Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Πεμπτη 1 Ιουνιου 2017



ΕΚΤΑΚΤΟ! ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ! ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!!!!
Τρίτη, 30 Μαΐου 2017
Η υποτέλεια της ελληνικής κυβέρνησης έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα! Όπως αποκαλύψε πριν από λίγο ο Σπύρος Σταθάκης στο "Εκρητκικό Δελτίο" του ΑΡΤ, οι δανειστές δεν δίνουν την δόση των 7,4 δις ευρώ για να πληρωθεί η δόση του Ιουλίου διότι εκκρεμούν άλλα 25 προαπαιτούμενα για την ελληνική κυβέρνηση Τσίπρα. "Ποια είναι αυτά ντα 25 προαπαιτούμενα; Θα σας πω εγώ δύο" είπε ο Σπύρος Σταθάκης και ανέφερε ότι από τη μια μεριά οι δανειστές απαιτούν να αποζημιωθεί από το δημόσιο ο Ανδρέας Γεωργίου και οι δικηγόροι του για τη δικαστική δίωξη που υπέστη από την οποία απηλλάγη προχθές με βούλευμα του Συμβουλίο Εφετών! Από την άλλη, οι δανειστές απαιτούν με νομοθετική πράξη να θεωρηθούν συνταγματικές όλες οι περικοπές των συντάξεων, μισθών κ.λ.π. κατά παράβαση των αποφάσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης! Δηλ. οι δανειστές απαιτούν να παρακαμφθεί από την κυβέρνηση η Δικαστική εξουσία και η ίδια να αποφανθεί ότι όλες οι περικοπές των συντάξεων συνιστούν συνταγματικές ενέργειες!!!
Το τραγικό είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά στο θέμα της αποζημίωσης του Ανδρέα Γεωργίου συμφώνησε και υπερθεμάτισε άμεσα!
ΚΑΤΟΧΗ-ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! Αυτά ζούμε....




----------------------------------------------------------------------------------------------




Το απόγευμα της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 1991 έξι νταλίκες φορτωμένες με εννέα κοντέινερ βάρους 32 τόνων έφυγαν από το Τατόι για το λιμάνι του Πειραιά. Η κινητή περιουσία της τέως βασιλικής οικογενείας φορτώθηκε στο πλοίο που περίμενε με τις μηχανές αναμμένες και φυγαδεύτηκε στην Αγγλία. Από τότε πολλά έχουν γραφτεί για το περιεχόμενο των κιβωτίων, αλλά μόλις την περασμένη εβδομάδα είδαμε ένα μικρό τμήμα των πολύτιμων αντικειμένων τα οποία, με τη συνδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βρέθηκαν στα χέρια του Κωνσταντίνου και από εκεί στον οίκο δημοπρασιών Christie's. Πώς έφθασαν τα αντικείμενα αυτά από το Τατόι στον οίκο Christie's;
Στις αρχές φθινοπώρου του 1990 οργανώθηκε με άκρα μυστικότητα η επιχείρηση μεταφοράς και συγκέντρωσης της περιουσίας της τέως βασιλικής οικογενείας από όλα τα ανάκτορα στο Τατόι. Η τακτοποίηση αυτής της εκκρεμότητας ήταν από τις προτεραιότητες της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης Μητσοτάκη - περίπου τρία χρόνια χώριζαν το «unfair» από το «ριφιφί», όπως χαρακτηρίστηκε, του τέως στο Τατόι. Η φυγάδευση της περιουσίας ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς και με τη βοήθεια όλου του κρατικού μηχανισμού (Αστυνομία, τελωνεία, αρμόδια υπουργεία).
Το νομικό κενό για την προστασία νεότερων έργων τέχνης κάλυψε μια συμφωνία-ντροπή για το ελληνικό κράτος, η οποία απεκρύβη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από την κοινή γνώμη. Στις 8 Οκτωβρίου 1990 ο επίτροπος της περιουσίας του τέως βασιλιά, ναύαρχος ε.α. Μάριος Σταυρίδης, υπέβαλε αίτηση στην ελληνική κυβέρνηση για μεταφορά της οικοσκευής της οικογενείας στο εξωτερικό. Στις 22 Νοεμβρίου 1990 οι κκ. Ι. Παλαιοκρασσάς, υπουργός Οικονομίας, και Τζ. Τζαννετάκης, υπουργός Πολιτισμού, εξέδωσαν κοινή υπουργική απόφαση ώστε να ελεγχθεί από ειδική επιτροπή ποια αντικείμενα μπορούν να εξαχθούν.





--------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΦΙΦΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΣΤΟ ΤΑΤΟΙ
31/05/2017
Η εικόνα του τέως βασιλιά να σπαράζει στο κλάμα στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κάνει το γύρο του διαδικτύου. Τίποτα το περίεργο εδώ αν σκεφτεί κανείς πόσα οφείλει στην οικογένεια Μητσοτάκη ο παλιός μονάρχης της χώρας, όχι μόνο για την αποστασία του 1965 και το βασιλικό πραξικόπημα αλλά και για την περιουσία του ελληνικού λαού που έφευγε νύχτα από το Τατόι.
Αντί άλλου σχολίου αναδημοσιεύουμε το χρονικό, που είχε παρουσιάσει πριν από δέκα χρόνια η εφημερίδα Εθνος, για την απομάκρυνση της εθνικής περιουσίας χάρη και στην παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
http://info-war.gr/to-megalo-rififi-mitsotaki-glyxbourgk-sto-tatoi/




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία καταρρίπτει ισραηλινό αεροπλάνο ύποπτο να έχει βοηθήσει ISIS
31/5/2017
Συρία επιβεβαίωσε ότι κατέρριψε ένα ισραηλινό αεροπλάνο ύποπτο να έχει βοηθήσει ISIS που πετούσε πάνω από συριακό έδαφος, επιφορτισμένο με βομβαρδισμούς αθώων πολιτών.
Μόλις μία εβδομάδα μετά Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι έχτιζαν μέχρι ένα πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές κατά της Συρίας, με το πρόσχημα της με στόχο μια αυτοκινητοπομπή με δήθεν όπλα που ανήκουν στην πολιτοφυλακή του Λιβάνου.
Συρία απάντησε με την ενεργοποίηση αντιαεροπορικά σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας εναντίον των ισραηλινών τζετ, με επιτυχία τη καταρριψει ενός κάτω και να χτυπήσει ένα άλλο

https://friendsofsyria.wordpress.com/2017/05/31/syria-shoots-down-israeli-plane-suspected-of-helping-isis/




------------------------------------------------------------------------------------------




γραφει η δικηγορος Electra Leda Koutra
29/5/2017
*Η υπόθεση #handsoffgreekmom αναδεικνύει πρόσωπα της πολιτείας που (θα 'πρεπε να) τρομάζουν όλες κι όλους μας. Google και Facebook με κατεπείγουσα εισαγγελική εντολή δίνουν από Αμερική και Ιρλανδία στις Ελληνικές Αρχές τα ηλεκτρονικά ίχνη της μαμάς (άραγε τόσο εύκολο είναι; να το ξέρουμε...), της δήθεν εξαφανισμένης μητέρας απαγωγέα, την οποία δήθεν το σύστημα απελπισμένα ψάχνει, επειδή η ζωή του παιδιού δήθεν κινδυνεύει. Όλα αυτά δε, ενώ έχει δηλώσει στην Εισαγγελία (αλλά και στα ΜΜΕ) ότι έχει δικηγόρο, με διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ.
Νομίζω θα ήταν μάλλον ευκολότερο να με πάρει ένα τηλέφωνο όποιος (υποτίθεται ότι) την έψαχνε. Αλλά έπρεπε να το κάνουμε Boston Legal και τραυματικό για το παιδί το σκηνικό. Τι να πω. Θλίβομαι. Και αναστατώνομαι για την ευκολία με την οποία μπορούν σήμερα να καταστούν προσιτά προσωπικά δεδομένα στον κυβερνοχώρο.
*''Ελληνικό Δικαστήριο αφαίρεσε το 2016 από τη μητέρα την επιμέλεια του παιδιού της, ΕΡΗΜΗΝ της, κρίνοντάς την "επικίνδυνη" επειδή παρείχε αποσχολειοποιημένη εκπαίδευση και το κάλυπτε ιατρικά με την ομοιοπαθητική.
Την απόφαση γνώρισε η Πολιτεία στη μητέρα όταν, αφού δόθηκε παραγγελία για να αρθεί το απόρρητο των ηλεκτρονικών της ιχνών προ δεκαημέρου, συνελήφθη από αστυνομικούς με πολιτικά, οδηγήθηκε στο τμήμα με το (ούτε 10 ετών) κοριτσάκι της και κρατείται, κατηγορούμενη για την "αρπαγή" του παιδιού της. Θα δακτυλοσκοπηθεί το πρωί και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
Λόγω της ευρείας δημοσιότητας που είχε το θέμα, αλλά και των δηλώσεων/αιτήσεων στην Εισαγγελία προ ενάμισι έτους (που δεν απαντήθηκαν), οι πάντες γνώριζαν ότι είμαι η Δικηγόρος της. Καταθέτω ότι ουδέποτε με αναζήτησε κάποιος γι' αυτό το θέμα, ενώ γνώριζε ότι είμαι σ' επικοινωνία με τη μητέρα. Φαίνεται πως η "αισθητική" γύρω απ' την αφαίρεση του παιδιού από τη μητέρα του είχε να κάνει με την συνοπτική και χωρίς να λάβει εκείνη γνώση αφαίρεσή του από κείνη.
Όταν κλήθηκε από την Εισαγγελία να εγγράψει το παιδί της στο δημόσιο σχολείο, η μητέρα αυτή τελμηρίωσε πλήρως τη στάση της, ζήτησε να εκτιμηθεί πόσο καλά εκπαιδεύεται το παιδί από ειδικούς, κι έκτοτε δεν ξανάκουσε από την Πολιτεία -έως σήμερα.
Στο τέλος των εξηγήσεων που είχε δώσει τότε, διευκρίνιζε:
"Η ίδια πολιτεία που αμφιβάλλει για την «υγιή κοινωνικοποίηση» και «ορθή μόρφωση» του παιδιού μου, η ίδια το αποκλείει με διακρίσεις οικονομικές, εκπαιδευτικές αντιλήψεις μιας άλλης εποχής, πολιτικές σκοπιμότητες, συνειδησιακό εγκλεισμό, ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο στην εκπαίδευση.
Στο όνομα του συλλογικά «φυσιολογικού» και του υποτιθέμενου «σωστού», που αποδεδειγμένα δεν έχει προσφέρει την πολυπόθητη ευτυχία και ευημερία που αρκετά κυνικά διακηρύσσει, δεν αποδέχομαι να υποβάλω το παιδί μου στην υποχρεωτική συμμόρφωση της συνείδησής του σε πλαίσια πιο περιορισμένα των πραγματικών του δυνατοτήτων και την καταστροφική δέσμευση της δημιουργικότητάς του, που μέχρι στιγμής εξελίσσεται αδέσμευτα και παράγει ήδη σημαντικούς καρπούς.
Η άρνησή μου να προσφέρω στην κόρη μου πολύ λιγότερα από αυτά που μπορώ να της προσφέρω, και να υποταχθώ σε συνθήκες που εν τοις πράγμασι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και των δυο μας, είναι ένα ultimum refugium, μια συνειδητή πράξη πολιτικής ανυπακοής."
Κάθε πολίτισσα και πολίτης με δημοκρατική συνείδηση θα πρέπει να καταδικάσει το περιστατικό.
Ο διάλογος γύρω από την ελευθερία στην εκπαίδευση είναι πιο επιτακτικός από ποτέ.''





-------------------------------------------------------------------------------------------------





Αθώος ο Πέτρος Καπετανόπουλος

Μετά και από την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση το Γ' Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αθώωσε τον Πέτρο Καπετανόπουλο και από τις τρεις κατηγορίες που αντιμετώπιζε (αντίσταση κατά της αρχής, προσπάθεια ελευθέρωσης κρατουμένου και ψευδή ανωμοτί κατάθεση) επειδή διαμαρτυρήθηκε για τον βασανισμό και εξευτελισμό μετανάστη από αστυνομικούς.
Νωρίτερα και ο ίδιος είχε δηλώσει αθώος στην κατάμεστη από αλληλέγγυους δικαστική αίθουσα.
Πρόκειται για μια υπόθεση που ακούστηκε πέρα από τα ελληνικά σύνορα συγκεντρώνοντας ένα ευρύτατο κίνημα αλληλεγγύης για τον «άνθρωπο που δεν κοίταξε την πάρτη του».
Ήταν μεσάνυχτα της 21ης Ιουλίου του 2012 όταν ο Καπετανόπουλος άκουσε φωνές κάτω από το σπίτι του στον Κολωνό και είδε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να ποδοπατάνε με τις αρβύλες τους νεαρό μετανάστη, που είχαν συλλάβει.
«Γιατί τον πατάς αφού τον έχεις ήδη συλλάβει;» ήταν η αυθόρμητη διαμαρτυρία του.
«Αυτό που είδες δεν είναι τίποτα, αυτή είναι κλωτσιά», ήταν η απάντηση που εισέπραξε, με ένστολο να ξανακλωτσά επειδικτικά στην κοιλιά τον συλληφθέντα, μέχρι που εκείνος σφάδαξε από τον πόνο.
Η απλή ερώτηση «γιατί τον πατάτε;» θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς τεκμήριο ενοχής.
Ο Καπετανόπουλος προσήχθη στο Α.Τ. Κολωνού, όπου τον συνέλαβαν προσάπτοντάς του τρεις πλημμεληματικές κατηγορίες: «αντίσταση κατά της αρχής», «προσπάθεια ελευθέρωσης κρατουμένου» και «ψευδή ανωμοτί κατάθεση».
Εκ των υστέρων η εισαγγελέας πρόσθεσε την κακουργηματική κατηγορία της συμμετοχής σε ληστεία - η οποία ωστόσο κατέπεσε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, χωρίς να φτάσει στο δικαστήριο.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Π. Καπετανόπουλου, Κώστας Παπαδάκης, δήλωσε σήμερα: «Τα “στοιχεία” της αστυνομίας στάθηκαν εντελώς αναξιόπιστα για να στηρίξουν τις κατηγορίες εναντίον του. Και η ζωντανή φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας που ακούστηκε συχνά, μαζί με μια νηφάλια εισαγγελική και δικαστική κρίση, που δυστυχώς όλο και σπανιότερα τελευταία συναντάμε, αυτή τη φορά απέδωσε δικαιοσύνη».




----------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Σιωνιστες στρατιωτες πυροβόλουν ένα 16 χρονο Παλαιστινιο κορίτσι, το άφηνουν να αιμορραγεί και της φώναζουν "die bitch,die "(''ψοφα καριολα ,ψοφα''
*εχει γινει καθημερινο φαινομενο να πυροβολουνε παιδια και εφηβους και ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ στην μπολιτισμενη Δυση
γενοκτονικο κρατος απαρχαιντ ,αυτο ειναι το Ισραηλ




---------------------------------------------------------------------------------------------




ο Κ. Μητσοτάκης συνέβαλε στην ισοεμπέδωση της Δημοκρατίας.
-αγνώστου του αριστερού-




---------------------------------------------------------------------------------------------



Γιωργος Κατσουλας. Ο αυτοδιδακτος συγγραφεας με συνδρομο Ασπεργκερ που σαρωνει τα βραβεια λογοτεχνειας
 http://www.dinfo.gr/%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%B3/




------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Άγγλοι εργαζόμενοι πανηγυρίζαν στους δρόμους με την είδηση του θανάτου της Θάτσερ!
Οι πράξεις και το έργο που αφήνουμε όταν φεύγουμε από τη ζωή, διαμορφώνουν και τις αντιδράσεις όσων μας γνώρισαν.
Ο Λαός της Αγγλίας γνώρισε το "έργο" Θάτσερ, Ο Ελληνικός Λαός τις πράξεις Μητσοτάκη, και το "έργο" Παπαδήμου.
Αυτά ως προς τις αντιδράσεις μας, για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Σαν σήμερα πριν 76 χρόνια η μάχη του Μάλεμε στην Κρητη
 Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017, 14:47

Mετά από σφοδρές μάχες και ενίοτε απελπισμένες αντεπιθέσεις προφυλακών, στις αρχές Μαΐου 1941 περί τις 29.000 σύμμαχοι (Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί), 12.000 Έλληνες και η ελληνική κυβέρνηση, μετά του Βασιλέα Γεωργίου Β’, είχαν μεταφερθεί από την κατεχομενη πλεον Ελλαδα στην Κρήτη για να ενισχύσουν τις ανύπαρκτες μέχρι τότε άμυνες του νησιού.

20Η ΜΑΐΟΥ

Η από αέρος απόβαση των Γερμανών στρατιωτικών δυνάμεων ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ης Μαΐου. Την πρώτη μέρα της μάχης οι γερμανικές δυνάμεις υπέστησαν τεράστιες απώλειες, ιδιαίτερα λόγω της πολύ ενεργής συμμετοχής στην άμυνα του νησιού των Κρητικών. Προς στιγμή φάνηκε ότι η Κρήτη θα σωζόταν.
Όμως η απώλεια του αεροδρομίου του Μάλεμε Χανίων (στις 21 Μαΐου) άλλαξε την τακτική κατάσταση, δεδομένου ότι οι Γερμανοί είχαν ποια ένα σταθερό σημείο διαρκούς ενίσχυσης των δυνάμεων τους, άρα και συνεχούς πίεσης των αμυνομένων. Η απώλεια του Μάλεμε ήταν αποτέλεσμα της λανθασμένης εκτίμησης των συμμάχων περί της σημασίας των αεροδρομίων της Κρήτης. Όταν βέβαια κατάλαβαν το λάθος τους ήταν πολύ αργά!

1Η ΙΟΥΝΙΟΥ

Έχοντας εξασφαλίσει ένα σημαντικό τακτικό πλεονέκτημα, οι Γερμανοί το αξιοποίησαν επιχειρησιακά με πολύ έξυπνο τρόπο: Δεν κινήθηκαν να καταλάβουν το νησί από τη Δύση προς την Ανατολή, κάτι που θα έδινε «στρατηγικό» βάθος στους αμυνόμενους, αλλά κινήθηκαν να καταλάβουν στρατηγικά σημεία της βόρειας ακτογραμμής, αναγκάζοντας τους αμυνόμενους να υποχωρήσουν προ την λιγότερο στρατηγικής σημασίας νότια ακτογραμμή!
Έτσι επήλθε και το στρατηγικό ζητούμενο, δηλαδή η κατάληψη ολόκληρης της Κρήτης, η οποία ολοκληρώθηκε την 1η Ιουνίου. Από τους 41.000 αμυνόμενους 4.000 έπεσαν στο πεδίο της μάχης, 17.000-18.000 συνελήφθησαν αιχμάλωτοι, ενώ άλλοι τόσοι περίπου διασώθηκαν, πέρασαν στην Αίγυπτο και συνέχισαν τον αγώνα κατά του Άξονα. Ο τοπικός πληθυσμός πλήρωσε τη γενναία του στάση με σκληρά αντίποινα.
Στη Μάχη της Κρήτης χρησιμοποιήθηκαν, για πρώτη φορά και τόσο μαζικά, δυνάμεις αλεξιπτωτιστών (Fallschirmjäger). Ωστόσο οι απώλειες ήταν τόσο μεγάλες (από τους 14.000 περίπου αλεξιπτωτιστές που συμμετείχαν στη Μάχη της Κρήτης σκοτώθηκαν περί τις 3.500-4.000) ώστε η Γερμανική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αναγκάστηκε να μην ξαναχρησιμοποιήσει αλεξιπτωτιστές σε τόσο μαζικό αριθμό.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Αν και τακτικά η κατάληψη της Κρήτης ήταν μια επιτυχία, σε στρατηγικό επίπεδο μάλλον αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως αποτυχία, ιδιαίτερα στον τομέα την επιμελητείας: Στη Μάχη της Κρήτης χάθηκαν πάνω από 200 μεταφορικά αεροσκάφη της Luftwaffe, πολλά εκ των οποίων ήταν τύπου Ju-52 μεταφορικής ικανότητας 2,7 τόνων φορτίου ή 18 πλήρως εξοπλισμένων στρατιωτών, αριθμός κρίσιμος, που έλειψε από τους Γερμανούς λίγους μήνες αργότερα, όταν η εισβολή στη Σοβιετική Ένωση καθηλώθηκε λίγο έξω από τη Μόσχα, δηλαδή εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις κεντρικές βάσεις ανεφοδιασμού του Γερμανικού Στρατού.
Επικουρικά η στρατηγική θέση της Κρήτης, τόσο κοντά στο θέατρο επιχειρήσεων της Βόρειας Αφρικής, είτε δεν έγινε επαρκώς αντιληπτή από τη Γερμανική ηγεσία, είτε υποβαθμίστηκε εσκεμμένα από τον Χίτλερ στο βωμό της «Μητέρας των Μαχών», δηλαδή της εισβολής στη Σοβιετική Ένωση.




----------------------------------------------------------------------------------------------




Γλέζος: Είχα υποχρέωση να αποχαιρετήσω τον Κώστα Μητσοτάκη ιδιωτικά, με την επίσκεψη μου στο σπίτι της οικογένειάς του
Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017, 18:27
Με ανάρτηση στο blog της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, ο Μανώλης Γλέζος απαντά στα σχόλια που υπήρξαν μετά την επίσκεψή του στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ύστερα από τον θάνατό του.

Στην σύντομη ανάρτησή του, από την Καλαμάτα, η οποία τιτλοφορείται «Για να σταματήσει η παραπληροφόρηση» το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αναφέρει: «Από την “παρέα” που κρατήθηκε στις φυλακές Πικερμίου, τις ημέρες της Χούντας, μετά και τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου, είχαμε μείνει εμείς οι δυο. Θεώρησα σωστό και πιστεύω ότι είχα υποχρέωση, να αποχαιρετήσω τον Κώστα Μητσοτάκη, ιδιωτικά με την επίσκεψη μου στο σπίτι της οικογένειάς του».

Προσθέτει ακόμη, πως «όσο για την ιστορία και το αν έγινε εμφύλιος στην Κρήτη, στο αποχαιρετιστήριο μου σημείωμα αναφέρομαι καθαρά για την περίοδο της Κατοχής. Αυτό έχει καταγραφεί στην ιστορία του τόπου. Όσα γράφονται και όσες αναφορές γίνονται, αφορούν την περίοδο του ελληνικού εμφυλίου και έχουν άλλο στόχο και όχι την αποκατάσταση της αλήθειας».
Μανωλης Γλεζος
1 Ιουνιου 2017
Καλαματα





----------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ και Βιετνάμ υπέγραψαν οικονομικές συμφωνίες αξίας 8 δισ. δολαρίων
Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017, 07:44
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ είχε εμπορικές συνομιλίες στον Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ, Νγκουγιέν Σουαν Φουκ, ενώ σχολίασε θετικά την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την υπογραφή 13 νέων συμφωνιών με το Βιετνάμ, οικονομικής αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ αυτών είναι συμφωνίες για την παραγωγή αμερικανικών προϊόντων, οικονομικής αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα υποστηρίξουν περισσότερες από 23.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Ντουτέρτε: «Δεν θα συνομιλήσω με τρομοκράτες»
Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017, 04:18
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν πρόκειται να συνομιλήσει με τους ισλαμιστές αντάρτες που συγκρούονται με τον στρατό και έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους μέρη της πόλης Μαράουι στο νησί Μιντανάο, στο οποίο έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμο.

Αυτές οι δηλώσεις του Ντουτέρτε σχετικά με την κρίση στη Μαράουι αποτελούν αλλαγή στη στάση που κρατούσε ως την προηγούμενη εβδομάδα, όταν είχε καλέσει τους αντάρτες της οργάνωσης Μάουτε σε συνομιλίες.

«Δεν θα συνομιλήσω με τρομοκράτες» υπογράμμισε χθες σε ομιλία του προς τον στρατό από την πόλη Νταβάο.

Ο Ντουτέρτε, απευθυνόμενος προς τους ηγέτες των κομμουνιστών ανταρτών --που εμπλέκονται σε μια ξεχωριστή, μακροχρόνια σύγκρουση και με τους οποίους έχει ξεκινήσει μια ειρηνευτική διαδικασία, στην οποία εκτιμά ότι δεν είναι ειλικρινά δεσμευμένοι--, τόνισε ότι, αν επιστρέψουν στις Φιλιππίνες, θα συλληφθούν.

Στο παρελθόν τούς είχε καλέσει να επιστρέψουν στη χώρα και είχε φτάσει στο σημείο να τους προσφέρει κυβερνητικές θέσεις.

Στο μεταξύ, η επίθεση των ισλαμιστών ανταρτών στην πόλη Μαράουι τροφοδοτείται από κλεμμένα όπλα και πυρομαχικά, αλλά και μαχητές που έχουν δραπετεύσει από φυλακές, ανακοίνωσε ο στρατός που μάχεται εναντίον τους από ξηράς και από αέρος.

Ο στρατός ανέπτυξε σήμερα για πρώτη φορά πολεμικά αεροσκάφη για να υποστηρίξουν τα επιθετικά ελικόπτερα και τους στρατιώτες που προσπαθούν να περιορίσουν τους αντάρτες σε μία περιοχή στο κέντρο του Μαράουι.

Οι ισλαμιστές έχουν υπό τον έλεγχό τους περίπου το ένα δέκατο της πόλης, σύμφωνα με τον στρατό.

Αν και οι ένοπλες δυνάμεις των Φιλιππίνων τονίζουν από την αρχή της κρίσης, πριν από μία εβδομάδα, ότι έχουν την κατάσταση υπό έλεγχο, η βραδύτητα των προσπαθειών τους να ανακαταλάβουν τη Μαράουι εγείρει ερωτήματα για τη στρατηγική τους.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων ανησυχεί για την ισχύ της οργάνωσης Μάουτε, με εκθέσεις των υπηρεσιών Πληροφοριών να αναφέρουν ότι συνεργάζεται με άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις και ότι έχει στρατολογήσει ξένους μαχητές.

Ο στρατός εκτιμά ότι η οργάνωση εξαπέλυσε την επίθεση στο Μαράουι σε μια προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτους και να αναχθεί σε παρακλάδι του στη νοτιοανατολική Ασία.

Μέχρι στιγμής, 89 αντάρτες, 21 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και 19 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις συγκρούσεις, οι οποίες δείχνουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι οι εξτρεμιστές στις Φιλιππίνες είναι πλέον περισσότερο οργανωμένοι και έχουν καλύτερη χρηματοδότηση.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι μια από τις αυτονομιστικές οργανώσεις του Μιντανάο, που έχει συνάψει μια ειρηνευτική συμφωνία μαζί της, η οποία δεν έχει ακόμη τεθεί σε εφαρμογή, συμφώνησε να βοηθήσει τον στρατό να απομακρύνει τους κατοίκους της Μαράουι, νεκρούς ή ζωντανούς.

Το Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μόρο (MILF) έχει δεχθεί την ασυνήθιστη πρόταση του Ντουτέρτε προς τις κομμουνιστικές και αυτονομιστικές οργανώσεις να ενωθούν προκειμένου να σταματήσουν την εξάπλωση του ακραίου ισλάμ στις νότιες Φιλιππίνες.





-------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΗΕ: Η ισραηλινή κατοχή προκαλεί τις ανθρωπιστικές ανάγκες των Παλαιστινίων
Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017, 04:07
Οι «πολιτικές» και οι «πρακτικές» της κατοχής που εφαρμόζει εδώ και 50 χρόνια το Ισραήλ στα Παλαιστινιακά Εδάφη είναι η βασική αιτία των ανθρωπιστικών αναγκών των κατοίκων τους, ανέφερε ο ΟΗΕ σε έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

«Η πηγή της κρίσης στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη βρίσκεται στην έλλειψη προστασίας για τους Παλαιστίνιους αμάχους» εκτίμησε ο Ντέιβιντ Κάρντεν, διευθυντής στα Παλαιστινιακά Εδάφη του Γραφείου του ΟΗΕ για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις (Ocha).

Και αυτό «λόγω της βίας, του εκτοπισμού, των περιορισμών στην πρόσβαση σε υπηρεσίες και έσοδα, αλλά κι άλλων παραβιάσεων των δικαιωμάτων, οι επιπτώσεις των οποίων είναι δυσανάλογες για τους πιο ευάλωτους, κυρίως τα παιδιά» πρόσθεσε, με την ευκαιρία της 50ής επετείου από τον πόλεμο των Έξι Ημερών.

Στη Δυτική Όχθη το 2016 ο αριθμός των εκτοπισμένων Παλαιστινίων εξαιτίας της κατεδάφισης των κατοικιών τους από τις ισραηλινές Αρχές έφτασε «σε επίπεδα ρεκόρ από το 2009», με «1.601 ανθρώπους εκτοπισμένους, εκ των οποίων 759 παιδιά».

Την ίδια χρονιά οι ισραηλινές Αρχές κατέστρεψαν ή κατέσχεσαν 300 οικήματα, τα οποία είχαν κατασκευαστεί χάρη στην ανθρωπιστική βοήθεια. «Αυτό ισοδυναμεί με περισσότερα από 730.000 δολάρια» αναφέρει η έκθεση του ΟΗΕ.

Το Ocha κατέγραψε τον Δεκέμβριο του 2016 στη Δυτική Όχθη «572 εμπόδια στην κυκλοφορία και την κίνηση» των Παλαιστινίων, χωρίς να προσμετρώνται «τα 110 εμπόδια που έχουν αναπτυχθεί στη μοναδική περιοχή στη Χεβρώνα που ελέγχει το Ισραήλ».

Η ανθρωπιστική κρίση πλήττει επίσης και τη Λωρίδα της Γάζας, όπου το ποσοστό ανεργίας είναι ένα από τα πιο αυξημένα στον κόσμο κυρίως εξαιτίας του αποκλεισμού που έχει επιβάλει το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα εδώ και 10 χρόνια.

Το 2016 εξαιτίας του αποκλεισμού «κατέστη δύσκολη η είσοδος και η έξοδος προσωπικού των ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Γάζα, με το 31% των αιτημάτων εισόδου ή εξόδου να απορρίπτεται από το Ισραήλ», επισημαίνει το Ocha.

Οι περιορισμοί που επιβάλλει το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, «επίσης εμποδίζoυν τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις».

Όπως καταγγέλλει το Ocha, η απομόνωση της Γάζας οξύνεται από το κλείσιμο των αιγυπτιακών συνόρων. Το συνοριακό πέρασμα της Ράφα ήταν ανοικτό μόλις «44 ημέρες όλο το 2016».

Τέλος, η αντιπαλότητα μεταξύ της Παλαιστινιακής Αρχής που βρίσκεται στην εξουσία στη Δυτική Όχθη και της Χαμάς στη Γάζα είναι κόμη ένας σημαντικός παράγοντας που ενισχύει την κρίση.




----------------------------------------------------------------------------------------------




Λιγότερες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας διά χειρός Πούτιν
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017, 18:00
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, με διάταγμα που υπέγραψε την Τετάρτη, προχώρησε στην άρση οικονομικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί κατά της Τουρκίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού βομβαρδιστικού S-24 από τουρκικό μαχητικό στον εναέριο χώρο της Συρίας, τον Νοέμβριο του 2015.

Οι κυρώσεις αυτές αφορούσαν στη μίσθωση Τούρκων εργαζομένων που απασχολούνται στη Ρωσία και στις δραστηριότητες τουρκικών εταιρειών σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξουσιοδότησε, επίσης, το Υπουργείο Εξωτερικών να ενημερώσει την Άγκυρα για τη μερική ανανέωση της συμφωνίας που αφορά τους όρους βάσει των οποίων οι πολίτες των δύο χωρών μπορούν να επισκέπτονται ο ένας τη χώρα του άλλου, η οποία είχε υπογραφεί το 2010.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ρωσίας, με το διάταγμα αυτό, διεύρυνε τις κατηγορίες των τούρκων πολιτών που θα μπορούν να επισκέπτονται τη Ρωσία χωρίς βίζα.




----------------------------------------------------------------------------------------------




Πούτιν: "Η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει πυραύλους S-400 στην Τουρκία"
Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017, 18:18
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία τα προηγμένης τεχνολογίας αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και έχει συζητήσει το θέμα με την Άγκυρα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass. Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ο πρόεδρος Πούτιν έκανε τη δήλωση αυτή κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των ξένων μέσων ενημέρωσης στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης -2017, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που έκανε ο διευθυντής του τουρκικού πρακτορείου Anadolu.

"Συζητήσαμε το ενδεχόμενο της πώλησης των συστημάτων S-400. Είμαστε έτοιμοι γι αυτό", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος επισημαίνοντας ότι "όσον αφορά τη συνεργασία στην κατασκευή των συστημάτων αυτών στη Τουρκία, αυτό είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα, το οποίο έχει σχέση με το πόσο έτοιμη είναι γι αυτό η τουρκική βιομηχανία. Τέτοια τεχνολογία προς το παρόν δεν παράγουμε πουθενά στο εξωτερικό".

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ως παράδειγμα τους πυραύλους BrahMos,τους οποίους κατασκευάζει η Ρωσία σε συνεργασία με την Ινδία. "Αυτό συμβαίνει δεκαετίες και είναι κάτι που θέλει μεγάλη προετοιμασία και τεχνολογική κατάρτιση στελεχών" είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην ρωσο-ινδική συνεργασία στον τομέα αυτό, για να προσθέσει τα εξής :"Βεβαίως στην ουσία δεν υπάρχει κάτι που να είναι αδύνατο. Είμαστε μάλιστα έτοιμοι να πουλήσουμε τα πλέον σύγχρονα και εξελιγμένα συστήματα. Ο πρόεδρος Ερντογάν το γνωρίζει αυτό, το γνωρίζουν και οι δικοί μας στρατιωτικοί και οι Τούρκοι στρατιωτικοί επίσης".




-------------------------------------------------------------------------------------




Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017
Το Eκουαδόρ επαναβεβαιώνει ότι θα σεβαστεί το πολιτικό άσυλο του Τζούλιαν Ασάνζ

“Το Εκουαδόρ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο θέμα του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, γι αυτό του χορήγησε άσυλο στην πρεσβεία του”, δήλωσε ο Λενίν Μορένο.

Ο Πρόεδρος του Εκουαδόρ Λενίν Μορένο, επαναβεβαίωσε την Δευτέρα την πρόθεσή του να διατηρήσει το καθεστώς πολιτικού ασύλου που έχει χορηγηθεί στον Αυστραλό διαδικτυακό ακτιβιστή και δημοσιογράφο Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος διαμένει εδώ και τέσσερα χρόνια στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.

“Το Εκουαδόρ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο θέμα του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, γι αυτό του χορήγησε άσυλο στην πρεσβεία του”, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, αναφερόμενος επίσης στην πρόσφατη απόφαση των δικαστικών αρχών της Σουηδίας, όπου εκκρεμούσε η δίκη του για υποτιθέμενα σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο πρόεδρος υπενθύμισε ότι ο Ασάντ ζήτησε πολιτικό άσυλο μπροστά στις προσπάθειες των ΗΠΑ να τον δικάσει και να του επιβάλει σοβαρές ποινές για την δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων εγγράφων στον ιστότοποWikiLeaks.

Ο νέος πρόεδρος του Εκουαδόρ τόνισε ότι ο σεβασμός του καθεστώτος ασύλου του διαδικτυακού ακτιβιστή και επανέλαβε το αίτημά του να μην παρεμβαίνει στην πολιτική της χώρας του, ούτε των φιλικών χωρών.

Ο Μορένο τόνισε τη διαφωνία του με την πρακτική του Αυστραλού χάκερ, στου οποίου τον ιστότοπο διακινήθηκαν χιλιάδες απόρρητα έγραφα που αποκάλυψαν συνωμοσίες, πράξεις διαφθοράς και εγκλήματα που αποδόθηκαν σε αρκετές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------





Περιβαντολλογικό "έγκλημα"με τήν ανοχή Temer

Αμαζόνιος:Ξέφραγος… ποταμός

Μέτρα για μείωση της προστασίας του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, ευνοϊκά για τις μεγάλες βιομηχανίες, αποφάσισε η Γερουσία της Βραζιλίας, έπειτα από την ψήφισή τους στη Βουλή την περασμένη βδομάδα

Ποιο είναι το νόημα της ύπαρξης προστατευόμενων περιοχών όταν αυτές παύουν να προστατεύονται;
Η εμφανής αυτή αντίφαση δεν φάνηκε να προβληματίζει τη Γερουσία της Βραζιλίας η οποία, σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη εφημερίδα «Φόλια ντε Σάο Πάολο», επικύρωσε την περασμένη Τρίτη τη λήψη μέτρων για μείωση της προστασίας των 597.000 εκταρίων του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, που θεωρούνταν μέχρι σήμερα προστατευόμενες περιοχές.
Τα μέτρα αυτά, ευνοϊκά για τις μεγάλες βιομηχανίες που περιμένουν να επενδύσουν στην περιοχή, είχαν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον χρειάζονται μόνο την έγκριση του προέδρου Μισέλ Τέμερ. Κάτι που δεν φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο.
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μάλλον το τελευταίο που απασχολεί τώρα τον Τέμερ, ο οποίος βλέπει τις φωνές που ζητούν την παραίτησή του ολοένα να πυκνώνουν, μετά τις κατηγορίες για διαφθορά που απαγγέλθηκαν εναντίον του την προηγούμενη εβδομάδα.
Οταν όμως μιλάμε για τη διακινδύνευση του Αμαζονίου και του μεγαλύτερου σωζόμενου τροπικού δάσους στον κόσμο, θα έπρεπε να ενδιαφέρεται όχι μόνον η κυβέρνηση της Βραζιλίας αλλά ολόκληρος ο πλανήτης.
Ο «πνεύμονας της Γης» έχει χάσει τις τελευταίες δεκαετίες το 40% της βλάστησής του.
Κι όμως, συνεχίζει ν’ αποτελεί ρυθμιστή του παγκόσμιου κλίματος και να φιλοξενεί το 10% της παγκόσμιας χλωρίδας, καθώς και πλήθος ιθαγενών κοινοτήτων που βασίζονται στον Αμαζόνιο και το δάσος του για την επιβίωσή τους.
Η συνεχής αποψίλωση του δάσους απειλεί όχι μόνο το «σπίτι» των ιθαγενών πληθυσμών αλλά και τον αρχαίο πολιτισμό τους, ο οποίος βρίσκεται σε στενή σύνδεση με τη φύση που τους περιβάλλει.
«Η γη δεν γεμίζει τα στομάχια τους». Αυτή φαίνεται να είναι η προσέγγιση του υπουργού Δικαιοσύνης της Βραζιλίας σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους ιθαγενείς η συνεχής προέλαση των επιχειρήσεων. «Θέλουμε μόνο καλύτερες συνθήκες ζωής γι’ αυτούς».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Vice, ο συγκεκριμένος υπουργός διατηρεί στενές σχέσεις με το αγροτοβιομηχανικό μπλοκ των «ρουραλίστας», το οποίο διαχειρίζεται τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία σόγιας στον κόσμο και το οποίο -ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση- επιθυμεί ευκολότερη πρόσβαση στον Αμαζόνιο προκειμένου να επεκτείνει τις καλλιέργειές του.
Κι απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερε. Το όραμα της κυβέρνησης Τέμερ για -μη βιώσιμη- ανάπτυξη περιλαμβάνει «χαλαρό» νομοθετικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις, ορυχεία και αυτοκινητοδρόμους που «κόβουν» τον Αμαζόνιο.
Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας New Scientist, έχει ήδη ανακοινωθεί η μείωση του προϋπολογισμού της κυβερνητικής υπηρεσίας που προστατεύει τα δικαιώματα και τον πολιτισμό των ιθαγενών πληθυσμών, καθιστώντας σαφείς τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση Τέμερ μπορεί να μην «επιβιώσει» για καιρό. Δεν μπορεί όμως να συμβεί το ίδιο και με τον Αμαζόνιο. Ο πλανήτης θα είναι εδώ και για τις επόμενες γενιές και κάποιος πρέπει ν’ αντιληφθεί πως η διατήρηση των οικοσυστημάτων είναι κάτι μεγαλύτερο από όλους εμάς.




------------------------------------------------------------------------------------------------




H Βενεζουέλα καταγγέλει στη UNICEF τη συμμετοχή παιδιών σε βίαιες διαδηλώσεις

Μια διαφορετική εικόνα για τις συνθήκες που επικρατούν στη Βενεζουέλα παρουσιάζει το δίκτυο Telesur αναφερόμενο στήν συμμετοχή παιδιών και εφήβων στίς διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης
Οι «αγανακτισμένοι»δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν μέχρι μικρά παιδιά προκειμένου να δημιουργήσουν θετικές εντυπώσεις ώς πρός τις διαμαρτυρίες τους, αδίστακτοι λαοπλάνοι,τρομοκράτες
Ο πόλεμος κατά της κυβέρνησης Μαδούρο συνεχής και ακατάπαυστος προκειμένου να τον ανατρέψουν
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υπέβαλε καταγγελία στή(Unicef) γιά την συμμετοχή παιδιών και εφήβων στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται από την άκρα δεξιά.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Rubén Darío Molina, κατήγγειλε την αντιπολίτευση της χώρας γιά αυτό το λόγο,η καταγγελία συνοδεύεται από μαρτυρίες, φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο αποδεικνύει πώς ανήλικοιχρησιμοποιούνται για να φτιάχνουν βόμβες μολότοφ. Ο Molina καταδίκασε επίσης τη σιωπή των διεθνών οργανισμών για αυτή την κατάσταση της κατάφωρης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μή ξεχνάμε πώς δέν διστάζουν να δολοφονήσουν ακτιβιστές και κυβερνητικούς




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Τιμή στη ηρωίδα
Η 24χρονη Αϊσέ Ντενίζ Καρατσαγκίλ, αγωνίστρια του τουρκικού MLKP, σκοτώθηκε χτες με το όπλο στο χέρι, πολεμώντας μαζί με τους Κούρδους συντρόφους της και τους άλλους διεθνείς εθελοντές ενάντια στους φασίστες του ISIS.
Του ISIS, για χρόνια εξοπλισμένου από τις πετρομοναρχίες και το τουρκικό καθεστώς - το ίδιο που είχε καταδικάσει την Αϊσέ ως τρομοκράτισσα με "αποδεικτικό στοιχείο" ένα κόκκινο μαντίλι που φορούσε στην εξέγερση του Γκεζί.
Του ISIS, το οποίο για χρόνια οι "δυτικές δημοκρατίες" ανέχτηκαν ή και χάιδεψαν διότι εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους να αποσταθεροποιήσουν τη Μέση Ανατολή και το Ιράν.
Του ISIS, που πλέον το ανακηρύσσουν σε "υπ' αριθ. 1 εχθρό" για να δικαιολογήσουν νέες επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και περαιτέρω περιστολή των πολιτικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Εμφύλιος στην Κρήτη και Μητσοτάκης: Ευτυχώς κάποιοι έχουμε ρίζα αίματος

ΟΧΙ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν "υπήρξεν ο πρωτουργός να αποφευχθεί και να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη, στη διάρκεια της κατοχής" Και ΟΧΙ, " όποια αντίθεση και αν έχεις μαζί του, δεν "οφείλεις να του το αναγνωρίσεις." Απλώς γιατί πρόκειται περί ψεύδους, περί επιμελώς κατασκευασμένου αφηγήματος του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που πλείστα ιστορικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες αγωνιστών της Αντίστασης το έχουν καταρρίψει.
Το απόσπασμα περί πρωτουργού χάρη στον οποίο απεφεύχθη ο εμφύλιος στη Κρήτη, είναι από την επιστολή που προσκόμισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Μανώλης Γλέζος, σε μια επίσκεψη "υψηλού πολιτικού πολιτισμού" όπως τη χαρακτήρισαν τα ΜΜΕ.
Να μην γνωρίζει ο Μανώλης Γλέζος την ιστορική αλήθεια; Δεν μπορώ να το διανοηθώ...Δεν γνωρίζει για το κεφάλι του καπετάν Ποδιά και ποιοί το περιέφεραν στους δρόμους; Πόσο μάλλον που πρόσφατα το θέμα ανακινήθηκε με την "αιφνίδια" επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δημήτρη Κουτσούμπα και το δώρο του προς τα αρχεία του ΚΚΕ. Δώρο, που δεν ήταν άλλο από την περίφημη συμφωνία του Θερίσου, το 1943, μεταξύ του ΕΑΜ και της ΕΟΚ (Εθνική Οργάνωση Κρήτης) που φέρει υποτίθεται και την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και με την οποία υποτίθεται μπήκαν οι ΄βάσεις για να αποφευχθεί ο εμφύλιος.
Ευτυχώς κάποιοι αντιδράσαμε τότε και άνοιξε πάλι η συζήτηση. Κάποιοι που έχουμε ρίζα αίματος σε αυτή την υπόθεση. Κι επειδή ο Κων, Μητσοτάκης έφτασε τα 99, αλλά ο θείος μου ο Στέφανος Σκαράκης, μόνο τα 19, έχω χρέος να μην σωπαίνω. Παραδομένος από τους Γυπαραίους συνεργάτες του Μητσοτάκη, στους Γερμανούς, ο επονίτης αδελφός της μάνας μου, εκτελέστηκε στην Αγιά το 1944. Μετά τη συμφωνία του Θερίσου δηλαδή. Μόνο 19 χρονώ. Δεν είχε κουπόνι για να τρώει σε τρία συσσίτια, είχε μπογιά για συνθήματα κατά των Γερμανών. Τον παρέδωσαν δεμένο ως "Μεγκάλο κουμμουνιστή", όπως είπε ο Γερμανός διοικητής στον παππού μου που έπεσε στα πόδια του.
Ο θείος μου είναι ένα μικρό δρομάκι στη Νέα Χώρα και μια φωτογραφία στην τραπεζαρία του σπιτιού μας. Δεν κηδεύτηκε με τιμές, δεν κηδεύτηκε καν: Στο αφρόντιστο μνημείο στην Αγιά, στοιβαγμένα τα οστά όλων μαζί των εκτελεσμένων. Θα με στοιχειώνει σε όλη τη ζωή μου, το βογγητό της γιαγιάς μου, ανάμεσα στα κόκκαλα εκεί, μια μέρα που την πήγαμε ν' ανάψει το καντήλι: "Αχ παιδάκι μου και νάξερα ποιο είναι το κεφαλάκι σου, να το φιλήσω"...
Υ.Γ. Ο θείος μου Στέφανος Σκαράκης είναι ο ήρωας του βιβλίου της Μάρως Δούκα "το δίκιο είναι ζόρικο πολύ". Οποιος θέλει να μάθει αλήθειες για το ρόλο του Μητσοτάκη την περίοδο εκείνη, για τον αποκλεισμό του ΕΛΑΣ και την εξόντωσή του από την ανίερη συμμαχία Αγγλων- Γερμανών- Γυπαραίων, ας το διαβάσει. Οποιος θέλει να μάθει γιατί οι Γερμανοί έφυγαν από τα Χανιά 5 μήνες αργότερα απο την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας ας το διαβάσει.
Οποιος θέλει να μάθει αν όντως "απεφεύχθη" ο εμφύλιος στην Κρήτη, ας διαβάσει το τρίτο της τριλογίας της Μάρως Δούκα,"Ελα να πούμε ψέμματα". Ας δει το συγκλονιστικό ντοκυμανταίρ "Αλλος δρόμος δεν υπήρχε" πάνω στο βιβλίο του Νίκου και της Αργυρώς Κοκοβλή. Πολύ πρόσφατο (10-4) και το εξαιρετικό αφιέρωμα του Μάριου Διονέλλη στην ΕΦ ΣΥΝ με τίτλο "οταν ο Κυριάκος εξαφάνισε τον εμφύλιο στην Κρήτη" και με αφορμή το "δώρο" του Κυριάκου στο ΚΚΕ, το οποίο σημειωτέον ακόμα δεν έχει πάρει θέση..




-----------------------------------------------------------------------------------------------





GEORGE SOROS... επισήμως τιμήθηκε σήμερα από την οργάνωσή του, την Ευρωπαϊκή Ένωση" του 4ου Ράιχ!
Ο αρχιτέκτονας του πραξικοπήματος στην Ουκρανία, της ανατροπής του Καντάφι, της "αραβικής άνοιξης", των gay pride των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", της "μετανάστευσης" και του "προσφυγικού"...
Μόνον στη Συρία έσπασε τα μούτρα του... μέχρι τώρα...
Αυτή είναι η Ευρώπη, το εργαλείο εξαθλίωσης των λαών από το υπερεθνικό κεφάλαιο!




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα σιωναζιστικα κτήνη απαγόρευσαν ακόμη και να πλησιάσουν το πτώμα...
της 21 χρόνων Sawsan Mansour, που δολοφόνησαν χθες τα ανθρωπόμορφα κτήνη του σιωνιστικού κατοχικού ναζιστικού καθεστώτος



--------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Διαδικασίες για εκλογή αντιπροσώπων στη Συντακτική Συνέλευση
Τη δημιουργία ενός συντονιστικού του κυβερνώντος Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (ΕΣΚΒ), για τη διενέργεια της καμπάνιας για τη Συντακτική Συνέλευση που θα τροποποιήσει το Σύνταγμα, ανακοίνωσε προχτές ο Πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο. Σε αυτό συμμετέχουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, που θα προωθούν την καμπάνια για τις εκλογές των 540 αντιπροσώπων της Συντακτικής Συνέλευσης στα τέλη του Ιούλη. Εγινε επίσης έκκληση στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην εκλογική συμμαχία «Μεγάλος Πατριωτικό Πόλος» (εκτός από το ΕΣΚΒ συμμετέχουν το ΚΚ Βενεζουέλας, το κόμμα «Πατρίδα για όλους» και άλλα) να πάρουν μέρος στη διαδικασία εκλογής των αντιπροσώπων σε μια «εκλογική διαδικασία χωρίς σεχταρισμούς, ενωτική και χωρίς αποκλεισμούς. Ωστόσο, η εκλογική αυτή συμμαχία ουσιαστικά δεν λειτουργεί, παρά τα αιτήματα των μικρότερων κομμάτων που στηρίζουν τη λεγόμενη Μπολιβαριανή Διαδικασία, και έχει να γίνει κοινή συνάντηση εδώ και μήνες.
Θυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα το ΚΚ Βενεζουέλας, το κόμμα «Πατρίδα για όλους», το κόμμα «Δίκτυα», το Επαναστατικό Κόμμα Εργασίας και οι οργανώσεις «Γκαγιόνες», «Γενναίος Νότος» και «Αντιιμπεριαλιστικές Φωνές» αποφάσισαν τη δημιουργία του Λαϊκού Αντιφασιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, μια πρωτοβουλία που σημειώνουν ότι «επιδιώκει την ενότητα των επαναστατικών δυνάμεων μπροστά στις δύσκολες στιγμές που περνά η Βενεζουέλα, για επαναστατική απάντηση στην κρίση του καπιταλισμού, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια οικοδόμησης του επιστημονικού σοσιαλισμού».
Τη Δευτέρα, σε συνέντευξη του ΠΓ του ΚΚ Βενεζουέλας, ο Εκτορ Ροντρίγκεζ, μέλος του ΠΓ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝ Βενεζουέλας, τόνισε την ανάγκη τα μέλη του Κόμματος να πάρουν μέρος στην εκλογή των υποψηφίων για την εκλογή στη Συντακτική Συνέλευση, με κύριο στόχο «σε αυτή να έχουν την πλειοψηφία οι επαναστατικές δυνάμεις, ενάντια στην αντίδραση αλλά και στον συμβιβασμό που υπάρχει σε τμήματα της κυβέρνησης».

Αγορά ομολόγων της Βενεζουέλας από τη «Goldman Sachs»

Ταυτόχρονα, εντύπωση προκάλεσε η είδηση ότι η αμερικανική τράπεζα «Goldman Sachs» προχώρησε τη Δευτέρα στην αγορά ομολόγων της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας (PDVSA), ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που πήρε με 863 εκατ. δολάρια. Η ίδια η τράπεζα επιβεβαίωσε ότι έκανε την αγορά των ομολόγων, που λήγουν το 2022, και είπε ότι αυτή έγινε «από τη δευτερογενή αγορά και δεν συνεργάστηκε με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας». Ο πραγματικός λόγος της κίνησης αυτής είναι ότι η τράπεζα ποντάρει στην «αύξηση της αξίας των ομολόγων μετά από αλλαγή κυβέρνησης στη χώρα», δηλαδή πτώσης του Προέδρου Μαδούρο, ώστε να κερδοσκοπήσει. Η όλη υπόθεση προκάλεσε την άμεση αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο της Βουλής (όπου η αντιδραστική αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία), Χούλιο Μπόρχες, να διαμαρτύρεται ότι δίνεται βοήθεια στον Μαδούρο και με επιστολή του στα Αγγλικά προς άλλες τράπεζες να καλεί να μην κάνουν το ίδιο. Από την πλευρά της κυβέρνησης, στο θέμα δίνεται μόνο οικονομική χροιά και ερμηνεύεται ως απόδειξη ότι από την αμερικανική τράπεζα υπάρχει εμπιστοσύνη στην κρατική εταιρεία πετρελαίου, ότι μπορεί να πληρώσει έγκαιρα τα ομόλογα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Ρωσικοί πύραυλοι κατά τζιχαντιστών στην Παλμύρα
Φαίνεται πως είχαν διαφύγει στην αρχαία πόλη μετά από συμφωνία μεταξύ Κούρδων των δυνάμεων SDF και ηγετικών στελεχών του «Ισλαμικού Κράτους»
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.- ΜΟΣΧΑ.--
Ομάδες τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους», που φέρεται πως είχαν εγκαταλείψει τη Ράκκα μετά από συμφωνία με ηγετικά στελέχη των Κούρδων των φιλοαμερικανικών «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF) στις 27 Μάη με κατεύθυνση την Παλμύρα, στόχευσαν χτες οι πύραυλοι της ρωσικής φρεγάτας «Ναύαρχος Εσσεν» και του υποβρυχίου «Κρασνοντάρ», ενώ έπλεαν ανοιχτά των συριακών ακτών στη Μεσόγειο.
Αυτό τουλάχιστον προέκυψε κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα, ο οποίος αποκάλυψε την παραπάνω εξέλιξη τονίζοντας ότι είναι ένδειξη «της αδυναμίας συντονισμού των δυνάμεων που μάχονται την τρομοκρατία». Ο Λαβρόφ πρόσθεσε πως τελικά οι ομάδες τζιχαντιστών που διέφυγαν από τη Ράκκα και καταφύγια όπου βρισκόταν βαρύς εξοπλισμός χτυπήθηκαν «επιτυχώς» από τους ρωσικούς πυραύλους. Επιφυλάχθηκε εντούτοις για τα αποτελέσματα επακόλουθης ανακοίνωσης του εκπροσώπου του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον, που δήλωσε πως αντί των περιπολιών που γίνονταν μέχρι τώρα από αντικαθεστωτικές δυνάμεις πέριξ της Ράκκα (πόλη που θεωρείται «πρωτεύουσα» του «ισλαμικού χαλιφάτου» των τζιχαντιστών), η πόλη θα περικυκλωθεί από παντού ώστε να αποτραπεί νέα διαφυγή τζιχαντιστών. Επιπροσθέτως, ο Ρώσος υπουργός επισήμανε πως πριν τις εκτοξεύσεις ρωσικών πυραύλων από θαλάσσης προηγήθηκε επικοινωνία Ρώσων στρατιωτικών αξιωματούχων με ομολόγους τους από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και το Ισραήλ και προειδοποίησε πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν στους τζιχαντιστές να διαφύγουν και πως θα τους χτυπούν «οπουδήποτε στο συριακό έδαφος».
Πηγές του πρακτορείου ΤΑΣ στο ρωσικό υπουργείο Αμυνας τόνισαν ότι υπάρχουν «αδιάσειστα» στοιχεία που δείχνουν πως ηγετικά στελέχη των δυνάμεων SDF είχαν επικοινωνία στις 27 Μάη με ηγέτες των τζιχαντιστών, προκειμένου να τους εξασφαλίσουν «ασφαλή διάδρομο» διαφυγής προς την Παλμύρα.
Οι ρωσικοί πύραυλοι ήταν οι πρώτοι από τον περασμένο Νοέμβρη.

Νέα αντίδραση Τσαβούσογλου
Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε τις εντονότατες αντιθέσεις της χώρας του στον βαρύ εξοπλισμό των Κούρδων μαχητών της Συρίας από τις ΗΠΑ, καλώντας για μία ακόμη φορά τους Αμερικανούς αξιωματούχους να μην προμηθεύσουν με όπλα τις κουρδικές πολιτοφυλακές της Συρίας, που θεωρούνται «τρομοκρατικές» από την Αγκυρα, με το επιχείρημα πως κάτι τέτοιο είναι «εξαιρετικά επικίνδυνο». «Τα μέτρα αυτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα από την άποψη της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας», ισχυρίστηκε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας πως τα όπλα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο εναντίον της Τουρκίας, αλλά και «εναντίον ολόκληρης της ανθρωπότητας».


7 σχόλια:

e-h είπε...


La revista de cultura cubana La Jiribilla nos propone esta semana el
dossier titulado Después del Cubadisco, el Disco, a propósito de la
vigesimoprimera edición de este evento, concluido recientemente.
Destacan aquí un acercamiento a los desafíos de la industria fonográfica
en la Isla y la circulación de producciones musicales en diversos
soportes, un texto que aborda el consumo musical en la sociedad cubana;
así como un análisis de las principales actividades que tuvieron lugar
durante el evento. En su edición 827 La Jiribilla publica también el
artículo Bogotá39 o literatura con bola de cristal, en el cual el
escritor Antonio Rodríguez Salvador comparte sus apreciaciones sobre el
concurso auspiciado por la filial bogotana del célebre Hay Festival y la
presencia de un joven narrador cubano entre los seleccionados. Completan
esta entrega un acercamiento de Víctor Fowler a los vínculos entre
cultura digital y literatura; además de un artículo dedicado al
aniversario 50 del disco Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, que se
celebrará en Cuba con un gran concierto el jueves 1ro. de junio, a las
6:00 p.m., en el Parque John Lennon de la capital.

A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu

Κούβας περιοδικό Jiribilla για τον πολιτισμό προτείνει αυτή την εβδομάδα
φάκελος Cubadisco τίτλο Μετά την Disco, σχετικά με την
εικοστή πρώτη έκδοση αυτής της εκδήλωσης, η οποία συνήφθη πρόσφατα.
Σταθείτε εδώ μια προσέγγιση στις προκλήσεις της Φωνογραφικής Βιομηχανίας
στο νησί και την κυκλοφορία του σε διάφορες μουσικές παραγωγές
υποστηρίζει ένα κείμενο που ασχολείται με την κατανάλωση της μουσικής στην κουβανική κοινωνία?
και η ανάλυση των κύριων δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα
κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στην έκδοση που δημοσιεύθηκε 827 και Jiribilla
Άρθρο Bogotá39 λογοτεχνία ή γυάλινη σφαίρα, στην οποία
Antonio Rodríguez Σαλβαδόρ συγγραφέας μοιράζεται τις ιδέες του σχετικά με το
Διαγωνισμό που χρηματοδοτείται από την θυγατρική Μπογκοτά του διάσημου Φεστιβάλ Hay και
παρουσία ενός νεαρού Κουβανού αφηγητή ανάμεσα σε εκείνα που επιλέγονται. πλήρης
Αυτή η προσέγγιση παρέχει Víctor Fowler στις σχέσεις μεταξύ
ψηφιακό πολιτισμό και τη λογοτεχνία? μαζί με ένα άρθρο αφιερωμένο στην
50η επέτειος του Sgt άλμπουμ. Μόνη ζώνη λεσχών καρδιών πιπεριού, το οποίο
Κούβα θα γιορτάσει σε μια μεγάλη συναυλία, την Πέμπτη 1. Ιουνίου, η
18:00, στην Lennon πάρκο Ιωάννη στην πρωτεύουσα.

Όλοι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο από το intranet και internet,
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu

e-h είπε...


Putting fair votes on the map: tell your candidates to #pledge4PR!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
MAY 31, 2017 — We’ve launched our map of parliamentary candidates’ positions on Proportional Representation - and we need your help to ask all the candidates to #pledge4PR!

Click here to ask your candidates: www.makevotesmatter.org.uk/pledge4pr

We’ve made it really easy to ask them either by twitter or email. Just enter your postcode and our page automatically provides pre-written tweets and email addresses for each of your local candidates. All you need to do is click "tweet" or send them our template email.

Whenever a candidate shares the pledge card on social media using the special #MyPledge4PR hashtag we’re automatically notified - so we can add their promise to our map: www.makevotesmatter.org.uk/ge-2017-candidates-on-pr

You can also send us any other quotes or comments your candidates provide - whether positive, negative, or neutral - and we’ll add these to the map too. Just email team@makevotesmatter.org.uk

Let’s put fair votes on the map this General Election - and get a personal promise to fight for fair votes from every candidate who believes in PR!

Click here to ask your candidates: www.makevotesmatter.org.uk/pledge4pr

Owen and tea Make Votes Matter team

e-h είπε...


Κάνοντας δίκαιη ψήφους από τον χάρτη: πείτε τους υποψηφίους σας # pledge4PR!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
31 ΤΟΥ ΜΆΗ 2017 - Έχουμε ξεκινήσει χάρτη των θέσεων των υποψήφιων βουλευτών για την αναλογική εκπροσώπηση - και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να ζητήσω από όλους τους υποψηφίους να # pledge4PR!

Κάντε κλικ εδώ για να ζητήσετε υποψηφίους σας: www.makevotesmatter.org.uk/pledge4pr

Έχουμε κάνει πραγματικά εύκολο να τους ζητήσετε είτε με twitter ή email. Απλά εισάγετε το ταχυδρομικό κώδικα σας και η σελίδα μας παρέχει αυτόματα γραπτή tweets και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κάθε μία από τους τοπικούς υποψηφίους σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο «tweet» ή στέλνετε πρότυπο e-mail μας.

Κάθε φορά που ένας υποψήφιος με μετοχές της κάρτας δέσμευσης για τα κοινωνικα μέσα μαζικής ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας το ειδικό # MyPledge4PR hashtag ειδοποιούνται αυτόματα - έτσι μπορούμε να προσθέσουμε την υπόσχεσή τους στο χάρτη μας: www.makevotesmatter.org.uk/ge-2017-candidates-on-pr

Μπορείτε επίσης να μας στείλετε οποιεσδήποτε άλλες δηλώσεις ή σχόλια από τους υποψηφίους σας παρέχει - είτε θετική, αρνητική ή ουδέτερη - και θα προσθέσουμε αυτά στο χάρτη. Απλά email team@makevotesmatter.org.uk

Ας βάλουμε τη δίκαιη ψηφοφορία στο χάρτη αυτό για γενικές εκλογές - και να πάρετε μια προσωπική υπόσχεση να αγωνιστούμε για τη δίκαιη ψήφο από κάθε υποψήφιο, ο οποίος πιστεύει στο PR!

Κάντε κλικ εδώ για να ζητήσετε υποψηφίους σας: www.makevotesmatter.org.uk/pledge4pr

Owen και ομάδα Κάντε Ψήφους Θεμα


e-h είπε...


[Gaza] Solidarity with Gaza Fishers campaign: new logo & website
Dear friends and supporters,
About one billion people world-wide rely on fish as their primary protein source. Many of these people live in poverty and many of the world's 54 million fishers are also poor. Gaza, a 43km coastal strip of land, depends heavily on its inshore fishery to feed its population of nearly 2 million Palestinians.
Over the past ten years, the ability of Palestinians in Gaza to make a living from fishing has been severely undermined as a result of fishing access limits imposed by the Israeli Occupation Forces along the Gaza coast.
Out of the 20 nautical mile zone that they were promised under the Oslo accords, Palestinians are restricted to a fishing zone of just three to six nautical miles off the Gaza shoreline, temporarily increased to nine nautical miles for the southern part of the Gaza coast in early May. Fishers deemed to have exceeded the boundaries by Israel’s navy are shot at, their boats are confiscated, and they are sometimes arrested or worse. Even within the restricted boundaries of six to nine nautical miles, Israeli forces sometimes open fire at Palestinians: earlier this month a Palestinian fisher was killed by Israeli gunfire inside the “permitted” zone.
Overfishing in the small area where Israel has allowed fishing over the years has depleted fish breeding grounds. In addition, the coastal areas are severely polluted by sewage that flows into the sea, often untreated because the waste treatment facilities in Gaza have been destroyed by Israeli attacks and remain unrepaired because of the blockade.
The Freedom Flotilla Coalition has launched a new project called Solidarity with Gaza Fishers, in partnership with the Union of Agricultural Work Committees (UAWC), who represent fishers in Gaza. The winning logo for this project (above) was provided by our friends at the UAWC. Our aim in the Solidarity with Gaza Fishers is to link the struggle of those under blockade and constant attacks with their counterparts in countries all over the world. Sustainable fishing is a way of life endangered by mostly political factors around the globe. We believe that by drawing attention to the situation of Palestinians in Gaza we will bring to the foreground not only the need to lift the inhuman and illegal Israeli blockade, but also the importance of respect for all fishers wherever they are.

e-h είπε...



Fishing everywhere is a difficult, often hazardous, way to make a living: for Palestinian fishers in Gaza, fishing has become extremely dangerous. We call on you to join us in this project by sharing information about the situation of Palestinian fishers in Gaza with other fishers, fishing organizations and civil society organizations close to you. Fishers and others can show solidarity by organizing events in your local community or fishing port, by flying Palestinian flags and banners of the project on their boats in symbolic protest, and by issuing statements of support. Some may even wish to consider donating part of the value of their catch to enable us to deliver fishing and boat fixing material to Gaza's fishers through an NGO that is part of our coalition.
We invite you to share the stories on our new website: sgf.freedomflotilla.org with your contacts near and far. Help us spread the word about both Palestinian fishers in Gaza and those who stand in solidarity with them in other parts of the world. If you are in touch with fishers or their organizations who want to share stories of their struggles, please put them in touch with us as well too. Together, we can end the blockade and help Palestinians win their fundamental rights.

In solidarity,
the Canadian Boat to Gaza Team

Follow our campaigns on Twitter @CanadaBoatGaza @GazaFFlotilla
Facebook: www.facebook.com/CanadaBoatGaza/
www.facebook.com/FreedomFlotillaCoalition/ Share our messages and forward them widely!
To support our work, see our NEW contact address: canadaboatgaza.org/donate/
or contact any of our Flotilla partners working on this project: sgf.freedomflotilla.org/donate

--
Canadian Boat to Gaza: www.canadaboatgaza.org email: canadaboatgaza@gmail.com

Bateau canadien pour GAZA: www.canadaboatgaza.org courriel: canadaboatgaza@gmail.com


e-h είπε...


[Γάζα] Αλληλεγγύη με την εκστρατεία της Γάζας Fishers: νέο λογότυπο & ιστοσελίδα
Αγαπητοί φίλοι και υποστηρικτές,
Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως βασίζονται στα ψάρια ως κύρια πηγή πρωτεϊνών. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους ζουν σε συνθήκες φτώχειας και πολλοί από τους 54 εκατομμύρια ψαράδες στον κόσμο είναι επίσης φτωχοί. Η Γάζα, μια παράκτια γη μήκους 43 χιλιομέτρων, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την παράκτια αλιεία της για να τροφοδοτήσει τον πληθυσμό της τους σχεδόν 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιους.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, η ικανότητα των Παλαιστινίων στη Γάζα να ζήσουν από την αλιεία έχει υπονομευθεί σοβαρά ως αποτέλεσμα των περιορισμών πρόσβασης στην αλιεία που επέβαλαν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος της ακτής της Γάζας.
Από τη ζώνη των 20 ναυτικών μιλίων που είχαν υποσχεθεί σύμφωνα με τις συμφωνίες του Όσλο, οι Παλαιστίνιοι περιορίζονται σε μια αλιευτική ζώνη μόλις τριών έως έξι ναυτικών μιλίων από την ακτή της Γάζας, προσωρινά αυξημένη σε εννέα ναυτικά μίλια για το νότιο τμήμα της ακτής της Γάζας Στις αρχές Μαΐου. Οι ψαράδες που θεωρούνται ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια από το ναυτικό του Ισραήλ πυροβολούνται, τα σκάφη τους κατασχέθηκαν και μερικές φορές συλλαμβάνονται ή χειρότερα. Ακόμη και εντός των περιορισμένων ορίων των έξι έως εννέα ναυτικών μιλίων, οι ισραηλινές δυνάμεις μερικές φορές ανοίγουν πυρ στους Παλαιστινίους: νωρίτερα αυτό τον μήνα ένας παλαιστίνιος ψαράς δολοφονήθηκε από ισραηλινούς πυροβολισμούς εντός της "επιτρεπόμενης" ζώνης.
Η υπεραλίευση στη μικρή περιοχή όπου το Ισραήλ έχει επιτρέψει την αλιεία κατά τη διάρκεια των ετών έχει εξαντλήσει τους χώρους αναπαραγωγής ψαριών. Επιπλέον, οι παράκτιες περιοχές έχουν μολυνθεί σοβαρά από λύματα που εισέρχονται στη θάλασσα, συχνά χωρίς θεραπεία, επειδή οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων στη Γάζα έχουν καταστραφεί από ισραηλινές επιθέσεις και παραμένουν αδιόρθωτες εξαιτίας του αποκλεισμού.
Ο συνασπισμός Flotilla Freedom ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα με τίτλο «Αλληλεγγύη με τους αλιείς της Γάζας», σε συνεργασία με την Ένωση Επιτροπών Γεωργικής Εργασίας (UAWC), οι οποίοι εκπροσωπούν τους αλιείς στη Γάζα. Το νικητήριο λογότυπο αυτού του έργου (παραπάνω) παρέχεται από τους φίλους μας στο UAWC. Στόχος μας στην Αλληλεγγύη με τους Αγώνες της Γάζας είναι να συνδέσουμε τον αγώνα εκείνων που βρίσκονται υπό αποκλεισμό και συνεχείς επιθέσεις με τους ομολόγους τους σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Η αειφόρος αλιεία είναι ένας τρόπος ζωής που απειλείται από πολιτικούς παράγοντες κυρίως σε ολόκληρο τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι, εφιστώντας την προσοχή στην κατάσταση των Παλαιστινίων στη Γάζα, θα φέρουμε στο προσκήνιο όχι μόνο την ανάγκη άρσης του απάνθρωπου και παράνομου ισραηλινού αποκλεισμού αλλά και τη σημασία του σεβασμού για όλους τους αλιείς, όπου και αν βρίσκονται.

e-h είπε...

Η αλιεία παντού είναι ένας δύσκολος, συχνά επικίνδυνος, τρόπος για να ζωντανέψει: για τους Παλαιστίνιους αλιείς στη Γάζα, η αλιεία έχει γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη. Σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτό το έργο με την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση των Παλαιστινίων αλιέων στη Γάζα με άλλους αλιείς, αλιευτικές οργανώσεις και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών κοντά σας. Οι αλιείς και άλλοι μπορούν να επιδείξουν αλληλεγγύη διοργανώνοντας εκδηλώσεις στην τοπική κοινότητα ή στο αλιευτικό λιμάνι σας, φέρνοντας παλαιστινιακές σημαίες και πανό του έργου στα σκάφη τους με συμβολική διαμαρτυρία και εκδίδοντας δηλώσεις υποστήριξης. Ορισμένοι μπορεί να επιθυμούν ακόμη να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δώσουν μέρος της αξίας των αλιευμάτων τους για να μας δώσουν τη δυνατότητα να παραδώσουμε υλικό αλιείας και βάρκας στους αλιείς της Γάζας μέσω μιας ΜΚΟ που αποτελεί μέρος του συνασπισμού μας.
Σας προσκαλούμε να μοιραστείτε τις ιστορίες στη νέα ιστοσελίδα μας: sgf.freedomflotilla.org με τις επαφές σας κοντά και μακριά. Βοηθήστε μας να διαδώσουμε το λόγο τόσο για τους Παλαιστίνιους αλιείς στη Γάζα όσο και για όσους βρίσκονται σε αλληλεγγύη μαζί τους σε άλλα μέρη του κόσμου. Εάν είστε σε επαφή με τους αλιείς ή τις οργανώσεις τους που θέλουν να μοιραστούν ιστορίες για τους αγώνες τους, παρακαλούμε να τους έρθετε σε επαφή μαζί μας επίσης. Μαζί, μπορούμε να τερματίσουμε τον αποκλεισμό και να βοηθήσουμε τους Παλαιστίνιους να κερδίσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Σε αλληλεγγύη,
Την ομάδα των καναδικών σκαφών προς τη Γάζα

Ακολουθήστε τις καμπάνιες μας στο Twitter @CanadaBoatGaza @ GazaFFlotilla
Facebook: www.facebook.com/CanadaBoatGaza/
Www.facebook.com/FreedomFlotillaCoalition/ Μοιραστείτε τα μηνύματά μας και τα προωθήστε ευρέως!
Για να υποστηρίξετε την εργασία μας, ανατρέξτε στη νέα διεύθυνση επικοινωνίας μας: canadaboatgaza.org/donate/
Ή επικοινωνήστε με οποιονδήποτε από τους εταίρους του στόλου μας που εργάζονται σε αυτό το έργο: sgf.freedomflotilla.org/donate

-
Καναδικό σκάφος στη Γάζα: www.canadaboatgaza.org email: canadaboatgaza@gmail.com

Bateau canadien για την GAZA: www.canadaboatgaza.org courriel: canadaboatgaza@gmail.com