραγωδία στο Ψυχιατρικό Ιδρυμα Δαφνί που είχε σαν αποτέλεσμα τοθάνατο τριών ασθενών. Η έρευνα θα εξετάσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς καθώς και τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών που πέθαναν απο ασφυξία. Η Εισαγγελία επισήμως ενηρώνει επίσης πως «ουδεμία αναφορά εκκρεμεί στην υπηρεσία μας σχετικά με τον φερόμενο ως υπάιτιο της πυρκαγιάς». Την έρευνα διενεργεί ο εισαγγελέας Νικ. Στεφανάκος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπέκυψε η μητέρα του βρέφους που είχε καεί ζωντανό στη Δυτική Όχθη
07 Σεπτεμβρίου 2015 08:58
Η Ρίχαμ Νταουάμπσεχ, η μητέρα του Άλι Νταουάμπσεχ, του μικρού παλαιστίνιου ηλικίας 18 μηνών που κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι τους από εμπρησμό που αποδίδεται σε εβραίους εξτρεμιστές, υπέκυψε στα τραύματά της τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, ανακοίνωσε το ισραηλινό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η ίδια και η οικογένειά της. Στις 31 Ιουλίου, άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα πέταξαν βόμβες Μολότοφ μέσα από τα ανοικτά παράθυρα του σπιτιού των Νταουάμπσεχ στο χωριό Ντούμα που περιβάλλεται από εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο Άλι Νταουάμπσεχ, 18 μηνών, έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά. Οκτώ ημέρες αργότερα ο πατέρας του, Σάαντ Νταουάμπσεχ, υπέκυψε στα τραύματά του. Ο τετράχρονος Άχμεντ, το άλλο παιδί της οικογένειας, νοσηλεύεται ακόμη. Αυτή η εγκληματική πράξη μαζί με επιγραφές στους τοίχους που παραπέμπουν στην πρακτική "το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί", πράξεις βανδαλισμού που διαπράττονται από νεαρούς εξτρεμιστές εβραίους και πραγματοποιήθηκε μερικές ώρες μετά τη δολοφονία από εβραίο εξτρεμιστή μίας εφήβου στη διάρκεια πορείας του Gay Pride στην Ιερουσαλήμ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Ισραήλ, στα κατεχόμενα εδάφη και διεθνώς, για την "ατιμωρησία" την οποία απολαμβάνουν οι εξτρεμιστές. "Η Ρίχαμ Νταουάμπσεχ απεβίωσε τη νύχτα", δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ταλ Χασόμερ του Τελ Αβίβ, όπου η νεαρή 26χρονη δασκάλα είχε εισαχθεί με εγκαύματα τρίτου βαθμού που κάλυπταν το 80% του σώματός της. Από την Ντούμα, ο Ανουάρ Νταουάμπσεχ, μέλος της οικογένειας των τριών θυμάτων, επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε για τον θάνατο της Ρίχαμ Νταουάμπσεχ. Πρόσθεσε πως η κηδεία της μπορεί να πραγματοποιηθεί σήμερα στο χωριό, όπου "λαϊκές επιτροπές" πραγματοποιούν έκτοτε νυκτερινές περιπολίες, καθώς οι κάτοικοι δηλώνουν ότι ζουν "μέσα στον φόβο" νέων επιθέσεων. Ο εμπρησμός του σπιτιού των Νταουάμπσεχ είναι η πιο πρόσφατη επίθεση σε έναν μακρύ κατάλογο ενεργειών των οποίων οι δράστες σπάνια τιμωρούνται. Στους μαυρισμένους από τον καπνό τοίχους του σπιτιού της οικογένειας οι επιτιθέμενοι έγραψαν προτού διαφύγουν συνθήματα για "Εκδίκηση". Είναι μια υπογραφή που χρησιμοποιείται συχνά από εποίκους οι οποίοι πραγματοποιούν πράξεις βανδαλισμού ή, όπως λέγονται, επιθέσεις για "το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί" εναντίον των Παλαιστινίων, των χριστιανών, των ισραηλινών Αράβων, ακόμη και ισραηλινών στρατιωτών και αστυνομικών. Στο στόχαστρο έχουν μπει πολλές εκκλησίες και τεμένη, μεταξύ των οποίων και ιεροί τόποι του χριστιανισμού, όμως η επίθεση στην Ντούμα προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση επειδή οι βιαιότητες αυτές σπάνια προκαλούν θύματα. Δέκα εξτρεμιστές της δεξιάς που φέρεται να εμπλέκονται σε "τρομοκρατικές επιθέσεις", μεταξύ των οποίων και η επίθεση στην Ντούμα, έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό και άλλοι τρεις σε διοικητική κράτηση, δηλαδή χωρίς δικαστική απόφαση για περίοδο έξι μηνών, στο πλαίσιο κυρίως της έρευνας για τον εμπρησμό στην Ντούμα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αμερικανο-ρωσική διαμάχη για τη συριακή κρίση
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015, 11:45
Θέλοντας και μη, μας ενέπλεξαν στην αμερικανο-ρωσική διαμάχη για την κρίση στη Συρία. Δεν είναι παράδοξο που αποκρύπτεται ευσχήμως ποιος και γιατί τη δημιούργησε. Έτσι, λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες έχουν προσπαθήσει τα υπάκουα αμερικανικά και δυτικά ΜME να περάσουν την προπαγάνδα ότι «η Ρωσία έχει αρχίσει τη στρατιωτική της επέμβαση στη Συρία, με την ανάπτυξη αεροπορικών μοιρών σε μόνιμη βάση στο συριακό έδαφος, προκειμένου να πλήξει θέσεις εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου αλλά και ισλαμιστών επαναστατών, ενώ οι ΗΠΑ παραμένουν σιωπηλές». Ως προς το ελληνικό σκέλος, «η Ρωσία ζήτησε και έλαβε την άδεια διέλευσης αεροσκαφών της που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία από τον ελληνικό εναέριο χώρο για το χρονικό διάστημα 1-24 Σεπτεμβρίου, ανέφερε διπλωματική πηγή», σύμφωνα με τον ρωσικό ενημερωτικό ιστότοπο Sputnik. Κι αυτό παρά τις αμερικανικές αντιρρήσεις.
Τι επιδιώκει η Ουάσινγκτον Εκείνο που θέλουν να περάσουν στο διεθνές κοινό οι ΗΠΑ είναι πως η Ρωσία είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιεί τακτικές υβριδικού πολέμου στη Συρία, ανάλογες με αυτές που μετέρχεται στην Ουκρανία. Άλλωστε οι δύο συγκρούσεις, όσο κι αν δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Σύμφωνα με δυτικούς διπλωμάτες, που διαδιδουν προβοκατορικα αισχρα ψεματα ενώ γνωριζουν πως δεν είναι αληθεια, Ρώσοι πιλότοι δηθεν έχουν αρχίσει να φτάνουν στη Συρία για να πετάξουν με ρωσικά μαχητικά και επιθετικά ελικόπτερα εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου και να βάλουν κατά των ανταρτών που μάχονται το καθεστώς Άσαντ. Όπως υποστηρίζει ο πληρωμενος ψευτης Alex Fishman στην ιστοσελίδα information clearing house.info σε άρθρο με τίτλο «Αλήθεια ή μύθος; Ρωσικά μαχητικά στους αιθέρες της Συρίας», οι διπλωματικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ρώσοι «διαπραγματεύονται την πώληση στη Συρία μαχητικών MiG-29 και εκπαιδευτικών Yak-130 (που ωστόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως επιθετικά αεροσκάφη)».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Ελλάδα θα επιτρέψει την διέλευση ρωσικών αεροσκαφών με προορισμό την Συρία από τον εναέριο χώρο της αρνούμενη με σθένος το αίτημα των Αμερικανών οι οποίοι ζητούσαν να μην επιτραπεί η οποιαδήποτε διευκόλυνση στην ρωσική Αεροπορία. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ρωσική ιστοσελίδα. Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο”το Σάββατο η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να απαγορεύσει στα ρωσικά αεροσκάφη να χρησιμοποιήσουν το FIR Aθηνών. Η ελληνική κυβέρνηση το αρνήθηκε ώστε να μην χειροτερέψουν οι ελληνορωσικές σχέσεις” αναφέρει διπλωματική πηγή από την Αθήνα. Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η Ρωσία ζήτησε να κάνει χρήση του FIR Αθηνών για μεταφορά ανθρωπιστικών φορτίων από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την 24η του ίδιου μήνα. Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τ.Κέρι εξέφρασε τις “ανησυχίες” του για την ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Συρία Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη καθώς φαίνεται ότι η Ελλάδα θέλει να κρατήσει ένα μίνιμουμ ισορροπιών ώστε να μη θιγούν με βαρύ πλήγμα οι σχέσεις με την ομόδοξη Ρωσία.
Οι μεταφορές των ρωσικών ανθρωπιστικών φορτίων καταδεικνύουν ότι η Μόσχα σχεδιάζει να επεκτείνει την εμπλοκή της στην Συρία και να δώσει τέλος στο “λουτρό αίματος” που έχουν δημιουργήσει οι ισλαμοφασιστες του ISIL με την βοηθεια των αμερικανων και των αλλων δυτικων αποικιοκρεατων, βοηθώντας έμπρακτα την νόμιμη συριακή κυβέρνηση του Μ.Άσαντ. Σημειώνεται ότι ο Β.Πούτιν παραδέχτηκε σε πρώτη φάση το εύρος της ανάμειξης της Ρωσίας στη Συρία λέγοντας πως ” η Ρωσία παρέχει εκπαίδευση και εξοπλισμό με ρωσικά όπλα στο συριακό στρατό” ενώ απέκλεισε μεν το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής εμπλοκής στην περιοχή λέγοντας όμως, πως μέχρι στιγμής, αυτό δεν είναι ακόμη “ώριμο” να συμβεί. «Να λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάτι τέτοιο σήμερα – μέχρι στιγμής είναι πρόωρο να το συζητάμε. Αλλά ήδη παρέχουμε στη Συρία στρατιωτικό υλικό και εκπαιδεύουμε τα στρατεύματά της, με όπλα μας», δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. «Πράγματι επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ενός είδους διεθνή Συνασπισμού για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό», δήλωσε ακόμα ο Ρώσος Πρόεδρος.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα και απορούν για το τι μπορεί να ενώνει τον αντιφασιστικό αγώνα των κατοίκων της Ανατολικής Ουκρανίας και του λαού της Συρίας,του Συριακού στρατού,της Χεσμπολάχ και των άλλων δυνάμεων που ενισχύουν την άμυνα της Συρίας ας δουν αυτή την φωτογραφία...
Ο επικεφαλής του νεοναζιστικού μορφώματος της Ουκρανίας Δεξιού Τομέα,Διμίτρι Γιάρος σε μία αδερφική συνάντηση με έναν αξιωματικό των Τζιχαντιστών της ΙΣΙΣ που επισκέφτηκε την Ουκρανία προερχόμενος από την Συρία.
Όλοι οι φασίστες και Ναζί την ίδια μούρη έχουν. ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AΠOKAΛΥΨH-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΙΚΗΣ! H πρώτη φωτογραφία με το πτώμα του αδικοπνιγμένου παιδιού στις ακτές της Τουρκίας, που θέλουν να εξαφανίσουν! Ντροπή και αίσχος!
Αυτό είναι το μέρος που βρέθηκε η σωρός του μικρού Aylan, που πνίγηκε με τον αδελφό του και τη μητέρα του στα παράλια της Τουρκίας. Αυτή η φωτογραφία έγινε αντικείμενο σκληρής λογοκρισίας και μια τεράστια επιχείρηση φίμωσης, ώστε να μην δημοσιοποιηθεί. Το πτώμα του μικρού θύματος -όχι των δουλεμπόρων, αλλά των "πολιτισμένων" της δύσης, που στηρίζουν τους "εξεγερμένους" μισθοφόρους-φονιάδες στη Συρία- χρησιμοποιήθηκε κατάλληλα κι ακούμπησε τις ανθρώπινες ευαισθησίες εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη. Όταν βρέθηκε το αθώο παιδάκι, το μετακόμισαν σε σημείο που πρόσδιδε "φωτογένεια" και ανέδιδε όλη τη δραματική κατάσταση που ώθησε σε παγκόσμιο συναισθηματισμό όλο τον κόσμο. Γιατί; Για να παρουσιαστεί ως ένοχος στη διεθνή κοινή γνώμη ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ!
Γράφει στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας, σε ιστοσελίδα που δημοσιοποιεί την πρώτη φωτογραφία ανεύρεσης του πτώματος: "Κι αν σου έλεγα ότι η σωρός του κακόμοιρου παιδιού από τη Συρία, που πνίγηκε στις ακτές των Οθωμανών, τοποθετήθηκε σε κατάλληλο σκηνικό, για να δημιουργήσει τεράστια συναισθήματα... Αλλά τι σου λέω! Θα είμαι ο γνωστός κακός Σύρος, που προκαλεί τα νεύρα σου"!
Δυστυχώς... τα ΜΜΕ θα "αγνοήσουν" την αλήθεια. Τα ΜΜΕ των Υπηρεσιών σε διατεταγμένη Υπηρεσία. Τα υπόλοιπα... να παρεδεχτούν ότι παγιδεύτηκαν; Τα κοινωνικά δίκτυα (μπλογκς) το ίδιο! Στην Ελλάδα, μόνον το περιοδικό Πολιτικής και Πολιτισμικής παρέμβασης "Ρεσάλτο", τόλμησε να θίξει το ζήτημα, πριν καν τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας με την ανεύρεση του μικρού: "Το αχαλίνωτο προπαγανδιστικό εμπόριο ενός παιδικού πτώματος…", επισημάνσεις που θίγουν την ουσία της προπαγάνδας της νέας τάξης "Αυτές τις ημέρες μια υστερική ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ καταιγίδα κατέκλυσε τα ΠΑΝΤΑ με τη φωτογραφία του πτώματος του πνιγμένου μικρού αγοριού… Το ίδιο ΑΜΟΚ της «ανθρωπιστικής» εμπορίας της ΦΡΙΚΗΣ ζήσαμε και στην χώρα μας: Ξεφώνιζαν τα ΜΜΕ «ανθρωπιστικά»… Το ίδιο και οι επαγγελματίες του αντιρατσισμού κάθε χρώματος: Συναινετικό Μέτωπο υστερικής εμπορίας του πτώματος του μικρού αγοριού… Τέτοιες ενορχηστρωμένες, πλανητικές, εγχώριες και πολύχρωμες υστερίες δεν είναι ΠΟΤΕ αθώες: Κατά κανόνα είναι μεγάλες ΑΠΑΤΕΣ και κατευθυνόμενες… "
Να δούμε... θα βρεθούν ιστολογοφόρα που δεν θα υποκύψουν στην προπαγάνδα του 4ου Ράιχ και θα δημοσιοποιήσουν τη φωτογραφία-ντροπή για τους "πολιτισμένους" της δύσης;
Aπο το
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2015/09/aokah-h.html#more
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς υπαλλήλους σιωνιστικού λόμπυ κι επαγγελματίες αντιρατσιστές, "φιλάνθρωπους" ευεργέτες "προσφύγων"....
Η θάλασσα πετά τα πτώματα παράλληλα με τα κύματα, ποτέ κάθετα! Το γνωρίζουν οι ψαράδες, οι ναυτικοί, οι γιατροί... Οι μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν να "τρώνε" και να "ταΐζουν"!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Πως μια "φωτογραφία" έκανε όλο τον πλανήτη να "ξεχάσει" ότι η "πολιτισμένη" δύση δημιούργησε, ενισχύει, εξοπλίζει τους φονιάδες τζιχαντιστές;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΤΡΟΠΗ στους εμπόρους "προσφύγων-μεταναστών"! Η Ελλάδα, αποικία του 4ου Ράιχ απαγόρευσε τη χρήση του εναέριου χώρου της σε ρωσικά εμπορικά αεροσκάφη που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία! (Greece mulls shutting airspace to Syria-bound Russia flights)
Η Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν την απαγόρευση χρήσης του εναέριου χώρου της από πολιτικά εμπορικά αεροσκάφη της Ρωσίας, που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία! Συνεχίζεται η κλιμάκωση ώθησης πολιτών από τη Συρία, αλλά και Ιράκ, Αφγανιστάν... να φεύγουν μέσω Ελλάδας για τη δύση! Άραγε οι δωσίλογοι που "κυβερνούν" για λογαρισμό του 4ου Ράιχ την πατρίδα μας, στοχεύουν απλώς τα 35 ευρώ το κεφάλι ημερησίως για τους "πρόσφυγες-μετανάστες" (για να πλουτίσουν οι ημέτεροι με τις γνωστές ΜΚΟ), ή έχουν εντολές να... συνεχιστεί η ροή φθηνών εργατικών χεριών στην "αναπτυγμένη" βόρεια Ευρώπη;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να τον πάρει το Ποτάμι!
του Γιώργου Δελαστίκ
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει «σπάσει» κάτω από το βάρος των αφόρητων γερμανικών πιέσεων και έχει μεταβληθεί σε όργανο της Καγκελαρίας του Βερολίνου. Στο πλαίσιο υλοποίησης της γερμανικής πολιτικής προκήρυξε και τις απροσδόκητες πρόωρες εκλογές. Στόχος των εκλογών αυτών είναι να συμμετάσχει στην κυβέρνηση το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, το κατ’ εξοχήν γερμανόφρον κόμμα της Ελλάδας. Αυτό απαιτούν οι Γερμανοί και αυτό θα γίνει! Για να μπουν οι... πολιτικά γερμανόδουλοι του Ποταμιού στην κυβέρνηση γίνονται οι εκλογές και όχι φυσικά επειδή δήθεν ο Τσίπρας έχασε στην πραγματικότητα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία εξαιτίας του Λαφαζάνη και των διαφωνούντων του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν να συναινέσουν στο κατάπτυστο «Μνημόνιο Τσίπρα». Θα μας τρελάνουν; Αφού ο Τσίπρας περνάει από τη Βουλή με το …75%(!) των ψήφων του συνόλου των βουλευτών, κάθε μνημονιακή διάταξη που αρνούνται να ψηφίσουν οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ, τι ανάγκη είχε να κάνει εκλογές; Αν παρ’ ελπίδα έφερνε ο Τσίπρας στη Βουλή και κανένα αριστερό μέτρο, προφανές είναι ότι οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ θα το ψήφιζαν με χέρια και με πόδια! Πόσω μάλλον που ήταν απολύτως βέβαιο εκ των προτέρων ότι ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ να ήταν πρώτο κόμμα, αλλά με σοβαρά συρρικνωμένη την εκλογική του απήχηση – ίσως μέχρι και δέκα εκατοστιαίες μονάδες και πάντως γύρω στο 30% ή και κάτω από το όριο αυτό. Όταν όμως ένας πολιτικός ηγέτης κάνει εκλογές γνωρίζοντας ότι θα επιδεινωθεί η κατάσταση του κόμματός του, χωρίς να του επιβάλλει τις εκλογές κάποια αδήριτη πολιτική συγκυρία, τότε τις κάνει υπηρετώντας εν γνώσει του κάποιον υπέρτερο πολιτικό στόχο. Ο στόχος αυτός λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση, επαναλαμβάνουμε, είναι να μπει οπωσδήποτε το Ποτάμι στην κυβέρνηση, όπως απαιτεί το Βερολίνο. Από τη στιγμή που ο Τσίπρας «έσπασε» και πέρασε στο μνημονιακό στρατόπεδο έχει προφανώς μεταβληθεί σε γρανάζι προώθησης της γερμανικής πολιτικής. Παράλληλα, αυτό του έχει ανοίξει νέες δυνατότητες συμμαχιών για την συγκρότηση μνημονιακών κυβερνήσεων με πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ – τουλάχιστον προσωρινά. Αυτό που ο Τσίπρας δεν έχει συνειδητοποιήσει, είναι πως όσο και αν γλύφει -τώρα που «έσπασε»- τις μπότες των Γερμανών κατακτητών της Ελλάδας, το Βερολίνο θα τον εξοντώσει πολιτικά οπωσδήποτε, αφού πρώτα τον έχει ήδη γελοιοποιήσει. Δεν θα σώσει πολιτικά τον Τσίπρα η «μνημονιακή κολοτούμπα» που έκανε και η συναρτώμενη με αυτήν γελοιοποίησή του. Οι Γερμανοί πρέπει να δείξουν και να αποδείξουν στους υπόλοιπους ηγέτες της Ευρωζώνης και της ΕΕ, ότι όποιος τολμήσει να προβάλει αντιρρήσεις στη γερμανική πολιτική, όχι μόνο γελοιοποιείται αλλά και εκδιώκεται κλοτσηδόν από την εξουσία. Αυτό είναι αναγκαίο επειδή οι πολιτικοί με μεγάλη άνεση κάνουν πολιτικές κολοτούμπες θεωρώντας τους λαούς τους ηλίθιους, αλλά αντιστέκονται λυσσωδώς σε κάθε προσπάθεια απομάκρυνσής τους από την άσκηση της εξουσίας, αφού αυτή είναι η πεμπτουσία της ύπαρξής τους. Ο Τσίπρας λοιπόν καλείται από τους Γερμανούς να σχηματίσει κυβέρνηση με το Ποτάμι. Θα το κάνει οπωσδήποτε. Θα πάρει το Ποτάμι στην κυβέρνησή του, ξεφορτωμένος μέσω των εκλογών τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι πάρα πολύ δύσκολα θα μπουν αυτή τη φορά στη Βουλή. Ο Τσίπρας από πολιτική σκοπιά «έκαψε» κυριολεκτικά τον Καμμένο! Υποχωρούσε τόσο γρήγορα που δεν επέτρεψε στον αρχηγό των δεξιών ΑΝΕΛ να εδραιώσει στους ψηφοφόρους του κόμματός του την πεποίθηση ότι χρειάζεται να υπάρχει και ένας αντιμνημονιακός πόλος της Δεξιάς, αφού ως ελάσσων εταίρος έπρεπε να συναινεί στις διαρκείς υποχωρήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Τι να κάνει με 13 βουλευτές στους κυβερνητικούς 162; Χώρια που όταν ο «αριστερός» πρωθυπουργός μέσα σε έξι μήνες γίνεται φουλ μνημονιακός, πώς μπορεί ο δεξιός ψηφοφόρος να παραμείνει αντιμνημονιακός; Εν πάση περιπτώσει, ο Τσίπρας θα προσλάβει το Ποτάμι στην κυβέρνησή του. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα όμως να μην φτάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αυτούς του Ποταμιού το μαγικό αριθμό των 151. Τότε ο Τσίπρας θα πάρει στην κυβέρνησή του και το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά, του οποίου οι πιθανότητες να μπει στη Βουλή έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην ξανακατεβάσει το προσωπικό του, εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, το ΚΙΔΗΣΟ, στις εκλογές. Με το σχηματισμό μιας κεντροαριστερής, αλλά πλήρως μνημονιακής κυβέρνησης, ο Τσίπρας μπορεί να παραμείνει μερικούς μήνες ακόμα πρωθυπουργός – μέχρι δηλαδή να αποφασίσουν οι Γερμανοί να τον ανατρέψουν! Είναι πολύ χαρακτηριστικό των γερμανικών προθέσεων ότι η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως η παραίτηση Τσίπρα συνιστά μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος. Προσέξτε, δεν είπε η «προκήρυξη εκλογών», είπε η «παραίτηση» η Γερμανίδα καγκελάριος! Αν πάλι είτε το ΠΑΣΟΚ δεν μπει στη Βουλή είτε μπλοκαριστεί για κάποιο λόγο η συμμετοχή του στην κυβέρνηση, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ αδίστακτα θα προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης τόσο με το Ποτάμι όσο και με τη …ΝΔ!!! Μόνο που αν στις 20 Σεπτέμβρη ο Τσίπρας αποδειχθεί τόσο αποδυναμωμένος, είναι πιθανότατο πρωθυπουργός να τοποθετηθεί άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εννοείται φυσικά σαφώς δολιότερο όπως π.χ. ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιώργος Σταθάκης ή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το αποτέλεσμα των εκλογών σε δύο εβδομάδες θα καθορίσει τις λεπτομέρειες – γιατί το τέλος της εποχής Τσίπρα το έχουν ήδη αποφασίσει οι Γερμανοί!
"prin"