Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Κυριακη 17 Ιουλιου 2016


Ο "Λαός" σταμάτησε τα τανκς!
Θεέ μου, είμαστε τόσο αφελείς ή βλάκες; Ο Λαός σταμάτησε τα τανκς και προστάτεψε την δημοκρατία στην Τουρκία. Ποίος Λαός; Ποιός είναι ο λαός; Αν λαός είναι η πολιτοφυλακή του Erdogan νά ζητήσω συγγνώμη.Αν λαός είναι οι φανατικοί τουAKP και πάλι να ζητήσω συγγνώμη. Δεν μπορεί να είμαστε τόσο αφελείς. Τι διάολο! Κάνουμε εισαγωγή ιδεών, αξιών και εννοιών από την …..Τουρκία. Προστάτεψε ο Λαός την Δημοκρατία στην Τουρκία; Δεν θα διαλέξω ανάμεσα στους στασιαστές και στον Σουλτάνο. Όμως για μία ακόμα φορά ο «λαός» χειραφετήθηκε.
Για μία ακόμα φορά ο «λαός» χειροκρότησε τον επόμενο τύραννο του. Για μία ακόμα φορά θα αποθεώσει τον επόμενο δικτάτορα.
Και δεν θα ψάξω να βρω διαφορές ανάμεσα σε ένα πλαστό πραξικόπημα και ένα πλαστό δημοψήφισμα και πόσες πόρτες ανοίγει το καθένα. Ούτε θέλω να μιλήσω για την νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών ή για την νύχτα των Κρυστάλλων. Ένας τύραννος παραμένει τύραννος ακόμα και όταν εκατομμύρια τον επευφημούν. Ας μην είμαστε αφελείς.
Σχολιο.- Ολο και περισσοτερες μαρτυριες στρατιωτων λενε πως νομιζαν πως βρισκονταν σε ασκηση. Πως ειπατε;;
Σχολιο.- Από Κοι(υ)νοβουλευτικη Δικτατορία σε πλήρη Ισλαμική Μοναρχια...πουλάνε την καραμέλα της Δημοκρατιας στον κόσμο και το πιστεύει, σκοπός του συστήματος είναι η εδραίωση της δύναμης στους απόλυτους Μοναρχες
Σχολιο.- ο Ερντογάν ζήτησε μέσω twitter που είχε κόψει, να βγουν οι πολίτες στις πλατείες όπου τους βομβάρδιζε χημικά, τους έδερνε και τους πυροβολούσε με πλαστικές σφαίρες, για να τον βοηθήσουν. Και βγήκαν οι φίλοι του από το #isis, και άρχισαν τους αποκεφαλισμούς με κραυγές αλαχού-ακμπαρ. Η Ευρώπη χαίρεται, ο #isis ισχυροποιείται δίπλα μας, και η ΕΕ μαλακίζεται με μανία ,στέλνοντας συγχαρητήρια στον σουλτάνο. H παλαβομάρα στο μεγαλείο της.!!
Σχολιο.- Πολλά τα κομμάτια και μπερδεμένα. Όσον αφορά τα χτεσινά όμως δεν προκύπτει απο πουθενά ότι κατέβηκαν όλα και αυτό ειναι καλό (για εμάς τους ελληνες εδώ στη Κωνσταντινουπολη ) γιατί δεν ξέρει κανεις που θα κατέληγε η ιστορία αν συνέβαινε . Οι κακοποιήσεις στρατιωτών πολλοί απο τους οποίους δεν ήξεραν ότι θα λάβουν μέρος σε πραξικόπημα, πήραν εντολή να ετοιμαστούν για πολεμικές ασκήσεις , δεν ήταν μεμονομενα περιστατικά. Ο μέσος τούρκος δημοκράτης ειναι συνήθως και εθνικιστής με αγάπη στους φαντάρους. Μπορει να φανταστεί κανεις τι θα γινόταν αν ήταν εκεί τέτοιος κοσμος; Τι θα γινόταν αν ήταν αριστεροί και έβλεπαν ισλαμοφασιστες και γκρίζους λύκους να σκοτώνουν στην κυριολεξία στο ξύλο στρατιώτες που έχουν παραδοθεί ή πετάξει τα όπλα για να μην χτυπήσουν τον λαό; Ο άλλος στρατιώτης οδηγός άφησε το τανκς στην γέφυρα και έφυγε μόλις κατάλαβε τι συμβαίνει. Όντως πολλά τα κομμάτια ακόμα και μέσα στον στρατό και ευτυχώς μεν αποφύγαμε τα χειρότερα χτες, δυστυχώς νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μεγάλο κίνδυνο εμφυλίου.
Σχολιο.- πάντως οι γκρίζοι λύκοι δεν ήταν με τον στρατό
Σχολιο.- χθες βράδυ από επικοινωνία με τούρκους και κούρδους συντρόφους μάθαινα πως δεν καλούσαν σε αντίσταση. Καταδίκασαν το πραξικόπημα αμέσως μετά την αποτυχία του και απ' ότι λένε οι σύντροφοι το έκαναν για να μην τεθούν σε διωγμό ως αντιισλαμιστές κεμαλικοί. Αυτά απ' ό,τι μου είπαν,
Σχολιο.- το MHP (γκρίζοι λύκοι) ειναι το καλύτερο δεκανίκι του ακπ εντός και εκτός βουλης. Να σου θυμίσω πως εξαιτίας της απουσίας τους στην Βουλή την γλίτωσαν οι ερντογανικοι για τον βιασμο 45 αγοριών.
Σχολιο.- Αυτό που έμαθα εγω για πόλη και άγκυρα ήταν πως μόνο γκρίζοι λύκοι και "μουσάτοι" παρακρατικοί βγήκαν, στην ατταλεια το ειδα με τα ματια μου. Στην Άγκυρα δε σε μια γειτονιά αλεβιτων/αριστερών κλπ ο κοσμος ήταν με τον στρατό έμπρακτα. Με Κούρδους φίλους στο ντιερμπακιρ που μίλησα, η γενική εικόνα ειναι ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον. Φίλοι κεμαλιστές και αριστεροί εννοείται κατα του πραξικοπήματος, αλλα δεν ξέρω ούτε έναν προσωπικά που να βγήκε χτες. Όσα βίντεο και αν ειδα σημερα, δεν πέτυχα ούτε ένα με απλό κόσμο, μόνο αστυνομικούς ένστολους ή μη και ισιτοκαταστασεις. Δεν ειμαι 100% σίγουρη για όλα, την εντύπωση που αποκόμισα σου λέω. Σημερα πέρασα απο την πλατεία που μαζεύτηκαν, τα ίδια , εθνικοισλαμοφασιστοκαταστασεις.
Σχολιο.- Κινησεις από ανθρωπους του Ερτογαν εναντιον αριστερων και σε αριστερες γειτονιες μαθαινουμε εδω ότι έγιναν στην πολη ..
Σχολιο.- Άκουσα για επιθέσεις κατα αλεβιτων
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τούρκοι στρατιώτες: Δεν ξέραμε ότι ήταν πραξικόπημα - Μας είπαν ότι θα διεξαγόταν άσκηση
17/7/2016 11.00
Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία με το τί ακριβώς συνέβη το βράδυ της Παρασκευής να παραμένει θολό. Ορισμένοι από τους στρατιώτες που συνελήφθησαν μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία δήλωσαν στους ανακριτές ότι δεν γνώριζαν τον πραγματικό σκοπό των χθεσινοβραδινών τους πράξεων και ότι νόμιζαν ότι συμμετείχαν σε στρατιωτική άσκηση. Σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet, αρκετά άτομα ισχυρίζονται ότι οι διοικητές τους δεν τους είχαν αποκαλύψει ότι θα λάμβαναν μέρος σε πραξικόπημα, όταν τους έδωσαν εντολή να καταλάβουν καίρια κυβερνητικά κτίρια και κρατικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς σε μεγάλες τουρκικές πόλεις. Τους είπαν απλώς ότι θα διεξαγόταν μία άσκηση και τους έδωσαν οδηγίες για τι έπρεπε να κάνουν. Κάποιοι από τους συλληφθέντες λένε μάλιστα ότι συνειδητοποίησαν τι πραγματικά γινόταν μόνο όταν είδαν πολίτες να σκαρφαλώνουν στα τανκς. Τουλάχιστον 265 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των δραματικών συμβάντων της χθεσινής νύχτας στην γειτονική μας χώρα, με τους τραυματίες να αγγίζουν μέχρι στιγμής τους 1.400. Πάνω από 2.800 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση από την κυβέρνηση του Ερντογάν, με την συντριπτική πλειοψηφία των συλληφθέντων να προέρχονται από κατώτερα κλιμάκια του στρατού, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent που επικαλείται Τούρκο αξιωματούχο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αιγυπτιακό βέτο στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για ομόφωνη καταδίκη της απόπειρας πραξικοπήματος
Το Κάιρο διαφώνησε με την κοινή ανακοίνωση που επρόκειτο να εκδοθεί για το σημείο "δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση"
16.7.2016 | 22:37
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών απέτυχε σήμερα να καταδικάσει ομόφωνα τη βία κι αναταραχή στην Τουρκία αφού η Αίγυπτος διαφώνησε με μια ανακοίνωση που επρόκειτο να εκδοθεί και καλούσε όλες τις πλευρές να «σεβαστούν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας» γνωστοποίησαν διπλωμάτες. Στο προσχέδιο του κειμένου, που συνέταξαν οι ΗΠΑ, διατυπωνόταν επίσης η ανησυχία σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία και η προτροπή για επίδειξη αυτοσυγκράτησης προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, αλλά και για αποφυγή της βίας ή ενός νέου αιματοκυλίσματος. Επιπλέον τα κράτη μέλη θα απηύθυναν έκκληση να μπει επειγόντως ένα τέλος στην κρίση και να επικρατήσει το Κράτος δικαίου. Οι διακηρύξεις του 15μελούς Συμβουλίου Ασφαλείας πρέπει να γίνονται ομόφωνα δεκτές από τα κράτη. Διπλωμάτες, που μίλησαν υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστούν, είπαν ότι η Αίγυπτος έθεσε ως επιχείρημα ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι σε θέση να καθορίζει εάν μια κυβέρνηση έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες.
"Ανετράπη ο Πρόεδρος Ερντογάν" τα πρωτοσέλιδα των αιγυπτιακών εφημερίδων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανετράπη από την εξουσία από ένα πραξικόπημα: αυτό τον τίτλο θα μπορούσε να διαβάσουν σήμερα το πρωί οι πολίτες της Αιγύπτου στα πρωτοσέλιδα ορισμένων εφημερίδων της χώρας. «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανέτρεψαν τον Ερντογάν» έγραφε η κρατική εφημερίδα Al-Ahram. «Ο στρατός πήρε τον έλεγχο της Τουρκίας και εκδίωξε τον Ερντογάν» επισήμαινε η εφημερίδα Al-Watan, χαρακτηρίζοντας «στρατιωτική ανυπακοή» την απόπειρα πραξικοπήματος. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας σημαντικός υποστηρικτής των Αδελφών Μουσουλμάνων του Μοχάμεντ Μόρσι, του πρώτου προέδρου της Αιγύπτου που εκλέχθηκε με δημοκρατικές διαδικασίες και ανετράπη από τον στρατό υπό τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι το 2013. Από το 2013 ο Ερντογάν κατήγγειλε επανειλημμένα το «πραξικόπημα» όπως χαρακτήριζε ο ίδιος στην Αίγυπτο, προκαλώντας την οργή του Καϊρου. Όταν μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία άρχισαν να μεταδίδονται, ορισμένοι παρουσιαστές της αιγυπτιακής τηλεόρασης δεν έκρυβαν την χαρά τους. «Αυτό που συνέβη στην Τουρκία δεν είναι ένα πραξικόπημα. Απολύτως όχι! Είναι μια επανάσταση (που πραγματοποιεί) ο τουρκικός στρατός. Κι όταν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν μια επανάσταση, κερδίζουν πάντα!» είπε για παράδειγμα ο Άχμεντ Μούσα, παρουσιαστής μιας φιλοκυβερνητικής εκπομπής στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Sada el-Balad.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σύροι πρόσφυγες χρησιμοποιήθηκαν ως μπράβοι του Ερντογάν κατά του «πραξικοπήματος»
Κούρδοι ακτιβιστές καταγγέλλουν στο Twitter ότι το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το πραξικόπημα παρωδία, μεταξύ των ισλαμιστικών ταγμάτων εφόδου που κατέβηκαν στους δρόμους να «υπερασπιστούν» την ισλαμική «δημοκρατία» του Ερντογάν συμμετείχαν και Σύροι πρόσφυγες. Οι Κούρδοι υποστηρίζουν ακόμα ότι ο Ερντογάν, που ως γνωστόν έχει προαναγγείλει ότι θα δώσει τουρκική υπηκοότητα σε όσους Σύρους πρόσφυγες τη ζητήσουν, σκοπεύει να τους εγκαταστήσει ως Τούρκους πολίτες πλέον στις περιοχές του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν. Ο αποικισμός κουρδικών πόλεων στη νοτιοανατολική Τουρκία, που έχουν ισοπεδωθεί από τον τουρκικό στρατό, και χωριών θα έχει ως αποτέλεσμα την αλλοίωση του πληθυσμού σε συνδυασμό με παράλληλους εκτοπισμούς Κούρδων είτε προς τα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας, είτε προς το ιρακινό Κουρδιστάν, είτε να τους στείλει ως μετανάστες στην Ευρώπη μόλις πάρει τη βίζα, για να «αδειάσει» η Τουρκία από το κουρδικό πρόβλημα. Η κυβέρνηση Ερντογάν, υποστηρίζουν οι ίδιοι, ευελπιστεί ότι οι ψήφοι των Σύρων τουρκοποιημένων πολιτών θα διοχετευτούν στο ισλαμιστικό κόμμα AKP, που κυβερνά την Τουρκία. Να σημειωθεί εδώ ότι το ισλαμιστικό κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, AKP, έστειλε Σύρους πρόσφυγες να τελέσουν σουνιτική τελετή το Σάββατο σε γειτονιές της Κωνσταντινούπολης που κατοικούνται από Κούρδους και Αλεβίτες, για να τους προκαλέσουν, ευχαριστώντας τον Αλλάχ για την επικράτηση των ισλαμιστών επί των πραξικοπηματιών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: «Ξαμολύθηκαν» οι φασιστο-ορδές...
Σε εξέλιξη το αναμενόμενο «πογκρόμ» εναντίον κάθε αριστερής - προοδευτικής φωνής
17/7/2016
Tην ώρα που η διεθνής ειδησεογραφία αναπαράγει την εντυπωσιακή «ρεβάνς» του καθεστώτος Ερντογάν, με τις μαζικές συλλήψεις σε στρατό και δικαιοσύνη, αλλά και τα αιματηρά λιντσαρίσματα που οργανώνουν οι οπαδοί του εναντίον, κατά βάση… κληρωτών φαντάρων, με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα στις γειτονιές των μεγάλων πόλεων της Τουρκίας, τα γνωστά φασιστικά «μαντρόσκυλα» του συστήματος προχωρούν σε «πογκρόμ» κατά του λαού, του μοναδικού, πραγματικού στόχου του Ερντογάν αλλά και των επίδοξων πραξικοπηματιών, με επιθέσεις σε αριστερές οργανώσεις και κόμματα. ‘Ηδη από χθες αναμεταδίδονται πληροφορίες που «ανεβάζει» στο διαδίκτυο προοδευτικός κόσμος από τηνΤουρκία, σύμφωνα με τις οποίες, φασιστικά τάγματα «παρελαύνουν» εκφοβιστικά και προκλητικά στις αριστερές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, όπως το Gazi, επιτιθέμενοι εναντίον όποιου βρεθεί στον δρόμο τους. Ο λαός της περιοχής αμύνεται όπως μπορεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκτεταμένες συγκρούσεις. Φυσικά, στόχος έγινε και το κουρδικό κόμμα, το HDP, τα γραφεία του οποίου δέχθηκαν επίθεση από τους φασίστες χθες το απόγευμα.
Στο μεταξύ, ο επίσημος, βαρύτατος, απολογισμός από την απόπειρα πραξικοπήματος κάνει λόγο για 161 νεκρούς και 1.440 τραυματίες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των αμάχων, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ, σύμφωνα με τον αρχηγό του στρατού, σκοτώθηκαν επίσης 104 πραξικοπηματίες. Συνολικά 2.839 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «σ’ αυτούς τους δειλούς θα επιβληθεί η ποινή που τους αξίζει». Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο διοικητής επιχειρήσεων της Α’ στρατιάς ταξίαρχος Εγιούπ Γκιουρλέρ και ο διοικητής της στρατοχωροφυλακής Κωναταντινούπολης συνταγματάρχης Γκιουρτζάν Σερτζάν. Πάντως, οι οπαδοί του καθεστώτος «αλωνίζουν» ανενόχλητοι: Λιντσάρισαν στρατιώτες σε γέφυρα της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Είδε το πλήθος να λιντσάρει μέχρι θανάτου μπροστά στα μάτια του έναν από τους στρατιωτικούς, ενώ δεν γνωρίζει τι απέγινε ένας άλλος που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια. Παράλληλα, οι τουρκικές αρχές διέταξαν την κράτηση 2.745 δικαστών και εισαγγελέων μετά την απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Συλλήψεις έγιναν και στο τουρκικό Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθώς και στο Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολιτοφύλακες στο Gazi και αλλού υπερασπίζονταν τις γειτονιές τους,όλη την νύχτα, από τους ισλαμιστές δολοφόνους του Ερντογάν που είχαν ξεχυθεί για πογκρόμ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«23+ Παθιασμένα ψέματα για τον ένοπλο λαϊκό αγώνα 1941-1949»
Ειδική έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» που έχει τίτλο «23+ Παθιασμένα ψέματα για τον ένοπλο λαϊκό αγώνα 1941-1949»,απάντηση στην αντικομμουνιστική διαστρέβλωση της Ιστορίας από το βιβλίο των γνωστων αληταραδων ψευτων που το παιζουν «πανεπιστημιακοι» Στάθη Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη με αφορμή τα 70 χρόνια του ΔΣΕ. Η συγκεκριμένη έκδοση συντάχθηκε από το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Οπως αναφέρεται στην εισαγωγή της έκδοσης, το βιβλίο των γνωστων αληταραδων της CIA που το παιζουν «πανεπιστημιακοι» και πληρωνονται για να γραφουν ψεματα και σιχαμερες βλακειες Στάθη Καλύβακαι Νίκου Μαραντζίδη «Εμφύλια Πάθη, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο» γνώρισε ιδιαίτερη και θετική προβολή από τα αστικά ΜΜΕ («Καθημερινή», «Βήμα», «Ποντίκι», αλλά και «Lifo», «AthensVoice» κ.ά.), με αποκορύφωμα τις 4 θεματικές εκπομπές που μεταδόθηκαν από το ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ», καθώς και αναγνώριση εκ μέρους του αστικού πολιτικού προσωπικού (π.χ. Ευάγγελος Βενιζέλος).
Οι 100άδες σελίδες του βιβλίου περιέχουν σωρεία από ψέματα, που, για να τους προσδώσουν αντικειμενικότητα, τα ανακατεύουν με ορισμένα πραγματικά γεγονότα και κάποιες ορθές παραδοχές. Ομως, στο σύνολό του, το βιβλίο αποτελεί επιτομή διαστρέβλωσης των ιστορικών γεγονότων και κατασκευής «γεγονότων», αντάξια του ιδεολογικού ρεύματος στην ιστοριογραφία («νέο κύμα») που οι συγγραφείς εκφράζουν. Σε ένα μόνο ζήτημα είναι ειλικρινείς: Στο ότι υπερασπίζονται το καπιταλιστικό σύστημα ευθαρσώς, από τη σκοπιά μάλιστα της εκσυγχρονιστικής αντίληψης για την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Η χυδαία ψευδολογική επίθεση των συγγραφέων κατά του ΚΚΕ έχει ως αφετηρία της την εξ ορισμού καταδίκη της αυτοτελούς πολιτικής του δράσης. Δηλαδή, επί της ουσίας θεωρούν ότι το ΚΚΕ δεν έχει το δικαίωμα να επεξεργάζεται και να υλοποιεί επαναστατική στρατηγική και τακτική, αλλά οφείλει να δρα σύμφωνα με τους όρους του αστικού κοινοβουλευτικού πλαισίου. Η αυτοτελής πολιτική του ΚΚΕ, μαζί με την ιδεολογία γενικά της ταξικής πάλης, ρίχνονται από τους δύο κονδυλοφόρους στο πυρ το εξώτερον. Σε αυτό το έδαφος, επιτίθενται χυδαία και στον προλεταριακό διεθνισμό, από την ίδια αντικομμουνιστική βάση που δίκαζαν τα στρατοδικεία με τον μεταξικό νόμο 375 «περί κατασκοπίας», αναπαράγοντας και αυτοί με ύπουλο τρόπο το κλασικό ασφαλίτικο επιχείρημα ότι το ΚΚΕ ήταν όργανο της Μόσχας. Οι συγγραφείς δεν ενδιαφέρονται μόνο για τη δυσφήμιση του παρελθόντος της ταξικής πάλης. Ενδιαφέρονται για τις σημερινές εξελίξεις και για τους μελλοντικούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει η αστική εξουσία στην Ελλάδα. Ετσι «διαβάζουν» και παρουσιάζουν την Ιστορία από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Συνολικότερα, οι Καλύβας - Μαραντζίδης, που ανήκουν στο λεγόμενο «νεοφιλελευθερο αναθεωρητικο κύμα», υιοθετούν επιχειρήματα μη αποδεκτά ακόμα και από αστούς συναδέλφους τους. Οι Καλύβας - Μαραντζίδης δεν διστάζουν, για παράδειγμα, να δικαιολογήσουν τους συνεργάτες των αρχών της τριπλής φασιστικής Κατοχής (1941-1944), να συκοφαντήσουν το δικαίωμα του λαού στην αντίσταση και βέβαια να πάρουν το μέρος των εγχώριων και ξένων καπιταλιστικών δυνάμεων που χτύπησαν το ΚΚΕ και το ΕΑΜ.
Οι του «νεοφιλελευθερου αναθεωρητικου κύματος» συγκροτούν τη μία πλευρά ενός αναπαλαιωμένου δίπολου στην ιστοριογραφία. Στην άλλη πλευρά βρίσκονται οπορτουνιστές, σοσιαλδημοκράτες και άλλοι αστοί ιστοριογράφοι, με τις όποιες διαφορές έχουν μεταξύ τους. Ολοι αυτοί πολεμούν τις ακραίες αντικομμουνιστικές θέσεις του «νεοφιλελευθερου αναθεωρητικου κύματος», επιχειρώντας έτσι να τονώσουν την «προοδευτικότητά» τους. Ωστόσο, ταυτίζονται με το «νεοφιλελευθερο αναθεωρητικο κύμα» όσον αφορά το κύριο ζήτημα: την υπεράσπιση της αστικής εξουσίας. Αυτή είναι ο κοινός τους παρονομαστής. Η «προοδευτική» ιστοριογραφία βάζει εμπόδια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, προκειμένου να αποτρέψει την εξαγωγή από τη δεκαετία του 1940 χρήσιμων συμπερασμάτων για την ταξική πάλη σήμερα. Το υπ' αριθμόν 1 συμπέρασμα από αυτή τη δεκαετία είναι ότι η πάλη για την εργατική εξουσία παραμένει αναγκαία και επίκαιρη, όπως αναγκαία και επίκαιρη ήταν και στη διάρκεια της ΕΑΜικής Αντίστασης και μετά την Απελευθέρωση, οπότε διαμορφώθηκαν συνθήκες επαναστατικής κατάστασης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ποτέ δουλειά την Κυριακή» - Διαμαρτυρίες πολιτών στο κέντρο της Αθήνας για το άνοιγμα των καταστημάτων
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016, 12:49
Παράσταση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής πολίτες που τάσσονται κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τη συγκεκριμένη ημέρα. Με βασικό σύνθημα «Ποτέ Δουλειά την Κυριακή», οι διαδηλωτές κρέμασαν πανό έξω από πολυκαταστήματα που ήταν ανοικτά και ζήτησαν από τους καταναλωτές να μην κάνουν τα ψώνια τους εκεί.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βίτσας: «Ισχυρό το τουρκικό αίτημα έκδοσης των 8 στρατιωτικών»
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016, 10:12
Για «ισχυρό επιχείρημα έκδοσης από τη μεριά της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τους οκτώ στρατιωτικούς που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του Mega, υποστήριξε: «Πρέπει να πω ότι το επιχείρημα έκδοσης είναι αρκετά ισχυρό. Θα έλεγα πολύ ισχυρό. Το γεγονός ότι παραβιάστηκε η συνταγματική νομιμότητα και υπήρξε απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας είναι ένα ισχυρό επιχείρημα». Παράλληλα, είπε ότι «πρέπει να εφαρμοστεί το ελληνικό και το διεθνές Δίκαιο» και εξήγησε πως «θα εξεταστεί τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό το αίτημα ασύλου και έπειτα θα αρχίσει η διαδικασία της εξέτασης του αιτήματος έκδοσης (που έχουν υποβάλει οι τουρκικές αρχές)». Σε ό,τι αφορά το τουρκικό ελικόπτερο, το οποίο παραδόθηκε το Σάββατο σε κλιμάκιο Τούρκων αξιωματικών που έφθασαν το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσε ότι «ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες και δεν είχαμε λόγο να το κρατάμε».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» καταδικάζουν τις επιθέσεις κατά του Τύπου στην Τουρκία
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016, 06:24
H οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» «καταδίκασε απερίφραστα» το Σάββατο τις «επιθέσεις που διαπράχθηκαν» εναντίον μέσων μαζικής ενημέρωσης και δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της απόπειρας του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, όπου ένας φωτορεπόρτερ έχασε την ζωή του αφού τον πυροβόλησαν στρατιώτες των πραξικοπηματιών. Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης της ελευθερίας του Τύπου, ο Μουσταφά Τζαμπάζ, φωτοειδησεογράφος της εφημερίδας Yeni Safaz δολοφονήθηκε «αφού απηύθυνε κάλεσμα για κινητοποίηση εναντίον των πραξικοπηματιών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης».
Σε άλλους δύο Τούρκους δημοσιογράφους «επιτέθηκαν με μανία ισλαμοφασιστες των ταγματων εφοδου του Ερντογαν που πρόσκεινται στην τουρκική κυβέρνηση κι αντιμετώπιζαν με καχυποψία τα κεμαλικά μέσα», στα οποία εργάζονταν, συνεχίζει η ΜΚΟ. Ο ένας δημοσιογραφος εξ αυτών «κατήγγειλε ότι παραλίγο να τον πετάξουν στην θάλασσα από μια γέφυρα».
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ζήτησε συγγνώμη για αυτά τα περιστατικά «που προκάλεσαν ανησυχία και έντονα συναισθήματα» στους διαδηλωτές, επισήμαναν οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα». Η ΜΚΟ σημείωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι υποστηρικτές του, «που συνήθως είναι πολύ επικριτικοί προς τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, τους χρησιμοποίησαν αποκλειστικά» για να ανακτήσουν τον έλεγχο της κατάστασης. «Είναι καιρός οι Αρχές να αναλάβουν δράση» υπέρ της «προσήλωσης στις δημοκρατικές αξίες» που προτάσσουν τα ΜΜΕ «και να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τις επικριτικές φωνές ως φωνές προδοτών και τρομοκρατών» καταλήγει η οργάνωση στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Στους 265 ο αριθμός των νεκρών από την επιχείρηση πραξικοπήματος
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016, 23:51
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ανήλθε σε 265 νεκρούς, γνωστοποίησε Τούρκος αξιωματούχος. Μεταξύ των θυμάτων, οι 161 είναι κυρίως άμαχοι και στελέχη της αστυνομίας και οι 104 υποστηρικτές των πραξικοπηματιών. Την ίδια ώρα οι τουρκικές Αρχές διέταξαν την κράτηση 2.745 δικαστών και εισαγγελέων μετά την απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Και 2.279 τραυματιες (1.440 υποστηρικτες του Ερντογαν και 839 υποστηρικτες των επιδοξων πραξικοπηματιων)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξευτέλισαν τους απλους φανταρους
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016, 10:37
Αντιμέτωποι με προπηλακισμούς από ισλαμοφασιστες των ισλαμικων ταγματων εφοδους του Ερντογαν που βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρέθηκαν απλοι φανταροι. Με τις δυνάμεις ασφαλείας να ανακαταλαμβάνουν σταδιακά θέσεις - κλειδιά, τις οποίες είχαν υπό τον έλεγχό τους οι κατωτεροι αξιωματικοι που επιχείρησαν να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Τουρκίας, μαινόμενο πλήθος ισλαμοφασιστων έγδυσε τους τους απλους φανταρους που μολις καταλαβαν ότι προκειται για πραξικοπημα και όχι για ασκηση, πεταξαν τα οπλα τους και παραδοθηκαν, στη γέφυρα του Βοσπόρου και στη συνέχεια τους άφησε ελεύθερους. Οι εικόνες με τους γυμνούς στρατιώτες να απομακρύνονται μόνο με τα εσώρουχα έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Παράλληλα, τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσαν ότι ισλαμοφασιστες επιτέθηκαν στους συλληφθέντες φανταρους, με αστυνομικούς να επεμβαίνουν και να τους απωθούν. Το ίδιο συνέβη και στους χώρους όπου στεγάζονται τα γραφεία του CNN Turk. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για την ύπαρξη αποκεφαλισμένου πτώματος ενός στρατιωτη από ισλαμοφασιστες των ισλαμικων ταγματων εφοδου του Ερντογαν στη Γεφυρα του Βοσπορου.
Μαζικές συλλήψεις
Όπως ανακοινώθηκε, τουλάχιστον 2.800 πραξικοπηματίες αξιωματικοί -ανάμεσά τους και στρατηγοί- έχουν συλληφθεί και θα οδηγηθούν σε δίκη. Το CNNTürk ανέφερε ότι στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται τέσσερις στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες. Ανάμεσά τους και ο ταξίαρχος Ekrem Çağlar, αρχηγός επιτελικών επιχειρήσεων της 3ης Στρατιάς. Οι περισσότερες συλλήψεις έχουν γίνει στην Άγκυρα, όπου βρίσκεται και η στρατιωτική βάση Akıncılar καθώς και το αρχηγείο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία ήταν υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών. Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu Agency χαρακτηρίζει τους συλληφθέντες αξιωματικούς «μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκιουλενιστών». Από τη μεριά του, ο υπεύθυνος Τύπου του εσωτερικού πρακτορείου ΜΙΤ Nuh Yılmaz δήλωσε νωρίς το πρωί πως «σταδιακά αποκαθίσταται η ομαλότητα», ενώ όπως έγινε γνωστό η κρατική τηλεόραση TRT, που είχε καταληφθεί από τους πραξικοπηματίες, βρίσκεται πλέον υπό κυβερνητικό έλεγχο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Α. Αλαβάνος: «Το να επαινεί ο Τσίπρας τα δημοψηφίσματα είναι σαν ένας παιδεραστής να εξαίρει τις αρετές των παιδιών»
Σχέδιο Β – 15.7.2016
Ο πρωθυπουργός στην χθεσινή του συνέντευξη μίλησε για την αναθεώρηση του Συντάγματος που θα προβλέπει στην «ενίσχυση της λαϊκής επιλογής μέσα από δημοψηφίσματα» κι ότι είναι ενδεχόμενο ένα «συμβουλευτικό δημοψήφισμα» για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Το να επαινεί ο Τσίπρας τα δημοψηφίσματα είναι σαν ένας παιδεραστής να εξαίρει τις αρετές των παιδιών. Δεν νιώθει ίχνος ντροπής που ο μέχρι πριν λίγο δεξιός βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε να εφαρμοσθεί το Brexit και παραιτήθηκε γιατί ο ίδιος είχε υποστηρίξει το «ναι» ενώ ο λαός ψήφισε «όχι», ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός κόλλησε στην καρέκλα και εφάρμοσε «ναι» όταν ο ελληνικός λαός ψήφισε συντριπτικά «όχι».
Όλα τα περί συνταγματικής αναθεώρησης του ΣΥΡΙΖΑ – από την ανάδειξη προέδρου δημοκρατίας με εκλογές μέχρι τα δημοψηφίσματα - όπως και ο εκλογικός νόμος, ένα σκοπό έχουν: να αποπροσανατολίσουν την πολιτική συζήτηση από τα εξοντωτικά προβλήματα του λαού που φτάνουν σε νέα κορύφωση με τις φορολογικές δηλώσεις και τον ΕΝΦΙΑ. Κι αν υπάρχει και δεύτερος σκοπός, αυτός είναι τα ιδιοτελή συμφέροντα της ηγεσίας του κυβερνητικού κόμματος. Τέλος ο Τσίπρας θυμήθηκε τους «μεροκαματιάρηδες» για να τους τρομοκρατήσει πάλι με το ενδεχόμενο Σχεδίου Β, εξόδου από την Ευρωζώνη, ξεπερνώντας σε ρητορεία της υποτέλειας ακόμη και τον Σαμαρά. Οι «μεροκαματιάρηδες» και οι άνεργοι έχουν πάρει πρέφα τι γίνεται με το τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό και η καθημερινή διαπόμπευση των υπουργών μισθοφόρων του Σχεδίου Α».
http://www.sxedio-b.gr/index.php/component/k2/item/1527-tsipras-dimopsiphisma
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oι εορτασμοί στήριξης του Ερντογάν... από τη Χαμας στη Γάζα! (Ποιους οφελούν; Την Παλαιστινιακή Αντίσταση;) Το σχετικό βίντεο με τις εκδηλώσεις υπέρ Ερντογάν: ΕΔΩ
https://www.youtube.com/watch?v=pn5-Tm2VljE
Οι προσκείμενες στην Aλ Κάιντα οργανώσεις στη Συρία (Τζαμπάτ αλ Νούσρα, Αχράρ αλ Σαμ, Τζαής αλ Φατέχ κλπ) εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν και εκδηλώνουν την χαρά τους που απέτυχε.
Ο Ερντογάν απαγόρευσε τις πτήσεις μαχητικών του ΝΑΤΟ από την βάση του Ιντσιρλίκ εναντίον του Ισλαμικού Κρατους.Ο διοικητής της βάσης έχει συλληφθεί για συμμετοχή στο πραξικόπημα.