Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Δευτερα 13 Ιουνιου 2016


Αλλα μεσα και αλλα εξω?
Σε συνεντευξη του στην ΕΡΤ στις 8 Ιουνιου ο Δημ. Κουτσουμπας ειπε για το δημοψηφισμα στη Βρετανια. «Πολλοι μπορει να σκεφτονται ότι το ΚΚΕ μαλλον θα είναι με το Brexit στη Βρετανια. Όχι τους λεμε, κανουν λαθος. Δεν ειμαστε ουτε με το Brexit ουτε με το Bremain ουτε με το «όχι» ουτε με το «ναι». Στο χθεσινο «Ριζοσπαστη» διαβασαμε μια ομιλια που εκανε στο Λονδινο ο Γιωργος Μαρινος μελος του Π.Γ. της Κ.Ε. του κομματος. Εκει, όπως μας πληροφορει η εφημεριδα, ο ομιλητης ειπε. «Χαιρετιζουμε τους κομμουνιστες και τις κομμουνιστριες στην Αγγλια και την Ιρλανδια και εκτιμουμε που ένα μεγαλο μερος της εργατικης ταξης. Των λαικων στρωματων, της νεολαιας, υποστηριζει το «όχι» στην Ε.Ε.».
Τελικα ποια είναι η θεση του ΚΚΕ? Αυτό που λεει ο Δημ. Κουτσουμπας η αυτό που λεει ο Γ. Μαρινος? Η και τα δυο είναι σωστα, γιατι το ΚΚΕ αλλα λεει εντος της Ελλαδας κι αλλα εκτος?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΙΓΗ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ
Να τον επικρίνεις και να τον καταδικάσεις τον Ζαχαριάδη. Ναι! Αυτός ήταν επικεφαλής του ΚΚΕ όταν αποκηρύχτηκε δημοσίως ο Άρης Βελουχιώτης, λίγες μέρες πριν τον θάνατό του. Όμως, με την ιστορική αλήθεια να είσαι σεμνός. Να μην κρύβεις το ότι η απόφαση για διαγραφή του Βελουχιώτη από το ΚΚΕ πάρθηκε από την Κ.Ε. ήδη τον Απρίλιο 1945, όταν ακόμη ο Ζαχαριάδης ήταν στο Νταχάου. Και αποφασίστηκε να μη δημοσιοποιηθεί, παρά μόνο αν ο Άρης αρχίσει να υλοποιεί την απειλή του πως θα ξεκινήσει νέο ένοπλο αγώνα. Να μη λες, κατά συνέπεια, ψέματα πως η διαγραφή και αποκήρυξη του Άρη ήταν προσωπικό βίτσιο του Ζαχαριάδη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ!
Από τον φίλο και σύντροφο Kostas Paloukis, που έπεσε θύμα άγριου τραμπουκισμού από ομάδα που εμφανίζεται σαν "αναρχική":
Αναζητώντας προχθές μια εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπήκα κατά λάθος στο κτίριο Γκινη και περπάτησα μέσα. Εκεί γίνεται μια κατάληψη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες απο αναρχικους. Αυτοι θεωρησαν οτι ηθελα να βγαλω φωτογραφίες και να τις πουλήσω στο Πρώτο Θεμα. Μου ζητησαν το κινητο μου να το ψαξουν. Φυσικα δεν το δεχτηκα, ενω τους αποκαλυψα την πολιτική μου ταυτοτητα. Το αποτελεσμα ηταν να δεχτω μια βιαιη επιθεση με κλωτσιες και μπουνιες στο προσωπο και στο σωμα. Το διακυβευμα ηταν το κινητο μου. Δεκα ατομα με διωξανε απο το Γκινη κλωτσηδον και με χτυπουσαν με ορους λιντσαρισματος στο προσωπο. Οταν εμφανιστηκαν καποιοι φιλοι και τους ειπαν οτι δεν ειμαι επικινδυνος, πλησίασα εναν και το ρωτησα αν αναλαμβανει την ευθυνη να με στειλει ετσι χωρις λογο στο νοσοκομειο. Απαντησε πως την αναλαμβανει. Προκειται για ανεγκεφαλους και επικινδυνους ανθρωπους. Και αυτοι προσβαλλουν ολες τις παραδοσεις των κινηματων της χωρας μας. Το πολιτικο πανεπιστημιακο άσυλο είναι απολύτως συνδεδεμενο με τις δημοκρατικές, λαϊκές και κοινωνικές κατακτήσεις. Ιδιαιτερα το Πολυτεχνείο είναι μια μορφή ιερού χώρου, όπως τα παλιά Ιερά των αρχαίων δημοκρατιών. Πρακτικές σαν αυτες που βίωσα προχθές αντιστρατεύονται το πολιτικό ασυλο, ενω φυσικα δεν συνδέονται με το κίνημα αλληλεγγύης των προσφυγών. Επίσης δεν έχουν καμία σχεση με κανένα χειραφετητικο εγχείρημα. Ειμαι καλα στην υγεία μου, εκτός από μώλωπες και μια μικρή ζαλάδα. Οι εξετάσεις είναι καλές. Ευχαριστώ όλους τους φίλους, τους συντρόφους και τους συναδέλφους που έχουν γράψει τόσα καλά λόγια, το ενδιαφέρον και τα μηνύματα. Ελπίζω να απομονωθούν οι τύποι αυτοί και να μην έχουμε την επανάληψη τέτοιων τραμπουκισμων.
Σχολιο.- το αναρχικός εδώ δεν λέει τίποτα...είναι διαλυμένες καταστάσεις από την κρίση ...κάτι σαν ένοπλα μέλη του KPD του Μεσοπολέμου που πέρασαν στους Ναζί σε ένα κλίμα brothers in arms - η ανεργία και η σύγχυση σπάει κόκκαλα Σχολιο.- τα πιο πολλά παιδιά της αναρχιας είναι στα όρια του ποινικού χώρου Σχολιο.- Οι Αναρχικοι στην Ελλαδα, οι οποιοι γνωριζαν τι σημαινει Αναρχια, απο τα πολυ παληα χρονια ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα. Σχολιο.- .οι αναρχικοι είναι.. στα όρια του νταλαβεριού , του πλιάτσικου , της μαλακίας εν γένει Σχολιο.- παλαιότερα κάποιοι εγκέφαλοι αναρχομπαμπάδες την είχαν εισηγηθεί τη σχέση με τμήμα των ποινικών Σχολιο.- το γεγονός παραμένει ότι ή κουλτούρα του αναρχικου χώρου είναι απολιτική, φασιστική και τραμπούκικη....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους γάλλους εργαζόμενους, Τρίτη 14 Ιουνίου 6μμ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! ΚΑΤΩ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ «ΚΟΜΡΙ»! ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!
ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ, 18:00 Συγκέντρωση και Πορεία: Προπύλαια – Γαλλική Πρεσβεία (Β. Σοφίας 7)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα πρόκληση οι τούρκοι ανάρτησαν πανό υπέρ του Ραμαζανιού στην εκκλησία που λειτούργησε ο Παύλος Γιαζίζι λίγο πριν την απαγωγή και το μαρτύριο
Ένα νέο επεισόδιο δημιουργήθηκε στην Τουρκία μετά την πρόκληση της ανάγνωσης του κορανίου στην Αγία Σοφία.Μια ομάδα μουσουλμάνων ανάρτησε ένα πανό στην πρόσοψη μιας ορθόδοξης εκκλησίας στην επαρχία Hatay στην πόλη Αλεξανδρέττα (Ισκεντέρουμ) ,στο Νότο της Τουρκίας.Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα « Daily Sabah », το πανό αναφέρει: « Εορτάζουμε τον άγιο μήνα του Ραμαζανιού σε όλον τον ισλαμικό κόσμο». Αυτό είναι το δεύτερο επεισόδιο που επέρχεται λίγο μετά την πρόσφατη προβοκάτσια αφότου οι τουρκικές αρχές ενέκριναν την ανάγνωση του κορανίου στην Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως και την ραδιοτλεοπτικής απευθείας αναμετάδοσης κατά τη διάρκεια των 30ημερών του Ραμαζανιού. Το άρθρο της « Daily Sabah » υπογραμμίζει ότι η εκκλησία όπου έγινε η νέα πρόκληση βρίσκεται στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Aλεξανδρέττας και καλύπτει τις ανάγκες των χριστιανών που ο αριθμός τους μειώνεται για ευνόητους λόγους αδιάκοπα στη χώρα.
Σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του ιερέα Δημητρίου Yıldırım (8gunhaber) στην εκκλησία αυτή τέλεσε την Κυριακή την άνοιξη του 2013 λειτουργία ο μάρτυρας επίσκοπος Χαλεπίου Παύλος Γιαζίζι λίγο πριν περάσει τα συριακά σύνορα προερχόμενος από το Νότο Τουρκίας όπου και απήχθη καθώς η Αλεξανδρέττα ανήκει στην διοικητική περιφέρεια της επισκοπής του καθώς έφερε τον τίτλο του επισκόπου Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας.Πιαθανότατα είναι η εκκλησία όπου τέλεσε την τελευταία του λειτουργία ο μάρτυρας Δεσπότης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι πρώτοι 15 δήμοι που κήρυξαν τις περιοχές τους ελεύθερες ζώνες από τις ληστρικές συμφωνίες TTIP και CETA
Αιγαλεω, Κερκυρας, Ν. Φιλαδελφειας-Χαλκηδονας, Αγιων Αναργυρων-Καματερου, Λευκαδας, Θεσσαλονικης, Χαλανδριου, Λεσβου, Λαρισας, Τυρναβου, Αριστοτελη, Αγιου Δημητριου Αττικης, Μεγαρων, Ζωγραφου, Βαρης-Βουλας-Βουλιαγμενης.
Καλοσωριζουμε τους πρωτους 15 Δημους που κηρυξαν τις περιοχες τους Ελευθερες Ζωνες από τις εμπορικες συμφωνιες ΤΤΙΡ και CETA.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ, ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ#
ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΔΡΑΧΜΕΣ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πώς μπορεί να φύγει μια χώρα από την ΕΕ; Έχει ξανασυμβεί ; ΝΑΙ, το 1985. Η Γροιλανδια!
Το γνωρίζατε ότι υπάρχει χώρα που αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΟΚ) το 1985; Δείτε αναλυτικά τι προβλέπουν οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωσύνταγμα και τα υπόλοιπα νομικά κείμενα, για μια χώρα που θέλει να αποχωρήσει :
Εθελούσια αποχώρηση Στις υφιστάμενες συνθήκες δεν προβλέπεται ρήτρα αποχώρησης για κάποιο κράτος μέλος που επιθυμεί να αποχωρήσει από την Ένωση και οι εν λόγω συνθήκες έχουν συναφθεί με αόριστη διάρκεια. Το μόνο προηγούμενο σχετικώς υπήρξε η αποχώρηση της Γροιλανδίας το 1985 (http://europa.eu/scadplus/constitution/membership_el.htm). Η εν λόγω μεταβολή εδαφικής εφαρμογής των συνθηκών κατέστη δυνατή έπειτα από τροποποίηση των συνθηκών που κυρώθηκε από όλα τα κράτη μέλη. Το Σύνταγμα εισάγει ρήτρα εθελούσιας αποχώρησης, κάτι που αποτελεί σημαντική καινοτομία (άρθρο I-60).
Η αποχώρηση δύναται να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή και δεν συνδέεται με τις αναθεωρήσεις του Συντάγματος ή άλλες προϋποθέσεις. Το κράτος μέλος που επιθυμεί να αποχωρήσει γνωστοποιεί την πρόθεσή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο επιλαμβάνεται της αίτησης αυτής. Η Ένωση προβαίνει σε διαπραγμάτευση με το εν λόγω κράτος μέλος συμφωνίας που καθορίζει τις λεπτομέρειες της αποχώρησής του και ρυθμίζει το πλαίσιο των μελλοντικών του σχέσεων με την Ένωση. Η διαδικασία που εφαρμόζεται είναι η διαδικασία που προβλέπεται από το άρθρο ΙΙΙ-325. Η συμφωνία αυτή συνάπτεται εξ ονόματος της Ένωσης από το Συμβούλιο των Υπουργών, το οποίο αποφασίζει με ειδική πλειοψηφία, μετά από έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επισημαίνεται ότι ο αντιπρόσωπος του κράτους μέλους που επιθυμεί να αποχωρήσει δεν συμμετέχει ούτε στις αποφάσεις ούτε στην ψηφοφορία. Το Σύνταγμα παύει να ισχύει στο ενδιαφερόμενο κράτος μέλος από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της συμφωνίας αποχώρησης ή, ελλείψει τέτοιας συμφωνίας, δύο έτη μετά τη γνωστοποίηση της επιθυμίας για αποχώρηση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι δυνατόν, κατόπιν ομόφωνης απόφασης και σε συμφωνία με το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος, να παρατείνει το διάστημα αυτό. Το ανωτέρω γεγονός σημαίνει ότι η αποχώρηση δύναται να τεθεί σε ισχύ χωρίς τη συναίνεση της Ένωσης. Συνεπώς, αυτή η ρήτρα εθελούσιας αποχώρησης αποτελεί σημαντική καινοτομία. Το κράτος μέλος που αποχώρησε από την Ένωση είναι δυνατόν να προσχωρήσει εκ νέου σε αυτήν, ακολουθώντας τη συνήθη διαδικασία προσχώρησης που προβλέπεται στο άρθρο I-58.
Αποβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση Η λέξη “αποβολή” δεν υπάρχει σε καμία συνθήκη. Υπάρχει όμως η “αναστολή συμμετοχής”,σε περίπτωση που ένα κράτος μέλος, δεν πληροί πλέον τα κριτήρια. Η ρήτρα αναστολής εισήχθη στη συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση (άρθρο 7) με τη συνθήκη του Άμστερνταμ. Η ρήτρα αυτή προβλέπει ότι σε περίπτωση παραβίασης από κράτος μέλος των αρχών επί των οποίων βασίζεται η Ένωση (ελευθερία, δημοκρατία, σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, και κράτος δικαίου), μπορούν να ανασταλούν ορισμένα δικαιώματα του εν λόγω κράτους μέλους (για παράδειγμα, το δικαίωμα ψήφου στο Συμβούλιο). Αντίθετα, οι υποχρεώσεις που βαρύνουν το εν λόγω κράτος θα συνεχίσουν να το δεσμεύουν. Με πρόταση από το 1/3 των χωρών (9 χώρες) για “αναστολή” και έγκριση από τα 4/5 των μελών (22 χώρες), μια χώρα μπορεί να οδηγηθεί στην έξοδο από την Ε.Ε. Για να αποβληθεί λοιπόν μια χώρα από την Ε.Ε. πρέπει να το προτείνουν τουλάχιστον 9 εταίροι και να το ψηφίσουν (εγκρίνουν) τουλάχιστον 22. Η συνθήκη της Νίκαιας ολοκλήρωσε τη διαδικασία αυτή με έναν μηχανισμό πρόληψης. Βάσει πρότασης του ενός τρίτου των κρατών μελών, της Επιτροπής ή του Κοινοβουλίου, το Συμβούλιο, αποφασίζοντας με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων των μελών του, και αφού λάβει τη σύμφωνη γνώμη του Κοινοβουλίου, μπορεί να διαπιστώσει ότι υφίσταται σαφής κίνδυνος παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων από ένα κράτος μέλος και του απευθύνει τις κατάλληλες συστάσεις. Τότε…
Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λισαβόνας: 4. Εάν συμμετέχον κράτος μέλος δεν πληροί πλέον τα κριτήρια ή δεν μπορεί πλέον να τηρήσει τις δεσμεύσεις των άρθρων 1 και 2 του Πρωτοκόλλου για τη μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία, το Συμβούλιο μπορεί να εκδώσει απόφαση για την αναστολή της συμμετοχής του κράτους αυτού. Το Συμβούλιο αποφασίζει με ειδική πλειοψηφία. Μόνο τα μέλη του Συμβουλίου που αντιπροσωπεύουν τα συμμετέχοντα κράτη μέλη, αποκλειομένου του ενδιαφερόμενου κράτους μέλους, λαμβάνουν μέρος στη ψηφοφορία. Η ειδική πλειοψηφία ορίζεται βάσει του άρθρου 205, παράγραφος 3, στοιχείο α), της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. http://europa.eu/scadplus/constitution/index_el.htm
“H νομική δυνατότητα είτε αποχώρησης είτε αποβολής κράτους-μέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη”
Μέχρι τη Συνθήκη της Λισαβόνας (2007) δεν υπήρχε πρόβλεψη, πολύ περισσότερο θεσμοθετημένος και λεπτομερειακός μηχανισμός μονομερούς ή συμφωνημένης αποχώρησης χώρας από την ΕΕ και την ΟΝΕ, η διάρκεια των οποίων, ούτως ή άλλως, έχει συμφωνηθεί να είναι απεριόριστη, ενώ το αρ. 49 της Συνθήκης Ευρωπαϊκής Ένωσης (Συνθ.ΕΕ) καθορίζει μόνο προϋποθέσεις ένταξης κάποιας χώρας. Πριν το 2007, λοιπόν, το δικαιοδοτικό θεμέλιο της αποσκίρτησης από την ΕΕ ήταν η Σύμβαση της Βιέννης (1969) για το Δίκαιο των Συνθηκών, σύμφωνα με την οποία όπου σε διεθνή συνθήκη δεν προβλέπεται δικαίωμα αποχώρησης συμμετέχοντος σ’ αυτήν κράτους, αυτό in principio δεν μπορεί να αποχωρήσει κατ’ εφαρμογή της δημοσίου διεθνούς δικαίου αρχής ‘‘τα συμπεφωνημένα πρέπει να τηρούνται’’ (pacta sunt servanda), εκτός αν κάτι τέτοιο συνάγεται από το πνεύμα της συνθήκης ή γίνεται ανεκτό από τα συμβληθέντα κράτη (1η περίπτωση) ή όταν τυγχάνει εφαρμογής η ρήτρα clausula rebus sic stantibus, ήτοι η ρήτρα της θεμελιώδους αλλαγής των περιστάσεων – δεδομένων. Δηλαδή όταν η απρόβλεπτη άρδην μεταβολή των δεδομένων είναι τέτοια που αλλοιώνει τόσο και έτσι το πλέγμα της αρχικής συμφωνίας και το φάσμα των συμβατικών υποχρεώσεων-δικαιωμάτων του κράτους-μέλους, ώστε η παραμονή του συμβαλλόμενου κράτους να είναι λόγω χειροτέρευσης της συμβατικής θέσης του άκρως πιο ασύμφορη από ό,τι η αποχώρηση του (2η περίπτωση). Η πρώτη περίπτωση παρέμεινε ιστορικά ανενεργής, ενώ η δεύτερη, που ούτως ή άλλως απαιτεί εξαιρετικές συνθήκες για να υλοποιηθεί πρακτικώς, λογοκρίνεται ως ασύμβατη με την κοινοτική έννομη τάξη.
Το άρθρο 50, ωστόσο, της Συνθήκης της Λισαβόνας, για πρώτη φορά στην ιστορία του ενοποιητικού ευρωπαϊκού οράματος, προβλέπει διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ, σύμφωνα με την οποία το ενδιαφερόμενο κράτος-μέλος υποβάλλει αίτημα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο και του παρέχει οδηγίες, στη βάση των οποίων θα συναφθεί, κατόπιν διαπραγματεύσεων, η συμφωνία απόσχισης. Το Συμβούλιο ενεργώντας με αυξημένη πλειοψηφία και με τη σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράφει εκ μέρους της ΕΕ τη συμφωνία αποχώρησης και το αντισυμβαλλόμενο αποχωρούν κράτος παύει να είναι μέλος και να δεσμεύεται από το νομικό πλαίσιο της ΕΕ είτε όταν η συμφωνία αποχώρησης το προβλέπει, είτε όταν παρέλθουν 2 χρόνια μετά την εκδήλωση της πρόθεσης του να αποσκιρτήσει από την Ένωση. Η μονομερής δε απόσχιση κράτους με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης είναι δυνατή, και δη σε τρεις περιπτώσεις: α) αν ένα άλλο κράτος-μέλος παραβίασε θεμελιωδώς και συνεχίζει να παραβιάζει την Συνθ.ΕΕ, β) αν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί λειτούργησαν ultra vires, δηλαδή καθ’ υπέρβαση της εξουσίας και της καθ’ ύλη προδιαγεγραμμένης αρμοδιότητας τους και γ) όταν ένα κράτος-μέλος αντιμετωπίζει τέτοιες δυσκολίες που δεν του επιτρέπουν να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις συμβατικές του υποχρεώσεις. Όταν δεν υπάρχει ενδοκοινοτική θεραπεία σε όλα τα ανωτέρω, έσχατη λύση ή ‘‘ακροτελεύτια καταφυγή’’ είναι η έξοδος από την ΕΕ. Παρά ταύτα, κάποιο από τα τρία άνω ενδεχόμενα θεωρείται ότι είναι δύσκολο να αποκτήσουν πρακτική διάσταση, διότι ο δυναμικός χαρακτήρας της Συνθ.ΕΕ επιτρέπει προσαρμογές, σε ενδεχόμενο ραγδαίας ουσιώδους μεταβολής των περιστάσεων, μέσω τροποποίησης της συνθήκης και διότι στην ίδια τη συνθήκη προβλέπεται ότι όλες οι διχογνωμίες και διαμάχες λύνονται εντός ΕΕ δια των οργάνων της και των θεσμοθετημένων διαδικασιών λειτουργίας τους. Επί παραδείγματι το αρ. 226 Συνθ.ΕΕ δίνει το δικαίωμα στην Κομισιόν να φέρει ‘‘απείθαρχο’’ κράτος-μέλος ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ή το αρ. 227 εξοπλίζει κράτος μέλος με δικαίωμα εναγωγής άλλου κράτους-μέλος προς το άνω Δικαστήριο. Περαιτέρω, η Ελληνική Βουλή στις 19-4-2005 επικύρωσε το Ευρωσύνταγμα, το οποίο εμπεριέχει ρήτρα εξόδου από την ΕΕ και δυνατότητα οικειοθελούς αποχώρησης κράτους-μέλους, αλλά το άνω νομοθέτημα, μετά τα αρνητικά δημοψηφίσματα σε Γαλλία και Ολλανδία τον Μάϊο και Ιούνιο του 2005 αντίστοιχα, προς το παρόν τουλάχιστον, μάλλον νομικό απολίθωμα αποτελεί παρά κάτι άλλο. Είναι, επομένως, άμεσα φανερό και αντιληπτό ότι η ρήτρα εξόδου από την ΕΕ, που αποκρυσταλλώνει το αρ. 50 της Συνθ. Λισαβόνας, δεν προβλέπει απολύτως τίποτε για το τι επακολουθεί για το αποσυρόμενο από την ΕΕ κράτος, που συμμετείχε όμως και στη ζώνη του ευρώ. Το ανέγγιχτο αυτό όμως ζήτημα είναι απολύτου καίριας σημασίας, καθώς έχει να κάνει με το ερώτημα αν η έξοδος μιας χώρας από την ΕΕ συνεπάγεται και έξοδο της από την ευρωζώνη ή και το αντίστροφο, αν δηλαδή τυχόν νομιμοποιημένη έξοδος από την ευρωζώνη σημαίνει και αποχώρηση από την ΕΕ. Καταρχήν, τα άρθρα 4§2, 118 και 123 της Συνθ.ΕΕ και το 24ο Πρωτόκολλο αναφορικά με τη μετάβαση στο τρίτο στάδιο της νομισματικής ένωσης ρητά προβλέπει για παγίωση μη αναστρέψιμης ισοτιμίας μετατροπής εθνικού νομίσματος και ευρώ και για μη αναστρέψιμη διαδικασία υιοθέτησης του ευρώ από τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Μάλιστα τα αρ. 122§2 και 123§4 επιβάλλουν, επιπροσθέτως, και υποχρέωση των μη συμμετεχόντων στην ευρωζώνη χωρών να ακολουθούν οικονομική πολιτική δημοσιονομικής σύγκλισης με σκοπό την (τελική) ένταξη τους σ’ αυτήν.
Πολύ περισσότερο, δεν υπάρχει μηχανισμός εξόδου από το ευρώ και ως εκ τούτου, στη διεθνή θεωρία, μονομερής απόπειρα κράτους-μέλους για δημιουργία εθνικού νομίσματος, λογίζεται ότι συνιστά παραβίαση των ευρωπαϊκών συνθηκών. Συνεπώς, προκρίνεται ως λύση ‘‘αφεύκτου ανάγκης’’, σε περίπτωση εκδήλωσης βούλησης χώρας για αποχώρηση από το ευρώ, η κατόπιν διαπραγματεύσεων με την ΕΕ επίτευξη συμφωνίας για το ουσιαστικό πλαίσιο της απόσχισης και τους όρους της, η οποία αναντίρρητα θα συνεπάγονταν τροποποίηση της Συνθ.ΕΕ, πράγμα που θα προϋπόθετε ομόφωνη απόφαση των κρατών-μελών σύμφωνα με το άρθρο 48 της Συνθήκης. Επομένως, τεκμαίρεται, αν και τα κριτήρια ένταξης στην ΕΕ (κριτήρια Κοπεγχάγης) είναι διαφορετικά από τα κριτήρια ένταξης στην ΟΝΕ (κριτήρια Μάαστριχτ), ότι τυχόν αποχώρηση από την ΟΝΕ, ως παραβίαση της Συνθ.ΕΕ, θα σήμαινε ταυτόχρονη αποχώρηση και από την ΕΕ. Και αυτό επειδή η Κεντρική Τράπεζα κράτους-μέλους (National Central Bank) θα αποσχίζονταν από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών (ESCB), το πρωτόκολλο όμως του οποίου (συστήματος) είναι αναπόσπαστο παράρτημα της Συνθ.ΕΕ. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη στη Συνθ.ΕΕ ούτε για την αποβολή κράτους-μέλους. Η πιο σπουδαία κυρωτικού τύπου αναφορά για συμπεριφορά κράτους είναι αυτή του αρ. 7§2 και 3 κατά την οποία το Συμβούλιο μπορεί να στερήσει προσωρινά το δικαίωμα ψήφου (άρα να το αποβάλει από τις διαδικασίες λήψης απόφασης και ευρύτερης ενεργούς συμμετοχής στην ΕΕ), από ένα κράτος-μέλος μόνο σε περίπτωση εξαιρετικά σοβαρής και μόνιμου χαρακτήρα παραβίασης απ’ αυτό της Συνθήκης και των θεμελιωδών αρχών επί των οποίων αυτή είναι δομημένη, όπως αυτές ορίζονται στο αρ. 6 αυτής. Επομένως, και στην περίπτωση της αποβολής απαιτείται τροποποίηση της Συνθήκης που προαπαιτεί καθολικό consensus όλων των συμμετεχόντων στην ΕΕ χωρών. Με την τροποποίηση θα προβλεφθεί η δυνατότητα αποβολής, οι νομικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις της και η διαδικασία, ωστόσο τέτοια τροποποίηση θα είναι, από πάσης απόψεως, ένα παράτολμο ενέργημα, καθώς ευνόητο γίνεται ότι μια τέτοιου τύπου πολιτική και νομική επιλογή δυνητικά θα συνιστούσε θρυαλλίδα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Σε τελική ανάλυση, η αποχώρηση ή η αποβολή από το Ευρώ είναι μια νομικά αμφιλεγόμενη διαδικασία, και φυσικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ένα ευρύ φάσμα πολυδιάστατων νομικών, πολιτικών και οικονομικών ζητημάτων και πολύπλευρων επιπτώσεων, δηλαδή και για το κράτος-μέλος και για την ευρωζώνη, και για τους δανειστές του και για τις Αγορές συνολικά, που, τουλάχιστον από την ακολουθούσα μια τέτοια επιλογή χώρα θα πρέπει να εξετάζονται με εξαιρετική σοβαρότητα και σε ουσιαστικό βάθος και αφού πρώτα η χώρα αυτή έχει απτές απαντήσεις για την ‘‘επόμενη μέρα’’ της και έτοιμο το στρατηγικό πλάνο της δημοσιονομικής τροχιάς της και τον οικονομοτεχνικό και πολιτικό της σχεδιασμό.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Κρητης: Αντιεξουσιαστές και ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέβαλαν την ομιλία Κατρούγκαλου
Για τα χθεσινά γεγονότα που έγιναν έξω στο Ηράκλειο και που οδήγησαν σε αναβολή της εκδήλωσης με ομιλητή τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, εβγαλε ανακοινωση η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου. Η εκδηλωση αναβλήθηκε εξαιτίας όπως λεει η ανακοινωση της οργανωμένης παρουσίας μελών του αποκαλούμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μεμονωμένων αγροτών που παρεμπόδιζαν την είσοδο οποιουδήποτε στο χώρο της αίθουσας, στην Ανδρόγεω.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
UEFA. Ερχεται "καμπάνα" ΜΟΝΟ για τη Ρωσία
H UEFA ανοίγει διαδικασίες πειθαρχικών κυρώσεων μόνο εναντίον της Ρωσίας.
Σε επίσημη αναζήτηση ευθυνών για όλα όσα συνέβησαν ΜΕΣΑ στο "Βελοντρόμ" στο παιχνίδι της Αγγλίας με τη Ρωσία προχωρά η UEFA εγκαλώντας όμως ΜΟΝΟ τη ρωσική ομοσπονδία. Οι σχετικές αποφάσεις θα γίνουν γνωστές την προσεχή Τρίτη από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, πάντως οι Ρώσοι κατηγορούνται για ρίψη βεγγαλικών, ρατσιστική συμπεριφορά και καταστροφές. Είναι πάντως σαφές ότι τουλάχιστον στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου προβλήματα δημιούργησαν και οι Αγγλοι οπαδοί οι οποίοι ξεκινησαν τα επεισοδια και συνεπλάκησαν με τους Γαλλους αστυνομικους ουκ ολίγες φορές.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
»Έτσι έσφαξαν τους Σέρβους στο Κοσοβο»συγκλονιστική μαρτυρία πρώην Ιταλού στρατηγού,για τις ωμότητες αλβανών και ΝΑΤΟ,στην Σερβία, πως οι Αμερικανοί έθαψαν τις ειδήσεις,για την σερβική γενοκτονία,ώστε να μην εκτεθούν οι κατσαπλιάδες!!!
Είναι στιγμές που τα χέρια παγώνουν,ο νους φεύγει για αλλού και το συναίσθημα της αγανάκτησης,σε κυριεύει συθέμελα.Η συνέντευξη που έδωσε ο πρώην Ιταλός στρατηγός Mauro del Vecchio(βλ.φώτο),είναι συγκλονιστική.Υπό το βάρος της συνείδησης,ο Ιταλός αξιωματικός προχωρά,στην ιταλική εφημερίδα »πανόραμα»,στην επιβεβαίωση,των όσων εμείς ως Έλληνες γνωρίζουμε.Ο ίδιος εισήλθε στο Κόσοβο,με 7.000 Ιταλούς στρατιώτες,μετά την συνθηκολόγηση του Μιλόσεβιτς,το Ιούνιο του 1999.Λέει χαρακτηριστικά,»Επί 3 εβδομάδες,καθημερινά είχαμε αναφορές,για σφαγές και αποκεφαλισμούς Σέρβων στρατιωτών,εφέδρων,νέων ανδρών,εκτελέσεις και βιασμούς,γυναικών και ακόμη μικρών παιδιών.Οι Αλβανοί συστηματικά έκαιγαν εκκλησίες και μοναστήρια,προσπαθούσαν να εξαλείψουν,κάθε ίχνος σερβικής παρουσίας στην επαρχία.Τα πτώματα ήταν διάσπαρτα στους δρόμους,σε κάθε πιθανό σημείο και αμάζευτα επί μέρες(!!!).Το 80%,των Σέρβων,αγνοουμένων,χάθηκαν μετά την επίσημη λήξη του πολέμου.Δεν μου επετράπη να μιλήσω για όλα αυτά,από άνωθεν εντολή(εννοεί τους Αμερικανούς).»
Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει,πως είχαν βρεθεί φωτογραφίες στο Ντέτσανι,που έδειχναν,αποκεφαλισμένους Σέρβους στρατιώτες,κατά το ισλαμικό τυπικό,και οι οποίες φωτογραφίες »εξαφανίστηκαν»μυστηριωδώς,από την αμερικανική διοίκηση του Κοσόβου το 2003.Οι απαγωγές και εκτελέσεις των Σέρβων,συνεχίστηκαν για ακόμα μεγάλο διάστημα,μετά την εγκατάσταση του ΝΑΤΟ,στο Κόσοβο,΄όπως δηλώνει ο Mauro del Vecchio.Μιλάμε για μια άνευ προηγουμένου γενοκτονία,η οποία σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε,από την CIA,με μοχλό εφαρμογής τους Αλβανούς,οι οποίοι καθοδηγούνταν από Αμερικανούς αξιωματικούς.
Εδώ αναδεικνύεται ο ,Β.Πούτιν,ο οποίος σταμάτησε την περαιτέρω διάσπαση της Σερβίας,όπως την είχαν σχεδιάσει οι Αμερικανοί(θα ακολουθούσε η κοιλάδα του Πρέσεβο και η Βοιβοντίνα),καθώς και της Ελλάδας,η σειρά μας ήταν θέμα χρόνου να έλθει.Μάλιστα το 2003,ο Β.Πούτιν τους είχε προειδοποιήσει τους Αμερικανούς,πως»ένα Κόσοβο μου φτιάξατε εσείς,δυο θα δημιουργήσω εγώ»όπερ και εγένετο,με την Αμπχαζία και την Νότιο Οσετία.Για άλλη μια φορά ο αντορθόδοξος ρόλος των Αμερικανών,υπέρ των ισλαμιστών,στοιχειώνει τη ιστορία μας,για να δούμε μπας και ξυπνήσουμε τελικά,πως ο πραγματικός εχθρός της πατρίδας μας δεν είναι ο εξ’ανατολών,αλλά αυτός που τον,καλύπτει,οπλίζει,εκπαιδεύει,κατευθύνει…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την Παρασκευή 24/6, στις 20:00, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στην Ιερά Οδό θα γίνει η μεγάλη εναρκτήρια πολιτική εκδήλωση του Resistance Festival 2016
Θα μιλήσουν: - Η Λέϊλα Χαλέντ, ο ζωντανός θρύλος της παλαιστινιακής αντίστασης - Η Φιγέν Γιουκσεντάγ, συμπρόεδρος του HDP (Τουρκία) Θα χαιρετίσει η πανεπιστημιακός και ακτιβίστρια από το Πουέρτο Ρίκο, Ντέμπορα Σαντάνα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρήτη: Ένταση! Φυγαδεύτηκε μέσα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας ο Πολάκης
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν κάτοικοι της Ιεράπετρας και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο στον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Κάτοικοι της περιοχής τον περίμεναν και μόλις ο υπουργός πλησίασε την είσοδο του νοσοκομείου, εξαγριωμένοι πολίτες που βρίσκονταν εκεί, άρχισαν να τον κλωτσούν. Όπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε αναστάτωση στο σημείο με τον υπουργό να μπαίνει κακήν κακώς μέσα στο κτίριο του νοσοκομείου. Είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία κλιμάκωση των αγώνων τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και των εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με απόβαση στο… Ηράκλειο και πορείες. Μάλιστα, η απόφαση του κ. Πολάκη να επισκεφτεί το νοσοκομείο Ιεράπετρας ανακοινώθηκε την ώρα που κάτοικοι και τοπικοί φορείς βρίσκονταν στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνας Ιεράπετρας:
«Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας και όλης της Νοτιοανατολικής Κρήτης που εξυπηρετούμαστε από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, παλεύουμε αποφασιστικά και ακούραστα, εδώ και έξι χρόνια, για το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία. Οι αγώνες μας ενάντια στις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές παλιών και νέων κυβερνήσεων έχουν κρατήσει το νοσοκομείο μας ανοιχτό και ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Με αγώνες απαντάμε στα νέα μνημονιακά μέτρα που επιβάλλουν κυβέρνηση και «θεσμοί» οδηγώντας στην πλήρη διάλυση της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη φοροαρπαγή του εισοδήματος των μεσαίων και φτωχών στρωμάτων, την καταστροφή των μικρομεσαίων και των αγροτών, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΗ, σύσσωμη η Ιεράπετρα, δήμος, φορείς και κάτοικοι «υποδεχόμαστε» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ: Να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις του Υπουργείου για μόνιμους διορισμούς γιατρών και προσωπικού Να δρομολογηθούν τώρα όλες οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου μας. Να προστεθούν άμεσα οι δύο οργανικές θέσεις (πνευμονολόγου και οδοντίατρου) που μετατράπηκαν σε θέσεις της παθολογικής κλινική. Νέο οργανισμό που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας Να διασφαλιστεί ένα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΛΗΡΕΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
O αξιωματικός του τουρκικού στρατού θέλει να οδηγησει την Ορθοδοξία στον μπεργκόλιο του Βατικανού... "Στον αέρα" η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος των Ορθοδόξων Εκκλησιών
«Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον ηργάσθη εξ΄αρχής με συνείδησιν ευθύνης και χωρίς να φείδεται κόπου και χρόνου, δια την προετοιμασίαν και δια την ολοκλήρωσιν αυτού του εγχειρήματος». Αυτό ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία που έκανε χθες, με αφορμή την ονομαστική του εορτή, σχετικά με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών που θα πραγματοποιηθεί στις 20-25 Ιουνίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στα Χανιά. Κι αυτό, με δεδομένη την αοριστία που υπάρχει ως προς τη συμμετοχή Εκκλησιών όπως αυτές της Ρωσίας, της... Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας και του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Κύκλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκφράζουν «απορία και έκπληξη» για τη στάση των Εκκλησιών που έχουν προκαλέσει την αοριστία αυτή. Πρέπει να σημειωθεί όμως μια αλλαγή που διαφαίνεται στη στάση τουλάχιστον της Εκκλησίας της Σερβίας, πράγμα που σε συνδυασμό με την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες αλλαγές.
Ως προς την Εκκλησία Σερβίας, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, σε χθεσινό ευχετήριο μήνυμά του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την ονομαστική του γιορτή, ανέφερε πως η Εκκλησία της Σερβίας «θα συμβάλει προς την θετική πλευράν εις το έργον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου εν Κρήτη». Το μήνυμα αυτό διαφοροποιεί τα πράγματα σε σχέση με το προηγούμενο μήνυμα της Εκκλησίας της Σερβίας προς το Φανάρι, με το οποίο αφηνόταν να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει Σερβική συμμετοχή στην Κρήτη. Ωστόσο, στο δεύτερο μήνυμα δεν αναφέρεται ρητά ότι θα μετάσχει στη Σύνοδο η Εκκλησία της Σερβίας, ούτε υπάρχει και κάποιο άλλο μήνυμα ή πληροφορία που να έχει φτάσει επισήμως στο Φανάρι για το αν θα προσέλθουν τελικά οι Σέρβοι στην Κρήτη. Σημειώνεται ότι την ίδια στάση, με άλλα λόγια την αλλαγή στάσης, είχε επιδείξει η Εκκλησία της Σερβίας και τον περασμένο Ιανουάριο για το θέμα της συμμετοχής της στη Σύναξη των Προκαθημένων στη Γενεύη. Αρχικά είχε δηλώσει ότι δεν θα μετάσχει, τη στιγμή μάλιστα που η Ρωσική Εκκλησία ζητούσε να μην πραγματοποιηθεί η Σύναξη στην Κωνσταντινούπολη για λόγους ασφάλειας. Τελικά το Φανάρι αποφάσισε να γίνει στη Γενεύη η Σύναξη, στην οποία τελικά μετείχε η Εκκλησία της Σερβίας.
Η ίδια αοριστία ισχύει και για την Εκκλησία Γεωργίας, η οποία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές μόνο πληροφορίες που επικαλούνται συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Γεωργίας, δεν θα μετάσχει στη Σύνοδο. Με άλλα λόγια, η Εκκλησία Γεωργίας δεν έχει δηλώσει προς το Φανάρι αν θα μετάσχει ή όχι. Πέραν των δημοσιογραφικών πληροφοριών, το συμπέρασμα της μη συμμετοχής των Γεωργιανών, προκύπτει κι από το γεγονός ότι δεν υπάρχει εκπρόσωπος της Εκκλησίας αυτής στις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής που βρίσκεται ήδη στην Κρήτη και προετοιμάζει το Μήνυμα της Συνόδου. Η μόνη Εκκλησία που έχει δηλώσει στο Φανάρι ότι δεν θα μετάσχει, είναι αυτή της Βουλγαρίας. Υπό την επιρροή της Εκκλησίας της Ρωσίας βρίσκονται οι Εκκλησίες της Σερβίας, της Γεωργίας και της Βουλγαρίας, αλλά κατά κάποιο τρόπο και το Πατριαρχείο Αντιόχειας, το οποίο δήλωσε πως δεν θα μετάσχει αν προηγουμένως δεν λυθεί η διαφορά που έχει με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για το θέμα του Κατάρ.
Η όλη αοριστία φαίνεται ότι είναι συνάρτηση των επιθυμιών της Εκκλησίας της Ρωσίας. Αρχικά η Μόσχα είχε δηλώσει στο Φανάρι ότι θα προσέλθει στην Κρήτη. Στη συνέχεια όμως δήλωσε πως πρέπει να συσταθεί μία επιτροπή, έτσι ώστε να συνεχιστεί η προετοιμασία της μεγάλης Συνόδου. Δήλωση στην οποία απάντησε το Φανάρι και περιμένει απάντηση. Η απάντηση αυτή, αλλά και η λύση του όλου γρίφου αναμένεται να προκύψει κατά την έκτακτη σύνοδο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα. Από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε στο www.orthodoxia.info την απορία του, «αφού από κοινού αποφασίσαμε να γίνει η Σύνοδος, πώς ο καθένας δηλώνει ότι δεν θα έρθει;», για να συμπληρώσει: «Αλλά είναι ελεύθερος ο καθένας να αποφασίσει αυτό που θέλει. Από την άλλη πλευρά, όμως, η Σύνοδος δεν είναι Πανορθόδοξη, λέγεται Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, επομένως όσοι κι αν είμαστε να την κάνουμε την Σύνοδο».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο λαός θα θυμάται για αιώνες τι σημαίνει αυτή η "συριζαικη αριστερά"....
Ο Γιωργακης ηθελε έναν ανεργο σε κάθε σπιτι, ο Αντωνακης ηθελε ολο το σπιτι ανεργοι, και φτασαμε στο Σταθακη να θελει το σπιτι μας. Ευγε!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ του Πολάκη! Κατήγγειλε ονομαστικά τον Λαλιώτη για τις "υπερτιμολογήσεις" (έως και 50 φορές επάνω!) στα δημόσια έργα... Μια νέα "βόμβα" του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη που δεν πήρε δημοσιότητα, αλλά εκτοξεύθηκε σε ...δημόσιο χώρο.
Μιλώντας πριν από λίγες ημέρες σε κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαλάνδρι, ο κ. Πολάκης επιτέθηκε ονομαστικά και στον Κώστα Λαλιώτη για τη θητεία του στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ επί ΠΑΣΟΚ. Και τον κατηγόρησε ανοικτά ότι δόμησε από πλευράς ΠΑΣΟΚ το σύστημα υπερτιμολογήσεων στα δημόσια έργα που επιτρέπει στους εργολάβους να χρεώνουν υλικά και διαδικασίες έως και 50 φορές επάνω από την τιμή που έχουν στην πιάτσα!
Η αφορμή δόθηκε όταν μια γυναίκα τον ρώτησε (δείτε το βίντεο από το1.04.20) για το "πάρτι των χρημάτων που κατασπαταλήθηκε στα δημόσια έργα με υπερτιμολογήσεις...".
Η απάντηση του κ. Πολάκη για το θέμα αυτό είναι στο σημείο 1.08.20. Και είπε συγκεκριμένα τα εξής: "Αυτή η ιστορία κρατάει από επί Λαλιώτη. Είναι οι λεγόμενες τιμές ΑΤΟΕ... ναι, είναι νομότυπο. Γιατί έχουν φτιάξει νόμο, κι εμείς νόμο πρέπει να φτιάξουμε. Ετοιμάζει ο Σπίρτζης κάμποσα πράγματα σε σχέση με αυτό και ο Σταθάκης. Γιατί, ο Λαλιώτης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και ο Σουφλιάς από την άλλη, της ΝΔ, είναι αυτοί που δόμησαν αυτό το σύστημα της υπερτιμολόγησης, άρα και παραοικονομίας στο χώρο των δημόσιων έργων. Η ιδέα ήταν πολύ απλή. Ενα τούβλο π.χ. αν πας να το αγοράσεις από μια μάντρα, κάνει ας πούμε ένα ευρώ. Τι έκανε λοιπόν πρώτος ο Λαλιώτης; Είπε ότι... Περιέγραψε υλικά και διαδικασίες, αυτά έχουν βγει σε νόμους. Και είπε ότι αυτό το τούβλο που στην πιάτσα το βρίσκεις με ένα ευρώ, μπορεί να προσφέρεται μέσα στον προϋπολογισμό ενός δημόσιου έργου -δηλαδή θα φτιάξουμε μια γέφυρα ή ένα Κέντρο Υγείας και θα χρειαστούμε τούβλα- μπορεί λοιπόν ο εργολάβος να το προσφέρει με τιμές από 5 ως 50 ευρώ. Αυτό είναι... Αυτά κάνανε... Γιατί δίνουν οι εργολάβοι 50 και 60% εκπτώσεις; Από πού βγάζουν; Γιατί είναι όλα υπερτιμολογημένα. Άρα πρέπει να αλλαχτεί ο νόμος το οποίο είναι μια τεράστια διαδικασία γιατί είναι βαθιά ριζωμένο αυτό το πράγμα και έχει διαπλακεί σε πάρα πολλούς κοινωνικούς αρμούς και έχει ενισχυθεί με νόμους, διατάγματα και μια σειρά πράγματα..."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να πως μπορούν να γίνουν εθνικοί ήρωες οι 300 βουλευτές και να πάψουν να είναι βολευτές!
Θελω…
Να παιρνουν και οι βουλευτες 440 ευρω το μηνα!

1 σχόλιο:

e-h είπε...


Open Letter to David Cameron and John Penrose: 6,000 signatures already!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
JUN 12, 2016 — Sign the letter: http://ow.ly/CWIr301aEx9

We've had a brilliant response over the last couple of days, with over 6000 people signing our new letter to David Cameron and John Penrose - the Minister responsible for electoral policy.

There's no doubt that our government lacks democratic legitimacy - with less than a quarter of the registered electorate backing them in the 2015 General Election. But when they repeatedly refuse to even discuss this huge problem there is clearly something very disturbing happening within our supposed democracy.

See the government's response: http://ow.ly/MAjw301aExV

We need as many people as possible to join us in demanding answers from the minister responsible for First Past the Post. Please sign the letter and share it with your friends.

Sign here: http://ow.ly/CWIr301aEx9

Share the open letter on Twitter: http://ow.ly/Ef9c301aEAS



Ανοικτή Επιστολή προς τον David Cameron και John Penrose: 6.000 υπογραφές ήδη!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
12 του Ιούνη 2016 - Υπογράψτε την επιστολή: http://ow.ly/CWIr301aEx9
Είχαμε μια λαμπρή απάντηση κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, με πάνω από 6000 άτομα υπογραψανε τη νέα επιστολή μας προς τον David Cameron και John Penrose - αρμόδιο υπουργο για την εκλογική πολιτική.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνησή μας στερείται δημοκρατικής νομιμότητας - με λιγότερο από το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος να εχει καταχωρηθεί στην υποστήριξη της το 2015 στη γενική εκλογή. Αλλά και όταν κατ 'επανάληψη εχει αρνηθεί να συζητήσει ακόμη και αυτό το τεράστιο πρόβλημα, υπάρχει σαφώς κάτι πολύ ανησυχητικό που συμβαίνει μέσα στην υποτιθεμενη δημοκρατία μας.
Δείτε την απάντηση της κυβέρνησης: http://ow.ly/MAjw301aExV
Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να ενωθούν μαζί μας στην απαιτησή μας για απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό για το ο Πρώτος Περνάει. Παρακαλείστε να υπογράψετε την επιστολή και να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.
Υπογραψτετε εδώ: http://ow.ly/CWIr301aEx9
Μοιραστείτε την ανοιχτή επιστολή στο Twitter: http://ow.ly/Ef9c301aEAS