Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Κυριακη 29 Μαιου 2016


Το blog θα ειναι εκτος λειτουργιας, Δευτερα, Τριτη, και Τεταρτη
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή, 29 Μαΐου 2016
Δολοφονήθηκε ο υποστράτηγος Φέλιξ Βελάσκες, πρώην διοικητής της Μπολιβαριανής Πολιτοφυλακής στη Βενεζουέλα H κυβέρνηση της Βενεζουέλας ερευνά την δολοφονία
O Φέλιξ Βελάσκες υπηρέτησε ως διοικητής της Μπολιβαριανής Εθνικής Πολιτοφυλακής κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του προέδρου Ούγκο Τσάβες. Το 2003 ήταν επικεφαλής της Προεδρικής Φρουράς. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Βενεζουέλας ανέθεσε στην 5η Εισαγγελέα της Μητροπολιτικής Περιοχής του Καράκας Ιντάλμις Μέντες να ερευνήσει την δολοφονία του απόστρατου υποστράτηγου Φέλιξ Βελάσκες, ο οποίος το Σαββάτο δέχτηκε πολλαπλούς πυροβολισμούς στην περιοχή Σάντα Μόνικα του Καράκας. Εκτιμάται ότι πρόκειται για προμελετημένη δολοφονία, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης, Γκουστάβο Γκονσάλες Λόπες, στην βενεζολάνικη τηλεόραση.
“Μέσα σε ένα αντιδημοκρατικό κλίμα που επιχειρείται να επιβληθεί στον λαό της Βενεζουέλας, σήμερα χάθηκε μια ζωή, του υποστράτηγου Φέλιξ Αντόνιο Βελάσκες, ο οποίος δολοφονήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Σάντα Μόνικα, κάτω από συνθήκες υποτιθέμενης κλοπής του αυτοκινήτου του”, δήλωσε ο Γκονσάλες, υπενθυμίζοντας ότι π Φέλιξ Βελάσκες ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος, Τσαβίστα, πιστός και με σταθερές επαναστατικές πεποιθήσεις. Σε Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι εκπρόσωποι της Εισαγγελίας μετέβησαν στον τόπο του εγκλήματος για να συντονίσουν τις έρευνες που ξεκίνησε το Επιστημονικό Σώμα Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών (CICPC).
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πρωί του Σαββάτου στις 9.30 π.μ, ο υποστράτηγος οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο οποίο βρισκόταν και η εγγονή του στην περιοχή Σάντα Μόνικα, όταν ανακόπηκε από δύο ένοπλους άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα που τον πυροβόλησαν για να κλέψουν το όπλο του. Μέχρι αυτή τη στιγμή έγινε η εγκληματολογική έρευνα στο τόπο του εγκλήματος, φωτογράφηση, βαλλιστική έρευνα, λήψη φυσικών ευρημάτων και εξέταση μαρτύρων, αναφέρει η Εισαγγελία στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Marco Rizzo, Γ.Γ. Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας: Ζούμε μια περικύκλωση της πρώην ΕΣΣΔ από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό...
"Ζούμε μια περικύκλωση της πρώην ΕΣΣΔ από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Οι Βαλτικές χώρες είναι στο ΝΑΤΟ, η Ουκρανία ληστεύτηκε με ένα πραξικόπημα, για να περάσει στην αμερικάνικη επιρροή. Έχουμε μια νέα φάση του αμερικάνικου επεκτατισμού. Το Μαυροβούνιο, όπως το Κόσοβο, είναι στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών. Το θέλουν στο ΝΑΤΟ για να κυκλώσουν τη Ρωσία κι όσους θέλουν να είναι ανεξάρτητοι από την αμερικάνικη ηγεμονία, όπως η Βενεζουέλα, η Κούβα, η Βόρεια Κορέα, η Κίνα, το Ιράν, η Συρία κλπ. Να γιατί εμείς οι κομμουνιστές, αν και δεν ασπαζόμαστε πολιτικά αυτές τις χώρες, είμαστε σύμμαχοί τους, διότι είναι χώρες που στοχεύει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός"...
Marco Rizzo @ MarcoRizzo1959
"Αλληλεγγύη στη Συρία και τον Πρόεδρο Άσαντ, με τους λαούς και τις χώρες που Αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό"
Τι δεν καταλαβαίνεις;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι λόγοι πού επιτίθενται στη Βενεζουέλα! από αυτούς πού θέλουν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους στη χώρα
Η μόνιμη επιθετικότητα των ΗΠΑ προς την Βενεζουέλα σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό, εμπορικό και επικοινωνιακό γίνετε με σκοπό μια πιθανή μελλοντική στρατιωτική επέμβαση. Στον Λευκό Οίκο έχει έχουν βάλει μπρος τις μαριονέτες τους, όπως ο απερίγραπτος ηγέτης των παραστρατιωτικών Αλβάρο Ουρίμπε Βέλεζ, που ζητά την αποστολή ξένων στρατιωτών στη Βενεζουέλα και την «αντίσταση» των στρατιωτικών απέναντι στο Μαδούρο, τη λέσχη των πρώην προέδρων της άκρας δεξιάς, την απαίτηση της εφαρμογής του Δι-Αμερικανικού Καταστατικού για την Δημοκρατία, τον γγ του Οργανισμού Αμερικάνικων Εθνών, Λουίς Αμάλγκρο που δρα ως μέλος της αντεπανάστασης, τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους που στη Γερουσία επέκτειναν τις κυρώσεις εναντίον της Μπολιβαριανής Επανάστασης ως το 2019, και φυσικά την διακήρυξη του Ομπάμα που κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από την χώρα.
Η επίθεση εναντίον της κυβέρνησης της Βενεζουέλας συνδέεται με άλλες δράσεις στην Λατινική Αμερική. Το πραξικόπημα στην Βραζιλία και την εγκαθίδρυση μιας συγκεκαλυμμένης νεοφιλελεύθερης δικτατορίας στην Αργεντινή με δημοκρατικό προσωπείο, ώστε οι «αναλυτές» να πουν ότι η περιοχη στράφηκε προς τα δεξιά μετά την αποτυχία των αριστερών και προοδευτικών κυβερνήσεων.Ο στόχος όμως είναι η αποδυνάμωση των κυρίαρχων κρατών και η αντικατάσταση τους με αποτυχημένες οντότητες που μπορούν εύκολα να ελέγχουν και να εκμεταλλευτούν. Οι ΗΠΑ θέλουν να ανακτήσουν την ηγεμονία τους στην περιοχή με κάθε κόστος. Η τακτική του διοικητή της Στρατιωτικής Διοίκησης Νοτίου Αμερικής είναι με την χρήση «εξυπνης» ισχύος να επιτύχει «μη-καταναγκαστική» αλλαγή στον συσχετισμό δυνάμεων σε ολόκληρη την ήπειρο. Υπάρχουν τρία στάδια στην κλιμάκωση της πρακτικής αυτής, το πολιτικό που αποτελεί το πρώτο στάδιο, το οικονομικό και τέλος το στρατιωτικό. Για την ώρα διανύουμε τα δύο πρώτα.
Τα συνεχιζόμενα χτυπήματα εναντίον της Βενεζουέλας, επιδιώκουν την διάβρωση και την διάσπαση της Ένωσης των Λατινοαμερικάνικων Εθνών (UNASUR), την Κοινή Αγορά της Λατινικής Αμερικής (MERCOSUR) και την Κοινότητα των Εθνών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC). Επιπλέον με το πραξικόπημα στην Βραζιλία, έδωσαν ένα ισχυρό χτύπημα στους BRICS και την αναπτυξιακή τράπεζα που δημιούργησαν που δημιουργήθηκε ως εναλλακτική στις πολιτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τα γεράκια του Πενταγώνου, εξασφαλίζουν την επιστροφή των κροκόδειλων του ΔΝΤ για να αρπάξουν ξανά την οικονομική κυριαρχία και αυτονομία των χωρών της Λατινικής Αμερικής
Kάρολος Βίμερ-Γραμματέας διεθνών σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκλονιστικη ανακαλυψη στην Μακεδονια. Βρεθηκε ασυλητος ο ταφος του Προγραμματος Θεσσαλονικης του ΣΥΡΙΖΑ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η «έφοδος στον ουρανό» και η κληρονομιά της
Στις 28 του έμφορτου από μνήμες για το κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα μήνα Μάη, κλείνουν 145 χρόνια από τη συμπλήρωση ενός έπους και μιας τραγωδίας: από την ήττα και την ηρωική θυσία των ηρωικών Κομμουνάρων του Παρισιού. Οι άνθρωποι αυτοί, εργάτες και εργάτριες, φορείς και συνεχιστές των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του γαλλικού λαού, βλέποντας τα πρωσικά στρατεύματα να παρελαύνουν στο Παρίσι, μετά τη ντροπιαστική ήττα της Γαλλίας στο γαλλοπρωσσικό πόλεμο και την προδοσία της αστικής τάξης της χώρας, πήραν επάνω τους τη μοίρα της πατρίδας, αποδεικνύοντας, για πρώτη φορά στην ιστορία, τί σημαίνει να αναδεικνύεται το προλεταριάτο σε ηγέτιδα τάξη.
Η Κομμούνα του Παρισιού υπήρξε το πρώτο εργατικό κράτος στην ιστορία της ανθρωπότητας, η πρώτη «έφοδος στον ουρανό» όχι απλώς των υπάλληλων τάξεων, αλλά των ίδιων των άμεσων παραγωγών, αυτών που δημιουργούν τον πλούτο του κόσμου. Η σύντομη, δίμηνη εξουσία της λειτουργώντας προς όφελος των καταπιεσμένων, ανέδειξε νέες αξίες και πρότυπα: την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, τον ηρωισμό της εργατικής τάξης, αυτής της τάξης που «είναι δουλεύτρα και δεν έχει κανέναν ανάγκη». Κληροδότησε, τόσο με τα επιτεύγματα, όσο και με τις αποτυχίες της, μια σειρά από παρακαταθήκες και εμπειρίες που αποτελούν σημαντική κληρονομιά για το – χειμαζόμενο σήμερα – εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα. Κληροδότησε ζητήματα προς συζήτηση και άντληση εμπειρίας: - Τη διαλεκτική σχέση ανάμεσα στην υπεράσπιση της πατρίδας και την υπεράσπιση των συμφερόντων της τάξης. - Τους όρους και τις προϋποθέσεις συγκρότησης της εργατικής – λαϊκής εξουσίας και της ρήξης με το αστικό – καπιταλιστικό καθεστώς και τις δομές του. - Την εκ των ων ουκ άνευ σπουδαιότητα της ύπαρξης και της σωστής λειτουργίας του συνειδητού συλλογικού επαναστατικού υποκειμένου, του κόμματος της εργατικής τάξης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σάλος στη Γαλλία από την αγριότητα των αστυνομικών - Βίντεο με ειρηνική διαδηλώτρια
Κυριακή, 29 Μάιος, 2016 - 09:30
Τα κοινωνικά δίκτυα αναρτούν το ένα μετά το άλλο τα βίντεο με τις στιγμές βίας από την πλευρά της αστυνομίας στη Γαλλία. Αυτή τη φορά στην Τουλούζ όπου νεαρή γυναίκα, ειρηνική διαδηλώτρια, που από το βίντεο δεν φαίνεται καθολου να απειλεί τον πάνοπλο αστυνομικό δέχεται ξύλο στον πρόσωπο και την πετάει στα κάγκελα. Πληθαίνουν οι καταγγελίες για υπέρμετρη αστυνομική βία. Το παρακάτω βίντεο έχει κυκλοφορήσει ευρέως Τα πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει ευρέως στο Διαδίκτυο εμφανίζουν έναν αστυονομικό στην Τουλούζη να χτυπά στο πρόσωπο μία γυναίκα, ρίχνοντάς την πάνω σε κάγκελα. Το περιστατικό, όπως αναφέρει το 20Minutes, προέρχεται από τις συγκεντρώσεις στην Τουλούζη που είχαν γίνει την Πέμπτη εναντίον του νόμου για τα εργασιακά. Το σύντομης διάρκειας βίντεο δείχνει σημείο που, όπως φαίνεται, ήταν στο περιθώριο της έντασης και ξεκινά με μία διαδηλώτρια να φωνάζει σε αστυνομικό των ΜΑΤ ακολουθώντας τον. Και ξαφνικά ο αστυνομικός γυρίζει προς το μέρος της και την χτυπά στο πρόσωπο, ρίχνοντάς την στα κάγκελα μέχρι που του φωνάζουν οι παριστάμενοι. Του ξύλου είχε προηγηθεί η σύλληψη ενός διαδηλωτή και η βία που άσκησαν επάνω του οι αστυνομικοί ενώ αυτός ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιτυχής δοκιμή "αντιδορυφορικού" πυραύλου από την Ρωσία!
Πλέον οι τηλεπικοινωνίες των Αμερικανών & το σύστημα καθοδήγησης των Κρούζ (το γνωστό GPS) στο έλεος των Ρώσων! ΗΠΑ, μήπως ηρθε η ώρα να συνθηκολογίσεις? ή καλλίτερα μια νέα Γιάλτα (Ο Πούτιν είναι γενναιόδωρος).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Παρεξήγηση» μεταξύ μοναχών-Παυλόπουλου-Πούτιν
28/5/2016 20.00
Προβλήματα στο εθιμοτυπικό διαδικαστικό σημειώθηκαν κατά την παρουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιον Όρος. Οι αγιορίτες μοναχοί περίμεναν να υποδεχθούν εκείνοι τον Ρώσο πρόεδρο, κάτι που ωστόσο δεν συνέβη. Την υποδοχή του Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Αργότερα, στο Πρωτάτο, θέμα δημιουργήθηκε και με τον επισκοπικό θρόνο, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί στον Ρώσο πρόεδρο και να μην παραβρεθεί ο Έλληνας ομόλογός του, καθώς βάσει τυπικού, δεν γίνεται να καθίσουν στον ίδιο θρόνο δύο... βασιλιάδες.
Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, λοιπόν, διεξήχθη η... μάχη του θρόνου, ανάμεσα σε Πολιτεία και τις αρχές του Άγιου Όρους. Εκ του αποτελέσματος, εκείνος βγήκε «κερδισμένος» ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος παρακολούθησε κανονικά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, ενώ είχε καθίσει στον επισκοπικό θρόνο.
Το εθιμοτυπικό, ωστόσο, δεν ήταν η μοναδική συνέπεια της κατάστασης που διαμορφώθηκε. Ο ειδικός γραμματέας για θέματα θρησκευτικής διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, Στάθης Λιάντας, θεωρήθηκε υπεύθυνος από, την Ιερά Κοινότητα και κηρύχθηκε ανεπιθύμητος. Η συζήτηση ξεκίνησε από νωρίς, όταν η Πολιτεία και η Ιερά Κοινότητα, προσπαθούσαν να ρυθμίσουν αυτές τις εθιμοτυπικού χαρακτήρα λεπτομέρειες. Η Ιερά Κοινότητα υποστήριζε ότι ο φιλοξενούμενος Πούτιν πρέπει να καθίσει στον επισκοπικό θρόνο και ο Προκόπης Παυλόπουλος στο διπλανό στασίδι, δίπλα στον Ρώσο πρόεδρο. Η ελληνική προεδρία αντέδρασε, υποστηρίζοντας ότι για λόγους συμβολισμού, ο Έλληνας Πρόεδρος δεν πρέπει να είναι ένα σκαλοπάτι πιο κάτω από τον Ρώσο, προτείνοντας την τοποθέτηση δύο ίδιων «θρόνων», κάτι που δεν έγινε δεκτό από την Ιερά Κοινότητα.
Κάτι ανάλογο συνέβη νωρίτερα στις Καρυές κατά την υποδοχή του Ρώσου προέδρου. Από την προεδρία της Δημοκρατίας εκφράστηκε η επιθυμία να τον υποδεχθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος. Όμως, οι Αγιορείτες απέρριψαν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επικαλούμενοι το τυπικό που προβλέπει υποδοχή στην πλατεία από τον «οικοδεσπότη», που είναι η Ιερά Κοινότητα. Ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον υποδέχθηκε στην είσοδο της Κοινότητας. Στην όλη συζήτηση, που διεξήχθη σε πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Κοινότητας, συμμετείχε και ο ειδικός γραμματέας για θέματα θρησκευτικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ, κ. Λιάντας. Οι μοναχοί θεώρησαν τους χειρισμούς του «απαράδεκτους» και απέστειλαν επιστολή στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ με τον οποία τον χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητο πρόσωπο στο Άγιον Όρος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αστυνομικός χτυπά βίαια διαδηλώτρια στην Τουλούζη
29/5/2016 10.00
Λάδι στη φωτιά των κινητοποιήσεων και της κοινωνικής οργής στη Γαλλία ρίχνει η συχνά βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλωτών από την αστυνομία. Ήδη, κυκλοφορεί ένα νέο βίντεο στο Διαδίκτυο, το οποίο αποτυπώνει ένα ένδρα των ειδικών δυνάμεων να χτυπά στο πρόσωπο μια γυναίκα στην Τουλούζη, ρίχνοντάς την πάνω στα κάγκελα, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις καταγγελίες των τελευταίων μηνών. Το περιστατικό, όπως αναφέρει το 20Minutes, προέρχεται από τις συγκεντρώσεις στην Τουλούζη που είχαν γίνει την Πέμπτη εναντίον του νόμου για τα εργασιακά. Το σύντομης διάρκειας βίντεο δείχνει σημείο που, όπως φαίνεται, ήταν στο περιθώριο της έντασης και ξεκινά με μία διαδηλώτρια να φωνάζει σε αστυνομικό των γαλλικών ΜΑΤ (CRS) καθώς τον ακολουθεί. Η γυναίκα, που κρατά στο ένα χέρι το παλτό της, είναι μεν σε ταραχή αλλά σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να εγείρει απειλή στον αστυνομικό. Ωστόσο, ο αστυνομικός γυρίζει ξαφνικά προς το μέρος της και την χτυπά στο πρόσωπο, ρίχνοντάς την στα κάγκελα μέχρι που του φωνάζουν οι παριστάμενοι. Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί σε κοντινό σημείο σύλληψη νεαρού, η οποία καταγράφηκε στην κάμερα -σε πλάνα που επίσης ενισχύουν τα ερωτηματικά για την στάση των αστυνομικών.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ζήτησα μια τυρόπιτα για τον άστεγό της Νέας Σμύρνης, και του δώσανε τα πάντα. Όμως μετά...»
Η απρόσμενη και άσχημη κατάληξη μιας πράξης καλοσύνης που ξεκίνησε απ' το internet
28.5.2016 | 16:48
O αναγνώστης μας Αριστείδης μας είχε στείλει δυο φωτογραφίες και την αφήγησή του. Την είχαμε δημοσιεύσει στα Μικροπράγματα και είχε προκαλέσει αίσθηση.
Να τι μας είχε γράψει τον περασμένο Νοέμβριο: «Στην πίσω πόρτα του Άλσους της Νέας Σμύρνης κατοικούν εδώ και πολύ καιρό δυο υπέροχες ψυχούλες: Ένα γλυκό σκυλάκι και ένας συμπαθεστατος νέος. Μετά τον καφέ μου καμιά φορά περνάω. Σήμερα διακριτικά, ενώ κοιμόταν έβγαλα αυτές τις φωτογραφίες. Να τις δούνε όσοι κατοικούν κοντά και ό,τι σας περισσεύει δώστε το με αγάπη. Ο νέος δεν ζητιανεύει και δεν ζητά τίποτα, αλλά αν θέλετε δώστε του μια τυρόπιτα, ένα καφέ, λίγη τροφή για το σκυλάκι, μια κουβέρτα, ένα ευρώ, ό,τι θελετε υπέροχοι συμπολίτες μου! Κοινοποιήστε σας παρακαλω!» Το καλό; Ότι μετά το άρθρο πολλοί άνθρωποι νοιάστηκαν και προσέφεραν πράγματα για τον άστεγο και την επίσης άστεγη σύντροφό του. Μάλιστα μια γυναίκα δεν τους προσέφερε απλώς μια τυρόπιτα ή μια κουβέρτα, αλλά στέγη!
Τώρα όμως, αυτή η γυναίκα, η κυρία Γεωργία Μακρή έγραψε στο Fb της, το τι συνέβη στη συνέχεια, δίνοντας και τις φωτογραφίες των αστεγων εναντίον των οποίων κινήθηκε νομικά. Δεν θα αναδημοσιεύσω τις φωτογραφίες των υπόπτων, αλλά μόνο την καταγγελία της:
18 Ιανουαρίου 2016 - 19 Μαϊου 2016 ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉΣ...
Όσοι με γνωρίζετε ξέρετε ότι στο καταφύγιο έχουμε σπίτι και ότι εκεί φιλοξενουσαμε τους τελευταίους 4 μήνες ένα ζευγάρι αστεγων από την Νέα Σμύρνη! Τους παραχωρησαμε για να μένουν το σπίτι επιπλωμένο, με ηλεκτρικές συσκευές, θερμαντικα σώματα, ανεμιστήρες,κουβερτες, παπλωματα, λευκά είδη κλπ χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση παρά μόνο την φροντίδα των ζώων που φιλοξενούμε εκεί! Μάλιστα στειρωσαμε και την σκυλιτσα τους την Μπουμπού και τους ταιζα προσωπικά από τον μισθό μου! Τέλος Μαΐου θα έφευγαν γιατί βρήκαν κάτι καλύτερο!!!! Δείτε τί άφησαν πίσω τους......δείτε τί αντικρυσα χθες πηγαίνοντας να ταισω τα ζώα...... ΈΦΥΓΑΝ!!! ΠΗΡΑΝ ΌΜΩΣ ΜΑΖΊ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΆΝΤΑ!!! ΝΑΙ....ΤΑ ΠΆΝΤΑ... ΚΟΥΖΊΝΑ,ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ, ΨΥΓΕΊΟ ΤΡΑΠΕΖΙΑ,ΚΑΡΈΚΛΕΣ, ΚΑΝΑΠΈΔΕΣ, ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ ΣΏΜΑΤΑ, ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ,ΕΊΔΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΎ,ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΖΙΝΙΚΑ,ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΚΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΦΈΣ ΤΩΝ ΖΏΩΝ, ΤΙΣ ΚΟΝΣΈΡΒΕΣ... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΛΤΕΦΟΡΑΝ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΦΊΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΈΝΟΝ!!! Άφησαν πίσω μόνο ότι κατεστρεψαν...κατεστρεψαν τα παντα....αντικείμενα..... αλλά και συναισθήματα τσαλαπατημενα.... ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΦΟΡΆ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑ ΆΝΘΡΩΠΟ!!!!! ΤΈΛΟΣ! ΔΕΊΤΕ ΤΟΥΣ,ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ... Όπου τους βρείτε...φτυστε τους στα μούτρα!!! Να μην βρίσκουν πέτρα να κρυφτουν.... Κι αυτοί και το σόι τους που κουβαλουσαν κι έτρωγαν κι επιναν στο σπίτι που με τόσο μεράκι στησαμε...... Η ΥΠΌΘΕΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ.... Εύχομαι να τους βρουν σύντομα.. Με πολλή μεγάλη θλίψη σας χαιρετώ...
Σχολιο.- Γενικά πολλοί άστεγοι είναι άστεγοι επειδή φταίνε και οι ίδιοι για το χάλι τους. Δεν φταίνε για όλα οι κακοί πολιτικοί. Όταν βοηθάμε προσέχουμε ποιον βοηθάμε και σε τι βαθμό τον βοηθάμε. Σχολιο.- Υπάρχει πάντα σοβαρός λόγος που μένουν άστεγοι νέοι άνθρωποι - επαναλαμβάνω νέοι - (και όχι γέροι ανήμποροι και άρρωστοι χωρίς σύνταξη). Ο λόγος είναι εμφανής όσο και αν κάποιοι συνάνθρωποι μας επιμένουν να μη τον βλέπουν και να κατηγορούν όσους τον βλέπουν για σκληρούς και ανάλγητους. Το έχω ζήσει προσωπικά, έχω δώσει και έχω εξαπατηθεί με τον χειρότερο τρόπο, όπως η κυρία της ιστορίας. Το πάθημα μου έγινε μάθημα: Πλέον σε κανέναν, αλλά σε κανέναν!!!
Σχολιο.- Δηλαδή αυτή η γυναίκα πήρε δύο άγνωστους ανθρώπους, τους έβαλε στο σπίτι της, της το κάνανε ρημαδιό (πριν της το κατακλέψουν) και η πρώτη φορά που το επισκέφτηκε ή το παρατήρησε ήταν όταν έφυγαν;; Εντάξει, έχει και η αφέλεια τα όριά της. Σχολιο.- Τώρα στην πράξη προσωπικά δεν βοηθάω ΠΟΤΕ κάποιον νέο όταν τον βλέπω να ζητιανευει. Ειδικά κάποιοι είναι σαν τα κρυα τα νερά παλικαράκια, πάνε δούλεψε ρε φίλε, ναι κάνε το οοτιδήποτε αλλα όχι κατευθείαν ζητιανιά. Εγώ που σε βοηθάω έχω μοιράσει κ φυλλάδια και έχω παλέψει κ με τα χώματα στα χωράφια μες τον ήλιο κ τον υδρωτα εσύ δε μπορείς ούτε τα μισά κ ζητιανευεις; Λίγο ντροπή δλδ. Και πλέον δίνω ΜΟΝΟ σε όσους ζητούν φαγητό και τρόφιμα και όχι σε αυτούς που θέλουν χρήματα. Ας μου ζητήσουν να τους αγοράσω κάτι, το οτιδήποτε απο το σουπερ μαρκετ, θα τους το πάρω αλλα όχι χρήματα!!! Σχολιο.- Όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι. Οι παροιμίες είναι αποθηκευμένη λαϊκή σοφία αιώνων. Σχολιο.- Ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το κορίτσι από τη Δανία: 23χρονη καλλονή παράτησε τις σπουδές για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές
28|05|2016 22:15
Η 23χρονη Τζοάνα Παλάνι σπούδαζε Πολιτικές Επιστήμες και Φιλοσοφία στην Κοπεγχάγη, όταν πριν από ένα χρόνο αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να ταξιδέψει μέχρι τη Συρία για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα Vice η Τζοάνα εντάχθηκε στους μαχητές Πεσμεργκά και δίπλα τους πολέμησε τους τζιχαντιστές. «Οι μαχητές του ΙΚ είναι πολύ καλοί στο να θυσιάζονται, αλλά οι στρατιώτες του Άσαντ είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι και είναι μηχανές θανάτου», δήλωσε η Παλάνι.
Είδε από κοντά την ασύλληπτη βία, τους βιασμούς και την κτηνωδία του πολέμου. «Την πρώτη νύχτα είδα να σκοτώνεται από ελεύθερο σκοπευτή μία γυναίκα που υπηρετούσε μαζί μου» δήλωσε ενώ εξήγησε πως είδε μικρά παιδιά να κακοποιούνται από άνδρες του Ισλαμικού Κράτους. «Αυτά τα μικρά κορίτσια, οι σκλάβες του σεξ, δε μπορώ ως άνθρωπος, αλλά κυρίως ως κορίτσι από το Κουρδιστάν, να τα αγνοήσω» συμπλήρωσε. «Δε μπορώ να πω ότι είμαι καλά στη Δανία και να ξεχάσω όσα συμβαίνουν στα κορίτσια στο Κουρδιστάν», συμπλήρωσε λέγοντας πως μόλις έφτασε στην πατρίδα της μετά από έξι μήνες παραμονής στη Συρία, η κουρδική αστυνομία την ενημέρωσε πως το διαβατήριό της δεν είναι πια σε ισχύ. Η ίδια πάντως δηλώνει αποφασισμένη να γυρίσει πίσω αν και το ταξίδι της αυτό μπορεί να της κοστίσει ακόμα και έξι χρόνια στη φυλακή.
σχολιο.- Δεν κατάλαβες καλά. Η ίδια δηλώνει αποφασισμένη να γυρίσει πίσω στη Δανία, αν και το ταξίδι της στο Συριακό Κουρδιστάν, μπορεί να της κοστίσει 6 χρόνια σε δανέζικη φυλακή. Γιατί πολεμούσε τους ισλαμοφασίστες, που έφτιαξαν οι Δυτικοί. Α, και δεν υπάρχει ακόμα Κουρδιστάν. Υπάρχει Σιριακό Κουρδιστάν, Ιρακινό Κουρδιστάν, Τουρκικό Κουρδιστάν, και Πέρσικο Κουρδιστάν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Facebook καταγράφει τη δραστηριότητα σου είτε είσαι μέλος είτε όχι!
Πέρυσι τον Απρίλιο έσκασε η είδηση ότι το Facebook παρακολουθεί και την δραστηριότητα των χρηστών που δεν είναι μέλη του κοινωνικού... δικτύου, μέσα από την ενσωμάτωση των Like buttons σε εκατομμύρια ιστοσελίδες. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, Βελγικό Δικαστήριο αποφάσισε τον περασμένο να επιβάλλει πρόστιμο ύψους €250.000 ημερησίως για να αφαιρέσει το “datr cookie”. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δεν πτοείται και ενισχύει ακόμη περισσότερο την καταγραφή της δραστηριοτητας όλων των χρηστών επεκτείνοντας το δίκτυο των διαφημίσεων της. Για την ακρίβεια, η Facebook ανακοίνωσε ότι αλλάζει τον τρόπο διανομής των διαφημίσεων της πλατφόρμας της στο σύνολο του ιστού μέσω του Audience Network, το οποίο εξυπηρετεί third-party ιστοσελίδες και συνεργάτες που επιθυμούν να διαφημιστούν. Μέχρι σήμερα, οι διαφημίσεις αυτές ήταν ορατές μόνο στα μέλη του κοινωνικού δικτύου, αλλά στο εξής θα εμφανίζονται σε όλους και με κάθε κλικ χρήστη θα δημιουργείται ένα διαφημιστικό προφίλ, ανεξάρτητα αν είναι μέλος ή όχι του κοινωνικού δικτύου. “Τα κουμπιά και τα plugins αποστέλλουν βασικές πληροφορίες για τη δραστηριότητα των χρηστών. Για τα μη-μέλη του Facebook δεν τα χρησιμοποιούσαμε. Αυτό πλέον θα αλλάξει για να καταλάβουμε καλύτερα πως να στοχεύσουμε σε αυτούς τους χρήστες” Σε περίπτωση που είχατε κάποια ψευδαίσθηση περί παρακολούθησης…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λίβανος: Για νέα σύγκρουση με το Κωλοισραήλ ετοιμάζεται η Χεζμπολάχ
Κυριακή, 29 Μαΐου 2016 07:36
Το ένοπλο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου έχει αρχίσει προετοιμασίες για πιθανή μελλοντική σύγκρουση με εισβολη στον Λιβανο από τον στρατό του γαμημενου σιωναζιστικου Κωλοισραήλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Σύμφωνα με τη λιβανέζικη καθημερινή εφημερίδα Ας Σαφίρ, η Χεζμπολάχ μεταφέρει μέρος του οπλοστασίου της, ιδίως πυραύλους και ρουκέτες, σε περιοχές του νότιου Λιβάνου, κατά μήκος των συνόρων με το Σιωναζιστικο Κωλοισραήλ και παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του ισραηλινοναζιστικού στρατού. Κατά την ίδια πηγή, η οργάνωση διανοίγει επίσης «εξελιγμένες» υπόγειες στοές στην περιοχή των συνόρων, ακολουθώντας το παράδειγμα της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς, η οποία φέρεται να έχει διανοίξει πολλές υπόγειες στοές στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας και του Σιωναζιστικου Κωλοισραήλ.
Η Χεζμπολάχ, η οποία συστάθηκε τη δεκαετία του 1980, είναι μια ισχυρή στρατιωτική και πολιτική οργάνωση που είχε στόχο να τερματιστεί η ισραηλινοναζιστική κατοχή του νότιου Λιβάνου. Το Κωλοισραήλ ηττηθηκε και αποσύρθηκε από τον Λίβανο την 25η Μαρτίου του 2000, κάτι που η Χεζμπολάχ θεώρησε νίκη. Το 2006, είχε ξεσπάσει πόλεμος διάρκειας 34 ημερών ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και τον ισραηλινοναζιστικό στρατό, που ειχε εισβαλλει παλι στο Νοτιο Λιβανο και ηττηθηκαν οι ειδικες του δυναμεις κατά κρατος από την Χεζμπολαχ. Η σύγκρουση τερματίστηκε όταν παρεμβηκαν οι ξενες δυτικες δυναμεις υπερασπιστες των σιωναζι και σταματησαν την Χεζμπολαχ που ειχε παρει φαλαγγι τους σιωναζι, και τέθηκε σε ισχύ μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός υπό την αιγίδα του ξεφτιλοΟΗΕ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υποτιθεμενη «διαμαρτυρία» από χαφιεδες των αμερικανων: Πέταξαν τούρτα στην αρχηγό της ΚΟ της Αριστεράς Ζάρα Βάγκενκνεχτ
Αληταραδες χαφιεδες των αμερικανων διέκοψαν κομματική συγκέντρωση και πέταξαν τούρτα στη Ζάρα Βάγκενκνεχτ, κατηγορώντας τη για» ξενοφοβικές θέσεις
Μάϊος 29 2016 09:33
Αληταραδες χαφιεδες των αμερικανων και των φασιστομασονων που δηλώνουν «υποστηρικτές των λαθρο- «προσφύγων» διέκοψαν κομματική συγκέντρωση του γερμανικού κόμματος της Linke (Αριστερά), ρίχνοντας τούρτα στο πρόσωπο της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Ζάρα Βάγκενκνεχτ. Η Βάγκενκνεχτ, που είναι η επικεφαλης της αριστερης πτερυγας του κομματος της Αριστερας, είχε μιλήσει για όρια στην «προθυμία αποδοχής» και για «δίκαιο φιλοξενίας το οποίο δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται» πρόσφυγες και μετανάστες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και μέσα στο κόμμα της, που είναι γεματο χαφιεδες των αμερικανων.
Οι χαφιεδες, πρακτορια των αμερικανων, μία γυναίκα και ένας άνδρας, είχαν μπει στο χώρο παριστάνοντας τους δημοσιογράφους και αφού πέταξαν φυλλάδια που συνέκριναν την Βάγκενκνεχτ με τα στελέχη του ακροδεξιού νεοφιλελε αντιμεταναστευτικου κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, αλλά και το ακροδεξιό κίνημα PEGIDA, της πέταξαν τη τούρτα. Εναντίον τους υποβλήθηκε μήνυση.
Υψηλόβαθμα στελέχη του Die Linke καταδίκασαν την ενεργεια των χαφιεδοπρακτορων, λέγοντας πως πρόκειται για ενέργεια όχι μόνο ενάντια στην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά ενάντια σε όλους, ενώ επισημάνθηκε πως ποτέ στο παρελθόν κατά τη διάρκεια κομματικής συγκέντρωσης έχει σημειωθεί κάτι ανάλογο. Η ίδια η Βάγκενκνεχτ μετά το περιστατικό μίλησε στους υποστηρικτές του κόμματος κάνοντας λόγο για «ανόητες πράξεις» που δεν θα την αποτρέψουν από το να είναι ενεργή πολιτικά, ενώ τα στελέχη του Die Linke την υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα. Σημειώνεται πως η Ζάρα Βάγκενκνεχτ είχε γίνει γνωστή στην Ελλάδα για τις θέσεις υπέρ της που έχει εκφράσει και εντός του Γερμανικού κοινοβουλίου:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ύψωσαν σημαίες της Χούντας οι κάτοικοι της Ειδομένης
Λίγο μετά την εκκένωση του καταυλισμού προσφύγων στην Ειδομένη οι κάτοικοι της περιοχής αναπολούν την επταετία και υψώνουν σημαίες της Χούντας
Μάϊος 28 2016 12:48
Οι κάτοικοι της Ειδομένης έχουν υψώσει της σημαία της Χούντας, σύμφωνα με φωτογραφίες από την περιοχή. Λίγες ώρες μετά την εκκένωση του καταυλισμού και την απομάκρυνση των προσφύγων από την περιοχή, φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι κάτοικοι του ακριτικού χωριού που αναπολούν την επταετία της Χούντας.
Σχολιο.- Εγώ βλέπω ένα σπίτι να έχει μία σημαία. Που τους είδατε τους "κατοίκους της Ειδομένης"; Σχολιο.- Όποιος θέλει συνταγματάρχες να τους πάρει σπίτι του. Σχολιο.- Ναι. Διοτι δεν μας εφταναν τα κανονικα λαμογια. Θα θελησουμε και λαμογια με στολη. Σχολιο.- Άσε την αριστερά, μιλάς για την ...ψευτοαριστερά! Την κεντροαριστερας! Μην μπερδεύεις ανόμοια πράγματα... Και αφού γίνει αυτό που ελπίζουν οι ...φιλοχουντικοι, πόσες ώρες θα χρειαστούν για να παρακαλάνε και πάλι στην επαναφορά της δημοκρατίας;;;! Ο σημερινός Έλληνας με ...χούντα;;; Αχαχαχαχαχαχαχαχα! Το πιστεύετε κιόλας ρε ...τενεκέδες;;;!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ΗΠΑ «πάγωσαν» υποτιθεται τις παραδόσεις βομβών διασποράς με τις οποιες ενισχυαν τη Σ. Αραβία
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να αναστείλει τις παραδόσεις βομβών διασποράς στη Σαουδική Αραβία, καθώς η συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία του Ριάντ που έχει εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη χρησιμοποιεί τέτοιες βόμβες εναντίον των σιιτών ανταρτών, αποκάλυψε δημοσίευμα του περιοδικού Foreign Policy χθες. Ερωτηθέν σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης απάντησε πως η Ουάσινγκτον είναι ενήμερη για το γεγονός ότι «η συμμαχία της οποίας ηγούνται οι Σαουδάραβες έχει καταφύγει στη χρήση βομβών διασποράς στην ένοπλη σύρραξη στην Υεμένη»—και σε περιοχές όπου ζουν άμαχοι. Σύμφωνα με το FP, μετά την πίεση που του άσκησαν μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Λευκός Οίκος πήρε για πρώτη φορά ένα συγκεκριμένο μέτρο για το ζήτημα αυτό παγώνοντας τις παραδόσεις βομβών διασποράς στη Σαουδική Αραβία, παρότι το βασίλειο διατηρεί στενή συμμαχική σχέση με την Ουάσινγκτον. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη σουνιτική μοναρχία στη στρατιωτική επέμβασή της από τα τέλη του Μαρτίου του 2015 στην Υεμένη, παρέχοντάς της επιμελητειακή υποστήριξη, πολεμοφόδια και στρατιωτικό υλικό.
Τη Δευτέρα, η Διεθνής Αμνηστία απηύθυνε έκκληση προς τις «χώρες με επιρροή» να «απαιτήσουν από τη συμμαχία να σταματήσει να χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς, οι οποίες έχουν απαγορευθεί διεθνώς» με μια σύμβαση του 2008 την οποία δεν έχουν πάντως υπογράψει οι ΗΠΑ. Η Αμνηστία εκτιμά ότι διαπράττονται συστηματικά εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη, ενώ ο ΟΗΕ προειδοποιεί συνεχώς εναντίον του κινδύνου να ενσκήψει μια «ανθρωπιστική καταστροφή» στην φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, όπου τουλάχιστον 6.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Μάρτιο του 2015.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προετοιμασίες για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα – Δολοφονήθηκε ο πρώην διοικητής της Μπολιβαριανής Πολιτοφυλακής
“Το σενάριο της στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα έχει καταστρωθεί από τη Διοίκηση Νότου (CS) των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και εφαρμόζεται κατά γράμμα από τους συμμάχους τους, την αντιπολίτευση (MUD) μέσα στη Βενεζουέλα. Το σχέδιο προέβλεπε αρχικά οι δυνάμεις της αντεπανάστασης μέσα στη χώρα, να χρησιμοποιηθούν για να εντείνουν τις ελλείψεις βασικών ειδών που προκαλούν οι μεγάλες εταιρείες, καθώς επίσης και οι δράσεις στο δρόμο και η ένοπλη βία, που ευνοούν την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την άμεση στρατιωτική επέμβαση στη χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο. Η δήλωση του αρχηγού της CS, ναύαρχου Kurt W. Tidd, τα λέει όλα: «η έγκαιρη παρέμβασή μας σκιαγραφεί έναν δρόμο για μια γρήγορη έξοδο από το καθεστώς»”, αναφέρει σε άρθρο της η κουβανική ιστοσελίδα cubadebate.cu .
Το άρθρο του κουβανού δημοσιογράφου Angel Guerra Cabrera, με τίτλο Προετοιμασίες για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, αποκαλύπτει ότι οι εξελίξεις των τελευταίων βδομάδων στη Βενεζουέλα είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις πραγματικές επιδιώξεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της κυβέρνησης των ΗΠΑ: «Τα 12 σημεία της δεύτερης φάσης του σχεδίου της CS στο ντοκουμέντο που διέρρευσε είναι αποκαλυπτικά. Σε αυτό προδικάζεται ότι “ή ήττα στις εκλογές και η εσωτερική αποσύνθεση του λαϊκίστικου και αντι-βορειοαμερικανικού καθεστώτος, αντανακλά την επιτυχία της πολιτικής μας που προωθούν οι συμμαχικές δυνάμεις στην περιοχή στην πρώτη φάση αυτής της επιχείρησης”.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περικυκλωση της Ρωσιας. 1.400 Αμερικανοί στρατιώτες και 400 μηχανοκίνητα στην Βαλτική για νέα γυμνάσια
Κυριακή, 29 Μαΐου 2016, 11:53
Στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια με την επωνυμία «Επέλαση του Δράκοντα ΙΙ» συγκεντρώνονται στην Ανατολική Ευρώπη, στα συνορα της Ρωσιας, περισσότερες από 10.000 ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις από 13 χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται 1.400 Αμερικάνοι στρατιώτες με 400 οχήματα, κάνοντας «δυναμική παρουσία». Οι Αμερικάνοι στρατιώτες διασχίζουν απόσταση 2.200 χιλιομέτρων από το Vilseck της Γερμανίας ως την Εσθονία για τα ετήσια γυμνάσια. Στην διάρκεια της πορείας των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων υπήρχαν καλά οργανωμένες φιλοαμερικανικές εκδηλώσεις. Σύμφωνα με αμερικάνικους στρατιωτικούς ιστότοπους στις στρατιωτικές ασκήσεις θα δοθεί δυναμική δυνατότητα επίδειξης αμερικανικών οχημάτων μεταφοράς οπλικών συστημάτων «σε μία προφανή επίδειξη κίνησης ελευθερίας». Tα στρατιωτικά γυμνάσια «Επέλαση του Δράκου ΙΙ» θα διαρκέσουν από 30 Μαΐου ως 22 Ιουνίου κυρίως στα εδάφη των τριών μικρών Βαλτικών Δημοκρατιών, όπου φροντίζεται από την Ατλαντική Συμμαχία να διατηρείται και ήδη οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις διασχίζουν το έδαφος της Τσεχοσλοβακίας. Σε πολλές τσεχικές πόλεις απ΄ όπου περνούν οι αμερικανικές δυνάμεις διοργανώνονται «αυθόρμητες εκδηλώσεις». Αυτές προβάλλονται από τα δυτικά Μέσα, για να υπενθυμίζουν πως ανάλογες εμφανίσεις δυνάμεων του αλήστου μνήμης Συμφώνου της Βαρσοβίας προκαλούσαν έντονες αντιδράσεις. Ανάλογα ΝΑΤΟϊκά γυμνάσια στις ευαίσθητες αυτές περιοχές της Βαλτικής που βρίσκονται κοντά στα ρωσικά σύνορα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, από το 2011. »Σκοπός των γυμνασίων είναι να επιδειχθεί η αποτελεσματική δυνατότητα άμεσης αντίδρασης των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων» όπως επισημαίνεται από ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές πηγές. Εκτός από τις αμερικανικές δυνάμεις, στα γυμνάσια συμμετέχουν στρατιώτες από Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πολωνία, Σλοβενία και Βρετανία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισπανία: «Πορείες αξιοπρέπειας» παραμονές εκλογών
Σάββατο, 28 Μαΐου 2016, 20:54
Έναν μήνα πριν από τις εκλογές, χιλιάδες Ισπανοί συμμετείχαν σήμερα σε «πορείες αξιοπρέπειας» με κεντρικό σύνθημα «ψωμί, δουλειά, στέγη», για να απορρίψουν «τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες». Στη Μαδρίτη, οι διαδηλώσεις κατευθύνθηκαν προς την Πουέρτα ντε Σολ, όπου τους διαδηλωτές περίμενε ένα πανό που έγραφε: «Για τη δημοκρατική εξέγερση των λαών της Ευρώπης, κυριαρχία, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη». Οι διαδηλωτές καταλάμβαναν το ήμισυ της πλατείας. Οι πρώτες μεγάλες «πορείες αξιοπρέπειας» πραγματοποιήθηκαν στη Μαδρίτη στις 22 Μαρτίου 2014, συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Σήμερα περισσότερες από 125 πολιτικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις απηύθυναν κάλεσμα για πορείες σε 30 περίπου ισπανικές πόλεις, από τη Σεβίλλη μέχρι τη Βαρκελώνη, «ώστε οι άνθρωποι να κάνουν φανερή την αγανάκτησή τους».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαουδάραβας πυροβόλησε τον γιατρό που ξεγέννησε τη γυναίκα του γιατί την είδε... γυμνή
Σάββατο, 28 Μαΐου 2016, 09:45
Η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβε έναν άνδρα γιατί πυροβόλησε τον γιατρό που ξεγέννησε την γυναίκα του. Ο γιατρός βοήθησε και ο πατέρας τον ευχαρίστησε για τη βοήθειά του και ζήτησε να τον συναντήσει στον κήπο του νοσοκομείου ώστε να του δείξει την «ευγνωμοσύνη» του που έφερε στον κόσμο το παιδί του. Όταν οι δυο άνδρες συναντήθηκαν στον κήπο, ο πατέρας του μωρού έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβόλησε εξ επαφής τον γιατρό. Μετά το περιστατικό ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει, αλλά η αστυνομία τον εντόπισε και τον συνέλαβε. Όπως ανέφερε, πυροβόλησε τον γιατρό γιατί είχε δει γυμνή τη γυναίκα του την ώρα της γέννας, ενώ είχε ζητήσει γυναίκα γιατρό και όχι άνδρα. Ο γιατρός μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας και διέφυγε τον κίνδυνο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλα όσα κάναμε από το 1983 και μετά βασίζονταν στην αίσθηση ότι έπρεπε να εκπληρώσουμε μια αποστολή: ο Νότος έπρεπε να "ιδιωτικοποιηθεί" ή να πεθάνει. Για το λόγο αυτόν προκαλέσαμε αδιάντροπα ένα οικονομικό χάος στη Λατινική Αμερική και στην Αφρική από το 1983 ως το 1988.
Ντ. Λ. Μπαντού, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ, στην επιστολή παραίτησής του από τον οργανισμό
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
28/5/2016 20.00
Η στιγμη που χειροβομβίδα κρότου λάμψης χτυπάει φωτορεπόρτερ στο κεφάλι, χθες Παρασκευή στο Παρίσι. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο, σύμφωνα με τους γιατρούς.
Σε κάθε γωνιά του πλανήτη η καταστολή χτυπάει τους αγωνιστές. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη οι κοινωνικοί αγώνες θα τη συντρίψουν!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι όμως, απέκρυψαν τη διαδήλωση εναντίον του Πούτιν, με σύνθημα: "Putin go home"...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα 10 μέλη της Colour Youth Κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, “Ιντερσεξ άτομα) και ετεροφυλόφιλων νέων Αθήνας με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν... που έχουν την υποστήριξη του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε προς τον σύντροφο Τσίπρα κι ο σύντροφος Nichi Vendola, της "Λίστας Τσίπρα" στην Ιταλία, που προσφάτως έγινε και μαμά: Ο Nichi Vendola... το δεξί χέρι του Τσίπρα στην Ιταλία, μαζί με τον σύντροφό του, πρόκειται να αποκτήσουν παιδί!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"ΞΕΦΥΓΕ" Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ! Τι παράλογο (και προσβλητικό για τον Πούτιν) ζήτησε στο Άγιον Όρος...
Διαφωνία μεταξύ Ιεράς Συνόδου και Πολιτείας σημειώθηκε λίγο πριν την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, στην οποία παρευρέθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, αναφέρει δημοσίευμα. Αφορμή στάθηκε μια διαφωνία για την επιλογή των θέσεων από τις οποίες θα παρακολουθούσαν την δοξολογία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο Ρώσος ομόλογός του. Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν η Ιερά Κοινότητα πρότεινε να κάτσει στον επισκοπικό θρόνο ο Βλάντιμιρ Πούτιν ως τιμώμενο πρόσωπο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής προεδρίας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Παυλόπουλος αρνήθηκε να παρακολουθήσει τη δοξολογία από το παραθρονιοστασίδι, καθώς ένιωθε ότι η συγκεκριμένη λύση θα τον έφερνε «ένα σκαλί πιο κάτω» από τον Πούτιν. Όταν μάλιστα οι αγιορείτες αρνήθηκαν την τοποθέτηση δύο ίδιων καθισμάτων μπροστά στα στασίδια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να μην παρευρεθεί στη δοξολογία. Σύμφωνα με τo ρεπορταζ, είχε προηγηθεί διαφωνία μεταξύ Ιεράς Κοινότητας και Πολιτείας για την υποδοχή του Ρώσου προέδρου στις Καρυές. Οι αγιορείτες απέρριψαν την πρόταση του κ. Παυλόπουλου να υποδεχτεί ο ίδιος τον ομόλογό του και επικαλούμενοι το αγιορείτικο τυπικό που προβλέπει υποδοχή από την Ιερά Κοινότητα, του ζήτησαν να τον υποδεχτεί στην είσοδο της Κοινότητας. «Θύμα» της σύγκρουσης υπήρξε ο Ειδικός Γραμματέας για θέματα θρησκευτικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ κ. Στάθης Λιάντας, τον οποίο η Ιερά Κοινότητα, το ανώτατο διοικητικό όργανο της αγιορείτικής κοινωνίας με επιστολή της προς το Υπουργείο Εξωτερικών κήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο, αναφέρει η εφημέριδα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Oρθοδοξία απέκτησε πολιτικό ηγέτη, που δεν διέθετε...
Αρέσει, δεν αρέσει... σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν, ηγείτει πολιτικά της Ορθοδοξίας κι αναπληρώνει ένα κενό που είχαν αφήσει, σε διατεταγμένη υπηρεσία!
Άσχετο; Που βρισκόταν, άραγε, σήμερα ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού και κολαούζος του φασίστα Ερντογάν; Ο γραφικός Βαρθολομαίος, τώρα κατανοεί γιατί δεν τον μνημονεύουν στο Άγιο Όρος; Και τα καλύτερα... έρχονται!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρε μαλακισμένο Τζιφρακι, το ξέρουμε ότι είσαι λινάτσα, αλλά όταν εκφράζεις τον ελληνικό λαό να είσαι νορμάλ, κωλόπαιδο!
Στάση "έλληνα" πρωθυπουργού, (το Τζιφρακι να χαζευει σα μαλακιστιρι), απέναντι σε έναν επισκέπτη του σαν το Ρωσο Προεδρο διπλα του... Ενώ με την αφέντρα του τη Μερκελ... θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει