Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Πεμπτη 13 Δεκεμβριου 2018


27 καταδίκες, τον παρακολουθούσαν όλες οι μυστικές υπηρεσίες... Κι αυτός ανενόχλητος μπαίνει στο κέντρο μίας από τις καλύτερα φυλασσομενες πόλεις του κόσμου, το Στρασβούργο, και προκαλεί μακελειό... Στη Γαλλία!
Ξαναπεί κάποιος για " συνομωσιολογια";



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Επιτροπη Μακεδονικου Αγωνα Θεσσαλονικης ακουσε το καλεσμα των Γαλλων καθως και το κινημα των κιτρινων γιλεκων εξαπλωνεται στην Ευρωπη κα καλουμε ολους τους συνελληνες στην συγκεντρωση διαμαρτυριας στο Λευκο Πυργο την Παρασκευη 14/12 στις 7.00 να φορεσουν κιτρινο γιλεκο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο δραστης Σεριφ Σ. της δολοφονικης επιθεσης στο Στρασβουργο ειχε συλληφθει ηδη 20 φορες και ειχε φακελλο στην αντιτρομοκρατικη ,παραυτα ,εκανε την επιθεση με οπλο
ολα αυτα εν μεσω διαδηλωσεων σε ολη την Γαλλια με τα κιτρινα γιλεκα ..περιεργο ''timing ''.....
ευκαιρια για τον Μακρον για να επιβαλλει καθεστως εκτακτης αναγκης και στρατιωτικου νομου ...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το παρακράτος του Μακρόν σκότωσε και 6ο διαδηλωτή των gilets jaunes μετά από επίθεση νταλίκας σε μπλόκο. Χούντα Ερντογάν η Γαλλία γέμισαν οι φυλακές από πολιτικούς κρατούμενους: σε λιγότερο από 1 μήνα συνελήφθηκαν 4523 αντικαθεστωτικοί και κρατούνται οι 4099. Σε μια μέρα ρίχθηκαν 10.000 δακρυγόνα όσα όλο το 2017.
13/12/2018 – 14.30
Ένας 22χρονος ο Denis David κάτοικος του Pontet,  που μόλις πριν 3 μέρες έγινε πατέρας κι απέκτησε ένα μωρό δολοφονήθηκε από το ευρωενωσιακό παρακράτος του Μακρόν στα οδοφράγματα των Κίτρινων Γιλέκων στα διόδια στην Avignon. Παρασύρθηκε και πολτοποιήθηκε από νταλίκα με Πολωνό οδηγό. Από τις 17 Νοέμβρη ήταν στο κοινωνικό στον αυτοκινητόδρομο μέτωπο A7.  Συμμετείχε στο check point των gilets jaunes στον κυκλικό κόμβο του Bonpas και όταν τον ρωτούσαν γιατί δεν ήταν κοντά στο νεογέννητο παιδί του απαντούσε « γι αυτό είμαι στο δρόμο από τις 17 Νοέμβρη ». Αν και διακομίστηκε γρήγορα από τις πρώτες βοήθειες υπέκυψε στα τραύματά του.
« Ο οδηγός επιτάχυνε και εμβόλισε το οδόφραγμα. Ο Denis βρέθηκε πάνω στο capot του οχήματος και έπειτα κάτω από τις ρόδες του καταγγέλει ο Maxime Souque, εκπροσωπώντας τα gilets jaunes του Bonpas. Αλλά ο οδηγός δεν σταμάτησε και συνέχισε την πορεία του αφού πέρασε από πάνω του….Η αστυνομία τον συνέλαβε λίγο πιο μακριά. Προφυλακίστηκε σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Vaucluse.
Η επίθεση της νταλίκας κατά διαδηλωτών έγινε στην έξοδο Avignon-sud στον autoroute A7 σύμφωνα με το CNews. Ο νεαρός είναι το 6ο θύμα από την αρχή της κινητοποίησης των  « gilets jaunes », στις 17/11/18.
Ζοφερό το νούμερο των συλλήψεων που μόνο με καθεστώς χούντας μπορεί να συγκριθεί αφού από τις 17 Νοέμβρη ως σήμερα συνελήφθηκαν 4523 άτομα εκ των οποίων τα 4099 τέθηκαν σε καθεστώς κράτησης , σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Υπ. Εσωτερικών. 10.000 βομβίδες δακρυγόνων ρίχθηκαν το τελευταίο Σάββατο σε μια μόνο μέρα κατά της κινητοποίησης Κίτρινων Γιλέκων. Ο αριθμός ισοδυναμεί με το σύνολο βομβίδων δακρυγόνου που εκτοξεύθηκαν όλο το 2017 δήλωσε ο κοινωνιολόγος Μανουέλ Σερβέρα Μαρζαλ σε εκπομπή στη γαλλική τηλεόραση. Στο Παρίσι κάποια θωρακισμένα της αστυνομίας στις 8 Δεκέμβρη ήταν μυστικά εξοπλισμένα με ένα υγρό που προκαλεί κάτι σαν παραλυσία και θα ήταν η λύση ανάγκης αν το έριχναν κατά gilets jaunes θα ήταν ικανό να τους ακινητοποιήσει ακόμη κι αν διέθεταν μάσκες. Κάθε μηχανισμός από αυτό θα μπορούσε να ρίξει κάτω κόσμο που καταλάμβανε επιφάνεια που ισοδυναμεί με πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου αναφέρει ο γαλλικός τύπος.
Η κυβέρνηση από την άλλη ζητά δια του εκπροσώπου της Benjamin Griveaux να μην γίνουν κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων το Σάββατο και ότι δεν θα ήταν λογικό να διαδηλώσουν μετά την επίθεση του Strasbourg. Αυτά δήλωσε ο Griveaux στο CNews ενώ διευκρίνισε ότι σε αυτό το στάδιο δεν αποφασίστηκε ν’  απαγορευθούν οι διαδηλώσεις. Στο ίδιο πνεύμα και η Υπ. Δικαιοσύνης η Nicole Belloubet, που κάλεσε το  « κίνημα να διακόψει » για να μπορέσουν οι δυνάμεις της τάξης απερίσπαστες να κινητοποιηθούν για να συλλάβουν τον ένοπλο του Strasbourg.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφυλακίζεται ο αληταρας κλεφτης μαυραγορητης τοκογλυφος Ριχάρδος
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, 15:24
Αποφυλακίζονται ο μαυραγορητης Ριχάρδος και άλλοι επτά προφυλακισθέντες συνεργατες του μαυραγορητες για την υπόθεση του κυκλώματος χρυσού, στους οποίους όμως επιβάλλονται περιοριστικοί όροι. Ο ενεχυροδανειστής μαυραγορητης και φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος θα αφεθεί ελεύθερος με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ, ενώ του επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.
Στους υπόλοιπους έξι επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι χωρίς εγγυοδοσία.
Ωστόσο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κρίνει ότι προκύπτουν επαρκείς αποδείξεις ενοχής εις βάρος τους, αλλά οι κατηγορούμενοι δεν είναι ύποπτοι φυγής, κι έτσι αποφασίστηκε η αποφυλάκισή τους, δεδομένου, όπως αναφέρεται στο σχετικό βούλευμα, ότι δεν συντρέχουν λόγοι για προφυλάκιση μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου που αφορούσε στο βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας.
Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να αποφυλακιστούν αύριο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιλεκτική έξωση καταγγέλλουν οι σύλλογοι ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και Αναπηρίες
 Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, 17:04
Επί ποδός βρίσκεται ο Σύλλογος ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑΜΣΚΠ) και ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό «Νίκη», καθώς , η πολιτεία τους γυρίζει την πλάτη και τους κάνει έξωση από την έδρα τους, η οποία βρίσκεται στη βορεινή πλευρά του Ελληνικού.
Η πρόεδρος του συλλόγου με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑΜΣΚΠ), κ. Βάσω Μαράκα σε ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους ζήτησε ισονομία και ισοτιμία από τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς δύο άλλοι σύλλογοι ο «Ερμής» και η «Αμυμώνη» που βρίσκονται στην ίδια περιοχή του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού δεν απειλούνται με έξωση.
Η κ. Μαράκα δήλωσε πως έχουν γίνει στο μεταξύ πολλές συναντήσεις, ανάμεσα στις οποίες και με τον Δήμαρχο του Ελληνικού, από όπου όχι μόνο δεν πήραν σαφείς απαντήσεις αλλά η στάση που τους επιδείχθηκε ήταν του τύπου «δεν γνωρίζουμε την ύπαρξή σας»...
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συλλόγων υπήρξε συνάντηση ακόμη και με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Λάτση και της κατασκευαστικής εταιρείας Lamda Development όπου υπήρχε θετική ανταπόκριση αλλά χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση. Παράλληλα, συναντήσεις έχουν γίνει και με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Καπάταη, αλλά και με τους εκπροσώπους της Ελληνικόν Α.Ε . Mέχρι σήμερα , οι συναντήσεις δεν έχουν αποδώσει καρπούς.
Το αίτημα των δύο Συλλόγων βρήκε πάντως θετική ανταπόκριση από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, καθώς έγινε πρόταση από τον ίδιο για παραχώρηση ακινήτου από την Εκκλησία, για την μετεγκατάσταση των δύο συλλόγων. Ο Αρχιεπίσκοπος δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει εντός 15ημέρου με την κα Μαριάννα Λάτση για να της θέσει αυτό το σοβαρό θέμα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Νίκη» κ. Σμπράος, επεσήμανε πως όλες οι κοινωνικές ομάδες και οι Σύλλογοι ασθενών μπαίνουν στον μηχανισμό του αυτονόητου, υποκαθιστούν το ίδιο το κράτος που θα έπρεπε αυτό να είναι επιφορτισμένο με την μέριμνα και την ενασχόληση με τους Συλλόγους ασθενών. «Αντικαθιστούμε το κράτος – το μόνο που ζητάμε είναι να μην εμποδιζόμαστε στο έργο μας».
Υπάρχουν κτήρια κενά που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες που γειτνιάζουν με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις στο βορεινό τμήμα του Ελληνικού. Εκεί θα μπορούσαν να στεγαστούν οι Σύλλογοι στην περίπτωση που δεν γίνεται κάτι άλλο.
Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας φιλοξενεί πάνω από 2.000 ασθενείς, με 25 μονάδες υποστήριξης και σωματικής ενδυνάμωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Έχει διοργανώσει περισσότερες από 60 επιστημονικές ημερίδες και κερδίσει 3 βραβεία (βραβείο Συλλόγου Ασθενών του διεθνή θεσμού Prix Gallien, Αριστείο, υποστήριξης των Αριστείων ζωής 2009 από τον όμιλο Ant1 και το περιοδικό Forma, αλλά και τιμητική πλακέτα από τον Δήμο Αθηναίων για την εθελοντική εργασία).
Ο Επιστημονικός Σύνδεσμος «Νίκη» είναι φορέας γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρίες, ο οποίος φιλοξενεί 50 άτομα με αυτισμό. Οι αναπηρίες που εξυπηρετεί είναι η νοητική στέρηση, οι διάχυτες, αναπτυξιακές ταραχές (αυτισμός) διάφορα σύνδρομα, εγκεφαλική παράλυση, παραπληγία, προβλήματα συμπεριφοράς και ψυχωτικές διαταραχές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη φυλακή Γρεβενών μεταφέρεται o 19χρονος
 Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, 07:36
Στις φυλακές Γρεβενών οδηγείται ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.
Οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν τη μεταγωγή του έπειτα από τον ξυλοδαρμό του στις φυλακές Αυλώνα όπου κρατείτο. Στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα βρίσκεται και ο 21 ετών συγκατηγορούμενός του από τη Ρόδο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίτρινα Γιλέκα: Ο Μακρόν μας έδωσε ψίχουλα, συνεχίζουμε
Ραντεβού το Σάββατο στους δρόμους




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παραλήρημα «Μακεδονομάχων»
Κείμενο της ομάδας «Ενωμένοι Μακεδόνες», στο οποίο εκφράζεται παραληρηματικός ακροδεξιός λόγος.
Χαρακτηριστικά:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συριζαίοι! Καλό θα είναι από εδώ και πέρα να μην χρησιμοποιήτε τους όρους ''πρόοδος'' και ''δημοκρατία'' γιατί ξεφτιλίζετε αυτές τις τόσο ιερές λέξεις...Εσείς ουδεμία σχέση έχετε ούτε με την πρόοδο ούτε με τη δημοκρατία!...Γιατί πρόοδος δεν είναι ούτε το να νομιμοποιήσουμε την κάναβη, ούτε τα gay parade, ούτε το να γεμίσουμε την Ελλάδα με λαθρομετανάστες...Η πραγματική πρόοδος είναι κυρίως στους τομείς της οικονομίας, της τεχνολογίας αλλά και στο να λύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα...Aλλά που να ξέρετε εσείς οι αδούλευτοι από αυτά...Εσείς το μόνο που ξέρετε είναι να βολεύετε δημοσίους υπαλλήλους... Ουδεμία σχέση επίσης έχετε με τη δημοκρατία! Είστε παγκόσμιο φαινόμενο όπου σε δημοψήφισμα το ΟΧΙ το κάνατε ΝΑΙ, παραβλέπετε τη λαϊκή βούληση για το εθνικό θέμα του σκοπιανού και γενικά εσείς αντιλαμβάνεστε τη δημοκρατία σε στυλ κόκκινης δικτατορίας Σοβιετικής Ένωσης και Κούβας! Όσο για τον σε ποιόν ανήκει η πόλη και ποιός κάνει κουμάντο εδώ;;;...Αργήσατε αλλά το καταλάβετε! Ε ναι λοιπόν η πόλη μας ανήκει και κουμάντο στη Θεσσαλονίκη πλέον κάνουν οι Έλληνες πατριώτες!!! Και ξέρετε γιατί;;;;;...Γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε η Θεσσαλονίκη!!! ΕΜΕΙΣ είμαστε η Μακεδονία!!! Εμείς είμαστε η Ελλάδα!!! ΕΜΕΙΣ ανατριχιάζουμε με τη γαλανόλευκη! ΕΜΕΙΣ έχουμε πλέον τη συντριπτική λαϊκή απήχηση στην κοινωνία!!!...Εσείς έχετε ξεμείνει με έναν κομματικό στρατό όπου κι αυτός ακόμα είναι ξενερωμένος με την πάρτη σας! Εσείς ''γουστάρετε'' πιο πολύ με Κούβα, Σοβιετική Ένωση, Τσε Γκεβάρες και ...ερεθίζεστε στη θέα του ξενόφερτου σφυροδρέπανου και της κόκκινης σημαίας! Καταλάβατε ποιά είναι η διαφορά μας; Σας γνωρίζουμε πλέον καλά... Όσο γ'αυτές τις μπούρδες περί ''Γκοτζαμάνη''...Ένα έχουμε να σας απαντήσουμε: ''Ότι του φανεί του λωλοστεφανή, τρικυμία εν κρανίω και ότι ζείτε εκτός τόπου και χρόνου σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν!...Σας ευχαριστούμε επίσης γιατί με τις μπούρδες που συνεχώς ξεστομίζετε μας κάνετε συνέχεια πιο δυνατούς! Με τις δυνάμεις καταστολής σας και με τα παρακρατικά γνωστά πασίγνωστά παιδιά σας που συμπαθείτε μας κάνετε ακόμα δυνατότερους! Έχετε χάσει και το ξέρετε... Η Νίκη πλέον είναι μαζί μας... ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΥΓ: Παρασκευή 14.12 ώρα 19.00 μ.μ όλοι στον Λευκό Πύργο με μια γαλανόλευκη και το αστέρι της Βεργίνας στο χέρι!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ




Συγκέντρωση για το Μακεδονικό, απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα να φορέσουν κίτρινα γιλέκα μιμούμενοι τους διαδηλωτές της Γαλλίας, διοργανώνουν η Επιτροπη Μακεδονικου Αγωνα την ερχόμενη Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που ο πρωθυπουργός θα μιλάει στο Παλέ ντε Σπορ.
Συγκεκριμένα σε διαδικτυακό της κάλεσμα η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα αναφέρει τα εξής (αυτούσιο το κείμενο):
«Η επιτροπή Μακεδονικού αγώνα Θεσσαλονίκης άκουσε το κάλεσμα των Γάλλων καθώς το κίνημα των κίτρινων γιλέκων εξαπλώνεται στην Ευρώπη και καλούμε όλους τους συνελληνες που θα βρίσκονται την Παρασκευή στις 7μμ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λ. Πύργο, εκτός απ τις σημαίες που θα κρατάμε όλοι, να φορέσουν και κίτρινο γιλέκο. Μετά την Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία τασομεθα κι εμείς στο πλευρό των αγωνιστών κατά της παγκοσμιοποίησης και των βρωμικων σχεδίων τους.
Καλούμε τους συνελληνες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας να κατέβουν στους δρόμους με κίτρινα γιλέκα την Παρασκευή στις 7μμ.
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΏΣΕΙ»




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






ΓΑΖΑ.-- Υπέκυψε στα τραύματά του την Τρίτη ένα παιδί 4 ετών και 8 μηνών, ο Αχμέντ Αμπού Αμπέντ, που την περασμένη Παρασκευή χτυπήθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την επιστροφή των εκατομμυρίων προσφύγων, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν φέτος από τις 30 Μάρτη και έχουν βαφτεί στο αίμα, με πάνω από 250 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά και εφήβους. Στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε το παιδί. Ενας θείος του μικρού, ο Μπάσεμ, 38 ετών, παρών στο νοσοκομείο όπου πέθανε το παιδί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Αχμέντ πληγώθηκε από θραύσμα την ώρα που Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούσαν εναντίον των συμμετεχόντων στις διαδηλώσεις της Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ο πατέρας του Αχμέντ επίσης τραυματίστηκε από σφαίρες.

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ.-- Η Μενγκ Ουάνγκζου, οικονομική διευθύντρια του κινεζικού κολοσσού τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας «Huawei», αποφασίστηκε από καναδικό δικαστήριο να αποφυλακιστεί υπό όρους μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης, 10 μέρες μετά τη σύλληψή της στο Βανκούβερ κατόπιν αιτήματος έκδοσης στις ΗΠΑ, με κατηγορίες για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν και βαθύτερη αιτία τον σφοδρό ανταγωνισμό των ΗΠΑ με την Κίνα. Καταβλήθηκαν 10 εκατομμύρια καναδικά δολάρια (7,5 εκατ. δολ. ΗΠΑ) και η Μεγκ θα πρέπει να φοράει ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού στον αστράγαλο και να παραμένει στο σπίτι της καθημερινά από τις 11 μ.μ. έως τις 6 π.μ. Αν η καναδική Δικαιοσύνη αποφανθεί ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία σε βάρος της, ακολούθως το υπουργείο Δικαιοσύνης θα κληθεί να αποφασίσει αν θα εγκρίνει το αίτημα έκδοσής της στις ΗΠΑ. Σε περίπτωση έγκρισης μπορεί η Μεγκ να προσαχθεί σε δίκη για συνωμοσία και πιθανώς να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και 30 χρόνων. Η όλη υπόθεση έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της Κίνας, που δηλώνει ότι θα πάρει μέτρα.
Ηδη η Κινα εχει αντιδρασει. Στην αρχη διπλωματικα, τονιζοντας αυστηρα στον Καναδα ότι εχει συλλαβει μια πολιτη της η οποια είναι καταφανεστατα αθωα και καλεσε τον Καναδα να την απελευθερωσει αμεσως, και αμεσως μετα συλλαμβανοντας στην Κινα δυο εκπρωσοπους ΜΚΟ οι οποιοι είναι πρωην διπλωματες του Καναδα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Εργατικές κινητοποιήσεις σε πολλούς κλάδους
Ενώ η κυβέρνηση Μακρόν αναβαθμίζει τους μηχανισμούς καταστολής, μετά και από τα γεγονότα στο Στρασβούργο
ΠΑΡΙΣΙ.-- Σε 24ωρη πανεθνική απεργία καλούν την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη οκτώ εργατικές ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα στη Γαλλία, όπου η οργή κατά της πολιτικής Μακρόν πυροδοτεί τις τελευταίες βδομάδες μαζικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις. Μεταξύ άλλων, σε απεργία καλούν οι Ομοσπονδίες εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία, των εργαζομένων στα Τρόφιμα, αλλά και οι Ομοσπονδίες εργαζομένων στα Λιμάνια, την Ενέργεια και την εξορυκτική βιομηχανία, στους Σιδηροδρόμους, στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες κ.τ.λ. Στο κοινό τους κάλεσμα προτάσσουν αιτήματα για ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς κ.λπ. Επίσης το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας έχει προγραμματίσει 3ήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων στις 13-15 Δεκέμβρη.
Κινητοποιήσεις συνεχίζουν και χιλιάδες μαθητές λυκείου, αλλά και φοιτητές πανεπιστημίων, αντιδρώντας σε νέες αναδιαρθρώσεις που μεγαλώνουν τους φραγμούς και τα προβλήματα στην Παιδεία, όπως τα αυξημένα δίδακτρα, οι περικοπές θέσεων εκπαιδευτικών.
Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν το Σάββατο και τα «κίτρινα γιλέκα».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Σαν σημερα 13/12/43 εγινε ενα απο τα μεγαλυτερα εγκληματα της Ναζιστικης Γερμανιας, το ολοκαυτωμα των Καλαβρυτων με νεκρους 1.101 αοπλους ανθρωπους.



Καλάβρυτα 13 Δεκεμβρη1943
Δεν Ξεχνάμε , Ναζιφασίστες Χρυσαύγουλους & συνοδοιπόρους!



Μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε ο Χίτλερ από την Σοβιετική Ένωση και ιδιαιτέρως από την Ελλάδα (είχαν άλλωστε παραδεχτεί οι Ναζί ότι δεν είχαν ξανασυναντήσει τέτοια αντίσταση) και μετά την έντονη αντιστασιακη δράση που είχε αναπτυχθεί στην περιοχή της Αιγιαλείας, αποφασίστηκε να σταματήσει μια και καλή τους αντάρτες που είχαν καταφέρει να εξοργίσουν όλο το επιτελείο.
Το αποκορύφωμα που οδήγησε τους Ναζί στην απίστευτη θηριωδία τους ήταν η εκτέλεση στρατιωτών τους από τους αντάρτες. Στις 7 Δεκεμβρίου του 1943, οι αντάρτες οδήγησαν τους αιχμαλώτους Γερμανούς στρατιώτες στο βουνό Χελμός. Από κει, και πάνω από ένα ψηλό βάραθρο πέταξαν τους 77 αιχμαλώτους. Ένας απ’ αυτούς έπεσε μόνος του στο γκρεμό και κατόρθωσε να ζήσει. Περιέγραψε το φοβερό δράμα των υπολοίπων και έτσι αποφασίστηκε να ανταποδώσουν.
Αποφασίστηκε να γίνει η "Επιχείρηση Καλάβρυτα" υπογράφηκε στις 25/11/1943 από τον διοικητή της 117 Μεραρχίας Κυνηγών υποστράτηγο Καρλ Φον Λε Σουίρ (ο συγκεκριμένος Ναζί δεν μπήκε ούτε μία μέρα φυλακή καθώς αθωώθηκε στην Δίκη της Νυρεμβέργης παρόλο που αιματοκύλισε τα Καλάβρυτα). Σκοπός της επιχείρησης ήταν η τρομοκρατία του πληθυσμού με εκτελέσεις αμάχων και λεηλασίες, η πυρπόληση σπιτιών και η εκκαθάριση του ορεινού όγκου του Χελμού από αντιστασιακές ομάδες.
Τα γερμανικά στρατεύματα ξεκίνησαν από τρεις ελληνικές πόλεις, την Τρίπολη, το Αίγιο και την Πάτρα, με τελική κατεύθυνση τα Καλάβρυτα. Στο δρόμο τους εκτέλεσαν 143 άνδρες, στα χωριά Ρωγοί, Κερπινή, Άνω και Κάτω Ζαχλωρού, καθώς και στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Επίσης έκαψαν περίπου 1.000 σπίτια σε πάνω από 50 χωριά, αφού τα λεηλάτησαν αποκομίζοντας ζώα και περίπου 260.000.000 δραχμές όπως έχει γίνει γνωστό από τις καταγραφές. Ήταν στις 9 Δεκεμβρίου του 1943 όταν οι Ναζί μπήκαν στα Καλάβρυτα. Πολλοί κάτοικοι είχαν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους υπό τον φόβο για αντίποινα αλλά οι Γερμανοί τους κάλεσαν πίσω με την διαβεβαίωση ότι δεν θα πειραχτεί κανείς. Μάλιστα, ο Γερμανός Διοικητής Χανς Εμπερσμπέργκερ έδωσε το λόγο της στρατιωτικής του τιμής για να κατευνάσει τους ανήσυχους και φοβισμένους κατοίκους. Τελικά αποδείχτηκε ότι όχι μόνο δεν είχε τιμή πόσο μάλλον στρατιωτική, αλλά δεν ήταν καν άνθρωπος καθώς απόλαυσε την σφαγή.
Οι Γερμανοί προχώρησαν αρχικά στην πυρπόληση σπιτιών που ανήκαν σε μέλη αντιστασιακών οργανώσεων. Στη συνέχεια αναζήτησαν την τύχη των Γερμανών τραυματιών της Μάχης της Κερπινής και στις 12 του μηνός άρχισαν να ετοιμάζουν την αποχώρησή τους. Και ενώ οι Καλαβρυτινοί πίστευαν πως τα χειρότερα έχουν περάσει, το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου χτύπησαν οι καμπάνες.
Κατόπιν δόθηκε διαταγή να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι στο δημοτικό σχολείο και να πάρουν κουβέρτες, νερό και ψωμί για μία ημέρα. Ενώ οι άνθρωποι έμπαιναν από την κεντρική πόρτα του σχολείου (η οποία δεν έχει ανοίξει από εκείνη την ημέρα προς τιμή των νεκρών), υπήρχαν στρατιώτες που χώριζαν τους άνδρες από τα γυναικόπαιδα, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.Όλος ο άρρεν πληθυσμός των Καλαβρύτων ηλικίας 14-65 ετών οδηγήθηκε στην Ράχη του Καππή. Ο χώρος ήταν προσεκτικά επιλεγμένος, καθώς η αμφιθεατρική του διαμόρφωση δε θα επέτρεπε σε κανέναν να γλιτώσει από τις ριπές των πολυβόλων που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά.Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι άνδρες ρωτούσαν αν θα τους σκοτώσουν και οι Γερμανοί έλεγαν όχι μέχρι την τελευταία στιγμή. Μέχρι που τελικά έβαζαν ανθρώπους στη σειρά και όλοι κατάλαβαν πως είναι αυτό που νομίζουν. Η φωτιά πλησίαζε απειλητικά στο κτιριο του σχολείου, το οποίο φρουρούσαν πάνοπλοι Γερμανοί στρατιώτες. Οι αναθυμιάσεις προκάλεσαν λιποθυμίες μέχρι που οι γυναίκες αποφάσισαν να φύγουν. Ένας έφηβος έτρεξε προς την πόρτα. Έσπρωξε πολύ δυνατά τον στρατιώτη και κόλλησε στον τοίχο. Δεν αντέδρασε και όλοι τρέξανε να φύγουνε . Αν δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος Αυστριακός στρατιώτης και στη θέση του ήταν κάποιος άλλος, όλος ο πληθυσμός των Καλαβρύτων θα είχε αφανιστεί.Οι γυναίκες μαζί με τα παιδιά προσπαθούσαν να βρουν τους αγαπημένους τους. Σύσσωμο το χωρίο ανέβηκε στο λόφο για να αντικρίσει την καταστροφή. Ένας σορός από πτώματα και αίμα.
Από κει και πέρα άρχισε ένα μαρτύριο. Όλοι προσπαθούσαν να βρουν τους δικούς τους. Μάνες, παιδιά, γιαγιάδες, παππούδες έψαχναν σε έναν σορό από πτώματα για τους αγαπημένους τους. Οι νεκροί ήταν τόσοι πολλοί που η διαδικασία πήρε μέρες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μαζευτούν τα κοράκια και να τρώνε τις σάρκες.
Οι Καλαβρυτινοί άναψαν φωτιές και κάθονταν στον λόφο προκειμένου να προστατέψουν τα άψυχα σώματα των δικών τους. Οι γυναίκες δεν μπορούσαν να κουβαλήσουν τα πτώματα. Έτσι, οι μάνες με την βοήθεια των παιδιών τους και των συγγενών τους, πήραν τις κουβέρτες που είχαν μαζί τους και έσερναν τα πτώματα στον δρόμο προκειμένου να τα μεταφέρουν στο νεκροταφείο.
Παράλληλα, οι Γερμανοί είχαν πάρει τα πάντα, μέχρι τις τσάπες και τα φτυάρια με αποτέλεσμα οι γυναίκες να μην μπορούν να σκάψουν. Με χέρια και οποιοδήποτε άλλο μέσο προσπαθούσαν να κάνουν προχείρους λάκκους έτσι ώστε να προστατέψουν τα πτώματα. Στα ματωμένα Καλάβρυτα δεν υπήρχε ούτε φαγητό για την επιβίωση. Το είχαν πάρει και αυτό.Μετά από έναν Γολγοθά οι Καλαβρυτινοί κατάφεραν να επιβιώσουν και σύμφωνα με μαρτυρίες, τα παιδιά σπούδασαν και η πόλη χτίστηκε από την αρχή. Αλλά οι πληγές τώρα έχουν κλείσει. Ή θα κλείσουν μετά τον θανατο και του τελευταίου επιζωντα. Έτσι γίνεται πάντα. Το τάγμα που κατάσφαξε τα Καλάβρυτα αποτελούνταν από κατάδικους οι οποίοι είχαν χαρακτηριστεί ανίκανοι για συμμετοχή στο στρατό. Μέχρι και σήμερα ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν έχει αποσαφηνιστεί ενώ υπάρχουν αποδείξεις για συμμετοχή των ελληνικών ταγμάτων ασφαλείας, ισχυρισμός που οι κάτοικοι υποστήριζαν σθεναρά και συνεχώς. Στην αιματηρή επιχείρηση συμμετείχαν και Αυστριακοί στρατιώτες οι οποίοι δεν είχαν ωστόσο κανένα ενεργό ρόλο. Ένας από αυτούς άφησε τα γυναικόπαιδα να φύγουν από το σχολείο όπως προείπα.
Οι συντονιστές της Επιχείρησης Καλάβρυτα και το τέλος τους :
Υποστράτηγος Καρλ Φον Λε Σουίρ: Ο προπάππους του είχε ακολουθήσει τον Όθωνα στην Ελλάδα. Έδωσε εντολή να εκτελεστούν ως αντίποινα όλοι οι άνδρες των Καλαβρύτων. Πέθανε αιχμάλωτος των Σοβιετικών το 1995.
Ιούλιος Βολφίνγκερ: Σχεδίασε και οργάνωσε την εκτέλεση των κατοίκων και το κάψιμο της πόλης.
Χανς Έμπερσμεργκ: Αντικατέστησε τον Βολφίνγκερ στη σφαγή. Σκοτώθηκε στο ανατολικό μέτωπο.
Βίλιμπαλτ Ακαμχούμπερ: Ήταν επικεφαλής του εκτελεστικού αποσπάσματος. Δεν παραπέμφθηκε σε δίκη. Πέθανε από φυσικά αίτια το 1972 στην Αυστρία.
Δεκανέας Κόνραντ Ντένερτ: Μιλούσε ελληνικά. Έδειξε τόσο πάθος στην εκτέλεση των καθηκόντων του που χαρακτηρίστηκε ο σφαγέας των Καλαβρύτων. Δεν δικάστηκε ποτέ. Πέθανε το 1979 σε ηλικία 64 ετών.
Χέλμουτ Φέλμι: Καταδικάστηκε στην δίκη της Νυρεμβέργης. Έμεινε τρία χρόνια φυλακή. Δεν αποδείχτηκε συμμετοχή του στο Ολοκαύτωμα.Τα στοιχεία αυτά για τους συντονιστές και το τέλος τους, τα πήρα από τον Reader. gr
Μόλις δύο άτομα που ήταν ηθικοί αυτουργοί όπως επίσης και συντονιστές και σε εκατοντάδες άλλες σφαγές μπήκαν στην φυλακή για δώδεκα χρόνια αλλά αφέθηκαν ελεύθερα στα επτά. Ουσιαστικά, αν πάρει κάποιος σαν δεδομένο ότι στα Καλάβρυτα σκοτώθηκαν ίσως 1.000 άνθρωποι, οι Ναζί καταδικάστηκαν μόλις σε έναν χρόνο φυλάκισης για κάθε 143 άτομα που σκότωσαν.
Παράλληλα η αυτοκρατορία της Άνγκελα Μέρκελ που ζήτησε συγγνώμη από τον Παπούλια για το Δίστομο, κάνει πως δεν συνέβη τίποτα στην Ελλάδα από τους Ναζί. Όλοι έχουν πάρει αποζημιώσεις και ότι δικαιούνται, εκτός από την μικρή χώρα που αντιστάθηκε όσο καμία άλλη, έστησε τους Ναζί στον τοίχο και πλήρωσε με το αίμα των αθώων κατοίκων της το δικαίωμα στην ελευθερία. Μέχρι και σήμερα τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, όπως και όλα τα άλλα αιματοκυλισμένα μέρη, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά οι κάτοικοι κατάφεραν ολομόναχοι να χτίσουν τα πάντα από την αρχή και να παλέψουν για το μέλλον τους. Όχι μόνο στα Καλάβρυτα, αλλά και στο Δίστομο, στην Ήπειρο, στην Κρήτη και από όπου πέρασαν οι σφαγείς του Χίτλερ. Δικαιοσύνη δεν θα αποδοθεί ποτέ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Παλαιστινιακή Αντίσταση μίλησε! Δύο σιωνιστικά κτήνη νεκροί, του κατοχικού σιωναζιστικού στρατού...
...κι άλλα δύο ανθρωπόμορφα σιωνιστικά κτήνη βαριά τραυματισμένα!
Οι αντάρτες της Παλαιστινιακής Αντίστασης ύψωσαν τις κάνες της Αντίστασης κοντά στην Al Bireh-Ραμάλα... δεν υπακούν πλέον σε δωσίλογους συνομιλητές του φονιά Νετανιάχου!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονήθηκαν τρία παλικάρια...
...από το σιωναζιστικό κατοχικό στρατό των σιωνιστών στην Παλαιστίνη!
Οι σιωναζί κατακτητές της Παλαιστινιακής γης μόνον τις κάνες των όπλων τρέμουν!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός διαδηλωτής των "κίτρινων γιλέκων" - Είναι το έκτο θύμα του κινήματος...

Ένας διαδηλωτής του κινήματος των "κίτρινων γιλέκων" σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα όταν τον χτύπησε φορτηγό σε κυκλική διασταύρωση κοντά στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου στην Αβινιόν (στον νομό Βοκλίζ), έγινε γνωστό από την εισαγγελία.
"Ο οδηγός του φορτηγού τέθηκε υπό κράτηση. Το θύμα ήταν 23 ετών", δήλωσε η αντιεισαγγελέας της Αβινιόν διευκρινίζοντας ότι ο οδηγός έχει πολωνική εθνικότητα.
Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Είναι ο έκτος θάνατος που σημειώνεται στο περιθώριο του κινήματος των "κόκκινων γιλέκων".
Στις 17 Νοεμβρίου ήδη, πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων των "κίτρινων γιλέκων", μια διαδηλώτρια σκοτώθηκε στην περιοχή Πον-ντε-Μποβουαζέν, στη Σαβοΐα, όταν τη χτύπησε μια οδηγός που κατελήφθη από πανικό σε οδόφραγμα. Δύο ημέρες αργότερα, ένας 37χρονος μοτοσικλετιστής χτυπήθηκε από μικρό φορτηγό που έκανε ελιγμούς για να αποφύγει οδόφραγμα των "κίτρινων γιλέκων" και υπέκυψε στα τραύματά του την επομένη.
Τη νύχτα της 1ης προς τη 2α Δεκεμβρίου, τρίτο Σαββατοκύριακο της κινητοποίησης, ένας οδηγός αυτοκινήτου έχασε τη ζωή του πέφτοντας πάνω σε σταματημένο φορτηγό σε οδόφραγμα κοντά στην Αρλ.
Το τέταρτο θύμα, μια 80χρονη, τραυματίστηκε από χειροβομβίδα δακρυγόνου στη Μασσαλία την 1η Δεκεμβρίου. Υπέκυψε την επομένη στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.
Στις 10 Δεκεμβρίου, μια 20χρονη σκοτώθηκε στην περιοχή Σαράντ, όταν το αυτοκίνητό της έπεσε πάνω σε φορτηγό, ένα τροχαίο που πιθανόν οφειλόταν στην ένταση που επικρατούσε σε οδόφραγμα των "κίτρινων γιλέκων".