Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Σαββατο 24 Φεβρουαριου 2018



22 Φεβρουαρίου στις 4:19 μ.μ.
ΣΕΡΒΙΑ Γραφει ο Bojan Kalakovic‎
''Μεγάλη διαμαρτυρία στη Σερβία ενάντια στη ''φασιστική και την εγκληματική ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ''.
Η Σερβία επιθυμεί να στηριξει την Ρωσια στην υποθεση της Κριμαιας
Ήμουν 18 χρονών όταν η Αμερική και το ΝΑΤΟ επιτέθηκαν στη Γιουγκοσλαβία το 1999.
Τώρα είμαι 36 χρονών και περιμένω εκδίκηση εναντίον της Αμερικής και του ΝΑΤΟ.''
*να θυμισουμε οτι στις 20 Δεκεμβρίου 2017 το Βελιγράδι στηριξε τη Μόσχα καταψηφίζοντας το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που υπέβαλε η Ουκρανία για ''τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κριμαία'', το οποίο χαρακτήριζε τη Ρωσία ''κατοχική δύναμη''
Η κίνηση αυτής της Σερβίας έρχεται παράλληλα με το αίτημα προς τη Ρωσία για άσκηση διαμεσολαβητικής παρέμβασης στο ζήτημα του Κοσόβου, εφόσον η Πρίστινα επιμείνει στο δικό της προς τις ΗΠΑ.
Η Σερβία ήταν η μόνη χώρα στα Βαλκάνια που στήριξε τη Ρωσία ενάντια στο ψήφισμα
*Η Ρωσία κατέλαβε τη χερσόνησο της Κριμαιας από την Ουκρανία, αφού ο φιλοΡώσος πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, καταδικάστηκε στο Κίεβο τον Φεβρουάριο του 2014 με πραξικοπημα
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της Κριμαίας είναι Έλληνες και Ρώσοι.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε στις 20/12.2018 ψήφισμα με θέμα “Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας και η πόλη της Σεβαστούπολης [Ουκρανία] με την υποστήριξη 70 αντιπροσωπειών.
Είκοσι έξι κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν και της Βενεζουέλας, αντιτάχθηκαν στο ψήφισμα. Ωστόσο, 76 κράτη μέλη του ΟΗΕ συμπεριλαμβανομένης της Βοσνίας, απείχαν από την ψηφοφορία.
* Επισης τον δεκεμβριο ,οι δυο χώρες ,ΣΕΡΒΙΑ & ΡΩΣΙΑ υπέγραψαν κοινή Αμυντικη Συνθήκη, οποτε ''oποιαδήποτε επίθεση κατά της Σερβίας ισοδυναμεί με επίθεση κατά της Ρωσίας''.
Από και και πέρα η Σερβία θα εξοπλιστεί με σύγχρονα μαχητικά Su-30, ρωσικά ελικόπτερα, άρματα μάχης, αντιαεροπορικά S-300, BUK-M2E, Pantsir, συστήματα «Smerch» και «Uragan».
*Επιπλέον συζητήθηκε η Ένταξη στην Ευρασιατική Ένωση και η σύνδεση της Σερβίας με την Τουρκία μέσω Turkish Stream.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα καταστήσει τη Σερβία σημαντικό σημείο φυσικού αερίου στην Ευρώπη..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δαμασκό δέχεται επίθεση από τους τρομοκράτες στη Χούτα εδώ και πολύ καιρό!
Με την κλιμάκωση του MSM του "save Χούτα" οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί δέκα φορές!!!
Γιατί δεν ακούμε #savedamascus;
Γιατί δεν ακούμε #cleanupghouta;
Πώς θα επιτρέψουμε στα μέσα ενημέρωσης να υπαγορεύουν ποιος ζει και ποιος πεθαίνει;
Ποιος αξίζει την υποστήριξή μας και ποιος όχι;
Γιατί οι τρομοκρατικές ζωές αξίζουν περισσότερο στο #έργο από τους πολίτες;
Ποιος λέει ψέματα;
Αυτό ακριβώς είναι το πώς τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης είναι ένοχοι για εγκλήματα πολέμου... καλά όχι ακριβώς... ακριβώς θα ήταν να σας δείξω πώς οι πολίτες όμηροι που η Χούτα κρατά σε κλουβιά δολοφονούνται και φωτογραφήθηκε έτσι οι εικόνες των νεκρών παιδιών μπορούν να πουληθούν στο ΜSM για  την υποστήριξη για την εκστρατεία " ο ασάντ πρέπει να φυγει
Η αλήθεια για τα μέσα ενημέρωσης είναι πολύ πιο σκοτεινή απ ' όσο φαντάζεσαι.
Ο Γουαλίντ και το έργο είστε ένοχοι για εγκλήματα πολέμου!
Δεν θα αφήσω ποτέ τους ανθρώπους να ξεχάσουν!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ πωλεί κλεμμένο παλαιστινιακο αέριο στην Αίγυπτο
Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ δεν επιτρέπει στους Παλαιστίνιους να πουλούν το φυσικό τους αέριο από τις ακτές της Γάζας.
20 Φεβρουαρίου 2018
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν τη Δευτέρα λεπτομέρειες σχετικά με συμφωνία ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψαν ισραηλινές επιχειρήσεις προβλέπει την πώληση κλεμμένου παλαιστινιακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο.
Το Ισραήλ εμποδίζει την Παλαιστινιακή Αρχή να προχωρήσει σε γεώτρηση στα πεδία αερίου που βρίσκονται στα χωρικά ύδατα της Παλαιστίνης εκτός των ακτών της Γάζας.
Η ύπαρξη του εφοδιασμού με φυσικό αέριο θα μπορούσε να διευκολύνει την κρίση καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας στη Λωρίδα της Γάζας και να λύσει τα προβλήματα φτώχειας και ανεργίας που μαστίζουν τον παράκτιο θύλακα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΡΤ έτρεξε να καταδικάσει την επίθεση του Συριακού Στρατού στην Γκούτα και να συμβάλλει με την σειρά της στην δημιουργία κλίματος..
Η εκπομπή Ειδικές Αποστολές της ΕΡΤ αποκαλύπτει τον χαρακτήρα της δημόσιας τηλεόρασης
Δόξα στον Συριακό Αραβικό Στρατό!
Η σημαία της Συρίας θα κυματίσει και πάλι ελεύθερη, στην Ανατολική Γκούτα μόλις ισοπεδωθούν οι μισθοφόροι και οι πράκτορες του ΝΑΤΟ!
Οι τρομοκράτες που βρίσκονται στην Ανατολική Γκούτα και βομβαρδίζονται από τον Συριακό Στρατό, εδώ και τόσο καιρό βομβαρδίζουν την Δαμασκό, προκαλώντας μία τεράστια αιματοχυσία με εκατοντάδες αθώους να είναι τα μόνα θύματα.
Εσείς όλοι που διακινείτε αυτές τις "σκοτεινές φωτογραφίες" από την Γκούτα, με τα νεκρά παιδιά (που υποτίθεται πως είναι από εκείνο το σημείο) και όπως κάνατε και με το Χαλέπι ζητάτε να σταματήσει ο βομβαρδισμός από τον Συριακό Στρατό, δεν σας είδα να σας ενοχλεί αυτό το γεγονός.
Αντίθετα η μεροληπτική σας ευαισθησία σχετίζεται με την ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ προπαγάνδα, η οποία προσπαθεί να διαφυλάξει με αυτόν τον τρόπο, κάποιους από τους δικούς της βαλτούς που βρίσκονται εκεί πέρα.
Ζήτω ο Συριακός Αραβικός Στρατός
Θάνατος στον Ιμπεριαλισμό
Σχολιο.-   Και όχι μόνο! Το ότι η Τουρκία βομβαρδίζει καθημερινά τους Κούρδους δεν υπάρχει πρόβλημα ,απλά γιατί κτυπαει τρομοκράτες!
Όλοι σκίζονται γιατί η Συρία προσπαθεί να κρατήσει την ακεραιότητα της χώρας,που ο δυτικός παράγοντας,με την αρχηγεία των ΗΠΑ και των σιωνιστών του Τελ Αβίβ, και των συμμάχων τους προσπαθούν για τον διαμελισμό της, για να μπορέσουν να εφαρμόσουν τα σχέδια τους, που είναι ο πλήρεις έλεγχος της περιοχής ,για τον πλήρη έλεγχο των πετρελαίων! Και ο μεγαλύτερος σύμμαχος τους ,στα βρώμικα παιχνίδια τους, είναι τα στρατοκρατουμενα ΜΜΕ απο τα γεράκια του πενταγώνου και των σιωνιστών του Τελ Αβίβ!
Μην πιστεύεις όλες αυτές τις ψεύτικες πληροφορίες και εικόνες που σου δείχνουν κάθε βράδυ και που είναι ίδιες κάθε βράδυ! Ας δειξουν και μια φορά εικόνες από τους Αμερικανικους και Ισραηλιτικους βομβαρδισμούς,που ούτε καν αναφέρουν ότι γίνονται!
Σχολιο.-  Το σίγουρο είναι πως όταν τελειώσει η επέμβαση του Συριακού Στρατού στην Γκούτα, θα ξαναδούμε εκεί τον Συριακό λαό ο οποίος θα γιορτάζει την απελευθέρωση του, όπως έκανε και στο Χαλέπι.
Στο Χαλέπι, που όπως και τώρα, η Ιμπεριαλιστική προπαγάνδα έλεγε πως βομβαρδίζονταν Σύριοι πολίτες και όχι το FSA μαζί με όλους τους μισθοφόρους και τους πράκτορες του Ισραήλ, της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλήθηκε, όχι μόνο πολιτικά και ιδεολογικά, αλλά με την κυριολεκτική σημασία. Η χώρα διαμελίζεται ως αντάλλαγμα των δανείων διάσωσης που έλαβε από τους διεθνείς πιστωτές – εκτιμώνται στις 189 δις λίρες μεταξύ 2010 και 2015. Τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδα βρισκονται τώρα υπό τη λειτουργία Γερμανικών εταιριών και η βασική τηλεπικοινωνιακή εταιρία της χώρας έχει ιδιωτικοποιηθεί, με ένα κομμάτι της να ανήκει στην Deutsche Telekom.
«Το μόνο που λείπει έξω από το γραφείο της ελληνικής υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων είναι μία ταμπέλα να γράφει: “Ένα Έθνος Πωλείται”», έγραψε ο Έλληνας πολιτικός οικονομολόγος X.Πολυχρονίου.
Προφανώς, η οικονομική υποταγή είναι συχνά προάγγελος της πολιτικής δουλείας. Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού που ψήφισε ενάντια στη λιτότητα και στα προγράμματα διάσωσης, αλλά ακόμα πρόδωσε την μακρόχρονη κληρονομία της χώρας να διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους γείτονές της. Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ελληνικής πολιτικής, ο Τσίπρας μετακίνησε τη χώρα του περισσότερο μέσα στο Ισραηλινό στρατόπεδο, σφυριλατώντας ανόητες τοπικές συμμαχίες που στόχευαν στην εκμετάλλευση νεο-ανακαλυφθέντων περιοχών με φυσικό αέριο στη Μεσόγειο και στη συμμετοχή σε πολλαπλές στρατιωτικές ασκήσεις στις οποίες ηγούνταν το Ισραήλ.

Αναδημοσιεύουμε το κύριο μέρος του άρθρου του Παλαιστίνιου δημοσιογράφου της Palestine Chronicle, Ramzy Baroud, για το ρόλο που έχει διαδραματίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Έτσι, από τη μία έχουμε την πλήρη ισοπέδωση των λαϊκών στρωμάτων προς όφελος των μελλοντικών επενδύσεων των Πολυεθνικών (αν η ελληνική οικονομία γίνει πιο ανταγωνιστική συγκριτικά με άλλες) μετατρέποντας τη χώρα σε προτεκτοράτο της Υπερεθνικής Ελίτ, ενώ από την άλλη γινόμαστε μάρτυρες της πλήρους υποδούλωσης και στη Σιωνιστική Ελίτ. Η πιο δωσιλογική κυβέρνηση μεταπολιτευτικά όχι μόνο προδίδει τις ιστορικές σχέσεις του ελληνικού λαού με τον παλαιστινιακό αγώνα αλλά, ταυτόχρονα, εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνες και, πιθανώς, καταστροφικές καταστάσεις συντασσόμενη με το εγκληματικό και ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ ενάντια στη νεο-σχηματιζόμενη συμμαχία Τουρκίας-Ιράν-Ρωσίας.
Η Ελλάδα παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Μέση Ανατολή
Ramzy Baroud, Morning Star
08/02/2018
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2018/02/22/oi-filo-sionistes-egklimaties-tou-syriza/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταλήγουμε στην έβδομη επέτειο της τραγικής σύγκρουσης στη Συρία, η οποία φαίνεται να εξελίσσεται και να γίνεται πιο σύνθετη όσο περνάει ο καιρός. Αν δεν υπήρχε τίποτα άλλο, με την πρόσφατη κατάρρευση ενός ισραηλινού F16 από το συριακό στρατό του Bashar al-Assad , που ήταν η πρώτη φορά που ένα ισραηλινό αεριωθούμενο καταρρίφθηκε για την παραβίαση του συριακού εναέριου χώρου, η σύγκρουση θα μπορούσε να αναπτυχθεί ακόμη και με παρατεταμένες εισβολές από το Ισραήλ στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία και αντιποίνων για το Ισραήλ από το Χεζμπολάχ για το άνοιγμα ενός μέσου μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου. Η διάχυση των πιεστικών εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν / Χεζμπολάχ έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη να αποφευχθεί η σύγκρουση να γίνει περιφερειακή και το μόνο μέρος που μπορεί να διεκδικήσει μια τέτοια συμφωνία είναι η Ρωσία, ίσως με τη βοήθεια της Τουρκίας.
Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η πρόκληση προηλθε από ένα ιρανικό drown που παραβιάζει τον εναέριο χώρο τους και γι 'αυτό η διεθνής κοινότητα επιθυμεί η Μόσχα να ασκήσει πίεση στην Τεχεράνη. Υπάρχει πολλή στάση από όλες τις πλευρές. Για παράδειγμα, ο ταξίαρχος Ισραήλ Αμίτ Φίσερ , διοικητής του IDF στα σύνορα της Συρίας, δήλωσε μετά την υποβάθμιση του F16:
"Πρέπει να προετοιμαστούμε λειτουργικά για την αυξανόμενη απειλή. Η μεγάλη δοκιμασία θα είναι η δοκιμασία του πολέμου. "
Αυτό που δεν λέει ο Amit Fisher είναι ότι η μεγάλη δοκιμασία θα έρθει όταν ο στρατός του Bashar al-Assad θα θελήσει να επαναλάβει τον έλεγχο του συριακού τμήματος των υψωμάτων του Γκολάν. Από την πλευρά του, ο ιρανός αξιωματούχος Ali Shamkhani , γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε μετά το περιστατικό ότι
"Το συριακό έθνος απέδειξε αυτή τη φορά ότι θα ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πράξη επιθετικότητας, καθώς η εποχή του χτυπήματος και του αγώνα έχει τελειώσει".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαμία: Έκοψαν το ρεύμα σε πνευμονοπαθή / Κατέληξε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση
23/02/2018  - 16:47
Μεταξύ ζωής και θανάτου μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο Λαμίας, 68χρονος συμπολίτης μας, με κρίση αναπνευστικού.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πάσχει από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και τα τελευταία δέκα χρόνια, ζει, χάρη στη μηχανική υποστήριξη και την παροχή οξυγόνου, που βέβαια λειτουργεί με ρεύμα.
Χθες το πρωί συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης. Να σημειωθεί ότι τόσο η ΔΕΗ όσο και το συνεργείο ήταν ενήμεροι,  με έγγραφα του Νοσοκομείου για την πάθηση του και γνώριζαν πως η διακοπή του ρεύματος θα είχε προφανώς συνέπειες στην υγεία του.
Το κακό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι το ζευγάρι που κατοικεί σε ένα δωμάτιο Νότια της Λαμίας δεν μπορεί να τύχει προστασίας από τη ΔΕΗ. Και αυτό γιατί λόγω έλλειψης χρημάτων, αναγκάστηκαν να ενοικιάσουν έναν χώρο σε παλιά αποθήκη ξυλείας, τον οποίο μετέτρεψαν σε ένα υποτυπώδες δωμάτιο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η παροχή ρεύματος χρεώνεται σε επαγγελματικό χώρο με αποτέλεσμα να μην έχουν ενταχθεί σε κοινωνικό τιμολόγιο.
Η Κωνσταντίνα και ο Νίκος προσπαθούν να διαβιώσουν με 626 ευρώ το δίμηνο, ήτοι 313 ευρώ το μήνα. Με τα χρήματα αυτά θα πρέπει να καλύψουν φάρμακα, ενοίκιο, ρεύμα, νερό, φαγητό. Μέχρι πριν δύο, χρόνια η Κωνσταντίνα έπαιρνε επίσης ένα επίδομα λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, το οποίο όμως της έκοψαν.
Κάπως έτσι, η οφειλή τους στη ΔΕΗ έφτασε τις 7.500 χιλιάδες, ποσό δυσθεώρητο για το ζευγάρι, που από χθες βρίσκεται στο νοσοκομείο Λαμίας, αγωνιώντας για τη συνέχεια.
Σήμερα το πρωί υπήρξε μία επικοινωνία με την ΔΕΗ η οποία όμως ρητά ξεκαθάρισε στην κ. Κωνσταντίνα ότι θα πρέπει πρώτα να καταβληθεί μία προκαταβολή 150 ευρώ και μετά να ξεκινήσει η διαδικασία της ρύθμισης και της επανασύνδεσης της ηλεκτροδότησης.

Λαμία: Η ΔΕΗ ξανασύνδεσε το ρεύμα / Ο πνευμονοπαθής επέστρεψε σπίτι του!

24/02/2018 - 09:30
Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά των αρμοδίων μετά την έκταση που πήρε και πανελληνίως το θέμα της διακοπής ρεύματος σε πνευμονοπαθή στην Λαμία.
Μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ  – το μεσημέρι της Παρασκευής στο Νοσοκομείο Λαμίας– όπου η Κωνσταντίνα μας εξηγούσε πως βρέθηκαν εν μια νυκτί από το σπίτι τους στο Γενικό Νοσοκομείο, ώστε να συνεχίσει να ζει ο σύντροφος της, οι αρμόδιοι διευθέτησαν άμεσα την κατάσταση.
Μετά από απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή δόθηκε άμεσα εντολή να επανασυνδεθεί το ρεύμα στο οίκημα της Κωνσταντίνας και του Νίκου οι οποίοι μάλιστα επέστρεψαν στο σπίτι τους. ΗΔΕΔΔΗΕ επανασύνδεσε το ρεύμα και ο Νίκος μπορεί πλέον  να χρησιμοποιήσει το αναγκαίο για την ζωή του οξυγόνο μέχρι να τακτοποιηθεί η οφειλή προς την ΔΕΗ.
Μια ευχάριστη εξέλιξη που δείχνει ότι πέρα από το απρόσωπο ενός μεγάλου οργανισμού υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι βοηθούν στις δύσκολες στιγμές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19 Φεβρουαρίου στις 9:10 μ.μ
Οι δυνάμεις της Συρίας ξεκίνησαν την επιχείρηση στην ανατολική ghuta για να εξασφαλίσουν περαιτέρω ασφαλή τη δαμασκό.
Τον Φεβρουάριο μέχρι στιγμής, πάνω από 1000 βλήματα μόρταρ εξαπολύθηκαν από την ανατολική ghuta προς τη δαμασκό σκοτώνοντας δεκάδες πολίτες και τραυματίζοντας εκατοντάδες. Η διοίκηση της Συρίας προσπάθησε πολλές φορές να δει την κατάσταση τους τρομοκράτες και τους ξένους περιφερειακούς και διεθνείς υποστηρικτές τους. Σκέφτηκα ότι μπορούν να πίεση τη διοίκηση της Συρίας από την πρωτεύουσα της Συρίας όπου πάνω από 9 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με ασφάλεια.
Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όλες οι γραμμές επικοινωνίας και διαπραγματεύσεων ήταν κλειστές και η κατάσταση επέστρεψε στο Υπουργείο Άμυνας της Συρίας για να αποκαταστήσει την Ειρήνη και να εξασφαλίσει την πρωτεύουσα της Συρίας.
Το 4ο θωρακισμένο τμήμα της Συρίας, οι Συρίας ρεπουμπλικάνοι φρουροί και οι δυνάμεις του τίγρη που είναι ο επικεφαλής μιας μεγάλης επιχείρησης στην ανατολική ghuta που ξεκίνησε επίσημα.
Με βάση τα στοιχεία από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Συρίας, το syaaf και το Σύνταγμα πυροβολικού της Συρίας στόχευσαν όλους τους γνωστούς τρομοκράτες τις αποθήκες τους και τοποθεσίες όλη μέρα σήμερα, τρομοκρατικά αμυντικά σημεία και τις γνωστές τοποθεσίες των σηράγγων τους.
Περαιτέρω ενημερώσεις όταν είναι διαθέσιμες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνάδελφοι του επιχειρηματικού ρεπορτάζ, όταν αναπαράγουμε αμάσητα τα δελτία Τύπου εταιρειών καλό είναι να διορθώνουμε τα ορθογραφικά λάθη για να μην γινόμαστε ρόμπα. Ευχαριστώ
ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΤΗΝ NOVARTIS ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ… ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
22/02/2018
Η είδηση είναι μερικών ημερών αλλά σήμερα θα την δείτε σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, τα οποία αναπαράγουν χωρίς την παραμικρή παρέμβαση ένα δελτίο Τύπου της Ελληνικός Χρυσός… σαν δική τους είδηση.
Απονεμήθηκαν λοιπόν τα φετινά βραβεία “εταιρικής υπευθυνότητάς” (εδώ το δελτίο Τύπου έχει λάθος τόνους στη λέξη “υπευθυνότητας” αλλά τα περισσότερα ΜΜΕ δεν το διόρθωσαν) Responsible Business Awards 2018.
Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, που κατηγορείται για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στη Χαλκιδική, “διακρίθηκε για την συνεισφορά της, στους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και του αθλητισμού”.
Δυο βραβεία εταιρικής υπευθυνότητας έλαβε επίσης η Novartis στην κατηγορία “Συνεργασία B2B” (ίσως να σημαίνει Bribe to Bribe;) και στην κατηγορία “εθελοντισμός”.
Τον θεσμό χαιρέτισε ο Λόης Λαμπριανίδης, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ο οποίος δήλωσε πως «η αναγνώριση και επιβράβευση της αξίας της εταιρικής υπευθυνότητας είναι αδιαμφισβήτη για την αύξηση του κοινωνικού κεφαλαίου της χώρας μας, δηλαδή για την αύξηση της εμπιστοσύνης μεταξύ μας».
Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη του λεγόμενου ελληνικού “επιχειρείν” ζουν σε ένα δικό τους κόσμο, αλλά ένας επικοινωνιολόγος δεν υπήρχε να τους πει ότι εκτίθενται;
Δηλαδή αν έδιναν διεθνή βραβεία ποιος θα το κέρδιζε; Η Volswagen για τα πειράματα εκπομπής καυσαερίων σε ανθρώπους πειραματόζωα, η Monsanto για την πορτοκαλί ουσία στο Βιετνάμ και η IBM για τη μηχανογράφηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
"Θα ήταν ένα θαύμα;", του Ραφαέλ Κάνσελ Μιράντα
Κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης κρίσης που έχει περάσει ο λαός του Πουέρτο Ρίκο μετά το πέρασμα των τυφώνων Ίρμα και Μαρία, η αστυνομία «αρρώστησε» μαζικά και χθες, ως δια μαγείας, εμφανίστηκαν εκατοντάδες αστυνομικοί ως «δύναμη κρούσης», για να επιτεθούν, να χτυπήσουν και να καταδιώξουν το λαό που συμμετείχε σε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των καταχρήσεων της επιτροπούλας δικτατορικού δημοσιονομικού ελέγχου (1) και της αποικιακής κυβερνησούλας. Ποιον αληθινά υπηρετεί η αστυνομία και αυτό το άτομο ο Έκτορ Πεσκέρα (2);
Στέκομαι αλληλέγγυος με όλους εκείνους που υπερασπίζονται το λαό μας. Επαναλαμβάνω εκείνα τα λόγια του Πέδρο Αλμπίσου Κάμπος (3): «Η πατρίδα είναι γενναιότητα και θυσία». Αλλά θέλω να προσθέσω ότι όταν πολεμάς ένας εχθρό οπλισμένο και βίαιο χρειάζεται να έχεις πολλή πονηριά.
Φυσικά και μπορούμε να νικήσουμε• το κεφάλι και την καρδιά τα έχουμε, και τη λογική επίσης! Εμπρός, αγαπημένε λαέ μου!
Rafael Cancel Miranda
21 Φλεβάρη 2018




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aριστερότερα... του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να βρίσκεται στο θέμα της κάνναβης η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σύμφωνα με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της κ. Μπαργιώτα εχθές στη Βουλή.
Δημοκρατική Συμπαράταξη: νομιμοποίηση της κατοχής μικρής ποσότητας κάνναβης για ασθενείς
23 Φεβρουαρίου 2018
Αριστερότερα… της κυβέρνησης δείχνει να βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο θέμα της κάνναβης.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τησυζήτηση του νομοσχεδίου για την Φαρμακευτική Κάνναβη, οι επισημάνσεις του βουλευτή Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Κώστα Μπαργιώτα περιελάμβαναν προβληματισμούς τόσο για το πως με την ακολουθούμενη τακτική οι ασθενείς «θα δουν φως» πριν περάσει μια τριετία, όσο και για την αποποινικοποίηση μικροποσοτήτων του φυτού για την ιατρική του χρήση ώστε οι ασθενείς να μην έχουν και την αγωνία της σύλληψης:
«Συζητάμε σήμερα ένα νομοσχέδιο το οποίο στην πραγματικότητα είναι μια δήλωση πολιτικής βούλησης, την οποία τη βλέπω θετικότατα, η οποία, όμως, θα υλοποιηθεί, αν και όποτε, μετά από κάποια χρόνια. Καταλαβαίνω ότι είναι ευαίσθητο το θέμα, όμως με τον τρόπο που περιγράφεται στο νομοσχέδιο, η διάθεση της ινδικής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνον από καλλιέργειες εντός συνόρων.
 Άρα δεν μπορεί να εισαχθεί τίποτα αύριο. Κανένα έτοιμο σκεύασμα με έγκριση για παράδειγμα στη Γερμανία ή στον Καναδά, όπου υπάρχουν φαρμακευτικά ή έλαια ή εκχυλίσματα, δεν μπορεί να εισαχθεί στη χώρα.
Αυτό σημαίνει, ότι τα επόμενα 2 με 3 χρόνια με τον τρόπο που είναι δομημένο το νομοσχέδιο και την ελληνική γραφειοκρατία, δεν υπάρχει τίποτα.
Συζητάμε για το μέλλον, υπό την προϋπόθεση ότι θα στηθούν καλλιέργειες και μονάδες μεταποίησης και θα ολοκληρωθεί το νομικό πλαίσιο το οποίο με τον πρόχειρο τρόπο που είναι διατυπωμένο το νομοσχέδιο στην καλύτερη περίπτωση θα αργήσουνε πάρα πολύ».
Σχολίασε επίσης ότι θα πρέπει να επιτραπεί η χρήση φαρμακευτικής κάνναβης: «Το να στερήσεις τη διάθεση ενός φαρμάκου, και μάλιστα σε ομάδες ασθενών με ειδικά χαρακτηριστικά, όπως είναι οι καρκινοπαθείς του τελικού σταδίου και οι χρόνιοι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας λόγω προκαταλήψεων ή φόβου, είναι – και ηθικά ενδεχομένως – απαράδεκτο. Δε βλέπω, γιατί να μην υπάρχει διαθέσιμο ένα φάρμακο το οποίο θα μπορούσε να ανακουφίσει ασθενείς με βαριά προβλήματα, πάντα σε συζήτηση με το γιατρό του και σε ελεγχόμενο περιβάλλον» τόνισε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις παραλείψεις του νομοσχεδίου όσον αφορά στην αδειοδότηση της ινδικής κάνναβης, επισημαίνοντας ότι «Αν ο ΕΟΦ προσπαθήσει να αδειοδοτήσει με το κείμενο νομικό πλαίσιο αρκετές μορφές ιατρικής κάνναβης, θα έχει πρόβλημα. Υπάρχει το θέμα κατά πόσο μπορούμε εύκολα και γρήγορα να περάσουμε στη διάθεση προϊόντος ινδικής κάνναβης για φαρμακευτική χρήση μέσω του ΕΟΦ, αν υπάρχει το νομικό πλαίσιο.
Αν δεν υπάρχει, όμως, θα πρέπει να το δημιουργήσουμε και δυστυχώς το νομοσχέδιο δεν κάνει κανένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Όπως δεν κάνει και κανένα βήμα, για να περάσω και στο επόμενο θέμα της πηγής και από πού προέρχεται το φυτό…
 στη νομιμοποίηση της κατοχής μιας μικρής ποσότητας από έναν ασθενή που έχει για παράδειγμα σκλήρυνση κατά πλάκας
 Αν ένας τέτοιος ασθενής αύριο συλληφθεί με μια μικροποσότητα ινδικής κάνναβης, κινδυνεύει να πάει με την κανονική διαδικασία».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24/2/2018  -  12.30
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
Αντιπροσωπεία των εξεγερμένων κρατούμενων συναντήθηκε με τον απεσταλμένο του συμπλεγματικού αλητάμπουρα Κοντονή, που μετά τους βιασμούς, τους βασανισμούς και τους θανάτους, δεν τολμάει να πατήσει στον Κορυδαλλό.
Οι κρατούμενοι έθεσαν ως όρο για τη διαπραγμάτευση πως δεν θα διωχθεί κανένας εξεγερμένος. Ο εκπρόσωπος του αλητάμπουρα απέρριψε τον όρο. Ήθελαν να σταματήσει η εξέγερση για να τους λιώσουν μετά!
Η εξέγερση συνεχίζεται!
Υποχρέωση  έναντι των δημοκρατικών  αξιών είναι η απαίτηση εδώ και τώρα, και όσο διαρκεί η εξέγερση των κρατουμένων:
- Να επιστρέψει στον Κορυδαλλό ο αναρχικός κρατούμενος που απήγαγαν με άγριο ξυλοδαρμό μετά από εντολή Κοντονή.
- Να συλληφθούν οι βασανιστές και να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους.
- Να ασκηθεί δίωξη κατά του Κοντονή για τους βιασμούς του καλοκαιριού, τους θανάτους φυλακισμένων και τους σημερινούς βασανισμούς.
Υποχρέωση κάθε συριζά που έχει στοιχειώδη αίσθηση αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς, είναι η απαίτηση να πάρει δρόμο από την κυβέρνηση ο βιαστής κρατούμενων γυναικών, υπεύθυνος για θανάτους φυλακισμένων και βασανιστής Κοντονής .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 1943. Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
Επρόκειτο για μια από τις κορυφαίες στιγμές του απελευθερωτικού αγώνα του λαού μας εκείνα τα χρόνια της φασιστικής κατοχής, που διαψεύδουν τους θρασείς ψευδολόγους, οι οποίοι χυδαιολογούν περιορίζοντας τις αναφορές στον αγώνα στο αντάρτικο των βουνών.
Η μάχη κατά της επιστράτευσης αποτέλεσε έργο του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της νεοσύστατης ΕΠΟΝ της Αθήνας, και ως εκ τούτου μια από τις ηρωικές στιγμές που έκαναν το ελληνικό αντιστασιακό κίνημα μοναδικό σε ολόκληρη την κατεχόμενη Ευρώπη.
Δεν είχε μόνο τον ισχυρότερο αντάρτικο στρατό, συγκρινόμενο μόνο με τον γιουγκοσλάβικο, αλλά και ένα ισχυρό μαζικό λαϊκό κίνημα που δεν το είχαν ούτε οι Γιουγκοσλάβοι.
Με τη μάχη κατά της επιστράτευσης, τις διαδηλώσεις της 24ης Φεβρουαρίου και της 5ης Μαρτίου 1943, τις εισβολές στο υπουργείο Εργασίας, την πυρπόληση των καταλόγων των επιστρατευομένων και τις συγκρούσεις με τους πάνοπλους κατακτητές, ο λαός της Αθήνας ματαίωσε την επιστράτευση.
Οι Έλληνες ήταν ο μοναδικός λαός στην κατεχόμενη Ευρώπη, που όπως δεν έστειλε εκστρατευτικό σώμα στο ανατολικό μέτωπο κατά της ΕΣΣΔ, έτσι δεν έστειλε και επιστρατευμένους εργάτες στη Γερμανία!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού στον Λάτση αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ποιος το λογαριάζει, καημένε, το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά!
Ο Λάτσης έχει τις πλάτες κοτζάμ Ε.Ε. που εκβίασε τη χώρα του για τα συμφέροντά του. Και το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου -κοίτα συνειρμός!- έκανε καριέρα ο Πικραμμένος, έσπευσε να ικανοποιήσει την απαίτηση.
Γιατί μίλησα για συνειρμό; Μα, γιατί και ο Λάτσης και ο Πικραμμένος είναι γιοι κατοχικών δωσιλόγων! Και οι μπαμπάδες τους σε ξένες πλάτες στηρίζονταν και από ξένους κονόμαγαν και έβγαλαν και παιδιά διαμάντια!
Επί δυόμισι χιλιάδες χρόνια τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης τον έχουν σεβαστεί Μακεδόνες και Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Οθωμανοί και Νεοέλληνες.
Μόνο τρεις φορές ο Ιερός Βράχος προσεβλήθη από βάρβαρους:
- Όταν ο Βενετσιάνος Μοροζίνης βομβάρδισε τον Παρθενώνα.
- Όταν ο Άγγλος Έλγιν λεηλάτησε τα γλυπτά.
- Όταν οι Βρετανοί του Σκόμπι βομβάρδιζαν από την Ακρόπολη την Αθήνα.
Κατά σύμπτωση, οι βέβηλοι ήταν πάντα δυτικοί.
Δυτικοί είναι και τώρα. Η Ε.Ε. είναι που επέβαλε και οι δωσίλογοι του ΣτΕ αποφάσισαν, να επιτραπεί στον Λάτση να χτίσει ουρανοξύστες ψηλότερους από τον Ιερό Βράχο.
Έχω δώσει μάχες επί μαχών ενάντια στη ναζιστικής έμπνευσης λογική της συλλογικής -εθνικής, ομαδικής ή οικογενειακής- ευθύνης. Κατά συνέπεια, θεωρώ ως δεδομένο ότι το παιδί του εγκληματία δεν είναι εγκληματίας ο ίδιος.
Εκτός κι αν κάνει κι αυτό εγκλήματα. Αν είναι ο Κοκός, ο γιος της Φρίκης, ή ο Μιχαλολιάκος ή ο Σκαλούμπακας.
Ή αν, π.χ., εκτός του ότι σπούδασε και διακρίθηκε στο βρόμικο δικαστικό σώμα χάρη στα λεφτά που έβγαλε ο μπαμπάς ως δωσίλογος, έγινε και πρόεδρος του ΣτΕ και πρωθυπουργός επί μνημονίων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το "είμαστε από άλλη πάστα" το έλεγαν οι κομμουνιστές εκείνα τα ηρωικά χρόνια των φυλακών και των εκτελέσεων. Κι αυτό να το ξευτιλίσει ο αμόρφωτος κοινωνικός δολοφόνος;
"Εμείς είμαστε από άλλο υλικό, δεν τρομάζουμε", είπε ο μπούλης που στα είκοσι τόσα χρόνια που δρούσε στο κίνημα πριν γίνει πρωθυπουργός, ουδέποτε έφαγε μια σφαλιάρα από μπάτσο, πόσο μάλλον να μείνει βράδυ σε κρατητήριο.
"Είναι από άλλο υλικό" τα παιδιά της πλουτοκρατίας. Οι Τσακαλώτοι, οι Σταθάκηδες, οι Σκουρλέτηδες, οι μεγαλωμένοι με τα λεφτά που έβγαιναν από την εκμετάλλευση του κόσμου της δουλειάς.
"Είναι από άλλο υλικό" όλοι εκείνοι που πέρασαν δεκαετίες ως αριστεροί, για να αυτοεξευτελιστούν για τον βουλευτικό και τον υπουργικό μισθό στα γεράματα.
Και μαζί με όλους αυτούς, "από άλλο υλικό" είναι και η σαπίλα των πρώην πασόκων που βρίσκεται μαζί τους, στην κυβέρνηση και στη Βουλή!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Μπούκαραν πρωι πρωί τα ΕΚΑΜ και απήγαγαν τον αναρχικό κρατούμενο Κωνσταντίνου Γιατζόγλου,που έκανε απεργία πείνας από την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου (Ο Γιατζογλου ζητά τη μεταγωγή του από τις φυλακές της Λάρισας στις φυλακές του Κορυδαλλού μετά από την απορριπτική απάντηση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών)
Την απαγωγη του κρατουμενου ακολούθησε εξέγερση των κρατουμένων ως αντίδραση στην επιχείρηση των ΕΚΑΜ
(επεσε παλι αριστερο και ευαισθητο ξυλο οπως καταλαβαινετε)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπολεμικο αντιμπεριαλιαστικο κινημα υπαρχει η μονο φωτογραφιες στο fakebook ?
ειναι τωρα 7 χρονια που η ΣΥΡΙΑ δεχεται απιστευτη επιθεση απο την Δυση που χρηματοδοτει και εκπαιδευει μισθοφορους Τζιχαντιστες ανταρτες (που μια μεριδα δυτικων κινηματιων βαφτισε ''μαχητες της ελευθεριας''(της Αλ Νουσρα)
*πανε 7 χρονια που ποσταρουμε οι ελαχιστοι ''γραφικοι'',στοιχεια και αποδειξεις οτι αυτες οι ομαδες ειναι χρηματοδοτουμενες & εκπαιδευμενες απο Σαουδικη Αραβια,ΗΠΑ,ΕΕ(βλεπε πχ Γαλλια του Ολαντ που τους πουλησε περιχαρης και οπλα ),Ισραηλ κτλ..
Να ξαναθυμισω οτι ο Ασαντ πολεμαει το ΙΣΙΣ ,το Ισλαμικο Κρατος και ολα τα παρεμφερη τζιχαντιστικα κινηματα
αληθεια,η Δαμασκος δεχεται επιθεσεις εδω και χρονια ..που ειναι τα κροκοδειλια δακρυα για τους νεκρους αμαχους και τα παιδια εκει?
*ο πλυθυσμος της Συριας ειναι 24 εκατομμυρια ανθρωποι,απο τους οποιους τα 17 εκατομμυρια ζουν στις περιοχες ''του καθεστωτος''...ενω λιγοτερο απο 3 εκατομμυρια ανθρωποι ζουνε (αναγκαστικα )στις περιοχες που κατεχουν οι ''μετριοπαθεις αντικαθεστωτικοι''(οπως τους ονομαζει η Δυση) και 4 εκατομμυρια εγκατελειψαν την χωρα ως προσφυγες
(κανενας δεν πατησε το ποδι του στο Χαλεπι αφου εκδιωχτηκαν οι μισθοφοροι Τζιχαντιστες ..γιατι αραγε?
*3600 ηταν οι αμαχοι νεκροι στο Ντέιρ εζ Ζορ και στη Ράκα οταν βομβαρδιζαν οι ΗΠΑ..αυτοι δεν ηταν ανθρωποι? ουτε μια φωτογραφια τοτε στο fakebook ..
*Η ανατολική Γκούτα,από την αρχή του πολέμου στη Συρία βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο Τζιχαντιστικων ομαδων και κει επιβιώνουν όπως-όπως περίπου 400.000 άνθρωποι, το ¼ των οποίων είναι εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές. Όλοι αυτοί οι εκατοντάδες χιλιάδες εγκλωβισμένοι συνιστούν τη συντριπτική πλειοψηφία όσων (το ανδρεικελο) ΟΗΕ περιλαμβάνει στους ''διαβιούντες σε καθεστώς πολιορκίας στη Συρία'' (ποσοστό 94%).
Οι συμφωνιες εκεχειρίας που υπογραφησαν μεταξυ κυβερνησης και ομαδων κατέρρευσαν ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ
Εκφραζουν τωρα λοιπον ενδιαφέρον και κροκοδειλια δακρυα για την «ανθρώπινη τραγωδία» δυτικοι ηγέτες της δεκαρας που ομως απέφυγαν να κάνουν την παραμικρή νύξη για τα θύματα που προκαλούν το ίδιο διάστημα οι όλμοι αντικαθεστωτικών (οι περιβοητοι FSA )από την Αν. Γκούτα στη Δαμασκό και τα περίχωρα, ή την κόλαση που εκτυλίσσεται από τις 20 Γενάρη στον κουρδικό θύλακα Αφρίν της βόρειας Συρίας από το συνεχές σφυροκόπημα της Τουρκίας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς αμάχους και χιλιάδες εκτοπισμένους...(αυτοι? δεν υπαρχουν φωτογραφιες?)
Στο οποιο Αφρίν,σύμφωνα με κουρδικά ΜΜΕ παραμένουν οι φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές του Ασαντ,παρά τις διαψεύσεις της Τουρκίας που βάλλει εναντίον τους.
(ξερετε οτι στην Αγκυρα ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, απέρριψε την προ 2 ημερων πρόταση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για άμεσο «πολιτικό διάλογο» ανάμεσα στις κυβερνήσεις Τουρκίας και Συρίας, λέγοντας ότι «άμα χρειαστεί» οι μυστικές υπηρεσίες Τουρκίας και Συρίας «επικοινωνούν»...)
*για την Υεμενη ως γνωστον,σιγη ιχθυος οι ευαισθητοι του fakebook και εκκωφαντικη κινηματικη σιωπη ..
α ναι εκει δεν ειναι υπερασπισιμα πολιτικα τα παιδια που διαμελιζονται απο τις βομβες του συμμαχου μας (Σαουδικη Αραβια)βομβες που μοσχοπουλαει η ζε σουι Δυση των ανθρωπινων δικαιωματων ..
τα παιδια που πεθαινουν απο την πεινα λογω εμπαργκο η οι ανθρωποι που πεθαινουν απο χολερα δεν φαινονται να σοκαρουν κανενα ..
ευαισθησια α λα καρτ,χειραγωγηση,απαθεια,ρηχη πολιτικη σκεψη,μηδεν δραση και υποκρισια



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρεχει παλι θανατο πανω στους αμαχους στα περιχωρα της Δαμασκου απο τους ''αντικαθεστωτικους μαχητες''της Αλ Καιντα και τα παρακλαδια της...

Οι πολίτες σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν καθώς οι ισλαμοφασιστες χτυπούσαν τη Δαμασκό με ρουκέτες
23/2/2018
ΔΑΜΑΣΚΟΣ, ΣΥΡΙΑ (3:40 μ.μ.) - Τουλάχιστον 2 πολίτες σκοτώθηκαν, δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα στην κατοικημένη περιοχή Rukn Eddin, όταν ένας τεράστιος πυραύλος που πυροδοτησαν ισλαμοφασιστες στην Ανατολική Γκούτα χτύπησε ένα κτίριο.
Ο πολύ καταστρεπτικός πυραύλος πιθανότατα κατασκευάζεται και πυροδοτείται στην πρωτεύουσα από την υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβική Δημοκρατία, Jaysh al-Islam.
Πριν από λίγες μέρες, ένας ανώτατος διοικητής της τρομοκρατικής ομάδας απείλησε - μέσω του λογαριασμού του στο Twitter - να κλιμακώσει τις επιθέσεις τους στη Δαμασκό, απαντώντας στη συνεχιζόμενη στρατιωτική εκστρατεία που ξεκίνησε ο Συριακός Στρατός ενάντια στον προμαχώνα των ανατολικών Γκούτα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σημερα στη παλια κατοχη ιδρυθηκε η ΕΠΟΝ.
Με την ελληνικη σημαια στα χερια και με συνθημα
"ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο "σφυρί" 7 σπίτια από την Τράπεζα Πειραιώς σε Πάτρα, Ναύπακτο και Αμφιλοχία
21/2/2018  -  18.30
Δεκάδες σπίτια σε όλη την Ελλάδα βγαίνουν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Στην Πάτρα μόνο η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε πέντε πλειστηριασμούς, ενώ άλλα δύο ακίνητα στην Ναύπακτο και στην Αμφιλοχία παίρνουν τον ίδιο δρόμο.
Πρόκειται για την τέταρτη ηλεκτρονική δημοπρασία για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της, στην οποία προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, στις 20 και 21 Μαρτίου 2018 μέσω του properties4sale του ειδικού διαδικτυακού ιστοτόπου της.
Αναλυτικά:
Πάτρα
Σε ηλεκτρονική δημοπρασία βγαίνουν συγκεκριμένα:
- Διαμέρισμα 85 τ.μ. στα Δεμένικα. Τιμή εκκίνησης 38.000 ευρώ και αντικειμενική αξία 91.883 ευρώ
- Διαμέρισμα 90 τ.μ. στα Ζαρουχλέικα. Η τιμή εκκίνησης έχει διαμορφωθεί στα 54.000 ευρώ και η αντικειμενική προσδιορίζεται στα 63.835
- Διαμέρισμα 53 τ.μ. στα Ταμπάχανα. Τιμή εκκίνησης 24.000 ευρώ και αντικειμενική τιμή 39.750
- Διαμέρισμα 22 τμ στα Ταμπάχανα με τιμή εκκίνησης 9.000 ευρώ και αντικειμενική αξία 19.924.
- Διαμέρισμα 67 τ.μ. στο Ψαροφάι. Τιμή εκκίνησης 24.000 ευρώ και αντικειμενική αξία 63.230.
Δυτική Ελλάδα
- Κατοικία - μεζονέτα 175 τ.μ. στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου. Τιμή εκκίνησης 119.000 και αντικειμενική αξία 74.802 ευρώ
- Διαμέρισμα 79 τ.μ. στην Αμφιλοχία. Τιμή εκκίνησης 47.000 ευρώ και αντικειμενική αξία 40.198 ευρώ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτιμήσεις και συμπεράσματα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο Μακεδονικό και τα τελευταία επεισόδια τουρκικής επιθετικότητας
23/2/2018
1. Ενώ η πολιτική ζωή κινείται πλέον στους ρυθμούς της υπόθεσης Novartis, δυο ζητήματα που ταλάνισαν τη χώρα τις τελευταίες βδομάδες καθόλου δεν έχουν κλείσει και παραμένουν ανοιχτά και φλέγοντα, όσο και αν θέλουν κάποιοι να τα «ξορκίζουν». Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τα νέα επεισόδια γράφονται στις αίθουσες της μυστικής διπλωματίας (με διάφορους «λαγούς» να φανερώνουν τι ετοιμάζεται) μετά από τις δύο μεγάλες κινητοποιήσεις που τροποποίησαν χρονοδιαγράμματα και σχεδιασμούς. Στο μέτωπο της τουρκικής επιθετικότητας, τα λόγια των κυβερνόντων περί «εξομάλυνσης» δεν πείθουν και δεν καθησυχάζουν κανέναν, μετά τα σοβαρά γεγονότα στα Ίμια, αλλά και αυτά στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η συνεχεια στο
https://koel.gr/ektimiseis-kai-symperasmata-anakoinosi-koe/




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



46 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Ο «Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών» με λύπη σάς γνωρίζει ότι η καταστροφή των ξύλινων παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών συνεχίζεται, λόγω επιδότησης της απόσυρσης της αλιευτικής αδείας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τις αμέσως επόμενες ημέρες αρχίζει νέα καταστροφή. Όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η απόσυρση, η πολιτιστική μας κληρονομιά θα θρηνεί 13.785 αλιευτικά ξύλινα κυρίως παραδοσιακά σκάφη προς τις χωματερές.

763 παραδοσιακά καΐκια καταδικασμένα σε θάνατο
23 Φεβρουαρίου 2018 - 13:46
Σύμφωνα με τα συγκεντρωθέντα στοιχεία, ήδη εγκρίθηκαν καταστροφές 763 αλιευτικών σκαφών και άλλες 522 αιτήσεις δεν προχώρησαν προσωρινά, λόγω έλλειψης του διαθέσιμου ποσού για τις υπόλοιπες καταστροφές. Όμως δεν έγινε κανένας έλεγχος για να διαπιστωθεί η πολιτιστική αξία των σκαφών που θα καταστραφούν από το κράτος, που κόπτεται για την πολιτιστική του ευαισθησία.
http://ardin-rixi.gr/archives/207246



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5 Μαρτη 1943 !!! ....στους ΔΡΟΜΟΥΣ του ΕΑΜ,αποτρέπουν την πολιτική επιστράτευση..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Με νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το Κράτος πληρώνει τα ενοίκια ακόμη και των πλουσιότερων Υπουργών. Πιο συγκεκριμένα, με διάταξη του ν. 4336/15 καλύπτονται από το Δημόσιο τα έξοδα διαμονής στην Αθήνα, όχι μόνο των βουλευτών της επαρχίας -κάτι που ίσχυε έως τότε- αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο ή χωρίς περιορισμό στο ύψος του μισθώματος!".
Καλά σας κάνουν εσάς που τους ψηφίζετε. Να τις πληρώνετε τις προίκες καθημερινώς σαν την προίκα της πριγκίπισσας Σοφίας. Δεν κατάλαβα δηλαδή ποια η διαφορά της πριγκίπισσας Σοφίας με την νυν διορισμένη πριγκίπισσα Ράνια Αντωνοπούλου;
Να τις πληρώνετε τις κλάνες που έχουν σπίτια στην Ν. Υόρκη και βίλα στην Σύρο αλλα και τους υπόλοιπους εκλεκτούς σας που η μυρωδιά από την στάνη του κωλοχωρίου που τους έκανε βουλευτές δεν βγαίνει ούτε με χλωρίνη.
Οι υπόλοιποι τι φταίμε



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τη βοήθειά σας ξανάνοιξε η σελίδα Jo Di στο Facebook
Μόλις πριν λίγο με ενημέρωσε με μια σειρά από e-mail και ειδοποιήσεις το Facebook σχετικά με την προχθεσινή ακατανόητη ενέργεια να κλείσει χωρίς προειδοποίηση την σελίδα Jo Di(https://facebook.com/jodigraphics15)
Συνδυασμός των επιθέσεων των Ελλήνων φασιστών (από τέλη Γενάρηκαι αρχές Φλεβάρη) και της αντίδρασης του Ερντογάν (δείτε εδώ) το κλείσιμο της σελίδας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Του έκοψαν το ρεύμα και πήγε να τους κάψει ζωντανούς
10:59 πμ, Παρασκευή 23 Φεβ 2018
Σκηνές βγαλμένες από ταινία τρόμου εκτυλίχθηκαν στα γραφεία της τοπικής ΔΕΗ στο Κιλκίςόταν εισέβαλε ένας άνδρας και περιέλουσε με βενζίνη τους έντρομους υπαλλήλους.
Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στις 10 το πρωί της Τετάρτης, λίγο αφότου είχαν ανοίξει τα γραφεία της επιχείρησης. Κάποια στιγμή μπήκε ένας 70χρονος και άρχισε να ζητά εξηγήσεις από τους εργαζόμενους για τη διακοπή της σύνδεσης του με το δίκτυο. Οι υπάλληλοι προσπάθησαν αρχικά να ηρεμήσουν τον εξοργισμένο άνδρα, εξηγώντας του ότι αυτό συνέβη επειδή είχε αφήσει απλήρωτο τον λογαριασμό και πως θα πρέπει να γίνουν κάποιες διαδικασίες για να του συνδέσουν ξανά το ρεύμα. Ωστόσο ο δυσαρεστημένος άνδρας δεν άκουγε τίποτα και συνέχιζε να ζητά την άμεση επανασύνδεση.
Μόλις ο 70χρονος αντιλήφθηκε ότι το αίτημά του δεν ήταν δυνατόν να ικανοποιηθεί, έφυγε εκτοξεύοντας ύβρεις. Ωστόσο, η περιπέτεια των εργαζομένων δεν είχε τελειώσει, καθώς λίγη ώρα αργότερα ο ηλικιωμένος άνδρας επέστρεψε με χειρότερες προθέσεις. Η έκπληξη των υπαλλήλων μετατράπηκε από τη μία στιγμή στην άλλη σε τρόμο, όταν είδαν ότι ο 70χρονος κρατούσε στα χέρια του ένα μπιτόνι γεμάτο με βενζίνη. Στη συνέχεια, ο άνδρας άρχισε να χύνει το εύφλεκτο υλικό στο πάτωμα και να καταβρέχει τους έντρομους υπαλλήλους απειλώντας ότι θα βάλει φωτιά.
Για καλή τύχη όλων ο 70χρονος δεν πρόλαβε να κάνει πράξη την απειλή του καθώς κάποιος ειδοποίησε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο πέρασαν χειροπέδες στον άνδρα, ο οποίος αντιστεκόταν καθ'όλη τη διάρκεια της σύλληψής του.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρίν από την κρίση , οι θάνατοι στην Ελλάδα ήταν 60.000 τον χρόνο, το 2013 έγιναν 70.830 θάνατοι , το 2016 είχαμε 118.623 θανάτους και το 2017 είχαμε 123.700 θανάτους .....
ΝΑΙ !! η γερμανική ΕΕ δολοφονεί βάσει προγράματος , θέλει το οικόπεδο χωρίς εμάς.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύλληψη και φυλάκιση θεραπευόμενης του 18 ΑΝΩ
Συνέντευξη με μέλος των Συλλογικών Δράσεων του 18ΑΝΩ
23/2/2018
Για άλλη μια φορά γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Άνθρωποι που παλεύουν ν’ απεξαρτηθούν και, είτε βρίσκονται στην διάρκεια της θεραπείας ή ολοκληρώνουν την δύσκολη περίοδο ενός κλειστού προγράμματος και προσπαθούν να επανενταχθούν, συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις φυλακές χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Πολιτεία, αστυνομία, δικαιοσύνη συμβάλλουν, ώστε όλη η προσπάθεια που έχουν καταβάλει να κινδυνεύει ν’αναιρεθεί, αντιμετωπίζοντας τους ως στυγνούς εγκληματίες. Ειναι κοινό μυστικό, ποιες είναι οι συνθήκες στις φυλακές και πόσο εύκολα μπορούν να οδηγήσουν κάποιον ξανά στη χρήση.
Μετά από την ανακοίνωση των Συλλογικών Δράσεων του 18ΑΝΩ σχετικά με τη σύλληψη ενός μέλους της ομάδας επανένταξης, της Ευαγγελίας Γ, η οποία οδηγήθηκε στο κρατητήριο και μετά από τρεις μέρες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όταν πήγε, όπως κάθε μήνα, να δώσει το παρόν στο αστυνομικό τμήμα, επικοινωνήσαμε και μιλήσαμε με τον κ. Γιώργο Κριτσιλίγκο, μέλος των Συλλογικών Δράσεων σχετικά με τη σύλληψη της Ευαγγελίας, αλλά και τις εν γένει επιπτώσεις που έχει αυτή η συχνή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι θεραπευόμενοι.
https://omniatv.com/853440925




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23/21943...Ιδρύεται η ΕΠΟΝ, μαζικότερη οργάνωση Νεολάιας που υπήρξε ποτέ, με 600.000 μέλη και μια συγκλονιστική δράση στον τομεα της ιδεολογιας και του πολιτισμού, εκτός από την αυτονοητη πολιτικη - στρατιωτική. Αν υπήρξε αριστερά μετα τη σφαγή, στη δράση τς ΕΠΟΝ το χρωσταμε
Για να θυμηθούμε λίγο;...
- Η Ιδρυτική Διακήρυξη της ΕΠΟΝ υπογράφηκε σε μυστική σύσκεψη στην οδό Δουκίσης Πλακεντίας 3, στους Αμπελοκήπους, στο σπίτι του δάσκαλου Δημητράτου
- Ποιοί την Ίδρυσαν;
Οι αντιπροσωπείες οργανώσεων Νέων: “Αγροτικής Νεολαίας Ελλάδος”, “Ενιαίας Εθνικοαπελευθερωτικής Εργατοϋπαλληλικής Νεολαίας”, “Ενιαίας Μαθητικής Νεολαίας”, “Ένωσης Νέων Αγωνιστών Ρούμελης”, “Θεσσαλικού Ιερού Λόχου”, “Λαϊκής Επαναστατικής Νεολαίας”, “Λεύτερης Νέας”, “Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδος”, “Σοσιαλιστικής Επαναστατικής Πρωτοπορίας Ελλάδος”, “Φιλικής Εταιρείας Νέων”. β) Αντιπροσωπεία του ΕΑΜΝ Μακεδονίας, Πελοποννήσου και τα μέλη της ΚΕ του ΕΑΜΝ. γ) Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου των Φίλων της Νέας Γενιάς.
- Στόχοι, σύμφωνα με το καταστατικό:
α) Η εθνική απελευθέρωση με βάση την ακεραιότητα της Ελλάδας.
β) Η εξόντωση του φασισμού τώρα και στο μέλλον, και με οποιανδήποτε μορφή και αν παρουσιαστεί. αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας έτσι που όλες οι εξουσίες να απορρέουν από την κυρίαρχη θέληση του λαού και της νέας γενιάς.
γ) Η καταπολέμηση των ιμπεριαλιστικών πολέμων και η υπεράσπιση της ειρήνης με βάση την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών και της αδερφικής συνεργασίας όλων των λαών και των νεολαιών και ειδικά της Βαλκανικής.
δ) Η υπεράσπιση των οικονομικών, πολιτικών, εκπολιτιστικών και μορφωτικών δικαιωμάτων και επιδιώξεων της νέας γενιάς. Γενικά πρέπει να καθορίζεται στο καταστατικό ότι η ΕΠΟΝ είναι οργάνωση εθνικοαπελευθερωτική, αντιφασιστική-προοδευτική, αντιπολεμική-φιλειρηνική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυο στιγμιότυπα...
Α. με τα επίσημα, δικά τους στοιχεία...
- 640.000 εργαζόμενοι, το 34% του εργατικού δυναμικου αμοίβεται με Μ.Ο. 327 ΕΥΡΩ...
- 1 στα δύο νοικοκυριά στην Αττικη (όπου ζει η μισή Ελλάδα) δεν εχει θέρμανση και δεν πληρώνει τους λογαριασμούς του..
όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ο οίκος MOODY S μας ..."αναβάθμισε" (από την όγδοη κατηγορία σκουπιδιων, στην έκτη...)
Β. Ο Ντράγκι απειλει δημοσια πως δεν θα πάρουμε τη "δόση", αν δεν ξεπουληθουν τα σπιτια και δεν δοθει το Ελληνικό στον Λάτση...μετά από δυο μερες, το ΣΤΕ δίνει "πρασινο " φως για το ξεπούλημα του Ελληνικού. Τώρα δεν φαντάζομαι κανείς να τα συνδέει;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραταξη "ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευη", για το θέμα με το γηροκομείο της ντροπης... Που εκλεισε γιατ χρωστουσε, και οι ηλικιωμενοι ζουσαν σε τραγικες συνθηκες.
"...ζητάμε από το Δήμο Αγίας Παρασκευής να εξετάσει σοβαρά τη δυνατότητα να αναλάβει αυτός τη συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων που έκλεισε προχθές, εντάσσοντάς την στις υποδομές για τη στήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων απόμαχων της ζωής συμπολιτών μας. .... Το σίγουρο είναι ότι η Περιφέρεια Αττικής, που έχει την οικονομική άνεση να (συν)χρηματοδοτεί την κατασκευή ποδοσφαιρικών γηπέδων ιδιωτικών επιχειρήσεων, θα διαθέτει οπωσδήποτε τα κονδύλια για την οργάνωση, τον εξοπλισμό και τη στελέχωση μιας τέτοιας μονάδας.."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμπεριφέρονται ως πειρατές οι Τούρκοι στη Μεσόγειο
 Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 17:58
Μία τελευταία προσπάθεια να φτάσει στον στόχο «Σουπιά» επιχείρησε την Παρασκευή το πρωί το πλοίο της εταιρείας ΕΝΙ, το οποίο ωστόσο ανακόπηκε από τουρκικό πλοίο, που μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες απείλησε με χρήση βίας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», σε περίπτωση που το SAIPEM 12000 ανακοπεί από τον τουρκικό στόλο, τότε θα βάλει μπρος για το Μαρόκο, όπου θα πραγματοποιήσει γεώτρηση στον στόχο RD.
Υπενθυμίζεται, ότι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έληξε η navtex βάσει της οποίας τουρκικά πολεμικά καθήλωσαν για σχεδόν δύο εβδομάδες το πλωτό γεωτρύπανο και το επόμενο λεπτό άρχισε να ισχύει νέα navtex με τις ίδιες ακριβώς συντεταγμένες και με την ένδειξη causion advised (συνιστάται προσοχή) προς τα διερχόμενα πλοία, κάτι που σημαίνει ότι ο στόχος Σουπιά θα παραμείνει εκτός απροόπτου απροσπέλαστος για σκοπούς γεώτρησης μέχρι τις 10 Μαρτίου.
Σημειώνεται ότι το πλοίο γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ SAIPEM 12000 θα πάει στο λιμάνι Λεμεσού, όπου θα παραμείνει για 2-4 μέρες.
Όπως φαίνεται και στον χάρτη του marinetraffic.com, το πλοίο άλλαξε κατεύθυνση και πλέον εγκαταλείπει τον στόχο «Σουπιά».
Αντιμέτωπο με πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία βρέθηκε το πρωί το γεωτρύπανο SAIPEM 12000, το οποίο επιχείρησε για άλλη μια φορά να κατευθυνθεί στον στόχο Σουπιά, στο τεμάχιο 3 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, χωρίς αυτό να γίνει τελικά εφικτό λόγω των τουρκικών απειλών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστρέφει ο Κ. Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό
 Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, 14:58
Δεσμεύθηκε τελικά το υπουργείο Δικαιοσύνης για την επάνοδο του κρατουμένου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού.
Από το πρωί στις φυλακές κυριαρχεί αναταραχή λόγω της βίαιης, όπως καταγγέλθηκε, μεταγωγής του Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας.
Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο site indymedia: «Η άμεση και μαχητική απάντηση των κρατούμενων, που πήρε χαρακτήρα εξέγερσης σε δυο πτέρυγες του Κορυδαλλού, και η κινητοποίηση και άλλων κρατούμενων, έφερε τη νίκη. Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε για την επάνοδο του πολιτικού κρατούμενου Κ. Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό, ενώ έγινε δεκτός και ο προκαταρκτικός όρος των κρατούμενων να μην υπάρξουν πειθαρχικά».
Αναταραχή επικράτησε σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού όταν οι κρατούμενοι αντέδρασαν για τη βίαιη, όπως καταγγέλλεται, μεταγωγή του απεργού πείνας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας.
Οι τρόφιμοι το πρωί εξεγέρθηκαν και έχουν κατέλαβαν κοινόχρηστους χώρους της φυλακής με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στις πτέρυγες Α και Δ, ενώ ένταση υπήρξε και στη Γ. Ο Γιαγτζόγλου κατηγορείται για την υπόθεση με το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Τελικά, μετά από πολύωρες συζητήσεις ανάμεσα σε υπηρεσιακούς παράγοντες υπήρξε δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης για επιστροφή του Γιαγτζόγλου στο κατάστημα Κορυδαλλού.
Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν στις 6.45 το πρωί όταν άνδρες των ΕΚΑΜ μπήκαν στο κελί του κρατουμένου για μεταγωγή. Όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο indymedia στις 7.15 το πρωί: «Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου αντιστάθηκε όσο μπορούσε και τότε τα ΕΚΑΜ και άλλοι κουκουλοφόροι ένστολοι όρμησαν στο κελί του και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια του φόρεσαν χειροπέδες και τον  πήραν σηκωτό με τη βία βγάζοντας τον έξω από την ακτίνα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Η πτέρυγα της φυλακής ήταν κλειδωμένη εκείνη τη στιγμή και οι κρατούμενοι κοπανούσαν τις πόρτες και έβριζαν τους μπάτσους. Μέχρι στιγμής η φυλακή δεν έχει ανοίξει και οι κρατούμενοι παραμένουν κλειδωμένοι».
Μετά τη μεταγωγή του Γιαγτζόγλου οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος αντέδρασαν έντονα και άρχισαν να προκαλούν ζημιές σε πόρτες, να ανοίγουν κελιά και να θέτουν υπό τον έλεγχό τους μέρος της φυλακής.
Ειδικότερα, σε νεότερη ανάρτηση του indymedia έγινε γνωστό ότι: Οι πτέρυγες Α, Δ, και ίσως η Γ είναι σε δυναμικές ενέργειες. Μάλιστα, δημοσιεύθηκε και μία εικόνα στην οποία φαίνεται ένας ασύρματος και τρία κλειδιά, τα οποία φέρονται να βρίσκονται στην κατοχή των κρατουμένων που βρίσκονται σε εξέγερση. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο το μεσημέρι, όλα τα κλειδιά των θυρών των φυλακών βρίσκονται στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων και όχι των κρατουμένων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκική Navtex νότια της Ιεράπετρας
 Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, 17:09
«Πληρωμένη» απάντηση δίνει η Άγκυρα στους 27 ηγέτες της ΕΕ με δύο νέες άκρως προκλητικές navtex που αφορούν έρευνες από γερμανικό ερευνητικό πλοίο.
Πρόκειται για τις navtex 0283/18 και 0288/18 που μεταδίδονται μέσω του σταθμού Αττάλειας και σύμφωνα με αυτές ζητείται ζώνη προστασίας του πλοίου R/V MARIA S. MERIAN για επιστημονικές έρευνες
Έτσι δεσμεύει θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας, από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Ιεράπετρας στην Κρήτη.
Με δεύτερη navtex δεσμεύει περιοχή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης.
Αυτό συμβαίνει λίγες ώρες μετά την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο που εξέφρασαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα τουρκικής προκλητικότητας στην ΑΟΖ της Κύπρου, καθώς και στο Αιγαίο.
Η τουρκική στάση είναι αντίθετη προς το διεθνές Δίκαιο και υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονιάς, ήταν το αυστηρό μήνημα του Ν. Τουσκ στην Άγκυρα. Άφησε μάλιστα να πλανάται η «απειλή» ακύρωσης της μίνι Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στη Βουλγαρία.
.Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που η Τουρκία προκαλεί επικαλούμενη έρευνες με κρατικής ιδιοκτησίας γερμανικό ερευνητικό πλοίο -του Πανεπιστημίου του Αμβούργου.
Το εν λόγω ερευνητικό, είχε διεξαγάγει επιστημονικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου κατά την περίοδο 2010-2011 με βάση την Λεμεσό και έγκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμία δέσμευση για επιστροφή του Κ. Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό
 Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, 14:58
Ουδεμία δέσμευση υπάρχει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για επιστροφή του Κ. Γιατζόγλου στον Κορυδαλλό, απλώς ακολουθείται η νομική διαδικασία που προβλέπεται γι αυτές τις περιπτώσεις, διευκρινίζει ο συνήγορός του κ. Γ. Κακαρνάς. Μιλώντας  με αφορμή ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου περί επιστροφής του κατηγορούμενου στον Κορυδαλλό, ο κ. Κακαρνάς δήλωσε ότι ο Κ. Γιατζόγλου συνεχίζει την απεργία πείνας στην φυλακή Λάρισας όπου έχει μεταχθεί και σκοπεύει να προχωρήσει και σε απεργία δίψας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυτιλήνη: Προφυλακίστηκαν τρεις μετανάστες που κατηγορούνται για απόπειρα κλοπής ζώων
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, 12:45
Προφυλακίσθηκαν οι τρεις νεαροί μετανάστες στη Μυτιλήνη από τη Βόρεια Αφρική, ηλικίας 21, 23 και 24 ετών, οι οποίοι το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου είχαν αποπειραθεί να κλέψουν ζώα από τη στάνη 55χρονου στην περιοχή του καταυλισμού της Μόριας. Όπως είναι γνωστό ο 55χρονος πυροβόλησε εναντίον τους με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει και αυτός κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία για τις οποίες και παραπέμφθηκε να δικαστεί στις 2 Απριλίου του 2019.
Ας σημειωθεί ότι ο κτηνοτρόφος προσκόμισε στην Αστυνομία, και αποτέλεσαν στοιχείο της δικογραφίας, υλικό από κάμερες που είχε τοποθετήσει έξω από το σπίτι του -όπου και η στάνη των ζώων του- η οποία και κατέγραψαν το περιστατικό.
Εξάλλου, χθες, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μόριας προσκόμισε φάκελο με 80 καταγεγραμμένα από την Αστυνομία περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς (διαρρήξεων, κλοπών σε σπίτια και κτήματα και ζωοκλοπών) στην περιοχή της Μόριας κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Σύμφωνα με το δικηγόρο των κατοίκων της Μόριας την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το σύνολο των περιστατικών αυτών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαυροβούνιο: Ο ηρωας της επίθεσης στην κωλοαμερικάνικη πρεσβεία άφησε επιστολή στην οικογένειά του
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, 04:41
Ο άνδρας που εκανε επίθεση με χειροβομβίδα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο, πριν βάλει τέλος στη ζωή του, είχε αφήσει μια επιστολή με την οποία «ζητούσε συγγνώμη» από τους οικείους του, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο 40χρονος άνδρας, βετεράνος του πολέμου στο Κόσοβο (1998-99) και παρασημοροφημένος από τον πρώην πρόεδρο της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς –σύμφωνα με τις αναρτήσεις του στο Facebook– άφησε μια εξασέλιδη επιστολή στο σπίτι όπου κατοικούσε με τη μητέρα και τον αδελφό του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Pobjeda «ζητεί συγγνώμη» από την οικογένειά του «για αυτό που πρόκειται να κάνει».
Τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη ο Ντάλιμπορ Γιαούκοβιτς έριξε μια χειροβομβίδα στον κήπο της πρεσβείας, προκαλώντας μόνο μικρές υλικές ζημιές. Στη συνέχεια πυροδότησε μια δεύτερη χειροβομβίδα και ανατινάχθηκε.
Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις έρευνες, η Pobjeda διαβεβαιώνει ότι ο Γιαούκοβιτς «δεν είχε συνεργούς».
Οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν την Πέμπτη ότι δεν διαθέτουν στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργή των Παλαιστινίων για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ
 Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, 01:16
Με οργή αντέδρασαν οι Παλαιστίνιοι στις πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να μεταφέρουν την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ εντός λίγων μηνών.
«Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια. Κάθε μονομερής ενέργεια δεν θα θα νομιμοποιεί κανέναν και θα αποτελεί εμπόδιο στις προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, Νάμπιλ Άμπου Ρντάινα.
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος, "ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα" είναι η πρόταση του Αμπάς, την οποία ανέλυσε στις 20 Φεβρουαρίου μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Τότε είχε ζητήσει τη διεξαγωγή μιας διεθνούς συνόδου ώστε να ξαναρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία με το Ισραήλ και να δημιουργηθεί ένας «πολυμερής μηχανισμός» που θα την επιβλέπει.
Ο Αμπάς βρίσκεται ακόμη στις ΗΠΑ, αφού υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις στη Βαλτιμόρη. Αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα Σάββατο.
Ο Σαέμπ Ερακάτ, ο "υπ' αριθμόν 2" της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) χαρακτήρισε "πρόκληση" τη μεταφορά της πρεσβείας, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει εξελιχθεί σε εμπόδιο για την ειρήνη. «Πρόκειται για πρόκληση για τους Άραβες, τους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς. Με αυτήν την απόφαση η κυβέρνηση Τραμπ απομονώνεται πλήρως και καθίσταται μέρος του προβλήματος και όχι πλέον μέρος της λύσης», είπε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Από τη Γάζα, ένα στέλεχος της Χαμάς, ο Σάμπι Άμπου Ζούχρι, δήλωσε: "Η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ συνιστά κήρυξη πολέμου εναντίον του αραβικού και μουσουλμανικού έθνους και η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να το ξανασκεφθεί".
Λίγο νωρίτερα ξέσπασαν και πάλι συγκρούσεις στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Λωρίδας της Γάζας είπε ότι 25 Παλαιστίνιοι που εκτόξευαν πέτρες κοντά στο τείχος ασφαλείας τραυματίστηκαν από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών.
Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι η μεταφορά της πρεσβείας θα συμπέσει «με την επέτειο των 70 ετών» από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Η πρεσβεία θα στεγαστεί αρχικά στη συνοικία Αρνόνα, στο κτιριακό συγκρότημα όπου σήμερα βρίσκεται το αμερικανικό προξενείο.
Στην πρώτη φάση, μόνο ο πρεσβευτής και μια μικρή ομάδα του προσωπικού θα μετακομίσουν στην Ιερουσαλήμ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαιώνει ότι η Ουάσιγκτον θα ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 21:37
Οι ΗΠΑ θα ανοίξουν μια νέα πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο, μια ενέργεια που θα συμπέσει με την 70η επέτειο του Ισραήλ, επιβεβαίωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σήμερα σε μια απόφαση που ανατρέπει την αμερικανική πολιτική δεκαετιών.
Η πρεσβεία θα εγκατασταθεί στο κτίριο όπου στεγάζονται οι προξενικές υπηρεσίες στην Ιερουσαλήμ προτού μεταφερθεί σε διαφορετικό κτίριο έως τα τέλη του 2019, επισήμανε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει να αναζητούν τον χώρο όπου θα μετεγκατασταθεί η μόνιμη πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυτική προπαγάνδα χαρακτηρίζει την κατάσταση στη Γούτα το Russia Today
 Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 11:37
Σύσσωμα τα δυτικά Μέσα και ο αποκαλούμενος «Τύπος του συρμού», συμμετέχοντας στην προπαγάνδα εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού, υποστηρίζουν ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν «εξαπολύσει σφαγή» εναντίον των αμάχων στο προάστιο της Δαμασκού Ανατολική Γούτα. Θυμίζοντας έτσι τι είχε προηγηθεί κατά την επίθεση για να απελευθερωθεί το Χαλέπι τον Ιούλιο του 2016, σύμφωνα με το Russia Today.
Έτσι τουλάχιστον χαρακτηρίζουν την επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων που έχουν οχυρωθεί στην πόλη και ανήκουν στις ομάδες των τζιχαντιστών Jaysh al-Islam, Jabhat Fatah al-Sham (παλιότερα γνωστής ως Μέτωπο al-Nusra Front), Ahrar al-Sham και Failaq al-Rahman.
«Όλες αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε συγχορδία των δυτικών Μέσων που προσπαθούν να χαρακτηρίσουν τις πράξεις της συριακής κυβέρνησης ως δαιμονικές, επειδή επιτίθενται εναντίον τρομοκρατικών δυνάμεων που εξακολουθούν να βομβαρδίζουν περιοχές της Δαμασκού» υποστηρίζει με δηλώσεις του στο RT ο Kaveh Afrasiabi, από τους συμβούλους της ομάδας που πέτυχε τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.
Πριν οι συριακές δυνάμεις εντείνουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον των ομάδων τζιχαντιστών στην περιοχή, η Ρωσία είχε προσπαθήσει να επιτύχει συμφωνία με τις ένοπλες αυτές ομάδες να παραδώσουν τα όπλα.
Η Μόσχα επίσης προσπάθησε να επιτραπεί να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια για τους παγιδευμένους στην περιοχή αμάχους.
Την Πέμπτη πάντως, η Ρωσία απέρριψε την υποστηριζόμενη από τη Δύση απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανακωχή 30 ημερών στη Συρία ως «ουτοπική».
Ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ Vassily Nebenzia χαρακτήρισε την πρόταση «προπαγανδιστική προσέγγιση» στην κάλυψη της σύγκρουσης και υποστήριξε ότι «απλώς ενθαρρύνει τους τζιχαντιστές να συνεχίσουν τις ένοπλες προκλήσεις τους».
Χαρακτηριστικό είναι ότι η «New York Times» την Τρίτη δημοσίευσε άρθρο βασισμένο σε πληροφορίες του συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) - το οποίο διαθέτει γραφείο με έναν υπάλληλο στο Λονδίνο - χαρακτηρίζοντας το καθεστώς Άσαντ «ξεκάθαρα δαιμονικό» και που ως μόνο στόχο έχει «να σφάζει αμάχους».
Η βρετανική «Guardian», βασισμένη στις ίδιες πληροφορίες, έφτασε να παρομοιάσει όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Γούτα με τα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα, στον πόλεμο της Βοσνίας.
Το CNN αναμετέδωσε selfie video του 15χρονου Muhammad Najem, που είχε ανεβάσει σε κοινωνικό δίκτυο για να βασίσει τις «αιματηρές θηριωδίες των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων».
Η Ρωσία επίσης κατηγορείται επειδή δεν έχει κατορθώσει να εφαρμόσει την πρωτοβουλία ζώνης αποκλιμάκωσης (πέρα από τη συμπάθεια για το καθεστώς της Δαμασκού), την οποία μαζί με το Ιράν και την Τουρκία αποφάσισαν στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Αστάνα, τον Μάιο του 2017.
«Το παράδοξο είναι πως οι άμαχοι - ως εκ θαύματος - είχαν σωθεί όταν έπεφταν οι ‘καλές βόμβες’ και ουδεμία ανάλογη περίπτωση είχε αναφερθεί στα δυτικά Μέσα, όταν ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός απελευθέρωνε τη Ράκα και τη Μοσούλη» επεσήμανε στο RT ο αναλυτής Charles Shoebridge, πρώην αξιωματικός στον βρετανικό στρατό.
«Θέλουν να πιστέψει ο απλός τηλεθεατής ότι ο Άσαντ βομβαρδίζει μόνον αμάχους, μιας και οι τζιχαντιστές λείπουν εντελώς από τις σκηνές που προβάλλονται από τα δυτικά Μέσα, παρόλο που τα βίντεο παρέχουν οι ίδιοι οι τζιχαντιστές» σχολιάζει στο RT ο Peter Ford, πρώην πρέσβης της Βρετανίας σε Συρία και Μπαχρέιν.
Όπως είπε στο RT και ο πολιτικός αναλυτής και ειδικός για τα ΜΜΕ, Jim Jatras, «κάθε φορά που ομάδες με διασύνδεση με την Al-Qaeda απειλούνται από τις δυνάμεις του συριακού στρατού και κινδυνεύουν να χάσουν από τις κυβερνητικές δυνάμεις περιοχές που έχουν καταλάβει, ακούμε παρόμοιες ιστορίες τρόμου. Κάποιες μπορεί να έχουν δόση αλήθειας, κάποιες άλλες όμως όχι».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κυβερνητικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο σε περιοχές του Χαλεπιού
 Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, 22:05
Ο διοικητής των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στο Χαλέπι δήλωσε ότι οι μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής έχουν μεταφερθεί στο γειτονικό Αφρίν για να βοηθήσουν στην απώθηση της τουρκικής επίθεσης και ως εκ τούτου οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης έχουν επανακτήσει τον έλεγχο σε περιοχές στο Χαλέπι που ήλεγχαν οι Κούρδοι.
«Εμείς στο Χαλέπι έχουμε μεταφερθεί στον θύλακα του Αφρίν. Κατά συνέπεια οι ανατολικές περιοχές της πόλης του Χαλεπίου τέθηκε υπό τον έλεγχο της συριακης δημοκρατιας», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Φουράτ Χαλίλ, διοικητής του YPG στο Χαλέπι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Το λαϊκό συσσίτιο του Έσεν δεν θα δέχεται αλλοδαπούς
 Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, 21:43
Το λαϊκό συσσίτιο του Έσεν, στη δυτική Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα δέχεται πλέον ξένους στην κουζίνα του, προβάλλοντας ως δικαιολογία για την απόφαση αυτή τη μαζική άφιξη προσφύγων τα τελευταία χρόνια που, όπως υποστηρίζει, δεν αφήνει περιθώρια για να φροντίσει τους άπορους ντόπιους.
"Θέλουμε οι Γερμανίδες γιαγιάδες να συνεχίσουν να έρχονται σε μας" είπε ο υπεύθυνος του συσσιτίου, Γιεργκ Σάρτορ, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ). Ο ίδιος έκανε λόγο για "αναιδή" συμπεριφορά των νεαρών μεταναστών, κυρίως απέναντι στις γυναίκες ή ακόμη και για ποδοπατήματα στην ουρά για το συσσίτιο, χωρίς κανένα σεβασμό για τους ηλικιωμένους ή τις ανύπανδρες μητέρες – οι οποίες πλήττονται περισσότερο από τη φτώχεια στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.
Στον ιστότοπό του, το λαϊκό συσσίτιο της πόλης διευκρινίζει ότι πλέον τα δύο τρία των πελατών του είναι αλλοδαποί. Για τον λόγο αυτό "είμαστε αναγκασμένοι να δεχόμαστε επί του παρόντος μόνο πελάτες που διαθέτουν γερμανικό διαβατήριο", προστίθεται στην ανακοίνωση. Ο περιορισμός θα παραμείνει σε ισχύ "μέχρι να αποκατασταθεί και πάλι η ισορροπία".
Αν και το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε από τα μέσα Ιανουαρίου, μόλις τώρα έγινε γνωστό στη Γερμανία.
Περίπου 930 λαϊκά συσσίτια ("Tafel") στη Γερμανία συλλέγουν προϊόντα που θα κατέληγαν από τα σουπερμάρκετ στη χωματερή και ετοιμάζουν γεύματα που τα μοιράζουν στους άπορους. Για να λάβει κανείς δωρεάν γεύμα θα πρέπει να αποδείξει –θεωρητικά χωρίς να γίνεται καμία διάκριση για τους αλλοδαπούς– ότι διαθέτει λιγότερα από 800 ευρώ τον μήνα για να ζήσει.
Μια εκπρόσωπος του συσσιτίου του Βερολίνου (Berliner Tafel) όταν ρωτήθηκε για την πρωτοβούλια που πήρε η αντίστοιχη υπηρεσία του Έσεν, την επέκρινε σφοδρά τονίζοντας ότι αντιτίθεται στην αποστολή του κινήματος αυτού. "Το κριτήριο είναι η φτώχεια, όχι η εθνικότητα!" είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άντιε Τρελς. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, κανένα άλλο συσσίτιο στη χώρα δεν έχει λάβει παρόμοια μέτρα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νατοϊκή Προπαγάνδα εσείς;
Αντιπροπαγάνδα και ανάδειξη της αλήθειας εμείς!
Δείτε ποιοι είναι και το τι κάνουν όσοι βομβαρδίζει ο ΈΝΔΟΞΟΣ Συριακός Αραβικός Στρατό στην Α. Γκούτα.
Δείτε το πως για λογαριασμό της Δύσης, οι ίδιοι εξοπλίζουν με εκρηκτικά τα ίδια τα παιδιά τους, τα οποία κάνουν Βομβιστές αυτοκτονίας στην Δαμασκό.
Άντε καριόλια υποκριτές και ψευτοανθρωπιστές που κλαίτε μόλις σας κουνάει το δάχτυλο το ΝΑΤΟ για να κλάψετε!
https://www.liveleak.com/view?i=93f_1482334437
Τζιχαντιστης στέλνει τις κόρες του σε αποστολή αυτοκτονίας στη Δαμασκό





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και επειδή κάποιοι "ξεχνάτε" γρήγορα και εκτίθεστε ακόμα πιο γρήγορα.
Την ίδια προπαγανδιστική γραμμή οι Ιμπεριαλιστές και οι παπαγάλοι τους όπως στη Γκουτα είχαν για την μάχη στο Χαλέπι.
Με την απελευθέρωση του Χαλεπίου όμως βγήκε στην επιφάνεια και η πραγματική αλήθεια. Χιλιάδες Σύριοι, οι οποίοι πανηγυρίζανε και συνεχίζουν να γιορτάζουν για την νίκη του Συριακού Στρατού και την απελευθέρωσή τους από την εμπροσθοφυλακή των Ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ειδικά των Σαουδάραβων και των Τούρκων!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κόλαση είναι αρκετά μεγάλη για όλους εσάς! Αποσπασμα απο την ομιλία του Bashar al Jafari στον ΟΗΕ!
"Η Γκούτα θα είναι το δεύτερο Χαλέπι"!
"Μην ανησυχείτε για το ποιος είναι μεγαλύτερος πυροβολητής, η κόλαση είναι αρκετά μεγάλη για όλους εσάς"!
Ο Bashar al Jafari, εκπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ, απευθυνόμενος στις χώρες που θέλουν απόφαση του ΟΗΕ εναντίον της Συρίας για την ανατολική Γκούτα...
Υποκλινόμαστε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κομμουνιστές της Υεμένης στο πλευρό της Αντίστασης των Χούτι...
...εναντίον της ιμπεριαλιστικής επέμβασης!
Δεκέμβρης 2017: Συμπληρώθηκαν 1.000 ημέρες πολέμου...
...ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Υεμένης
Χιλιάδες νεκροί, χολέρα, υποσιτισμός, δολοφονίες παιδιών και γερόντων...
Κανένας δεν ενδιαφέρεται...
Οι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες σιωπούν...
Η ιμπεριαλιστική επίθεση στην Υεμένη και η αργυρώνητη σιωπή των ΜΜΕ και "δημοσιογράφων" Υπηρεσιών



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφρίν, 22 Φλεβάρη 2018 - Ο λαός διαδηλώνει στους δρόμους και τις πλατείες: "Mε ψυχή και αίμα... θυσιάζουμε τους εαυτούς μας για τον Mπασάρ Αλ Άσαντ"
Τα αμερικάνικα παραμύθια δεν κερδίζουν πλέον σήμερα πολέμους αλλά βοηθούν για να τους ξεκινήσουν και να τους συντηρούν  στις πλάτες λαών. "Mε ξένα κόλλυβα δικό μας συχώριο", όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
Έτσι και στην Αφρίν, όπως με το Ερμπίλ, οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τους λακέδες τους, το δήθεν "αριστερό"  YPG των Κούρδων που οργάνωσαν, χρηματοδότησαν, εξόπλισαν για το "θεώρημα" των ιμπεριαλιστών “Assad must go”.
Κι όχι μόνον εγκατέλειψαν τους Κούρδους του YPG, αλλά κι έστρεψαν εναντίον τους τον "ελεύθερο συριακό στρατό", τους μέχρι χθες σθεναρούς συμμάχους τους στον "αγώνα" να πέσει ο Άσαντ, οι οποίοι μετακόμισαν στην αγκαλιά του τουρκικού φασιστικού καθεστώτος.
Εναντίον του YPG στράφηκε κι ο κουρδικός πληθυσμός της περιοχής στην Αφρίν, που έβλεπε τους Άραβες και τους Χριστιανούς με τους οποίους ζουν μαζί ειρηνικά και οι οποίοι τους πρόσφεραν απλόχερα φιλοξενία και προστασία από το σουλτάνο, να διώκονται από τους ομοεθνείς τους Κούρδους του YPG, σε μια νέα εθνοκάθαρση για να εδραιώσουν "Κουρδιστάν" στη Συριακή γη.
Η απόλυτη ταπείνωση της αμερικανοκίνητης ηγεσίας του YPG,να παρακαλούν το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ" να τους προστατεύσει από την οργή του Ερντογάν, κάτω και από τις αφόρητες πιέσεις του κουρδικού πληθυσμού που "δραπετεύει" μαζί με τους διωκόμενους Άραβες για να βρει προστασία στο ελεύθερο Χαλέπι.
Η απόλυτη πολιτική και στρατιωτική νίκη του Άσαντπροσωπικά και της κυβέρνησής του, στην οποία συμμετέχουν και τα δύο (2) κομμουνιστικά κόμματα της χώρας που διαθέτουν μεγάλη εκλογική δύναμη στο κουρδικό στοιχείο της περιοχής.
Η απόλυτη διπλωματική και πολιτική νίκη του άξονα της Αντίστασης (Αραβικός στρατός της Συρίας, Φρουροί της Ιρανικής Επανάστασης, Παλαιστινιακές Ταξιαρχίες και Χεζμπολάχ), που "αδιαφόρησαν" και δεν ήρθαν σε σύγκρουση με τις αμερικανικές-κουρδικές δυνάμεις που θέλουν να "εδραιώσουν" Κουρδιστάν στα Συριακά εδάφη και πετρελαιοπηγές της κυρίαρχης Συρίας ακόμη υπό κουρδική-αμερικάνικη κατοχή -διάβαζε "κλοπή ορυκτού πλούτου της Συρίας-, ρίχνοντας τις δυνάμεις τους εναντίον των υπόλοιπων δυνάμεων του "ισλαμικού κράτους".
Αφρίν, 21 Φλεβάρη 2018 - Ώρες μετά την είσοδο στην Αφρίν της Λαϊκής Εθνοφυλακής κι όχι του Αραβικού στρατού της Συρίας, επέρχεται η κανονικότητα της νόμιμης τάξης της χώρας, όπως στη φωτογραφία διαπιστώνουμε στα σχολεία εκ νέου η σημαία της κυρίαρχης Συρίας με σταδιακή απόσυρση αυτής του YPG.
Χωρίς ρεβανσισμούς οι Κούρδοι που τίμησαν τη φιλόξενη στάση της Συρίας απέναντί τους και διαφώνησαν με την ηγεσία του YPG, στη μεγάλη τους πλειοψηφία οπαδοί και στελέχη των δύο Κομμουνιστικών Κομμάτων της Συρίας που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Άσαντ, σχολιάζουν στους ανταποκριτές της Συριακής κρατικής τηλεόρασης και τα διεθνή ΜΜΕ (αυτά δεν μπορεί κάποιος να τα δει στους τηλεοπτικούς σταθμούς της δύσης λόγω της χυδαίας λογοκρισίας):
"Δεν πιστεύαμε ότι οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν τους Κούρδους. Είναι φυσικό ότι η Ροχάβα ή η Βόρεια Συρία δεν περίμεναν να έρθει αυτό το κράτος και να μας προστατεύσει"...
"Δεν έχουμε καμία ελπίδα για τις ΗΠΑ"...
"Επειδή η κυβέρνηση της Συρίας είναι νόμιμη κυβέρνηση χαιρόμαστε για την είσοδο αυτών των δυνάμεων. Αν οι Κούρδοι ζητήσουν μια ημέρα φεντεραλισμό, θα το ζητήσουν από τη Συριακή κυβέρνηση και όχι από τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ ή τη Γαλλία"...
"Η στρατηγική των ΗΠΑ εξαρτάται από τη δημιουργία νέου χάους στη Μέση Ανατολή για να επιδιώξει τα συμφέροντά της στην περιοχή"...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Επίθεση με χειροβομβίδα στην πρεσβεία των ΗΠΑ
ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.--
Ενας 43χρονος Σέρβος πρώην στρατιώτης ήταν ο δράστης της επίθεσης με χειροβομβίδα, τύπου Μ-75, που πραγματοποιήθηκε προχτες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη, στον αυλόγυρο της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα.
Από την επίθεση σημειώθηκαν μόνον μικρές υλικές ζημιές, ενώ ο δράστης τερμάτισε τη ζωή του ενεργοποιώντας (κατά τα φαινόμενα) εκρηκτικό μηχανισμό.
Πληροφορίες της αστυνομίας στην Ποντγκόριτσα αναφέρουν ότι ο 43χρονος είχε παρασημοφορηθεί το 1999 από τον τότε Πρόεδρο της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς «για τις υπηρεσίες του στην άμυνα και ασφάλεια της πατρίδας». Λεγόταν Ντάλιμπορ Τζάουκοβιτς. Είχε γεννηθεί στο Κράλιεβο της Σερβίας και κατοικούσε μόνιμα στην Ποντγκόριτσα.
Από αναρτήσεις που είχε κάνει στη σελίδα του στο «Facebook» έγινε φανερό πως ήταν σφόδρα αντίθετος στην πρόσφατη ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Αυξήθηκαν οι «ευέλικτοι» εργαζόμενοι
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.--
Αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι με ευέλικτες μορφές απασχόλησης στην Ολλανδία (που έτσι και αλλιώς βρίσκεται στην κορυφή). Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας (CBS) για το τελευταίο τρίμηνο του 2017 οι συμβάσεις μερικής και προσωρινής απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 2,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2016 και οι συμβάσεις αορίστου χρόνου μειώθηκαν κατά 2,2%.
Ετσι, το 61% του συνόλου των εργαζομένων (ή 5,3 εκατ. εργαζόμενοι) έχουν μόνιμη απασχόληση στην Ολλανδία. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία 15 χρόνια. Το 2003, σχεδόν το 75% των εργαζομένων είχαν μόνιμες συμβάσεις. Το 35% των εργαζομένων - περίπου 3 εκατ. - είναι με κάποια ευέλικτη ή προσωρινή σχέση εργασίας. Συγκεκριμένα 2 εκατ. έχουν κάποια «ευέλικτη ή προσωρινή σύμβαση» και 1,1 εκατ. χαρακτηρίζονται ως αυτοαπασχολούμενοι, η πλειοψηφία των οποίων είναι με μπλοκάκι (836.000).
Η πλειοψηφία των «ευέλικτων» εργαζομένων (546.000) έχουν μια σύμβαση ορισμένου χρόνου, 362.000 έχουν μια «ευέλικτη σύμβαση» που θα μπορούσε να μετατραπεί σε μόνιμη και 227.000 εργάζονται μέσω γραφείων «ενοικίασης».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΑΜΑΛΑ.-- Εναν 33χρονο Παλαιστίνιο δολοφόνησαν προχτες Πεμπτη νωρίς το πρωί Ισραηλινοί στρατιώτες εν ψυχρώ, αφού προηγουμένως τον ξυλοκόπησαν με τις κάννες των όπλων τους, μόνο και μόνο επειδή τον είδαν να μεταφέρει στον ώμο «κάποιο μακρύ αντικείμενο». Πριν την επίθεση είχαν κάνει έφοδο σε σπίτια στην Ιεριχώ της Δυτικής Οχθης και ο άτυχος 33χρονος είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει το σπίτι του θείου του, το οποίο είχε δεχτεί εισβολή Ισραηλινών στρατιωτών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΙΤΑΛΙΑ
Την επόμενη Κυριακή οι εκλογές
ΡΩΜΗ.--
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία, που είναι προγραμματισμένες για τις 4 Μάρτη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι "άμαχοι" της Γκούτα που βομβαρίδονται από τον Συριακό Στρατό
Ghouta, 2015, όταν οι μετριοπαθείς ισλαμιστές είχαν απαγάγει γυναίκες και τις περιέγραψαν σε κλουβιά μπροστά από τα αρχηγείο τους για χρήση ως ανθρώπινες ασπίδες...Κλαψε ΟΗΕ τους εξεγερμένους σου...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φάτε σανό, σας κερνάει η ΗΠΑ και τα εγχώρια παπαγαλάκια της
Οι φωτογραφίες είναι από τις αεροπορικές επιθέσεις στην Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ..Σήμερα παρουσιάζονται από τα Ιμπεριαλιστικά Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης σαν να είναι στην Αν. Γκούτα και αποτέλεσμα των βομβαρδισμών από τον ΈΝΔΟΞΟ Συριακό Αραβικό Στρατό
Η μαζική χειραγώγηση των μαζών: TIME (αμερικανική έκδοση) δημοσίευσε αυτή την φωτογραφία στο εξώφυλλό του υποστηρίζοντας ότι είναι από την Ghouta και με τον τίτλο "Έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας;" Οι Αμερικανοί εγκληματίες πολέμου και τρομοκρατες κάθε ελεύθερου λαού, χρησιμοποιούν την προπαγάνδα ως το ισχυρότερο όπλο. Ενισχύουν τώρα την αντι-Assad και αντι-συριακή προπαγάνδα , επειδή οι τρομοκράτες τους έχουν περικυλωθει.
Στην πραγματικότητα αυτή η φωτογραφία είναι από τη Γάζα, το 2012.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία - ΣΟΚ στην Εύβοια: Πακιστανός βίασε 13χρονο αγόρι
22 Φεβρουαρίου 2018 -  12:21
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Τριάδας Ψαχνών, η είδηση ότι ένας 13χρονος κατήγγειλε το βιασμό του από έναν Πακιστανό.
Το περιστατικό φαίνεται πως συνέβη το απόγευμα στις 17/2, αλλά καταγγέλθηκε από την μητέρα του παιδιού στις 21/2.
Ο μικρός επισκεπτόταν συχνά ένα σπίτι στο χωριό στο οποίο διέμενε ένας ηλικιωμένος, φίλος της οικογένειας. Το βράδυ όμως του Σαββάτου ο ανήλικος πήγε στο σπίτι αλλά ο ηλικιωμένος έλειπε.
Δίπλα έμεναν σε άλλη οικία τέσσερις Πακιστανοί. Ο ένας από τους τρεις πλησίασε το παιδί, και σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν, το βίασε.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε τέσσερις ημέρες μετά στο Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων Μεσσαπίων. Ο δράστης εντοπίστηκε και  διαπιστώθηκε ακόμη η παράνομη διαμονή του στη χώρα, όπως και των υπολοίπων τριών.
Αν και το αυτόφωρο είχε παρέλθει, εν τούτοις συνελήφθησαν όλοι και κρατούνται. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και σήμερα θα εξεταστεί από Ιατροδικαστή στην Αθήνα.


Ο νεαρός είναι μαθητής γυμνασίου της περιοχής
Σοκ στην Εύβοια: Κλαίγοντας ο 13χρονος είπε στη μητέρα του ότι βιάστηκε από τον Πακιστανό
22/02/2018 - 19:09
Οι τέσσερις Πακιστανοί, τον έβαλαν στο σπίτι τους και ο ένας από αυτούς άρχισε να του κάνει άσεμνες πράξεις και στην συνέχεια να τον βιάζει -Το κράτησε κρυφό για περίπου τέσσερις μέρες καθώς ντρεπόταν να μιλήσει σε κάποιον, μα δεν άντεξε και μίλησε στην μητέρα του
Από τα σύννεφα έχουν πέσει οι κάτοικοι του χωριού της Τριάδας Ευβοίας από την καταγγελία βιασμού 13χρονου από άνδρα πακιστανικής καταγωγής.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού ο μικρός ο οποίος έχει αλβανική καταγωγή είναι μαθητής γυμνασίου
«Χθες μάθαμε στο χωριό, ότι το παιδί αυτό, το βίασε ένας Πακιστανός και πάθαμε σοκ. Οι πακιστανοί μένουν σε ένα σπίτι στο χωριό και οι περισσότεροι δουλεύουν στα χωράφια, χωρίς χαρτιά βέβαια. Έχουμε φοβηθεί με όλα αυτά που συμβαίνουν, κάθε βράδυ γίνονται και ληστείες στο χωριό και είμαστε όλοι στο πόδι» είπε ο κ. Κωνσταντάρας κάτοικος του χωριού.
Το περασμένο Σάββατο στις 17 Φεβρουαρίου, ο νεαρός είχε επισκεφτεί το σπίτι ενός οικογενειακού τους φίλου, συνταξιούχου, οποίος τους νοίκιαζε παλαιοτέρα ένα διαμέρισμα στο χωριό και έκαναν και παρέα.
Ο 13χρονος αφού πήγε στο σπίτι δεν βρήκε τον συνταξιούχο και τον περίμενε να επιστρέψει, τότε οι πακιστανοί που μένουν δίπλα ακριβώς βρήκαν ευκαιρία και κάλεσαν τον μικρό στο σπίτι τους.
«Το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, ο μικρός πήγε στο σπίτι του συνταξιούχου να τον δει και να τον ρωτήσει αν χρειαζόταν τίποτα. Το παιδί έκανε παρέα με έναν μεγάλο άνδρα, συνταξιούχο από την Τριάδα, το οποίο πήγαινε στο σπίτι του και καθόντουσαν. Αυτός ο άνθρωπος, ο όποιος είναι οικογενειακός φίλος, στο παρελθόν νοίκιαζε στην οικογένεια ένα διαμέρισμα πάνω από το σπίτι του μέχρι που μετακόμισαν. Απέναντι από αυτό το σπίτι έμεναν οι πακιστανοί»
Οι τέσσερις Πακιστανοί, όπως έχει καταγγείλει και ο 13χρονος νεαρός, τον έβαλαν στο σπίτι τους και ο ένας από αυτούς άρχισε να του κάνει άσεμνες πράξεις και στην συνέχεια να τον βιάζει. Το κράτησε κρυφό για περίπου τέσσερις μέρες καθώς ντρεπόταν να μιλήσει σε κάποιον, μα δεν άντεξε και μίλησε στην μητέρα του, η οποία σοκαρισμένη τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία και κατήγγειλε τα όσα της είχε διηγηθεί ο μικρός γιος της.
«Ο συνταξιούχος έλειπε ή είχε φύγει για κάποια δουλειά και ο 13χρονος ήταν μόνος του στο σπίτι. Οι τέσσερις  Πακιστανοί τον είδαν μονό του και τον έπεισαν να πάει δίπλα στο σπίτι τους. Ο νεαρός πήγε και στην συνέχεια ένας από αυτούς τον βίασε. Έτσι τα ακούσαμε τα πράγματα. Τα σπίτι είναι κολλητά. Ο μικρός έχει αλβανική υπηκοότητα και ήταν καλοί φίλοι με τον συνταξιούχο λόγο και του ότι έμεναν μαζί με την οικογένεια του και υπήρχε εμπιστοσύνη. Το παιδί μετά πήγε και το είπε στην μητέρα του και η μητέρα του αμέσως έκανε καταγγελία στην αστυνομία».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυξησεις σοκ στα κινητα. Συντονισμενες ανατιμησεις με την «ανοχη» της ΕΕΤΤ . Οι εταιριες θελουν μεγαλυτερα κερδη. Εως 20% πανω οι κλησεις και εως 47%ακριβοτερα τα SMS. Και χρεωσεις σε πακετα προγραμματων και ιντερνετ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ποτάμι καλεί Γιώργο...  για τον νόμο της κάνναβης
23/2/2018
Την επιστράτευση του Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να συνδράμει με τις…επιστημονικές γνώσεις του στη συζήτηση για την κάνναβη αποφάσισε η Βουλή, ύστερα από σχετικό αίτημα-έκπληξη του Γρηγόρη Ψαριανού.
Ο βουλευτής του Ποταμιού ζήτησε να συμπεριληφθεί ο πρώην πρωθυπουργός στους φορείς που θα τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου, αίτημα που έγινε δεκτό από το προεδρείο. Το άκουσμα της παραπάνω πρότασης προκάλεσε τον γέλωτα του βουλευτή της Ν.Δ. Ιάσωνα Φωτήλα, με τον κ. Ψαριανό να απαντά: «Μη γελάτε, είναι πολύ σοβαρό αυτό που λέω».
Τα υπολοιπα καθυστερημενα κομματα των ηλιθιων, όπως η ΝΔ το ξεφτιλο ΚΚΕ  η ΧΑ και οι ΑΝΕΛ, επιμενουν στη νλακεια τους λογω του πολτου που εχουν στο κεφαλι τους αντι για μυαλο. Επιμενουν δηλαδη στη μαλακια που τους δερνει, ότι η ιατρικη κανναβι είναι ιδια με την κανναβι, ότι η ελευθερια χρηση της από τους αρρωστους θα οδηγησει σε νομιμοποιηση των ναρκωτικων, και ζητουν στοιχεια για τις φαρμακευτικες ιδιοτητες της κανναβης, ενώ είναι γνωστα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα 18 νησια του Αιγαιου που γκριζαρουν οι Τουρκοι ειναι  ολισθημα του Σμιτη
Και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ο κ. Σημίτης έπραξε τα ανάλογα. Ξεπούλησε εθνικό έδαφος στην κρίση των Ιμίων και αποδέχτηκε στη Μαδρίτη την παραβίαση των διεθνών κανόνων με την αποδοχή των  συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο, σε σχέση με το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας.  Ουσιαστικά  διευρύνθηκε ένεκα της πολιτικής του η λίστα των απαιτήσεων, όπως ήθελαν οι Τούρκοι, οι οποίοι ιστορικά πορεύονται «σιγά σιγά», χωρίς όμως ποτέ να κάνουν πίσω!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαρκως λιγοτερη Ελλαδα
Μειον Ιμια, μειον 25% του ΑΕΠ, μειον 99 χρονια δημοσια περιουσια, μειον μισο Αιγαιο, μειον Δημοκρατια, μειον Μακεδονια, μειον ελπιδα. Κυβερνηση και πολιτικος κοσμος υπευθυνοι για την εθνικη μειοδοσια