Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Κυριακη 24 Ιουλιου 2016


Έγινε και αυτό! Ο Άδωνις πήγε σε ομιλία του Τσίπρα
23/7/2016 9.50
Μια αναπάντεχη συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Άγιο Δημήτριο. Το παρών στην ομιλία του έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, με τον οποίο μάλιστα ο πρωθυπουργός είχε θερμή χειραψία, δίχως να μπορεί να κρύψει την έκπληξή του, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Νωρίτερα, περιμένοντας τον κ. Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε «πηγαδάκι» με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον Αλέκο Φλαμπουράρη.
Σχολιο.- Ο Αδωνις ηταν εκει ως εκπρόσωπος την Ν.Δ. Φυσικα και δεν πηγε να ακουσει τον Τσιπρα. Σχολιο.- Και όχι μόνο. Για να δείξει ότι η δωρεά ήταν έργο και της ΝΔ. Εξάλλου το είπε ο Τσίπρας στην ομιλία του, για λόγους ευγενειας. Αν όμως έλειπε ο Μπουμπούκος σιγά μη το λεγε...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενημέρωση για τα γεγονότα στον Ασύρματο
23/7/2016
Την Παρασκευή το βράδυ στο πάρκο του Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο ο Δήμος είχε οργανώσει εκδήλωση-συναυλία για τον εορτασμό της παραχώρησης του τελευταίου κομματιού της έκτασης από το υπουργείο οικονομικών, πριν ένα μήνα. Πρόκειται για μια έκταση 33 στρεμμάτων ενός κάποτε στρατοπέδου. Άλλα 40 στρέμματα ανήκουν ήδη στον Δήμο από παραχωρήσεις προηγούμενων δεκαετιών. Δυο μέρες πριν ανακοινώθηκε ότι στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Τσίπρας. Την Παρασκευή το απόγευμα, μπροστά από την κεντρική είσοδο του πάρκου είχε στηθεί μια εντυπωσιακή πασαρέλα από κλούβες, ματατζήδες και ασφαλίτες. Κατά τις 18:00 άρχισε να έρχεται κόσμος από τις συλλογικότητες του πάρκου και αλληλέγγυοι/ες από τις γύρω περιοχές. Προσπαθήσαμε να συγκεντρωθούμε διαγώνια από την είσοδο (μέσα στο πάρκο ήταν αδύνατο να μπούμε) αλλά από τις 18:20 μέχρι τις 18:40 έγιναν αθρόες προσαγωγές όσων είχαμε ήδη μαζευτεί και όσων προσέγγιζαν το μέρος. Συνολικά 34 άτομα ενώ κάποιοι αναγκάστηκαν να κρυφτούν σε μαγαζιά. Όλα αυτά υπό τα απαθή (τουλάχιστον) βλέμματα των ντόπιων συριζαίων και των στελεχών από τα κεντρικά. Η εξακρίβωση των στοιχείων ολοκληρώθηκε κατά τις 10 παρά, λίγη ώρα αφού τέλειωσαν οι ομιλίες του Τσίπρα και της δημάρχου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΙΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΟΤΣΑΛΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΙΟΥΔΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
10/1/2015
Στις 12 Ιουλίου του 2001, δηλαδή δυόμιση χρόνια μετά την γνωστή μυθιστορηματική σύλληψη και απαγωγή του Αμντουλάχ Οτσαλάν, ο Κούρδος ηγέτης από το Ιμραλί όπου τον είχαν φυλακίσει οι Τούρκοι σε μια μεγάλη εξομολόγηση του στους δικηγόρους του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Οζγκιούρ Πολίτικα της Ευρώπης, έστειλε ένα πολύ σκληρό μήνυμα για τους κύριους υπαίτιους της αιχμαλωσίας του. Στο μήνυμα αυτό ο Αμπντουλάχ Οτσαλαν σαν κύριο υπεύθυνο τον οποίο μάλιστα προοιμίασε με τον μαθητή του Ιησού, Ιούδα, που πρόδωσε τον δάσκαλο του, παρομοιάζει τον κ Σάββα Καλεντεριδη. Όπως ανέφερε ο Οτσαλάν, υπήρχε σχέδιο απαγωγής του πριν ακόμα μεταφερθεί στην Κένυα και το σχέδιο αυτό ήταν εν γνώση και του κ. Καλεντερίδη. Σύμφωνα με το «σχέδιο» αυτό όταν είχε βρεθεί ο Οτσαλάν στην Κέρκυρα αποφασίστηκε να τον μεταφέρουν κατ’ ευθεία στην Τουρκία με το ίδιο αεροπλάνο που επέβαινε. Την τελευταία στιγμή όμως το σχέδιο χάλασε, από το «περίεργο» εκείνο δυστύχημα που συνέβη στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας όταν ένα τζιπ συγκρούστηκε με το αεροπλάνο.
Ο Οτσαλάν αποκάλυπτε ότι μετά την σύγκρουση ο οδηγός του τζιπ έφαγε το ξύλο της ζωής του καθώς είχε γίνει η αιτία να αναβληθεί το σχέδιο της απαγωγής του. Σαν κύριους διοργανωτές του σχεδίου αυτού, που θα τελείωνε μια ώρα αρχύτερα η περιπλάνηση του, ο Οτσαλάν κατηγόρησε τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό, κ Κώστα Σημίτη, τον τότε υπουργό Εξωτερικών, κ Θεόδωρο Πάγκαλο, τον τότε αρχηγό της ΕΥΠ, κ Χαράλαμπο Σταυρακάκη και τον τότε υπεύθυνο, όπως αναφέρει, του γραφείου των Κούρδων στην ΕΥΠ, κ Σάββα Καλεντερίδη. Αμέσως μετά, συνεχίζει ο ΑΠΟ, ήρθε ένα άλλο «ειδικό όχημα» και τον επιβίβασαν εκεί για να τον μεταφέρουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάτρας. Σύμφωνα με τη διήγηση του Οτσαλαν, στη Πάτρα είχε φτάσει ένα εδικό αεροπλάνο από την Ελβετία το οποίο, όπως υποστηρίζει ο Κούρδος ηγέτης, μετέπειτα κατάλαβε ότι ανήκει στην ίδια την CIA που ήθελε να τον έχει από τότε στα χέρια της. Εκείνος που εργάζονταν για την ελληνική κυβέρνηση, την ΕΥΠ και την CIA, σύμφωνα με τον Οτσαλαν, ήταν ο ταγματάρχης της ΕΥΠ, κ Σάββας Καλεντεριδης. Ο ρόλος του Καλεντερίδη ήταν να κάνει τον Οτσαλαν να δεχτεί το σχέδιο της δήθεν μετάβασης του για περισσότερη ασφάλεια στην Νότιο Αφρική, ενώ στην ουσία εκτελούσε εντολές του Σταυρακάκη. Ο Οτσαλάν εδώ επικαλείται και τους 12 μαθητές του Ιησού, παρομοιάζοντας τον εαυτό του με τον Ιησού Χριστό και παραβάλλοντας την στάση του Καλεντεριδη, με τον μαθητή του Ιησού, Ιούδα, που τον πρόδωσε στους Ρωμαίους .
Σύμφωνα με τον Οτσαλαν κάποιοι Έλληνες προσπάθησαν τότε να τον βοηθήσουν, αλλά όλοι γνώριζαν πως η τύχη του ήταν προκαθορισμένη. Ο οδηγός του στρατιωτικού οχήματος που τον μετέφερε στην Πάτρα προσπαθούσε να του μεταδώσει το μήνυμα που τον πάνε, αλλά δεν μπόρεσε να του μίλησε ξεκάθαρα. Στην Κένυα, όταν ήρθε η μέρα της φυγής και της απαγωγής του, αυτοί που σταμάτησαν το κλειστό τζιπ που τον μετέφερε από την ελληνική πρεσβεία στο αεροδρόμιο δεν ήταν ούτε μαύροι, ούτε φαίνονταν για Τούρκοι, όπως αποκαλύπτει ο Οτσαλάν. Έμοιαζαν για Ευρωπαίοι, ή Αμερικανοί, ή Ισραηλινοί. Εγώ, λέει ο Οτσαλάν στο δημοσίευμα της Özgür, πιστεύω πως ήταν Αμερικανοί πράκτορες. Στη συνέχεια τον πήραν και τον μετέφεραν στο αεροδρόμιο όπου τον περίμενε το ειδικό τουρκικό αεροπλάνο. Εκεί κατάλαβε αμέσως ότι είχε πέσει στα χέρια των Τούρκων. Το αεροπλάνο που πέταξε από την Κένυα δεν πήγε κατευθείαν στην Τουρκία, σύμφωνα πάντα με τις αποκαλύψεις του Οτσαλάν, αλλά έκανε μια στάση στην Αίγυπτο για ανεφοδιασμό και άλλη μια στάση, ή στο Ισραήλ, ή στην κατεχόμενη Κύπρο, πάλι για ανεφοδιασμό πριν μπει στον τουρκικό εναέριο χώρο. Ιδιαίτερα σκληρός στις φράσεις του ήταν ο πάλαι ποτέ γνωστός σαν ΑΠΟ, για τον Σάββα Καλεντερίδη, στον οποίο αποδίδει «την σταύρωση του», όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος την σκηνοθετημένη παράδοση του στους Τούρκους, σαν μέρος μιας μεγάλης συνομωσίας σε βάρος του .
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ. Ο ΙΟΥΔΑΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ.
Ο ίδιος Οτσαλάν χαρακτήρισε τον Καλεντερίδη ως Ιούδα. Και πράγματι, έτσι είναι αφού τo 1999 πρόδωσε και παρέδωσε τον Κούρδο ηγέτη στους Τούρκους, όταν όλη η Ελλάδα τότε έκανε πορείες υπέρ του Οτσαλάν!
Σήμερα ο ίδιος ο προδότης του Οτσαλάν, εξαργυρώνει τα «30 αργύρια» του μετέχοντας ως δήθεν «ειδικός» στα Τουρκικά ζητήματα, σε όλα τα εθνικά κανάλια της ντροπής και του δόλου. Και αναλύει την έκδοση των «8» Τούρκων πιλότων, το πραξικόπημα και άλλα πολλά, μετέχοντας στη πλήρη αποχαύνωση του Ελληνικού λαού. Όμως, το γεγονός και μόνο ότι ο ίδιος ο Οτσαλάν τον αποκάλεσε προδότη και Ιούδα, παύει κάθε συζήτηση για το "ποιόν" του Καλεντερίδη και το τι υπηρετεί.
Έμμισθος στρατιώτης του δόλου και της ντροπής. Κι όμως δεν είδα πουθενά να σχολιάζεται το όνομα του, λες κι κόσμος ξέχασε τον ταγματάρχη που ατίμασε όλους εμάς τους Έλληνες. Γράφει βιβλία, είναι αρθρογράφος και πολιτικός αναλυτής σε «αξιόπιστες» (!!) εφημερίδες. Έλληνες, ξυπνήστε επιτέλους. Σταματήστε την κατανάλωση σανού και ξεκινήστε να τρώτε γεύματα με θερμίδες. Θα τα χρειαστείτε λίαν συντόμως!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
23 Ιουλίου 1975. Η πρώτη επέτειος της δημοκρατίας βάφεται στο αίμα των απεργών οικοδόμων και της νεολαίας
Ακριβώς ένα χρόνο μετά την πτώση της χούντας και με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση των οικοδόμων, η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε εκτεταμένη επίδειξη αστυνομικής βίας, καθιστώντας σαφή τα όρια της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Συνάμα, αποκαλύπτονταν τόσο η δυναμική ενός εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος που τροφοδοτούνταν από τις πρόσφατες μνήμες της αντιδικτατορικής Αντίστασης και κυρίως από την εξέγερση του Νοέμβρη 1973, όσο και οι αντιφάσεις της Αριστεράς, που δυσκολευόταν να κατανοήσει τον χαρακτήρα του μεταδικτατορικού καθεστώτος και τις πραγματικές αντιθέσεις που αναδείκνυε η ιστορική συγκυρία.
Η απεργία των οικοδόμων και η σύγκρουση
Η απεργία κηρύχτηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή των οικοδομικών σωματείων στα οποία κυρίαρχη δύναμη ήταν η παράταξη του ΚΚΕ (η ΕΣΑΚ), ενώ σημαντική ήταν και η δύναμη του ΑΕΜ, της συνδικαλιστικής παράταξης της ανανεωτικής Αριστεράς (κυρίως του ΚΚΕ εσ.). Υπολογίσιμη ήταν και η παρουσία δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κυρίως της ΠΕΣΠ (συνδικαλιστικής παράταξης της ΟΜΛΕ), αλλά και τροτσκιστικών οργανώσεων, όπως η ΕΔΕ και η ΟΚΔΕ, της ΟΣΕ κ.λπ. Εντούτοις, ξεχωριστή σημασία έχει το γεγονός ότι πολύ μεγάλο μέρος των οικοδόμων και ιδιαίτερα των πιο νέων, δεν συνδεόταν με κανένα κόμμα, οργάνωση ή παράταξη, καθώς το μικρό χρονικό διάστημα από τη νομιμοποίησή τους δεν άφηνε πολλά περιθώρια ξεκαθαρίσματος της σύγχυσης που προκαλούσε η πολυδιάσπαση της Αριστεράς. Ο οικοδομικός κλάδος περιλάμβανε ήδη 200.000 εργατοτεχνίτες, ως συνέπεια της μεταπολεμικής έκρηξης της κατασκευαστικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα στα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα του λεκανοπεδίου της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Προσφέροντας απασχόληση σε δεκάδες χιλιάδες νέους από την επαρχία που επέλεγαν τον δρόμο της εσωτερικής μετανάστευσης, αλλά και σαν καταφύγιο χιλιάδων διωκόμενων αριστερών, η οικοδομή λειτούργησε προδικτατορικά σαν σχολείο ταξικής συνειδητοποίησης και ο οικοδομικός κλάδος βρέθηκε στην πρωτοπορία των εργατικών και δημοκρατικών αγώνων κατά την περίοδο 1960-67. Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου βρήκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας δεκάδες οικοδόμους που είχαν συλληφθεί κατά τις συγκρούσεις με την αστυνομία στην τελευταία προδικτατορική απεργία του κλάδου στις 11 Απριλίου 1967.
Τους αγώνες των οικοδόμων της προδικτατορικής περιόδου καθοδηγούσε η Συντονιστική Επιτροπή των οικοδομικών σωματείων που βρισκόταν υπό τον έλεγχο της ΕΔΑ. Τα σωματεία αυτά είχαν αποκλειστεί από την Ομοσπονδία Οικοδόμων που ανήκε στην ελεγχόμενη από τον εργατοπατερικό συνδικαλισμό ΓΣΕΕ, και η οποία αποτελούνταν από άμαζα σωματεία-σφραγίδες. Επικεφαλής της βρισκόταν ο Κώστας Λυκιαρδόπουλος, ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους του εργατοπατερισμού, που είχαν κάνει τον φιλοκυβερνητικό συνδικαλισμό και τον αντικομμουνισμό προσοδοφόρο επάγγελμα. Με την επιβολή της δικτατορίας, με την οποία συνεργάστηκε άψογα ο Λυκιαρδόπουλος και η Ομοσπονδία του, τα υπό αριστερό έλεγχο μαζικά σωματεία διαλύθηκαν, ενώ εκατοντάδες συνδικαλιστές εξορίστηκαν. Εντούτοις και παρά το καθεστώς τρομοκρατίας που επιβλήθηκε, ήταν εκατοντάδες οι οικοδόμοι που συνδέθηκαν με αριστερές αντιδικτατορικές οργανώσεις και οι οικοδομές αποτελούσαν «απελευθερωμένα εδάφη», όπου οι συζητήσεις έπαιρναν τον χαρακτήρα ζύμωσης σχετικά με τα ζητήματα του αντιδικτατορικού αγώνα, αλλά και με αυτά που απασχολούσαν το κομμουνιστικό κίνημα. Χαρακτηριστική είναι η μαζική και οργανωμένη κάθοδος των οικοδόμων στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη 1973, όπως και το μεγάλο ποσοστό που αντιπροσώπευαν μεταξύ των συλληφθέντων κατά την καταστολή της εξέγερσης. Και όλα αυτά συνέβαιναν παρόλο που το βιοτικό επίπεδο του κλάδου συνέχισε να βελτιώνεται, ως αποτέλεσμα της ανησυχίας που προκαλούσε ο κλάδος στο καθεστώς και της συνέχισης της κατασκευαστικής έκρηξης, τουλάχιστον ώς το 1973, η ανακοπή της οποίας, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, πυροδότησε έντονα φαινόμενα δυσαρέσκειας.
Μετά την πτώση της δικτατορίας και την ανασύσταση των μαζικών οικοδομικών οργανώσεων και της Συντονιστικής Επιτροπής, τέθηκαν επιτακτικά τα ζητήματα ανεργίας του κλάδου, ταυτόχρονα με τη ρύθμιση μιας σειράς ζητημάτων που εκκρεμούσαν από την προδικτατορική περίοδο. Παράλληλα, παρέμενε το αίτημα του εκδημοκρατισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, της ένταξης των σωματείων στην Ομοσπονδία και της διοργάνωσης δημοκρατικού αντιπροσωπευτικού Συνεδρίου. Με τα αιτήματα αυτά διοργανώθηκε η απεργία της 23ης Ιουλίου 1975, την οποία αποδοκίμασε η Ομοσπονδία του Λυκιαρδόπουλου και η κυβερνητική ΓΣΕΕ, και προγραμματίστηκε απεργιακή συγκέντρωση στο θέατρο «Περοκέ», στην πλατεία Μεταξουργείου. Η πρωινή συγκέντρωση υπήρξε εξαιρετικά μαζική και οι απεργοί κατέκλυσαν όχι μόνο τον χώρο του θεάτρου αλλά και μεγάλη έκταση έξω απ’ αυτό. Οι συνδικαλιστές, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των συγκεντρωμένων, αποφάσισαν τη διοργάνωση πορείας προς το Υπουργείο Εργασίας, στην οδό Πειραιώς, μέσω της οδού Αγίου Κωνσταντίνου.
Λίγο μετά το ξεκίνημα της πορείας αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν στην Αγίου Κωνσταντίνου, ανακόπτοντάς την. Ήταν μία από τις πρώτες εμφανίσεις των ΜΑΤ που μόλις είχε ιδρύσει η κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ πίσω τους στάθμευσαν «αύρες», επίσης καινοφανή θωρακισμένα οχήματα, προορισμένα να καταδιώκουν διαδηλωτές και να εκτοξεύουν δακρυγόνα. Ενώ οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής δέχτηκαν την αξίωση της αστυνομίας να μην προχωρήσει η πορεία προς την Ομόνοια, αλλά να κατευθυνθεί προς την Πειραιώς μέσω των ενδιάμεσων στενών δρόμων, τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν άγρια επίθεση, που συνοδεύτηκε από ορυμαγδό δακρυγόνων, υποχρεώνοντας τους απεργούς σε υποχώρηση. Αμέσως μετά, όμως, οι διαδηλωτές ανασυντάχτηκαν σε πολυάριθμες πολυπληθείς ομάδες, στήνοντας οδοφράγματα και περνώντας στην αντεπίθεση, πετώντας στους αστυνομικούς πέτρες και καδρόνια που πήραν από παρακείμενες οικοδομές. Μέσα σε λίγη ώρα τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, για να ενταθούν μετά τη γνωστοποίηση της άρνησης του υπουργού Εργασίας Κωνσταντίνου Λάσκαρη να δεχτεί την αντιπροσωπεία της Συντονιστικής που κατόρθωσε να φτάσει μέχρι το υπουργείο. Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Μεταξουργείου, πλατείας Κουμουνδούρου, πλατείας Κοτζιά, Εξαρχείων και λεωφόρου Αλεξάνδρας διεξάγονταν μάχες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, στήνονταν οδοφράγματα και ανάβονταν φωτιές για την εξουδετέρωση των δακρυγόνων που έπεφταν βροχή από τις «αύρες».
Στα επεισόδια συμμετείχαν χιλιάδες οικοδόμοι, κυρίως νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι, έμπειροι από τις προδικτατορικές κινητοποιήσεις, καθώς και χιλιάδες φοιτητές και μαθητές, που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους αγωνιζόμενους απεργούς. Εξάλλου, εκείνες τις μέρες οι φοιτητές βρίσκονταν σε κινητοποίηση για την ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης να μετατραπούν οι φοιτητικοί σύλλογοι σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ώστε να ελεγχθεί το ορμητικά αναπτυσσόμενο φοιτητικό κίνημα. Καθώς οι μνήμες του Νοέμβρη ήταν ζωντανές, κυρίαρχα ήταν τα συνθήματα «δεν έγινε ο Νοέμβρης για τον Καραμανλή» και «το Πολυτεχνείο ήταν η αρχή, θα ‘ρθει κι η σειρά του Καραμανλή», ενώ οι αστυνομικοί αποδοκιμάζονταν με το σύνθημα «αυτοί σκοτώσαν τ’ αδέρφια μας». Χαρακτηριστική του κλίματος της εποχής ήταν και η συμπαράσταση της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών, που εκδηλωνόταν ακόμη και με την προμήθεια των διαδηλωτών με κάθε είδους εύφλεκτο υλικό, ακόμη και με τηλεφωνικούς καταλόγους από τα μαγαζιά και τα γραφεία του κέντρου της Αθήνας, που χρησίμευαν στο άναμμα φωτιών για την αντιμετώπιση των δακρυγόνων. Μετά τη λήξη των συγκρούσεων, που ακολούθησε την αποχώρηση της αστυνομίας από τους δρόμους, υπολογίζονταν σε περισσότερους από 40 οι τραυματισμένοι διαδηλωτές, ενώ υπήρχαν και τραυματίες αστυνομικοί. Δεκάδες ήταν και οι συλληφθέντες, κάποιοι από τους οποίους κρατήθηκαν και πέρασαν από δίκη μετά από λίγες μέρες.
Η αμήχανη Αριστερά
Τα επεισόδια της 23ης Ιουλίου 1975 στάθηκαν μια ακόμη αφορμή για την εκδήλωση της αμηχανίας της κοινοβουλευτικής Αριστεράς απέναντι σε μορφές αγώνα του μαζικού κινήματος που δεν εντάσσονταν στον πολιτικό της προγραμματισμό. Αν και το βράδυ της ίδιας μέρας οι ηγέτες των αριστερών κομμάτων (Χαρίλαος Φλωράκης του ΚΚΕ, Μπάμπης Δρακόπουλος του ΚΚΕ εσ. και Ηλίας Ηλιού της ΕΔΑ) αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη δεξίωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, όπως άλλωστε έκαναν και οι Γεώργιος Μαύρος και Ανδρέας Παπανδρέου, την επόμενη μέρα τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΚΚΕ εσ. φρόντισαν να κρατήσουν αποστάσεις από τους διαδηλωτές. Ο μεν «Ριζοσπάστης» αναφέρθηκε σε «σκοτεινούς κύκλους της αντίδρασης (που) βρίσκονταν πίσω από τα χθεσινά γεγονότα», η δε «Αυγή» έκανε λόγο για «αριστεροχουντικούς προβοκάτορες». Σύμφωνα με τo ρεβιζιονιστικο ΚΚΕ και το ρεφορμιστικο εσωτερικο, τα επεισόδια εντάσσονταν σε κάποιο συνολικότερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας, το οποίο επεξεργάζονταν κύκλοι που επιδίωκαν την επαναφορά του δικτατορικού καθεστώτος. Κατονομαζόμενοι ή μη, οι κύκλοι αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους Αμερικανούς, τα σημαντικά απομεινάρια της χούντας στον κρατικό μηχανισμό και κυρίως στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και μεγάλο τμήμα του κυβερνητικού κόμματος της Ν.Δ. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, επιδιωκόταν και η εκτροπή των ειρηνικών κινητοποιήσεων του μαζικού κινήματος σε βίαιη αντιπαράθεση με τις δυνάμεις καταστολής, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα συκοφάντησης των μαζικών αγώνων, των συνδικαλιστικών φορέων και της Αριστεράς, και να δικαιολογηθεί η λήψη μέτρων σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση.
Η λογική αυτή διαπερνούσε την κεντρική πολιτική γραμμή του ρεφορμιστικου ΚΚΕ εσ., που οριζόταν από την επιδίωξη της Εθνικής Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Ενότητας (ΕΑΔΕ). Το ΚΚΕ, αν και τασσόταν σαφώς κατά της πολιτικής αυτής, αρνούμενο να αποδεχτεί την ανάγκη συνεργασίας με τη δημοκρατική Δεξιά που, κατά το ρεφορμιστικου ΚΚΕ εσ., εξέφραζε ο Καραμανλής, ουσιαστικά δεν απέκλειε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης και επιβολής νέου δικτατορικού καθεστώτος. Επιπλέον, πάγια τακτική του ήταν η αντίθεση σε κάθε μορφή οργάνωσης και αγώνα που δεν εκπορευόταν από δική του παρέμβαση και δεν ελεγχόταν από το ίδιο.
Στην πραγματικότητα, τόσο τοσο τα ρεβιζιονιστικο ΚΚΕ οσο και το οπουρτονιστικο εσωτερικο όσο και σημαντικό –και πλειοψηφικό- τμήμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς εκείνων των χρόνων, αδυνατούσαν να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά του καθεστώτος που οικοδομούνταν στην Ελλάδα μετά τη Μεταπολίτευση του 1974. Εγκλωβισμένες στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα ήταν χώρα εξαρτημένη από τον ιμπεριαλισμό (κυρίως τον αμερικανικό) και οικονομικο-κοινωνικά καθυστερημένη, οι αριστερές αυτές δυνάμεις δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τη δυναμική του ελληνικού καπιταλισμού, που μετά από μια διαδικασία ανάπτυξης που χαρακτήρισε τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες -έχοντας αποκρούσει αποτελεσματικά τον κίνδυνο που αντιπροσώπευσε το εαμικό κίνημα της δεκαετίας του ’40- ήταν, πλέον, σε θέση να επιχειρήσει βαθιές τομές στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του. Επιμένοντας στην αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική ρητορική –την οποία ευνόησε η επιβολή της εφτάχρονης δικτατορίας και η νατοϊκή πολιτική έναντι των ελληνοτουρκικών αντιθέσεων και της υπόθεσης της Κύπρου- δεν μπορούσαν να δουν ότι η αυταρχική θωράκιση του καθεστώτος μετά το 1974 δεν συνιστούσε «φασιστικοποίηση», αλλά τυπική διαδικασία θωράκισης της αστικής δημοκρατίας.
Ουσιαστικά, τοσο τα ΚΚΕ οσο και το οπουρτονιστικο εσωτερικο δεν μπορούσαν να απαλλαγούν από τον φόβο που προκαλούσε ο ενδεχόμενος (φανταστικός, όπως αποδείχτηκε) κίνδυνος να τεθούν και πάλι εκτός νόμου, με αφορμή τη στήριξη εκδηλώσεων του μαζικού κινήματος που έβγαιναν από το πλαίσιο της αστικής νομιμότητας. Ποιος θυμάται, π.χ., τις αντιδράσεις τους όταν άρχισε να ακούγεται το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», το οποίο χαρακτηριζόταν "αριστερίστικο, τυχοδιωκτικό και προβοκατόρικο"; Θα περνούσαν πολλά χρόνια και θα μεσολαβούσε η άνοδος στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ και η διάψευση των φόβων μιας αντιδημοκρατικής εκτροπής, για να ενταχθεί στη συνθηματολογία της κοινοβουλευτικής Αριστεράς.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακος Μητσοτακης στη Βουλη. Ημουν πολιτικος κρατουμενος 6 μηνων από τη χουντα
22/7/2016
Εμένα που με βλέπετε ήμουν 6 μηνών πολιτικός κρατούμενος από τη Χούντα και εξόριστος εις τα Παρίσια. Ούτε πιπίλα ούτε πάμπερ δεν είχα ν'αλλάξω. Το τι τράβηξα δεν περιγράφεται.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Τουρκία δεν είναι αμαρτία ένας πατέρας να έχει λαγνεία για την κόρη του
Το Ντιγιανέτ είναι η ύπατη θρησκευτική αρχή στην Τουρκία, είναι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της χώρας, και οι ερμηνείες της για θέματα πίστης είναι οι τελικές στη χώρα, δηλαδή δεν σηκώνουν αμφισβητήσεις. Το Ντιγιανέτ ελέγχει και τα 85.000 τζαμιά της Τουρκίας. Πριν τρεις μήνες περίπου το Ντιγιανέτ εξέδωσε μια φετφά, μια γνωμοδότηση δηλαδή για θέμα πίστης, η οποία προκάλεσε μεγάλη φασαρία. Σε ερώτημα ενός πιστού, το Ντιγιανέτ απάντησε ότι από ισλαμικής άποψης δεν επηρεάζεται ένας γάμος «εάν ο πατέρας φιλά την κόρη του με λαγνεία». Το Ντιγιανέτ επίσης αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει αμαρτία «εάν ο πατέρας κοιτά την κόρη του και νιώθει ερωτική επιθυμία». Ωστόσο, το Ντιγιανέτ υπογράμμισε ότι η κόρη πρέπει «να είναι μεγαλύτερη των εννέα ετών». Αυτή η φετφά βγήκε λίγο καιρό μετά τη φετφά για τους αρραβωνιασμένους, που έλεγε ότι δεν πρέπει να κρατούνται από το χέρι επειδή αυτό οδηγεί «σε άλλα», πράγματα που είναι «χαράμ» (απαγορευμένα) στο Ισλάμ. Σύμφωνα λοιπόν με τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ένα αρραβωνιασμένο ζευγάρι δεν κάνει να πιάνεται χέρι με χέρι, αλλά ένας πατέρας μπορεί να «πασπατεύει» την κόρη του.
«Συγνώμη κάναμε λάθος στη μετάφραση»
Μόλις η φετφά αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ντιγιανέτ αμέσως ξέσπασε οργή από τους αναγνώστες με αποτέλεσμα να αποσυρθεί. Ο επικεφαλής του Ντιγιανέτ, Μεχμέτ Γκιορμέζ (Mehmet Görmez), προσπάθησε να συμμαζέψει το σκάνδαλο και δήλωσε στο κρατικό τουρκικό κανάλι, TRT, ότι έγινε λάθος στη μετάφραση από τα αραβικά. Σύμφωνα με τη νέα απάντηση που δόθηκε, η αιμομιξία είναι «παθολογική ψυχική ανωμαλία». Ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα και όλοι στην Τουρκία το γνωρίζουν. Οι ιμάμηδες του Ντιγιανέτ γνωρίζουν όλοι άπταιστα αραβικά και ποτέ δεν κάνουν λάθος στις μεταφράσεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
23.07.2016 | 14:07
Τι συμβουλεύει ο Κώστας Καραμανλής τους βουλευτές της ΝΔ
Πολιτικές εξελίξεις προβλέπει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος φέρεται να συμβουλεύει τους “κοντινούς” του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να επισπεύσουν τις διακοπές τους, καθώς από τα μέσα Αυγούστου και έπειτα το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η τουρκική κυβέρνηση «φιμώνει» τους ραδιοερασιτέχνες ανακαλώντας 3.213 άδειες
Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016, 11:38
Η φίμωση στο πλαίσιο της «εκκαθάρισης» από το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζεται, καθώς σήμερα έγινε γνωστό από το Ανώτατο Δικαστήριο πως αφαιρέθηκαν οι άδειες 3.213 ραδιοερασιτεχνών οι οποίοι -σημειωτέον- προστατεύονται από νόμους του διεθνούς δικαίου. Όλες οι μεταδόσεις έχουν διακοπεί. Στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος που σημειώθηκε το βράδυ της 15ης Ιουλίου, πολλά είναι εκείνα που άλλαξαν στην Τουρκία. Τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές άδειες έχουν ανακληθεί, ενώ στο στόχαστρο μπήκαν τώρα και οι ραδιοερασιτέχνες. Ο αριθμός τους δεν είναι μεγάλος, όμως σύμφωνα με την ιστοσελίδα trac.org φαίνεται πως 3.000 περίπου άδειες ανακαλούνται, μετά από διαταγή της κυβέρνησης Ερντογάν. «Όποιος εκπέμπει εκτός Τουρκίας χωρίς άδεια, θεωρείται πειρατής» είπε ο Ερντογάν. Στο μεταξύ το Ανώτατο Δικαστήριο, ειδικό για τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές άδειες, έχει ήδη ανακαλέσει περίπου 20 εξ αυτών. Ο τουρκικός οργανισμός «Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC)» είναι εθνικός, μη κερδοσκοπικός και ιδρύθηκε το 1962. Εδράζει στην Κωνσταντινούπολη με τουλάχιστον 44 κέντρα σε όλη την Τουρκία. Τώρα, με εντολή Ερντογάν, έχει κλείσει…
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ραδιοερασιτέχνες ουδεμία σχέση έχουν με τους ραδιοπειρατές. Οι πρώτοι λαμβάνουν άδειες επίσημα από τα κατά τόπους υπουργεία Επικοινωνιών. Στον δρόμο που χάραξε ο Μαρκόνι, ο πρώτος διδάξας, οι ραδιοερασιτέχνες επικοινωνούν μεταξύ τους με δικούς τους πομπούς. Ο ραδιοερασιτεχνισμός δεν αποτελεί απλώς ένα χόμπι για προσωπική ευχαρίστηση, καθώς σε καιρούς κρίσης, φυσικών καταστροφών και ούτω καθ’ εξής οι ραδιοερασιτέχνες έχουν βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» συντελώντας καταλυτικό ρόλο με παρεμβάσεις τους στη διάσωση ανθρώπων. Στην Ελλάδα εκπροσωπούνται από την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών και από τις κατά τόπους ενώσεις στην Περιφέρεια.
Η «εκκαθάριση» μετά το πραξικόπημα σε αριθμούς
-Σε διαθεσιμότητα 21.000 δάσκαλοι ιδιωτικών σχολείων -15.000 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας είναι επίσης σε καθεστώς διαθεσιμότητας -8.000 αστυνομικοί τέθηκαν υπό κράτηση ή έχασαν τη δουλειά τους -6.000 στρατιωτικοί έχουν φυλακιστεί -1.500 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν «καρατομηθεί» -3.213 ραδιοερασιτέχνες έχασαν τις άδειές τους - 2.745 δικαστικοί απολύθηκαν -1.577 κοσμήτορες και πρόεδροι πανεπιστημίων καλούνται να παραιτηθούν -492 άτομα απολύθηκαν από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Ζητημάτων -399 υπάλληλοι του υπουργείου για την Οικογένεια και την Κοινωνική Πολιτική έχουν εκδιωχθεί από τις θέσεις τους -257 υπάλληλοι από το γραφείο του πρωθυπουργού απολύθηκαν -100 αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών έχουν χάσει τις θέσεις τους. Επίσης απολύθηκαν 47 επαρχιακοί και 30 τοπικοί κυβερνήτες ενώ «μπλοκαρίστηκαν» 20 ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερντογάν: Δεν με ενδιαφερει τι λενε οι Ευρωπαίοι - Συγκέντρωση υπέρ της δημοκρατίας από το Ρεπουμπλικανικο κομμα στην πλατεία Ταξίμ
Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016, 13:46
Συγκέντρωση υπέρ της δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, οκτώ ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Το προσκλητήριο για συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη απηύθυνε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε σε αυτό το κάλεσμα. Στο μεταξύ ο Ερντογάν απορρίπτει τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται από την ΕΕ για την κάθαρση που άρχισε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. «Δεν τους ακούω» Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε στην τηλεόραση του France 24 και δήλωσε ότι αυτά που λένε οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν τον αγγίζουν και δεν τον ενδιαφέρουν. «Δεν τους ακούω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο. Ο Ταγίπ Ερντογάν προσέθεσε ότι δεν αλλάζει το μένος του λαού απέναντι στους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος συνεχίζει ως αυτοεξόριστος να διαμένει στις ΗΠΑ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεξικό: «Αιματηρή» διαδήλωση στην πολιτεία Τσιάπας
Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016, 05:00
Πέντε άνθρωποι, ανάμεσα τους ο δήμαρχος της πόλης Σαν Χουάν Τσαμούλα, δολοφονήθηκαν το Σάββατο από άγνωστους ενόπλους κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στην πολιτεία Τσιάπας του νοτιοανατολικού Μεξικού, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Η επίθεση συνέβη νωρίς το Σάββατο, όταν διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Σαν Χουάν Τσαμούλα, όπου έχει πληθυσμό 87.000 κατοίκους, τόνισε ο Χουάν Κάρλος Γκόμεζ Αράντα, ανώτερος αξιωματούχος της πολιτείας Τσιάπας. Ξαφνικά "ένοπλοι άνοιξαν πυρ" σκοτώνοντας τον Ντομίνγκο Λόπεθ Γκονζάλες, τον δήμαρχο της πόλης, δύο αξιωματούχους του δήμου και δύο ακόμη ανθρώπους. Δώδεκα ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι διαδηλωτές ζητούσαν την καταβολή χρημάτων κρατικής βοήθειας και την έναρξη των εργασιών σε πολλά δημόσια έργα, πρόσθεσε ο Γκόμεζ Αράντα. Η Σαν Χουάν Τσαμούλα, ο πληθυσμός της οποίας αποτελείται κυρίως από αυτόχθονες, είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της πολιτείας Τσιάπας, όπου ιδρύθηκε το 1994 ο Ζαπατιστικός Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (EZLN). Πριν από δύο εβδομάδες ο EZLN είχε προειδοποιήσει ότι οι "διαφωνίες και οι διαμάχες" που κυριαρχούν στην Σαν Χουάν Τσαμούλα πιθανώς να οδηγήσουν σε "εσωτερικές συγκρούσεις".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Απαγχονίστηκε κατηγορούμενος αντισυνταγματαρχης
Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016, 02:10
Πριν καν την επίσημη ψήφιση της θανατικής ποινής και μετά την απόπειρα αυτοκτονίας χθες ενός συνταγματάρχη στη γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, ένας άλλος αντισυνταγματάρχης, ο Ισμάηλ Τσακμάκ, φερόμενος ως εμπλεκόμενος στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του στις φυλακές του Σιλιβρί. Πώς αυτοκτόνησε; Εδώ αρχίζουν τα παράξενα.. ο Τσακμάκ -που είχε συλληφθεί τη νύχτα της 15ης Ιουλίου- είχε και συγκάτοικο στο κελί του, που όταν τον είδε «ξαφνικά» πάτησε το κουμπί συναγερμού (που προφανώς διέθετε το κελί) κι έτρεξαν αμέσως οι φύλακες και πρόλαβαν τον Τσακμάκ να αναπνέει. Τον μετέφεραν αμέσως το νοσοκομείο και εκεί άφησε την τελευταία του πνοή. Και μόνο η περιγραφή γεννάει περισσότερα ερωτήματα απ όσα απαντάει: Με ποιο τρόπο αυτοκτόνησε; Πώς γίνεται ο συγκάτοικος να πάτησε αμέσως την ειδοποίηση προς τους φύλακες και αυτοί τον πρόλαβαν μισοπεθαμένο; Πώς άντεξε μέχρι το νοσοκομείο, αλλά πέθανε εκεί; Καχυποψία; Πώς να μην είσαι καχύποπτος με το καθεστώς του «Σουλτάνου»;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Δαμασκό ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος
Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016, 02:43
Την Δαμασκό επισκέπτεται, με πρόσκληση του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για να προσφέρει εμπράκτως στήριξη στους χριστιανούς και στον συριακό λαό. Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε: «Αξία έχει να συμπαραστέκεσαι στον αδελφό σου, όταν έχει πρόβλημα». Ο κ. Χρυσόστομος ταξίδεψε αεροπορικώς στη Βηρυτό και από εκεί οδικώς μετέβη στη Δαμασκό, όπου έτυχε θερμής υποδοχής στο Πατριαρχείο Αντιοχείας από τον πατριάρχη Ιωάννη και χοροστάτησε δοξολογίας. Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου δήλωσε ότι «πρέπει να απομονωθούν οι εξτρεμιστές και να σταματήσει ο πόλεμος».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν πέτυχε δήλωση στήριξης των G20 η Τουρκία
Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016, 23:50
Η Τουρκία επεδίωξε στο τελικό κείμενο της διάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ομάδας χωρών G20, να συμπεριληφθεί δήλωση υποστήριξης προς την τουρκική κυβέρνηση, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της προηγούμενης εβδομάδας. Ωστόσο, η προσπάθεια των Τούρκων διπλωματών απέτυχε, σύμφωνα με αξιωματούχους της G20. Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της G20, μαζί με τους κεντρικούς τραπεζίτες συναντώνται στο Τσενγκντού της Κίνας όπου συζητούν τους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία από την απόφαση της Βρετανίας ν' αποχωρήσει από την ΕΕ. Η τουρκική κυβέρνηση, η οποία από την Τετάρτη επέβαλε κατάσταση ανάγκης στη χώρα, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο εφαρμογής της θανατικής ποινής για τους αποτυχημένους πραξικοπηματίες, επιθυμούσε στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου να υπάρξει μία παράγραφος για την Τουρκία. Η τελική ανακοίνωση της G20, συγκεντρώνει πάντοτε το ενδιαφέρον των διεθνών χρηματαγορών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nέο φιρμάνι Ερντογάν για προφυλακίσεις και κλείσιμο σχολείων
Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016, 13:36
Η προφυλάκιση μπορεί να διαρκεί έως 30 ημέρες για τα άτομα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με το πρώτο διάταγμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Η διάρκεια προσωρινής κράτησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30 ημέρες από τη σύλληψη του υπόπτου» σύμφωνα με το διάταγμα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Η νόμιμη διάρκεια είναι τέσσερις ημέρες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ είχε κάνει λόγο την Παρασκευή για παράτασή της κατά «7-8 ημέρες» ή και περισσότερο στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύει από την Πέμπτη. Την Παρασκευή, απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι 11.000 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 265 ανθρώπους. Το διάταγμα διαλύει αρκετές χιλιάδες δομές και ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που θεωρούνται ότι έχουν σχέση με τον εξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη Δαμασκό με πρόσκληση Άσαντ ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος
Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016, 09:28
Τη Δαμασκό επισκέπτεται, με πρόσκληση του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για να προσφέρει εμπράκτως στήριξη στους χριστιανούς και στον συριακό λαό. Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε: «Αξία έχει να συμπαραστέκεσαι στον αδελφό σου, όταν έχει πρόβλημα». Ο κ. Χρυσόστομος ταξίδεψε αεροπορικώς στη Βηρυτό και από εκεί οδικώς μετέβη στη Δαμασκό, όπου έτυχε θερμής υποδοχής στο Πατριαρχείο Αντιοχείας από τον πατριάρχη Ιωάννη και χοροστάτησε δοξολογίας. Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου δήλωσε ότι «πρέπει να απομονωθούν οι εξτρεμιστές και να σταματήσει ο πόλεμος».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Φλαμπουράρης αυτός ο εργολάβος,είχε και το θράσος να πει πως με την κυβέρνηση συριζανελλ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ο κόσμος δεν ψάχνει στα σκουπίδια..
Ας του πει κάποιος του εργολάβου,πως σαφώς και οι άστεγοι ψάχνουν στα σκουπίδια και σήμερα,αλλά το ακόμα χειρότερο ειναι πως το 21.4% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Ας του πει κάποιος του εργολάβου τι λεει η ΕΛΣΤΑΤ.. Όπως προκύπτει από την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών 2015 που αφορά τα εισοδήματα του 2014, το 35,7% του πληθυσμού βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχιας και κοινωνικού αποκλεισμού όταν την προηγούμενη χρονιά το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 36%. Το κατώφλι φτώχειας ανήλθε στα 4.512 ευρώ ανά άτομο και 9.475 ευρώ για νοικοκυριά με δυο ενήλικες με δυο παιδιά κάτω των 14 ετών. Κάτω από το όριο της φτώχειας βρέθηκε το 21,4 % του πληθυσμού.
Σύμφωνα με τις βασικές διαπιστώσεις της έρευνας, ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0 ─ 17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 26,6% σημειώνοντας αύξηση κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το 2014, ενώ είναι υψηλότερος κατά 5,2 ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού (Πίνακας 6). Ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται σε 3.828.500 άτομα ή σε 35,7% του συνόλου του πληθυσμού,
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ερντογαν ξαναχτυπα τα social media που τον εσωσαν. 45 εκατ. Smartphones και facebook υπο ελεγχο. Τωρα οι πολιτες φοβουνται παλι και κατεβαζουν hashtag και ιστοσελιδες. 4 εκατ. Τουρκοι την ωρα εβλεπαν στο twiter πως παει το κινημα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο στασιαστης πρωην αρχηγος της αεροποριας της Τουρκιας. Το «επαιζε» «γερακι του Αιγαιου». Εβγαζε βιντεο τις παραβιασεις του ελληνικου εναεριου χωρου που εκανε ο ιδιος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πραξικοπημα για τα δανεια. Στους ξενους ολες οι ελληνικες τραπεζες. Τον Σεπτεμβριο νεος νομος. Με συνοπτικες διαδικασιες θα βγαζουν στο σφυρι από εταιριες εως τριαρια του απλου κοσμου. Τα παντα στα «κορακια».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοβουν επιδοματα από χηρες και ορφανα. Περικοπες χωρις ελεος ακομα και στα φτωχα γυναικοπαιδα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ελληνικες τραπεζες στα χερια του Ντραγκι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα μετρα του Αυγουστου. Περικοπες επικουρικων και ομαδικες απολυσεις. Περικοπες από 2% εως 40% στις επικουρικες για 200.000 και πλεον συνταξιουχους, που παιρνουν μαζι με την κυρια συνταξη πανω από 1.300 ευρω το μηνα ερχονται μεσα στο κατακαλοκαιρο. Ακολουθουν αλλαγες στις εργασιακες σχεσεις που θα κανουν πιο ευκολες τις απολυσεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυξηση οριων συνταξιοδοτησης και εισφορων. Νεες ανατροπες για 1,5 εκατ. Ασφαλισμενους θα φερει η δευτερη αξιολογηση των τοκογλυφων. Κυριως σε αγροτες και ελευθερους επαγγελματιες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ότι και αν γινει, η χωρα μας χαθηκε» λενε στην Τουρκια
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Νεα Τουρκια» σε….. γυψο Ερντογαν
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ούτε πραξικόπημα, ούτε δικτατορία»
24.07.2016, 21:56
Χιλιάδες Τούρκοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Ταξίμ, το σημείο-έμβλημα παλαιότερων κινητοποιήσεων κατά του Ερντογάν, για να καταγγείλουν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, αλλά και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
Την πρωτοβουλία για τη σημερινή διαδήλωση είχαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Μαζί με τις τουρκικές σημαίες, όμως, οι διαδηλωτές ύψωσαν και φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ στέλνοντας μήνυμα στον Εντογάν, αλλά εκφράζοντας και την ανησυχία τους για την σκληρή απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. «Υπερασπιζόμαστε τον ρεπουμπλικανισμό και τη δημοκρατία», «Η κυριαρχία ανήκει στον λαό χωρίς όρους», «Οχι στο πραξικόπημα, ναι στη δημοκρατία», έγραφαν τα πλακάτ των διαδηλωτών. Παράλληλα με την καταγγελία του πραξικοπήματος, όμως, πολλοί ήταν αυτοί που εξέφραζαν την ανησυχία τους μετά την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αλλά την αντίθεσή τους στον πρόεδρο Ερντογάν: «Η εξουσία στο λαό», «Η Τουρκία είναι και θα παραμείνει λαϊκή».
Σημειωτέον ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Ταγίπ Ερντογάν στην οποία ο πρόεδρος θα ενημερώσει για τα επόμενα βήματα μετά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα. Στο ραντεβού αυτό, το πρώτο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, δεν θα συμμετάσχει το φιλοκουρδικό κόμμα, καθώς ο Ερντογάν θεωρεί τους Κούρδους υπεύθυνους για τη βία που επικρατεί στη χώρα τους τελευταίους μήνες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χτες στην Ισταμπούλ η συγκέντρωση του HDP (των Κούρδων και της Αριστεράς), σήμερα του CHP (των κεμαλικών με τη στήριξη και του AKP): όλοι τυπικά ενάντια στο πραξικόπημα και για τη δημοκρατία. Η ήττα του πραξικόπηματος δεν έσωσε τον τουρκικό λαό από τον κίνδυνο της δικτατορίας και του αυταρχισμού. Τού έδωσε όμως πολύτιμο χρόνο. Οι δυνάμεις της Αριστεράς πρέπει να τον αξιοποιήσουν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η σημερινή συγκέντρωση που καλεστηκε από το chp (ρεπουμπλικανικού λαϊκού κόμματος) στην πλατεία Ταξίμ. 100,000 εκτιμώμενη. Συμμετοχη και από τη ριζοσπαστική αριστερά και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έλαβαν επίσης μέρος. Σύνθημα στο πανο "κατά του πραξικοπήματος και ενάντια στη δικτατορία, νεολαία προτεινει"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
(hdp δημοκρατικό κόμμα λαων) συγκεντρωση, Σάββατο 23 Ιουλίου. Περιοχή Γκάζι της Κωνσταντινούπολης. Τα σλόγκαν για τα πλακάτ: " όχι στα πραξικοπήματα, Ειρήνη τώρα " και " όχι στα πραξικοπήματα, δημοκρατία τώρα "
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
24/7/2016 22.00
Δραματική έκκληση των κατοίκων της Γκόρλιφκα (περιοχή Ντονιέτσκ):
Μας σκοτώνουν! Ο ουκρανικός στρατός και τα φασιστικά τάγματα μας βομβαρδίζουν συστηματικά επιχειρώντας να εξαλείψουν την πόλη από προσώπου γης.
Καταγγέλλουν επίσης την αποστολή του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) που βρίσκεται ως παρατηρητής στην πόλη ότι συνεργάζεται με τους επιτιθέμενος δίνοντας τους πληροφορίες
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Σύνταγμα τα παιδιά κυνηγάνε pokemon ,οι πατεράδες τους μια οποιαδήποτε δουλειά, και οι παππούδες τους το ΕΚΑΣ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
24 Ιούλη 1953... αρχίζει στο διαρκές στρατοδικείο Αθηνών η δίκη του Νίκου Πλουμπίδη
Στις 24/7/1953 αρχίζει στο διαρκές στρατοδικείο Αθηνών η δίκη του Νίκου Πλουμπίδη. Μαζί του δικάστηκε ερήμην σύσσωμη σχεδόν η ηγεσία του ΚΚΕ και μια σειρά άλλα στελέχη. Παρά τη προσπάθεια των Αρχών να εκμεταλλευτούν την άδικη κατηγορία του Κόμματος και να αξιοποιήσουν τη δίκη εναντίον του, ο Πλουμπίδης παρέμεινε αταλάντευτος, υπερασπιζόμενος το ΚΚΕ και δίνοντας ένα... υπέροχο παράδειγμα ήθους, αρετής και αυτοθυσίας. Στην απολογία του, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η υπόθεσις που δικάζεται δεν είναι υπόθεσις κοινή. Δεν είναι υπόθεσις κατασκοπίας, αλλά υπόθεσις πολιτική. Είναι υπόθεσις ιδεολογική. Δεν δικάζετε τον Πλουμπίδη σαν δράστη του άλφα ή βήτα εγκλήματος, αλλά τον δικάζετε σαν κομμουνιστή ηγέτη… Κατά την προετοιμασία της δίκης, οι αντικομμουνιστικοί κύκλοι και οι εχθροί του Λαού προσεπάθησαν με κάθε μέσο να δυσφημίσουν το ΚΚΕ και τους ηγέτες του…Επειδή δεν μπορούν να σταματήσουν την ανάπτυξη του ΚΚ, πάνε να βρουν στοιχεία για να το μειώσουν στα μάτια του Λαού και να το συκοφαντήσουν. Γι’ αυτό γίνεται η σημερινή δίκη… Οι κομμουνισταί δεν είναι κατάσκοποι, γιατί οι κατάσκοποι αγοράζονται και πωλούνται, ενώ οι κομμουνισταί, ενώ μπορούν με μια δήλωση να σωθούν, δεν προδίδουν την ιδεολογία τους…Σήμερα, κύριοι, δε δικάζετε άτομα. Δικάζετε το ΚΚΕ. Και επ' αυτού δηλώνω, παρόλο ότι σήμερα όχι μόνο δεν έχω την τιμή να εκπροσωπώ το Κόμμα μου, αλλά έχω και πολεμική εναντίον μου, δηλώνω, ότι αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες για την πολιτική του Κόμματός μου... Ματαιοπονείτε, αν πιστεύετε ότι θα με κάνετε να στραφώ ενάντια στο Κόμμα μου».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μα πιότερο απ' όλους εορτάζουν σήμερα την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, εκείνοι που χειροκροτούσαν τους δικτάτορες και τα χειροκροτήματά τους εκάλυπταν τα ουρλιαχτά των βασανιζόμενων στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.
Αρκετά με τη διαστρέβλωση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας! Ποια «αποκατάσταση της δημοκρατίας» κι από ποιόν «εθνάρχη»; Ας διατηρήσουμε το δικαίωμα στη μνήμη!
Παραλαβή -παράδοση. Έτσι " έπεσε "η χούντα, δια χειραψίας Καραμανλη-Γκιζικη... Πέφτουν οι χούντες με χειραψίες;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
9 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΔΡΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 47.500.000 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ 45.000.000 ΕΥΡΩ…. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Harakat Nour Al-Din Al-Zenki(Συνασπισμός FSA) προσπαθεί να αποδείξει πως πραγματικά είναι χειρότερη από την ΙΣΙΣ με νέα επίθεση με ρουκέτες σε Πάρκο στο Χαλέπι την στιγμή που δεν υπήρχε καμία στρατιωτική παρουσία με αποτέλεσμα να κατακρεουργηθούν γυναίκες και παιδιά