Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Παρασκευη 2 Σεπτεμβριου 2016


Τελετές αποφοίτησης των φοιτητών στα πανεπιστήμια και κολέγια πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας αυτή την εβδομάδα. Στους απόφοιτους απονεμήθηκαν διπλώματα, πτυχία και μεταπτυχιακά. Περίπου 20.000 φοιτητές έλαβαν τα πιστοποιητικά τους. Το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας, από το οποίο αποφοιτούν χιλιάδες φοιτητές κάθε χρόνο, ονόμασε το φετινό έτος ως "Έτος της Ελπίδας" καθώς οι φοιτητές έζησαν δύο πολέμους και τέσσερα χρόνια υπό πολιορκία κατά τη διάρκεια του πτυχίου τους. Αυτό είχε αντίκτυπο στους βαθμούς τους, ιδιαίτερα στους φοιτητές των οποίων τα σπίτια βομβαρδίστηκαν ή που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιθέσεων. Ο Alaa Kamel, απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, είπε ότι γράφτηκε στη σχολή του το εξάμηνο μετά τον πόλεμο, το καλοκαίρι του 2014 στη Γάζα. Το εξάμηνο συγχωνεύτηκε σε μία εβδομάδα αντί του ενός μηνός, εξήγησε, λέγοντας ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν οι βαθμοί του κάτω από το 80 τοις εκατό σε μια στιγμή που προσπαθούσε να αυξήσει το μέσο όρο του.Ο Kamel πρόσθεσε ότι η μετατόπιση από το κατεστραμμένο από τους βομβαρδισμούς σπίτι του στη Σουτζάγια, επίσης επηρέασε τις σπουδές του.
Λόγω της συνεχιζόμενης πολιορκίας στη Λωρίδα της Γάζας, η παλαιστινιακή αγορά εργασίας έχει γίνει πολύ περιορισμένη, και τα επίπεδα ανεργίας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Το μέσο εισόδημα για τους αποφοίτους που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα κυμαίνεται μεταξύ $250-350 ανά μήνα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέθανε στα 42 της χρόνια η σύζυγος του Γιώργου Αγγελόπουλου, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ευρώπη, ή και τον κόσμο.
Όταν λοιπόν θα σας πει κάποιος πως το φάρμακο για τον καρκίνο έχει βρεθεί αλλά το κρατά μυστικό η "ελίτ", να τoν ρωτήσετε ποια είναι αυτή η ελίτ στην οποία δεν ανήκουν μερικοί απο τους πλουσιότερους ανθρώπους, όπως ο Steve Jobs και από τους δυνατοτερους, όπως ο γιος του Αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Baiden.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν άνθρωποι σαν τον Μαρινάκη ή τον Κυριακού δίνουν κοντά 75 εκατομμύρια για να μας ενημερώνουν και να μας ψυχαγωγήσουν πραγματικά συγκινούμε. Τι μεγαλείο ψυχής είναι αυτό; Αξίζουμε άραγε τέτοια θυσία και τόση φροντίδα;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ψυχαρης μπροστα σε ένα τραπεζι γεματο με πιατα με λαφτα «φερε μου ένα δανειο ακομα, μονο που ξεχαδα το πορτοφολι μου, πειραζει να σε πληρωσω με αερα?»
Σερβιτορος-τραπεζες -κυβερνηση «μα τι λετε κ. Ψυχαρη μου, αρκει να είναι… κοπανιστος»
------------------------------------------------------------------------------------------------------
O λαός του Καράκας, πλημμύρησε τους δρόμους. Χθές η φασιστική δεξιά είχε ανακοινώσει την επικείμενη "κατάληψη του Καράκας", τελικά....ηταν πολυ λιγοι και τα δυτικα αποικιοκρατικα καναλια αναγκαστηκαν να δειχνουν φωτογραφιες απο τους οπαδους της Μπολιβαριανης Δημοκρατιας και να λενε οτι ειναι οπαδοι της αμερικανοπληρωμενης ακροδεξιας αντιπολιτευσης….
Ο λαός της Βενεζουέλας έδειξε αυτή την Πέμπτη στις 1 Σεπτεμβρίου ποιος ειναι, όλα τα ποντάρισε στην ειρήνη και με έκτακτη κινητοποίηση υπέρ της μπολιβαριανής επανάστασης, νίκησε τους ισχυρισμούς των ολιγαρχικών σωστά, που προσπαθουν να βυθίσουν τη Βενεζουέλα στη βία. Η αγάπη και αφοσίωση να υπερασπιστούν την πατρίδα, είναι μια απόδειξη από το τεράστιο θάρρος των γιων του Μπολιβάρ που ακολουθούν το μονοπάτι που υποδεικνύοταν από τον διοικητή μας τον Ούγκο Τσάβες. Θριάμβευσε στην ειρήνη και θα υπερασπιστεί αυτή τη νίκη!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελλαδα. Χρειάστηκαν 64 ώρες για να πουληθούν 4 τηλεοπτικές άδειες και 17 ώρες για να πουληθεί μία χώρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για να ενεργήσει ο άνθρωπος, πρέπει πρώτα να σκεφτεί. Αν δεν μπορεί να σκεφτεί, δεν θα ενεργήσει. Η σκέψη διώκεται. Δεν είναι κάτι κανούργιο αυτό• πάντα συνέβαινε.
Άνθρωποι με πρωτότυπη σκέψη και δημιουργία, καλλιτέχνες, ζωγράφοι, λογοτέχνες, ποιητές, συνθέτες και άλλοι, βρίσκονται στο περιθώριο, αφού η οικονομία της ελεύθερης αγοράς δεν χρειάζεται ζωγράφους. Τι να τους κάνεις τους ζωγράφους, αν δεν παράγουν κέρδος; Λόγο ύπαρξης έχει μόνο όποιος παράγει κέρδος. Δεν λέγεται ευθέως αυτό ακόμα -θα ήταν απαράδεκτο και τρομακτικό κάτι τέτοιο για τις «δημοκρατίες» μας- αλλά είναι προφανές. Δεν υπάρχει τίποτα πιο επαναστατικό από τη σκέψη. Κι αυτό το ξέρουν καλά οι εκάστοτε εξουσίες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Αερα, αερα, να φυγει η χολερα».
Αμ δε που θα φύγει η αρρώστια με αέρα. Η πολιτική χολέρα δεν φεύγει έτσι, εκτός αν είναι τυφώνας, Επανάσταση δηλαδή, που θα τους πάρει και θα στους σηκώσει. Αέρααα! "Αέρα πατέρα" τα δανεικά κι αγύριστα στους κεφα-λαιούχους. Γιατί τα λεφτά πάνε στα λεφτά. "Σε μια παραδοχή που αναμένεται να προκα-λέσει έντονες συζητήσεις προχώρησε πριν από λίγο ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΔΟΛ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, Παναγιώτης Ψυχάρης. Μιλώντας ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής (που απολαμβάνει τα προνόμια των ανακριτικών αρχών) και λίγο πριν το τέλος ρωτήθηκε από τον πρόεδρο, Σωκράτη Φάμελλο που βρήκε ο Όμιλος χρήματα ύψους 27 εκατ. ευρώ, από τη στιγμή που ο εκδότης κ. Σταύρος Ψυχάρης, εμφάνιζε στο λογαριασμό του μόλις 12 εκατ. ευρώ προσωπική περιουσία. Τότε, ο γιος Ψυχάρη, δήλωσε πως ο ίδιος εγγυήθηκε άλλα 15 εκατ. ευρώ προσωπικώς αλλά όχι με μετρητά αλλά με «αέρα», προκαλώντας σούσουρο στην επιτροπή..."
Σαν πολύ αέρα πήρες ρε Ψυχάρη. Δεκαπέντε εκατομμύρια; Κατ' αρχήν θα παρατήρησες, ότι οι πλούσιοι δεν πάνε σε αστυνομικά τμήματα, γραφεία εισαγγελέων... κλπ να δώσουν κατάθεση. Αυτά είναι για τους υπόλοιπους, για κάποιον που χρωστά πχ το ρεύμα, κανένα φουκαρά που δεν έχει για το χαράτσι κοκ... Για τον αέρα τώρα. Πράγματι είναι πρακτική στο εμπόριο να δίνεται ο λεγόμενος αέρας. Αέρας λοιπόν στις συναλλαγές σημαίνει την υπεραξία "που έχει αποκτήσει μια επιχείρηση, λόγω καλής φήμης, πελατείας ή θέσης και, (κατ’ επέκταση), το χρηματικό ποσό που αναλογεί σ' αυτήν".
Όμως τι γίνεται όταν κάποιος παρουσιάζει ψευδή εικόνα για να πάρει περισσότερο αέρα; Τότε έχουμε την περίπτωση του "αεριτζή". Γι’ αυτό οι τράπεζες δίνουν δάνεια βασισμένες σε πραγματικές εγγυήσεις και όχι σε λόγια του αέρα. Συνήθως ζητούν ακίνητα για να "δέσουν", δηλαδή να σιγουρευτούν. Εκτός αν έχουν άνωθεν εντολές... Έτσι στους πλούσιους και τους ημέτερους ισχύει ο αέρας ακόμα κι εκεί! Αέρας αλλά όχι σκέτος, όχι σαν αυτόν που αναπνέουμε κι όπως πάνε θα τον φορολογήσουν κι αυτόν. Αέρας κοπανιστός! Τι σόι αέρας αξίζει 15.000.00,00 ευρώ; Ο αέρας του πλούσιου. Που από τα Ιμαλάια και τα δάση του Αμαζονίου να τον έφερναν εμφιαλωμένο, θα στοίχιζε πολύ λιγότερο. Ο αέρας λοιπόν των πλούσιων επιχειρηματιών εδώ ταυτίζεται μ' αυτό που λένε στον εμπόριο "πρόσωπο" δηλαδή αξιόπιστο άτομο που μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Βέβαια στην πιάτσα λένε και κάτι άλλο για το πρόσωπο που δεν φέρεται εντάξει. "Μούτρο".
Μούτρα με αέρα λοιπόν. Και με τα δανεικά; Αυτά θα τα πληρώσουμε εμείς. Ο κυκλώνας το Μνημονίου δεν λέει να κοπάσει. Όσα παίρνει ο άνεμος, ή ο πλούσιος και συνήθως τα βγάζει πετώντας στο εξωτερικό. Να πάρουν λίγο αέρα στα νησιά Καϋμάν, στην Ελβετία ή όπου αλλού... Στο μεταξύ αν εσύ νομίζεις ότι θα γίνει κάτι ουσιαστικό από τους κηφήνες που κυβερνάνε και που οι ίδιοι είναι πίσω από όλα αυτά, τότε σίγουρα έχουν πάρει τα μυαλά σου αέρα. Μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τον εαυτό μας. Οι σωτήρες είναι σαν την πορδή, άλλου είδους αέρα, με πιο βαριά μυρωδιά. Στο μεταξύ θα ήθελα λίγο αέρα, γιατί μου ήρθαν οι λογαριασμοί. Να σκάσω και να τους πληρώσω; Ε βέβαια μην ρίξουμε έξω το κράτος εμείς. Τι θα κάνουν μετά τα παράσιτα; Περαστικά μας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 2 Σεπτεμβρίου 1944 οι Γερμανοί κατακτητές και οι ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους πραγματοποίησαν ένα από τα πιο φρικιαστικά τους εγκλήματα, σκοτώνοντας ή καίγοντας ζωντανούς μέσα στον φούρνο του χωριού 149 κατοίκους του Χορτιάτη. Οι 109 ήταν γυναίκες και κορίτσια. Η σφαγή του Χορτιάτη έγινε με αφορμή επίθεση ανταρτών του ΕΛΑΣ ενάντια σε διερχόμενους Γερμανούς. Προβλέποντας την εκδίκηση των ναζί, στη βάση της "συλλογικής ευθύνης", οι ελασίτες έπεισαν τη μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων του χωριού να κρυφτεί στο βουνό. Όσοι έμειναν στο χωριό σκοτώθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ελάχιστων επιζησάντων, η δολοφονική μανία των ταγματασφαλιτών ξεπερνούσε κατά πολύ την αγριότητα των Γερμανών. Το βέβαιο είναι ότι, με εξαίρεση τον επικεφαλής τους, τον διαβόητο Φριτς Σούμπερτ, που εκτελέστηκε το 1948, και κάποιους που σκοτώθηκαν κατά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του ΕΛΑΣ του επόμενου δίμηνου, οι περισσότεροι στελέχωσαν αργότερα το κράτος των "εθνικοφρόνων" και ανταμείφθηκαν με τιμητικές συντάξεις, ενώ ορισμένοι από τους απογόνους τους ονειρεύονται νέες μέρες "δόξας", ενταγμένοι στη συμμορία της Χρυσής Αυγής.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαφάρι καπνιστών στην Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ο Μπουτάρης. Εμ, βέβαια δεν επιτρέπεται να καπνίζουν μέσα στο μετρό!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκάλυψη – Ντοκουμέντο – Την ώρα που Έλληνες δεν έχουν να φάνε μετανάστες πετούν στους αμπελόκηπους τα φαγητά στους κάδους!
Ο παρλαπίπας βρέθηκε στους αμπελόκηπους σήμερα 1/9/2016 και στους 4 κάδους που υπάρχουν στην οδό ΑΘΑΝ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗτους βρήκαμε γεμάτους με πακέτα έτοιμου φαγητού που δε ν είχαν καν ανοιχτεί! Ακόμα μέσα στους κάδους βρήκαμε αμέτρητα κουτάκια από μπύρες και μπουκάλια κόκα κόλας!Οι κάδοι αυτοί όπως μας κατήγγειλε άνθρωπος της γειτονιάς είναι κάθε μέρα γεμάτοι με φαγητά από τους μετανάστες που μένουν στο hotspot της περιοχής! Έτσι πήρε και ο Παρλαπίπας την φωτογραφική του μηχανή και ορίστε… δείτε την ώρα που Ελληνόπουλα δεν έχουν να φάνε… άστεγοι κοιμούνται σε χαρτόνια, οι καλοί μας οι μετανάστες πετούν τα φαγητά στους κάδους των αχρήστων κατά εκατοντάδες μερίδες! Ακόμα ελέγξαμε αν ήταν χαλασμένη – ξινισμένη η τροφή και την βρήκαμε σε αρίστη κατάσταση! Πάντως οι μπύρες και οι κόκα κόλες ήταν άδειες!
http://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιτέλους. Χτυπήθηκε η διαπλοκή και η κανονικότητα επανήλθε στο χώρο των ΜΜΕ . Έτσι κι αλλιώς ο Αλαφούζος κι ο Κυριακού ήταν οι μόνοι απ' όλους τους καναλάρχες, που δεν είχαν σχέση με τη διαπλοκή. Με την εισαγωγή στο κάδρο πια του Καλογρίτσα αλλά και του Μαρινάκη είναι σίγουρο ότι μια άλλη μέρα θα ξημερώσει για την ενημέρωση και την ποιότητα της τηλεόρασης. Και η αντικειμενικότητα θα θριαμβεύσει έναντι της μονομέρειας. Και η Αριστερά θα είναι ευχαριστημένη καθώς επιτέλεσε το καθήκον της ξεβρομίζοντας τον τόπο από τους κηφήνες της πολιτικής. Γιατί όλοι οι νόμιμοι πια καναλάρχες (μέχρις νεωτέρας) είναι διάφανοι και πεντακάθαροι.Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες. Προσοχή μόνο στα τσιμπήματα γιατί μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικό σοκ . Ή και πολιτικό πολλές φορές.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας η πλειοψηφία των Βρετανών
1/9/2016 19.00
Υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας τάσσονται στην πλειοψηφία τους οι Βρετανοί, ενώ σχεδόν οι μισοί συμφωνούν με την απαγόρευση του μπουρκίνι, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα. Σχεδόν 6 στους 10 (ποσοστό 57%) από τους 1.668 που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, δήλωσαν υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας, του ισλαμικού ενδύματος που κρύβει όλο το σώμα και το πρόσωπο. Μονο ενας στους τέσσερις (ποσοστό 25%) διαφωνεί με τη λήψη ενός τέτοιου μέτρου.
Όσον αφορά το μπουρκίνι, το ολόσωμο μαγιό που καλύπτει και τα μαλλιά και έχει προκαλέσει αντιδρασεις στην απαγορευση του από χιτλερικους νεοταξιτες «αριστερους» των νεοαποικιοκρατων και καθυστερημενους ισλαμοφασιστες στη γειτονική Γαλλία, οι Βρετανοί εμφανίζονται στη πλειοψηφια τους υπερ της απαγορευσης του: το 46% θέλει να κριθεί παράνομο ενώ μονο το 30% δηλώνει αντίθετο με την απαγόρευσή του.
Οι γνώμες διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες των ερωτηθέντων. Έτσι, οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών διάκεινται πιο ευνοϊκά απέναντι στην απαγόρευση της μπούρκας (78%) ενώ το 66% των ηλιθιων νέων που δεν ξερουν και δεν ασχολουνται με τιποτε ηλικίας 18-24 ετών συμφωνεί με τη μπουργκα. Παρόμοια είναι τα ποσοστά και για το μπουρκίνι: στους άνω των 65 ετών συμφωνεί με την απαγόρευση το 63% ενώ στην ομάδα 18-24 συμφωνεί με την απαγορευση μόνο το 26%. Στη Βρετανία κανένας νόμος δεν απαγορεύει στις γυναίκες να φορούν μπούρκα. Το 2007 ωστόσο το υπουργείο Παιδείας με οδηγία του επέτρεψε στους διευθυντές σχολικών μονάδων να απαγορεύουν το νικάμπ, το ισλαμικό ένδυμα που αφήνει εκτεθειμένα μόνο τα μάτια. Βρετανοί δικαστές έχουν επίσης αρνηθεί σε γυναίκες καλυμμένες με μπούρκα να καταθέσουν σε δικαστήρια γιατί το ένδυμά τους καθιστά αδύνατη την εξακρίβωση της ταυτότητάς τους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξυλοκόπησαν τζιχαντοφασίστρια – βασανίστρια του ISIS στη κατεχομενη από τους ισλαμοφασιστες Μοσούλη
Πληθαίνουν τα περιστατικά «εξεγερσης» προς το Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ISIS) στην κατεχόμενη Μοσούλη. Σύμφωνα με το ιρακινό Sumaria News, άγνωστοι επιτέθηκαν σε μια τζιχαντοφασίστρια – βασανίστρια μέλος του ISIS, διαβόητη επειδή τιμωρούσε σκληρά τις γυναίκες που δεν ακολουθούσαν τους κανόνες του «χαλιφάτου» σπάζοντάς τους τα δόντια. Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, ομάδα αγνώστων έστησε καρτέρι στην Ουμ Χανάν, την έπιασαν, την ξυλοκόπησαν και της έσπασαν όλα τα δόντια για αντίποινα. Η Ουμ Χανάν είναι μέλος της «θρησκευτικής αστυνομίας» της οργάνωσης. Περιπολούσε στους δρόμους της Μοσούλης και όποια γυναίκα θεωρούσε ότι δεν ήταν σωστά ντυμένη τη συνελάμβανε και της έσπαγε επί τόπου τα δόντια.
Το περιστατικό ξυλοδαρμού της αποδεικνύει, γράφει το ιρακινό Μέσο, ότι οι κάτοικοι της Μοσούλης έχουν πάψει να φοβούνται την οργάνωση και είναι ξεκάθαρο μήνυμα ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει μέλλον στην περιοχή. Η γυναικεία τζιχαντοφασιστική Ταξιαρχία Αλ Χάνσα δημιουργήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος για να αστυνομεύει τις γυναίκες στις κατεχόμενες περιοχές. Κανόνες όπως η πλήρης κάλυψη των γυναικών και η απαραίτητη συνοδεία τους από άνδρα συγγενή στον δρόμο, η Αλ Χάνσα φροντίζει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Οι παραβάτριες τιμωρούνται σκληρά. Έχουμε κατά καιρούς μεταδώσει περιστατικά ξυλοδαρμών σε δημόσιους χώρους, βασανιστήρια σε μπουντρούμια, μέχρι και ακρωτηριασμούς γυναικών επειδή δεν ήταν ντυμένες σύμφωνα προς τις ενδυματολογικές εντολές της Σαρία (θρησκευτικός νόμος). Πολλές ξένες τζιχαντίστριες εντάχθηκαν στην Αλ Χάνσα, ως πιο φανατικές άρα και «κατάλληλες».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΕΛΑΣ αναζητεί τον "κακοήθη" που έδειρε τον αστυνομικό
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του ατόμου που ξυλοκόπησε το βράδυ της Τρίτης τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών κ. Γιώργο Διαμαντόπουλο στο κέντρο της Αθήνας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας επιχείρησε να δώσει διευκρινίσεις για το περιστατικό, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που τον κατηγόρησαν για επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ανομίας στην πρωτεύουσα από αναρχικούς.
Ο κ. Τόσκας μιλώντας στο «Πρακτορείο FM» δήλωσε ότι «ο αστυνομικός χτυπήθηκε από κάποιον κακοήθη που αποσπάστηκε από πορεία διαμαρτυρίας». Τόνισε δηλαδή ότι δεν επρόκειτο για κάποια οργανωμένη ομάδα αντιεξουσιαστών αλλά για ένα άτομο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύντομη συνομιλία που είχε προχθές ο υπουργός με τον κ. Διαμαντόπουλο στο Νοσοκομείο 401 όπου νοσηλεύεται, ο αξιωματικός ανέφερε στον κ. Τόσκα ότι αντιλήφθηκε έναν δράστη, ο οποίος κινήθηκε από πίσω του. Το άτομο αυτό τον χτύπησε από πίσω στο κεφάλι με αποτέλεσμα ο κ. Διαμαντόπουλος να χάσει τις αισθήσεις του.
Ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών έχει υποβληθεί σε διαδοχικές εξετάσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην υγεία του. Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες προσπαθούν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τον εντοπισμό το δράστη. Κύριο μέλημά τους είναι να βρουν το πρόσωπό του από κάποια κάμερα ασφαλείας καταστήματος στην οδό Πανεπιστημίου ή στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Και αυτό γιατί πιθανότατα ο δράστης κινήθηκε σε κάποιον από τους δύο δρόμους μετά το τέλος της προγραμματισμένης πορείας διαμαρτυρίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
360 επιδομα ανεργιας δε φτανει ουτε για σπρει της προκοπης για να γραψεις στο τοιχο να διαμαρτυρηθεις
Μ’ αυτό το μέτρο, η κυβέρνηση απευθύνεται τόσο στον επιδοτούμενο άνεργο όσο και στον επιχειρηματία. Στον πρώτο λέει: «Σου δίνω ένα επίδομα 360 ευρώ, με το οποίο τα βγάζεις δύσκολα. Άσε, λοιπόν, να σου βρω μια δουλειά, να παίρνεις παραπάνω και να την βολέψεις». Στον δεύτερο λέει: «Παρ’ ότι έρριξα τους μισθούς στα 586 ευρώ και στα 511 για τους νέους, εσύ δεν πρσλαμβάνεις προσωπικό. Πάρε, λοιπόν, 360 από μένα και βάλε εσύ τα υπόλοιπα». Και κάπως έτσι υποτίθεται ότι θα μειωθεί η ανεργία. Υποτίθεται. Δηλαδή… τρίχες!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ολόκληρη ρόδα έφυγε από λεωφορείο εν κινήσει και προκάλεσε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη
Είναι λίγο σκηνικό από αμερικάνικη κωμωδία: η αλήθεια είναι πως τροχαία σαν αυτό που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη δε γίνονται κάθε μέρα. Λίγο πριν τις 11, στο κέντρο της πόλης, ολόκληρη η τεράστια ρόδα από λεωφορείο του ΟΑΣΘ έφυγε από τη θέση της και έπεσε πάνω σε ΙΧ στο άλλο ρεύμα. Στη διαδρομή του ο ελεύθερος πλέον τροχός του λεωφορείου 14 χτύπησε κι έναν πεζό (ελαφρά στο πόδι).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έχουν ξεφύγει κανονικά! Μόλις τρία χρόνια από τη δολοφονία του 19χρονου Θανάση Καναούτη, ελεγκτής έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή κοριτσιού για ένα εισιτήριο. Τα καθάρματα που βγάζουν το ψωμί τους κυνηγώντας φτωχόκοσμο που δεν μπορεί να πληρώσει εισιτήριο, μόνο με έναν τρόπο αντιμετωπίζονται: Μαζικές έφοδοι όπου εμφανίζονται και ξευτίλισμα. Αν είχαμε αξιοπρέπεια και θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, βέβαια. Αλλά ξέχασα! Πρώτα να καταργηθούν τα μνημόνια, να βγούμε από ευρώ-Ε.Ε. και να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό, και μετά θα τα λύσουμε κι αυτά!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πιάστηκαν στα χέρια ελεγκτής και επιβάτης του ΟΑΣΘ Εκτός ελέγχου η κατάσταση μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ για ένα εισιτήριο.
Υπάλληλος του ΟΑΣΘ, στον τερματικό σταθμό Χαριλάου, το βράδυ της Πέμπτης κάνοντας τον τυπικό έλεγχο αντιλήφθηκε ότι μια κοπέλα δεν είχε «χτυπήσει» εισιτήριο. Αμέσως ζήτησε από τον οδηγό να κλειδώσει τις πόρτες του λεωφορείου με αποτέλεσμα η νεαρή να εγκλωβιστεί μέσα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, ο ελεγκτής εγκλώβισε την κοπέλα σε μια γωνία για να μην φύγει και εκείνη προφανώς σε κρίση πανικού, αποφάσισε να πηδήξει από το παράθυρο για να ξεφύγει. Ο ελεγκτής δείχνοντας υπερβολικό ζήλο προσπάθησε να την σταματήσει τραβόντας της τα πόδια με σοβαρό κίνδυνο για την σωματική της ακεραιότητα. Τελικά κλήθηκε το 100 για να λυθεί η διαμάχη με την αστυνομία να παίρνει καταθέσεις και από επιβάτες του λεωφορείου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκατόν Είκοσι Χιλιάδες Θάνατοι -Μα πως μπορούμε και το ανεχόμαστε;!
Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που μας δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), για την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Οι ελλείψεις βασικών ιατρικών υλικών και αναλωσίμων, οι συγχωνεύσεις κλινικών, οι υπολειτουργίες και οι καταργήσεις Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), το κλείσιμο χειρουργικών τραπεζιών και οι λίστες αναμονής που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις τον 1 χρόνο, εξαιτίας ελλείψεως χειρουργικών υλικών και προσωπικού, τα παλαιωμένα και μη κατάλληλα ιατρικά εργαλεία, τα χαλασμένα ιατρικά μηχανήματα προκειμένου οι ασθενείς να καταφεύγουν, εάν έχουν, στον ιδιωτικό τομέα, η ανυπαρξία και η ακαταλληλότητα ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων που δεν λειτουργούν και δημιουργούν θανάσιμες αναμονές καρκινοπαθών, συνθέτουν την εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων.
Αν προσθέσουμε και τις δυσθεώρητες πλέον ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε Κέντρο Υγείας απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα μιας ηθελημένης πρόκλησης θανάτων, στο όνομα της εξυπηρέτησης ενός παράνομου, καταχρηστικού και... ληστρικού χρέους. Ενός χρέους, που ακόμα και εάν δεν εμπεριείχε τα χαρακτηριστικά του απεχθούς και επονείδιστου, σε καμμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί η εξυπηρέτησή του και η επιβολή απάνθρωπων πολιτικών με τίμημα την ίδια την ζωή των κατοίκων αυτής της χώρας. Ταυτόχρονα, μόλις πατήσαμε τον Σεπτέμβριο και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία από όλα τα ληξιαρχεία της χώρας, αναφέρουν 19.550 περισσότερους θανάτους από γεννήσεις. Από το 2013 μέχρι σήμερα, οι θάνατοι είναι κατά 75.000 περισσότεροι, ενώ από την αρχή της οικονομικής κρίσης η διαφορά ανέρχεται σε πάνω από 120.000 θανάτους, έναντι των γεννήσεων. Μια μεγάλη πόλη ολόκληρη, έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα σε διάστημα 6 χρόνων. Μια πραγματική αλλά αφανής γενοκτονία συντελείται στον τόπο μας.
Σύμφωνα με την Διακήρυξη του ΟΗΕ από την 9η Δεκεμβρίου του 1948, γενοκτονία υπάρχει, όταν συντρέχει οποιαδήποτε από τις παρακάτω πράξεις με στόχο τον μερικό ή ολικό αφανισμό μιας φυλετικής, εθνικής ή θρησκευτικής ομάδας, όπως: 1. Θανάτωση των μελών της ομάδας 2. Πρόκληση σοβαρής σωματικής ή ψυχικής βλάβης σε μέλη της ομάδας 3. Σκόπιμη επιβολή συνθηκών ζωής με στόχο το φυσικό αφανισμό, ολικό ή μερικό, μελών της ομάδας 4. Επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση γεννήσεων εντός της ομάδας 5. Δια της βίας μεταφορά ανήλικων μελών της ομάδας σε κάποια άλλη. Στην Ελλάδα σήμερα τα σημεία 2, 3, και 4 της Διακήρυξης, βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη.
Ένας ακήρυχτος πόλεμος διεξάγεται στον τόπο, με την πλήρη αποδοχή και συνέργεια, σύσσωμου του εναλλασσόμενου κυβερνητικού θιάσου. Αριστερού και δεξιού, σοσιαλαριστερού και νεοφιλελεύθερου και των κάθε λογής κεντρώων, ακροδεξιών, και έχει ο μπαξές, δεκανικιών τους. Πρόκειται ουσιαστικά για καθεστώς κατοχής που επιβάλλεται εν καιρώ ειρήνης. Χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα. Άλλωστε η νεοφιλελεύθερη αριστερά, ξέρετε αυτή που δεν άντεξε 17 ώρες εκβιασμών το περσινό καλοκαίρι, φροντίζει να εδραιώσει ακόμα πιο βαθιά αυτό το καθεστώς, μέσω της νέας μοιρασιάς στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αναβαθμίζοντας την σχέση της και την διαπλοκή της, με την πιο ληστρική και παρασιτική τάξη. Αυτής της νέας ολιγαρχίας στην Ελλάδα. Και μάλιστα να το παρουσιάζει στο πόπολο ως εξυγίανση. Την χειραγώγηση και τον παρασιτισμό πλέον, θα τον βιώνουμε νόμιμο και αδειδοτημένο. Μα πως μπορούμε και το ανεχόμαστε;! Αγανακτήστε πατριώτες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
To 7o τεύχος της εφημεριδας ΑΝΑΠΟΔΑ (ανηκει στο ΕΠΑΜ) είναι γεγονός!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναδιπλωση της κατοχικης κυβερνησης στο θεμα της ΕΛΣΤΑΤ. Όπως ειπε ο αναπληρωτης υπουργος Οικονομικων Χουλιαρακης υπο την πιεση των ξενων τοκογλυφων δεν αμφισβητουνται τα ψευτικα στοιχεια που εδωσε ο Γεωργιου της ΕΛΣΤΑΤ (τον οποιο ειχε πρωτοκαταγγειλλει η Γεωργαντα από την ΕΛΣΤΑΤ) και οι ξενοι αλητες ψευτες της Eurostat. Bεβαια ποτε η κατοχικη κυβερνηση Τζιφρα δεν ειχε σηκωσει αναστημα στους τοκογλυφους κωλοευρωπαιους. Ολη η υποθεση ξεκινησε, ηταν, και είναι στα χερια του ελληνικου Λαου!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Όσο για τα κανάλια τα δικά μας (συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών "ΕΡΤ της Αριστεράς") απλά την αγνόησαν, την μεγαλη διαδηλωση υποστηριξης του Μαδουρο και της Μπολιβαριανης Δημοκρατιας της Βενεζουελας. Ευθυγραμιζόμενα με τα διεθνή πρακτορεία και τα τηλεγραφήματά τους, μόνο κάτι κοντινά από τις φτωχές σε μαζικότητα αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έδειξαν και συνεντεύξεις μερικών καλοζωισμένων κυριών που μόλις είχαν βγει από το κομμωτήριο και μας έλεγαν πόσο πεινάνε....
https://www.youtube.com/watch?v=WMt7G1uFCng&feature=youtu.be
----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Παπα-Ανυπόμονος» – Ο θρυλικός παπάς του Άρη Βελουχιώτη
Ο Καθηγούμενος Γερμανός Δημάκης, (1912- 2004) το κανονικό του όνομα ήταν Γεώργιος και όταν χειροτονήθηκε το έκανε Γερμανός. Θρυλική μορφή της Εθνικής Αντίστασης, γνωστός ως «Πάπα-Ανυπόμονος», ήταν ένας από τους πιο ονομαστούς ιερείς που πήρανε μέρος στην Αντίσταση. Γεννήθηκε το 1912 στο Αγρύδιο Γορτυνίας. Είναι από τα... μικρότερα αγόρια μιας πολυμελούς οικογένειας.
Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1934 στις 29 Ιουλίου. Όταν ο Βελουχιώτης, στις 14 Μαΐου του 1943 συγκροτούσε το αντιστασιακό σώμα και στρατολογούσε άνδρες στη περιοχή δυτικά του χωρίου Κουκουβίστα της Γκιώνας, πήγε και τον βρήκε ο αρχιμανδρίτης Γερμανός, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, μια μονή κοντά στην Υπάτη όπου ήταν και πρόεδρος της κοινότητας και ταυτόχρονα επίτροπος της Μονής Δαδιού-Αμφίκλειας. Ύστερα από παρότρυνση του, αφού τον καταζητούσανε πλέον οι Ναζί, προσχώρησαν στον ΕΛΑΣ και ο μητροπολίτης Κοζάνης Ιωακείμ και ο μητροπολίτης Ηλείας Αντώνιος. Είχε χαρίσει ως φυλαχτό στον Άρη Βελουχιώτη ένα σταυρό, που ο αντιστασιακός καπετάνιος, κουβάλαγε πάντα μαζί του. Ως έμπιστος του Άρη Βελουχιώτη έμεινε γνωστός ως ο «παπάς του Άρη» και επειδή ριχνόταν πρώτος στη μάχη και παρότρυνε και τους συμπολεμιστές έμεινε πιο γνωστός ως «Πάπα-Ανυπόμονος».
Το 1946 μετά τη περίφημη Συμφωνία της Βάρκιζας και κατόπιν προτροπής του Άρη επιστρέφει στο μοναστήρι του Αγάθωνος, όπου και έμεινε ως ηγούμενος όλα τα επόμενα χρόνια. Η συμμορία του εθνικόφρονα Βουρλάκη απήγαγε τον ηρωικό μοναχό και τον βασάνισε μέχρι να υποσχεθεί ότι θα αναθεματίσει τους Αριστερούς της Φθιώτιδας. Η Χούντα των Συνταγματαρχών δεν τον άφησε να ξεκουραστεί και να ασχοληθεί με το συγγραφικό του έργο. Τον κατήγγειλε ως ακραίο αριστερό και άπιστο χριστιανό και τον οδήγησε το 1968 στο Συνοδικό Δικαστήριο, το οποίο όμως τον αθώωσε. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του η εκκλησία τον αναγνώρισε ως ήρωα, και ως έναν από τους ελάχιστους κληρικούς που συμμετείχε στον αγώνα εναντίον του κατακτητή με τα όπλα και τις σφαίρες, ενώ η πολιτεία τον τίμησε ως σύμβολο της Αντίστασης. Το 2000 συγκεκριμένα η Ιερά Σύνοδος έκδωσε έναν τόμο με τίτλο «Μνήμες και Μαρτυρίες από το ’40 και την Κατοχή» με αναφορές στη δράση του τον καιρό της Κατοχής. Δεν ξέχναγε ποτέ ως ανθρωπιστής ιερέας να υπενθυμίζει στους ανώτερους κληρικούς ότι έχουν χρέος να νοιάζονται και για τις ανάγκες των κατοίκων τις επαρχίας. Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 1998 συνομιλώντας με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαο ήθελε να αποστείλει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ μερικές ιδέες του για να ανακατασκευάσουν την ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου, αναπλάθοντας και τη γύρω περιοχή. Πέθανε στις 9 Ιουνίου του 2004 σε ηλικία 92 χρονών σε κλινική της Λαμίας.
*Το ’42 διορίστηκα ηγούμενος στη μονή Αγάθωνος και ταυτόχρονα επίτροπος στη μονή Δαδιού», θυμάται. «Η περιοχή ήταν ΕΑΜοκρατούμενη. Από εδώ ξεκίνησε ο Άρης, από την καλύβα του Στεφανή έξω από τη Σπερχειάδα. Εγώ τότε δεν είχα ιδέα απ” αυτά. Πρωτομυήθηκα από ένα βιβλιαράκι του Δημήτρη Γληνού με τίτλο: «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ», κι άρχισα να βοηθώ». * Παράλληλα διορίζεται πρόεδρος στο Δαδί (Αμφίκλεια), πρωτοστατεί στην ανύψωση του ηθικού των κατοίκων και συμμετέχει στις επιτροπές εθνικής αλληλεγγύης. Με τους Ιταλούς παίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Προδίδεται, όμως, από μια ελαττωματική γραφομηχανή: «Οι Ιταλοί είχαν έναν υπολοχαγό, Μάριο, απαίσιο στη μορφή και απαισιότερο στην ψυχή. Μια μέρα ξεκόλλησε από την πινακίδα της κοινότητας ένα χαρτί αλλά πήρε κι άλλο ένα από τη διπλανή κολόνα». Ένα στραβό πλήκτρο της γραφομηχανής αποκαλύπτει ότι οι ανακοινώσεις της κοινότητας και οι προκηρύξεις του ΕΑΜ γράφονταν από την ίδια μηχανή.
Το όπλο του Άρη * Δεν μένει, λοιπόν, στον καλόγερο, παρά να ανηφορίσει στο βουνό. Στην Καλοσκοπή συναντιέται με την ανταρτοομάδα του Άρη και του ζητά να καταταγεί στον ΕΛΑΣ. «Δεν θα αντέξετε», μου λέει. «Ε! Όσο αντέξω», του απαντώ. Στο ελατοδάσος καθίσαμε να κολατσίσουμε. Πάνω στα έλατα πηδούσε ένα σκιουράκι. Ο Αρης έβγαλε την αραβίδα του που στο κοντάκι είχε μια σφραγίδα του Αη Γιώργη. «Το κατεβάζεις παππούλη;», μου λέει. Ρίχνω μια και πάρτο κάτω το ζουλαπάκι. «Η αραβίδα είναι δική σου», μου λέει τότε ο Αρης. Και δεν την ξαναφόρεσε. Την έδωσε σε μένα». * Την επόμενη ο πατέρας Γερμανός αποκτά το προσωνύμιο με το οποίο μένει στην ιστορία: «Στην Αγία Τριάδα, ο καπετάν Λευτέρης ο Χρυσιώτης έγραφε τους νεοκαταταγέντες. Ο Αρης καθόταν δίπλα. «Εγώ καπετάν Λευτέρη τι ψευδώνυμο να πάρω;» τον ρωτούσα συνέχεια. «Μην είσαι ανυπόμονος!», είπε ο Αρης. Και μού “μεινε». * Ο Ανυπόμονος γίνεται ο παπάς του έφιππου ουλαμού του γενικού στρατηγείου του ΕΛΑΣ, επίσημη ονομασία των επίλεκτων της προσωπικής φρουράς του Αρη, των περίφημων μαυροσκούφηδων.
* Μιλά για τον Αρη και βγάζει σπίθες: «Ανεπανάληπτος. Είναι γύφτοι, είναι παλιανθρώποι, είναι πρόστυχοι, είναι ανέντιμοι αυτοί που λένε όσα είπανε. Δεν ήταν τυχαίος ο Αρης. Αν τον άκουγαν, θα είμαστε αλλιώτικα τώρα. Ηταν ο ΕΝΑΣ, που ήξερε να αξιοποιεί την προσφορά των πολλών. Οι πολλοί υπάρχουν παντού και πάντοτε. Ο ένας λείπει. Και σήμερα ο ένας λείπει». «Θα φοράς πάντα το καλυμμαύχι. Το σταυρό δε θα τον βγάλεις ποτέ», μου έλεγε ο Αρης. «Μα δεν με βολεύει. Να βάλω μαύρο σκουφί όπως όλοι;» «Οχι! Θα φοράς καλυμμαύχι», μου απαντούσε». * Στους ένθεν κακείθεν πολέμιους του Άρη, σε εκείνους που έστησαν αλλά και γκρέμισαν το άγαλμά του στην πλατεία Λαού της Λαμίας, σ” αυτούς που τον έτρεμαν ζωντανό και τον κατηγόρησαν νεκρό στέλνει ένα τελευταίο μήνυμα, επίλογο στην υστεροφημία του αντάρτικου: «Αυτοί φθίνουν και θα σβήσουνε. Σβήνουνε ο ένας μετά τον άλλο. Ο Αρ’ς δε «σβάει». Δεν έχει ανάγκη από ανδριάντα. Ο Άρης έχει ανδριάντα στην ψυχή του λαού. Ανδριάντα κάνανε στον Τρούμαν και τον φυλάνε οι χωροφυλάκοι».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγχαρητήρια στο Νίκο Βούτση για την ειλικρίνια του και την παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σαν υποστηριχτης των Μνημονιων υλοποίησε απαίτηση των δανειστών από το 1ο μνημόνιο!
Σήμερα, 2 Σεπτέμβρη 2016, ο "αριστερός" Βούτσης: Πήραμε από τις τηλεοπτικές άδειες όσα χρήματα προέβλεπε το πρώτο μνημόνιο!
Ο Πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε πως ακόμα και οι δανειστές είχαν υπολογίσει ήδη από το πρώτο μνημόνιο, περίπου 200- 300 εκατομμύρια ευρώ ως έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες, ωστόσο όπως είπε ο Νίκος Βούτσης οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν προχώρησαν τη διαδικασία...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
70 εκατ. μία τηλεοπτική άδεια... 45 εκατ. η Τραινοσέ!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαζικές συγκεντρώσεις από φιλοκυβερνητικούς και αντιπολίτευση στους δρόμους της Βενεζουέλας
1.- Ο τσαβισμός και η αντιπολίτευση αναμετρήθηκαν στις συγκεντρώσεις τους. Η αντιπολίτευση κατάφερε να καλέσει σε μεγάλη κινητοποίηση, μετά από χρόνια. Έχοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Δεκεμβρίου στις βουλευτικές εκλογές, κανείς δεν αμφισβητεί ότι έχουν υποστηρικτές. Αλλά ο τσαβισμός ενάντια σε πολλά προγνωστικά, πραγματοποίησε μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη την εθνική περιφέρεια, και εχθές γέμισε τη Λεωφόρο Μπολίβαρ στο Καράκας. 2.- Η δεξιά περιορίστηκε στα συνηθισμένα σημεία στα ανατολικά της πόλης. Για να αποφευχθούν συγκρούσεις με τον συμμάχους του τσαβισμού και οι παλαιότερες επιθέσεις σε δημόσια κτήρια, δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στο δήμο Libertador.
3.- Πολυάριθμες εκρήξεις βίας απενεργοποιήθηκαν πριν από την 1η Σεπτέμβρη. Ο Yon Goicochea συνελήφθη με εκρηκτικά, 92 Κολομβιανοί παραστρατιωτικοί συνελήφθηκαν στην Catia. Συνέλαβαν τον Carlos Melo. Υπήρξαν περιοχές κατειλημμένες από αστυνομικές δυνάμεις, γεγονός που εμπόδισε τις συγκρούσεις. Οι δράσεις ήταν πολλαπλές και ορθές. 4.- Το MUD παρεκτράπηκε εντελώς από τον πολιτικό σκοπό του καλέσματός του. Η ανάκληση δεν ήταν ο πρωταγωνιστής. Οι προεδρικές καριέρες των Capriles και Ramos Allup, άλλαξαν το νόημα όλων, επειδή η «διαμαρτυρία» είναι διαφορετική από την «πολιτική πράξη». Αυτές οι εσωτερικές διαμάχες για το μικρόφωνο και τον τελικό λόγο, τελείωσαν τοποθετώντας τον Chúo Torreabla (Γενικό Γραμματέα της συμμαχίας των κομμάτων της δεξιάς, MUD), στο προσκήνιο.
5. Ο λόγος του Chúo ήταν ασταθής, οξύς, άνοστος, σκόρπιος. Όλη η διαδικασία διήρκησε μόνο μία ώρα και ολοκληρώθηκε με νέο κάλεσμα, με κατσαρόλες αυτή τη φορά, χθες στις 8:00 pm. Το αποτέλεσμα στην καρδιά της διαμαρτυρίας (που δεν ήταν διαμαρτυρία) ήταν τελικά η απογοήτευση. Οι οπαδοί της δεξιάς περίμεναν άλλου είδους δράσεις, αρθρωμένες και άμεσες, για να προκαλέσουν διάστρεμμα στο χέρι της Κυβέρνησης. Τα «πάμε στο Μιραφλόρες», «να τελειώσουμε με τον Μαδούρο την 1 Σεπτέμβρη», «να υποχρεώσουμε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο να κάνει τώρα το δημοψήφισμα» είναι ανεκπλήρωτοι σκοποί και ανησυχίες. 6. Η απενεργοποίηση του μηχανισμού βίας που είχε στηθεί από πριν, αφόπλισε (κυριολεκτικά) τη MUD. Η παρότρυνση να πάνε σπίτια τους και να χτυπάνε κατσαρόλες δεν ευχαρίστησε πολλούς από τους οπαδούς που για μήνες υπόκεινταν σε έναν κολλητικό διάλογο βίας. Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης κλήθηκαν να διαδηλώσουν χρησιμοποιώντας την εξύμνηση της αντιπαράθεσης, με θριαμβολογία, με την υπόσχεση της εκδίκησης ως κίνητρο, με υποσχέσεις για άμεσα αποτελέσματα. Ακούγοντας τον Chúo, άοπλο, επικράτησε απογοήτευση.
7. Πολλοί οπαδοί της δεξιάς, εντελώς αποξενωμένοι από τη βίαιη και μεθυστική προπαγάνδα του φασισμού, δεν συμβιβάστηκαν με το να πάνε σπίτι τους να διαμαρτυρηθούν με κατσαρόλες. Ως εκ τούτου, προέκυψαν βίαιες καταστάσεις. Η λαϊκή βούληση είναι ένας παράγοντας ιδιαίτερα ενεργός σε αυτήν τη δεύτερη ατζέντα. 8. Η αντιπολίτευση έκανε κάτι χθες: Ξεκίνησε με όλες της τις δυνάμεις. Και σε μια πράξη χρήσης μέγιστης δύναμης, δεν κατόρθωσε τίποτα. Σε πρακτικό επίπεδο, δεν κατόρθωσαν απολύτως τίποτα. Πράγμα που σημαίνει ότι δύσκολα μπορούν να κάνουν σύντομα άλλου είδους επίδειξη δύναμης μεγαλύτερης από αυτή. Ο δρόμος ως μια μορφή πίεσης δε λειτουργεί σύμφωνα με τις προσδοκίες τους, πόσο μάλλον αν είναι στον δρόμο της μη βίας από τη στιγμή που τους απενεργοποιούν τα αντιδημοκρατικά τους σχέδια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016
Μαδούρο: Για άλλη μια φορά θριάμβευσε η ειρήνη στο Καράκας
Ο πρόεδρος του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV) Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε χθες Πέμπτη, ότι αυτήν την 1η Σεπτέμβρη, η ειρήνη θριάμβευσε και πάλι στο Καράκας. Από την Λεωφόρο Μπολίβαρ ο πρόεδρος δήλωσε ότι εκπληρώθηκε η προφητεία του τραγουδιστή Αλί Πριμέρα, που με την φωνή του έλεγε ότι ο λαός πάντα θα θριαμβεύει.
Ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν αρκετούς εγκληματίες που πληρώθηκαν για να αιματοκυλίσουν τον λαό“Προχωράω με το σιδερένιο χέρι που μου έδωσε ο Τσάβες και να μην κάνει κανείς το λάθος μαζί μου, είμαι πρόθυμος να κάνω τα πάντα για να υπερασπίσω την πατρίδα, την κυριαρχία της και τον λαό μας”. Ο πρόεδρος έστειλε χαιρετισμό ειρήνης από το κέντρο του Καράκας στους υποστηρικτές της δεξιάς, που είχαν ένα σημείο συγκέντρωσης στο Πάρκο Κριστάλ, όπου υπήρχαν περίπου 12.000 άνθρωποι και ένα άλλο στην λεωφόρο Ρίο ντε Τζανέιρο.
“Δεν είναι η πρώτη φορά που η δεξιά κάνει πορεία στην Μπολιβαριανή και δημοκρατική Βενεζουέλα, μπορούν να κάνουν πορεία όποτε θέλουν, αν θέλουν να κάνουν πορεία όλες τις μέρες, ας κάνουν πορεία όλες τις μέρες, όπως έκαναν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο του 2002 και τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο του 2003”, είπε. Τέλος, ο Μαδούρο σημείωσε ότι η αντιπολίτευση έχει κάνει πάνω από 5.000 πορείες, “αυτοί έχουν την ελευθερία να το κάνουν [...] Αυτός που δεν έχει την ελευθερία να προσπαθήσει να μετατρέψει μια πορεία σε σφαγή σε πραξικόπημα, να εξαπολύσει πολιτική βία και θάνατο, ακόμα λιγότερο στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας, είναι ο Ράμος Αλούπ. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ μια στην ηγεσία της δεξιάς, ποτέ πια δεν θα υπάρξει 11η Απρίλη”.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΗΣΑΝ 2 ΣΥΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΧΑΜΑ
Tώρα ο γνωστός δημοσιογράφος του RT Murad Gazdiev αναδημοσιεύει από έγκυρο φιλοκυβερνητικό συριακό λογαραισμό του Twitter το μεγάλο έγκλημα . Οι « σύριοι αντάρτες » αποκεφαλίζουν με ουαχαμπίτικο στιλ με μικρό μαχαίρι 2 ομήρους σύριους στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν στην Β Χάμα. Στο λογαριασμό του MuradoRT ο ρώσος ρεπόρτερ με αυτή τη δημοσίεσυη καταγγέλει όλη τη φρίκη των φανατικών εξτρεμιστών.Τους σφαγιάζουν μασκοφόροι ως ζωοθυσία κανονική στην ύπαιθρο.Η πολιτισμένη ανθρωπότητα υποστηρίζει αυτή την τυφλή ωμότητα σεκταριστικής κτηνωδίας.Οι αναφορές νωρίτερα έλεγαν ότι οι τσετσένοι της Ajnad al-Kavkas αποκεφάλισαν 2 αιχμαλώτους σύρους στρατιώτες.
https://dimpenews.com/2016/09/02/18-%CF%83%CE%BF%CE%BA-t%CF%83%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B6%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη του 1984 σε ηλικία 76 ετών φεύγει από τη ζωή, ο μεγάλος Μάνος Κατράκης, ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, ένας αληθινός αγωνιστής και κομμουνιστής μέχρι το τέλος.Γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου του 1908 στο Καστέλι Κισσάμου των Χανίων Κρήτης! Τιμώντας τη μνήμη του θα θυμίσω τον διάλογό του με τη μάνα του την κυρα – Ειρήνη, ως δείγμα του... χαρακτήρα και των δυο. Σε μιασυνάντησή τους στην εξορία, ο Κατράκης δοκίμασε την ψυχική αντοχή της μάνας του:
-«Τι είναι Μανόλη;» -«Θες να ‘ρθω στο σπίτι, μάνα ;» -«Πώς θα ‘ρθεις;» -«Ιντα να υπογράψεις;» -«Ε… θα υπογράψω και θα ‘ρθω» -«Δήλωση» -«Ιντα δήλωση;» -«Οτι δεν είμαι αυτό που είμαι…» -«Και δεν είσαι;» -«Είμαι» -«Μην υπογράψεις, κερατά, μην υπογράψεις…».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκηνές απίστευτης ντροπής σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ: Ελεγκτές τραβούσαν από τα πόδια κοπέλα για να την εγκλωβίσουν
Δεν παει να μην σας πληρώνουν; δεν παει να σας απολύσουν; στα αρχίδια μας! κανείς Θεσσαλονικιός δεν θα σας υπερασπιστεί βρωμιάριδες του οασθ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Διαδηλώσεις υπέρ και κατά της κυβέρνησης Μαδούρο
Διαδηλώσεις έγιναν χτες στο Καράκας τόσο από την αντιδραστική αντιπολίτευση, που επιδιώκει να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την αποπομπή του Προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, όσο και από το κυβερνών Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα και άλλες οργανώσεις που στηρίζουν την λεγόμενη Μπολιβαριανή Διαδικασία. Οι υποστηριχτές της κυβέρνησης απάντησαν στη λεγόμενη «κατάληψη του Καράκας» που διοργάνωνε χτες η «ομπρέλα» οργανώσεων της αντιδραστικής αντιπολίτευσης του λεγόμενου «Τραπεζιού Δημοκρατικής Ενότητας».
Η συγκέντρωση της αντιπολίτευσης, παρότι μετέφερε κόσμο από την επαρχία, ήταν σαφώς υποδεέστερη της κινητοποίησης υπέρ της κυβέρνησης, ενώ οι αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν στις 29 Αυγούστου το ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης και του κόμματος «Λαϊκή Θέληση» Γιον Γκοϊκοετσέα, με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, που καταγγέλλουν ότι σκόπευε να χρησιμοποιήσει στη λεγόμενη «κατάληψη του Καράκας». Επίσης, ο ίδιος ο Μαδούρο, που συμμετείχε σε μεγάλη συγκέντρωση στη λεωφόρο Μπολίβαρ, ενημέρωσε ότι συνελήφθησαν 500 παραστρατιωτικοί από την Κολομβία, πολύ κοντά στο προεδρικό μέγαρο.
Νωρίτερα, ο Βενεζουελάνος Πρόεδρος είχε σημειώσει ότι η αντιπολίτευση απέτυχε στην προσπάθειά της να «καταλάβει το Καράκας» και ότι «ο λαός δεν κάθισε σπίτι, αλλά βγήκε στο δρόμο και τώρα ξεκινάει μια διαρκής κινητοποίηση και η αντεπίθεση για να μην περάσουν τα σχέδια πραξικοπήματος». Είπε επίσης ότι ετοιμάζεται διάταγμα με το οποίο θα αίρεται η βουλευτική ασυλία, ώστε αν ένας βουλευτής διαπράττει ένα αδίκημα να μπορεί να διώκεται. Σήμερα στη Βουλή η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία αλλά το σύστημα είναι προεδρικό και ο Πρόεδρος, του οποίου η 6ετής θητεία λήγει το 2019, έχει την κυβέρνηση. Η αντιδραστική αντιπολίτευση, που προσπαθεί το δημοψήφισμα αποπομπής να γίνει έως τις 10 Γενάρη το αργότερο, για να προκληθούν νέες εκλογές, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις. Για χτες το βράδυ, είχε ανακοινωθεί πορεία με κατσαρόλες ενώ για τις 4 και 14 Σεπτέμβρη αναγγέλλονταν συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις.
Λόγω της επίδρασης της καπιταλιστικής κρίσης, της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, του γεγονότος ότι το κεφάλαιο ελέγχει την παραγωγή πολλών κλάδων (και μπορεί να προκαλεί και τεχνητές ελλείψεις) η κατάσταση στη χώρα είναι αρκετά δύσκολη. Αυτό αξιοποιεί και η αντίδραση με τη στήριξη και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ και ΕΕ. Η ουσία από τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα είναι ότι όσο η εξουσία και η οικονομία είναι στα χέρια των καπιταλιστών, οι όποιες κοινωνικές κατακτήσεις του λαού δεν είναι διασφαλισμένες. Παρά την πολιτική αλλαγή, μετά την εκλογή του Ούγκο Τσάβες το 1998, αποδείχτηκε ότι ο καπιταλισμός δεν αλλάζει με μεταρρυθμίσεις. Αυτό που απαιτείται είναι η οργάνωση και η ένταση του αγώνα για την προάσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, σε σύγκρουση με την αστική τάξη και την εξουσία της.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ «Πράσινο φως» για νέους ισραηλινούς εποικισμούς
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Συνέχεια στους παράνομους εποικισμούς που σφίγγουν τον κλοιό της κατοχής για τον Παλαιστινιακό λαό δίνει το Ισραήλ, αφού δόθηκε άδεια των αρχών για να ολοκληρωθούν και να ξεκινήσουν ακόμα 463 ακίνητα σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Οχθης. Μεταξύ άλλων, το «πράσινο φως» αφορά 234 σπίτια στον οικισμό Ελκανά, 31 και 20 σπίτια αντίστοιχα στους οικισμούς Μπέιτ Αριε και Τζιβάτ Ζεέβ. Επίσης, οριστικοποιήθηκε η έγκριση για 178 σπίτια στην Μπέιτ Αριε και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει η ανέγερση και 30 σπιτιών στον εποικισμό Εφρατ. Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής,Αμπου Ρουντεϊνέχ, μίλησε για «παραβίαση των διεθνών κανονισμών και συμβάσεων, που απαιτεί διεθνή παρέμβαση για να σταματήσει». Πρόσθεσε ότι η παλαιστινιακή ηγεσία σε συνεργασία με τον Αραβικό Σύνδεσμο «θα αναπτύξουν επαφές σε διεθνές επίπεδο για να επιταχύνουν μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας», ενώ χαρακτήρισε τους εποικισμούς «σοβαρή και άνευ προηγουμένου απειλή και δημιουργεί μια κατάσταση που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες». Στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου,Τζος Ερνεστ, επέλεξε να δηλώσει ότι η εξέλιξη «αποτελεί σοβαρή και αυξανόμενη απειλή για τη βιωσιμότητα της λύσης των δύο κρατών» και εξέφρασε ανησυχία για την «πολιτική της αναδρομικής έγκρισης παράνομων φυλακίων και εποικισμών χωρίς εξουσιοδότηση», τονίζοντας ότι «οι ανησυχίες μας υπήρξαν αρκετά ξεκάθαρες». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερνεστ, ο Ρουντεϊνέχ είπε ότι οι «αμερικανικές προειδοποιήσεις» δεν είναι αρκετές, «αυτό που χρειάζεται είναι ενέργειες», γιατί η επέκταση των εποικισμών «υπονομεύει τις περιφερειακές και διεθνείς προσπάθειες για την αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Σχετική κατάπαυση του πυρός
Σε μια κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Ουκρανία, που προς το παρόν τηρείται από την 1η Σεπτέμβρη, προχώρησε η λεγόμενη Ομάδα Επαφής, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου, των πολιτοφυλακών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Οι πολιτοφυλακές ανέφεραν χτες κάποιες ανταλλαγές πυρών με ατομικά όπλα, που δεν θεωρούνται σοβαρή παραβίασή της, σε σχέση με τους βομβαρδισμούς που γίνονταν τις προηγούμενες μέρες και μήνες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Μείωση ανεργίας με ... εκτοξευμένη υποαπασχόληση
ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Ενδεικτική για τις ...μεθόδους με τις οποίες μειώνεται η ανεργία στον καπιταλισμό είναι η εμπειρία των εργαζομένων και στη μακρινή Αυστραλία, όπου η μεν ανεργία εμφανίζεται να μειώνεται, η δε υποαπασχόληση όμως εμφανίζεται να έχει εκτοξευτεί. Σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού πρακτορείου «Μπλούμπεργκ», τα επίσημα στοιχεία καταγράφουν ότι η ανεργία τον Ιούλη του 2016 ήταν 5,7%, παρουσιάζοντας μείωση από τον περσινό Ιούλη, όταν ήταν 6,3%. Ωστόσο, σχεδόν εννιά στις δέκα (συγκεκριμένα το 87%) νέες θέσεις εργασίες που δημιουργήθηκαν ήταν θέσεις περιστασιακής ή μερικής απασχόλησης. Το στοιχείο αυτό - εξηγεί το πρακτορείο - αφορά θέσεις με ωράριο από ...μία μέχρι 35 ώρες τη βδομάδα. Γενικότερα, οι θέσεις υποαπασχόλησης αντιπροσωπεύουν το 8,5% του συνόλου των θέσεων εργασίας στη χώρα, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της χώρας. «Ακόμα μια κρίσιμη μέτρηση που χρησιμοποιείται για την αγορά εργασίας (της Αυστραλίας) είναι το ποσοστό της "ανεπαρκούς αξιοποίησης", όπου συνυπολογίζονται η υποαπασχόληση και η ανεργία» σημειώνει το πρακτορείο, συμπληρώνοντας ότι σήμερα αυτό το ποσοστό βρίσκεται πάνω από το επίπεδο που έφτασε στη διάρκεια της κρίσης που «χτύπησε» τη χώρα στις αρχές της δεκαετίας του 2000, χωρίς να δίνει άλλες διευκρινίσεις.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΓΚΑΜΠΟΝ Ταραχές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
ΛΙΜΠΡΒΙΛ.-- Στις φλόγες τυλίχτηκε αργά προχτές το βράδυ το κοινοβούλιο της Γκαμπόν, στην πρωτεύουσα Λιμπρβίλ της πρώην γαλλικής αποικίας, που είναι μία από τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες στην Αφρική. Σύμφωνα με τα όσα μετέδιδαν τα διεθνή πρακτορεία, ξεκίνησαν ταραχές με υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ζαν Πινγκ, που αμφισβητούν τα αποτελέσματα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών. Αργά προχτές τη νύχτα, ο Ζαν Πινγκ κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του και υπήρχαν τουλάχιστον δύο (κάποια ΜΜΕ ανέβαζαν τον αριθμό) νεκροί κι αρκετοί τραυματίες, καλώντας σε «διεθνή αρωγή» για την προστασία των αμάχων. Ο ίδιος επιμένει ότι κέρδισε τον Αλί Μπονγκό, μέχρι πρότινος Πρόεδρο της χώρας. Τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, εμφανίζουν τους δύο υποψηφίους να συγκεντρώνουν το 49,80% και 48,23% των ψήφων, με μια διαφορά περίπου 5.500 ψήφων. Σε «ηρεμία και αυτοσυγκράτηση» κάλεσε ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ενώ οι Βρυξέλλες ζήτησαν επίσης «να αποφευχθεί η ανάφλεξη της χώρας», συμπληρώνοντας πως «η εμπιστοσύνη στα εκλογικά αποτελέσματα μπορεί να αποκατασταθεί μόνο με μια διαφανή επαλήθευση (των αποτελεσμάτων) σε κάθε εκλογικό τμήμα». «Διαφανή» και «αμερόληπτη» διαδικασία για να διαπιστωθεί η γνησιότητα των αποτελεσμάτων ζήτησε και το Παρίσι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΑΖΙΛΙΑ Αντιδράσεις για την αποπομπή Ρουσέφ
Η προχτεσινή απόφαση της Γερουσία της Βραζιλίας με ψήφους 60 υπέρ, έναντι 21 κατά, για την οριστική αποπομπή της πρώην Προέδρου, Ντίλμα Ρουσέφ, με την κατηγορία της παραποίησης των οικονομικών δεδομένων του προϋπολογισμού της Βραζιλίας το 2014, προκειμένου να κερδίσει πολιτικά, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στην ίδια τη χώρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Τις βραδινές ώρες μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, χιλιάδες οπαδοί του Κόμματος Εργατών βγήκαν στους δρόμους καταγγέλλοντας την αποπομπή ως «πραξικόπημα ενάντια στη δημοκρατία και τη συνταγματική τάξη». Βεβαίως, οι πρώην σύμμαχοι της Ρουσέφ είναι αυτοί που προκάλεσαν την προσχηματική δίκη στο όνομα της κάθαρσης, όταν οι ίδιοι είναι υπόδικοι για διαφθορά. Η πραγματικότητα είναι ότι η κίνηση αυτή υπαγορεύτηκε από τα συμφέροντα του κεφαλαίου στη χώρα και στη δεδομένη στιγμή της καπιταλιστικής κρίσης, η σοσιαλδημοκρατική διαχείριση των Λούλα και Ρουσέφ, που τα υπηρέτησε τα προηγούμενα χρόνια με ταξική συναίνεση και λίγες παροχες στο λαό, κρίθηκε ανεπαρκής. Γι' αυτό επιλέχτηκε η νεοφιλελεύθερη εκδοχή για πιο περιοριστική πολιτική, που εκφράζει ο από προχτές και επίσημα Πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Τεμέρ, ηγέτης του κόμματος Δημοκρατικό Κίνημα Βραζιλίας (PMDB). Χτες, επίσης, ο δικηγόρος της Ρουσέφ και πρώην υπουργός στις κυβερνήσεις της, Χοσέ Εντουάρντο Καρντόζο, κατέθεσε αίτηση κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αντιδρώντας στην αποπομπή της Ρουσέφ, που χαρακτήρισαν επίσης «πραξικόπημα» και «χτύπημα στη δημοκρατία», οι κυβερνήσεις της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Βολιβίας, του Εκουαδόρ, του Ελ Σαλβαδόρ κατήγγειλαν το γεγονός, ενώ η Βενεζουέλα, η Βολιβία και το Εκουαδόρ ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους στη Βραζιλία για διαβουλεύσεις. Το ιδιο εκανε μετα και η Βραζιλια. Το βέβαιο είναι ότι αναμένεται να ενταθεί η αντιλαϊκή επίθεση και γι' αυτό είναι κρίσιμο το εργατικό κίνημα να αντιδράσει οργανωμένα διεκδικώντας τα δικαιώματα και ταυτόχρονα να απεγκλωβιστεί από τις διαχειριστικές αυταπάτες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016
Η Κομισιόν βγάζει ψεύτη τον Τσίπρα:Μνημονιακή υποχρέωση τα έσοδα από τηλεοπτικές άδειες «Θα χρησιμοποιηθούν για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων»
Είναι μνημονιακή υποχρέωση η συγκέντρωση εσόδων από την πώληση των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ερωτηθείς για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση τεσσάρων αδειών τηλεοπτικών καναλιών, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι το μνημόνιο δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση να εκκινήσει έναν διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων. «Ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει με σεβασμό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και καθώς δεν έχει γίνει ακόμα καμία πρόταση σχετικά με τον διαγωνισμό, δεν έχει γίνει και καμία συζήτηση με τους θεσμούς», πρόσθεσε, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ωστόσο, υπογράμμισε πως «είναι τα κράτη-μέλη που αποφασίζουν για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, καθώς αυτή η νομοθεσία δεν έχει εναρμονιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο».