Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Κυριακη 5 Νοεμβριου 2017




Το μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής δεν μπορούσε να έχει σύνδεση στα εκατοντάδες υποθαλάσσια καλώδια που περνούσαν γύρω του και αναγκάζονταν να συνδέεται μέσω δορυφόρου, με ότι αυτό συνεπάγονταν από άποψη κόστους, ταχύτητας και ποιότητας σύνδεσης. Όμως στα τέλη του 2014, το νησί απόκτησε καλύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου με το οποίο συνδέθηκε με την Βενεζουέλα.

H Kούβα μειώνει 50% την τιμή του ιντερνετ

Η κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ETECSA ανακοίνωσε από τις 30 Οκτώβρη 2017, την μείωση από 2σε 1 CUC (1cuc= 1$) την τιμή πλοήγησης του ίντερνετ στις διεθνείς συνδέσεις, ενώ η τιμή πλοήγησης για τις εθνικές σελίδες (.cu) παραμένει σε 0,10 cuc η ώρα. Ανακοινώθηκε επίσης ο διπλασιασμός του χώρου ανά χρήστη (από 50 σε 100 ΜΒ) στο σύστημα της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (@nauta.cu) της Etecsa.
Η Κούβα συνεχίζει λοιπόν με σταθερό βήμα την βελτίωση της πρόσβασης του πληθυσμού στο διαδίκτυο. Ήδη η σημερινή κατάσταση, απέχει αιώνες από άποψη ποιότητας, ταχύτητας και κόστους, από αυτήν που ζήσαμε το 2013.
Όμως στα τέλη του 2014, το νησί απόκτησε καλύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου με το οποίο συνδέθηκε με την Βενεζουέλα. Καθώς όμως η κατασκευή υποδομών για οικιακές συνδέσεις ήταν χρονοβόρα και υψηλού κόστους, επιλέχτηκαν οι υπαίθριοι χώροι ασύρματης σύνδεσης (WiFi) και μόλις φέτος άρχισε η εγκατάσταση οικιακών συνδέσεων.
Παρ όλα αυτά, όλες οι δομές υγείας στην Κούβα είναι διαδικτυωμένες και – εκτός των άλλων – το ιατρικό ιστορικό κάθε ασθενούς είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε δομή υγείας στο νησί.
Ωστόσο, ακόμα και μετά την τελευταία μείωση, η τιμή του ίντερνετ παραμένει υψηλή. Ο μέσος κουβανικός μηνιαίος μισθός μπορεί να αγοράσει μόλις 25 ώρες διεθνούς πλοήγησης στο διαδίκτυο ή 250 ώρες εθνικής.
Όμως σε κάθε επιστημονικό, εκπαιδευτικό οργανισμό, σε κάθε εργασιακό χώρο η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι δωρεάν και ελεύθερη, για τις ανάγκες εξυπηρέτησης της δουλειάς και του αντικειμένου κάθε φορέα.
Είναι σίγουρο λοιπόν, ότι στο άμεσο μέλλον η τιμή, η ποιότητα και η ταχύτητα του ίντερνετ στην Κούβα δεν θα θυμίζει σε τίποτα την σημερινή, η οποία είναι καλύτερη από ποτέ, κατάσταση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πάιατ σε ρόλο Πιουριφόι! Αποικιοκρατικές συμφωνίες Τσίπρα.

05/11/2017
Μολονότι η είδηση αποτελεί ιστορικό μνημείο λόγου, που σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, διαπιστώνεται πως δεν της έχει δοθεί η πρέπουσα σημασία. Ίσως, γιατί οι κυρίαρχες κυβερνητικές και αντιπολιτευτικές δυνάμεις και τα ελεγχόμενα από τα μεγάλα συμφέροντα ΜΜΕ, έχουν πολλούς λόγους να μη δοθεί καν η δέουσα δημοσιότητα.
Πρόκειται για την αποικιοκρατικού τύπου ενημέρωση για συμφωνία μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, η οποία δεν έγινε από την ελληνική κυβέρνηση, ως είθισται σε χώρες που διατηρούν στοιχειωδώς την ανεξάρτητη κρατική του υπόσταση, αλλά από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ! Που, όπως φαίνεται, έχει αναλάβει, πλέον, ρόλο αντίστοιχο με αυτόν του αλήστου μνήμης Πιουριφόι, των πρώτων μετεμφυλιακών χρόνων.
Πρόκειται για “το άκρον άωτο της αποικιοκρατίας να μαθαίνει ο ελληνικός λαός από τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα ότι ο Αλ. Τσίπρας παραχώρησε κρυφά και κάτω από το τραπέζι, προφανώς κατά την τελευταία επίσκεψη του στις ΗΠΑ και την συνάντηση του με τον Trump, στρατιωτική βάση ελικοπτέρων των ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης”.
Επιπλέον, δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τη βάση ελικοπτέρων, αλλά και για παραχώρηση με ειδική σχέση και συμφωνία και του υπόλοιπου εμπορικού λιμανιού στις ΗΠΑ για εμπορική χρήση και ειδικότερα για τη μεταφορά αμερικάνικου φυσικού αερίου.
Αποβλέποντας, βέβαια, στην εκτόπιση του ρωσικού φυσικού αερίου από τις ευρωπαϊκές αγορές. Κάτι που για τις ΗΠΑ αποτελεί ζωτικής σημασίας εξέλιξη, σε συνθήκες κρίσης της αμερικανικής ηγεμονίας τόσο στον παγκόσμιο ανταγωνισμό με ανερχόμενες δυνάμεις όπως η Κίνα όσο και στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, μετά την ανατροπή των αμερικάνικων σχεδιασμών στη Συρία.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για αποφάσεις και συμφωνίες με βαρύνουσες και μακρόχρονες συνέπειες στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, καθώς μετατρέπουν την Ελλάδα σε όργανο της αμερικάνικης οικονομικής διείσδυσης στην Ευρώπη, ενώ τη φέρνουν απέναντι στη Ρωσία, μέσα από μια κοντόφθαλμη οπτική που στερείται κάποιας προοπτικής.
Όπως φαίνεται, υπό το πρίσμα των νέων αυτών εξελίξεων και της δήλωσης του αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ, ότι “οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρές όσο σήμερα”, θα πρέπει να ξαναδούμε συνολικότερα τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην εξωτερική πολιτική για ζητήματα της περιοχής μας. Από τη συμπαράταξη της Ελλάδας με τον ουκρανικό νεοφασισμό (ας σημειωθεί ότι ο Πάιατ ήταν πρέσβης στο Κίεβο κατά το νεοφασιστικό πραξικόπημα του 2014), μέχρι την ευθυγράμμιση με το κράτος-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ, κ.λπ.
Αυτό που κυρίως μένει, είναι πως οι αποκαλύψεις και η δήλωση του αμερικανού πρεσβευτή θέτουν ξεκάθαρα επί τάπητος και χωρίς καμιά επιφύλαξη το ζήτημα της ανάκτησης της εθνικής μας ανεξαρτησίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας αποχή! Μεγάλη ήττα Κοντονή!

04/11/2017
Μεγάλη ήττα υπέστη σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μετά από την απόφαση και του μεγαλύτερου συμβολαιογραφικού συλλόγου της χώρας να μη συμμετάσχει στη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Συγκεκριμένα, το σύνολο των άλλων συμβολαιογραφικών συλλόγων έχει αποφασίσει να μη συμμετάσχουν τα μέλη τους στη λεηλασία της λαϊκής στέγης μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Εντούτοις, στον Σύλλογο που καλύπτει την Αθήνα, τον Πειραιά και τα νησιά του Αιγαίου, συμπεριλαμβανόμενης και της Δωδεκανήσου, η Διοίκηση, με επικεφαλής τον εμπλεκόμενο στο παραδικαστικό κύκλωμα πρόεδρό του, Γιώργο Ρούσκα, επιδίωκε τη συμφωνία με την εταιρία που παρέχει την ηλεκτρονική πλατφόρμα και για να το πετύχει επιχειρούσε αλλεπάλληλες συνελεύσεις για τη λήψη της σχετικής απόφασης.
Τελικά, πραγματοποιήθηκε σήμερα Συνέλευση, η οποία, σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό, ήταν έγκυρη ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχόντων. Ειδική ρύθμιση του Κοντονή,  που έχει ταυτίσει πλέον το όνομά του με τα συμφέροντα των τραπεζών, προβλέπει ότι μια θετική απόφαση θα επέτρεπε να γίνονται πλειστηριασμοί απ’ όλη τη χώρα, μέσω της πλατφόρμας έστω και ενός συμβολαιογράφου στην Αθήνα. Ήταν ακριβώς η ανατροπή ακόμη κι αυτής της προκλητικής ρύθμισηςπου πέτυχαν οι συμβολαιογράφοι, με τον οριακό αριθμό των 134 ψήφων έναντι 132, των λυτών και δεμένων που κουβάλησαν οι Ρούσκας και Κοντονής.
Η σημερινή ήττα του Κοντονή εντελώς συμπτωματικά έρχεται με το ταυτόχρονα μήνυμα της αντίστασης που έστειλαν προς την κυβέρνηση και τις τράπεζες χιλιάδες διαδηλωτές στην πανελλαδική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών.
Φυσικά, η σημερινή εξέλιξη προκαλεί τεράστια ανησυχία όχι μόνο στον υπουργό αλλά και στην κυβέρνηση ολόκληρη και σε όλο το μνημονιακό στρατόπεδο, καθώς η προώθηση των πλειστηριασμών αποτελεί όρο εκ των ουκ άνευ για την αξιολόγησηκαι την περαιτέρω διαπραγμάτευση με τους “δανειστές”.
Σχολιο.- Βρε τον Κοντονή, τι τονε βρήκε! Μα να μη βρεθεί ένας σύλλογος συμβολαιογράφων σε ολόκληρη Ελλάδα για να γίνει η βρωμοδουλειά;
Πουθενά πλειοψηφία η ατιμία;
Ετούτος θα πάει από ντεούτσο απόψε! Ήδη βαράνε τα τηλέφωνα και άρχισαν τα βρισίδια και "φέρε τα λεφτά πίσω, ρε αλήτη! Άλλα μας υποσχέθηκες", από τις τράπεζες. Και θα του πάρουν και το νέο διαμέρισμα στο Κολωνάκι, πριν ακόμα το χαρεί καλά-καλά!
Το μόνο που του μένει είναι να ξεγυμνώσει και να βασανίσει τίποτα κρατούμενες στον Κορυδαλλό. Για να ξεδώσει. Όπως πριν τρεις μήνες. Ε, Σταύρο; Θυμάσαι;
Σχολιο.- 4/11/2017  12.30  Ξεκινά η Πανελλαδική πορεία ενάντια στους πλειστηριασμούς. Συμμετέχουν συνελεύσεις απο περισσότερες απο 10 πόλεις. Πολύ περισσότερος κόσμος από την προηγούμενη φορά παρα την βροχή.
Οι διαδηλωτές φωνάζουν "Κυβέρνηση ΕΕ κοράκια τραπεζίτες τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες"




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συζητηση- εκδηλωση με κεντρικο ομιλητη τον πρεσβη της Βενεζουελας Φαρίντ Φερνάντες
«Η Βενεζουελα στο στοχαστρο του ιμπεριαλισμου»
Την Παρασκευή 10 Νοέμβρη στις 19.00 συζητάμε με τον πρέσβη της Βενεζουέλας στο ΣΗΜΑ πορειας (του Μ-Λ ΚΚΕ) (Ισαυρων 29 Γ Εξαρχεια), ανοίγουμε ένα κύκλο ενημέρωσης για τις εξελίξεις στη χώρα στόχαστρο του ιμπεριαλισμού και της πλουτοκρατίας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Βενεζουέλας, εκφράζουμε τις απόψεις μας για τις εξελίξεις, την κριτική, τις ενστάσεις, τις συμφωνίες, τις διαφωνίες, τους προβληματισμούς μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δραματική αύξηση των αστέγων στη Αυστραλια
Πίσω από το υψηλό επίπεδο ζωής κρύβεται μια σκοτεινή πλευρά, με διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, πανάκριβη διαβίωση, ψυχικές νόσους, ρατσισμό για τους αυτόχθονες Αβορίγινες και ξενοφοβία.
η αθέατη πλευρά.
Λόγου χάρη, η ακρίβεια στα αγαθά «χτυπάει κόκκινο»: ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει περίπου 14 ευρώ, ένα κιλό ντομάτες κάνει 4 ευρώ, ένα απλό εισιτήριο λεωφορείου (χωρίς επιστροφή) 3 ευρώ, ένα μικρό μπουκάλι νερό κοστίζει 2 ευρώ, το ατομικό εισιτήριο για το σινεμά είναι 13 ευρώ, ενώ το μηνιαίο νοίκι για ένα τριάρι στο κέντρο μιας μεγαλούπολης κυμαίνεται στα 2.200-2.500 ευρώ. Πριν από 10 χρόνια, ούτε μία πόλη στην Αυστραλία δεν ήταν στον κατάλογο με τις 50 πιο ακριβές στον κόσμο.
Πλέον, τρεις (Σίδνεϊ, Μελβούρνη και Περθ) είναι ανάμεσα στις 15 ακριβότερες.
Σε ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν οι γενικοί διευθυντές 36 υπηρεσιών και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση αυτής της κοινωνικής λαίλαπας επισημαίνεται ότι το να είναι κανείς χωρίς στέγη και άπορος δεν αποτελεί παράνομη πράξη και ότι υπάρχει ανάγκη για λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της «εθνικής κρίσης στέγασης».
«Δεν πρόκειται να λύσουμε ποτέ την φτώχεια και το φαινόμενο των αστέγων μετακινώντας ανθρώπους ή τοποθετώντας τους σε προσωρινές κατοικίες για μερικές εβδομάδες», λέει χαρακτηριστικά η επιστολή, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη βλάβη που προξενεί ο δημόσιος διασυρμός των συμπολιτών μας που βρίσκονται στο δρόμο.
«Ο δημόσιος διασυρμός ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης στις εφημερίδες το μόνο που καταφέρνει είναι να τους στιγματίζει και να τους απομονώνει ακόμη περισσότερο και να προξενεί ένα δημόσιο αίσθημα φόβου και απέχθειας».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν κάποιος μπαίνει στο ΕΠΑΜ δεν χρειάζεται συστάσεις ή "βιογραφικό" όταν όμως βγαίνει τον πιάνει μια ανάγκη ανασκόπησης, ανάλυσης, κριτικής και προσβολής ενάντια όχι μόνο σε αυτούς που τον έκαναν να έρθει στο ΕΠΑΜ αλλά και σε ολόκληρο το ΕΠΑΜ. Από την παραπάνω διαπίστωση καταλήγω σε ένα απλό συμπέρασμα μπαίνεις τίποτα και βγαίνεις κάποιος. Νομίζεις πως όλος ο κόσμος ασχολείται με εσένα άρα εσύ (που έφυγες) έχεις ανάγκη να απολογηθείς και να δείξεις πως δεν φταις εσύ αλλά οι άλλοι. Δεν πρόδωσες εσύ τον αγώνα και την Πατρίδα, αλλά όλοι οι άλλοι που παραμένουν εκεί και πολεμούν. Μάλιστα η χαρά και η ικανοποίηση φθάνει στον υπέρτατο βαθμό όταν και άλλοι "αγωνιστές" τις ίδιας συνομοταξίας με εσένα, σου κάνουν like ή όταν όλα αυτά τα κείμενα τις απίστευτης "πολιτικής ανάλυσης" του βόθρου και των αιτιών της προδοσίας και της αποκάλυψης της δήθεν ανικανότητας αναπαράγονται και από άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Φυσικά όλα αυτά γίνονται για πολύ μικρό διάστημα. Είναι ακριβώς όπως η ζωή του τζίτζικα που παραμένει θαμμένος 17 χρόνια και μετά τραγουδά για λίγα εικοσιτετράωρα πριν πεθάνει.Ενοχλητικός ο τζίτζικας, αλλά για λίγο δεν είναι σκουλήκι είναι ΚΑΠΟΙΟΣ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ή ΕΥΡΩ
Ή ΣΠΙΤΙΑ.
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΕΠΑΜ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κανενας Μεταναστης δεν θα μεινει χωρις καρτα Υγειας λεει το Υπουργειο – 1.200.000 οι ανασφαλιστοι Ελληνες – Όχι, δεν είναι ρατσισμος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μήπως τελικά συμβαίνει κάτι άλλο με την υπόθεση του μικρού Αφγανού; Θα το ψάξει καμία υπηρεσία του Ελληνικού κράτους;
Ένα άλλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι το εξής:
Ενώ ο Αμίρ είναι στην Ε' Δημοτικού, πώς συμμετείχε στην κλήρωση, από τη στιγμή που το Προεδρικό Διάταγμα ορίζει ΣΑΦΩΣ ότι η κλήρωση γίνεται ανάμεσα σε μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εκμετάλλευση κάθε παραγωγικού στοιχείου των ΟΤΑ της Ελλάδας συνεχίζεται
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ 7Η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Για έβδομη συνεχή χρονιά, από το 2010, αιρετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή του λαού, θα «τιμήσουν» με την παρουσία τους και θα συμμετέχουν στην 7ηΕλληνογερμανική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί από 9 – 11 Νοεμβρίου 2017 στην πόλη Sindelfingen της Γερμανίας. Ανάμεσα τους είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Στόχος της Συνέλευσης, όπως μας λένε, είναι να ενισχυθεί η «ελληνογερμανική φιλία» και οι «αδελφοποιήσεις» δήμων με την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και τεχνογνωσίας.
Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει, για πολλοστή φορά, τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελλάδας στην Ελληνογερμανική Συνέλευση κι ότι αυτή αποτελεί έναν ακόμη φορέα επιβολής του κατοχικού καθεστώτος στη χώρα μας. Διότι:
α) Στηρίζεται σε μια διμερή μυστική συμφωνία που υπέγραψαν η Μέρκελ και ο Παπανδρέου τον Μάρτιο του 2010 – μόλις δύο μήνες πριν την επέλαση του ΔΝΤ στη χώρα μας- και ποτέ δεν εγκρίθηκε από την ελληνική Βουλή.
β) Με τις υποτιθέμενες «αδελφοποιήσεις» και  τις μεθοδευμένες «παρεμβάσεις» του υφυπουργού «επί των ελληνικών θεμάτων»  Χανς Γιoχακίμ Φούχτελ -του νέου γκαουλάϊτερ του προτεκτοράτου Ελλάδα- οι Γερμανοί «φίλοι» μας, προσπαθούν να μάς πουλήσουν τεχνογνωσία για να αποκτήσουν τον έλεγχο της δικής μας ακίνητης
δημοτικής περιουσίας ∙ για να εκμεταλλευτούν ενεργειακούς και πλουτοπαραωγικούς πόρους της χώρας μας ∙ για να θάβουν τα τοξικά τους  απόβλητα ∙ για να εξασφαλίσουν φτηνό εργατικό δυναμικό, και δη ειδικευμένο!
 γ) Οι καινοτόμοι τομείς συνεργασίας κι η αξιοποίηση που σχεδιάζουν δεν είναι προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, αλλά γερμανικών ιδιωτικών εταιρειών που χρηματοδοτούν αυτές τις δράσεις. Με αυτές τις μεθόδους υπονομεύεται η ανεξαρτησία της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετατοπίζοντας τους στόχους και την ισορροπία δυνάμεων υπέρ ιδιωτικών, υπερκρατικών συμφερόντων. Κρατικές και αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες μεταβιβάζονται σε ιδιωτικούς αδιαφανείς φορείς.
δ) Με την Ελληνογερμανική Συνέλευση επιδιώκεται η υποθήκευση κι εκποίηση της ακίνητης περιουσίας των ελληνικών δήμων με σκοπό να ξελασπώσουν από τα χρέη τους οι αντίστοιχοι «αδελφοί» γερμανικοί δήμοι και ν΄ αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση ∙ επιδιώκεται η προσάρτηση των ελληνικών δήμων στα αντίστοιχα κρατίδια και δήμους της Γερμανίας προκειμένου να λεηλατηθούν ∙  επιδιώκεται η διασφάλιση της διεξόδου της γερμανικής ελίτ από την κρίση και η ισχυροποίηση της θέσης της στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Κι όλα αυτά με τη συναίνεση και τη συνεργασία των δωσιλόγων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!
Το ΕΠΑΜ, σταθερό στις θέσεις του, τονίζει πως, δεδομένου ότι  αυτό το κατοχικό καθεστώς στηρίζεται σε μυστικά πρωτόκολλα, που συνωμοτικά έχουν υπογράψει κυβερνήσεις δωσιλογικές  ενάντια στο συμφέρον του ελληνικού λαού, εν αγνοία του και με σκόπιμη παραπλάνηση κι εξαπάτησή του,είναι εφικτή η αναστροφή της αποικιοκρατικής υποδούλωσης της χώρας μας και η έξοδος από τον κύκλο της εξαθλίωσης που της έχει επιβληθεί. Κι αυτό μπορεί να γίνει από μια πατριωτική δημοκρατική κυβέρνηση που επαγγέλλεται το ΕΠΑΜ!
Είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να την αναδείξει και να διεκδικήσει την Ανεξαρτησία του και την Αξιοπρέπειά του!
                                                            Αθήνα, 4  Νοεμβρίου 2017
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ του  Ε.ΠΑ.Μ.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Απάντηση στην εξόντωση αθώων πολιτών της Υεμένης» χαρακτηρίζουν οι Χούτι την εκτόξευση του πυραύλου που επληξε το αεροδρομιο του Ριαντ
 Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017, 09:50
Μια ισχυρή έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο του Ριάντ, ταρακούνησε την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας περίπου στις 21:00 μ.μ. (τοπική ώρα) του Σαββάτου. Όπως έγινε γνωστό λίγα λεπτά αργότερα γνωστό επρόκειτο για αναχαίτιση βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη.
Το BBC, το οποίο επικαλείται το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Al-Arabiya, ανέφερε πως η πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε πύραυλο βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι «η Πολεμική Αεροπορία της Υεμένης στόχευσε το Σάββατο με βαλλιστικό πύραυλο το Διεθνές Αεροδρόμιο "Βασιλιάς Χαλιντ" στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ».
Σημειώνεται πως τηλεοπτικό κανάλι που συνδέεται με τους αντάρτες Χούτι επιβεβαιώνει ότι ο πυραύλος είχε ως στόχο το αεροδρόμιο του Ριάντ.
Από τον βαλλιστικό πύραυλο δεν σημειώθηκαν ζημιές αλλά ούτε και τραυματισμοί.
«Ταξιδιώτες του διεθνούς αεροδρομίου Βασιλιάς Χαλιντ στο Ριάντ, σας διαβεβαιώνουμε ότι η κίνηση είναι όπως συνήθως και οι πτήσεις διεξάγονται σύμφωνα με το πρόγραμμα», ανέφερε το μήνυμα του αερολιμένα.
«Ο πύραυλος ταρακούνησε την σαουδαραβική πρωτεύουσα. Η επιχείρηση ήταν επιτυχής.Η επίθεση έγινε με τη χρήση του βαλλιστικού πυραύλου μεγάλης εμβέλειας, Burqan 2H, που έχει φτιαχθεί στην Υεμένη» είπε ο υπουργός Άμυνας της Υεμένης.
Εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε στο Al Jazeera, ότι εκτόξευσαν ένα πύραυλο Burkan 2-H προς το Ριάντ αργά το βράδυ του Σαββάτου.
«Έχουμε και στο παρελθόν προειδοποιήσει τις πρωτεύουσες των χωρών που επιτίθενται στην Υεμένη ότι δεν θα είναι ασφαλείς από τους βαλλιστικούς μας πυραύλους», επεσήμανε ο εκπρόσωπος των Χούτι, Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ και πρόσθεσε: «Η σημερινή επίθεση με τον βαλλιστικό πύραυλο είναι απάντηση στην εξόντωση αθώων πολιτών της Υεμένης από τους Σαουδάραβες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017
3,5 ΤΟΝΟΙ ΧΡΥΣΟΥ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Τουλάχιστον 3,5 τόννοι χρυσού, σε ράβδους του 1 κιλού, εντοπίστηκαν στα Γιάννινα, μετά απο μια πρωτοφανή κινητοποίηση της Αστυνομίας και της ΕΥΠ. Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση, και μεταφέρθηκε στα υπόγεια θησαυροφυλάκια της Τράπεζας Ελλάδος στα Γιάννινα. Πρόκειται για τον χρυσό που συγκέντρωσαν το τελευταίο 8μηνο τα ενεχυροδανειστήρια όλης της χώρας και αφού τον έλιωσαν, πουλήθηκε σε Ιταλογερμανό ιδιοκτήτη μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας.
Το blog, παρακολούθησε από κοντά την όλη επιχείρηση, καταγράφοντάς την λεπτό προς λεπτό.

00:00:  Άγριο ανθρωποκυνηγητό εξαπολύθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από δεκάδες περιπολικά στην Εγνατία και τον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων – Αθηνών, για ένα μαύρο φορτηγό (όχι νταλίκα) μετά από επείγον σήμα που έφθασε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ από την ΕΥΠ. Η εντολή που δόθηκε στην Αστυνομία, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Θεσσαλίας, ήταν πάση θυσία να εντοπιστεί και να ελεγχθεί το συγκεκριμένο φορτηγό, με ιδιαίτερη προσοχή.  Εκτός από τα περιπολικά και τα αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας, στους δρόμους βγήκαν και τα αυτοκίνητα των κατά τόπους Υπηρεσιών της ΕΥΠ. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, κλήθηκαν στις Υπηρεσίες τους αστυνομικοί της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ και της Τροχαίας που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας στα σπίτια τους.. Ο οδηγός λεωφορείου έδωσε στους αστυνομικούς μια πληροφορία, ότι το συγκεκριμένο  φορτηγό, κινούνταν προς τα Γιάννινα και το προσπέρασε  στην έξοδο της παράκαμψης Άρτας.

Νεώτερο 01.00: Μόλις πριν 10 λεπτά, νταλικερης που σταμάτησε η Τροχαία για έλεγχο, ενημέρωσε τους αστυνομικούς, ότι είδε το συγκεκριμένο φορτηγό με σβηστά φώτα σε χωματόδρομο κοντά στο ΙΚΕΑ και δίπλα του, ήταν σταματημένο ένα  κλειστό φορτηγάκι, απο το οποίο κατέβαζαν δέματα που τα φόρτωναν στο μαύρο φορτηγό. Οι αστυνομικοί, βέβαιοι οτι πρόκειται για διακίνηση ναρκωτικών, κινητοποίησαν και τους συναδέλφους τους της Δίωξης Ναρκωτικών. Περιπολικά κατευθύνθηκαν στο σημείο που τους υπέδειξε ο νταλικέρης, αλλά δεν βρήκαν τίποτε, πέρα απο τα ίχνη που άφησαν τα δύο αυτοκίνητα στον λασπωμένο δρόμο.

Νεώτερο 01:17: Περιπολικό της Αστυνομίας που κινούνταν στην οδό Δομπόλη, εντοπίζει το μαύρο φορτηγό, παρκαρισμένο σε καφετέρια απέναντι απο το παλιό Πανεπιστήμιο, με αναμμένα τα φώτα της προσωρινής στάθμευσης. Νέα κινητοποίηση και στήσιμο μπλόκου, μέχρι να βγούν απο την καφετέρια όπου πήγαν για καφέ, οι επιβαίνοντες. Πράγματι σε λίγα λεπτά βγήκαν απο την καφετέρια με τους καφέδες στα χέρια 3 άτομα που αμέσως ακινητοποιήθηκαν. Στο σημείο έφθασαν τουλάχιστον 30 αστυνομικοί, καθώς και σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών.

Όταν ρωτήθηκαν οι επιβαίνοντες στο φορτηγό για το φορτίο που μετέφεραν, απάντησαν οτι είχαν κουτιά με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεοράσεις και οτι σήμερα θα ξεφόρτωνα μερικούς σε γνωστό κατάστημα της πόλης και θα έπαιρναν εντολή το πρωϊ τηλεφωνικά, αν θα κινηθούν με το κυρίως φορτίο προς Αλβανία ή Ιταλία.

01:45:Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί που άνοιξαν την πόρτα του φορτηγού για να το ελέγξουν. Σε σειρές απο ξύλινα ράφια, δεμένα με λεπτούς πλαστικούς ιμάντες, βρίσκονταν χιλιάδες ράβδοι χρυσού. Προηγουμένως, υπήρχαν σε τρεις σειρές απο το δάπεδο μέχρι την οροφή κιβώτια με οθόνες τηλεόρασης και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αμέσως λήφθηκαν επιπλέον μέτρα ασφάλειας και κλήθηκαν εισαγγελείς, οι διευθυντές της Εφορίας και του τελωνείου, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας.
Κάτω απο δρακόντια μέτρα Ασφάλειας, το φορτηγό οδηγήθηκε σε στρατόπεδο της περιοχής που τέθηκε σε συναγερμό, ενώ άρχισε και η καταμέτρηση του χρυσού.
Σύμφωνα με  πληροφορίες του blog από αστυνομικό που παρακολουθεί απο κοντά την όλη διαδικασία, μέχρι τώρα έχουν καταμετρηθεί 3.231 ράβδοι χρυσου, του ενός κιλού ο καθένας. Υπολογίζεται ο τελικός αριθμός τους σε 3.500-3.700 περίπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, ο χρυσός θα μεταφερθεί στα υπόγεια θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Ελλάδος, ο διευθυντής της οποίας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν ειδοποιηθεί.
Στο μεταξύ στο μέγαρο της Αστυνομίας, μεταφέρθηκαν οι τρεις επιβαίνοντες του φορτηγού και άρχισε η ανάκρισή τους, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ποιός είναι ο ιδιοκτήτης του χρυσού και ποιός ο τελικός του προορισμός...Και οι τρεις επιμένουν οτι σήμερα το πρωί περιμένουν εντολές τηλεφωνικά για το πού θα κατευθυνθούν...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΠ - ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΙΤΑΛΙΑ...

Κι ενώ η ανάκριση συνεχίζονταν, ένα τηλεφώνημα από τα κεντρικά της ΕΥΠ, έδωσε τις απαντήσεις που αναζητούσαν οι αστυνομικοί.
Η ΕΥΠ είχε την πληροφορία ότι ο χρυσός είχε μαζευτεί από τα ενεχυροδανειστήρια όλης της χώρας, με τα χρυσαφικά που αναγκάστηκαν να πουλήσουν κοψοχρονιά οι πολίτες σε αναζήτηση επειγόντως ρευστού.
Αυτά τα έλιωσαν μετατρέποντάς τα σε ράβδους χρυσού, και το φορτίο περιελάμβανε χρυσό που συγκέντρωσαν όλα τα ενεχυροδανειστήρια τους τελευταίους 8-9 μήνες.  Τελικός προορισμός ήταν η Ιταλία, όπου το φορτηγό θα έφθανε μέσω Αλβανίας και από εκεί με πλοίο από την Αυλώνα σε μικρό λιμάνι της Ιταλίας.
Από τα στοιχεία της ΕΥΠ και της Ιντερπόλ, τον χρυσό είχε αγοράσει Ιταλο-γερμανός ιδιοκτήτης ιδιωτικής μεγάλης τράπεζας, που ήδη αναζητείται και κατά μια πληροφορία, βρίσκεται για επαγγελματικό ταξίδι στην Βραζιλία.
Στα συνοδευτικά έγγραφα του φορτηγού, υπήρχαν πλαστά πιστοποιητικά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το φορτίο των υπολογιστών και των τηλεοράσεων, προορίζονταν για τα προξενεία και τις πρεσβείες της Ελλάδος, στην Αλβανία αρχικά και στη συνέχεια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό για να μην είναι σχολαστικός ο έλεγχος στα τελωνεία...
Νεώτερα και περισσότερα στοιχεία θα δοθούν σήμερα στην δημοσιότητα απο την ΕΛ.ΑΣ και τα αρμόδια υπουργεία....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δραματικες ελλειψεις ιερεων στις Μητροπολεις της επαρχιας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χο Τσι Μινχ, ο «φωτισμένος» Βιετναμεζος

Ο Χο Τσι Μιν Χο Τσι Μινχ, ήταν Βιετναμέζος κομμουνιστής επαναστάτης και πολιτικός που διατέλεσε πρωθυπουργός (1946–1955) και πρόεδρος (1945–1969) της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ (Βόρειο Βιετνάμ).
O Χο Τσι Μιν ηγήθηκε του κινήματος ανεξαρτησίας των Βιετμίν από το 1941 και μετά, ιδρύοντας την κομμουνιστική Λαϊκή Δημοκρατία του Βιετνάμ το 1945 και νικώντας τη Γαλλική Ένωση το 1954, στη μάχη του Ντιεν Μπιεν Φου.
ταν 19 Μαϊου του 1890 όταν γεννήθηκε ο άνθρωπος που έμελλε να ηγηθεί των δυνάμεων του Βιετνάμ για την οριστική ανεξαρτησία της χώρας. Το πραγματικό όνομά του ήταν Nguyen Tat Thanh, όμως στην παγκόσμια ιστορία θα μείνει γνωστός ως Χο Τσι Μινχ, ο «φωτισμένος».
Ο Χο Τσι Μινχ γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό του Βιετνάμ, το οποίο αποτελούσε μέρος της Γαλλικής αποικίας στην Ινδοκίνα. Ο πατέρας του είχε ενταχθεί στον αγώνα κατά των αποικιοκρατών, μεταδίδοντας το μήνυμα της ανεξαρτησίας και στα παιδιά του. Κλείνοντας τα είκοσι ο Χο Τσι Μινχ αποφασίζει να μπαρκάρει συλλέγοντας πολύτιμες εμπειρίες και εικόνες.
Στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου εγκαθίσταται στο Παρίσι, καθιερώνει το ψευδώνυμο Nguyen Ai Quoc (Nguyen ο Πατριώτης) και έρχεται σε επαφή με το Γαλλικό σοσιαλιστικό κίνημα. Ως μέλος του κινήματος υποβάλλει αίτημα στην Διάσκεψη Ειρήνης των Βερσαλλιών για αναγνώριση των δικαιωμάτων του λαού της Ινδοκίνας από τη Γαλλία. Το αίτημα ασφαλώς απορρίφθηκε, όμως το όνομα του ταξίδεψε στην άλλη άκρη της γης και άρχισε να γίνεται δημοφιλής στους συμπατριώτες του.
Ο Χο Τσι Μινχ γίνεται ιδρυτικό μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας και εμπνευσμένος από την Ρωσική Επανάσταση ταξιδεύει στη Μόσχα για να βιώσει τη γέννηση του νέου κόσμου που δημιουργείται από τις στάχτες του τσαρικού καθεστώτος. Ο ίδιος συμμετέχει στο 5ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς, όπου μάλιστα θα θέσει δυναμικά το θέμα των Γαλλικών αποικιών.
Μετά τις δράσεις του σε Ευρώπη και Ρωσία, ο Χο Τσι Μινχ ταξιδεύει στην Κίνα, όπου θα επιχειρήσει να οργανώσει τους εξόριστους Βιετναμέζους για τον αντιαποικιοκρατικό αγώνα. Στο Βιετνάμ ξεσπούν έντονες αντιδράσεις κατά των Γάλλων, οι οποίες καταπνίγονται και ο «φωτισμένος» στοχοποιείται από τους Γάλλους ως υποκινητής. Άλλωστε εκείνη την περίοδο πρωτοστατεί στο Χονγκ Κονγκ για τη δημιουργία Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ.
Ο Χο ΤΣι Μινχ ερήμην του καταδικάζεται σε θάνατο και οι Γάλλοι ζητούν την άμεση παράδοσή του. Διαφεύγει και ταξιδεύει στην γειτονική Κίνα, για να βρεθεί στο πλευρό του Μάο Τσε Τουνγκ, στο Γενάν. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεσπά. Η ήττα των Γάλλων οδηγεί στην αποδυνάμωση του αποικιοκρατικού στρατού τους, γεγονός που εκμεταλλεύονται οι Ιάπωνες το 1941, εισβάλλοντας στο Βιετνάμ.
Ο Χο Τσι Μινχ περνάει μυστικά στη χώρα και ο ένοπλος αγώνας του μόλις έχει αρχίσει. Η πρώτη του κίνηση είναι να δημιουργήσει την Οργάνωση για την Ανεξαρτησία του Βιετνάμ, τους γνωστούς Βιετ Μίνχ. Επί τέσσερα χρόνια ο ένοπλος αντιστασιακός αγώνας μαίνεται. Το 1945 η Ιαπωνία παραδίδεται άνευ όρων στις ΗΠΑ. Ο Χο Τσι Μινχ, με διαλυμένο τον αντίπαλό του, ανακηρύσσει την Ανεξαρτησία του Βιετνάμ.
Οι Γάλλοι ξανάρχονται...
Μετά τη νίκη των Συμμάχων στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γάλλοι επιθυμούν να πάρουν και πάλι στην κατοχή τους τις παλιές αποικίες τους. Ο Χο Τσι Μινχ έχει πλέον να αντιμετωπίσει την επιστροφή του Γαλλικού στρατού, ο οποίος κινείται υπό τις οδηγίες του Ντε Γκωλ. Αρχικά οι δύο πλευρές αποφεύγουν τη μάχη. Οι Γάλλοι εκμεταλλεύονται τη δυναμική τους και διαμορφώνουν μία νεοαποικιακή συμφωνία με την οποία αναγνωρίζεται η αυτονομία του Βιετνάμ, ωστόσο η χώρα υπόκεινται στην Γαλλική Ένωση.
Σύντομα, η χρυσή συμφωνία αποδεικνύεται καταστροφική για τους Βιετναμέζους, αλλά και οι Γάλλοι δεν ικανοποιούνται με τις εξουσίες τους. Οι προστριβές μεταξύ των δύο πλευρών είναι καθημερινές και η αφορμή για την ολική ρήξη έρχεται με τον γαλλικό βομβαρδισμό της πόλης Χαϊφόνγκ, όπου βρίσκουν τραγικό θάνατο 6.000 Βιετναμέζοι.
Ο «φωτισμένος» ρίχνεται και πάλι στη μάχη της ανεξαρτησίας, έχοντας όμως προλάβει να εκκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό από τους αντιπάλους του. Απέναντι του αυτή τη φορά ο Γαλλικός στρατός, στηριζόμενος από αμερικανικές δυνάμεις. Στις 19 Δεκεμβρίου 1946 κηρύσσεται ο πρώτος πόλεμος της Ινδοκίνας. Ακολουθούν εννέα χρόνια σφοδρών συγκρούσεων.
Το σύγχρονο «Βατερλό» για τον Γαλλικό αποικιοκρατικό στρατό γράφεται στο Ντιεν Μπιεν Φου στις 7 Μαΐου του 1954. Ακολουθούν οι συμφωνίες της Γενεύης και το Βιετνάμ χωρίζεται στα δύο με την συν-οριογραμμή να ορίζεται στον 170ο παράλληλο. Δύο χώρες, δύο διαφορετικοί κόσμοι.
Το Νότιο Βιετνάμ, υπό αμερικανική προστασία και το Βόρειο Κομμουνιστικό Βιετνάμ του Χο Τσι Μινχ.
Το Βιετνάμ γίνεται μία μικρογραφία της παγκόσμιας πολιτικής πραγματικότητας, με τους δύο κόσμους να διανύουν τα πρώτα χρόνια της ψυχροπολεμικής περιόδου.
Οι εκλογές της επανένωσης του Βιετνάμ ορίστηκαν για το 1956, ωστόσο η συνεχώς αυξανόμενη δημοφιλία του Χο Τσι Μινχ δημιουργούσε προβληματισμό στους Αμερικανούς που προσπαθούσαν να εμποδίσουν την διεξαγωγή τους, υπό τον φόβο της ήττας. Στο Νότιο Βιετνάμ το κομμουνιστικό κίνημα τον Βιετκόνγκ, το οποίο είχε αποκτήσει μεγάλη δυναμική, ζητάει την βοήθεια του «Φωτισμένου».
Η σύγκρουση των δύο πλευρών στο Νότιο Βιετνάμ μοιάζει αναπόφευκτη. Το κρυμμένο στα πυκνά δάση «μονοπάτι Χο Τσι Μινχ» ανοίγει, εξοπλίζοντας με τα απαραίτητα εφόδια αλλά και στρατιωτικές μονάδες τους Βιετκόνγκ, ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις εμπλέκονται πλέον ενεργά στις συγκρούσεις.
Την άνοιξη του 1965 αρχίζει ο δεύτερος πόλεμος της Ινδοκίνας, όπου θα οδηγήσει στην Αμερικανική πανωλεθρία, αναγκάζοντας την παγκόσμια υπερδύναμη, ύστερα και από κοινωνικές πιέσεις, να αποσυρθεί ταπεινωμένη το 1975.
Ο Χο Τσι Μινχ είχε πεθάνει στις 3 Σεπτεμβρίου 1969, όμως το όραμά του συνέχιζε να καθοδηγεί τους Βιετναμέζους κομμουνιστές, οι οποίοι μπαίνοντας νικητές στην Σαϊγκον, την πρωτεύουσα του Νοτίου Βιετνάμ, αποφασίζουν να μετονομάσουν την πόλη σε «Χο Τσι Μινχ», τιμώντας με αυτό τον τρόπο, τον ηγέτη που αφιέρωσε τη ζωή του για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κομμουνιστικού Βιετνάμ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΡΚΙΑ
Πρώτος προορισμός εξαγωγών η Γερμανία
ΑΓΚΥΡΑ.--
Η Γερμανία παραμένει ο πρώτος προορισμός των εξαγωγών της Τουρκίας, όπως καταγράφουν και τα στοιχεία της Ενωσης Τούρκων Εξαγωγέων, ενώ ακολουθούν Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία και Ιράκ. Ενδιαφέρον έχει ότι οι τουρκικές εξαγωγές στη Ρωσία αυξήθηκαν το πρώτο 10μηνο του 2017 κατά 54% (φτάνοντας τα 724 εκατομμύρια δολάρια).
Σε εκδήλωση της Ενωσης, ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι τον Οκτώβρη οι τουρκικές εξαγωγές έφτασαν τα 13,5 δισ. δολάρια, σημειώνοντας μια ετήσια αύξηση 15,6% και επιτυγχάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 10ετίας. Ο ίδιος είπε ότι οι εξαγωγές της χώρας έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 15 χρόνια.
Κι ενώ η τουρκική κυβέρνηση ζητωκραυγάζει και κοπιάζει για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, οι εργαζόμενοι της Τουρκίας μετρούν μόνο απώλειες και δοκιμασίες. Ενδεικτική είναι η κατάσταση εργαζομένων που δούλευαν για λογαριασμό της πολυεθνικής «Zara» και βρέθηκαν στο δρόμο. Πάνω από ένα χρόνο μετά το «λουκέτο» που μπήκε στο εργοστάσιο στην περιοχή Μπράβο κοντά στην Κωνσταντινούπολη, η διοίκηση του ομίλου χρωστά ακόμα δεδουλευμένα τριών ολόκληρων μηνών στους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ποσό που η εργοδοσία χρωστάει συνολικά στους εργαζόμενους είναι γύρω στα 650.000 ευρώ, ποσό που αναλογεί σε λιγότερο από 0,01% των καθαρών πωλήσεων του μητρικού ομίλου «Inditex» για το πρώτο τετράμηνο του 2017. Ο «Inditex» είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους στον κόσμο στον τομέα της ένδυσης και της υπόδησης, σε αυτόν ανήκουν εταιρείες όπως «Zara», «Bershka», «Pull & Bear» κ.τ.λ.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, έγινε γνωστό ότι ο Μπ. Γιλντιρίμ θα κάνει επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ από τις 7 μέχρι τις 11 Νοέμβρη. Σε μια περίοδο έντονων «τριβών» μεταξύ των δύο πλευρών - με διακυμάνσεις ωστόσο - οι επαφές του αναμένονται με ενδιαφέρον, στο φόντο και των παζαριών για κρίσιμα μέτωπα σε όλη τη Μέση Ανατολή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΣΤΡΙΑ - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κίνητρα στις επιχειρήσεις και περικοπές κοινωνικών δαπανών
ΒΙΕΝΝΗ.--
«Ενότητα» στις γενικές κατευθύνσεις όσον αφορά τα οικονομικά, τον προϋπολογισμό και τη φορολογία παρουσιάζουν το δεξιο νεοφιλελευθερο Λαϊκό Κόμμα, του Σεμπάστιαν Κουρτς, που βγήκε πρώτο στις εκλογές (15 Οκτώβρη), και το ακροδεξιο φασιστικο Κόμμα Ελευθερίας, του Χάιντς - Κρίστιαν Στράχε, όπως δήλωσαν οι δύο επικεφαλής κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου για την πορεία των διαπραγματεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης, που ξεκίνησαν την περασμένη βδομάδα. Στα προεκλογικά προγράμματα των δύο κομμάτων περιλαμβάνονται φοροελαφρύνσεις για τους βιομηχανους, μείωση του μη μισθολογικού κόστους και άλλα κίνητρα για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αναφέρθηκαν επίσης στο «πρόβλημα δαπανών» που υπάρχει, προμηνύοντας περικοπές στις κοινωνικές παροχές, καταρχάς για τους «αλλοδαπούς δικαιούχους», όπως είπαν. Αλλωστε, και τα δύο κόμματα προεκλογικά έκαναν λόγο για μείωση των κρατικών δαπανών.
Να σημειωθεί ότι έχουν συγκροτηθεί διαπραγματευτικές υποομάδες για 25 θεματικές ενότητες, ενώ ο σχηματισμός κυβέρνησης υπολογίζεται πριν τα Χριστούγεννα.
Ενδεικτική για την εντεινόμενη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι και η δήλωση της επικεφαλής της πολιτικής για τις γυναίκες του Λαϊκού Κόμματος, Ντοροθέα Σίτενχελμ, ότι θα συνεχιστούν οι πληρωμές που έχουν επιβληθεί για τη φύλαξη των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς τις απογευματινές ώρες, ώστε να μπορούν οι μητέρες να εργάζονται πλήρες ωράριο. «Δεν μπορούν να είναι όλα δωρεάν, όμως οι εισφορές των οικογενειών πρέπει να είναι προσιτές». Να σημειωθεί ότι στην Αυστρία υπάρχουν πολλές ελλείψεις στην Προσχολική Αγωγή, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν επαρκούν για όλα τα παιδιά, ενώ παρουσιάζονται μεγάλες διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή και ως προς το ωράριο λειτουργίας τους, που γενικά είναι περιορισμένο. Αυτός είναι και ένας σημαντικός παράγοντας για τη γυναικεία υποαπασχόληση, που αγγίζει το 50% των εργαζόμενων γυναικών.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2016, που δημοσιεύονταν χτες σε αυστριακά ΜΜΕ, 1 στα 5 παιδιά στη χώρα (312.000 ανήλικοι) ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή στα όρια της φτώχειας και μάλιστα τα 54.000 σε σοβαρή υλική στέρηση, και συχνά μένουν σε ακατάλληλα σπίτια (σκοτεινά, υγρά, με μούχλα). Τα παιδιά αυτά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να ασθενήσουν σωματικά ή ψυχικά, να εγκαταλείψουν πρόωρα το σχολείο και να απομονωθούν κοινωνικά.