Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Παρασκευη 26 Μαιου 2017



Μίσος ταξικό!
Όλη η χορτάτη αλητεία στο νοσοκομείο, πλάι στον μαζικό δολοφόνο ενός λαού ολόκληρου. Κυβερνητικοί, αντιπολιτευόμενοι, επιχειρηματίες, σκουληκαντέρες κάθε είδους.
Ούτε ένας υπουργός ή υφυπουργός ή έστω γραμματέας υπουργείου στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι δύο εργάτες.
Ποιο νοσοκομείο; Ποιοι εργάτες;
Γι' αυτό ακριβώς λέω: Μίσος ταξικό!




---------------------------------------------------------------------------------------------




Εγώ τον πόνο αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους συμμερίζομαι.
Σήμερα συνέβη κι αυτό. Αλλά η παλιανθρωπιά δεν νοιάζεται γι' ανθρώπους που πήγαν για το μεροκάματο και κατέληξαν στο νοσομομείο. Με μεγαλοαπατεώνες που παίρνουν στον λαιμό τους εκατομμύρια ανθρώπους ασχολείται.

Πέμπτη 25/05/2017 - 20:45
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Στο νοσοκομείο τρεις εργαζόμενοι μετά από ανάφλεξη σε φιάλες υγραερίου
Στο «Αττικό Νοσοκομείο» με εγκαύματα νοσηλεύονται τρεις εργαζόμενοι που διακομίστηκαν από το ΕΚΑΒ, μετά από ανάφλεξη σε φιάλες υγραερίου που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 3 μ.μ. της Πέμπτης 25 Μάη, στην εταιρεία υγραερίου «TOP GAS» στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή Νεόκτιστα.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ενώ αδιεκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της ανάφλεξης.
Οι τρεις εργαζόμενοι τραυματίες είναι 33, 40 και 27 ετών. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, οι δύο εκ των τριών έχουν τραυματιστεί σοβαρά και φέρουν εισπνευστικά εγκαύματα και εγκαύματα προσώπου και ο ένας από αυτούς νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.
Ο τρίτος τραυματίας, είναι σε καλή κατάσταση και παραμένει στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας για παρακολούθηση.
Στο πλευρό των τραυματιών εργατών βρίσκονται από την πρώτη στιγμή μέλη του κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας.
Σχολιο.-  Ποσα γινονται καθε μερα.... Πριν λιγες μερες ενας νεαρος καηκε στα ματια απο γεωργικο φαρμακο στη δουλεια του, το Σαββατο μια κοπελα ηρθε με καροτσακι απο το prenatal, δεν ξερω αν τη χτυπησε ή κατι αλλο παντως ακουσα πως την απειλουσε κλπ ο διευθυντης της. Αυτα και ποσα αλλα....
Σχολιο.-   Ναι, αλλά το επώνυμο όλων αυτών δεν αρχίζει από Παπα ούτε τελειώνει σε δήμος. Γιατί να μας απασχολήσουν;
Σχολιο. -   Οι διάφοροι κκέδες και λοιποί αστικοποιημένοι αριστεροί που ισχυρίζονται ότι η 17Ν ενεργούσε με στόχο να φοβίσει το λαό και να αποτρέψει κινητοποιήσεις ...είναι ηττοπαθείς και οι θεωρίες συνωμοσίας που λένε (ΒΛ. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ  το καταπτιστο αρθρο του με αφορμη τον Παπαδημο) δεν πείθουν κανένα σοβαρό άνθρωπο. Η 17Ν ήταν επαναστατική οργάνωση που πάλεψε στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού.




-------------------------------------------------------------------------------------




Θεωρώ προστυχιά τον ισχυρισμό ότι κάθε ανθρώπινη ζωή έχει την ίδια αξία με οποιαδήποτε άλλη.
Στα σοβαρά;
Την ίδια αξία είχε η ζωή του Χίτλερ, μ' αυτήν του εκτελεσμένου στην Καισαριανή;
Η ζωή του Μπάμπαλη, μ' αυτήν του δολοφονημένου στο Πολυτεχνείο;
Η ζωή του Ωνάση, μ' αυτήν του πνιγμένου στο σαπιοκάραβό του;
Η ζωή του Μποδοσάκη, μ' αυτήν του σκοτωμένου στα ορυχεία του;
Την ίδια αξία έχει η ζωή ενός μεγαλοτραπεζίτη που αποφασίζει την εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων, μ' αυτήν ενός απελπισμένου ανθρώπου που έζησε από τον ιδρώτα του χωρίς να εκμεταλλευτεί κανέναν και αυτοκτονεί;
Τόση υποκρισία; Τόση παλιανθρωπιά;




-----------------------------------------------------------------------------------




Να αποφυλακιστουν οι Τουρκοι απεργοι πεινας!
Ο Αγωνας κατά του φασιμου είναι καθηκον! Αλληλεγγυη στους αγωνιστες και στον αγωνιζομενο τουρκικο και κουρδικο λαο!
Συγκεντρωση και πορεια στο Συνταγμα Πεμπτη 1 Ιουνη 6.00 μ.μ.
Επιτροπη Αλληλεγγυης για τους πολιτικους κρατουμενους στην Τουρκια και στο Κουρδισταν




---------------------------------------------------------------------------------------




Πάνω από 20% η ΠΚΣ και κοντά στο 15% τα ΕΑΑΚ στις φοιτητικές εκλογές. Συντριβή της κυβερνητικής παράταξης που δεν πιάνει ούτε το 2%. Οι φοιτητές δεν πανηγυρίζουν και τόσο που θ' αναγκαστούν να φύγουν αύριο από τη χώρα και να γνωρίσουν τον κόσμο!
Κοντά στο 30% η ΠΚΣ στα ΤΕΙ! Ποσοστό δεκαετίας '80!
Αλλά και το μόλις 2% των ΕΑΑΚ στα ΤΕΙ κάτι δείχνει. Κάτι δεν γίνεται καλά, όταν οι νέοι από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πείθονται.
Εκεί η κυβερνητική παράταξη είναι άφαντη. Κάπου κοντά στο 0,1%. Γκρούπα κεντροαριστερής κοπής!
Σχολιο.-  Η αποχή στον θεό...τα ποσοστά που αναφέρεις έχουν να κάνουν με την οικτρή μειοψηφία που ασχολείται με τον φοιτητικό συνδικαλισμό έτσι όπως έχει καταντήσει. εκεί είναι το πρόβλημα και όχι στο ότι η "ριζοσπαστική" αριστερά δεν πείθει...
Σχολιο.- Με πρωτη τη ΔΑΠ ωστόσο, για 29η χρονιά και το ποσοστό αποχής να υπερβαίνει το 50%.
Σχολιο.- Ελαχιστοι φοιτητες ενδιαφερονται για τις εκλογες. Ψηφιζουν 50% λιγοτεροι απο οσους ψηφιζαν πριν 10 χρονια. Τα αυξημενα ποσοστα ειναι αποτελεσμα της διαλυσης της ΠΑΣΠ και της απομαζικοποιησης των συλλογων.
Σχολιο.-  Δεν καταλαβες. Οχι 50% αποχη. 50% λιγοτεροι σε σχεση με 10 χρονια πριν. Η αποχη παιζει να ειναι 80%+
Σχολιο.-  Με όσους έχω μιλήσει για το θέμα αυτό, όλοι λένε κάθε πέρσι και καλύτερα.
Σχολιο.-  καλέ, τι αναζητάτε;;; ο Τσίπρας μας βάζει σε μνημόνια και η αποχή το 15 ξεπερνούσε το 45%! και έχει λέει κοινοβουλευτική πλειοψηφία! κάθε πέρσι και καλύτερα ισχύει παντού όχι εκλογικά αλλά πραγματικά. Να δούμε πως θα σηκώσουμε κεφάλι γιατί πάμε για καταστροφή και όχι εκλογική!
Σχολιο.- Στο μαθηματικο ΑΠΘ πριν 10 χρονια ψηφιζανε 500+ σε συνολο περιπου 1000 ενεργων. Φετος ψηφισαν 200.
Σχολιο.-  Η  εξωκ. αριστερα εχει μηχανισμο και δινει πολυ μεγαλο βαρος στις φοιτητικες. Αλλα οταν ο λαος γυρναει την πλατη στο φοιτητικο κινημα και κερδιζουν απο καραμπολα 2-3 αριστερες δυναμεις, αυτο δεν ειναι υγεια, ειναι σεχταρισμος. Στο τελος θα μεινει ενας αριστερος με μια σφραγιδα να περηφανευεται οτι παιρνει 100%...
Σχολιο.-  τωρα στα σοβαρα γινεται αναλυση των φοιτητικων εκλογων; με αποχες ανω του 70% -σε καποιες σχολες ψηφιζουν το 10%- και να πηγαινουν οι πσκιτες με στρατιωτικη πειθαρχια να ψηφιζουν , οι δαπιτες να τους ταζουν για την ψηφο και καποιοι πασπιτες εναπομειναντες; και αναλυουμε ποσοστα;
Σχολιο.-   λεω οτι ειναι αστειο να λεμε οτι πηρε 30% σε μια διαδικασια απαξιωμενη με γελοια συμμετοχη . για τους πσκ ειναι υποχρεωση η ψηφος. Η νεολαια φαινεται εκει που ζει η νεολαια. στον δρομο. οχι στα κομματικα γραφεια
Σχολιο.-   σορρυ αλλα οπως γινεται, με τους ορους που γινεται, ναι ειναι γελοια. ειδικα οταν οι μερικες χιλιαδες ψηφιζουν αναγκαστικα λογω πειθαρχιας, μερικες αλλες λογω "υποχρεωσης" ή υποταγης για να περασουν μαθηματα κλπ
Σχολιο.- τωρα σοβαρα ειναι τα ιδια τα ποσοσστα συμμετοχης στις βουλευτικες πχ με τις φοιτητικες ή σε εκλογες πρωτοβαθμιων σωματειων;
Σχολιο.- η πολιτικοποιηση αφορα ενα 5-10 % του φοιτητικου πληθυσμου....το υπολοιπο 90% ασχολείται με τα τρεχοντα!
Σχολιο.- Από που προκύπτει ότι στα ΤΕΙ σπουδάζουν νέοι άπω χαμηλά στρώματα?
Σχολιο.- To 80 τοις εκατό των φοιτητών δεν ψήφισε. Αν θυμάμαι καλά η μεγαλύτερη αποχή.
Σχολιο.- Το παιδι μιας ευπορης οικογενειας αν δεν περασει σε ενα ΑΕΙ θα παει σε ενα αναλογο στο εξωτερικο. Παντως στα ΤΕΙ δεν θα παει.... ετσι διαμορφωνεται και η συνθεση τους...
Σχολιο.-  Όσον αφορά την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων της ΠΚΣ. Η διαίρεση των ψήφων της ΕΑΑΚ στα δύο είναι εντελώς αυθαίρετη. Δεν υπάρχει και δεν καταγράφηκε ΠΟΥΘΕΝΑ παράταξη ΑΡΑΣ-ΛΑΕ. Η ΠΚΣ έφτιαξε μια παράταξη που δεν υπάρχει και χρέωσε αυθαίρετα τις μισές ψήφους της ΕΑΑΚ εκεί για να δείξει ότι η ΕΑΑΚ έχει μεγάλη πτώση. Δε νομίζω ότι μια τέτοια πρακτική την καθιστά έγκυρη και το site της αξιόπιστο. Το αντίθετο μάλιστα.
Σχολιο.-  Η συμμετοχή στα ΑΕΙ θα κυμανθεί στο 28-32% ,όταν το max ήταν στο 53% και το σύνηθες στο 40-45%.
Σχολιο.-  Δεν καταλαβα καλα! υπαρχει ανθρωπος που να πανηγυριζει οτι ενας στους δυο φοιτητες ψηφισε ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ? ειναι το αντιδραστικο ποσοστο! δεν υπαρχει σε κανενα αλλο κοινωνικο χωρο! Φυσικα δεν ειναι ετσι! αλοιμονο αν οι νεοι ανθρωποι ηταν τοσο αντιδραστικοι! Απλως ψηφιζουν μονο οι κομματικοι!
Σχολιο.- Ως προς το αν υπάρχει άλλος κοινωνικός χώρος με τέτοιο αντιδραστικό ποσοστό, ε! Δεν είναι μόνο οι φοιτητές. Μάλλον δεν γνωρίζεις τι ποσοστά παίρνει η Δεξιά σε γιατρούς, οικονομολόγους και διάφορους άλλους κλάδους επιφανών και μορφωμένων!
Σχολιο.- και σ αυτους τους κλαδους η συντριπτικη πλειοψηφεια δεν ψηφιζει! πχ στο κλαδο τον δικο μου ΓΕΩΤΕΕ η δεξια πιανει το 60%, απλα δεν ψηφιζει ουτε το 10% των ψηφοφορων!
Σχολιο.- Μπα! Στον δικό σου μπορεί, αλλά δεν ισχύει το ίδιο στους ιατρικούς και δικηγορικούς συλλόγους, στα επιμελητήρια των οικονομολόγων κ.λπ.. Ψηφίζουν και ψηφίζουν Δεξιά. Πρόκειται για κλάδους βαθιά συντηρητικούς. Και η Αριστερά ούτε στον ύπνο της δεν φαντάζεται εκεί ποσοστά 35 και 40% που παίρνει στους φοιτητές.




----------------------------------------------------------------------------------------




Διαρρηγνύει τα ιμάτιά της η σοβαρή, Φιλελεύθερη διανόηση για την σύγκριση των 3 εργατών του Ασπρόπυργου με τον Παπαδημο! Για αυτούς ο Ασπρόπυργος είναι "ατύχημα", είναι "δικαιολογημένη απώλεια" που λένε και στον στρατό, όταν οι " φτωχοί" πάνε σε τέτοιες δουλειές, δεν ξέρουν τους κινδύνους, ρωτούν με... Ειλικρίνεια! Αντίστροφη ή ταξική θέση μας, αντίστροφη κι η προσέγγιση: Για μας ο Ασπρόπυργος είναι δολοφονία, είναι αποτέλεσμα της κτηνωδίας του Κεφαλαιου. Ο τραπεζίτης που κουνούσε περιχαρής με τον Σημίτη τα ευρώ διορίστηκε πραξικόπηματικα από τον Μπαρόζο "πρωθυπουργός" για να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Κάθε δουλειά έχει τους κινδύνους της, όπως λενε και οι "φιλελεύθεροι" ευαίσθητοι διανοητές(...)



---------------------------------------------------------------------------------------------




''Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στο πλευρό του Λουκά Παπαδήμου'' λενε τα καθεστωτικα ΜΜΕ

(να θυμησουμε οτι το 2012 ειχε ερθει τοτε απο το εξωτερικο ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,( ενός μη εκλεγμένου οργανισμού) που δεν ηταν υπόλογος σε κανέναν και καθορίσε την πολιτική για την Ελλαδα με βάση τις οδηγίες που πηρε τοτε από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου..
*Παραλληλα φυσικα,μουγγα και αδιαφορια στα αστικα ΜΜΕ για τους εργατες που ανατιναχτηκαν στον Ασπροπυργο χτες ...ουτε αναλυσεις εδω μεσα,ουτε δακρυα απο υπουργους ,ουτε ανθοδεσμες,ουτε κανας ελεγχος στο εργοστασιο ...τιποτα
Σχολιο.- Η κροτιδα που εσκασε στα χερια του είναι τρομοκρατία, η δέσμευση 4 γενεών Ελλήνων σε καταστάσεις οριακής ή/και απόλυτης φτώχιας τί είναι?
 τουλαχιστο να βαζαν κανα μισοκιλο ΤΝΤ να υπήρχε και θέμα!




----------------------------------------------------------------------------------




βγήκαν παγανιά κάτι τζιχάντια του βιγκανισμού να πανηγυρίσουν που αυτοκτόνησε κρεοπώλης λόγω απελπισίας από συσσωρευμένα χρέη, δεν πα' να γαμηθείτε ρε μισάνθρωποι?
#είμαι_περήφανο_παμφάγο_ον_γιατί_αυτή_είναι_η_φύση_μου




-------------------------------------------------------------------------------------




#Παπαδήμιε
αν χάσεις κάνα δάχτυλο, 3 εκατομμύρια Ελλήνων στα όρια της φτώχειας σου στέλνουν προσφορά το δικό τους (κωλο)δάχτυλο ως αντικαταβολή.



-------------------------------------------------------------------------------------



#ρεπορτάζ
-γιατί ο Παπαδήμος άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο;
-το είδε παχύ και σου λέει, περιχαρής, θα περιέχει το νέο μνημόνιο.



------------------------------------------------------------------------------------------




Τρομοκρατία είναι όσα ζουν καθημερινά άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα που πηγαίνουν στα νοσοκομεία., καταλήγουν σε ράτζα σε άθλιες συνθήκες, δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και θεωρούνται αναλώσιμοι.
Κατά τα υπόλοιπα επειδή εκκρεμούν αρκετές δικαστικές υποθέσεις που τα ΜΜΕ και η εξουσία έχουν φροντίσει, όχι τυχαία, να τους προσδώσουν άρωμα "τρομοκρατίας" προσοχή στα βαρύγδουπα, γιατί το σύστημα μια χαρά ξέρει να χρησιμοποιεί τέτοια περιστατκά προς όφελος του.
Σχολιο.- Χτες εκλεισε η εφιμερια του ευαγγελισμου για ποσες ωρες...απλα το λεω
Σχολιο.-  και βρέθηκε κατευθείαν κρεβάτι στην εντατική Είναι που γραφικά όλα αναγάγονται σε ταξικές διαφορές
Σχολιο.-   Τρομοκρατία είναι να ανοίγεις λογαριασμό ΔΕΗ και ο Τσίπρας να σου λέει ότι είχαμε βαρύ χειμώνα για αυτό είναι τσιμπημένοι οι λογαριασμοί...
Σχολιο.-  μωρέ τρομοκρατία είναι να προσπαθείς να ζήσεις και με 400 ευρώ και πολλά ακόμη, το θέμα είναι πώς χρησιμοποιούν και πώς εκμεταλεύονται αυτό που εκείνοι βαφτίζουν τρομοκρατία




-----------------------------------------------------------------------------------------




Μαζική  PFLP διαδήλωση στη Γάζα. Κρατουν παλαιστινιακές, ιρανικές, και σημαίες της Χεζμπολαχ, με ένδειξη " η αντίσταση  δεν είναι τρομοκρατία "

Σχολιο. - Το λαικο μέτωπο για την απελευθέρωση της παλαιστινης με τις σημαιες του Ιμπεριαλιστικου ιραν και της ισλαμοφασιστικης χεσμπολαχ. Ετσι δεν ειναι αγαπημενοι συντροφοι του σπαρτακου, της ανταρσυα και της αναρχιας?? Ετσι δεν ειναι αγαπημενοι συντροφοι του σημερινου ΚΚΕ που μιλατε για τις ιμπεριαλιστικες πυραμιδες του χεοπς που ολα τα κρατη ειναι ιμπεριαλιστικα ? Που και εσεις δεν μας λετε οτι ο αξονας συριακος στρατος -ιρανοι φρουροι της επαναστασης -χεσμπολαχ -τμημα της παλαιστινιακης αντιστασης που πολεμα μαζι τους - ρωσικη αεροπορια ειναι ιμπεριαλιστικος και διεξαγει αδικο πολεμο για το μοιρασμα του κοσμου?




--------------------------------------------------------------------------------------------




Από πότε το να μην ευχηθείς ταχεία ανάρρωση και να μην δηλώσεις συμπαράσταση σε έναν τραπεζίτη, τσουτσέκι του καπιταλισμού που έχει συμβάλλει καταλυτικά και καθοριστικά στην εξαθλίωση και ακόμα και στον θάνατο/αυτοκτονίες κτλ. τόσων χιλιάδων εργαζομένων/ανέργων, θεωρείται υϊοθέτηση και υπεράσπιση της λογικής της ένοπλης πάλης σε συνθήκες αστικής, έστω και κατ' επίφαση, δημοκρατίας (μιας και βέβαια ακόμα και τους δικούς τους νόμους παραβαίνουν);;; Να σε πουν ότι δεν είσαι καλός χριστιανός να το καταλάβω και να το δεχτώ, αλλά ως εκεί!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΛΕΝΙΝ περαστικά στο τσάρο δεν έστειλε




-----------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Εκτός δικαστικού σώματος τουλάχιστον 4.000 δικαστές και εισαγγελείς
Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, 12:55
Η Τουρκία έχει απομακρύνει από τις θέσεις τους περισσότερους από 4.000 δικαστές και εισαγγελείς, τους οποίους κατηγορει σαν  ύποπτους για διασυνδέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου χρόνου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι στην αστυνομία, στο δικαστικό σώμα, στη δημόσια υπηρεσία και στον ιδιωτικό τομέα έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή φέρονται ότι σχετίζονταν δηθεν με το πραξικόπημα, προκαλώντας ανησυχία στους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας και σε οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.




-------------------------------------------------------------------------------------------




Η αμερικανική Γερουσία επαναφέρει νομοσχέδιο για την απελευθέρωση ταξιδιών στην Κούβα
Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, 04:37
Μια δικομματική ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών επανέφερε χθες νομοθεσία στη Γερουσία για να αποσύρει όλους τους περιορισμούς σε ταξίδια στην Κούβα, προσελκύοντας περισσότερους υποστηρικτές αυτήν τη φορά, σημάδι μιας αυξανόμενα θετικής στάσης απέναντι στις σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας, το μέλλον των οποίων ωστόσο παραμένει αβέβαιο.

Το νομοσχέδιο Ελευθερία Ταξιδιού στην Κούβα είχε εισαθτεί στη Γερουσία το 2015 από οκτώ Ρεπουμπλικανούς και Δημοκράτες υποστηρικτές του, αλλά δεν έφτασε ποτέ στην ολομέλεια. Η χθεσινή προσπάθεια έχει 55 υποστηρικτές.

Κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2016, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει ότι θα αντιστρέψει τις προσπάθειες του Δημοκρατικού προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα το 2014 να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του νησιώτικου έθνους στην Καραϊβική που τελεί υπό κομμουνιστικό καθεστώς. Η κυβέρνηση του Τραμπ εξετάζει την αμερικανική πολιτική απέναντι στον πρώην ψυχροπολεμικό εχθρό των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα χαλάρωσε τους περιορισμούς στις εμπορικές συναλλαγές και τα ταξίδια, δημιουργώντας ένα κύμα αμερικανικών επισκέψεων στην Κούβα, παρότι ο τουρισμός δεν είχε ακόμα επιτραπεί επισήμως.

Την Τετάρτη, πάνω από 40 αμερικανικά ταξιδιωτικά γραφεία και οργανισμοί προέτρεψαν τον Τραμπ να μην ακυρώσει τα ταξίδια Αμερικανών πολιτών στο νησί.

«Στην ουσία τιμωρούνται οι Αμερικανοί από την ταξιδιωτική απαγόρευσή μας, όχι η κουβανική κυβέρνηση» είπε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ, ο οποίος ηγήθηκε μαζί με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Πάτρικ Λέιχι της ομάδας που εισήγαγε το νομοσχέδιο. «Αυτό θα φέρει θετικά αποτελέσματα και στους αναπτυσσόμενους τομείς των επιχειρήσεων και των ιδιωτικών πρωτοβουλιών του νησιού» πρόσθεσε.

Πέρυσι, ο αριθμός των Αμερικανών επισκεπτών αυξήθηκε κατά 74%, ενισχύοντας τα κέρδη των κουβανικών ξενοδοχείων, πανδοχείων, εστιατορίων και ταξί καθώς και αυτά στις αμερικανικές κρουαζιέρες και αεροπορικές εταιρείες.

«Χαιρετίζουμε τους γερουσιαστές Φλέικ και Λέιχι για την ηγεσία τους στην υποστήριξη του αμερικανικού και κουβανικού λαού με την κατάργηση απαρχαιωμένων και παρωχημένων πολιτικών» είπε ο Τζέιμς Ουίλιαμς, πρόεδρος της οργάνωσης Engage Cuba που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Εξακολουθεί, ωστόσο, να υπάρχει αρκετή αντίσταση στο Κογκρέσο για την αναβίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως από Αμερικανούς γερουσιαστές κουβανικής καταγωγής που αντιτίθενται στο καθεστώς Κάστρο, όπως ο Ρεπουμπλικανός Μάρκο Ρούμπιο και ο Δημοκρατικός Ρόμπερτ Μενέντες.

Αυτοί υποστηρίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να διευκολύνουν τα ταξίδια στην Κούβα, προτού η κυβέρνηση της Αβάνας κάνει βήματα εκδημοκρατισμού.




--------------------------------------------------------------------------------------




«Πράσινο φως» για την έκδοση του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων
Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017, 13:10
«Πράσινο φως» για την έκδοση του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων Ντεργιάν Βούκοβιτς άναψε ο Άρειος Πάγος, υιοθετώντας τη σχετική άποψη του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου, ωστόσο, δεν μπορεί να εκτελεστεί άμεσα, καθώς τον τελικό λόγο έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα εκκρεμεί η διαδικασία μετά την αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου που έχει υποβάλει ο 30χρονος αστυνομικός.

Ο ίδιος ο Ντεργιάν Βούκοβιτς, ο οποίος είχε ασκήσει αναίρεση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου για την έκδοσή του προκειμένου να δικαστεί για κατοχή βόμβας Μ93 και μαριχουάνας 805 γραμμαρίων, υποστηρίζει ότι πρόκειται για «παγίδα» των Σκοπιανών, οι οποίοι επιδιώκουν την εξόντωσή του.

«Τον μετατρέπουν σε εγκληματία για να επιστρέψει στα Σκόπια, όπου θα τον εξοντώσουν φυσικά. Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα» δηλώνει η συνήγορός του Νατάσα Ζαραλίδου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στον Άρειο Πάγο, ο πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Ομάδας των Σκοπίων χαρακτήρισε τη δίωξή του πολιτική. «Μετά την πτώση του Γκρουέφσκι σχεδόν ταυτόχρονα με συνέλαβαν, απολύθηκε από την αστυνομία ο αδελφός μου και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο πατέρας μου, επίσης αστυνομικός» είπε.

Όσο για τα ναρκωτικά που οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν ότι βρήκαν στην κατοχή του; Ο 30χρονος αναφέρει ότι του τα «φύτεψαν». «Δεν βρήκαν τίποτα κατά τη διάρκεια της σύλληψής μου αλλά αργότερα. Δραπέτευσα για να σωθώ, καθώς μέσα στο κελί μου μού επιτέθηκαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι και με τραυμάτισαν» σημειώνει.

Ο Βούκοβιτς, ο οποίος είναι σερβικής καταγωγής, ήταν επικεφαλής της ειδικής κατασταλτικής - αντιτρομοκρατικής ομάδας των Σκοπίων που τον Μάιο του 2015 στην πόλη Κουμάνοβο συγκρούστηκε με αλβανόφωνο παρακλάδι του UCK. Η επιχείρηση αυτή τον έκανε να θεωρείται κάτι σαν ήρωας στη χώρα του, όμως μετά την πτώση του Γκρουέφσκι και την επικράτηση Αλβανόφωνων τα πράγματα για εκείνον άλλαξαν.




-----------------------------------------------------------------------------------------


7.200 Ελληνιδες στην πορνεια. Εκδιδονται για 10 εως 50 ευρω.



-----------------------------------------------------------------------------------



Εκριθηκε με μεγαλη πλειοψηφια από τη Βουλη η λειτουργια μουσουλμανικου τεμενους στην  Αθηνα.  Καταψηφισαν ΑΝΕΛ και Χρυση Αυγη.




------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζονται οι δηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της δολοφονικής επίθεσης και αποδοκιμασίας των τρομοκρατών:
- Από τους οικείους των δεκα χιλιάδων αυτόχειρων των μνημονιακών χρόνων.
- Από το ενάμισι εκατομμύριο των ανέργων.
- Από το μισό εκατομμύριο αυτών που ξενιτεύτηκαν.
- Από τις εκατοντάδες χιλιάδες των εξαθλιωμένων που περιμένουν να ζήσουν από τα ψίχουλα των κοινωνικών επιδομάτων και κυρίως απ' όσους δεν τα δικαιούνται ούτε αυτά.
- Από τα χιλιάδες θύματα της βίας των ΜΑΤ.
- Από εκείνους τους αριστερούς που θεωρούν τίτλο τιμής για την Αριστερά τις εκτελέσεις του Καλύβα, του Σκυλακάκη, του Μανωλέα, του Τυρίμου, του Καβάκου και των άλλων επιφανών από την ΟΠΛΑ.
- Από εκείνους τους δημοκράτες που τιμούν τη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη.




---------------------------------------------------------------------------------------------




Ο άνθρωπος που σέβεται τη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, χαίρεται αν μάθει πως ο βιαστής έπεσε νεκρός, ενώ επιχειρούσε τον βιασμό.
Ο παλιάνθρωπος τα βάζει με τη γυναίκα που κατάφερε να σπάσει το κεφάλι του βιαστή της. Γιατί, ως γλίτσας, "καταδικάζει τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται".
Σχολιο.- Βρε, εδώ μας λένε μισανθρώπους γιατί δεν συγκινηθήκαμε για τον τραυματισμό του μεγαλοαπατεώνα που καταδίκασε στη δυστυχία εκατομμύρια ανθρώπους.




-------------------------------------------------------------------------------------------




Κι επειδή η υποκρισία και η παλιανθρωπιά περισσεύουν, μήπως θυμόμαστε ποιος ήταν πρωθυπουργός στις 12 Φεβρουαρίου 2012, όταν δεκάδες χιλιάδες πολίτες που διαδήλωναν κατά της περαιτέρω εξαθλίωσής τους, δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση από τα ΜΑΤ;
Ποιος ήταν ο εγκληματίας που εξαπέλυσε τις ορδές των φονιάδων κατά του λαού της Αθήνας;
Και έχει ο κάθε παλιάνθρωπος το θράσος να ζητάει να λυπηθούμε τον δολοφόνο.
Λίγη ντροπή!




------------------------------------------------------------------------------------------




Θέλουν να περνιούνται για σοβαροί και υπεύθυνοι και άνθρωποι της λογικής. Και φυσικά καταδικάζουν τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, έχοντας μια ελαφρά τάση να το θυμούνται όταν, π.χ., σε μια διαδήλωση τραυματιστεί κάνας ματατζής.
Όταν ο ματατζής μακελεύει κόσμο και κοσμάκη, αυτοί θα επικαλεστούν τον νόμο. Θα καταδικάσουν τις υπερβάσεις ("δεν είπαμε κι έτσι!"), αλλά "όχι και να διαλυθούν όλα! Όχι και να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει!"
Πριν λίγο διάβασα την ευφυέστατη και συγκλονιστική παρότρυνση ενός τέτοιου σοβαρού: Όποιος θεωρεί ότι η ζωή του θίχτηκε από τον Παπαδήμο, ας υποβάλει μήνυση και να κρίνει το δικαστήριο!
Μου 'φτιαξε τη διάθεση πρωινιάτικα! Λέω να γράψω θεατρική επιθεώρηση, να μη γελάω μονάχος!




--------------------------------------------------------------------------------------




ενταξει τωρα,μην το παιζετε και τοσο χαμηλοβλεπουσες και νομιμολαγνοι εδω μεσα ,ολοι χαρηκαμε που εσκασε η κροτιδα στα χερια του τραπεζιτη ..
(παντως ολοι οι αστεγοι,ανεργοι,αυτοχειρες,συνταξιουχοι,αρρωστοι,μεροκαματιαρηδες και αυτοι που πετιουνται στο δρομο ηλεκτρονικα πλεον και ''νομιμοτατα'',,οι εργατες που ανατιναζονται η αυτοι που δουλευουν 12 ωρες για ψιχουλα και τοσοι αλλοι,χαρηκανε λιγο




-------------------------------------------------------------------------------------



Στα Πανεπιστημια και ΤΕΙ ψηφισαν  64.000 φοιτητες και σπουδαστες σε συγκριση με τις 75.000 περσι.



------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβερνηση απεσυρε χθες υστερα από  παρεμβαση του Κυρ. Μητσοτακη διαταξη νομοσχεδιου σχετικου με τη λειτουργια ισλαμικου τεμενους, το οποιο περιλαμβανοταν σε νομοσχεδιο για τους σχολικους διευθυντες, η οποια κριθηκε προβληματικη εξαιτιας της αναφορας σε μη ελεγξιμες πηγες χρηματοδοτησης του.



--------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σκλαβενιτης εδωσε αυξησεις εως και 46% στους χαμηλομισθους των super markets  Μαρινοπουλος.



-------------------------------------------------------------------------------------



Στους Δημους η στεγαση των λαθρο – «προσφυγων» στη Κεντρικη Μακεδονια. Στοχος η ασφαλης διαμονη τους σε διαμερισματα στην Κεντρικη Μακεδονια. Σταδιακα θα κλεινουν τα κεντρα φιλοξενιας ειπα ο Μουζαλας.




----------------------------------------------------------------------------------------




 Οι πολίτες της Καβάλας λένε ΟΧΙ στα διόδια και διαδικτυακά

Ψήφισμα στην πλατφόρμα του AVAAZ συγκεντρώνει υπογραφές ενάντια στον νέο μετωπικό σταθμό της Άσπρης Άμμου
Στη διαδικτυακή πλατφόρμα κατάθεσης ψηφισμάτων του AVAAZ έχει «ανέβει» από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 25 Μαΐου 2017 ένα κείμενο ενάντια στη δημιουργία από την Εγνατία Οδός ΑΕ ενός νέου σταθμού διοδίων επάνω από την πόλη, στο ύψος της Άσπρης Άμμου, μεταξύ των κόμβων του Αγίου Σίλα και της Νέας Καρβάλης.
Το ψήφισμα «ανέβασε» ο γιατρός και ενεργός πολίτης της Καβάλας Μιχάλης Σωτηρόπουλος και «μετράει» ήδη κάποιες εκατοντάδες υπογραφές αλλά και αρκετές κοινοποιήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με πολλούς Καβαλιώτες να «καλούν» με τη σειρά τους και άλλους να το συνυπογράψουν.
Το κείμενο που συνοδεύει το ψήφισμα το οποίο απευθύνεται προς την εταιρία Εγνατία Οδός ΑΕ, το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων αναφέρει: «Η δημιουργία νέων σταθμών διοδίων, μετωπικών και πλευρικών κοντά στην Καβάλα θα προκαλέσει τη διέλευση χιλιάδων οχημάτων από το κέντρο της πόλης και από τις συνοικίες της. Θα υποβαθμιστεί η ζωή των κατοίκων, θα αυξηθεί η επικινδυνότητα της κυκλοφορίας, θα καταστραφεί η τουριστική προοπτική της πόλης μας. Η Καβάλα μας κινδυνεύει. Όχι άλλα διόδια»!

Μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα εδώ
https://secure.avaaz.org/el/petition/TAIPED_YPOYRGEIO_METAFORON_KAI_EPIKOINONION_OHI_STA_NEA_DIODIA_STIN_KAVALA/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-428059-TAIPED_YPOYRGEIO_METAFORON_KAI_EPIKOINONION_OHI_STA_NEA_DIODIA_STIN_KAVALA&utm_term=HKydmb%2Bel

811 υπογραφές  μεχρι τωρα

Η δημιουργία νέων σταθμών διοδίων, μετωπικών και πλευρικών κοντά στην Καβάλα θα προκαλέσει τη διέλευση χιλιάδων οχημάτων από το κέντρο της πόλης και από τις συνοικίες της. Θα υποβαθμιστεί η ζωή των κατοίκων, θα αυξηθεί η επικινδυνότητα της κυκλοφορίας, θα καταστραφεί η τουριστική προοπτική της πόλης μας. Η Καβάλα μας κινδυνεύει. Όχι άλλα διόδια!




-----------------------------------------------------------------------------------------



Ερχονται τα διοδια στο Δροσοχωρι Ιωαννινων. Κυκλοφοριακες ρυθμισεις για την κατασκευη του σταθμου διοδιων. Αρχικα δινονταν διαβεβαιωσεις ότι δεν θα λειτουργουσε. Στα 8,2 ευρω το κοστος προς τη Θεσσαλονικη. Μοναδικη περιπτωση ο Νομος Ιωαννινων σε ολη την Ελλαδα καθως θα εχει τρεις σταθμους στα ορια του, Τυρια, Δροσοχωρι, Μαλακασι.



-----------------------------------------------------------------------------------------




Χωρις Κουτσουμπα οι εκδηλωσεις ΚΚΕ στον Ταυγετο. Πεθανε η μητερα του.




-------------------------------------------------------------------------------------




Το κείμενο ενός πολίτη που συγκλονίζει και ξεφτιλίζει το κράτος: Όταν ήμουν στην άσφαλτο σχεδόν νεκρός γιατί το Ασθενοφόρο έκανε μία ώρα και 45 λεπτά και στον Παπαδήμο μόνο δύο – Εγώ γιατί έχω ένα πόδι

Στις 25 Μαρτίου του 2011 είχα ένα τροχαίο ατύχημα αρκετά σοβαρό. Μου κόστισε το ένα μου πόδι το οποίο το έχασα και φυσικά μου κόστισε πολλά στην ψυχολογική μου υγεία αλλά και σε χρήματα.
Τότε με εμβόλισε ένα όχημα κοντά στο σπίτι με αρκετά μεγάλη ταχύτητα, εγώ επέβαινα σε ένα μηχανάκι σταματημένος σε ένα φανάρι μετά την κρούση δεν θυμάμαι πολλά παρα μόνο όταν  ανέκτησα τις αισθήσεις μου.
Από εκείνο το σημείο και μετά θυμάμαι τους τραυματιοφορείς να δικαιολογούνται στους γονείς μου γιατί άργησαν να έρθουν μία ώρα και 45 λεπτά και τότε εγώ απόρησα ότι πως είναι δυνατόν να έχουν έρθει αυτοί πρώτα ενώ ήταν 1 ώρα μακριά από το σπίτι.
Στη συνέχεια αφού με έβαλαν μέσα και με μετέφεραν στο νοσοκομείο Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης με πέταξαν στην κυριολεξία σε ένα κρεβάτι στο οποίο από πίσω υπήρχε ένα παράθυρο το οποίο δεν μπορούσε να κλείσει γιατί περνούσαν κάτι καλώδια όσο απίστευτο και αν ακούγετε.
Τότε πάλι άκουγα τον πατέρα μου να ωρύεται  γι την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να ζητάει από τους γιατρούς να μου κάνουν έστω μία ακτινογραφία η οποία και έγινε μετά από 2 ώρες.
Στη συνέχεια θυμάμαι το ένα μου πόδι αυτό που δεν υπάρχει πλέον στο σώμα μου να έχει πρηστεί τόσο πολύ που πραγματικά σε τρόμαζε και την κοπέλα μου τότε να μου φέρνει παγοκύστες από το ψυγείο του νοσοκομείου γιατί οι νοσοκόμες όπως της είχαν πεί δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα.
Θυμάμαι την μάνα μου να κλαίει και να μιλάει συνέχεια στα τηλέφωνα μήπως και βρεί κανένα βύσμα και γίνει η δουλειά μας άμεσα, ήταν τρομαγμένη και τρομοκρατημένη αλλά δεν ήθελε να μου το δείξει. Απεγνωσμένα ζητούσε κάποιον γιατρό για να την ενημέρωση αλλά τίποτα κανείς δεν έδειχνε και μεγάλο ενδιαφέρον.
Αφού πέρασε η πρώτη μαρτυρική νύχτα ήρθε το επόμενο πρωί όπου και τελικά μου ανακοίνωσαν ότι θα χειρουργηθώ σε 5 μέρες. Απίστευτο ε; αλλά έτσι είναι. Τότε οι γονείς μου πήραν την απόφαση να μεταβώ σε ιδιωτική κλινική για να γίνει γρήγορα ότι είναι να γίνει και με πήραν με ιδιωτικό ασθενοφόρο του Άγιου Λουκά στην ομώνυμη κλινική .
Εκεί για να μη σας τα πολυλογώ μετά από πολύωρες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχα και εσωτερική αιμορραγία και πως λόγο μόλυνσης μπήκα άμεσα στο χειρουργείο. Λίγα λεπτά είχα πέσει σε κόμα  .
Όταν ξύπνησα είδα αυτό που ίσως να μη μπορέσω ποτέ να ξεπεράσω στην ζωή μου. Ο γιατρός μας ενημέρωσε μετά και μας είπες ότι θα μπορούσα να είχα πεθάνει και πως αν με είχαν χειρουργήσει άμεσα είχα πολλές πιθανότητες να είχε σωθεί το πόδι μου. Η αστυνομία δεν έκανε καμία έρευνα να δει πως έγινε το ατύχημα να μετρήσει φρεναρίσματα κτλ κτλ. ευτυχώς είχε μείνει ένας μάρτυρας.
Η επιτροπή αναπηρίας με έβγαλε ανάπηρο κατά 35% που σημαίνει ότι μπορώ να εργαστώ και δεν δικαιούμαι τίποτα.
Ρωτάω λοιπόν κάποιον από τους υπεύθυνους της υγείας η δική μου ζωή είχε μικρότερη αξία από του Παπαδήμου κάθε Παπαδήμου που βύθισαν την χώρα στο σκοτάδι. Οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων θα αντιμετωπίσει έτσι τον Παπαδήμο; Κύριοι Παπαδήμοι η Ελλάδα είναι μόνο για την πάρτι σας; Εμείς χωράμε σε αυτή;




-----------------------------------------------------------------------------------------




Είναι ο Σαεντ από τη Μπέτα της  Νάμπλους...
Σήμερα τα ανθρωπόμορφα σιωνιστικά κτήνη του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος αναγκάστηκαν να τον απελευθερώσουν, μετά από 38 ημέρες απεργίας πείνας...
3,5 χρόνια στη φυλακή γιατί τολμούσε να θέλει τη γη του!
Παρά την παντελή έλλειψη συμπαράστασης από τη ναζιστική Ευρώπη στην απεργία πείνας των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις κατοχικές σιωνιστικές φυλακές... οι σιωνιστές έχουν τρομοκρατηθεί!




-----------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ένας/μία εβραίος/α έχει τέτοια κότσια, αξίζει σεβασμού...
Atalya Ben Abba, αρνήθηκε για 4η φορά να υπηρετήσει το σιωνιστικό-ναζιστικό στρατό του "κράτους" τρομοκράτη και καταδικάστηκε για 4η φορά...





------------------------------------------------------------------------------------------




 Πόσο χρήσιμο ήταν το φονικό στο Μάντσεστερ; Η ανάσυρση της "τρομοκρατίας" που τώρα ανακάλυψε το «μπαγιάτικο προϊόν»-Παπαδήμος, σε τι θα χρησιμεύσει;

Αλίμονο στα αθώα θύματα... Σ' αυτούς που πέφτουν και θα πέφτουν νεκροί για να εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.
Ξαφνικά εφεύραν εκ νέου τα "χημικά του δικτάτορα Άσαντ"... οι ΗΠΑ βομβάρδιασαν, ΟΛΟΙ οι ευρωπαίοι αυτοαποκαλούμενοι ηγέτες, στη Μάλτα δήλωσαν την αναγκαιότητα επίθεσης εναντίον της Συρίας κι ειδικά οι "ηγέτες του Νότου" υπερθεμάτισαν την αναγκαιότητα να σταματήσουν τον χασάπη Άσαντ... -πρώτος ο "αριστερός" πρωθυπουργός Τσίπρας. Ενώ μετά από δύο ημέρες η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με την παρουσία του και την προεδρία του και σε πλήρη αντίθεση με τον ίδιο  πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που συμφώνησε στη Μάλτα για την επίθεση εναντίον της Συρίας, έβγαλε απόφαση καταδίκης των αμερικάνικων βομβαρδισμών... σουρεαλισμός, ηλιθιότητα ή μας θεωρούν ζώα;
Η σούπα χάλασε όταν οι Ρώσοι έδωσαν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που δορυφορικά κατέγραψαν, αλλά κι οι Σουηδοί επιστήμονες στοιχειωθέτησαν την απάτη των χημικών...
Ήρθε το δολοφονικό κτύπημα στο Μάντσεστερ και να... η Αγγλία δηλώνε έτοιμη για επίθεση, πρέπει να τιμωρηθούν οι "τρομοκράτες" -που μέχρι τώρα στηρίζει η Αγγλία, οι ΗΠΑ κι οι ΕΕ- στη Συρία! Δηλαδή να τιμωρήσουν αυτούς που πολεμούν εναντίον της νόμιμα εκλεγμένης και δημοκρατικής κυβέρνησης της Συρίας, που οι ίδιοι εκτρέφουν;
Χθες και το ΝΑΤΟ στην ίδια γραμμή...
Ήταν πραγματικά πολύ χρήσιμο το φονικό του Μάντσεστερ...
Στην Ελλάδα είχαμε χθες τη γελοιότητα της "τρομοκρατίας", ακριβώς την ώρα της πλήρους εξαφάνισης κάθε ίχνους εθνικής κυριαρχίας κι υποταγής στο 4ο Ράιχ...
Που το πάνε; Θα χρησιμεύσει κι αυτό σε κάτι;
Και το πιο σημαντικό: Στην Ελλάδα εκτρέφουμε, στηρίζουμε, οργανώνουμε (ο πληθυντικός για τους "θεσμούς" της αποικίας και τους επαγγελματίες "αντιρατσιστές" του Σόρος) τους τρομοκράτες που θέλουν να ανατρέψουν τον "δικτάτορα Άσαντ", τους "εξεγερμένους εκδημοκρατιστές" της Συρίας...
Ας ευχηθούμε να μην βάλουν κι αυτούς στο παιχνίδι κι έχουμε κι εδώ "τρομοκρατικά κτυπήματα" στυλ Μάντσεστερ, με δολοφονημένους αθώους πολίτες, θυσία στα σχέδια των ιμπεριαλιστών...
Βέβαια μας διασώζει ένα γεγονός που αποσιωπούν σε διατεταγμένη Υπηρεσία όλα τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογραφικές πόρνες: έχει εκτεθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός για τις προσωπικές και πολιτικές σχέσεις του με τους "εκδημοκρατιστές" της Συρίας: Ξέρετε πως κι ο Τσίπρας έχει φίλους σαν αυτόν τον φονιά της Αγγλίας;
Υ.Γ. Προσέξτε καλά... αν οι "τρομοκράτες" που εσείς έχετε οικόσιτους, κτυπήσουν στην πατρίδα μας (το χώρα μας το χαρίζουμε σε σ' εσάς), αφού ήδη ξεπουλήσατε κυριαρχία, πατρίδα και έθνος, θα είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη να υπερασπίσει με κάθε τρόπο και μέσο την οικογένειά του, τα παιδιά του κι όχι επειδή το λέει το αστικό Σύνταγμα, που κι αυτό θέλετε να "μεταρρυθμίσετε" σύμφωνα με τις επιταγές του 4ου Ράιχ...
Καθήκον πατριωτικό, εθνικό, αντιιμπεριαλιστικό...
Με την ευκαιρία... έχετε ενημερώσει τις αρχές της Σουηδίας πως 3 "έλληνες" πολίτες, με ελληνικά διαβατήρια, επισήμως στρατευμένοι με τους τζιχαντιστές στη Συρία, μαζί με τις οικογενειές τους αποφάσισαν "ξαφνικά" να μεταναστεύσουν και βρίσκονται στη Σουηδία, όχι ως "έλληνες" πολίτες αλλά ως "πρόσφυγες πολέμου" κι απολαμβάνουν χρηματοδότησης προσφύγων από τη Σουηδική κυβέρνηση, ενώ εισήλθαν ανενόχλητοι στη Σουηδία με ελληνικά διαβατήρια, ως "έλληνες" πολίτες και παρουσιάστηκαν ως Σύροι "πρόσφυγες";
Λέμε... αν είναι σε "ύπνωση" κι αν συμβεί κάτι στη Σουηδία, κάτι ανάλογο με το Μάντσεστερ θα έχετε μεγάλο πρόβλημα... ο ένας είναι φίλος του πρωθυπουργού μας και θα εκτεθούμε.
Χαιρετίσματα στην εξουσία!



------------------------------------------------------------------------------------------




Απεργια Πεινας Παλαιστινιων Πολιτικων Κρατουμενων. 40η μέρα Αντίστασης...




----------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Απόφαση για συγκρότηση Λαϊκού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου
Πανεθνική αντιιμπεριαλιστική - αντιφασιστική διάσκεψη διοργάνωσαν προχτές το ΚΚ Βενεζουέλας, το κόμμα «Patria para Todos» (Πατρίδα για όλους), το κόμμα REDES (Δίκτυα), το PRT (Επαναστατικό Κόμμα Εργασίας), οι οργανώσεις «Γκαγιόνες», «Γενναίος Νότος» (Βravo Sur), «Αντιιμπεριαλιστικές Φωνές» και αποφάσισαν τη δημιουργία του Λαϊκού Αντιφασιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου. Οπως διευκρίνισαν, είναι «μια πρωτοβουλία που δηλώνει τη δέσμευση στην ενότητα των επαναστατικών δυνάμεων μπροστά στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Βενεζουέλα, που ταυτόχρονα δίνουν και την ευκαιρία να δοθεί επαναστατική απάντηση στην κρίση του καπιταλισμού, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια οικοδόμησης του επιστημονικού σοσιαλισμού».
Οπως σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, Οσκαρ Φιγκέρα, «είναι μια πρόταση που θέλει να υπερασπιστεί τις κοινωνικές κατακτήσεις και την εμβάθυνση της επαναστατικής διαδικασίας, έχει κριτικό χαρακτήρα, που επιδιώκει τη συσπείρωση των εργατών, των αγροτών και των εκμεταλλευόμενων στρωμάτων για την ήττα της αντίδρασης, των φιλοϊμπεριαλιστικών δυνάμεων, για το δυνάμωμα της κοινωνικής πάλης, καταγγέλλοντας τα φαινόμενα διαφθοράς και συμβιβασμού που υπάρχουν και σε τομείς της κυβέρνησης του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος».
Ολες οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο Μέτωπο αυτό, το χαρακτηρίζουν ως εργαλείο πάλης που θα αξιοποιηθεί την περίοδο αυτή που ξεκινάει η διαδικασία για τη σύσταση της Συντακτικής Συνέλευσης, που πρότεινε η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, ώστε να αναδειχτεί ο ταξικός χαρακτήρας των διεκδικήσεων των εκμεταλλευομένων από την καπιταλιστική ιδιοκτησία, ώστε η Συνέλευση να πάρει επαναστατικό περιεχόμενο και να προωθηθούν τα συμφέροντα εργατών και αγροτών, η προοπτική της λαϊκής εξουσίας, του σοσιαλισμού.




------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Αυξάνονται ο αυταρχισμός και η λαϊκή κινητοποίηση
Μεγάλες αντιδράσεις δημιουργεί σε λαϊκές οργανώσεις της Βραζιλίας η απόφαση του Προέδρου της χώρας, Μισέλ Τέμερ, να ζητήσει με διάταγμα να βγει ο στρατός στους δρόμους «για τη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας» έως τουλάχιστον τις 31 Μάη. Ως πρόσχημα για την ενίσχυση του αυταρχισμού παρουσιάζονται οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις της Τετάρτης στην πρωτεύουσα Μπραζίλια και άλλες πόλεις ενάντια στις αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης σε Εργασιακά και συνταξιοδοτικό που απαίτησαν την παραίτηση του Τέμερ. Στην Μπραζίλια, η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές με κλομπ, σφαίρες καουτσούκ και δακρυγόνα, με αποτέλεσμα 49 να τραυματιστούν.
Θυμίζουμε ότι ο Τέμερ με το νεοφιλελεύθερο κόμμα Δημοκρατικό Κίνημα Βραζιλίας (PMDB) ήταν αντιπρόεδρος της Ντίλμα Ρουσέφ του Κόμματος Εργατών, έως πέρσι το Μάη, και σταθερός σύμμαχος από το 2010 μαζί με άλλα αστικά κόμματα. Στη συνέχεια, απέσυρε την υποστήριξή του και ανέτρεψε πραξικοπηματικα και αντισυνταγματικα στο κοινοβουλιο την Προεδρο  Ρουσέφ δηθεν για ζητήματα διαφθοράς όπως λενε οι απανταχου φασιστες. Τώρα, μετά από πρόσφατες αποκαλύψεις και ο Τέμερ ερευνάται για υπόθεση διαφθοράς. Την ίδια ώρα, οξύνεται η καπιταλιστική κρίση, η κυβέρνηση Τέμερ συνεχίζει πιο επιθετικά την αντιλαϊκή πολιτική από εκεί που την άφησε η σοσιαλδημοκρατική διαχείριση των Λούλα - Ρουσέφ και επιδεινώνεται η ζωή των λαϊκών στρωμάτων.
Την καταστολή και την παρουσία του στρατού στους δρόμους καταγγέλλει το Βραζιλιάνικο ΚΚ, που κράτησε κριτική στάση απέναντι στις σοσιαλδημοκρατικές  κυβερνήσεις του PT, και καλεί τον λαό να δυναμώσει την οργανωμένη παρέμβασή του με κάθε μορφή για την ανατροπή του Τέμερ. Επίσης, προειδοποιεί ότι ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσουν οι μηχανορραφίες άλλων αστικών δυνάμεων και του πρώην κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών για νέο «συμβόλαιο» με το κεφάλαιο, ενώ ταυτόχρονα οι κομμουνιστές καλούν να ενισχυθεί η ενότητα των επαναστατικών δυνάμεων με επικεφαλής την εργατική τάξη για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης στην προοπτική του σοσιαλισμού.





-----------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΤΟΥΜΠΑΪ.-- Οι κυβερνήσεις σε Αίγυπτο και Μπαχρέιν απαγόρευσαν χτες τις εκπομπές του καταριανού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι φερόμενες «δηλώσεις» του Εμίρη του Κατάρ σε εκδήλωση νεοσύλλεκτων του στρατού πριν δύο μέρες, όπου χαρακτήρισε το Ιράν «ισλαμική δύναμη», τις σχέσεις της χώρας του με την κυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠΑ «ταραγμένες» και εκτίμησε ως «καλές» τις σχέσεις με την παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση «Χαμάς» και το Ισραήλ. Ωστόσο, αργότερα, οι δηλώσεις του Εμίρη αποδόθηκαν σε «επίθεση κυβερνο-πειρατείας» στο καταριανό πρακτορείο ειδήσεων.




------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ
Αυξήθηκαν οι επιθέσεις σε νοσοκομεία σε εμπόλεμες ζώνες
Στο στόχαστρο των εμπόλεμων πλευρών τουλάχιστον 20 χωρών έπεσαν το 2016 νοσοκομεία, γιατροί, νοσηλευτές, ασθενοφόρα, τραυματίες και ασθενείς σημείωσε σε έκθεσή του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ενημερώνοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του διεθνούς οργανισμού σε συνεδρίαση που έγινε χτες στην έδρα του, στη Ν. Υόρκη σε σχέση με τις υπηρεσίες Υγείας που είναι υπό κατάρρευση σε εμπόλεμες ζώνες.
Ο Γκουτέρες, βεβαίως, έκανε σαν να μην άκουσε τίποτε για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την υποδαύλιση δυνάμεων που εξοπλίζουν οι ιμπεριαλιστές (π.χ. «Αλ Κάιντα», «Ισλαμικό Κράτος») που αιματοκυλάν λαούς. Αρκέστηκε να επισημάνει πως η τακτική που «συνιστά κατάφωρη παραβίαση των συνθηκών της Γενεύης» γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη, αφού πλέον «κλινικές και νοσοκομεία μπαίνουν στο στόχαστρο ένοπλης βίας εμπόλεμων πλευρών αντί να γίνονται σεβαστά σαν καταφύγια ή άσυλα πασχόντων». Εξέφρασε επίσης «λύπη» για το γεγονός πως άλλαξαν ελάχιστα πράγματα αφότου πέρσι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε απόφαση που απαιτούσε από όλες τις εμπόλεμες πλευρές σε συρράξεις να προστατεύουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τις εγκαταστάσεις στις οποίες παρέχονται υπηρεσίες Υγείας σε ασθενείς και τραυματίες.
Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοινώθηκε η τελευταία έκθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που κατέγραψε πως έγιναν πάνω από 400 επιθέσεις σε νοσοκομεία και υπηρεσίες Υγείας το 2013, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 800 γιατρών και νοσηλευτών. Στο Αφγανιστάν πέρσι οι επιθέσεις κατά κλινικών και Κέντρων Υγείας διπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2015, ενώ στο Νότιο Σουδάν οι περισσότερες κλινικές έγιναν στόχος επίθεσης των εμπόλεμων πλευρών.





------------------------------------------------------------------------------------




ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ
Στοιχεία συνδέουν ισλαμιστές με μυστικές υπηρεσίες
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα μετά τη δολοφονική επίθεση στο Μάντσεστερ - που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά που έβγαιναν από συναυλία - επιβεβαιώνουν τη σύνδεση των μυστικών υπηρεσιών με τις ισλαμιστικές οργανώσεις, που χρησιμοποιούνται και σήμερα ως πρόσχημα για τη συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Ο Ραμαντάν Αμπέντι, πατέρας του 22χρονου Βρετανού λιβυκής καταγωγής Σαλμάν Αμπέντι, που φέρεται πως ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας αργά το βράδυ της 22ης Μάη, αποκαλύφθηκε χτες πως είχε συμμετάσχει σε οργάνωση τζιχαντιστών που πολέμησε το 2011 στη Λιβύη για την ανατροπή του τότε Προέδρου της χώρας, Μουαμάρ Καντάφι.
Οπως αναφέρουν χτεσινά ρεπορτάζ βρετανικών εφημερίδων, η οικογένεια Αμπέντι από τις αρχές της δεκαετίας του '90 είχε βρει καταφύγιο στο Ηνωμένο Βασίλειο για να «ξεφύγει από την κυβέρνηση Καντάφι», δίχως να αποκλείεται έκτοτε το ενδεχόμενο κατά την περίοδο της παραμονής στη Βρετανία το ζεύγος να στρατολογήθηκε από μυστικές υπηρεσίες των τότε βρετανικών κυβερνήσεων που μεθόδευαν την ανατροπή του Καντάφι προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντα των βρετανικών και άλλων δυτικών μονοπωλίων. Αυτή η πρακτική των λεγόμενων «ανοιχτών θυρών» σε ισλαμιστές χρησιμοποιήθηκε από όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Πάντως, ο Ραμαντάν Αμπέντι συνελήφθη χτες στην Τρίπολη από τους ισλαμιστές της ομάδας «Ράντα» της Τρίπολης (που έχουν εκπαιδευτεί από δυτικές μυστικές υπηρεσίες) και φέρεται πως γνώριζε για τα σχέδια του νεότερου γιου του Σαλμάν. Εκτός από τον πατέρα συνελήφθη και ο 20χρονος γιος του Χασέμ Αμπέντι, που δήλωσε πως αυτός και ο Σαλμάν ήταν «στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους», πέρα από τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας, τον 23χρονο Ισμαήλ, ο οποίος συνελήφθη λίγες ώρες μετά την επίθεση στο νότιο Μάντσεστερ. Αλλα έξι άτομα συνελήφθησαν στη Βρετανία ως ύποπτα για σχέση με την επίθεση στο Μάντσεστερ.


5 σχόλια:

e-h είπε...



CSC delegations join millions marching for May Day
More than 70 participants of CSC organised tours joined millions of Cubans marching across the island for May Day. Members of the Young Trade Unionists' Brigade, Cuba Study Tour and Cycle Cuba Challenge gathered in Havana and Pinar del Rio to show their support for the Cuban revolution and mark International Workers' Day with massive marches.
In addition to marking International Workers' Day, the thousands-strong marches also demanded the end of the U.S. economic, financial and commercial blockade against Cuba and the return of the U.S military-occupied territory of Guantánamo Bay.

Οι αντιπροσωπείες CSC συμμετειχαν με τα εκατομμύρια για την Ημέρα του Μαΐου
Περισσότεροι από 70 συμμετέχοντες στις οργανωμένες εκδρομές της CSC συνοδευσαν τα εκατομμύρια Κουβανων που έρχονταν απο όλο το νησί για την Πρωτομαγιά. Τα μέλη της Ταξιαρχίας Νέων Συνδικαλιστών, η Περιήγηση Φοιτητων της Κούβας και η Ποδηλατική Πρόκληση της Κούβας συγκεντρώθηκαν στην Αβάνα και στο Pinar del Rio για να δείξουν την υποστήριξή τους στην κουβανική επανάσταση και να σηματοδοτήσουν τη Διεθνή Ημέρα Εργατών με μαζικές πορείες.
Εκτός από τη σήμανση της Διεθνούς Ημέρας Εργατών, οι χιλιάδες ισχυρές πορείες απαίτησαν επίσης το τέλος του οικονομικού, οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού των ΗΠΑ έναντι της Κούβας και την επιστροφή του στρατιωτικά κατεχόμενου εδάφους του Γκουαντάναμο.



Condolences for Manchester
The Cuban President, Raul Castro, sent a condolence message to the UK on behalf of the Cuban government following the terrorist attack in Manchester on Monday night. The message read: “After learning the news about the terrorist attack at Manchester Arena in that city, which caused significant human loss and injury, I express my condolences, which I extend to the relatives of the victims. Accept the assurances of my highest consideration.”
A minute’s silence was held to remember the victims and family and friends of those affected during a Friends of Cuba Solidarity Campaign reception at the residence of the Cuban Ambassador on Tuesday evening. Bernard Regan, CSC National Secretary, gave a message of condolence on behalf of the Campaign and everyone at the event and noted that Cuba itself had been the target of many terror attacks over the years and that it was important that communities came together to show solidarity and unity.

Συλλυπητήρια για το Μάντσεστερ
Ο Κουβανός πρόεδρος, Ραούλ Κάστρο, έστειλε μήνυμα συλλυπητηριων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξ ονόματος της κυβέρνησης της Κούβας μετά τη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ τη Δευτέρα το βράδυ. Το μήνυμα έλεγε: «Αφού έμαθα τα νέα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Manchester Arena στην πόλη αυτή, που προκάλεσε σημαντικές ανθρώπινες απώλειες και τραυματισμούς, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου, τα οποία απευθύνομαι στους συγγενείς των θυμάτων. Αποδεχτείτε τις διαβεβαιώσεις της βαθύτατης εκτίμησής μου. "
Μια μικρή σιωπή πραγματοποιήθηκε για να θυμηθούμε τα θύματα, την οικογένεια και τους φίλους εκείνων που επλήγησαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας "Φίλοι της Κούβας για την Αλληλεγγύη" στην κατοικία του Κουβανού Πρεσβευτή την Τρίτη το βράδυ. Ο Bernard Regan, Εθνικός Γραμματέας της CSC, έδωσε ένα συλλυπητήριο μήνυμα εκ μέρους της εκστρατείας και όλων των συμμετεχόντων στην εκδήλωση και επεσήμανε ότι η ίδια η Κούβα υπήρξε στόχος πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων με την πάροδο των ετών και ότι ήταν σημαντικό οι κοινότητες να συναντηθούν για να δείξουν αλληλεγγύη Και ενότητα.


e-h είπε...


Oscar López Rivera to visit Cuba in November
Puerto Rican independence activist Oscar López Rivera, who was released on Wednesday 17 May after more than 35 years as a political prisoner in the United States, will visit Cuba in November to personally thank the people who took part in the struggle for his release. The news was given in a telephone conversation between the Puerto Rican patriot and Fernando González, one of the Miami Five, who spent four years sharing a cell with Rivera when he was a prisoner in the US himself.

Oscar López Rivera θα επισκεφθεί την Κούβα το Νοέμβριο
Ο ακτιβιστής της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο Oscar López Rivera, ο οποίος απελευθερώθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου μετά από περισσότερα από 35 χρόνια ως πολιτικός κρατούμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα επισκεφθεί την Κούβα τον Νοέμβριο για να ευχαριστήσει προσωπικά τους ανθρώπους που συμμετείχαν στον αγώνα για την απελευθέρωσή του. Οι ειδήσεις δόθηκαν σε τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ του πατριώτη του Πουέρτο Ρίκο και του Fernando González, ενός από τους Miami Five, ο οποίος πέρασε τέσσερα χρόνια μοιράζοντας ένα κελι με τον Rivera όταν ήταν φυλακισμένος στις ΗΠΑ.



Cuba Launches Revolutionary Feminist Postal Stamps
Activists and representatives of national institutions participating in the 10th Cuban Assembly Against Homophobia and Transphobia in Havana and Villa Clara issued the first postal stamp on 11 May, which features an image of Vilma Espin.
Espin was the founder of the Federation of Cuban Women, an organisation dedicated to promoting the rights of women and the LGBTQ community. The stamp was officially released at the headquarters of the Union of Writers and Artists of Cuba, UNEAC.

Η Κούβα ξεκινάει επαναστατικές φεμινιστικές ταχυδρομικές σφραγίδες
Οι ακτιβιστές και εκπρόσωποι των εθνικών θεσμικών οργάνων που συμμετείχαν στη 10η συνάντηση της Κούβας κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας στην Αβάνα και της Villa Clara εξέδωσαν την πρώτη ταχυδρομική σφραγίδα στις 11 Μαΐου, στην οποία υπάρχει εικόνα της Vilma Espin.
Η Espin ήταν η ιδρυτής της Ομοσπονδίας Κουβανών Γυναικών, μιας οργάνωσης αφιερωμένης στην προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και της κοινότητας LGBTQ. Η σφραγίδα κυκλοφόρησε επισήμως στην έδρα της Ένωσης Συγγραφέων και Καλλιτεχνών της Κούβας, του UNEAC.


e-h είπε...


Nationwide events this June
You are invited to attend the CSC Annual General Meeting, RMT Garden Party for Cuba, and public meetings with Carlos Alzugaray this June.
On Saturday 10 June, the CSC AGM will feature two new films, a special recorded message from Fernando Gonzalez and guest speakers. The 15th annual RMT Garden Party for Cuba takes place on Wednesday 21 June with live music from Omar Puente’s Raices Cubanas and the Alabama Three. And former Cuban diplomat and specialist in Cuba-US relations, Dr Carlos Alzugaray will be giving an update on the current situation in Cuba at meetings in London and Scotland from Monday 26 June.

Εθνικά γεγονότα τον Ιούνιο

Ειστε προκαλεσμενοι να επισκεφθείτε την Ετήσια Γενική Συνέλευση της CSC, το Κήπο RMT Garden για την Κούβα και τις δημόσιες συναντήσεις με τον Carlos Alzugaray τον Ιούνιο.
Το Σάββατο 10 Ιουνίου, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της CSC θα περιλαμβάνει δύο νέες ταινίες, ένα ειδικό ηχογραφημένο μήνυμα από τον Fernando Gonzalez και τους προσκεκλημένους ομιλητές. Το 15ο ετήσιο πάρκο του Κήπου RMT για την Κούβα λαμβάνει χώρα την Τετάρτη 21 Ιουνίου με ζωντανή μουσική από τους Raices Cubanas του Omar Puente και τους τρεις Αλαμπάμα. Ο πρώην διπλωμάτης της Κούβας και ειδικός στις σχέσεις μεταξύ Κούβας και ΗΠΑ, ο κ. Carlos Alzugaray θα ενημερώσει σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στην Κούβα στις συναντήσεις του στο Λονδίνο και τη Σκωτία από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου.

e-h είπε...


If you haven’t already, please sign our open letter to Corbyn and May calling for fair votes
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
MAY 25, 2017 — Sign here: www.makevotesmatter.org.uk/open-letter-2017

*Make Votes Matter, like most campaigns, has put its public campaigning on hold since the horrific attack in Manchester, out of respect and in solidarity with those affected. We believe that real democracy is urgently needed here in the UK, so we are now respectfully resuming contact with supporters.*

Although many Labour MPs and one Conservative MP are strong advocates for Proportional Representation, neither party’s manifesto promises to make seats match votes. This is despite huge public demand for fair votes.

Labour’s manifesto recommits the party to a Constitutional Convention, which could lead to PR. But it’s not a strong enough pledge for the single most important thing we need: a Parliament that genuinely reflects the way people voted.

Help us keep up the pressure by signing our open letter: www.makevotesmatter.org.uk/open-letter-2017

Every other major party is committed to fair votes and has signed our open letter to the leaders of the Labour and Conservative parties, along with the Assistant General Secretary of Unite the Union; nine Labour MPs including two Shadow Ministers; one Conservative MP; numerous organisations including Compass and the Electoral Reform Society; public figures including Billy Bragg, Brian Eno, Catherine Mayer, Francesca Martinez, George Monbiot, Nigel Farage, Polly Toynbee and Zoe Williams; and at the time of writing over 17,000 members of the public.

Help us push PR further up the political agenda by signing our cross-party letter to Jeremy Corbyn and Theresa May, calling on them both to back Proportional Representation: www.makevotesmatter.org.uk/open-letter-2017

Once you’ve signed, please share the letter with your friends on social media, by email or in person - let’s make it huge!

e-h είπε...


Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, υπογραψτε την ανοιχτή επιστολή μας προς Corbyn και το Μάιο ζητώντας δίκαιη ψήφο
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο

MAY 25, 2017 - Υπογραψτε εδώ:www.makevotesmatter.org.uk/open-letter-2017

* Κάντε τους Ψήφους Θεμα, όπως και οι περισσότερες καμπάνιες, έχει θέσει δημόσια εκστρατεία του σε αναμονή μετά την φρικιαστική επίθεση στο Μάντσεστερ, από σεβασμό και αλληλεγγύη με τους πληγέντες. Πιστεύουμε ότι η πραγματική δημοκρατία χρειάζεται επειγόντως εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, γι 'αυτό τώρα σεβασμό επανάληψη επαφή με τους υποστηρικτές. *

Αν και πολλοί βουλευτές Εργατικων και ένας συντηρητικός βουλευτής είναι ένθερμοι υποστηρικτές για την αναλογική εκπροσώπηση, το μανιφέστο το κόμμα δεν υπόσχεται να κάνει τις εδρες να ταιριάζουν με τις ψήφους. Αυτό συμβαίνει παρά τεράστια ζήτηση του κοινού για δίκαιη ψήφο.

Μανιφέστο των Εργατικών recommits το κόμμα σε μια Συντακτική Συνέλευση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε PR. Αλλά δεν είναι μια αρκετά ισχυρή δέσμευση για το πιο σημαντικό πράγμα που χρειαζόμαστε: ένα Κοινοβούλιο που αντανακλά πραγματικά τον τρόπο που οι άνθρωποι ψήφισαν.

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση με την υπογραφή σας στην ανοιχτή επιστολή μας: www.makevotesmatter.org.uk/open-letter-2017

Κάθε άλλο μεγάλο κόμμα δεσμεύεται για δίκαιη ψήφο και έχει υπογράψει την ανοιχτή επιστολή μας προς τους ηγέτες των Εργατικών και των Συντηρητικών, μαζί με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα της Ένωση Συνδικατων, εννέα Εργατικοι βουλευτές των οποίων οι δύο σκιωδεις Υπουργοί, ένας συντηρητικός βουλευτής, πολυάριθμες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων προσανατολισμος και την εκλογική μεταρρύθμιση της κοινωνίας, δημόσια πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων Billy Bragg, Brian Eno, Catherine Mayer, Francesca Martinez, George Monbiot, Nigel Farage, Polly Toynbee και Ζoe Williams, και κατά τη στιγμή της γραφής πάνω από 17.000 μέλη του κοινού.

Βοηθήστε μας να προωθήσουμε PR πιο ψηλά στην πολιτική ατζέντα, υπογράφοντας την επιστολή μας στη διακομματική στους Jeremy Corbyn και Theresa Μαΐου, καλώντας τους να υποστηριξουν την απλη αναλογική εκπροσώπηση: www.makevotesmatter.org.uk/open-letter-2017

Μόλις υπογραψετε , παρακαλώ μοιραστείτε το γράμμα με τους φίλους σας στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αυτοπροσώπως - ας το κάνουμε τεράστιο ζητημα!