Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Κυριακη 12 Ιουνιου 2016


ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΑΤΕ!
Μέρες εθνικού εξευτελισμού με τις χουντικού τύπου φιέστες αρχαιολατρίας στη Νεμέα και την αλητεία του νατοϊκού στόλου να στέλνει λιμενεργάτη στο νοσοκομείο.
Όπως ακριβώς επί Χούντας! Βρετανοί οι ναύτες που τραμπούκισαν σε βάρος του απεργού λιμενεργάτη. Αν ήταν τίποτα Πακιστανοί θα γινόταν χαμός! Τώρα, μια ανακοίνωση του ΚΚΕ, μια-δυο διαμαρτυρίες συνδικαλιστικών οργανώσεων και καθαρίσαμε.
Ε, όχι! Είναι ζήτημα στοιχειώδους αξιοπρέπειας να μην τολμούν να βγαίνουν στη στεριά τα νατοϊκά τσογλάνια. Όπως δεν τολμούσαν να βγαίνουν και επί χρόνια μετά την πτώση της Χούντας. Πριν απωλέσουμε και πάλι ως λαός την εθνική μας αξιοπρέπεια. Πριν ανακαλυφθεί ο εχθρός στο πρόσωπο του απελπισμένου μετανάστη και πρόσφυγα, ενώ μαθαίναμε να σκύβουμε το κεφάλι στον όποιο φονιά αναγνωρίζαμε ως επικυρίαρχο, αρκεί να είχαμε ευρώ στην τσέπη.
- Δηλαδη, τι μας λες; Να δέρνουμε τους άγγλους ναύτες στον Πειραιά και τους ολλανδούς αστυνομικούς στη Λέσβο; Μήπως το παρατραβάς με τον πατριωτισμο;
- Τώρα που μου το λες, το ξανασκέφτομαι. Δίκιο έχεις! Θα κάτσω να γράψω κι ένα άρθρο καταδίκης του αντιδικτατορικού αγώνα για εθνικιστική παρέκκλιση. Έτρωγαν πολύ ξύλο τα Αμερικανάκια του 6ου Στόλου όταν τα ξεμοναχιάζαμε τότε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Athens Pride θα εκπροσωπήσει την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Αστυνομικός της Τροχαίας Αθηνών, σε ηλεκτρονική επιστολή του προς τους διοργανωτές παραθέτει τον αιτιολογικό ισχυρισμό στην απόφασή του.
10/6/2016
Αγαπητά μέλη της οργανωτικής επιτροπής,
Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 12ο Άθενς Πράιντ (Athens Pride) – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Αθήνα. Ο σκοπός του Άθενς Πράιντ είναι να μεγιστοποιήσει την ορατότητα των ΛΟΑΔ+ (Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφιφυλόφιλων, Διεμφυλικών) ατόμων στην ελληνική κοινωνία και με αυτό τον τρόπο παράλληλα να προωθήσει και εξελίξει τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους. Συμμετέχω ως μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (εφεξής ΕΑΣΥΑ) στο 12ο Άθενς Πράιντ, ύστερα από απόφασή της, γιατί: Α) Τα τελευταία χρόνια η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα καθίσταται επικίνδυνη. Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας το 2015 κατέγραψε 273 περιστατικά, από τα οποία στα 185 στοχοποιήθηκαν ΛΟΑΔ+ άτομα. Όλοι οι προοδευτικοί χώροι οφείλουν να αντιδράσουν. Και η ΕΑΣΥΑ που βρίσκεται δίπλα όχι μόνο στους ανυπεράσπιστους αστυνομικούς, αλλά και στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες, που λέει όχι στον ρατσισμό, στέκεται ΚΑΙ δίπλα στην μεγαλύτερη εκδήλωση των ανθρώπων που δεν έχουν τον κυρίαρχο σεξουαλικό προσανατολισμό. Β) Σκοπός του δευτεροβάθμιου οργάνου της ΕΑΣΥΑ, της ΠΟΑΣΥ, είναι μεταξύ άλλων η συμβολή στη βελτίωση της κοινωνικής νομοθεσίας και η πάλη για την κοινωνική πρόοδο και ειρήνη. Έχουν πολλά να γίνουν στη χώρα μας για την πλήρη και ουσιαστική ισότητα των ΛΟΑΔ+ ατόμων. Το (λειψό) Σύμφωνο Συμβίωσης ψηφίστηκε μόλις πριν κάποιους μήνες και ακόμη δεν έχει επιτευχθεί η νομοθέτηση για την ταυτότητα φύλου. Γ) Η ΕΛΑΣ δείχνει να παραμένει απαθής και στάσιμη στις κοινωνικές εξελίξεις. Σε μια τόσο μεγάλη εκδήλωση- θεσμό, όπως είναι το Άθενς Πράιντ, με συμμετοχή 20000 και πλέον ανθρώπων και που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής, η ΕΛΑΣ θα έπρεπε να εκπροσωπείται επισήμως, τουλάχιστον από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής. Άλλωστε, αυτό πράττουν οι αστυνομίες άλλων προηγμένων χωρών στα δικά τους πράιντ- παρέιντ. Η ΕΑΣΥΑ είναι επιβεβλημένο να καλύψει και καλύπτει αυτό το κενό της φυσικής μας ηγεσίας. Δ) Εμείς οι αστυνομικοί είμαστε σκληρά εργαζόμενοι, ιδιαίτερα τώρα στις εποχές των μνημονίων που μας έχουν πλήξει και εμάς βάναυσα. Επίσης, και εμείς υφιστάμεθα από μερίδα κόσμου στερεοτυπική αντιμετώπιση, ρατσισμό και αστυνομοφοβία. Οπότε, και εμείς ζητούμε από την ΛΟΑΔ+ κοινότητα αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση. Ε) Να πούμε μαζί: όχι στον ρατσισμό, όχι στην προκατάληψη, όχι στην ρητορική μίσους, ναι στα ανθρώπινα δικαιώματα, ναι στις ατομικές ελευθερίες, ναι στον σεβασμό των συνανθρώπων μας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΕΠΑΜ δεν είναι "χώρος", ούτε έχει "ανένταχτους". Είναι συγκροτημένος πολιτικός σχηματισμός με μετωπικό χαρακτήρα, με οργανωμένα μέλη και φίλους πανελλαδικά. Είναι ιδεολογικά ανεξίθρησκος και έχει ως βασική του αποστολή τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα στις συνθήκες της σύγχρονης κατοχής που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα.
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016
ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ - ΖΗΤΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ, ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΑΠ Τ Α ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΟΙΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ "ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΤΟΥ ΕΠΑΜ"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με φόντο δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΡΙΝ" το Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε : "Το ΕΠΑΜ εξ ιδρύσεως και από θέση αρχής δεν συμμετέχει σε κανενός είδους πρωτοβουλίες ή κινήσεις με ιδεολογική περιχαράκωση. Είτε προέρχονται από δεξιά, είτε από αριστερά. Τέτοια εγχειρήματα είναι εκ φύσεως θνησιγενή, δεν απευθύνονται σε όλους, αλλά μόνο σε ιδεοληπτικούς της δεξιάς ή της αριστεράς, λειτουργούν διαλυτικά και υπηρετούν στενές πολιτικές σκοπιμότητες τελείως ξένες με τα προτάγματα και τον παλλαϊκό αγώνα του ΕΠΑΜ.
Επομένως το ΕΠΑΜ δεν θα μπορούσε ποτέ να συμμετάσχει ακόμη κι ως παρατηρητής με μέλη ή φίλους του στη συγκρότηση της αποκαλούμενης «κίνησης για την αποδέσμευση από την ΕΕ», η οποία είναι -σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΙΝ- αποτέλεσμα συσκέψεων «αγωνιστών της μαχόμενης Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, είτε ενταγμένων σε οργανώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Εργατικός Αγώνας, ΟΚΔΕ, Ένωση των Δικαίων, Σύλλογος Κορδάτος, ΛΑΕ), είτε ανένταχτων (προερχόμενων από το χώρο του ΕΠΑΜ και της ΜΑΡΣ)». Σαν αυτή που έγινε, όπως μάθαμε, την Τετάρτη 1η Ιουνίου στη λέσχη Αναιρέσεις. Για το ΕΠΑΜ η ανάγκη αποδέσμευσης από το ευρώ και την ΕΕ είναι ένα από τα καθοριστικά αιτήματα του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία σήμερα στην πατρίδα μας. Όπως άλλωστε.... υπήρξε πάντα για τον λαό μας από την εποχή της πρώτης σύνδεσης της χώρας μας με την ευρωπαϊκή κοινότητα τη δεκαετία του 1960. Δεν ήταν ποτέ ανάγκη να είναι κανείς αριστερός για να αγωνιστεί εναντίον της ΕΕ. Αρκεί να είναι δημοκράτης πατριώτης. Κι όπως αποδείχτηκε στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια, το δύσκολο δεν είναι να είναι κανείς αριστερός, αλλά να είναι αληθινός δημοκράτης και πατριώτης πάνω και πέρα απ' όλα.
Το αίτημα της αποδέσμευσης ήταν και παραμένει αίτημα παλλαϊκό, δημοκρατικό, πατριωτικό. Έτσι το αντιμετώπιζαν παλιά ακόμη και οι ίδιες οι δυνάμεις της αριστεράς. Επομένως αφορά όλο τον λαό, ανεξάρτητα ιδεολογικής ταυτότητας, ή ένταξης. Όπως ακριβώς αφορούσε πάντα στο σύνολο των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων του λαού μας που αγωνίζονταν σε κάθε περίοδο εναντίον της υποτέλειας και της εξάρτησης της Ελλάδας. Πολύ περισσότερο σήμερα που το ζήτημα της αποδέσμευσης από το ευρώ και την ΕΕ έχει πάρει ξεκάθαρα εθνικοαπελευθερωτικό περιεχόμενο, μιας και συνδέεται άμεσα με την ίδια την επιβίωση της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Δεν έχουμε λοιπόν κανένα λόγο να ασχοληθούμε στο ελάχιστο με την εν λόγω "κίνηση για την αποδέσμευση από την ΕΕ", η οποία για πολλοστή φορά επιχειρεί να εγκλωβίσει το αίτημα αυτό στο περιθώριο της αριστεράς. Πολύ περισσότερο όταν σ' αυτήν εμπλέκονται δυνάμεις που έχουν υιοθετήσει ανοιχτά, βαφτίζοντας ως αριστερή και επαναστατική, την ταξική ιδεολογία του κεφαλαίου και της παγκόσμιας διακυβέρνησης του ιμπεριαλισμού για ανοιχτά σύνορα προκειμένου να ισοπεδωθούν έθνη, πατρίδες και λαοί. Για το ΕΠΑΜ οι δυνάμεις αυτές, όσο αριστερές κι αν δηλώνουν, είναι το ίδιο απεχθείς όσο και οι φασίστες που καμώνονται τους "πατριώτες".
Αυτό που μας κάνει να ασχοληθούμε με την εν λόγω "κίνηση" είναι γιατί με έκπληξη είδαμε να αναφέρεται σε "ανένταχτους από το χώρο του ΕΠΑΜ". Δεν γνωρίζουμε ποιοί είναι αυτοί που αναπροσδιορίστηκαν έτσι, ή ποιός είναι εκείνος που τους βάφτισε "ανένταχτους του ΕΠΑΜ". Ούτε θέλουμε να ξέρουμε. Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις είναι το εξής απλό: Το ΕΠΑΜ δεν είναι "χώρος", ούτε έχει "ανένταχτους". Είναι συγκροτημένος πολιτικός σχηματισμός με μετωπικό χαρακτήρα, με οργανωμένα μέλη και φίλους πανελλαδικά. Είναι ιδεολογικά ανεξίθρησκος και έχει ως βασική του αποστολή τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα στις συνθήκες της σύγχρονης κατοχής που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα. Τα μέλη και οι φίλοι του έχουν στρατευθεί στο πατριωτικό καθήκον και δεν εμφανίζονται πουθενά ως "ανένταχτοι" για να καπηλευθούν ύπουλα τον τίτλο και την επιρροή του ΕΠΑΜ.
Απ' όσο γνωρίζουμε μόνο ο Λαλιώτης ήταν εκείνος που παλιά έστηνε "χώρους" και βάφτιζε "ανένταχτους", προκειμένου να πιάσει ψάρια στα θολά νερά. Ειλικρινά δεν περιμέναμε να ξανασυναντήσουμε τις πρακτικές του σήμερα. Ούτε βέβαια έχει το δικαίωμα κανένας να εμφανίζεται, ή να αυτοσυστήνεται ως "ανένταχτος του ΕΠΑΜ", ακόμη κι αν έτυχε να περάσει κάποια περίοδο από τις γραμμές του Μετώπου. Όποιος θέλει να είναι ανένταχτος, δικαίωμά του. Ας δηλώνει ανένταχτος χωρίς να καπηλεύεται τον τίτλο του ΕΠΑΜ. Μόνο όποιος μπήκε στο ΕΠΑΜ με σκοπό να του αλλάξει χαρακτήρα και να το μετατρέψει σ' ένα ακόμη διαλυτικό γκρουπούσκουλο της αριστεράς, μπορεί να έχει το θράσος και την αναίδεια να εμφανίζεται ως "ανένταχτος του ΕΠΑΜ". Να προσπαθεί δηλαδή αυτό που δεν πέτυχε μέσα από τις γραμμές του Μετώπου, να το πετύχει κάνοντας λαθρεμπόριο με τον τίτλο του. Με σκοπό να θολώσει την εθνικοπατριωτική εικόνα του ΕΠΑΜ και να κυλήσει τον τίτλο του στην λάσπη της αριστερής ιδεοληψίας.
Οι Επαμίτες, μέλη και φίλοι, δεν πέφτουν τόσο χαμηλά. Δεν παίζουν με την ενότητα του λαού! Όποια κι αν είναι η ιδεολογική τους προέλευση ή προτίμηση, σε όποια πλευρά του πολιτικού φάσματος κι αν τοποθετούνται, γνωρίζουν ότι η δημοκρατική, πατριωτική ενότητα του λαού είναι ο θεμελιώδης όρος για την επιτυχή έκβαση του αγώνα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δανειστών! Για να κερδίσουμε τη λευτεριά της πατρίδας και την εθνική κυριαρχία για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας! Για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση και προκοπή!"
Αθήνα 9 Ιουνίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναίτια τραμπούκικη επίθεση σε μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Καταγγέλλουμε την τελείως αναίτια και τραμπουκική επίθεση, ομάδας μελών της κατάληψης στέγασης προσφύγων στο Γκίνη του ΕΜΠ στον ιστορικό, μέλος του ΝΑΡ για τη κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κώστα Παλούκη. Ο σύντροφος προσπαθώντας να βρει το χώρο όπου γίνονταν σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας για μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αντικαπιταλιστική και Επαναστατική» στο ΕΜΠ και στη προσπάθεια του επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους διοργανωτές, περικυκλώθηκε από άτομα που βρίσκονταν στη κατάληψη, οι οποίοι του ζήτησαν το τηλέφωνο του για να ελέγξουν τυχόν φωτογραφίες. Στην απάντηση του συντρόφου ότι είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πηγαίνει σε εκδήλωση και στην άρνηση του να δώσει το τηλέφωνο του, οι εν λόγω τραμπούκοι ξεκίνησαν να τον αποκαλούν ασφαλίτη και πράκτορα και να τον χτυπούν ομαδικά στο σώμα και στο πρόσωπο με συνέπεια τον τραυματισμό του. Ο σύντροφος Κώστας είναι γνωστός στο μαζικό κίνημα και την αντικαπιταλιστική αριστερά, με πλούσια αρθογραφία για ιστορικά και πολιτικά ζητήματα. Μόνο άνθρωποι που αδυνατούν πλήρως να περιφρουρήσουν τις επιλογές τους συμπεριφέρονται με παρόμοιες πρακτικές. Η λογική του «όποιον δεν ξέρω είναι χαφιές» και η πρακτική της τυφλής βίας ομαδικού τύπου, όμοιας με αυτή των φασιστικών ορδών και των ΜΑΤ, δεν μπορεί να έχει καμιά θέση σε όποιον και όποια αναφέρονται στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που άτομα από τέτοιες ομάδες, που αυτοπροβάλλονται ως ελευθεριακές ή αναρχικές, τραμπουκίζουν κατά αγωνιστών του κινήματος και μέλη αριστερών οργανώσεων και αντιεξουσιαστικών κινήσεων. Κανείς δεν ξέχνα τα γεγονότα της πρώτης ημέρας του φετινού εορτασμού του πολυτεχνείου, όταν ομάδα ανάλογων πρακτικών είχε επιτεθεί και τραυματίσει φοιτητές. Να είναι σίγουροι ότι το ίδιο το κίνημα θα απομακρύνει και αυτούς και τις πρακτικές τους.
Το Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 10/6/2016
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ
LA RED SOLIDARIA GRIECA
ΔΙΚΤΥΟ Bloggers
Καμπάνια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: "Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!"
Μπροστά στις κλιμακούμενες επιθέσεις: • Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμβάλουμε στο να ακουστεί η φωνή της αγωνιζόμενης Βενεζουέλας: των εργαζομένων, των αγροτών, καθώς και της εκλεγμένης Μπολιβαριανής κυβέρνησης. • Απαιτούμε την άρση του προεδρικού διατάγματος των ΗΠΑ το οποίο συνιστά άμεση απειλή στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα. • Απαιτούμε να πάψουν οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας καθώς και κάθε επέμβαση που παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Όλα τα Blogs στη μάχη της Βενεζουέλας
Αυτή τη εβδομάδα δημοσίευσαν 10 blogs:
http://prensa-rebelde.blogspot.gr/ (Prensa Rebelde)
http://juanitalaquejica.blogspot.com/ (Sobreviviendo)
https://lefterianews.wordpress.com/ (lefteria)
http://cubaniagriega.blogspot.gr/ (Cuba de Corazon)
http://atexnos.gr/
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr (Sibilla)
http://proyectonumantino.blogspot.gr/
http://redgriega.blogspot.gr/
http://litlepost.blogspot.gr/2016/06/6-2016.html
http://www.thepressproject.gr/article/96116/Anagennisi-tis-tragodias-sti-Latiniki-Ameriki
https://lefterianews.wordpress.com/2016/06/11/%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3/
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σάλος στην Ιταλία: Εφημερίδα του Μπερλουσκόνι κυκλοφορεί με το βιβλίο του Χίτλερ 'Ο αγών μου'
11/6/2016 22.00
Σάλος ξέσπασε το Σάββατο στην Ιταλία, όταν η «ναυαρχιδα» των εφημεριδων της δεξιας, η εφημερίδα Il Giornale, που ανήκει στην οικογένεια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κυκλοφόρησε με το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ "Ο Αγών μου". Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σχολίασε, μέσω twitter, ότι η απόφαση της εφημερίδας να προσφέρει στους αναγνώστες αντίγραφα της πολιτικής πραγματείας του ηγέτη των ναζί ήταν "άθλια" και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην εβραϊκή κοινότητα της χώρας. Ο διευθυντής του ισραηλινού οργανισμού Simon Wiesenthal χαρακτήρισε πρωτοφανή την κίνηση μιας εφημερίδας να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο βιβλίο για να αυξήσει τις πωλήσεις της ενώ το πρακτορείο ειδήσεων ANSA ανέφερε ότι η ισραηλινή πρεσβεία εξέφρασε την έκπληξή της. Η δεξιά καθημερινή εφημερίδα Il Giornale, που εχει τη μεγαλυτερη κυκλοφορια από ολες τις καθημερινες δεξιες εφημεριδες της Ιταλιας, προσπαθησε να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα λεγοντας ότι η απόφαση της να προχωρήσει στην προσφορά του συγκεκριμένου βιβλίου, το οποίο συνοδεύεται από σημειώσεις μιας Ιταλίδας ιστορικού, πάρθηκε με στόχο "να μελετηθεί ό,τι είναι διαβολικό προκειμένου να αποφευχθεί η επανεμφάνισή του". Με άρθρο του, ο αρχισυντάκτης Αλεσάντρο Σαλούστι, τόνισε: "Οι ανησυχίες των φίλων μας της ιταλικής εβραϊκής κοινότητας, οι οποίοι μας έχουν και θα μας έχουν πάντα στο πλευρό τους...αξίζουν όλο τον σεβασμό μας". Να θυμίσουμε ότι τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου του Χίτλερ τα είχε για 70 χρόνια, μέχρι τα τέλη του 2015, το κρατίδιο της Βαυαρίας. Μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος, το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας του Μονάχου επανεξέτασε το θέμα και εξέδωσε στις αρχές του τρέχοντος έτους το συγκεκριμένο βιβλίο με σχόλια σε μια προσπάθεια να "αποδομήσει την προπαγάνδα του Χίτλερ".
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυστρία: Βίαια επεισόδια με 13 τραυματίες μεταξυ φασιστων και αντιφασιστων
Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016, 04:48
Συνολικά 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν το Σάββατο σε επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε φασιστες και μέλη του αντιφασιστικού κινήματος στη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν όταν τα περίπου χίλια πρόσωπα που συμμετείχαν σε μια πορεία του κινήματος για την προάσπιση της «εθνικής ταυτότητας» των Αυστριακών άλλαξαν την προσυμφωνημένη διαδρομή τους και συγκρούστηκαν με τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση του αντιφασιστικού κινήματος. «Συνολικά τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αστυνομικών» ανέφερε η αστυνομία της Βιέννης σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Σε έναν από τους φασιστες ασκήθηκε ποινική δίωξη βάσει ενός νόμου του 1947 που απαγορεύει την άρνηση του Ολοκαυτώματος και των ναζιστικών εγκλημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία. Επιπλέον επτά αντιδιαδηλωτές συνελήφθησαν διότι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των φασιστών. Η αστυνομία επενέβη επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της πορείας και της αντιδιαδήλωσης για να καταστείλει ταραχές. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού. Το λεγόμενο «ταυτοτικό» κίνημα της Αυστρίας προβάλλει το ιδεώδες της εθνικής ταυτότητας κι αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση και τον πολυπολιτισμό. Πολλοί υποστηρικτές του ανήκουν σε ακροδεξιούς κύκλους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μαδούρο αποκλείει δημοψήφισμα για την απομάκρυνσή του εντός 2016
Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016, 07:57
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απέρριψε χθες Σάββατο κάθε ενδεχόμενο να γίνει ένα δημοψήφισμα για την απομάκρυνσή του από την εξουσία μέσα στο 2016, αποκρούοντας τις πιέσεις της προδοτικης δεξιάς αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης προκειμένου η ψηφοφορία να γίνει μέσα στη χρονιά. «Δεν θα γίνει εκβιασμός εδώ. Εάν εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις για να διοργανωθεί δημοψήφισμα, θα διεξαχθεί την επόμενη χρονιά κι αυτό είναι όλο», είπε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση. «Εάν δεν εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις, δεν θα γίνει δημοψήφισμα κι αυτό είναι όλο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. Με βάση το Σύνταγμα της Βενεζουέλας, εάν ο Μαδούρο έχανε στο δημοψήφισμα εντός του 2016, θα έπρεπε να προκηρυχθούν νέες προεδρικές εκλογές. Εάν όμως το δημοψήφισμα γίνει το 2017, ο Μαδούρο θα αντικατασταθεί απλά από τον αντιπρόεδρό του σε περίπτωση ήττας του. Σε αυτή την περίπτωση ο αντιπρόεδρος θα ασκήσει την εξουσία για το υπόλοιπο της θητείας του Μαδούρο, ως το 2019.
Η προδοτικη αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση, που εχει κανει το φασιστικο πραξικοπημα το 2002 το οποιο απετυχε, η οποία εχει το θρασσος να αξιώνει το δημοψήφισμα να γίνει άμεσα λεει οτι η εκλογική επιτροπή προσπαθεί να καθυστερήσει τη διαδικασία. Η προδοτικη δεξιά που εχει πληρωθει από τους αμερικανους να δημιουργει προβληματα επιρρίπτει προσωπικά στον πρόεδρο Μαδούρο όλα τα κακα του κοσμου ενώ είναι γνωστο σε ολο το κοσμο ότι οι αμερικανοι με το εμπαργκο τους και το μπουκοταζ εχουν την ευθύνη για την οικονομική ύφεση στη Βενεζουέλα με την πλασματικη πτωση της τιμης του πετρελαιου που επεβαλαν οι αμερικανοι, την τεράστια αύξηση του πληθωρισμού, που θεωρείται πλέον πως είναι ο υψηλότερος στον κόσμο, αλλά και για τις ελλείψεις τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στη χώρα, με το μπουκοταζ των αμερικανων. Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE), η εκλογική επιτροπή, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επικύρωσε 1,3 εκατομμύριο υπογραφές από τα σχεδόν 2 εκατομμύρια διπλοψηφισαντες που συγκεντρώθηκαν από τον δεξιο αντιπολιτευόμενο προδοτικο αμερικανοπληρωμενο συνασπισμό Στρογγυλή Τράπεζα για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD) και θα αρχίσει μια διαδικασία επαλήθευσης των υπογραφών των πολιτών που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Για το ξεκίνημα της διαδικασίας απαιτείτο η συγκέντρωση τουλάχιστον 200.000 υπογραφών. Η εξέλιξη χαρακτηρίστηκε ως ένα πρώτο θετικό βήμα από τον προδοτικο αντιλαικο αντεθνικο αμερικανοπληρωμενο προδοτικο συνασπισμό MUD. Η επαλήθευση των υπογραφών είναι μια από τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να διεξαχθεί η ψηφοφορία.
Το προδοτικο αμερικανοπληρωμενο MUD κάλεσε χθες τους γελοιους μισθοφορους του να συγκεντρωθούν μαζικά σήμερα στην πρωτεύουσα Καράκας. Σκοπός της συγκέντρωσης, ανέφερε ο προδοτικος αμερικανοπληρωμενος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, είναι να οργανωθεί ο τρόπος προσέλευσης του 1,3 εκατ. πολιτών που υπέγραψαν το αίτημα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στις υπηρεσίες που θα βεβαιώσουν το γνήσιο της υπογραφής τους και θα εξακριβώσουν την ταυτότητά τους μέσω των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων, βάσει της διαδικασίας που όρισε η εκλογική επιτροπή. «Έχουμε τις εξαπλάσιες υπογραφές από όσες χρειάζονται για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος», διαβεβαίωνε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο εκπρόσωπος του MUD Χεσούς Τορεάλμπα. Παρότι οι επτά στους δέκα πολίτες της Βενεζουέλας κατά πλαστες κατευθυνομενες δημοσκοπήσεις λενε ότι δηθεν τάσσονται υπέρ της αποχώρησης του Μαδούρο από την προεδρία, συγκριτικά λίγοι βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον της κυβέρνησης των Σοσιαλιστών, κάτι που η αντιπολίτευση αποδίδει στον φόβο τους για τους μηχανισμούς καταστολής και την καθημερινή αγωνιώδη προσπάθειά τους για την εξασφάλιση τροφής. Φυσικα και για να συμμετεχουν στα προπαγανδιστικα βιντεακια των δημοσιοκαφρων παπαγαλων των δυτικων μεσων μαζικης αποβλακωσης, ότι δηθεν ο κοσμος στη Βενεζουελα πειναει και υποφερει. Και δειχνουν συνεχεια βιντεακια οι δημοσιοκαφροι, από πληρωμενους μισθοφορους που δημιουργουν φασαριες. Πραγματικη πεινα και εξαθλιωση στη Βενεζουελα υπηρχε πριν να ανεβει ο Τσαβες στην εξουσια, αλλα τοτε οι δημοσιοκαφροι δεν εδειχναν τιποτε. Και αν επικρατησουν οι πραξικοπηματιες αμερικανοπληρωμενοι της αντιπολιτευσης, και ξαναεπικρατησει φτωχεια και εξαθλιωση, παλι οι αλητες δητικοι πληρωμενοι δημοσιοκαφροι δεν θα δειχνουν τιποτε.
Η αμερικανοπληρωμενη προδοτικη αντιπολίτευση προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να κινητοποιήσει τους μισθοφορους της να κατεβουν στους δρόμους με στόχο να ασκηθούν πιέσεις στην σοσιαλιστικη κυβέρνηση για να συναινέσει στη διεξαγωγή του αντισυνταγματικου αντιδημοκρατικου δημοψηφίσματος. Η κατάσταση στη Βενεζουέλα, με τις πιεσεις των κωλοαμερικανων, θεωρείται πως έχει φθάσει στα πρόθυρα της επεμβασης των γκριγκος, που εχουν οργανωσει έναν εσωτερικό πόλεμο να μαίνεται ανάμεσα στο προδοτικο πλεον κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από την αμερικανοπληρωμενη προδοτικη δεξια αντιπολίτευση, και τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, που στηριζεται στο λαο, αλλα και στον στρατο που δεν επιτρεπει στους κωλοαμερικανους να κανουν όπως συνηθιζουν ξενη επεμβαση, ενώ μέσω μιας ατμόσφαιρας κατευθυνομενων διαδηλωσεων κατσαρολας, για την κατάρρευση της οικονομίας της πετρελαιοπαραγωγικής χώρας που εχουν πραγματοποιησει οι κωλοαμερικανοι με τη σχεδιασμενη πτωση των τιμων του πετρελαιου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ
Τα πρώτα βιολιά στην οπερέτα των "Τσάμηδων"
Οι εικόνες των διαφόρων δημόσιων ενεργειών τους συχνά παραπέμπουν σε... τσίρκο, όμως δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει κανείς με ελαφρότητα.
Γιατί γύρω από αυτές στοιχίζονται διάφορα ακραία εθνικιστικά στοιχεία, τόσο στην αλβανική ομογένεια όσο και στο Κόσοβο και στην ίδια την Αλβανία, με επικίνδυνες επιδιώξεις. Στοιχεία που προβάλλουν την ιδέα της... Μεγάλης Αλβανίας -κάποιοι βλέπουν ακόμη και ανάλογους UCKάδες- και έχουν στο στόχαστρό τους την Ελλάδα, προβάλλοντας αλυτρωτικές θέσεις και επιχειρώντας να δημιουργήσουν θέμα «Τσάμηδων». Ενδεικτικά είναι όσα έγιναν στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου και επαναλήφθηκαν στα μέσα Μαΐου στη Χάγη της Ολλανδία μπροστά από το κτίριο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Στήθηκε μια φιέστα από έναν μικρό αριθμό ατόμων, αλβανικής καταγωγής, που κρατούσαν αλβανικές σημαίες με επικεφαλής κάποιον Φεστίμ Λάτο. Η εικόνα μπορεί να μην ενέπνεε καμία σοβαρότητα, όμως παρουσιάστηκε και προβλήθηκε ως προσφυγή των ομογενειακών αλβανικών οργανώσεων της διασποράς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας για... γενοκτονία των Τσάμηδων στην Ηπειρο το 1948. Της προσφυγής φέρεται να πρωταγωνιστεί κάποιο «Δημοκρατικό Ιδρυμα της Τσαμουριάς» (Democratic Fountation of Chameria) με έδρα τη Χάγη, πρόεδρος του οποίου είναι ο Φεστίμ Λάτο, με γραμματέα έναν Αλβανό, τον Λισιέν Μπασκούρτι, ένθερμο υποστηρικτή του UCK και της ηγεσίας του Κοσόβου. Η δημόσια εικόνα του Φεστίμ Λάτο απέχει πολύ από την όποια σοβαρότητα και οι αναρτήσεις του στο Διαδίκτυο είναι ενδεικτικές. Πρόκειται για ένα παραληρηματικό άτομο, που εμφανίζεται με στρατιωτική στολή παραλλαγής να κρατάει όπλα με προφανή σημειολογία, ενώ το σχετικό βίντεο συνοδεύεται από ένα τραγούδι για τον... Τσάμη στρατηγό (komandant Camin) που παραπέμπει στον ίδιο. Ενδεικτικά είναι τα σχόλια που συνοδεύουν την ανάρτηση που συγχαίρουν και αποθεώνουν τον... komandant, ρίχνοντας δηλητήριο κατά της Ελλάδας. Σε άλλες εικόνες ο Αλβανός από τον Αυλώνα όπως δηλώνει -στην περιοχή αγνοούν εντελώς την ύπαρξή του- εμφανίζεται να φιλά τη σημαία των ΗΠΑ!
Παραρτήματα
Η αλβανική διασπορά κυριαρχείται κυρίως από ακραία εθνικιστικά στοιχεία, ενώ δίπλα στο αποκαλούμενο «Δημοκρατικό Ιδρυμα της Τσαμουριάς» φέρεται να δημιουργήθηκε και το «Διεθνές Συμβούλιο της Τσαμουριάς» με 50 μέλη από τις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ, ενώ ιδιαίτερη δραστηριότητα παρουσιάζει η ΜΚΟ Albanian American Organization Chameria με έδρα το Σικάγο στις ΗΠΑ. Το περασμένο φθινόπωρο δημιουργήθηκε στην Πρίστινα το «Διεθνές Συμβούλιο της Τσαμουριάς για το Κόσοβο και την κοιλάδα του Πρέσεβο», με 74 πολιτικές και άλλες προσωπικότητες. Επίσης εμφανίζεται να έχει δημιουργήσει παραρτήματα στη Γερμανία στο Ντόρντμουντ, στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, στο Βέλγιο κ.ά. Η φερόμενη προσφυγή από τον Φεστίμ Λάτο στην Χάγη είναι μάλλον μια θολή υπόθεση και πολλοί κάνουν λόγο για επιχείρηση... οπερέτα. Παρουσιάστηκε με τυμπανοκρουσίες συνοδευόμενος ο ίδιος από έναν απίθανο θίασο να έχει καταθέσει και μάλιστα δύο φορές στις 11 Φεβρουαρίου και στις 17 Μαΐου φάκελο σε τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά), ζητώντας την αναγνώριση της γενοκτονίας των «Τσάμηδων», τον επαναπατρισμό των απελαθέντων και την επιστροφή της ακίνητης περιουσίας τους, ενώ επιπλέον έκανε λόγο για διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας από τις ελληνικές κυβερνήσεις της περιόδου 1913-1945. Πολιτικοί στα Τίρανα που έχουν ασχοληθεί με το θέμα λένε στο «Εθνος» ότι στην πραγματικότητα η προσφυγή πολύ πιθανόν να μην έχει καν κατατεθεί. «Οι λεγόμενοι «Τσάμηδες» του Λάτο δεν πέρασαν την πόρτα του δικαστηρίου», διαβεβαιώνουν στελέχη της μειονότητας. «Απλώς φωτογραφήθηκαν έξω από αυτό». Εκτιμούσαν μάλιστα ότι η «παρέα των γραφικών», όπως αποκαλούσαν όσους φωτογραφήθηκαν έξω από το δικαστήριο, «δεν αποκλείεται να είναι απόγονοι Αλβανών που εκδιώχθηκαν από το κομμουνιστικό καθεστώς μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από την Αλβανία και γι' αυτό τα ονόματά τους είναι άγνωστα». Αξιοσημείωτο είναι ότι και στη σελίδα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης δεν υπάρχει καμία αναφορά για παρόμοια προσφυγή, κανένα αποδεικτικό ούτε κάποια άλλη πληροφορία σχετική με το θέμα.
Ακραίο κόμμα
Στην Αλβανία, το όποιο θέμα περί «Τσάμηδων» επιχειρεί να συντηρήσει ένα ακραίο φασιστικο επεκτατικο εθνικιστικό κόμμα, το PDIU (Κόμμα Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας), με επικεφαλής έναν τυχοδιώκτη της πολιτικής σκηνής, τον 49χρονο Σπετίμ Ιντρίζι. Το PDIU, που μπήκε για πρώτη φορά στη Βουλή το 2009, είναι ένα ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα το οποίο έχει ως προγραμματικό στόχο του, όπως αναφέρει, να αναδείξει τα θέματα των Αλβανών στο Κόσοβο, στην ΠΓΔΜ, στο Μαυροβούνιο, στην κοιλάδα του Πρέσεβο και ιδιαίτερα το θέμα των «Τσάμηδων» και στοχεύει στην εθνική ενότητα όλων των Αλβανών και τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας. Ο Σπετίμ Ιντρίζι έχει να παρουσιάσει μια πολιτική διαδρομή γυρολόγου. Την περίοδο 1998-2004 είχε στενές σχέσεις με τον Φάτος Νάνο. Το 2009 εκλέχθηκε βουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα, για να μεταπηδήσει και να συνεργαστεί το 2013 με το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα. Στις εκλογές εκείνες το PDIU πήρε 2,61% και 4 έδρες. Σήμερα προστέθηκε και μία πέμπτη βουλευτίνα, η Μεσίλα Ντότα, που είχε εκλεγεί με το ακραίο κόμμα του Λουλζίμ Μπάσα, που θεωρείται κάτι ανάλογο με τη Χρυσή Αυγή στην Αλβανία. Ομως τον Μάιο του 2015 ο Ιντρίζι -λίγο μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο είχε ιδιαίτερη συνάντηση- βρέθηκε να αλλάζει και πάλι στρατόπεδο και από την αντιπολίτευση να μεταπηδά και να γίνεται κυβερνητικός εταίρος του Εντι Ράμα και του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Αυτή συνοδεύθηκε με την εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου της αλβανικής Βουλής, ενώ ένα εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος του PDIU, ο Χαλίλ Χισένι, τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών ως αρμόδιος για τα θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Η μεθόδευση του Εντι Ράμα να συνεργαστεί με το ακραίο και εθνικιστικό PDIU συνδέεται και με τη γενικότερη στροφή στον σοβινισμο και εθνικισμό του ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ ο ίδιος ο Σπ. Ιντρίζι με αναβαθμισμένο τον ρόλο του στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας προχώρησε σε μια εμπρηστική δήλωση κατά της Ελλάδας. «...Οταν οι Αλβανοί της Τσαμουριάς στην Ελλάδα (!) θα κερδίσουν τα δικαιώματά τους, σύντομα θα έχουμε και Τσάμη αντιπρόεδρο στη Βουλή της Ελλάδας», ανέφερε.
Ταξίδια στην Τουρκία
Ο Σπετίμ Ιντρίζι επισκέπτεται συχνά την Τουρκία, άλλοτε ως πολιτικός, άλλοτε ως μέλος ΜΚΟ, προβάλλοντας μια ρητορική που έχει έντονα ανθελληνικά στοιχεία. Μάλιστα την περασμένη Δευτέρα τέθηκε επικεφαλής συγκέντρωσης περίπου 150 ατόμων έξω από το υπουργείο Εξωτερικών στα Τίρανα για να αποδοκιμάσουν ακόμη και να εμποδίσουν την άφιξη του Ελληνα υπουργού, Νίκου Κοτζιά.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με 92 ευρω το τετραγωνικο αγορασε ο λατσης το Ελληνικο
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ελληνικές εξαγωγές
Σοκ παθαίνει όποιος νομίζει ακόμη ότι η Ελλάδα εξάγει ελαιόλαδο, πορτοκάλια, φέτα και καπνά στον υπόλοιπο κόσμο. Κοιτάζοντας τις ελληνικές εξαγωγές του πρώτου τριμήνου του 2016, διαπιστώνει εμβρόντητος ότι το παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί μόλις το… 2,9% των ελληνικών εξαγωγών! Λάδι, ελιές και άλλα διατηρημένα λαχανικά, τυριά, πορτοκάλια, βαμβάκι, τσιγάρα, βερίκοκα, κεράσια και ροδάκινα συν τα καπνά που εξάγονται ως τέτοια, όλα αυτά τα προϊόντα μαζί με τα ψάρια δεν αποτελούν ούτε το …14% των εξαγωγών της χώρας μας!!!
Αφήστε δε το γεγονός ότι τα λεφτά που παίρνουμε εξάγοντας όλα αυτά τα προϊόντα είναι ίδια με τα λεφτά που εισπράττει η Ελλάδα από τις εξαγωγές φαρμάκων, αλουμινίου, τάμπλετς και λάπτοπς, σωλήνων και πολυπροπυλενίου! Αν εξαιρέσει κανείς την απερίγραπτη κατάσταση που επικρατεί με τις εξαγωγές (και το λαθρεμπόριο) ορυκτελαίων πετρελαίου που έρχονται πρώτα (!) στις εξαγωγές με ποσοστό 21,1% (!), είναι φανερό ότι οι ελληνικές εξαγωγές σήμερα δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που μαθαίνουμε στο σχολείο για το θέμα αυτό.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έπάγγελμα: "πρόσφυγας" από τη Συρία... πρώην δολοφόνος
"Ονομάζεται Ajeje Brazorf κι είναι καταζητούμενος στη Συρία, για τρεις δολοφονίες με πρόθεση. Τώρα ζει στην Ιταλία ["πρόσφυγας" κι αυτός] και χάρη στην κυβέρνηση Renzi λαμβάνει μηνιαίος ένα είδομα 1.200 ευρώ! ΝΤΡΟΠΗ!"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να χαίρεται ο πατροκτόνος εθνικός καταστροφεας Γιωργάκης, για το λελούδι του κήπου του, το διαμάντι της ανανέωσης που μας είχε παρουσιάσει το...''Γιώργο μαζί στη νέα εποχή''!
Πρώην συνδικαλιστής της Ολυμπιακής ο επικεφαλής του «Παραιτηθείτε»
Παρότι υπερασπιστής πολιτικών περι λιγότερου κράτους, ο επικεφαλής του κινήματος διαμαρτυρίας «Παραιτηθείτε», είναι υπάλληλος στο ελληνικό δημόσιο. Ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης είναι πρώην υπάλληλος και συνδικαλιστής της Ολυμπιακής. Όταν η Ολυμπιακή έκλεισε, βάσει της ευνοϊκής ρύθμισης για τους απολυμένους, διορίστηκε στο υπουργείο Παιδείας! Ο Τσουκαλαδάκης όμως έγινε γνωστός από τις τηλεοπτικές εκπομπές προώθησης πόσιμου κολλαγόνου, καθώς πρωταγωνιστούσε με τη... γνωστή... sexy ΟΝΝΕΔίτισσα Έλλη Παπαγγελή!
Ο Τσουκαλαδάκης έγινε όμως επίσης γνωστός και για τις προκλητικές απόψεις που εκφράζει κατά διαστήματα. Όπως για την δήλωσή του 2 ημέρες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015: «Μία γνώμη που δεν θέλω να θεωρηθεί ρατσιστική σε καμία περίπτωση. Αν εξαιρέσουμε τα νησιά, σχεδόν σε όλα τα αστικά κέντρα ο σύριζα σάρωσε στις πολύ φτωχές περιοχές. Οι πολύ φτωχές περιοχές συνήθως έχουν και χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο και πολύ μεγάλα επίπεδα ανεργίας. Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, συνήθως ευκολόπιστοι και με αρκετές αστοχίες στη ζωή τους. Αυτό πρέπει να κοιταχτεί πολύ καλά, γιατί κανείς δεν τους έχει εξηγήσει – πείσει πως μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να τους δώσει λύσεις τουλάχιστον όσον αφορά την ανεργία. Δυστυχώς η αριστερά έχει κατορθώσει πέραν των άλλων μύθων, να ταυτίσει τη »δεξιά» με το κεφάλαιο, κάτι που φυσικά δεν ισχύει».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βαρθολομαίε, του Ερντογάν, και Ιερώνυμε... κάτω τα χέρια από τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας!
Βαρθολομαίος κι Ιερώνυμος, όχι μόνον δεν έστειλαν -πέντε χρόνια ιμπεριαλιστικής επίσθεσης- ένα κιλό ζάχαρη, ρυζι, μακαρόνια... αλλά ούτε μια δήλωση συμπάθειας για τα 2.000.000 εκατομμύρια των Ελληνορθόδοξων στη Συρία, μια ευχή για να σταματήσει το δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας!
Ο τούρκος αξιωματικός Βαρθολομαίος, για 5 ολόκληρα χρόνια δεν έκανε ούτε μία δήλωση συμπάθειας στο δράμα των 2.000.000 Ελληνορθόδοξων της Συρίας, που σφάζουν οι ορδές του αφέντη του Ερντογάν με τους φονιάδες μισθοφόρους,.. δεν έκανε μία δήλωση για του δύο Ελληνορθόδοξους Επισκόπους της Συρίας, όμηροι των φονιάδων του Ερντογάν! Ο Βαρθολομαίος θα έπρεπε να ντρέπεται για την ωμή του επέμβαση υπέρ των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους! Βαρθολομαίε... εκεί στη Συρία, οι Ελληνορθόδοξοι κρατάνε Θερμοπύλες!