Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Τεταρτη 24 Μαιου 2017



''Πριν εναν μηνα /στις 17 απριλιου 2017 να θυμηθουμε οτι
αυτα τα καθαρματα που υποστηριζει η Σαουδική Αραβία,οι μισθοφοροι του ISIS & της Αλ Κάιντα, εκαναν μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε παιδιά στο Ιντλιμπ στην Συρία
Εν τω μεταξύ, Η Βρετανία και η Αμερική συνεχίζουν να φωνάζουν "ο Ασάντ πρέπει να φυγει"...να φυγει που?? είναι ο μόνος που στέκεται ανάμεσα στο χαος των ομάδων της Αλ Κάιντα που εξαπλώνεται ακόμη περισσότερο στον κοσμο
Εν τω μεταξύ οι Σαουδάραβες καταδικαζουν σε θανατο απο πεινα και βομβαρδισμους παιδιά & μωρά στην Υεμένη... με ακριβές βρετανικές και αμερικανικές βόμβες --
Ποτε αραγε οι άνθρωποι θα ξυπνήσουν και θα αναγκασουν τους πολιτικούς τους να λογοδοτησουν για αυτή την κερδοφόρα μαζική δολοφονία??....''
σχολιαζει ο Cheema Khaled Cheema Khalid




-----------------------------------------------------------------------------------------




Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PCV) ευχαριστεί τους λαούς όλου του κόσμου για την αλληλεγγύη τους στην μπολιβαριανή διαδικασία

Η υπεράσπιση της σταθερότητας της Βενεζουέλας είναι υπεράσπιση της σταθερότητας σε όλη την ήπειρο.

Καράκας, 22 Μαή – Tribuna Popular (TP) – Το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζoυέλας (PCV) εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα κοινωνικά κινήματα, τους εργαζόμενους και τα πολιτικά κόμματα που έχουν αναπτύξει διάφορες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας και την κυβέρνησή του σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε επίθεση ενάντια στη Βενεζουέλα ανοίγει το δρόμο για μια επίθεση σε όλη την Λατινική Αμερική.
Αυτό δήλωσε ο Κάρλος Ακίνο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του PCV και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, σε συνέντευξη τύπου στο Καράκας.




-------------------------------------------------------------------------------------------




οι "κυριοι" των φωτογραφιων, που εκαψαν ζωντανό ανθρωπο γιατί ήταν υποστηρικτής του Μαδούρο, ειναι οι "αγωνιστές της ελευθερίας' που λένε χρηματοδοτούμενα από τη CIA καναλια της Δύσης. Τα ναζιστικά σκουπίδια που χρηματοδοτούνται ΕΠΙΣΗΜΑ από τις ΗΠΑ ετοιμαζουν νέο "Μεινταν", νεα Ουκρανία. Είναι τραγική η αδράνεια της δικής μας αριστερας στο θέματης ενημερωσης και της αλληλεγγυης...
Ας έλθουν να μας πουν τα βοθροκάναλα για τη ''δικτατορία'' Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Αντιγραφή της ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης αλά Ουκρανία, made in USA.
Ενρίκε Καπρίλες, ένας από τους υποκινητές τών βίαιων επεισοδίων στη Βενεζουέλα, οπαδοί της αντιπολίτευσης δέν δίστασαν να πυρπολήσουν πολίτη που δήλωσε οπαδός του Chavez...




------------------------------------------------------------------------------------------




Η τυφλη βία 'πυροβολημένων' σαν αυτους που σκοτωσαν αθωα παιδια, ειναι κάτι που εξυπηρετεί το υπάρχον σύστημα. Της βομβας επεται η τρομολαγνεια, Νέα όπλα, νέες χρηματοδοτήσεις πολέμων αόρατων εχθρων, νεο ανοιγμα συνόρων για θυματα. Και ολα αυτα για βομβες της ΙΣΙΣ.
Της ΙΣΙΣ που ειναι δημιουργημα των μυστικων υπηρεσιων των δυτικων χωρων εδω και 30 χρονια.
Οι πραγματικοι τρομοκρατες ειναι οι μ υ σ τ ι κ ε ς υ π η ρ ε σ ι ε ς. Τρομοκρατουν κυβερνησεις, λαούς, ολους μας. Το αορατο χερι, που σιγονταρει τις εταιρίες πολέμου, τις ανατροπές εκλεγμενων κυβερνησεων, την τυφλη βία.
Αυτοι εσυραν το πτωμα του Μιλοσεβιτς και του Κανταφι και στη θεση τους ανεδειξαν μισθοφόρους ισλαμοκαννίβαλους.
Αυτη ειναι η πραγματικη ΙΣΙΣ.
(Απο τον Καθηγητη Παν/μιου Κων. Βεργο)





-------------------------------------------------------------------------------------------




Μετά από ένα εικοσαήμερο κοινωνικής έκρηξης, που συντάραξε τη Γαλλία αλλά και τον κόσμο ολόκληρο, το μήνυμα του προέδρου Ντε Γκωλ για επάνοδο στην τάξη, στις 24 Μαΐου 1968, σηματοδοτεί την απώλεια της ιστορικής πρωτοβουλίας από τους εξεγερμένους. Παρ' όλο που την ίδια μέρα γίνεται απόπειρα πυρπόλησης του Χρηματιστηρίου στο Παρίσι και σημειώνονται μεγάλες οδομαχίες.
Ο Μάης του 1968, απρόβλεπτος, καθώς κανένας δεν περίμενε μια εξέγερση σε μια ισχυρή ιμπεριαλιστική χώρα σε μια περίοδο ραγδαίας καπιταλιστικής ανάπτυξης, δεν εξελίχθηκε, τελικά, σε κοινωνική επανάσταση. Αποτέλεσε, εντούτοις, σημείο καμπής στην αναγέννηση των επαναστατικών οραμάτων, τροφοδότησε την αμφισβήτηση όχι μόνο της καπιταλιστικής οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας, αλλά και της αστικής ιδεολογίας στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στις ερωτικές σχέσεις, στην καθημερινότητα της ζωής των ανθρώπων.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι, μισό αιώνα μετά, κάθε απολογητής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στη Γαλλία και όχι μόνο, εκστρατεύει ενάντια στο πνεύμα και την κληρονομιά του Μάη. Όσο κι αν έχουν ξεθωριάσει πια, η αναφορά τους δείχνει πως αποτέλεσαν απειλή για την κυρίαρχη πραγματικότητα και συνιστούν μια σημαντική βάση για μια νέα εργατική, λαϊκή και νεολαιίστικη, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική αντεπίθεση.




---------------------------------------------------------------------------------------------




To μήνυμα της δασκάλας Nuriye Gülmen η οποία κρατείτε από χτες :
«Περιμένουμε την απόφαση του εισαγγελέα.
Αλλά είναι φανερό πως η απόφαση έχει βγει ήδη από ανώτερους .Δεν μας ρώτησε τίποτα ο εισαγγελέας
Δεν ξέρω για ποιο λόγο θα μας δικάσει.
Εμείς και στην φυλακή , δεν θα επιτρέψουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στην φυλακή. Σας καλώ να μην αφήσετε τον αγώνα μας στην μέση. Σας έχω εμπιστοσύνη !
Εμείς θα ήμαστε καλά και θα συνεχίσουμε ! Eμείς και στην φυλακή θα αντισταθούμε »
Η δασκάλα Nuriye Gülmen προφυλακίστηκε χτες μαζί με τον δάσκαλο κι επίσης απεργό πείνας Semih Özakça. Βρίσκονται σε απεργία πείνας εδώ και 76 ήμερες.
Ο λόγος της προφυλάκισης των δύο εκπαιδευτικών είναι ότι ο τούρκος εισαγγελέας ισχυρίζεται :" πιθανότητα οι διαμαρτυρίες τους να μετατραπούν σε νέες διαδηλώσεις όπως αυτή του πάρκου Γκεζί και της εξέγερσης των καπνεργατών TEKEL του 2010." Συνεχίζονται παντού οι επιθέσεις κατά των διαδηλωτών στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη.
Ψηφίσματα συμπαράστασης για τους απεργούς πείνας στην Τουρκία, στέλνονται στα παρακάτω mails:
pavlosan2@hotmail.com
ilion19@yahoo.gr





-----------------------------------------------------------------------------------------




Πώς θα μπορούσε να επικριθεί κάποιος επειδή δεν του άρεσε ετούτο ή το άλλο έργο τέχνης; Θα ήταν ανόητο, καθώς η αισθητική δεν υπακούει σε κανόνες που θα έπρεπε όλοι να αποδεχτούν και το γούστο καθορίζεται από παράγοντες ανεξάρτητους από τη θέλησή μας. Σε σημαντικό βαθμό ασυνείδητους. Εκτός κι αν προσποιούμαστε για να γίνουμε αποδεκτοί ή/και να πουλήσουμε μούρη. Οπότε στα φανερά μιλάμε για Θανάση και στα κρυφά ακούμε Άντζυ.
Ο "Κυνόδοντας" του Λάνθιμου δεν μου άρεσε. Δεν βρήκα καν τον λόγο για να γυριστεί μια ταινία, τόσο έξω από κάθε πραγματικότητα. Που δεν σε βοηθούσε καν να φανταστείς.




------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΑΚΙΑ!
Οι πιο ενδιαφέρουσες νεολαιίστικες γενιές είναι εκείνες που εξεγείρονται και γράφουν ιστορία. Είτε ως επονίτες στην Κατοχή και τον Δεκέμβρη, είτε ως λαμπράκηδες στα Ιουλιανά είτε στο Πολυτεχνείο και στις καταλήψεις του 1979.
Τότε που η έκρηξη και το όραμα συμπαρασέρνουν χιλιάδες και δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους του αγώνα.
Όμως, πάντα αντιμετωπίζω με δέος εκείνους τους λίγους που αγωνίζονται σε καιρούς που οι ελπίδες και τα οράματα ξεθωριάζουν. Τους νέους της ΕΔΑ στη δεκαετία του '50, τους νέους του Ρήγα, της ΚΝΕ και των άλλων παράνομων οργανώσεων στα 1967-71. Τα σημερινά παιδιά της Αριστεράς.
Και με τη σκέψη αυτή εύχομαι κάθε επιτυχία στη μάχη των φοιτητικών εκλογών, σε όλες τις δυνάμεις που αντιπαλεύουν τα μνημόνια, την Ε.Ε. και τον καπιταλισμό, μέσα από τις γραμμές του φοιτητικού κινήματος.




----------------------------------------------------------------------------------------




"Αυτοί ανακάλυψαν όπλα πολύ έξυπνα, αλλά οι επαναστάτες ανακαλύψαμε ένα όπλο ισχυρό, πολύ πιο ισχυρό: τον άνθρωπο που σκέφτεται και αισθάνεται".
Φιντέλ Κάστρο




----------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΝΑΤΟικη ευρωαριστερα είναι υπέρ των λαθρο - "προσφυγων". Εγώ είμαι υπέρ να σταματήσει ο πόλεμος στις χώρες τους που τους κάνουν οι αμερικανοευρωπαιοι αποικιοκράτες, για να μην αναγκάζονται να φύγουν. Αν και αυτοι που φευγουν είναι όλοι ισλαμοφασίστες. Οι πατριώτες, και οι οπαδοί της Δημοκρατίας και της ανεξιθρησκείας, μένουν εκεί και πολεμάνε. Και οι αμερικανοευρωπαιοι αποικιοκρατες κανουν πολεμο στις πιο προοδευτικες χωρες της Μεσης Ανατολης. Λιβυη, Αιγυπτος, Τυνησια, Ιρακ, Συρια. Στα καθυστερυμένα ισλαμοφασιστικα καθεστώτα, όπως τη σαουδικης Αραβιας, του Κατάρ, του Μπαχρέιν, των Αραβικων Εμιράτων, όχι μόνο δεν τους κάνουν πόλεμο, αλλά τους ενισχύουν κιόλας.
Δεν το παίζω αποστασιοποιημένος και αμέτοχος. Ειμαι σαφως εναντίον του νεοφιλελευθερισμου. Οι ευρωαριστεροι  έχουν σίγουρα καλύτερη κοινωνική πολιτική. Αλλα στο συγκεκριμένο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης έχουν τεράστιο λαθος. Όπως και όλη η αριστερά άλλωστε.





------------------------------------------------------------------------------------------




Enrique Capriles ο υποκινητής τών βίαιων επεισοδίων στη Βενεζουέλα
Τήν περασμένη Κυριακή 21  Μάη μέσω του λογαριασμού της στό  twitter η δημοσιογράφος τού  Telesur Madelein García δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό βίντεο γιά τη βιαιότητα της ακροδεξιάς στης διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Μαδούρο
Καθημερινά μέσω μιάς  «μεθοδευμένης προπαγάνδας» παρουσιάζουν τίς διαδηλώσεις ώς «ειρηνικές»  Η αλήθεια είναι όμως πώς όλα αποτελούν μέρος ενός  σχεδίου για αποσταθεροποιήση της Μπολιβαριανής Επανάστασης και την ανατροπή του προέδρου Nicolas Maduro
Ο κυβερνήτης της  πολιτείας Μιράντα , Henrique Capriles, υποκινεί τίς βίαιες συγκρούσεις  για την προώθηση τών φασιστικών του θέσεων
Εχτές η Madelein Garcia‏  δημοσίευσε συνέντευξη από το νοσοκομείο του νεαρού Ορλάντο Φιγκουέιρα πού πυρπόλησαν οι διαδηλωτές στήν περιοχή Altamira του Καράκας
Σχολιάζοντας πώς η διεθνής κοινότητα δέν έχει μέχρι τώρα καταδικάσει το βίαιο περιστατικό
https://solidariagriega.wordpress.com/2017/05/24/enrique-capriles-%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CF%89/




-----------------------------------------------------------------------------------------




και φυσικα οι ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ θα ριξουν κροκοδιλεια δάκρυα για το #Μάντσεστερ, αλλά εξακολουθούν παραλληλα να ρίχνουν δισεκατομμύρια με όπλα στον κρατικό χορηγό της ISIS.,την Σαουδικη Αραβια





---------------------------------------------------------------------------------------------




Κατασκευάζοντας τρομοκράτες…
Στην φωτογραφία ο Οσαμα Μπιν Λάντεν (αριστερά) όταν εκπαίδευε στα όπλα τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Μπρεζίνσκι (δεξιά)...
* Η φωτογραφία είναι από τη συνέντευξη του τότε συμβούλου του Κάρτερ, κατόπιν του Κλίντον και αργότερα του Ομπάμα, του Μπρζεζίνσκι, στο περιοδικό «American Interest» (τεύχος Μάης - Ιούνης 2008).
Το περιοδικό κυκλοφόρησε με τίτλο που καθιστά περιττό κάθε σχολιασμό: «Θα το ξαναέκανα! Μιλώντας για το Αφγανιστάν με τον Ζίγκμπνιου Μπρζεζίνσκι».
Στη φωτογραφία που δημοσίευσε το περιοδικό υπάρχουν δύο πρωταγωνιστές. Ο ένας είναι ο εκ των «μάγων της αμερικανικής διπλωματίας», ο Μπρζεζίνσκι. Ο δεύτερος ο νεαρός τότε Οσάμα Μπιν Λάντεν!
Ναι! Εκείνος που εικονίζεται να εκπαιδεύει στα όπλα τον Μπρζεζίνσκι στην φωτογραφία με ημερομηνία 3 Φλεβάρη 1980, που τραβήχτηκε στο Κίμπερ του Πακιστάν σε συνοριακό φυλάκιο με το Αφγανιστάν, δεν είναι άλλος από τον Μπιν Λάντεν.
Ήταν τότε που οι ΗΠΑ κατασκεύαζαν το φίδι σαν αντίβαρο απέναντι στην Σοβιετική Ένωση.
Όπως βλέπουμε, ο Μπρζεζίνσκι ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ως επικεφαλής και οργανωτής των μουτζαχεντίν - που εμπνευστής τους ήταν ο Μπρζεζίνσκι - τελούσαν σε αγαστή συνεργασία.
Τόσο αγαστή ήταν η συνεργασία τους ώστε ο «μέγας» Μπρεζίνσκι, εφτά ολόκληρα χρόνια μετά τους Δίδυμους Πύργους, ακόμα δηλαδή και όταν η Αλ Κάιντα λογιζόταν ως η μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή στον κόσμο, όταν τον ρωτούσαν αν είχε να δηλώσει κάτι για την συμμετοχή του στην δημιουργία των μουτζαχεντίν για λογαριασμό των ΗΠΑ, απαντούσε ευθέως και απροκάλυπτα: «Θα το ξαναέκανα»

 Τι ακριβώς αμφισβητείται, λοιπόν;
Μήπως αμφισβητούνται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι των ΗΠΑ και της ΕΕ σε Ασία και Αφρική ενάντια στους χτεσινούς συνεργάτες τους (από Σαντάμ και Καντάφι μέχρι Ασαντ) και ο ρόλος τους σε φαινόμενα όπως αυτά στο Παρίσι;
Μήπως αμφισβητούνται οι διασυνδέσεις τους με τους σημερινούς και χτεσινούς τρομοκράτες που υπήρξαν και δικά τους κατασκευάσματα, όπως, για παράδειγμα, οι τζιχαντιστές και ο εξοπλισμός τους και με γαλλικά όπλα μέσω της λεγόμενης «συριακής αντιπολίτευσης»;
Μήπως αμφισβητούνται οι αβυσαλλές κοινωνικές ανισότητες στο εσωτερικό της Δύσης που γεννούν τον πολτό μέσα από τον οποίο στρατολογούνται οι φυσικοί αυτουργοί εγκλημάτων σαν αυτό που διαπράχτηκε στο Παρίσι;
Μήπως αμφισβητούνται και οι σχεδόν 50 (!) επεμβάσεις της Γαλλίας σε Αφρική και Ασία από το 1960 και μετά;
Μήπως αμφισβητούνται και οι 900 (!) τρομοκρατικές επιχειρήσεις της CIA ανά τον κόσμο μόνο κατά την περίοδο 1961 – 1975, σύμφωνα με τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της ίδιας της CIΑ;
Μήπως αμφισβητούνται και οι αποκαλύψεις, όχι κάποιου «κομμουνιστικού» και «ρυπαρού» ΜΜΕ, αλλά του αμερικανικού NBC (24/8/1998), για την δημιουργία από τις ΗΠΑ των Ταλιμπάν και των πακτωλό των δολαρίων με τα οποία οι Αμερικάκοι τροφοδοτούσαν τον Μπιν Λάντεν;
Μήπως – για να πάμε στο άλλο είδος τρομοκρατίας – αμφισβητείται η διασύνδεση της CIA και των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης με την ακροδεξιά και την «αριστερή» τρομοκρατία που σάρωσε την Ευρώπη την δεκαετία του ’70;
Μήπως αμφισβητείται και το τρομοκρατικό δίκτυο της «Gladio» και της – υπό την ελληνική εκδοχή του – «Κόκκινης Προβιάς»;
Σε όσους, λοιπόν, «αμφισβητούν» ότι η τρομοκρατία τροφοδοτείται και αξιοποιείται κατά το δοκούν από τους διώκτες της, που απορούν και εξανίστανται με την «συνομοσιολογία» - όπως την αποκαλούν – εκέινων που αναζητούν τα αίτια του προβλήματος,
επειδή μάλιστα μιλάμε πια για την «11η του Σεπτέμβρη» επί ευρωπαικού εδάφους, έχουμε να τους συστήσουμε να ανατρέξουν σε άρθρα και αναλύσεις που δημοσιεύτηκαν αμέσως μετά το χτύπημα της 11η Σεπτέμβρη του 2001 στους Δίδυμους Πύργους.
Για παράδειγμα θα μπορούσαν να δουν:
Την «Wall Street Journal», όταν μετά τις 11/9/2001 συγγράφονταν άρθρα που ζητούσαν την «αποικιοποίηση των παραστρατημένων εθνών» και προπαγάνδιζαν: «Απάντηση στην τρομοκρατία; Αποικιοκρατία»...
Τους «Financial Times» που δημοσιεύονταν άρθρα υπό τον εύγλωττο τίτλο «Η ανάγκη για ένα Νέο Ιμπεριαλισμό»…
Τους «New York Times» όπου φιλοξενούνταν αναλύσεις του τύπου ότι «η κρυφή γροθιά που κρατά τον κόσμο ασφαλή, ώστε να ανθούν οι τεχνολογίες του Σίλικον Βάλεϊ, ονομάζεται Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ, Αεροπορία, Ναυτικό και Σώμα Πεζοναυτών»...

Τι βλέπουμε εδώ; Τίποτα λιγότερο από το πώς, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, φιλοτεχνείτο στη Δύση το προφίλ του Μπιν Λάντεν. Πώς τον παρουσίαζαν οι συνεργάτες – κατασκευαστές του και ο Τύπος της Δύσης τον Μπιν Λάντεν;

Μάλλον δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Αρκούν δημοσιεύματα σαν κι αυτό:

«Αντισοβιετικός μαχητής θέτει τον στρατό του στον δρόμο προς την ειρήνη» («The Indipendent», 6/12/1993)!

Έτσι πλάσαραν τον Μπιν Λάντεν αρχές της δεκαετίας του ’90 οι δυτικοί φίλοι του.

Τότε ο Μπιν Λάντεν δεν ήταν ακόμα τρομοκράτης. Ήταν ένας καλοκάγαθος… επενδυτής, που τον περιέγραφαν έτσι:

«Σαουδάραβας επιχειρηματίας ο οποίος στρατολόγησε μουτζαχεντίν τώρα τους χρησιμοποιεί σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα στο Σουδάν»!

Αυτός ήταν ο Λάντεν, ένας… εργολάβος.

τι ήταν οι UCKάδες, αυτοί οι εγκληματίες πολέμου, που πριν από 15 χρόνια βαφτίστηκαν «μαχητές της ελευθερίας» από τις ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο και σήμερα κυβερνούν για λογαριασμό των Αμερικάνων την περιοχή:

Σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε το Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ, με ημερομηνία 10/2/1999, ο UCK δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια εγκληματική, δολοφονική οργάνωση, που – σύμφωνα με την ΝΑΤΟϊκή έκθεση – η χρηματοδότησή του προερχόταν από εγκληματικές οργανώσεις, από τα κυκλώματα λαθρεμπορίας ναρκωτικών και από τη Μαφία ενώ ο παράνομος εξοπλισμός του διενεργείτο από τη διεθνή αγορά λαθρεμπορίας όπλων.

Όλα αυτά, όμως δεν εμπόδισαν τις ΗΠΑ να στηρίξουν και να εξοπλίσουν τον UCK για να φέρουν σε πέρας το μακελειό και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Δεν εμπόδισαν σε τίποτα το «λατρεμένο παιδί» της αμερικανικής διπλωματίας, τον μακαρίτη Χόλμπουργκ, στις 24 Ιούνη 1998 να συνομιλεί, ως επίσημος απεσταλμένος του Κλίντον με τους ηγέτες του UCK, βγάζοντας μαζί τους αναμνηστικές φωτογραφίες (όπως η παραπάνω) στις οποίες απεικονιζόταν, μάλιστα, να έχει απαλλαγεί από τα παπούτσια του όπως επιτάσσει το ισλαμικό έθιμο.




--------------------------------------------------------------------------------------------




Λοιπον ,ενω η Δυση στηριζει Αλ Νουσρα(o FSA - oυσιαστικά στην Συρία δεν υφίσταται και τα μέλη του έχουν απορροφηθεί από τις υπόλοιπες οργανώσεις ιδιαιτερα την Al-Nusra που είναι ισλαμιστικη οργανωση παρακλαδι της Αλ Καιντα) και πουλαει οπλα στον χορηγο της ΙΣΙΣ,την Σαουδικη Αραβια
αυτοι που πολεμουν το ΙΣΙΣ στην Συρια ειναι :
*Ο Μπασάρ αλ Άσαντ ,πρόεδρος της Συρίας & θεωρειται ο ''τρελος χασαπης''απο πολλους ''αριστερους''και ''ελευθεριακους''της Δυσης
*το YPJ που αναπτύχθηκε από το ευρύτερο κουρδικό κίνημα αντίστασης.& συνδέεται στενά με το PKK, μια οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των Κούρδων στη γειτονική Τουρκία, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
*η Χεζμπολάχ αποτελεί σιιτική στρατιωτική και πολιτική οργάνωση με βάση το Λίβανο. Συμμετέχει στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο της χώρας.
Η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης θεωρείται κίνημα αντίστασης στον αραβικό κόσμο, ενώ οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, ο Καναδάς και το Ισραήλ την κατατάσσουν ως τρομοκρατική οργάνωση.
*η Ρωσια η οποια εχει απομονωθει απο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Υ.Γ Λεγεται οτι ο δολοφονος καμικαζι του Μαντσεστερ ηταν ''αντικαθεστωτικος ''απο την Λιβυη ...ηταν δηλαδη εναντιον του ''χασαπη Κανταφι''που ανετρεψε η καλη και ελευθερη Δυση και εφερε το χαος
Υ.Γ πως βρηκανε το ονομα του ?εικαζεται οτι ειναι οι αμερικανοι που το ειπαν στις βρετανικες αρχες στο Μαντσεστερ (παλι βρεθηκε ,μυστηριωδως ολοκληρη ,η ταυτοτητα του δραστη που ανατιναχτηκε)
αλλα οι ''freedom fighters ''δηλαδη οι λεγομενοι ''μετριοπαθεις ανταρτες της ελευθεριας''της Συριας μεταμορφωθηκανε σε στυγερους Τζιχαντιστες στις δυτικες μητροπολεις ...μουγγαφον τωρα οι ''ευαισθητοι''της Δυσης




-------------------------------------------------------------------------------------------




μετα λοιπον το ντηλ οπλων με δισεκατομμυρια απο τον Τραμπ για την Σαουδικη Αραβια (σαν να λεμε την χορηγο του ΙΣΙΣ)...
*επιθεση στο Μαντσεστερ
* Συγκρούσεις στρατού και μαχητών του ISIS στις Φιλιππίνες
Στρατεύματα στις Φιλιππίνες πολεμούν σήμερα βαριά οπλισμένους μαχητές που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος σε μια νότια πόλη της χώρας, το Marawi. Τέτοιου είδους μάχες καταγράφονται εδώ και μήνες στην ύπαιθρο, αλλά πλέον μετατοπίζονται ανησυχητικά σε αστικές περιοχές.
Σύμφωνα με έναν τοπικό στρατιωτικό εκπρόσωπο, πέντε κυβερνητικοί υπάλληλοι τραυματίστηκαν σε σύγκρουση με τουλάχιστον 15 μαχητές από μια μουσουλμανική οργάνωση με την ονομασία Maute, σε μια πολυσύχναστη κυρίως μουσουλμανική πόλη στην επαρχία Lanao del Sur.
Στρατεύματα και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ένα διαμέρισμα, αφού οι έλαβαν πληροφορίες ότι οπλισμένοι Maute κρύβονταν εκεί με έναν ύποπτο τρομοκράτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος και άλλος στρατιωτικός αξιωματούχος.
Οι αξιωματούχοι δεν έχουν μπορέσει ακόμα να ξεκαθαρίσουν με σαφήνεια τι ακριβώς συμβαίνει, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι οι μαχητές της οργάνωσης έχουν καταλάβει νοσοκομείο και έχουν αναρτήσει μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και ότι εισέβαλαν σε μια φυλακή και απελευθέρωσαν τους κρατούμενους.
Ωστόσο, στα social media αναρτώνται εικόνες από τα γεγονότα στην πόλη με το hashtag #prayformarawi.
Η ομάδα Maute είναι μια από τις νέες μουσουλμανικές ομάδες που έχουν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.




-----------------------------------------------------------------------------------------




Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟ ΡΙΑΝΤ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ
Γεμάτη υποκρισία, κλισέ και ασυναρτησίες, η ομιλία του προέδρου Donald Trump  την Κυριακή μπροστά σε μία συνάθροιση μοναρχών και τυράννων στη Σαουδική Αραβία έφερε στο φως μια ατζέντα κλιμάκωσης του αμερικανικού μιλιταρισμού σε όλη τη Μέση Ανατολή και συσσώρευσης δυνάμεων ειδικά για έναν πόλεμο εναντίον του Ιράν.




---------------------------------------------------------------------------------------





Ο κόσμος της εργασίας στο απόσπασμα του 4ου μνημονίου
Ομαδικές απολύσεις, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων κατ εντολη του ΔΝΤ, «νόμος είναι η ασυδοσία του εργοδότη» στα κρυφά.
Με την... άδεια του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, το 4ο μνημόνιο είναι 4ο μνημόνιο ή και 14ο μνημόνιο, επειδή και οι προηγούμενοι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ, έφεραν δύο μνημόνια, καμιά δεκαριά επικαιροποιήσεις και μεσοπρόθεσμα προγράμματα και άλλες τόσες, κρυφές και καμουφλαρισμένες τροπολογίες και τροποποιήσεις. Στο τελευταίο σπορ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποφάσισε να συναγωνιστεί εξίσου επάξια τους... προηγούμενους και μάλιστα στον τομέα που  υποτίθεται ότι  η σημερινή κυβέρνηση διεκδικεί κάλπικα παράσημα προστασίας και κουρελιασμένα εύσημα αριστεροσύνης.




--------------------------------------------------------------------------------------------



Φλαμπουράρης: Το κτίριο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ θα διαμορφωθεί σε Μουσείο Αντιδικτατορικής Αντίστασης
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017, 16:18
«Το κτίριο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ (εντός του Πάρκου Ελευθερίας) όχι μόνο δεν είναι για "ξεπούλημα", αλλά αντίθετα και με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου θα διαμορφωθεί σε Μουσείο Αντιδικτατορικής Αντίστασης», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για έναν χώρο που μαρτύρησαν στη σκληρή επταετή δικτατορία νέοι και νέες, αλλά και πολίτες όλων των ηλικιών που διεκδίκησαν την Ελευθερία και τη Δημοκρατία», υπογραμμίζει ο κ. Φλαμπουράρης.





-------------------------------------------------------------------------------------------




Νεκρός ο «υπουργός Πολέμου» του ISIS
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017, 13:52
O συριακός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως σκότωσε τον «υπουργό Πολέμου» της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος, καθώς κι άλλα στελέχη του ISIS, σε επιχειρήσεις που διεξήγαγε ανατολικά του Χαλεπίου (βόρεια).

Συριακή στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλούνται συριακά κρατικά ΜΜΕ, ταυτοποίησε τον υπουργό Πολέμου ως τον Αμπού Μουσάμπ αλ-Μάσρι, χωρίς να λέει ακριβώς πότε και πού σκοτώθηκε.

Περιλαμβανόταν στα 13 στελέχη του Ισλαμοφασιστικού Κράτους που σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις του συριακού στρατού ανατολικά του Χαλεπίου, μεταξύ των οποίων ήταν άνδρες που ταυτοποιήθηκαν ως Σαουδάραβες και Ιρακινοί.

Ένας προηγούμενος υπουργός Πολέμου του ISIS, ο Αμπού Όμαρ αλ-Σισάνι, σκοτώθηκε πέρυσι. Το Πεντάγωνο ανέφερε πως ο Σισάνι είναι πιθανό να σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη Συρία.

Η τζιχαντοφασιστική συμμορια επιβεβαίωσε τον θάνατό του τον Ιούλιο, αλλά ανέφερε πως πέθανε στη μάχη στην ιρακινή πόλη Σίρκατ, νότια της Μοσούλης.





-----------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Μαδούρο υπέγραψε διάταγμα για την έναρξη της αναθεώρησης του Συντάγματος
 Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, 23:20
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, ξεκίνησε σήμερα την διαδικασία για την σύγκληση συντακτικής συνέλευσης για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας, σχέδιο το οποίο η προδοτικηπληρωμενη από τους γιανκιδες φασιστικη αντιπολίτευση έχει απορρίψει, συνεχιζοντας τις βιαιες εκδηλωσεις πληρωμενων καθαρματων στους δρομους, και λεηλατοντας δημοσια κτιρια.

Ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του που φορούσαν κόκκινες μπλούζες και καπέλα, ο αρχηγός του κράτους της Βενεζουέλας υπέγραψε ένα διάταγμα που καθορίζει τους τρόπους εκλογής των μελών της συντακτικής συνέλευσης που καλείται να καταρτίσει το νέο Σύνταγμα που θα αντικαταστήσει εκείνο του 1999.




--------------------------------------------------------------------------------------------




Επτά μαχητές της ΑΚΑΧ σκοτώθηκαν σε επιδρομή στην Υεμένη
 Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, 22:02
Άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σκότωσαν τουλάχιστον επτά μαχητές της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) σε μια χερσαία επιχείρηση στην επαρχία Μαρίμπ της Υεμένης, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Ετσι γινεται γνωστο οτι αμερικανικα στρατευματα εχουν εισβαλει στην Υεμενη.
Πρόκειται για τη δεύτερη χερσαία επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εναντίον της ΑΚΑΧ στο έδαφος της Υεμένης αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Η πρώτη επιδρομή είχε εγκριθεί από τον νέο πρόεδρο στα τέλη Ιανουαρίου και είχε στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς αμάχους και σε ένα μέλος των SEALs, των καταδρομέων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.




-------------------------------------------------------------------------------------------




Γάλλος φωτοειδησεογράφος ο οποίος κρατείται στην Τουρκία ξεκίνησε απεργία πείνας
Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, 20:15
Ο Γάλλος ανεξάρτητος δημοσιογράφος, Ματιάς Ντεπαρντόν, ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία πριν από δύο εβδομάδες, άρχισε την Κυριακή απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτησή του, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans Frontières, RSF).

«Ο Ματιάς αποφάσισε να αρχίσει μια απεργία πείνας, η οποία βρίσκεται στην τρίτη της ημέρα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ερόλ Εντέρογλου, αντιπρόσωπος της RSF στην Τουρκία.

Η ΜΚΟ διευκρίνισε ότι ενημερώθηκε για την απεργία πείνας από τη δικηγόρο του δημοσιογράφου. Το Γαλλικό Πρακτορείο προσπάθησε να έλθει σε επαφή μαζί της ανεπιτυχώς σήμερα το απόγευμα.

Ο Ματιάς Ντεπαρντόν, φωτοειδησεογράφος που έχει έδρα την Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια και εργάζεται για διάφορα έντυπα, συνελήφθη την 8η Μαΐου στην επαρχία Μπατμάν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου έκανε ρεπορτάζ για το περιοδικό National Geographic.

Πολύ γρήγορα μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης που χειρίζεται η τουρκική υπηρεσία μετανάστευσης στη Γκαζιάντεπ, επίσης στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου παραμένει έκτοτε, παρά το ότι αποφασίστηκε η απέλασή του την 11η Μαΐου.

«Παραμένει ακόμη άγνωστο γιατί η απόφαση απέλασης δεν έχει εφαρμοστεί», σημείωσε ο αντιπρόσωπος της RSF.
Μια γαλλική διπλωματική πηγή ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι τουρκικές αρχές δεν έχουν μέχρι σήμερα ανταποκριθεί στα γαλλικά αιτήματα να καταστεί δυνατή η άμεση επαφή με τον δημοσιογράφο, είτε με επισκέψεις είτε με τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.




-----------------------------------------------------------------------------------------




Στρατιωτικό νόμο στην νότια επαρχία Μιντανάο κήρυξε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων
Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, 19:34
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, κήρυξε σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα στρατιωτικό νόμο στην νότια επαρχία Μιντανάο έπειτα από το ξέσπασμα ένοπλων συγκρούσεων στην νότια πόλη Μαράουι μεταξύ στρατιωτών και μαχητών που συνδέονται με το Ισλαμοφασιστικό Κράτος.

Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος του προέδρου, Ερνέστο Αμπέλα από την Μόσχα όπου βρίσκεται ο Ντουτέρτε πραγματοποιώντας επίσκεψη.
Το ισλαμοφασιστικο κρατος δρα στο Μινταναο από παλια.
Μια συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ακυρώθηκε, αλλά ο Φιλιππινέζος πρόεδρος θα παραμείνει στην Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αλάν Πίτερ Καγιετάνο σε συνέντευξη Τύπου την οποία και παραχώρησε.





---------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες διαδηλωτές στην Μπραζίλια υπέρ της παραίτησης του προέδρου Τέμερ
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017, 18:21
Χιλιάδες Βραζιλιάνοι συγκεντρώνονται από το πρωί στην Μπραζίλια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να διαδηλώσουν απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Τέμερ που κατηγορείται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Το πρωί οι τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι είχαν φτάσει στην πρωτεύουσα περίπου 200 λεωφορεία που μετέφεραν 5.000 ανθρώπους. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι στη διαδήλωση θα συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι, όμως ο αριθμός αυτός μπορεί να αποδειχθεί σημαντικά υψηλότερος.

Γύρω από το στάδιο Μάνε Γκαρίντσα, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες διαδηλωτές φορώντας κόκκινα μπλουζάκια με το σύνθημα "Ούτε ένα δικαίωμα λιγότερο". Στόχος τους είναι να κάνουν πορεία μέχρι το κοινοβούλιο.

Η Φραντσίσκα Γκόμες, μια 59χρονη θυρωρός από το Σάο Πάουλο, μαζί με τρεις συναδέλφους της μετέφεραν ένα ψεύτικο, χαρτονένιο φέρετρο, στολισμένο με λευκούς σταυρούς και τη φωτογραφία του προέδρου. "Αναπαύσου εν ειρήνη Τέμερ", έγραφε η επιγραφή. "Αυτό είναι το τέλος της κυβέρνησης των πραξικοπηματιών" είπε η Γκόμες αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο ο 76χρονος πρόεδρος ανήλθε στην εξουσία το 2016, μετά την πραξικοπηματικη αποπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ από το αξίωμά της.





-------------------------------------------------------------------------------------------




Εδώ, διαβάζω διαγώνια για το ίσις που κατέλαβε μια πόλη 200,000 κοντά στην πόλη τού Ντουτέρτε όσο αυτός βρισκόταν στη Ρωσία
Και εκεί που τα είχα όλα τακτοποιημένα στο μυαλό μου σε μια αρχική προσέγγιση, τσουπ! βλέπω αυτό εδώ από το ΚΚ Φιλιππινών


 Για τη δήλωση Duterte του στρατιωτικού νόμου στην Μιντανάο

Κομμουνιστικό Κόμμα των Φιλιππίνων

24, Μαΐου, 2017
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Φιλιππίνων ( CPP ) καταγγέλλει έντονα το καθεστώς Duterte για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στο Μιντανάο και υποβάλλοντας το λαό των Φιλιππίνων για το στρατιωτικό καθεστώς. Με την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στο Μιντανάο, Duterte έχει πάει πέρα από τις απειλές και θεατρικότητα των τελευταίων μηνών.
Τα  πολιτικο-δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού σε όλη Μιντανάο να περιοριστούν, καθώς υπόκεινται σε σημεία ελέγχου, συλλήψεις χωρίς ένταλμα, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και άλλοι περιορισμοί. Το Κόμμα καλεί το σύνολο του λαου των Φιλιππίνων  για την καταπολέμηση της επιβολής του στρατιωτικού νόμου στο Μιντανάο και να απαιτήσει την άμεση άρση της.
Η επιβολή στρατιωτικού νόμου, έγινε με το στενό πρόσχημα των ένοπλων συγκρούσεων στην Marawi Σίτι μεταξύ του AFP και της λεγόμενης Ομάδας Maute, μια ομάδα ληστών οι ηγέτες του οποίου είναι γνωστές διασυνδέσεις με στρατιωτικούς αξιωματούχους. Στο μάταιη ελπίδα να δικαιολογήσουν την κήρυξη στρατιωτικού νόμου, οι φασίστες στρέφονται Marawi πόλης σε μια ερημιά με τον ίδιο τρόπο που τα μέρη της Ζαμποάνγκα Πόλη είχε ισοπεδωθεί το 2013 από το AFP με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τους βαριά κανονιοβολισμούς.
Πολεμικές δήλωση του νόμου Duterte στο Μιντανάο έχει ξεπεράσει το Marawi. Έχει ένα πολύ ευρύτερο στόχο και σκοπό.
Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα είναι τόσο «όσο σκληρός», όπως ο Μάρκος, προμηνύοντας τα χειρότερα είδη των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φασιστικές επιθέσεις ενάντια στο λαό. Με τον τρόπο αυτό, Duterte  ουσιαστικά διέταξε τις AFP στρατιώτες να επιβάλουν την κυριαρχία τους και να προβαίνουν σε περισσότερες καταχρήσεις με εξαιρετική ατιμωρησία. Ο λαος των Φιλιππίνων θα κρατήσει τον άμεσα υπεύθυνο για όλες τις παραβιάσεις που διαπράττονται από τον στρατό και την αστυνομία υπό στρατιωτικό κανόνα του.
Με στρατιωτικός νόμος που επιβλήθηκε στο Μιντανάο, οι αντιδραστικοί σίγουρα θα είναι πιο απροκάλυπτη σε απασχολούν στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις για να καταστείλει τους αγώνες των εργατών και των αγροτών και σε άλλους τομείς για την πραγματική αγροτική μεταρρύθμιση, υψηλότερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος κατά των ξένων εξόρυξη λειτουργίες. Με στρατιωτικό νόμο στο Μιντανάο, ο Duterte έχει επιβάλει τον εαυτό του ως στρατιωτικού ηγέτη έτοιμο να ζευγαρώσει με τη γραφειοκρατία και να καταπατήσει το πολιτικό διαδικασίες.
Με στρατιωτικό νόμο, ο Duterte έχει ενθάρρυνε περαιτέρω το AFP να εντείνει την εκστρατεία του για εξωδικαστικές εκτελέσεις, απαγωγές, βασανιστήρια, αδιάκριτες δολοφονιες, στρατιωτική κατοχή των κοινοτήτων, βίαιη εκκένωση και hamletting των κοινοτήτων, από αέρος βομβαρδισμούς και μυριάδες μορφές των στρατιωτικών καταχρήσεις. Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ο στρατός του έχει διαπράξει αμέτρητες καταχρήσεις εις βάρος του λαού, τοποθετώντας ολόκληρες κοινότητες υπό το στρατιωτικό καθεστώς στη διεξαγωγή αντεπαναστατική της Oplan Kapayapaan.
Duterte έχει κήρυξε στρατιωτικό νόμο στο Μιντανάο στο πρόσωπο της επίμονης αντιφάσεις μεταξύ των κυρίαρχων τάξεων, απειλές πραξικοπήματα και άλλες μεθοδεύσεις. Με αυτόν τον τρόπο, ο ίδιος διεκδικεί το ρόλο του ως διοικητής-αρχιστρατηγου με την ελπίδα ότι ο ίδιος μπορεί να εχει εύνοια απο το στρατιωτικό κλιμάκιο και να προκαταλάβει τα σχέδια ορισμένων στρατιωτικών αξιωματούχων για την ανάληψη σε ένα πραξικόπημα. Μαζί τους ίδιους στόχους, έχει επίσης διορίσει έναν αυξανόμενο αριθμό των στρατιωτικών υπαλλήλων στο γραφείο του και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες. Η χούφτα των προοδευτικών στην κυβέρνησή του έχουν γίνει όλο και πιο περιθωριοποιημένες και απειλούνται.
Είναι περαιτέρω εδραίωση ο ίδιος στην εξουσία και ποτέ αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει την επιρροή της εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για έργα υποδομής για να εξασφαλίσει την υποστήριξη και την αφοσίωση της άρχουσας τάξης ελίτ. Στόχος του είναι να χρησιμοποιήσει κυρίαρχο έλεγχο πλειοψηφία του συνεδρίου για να λάβει  υποστήριξη για πολεμικές δήλωση του νόμου του και να του δώσει την εξουσία να την επεκτείνει σε πλήρη 60 ή περισσότερες ημέρες. Με Marcos-σαν αυταρχικό δυνάμεις, μπορεί να πιέσει για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής πέρα από δημόσιο έλεγχο.
Αν Duterte καταφέρνει εξασφάλιση του Κογκρέσου υποστήριξη για το στρατιωτικό νόμο στο Μιντανάο, που σίγουρα θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να επιβάλει στρατιωτικό νόμο στο σύνολο της χώρας. Δε δυσκολεύτηκε να μπορεί να καταλήξει σε περισσότερες προφάσεις, όπως η «καταπολέμηση της εγκληματικότητας» και ούτω καθεξής.
Η επιβολή του στρατιωτικού νόμου στο Μιντανάο είναι μέρος πραγματοποίησης του  Duterte δεδηλωμένα σχέδια για να εδραιώσει τον εαυτό του ως ισχυρός. Θέρετρο του σε τέτοια δρακόντεια μέτρα, ωστόσο, είναι απόδειξη της ολοένα και πιο αδύναμη και εριστική απόφαση κράτους και η επιδείνωση της κρίσης ολόκληρου του συστήματος απόφαση.
Η CPP καλεί τον λαο στις Φιλιππινέζες  να αντιταχθούν σθεναρά τις πολεμικές δήλωσεις του νόμου Duterte στο Μιντανάο και να απαιτήσει την άμεση άρση του. Πρέπει να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να αντιταχθούμε στο στρατιωτικό καθεστώς στο Μιντανάο και να αντισταθούμε σχεδιάζει να επιβάλει all-out απολυταρχική διακυβέρνηση της χώρας. Θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε και να εντείνουμε τη μαζική διαμαρτυρία δράσεις σε εθνικό επίπεδο, πανό τη ζήτηση να τελειώσει το στρατιωτικό νόμο, διεκδικούμε πολιτική διακυβέρνηση και του σεβασμού των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς τονίζουν τα βασικά αιτήματα των εργατών και των αγροτών και των άλλων δημοκρατικών τομείς.
Η επιβολή του στρατιωτικού νόμου και την επιδείνωση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα βγει από αυτό σίγουρα θα πρέπει να επισπευσθεί στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ως παραβιάσεις της Συνολικής Συμφωνίας για το Σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου ( CARHRIHL ).
Εν όψει της πολεμικης δήλωσης του νόμου του καθεστώτος Duterte στο Μιντανάο, η αναγκαιότητα της διεξαγωγής επαναστατικό ένοπλο αγώνα γίνεται όλο και σαφέστερο. Έτσι, το Νέο Λαϊκό Στρατό ( NPA ) πρέπει να είναι έτοιμος να επιταχύνει την πρόσληψη νέων κοκκινων μαχητές όπως ο στρατιωτικός νόμος Duterte του πείθει όλο και περισσότεροι άνθρωποι να πάρουν τα όπλα ενάντια στο σάπιο σύστημα. Το Κόμμα καλεί το NPA να σχεδιάζουν και να μάθετε περισσότερα τακτικές επιθέσεις σε όλη Μιντανάο και ολόκληρο το αρχιπέλαγος.
Όπως αποδεικνύεται βάσει Μάρκος, διεξάγει την επαναστατική ένοπλη αντίσταση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντέχουν σε στρατιωτικό νόμο, την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και να εμπνέει τους να διεξάγουν ολοένα και μεγαλύτερη αγώνες.
https://www.philippinerevolution.info/statements/20170524-on-dutertes-declaration-of-martial-law-in-mindanao




- -----------------------------------------------------------------------------------------




στεναχωριόμαστε και εξοργιζόμαστε με τις τρομοκρατικές επιθέσεις από οργανώσεις τύπου Αλ Κάιντα και ISIS αλλά ζοριζόμαστε - ευτυχώς όχι όλοι, κάποιοι πήραμε ξεκάθαρη θέση - να στηρίξουμε τη μόνη δύναμη που τις πολεμάει πραγματικά και όχι υποκριτικά σαν κάποιους άλλους που τις εξόπλισαν και χρηματοδότησαν και τώρα τάχα μου γίναν εχθροί τους, δηλαδή ζοριζόμαστε να στηρίξουμε το ΣΥΡΙΑΚΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ και τους συμμάχους του.
Καλά κρασιά!




----------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
«Τελειώνουν» την ελληνική ιστορία: Εννέα μήνες μονόωρης διδασκαλίας για 3500 χρόνια Ελληνισμού!
16:40
24/05/2017
Ακρως αντίθετη είναι η ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων στις προωθούμενες αλλαγές του υπουργείου Παιδείας  στο μάθημα της Ιστορίας όπου τις χαρακτηρίζει ως την «χαριστική βολή» στο μορφωτικό υπόβαθρο των Ελλήνων.
 Στην ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων  τονίζεται μεταξύ άλλων πως οι προωθούμενες αλλαγές έχουν αποτέλεσμα την : «Ελλιπέστατη και αποσπασματική γνώση της ελληνικής ιστορίας καὶ μονομερή προσέγγιση μόνο κάποιων κοινωνικών καὶ πολιτισμικών εξελίξεων του ιστορικού γίγνεσθαι, κατά την ιδεοληπτική επιλογή των προτεινόντων».
Ταυτόχρονα οι Έλληνες φιλόλογοι ανεβάζοντας περαιτέρω τους τόνους υπογραμμίζουν
«Μετὰ τὴν ὑποβάθμιση τοῦ μαθήματος τῆς Ἱστορίας στὸ Λύκειο, ὅπου διδάσκονται συνοπτικὰ καὶ ἐπιφανειακὰ σημαντικότατα κεφάλαια, ὅπως ὁ Κυκλαδικός, Μινωικὸς καὶ Μυκηναϊκὸς Πολιτισμός, ὁ Α΄ καὶ Β΄ Ἀποικισμός, ἡ σημασία τῶν Περσικῶν Πολέμων, ὁ Πελοποννησιακὸς Πόλεμος, ὁ Φίλιππος Β΄ καὶ τὸ οἰκουμενικὸ κράτος τοῦ Μ. Ἀλεξάνδρου, οἱ προτάσεις τῆς Ἐπιτροπῆς ποὺ συνέστησε τὸ Ὑπουργεῖον Παιδείας,Ἔρευνας καὶ Θρησκευμάτων γιὰ τὸ μάθημα τῆς Ἱστορίας στὴν Ὑποχρεωτικὴ Ἐκπαίδευση, ἂν τελικὰ ἐφαρμοσθοῦν, θὰ ἐπιφέρουν τὴ χαριστικὴ βολὴ στὸ μορφωτικὸ ὑπόβαθρο τῶν Ἑλλήνων μαθητῶν».
Πιο συγκεκριμένα  υπογραμμίζουν ότι:
«Μὲ τὴν ἀντίληψη ὅτι πρέπει νὰ ἀρθῆ “ἡ πρωτοκαθεδρία τῆς πολιτικῆς ἱστορίας” καὶ ἡ διδασκαλία νὰ στραφῆ ἀποκλειστικὰ στὴν κοινωνική, οἰκονομική, στὴν ἱστορία τοῦ περιβάλλοντος καὶ τοῦ κλίματος, στὴν τοπικὴ ἱστορία καὶ στὴ μουσειακὴ ἐκπαίδευση, ὑποβαθμίζεται ἡ διάκριση στὶς βασικὲς χρονικὲς περιόδους τῆς ἑλληνικῆς ἱστορίας καὶ προκαλεῖται σύγχυση καὶ ἀδυναμία στοὺς μαθητὲς νὰ ἐντάξουν τὰ γεγονότα καὶ ὅλες τὶς ἐξελίξεις στὸν χρόνο.
Παραβλέπεται ὅμως ὅτι ἡ διδασκαλία τῶν κοινωνικῶν, οἰκονομικῶν, πνευματικῶν καὶ ἐν γένει τῶν πολιτισμικῶν ἐξελίξεων διευκολύνεται οὐσιαστικὰ μὲ τὴν σαφῆ ἔνταξή τους στὶς βασικὲς χρονικὲς περιόδους καὶ σὲ συνάφεια μὲ τὰ πολιτικὰ γεγονότα ποὺ διαδραματίζονται σὲ αὐτές.




-------------------------------------------------------------------------------------------




18.744 ευρώ για γεύμα 50 στελεχών της Διεθνούς Έκθεσης Documenta. 375 ευρώ το άτομο!
Λεφτά υπάρχουν! Και επιπλέον λειτουργούν και ως κοινοί λωποδύτες!
Αμέσως μετά την κατακραυγή, κατέβασαν την αρχική τους ανάρτηση (της 10/5) και ανέβασαν άλλη σημερινή, στην οποία εμφανίζουν 1.900 ευρώ. Υποθέτω όσα πλήρωσαν πράγματι, χωρίς τις 17.000 που σχεδίαζαν να τσεπώσουν.

Σχολιο.- Το άλλαξαν! Φαίνεται και από τις ημερομηνίες. Η αρχική δημοσίευση ήταν στις 10/5 και τη διέγραψαν για να βάλουν σημερινή. Μέχρι πριν δύο ώρες που έκανα εδώ τη δημοσίευση υπήρχε η παλιά δημοσίευση. Ας δώσουν εξηγήσεις οι ίδιοι.
 Αυτό που ανέβασα είναι επίσημο έγγραφο του Δήμου Αθηναίων.

Σχολιο.-   Πάντως η συζήτηση γύρω από την ντοκουμέντα δεν θα έπρεπε να αφορά μόνο τα χρήματα ή τις συνθήκες εργασίας κατά την γνώμη μου αλλά και το τι "τέχνη" προβάλει. Επειδή επισκέφθηκα την έκθεση στο μουσείο Μπενάκη..φαλλοί ανοιχτηρια πίνακες ζωγραφισμένοι απο ωορρηξία και δοχεία ούρων με τα ονόματα του Κασιδιάρη της Λεπέν κ.α. με μια ντελεζιανη ερμηνεία από κάτω δεν νομιζω πως πρεπει να λογίζονται ως τέχνη πόσο μάλλον ριζοσπαστική ή απελευθερωτικη. Είναι σκουπίδια και το όλο κονσεπτ μου φαίνεται αρκετά αντιδραστικό.





-------------------------------------------------------------------------------------------




Χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή.
Το φράγμα Μ.Παναγίας δεν έχει πια νερό.
Αγριεύουν τα πράγματα. Σταχυολογώ δύο σχόλια κατοίκων #skouries
"Κάνουν αποστράγγιση σε βάθος 300-400 μέτρων για να είναι στεγνό το χώμα.
Δηλαδή υδροφόρος ορίζοντας ΤΕΛΟΣ".
"Να μην υπάρξει καθόλου νερό, ίσως έτσι συνετισθούν τα τομάρια
που καταστρέφουν τον τόπο".
Ο δε δήμος Αριστοτέλη προειδοποιεί την κυβέρνηση:
"η συνεχώς διογκούμενη λαϊκή οργή των κατοίκων της Β. Α. Χαλκιδικής βρίσκεται στα όριά της"..

Η ELDORADO ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
(Το φράγμα Μ.Παναγίας που βλέπετε στη φωτο είχε 35.000 κυβικά μέτρα νερού που εξαφανίστηκαν τις τελευταίες 20 μέρες).
Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης:
ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΚΑΒΟΥ
Νέα στοιχεία για την καταστροφή των υδάτων στις Σκουριές Χαλκιδικής εξαιτίας των εργασιών εξόρυξης χρυσού – χαλκού από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός - Eldorado Gold, παρουσιάστηκαν από τους ομιλητές, στην εκδήλωση "Τα Νερά του Κάκκαβου" που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 23 Μαϊου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Μεγάλης Παναγίας Γιώργος Κυργιανός, κατήγγειλε ότι το τελευταίο διάστημα, αντλίες της Ελληνικός Χρυσός αποστραγγίζουν τα νερά του όρους Κάκαβος κατά περίπου 300 κυβικά μέτρα την ώρα, συνολικά. Παράλληλα, το αρδευτικό φράγμα της Μεγάλης Παναγίας έχει στερέψει. Αισθητά έχει μειωθεί η στάθμη στη γεώτρηση από την οποία υδροδοτούνται οι 3.000 κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας. Την κατάσταση επιδείνωσαν οι διερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή της Τσικάρας.
Όπως σημείωσε, μιλώντας στην εκδήλωση, ο καθηγητής Υδραυλικής ΑΠΘ Κώστας Κατσιφαράκης, ανοιχτή εξόρυξη σε βάθος εκατοντάδων μέτρων, σημαίνει αποστράγγιση των νερών της περιοχής σε ακτίνα χιλιομέτρων.
Ο Γιώργος Ταραζάς, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μεγάλης Παναγίας παρουσίασε στοιχεία από τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ίδιας της εταιρείας, από την οποία προκύπτει σημαντική βλάβη των νερών, ποσοτικά και ποιοτικά σε όλες τις υδρολογικές λεκάνες της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που θα επηρεάσουν την υδροδότηση και της Ολυμπιάδας, του Στρατωνίου, της Ιερισσού και όλης της προ του Άθω Χαλκιδικής.




-------------------------------------------------------------------------------------------




The Life and Sufferings of Leonard Black, A Fugitive From Slavery (1847)
Ο δραπέτης δούλος L. Black στο έργο του"The Life and Sufferings of Leonard Black, A Fugitive From Slavery (1847)",αφηγείται το μαρτύριο της δουλείας και την πορεία του προς την ελευθέρια. Η σοκαριστική δύναμη μιας τέτοιας μαρτυρίας ενισχύεται στο σημείο που ο συγγραφέας αναφέρεται στον "καλό" αφέντη που επειδή θεωρούσε ιδιαίτερα σκληρό να μαστιγώνει τους δούλους του, τραβούσε στην γυμνή τους πλάτη μια γάτα από την ουρά. Φυσικά, τα νύχια της γάτας χώνονταν και ξέσκιζαν την σάρκα του δούλου που ήταν ταυτόχρονα υποχρεωμένος να λέει "Oh! pray, master, oh! pray, master, don't."
Άλλωστε οι σχετικοί κώδικες, που όριζαν με λεπτομερή βαναυσότητα την τιμωρία των δούλων για κάθε είδους παράπτωμα, προέβλεπαν και την τιμωρία όποιου τυχόν θα σκεφτόταν να συμπεριφερθεί ως "καλός αφέντης". Ανάμεσα στα άλλα: 100 δολάρια και 6 μήνες φυλακή για όποιον μάθαινε σε σκλάβο να διαβάζει και να γράφει ή τον προσλάμβανε ως ιερέα.
Ο γενναίος Leonard Black, που κέρδισε την ελευθερία του, έμαθε να διαβάζει, έγινε και κληρικός, κλείνει την αφήγηση του ως εξής:
"Αναγνώστη, σε χαιρετώ, με την γλυκιά ελπίδα ότι σύντομα θα ανατείλει η ένδοξη μέρα που ο ιδρώτας και το αίμα του άμοιρου Αφρικανού δεν θα μετατρέπονται σε νομίσματα για τον βάναυσο, άσπλαχνο λευκό άνθρωπο."




-----------------------------------------------------------------------------------------



Οι συμβολαιογραφοι δινουν το πρασινο φως για τους πλειστιριασμους εφοσον το ποσο της κατασχεσης φτανει  τα 300.000 ευρω. Χαμηλωνει κατά 100.000 ευρω ο πηχης των χρεων για εκποιηση κατοικιων. Όλα ετοιμα για τη λειτουργια της ηλεκτρονικης πλατφορμας.  Με βαση την εμπορικη αξια και όχι την αντικειμενικη η τιμη εκκινησης.



---------------------------------------------------------------------------------------------



Αυξηση στους λογαριασμους του νερου από το 2018 λογω «περιβαλλοντικου τελους».  Ερχεται «πρασινο» χαρατσι στο νερο.




---------------------------------------------------------------------------------------



Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν και τις συντάξεις χηρείας



---------------------------------------------------------------------------------------




ΣΕΟΥΛ.-- «Ασημένιο μετάλλιο» στις περισσότερες ώρες εργασίας παίρνει η Νότια Κορέα στο σύνολο των χωρών μελών του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), καθώς έρχεται δεύτερη στην κατάταξη των 34 μελών. Συγκεκριμένα, όλη την περσινή χρονιά, οι Νοτιοκορεάτες φέρεται να δούλεψαν κατά μέσο όρο 2.124 ώρες και υπολείπονται μόνο των Μεξικανών, που δούλεψαν 2.228 ώρες.

ΜΠΑΝΤΖΟΥΛ.-- Η κυβέρνηση της Γκάμπια ανακοίνωσε χτες πως κατέσχεσε 50.000.000 δολάρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην «προέδρου» της δυτικοαφρικανικής χώρας, Γιαχία Τζάμεχ, τέσσερις μήνες αφότου «αυτοεξορίστηκε» μετά την ήττα του στις εκλογές του Δεκέμβρη.




----------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ
Διαβουλεύσεις για δεύτερο «τουρκικό αγωγό»
Σε συνομιλίες με την Τουρκία και χώρες της ΕΕ βρίσκεται η Ρωσία για να επιλεγεί το σημείο εισόδου του δεύτερου τουρκικού αγωγού «Τurkish Stream», που θα τροφοδοτεί μέσω Τουρκίας με ρωσικό αέριο την ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό δήλωσε χτες από την Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρωθυπουργό υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις που περιλαμβάνουν την Ελλάδα και την Βουλγαρία, ενώ ισχυρίστηκε ότι «η απόφαση δεν πρέπει να είναι πολιτική αλλά αποκλειστικά οικονομική».




-----------------------------------------------------------------------------------------




Κρατική καταστολή στην Ινδία

Βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος μαζικών οργανώσεων των φτωχών αγροτών και των εργατών γης στην Καλκούτα, Ινδία, χτες (σ.σ. 22/5). Οι συγκεντρωμένοι, που είχαν τη στήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικό) και του Αριστερού Μετώπου της Δυτικής Βεγγάλης, διεκδίκησαν μέτρα ανακούφισης και πορεύτηκαν μέχρι την έδρα της κρατιδιακής κυβέρνησης για να παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Οι δυνάμεις καταστολής εξαπέλυσαν επίθεση καταστολής, χτυπώντας τη διαδήλωση και δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 900 διαδηλωτών, εκ των οποίων οι 100 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Η κυβέρνηση του "Κογκρέσου του Τριναμόολ", που εκφράζει τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων μονοπωλίων στο κρατίδιο, από το 2011 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, έχει προχωρήσει σε άγρια καταστολή σε βάρος του κομμουνιστικού και του λαϊκού κινήματος, με εκατοντάδες νεκρούς.
Το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), καταγγέλλοντας αποφασιστικά την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της τοπικής κυβέρνησης του «Κονγκρέσου Τριναμόολ» και του αρμόδιου υπουργού, «που αγνοούν τα δίκαια αιτήματα των φτωχών ανθρώπων που παλεύουν για βελτίωση των συνθηκών ζωής τους», σημειώνει: «Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες επιθέσεις θα αποτρέψουν τις λαϊκές διαμαρτυρίες στη Δυτική Βεγγάλη και άλλες πόλεις. Οι λαϊκές δυνάμεις είναι έτοιμες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις παρ' όλη την αστυνομική τρομοκρατία».




------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ
Ιδια φιλομονοπωλιακή πολιτική
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Στην «πεπατημένη» της αντιλαϊκής πολιτικής βαδίζει η κυβέρνηση Τραμπ, με το σχέδιο του νέου ομοσπονδιακού προϋπολογισμού που κατέθεσε χτες. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν μεγάλες περικοπές στις υπηρεσίες υγείας των φτωχότερων και ηλικιωμένων Αμερικανών (Medicaid) κατά 800 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη 10ετία. Επιδιώκει να περιορίσει δραστικά τον αριθμό των δικαιούχων επιδομάτων αναπηρίας, δυσκολεύοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγησή τους, προωθεί την κατά 29% μείωση των κουπονιών σίτισης και άλλων επισιτιστικών παροχών που αφορούν 44 εκατομμύρια. Επιπλέον, εκτιμά ότι, παρά τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 15% από το 35%, θα καταφέρει να συγκεντρώσει από φόρους 328 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη χρονιά.
Σχεδιάζεται, επίσης, η μείωση της χρηματοδότησης προγραμμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος, των υδάτινων πόρων κατά 31%, με αποτέλεσμα την απώλεια πάνω από 3.800 θέσεων εργασίας ατόμων που δουλεύουν σήμερα στην ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΡΑ).
Αντίθετα, γενναιόδωρες αυξήσεις προβλέπονται σε κονδύλια για την άμυνα, για στρατιωτικά εξοπλιστικά πακέτα, για την πρόσληψη 56.400 νεοσύλλεκτων το 2018 αλλά και κονδύλι 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανέγερση τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Επιπροσθέτως, προβλέπονται δαπάνες 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή υποδομών, όπως δρόμοι, γέφυρες, αεροδρόμια, δίκτυα μεταφορών κ.ά.




----------------------------------------------------------------------------------------





ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Αντιιμπεριαλιστική πανεθνική διάσκεψη
Διοργανώνεται από το ΚΚ Βενεζουέλας και άλλες οργανώσεις
Με διαδηλώσεις στήριξης της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο και επίσης συγκεντρώσεις της φασιστικής αντιπολίτευσης που συνεχίζει τις βίαιες ενέργειες, κύλησε και η χτεσινή μέρα στην Βενεζουέλα. Στο Καράκας, παρά την ισχυρή βροχόπτωση, χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας για μια «μεγάλη πορεία για την ειρήνη και την υπεράσπιση της Συντακτικής Συνέλευσης» που έχει προτείνει ο Πρόεδρος. Με δικό του μπλοκ ενάντια στην αντίδραση και τον συμβιβασμό συμμετείχε το ΚΚ Βενεζουέλας.
Για σήμερα, 24 Μάη, το ΚΚ Βενεζουέλας, το κόμμα «Patria para Todos» (Πατρίδα για όλους), το κόμμα REDES (Δίκτυα), το PRT (Επαναστατικό Κόμμα Εργασίας), οι οργανώσεις «Γκαγιόνες», «Γενναίος Νότος» (Βravo Sur), «Αντιϊμπεριαλιστικές Φωνές», διοργανώνουν πανεθνική αντιιμπεριαλιστική - αντιφασιστική διάσκεψη. Οπως ανακοινώθηκε από το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, Κάρλος Ακίνο σε συνέντευξη Τύπου, «ένας από τους βασικούς στόχους της συνάντησης είναι η δημιουργία του Λαϊκού Αντιφασιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, με ξεκάθαρη γραμμή μας για την υπεράσπιση της Μπολιβαριανής Διαδικασίας, της διαδικασίας αλλαγής, αποκλείοντας οποιαδήποτε συζήτηση με την αντιδραστική αντιπολίτευση». Και πρόσθεσε: «Είναι μια πρωτοβουλία που ασκεί βεβαίως κριτική στη σημερινή κατάσταση, έχει τη δική της πρόταση, αλλά ξεκάθαρη λογική για την υπεράσπιση και την εμβάθυνση των αλλαγών. Και όταν λέμε υπεράσπιση εννοούμε όχι την υπεράσπιση των αρνητικών πλευρών που υπάρχουν, εννοούμε την υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων. Ενώ όταν μιλάμε για εμβάθυνση αναφερόμαστε στην επαναστατική εμβάθυνση αυτής της διαδικασίας, στην προοπτική ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για τη συγκέντρωση επαναστατικών δυνάμεων σε μια ενότητα των εργατών, των αγροτών, των λαϊκών στρωμάτων για την πραγματοποίηση και τη νίκη μιας πραγματικά σοσιαλιστικής επανάστασης». Τόνισε επίσης ότι «πρέπει να δοθεί από το λαό αποφασιστική απάντηση στη φασιστική επιθετικότητα της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, το ενδεχόμενο ξένης επέμβασης», ενώ πρόσθεσε ότι «με τη συμμετοχή στη Συντακτική Συνέλευση πρέπει να επικρατήσουν οι επαναστατικές δυνάμεις, και όχι αυτές του συμβιβασμού».
Ταυτόχρονα, το στέλεχος του ΚΚ Βενεζουέλας σημείωσε ότι «απαιτείται ενδυνάμωση των επαναστατικών δυνάμεων και να μην δίνονται εργαλεία στην αντίδραση». Ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα ότι «διαμαρτυρίες από ταξικές εργατικές οργανώσεις αγνοούνται και ούτε τους επιτρέπεται συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο, την ίδια ώρα που ανοίγονται δίαυλοι επικοινωνίας με τμήματα της αντιπολίτευσης».


1 σχόλιο:

e-h είπε...



Hoy compartimos con usted la revista de cultura cubana La Jiribilla, que
nos propone el Especial Diseñar es compartir, a propósito de la
decimocuarta edición de la Semana del Diseño en Cuba. Destacan aquí una
entrevista en la que el reconocido arquitecto Daniel Taboada Espiniella
dialoga sobre el creciente deterioro de la imagen urbana y la
conservación del patrimonio arquitectónico cubano; un artículo de
Ernesto Niebla que aborda los desafíos de la gestión de marcas en Cuba;
así como un extenso diálogo con Mirta Muñiz, Premio Honorífico en
Gestión del Diseño 2017. En esta edición, La Jiribilla publica también
una entrevista exclusiva a Gladys Collazo, presidenta del Consejo
Nacional de Patrimonio Cultural, con motivo de la celebración del Día
Internacional de los Museos. Completan esta entrega un exhaustivo
análisis del investigador Harold Bertot Triana sobre la reciente
convocatoria a la Asamblea Nacional Constituyente en Venezuela; un texto
del viceministro de Cultura Fernando Rojas dedicado al poeta, ensayista
y profesor Guillermo Rodríguez Rivera, recientemente fallecido; y un
acercamiento a la presentación del artista cubano Carlos Martiel en la
Bienal de Venecia.

A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu




Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας το Jiribilla το περιοδικό για την κουβανική κουλτούρα που
Ειδικός σχεδιασμός προτείνει μοιράζεται, όσον αφορά το
δέκατη τέταρτη έκδοση της Εβδομάδας Μόδας στην Κούβα. Stand εδώ
συνέντευξη στην οποία φήμης αρχιτέκτονα Daniel Taboada η Espiniella
Συζητά αυξανόμενη υποβάθμιση των αστικών εικόνα και
Κούβας διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, ένα άρθρο
Ernesto Niebla αντιμετώπιση των προκλήσεων της διαχείρισης της μάρκας στην Κούβα,
καθώς και ένα εκτεταμένο διάλογο με Mirta Muñiz, Επίτιμο
Διαχείριση Μελετών το 2017. Αυτή η έκδοση δημοσιεύει επίσης Το Jiribilla
μια αποκλειστική συνέντευξη με Gladys Collazo, πρόεδρο του Συμβουλίου,
Εθνική Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με την ευκαιρία της Ημέρας
Για το Διεθνές Μουσείο. Αυτό προσφέρει πλήρη ολοκληρωμένη
ανάλυση των ερευνητής Harold Bertot Triana σχετικά με την πρόσφατη
σύγκληση της Εθνοσυνέλευσης Συντακτική στη Βενεζουέλα, ένα κείμενο
του Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Fernando Rojas αφιερωμένο στον ποιητή, δοκιμιογράφος
Ο καθηγητής Guillermo Rodriguez Rivera και πρόσφατα απεβίωσε, και
προσέγγιση για την παρουσίαση του Κουβανού καλλιτέχνη Κάρλος Martiel στην
Μπιενάλε της Βενετίας.

Όλοι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο από το intranet και internet,
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu