Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Σαββατο 10 Ιουνιου 2017




''Πρίν 73 χρόνια, στις 10 Ιουνίου του 1944, στο Δίστομο του νομού Βοιωτίας έγινε κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο μια εκ των μεγαλύτερων σφαγών αμάχων στην Ελλάδα από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.
Οι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο και σε αντίποινα για απώλειές τους, άρχισαν την σφαγή όσων κατοίκων έβρισκαν στο χωριό.
Η μανία τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δεν ξεχώριζαν από το μακελειό ούτε τα γυναικόπαιδα ούτε τους ηλικιωμένους.
Τον ιερέα του χωριού τον αποκεφάλισαν, βρέφη εκτελέστηκαν και γυναίκες βιάστηκαν πριν θανατωθούν.
Η σφαγή σταμάτησε μόνον όταν νύχτωσε και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Λειβαδιά, αφού πρώτα έκαψαν τα σπίτια του χωριού.
Οι εκτελέσεις συνεχίστηκαν και κατά την επιστροφή των Γερμανών στην βάση τους, καθώς σκότωναν όποιον άμαχο έβρισκαν στον δρόμο τους.
Οι νεκροί του Δίστομου έφτασαν τους 228, εκ των οποίων οι 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσά τους 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων. Η μαρτυρία του απεσταλμένου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Eλβετού George Wehrly ο οποίος έφτασε στο Δίστομο μετά λίγες μέρες μιλάει για 600 νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή.
Ένας από τους επί κεφαλής που θεωρήθηκε υπεύθυνος για την σφαγή στο Δίστομο Χανς Τσάμπελ (Hans Zampel) μετά το τέλος του πολέμου συνελήφθη στην Γαλλία και εκδόθηκε στην Ελλάδα.
Στην πορεία ζητήθηκε η μεταφορά του στην Γερμανία για τις εκεί έρευνες όπου και παρέμεινε. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ζει ως σήμερα ελεύθερος.[1]
Ο λοχαγός των SS Φριτς Λάουτενμπαχ (Fritz Lautenbach) είναι ο άνθρωπος που εκτέλεσε την εντολή και συνέταξε την σχετική ψευδή αναφορά. Η αναφορά του Lautenbach αμφισβητήθηκε άμεσα από τον επίσης αυτόπτη μάρτυρα της μυστικης αστυνομίας, Georg Koch, o οποίος συνόδευε την αποστολή[εκκρεμεί παραπομπή].
Τις 24 Ιουνίου 1944, οι Γερμανοί επανήλθαν και έκαψαν τα σπίτια και τις θημωνιές στα αλώνια του Στειρίου, χωρίς ανθρώπινες απώλειες αφού οι κάτοικοι του είχαν προλάβει να κρυφτούν σε γειτονικές δύσβατες περιοχές του χωριού.
Επίσημες απώλειες και ζημιές που προκάλεσαν οι ΝΑΖΙ στην Ελλάδα κατα την διάρκεια της κατοχής:
1.107.000 ΝΕΚΡΟΙ(το μοναδικό έθνος παγκοσμίως που απώλεσε το 14% του πληθυσμού του απο τους ΝΑΖΙ)
400 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
830.000 ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
1.200.000 ΑΣΤΕΓΟΙ
1.770 ΚΑΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ
89 ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ
75% ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
73% ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΎ ΣΤΟΛΟΥ
60% ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
75% ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
100% ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΕΦΥΡΙΩΝ
Στις 25 Μαίου 2014, 536.910 Έλληνες ψήφισαν Ναζιστικό κόμμα.''




--------------------------------------------------------------------------------------------




Βρε, κάτι περίεργα πράγματα! Πρώτα το μαθαίνουμε εμείς, οι απλοί πολίτες, και καταγγέλλουμε πως η αστυνομία του Τόσκα δένει με χειροπέδες τους τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες και τους παραδίδει στους διώκτες τους. Και μας βρίζουν κάποιοι συριζαίοι, που ξέρουν ότι αυτά τα λέμε επειδή "θέλουμε τον Κούλη".
Τώρα το ανακαλύπτει η "Αυγή". Μετά από καμιά βδομάδα μπορεί να το μάθει και ο αμόρφωτος. Και ν' αστράψει και να βροντήξει. Όπως εκείνη τη μέρα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισε ηλίθιους τους συνέδρους και τους έβαλε να ψηφίσουν ξανά για να περάσει το δικό του.
Και τότε ποιος είδε τον ανθρωπάκο και δεν τον φοβήθηκε!
Οι μπάτσοι που παραδίδουν στον Ερντογάν τους ανθρώπους που ζητάνε πολιτικό άσυλο θα αποταχθούν και ο Τόσκας θα πάει σπίτι του.
Τι στοίχημα βάζετε;




-----------------------------------------------------------------------------------------




10 Ιουνίου 1942: Λίντιτσε
10 Ιουνίου 1944: Δίστομο και Οραντούρ Συρ Γκλαν.
Τότε που η ανώτερη φυλή του "ξανθού κτήνους", όπως το ήθελαν οι θεωρητικοί του ναζισμού, αφάνιζε χωριά ολόκληρα.
Το τσέχικο Λίντιτσε, το ελληνικό Δίστομο, το γαλλικό Οραντούρ Συρ Γκλαν, τα χιλιάδες άλλα χωριά, από τον Ατλαντικό μέχρι τον Βόλγα, που πυρπολήθηκαν από τους οραματιστές της Ενωμένης Ευρώπης του χιτλερισμού, με τους κατοίκους τους να εκτελούνται ή να καίγονται ζωντανοί, δεν επιτρέπουν καμία επανάπαυση.
Η αντίσταση σε οποιαδήποτε απόπειρα κρατικού αυταρχισμού, σε οποιαδήποτε εκδήλωση ρατσισμού, σε οποιαδήποτε προσπάθεια νεκρανάστασης του ναζιστικού εφιάλτη, αποτελεί χρέος προς τα θύματα της φασιστικής θηριωδίας και όρο ζωής για το σήμερα και το αύριο.




----------------------------------------------------------------------------------------------




''Η ίδια ιστορία με το DNA του αναρχικου Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος καταδικάστηκε να ζει εδώ και πέντε χρόνια σε ένα καφκικό εφιάλτη επαναλαμβάνεται ξανά.
Πριν από λίγες μέρες η Ηριάννα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών με την κατηγορία της εμπλοκής στην οργάνωση των Πυρήνων της Φωτιάς σε μια υπόθεση λίγο πολύ ίδια, αφού η έδρα αποφάσισε χωρίς πειστήρια και χωρίς αποδείξεις και στις δυο περιπτώσεις.
Η καταδίκη της βασίστηκε σε ένα μερικό δείγμα DNA, το οποίο δεν επαρκούσε καν για ταυτοποίηση, ενώ δεν υπήρχε και καμία επιβαρυντική μαρτυρία και κανένα επιπλέον στοιχείο ώστε να ενοχοποιηθεί. Παρόλα αυτά φορτώθηκε μια τέτοια κατηγορία χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Με τρομάζει το ότι ο Θεοφίλου είναι ελάχιστα μεγαλύτερος μου και η Ηριάννα είναι συνομήλικη μου. Στα 29 της, θα περάσει το επόμενο διάστημα της ζωής της στη φυλακή επειδή ο σύντροφος της-ο οποίος έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη και έχει αθωωθεί- γνώριζε 2 μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.
Η ίδια δεν ανήκε καν στον αντιεξουσιαστικό ή στον αναρχικό χώρο.
Όχι ότι θα είχαν κάποια σημασία σε μια δίκαιη δίκη οι πολιτικές πεποιθήσεις κάποιου ή ο κοινωνικός του περίγυρος.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Ζωή Δημοπούλου-Αποστολίδου, λίγες μέρες αφού καταδίκασε την Ηριάννα, πήρε προαγωγή και έγινε Πρόεδρος Εφετών.
Θα ήταν αστείο ότι μετά από τέτοια δίκη πήρε προαγωγή, αλλά δεν είναι. Η ζωή ενός ανθρώπου καταστρέφεται-πάλι- χωρίς να έχει αποδειχθεί τίποτα εναντίον του και κάποιος λαμβάνει ένα τέτοιο αξίωμα μετά απ' αυτό.
Γι' αυτό παιδιά, να προσέχετε. Σε ποιον μιλάτε, σε ποιον έχετε συστηθεί ή χαιρετήσει μια φορά στη ζωή σας. Καλύτερα μην μιλάτε καθόλου σε ανθρώπους γιατί μπορεί να είναι μέλη των ΣΠΦ ή να ξέρουν κάποιον κοντοχωριανό με κάποιο μέλος των ΣΠΦ.
Να προσέχετε με ποιον κοιμάστε γιατί μπορεί να έχει διαβάσει Νετσάγιεφ ή Μπακούνιν ή ακόμα χειρότερα μπορεί να έχει πάει και σε κάποια πορεία στη ζωή του.
Ακόμη περισσότερο να προσέχετε τι και ποιον αγγίζετε, που αφήνετε το dna σας ή οποιοδήποτε προσωπικό αντικείμενο σας γιατί ποτέ δεν ξέρετε που μπορεί να καταλήξει και πότε θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να δικαιολογηθεί η προαγωγή κάποιου.
Ή καλύτερα μπείτε σε μια γυάλα, μη μιλάτε, μην ακούτε και προς θεού μη σκέφτεστε και μη γράφετε τίποτα.
Κάπως έτσι θα γλιτώσετε από το να μπουκάρει η Αντιτρομοκρατική στο σπίτι σας.
Ίσως μέσα στη γυάλα γλιτώσετε και από τη γελοιότητα μιας Δημοκρατίας που ζέχνει.''




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Φιλιππίνες: Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις βοηθούν τη χώρα να λύσει την πολιορκία των ισλαμιστών
 Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017, 08:44
Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις βοηθούν τις Φιλιππίνες να δώσουν τέλος στην πολιορκία της πόλης Μαράουι στο νησί Μιντανάο στα νότια της χώρας από ενοπλους ισλαμοφασιστες αληταραδες που συνδέονται με την συμμορια Ισλαμοφασιστικό Κράτος, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος της πρεσβείας στη Μανίλα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας των Φιλιππίνων προσπαθούν εδώ και εβδομάδες να εκδιώξουν τους ισλαμοφασιστες όμως αυτοί κρύβονται σε σήραγγες και υπόγεια κτιρίων έχοντας αποθέματα τροφίμων και όπλων.

Μέχρι τώρα δεν είχε υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση ότι αμερικανικές δυνάμεις συνδράμουν τις αρχές των Φιλιππίνων στη μάχη που εκτυλίσσεται για τρίτη εβδομάδα.

Η υποστήριξη από την Ουάσινγκτον έρχεται μετά από μία περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν ψυχρανθεί εξαιτίας των φραστικών επιθέσεων του προέδρου Ντουτέρτε κατά των ΗΠΑ αλλά και των συχνών δεσμεύσεων του για απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Από τις συγκρούσεις, που ξέσπασαν στις 23 Μαΐου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 170 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 20 πολίτες, ενώ περισσότεροι από 180.000 κάτοικοι, της κυρίως μουσουλμανικής πόλης, στις χριστιανικες Φιλιππινες, έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Εκατοντάδες άμαχοι πιστεύεται ότι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στη Μαράουι με πολύ λίγα αποθέματα.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων και ο στρατός εκτιμούν ότι οι ισλαμοφασιστες που παραμένουν στο Μαράουι είναι 40 με 200.





-------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: Το Συνταγματικό Συμβούλιο ακύρωσε την απαγόρευση συμμετοχής σε διαδηλώσεις
 Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017, 05:01
Σε μια πλήρη αμφισβήτηση των σχεδίων της εκτελεστικής εξουσίας σχετικά με την ασφάλεια, το Συνταγματικό Συμβούλιο ακύρωσε την Παρασκευή μία διάταξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιήθηκε πέρυσι προκειμένου να εμποδιστούν εκατοντάδες άνθρωποι να διαδηλώσουν κατά του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις.

Το Συμβούλιο εκτιμά πως η εξουσία που δόθηκε στον νομάρχη να «απαγορεύσει τη διαμονή» σε ορισμένα σημεία και σε ορισμένες ημερομηνίες προσώπων «που επιδιώκουν να παρεμποδίσουν τη δράση των δημοσίων αρχών» ήταν πολύ ευρεία.

Η ακύρωση του άρθρου αυτού του νόμου του 1955 θα ισχύσει από τις 15 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται ωστόσο να ζητήσει από το Κοινοβούλιο να παραταθεί το ειδικό αυτό καθεστώς έως την 1η Νοεμβρίου.

Το Συνταγματικό Συμβούλιο ανέφερε πως αυτό το μέτρο της απαγόρευσης διαμονής και κυκλοφορίας μπορεί να ληφθεί «χωρίς απαραίτητα να δικαιολογείται από την αποτροπή μιας προσβολής στη δημόσια τάξη». Και άρα χωρίς καμία σχέση με την τρομοκρατική απειλή.

Μια απλή υποψία «παρεμπόδισης» της δράσης των δημοσίων αρχών αρκεί.

Στη βάση αυτή ο νεαρός άνδρας, ο οποίος προσέφυγε στο Συνταγματικό Συμβούλιο, εμποδίστηκε να «διαμείνει σε ορισμένους δρόμους και διαμερίσματα του Παρισιού» στη διάρκεια μιας μεγάλης διαδήλωσης κατά του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις στις 28 Ιουνίου 2016.

Ο συνήγορός του Ραφαέλ Κεμπφ χαιρέτισε μια «αξιομνημόνευτη» απόφαση και δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Στη δημοκρατία, πρέπει να μπορούμε να διαδηλώνουμε και να παρεμποδίζουμε νόμιμα τη δράση των δημοσίων αρχών».

Εξέφρασε ωστόσο λύπη που αυτή η «αντίθετη στις θεμελιώδεις ελευθερίες» διάταξη θα επιβιώσει έως τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, περίπου 639 μέτρα αυτού του τύπου ελήφθησαν «συγκεκριμένα» για να «εμποδίσουν πρόσωπα από το να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις» κατά του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις και κυρίως με την ευκαιρία της διοργάνωσης της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα (COP 21).

Οι δικαστές εκτίμησαν πως αυτή η προσβολή στην ελευθερία κυκλοφορίας «πρέπει να συνδυάζεται με περισσότερες εγγυήσεις».

Είναι η έβδομη φορά μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015, οπότε και κηρύχθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που το Συνταγματικό Συμβούλιο αποφαίνεται γι' αυτήν, όμως αυτή η τελευταία απόφαση ελήφθη σε ένα ιδιαίτερο πλαίσιο.

Οι διαρροές στην εφημερίδα Le Monde του προσχεδίου του αντιτρομοκρατικού νόμου που αναμένεται να εισαχθεί το φθινόπωρο στο Κοινοβούλιο προκαλούν την αντίδραση δικαστών και οργανώσεων προάσπισης των δημοσίων ελευθεριών που καταγγέλλουν μια «διάχυση» στο κοινό δίκαιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που υποτίθεται ότι θα κηρυσσόταν κατά παρέκκλιση και θα είχε περιορισμένη διάρκεια.




------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο πρόεδρος της Καταλονίας προκήρυξε για την 1η Οκτωβρίου δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, 12:04
Ο πρόεδρος της Καταλονίας προκήρυξε για την 1η Οκτωβρίου δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία.

Η ερώτηση που θα τεθεί στους πολίτες θα είναι: «Θέλετε η Καταλονία να είναι ένα ανεξάρτητο κράτος με τη μορφή της Δημοκρατίας;».




---------------------------------------------------------------------------------------------




Προφυλακίστηκε ο πρόεδρος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας για δηθεν σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017, 03:27
Οι τουρκικές ισλαμοφασιστικες αρχές έθεσαν υπό κράτηση τον πρόεδρο του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Τάνερ Κίλιτς που συνελήφθη την Πέμπτη για δηθεν σχέσεις με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο αληταρας σουλτανος ισλαμοφασιστας Ερντογαν  κατηγορεί ως τον ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, ενώ το εχει διοργανωσει ο ιδιος.

Ο Κίλιτς συνελήφθη μαζί με 22 ακόμη δικηγόρους στην περιοχή της Σμύρνης και οχτώ εκ των συλληφθέντων τέθηκαν υπό κράτηση.

Οι τουρκικές ισλαμοφασιστικες αρχές κατηγορούν τον επικεφαλής της ΜΚΟ στην Τουρκία με τις γνωστες πλαστες κατηγοριες ότι δηθεν χρησιμοποιούσε το ByLock, μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που δηθεν χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Η Αμνηστία ανέφερε ότι ο Κίλιτς κατηγορείται για «συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν» και η μη κυβερνητική οργάνωση έκανε λόγο για μια «παρωδία δικαιοσύνης», που καταδεικνύει την καταστροφικές επιπτώσεις των καταστολικών πρακτικών που εφαρμόζουν οι τουρκικές αρχές έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Η Αμνηστία απορρίπτει τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Κίλιτς και αρνείται ότι χρησιμοποιούσε την εφαρμογή ByLock.

«Ο Τάνερ Κίλιτς δεν είναι ούτε υποστηρικτής, ούτε ακόλουθος του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν και στην πραγματικότητα έχει επικρίνει τον ρόλο που αυτός διαδραματίζει στην Τουρκία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Σαλίλ Σέτι, καλώντας για την άμεση απελευθέρωση και την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον του.

Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τις αυθαίρετες απολύσεις τουλάχιστον 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, έπειτα από την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος.




----------------------------------------------------------------------------------------------




Η Τσέλσι Μάνινγκ ευχαριστεί τον Ομπάμα στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή της
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017, 01:35
Η Τσέλσι Μάνινγκ, η διαφυλική που εξέτισε ποινή κάθειρξης επτά ετών διότι διέρρευσε στον ιστότοπο WikiLeaks απόρρητα έγγραφα όταν υπηρετούσε στον αμερικανικό στρατό, ευχαρίστησε με δάκρυα στα μάτια τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα διότι της έδειξε επιείκεια κι έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερη.

Σε αποσπάσματα μιας συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή Good Morning America του τηλεοπτικού δικτύου ABC, η Μάνινγκ είπε πως δεν έχει συνομιλήσει με τον Ομπάμα αφότου έδωσε την εντολή αποφυλάκισής της πριν από πέντε μήνες, αλλά εάν μπορούσε, θα του εξέφραζε την μεγάλη ευγνωμοσύνη της.

«Μου δόθηκε μια ευκαιρία, αυτό ήταν που ήθελα», δήλωσε η Μάνινγκ, εμφανώς συγκινημένη, στο ABC. «Το μόνο που ζητούσα ήταν μια ευκαιρία, αυτό ήταν όλο».

Η 29χρονη Μάνινγκ αποφυλακίστηκε τον Μάιο από μια στρατιωτική φυλακή του Κάνσας όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης διότι παρέδωσε στον ιστότοπο WikiLeaks απόρρητα και διαβαθμισμένα έγγραφα. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη διαρροή απορρήτων στην ιστορία των ΗΠΑ.




-------------------------------------------------------------------------------------------




Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας
 Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, 22:49
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας κατά τη διάρκεια επεισοδίων, γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, η οποία ελέγχει τον θύλακα.

«Ο Αέιντ Τζουμάα σκοτώθηκε και άλλοι έξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας», διευκρίνισε ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ, άλλη μια ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση, έκανε γνωστό με μια ανακοίνωσή που δημοσιοποίησε ότι ο Παλαιστίνιος ο οποίος σκοτώθηκε ήταν ένα μέλος του, ηλικίας 22 ετών. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα ότι ο νεκρός ήταν 35 ετών.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι «εκατοντάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και πέταξαν πέτρες εναντίον στρατιωτών κατά μήκος του φράκτη» ο οποίος χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το ισραηλινό έδαφος.
Η εκπρόσωπος είπε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν οι ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ.

Την Τρίτη, ένας Παλαιστίνιος είχε επίσης σκοτωθεί από πυρά Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα σύνορα.

Το Ισραήλ επιβάλλει στη Λωρίδα της Γάζας, έναν θύλακα που οριοθετείται από το δικό του έδαφος, την επικράτεια της Αιγύπτου και τη Μεσόγειο, αυστηρό χερσαίο, αεροπορικό και θαλάσσιο αποκλεισμό.

Το Ισραήλ και η Χαμάς τηρούν μια εύθραυστη εκεχειρία μετά το τέλος του πολέμου του 2014, της τρίτης σύρραξης που ξέσπασε αφότου το ισλαμιστικό κίνημα κατέλαβε την εξουσία στον θύλακα το 2007.

Τα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Ισραήλ αποτελούν θέατρο ενός κύματος βίας το οποίο έχει στοιχίσει από την 1η Οκτωβρίου 2015 τη ζωή σε 269 Παλαιστίνιους, 41 Ισραηλινούς, δύο Αμερικανούς, δύο Ιορδανούς, έναν Ερυθραίο, έναν Σουδανό και μια Βρετανίδα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Τέσσερις άμαχοι νεκροί σε σαουδαραβικη αεροπορική επιδρομή
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, 21:00
Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε μια σαουδαραβικη αεροπορική επιδρομή στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, η οποία σύμφωνα με ιατρικές πηγές έγινε από τη ισλαμοφασιστικη συμμαχία των σειχιδων αραβικών χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Οι τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν «σε μια επιδρομή της ισλαμοφασιστικης αποικιοκρατικης συμμαχίας η οποία στοχοθέτησε το σπίτι ενός πολίτη (το οποίο βρισκόταν) πίσω από το προεδρικό παλάτι στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια ιατρική πηγή.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ένα πρόσωπο 17 ετών και ένα 18 ετών.

Η αποικιοκρατικης ισλαμοφασιστικη συμμαχία των σειχιδων αραβικών χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επενέβη στον πόλεμο της Υεμένης τον Μάρτιο του 2015 υποστηρίζοντας έναν διορισμενο από αυτους προδοτη «προεδρο». Ως το βράδυ δεν είχε επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την κατηγορία ότι αεροσκάφη της έπληξαν σπίτι με αμάχους.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς στην επιδρομή, ενώ υπέστησαν ζημιές τρία κοντινά οικήματα.

Στον πόλεμο στην Υεμένη αναμετρώνται οι δυνάμεις της διορισμενης δοσιλογης προδοτικης  «κυβέρνησης» του δηθεν δοσιλογου «προέδρου» Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι που υποοστηριζουν οι ισλαμοφασιστες σαουδαραβες μαζι με  αληταραδες ισλαμοφασιστες των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων  που δηλώνουν πίστη σε αυτήν από τη μια, και από την άλλη οι σιίτες αντάρτες Χούθι και μονάδες του στρατού που παρέμειναν πιστές στον πρώην σουνιτη πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ. Οι αντάρτες ελέγχουν τη Σαναά και μεγάλο μέρος της χώρας από το 2014.
Η σύρραξη κλιμακώθηκε τον Μάρτιο του 2015, όταν η Σαουδική Αραβία, επικεφαλής μιας στρατιωτικής αποικιοκρατικης συμμαχίας των σειχιδων αραβικών στρατών με λαφτα και οικονομικη βοηθεια των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων, επενέβη για να απωθήσει τους σιίτες αντάρτες.

Στην τελευταία φάση του πολέμου έχουν σκοτωθεί από τους σαουδαραβες 8.000 άνθρωποι μέσα σε δύο χρόνια, ενώ άλλοι 45.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.




----------------------------------------------------------------------------------------------




Αυστρία: Από τα 8,8 εκατομμύρια κατοίκους το 1,6 εκατομμύριο έχει γεννηθεί στο εξωτερικό
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, 16:48
Από τους 8,8 εκατομμύρια κατοίκους της Αυστρίας, το 1,6 εκατομμύριο έχει γεννηθεί στο εξωτερικό, με το 40% από αυτούς (634.900 άνθρωποι) να ζουν στην πρωτεύουσα Βιέννη, όπως αναφέρουν τα στοιχεία της έκθεσης που παρουσίασε σήμερα το Αυστριακό Ταμείο Ενσωμάτωσης.

Από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό "ξένων" έχει η Ανω Αυστρία, 13% και 211.500, και ακολουθεί με σχεδόν 13% (200.700) το κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό, μόλις 2%, βρίσκεται στο κρατίδιο Μπούργκενλαντ.

Η Βιέννη βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου σε σχέση και με την αύξηση της ανεργίας, το ποσοστό της οποίας, ενώ το 2015 ανερχόταν για τους πολίτες αυστριακής προέλευσης σε 8% και για τους ξένους σε 14%, πέρυσι είχε αυξηθεί αντίστοιχα σε 11% (στους Αυστριακούς) και σε 19% (στους ξένους).

Ένας στους πέντε στο σύνολο του 1,13 εκατομμυρίου μαθητών στην Αυστρία είχε κατά το σχολικό έτος 2014/2015, μία άλλη μητρική γλώσσα εκτός της γερμανικής, με το μικρότερο ποσοστό των μαθητών με ξένη γλώσσα στην υποχρεωτική παιδεία να εμφανίζεται στο κρατίδιο της Καρινθίας, 6%, και το μεγαλύτερο στη Βιέννη, 71%.

Σύμφωνα με την έκθεση του Αυστριακού Ταμείου Ενσωμάτωσης, ο αριθμός των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου στην Αυστρία, ανήλθε την προηγούμενη χρονιά σε 42.073, έναντι των 90.000 που είχαν υποβληθεί το 2015.

Παρά το γεγονός της περαιτέρω μείωσης του αριθμού των αιτήσεων ασύλου που παρατηρείται τους πρώτους μήνες του 2017, το θέμα των δαπανών του κράτους, από την εγκατάσταση προσφύγων σε πρώτα κέντρα υποδοχής έως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αναμένεται να κυριαρχήσει στην προεκλογική εκστρατεία του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης, το οποίο διεκδικεί την πρώτη θέση στις πρόωρες αυστριακές βουλευτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρουν τα πρόσφατα (Μάιος 2017) στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας, η μετανάστευση υπήρξε καθοριστική, και μάλιστα σε ποσοστό 90%, για την αύξηση, κατά 72.394 πρόσωπα μέσα στην περασμένη χρονιά, του πληθυσμού της Αυστρίας, ο οποίος την 1η Ιανουαρίου 2017 αριθμούσε 8.772.865 κατοίκους.

Η Βιέννη καταγράφει εδώ και χρόνια τη μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού από όλα τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας και το 2016 η αύξηση ήταν κατά 1,5 % σε σχέση με το 2015, με τον πληθυσμό της αυστριακής πρωτεύουσας να ανέρχεται την 1η Ιανουαρίου 2017 σε 1.867.582 κατοίκους και η Βιέννη να είναι η δεύτερη σε πληθυσμό γερμανόφωνη πόλη στον κόσμο, μετά το Βερολίνο.




---------------------------------------------------------------------------------------



Πιτα γυρο με πτυχιο. Νεοι, μορφωμενοι και ανακυκλωσιμοι το φτηνο εργατικο δυναμικο της χωρας. Ενας στους δυο πτυχιουχους απασχολειται  σε δουλειες κατωτερες των προσοντων του. Σερβιρουν καφεδες, μοιραζουν σουβλακια και φυλλαδια, με καμποσους τιτλους σπουδων στο συρταρι! Η ετεροαπασχοληση στα χρονια της κρισης δεν είναι επιλογη, είναι αναγκη. Καποτε οι κακοπληρωμενες «δουλειες του ποδαριου» ηταν το περιστασιακο μεροκαματο φοιτητων και νεων επιστημονων μεχρι να βρουν τον δρομο τους. Σημερα αποτελει αναγκαστικη λυση εναντι της ανεργιας της υποαπασχολησης και της μεταναστευσης.



-----------------------------------------------------------------------------------------



«Αποβαση» του ισλαμ στην Ελλαδα. 500.000 οι μουσουλμανοι στη χωρα. Χιλιαδες οι αιτησεις για ελληνικη ιθαγενεια. Ερευνες για θυλακες τζιχαντιστων.




--------------------------------------------------------------------------------------------




Η Ελλαδα  αλυσοδενεται, η  Κυπρος διαλυεται. Με διαρκη εποπτεια υποβαθμιζουν απελπιστικα τη θεση της χωρας, ενώ δυναμωνει επικινδυνα η θεση της Δυσης .  Στις 28 Ιουνη το νέο ραντεβου διαλυσης της Κυπριακης Δημοκρατιας.



-----------------------------------------------------------------------------------------



Γκαμπι Τσιμερ ευρωβουλευτης Die Linke.  «Πρεπει να μιλησετε στους δανειστες  στη γλωσσα που καταλαβαινουν».  



------------------------------------------------------------------------------------




 Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017
Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας καταγγέλει τη χειραγώγηση της αντιπολίτευσης σχετικά με το θάνατο του Λεομάρ Λάντερ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, Τάρεκ Ελ Αϊσάμι, καταδίκασε τις αντιπολιτευτικές πολιτικές ηγετών της δεξιάς που καπηλεύονται τον θάνατο του νεαρού Νοεμάρ Λάντερ, 17 χρόνων, την προηγούμενη Τετάρτη εξαιτίας έκρηξης χειροποίητου όλμου.

Ο αξιωματούχος κατήγγειλε ότι «μια χορωδία ηγετών» της δεξιάς άρχισε να διαδίδει στα κοινωνικά δίκτυα μια χειραγωγημένη και ανεύθυνη εκδοχή «χωρίς ούτε καν να επαληθεύσει το όνομα του θύματος».

Ο Ελ Αϊσάμι παρουσίασε και πάλι τα στοιχεία των εγκληματολογικών ερευνών που απέδειξαν ότι η αιτία δεν ήταν τα δακρυγόνα που έριξαν οι δυνάμεις ασφαλείας, όπως διέδωσαν οι ηγέτες που έχουν ξεσηκώσει τις βίαιες διαμαρτυρίες στην Βενεζουέλα από τον Απρίλιο.

Από την άλλη πλευρά, ενημέρωσε για το θάνατο του Χεσούς Ρόχας, 30 ετών, ο οποίος αποκεφαλίστηκε την Κυριακή στα πέριξ της πλατείας Αλταμίρα στην πολιτεία Μιράντα, από βίαιες ομάδες της δεξιάς.

«Αυτός ο τόπος έχει γίνει εστίας της βίας και τα μίντια έχουν αποκρύψει αυτό το θάνατο», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ενημέρωσε ότι έχει συλληφθεί ο Άντονι Χεσούς Πέρες Τόρες, 25 ετών, φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του υπολοχαγού της Μπολιβαριανής Εθνοφυλακής (GNB) εν αποστρατεία, Ντάνι Χοσέ Σουβέρο.

«Αυτοί ήταν υπεύθυνοι του καλέσματος στο φόβο», τόνισε ο Ελ Αϊσάμι.





-------------------------------------------------------------------------------------------------




«89 ΧΡΟΝΙΑ από τη γέννηση του ΤΣΕ». Τιμητική εκδήλωση για την γέννηση του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα διοργανώνει η NEW STAR την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 20.00,
στον κινηματογραφο  ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema.
ιουλιανου 42-46 πλατεια βικτωριας, 104 34 Αθήνα
«Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το κεφάλι απέναντι
στον ήλιο. Και ο ήλιος πρέπει να κάψει το μέτωπο και καίγοντάς
το να το σφραγίσει με τη σφραγίδα της τιμής.
Όποιος περπατάει σκυφτός, χάνει αυτή την τιμή» Τσε

Η NEW STAR όπως κάθε χρόνο διοργανώνει και φέτος τιμητική εκδήλωση για τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 20.00 στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema, με αφορμή την
89η επέτειο γέννησής του.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
Ομιλίες – Χαιρετισμούς, Απαγγελίες – Αναγνώσεις, Μουσικό Πρόγραμμα και Προβολές.

"Να μετατρέψουμε την καθημερινή ζωή σε μια πυρκαγιά". Τσε

ΟΜΙΛΙΕΣ -ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Κεντρική ομιλία από την κα ZELMYS MARIA DOMINQUEZ,
Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν :
1) Ο Fariz Fernandez Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.
2) Ο Martin Donoso Plate, Minister Counselor, Πρεσβεία Χιλής στην Ελλάδα.

ΑΠΑΓΓΕΛΕΙΕΣ – ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

1) H ηθοποιός Ελένη Φιλίνη διαβάζει γράμματα του Τσε
στην σύζυγό του Αλεΐδα και στα παιδιά του.

2) O Μπάμπης Ζαφειράτος απαγγέλλει - σε μετάφραση δική του –
ποιήματα για τον Τσε, για πρώτη φορά στα ελληνικά, των:
Ρόκε Ντάλτον, Μάριο Μπενεντέτι, Χούλιο Κορτάσαρ,
Πάμπλο δελ Θέρο, Πάμπλο Νερούδα, Νικολάς Γκιγιέν.
Και ένα ποίημα του Τσε για τον Φιδέλ.

3) Η Αγγελική Κασόλα, η Ειρήνη Μελά και ο Γιάννης Καρούνης, από την Ομάδα Πείρα(γ)μα,
απαγγέλουν ποιήματα από την ανθολογία ‘’16 ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ’’ και αποσπάσματα από τον επικήδειο στη μνήμη του κομαντάντε Τσε Γκεβάρα που εκφωνήθηκε από το Φιδέλ Κάστρο σε δημόσια συγκέντρωση στην Πλατεία της Επανάστασης,
στις 18 Οκτώβρη του 1967.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1) Ο Βασίλης Λέκκας θα τραγουδήσει
το «Γκεβάρα», σε στίχους Ν. Καββαδία και μουσική Χ. Παπαδόπουλου.

2) Ο Γιώργος Σαρρής θα ερμηνεύσει ένα δικό του τραγούδι για τον Τσε σε πρώτη εκτέλεση
Και άλλα τραγούδια αφιερωμένα στον κομαντάντε.

3) Οι Νατάσα Παπαδοπούλου Τζαβέλλα, Τεό Λαζάρου και Νίκος Μποφίλιος με συνοδεία
κιθάρας του Χρήστου Σταυρίδη, ερμηνεύουν Διεθνιστικά Τραγούδια
και το Τραγούδι του Πάνου Τζαβέλλα για τον Τσε.

4) Η Marlen Olano και ο Remy Mailan,
θα τραγουδήσουν αγαπημένα τραγούδια του κουβανικού λαού.


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

1. «Η Αλεΐδα Γκεβάρα Θυμάται Τον Πατέρα Της»,
ντοκιμαντέρ του Κάρλος Αλμπέρτα Γκαρσία (34΄).

2. “Ο Άγιος Τσε-Στο κατώφλι των καιρών’’ ένα, όχι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό, τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη (ερμηνευμένο από τον ίδιο), σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη (2:47).

3. ‘’Η μπαλάντα του Τσε’’ που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις το 1975. Τη σουίτα αυτή, ομώνυμη με την ταινία, έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις στο μεγάλο χρονικό διάστημα που έμεινε στην Ιταλία. To θέμα της ταινίας είναι τα παιχνίδια συνομωσίας των κέντρων εξουσίας και η φυσική αντίδραση των λαών (4:12).


4. ‘’ Comandante Che Guevara’’ ερμηνεύουν οι Β. Παπακωνσταντίνου, Αλ.Ιωαννίδης, Λ. Μαχαιρίτσας, Χρ. Θηβαίος, Μ. Πασχαλίδης, Δ. Τσακνής και Apuramic,
στίχοι Δέσποινα Φορτσέρα και μουσική Carlos Puebla.
Εικόνες από τη ζωή του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, συνοδεύουν το τραγούδι(3:25).

5. "Che" Μια σπάνια live εκτέλεση από τον Μάνο Λοίζο, σε στίχους και μουσική του ίδιου (2:01)





---------------------------------------------------------------------------------------------------




Το  ΑΚΕΛ, όργανο των ιμπεριαλιστών, με συνέπεια στο ξεπούλημα της Κύπρου!
Προτείνει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τραπεζίτη, πρώην διευθύνοντα της Coca Cola Τουρκίας και μνημονιακό...
Η ΚΕ του ΑΚΕΛ χωρίς ίχνος ντροπής, με 66 υπέρ, 17 ψήφους κατά και 5 αποχές, επέλεξε για υποψήφιο πρόεδρο δημοκρατίας τον εκλεκτό του σιωνιστικού λόμπι και των ΗΠΑ, τον "επιχειρηματία"  του επιχειρηματία Μάϊκ Σπανό!
Επιτέλους... ο Αττίλας δικαιώνεται!




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Έτσι κυκλοφορούν για δείπνο οι "αιμοσταγείς δικτάτορες"...
Με την οικογένειά του (τη σύζυγό του Asma και τα τρία του παιδιά Hafez, Karim και Asien) δείπνησε χθες βράδυ για το Ραμαζάνι ο "αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ" σε εστιατόριο της Δαμασκού!
Κι ο "χασάπης Άσαντ", μεταξύ πολλών άλλων είναι ένας "άπιστος Μουσουλμάνος", όπως ισχυρίζονται οι ιμάμηδες του παιδόφιλου μονάρχη Σαούδ και το "ισλαμικό κράτος"... Τόσο η σύζυγός του Άσμα, όσο κι η κόρη του Άσιεν προκαλούν τους "ισλαμιστές" μιας και δεν φοράνε καν μαντίλι.
Προχθές επισκέφθηκε μόνος κι οδηγώντας το αυτοκίνητό του έκθεση της Δαμασκού, ενώ o Τζανακόπουλος πάει για αναψυχή (από την πολλή εργασία για να μας σώσει η λούγκρα) και πρέπει να του πληρώνουμε δύο ασφαλίτες μαζί με την αφεντομουτσουνάρα του, για την προστασία του: Ποιος πρόεδρος χώρας μπορεί να κυκλοφορεί έτσι... ...και μάλιστα σε χώρα που 6 ολόκληρα χρόνια δέχεται χυδαία ιμπεριαλιστική επίθεση, καθημερινές μάχες;
Τη αγάπη έχει ένας λαός γι' αυτόν τον ηγέτη;




----------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ και Σαούδ κλιμακώνουν την επιθετικότητά τους ενάντια στο Ιράν
Αραβικό ΝΑΤΟ εναντίον Κατάρ, στόχος το Ιράν
Στις 5 Ιούνη, η Σαουδική Αραβία και μια σειρά άλλες αραβικές χώρες (ΗΑΕ, Αίγυπτος, Μπαχρέιν) έλαβαν σκληρά, σχεδόν πολεμικού τύπου, μέτρα ενάντια στο Κατάρ. Πίσω από τα προσχήματα περί υποστήριξης τρομοκρατίας (που αγγίζουν το σουρρεαλισμό όταν προέρχονται από τη...
Σαουδική Αραβία), η έντονη επιθετικότητα των Σαούδ και σία απέναντι στο Κατάρ οφείλεται σε μια σειρά παράγοντες. Μεταξύ άλλων, το μικρό αλλά ζάμπλουτο εμιράτο αποτελεί βασικό υποστηρικτή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, πράγμα που προκαλεί την οργή τού – στρατηγικού συμμάχου της χώρας ‘μας’ – δικτάτορα της Αιγύπτου, ενώ βρίσκεται και σε σημαντική διένεξη με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το Λιβυκό (υποστηρίζουν διαφορετικές πλευρές στον πόλεμο που διεξάγεται στη χώρα). Αλλά ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η υπερβολικά συμφιλιωτική, κατά τους Σαούδ, στάση του απέναντι στον νούμερο ένα εχθρό τους, το Ιράν. Η μοναρχία του Κατάρ συνεκμεταλλεύεται ένα μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου με την Ισλαμική Δημοκρατία, πράγμα που την αναγκάζει να διατηρεί στοιχειωδώς λειτουργικές σχέσεις μαζί της, και να αντιδρά στον έντονα αντι-ιρανικό χαρακτήρα του ‘αραβικού ΝΑΤΟ’.
Στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, ο Τραμπ έδωσε στη δυναστεία των Σαούδ το πράσινο φως να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη συγκρότηση της αντι-ιρανικής τους συμμαχίας. Η υπεραντιδραστική δυναστεία κρίνει πως έχει έρθει πλέον η ώρα για το Κατάρ να πάψει να πατάει σε δύο βάρκες, με τον Τραμπ να σπεύδει να επικροτήσει για να τα μαζέψει κάπως στη συνέχεια, επικοινωνώντας με τον εμίρη και προτείνοντάς του να μεσολαβήσει για την επίλυση της κρίσης.
Σε βοήθεια του Κατάρ έσπευσε το Ιράν, στέλνοντας ανθρωπιστική βοήθεια και ανοίγοντας τον εναέριο χώρο του, και η Τουρκία, που έχει υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής βοήθειας σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης ενάντια στη χώρα και φαίνεται να έχει ήδη στείλει στρατό.
Σχολιάζοντας το ζήτημα του Κατάρ σε ένα άρθρο του με τίτλο ‘Θα προκαλέσει η διπλωματική εξορία του Κατάρ τον επόμενο μεγάλο πόλεμο;’, το foreign policy γράφει πως ‘[ο]ι σουνιτικές δυνάμεις του Κόλπου ψάχνονται εδώ και καιρό για καβγά με το Ιράν, και αυτή μπορεί κάλλιστα να είναι η δικαιολογία που χρειάζονται’.
Και ήρθε το πλήγμα στο Ιράν
Την Τετάρτη το Ιράν συγκλονίστηκε από μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον καλοδιαλεγμένων κεντρικών πολιτικών στόχων: της βουλής και του τάφου του Αγιατολλάχ Χομεϊνί. Οπλισμένοι με εκρηκτικά και πυροβόλα όπλα, οι δράστες σκότωσαν τουλάχιστον 17 ανθρώπους και τραυμάτισαν περίπου 50. Το Ιράν κατηγόρησε αμέσως τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία, με τη Σαουδική Αραβία να αρνείται την κατηγορία και να δηλώνει για μια ακόμα φορά πως το Ιράν ‘είναι ο βασικός σπόνσορας της τρομοκρατίας διεθνώς’. Σε ανακοίνωση του, ο Λευκός Οίκος εξέφρασε υποκριτικά τη θλίψη του για τα θύματα αλλά ουσιαστικά δικαιολόγησε την επίθεση, αναφέροντας πως ‘τα κράτη που υποστηρίζουν την τρομοκρατία ρισκάρουν να πέσουν θύματα στο ίδιο το κακό που προωθούν’.
Κατά την προσφιλή του συνήθεια να αναλαμβάνει ό,τι χτύπημα γίνεται, την ευθύνη ανέλαβε το ISIS. Κυκλοφορούν όμως και πολλές φήμες πως εμπλέκεται και η ΜΕΚ (Μουτζαχεντίν ε-Καλκ), μια οργάνωση πάλαι ποτέ αριστερών που μετά την Ιρανική Επανάσταση θα εγκατέλειπαν το Ιράν και θα γίνονταν οικόσιτα του ιμπεριαλισμού. Η ΜΕΚ διέψευσε.
Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετικά απίθανο να μη συμμετάσχει η ΜΕΚ σε μια επίθεση εναντίον του Ιράν – μια σειρά εκθέσεων αμερικάνικων θινκ τανκ περιγράφει λεπτομερώς το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μολονότι στα διεθνή σαλόνια η ΜΕΚ φορά τη μάσκα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, των ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη γυναικεία απελευθέρωση κλπ, δεν πρέπει κανείς συνειδητός προλετάριος να παρασυρθεί. [Μια φορά το έπαθαν, προφανώς από απροσεξία, και οι σύντροφοι της Παντιέρας,
http://pandiera.gr/%CE%B7-%CF%83%CF%8D%CE%B6%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84/
και παρουσίασαν την αρχηγό τους, Μαριάμ Ρατζαβί, ως προοδευτική αγωνίστρια.]
Η Μαριάμ Ρατζαβί με τον ΜακΚέιν
Με δεδομένη την κοινή και έντονη εχθρότητα τόσο των Σαούδ όσο και των ΗΠΑ ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία, είναι αδιάφορο το αν η εντολή για την επίθεση δόθηκε στα αγγλικά ή τα αραβικά. Το σημαντικό είναι πως πρόκειται για μια σοβαρή κλιμάκωση των πολεμικών απειλών του ιμπεριαλισμού και των τοποτηρητών ενάντια στο Ιράν, που έχει μάλιστα προαναγγελθεί πρόσφατα από το Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν όταν δήλωνε πως ‘[δ]ε θα περιμένουμε να έρθει η μάχη στη Σαουδική Αραβία, αλλά θα εργαστούμε ώστε η μάχη να δοθεί στο Ιράν’.
«Βρισκόμαστε πραγματικά σε μια κατάσταση πλήρους αντιπαράθεσης μεταξύ του Ιράν και των φίλων του από τη μία, και των ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και των φίλων τους από την άλλη», δήλωσε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του βασισμένου στην Ουάσινγκτον Middle EastInstitute.
Τα παραπάνω μπορούν κάλλιστα να αποτελούν το πρελούδιο μιας επίθεσης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των τοποτηρητών του ενάντια στο Ιράν. Μια τέτοια επίθεση θα είναι ένα έγκλημα με ανυπολόγιστες συνέπειες, και πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο.
https://avantgarde2009.wordpress.com/2017/06/09/usa-kai-saud-enantion-iran/





---------------------------------------------------------------------------------------------




Ο αιώνιος Ηγέτης!
10 Ιούνη 2000 - 10 Ιούνη 2017
Hafez Al Assad... Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας...
"Απ' την αρχή ως το τέλος, ήμουν (κι ελπίζω να με καταλαβαίνει κάθε πολίτης της Συρία που ζει στο εξωτερικό) αγρότης, γιος αγροτών.
Το να κάθομαι στα σπαρτά του σταριού και να πίνω το νερό όταν αναβλύζει από την πηγή, κατά τη γνώμη μου αξίζει πολύ περισσότερο από όλα τα πολυτελή μέγαρα του κόσμου.
Στο παρελθόν δεν έζησα σε βίλες και δεν θα ζήσω ποτέ.
Θα κατοικήσω σε... βίλα, μόνον όταν αυτό ζητηθεί από τον λαό και κυρίως από τους εργάτες και τους αγρότες.
Δεν φοβάμαι το μέλλον, γιατί το μέλλον είναι δικό μας, γιατί το μέλλον ανήκει στο λαό κι ο λαός στο Θεό. Κι ο Θεός είναι η λογική κι η λογική είναι του λαού".
Στρατηγός Hafez Al Assad.(1930 – 10 Ιούνη 2000)

"H πατρίδα είναι πάνω από οτιδήποτε"... ήταν το πιστεύω του στρατηγού Hafez Al Assad.
Σαν σήμερα έφυγε ο πρόεδρος της Συρίας Hafez Al Assad...
Οι Έλληνες πατριώτες, όσοι πολιτικοί δεν έχουν εξαγοραστεί και προσφέρουν υπηρεσίες τραπεζοϋπαλλήλων στ' αφεντικά τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν ξεχάσει τον μεγάλο Άραβα ηγέτη.
Ο ελληνικός λαός οφείλει πολλά στον Hafez Al Assad...
Στήριξε τον αντιδικτατορικό αγώνα εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών κι ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ποτέ δεν ξεχνούσε τους φίλους του, έκανε το πρώτο του ταξίδι εκτός Ελλάδας, μετά τη δικτατορία, στη Συρία για να ευχαριστήσει τον πρόεδρο Assad.
Η Συρία ήταν αυτή που στην κρίση του Μάρτη 1987, όταν ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια, ο Άσαντ παρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του, στα σύνορα με την Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με σαφή διακήρυξη προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!".
"Λαοί χωρίς μνήμη... δεν έχουν μέλλον!"... τόνιζε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Κι επειδή οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν "ασθενή" μνήμη... Ειδικότερα σήμερα που η δική μας πατρίδα έχει στραφεί εναντίον της Συρίας για τη "χάρη" του Ερντογάν και των "θεσμών" της ΕΕ (έχουμε απελάσει την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα, με απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την ίδια εχθρική πολιτική ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Άραγε, ποιες "δυνάμεις" επιβάλουν τη συνέχιση της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία, που αποφάσισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις;), κάποιοι οφείλουν, έχουν καθήκον να θυμίζουν εκείνη την άγνωστη ιστοριογραφία. Να θυμίζουν εκείνα τα ιστορικά γεγονότα που έχουν μετατραπεί σε εφιάλτες για τους προσκυνημένους.
"Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς"
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)




 ----------------------------------------------------------------------------------------




Η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΙΤΛΟ ΤΩΝ NEW YORK TIMES
08/06/2017
Όταν αθώοι πολίτες πέφτουν θύματα μιας τρομοκρατικής επίθεσης το φιλελεύθερο savoir faire επιβάλλει να ταυτίζεις το κράτος στο οποίο έγινε η επίθεση με τα θύματα
Ο καλός φιλελεύθερος αλλάζει αμέσως το avatar στο twitter του με τη σημαία της χώρας όπου σημειώθηκε η επίθεση, γράφει παντού je suis χ (όπου χ η αναφορά στα θύματα) και αν η χώρα είναι αρκούντως δυτική και έχει υψηλή κατάταξη στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ μπορεί να ανάψει και κανένα ρεσό για τα θύματα.
Σε αυτή τη φάση εάν κάποιοι υποστηρίξουν ότι η χώρα όπου σημειώθηκε η επίθεση μπορεί στο παρελθόν να έχει χρηματοδοτήσει ή εξοπλίσει αντίστοιχες ομάδες τρομοκρατών (όπως αποδεδειγμένα έχει συμβεί στην περίπτωση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας) οι φιλελεύθεροι τους χαρακτηρίζουν εχθρούς της ανθρωπότητας. Ενίοτε μάλιστα τους εύχονται να πεθάνουν αυτοί και οι συγγενείς τους σε επόμενη επίθεση.
Όλοι αυτοί οι «πολίτες του κόσμου» αίφνης ταυτίζουν τα θύματα με τις κυβερνήσεις και τους στρατούς τους. Μετατρέπονται δηλαδή στα πιο σκληρά εθνίκια που μπορεί να φανταστεί κανείς
Τι γίνεται όμως όταν ο εκλεγμένος πρόεδρος της μοναδικής υπερδύναμης κάνει ένα ανάλογο σχόλιο; Ο πρόεδρος Τραμπ, αφού διαχώρισε τους Ιρανούς πολίτες από τo ιρανικό κράτος σημείωσε ότι «χώρες που ενισχύουν την τρομοκρατία κινδυνεύουν να πέσουν θύματα του κακού που προωθούν».
Και για μια φορά στη ζωή του έχει κάποιο δίκιο. Όχι όμως για το Ιράν. Αυτή είναι η ιστορία των ΗΠΑ, που στήριζαν τους Μουτζαχεντίν και γέννησαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Αυτή είναι η ιστορία της Τουρκίας που ενίσχυε εξτρεμιστές ισλαμιστές είτε σαν ανάχωμα στους Κούρδους και την Αριστερά ή για να ανατρέψει τον Άσαντ στη Συρία. Αυτή είναι η ιστορία της Γαλλίας που εκπαίδευε εξτρεμιστές για την ανατροπή του Καντάφι στη Λιβύη. Αυτή είναι και η ιστορία της Βρετανίας που συνεργάζεται με το κράτος – τρομοκράτη της Σαουδικής Αραβίας και άφηνε πολίτες της να μάχονται στη Λιβύη.
Κανένας σοβαρός φιλελεύθερος βέβαια (από αυτούς που ΔΕΝ άναψαν ούτε ένα ρεσο για τα θύματα στο Ιράν) δεν θα ευχηθεί τώρα να πεθάνει ο Τραμπ και η οικογένειά του, για το σχόλιο που έκανε. Γιατί κατά βάθος αυτή είναι η γραμμή της φιλελεύθερης Δύσης όταν τα θύματα ανήκουν στον αραβικό και τον ισλαμικό κόσμο.
Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τίτλο των New York Times, όπως τον αποκρυπτογραφεί πολιτικά και γεωπολιτικά ο εξαιρετικός αναλυτής Μπεν Νόρτον
Ο τίτλος γράφει «Το Ιράν επιτίθεται (χρησιμοποιείται η ιδιαίτερα βαριά λέξη assails που σημαίνει και προσβάλλει) στη Σαουδική Αραβία ύστερα από διπλό τρομοκρατικό χτύπημα».
Το κείμενο αναφέρεται στο πολιτικό κατεστημένο του Ιράν το οποίο λιγότερο ή περισσότερο ανοιχτά έδειξε τη Σαουδική Αραβία σαν υπεύθυνη της επίθεσης.
Προς στιγμήν όμως χάνεις την αίσθηση ποιος ήταν το θύμα της επίθεσης. Το Ιράν (για το οποίο ο Τραμπ δημιούργησε ειδική ομάδα στη CIA με στόχο την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης) ή η Σαουδική Αραβία (η οποία αγοράζει από τις ΗΠΑ οπλικά συστήματα δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων);
Επίσης που σημειώθηκαν οι επιθέσεις; Στον τίτλο των New York Times δεν είναι σαφές;
Υπερβολές θα πει κάποιος. Όλοι ξέρουν που έγινε η επίθεση και ποιος την πραγματοποίησε.
Το πιστεύετε αλήθεια; Στη χώρα που έβγαλε πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ και όπου η πλειονότητα δεν μπορεί να εντοπίσει τη Βόρεια Κορέα στον παγκόσμιο χάρτη;
Πόσο αθώοι είστε;
http://info-war.gr/i-fileleftheri-chydeotita-se-enan-titlo-ton-new-york-times/




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Οδός δωσίλογου Χρυσοχόου

Δύσκολα φεύγουν οι σκιές δωσιλόγων από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η αρμόδια επιτροπή ονοματοθεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απέρριψε χθες με ψήφους τρεις έναντι μίας την πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης να μετατραπεί η οδός Χρυσοχόου σε Αλβέρτου Ναρ.
Επισήμως στο σκεπτικό αναφέρεται ότι ενώ ήταν αιτιολογημένη η πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με τον Ναρ, αντιθέτως δεν ήταν αιτιολογημένη η πρόταση για αλλαγή ονόματος στη συγκεκριμένη οδό και κυρίως η αντικατάσταση του ονόματος του Χρυσοχόου.
Πληροφορίες θέλουν μάλιστα μέλος της επιτροπής να είπε μεταξύ άλλων ότι «η Αριστερά θέτει τέτοια θέματα για ανθρώπους που μπορεί όμως και να προσέφεραν στα χρόνια της Κατοχής».
Ποιος ήταν όμως ο συνταγματάρχης Αθανάσιος Χρυσοχόου που «μπορεί και να προσέφερε»; Επιτελάρχης του στρατηγού και δωσίλογου πρωθυπουργού Τσολάκογλου, επί Κατοχής έμμισθος γενικός επιθεωρητή Νομαρχιών Μακεδονίας και ορισθείς ως γενικός διοικητής Μακεδονίας έναν μήνα πριν από την αποχώρηση των ναζί από την Ελλάδα.
Κι ακόμη μάρτυρας υπεράσπισης του… Μαξ Μέρτεν, συντονιστή της δίωξης και του Ολοκαυτώματος 45.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, οι δημοσιογράφοι Χρήστος Ζαφείρης και Σπύρος Κουζινόπουλος και ο παλαίμαχος της Αριστεράς Σπύρος Σακέτας κατέθεσαν στην επιτροπή στοιχεία και ντοκουμέντα για το ποιόν του Χρυσοχόου.
Μάλιστα παρουσιάστηκαν από τον Σπύρο Κουζινόπουλο δύο άγνωστα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ο Χρυσοχόου «όχι μόνο δεν απολάμβανε την εμπιστοσύνη της εξόριστης στο Κάιρο ελληνικής κυβέρνησης, όπως ο ίδιος πομπωδώς διακήρυσσε, αλλά ακόμη και ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου είχε εκφράσει την αποδοκιμασία του για τις δοσοληψίες του Χρυσοχόου με τους ναζί».
Τα συγκεκριμένα στοιχεία αναιρούν τη μυθολογία που ο ίδιος ο Χρυσοχόου καλλιέργησε μετά την απελευθέρωση, εκδίδοντας ο ίδιος βιβλία και γράφοντας ότι οι ενέργειές του ήταν αποτέλεσμα έγκρισης της εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης και του Συμμαχικού Στρατηγείου Μέσης Ανατολής.
«Τα στοιχεία δυστυχώς παρότι ήταν συντριπτικά δεν κρίθηκαν αρκετά από τα άλλα μέλη της επιτροπής, για κάποιους ήταν ισχυρισμοί και όχι αποδείξεις τεκμηριωμένες από ιστορικούς και κυρίως τον Δήμο Θεσσαλονίκης που επιθυμεί τη μετονομασία», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» το μέλος της, Απόστολος Αντωνούδης, ο οποίος τυγχάνει και πρόεδρος της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.». Πάντως και ευτυχώς δεν ακούστηκαν ενστάσεις για την ποιότητα και αξία του Αλβέρτου Ναρ (1947-2005), διηγηματογράφου και ερευνητή της ιστορίας των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.
Τουλάχιστον η ίδια επιτροπή δέχθηκε εισήγηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και αντικατέστησε την οδό Επιδαύρου στην Ανω Τούμπα με το όνομα του λαϊκού αγωνιστή Μήτσου Σαχίνη, ιστορικού στελέχους, βουλευτή και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, διωχθέντος και φυλακισθέντος για πολλά χρόνια τόσο μεταπολεμικά όσο και στα χρόνια της δικτατορίας.




------------------------------------------------------------------------------------------------




Απέλπιδα προσπάθεια των ΗΠΑ να σώσει το ISIS

Ας υποθέσουμε ότι ένας τύπος έρχεται στο σπίτι σας και σας λέει ότι απαγορεύεται να μπαίνετε και να χρησιμοποιείτε κάποιο δωμάτιο στο διαμέρισμα σας. Ασφαλώς θα τον περνούσατε για μουρλό, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόσασταν μια τόσο παράλογη απαίτηση.
Ας υποθέσουμε τώρα ότι ένα κράτος απαιτεί από κάποιο άλλο να μην αναπτύσσει στρατό σε μια περιοχή ακτίνας 55 χιλιομέτρων, η οποία όμως βρίσκεται μέσα στα δικά του σύνορα και μάλιστα κοντά στην πρωτεύουσά του. Αυτή η αξίωση δεν είναι προσπάθεια αλλαγής συνόρων και κατάφορη παραβίαση κυριαρχίας; Και τι πρέπει να κάνει το κράτος που δέχεται την ιμπεριαλιστική επίθεση;
Οι ΗΠΑ στην απέλπιδα προσπάθεια τους να σώσουν τους ηττημένους συμμάχους τους, τον ISIS και τη βιτρίνα του τη δήθεν μετριοπαθή αντιπολίτευση, έχουν δεσμεύσει αυθαίρετα μεγάλες περιοχές μέσα στη Συρία, στις οποίες απαιτούν από τη Συριακή Κυβέρνηση να μην πλησιάσει στρατός, αστυνομία κοκ στα 55 χιλιόμετρα από αυτές, αλλιώς θα βομβαρδίσουν τη χώρα, πράγμα που το κάνουν ήδη χρησιμοποιώντας μάλιστα εμπρηστικές βόμβες και όπλα που απαγορεύονται από διεθνείς συνθήκες. Πρόκειται για μια καθαρά εχθρική ενέργεια, που δεν έχει καμία σχέση με λογική, δίκαιο κλπ.
Οι Σύριοι από την άλλη συνεχίζουν να τσακίζουν τους μισθοφόρους των ΗΠΑ. Την στιγμή λοιπόν που το Ισλαμικό παρακράτος καταρρέει, τη στιγμή που απελευθερώνονται τεράστιες εκτάσεις στις επαρχίες Χαλέπι, Αρ Ράκκα, Ριφ Ντιμάσκ (Δαμασκό), Χομς, Χάμα, Ντέιρ εζ Ζορ, Ας Σουγουαΰντα, Νταράα, οι ΗΠΑ χτυπούν ύπουλα το Συριακό Στρατό στα Νότια της χώρας.
Φυσικά δεν καταφέρνουν τίποτα άλλο παρά μια νέα αναδιάταξη των δυνάμεων που θα παρατείνει λίγες μέρες την ζωή του ISIS. Οι Αμερικάνοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως τα δισεκατομμύρια επενδύσεων, τα εξελιγμένα όπλα, η προπαγάνδα, όλες τους οι προσπάθειες απέτυχαν παταγωδώς.
Για άλλη μια φορά θα πούμε τα αυτονόητα. Δεν αρκεί μόνο η υλική υπεροχή για να νικήσει κάποιος. Χρειάζεται και το ηθικό, ο λόγος για τον οποίο πολεμά. Επίσης ο λαός που είναι αποφασισμένος να αντισταθεί, βρίσκει τις κατάλληλες τακτικές, ώστε να εξισορροπήσει την υπεροχή του αντιπάλου. Οι Κούρδοι πχ το γνωρίζουν καλά αυτό.
Πόσο μάλλον όταν ο Συριακός Στρατός δεν είναι άοπλος, όπως πολύ θα ήθελαν οι εχθροί του. Αλλά η ήττα των Αμερικάνων οφείλεται ακριβώς στο ότι διάλεξαν καθάρματα να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Δεν μπορούσαν να βρουν άλλους βέβαια, αλλά τα τσιράκια τους έχουν κάνει τόσα εγκλήματα πολέμου, τα οποία ανάγκασαν ακόμα κι αυτούς που στην αρχή δεν ήθελαν τον Άσαντ, να τους πολεμήσουν με ζήλο. Διεξήγαγαν συστηματική γενοκτονία με σκοπό τη λεηλασία και την εκμετάλλευση. Πολεμούν για το χρήμα, ενώ οι αντίπαλοί τους για τις ζωές των δικών τους και τη χώρα τους.
Ότι κι αν κάνει η Αμερική, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και οι υπόλοιποι σπόνσορες του ISIS η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Ο ISIS θα εξαφανιστεί σύντομα από τη Συρία. Θα προσφέρει τις υπηρεσίες του κάπου άλλου. Στην Ευρώπη και σε κάποιες άλλες περιοχές που οι ιμπεριαλιστές έχουν σχέδια να λεηλατήσουν και να κάνουν δικτατορίες.
Ως επικήδειο του Ισλαμικού Κράτους θα πω την «προσφορά» του Φονταμενταλισμού στη θρησκεία του Ισλάμ: Πάνω από 3.000.000 νεκροί, οι περισσότεροι, το 90%+, Μουσουλμάνοι. Εκατομμύρια τραυματίες, πρόσφυγες, απελπισμένοι. Πείνα και λιμός σε πολλές -αραβικές κυρίως- χώρες. Με αφορμή τις επιθέσεις από το 2001 η Δύση σφαγιάζει και καταστρέφει συστηματικά τους φτωχούς σε Ασία και Αφρική. Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Υεμένη… κι έπεται συνέχεια. Ακόμα χειρότερα σε όλο τον κόσμο παραβιάζονται Δικαιώματα με αφορμή την τρομοκρατία.
Οι ναζί της Δύσης ευχαριστούν θερμά τους Φασίστες του Ισλάμ για τη συνεργασία τους.





----------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΤΑΡ
Παρά την κινητικότητα συμμάχων του Κατάρ και άλλων χωρών του Κόλπου για «διπλωματική» λύση στην ένταση που έχει ξεσπάσει από τις 5/6 με πρόσχημα την υποστήριξη του Κατάρ σε οργανώσεις φανατικών ισλαμιστών και τρομοκρατών, χτες αξιωματούχοι από Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έφτιαξαν μία λίστα με 12 οργανισμούς και 59 άτομα που θεωρούν πως «συνδέονται με την τρομοκρατία και υποστηρίζονται οικονομικά και πολιτικά από το Κατάρ». Εξι από τις 12 οργανώσεις αφορούν ένοπλες ομάδες αντικαθεστωτικών στο Μπαχρέιν (στο οποίο, ως γνωστόν, η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες της περιοχής είχαν επέμβει στρατιωτικά το Μάρτη του 2011 για να στηρίξουν τη σουνιτική βασιλική οικογένεια των Αλ Χαλίφα, που κινδύνευε να ανατραπεί από την πλειονότητα των πολιτών που είναι σιίτες). Μεταξύ των 59 προσώπων που έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» χωρών του Κόλπου είναι ο Αιγύπτιος πνευματικός ηγέτης των «Αδελφών Μουσουλμάνων», Γιουσέφ αλ Καραντάουι. Αυτήν τη λίστα απέρριψε το Κατάρ λέγοντας ότι είναι «τμήμα των κατηγοριών που δεν έχουν καμία βάση στήριξης ή σχέση με γεγονότα».
Ταυτόχρονα, η στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας - Κατάρ διευρύνεται, όπως ανακοινώθηκε προχτές, με τη μεταφορά εκατοντάδων Τούρκων στρατιωτών στη βάση που διαθέτει στη χώρα.




------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Οι ΗΠΑ κατέρριψαν συριακό μη επανδρωμένο αεροσκάφος
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν αργά το βράδυ της Πέμπτης συριακό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, επειδή έκανε χρήση πυρός σε «συμμαχικές δυνάμεις» σε περιοχή της νοτιοανατολικής Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία και το Ιράκ. Είναι το τρίτο περιστατικό σύγκρουσης αμερικανικών και συριακών στρατιωτικών δυνάμεων που σημειώνεται κοντά στη στρατηγική περιοχή Αλ Τανφ, όπου οι ΗΠΑ έχουν φτιάξει αυθαίρετα στρατιωτική βάση με πρόσχημα τις επικείμενες τέσσερις μεγάλες ζώνες «αποκλιμάκωσης συγκρούσεων», που μένει να καθοριστούν από τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις της εκεχειρίας στη Συρία: Ρωσία, Ιράν, Τουρκία.
Συριακές καταγγελίες κατά των ΗΠΑ για βόμβες φωσφόρου!
Το περασμένο 24ωρο, πάντως, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων ΣΑΝΑ μετέδωσε ότι αεροσκάφη του «διεθνούς συνασπισμού» των ΗΠΑ έριξαν μεταξύ άλλων και βόμβες φωσφόρου σε κατοικημένες συνοικίες της πόλης Ράκα, προκαλώντας νέο αριθμό θυμάτων μεταξύ αμάχων.
Την Πέμπτη, πάνω από 14 άμαχοι σκοτώθηκαν και πάλι από τις βόμβες αεροσκαφών της «συμμαχίας» των ΗΠΑ σε συνοικίες της Ράκα, τρεις μέρες από την έναρξη της εκστρατείας Κούρδων και Αράβων μαχητών των δυνάμεων ΥPG και SDF, με στόχο την ανακατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».
Παρά τις εξελίξεις αυτές, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε χτες στο περιθώριο Συνόδου της Οργάνωσης Συνεργασίας της Σαγκάης στο Καζακστάν, «ενθαρρυμένος» από τη βελτίωση της κατάστασης στη Συρία και την εξέλιξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη χώρα, με στόχο τον τερματισμό του πολυετούς πολέμου.
Αιματηρή βομβιστική επίθεση στο Ιράκ
Χτες, άλλη μία επίθεση αυτόχειρα βομβιστή σημειώθηκε στην ιερή πόλη των Σιιτών στο Ιράκ, Καρμπάλα, κοντά σε λαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα το θάνατο πάνω από 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 25.
Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε με ανακοίνωσή του αργότερα χτες το μεσημέρι το «Ισλαμικό Κράτος».




-------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Ενας μήνας απεργίας των εκπαιδευτικών
Συνεχίζεται για 30 μέρες η απεργία των εκπαιδευτικών στην Κολομβία με καθολική συμμετοχή και με βασικό αίτημα να δοθούν τα αναγκαία κονδύλια στη δημόσια εκπαίδευση. Η Συνομοσπονδία των Εκπαιδευτικών (FECODE) απέρριψε τα ψίχουλα στους μισθούς που πρότεινε η κυβέρνηση του Χ. Μ. Σάντος, δηλώνοντας ότι η απεργία δεν γίνεται κυρίως για τους μισθούς των εκπαιδευτικών (που στους περισσότερους είναι πενιχροί) αλλά για να δοθούν τα αναγκαία κονδύλια που θα εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή εκπαίδευση στους μαθητές, δηλαδή καλύτερες υλικοτεχνικές υποδομές, δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς, σίτισης, ιατρικής φροντίδας και στις πιο ξεχασμένες γωνιές της χώρας. Την Τετάρτη έγινε μεγάλη συγκέντρωση στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, ενώ και τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις έχοντας τη στήριξη και άλλων εργαζομένων από πολλούς κλάδους.
Παράλληλα, χτες, έληξε μετά από 22 μέρες η γενική απεργία στην περιοχή Μπουεναβεντούρα (κεντρικό λιμάνι στον Ειρηνικό), για την κάλυψη στοιχειωδών βασικών τους αναγκών, όπως πόσιμο νερό όλη τη μέρα, τη βελτίωση των δημόσιων υποδομών και την τήρηση ανεκπλήρωτων υποσχέσεων της κυβέρνησης Μ. Σάντος από προηγούμενη απεργία διαρκείας και την αντιμετώπιση της δράσης παραστρατιωτικών ομάδων και εγκληματικών συμμοριών, που έχουν γίνει πιο επιθετικές μετά την αποχώρηση των ανταρτών των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας (FARC - ΕP) από την περιοχή, με την επίτευξη της ειρηνευτικής συμφωνίας. Τελικά, συμφωνήθηκε να δοθεί ένα κονδύλι 1,5 δισ. κολομβιανών πέσος, για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών της περιοχής. Αντίστοιχη κινητοποίηση γενικής απεργίας γίνεται για 20 μέρες και στην επαρχία Τσοκό που συνεχίζεται.




-----------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις με το ΡΚΚ
ΑΓΚΥΡΑ.--
Στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας η κατάσταση παραμένει τεταμένη, καθώς συνεχίζονται οι «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ. Ολόκληρες επαρχίες παραμένουν σε σημαντικά τμήματά τους εμπόλεμες ζώνες, με μάχες σώμα με σώμα αλλά και ευρείες επεμβάσεις του στρατού κατά δυνάμεων του ΡΚΚ. Ενδεικτικό είναι χτεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου «Ντογάν», σύμφωνα με το οποίο δυνάμεις του PKK έπληξαν με αντιαεροπορικό σύστημα ελικόπτερο του τουρκικού στρατού τύπου «Σκόρσκι», οδηγώντας το σε αναγκαστική προσγείωση στην περιοχή Τσιουκουρκά της νοτιοανατολικής επαρχίας Χακάρι. Το συμβάν σημειώθηκε αργά προχτές το βράδυ, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πλήρωμα του ελικοπτέρου διέφυγε χωρίς τραυματισμούς. Ακολούθησε ευρεία επιχείρηση που «εξουδετέρωσε» τις δυνάμεις του ΡΚΚ, με χτυπήματα αεροπλάνων F-16.
Χτες, δύο στρατιώτες και ένας άμαχος σκοτώθηκαν μετά από βομβιστική επίθεση του ΡΚΚ σε σημείο στρατιωτικού ελέγχου στην επίσης νοτιοανατολική επαρχία Μπατμάν.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Ενωση Ιατρών της Αγκυρας - σύμφωνα με τη «Χουριέτ» - προειδοποιεί για τους σοβαρούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η κατάσταση της υγείας των δύο εκπαιδευτικών απεργών πείνας Νουριγέ Γκουλμέν και Σεμίχ Οζακτσά. Θυμίζουμε ότι οι δύο εκπαιδευτικοί βρίσκονταν ήδη σε απεργία πείνας πάνω από 70 μέρες, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις τους, όταν συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή με κατηγορίες για «τρομοκρατική δράση». Ο πρόεδρος της Ενωσης Βεντάτ Μπουλούτ κατήγγειλε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης απέρριψε αίτημα για διεξαγωγή εξετάσεων για την υγεία τους, αν και «η τελευταία αξιολόγηση είχε δείξει ότι υπήρχε σημαντική απώλεια βάρους και αδυναμία στο μυοσκελεκτικό τους σύστημα, όπως και το νευρικό». Ο Μπουλούτ διευκρίνισε πως ιατρικά είναι απαράδεκτη η σύλληψη απεργών πείνας και πως η κατάσταση της υγείας τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναπηρία που θα ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, αλλά και ότι «υπάρχει ακόμα και ο κίνδυνος του θανάτου».




----------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΠΑΝΙΑ
Ανακοίνωση νέου δημοψηφίσματος στην Καταλονία
Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουϊτζντεμόν ανακοίνωσε χτες πως θα οργανώσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της επαρχίας, στις 1 Οκτώβρη φέτος. «Θέλετε να γίνει η Καταλονία ένα ανεξάρτητο κράτος με τη μορφή Δημοκρατίας;» θα είναι η ερώτηση που θα τεθεί στους Καταλανούς, δήλωσε σε συνέντευξή του. Αμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ινίγο Μέντες ντε Βίγκο ότι «η ισπανική κυβέρνηση θα εμποδίσει οποιαδήποτε προσπάθεια να προχωρήσει η διαδικασία για την ανεξαρτησία στην Καταλονία». Το 2014 είχε απορριφθεί το αντίστοιχο αίτημα για δημοψήφισμα, ενώ στις εκλογές του 2015 επικράτησαν στο τοπικό κοινοβούλιο οι δυνάμεις που είναι υπέρ της απόσχισης, που είχαν ερμηνεύσει το αποτέλεσμα ως «πράσινο φως» για δημοψήφισμα σε 18 μήνες.
Το ζήτημα της απόσχισης της Καταλονίας επανέρχεται, αξιοποιώντας τα διαφορετικά ήθη, έθιμα και παραδόσεις και τη διαφορετική γλώσσα, που υπάρχουν στο πολυεθνοτικό ισπανικό κράτος και στο συγκεκριμένο συνομόσπονδο κρατίδιο, όπως στη Χώρα των Βάσκων ή τη Γαλικία.




----------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΡΑΝ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις έναντι ΗΠΑ και Σ. Αραβίας
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--
Στον απόηχο της πρόσφατης διπλής τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε την Τετάρτη στην Τεχεράνη, ο ανώτατος ηγέτης των Σιιτών στο Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, εκτίμησε ότι οι επιθέσεις αυτές «το μόνο που θα κάνουν είναι να ενισχύσουν το μίσος» απέναντι στην Ουάσιγκτον και το Ριάντ. Οι δηλώσεις του Χαμενεΐ έγιναν με αφορμή τη χτεσινή τελετή κηδείας των 17 θυμάτων της διπλής επίθεσης σε ιρανικό κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του Χομεϊνί.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί σε σχετική ομιλία του επιτέθηκε κατά της σαουδαραβικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η Σαουδική Αραβία είναι «φυλετικό κράτος που είναι μακριά από τη δημοκρατία». Κατήγγειλε μάλιστα τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον στην Τεχεράνη, κυρίως εξαιτίας του βαλλιστικού της προγράμματος, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ «γνωρίζουν ότι οι Φρουροί της Επανάστασης και οι δυνάμεις αλ Κουντς είναι οι πιο σημαντικές περιφερειακές δυνάμεις που μάχονται κατά των τρομοκρατών».
Νωρίτερα, χτες, οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν άλλους δύο υπόπτους για τις επιθέσεις στην Τεχεράνη στη δυτική επαρχία Κερμανσάχ. Η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη το υπουργείο Πληροφοριών, υποστήριξε πως εξαρθρώθηκαν επίσης και «κάποιοι τρομοκρατικοί πυρήνες».


6 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
News & Action Digest
We're trying something new at JVP - a biweekly(ish) digest with stories you may have missed or that didn't make it out to our full mailing list, reminders about important actions, and other hopefully useful items.
It's meant to make it easier to keep up with all the work JVP and our allies are doing in this critical and often overwhelming moment, and a tool to keep our movement sharp and active. We're looking forward to hearing what you think.
THE JVP ARTIST COUNCIL WANTS YOU!
Artists & cultural workers of every variety are enthusiastically invited to join the JVP Artist Council in supporting JVP’s work by adding our voices, cultural interventions, strategies, and resources to the growing movement of people who oppose the violence of the Israeli state and its “Brand Israel” public relations campaign, which seeks to portray Israel as a progressive cultural center of the Middle East, and distract from the ongoing occupation, apartheid, racism, and violence against the Palestinian people.
We believe that art can play a powerful role in changing hearts and minds and envisioning a more just world.
As a council of Jews and allies, we draw on our diverse histories, experiences, and disciplines-- including visual art, music, poetry, circus, literature, dance, theatre, embodiment, comics, ritual, media, photography, technology, film/video, and more.
We seek to offer art and cultural work to both strengthen organizing and shape its strategy. Our hope is that the JVP Artist Council will be a place for artists and cultural workers committed to justice in Palestine to develop, grow, and connect with others as part of a larger intersectional movement for demilitarization, racial justice, indigenous liberation, human rights, and dignity for all people.
Visit our Get Connected page to learn more about membership and click on "Join the Council" to fill out the form!
DOWN WITH THE #DEADLYEXCHANGE
On June 4th in New York City, over 100 activists, seven of whom were arrested for civil disobedience, stopped and slowed the Celebrate Israel Parade over and over again with a vision of what we SHOULD be celebrating: the fight to end Israeli Apartheid and the #DeadlyExchange between US and Israeli police and military. Check out this video of the action.
Not surprisingly, our action sparked some backlash-- including some really shameless disinformation about a group of queer JVPers who nonviolently disrupted the LGBT contingent of the Celebrate Israel Parade with an anti-pinkwashing protest. You can read responses to the media coverage by JVP Deputy Director Rabbi Alissa Wise, and JVPer Craig Willse who helped organize the protest.
Inspired by this amazing action? Learn more about the campaign at deadlyexchange.org, including ways to take action by educating your community through teach-ins, helping us broaden our research, and getting the word out about these exchanges and the campaign.

e-h είπε...


PALESTINIAN PRISONERS END HUNGER STRIKE
After 40 days, Marwan Barghouti and over 1600 Palestinian political prisoners ended their hunger strike. It was the longest collective action by Palestinian prisoners, and more importantly, it was a victory: many of the hunger strikers demands were met, including increased family visitation. Though their sacrifice was met with even harsher repression, the hunger strikers remained steadfast and won important concessions on their long road to justice.

Thanks to 500 JVP donors, we were able to get our ads supporting the hunger strike in front of 200,000 readers of Ha'aretz, The Forward, and The Nation. Together we played a small but vital role in bringing this story to US audiences. So thank you.
Please also read the statement of support for the hunger strikers that was put out by the Jews of Color and Sephardi/Mizrahi Caucus organized in partnership with JVP.
SHOW YOUR LOVE FOR ISSA AMRO
You may already have heard about Issa Amro, the Palestinian activist from Hebron whose organization Youth Against Settlements has been fighting back against occupation and apartheid for 13 years. Now Issa is facing 18 trumped-up charges in Israeli military court that could land him in prison for up to three years.
Amnesty International has called the charges "baseless and politically motivated" and now four Members of Congress are circulating a letter to their colleagues, urging the State Department to pressure Israel to drop the charges. Ask your representative to sign on!
STAND WITH STUDENTS AT FORDHAM
Earlier this year, Fordham University became the first-ever school to deny its students the right to form a Students for Justice In Palestine group. On Wednesday, Fordham has rejected a lawsuit by Palestine Legal, doubling down on its suppression of students' free speech. (You can see Palestine Legal’s press release here.) Call Fordham administrators now, and demand they allow SJP to exist on campus!

WATCH "NO MAN'S LAND"
No Man's Land is a short documentary that follows Moroccan Jewish activist and former Israeli Black Panther leader Reuven Abergel as he leads a tour of Musrara neighborhood in Jerusalem. Using the historical landscape of the city, Reuven recounts the history of the Israeli Black Panthers, a protest group started by Mizrahi Jews from the Middle East and North Africa struggling against Israeli state violence against their communities. In the process he also illustrates why he believes anti-Mizrahi racism in Israel is deeply connected to the dispossession of Palestinians.
By Rebecca Pierce, filmmaker, multimedia journalist, JVPer, founding member of the Jews of Color and Sephardi/Mizrahi Caucus organized in partnership with JVP, and Editor-in-Chief of their blog, Unruly.

JUNE IS BUSTING OUT ALL OVER!
And that means it's almost the end of the fiscal year-- and we need your support more than ever. If you can give, or give more, please do so here.
Until next time, until we win...

e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
News & Action Digest
Προσπαθούμε κάτι νέο στο JVP - ένα διήμερο (ish) digest με ιστορίες που ίσως έχετε χάσει ή που δεν το καναμε στην πλήρη λίστα αλληλογραφίας μας, υπενθυμίσεις για σημαντικές ενέργειες και άλλα ελπίζω χρήσιμα αντικείμενα.
Σκοπός του είναι να καταστεί ευκολότερο να συμβαδίσετε με όλες τις εργασίες που κάνει η JVP και οι σύμμαχοί μας σε αυτήν την κρίσιμη και συχνά συντριπτική στιγμή και ένα εργαλείο για να κρατήσει την κίνηση μας έντονη και ενεργή. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τι νομίζετε.
ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ JVP ARTIST WANTS YOU!
Καλλιτέχνες και πολιτιστικοί εργάτες κάθε ποικιλίας καλούνται με ενθουσιασμό να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Καλλιτεχνών της JVP υποστηρίζοντας το έργο της JVP προσθέτοντας τις φωνές, τις πολιτιστικές παρεμβάσεις, τις στρατηγικές και τους πόρους μας στο αυξανόμενο κίνημα των ανθρώπων που αντιτίθενται στη βία του ισραηλινού κράτους και του Ισραήλ ", η οποία επιδιώκει να απεικονίσει το Ισραήλ ως προοδευτικό πολιτιστικό κέντρο της Μέσης Ανατολής και να αποσπάσει την προσοχή από τη συνεχιζόμενη κατοχή, τον απαρτχάιντ, τον ρατσισμό και τη βία κατά του παλαιστινιακού λαού.
Πιστεύουμε ότι η τέχνη μπορεί να παίξει έναν ισχυρό ρόλο στην αλλαγή καρδιών και νου και να οραματίζεται έναν πιο δίκιο κόσμο.
Ως συμβούλιο Εβραίων και συμμάχων, αντλούμε από τις διαφορετικές ιστορίες, τις εμπειρίες και τους επιστημονικούς μας τομείς - συμπεριλαμβανομένης της εικαστικής τέχνης, της μουσικής, της ποίησης, του τσίρκου, της λογοτεχνίας, του χορού, του θεάτρου, της ενσάρκωσης, των κόμικς, των τελετουργιών, των μέσων ενημέρωσης, / Βίντεο και πολλά άλλα.
Προσπαθούμε να προσφέρουμε τέχνη και πολιτιστική δουλειά τόσο για την ενίσχυση της οργάνωσης όσο και για τη διαμόρφωση της στρατηγικής της. Η ελπίδα μας είναι ότι το Συμβούλιο Καλλιτεχνών JVP θα είναι ένας χώρος για τους καλλιτέχνες και τους πολιτιστικούς εργάτες που δεσμεύονται στη δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη να αναπτύσσονται, να αναπτύσσονται και να συνδέονται με άλλους ως μέρος ενός μεγαλύτερου διατομεακού κινήματος για αποστρατικοποίηση, φυλετική δικαιοσύνη, εγχώρια απελευθέρωση, Και αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους.
Επισκεφθείτε τη σελίδα Get Connected για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ιδιότητα μέλους και κάντε κλικ στο "Join the Council" για να συμπληρώσετε τη φόρμα!
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ #DEADLYEXCHANGE
Στις 4 Ιουνίου στην πόλη της Νέας Υόρκης, πάνω από 100 ακτιβιστές, εκ των οποίων επτά συνελήφθησαν για πολιτική ανυπακοή, σταμάτησαν και επιβράδυναν τη Γιορτή του Ισραήλ, ξανά και ξανά, με ένα όραμα για το τι πρέπει να γιορτάζουμε: τον αγώνα για τον τερματισμό του ισραηλινού απαρτχάιντ #Αντικαταστάστε την αμερικανική και ισραηλινή αστυνομία και στρατιωτική. Δείτε αυτό το βίντεο της δράσης.
Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η δράση μας προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις - συμπεριλαμβανομένης κάποιας πραγματικά ξεδιάντροπης παραπληροφόρησης σχετικά με μια ομάδα queer JVPers που ανέστειλαν μη διαταραγμένα το LGBT contingent της Γιορτής Ισραήλ Parade με μια αντι-ροζ πλύση διαμαρτυρία. Μπορείτε να διαβάσετε τις απαντήσεις στην κάλυψη των μέσων ενημέρωσης από τον Αναπληρωτή Διευθυντή της JVP Rabbi Alissa Wise και τον JVPer Craig Willse που βοήθησε στην οργάνωση της διαδήλωσης.
Εμπνευσμένο από αυτή την εκπληκτική δράση; Μάθετε περισσότερα για την καμπάνια στο deadlyexchange.org, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων δράσης, εκπαιδεύοντας την κοινότητά σας μέσω διδασκαλίας, βοηθώντας μας να διευρύνουμε την έρευνά μας και να μιλήσουμε για αυτές τις ανταλλαγές και την εκστρατεία.

e-h είπε...

Παλαιστινιακή φυλακή τελειώνει
Μετά από 40 ημέρες, ο Marwan Barghouti και περισσότεροι από 1600 παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι τερμάτισαν την απεργία πείνας τους. Ήταν η μακρύτερη συλλογική δράση των παλαιστίνιων κρατουμένων, και το σημαντικότερο, ήταν μια νίκη: πολλές από τις απαιτήσεις των απεργών πείνας πληρούνται, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης οικογενειακής επίσκεψης. Αν και η θυσία τους συναντήθηκε με ακόμα πιο σκληρή καταστολή, οι απεργοί πείνας παρέμειναν σταθεροί και κέρδισαν σημαντικές παραχωρήσεις στο μακρύ δρόμο τους προς τη δικαιοσύνη.

Χάρη σε 500 δωρητές JVP, μπορέσαμε να λάβουμε τις διαφημίσεις μας για υποστήριξη της απεργίας πείνας μπροστά σε 200.000 αναγνώστες του Ha'aretz, The Forward και The Nation. Μαζί διαδραματίσαμε ένα μικρό αλλά ζωτικό ρόλο για να φέρουμε αυτή την ιστορία στο αμερικανικό κοινό. Σας ευχαριστώ λοιπόν.
Διαβάστε, επίσης, τη δήλωση υποστήριξης για τους απεργούς πείνας που διατυπώθηκε από τους Εβραίους του Χρώματος και τη Sephardi / Mizrahi Caucus, σε συνεργασία με την JVP.
ΔΕΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤON ISSA AMRO
Μπορεί να έχετε ήδη ακούσει για τoν Issa Amro, τον Παλαιστίνιο ακτιβιστή της Hebron, της οποίας η οργάνωση Youth against Settlements έχει παλεψει 13 χρόνια πίσω από την κατοχή και το απαρτχάιντ. Τώρα, o Issa αντιμετωπίζει 18 χρεωμένες κατηγορίες στο ισραηλινό στρατιωτικό δικαστήριο, οι οποίες θα μπορούσαν να τον εκτοπίσουν στη φυλακή για τρία χρόνια.
Η Διεθνής Αμνηστία έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες «αβάσιμες και πολιτικά παρακινημένες» και τώρα τέσσερα μέλη του Κογκρέσου κυκλοφορούν μια επιστολή στους συναδέλφους τους, προτρέποντας το υπουργείο Εξωτερικών να πιέσει το Ισραήλ να εγκαταλείψει τις κατηγορίες. Ζητήστε από τον εκπρόσωπό σας να συνδεθεί!
ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ FORDHAM
Νωρίτερα φέτος, το Πανεπιστήμιο Fordham έγινε το πρώτο σχολείο που αρνείται στους σπουδαστές του το δικαίωμα να σχηματίσει ένα φοιτητή για τη δικαιοσύνη στην ομάδα της Παλαιστίνης. Την Τετάρτη, η Fordham απέρριψε μια δίκη της Νοτίου Παλαιστίνης, διπλασιάζοντας την καταστολή της ελευθερίας του λόγου των μαθητών. (Μπορείτε να δείτε το δελτίο τύπου του Παλαιστίνιου Νομικού εδώ.) Καλέστε τους διαχειριστές της Fordham τώρα και ζητήστε τους να επιτρέψουν την ύπαρξη SJP στην πανεπιστημιούπολη!

ΠΡΟΣΟΧΗ "KAMIA ΧΩΡΑ AΝΘΡΩΠΟΥ"
Το No Man's Land είναι ένα μικρό ντοκιμαντέρ που ακολουθεί το μαροκινό J

e-h είπε...


Our weak and wobbly voting system fails to represent voters, act now to #SaveOurDemocracy
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
JUN 9, 2017 — Our broken voting system is now utterly indefensible - and we have a once in a generation opportunity for change.

Join us outside Parliament to #SaveOurDemocracy on Saturday 24th June, for a national demonstration and action summit to demand and plan for the end of our undemocratic voting system.

Sign up on Facebook: https://www.facebook.com/events/1740200812687579/

Or on our website: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/ge2017-demo

All of us have a choice. We can shrug our shoulders, accept another unrepresentative election, and return to the status quo of Parliaments that patently do not reflect the people.

Or we can refuse to continue to be one of the tiny minority of developed democracies that are routinely governed by a Parliament that ignores the choices made by their voters.

Let's fix our broken democracy by demanding that seats in parliament match the votes that we cast - now and in every future British General Election.

We'll be providing detailed analysis over the next couple of days. In the meantime, see our post-election blog for graphics demonstrating some of the shocking results of our broken system: https://www.makevotesmatter.org.uk/news/2017/6/9/first-past-the-post-is-finished

Owen and the Make Votes Matter Team

e-h είπε...



Αδύναμο και ασταθές το σύστημα ψηφοφορίας μας δεν εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους, να δράσουμε τώρα για #SaveOurDemocracy
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
9, ΙΟΎΝ 2017 - Το σπασμένο σύστημα ψηφοφορίας μας τώρα είναι εντελώς αστήρικτο - και έχουμε μια μοναδική ευκαιρία γενιάς για αλλαγή.

Ελάτε μαζί μας έξω από το Κοινοβούλιο για #SaveOurDemocracy το Σάββατο 24 Ιουνίου για μια εθνική διαδήλωση και δράση στη σύνοδο κορυφής στη ζήτηση και το σχέδιο για το τέλος του αντιδημοκρατικού μας συστήματος ψηφοφορίας.

Εγγραφείτε στο Facebook: https://www.facebook.com/events/1740200812687579/

Ή στην ιστοσελίδα μας: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/ge2017-demo

Όλοι μας έχουμε μια επιλογή. Μπορούμε να σηκώσουμε τους ώμους μας, να αποδεχθούμε μια άλλη μη αντιπροσωπευτικές εκλογές, και να επιστρέψουμε στο status quo των Κοινοβουλίων που προφανώς δεν αντικατοπτρίζουν τους ανθρώπους.

Ή μπορούμε να αρνηθούμε να συνεχίσουμε να είμαστε ένας από τη μικρή μειονότητα των ανεπτυγμένων δημοκρατιών που συνήθως διέπονται από ένα Κοινοβούλιο που αγνοεί τις επιλογές των ψηφοφόρων τους.

Ας καθορίσουμε τη σπασμένη δημοκρατία μας, απαιτώντας οι έδρες στο κοινοβούλιο να ταιριάζουν με τις ψήφους που ρίχνουμε - τώρα και σε κάθε μελλοντική βρετανική γενική εκλογή.

Θα πρέπει να παρέχουμε λεπτομερή ανάλυση για τις επόμενες δυο μέρες. Εν τω μεταξύ, δείτε το μετεκλογικό blog μας για τα γραφικά που αποδεικνύουν μερικά από τα συγκλονιστικά αποτελέσματα του σπασμένου σύστημά μας:https://www.makevotesmatter.org.uk/news/2017/6/9/first-past-the-post -is-τελικό

Όουεν και η ομαδα κάντε τους ψήφους θέμα