Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Κυριακη 2 Οκτωβριου 2016


Σήμερα θυμόμαστε τον αγαπημένο μας Ρόμπερτ Σέρα, ο συνεργάτης του Μαρία Χερέρα, δύο χρόνια από το μαρτύριο του στα χέρια των εγκληματιών παραστρατιωτικών, αλλά το φως του, τα καλεσματά του και η ηθική του είναι μεγαλύτερη και θα λάμπει για πάντα, μαζί με τον διοικητή μας, όπως ο Τσάβες Παραδείγματα για τη νεολαία της χώρας, της γενιάς του χρυσού.
Robert Serra, ο 25χρονος βουλευτής του PSUV στη Βενεζουελα που δολοφονήθηκε την 1 Οκτώβρη 2014 μαζί με την γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους από φασίστες παραστρατιωτικούς στη Βενεζουέλα, οι οποίοι εκτελούσαν (όπως αποκαλύφτηκε αργότερα) "συμβόλαιο θανάτου" 250.000 $.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ισλαμικό Κράτος αποφάσισε νέες μειώσεις στους μισθούς των τζιχαντιστών
Με την επικράτεια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ συνεχώς να μειώνεται και μαζί της οι πηγές εσόδων των τρομοκρατών, η ηγεσία του ISIS αποφάσισε νέες μειώσεις μισθών στους τζιχαντιστές. Την Παρασκευή, τέλος Σεπτεμβρίου, το Ισλαμικό Κράτος διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να καταβάλλει τους ήδη μειωμένους μισθούς στους τζιχαντιστές του. Σύμφωνα με το ιρακινό Al Sumaria News, το Ισλαμικό Κράτος πλήρωσε τον Οκτώβριο μισούς μισθούς στους άνδρες του στην πόλη Χαουίτζα, στα νοτιοδυτικά της επαρχίας Κιρκούκ του Ιράκ.
Οι τρομοκράτες εισέπρατταν πολλά χρήματα από το λαθρεμπόριο κλεμμένου πετρελαίου από τη Συρία και το Ιράκ που έκαναν με την Τουρκία. Αυτή η κερδοφόρα επιχείριση, που γινόταν σε συνεργασία με μέλη της οικογένειας Ερντογάν, υπέστη αρχικά τεράστιο πλήγμα από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και στη συνέχεια από τα εδάφη που έχασαν μαζί με πετρελαιοπηγές. Η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αποφάσισε -μήπως και συγκεντρώσει χρήματα- να μετατρέψει και 13 ποινές φυλάκισης ή μαστιγώματος σε εξαγοράσιμες, δηλαδή σε χρηματικά πρόστιμα. Τη μεγαλύτερη οικονομική ζημιά την έπαθε το Ισλαμικό Κράτος όταν έχασε πριν λίγο καιρό την πόλη Καγιάρα, νότια της Μοσούλης. Το πετρέλαιο της Καγιάρα χρηματοδοτούσε το 80% του προϋπολογισμού των τρομοκρατών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χιλιάδες Πολωνοί στους δρόμους κατά της ολικής απαγόρευσης της άμβλωσης
Διαδήλωση μπροστά από το Κοινοβούλιο στη Βαρσοβία
1.10.2016 | 22:18
Χιλιάδες (2.000) άνθρωποι ντυμένοι στα μαύρα διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από το Κοινοβούλιο της Πολωνίας στη Βαρσοβία για να διαμαρτυρηθούν κατά του νομοσχεδίου που προβλέπει την απαγόρευση της άμβλωσης σε αυτήν την χώρα, η οποία κυβερνάται από τη συντηρητική καθολική Δεξιά, αλλά και της ισχύουσας νομοθεσίας που είναι ήδη από τις αυστηρότερες στην Ευρώπη, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Από την προηγούμενη εβδομάδα το Κοινοβούλιο ξεκίνησε να εξετάζει – κι αφού οι βουλευτές ενέκριναν το αίτημα κατά πλειοψηφία– την πρόταση νόμου που προήλθε από μια πρωτοβουλία πολιτών κι η οποία κατατέθηκε από την οργάνωση "Στοπ στην Άμβλωση". Βάσει της πρότασης απαγορεύεται η άμβλωση παρά μόνο σε μία εξαιρετική περίπτωση, όταν η ζωή της εγκύου διατρέχει άμεσο κίνδυνο.
Με σύνθημα «τέλος τα αστεία!» και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της οργάνωσης «Σώζουμε τις γυναίκες!» οι διαδηλωτές κρατούσαν μαύρες σημαίες και πλακάτ όπου μπορούσε να διαβάσει κανείς: «Σταματήστε τους φανατικούς που μας κυβερνούν», «έχουμε ανάγκη από ιατρική φροντίδα, όχι εκείνη του Βατικανού» ή «θέλουμε γιατρούς όχι αστυνομικούς». «Είμαι πραγματικά θυμωμένη με αυτούς τους κουστουμαρισμένους που θέλουν να αποφασίζουν για την ζωή των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται πολλές φορές σε αβάσταχτες καταστάσεις» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άννα Μπλούμσταζ, καθηγήτρια λυκείου. Η οργάνωση «Σώζουμε τις γυναίκες» ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε μια πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών υπέρ μιας ευρωπαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα εγγυάται την πρόσβαση στη νόμιμη άμβλωση, στην σεξουαλική εκπαίδευση και την αντισύλληψη. «Σε λίγους μήνες, θα σας ζητήσω την βοήθειά σας να συγκεντρώσουμε περισσότερες από ένα εκατομμύριο υπογραφές. Θα απευθύνονται όχι πλέον σε εκείνους που μας περιφρονούν αλλά σε εκείνους που θα μας ακούνε» επισήμανε η Μπάρμπαρα Νοβάκα, μέλος της οργάνωσης.
Οι προασπιστές του δικαιώματος στην άμβλωση πρότειναν την ιδέα να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στην Πολωνία μια «απεργία γυναικών» κατά τη διάρκεια της οποίας οι γυναίκες καλούνται να απέχουν από την εργασία τους, να ντυθούν στα μαύρα και να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα. Η νυν εκδοχή του νομοσχεδίου που βρίσκεται υπό διαβούλευση στο Κοινοβούλιο προβλέπει την επιβολή ποινή κάθειρξης έως 5 έτη τόσο για τους γιατρούς και άλλα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην άμβλωση όσο και για τις ίδιες τις ασθενείς, όμως δίνει τη δυνατότητα στον δικαστή να αρνηθεί να επιβάλει κυρώσεις στις γυναίκες που υποβλήθηκαν στην επέμβαση. Ο νόμος που βρίσκεται σε ισχύ επιτρέπει την άμβλωση σε τρεις περιπτώσεις: κίνδυνο για την ζωή ή την υγεία της μητέρας, προγεννητικό έλεγχο που υποδεικνύει μια σοβαρή μη αναστρέψιμη παθολογία στο έμβρυο και εγκυμοσύνη αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εποικισμών συνέχεια
Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016, 06:14
Οι αρχες του Ισραηλ καταλαμβανουν και άλλες περιοχες των κατεχομενων, παραβιαζοντας το Διεθνες Δικαιο.
Οι αρχές του Ισραήλ έδωσαν το «πράσινο φως» για την ανέγερση 98 κατοικιών σε έναν οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς και για τη δημιουργία μιας βιομηχανικής ζώνης κοντά στη Ραμάλα, κατήγγειλε χθες η μη κυβερνητική οργάνωση «Ειρήνη Τώρα», η οποία τάσσεται κατά του εποικισμού. «Ενώ οι ηγέτες του κόσμου συγκεντρώνονταν για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του (πρώην προέδρου του Ισραήλ που απεβίωσε την Τετάρτη) Σιμόν Πέρες και στον δρόμο που πρότεινε για την ειρήνη, η ισραηλινή κυβέρνηση ήγειρε ένα νέο εμπόδιο στη λύση των δύο κρατών», ενός ισραηλινού κι ενός παλαιστινιακού, που θα συμβιώνουν ειρηνικά, τόνισε μια εκπρόσωπος της ισραηλινής ΜΚΟ.
Η έγκριση δόθηκε την Τετάρτη από την επιτροπή σχεδιασμού του ισραηλινού στρατού αφού είχε δοθεί ήδη το πράσινο φως του υπουργού Άμυνας, του υπερεθνικιστή Αβίγκντορ Λίμπερμαν, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος, η Χαγκίτ Οφράν. Για τη διεθνή κοινότητα, η παρουσία των σχεδόν 600.000 ισραηλινών εποίκων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη είναι ένα από τα βασικά εμπόδια για τη διευθέτηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης, η οποία διαρκεί σχεδόν 70 χρόνια. Την Παρασκευή, στην κηδεία του Πέρες, διεθνείς ηγέτες, ανάμεσά τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, απηύθυναν νέα έκκληση να ξαναρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία, η οποία πνέει τα λοίσθια εδώ και χρόνια. Οι νέες κατοικίες αναμένεται να ανεγερθούν κοντά στον οικισμό Σιλό, βόρεια της Ραμάλας. «Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για μια αποζημίωση που δίνει η κυβέρνηση στους εποίκους που ζουν στον αυθαίρετο οικισμό Αμόνα», σημείωσε η Οφράν.
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάνθηκε πρόσφατα ότι ο οικισμός Αμόνα, όπου ζουν περίπου σαράντα οικογένειες Ισραηλινών σε μια ιδιωτική παλαιστινιακή έκταση, θα ισοπεδωθεί πριν από την 25η Δεκεμβρίου. Οι οικισμοί οι οποίοι στήνονται αυθαίρετα είναι παράνομοι όχι μόνο για τη διεθνή κοινότητα, αλλά και βάσει της ισραηλινής νομοθεσίας. Εξάλλου μια νέα ισραηλινή βιομηχανική ζώνη θα δημιουργηθεί στα δυτικά της Ραμάλας, κοντά στο ισραηλινό έδαφος. «Αυτή η ζώνη μπορεί να θεωρηθεί ένα νέο είδος εποικισμού, καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση θα ενθαρρύνει επενδυτές να κατασκευάσουν εργοστάσια, ελκυστικά λόγω της εγγύτητας της τοποθεσίας τόσο προς την Ιερουσαλήμ όσο και προς το Τελ Αβίβ», υπογράμμισε η ισραηλινη οργάνωση «Ειρήνη Τώρα».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κολομβία: Η οργάνωση FARC θα αποζημιώσει θύματα του πολέμου
Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016, 07:15
Η οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) ανακοίνωσε χθες ότι θα δώσει αποζημιώσεις σε θύματα της ένοπλης σύρραξης στη χώρα, στο πλαίσιο της συμφωνίας ειρήνης που υπέγραψε με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος, η οποία θα εγκριθεί ή θα απορριφθεί από τους πολίτες στο δημοψήφισμα το οποίο διεξάγεται σήμερα Κυριακή. Δημοσκοπήσεις κατέδειξαν πως η συμφωνία θα εξασφαλίσει με ευκολία την έγκριση των Κολομβιανών. «Βάσει όσων ορίστηκαν στην τελική συμφωνία, θα προχωρήσουμε στην υλική αποζημίωση των θυμάτων», τόνισε η ηγεσία των FARC σε ανακοίνωσή της.
Για να βρεθούν πόροι ώστε να χρηματοδοτηθούν αυτές οι αποζημιώσεις οι FARC θα «δηλώσουν στην κυβέρνηση τους χρηματικούς και μη πόρους» που διαθέτουν κι αξιοποιούσαν μέχρι τώρα για τη χρηματοδότηση του ένοπλου αγώνα τους, σύμφωνα με το κείμενο. Αυτό το αντάρτικο, το αρχαιότερο στη Λατινική Αμερική, ιδρύθηκε το 1964, εν μέσω μιας αγροτικής εξέγερσης, και μετράει ακόμα 5.765 μαχητές, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα κυβερνητικά στοιχεία. Η συμφωνία ειρήνης προβλέπει τον αφοπλισμό και την αποστράτευσή τους μέσα σε έξι μήνες, καθώς και τον μετασχηματισμό των FARC σε νόμιμο πολιτικό κίνημα. Σύμφωνα με τις αρχές, οι αντάρτες έχουν στην κατοχή τους τεράστιες εκτάσεις γης, κτηνοτροφικές μονάδες, αγροκτήματα, καταστήματα και κατασκευαστικές εταιρείες, που αξιοποιούνταν για να χρηματοδοτείται η δράση τους και να νομιμοποιούνται έσοδα από απαγωγές, εκβιάσεις ή εμπορία ναρκωτικών.
Βάσει της συμφωνίας, οι αντάρτες θα αναλάβουν πρωτοβουλίες σε τομείς της οικονομίας όπως ο τουρισμός, η γεωργία, η κτηνοτροφία ή η παραγωγή διατροφικών ειδών, στις οποίες θα απασχολούνται πρώην μαχητές. Δεν επιτρέπεται ωστόσο η χρηματοδότηση τέτοιων έργων με χρήματα που εξασφαλίστηκαν από εγκληματικές δραστηριότητες. Η περίπλοκη ένοπλη σύρραξη στην Κολομβία, στην οποία ενεπλάκησαν οργανώσεις της άκρας αριστεράς —περιλαμβανομένου του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), που κατά τις αρχές διαθέτει 1.500 μαχητές και συνεχίζει τη δράση του— παραστρατιωτικές οργανώσεις της άκρας δεξιάς και οι ένοπλες δυνάμεις, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 260.000 ανθρώπους, ενώ άλλοι 45.000 παραμένουν επισήμως αγνοούμενοι και 6,9 εκατομμύρια πολίτες εκτοπίστηκαν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισημερινός: Ο Λενίν Μορένο θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου
Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016, 06:26
Το κυβερνών κόμμα στον Ισημερινό επέλεξε χθες Σάββατο ως υποψήφιό του για τη διαδοχή του σοσιαλιστή προέδρου Ραφαέλ Κορέα τον χαρισματικό Λενίν Μορένο, ο οποίος θεωρείται το μεγάλο φαβορί ενόψει των εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής την 19η Φεβρουαρίου. «Δέχομαι», είπε ο 63χρονος πρώην αντιπρόεδρος Μορένο μετά την επιλογή του από το κίνημα Alianza PAIS (Συμμαχία για μια Υπερήφανη και Ανεξάρτητη Πατρίδα), το οποίο έχει καταγάγει πάνω από δέκα συναπτές εκλογικές νίκες από το 2006 μέχρι σήμερα. «Η επανάσταση των πολιτών θα συνεχιστεί και θεωρούμε ότι ο καλύτερος υποψήφιος για να κάνουμε το επόμενο βήμα σε αυτή την πολιτική διαδικασία είναι ένα απίστευτο ανθρώπινο ον, που ονομάζεται Λενίν Μορένο Γκαρσές», ανέφερε ο Κορέα ενώπιον των περίπου 20.000 αντιπροσώπων που συγκεντρώθηκαν σε ένα στάδιο του Κίτο για το 5ο συνέδριο του κινήματος Alianza PAIS. Ο Μορένο, με πτυχίο στη δημόσια διοίκηση, παραπληγικός καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, ήταν αντιπρόεδρος της χώρας από το 2007 ως το 2013, μετά την άνοδο του Κορέα στην εξουσία. Οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν να έχει μεγάλο προβάδισμα στην κούρσα για την διαδοχή του απερχόμενου προέδρου.
Πιστώνεται το 49% των προθέσεων ψήφου, έναντι ενός 16% του πρώην τραπεζίτη και υποψήφιου της δεξιάς αντιπολίτευσης, Γκιγιέρμο Λάσο, ο οποίος θεωρείται ο ισχυρότερος αντίπαλός του, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Perfiles de Opinión. «Θα κερδίσουμε τις προσεχείς εκλογές από τον πρώτο γύρο», προέβλεψε η Ντόρις Σολίς, εκτελεστική γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, μιλώντας στο κατάμεστο στάδιο. Για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο ο Μορένο θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον το 40% των ψήφων και να έχει προβάδισμα 10 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του. Το 2013, ο Κορέα εξελέγη συγκεντρώνοντας το 57%, έναντι ενός 23% του Λάσο.
Σύμφωνα με την Παουλίνα Ρεκάλντε, διευθύντρια του ινστιτούτου Perfiles de Opinión, ο Μορένο θεωρείται ικανός να διαχειριστεί καλύτερα την οικονομία του Ισημερινού, που έχει υιοθετήσει το δολάριο και επλήγη σκληρά από την άνοδο του αμερικανικού νομίσματος και την πτώση των τιμών του πετρελαίου, του βασικού εξαγωγικού προϊόντος της χώρας. Ο πολιτολόγος Σιμόν Πατσάνο εκτιμά ότι αυτό θα είναι «δύσκολο, αλλά όχι απίθανο με δεδομένο τον διχασμό της αντιπολίτευσης», ενώ σημειώνει πως η επόμενη κυβέρνηση θα «είναι αναγκασμένη να λάβει σκληρά μέτρα προσαρμογής». Γνωστός για το χιούμορ του και το ταλέντο του στη διαπραγμάτευση, ο υποψήφιος για την προεδρία, σήμερα ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Αναπηρία και την Προσβασιμότητα, έχει κάνει επίσης σπουδές ιατρικής και ψυχολογίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών κορών.
Το κίνημα Alianza PAIS, που ίδρυσε ο Κορέα, έχει 1,4 εκατ. μέλη και είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στον Ισημερινό, κυριαρχώντας στο Κογκρέσο από το 2013. «Αυτό είναι το τελευταίο μου συνέδριο με την ιδιότητα του προέδρου της δημοκρατίας. Στην επανάσταση είμαστε όλοι απαραίτητοι αλλά κανένας δεν είναι αναντικατάστατος», είπε ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους, ο οποίος απέρριψε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία για οικογενειακούς λόγους. Ο Ραφαέλ Κορέα, η σύζυγος του οποίου είναι από το Βέλγιο και οι δύο κόρες τους σπουδάζουν στη Γαλλία, σχεδιάζει να μετεγκατασταθεί στην Ευρώπη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκει μας φτασαν με τα Μνημονια τους. Ελληνιδες με πτυχια, ντανταδες στο Λονδινο. Βουλγατοποιηται η χωρα μας. Greek Nannies, η διαφημηση της εταιρειας που στελνει Ελληνιδες στο Λονδινο για ντανταδες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν σταματουν ουτε στη Α κατοικια τραπεζες και Δημοσιο. Κατασχουν σπιτια για 500 ευρω. Εξεγερση πολιτων και αυτοδικιες σε πλειστηριασμους στο Λαυριο στη Νεα Ιωνια στο Ιλιον και στη Νικαια. Αναμενεται τεραστιο κυμα τους επομενους μηνες. Μιχ. Σαλλας, «ο κοσμος δεν το αντεχει, οι τραπεζες δεν το θελουν. Θα καταρρευσουν οι τιμες. Ποιος θα τα φυλαξει ποιος θα τα ασφαλισει, και ποιος θα πληρωσει ΕΝΦΙΑ?»
------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε ασφυκτικο κλοιο πανω από 2.000.000 πολιτες και επιχειρησεις λογω των Μνημονιων των κωλοευρωπαιων τοκογλυφων. Ομηροι φορων και δανειων. Οι Ελληνες αναστεναζουν στις εφοριες. Μαζικη η εφαρμογη μεσων αναγκαστικης εισπραξης από το υπουργειο Οικονομικων. Ερχονται και οι εισπρακτικες εταιρειες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σουλτανος απασφαλισε και προκαλει. Πραξικοπημα Ερντογαν κατά της Διεθνους νομιμοτητας. Ευθεια αμφισβητηση της Συνθηκης της Λωζανης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιοχανες Χαν. Ο Αυστριακος Επιτροπος που στηριζει τον αλβανικο αλυτρωτισμο
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΑΕΕ. Οριο οφειλων τα 20.000 ευρω για χορηγηση προσωρινης συνταξης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο εθνομηδενισμος επιτιθεται. Στο πυρ το εξωτερον η οροδοξη πιστη οι ιστορικες μνημες και η ελληνικοτητα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χουντα ερντογαν
Σιγα που θα αφηνε το «δωρο του Αλλαχ» να παει χαμενο ο Ερντογαν. Από τη βραδια του «αποτυχημενου πραξικοπηματος» εχει εξαπολυσει μια πρωτοφανη επιχειρηση εκκαθαρισης, βιας και καταστολης, η οποια προφανως δεν στρεφεται οσων ειχαν εμπλοκη στην επιχειρηση ανατροπης του. Εχει βαλει στο στοχαστρο Κουρδους και αριστερους, κυνηγωντας τους αλυπητα.
Η αποφαση για κλεισιμο του Χαγιατ, του καναλιου που εδινε βημα και φωνη σε ολους τους αγωνιστες, όπως αλλωστε και το λουκετο σε δεκαδες ραδιοφωνικους και τηλεοπτικους σταθμους, εντασσεται σε αυτή τη διαδικασια. Αντι για τη χουντα των στρατηγων, η τουρκικη κοινωνια νιωθει στο λαιμο της τη μποτα του σουλτανου και του αντιδραστικου καθεστωτος του, το οποιο εχει εισβαλει στη Συρια, υποστηριζοντας τους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων, και απευθυνει απειλες για τα ελληνικα νησια στο Αιγαιο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φασιστερά του Τζιφρα! Τα ΜΑΤ ψεκάζουν διαδηλωτές της ΑΝΤικαπιταλιστικης ΑΡιστερης ΣΥνεργασιας για την Ανατροπη (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για να μην φτάσουν στο Σκοπευτήριο Καισαριανής...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με ΜΑτ, άγριο ξύλο, χημικά και δακρυγόνα... ο δηθεν "λαοπρόβλητος" αμερικανοτσολιάς Τζιφρας στην Καισαριανή...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι syriza_xeftiles σήμερα γιορτάζουν που δεν πούλησαν το σκοπευτήριο της Καισαριανής. Αύριο Γοργοπόταμο μεθαύριο Κιλελέρ. Κάθε μέρα γιορτή!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρια. Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν «καλά» το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία. Πως καλά είμαστε ακόμα γιατί ένα μέρος του πληθυσμού μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο.
Ξεχνανε ότι ακομα και στην πιο μαυριλα της κατοχης το 1942, όταν ο κοσμος στην Αθηνα πεθενε τυμπανιασμενος από την πεινα, τα τοτε περιβοητα καμπαρε και εξοχικα κεντρα ηταν γεματα από καποιους που κανανε παρεα με τους γερμανους ναζιδες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ! O Ναπολέων Σουκατζίδης αρνήθηκε τον "έντιμο συμβιβασμό"...
Αυτοί που "τίμησαν" σήμερα τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής λένε το 3ο μνημόνιο "αναγκαίο συμβιβασμό". Κάποιος να τους θυμίσει ότι στο τοίχο αυτό που πήγαν να τιμήσουν στήθηκε εθελοντικά για εκτέλεση, ενώ μπορούσε άνετα να τη γλυτώσει την εκτέλεση ο Ναπολέων Σουκατζίδης. Και εκτελέστηκε γιατί αρνήθηκε τον "έντιμο συμβιβασμό" με τους Ναζί.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών: Υπάρχει ζήτημα κυριότητας με νησίδες στο Αιγαίο...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mπορεί ποτέ η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ, να μπει δίπλα στη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του σηκώνουν ψηλά;
Μπορεί μια κυβέρνηση που τσακίζει με την πολιτική της όσα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις δεν πρόλαβαν οι... προηγούμενες κυβερνήσεις, που παραδίδει στο κεφάλαιο τη δημόσια περιουσία, για να επενδύσει και να κερδοφορεί, που είναι έτοιμη να απελευθερώσει τις απολύσεις και να τσακίσει τη διεκδικητική πάλη, να ταυτίζει τη δική της σημαία, σημαία του κεφαλαίου, με αυτή του λαϊκού απελευθερωτικού αγώνα των ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΕΛΑΝ και να θέλει να τα τιμήσει στον ιερό χώρο της Καισαριανής; Φυσικα και οχι!!! Εκείνο που επιδιώκει είναι να φέρει το ΕΑΜ, όλη την Ιστορία του εργατικού - λαϊκού κινήματος στα μέτρα της, να την καταρρακώσει, να την καταστήσει ακίνδυνη για το σύστημα. Αλλη μια μεγάλη υπηρεσία που επιδιώκει να προσφέρει στην αστική τάξη ο ΣΥΡΙΖΑ!!!
Σχολιο.- Αν ειστε αντικειμενικοι γραψτε ότι σημερα χτυπηθηκε απο τα ματ η ανταρσυα στην πλατεια καισαριανης .Δυστυχως μονο οι ανταρσυα ηταν εκει..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι γιορτάζει σήμερα στην Καισαριανή ο Αλέξης Τζίφρας
Τη συσσώρευση πτωμάτων των ανθρώπων που μακέλεψε, που θα του αποφέρουν ένα μπόνους απ' τ' αφεντικά. Η Καισαριανή είναι ο ιδανικός τόπος. Γερμανοτσολιάδες και τότε, Γερμανοτσολιάδες και τώρα. Ας προσέχαμε και ας ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
στην ΚΩ, οι γονείς του νησιού δεν θέλουν έφηβους μετανάστες (κυρίως λιποτάκτες από Συρία), παιδιά χωρίς εμβολιασμούς... στα σχολικά κτίρια!
Την αντίθεσή τους στην παραχώρηση σχολικών κτιρίων για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που βρίσκονται στο νησί εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Κω σε συνάντηση που είχαν με τον... προϊστάμενο Εκπαίδευσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Β. Καραγιάννη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σύλλογοι γονέων του νησιού τονίζουν ότι όλοι συμφώνησαν πως «όλα τα παιδιά δικαιούνται εκπαίδευσης, και τάχθηκαν υπέρ του δικαιώματος των προσφυγόπουλων και μεταναστών στην εκπαίδευση», εκφράζουν όμως συγκεκριμένες αντιρρήσεις και ενστάσεις για την παραχώρηση των σχολικών κτιρίων, επικαλούμενοι τις ιδιαιτερότητες του νησιού και τις επιπτώσεις που ήδη υπάρχουν από την παραμονή προσφύγων και μεταναστών στο νησί.
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «η πλειοψηφία των ανηλίκων είναι έφηβοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες και ότι κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ είναι ανοργάνωτο το σύστημα υγιεινής και περίθαλψης τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις και οι τουαλέτες τους, για ιατρικούς λόγους».
Επισημαίνεται επίσης η έλλειψη σχολικών υποδομών και οι ελλείψεις που υπάρχουν, που θα επιδεινωθούν εάν ενταχθούν τα προσφυγόπουλα στο σύστημα εκπαίδευσης και καταλήγουν στις εξής προτάσεις: α. όσοι έχουν ανάγκη εκπαίδευσης να μεταφέρονται σε μόνιμες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα, β. για κάλυψη προσωρινών αναγκών συμφωνούν με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και μεταναστών, αλλά μέσα στο hotspot, γιατί όπως αναφέρουν «δεν έχουμε υποδομές, με ευθύνες του κράτους κι όχι της κοινωνίας». «Σε περίπτωση που αγνοηθούν οι προτάσεις μας, θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η επιλεκτική "αμνησία" της δημοσιογραφίας, είναι ο τρόμος στα ανατρεπτικά περιεχόμενα της μνήμης!
"Διέφυγε" από τα ΜΜΕ και τους "δημοσιογράφους" εκείνη η σφαγή, αλλά κι η "επέτειος"... σαν σήμερα...
Ήταν η 1η Οκτώβρη 2014... όταν οι "μετριοπαθείς" εξεγερμένοι ισλαμοφασιστες της "αραβικής άνοιξης της CIA", οι αγαπημένοι ισλαμοφασιστες "εκδημοκρατιστές" της "πολιτισμένης" δύσης κτύπησαν το Δημοτικό Σχολείο στην Εκρίμα της Χομς (Ekrima al-Makhzomi school - Homs) στη μαρτυρική Συρία, για να πέσει το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ"... Σαράντα πέντε (45) μικρά παιδάκια, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου κάτω των 12 ετών, δολοφονήθηκαν την πρώτη ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, δεκάδες τα ακρωτηριασμένα και τραυματισμένα παιδάκια, με σημάδια που θα έχουν για όλη τους τη ζωή, από τις "μετριοπαθείς" βόμβες-αυτοκτονίας των ισλαμοφασιστων "αγωνιστών της δημοκρατίας"... Μαζί τους έφυγαν 7 δάσκαλοι και δασκάλες...
Τότε, όλα τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι, εμφάνισαν στα ψιλά την ανούσια "είδηση", χαρακτηρίζοντας τα αθώα παιδικά θύματα ως "μαθητές με γονείς στρατιώτες του καθεστώτος, Αλαουιτών ή και Σιιτών", λες και το αθώο παιδικό αίμα μετριέται με το θρήσκευμα και την καταγωγή... Η απόλυτη ηρωποίηση των δολοφόνων: "attack in Alawite neighborhood school in Homs, Syria"... Όπως ήθελε και δυστυχώς θέλει ακόμη σήμερα, το το “Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια” του Rami Abdul Rahman, του πράκτορα των δυτικών μυστικών υπηρεσιών:! Μάλιστα, μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Δημοτικού Σχολείου, το ΝΑΤΟ με το νέο του, τότε, Γενικό Γραμματέα Jens Stoltenberg, επισήμανε: «ενισχύουμε τις προσπάθειες... με τη διεθνή συνεργασία των συμμάχων του ΝΑΤΟ και τοπικών συμμάχων(Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ισραήλ), για αποφασιστικές δράσεις εναντίον της Isis»...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣYΡIZA: Προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας τα κουπόνια για τους άνεργους! Τώρα δουροδραχμές, τα κουπόνια έγιναν θεσμός!
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ οι ...δουροδραχμές. Ποιον κίνδυνο έχουν! Κουπόνια Λαϊκών Αγορών διανέμει η Περιφέρεια Αττικής σε ευπαθείς ομάδες, κυρίως αυτές από τις οποίες κόπηκε το ΕΚΑΣ. Τα κουπόνια, τα οποία είναι αξίας ΕΝΑ ΕΥΡΩ (1 €). Καλά διαβάσατε ΕΝΑ ΕΥΡΩ, ισχύουν από... 1/10 – 31/10/2016.
Δεν έχω πιάσει δουροδραχμές στα χέρια μου για να κρίνω την εκτύπωση, αλλά για να μην είναι εύκολη η παραγωγή πλαστών θα πρέπει να έχουν κάποια χαρακτηριστικά ασφάλειας ώστε η αντιγραφή τους να είναι δύσκολη ή έστω ασύμφορη. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πόσο κόστισε η εκτύπωση 1.000.000 κουπονιών. Αν κόστισε φθηνά, πάντως, να ετοιμάζονται στην περιφέρεια να εξοφλήσουν καμιά δεκαριά εκατομμύρια φωτοτυπίες. Αν πάλι κόστισε ακριβά, ο μόνος "ευπαθής ομάδα" που θα ωφεληθεί πραγματικά είναι αυτός που πήρε την δουλειά.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΑ ΜΑΤ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
02/10/2016
Απρόκληρη επίθεση δέχτηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές που έκαναν πορεία στους δρόμους της Καισαριανής. Συγκεκριμένα αρκετά μακριά από το Σκοπευτήριο όπου ήθελαν να φτάσουν οι συγκεντρωμένοι, διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με ξύλο και χρήση χημικών. Οι διαδηλωτές, υποχώρησαν, με μερικούς να πέφτουν κάτω και να χάνουν τις αισθήσεις τους καθώς, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, η κατασταλτική ενέργεια έγινε σε ένα πολύ μικρό στενό.
Τη συγκέντρωση διοργάνωναν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ και η τοπική συλλογικότητα «Ανυπότακτη Καισαριανή», ενάντια στην «κυβερνητική φιέστα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής που αποτελεί μια προσπάθεια ξεπλύματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και του Α. Τσίπρα που επιδιώκει μέσω του ηρωικού ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ να νομιμοποιήσει την δική του ντροπιαστική Βάρκιζα» όπως ανέφερε το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ . Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν το «Αλέξη θυμήσου το χώμα που πουλάς λευτέρωσε ο Άρης και ο ΕΑΜ ΕΛΑΣ» αλλά και το «Με αγώνες τιμάμε τις μνήμες των νεκρών και όχι με προσκύνημα των πολυεθνικών». Στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να τραγουδούν αντάρτικα στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την αντίσταση.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η επιστολή του δημάρχου Kαισαριανης (που ανηκει στο ΚΚΕ) Ηλία Σταμέλου που γνωστοποίησε πως δε θα παρευρεθεί στη εκδήλωση, καθώς :« η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού, δεν του χαρίστηκε από κανέναν και δε μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής Πολιτικής».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αφορμή αναφορές στους τροτσκιστές και αρχειομαρξιστές που εκτελέστηκαν μαζί με τους άλλους κομμουνιστές (του ΚΚΕ) στην Καισαριανή: Με τον τροτσκισμό με χωρίζουν σημαντικές ιδεολογικές διαφορές, αν και όχι περισσότερες από εκείνες που με χωρίζουν και με τον "ορθόδοξο" (σταλινικό και μετασταλινικό) σοβιετικό μαρξισμό ή την κυρίαρχη δεξιά εκδοχή του ευρωκομμουνισμού κ.λπ. Όμως, όποιες κι αν είναι αυτές οι διαφορές, τιμώ τη μνήμη όλων εκείνων των αγωνιστών αυτού του ιστορικού ρεύματος, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση και τον σοσιαλισμό.
Μπορεί να ασκήσω την όποια κριτική στη στάση των ελλήνων τροτσκιστών έναντι του εαμικού κινήματος, αλλά θα ήταν ατιμία να μην αναγνωρίζω τη θυσία των τεσσάρων αγωνιστών, μεταξύ των οποίων και ο Παντελής Πουλιόπουλος, που εκτελέστηκαν από τους ιταλούς φασίστες στον Νεζερό της Λάρισας τον Ιούνιο 1943, αυτών που έπεσαν στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 κ.ά. Θα ήταν αθλιότητα να ξεχάσω πως παρά το γεγονός ότι περίπου 50 τροτσκιστές και αρχειομαρξιστές εκτελέστηκαν από όργανα του ΚΚΕ το 1944 και κυρίως κατά τα Δεκεμβριανά, καμιά οργάνωση αυτού του χώρου δεν κατέθεσε στη διαβόητη Επιτροπή Σιτρίν, που ήρθε τον Ιανουάριο 1945 για να ενορχηστρώσει την αντικομμουνιστική πτωματολογία. Επιπλέον, οι οργανώσεις αυτές έπεισαν και τους οικείους των θυμάτων να μην καταθέσουν.
Θα ήταν όνειδος να αγνοήσω τις δεκάδες των μελών του ΚΔΚΕ που σύρθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τα χρόνια του Εμφυλίου, γιατί αρνούνταν να καταδικάσουν τον αγώνα του ΔΣΕ. Παρόλο που ακόμη και στα Μακρονήσια οι εξόριστοι αγωνιστές του ΚΚΕ τους αντιμετώπιζαν σαν "προδότες". Τιμή και δόξα στους συντρόφους μας! Παρά τις διαφωνίες μας!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σπούτνικ ντροπής
Μα τόσο πολύ ντρέπεται η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό που είναι και την πολιτική που υποστηρίζει, που δεν τολμά ούτε να υπογράφει στο φεστιβάλ που διοργανώνει; Το φεστιβάλ Σπούτνικ, που έγινε χθες και προχθές στο Άλσος Στρατού, ήταν στην πραγματικότητα το φεστιβάλ της εναπομείνασας νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ! Και βέβαια δεν έγιναν φιλοσοβιετικοί οι ΣΥΡΙΖΑίοι, χρησιμοποιώντας το όνομα του πρώτου δορυφόρου σοβιετικής κατασκευής που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη. Αλλά πώς να λέγεσαι αριστερός σήμερα και να υπερασπίζεις μια κυβέρνηση με δεξιά πολιτική; Μόνο εάν πετάς στα σύννεφα και ονειρεύεσαι πως βαδίζεις για τον ρεφορμισμό και τη νεοφιλελε σοσιαλδημοκρατια με την ΕΕ και τον Καμμένο αγκαλιά...