Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Τεταρτη 12 Δεκεμβριου 2018


Επειδή πολύς λόγος έγινε για τον ξυλοδαρμό του ενός από τους δυό βιαστές της Ελένης απο τη Ροδο στη φυλακή οπού κρατουμαστε, οφείλουμε να ξεκαθαρισουμε τα εξής :
Καταρχάς, στο βίντεο πού παρακολούθησε το πανελλήνιο ειπώθηκαν πολλα περισσότερα από όσα έγιναν. Εμείς είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη. Ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιαρες και κλωτσιες δεν έπαθε τίποτα. Τουλάχιστον πολύ λιγότερα από ο, τι αξίζει σε έναν βιαστή.
Τα όσα έγιναν, και στα οποία δε θα μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες για προφανείς λόγους, δεν είχαν καμία σχέση με την σωφρονιστικη υπηρεσία, οποιαδήποτε κάλυψη ή ανοχή της. Απεναντίας, ο βιαστης τοποθετήθηκε εξαρχης σε απομονωμένο χώρο.
Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βιντεο, παρέλασαν από τις φυλακές Αυλώνα δεκάδες αξιωματουχοι του υπουργείου και ο βιαστης διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Σε αντίθεση βέβαια με συγκρατουμενο μας που βρισκόταν επί μία ημέρα πολύ βαρύτερα χτυπημένος, από μία συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, σε χώρο της φυλακής και πήγε τελικά μετά από παραινέσεις μας.
Η υποκρισία του υπουργείου δικαιοσύνης χτύπησε κόκκινο με τη σημερινή παρέλαση από τη φυλακή Αυλώνα, την ίδια ώρα που ανήλικοι κρατούμενοι περνούν το χειμώνα χωρίς θέρμανση και με νερά να στάζουν στους διαδρόμους. Η πολυδιαφημισμένη ευαισθησία για τις ανήλικες ψυχές εξαντλήθηκε στην προστασία ενός βιαστή.
Δε θεωρούμε τους εαυτούς μας ως υποκατάστατο της δικαιοσύνης. Ακόμα και αυτή τη δικαιοσύνη που μας έχει στοιβάξει εδώ, μας εχει συντρίψει κάθε όνειρο για το μέλλον, δε θα την υποκαταστήσουμε. Δε θα μας ξεριζώσει όμως κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζομαστε την κοινωνία από την οποία προερχομαστε και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο που ζούμε.
Κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα
Υγ. Οι φήμες για βιασμό του είναι παντελώς ψευδείς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας ανάπηρος μιλάει σ’ έναν… “ευαίσθητο”: Είμαι ανάπηρος ή είμαι άνθρωπος; Είμαι ανάπηρος ή είμαι ΑΜΕΑ;
12-12-2018
Από τότε που άρχισε η επίθεση καπιταλισμού στο κοινωνικό κράτος, έκαναν… ρετσινιά κάθε κοινωνική παροχή που έχει κόστος. Τη σύνταξη. Το δημόσιο σχολείο. Το δημόσιο σύστημα υγείας. Ακόμα και την αναπηρία. Αλλά ταυτόχρονα γέμισαν οι σελίδες κι οι οθόνες των ΜΜΕ με… «καλοσύνη», ΜΚΟ, εθελοντές, ψυχολογία και ψυχολόγους, «ευαισθησία» και πολλή… κολακεία απέναντι στον ανάπηρο…
πό τότε που άρχισε η ξέφρενη επίθεση του απελευθερωμένου καπιταλισμού απέναντι στο κοινωνικό κράτος, έκαναν… ρετσινιά κάθε κοινωνική παροχή που έχει κόστος. Τη σύνταξη. Το δημόσιο σχολείο. Το δημόσιο σύστημα υγείας. Ακόμα και την αναπηρία. Αλλά ταυτόχρονα γέμισαν οι σελίδες κι οι οθόνες των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και οι αίθουσες των σεμιναρίων κι οι εντολές των σχολικών προϊσταμένων με… «καλοσύνη», ΜΚΟ, εθελοντές, ψυχολογία και ψυχολόγους, «ευαισθησία» και πολλή… κολακεία απέναντι στον ανάπηρο…
“Μην τον λέτε ανάπηρο. Τον κάνετε και νοιώθει πιο άσχημα”.
“Μην τον λέτε ανάπηρο. Είναι (κι αυτός) άνθρωπος”.
“Μην τον λέτε ανάπηρο. Να τον λέτε ΑΜΕΑ. Ακούγεται πιο καλά”.
Και πίσω από την “επίθεση ευαισθησίας” (πάντα από πίσω κρύβεται κάποια ΜΚΟ), κόβουν αναπηρικά επιδόματα, κόβουν ποσοστά αναπηρίας, κόβουν φάρμακα, κλείνουν ειδικά σχολεία, πετούν τους ανάπηρους και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Καιάδα της υποτιθέμενης ισότητας και ευαισθησίας. Κι οι εύπιστοι νοικοκύρηδες της μοντέρνας κοινωνίας, είναι στο ποστάρισμα του κάφρου που πάρκαρε σε θέση “ΑΜΕΑ”. Και μέχρι εκεί.
Οργανώνουν μια “προπαγάνδα καλοσύνης”, που υπερμεγεθύνει την ανάγκη να είναι ο κόσμος ευαίσθητος απέναντι στους ανάπηρους (ΑΜΕΑ), για να κρύψουν πίσω από τις διαβάσεις αναπήρων και τα παρκαρίσματα, το ανάλγητο πρόσωπο του συστήματος που έχει αναγάγει κάθε δραστηριότητα, σε σχέση κόστους – οφέλους. Του συστήματος που αντιμετωπίζει ακόμα και τον ανάπηρο ή τον γέρο, με λογική ανταποδοτικότητας. Του συστήματος που βιάζεται να ξεφορτωθεί και το γέρο και τον ανάπηρο, γιατί είναι κόστος. Αυτός είναι ο χειρότερος και σημαντικότερος ρατσισμός και φασισμός στη ζωή του ανάπηρου. Και στη δική σου, φίλε… νορμάλ.
Δεν είναι άσχετα αυτά. Οι καμπάνιες τύπου “Είναι άνθρωπος. Όχι ανάπηρος”, όχι μόνο δεν είναι… ανθρωπιά, αλλά είναι τρεις και τέσσερις φορές προσβολή στον ανάπηρο.

ΠΡΩΤΟ: Υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί ότι είμαι άνθρωπος; Δεν ήξερα ότι θα μάθω αν είμαι άνθρωπος από την ανάρτηση κάθε αφελή που τρώει αμάσητα τα χάπια του συστήματος και ποστάρει χωρίς κριτήριο ό,τι νάναι. Ας μην το κάνω μελό, αλλά η ίδια η αναπηρία, η απόγνωσή της, ο συμβιβασμός μ’ αυτήν, κάνει τον ανάπηρο πιο ανθρώπινο άνθρωπο. Το συζητάμε όμως όλο αυτό, γιατί σαν άνθρωπος έχω κάτι περισσότερο από τους άλλους. Κάτι που δεν κρύβεται και δεν κουκουλώνεται με κολακείες. Τον κόσμο ξεγελούν μ’ αυτά. Όχι τον ανάπηρο. Αυτός ζει (θέλει δε θέλει) τη διαφορετικότητά του. Κι αν κάνει ότι την κρύβει καμιά φορά (υπάρχει κι αυτό), κακό του κεφαλιού του.
ΔΕΥΤΕΡΟ: Πώς έρχεται το “άνθρωπος” σε αντίθεση με την αναπηρική μου ιδιότητα; Είναι ντροπή να είσαι ανάπηρος; Σκέψου αφελή μου φανταστικέ συνομιλητή: Ανάπηρος θα πει ότι έχω ανάγκη, δικαίωμα κι απαίτηση από συμπληρωματική, επιπρόσθετη κοινωνική πρόνοια κι επιστημονική φροντίδα. Η “καλοσύνη” σου δεν τρώγεται και δε γιατρεύει. Δεν απαλύνει τίποτα. Ο ανάπηρος δε θέλει (ούτε μπορεί) να διασκεδάσει (πόσο μάλλον να ξεχάσει) την αναπηρία. Από σένα θέλει αλληλεγγύη. Θέλει μια κοινωνία αλληλεγγύης. Με την κλασσική έννοια. Η αντιμετώπιση της αναπηρίας είναι ευθύνη του κράτους και του κοινωνικού συστήματος υγείας. Και πρέπει να παλεύουμε μαζί γι’ αυτό.
ΤΡΙΤΟ: Γιατί με λες ΑΜΕΑ; Τι θα πει “ειδικές ανάγκες”; Θα πει άλλη μια σούπα σαν αυτές που σε ταΐζουν σ’ όλα. Θα πει ότι αρνείσαι να προσδιορίσεις πολύ συγκεκριμένα τις ανάγκες του ανάπηρου, που είναι περισσότερες και που είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ κι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ. Ανάγκες που προϋποθέτουν ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΣΟΔΑ. Την καλοσύνη και τον εθελοντισμό βραστά και φάτα. Την ψυχολογική υποστήριξη κάντη μπλάστρι που λένε στα χωριά. Κρατική και κοινωνική επιστημονική θεώρηση θέλει ο ανάπηρος.
Στις αίθουσες της αιμοκάθαρσης π.χ. δε χρειαζόμαστε λουλούδια, μελομακάρονα και τρυφερές κουβέντες συμπάθειας τα Χριστούγεννα. Χρειαζόμαστε γιατρούς και νοσοκόμες όλο το χρόνο. Χρειαζόμαστε αξιόπιστα φίλτρα και φίστουλες, που να μη μας γαμάνε τα χέρια γιατί τα παίρνουν Γ’ διαλογής για να είναι φτηνά. Χρειαζόμαστε τα φάρμακα να τα παίρνουμε από το νοσοκομείο και να μην τρέχουμε να τα πάρουμε στον ΕΟΠΥΥ, περιμένοντας ώρες μπροστά στα γκισέ που τα πιο πολλά είναι άδεια, αφού οι υπάλληλοι παίρνουν σύνταξη και δεν αντικαθίστανται ποτέ. Χρειαζόμαστε μονάδες εντατικής θεραπείας και επίσημη προπαγάνδα και υποστήριξη για τις μεταμοσχεύσεις.
ΤΕΤΑΡΤΟ: Είναι αηδιαστική κολακεία. Λέγοντας τέτοιες σαχλαμάρες καθ’ υπαγόρευση των επίσημων ψυχολόγων, νομίζεις ότι εγώ θα πάψω να είμαι ανάπηρος; Ή ότι θα το ξεχάσω; Μάλλον κάποιοι προσπαθούν να σε κάνουν χαζό. Μην τσιμπάς όμως.
ΠΕΜΠΤΟ: Πίσω από αυτή τη λογική και προπαγάνδα φίλε, στην έχουνε στημένη κι εσένα. Σου φορτώνουν όλο το βάρος του πρώην κοινωνικού κράτους. Το κόστος του σχολείου του παιδιού σου. Το κόστος του δρόμου που πατάς. Το κόστος της υγείας της οικογένειάς σου. Το κόστος της ασφάλισής σου. Σου φορτώνουνε κι εμάς τους αναπήρους. Είναι λένε δική σου ευθύνη να είσαι καλός κι ανθρώπινος με τα ΑΜΕΑ. Μην περιμένεις λένε από το κράτος. Να δείξεις καλοσύνη, αποδοχή, ένταξη, ισότητα. Φορτωθείτε λοιπόν τον ανάπηρο. Φορτωθείτε και τις τύψεις.
Στο δημοτικό σχολείο της Λυκόβρυσης, η δασκάλα της τάξης ήταν πολύ καλή γυναίκα και καλή δασκάλα. Όλη μέρα δίπλα της το είχε το τυφλό παιδάκι που της το πέταξε το κράτος μέσα στην τάξη της ξαφνικά. Στη φούστα της κρεμότανε το καημένο. Και; Ήταν αυτή η ένταξη, η αποδοχή κι η καλοσύνη καλή για το ανάπηρο παιδί; Δε υπήρχε ειδικό σχολείο τυφλών. Δεν υπήρχε ειδικός δάσκαλος τυφλών. Δεν υπήρχε βιβλίο με γραφή Μπρέιγ. Οπότε; Η δασκάλα είναι καλή. Ας το φορτωθεί. Ας κόψει το λαιμό της. Αυτή η ένταξη όμως κι η αποδοχή κι η καλοσύνη, είναι ένας καλοσυνάτος ΚΑΙΑΔΑΣ για το παιδάκι αυτό.
ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΟΛΑΚΕΙΑ, «ΚΑΛΟΣΥΝΗ» ΚΙ «ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ». ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΙ ΟΧΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.
Αν θέλεις λοιπόν να μου συμπαρασταθείς, μη με ξαναπείς ΑΜΕΑ. Να με λες ΑΝΑΠΗΡΟ. Εγώ δεν ντρέπομαι που είμαι νεφροπαθής, τυφλός, κωφάλαλος, παράλυτος ή ότι άλλο. Κι έλα μαζί ν’ αγωνιστούμε για κάθε δικαίωμα των αναπήρων, για το κοινωνικό κράτος που χρειαζόμαστε και δικαιούμαστε κι οι δυο. Για την κοινωνία της πραγματικής ισότητας και δικαιοσύνης.
Μάνος Δούκας, Ανάπηρος
Υ.Γ. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, κάντε και ό,τι μπορείτε για την κυκλοφορία των ΑΜΕΑ ή την προτεραιότητά τους στα λεωφορεία, στις ουρές κλπ. Αλλά όχι σκέτο και μόνο αυτό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν βάζω τη φωτογραφία του, επειδή δεν την αντέχω. Αλλά τη νύχτα πέθανε ο Αχμάντ Αμπού Αγιέντ, Παλαιστίνιος, ετών 5, που την περασμένη Παρασκευή χτυπήθηκε στο μάτι από σφαίρα ισραηλινού ελεύθερου σκοπευτή. Οι απόγονοι των θυμάτων των ναζί στοχεύουν ανάπηρους, νοσοκόμες, παιδιά. Και νομίζουν ότι έτσι θα συνεχίσει να ζει και να βασιλεύει το ρατσιστικό κατοχικό κράτος τους, όπου "Άριοι" είναι μόνο οι εκλεκτοί πιστοί μιας συγκεκριμένης θρησκείας. Παγκόσμια πρωτοτυπία που αργά ή γρήγορα θα πάψει να υπάρχει κάτω από το βάρος των εγκλημάτων της. Κουράγιο στον Παλαιστινιακό Λαό, νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ορίστηκε η ημερομηνία για το δικαστήριο των 9 Τούρκων Αγωνιστών στις 4/2/2019, στην αιθουσα των γυναικείων φυλακων Κορυδαλλού, που είχαν συλληφθεί πριν την επίσκεψη του Erdoğan, στις 28 Νοέμβρη 2017 και προφυλάκιστηκαν, σαν δώρο προς το καθεστώς του.
Οι επιθέσεις από τα ΜΜΕ ξεκίνησαν απ’ την πρώτη στιγμή. Ως τρομοκράτες δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες τους στις ελληνικές εφημερίδες και παράλληλα στις τούρκικες, στοχοποιώντας τους, ενω τα βασανιστήρια τους ξεκίνησαν από την ώρα της σύλληψής τους. Στη συνέχεια, τους διασκόρπισαν σε διάφορες φυλακές, από τη μία άκρη στην άλλη της Ελλάδας, κατηγορούμενοι για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Είναι μαρξιστές – λενινιστές και έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα. Είναι φίλοι του ελληνικού λαού και πάντα στέκονται δίπλα του. Ο ιστορικός αγώνας του ελληνικού λαού και οι σκληροί αγώνες του κατά του φασισμού και των ιμπεριαλιστών, συνεχίζονται και απ’ αυτούς. Οι αγωνιστές αν χρειασθεί, προσφέρουν και τη ζωή τους την ίδια για να προστατεύσουν τον λαό. Γι’ αυτούς τους αξιοπρεπείς ανθρώπους, κανείς δεν μπορεί να πει, ότι είναι τρομοκράτες. Όταν μιλάμε για ένα άτομο που δίνει όλη τη ζωή του στον αγώνα, αυτές οι φράσεις, είναι προσβλητικές πέραν των άλλων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
Μεξικό: Ο Λόπες Ομπραδόρ υπογράφει το διάταγμα για τη δημιουργία Επιτροπής Αλήθειας για την Αγιοτσινάπα

Ο νέος πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, υπέγραψε το πρώτο του διάταγμα του για τη δημιουργία Επιτροπής Αλήθειας που θα διερευνήσει την υπόθεση των 43 φοιτητών της Σχολής Αγιοτσινάπα που εξαφανίστηκαν το 2014.
Το όργανο αυτό θα πρέπει να δημιουργηθεί σε ένα «διάστημα όχι περισσότερο από 30 εργάσιμες ημέρες και θα αποτελείται από τους συγγενείς των νέων, των εκπροσώπων των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Εξωτερικών, καθώς και τεχνικούς θα ενταχθούν στην ανεξάρτητη ομάδα εργασίας.

Η νέα κυβέρνηση επιχειρεί να προχωρήσει πέρα από την επίσημη εκδοχή που παρουσίασε η προηγούμενη κυβέρνηση του Ενρίκο Πένια Νιέτο και η οποία έχει αποδομηθεί από διεθνείς εμπειρογνώμονες.
Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, οι νέοι συνελήφθησαν από διεφθαρμένους αστυνομικούς στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 στον δήμο Iγουάλα και παραδόθηκαν στα μέλη μιας εγκληματικής ομάδας που τους εκτέλεσαν και στη συνέχεια τους αποτέφρωσαν σε μία χωματερή σκουπιδιών.
Επικεφαλής στη νέα έρευνα θα είναι ο υφυπουργός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Αλεχάντρο Εσπίνας, ο οποίος δήλωσε ότι οι εκθέσεις που έχουν εκπονηθεί από διάφορους φορείς που διερεύνησαν την υπόθεση θα επαναληφθούν, μεταξύ αυτών και της Διεπιστημονικής Ομάδας Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων (GIEI), καθώς και της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CNDH).
Η Μαρία Μαρίνες, μητέρα ενός από τους εξαφανισμένους φοιτητές, ζήτησε από τον νέο πρόεδρο να "πορευτεί" μαζί με τους συγγενείς, έτσι ώστε η υπόθεση "να μην παραμείνει ατιμώρητη. Ζητάμε ως γονείς από εσάς να μας βοηθήσετε, να μας βγάλετε από αυτόν τον σκουπιδότοπο όπου μας άφησε ο Πένια Νίετο. με αυτόν δεν υπήρξε καμία πρόοδος, δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν, αλλά έχουμε λίγη ελπίδα ".
Ο Λόπες Ομπραδόρ διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή “δεν θα αντιμετωπίσει κανένα εμπόδιο” στο έργο της. “Θα σεβαστούμε την αυτονομία των άλλων εξουσιών, αλλά αυτό είναι ένα κρατικό ζήτημα που είναι πολύ σημαντικό για όλους τους Μεξικανούς”.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το προφίλ του
Δολοφονία Ρόδος : Νέα συνταρακτικά στοιχεία για τον 21χρονο Ροδίτη κατηγορούμενο

«Είναι λίγο οξύθυμος όταν δεν του μιλήσει κάποιος ευγενικά .Αν κάποιος τον βρίσει τότε θα απαντήσει αναλόγως. Σαν παιδί - νέος είχε μπλέξει κάνα δύο φορές σε καυγάδες. Δεν γνωρίζω τις αιτίες. Ξέρω ότι παίρνει σκευάσματα γυμναστηρίου», είπε ο πατέρας του

Έλληνας κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 21χρονης στη Ρόδο, περιγράφεται ως ένα άτομο ιδιαίτερα οξύθυμο που προκαλούσε προβλήματα ακόμα και στα σχολεία που φοίτησε.
Σύμφωνα με την κατάθεση του Αλβανού, ήταν εκείνος που είχε την ψυχραιμία να καθαρίσει με χλωρίνη το αυτοκίνητο.
Δημοφιλής και εργατικός αλλά οξύθυμος και  βίαιος. Είναι οι χαρακτηρισμοί πουν δίνουν στον Ροδίτη κατηγορούμενο όσοι τον γνώριζαν στο νησί. Σύμφωνα με τις  πληροφορίες του Star, όταν παρουσιάστηκε με τη μητέρα του στις αρχές, προσπαθούσε να πείσει ότι δεν ήταν καν στο σπίτι του στους Πεύκους. Οι λιμενικοί όμως τον είχαν «δεμένο» από τα βίντεο. Όταν κλήθηκε ο πατέρας του για κατάθεση ρωτήθηκε για το χαρακτήρα του γιου του.
«Είναι λίγο οξύθυμος όταν δεν του μιλήσει κάποιος ευγενικά .Αν κάποιος τον βρίσει τότε θα απαντήσει αναλόγως. Σαν παιδί – νέος είχε μπλέξει κάνα δύο φορές σε καυγάδες. Δεν γνωρίζω τις αιτίες. Ξέρω ότι παίρνει σκευάσματα γυμναστηρίου», είπε.
Ο Ροδίτης, λόγω του χαρακτήρα του άλλαζε συχνά σχολεία. Ιδιωτικά αλλά και δημόσια. Ο διευθυντής του στο ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου τον έζησε για δυο μήνες. Τόσο ήταν το διάστημα που έμεινε στο σχολείο.
«Είχε μαχαιρωθεί με έναν άλλο Αλβανό και πήγαν αυτόφωρο», είπε.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν τα όσα αποκαλύπτει η πρώην σύντροφος του Ροδίτη:
«Για να καταφέρει να ολοκληρώσει την ερωτική πράξη έπρεπε να υπάρχει βία, σε λογικά πλαίσια, όχι κάτι τρελό», είπε.
Ο Έλληνας κατηγορούμενος έχει εμπλακεί και σε τροχαίο με αθλητή του ζίου ζίτσου. Πριν από δυο χρόνια έπεσε πάνω του με τη μηχανή του. Η υπόθεση είναι στα δικαστήρια, καθώς ο αθλητής του έχει κάνει αγωγή. Σύμφωνα πάντως με την κατάθεση του 19χρονου Αλβανού, ο Έλληνας μετά τη δολοφονία, όχι μόνο πήγε για ύπνο αλλά την επόμενη ημέρα καθάρισε με χλωρίνη το αυτοκίνητο. Για να μην αφήσει ίχνη από το αίμα της Ελένης.
Ένα ηχητικό ντοκουμέντο, που παρουσιάζει σήμερα ο ANT1 και στο οποίο αποκαλύπτεται ο τρόπος με τον οποίο ο 21χρονος προσπαθούσε να προσεγγίσει κοπέλες προκαλεί σοκ!
Προκλητικός
H Ελένη δεν ήταν η μόνη που προσπάθησε να «παγιδέψει» ο 21χρονος. Ο κατηγορούμενος ήταν ιδιαίτερα επίμονος και ήθελε να κλείσει άμεσα ραντεβού με τις ανυποψίαστες κοπέλες, που ίσως ένα από αυτά να κατέληγε σε φρικτό έγκλημα.
«Τι κάνεις; Πού είσαι; Μ** με λένε, με ξέρεις. Μόνη είσαι;», ακούγεται να λέει στη νεαρή κοπέλα. Όταν αυτή αρνείται να τον συναντήσει, εκείνος την ξαναπαίρνει τηλέφωνο και της λέει και πάλι να συναντηθούν. Εκείνη του απαντά ότι δεν θέλει και ο 21χρονος της λέει σχεδόν θυμωμένα… «εγώ θέλω»!
Στην απολογία του, την οποία αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, ο 21χρονος «δείχνει» τον 19χρονο για τη δολοφονία της φοιτήτριας, υποστηρίζοντας πως ο συγκατηγορούμενός του ψεύδεται ασυστόλως και πως ο Αλβανός περιγράφει τις πράξεις του ως δικές του.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Διαβάζω διάφορα γι αυτό το "σύμφωνο μετανάστευσης" που υπέγραψαν στο Μαρακές.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου ρχεται συνέχεια στο μυαλό αυτό που μου είπε ο Γιαννόπουλος του "ΔΙΚΤΥΟΥ" που με "υποδέχτηκε" την πρώτη μέρα της καταπάτησης του ξενοδοχείου μου, μαζί με τον "πολύ" Γιάννη Ανδρουλιδάκη.
"Δεν έχεις κανένα δικαίωμα μπροστά σ αυτά των προσφύγων και μεταναστών".
Σχολιο.- Πολιτικά την μετανάστευση προωθούν οι ιμπεριαλιστές. Πέφτει πολύ χρήμα για την παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου. Βούτυρο στο ψωμί της άκρας δεξιάς όπως είδαμε στη ΕΕ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Απο 4 ατομα, μειναμε 3 στην οικογενεια μας, αλλα ειμαστε αξιοπρεπεις. Θελουμε τη Δικαιοσυνη να κανει το καθηκον της, αλλα κανενας δεν εχει το δικαιωμα να παιρνει τον Νομο στα χερια του, δεν ειμαστε ζουγκλα.
Περα απο απαραδεκτο, για την ηθικη της οικογενειας μας ειναι και απανθρωπο.
Λυπαμαι και καταλαβαινω τον πατερα του που βλεπει να κανουν ολα αυτα στο παιδι του, αλλα νομιζω οτι φταιει η οικογενεια του που εβλεπε οτι απο μικρη ηλικια ειχε εφεση στην παραβατικοτητα και δεν αντιδρουσε"
ειπε ο πατερας της δολοφονημενης Ελένης Τοπαλίδου
Σωστη τοποθετηση απο τον πατερα της Ελενης
(μην ξεχναμε ομως οτι υπαρχουν ανθρωποι που σαπιζουν σε φρικαλεες συνθηκες στο κολαστηριο του ''νοσοκομειου''του Κορυδαλλου και δεν φαινεται να συγκινει κανεναν αυτο ..υπαρχουν επισης παιδια που μεγαλωνουν με τις μητερες τους πισω απο τα σιδερα και αυτο απο μονο του ειναι ενα τεραστιο σκανδαλο ..για να μην μιλησω για τις απαραδεκτες συνθηκες υγιεινης στις φυλακες και τους θανατους απο εγκληματικη αμελεια..γιατι δεν μιλαει κανεις γι'αυτα ?)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικαιοσύνης συνέχεια....
Λόγω παραγραφής και λόγω αμφιβολιών ..αθωώθηκε ο Λυκουρέζος για την καταπάτηση της δημόσιας περιουσίας στην Αιξωνή ..
Πρόκειται στην ουσία για μια ολόκληρη πλαγιά του Υμηττού πάνω από τη Γλυφάδα με απρόσκοπτη θέα στο Σαρωνικό που ήταν δημόσια αναδασωτέα έκταση καταπατήθηκε από τους κατηγορούμενους και πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες με πλαστογραφημένα έγγραφα.
Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκιση .
Βαριά η παρανομία....αλλά βαρύτερο το όνομα και οι προστάτες του...!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οσο τσακωνόμασταν εμείς εδώ, πότε για την εξέλιξη των ανακοινώσεων υποστήριξης ή μη του κινήματος των κίτρινων γιλέκων και πότε για το φρικτό έγκλημα της Ρόδου, η αντιτρομοκρατική της Γαλλίας (και διορθώστε με αν κάνω λάθος) άφησε χωρίς παρακολούθηση προσεσημασμένο ως πολύ επικίνδυνο άτομο, που χαλαρά είχε γεμίσει το σπίτι του πυρομαχικά, να προβεί σε τρομοκρατική ενέργεια στο Στρασβούργο




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βρέθηκε DNA του 19χρονου στο ηλεκτρικό σίδερο
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, 21:35
Πληρωνουν καλα οι γονεις του 21χρονου πλουσιοπαιδου και εχουν διασυνδεσεις καλες φαινεται!
 Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ίχνη DNA και τα δακτυλικά αποτυπώματα του 19χρονου Αλβανού εντοπίστηκαν στο ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε η άτυχη φοιτήτρια. Τα συγκεκριμένα ευρήματα ανατρέπουν τους ισχυρισμούς του 19χρονου που επιμένει πως δεν ευθύνεται αυτός για τον τραυματισμό της Ελένης αλλά ο 21χρονος συγκατηγορούμενος και φίλος του.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο δελτίο ειδήσεων του το βράδυ της Τετάρτης,  στην έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, που διαβιβάσθηκε στο λιμεναρχείο της Ρόδου, το οποίο χειρίσθηκε προανακριτικά την υπόθεση, αναφέρεται πως ο Λουτσάι Αλέξανδρος φέρεται να ήταν αυτός που κρατούσε το σίδερο.
Αποτυπώματα του 19χρονου και του 21χρονου βρέθηκαν σε ποτήρια, μπουκάλια αλλά και άλλα αντικείμενα του σπιτιού όπως επίσης και γενετικό υλικό των δύο αυτών ατόμων και της άτυχης Ελένης.
Μέσα στο σπίτι της τραγωδίας αλλά και στο βαν με το οποίο οι δύο δράστες μετέφεραν την Ελένη δεν εντοπίστηκαν άλλα αποτυπώματα ή DNA κάτι το οποίο δείχνει πως στη δολοφονία δεν φέρεται να υπάρχει εμπλοκή τρίτου ατόμου.
Σημειώνεται πως ο 19χρονος αναγνώρισε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές 12 από τους τουλάχιστον 20 κρατούμενους που το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας επιτέθηκαν εναντίον του μέσα στο κελί απομόνωσης των φυλακών του Αυλώνα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη εκείνων που συμμετείχαν στο περιστατικό αυτοδικίας εναντίον του. Ωστόσο, η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και αναμένεται να ληφθούν απολογίες τουλάχιστον από τους κρατούμενους που αναγνωρίστηκαν.
Βεβαια αυτό σημαινει ότι ο 19χρονος Αλβανος εχει γινει πλεον και «καρφι» του συστηματος. Οποτε το πιο πιθανο είναι να μη βγει ζωντανος από τις φυλακες…




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μία κυρία τον ρώτησε: «Πόσο πωλείται τα αυγά;»
Ο φτωχός πωλητής απάντησε, «$ .25 ένα αυγό, κυρία».
Του είπε: «Θα πάρω 6 αυγά για $ 1,25 ή θα φύγω».
Ο φτωχός πωλητής απάντησε: «Ελάτε να τα πάρετε με την τιμή που θέλετε. Ίσως αυτό να είναι μια καλή αρχή γιατί δεν έχω πουλήσει ούτε ένα αυγό σήμερα ».
Πήρε τα αυγά και έφυγε με την αίσθηση ότι κέρδισε. Πήρε στο φανταχτερό της αυτοκίνητο και πήγε σε ένα εστιατόριο με τη φίλη της. Εκεί, παρήγγειλαν ό, τι τους άρεσε. Έφαγαν λίγο και άφησαν πολλά από αυτά που παρήγγειλαν. Στη συνέχεια πήγε να πληρώσει το λογαριασμό. Ο λογαριασμός ήταν $ 45.00 Έδωσε $ 50.00 και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου να κρατήσει τα ρέστα.
Αυτό το περιστατικό ίσως φαινόταν αρκετά φυσιολογικό για τον ιδιοκτήτη, αλλά πολύ επώδυνο για τον φτωχό πωλητή αυγών.
Το θέμα είναι,
Γιατί δείχνουμε πάντα ότι έχουμε την εξουσία όταν αγοράζουμε από τους άπορους; Και γιατί γινόμαστε γενναιόδωροι σε όσους δεν χρειάζονται καν τη γενναιοδωρία μας;
Κάποτε διάβασα κάπου:
«Ο πατέρας μου αγόραζε απλά αγαθά από φτωχούς σε υψηλές τιμές, παρόλο που δεν τα χρειαζόταν. Μερικές φορές τα πλήρωνε και πιο ακριβά. Ανησυχούσα για αυτήν την πράξη και τον ρώτησα γιατί το κάνει; Τότε ο πατέρας μου απάντησε: "Είναι φιλανθρωπία τυλιγμένη με αξιοπρέπεια, παιδί μου"




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονία Τοπαλούδη: Συγκλονίζει η σύντροφος του 21χρονου - "Μιλούσε σαν να μην έγινε τίποτα"
Η κοπέλα αποκάλυψε ότι ο σύντροφός της συνέχιζε να μιλά μαζί της σαν να μην συμβαίνει τίποτα, την ώρα που η άτυχη Ελένη είχε δολοφονηθεί.
12 Δεκεμβρίου 2018 07:25
Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η σύντροφος του 21χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.
Η κοπέλα που μίλησε στο STAR, αποκάλυψε ότι ο σύντροφός της συνέχιζε να μιλά μαζί της σαν να μην συμβαίνει τίποτα, την ώρα που η άτυχη Ελένη είχε δολοφονηθεί.
- Πως ήτανε;
- «Σαν να μην έγινε τίποτα. Δεν κατάλαβα κάτι γιατί συνέχεια μου έλεγε ότι του έλειπα και πότε θα πάω. Μου έκανε εντύπωση γιατί μιλήσαμε πολύ λίγο χρόνο, τρία λεπτά μόνο, και μου το έκλεισε απότομα. Ούτε κατάλαβα ότι ήταν στεναχωρημένος. Πάντα εμένα μου έλεγε όταν είχε κάτι έλεγε, μιλούσε, δεν κατάλαβα τίποτα».
- Στη μεταξύ σας σχέση ήταν βίαιος;
- «Όχι ποτέ».
Είναι η τελευταία συνομιλία του 21χρονου κατηγορούμενου με τη σύντροφο του την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου. Είχαν περάσει πέντε ημέρες από τη δολοφονία της Ελένης και εκείνος ήταν απόλυτα ψύχραιμος. Είχε το θράσος, ενώ ήξερε ότι είχε βρεθεί το πτώμα της άτυχης Ελένης, να λέει τρυφερά στη σύντροφο του ότι του έλειπε....
«Για μένα έχει πέσει η γη κάτω από τα πόδια μου δεν μπορώ δεν έχω λόγια τι να πω με αυτά που έχουν γίνει, δεν το έχω αντιληφθεί ακόμα ότι έχει γίνει όλο αυτό, νομίζω ότι είναι όνειρο και θα ξυπνήσω», αναφέρει η νεαρή κοπέλα.
«Μου έχει περάσει από το μυαλό ότι στη θέση της Ελένης θα μπορούσα να είμαι εγώ. Με όλα αυτά που έχω ακούσει εννοείται πως φοβήθηκα Είναι λογικό να φοβάσαι να ξέρεις ότι έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου και από την άλλη να τον έχουν βγάλει …δεν ξέρω δεν μπορώ δεν έχω λόγια να περιγράψω. Αυτό είναι τραύμα και αυτό δεν θα το ξεχάσω» λέει.
Η κοπέλα είναι ζευγάρι με τον Έλληνα φερόμενο ως δράστη τους τελευταίους μήνες. Γνωρίστηκαν στη Ρόδο και ερωτεύθηκαν.
Όπως αποκάλυψε, τίποτα δεν προμήνυε το κακό που έγινε. Η ίδια δεν γνώριζε καν τον άλλο κατηγορούμενο, ούτε είχε ακούσει να τον αναφέρει.
«Δεν μπορώ να απαντήσω στο αν θα πάω στη φυλακή να του μιλήσω. γιατί δεν ξέρω τι θα κάνω Δεν ξέρω τι έχει γίνει ακριβώς. Δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια. Δεν μπορώ να πω ότι θα πάω» υποστηρίζει.
«Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτή την κοπέλα Φαντάζομαι τι έχει ζήσει αυτή η κοπέλα εκεί δεν ξέρω δεν μπορώ δεν θα ήθελα καν όχι στη θέση της δεν θα ήθελα κανένας να ήταν στη θέση της. Έχω κλάψει πάρα πολύ. Δεν τρώω τίποτα είμαι άλλος άνθρωπος» καταλήγει.
Οι προσωπικές στιγμές του 21χρονου με τη σύντροφό του
Στο μεταξύ ένα βίντεο ντοκουμέντο με προσωπικές στιγμές του 21χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας έδωσε στη δημοσιότητα η εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα":




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυστηρή αμερικανική προειδοποίηση στους Ρωσους για Nord Stream και Turkish Stream
 Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, 16:39
Σαφές μήνυμα τόσο προς τη Ρωσία όσο και προς τις χώρες και τις εταιρείες, που συνεργάζονται με τη Μόσχα για την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 έστειλε ο υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, επικεφαλής για θέματα ενέργειας Francis Fannon.
Έχοντας ολοκληρώσει τη νέα ευρωπαϊκή του περιοδεία σε Τσεχία, Κροατία και Ουγγαρία (νωρίτερα φέτος είχε επισκεφθεί Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία και Ελλάδα), το ανώτατο στέλεχος του State Department υπογράμμισε εκ νέου χθες τη σημασία που έχει για την αμερικανική πολιτική το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας και της διαφοροποίησης των πηγών στην Ευρώπη.
Με δεδομένη την επιθετικότητα της Ρωσίας τις τελευταίες εβδομάδες, ειπε ο υφυπουργος Φαννον, καθίσταται επίκαιρη η πολιτική προτεραιότητα για ενεργειακή ασφάλεια, καταδικάζουμε έντονα τη ρωσική επιθετικότητα στη θάλασσα του Αζόφ, το κλείσιμο του στενού του Κέρχ αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, οι κινήσεις της Ρωσίας ενισχύουν την διεθνή πεποίθηση ότι ο αγωγός Nord Stream 2 αποτελεί άμεση προσβολή για τον διατλαντικό στόχο της ενεργειακής ασφάλειας, τόνισε ο κ. Fannon.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όλο και περισσότερες χώρες αναγνωρίζουν τον κεντρικό ρόλο της ενεργειακής διαφοροποίησης ως θεμέλιο της ενεργειακής ασφάλειας.
Ο υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα αυστηρός σε σχέση με τον αγωγό Nord Stream 2 αλλά και τον αγωγό Turkish Stream. Είναι έργα που επιδιώκουν να ενισχύσουν την εξάρτηση στο ρωσικό αέριο παρά να ενισχύσουν την ασφάλεια, δεν είναι εμπορικά έργα, είναι πολιτικά εργαλεία, τόνισε ο ίδιος.
Μέσα από τον αγωγό Nord Stream 2 η Ρωσία επιδιώκει να ενισχύσει την επιρροή της στη Δύση και την ίδια στιγμή να απομακρύνει την Ουκρανία από την Ευρώπη, πρόσθεσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη λαθρομετανάστρια-βαπορακι από το χοτσποτ της Μόριας να διακινεί ναρκωτικά (χασις) στον Πειραιά
 Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, 12:14
Μια 25χρονη Ιρακινή λαθρομετανάστρια, που διαμένει  στο χοτσποτ της Μόριας στη Μυτιλήνη, φαίνεται ότι είναι μέλος μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, που εμπορεύεται κάνναβη από το κέντρο κράτησης ή άλλα σημεία του νησιού και πέραν των συνόρων, προς την ελληνική ενδοχώρα.
Η 25χρονη συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης στο πλοίο «Διαγόρας», ερχόμενη από Μυτιλήνη και λίγο πριν αποβιβαστεί στο λιμάνι του Πειραιά. Σε στημενο έλεγχο των λιμενικών μέσα στο πλοίο, μετα από πληροφοριες πιθανον, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος μύρισε τα ναρκωτικά (χασις) που ήταν επιμελώς κρυμμένα στον πάτο της χειραποσκευής της και ανάμεσα στα καλλυντικά της.
Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 50 πλαστικές συσκευασίες (φιξάκια) που περιείχαν κάνναβη, έτοιμες προς πώληση, συνολικού βάρους 100 γραμμαρίων.
Η Ιρακινή θα λάμβανε από 1.000 έως 2.000 ευρώ από την πώληση της συγκεκριμένης ποσότητας.
Οι έρευνες του λιμενικού είναι σε πλήρη εξέλιξη και θεωρείται ότι η Ιρακινή μετανάστρια εκτελούσε τον ρόλο της στο κύκλωμα ως «βαποράκι». Μέλος του πληρώματος του «Διαγοράς» ανέφερε στους λιμενικούς ότι έβλεπε τη συγκεκριμένη κοπέλα σε τακτά χρονικά διαστήματα να βρίσκεται στο πλοίο και να ακολουθεί το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Πειραιάς και αντίστροφα.
Η κοπέλα δεν απολογήθηκε ακόμα καθώς δεν γνωρίζει άλλες γλώσσες και υπήρχε διαθέσιμος διερμηνέας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου ηγείται ενός σχεδίου εισβολής στη Βενεζουέλα» ειπε ο Μαδουρο
 Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, 22:26
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε, χωρίς να δώσει αποδεικτικά στοιχεία, ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον ηγείται ενός σχεδίου εισβολής στη λατινοαμερικανική χώρα, ανατροπής και δολοφονίας του Σοσιαλιστή ηγέτη.
Ο Μαδούρο προχώρησε σε αυτές τις κατηγορίες δύο μέρες μετά αφότου ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στη Βενεζουέλα για να συμμετάσχουν σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, προκαλώντας έναν πόλεμο λέξεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.
Τη Δευτέρα, η Ρωσία απέστειλε στη Βενεζουέλα δύο βομβιστικά τύπου Tu-160 (Tupolef-160), ένα αεροσκάφος μεταφοράς τύπου An-124 (Antonof-124) και ένα αεροσκάφος τύπου Il-62 (Iliusin-62), στο πλαίσιο των προγραμματισμένων κοινών στρατιωτικών γυμνασίων στη χώρα.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η Ρωσία τόνισε στις ΗΠΑ ότι τα βομβαρδιστικά θα αποχωρήσουν από την Βενεζουέλα την Παρασκευή.
Ωστόσο, χθες Τρίτη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με ανάρτησή του στο Twitter, δεν έκρυψε την ενόχλησή του, λέγοντας ότι «δύο διεφθαρμένες κυβερνήσεις σπαταλούν δημόσιο χρήμα, συνθλίβουν την ελευθερία, ενώ οι λαοί τους υποφέρουν».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε ότι «προφανώς και αυτό δεν είναι διπλωματική γλώσσα από έναν υπουργό Εξωτερικών», χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» το tweet του Πομπέο.
Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε τόνισε σήμερα ότι η αμερικανική ήπειρος πρέπει να είναι «σε επαγρύπνηση» απέναντι στα «εχθρικά» στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγει το Καράκας με τη στήριξη της Μόσχας.
«Στον κο Τζον Μπόλτον έχει ανατεθεί, για άλλη μία φορά, να τεθεί επικεφαλής μιας συνωμοσίας να εξαπολυθεί ένα κύμα βίας στην Βενεζουέλα, να διεξαχθεί ένα πραξικόπημα», υποστήριξε ο Σοσιαλιστής πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι ο Μπόλτον συντονίζει την εκπαίδευση μισθοφόρων σε στρατιωτικές βάσεις στην Κολομβία και τις ΗΠΑ.
Υποστήριξε παράλληλα ότι ο Μπόλτον προετοιμάζει επίσης ένα σχέδιο δολοφονίας του και κατηγόρησε τον Κολομβιανό πρόεδρο Ντούκε ως συνεργό του σχεδίου αυτού.
Δεν υπάρξει κάποιο άμεσο σχόλιο από το γραφείο του Αμερικανού συμβούλου για τις δηλώσεις Μαδούρο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε αποκλείσει πέρσι «μια στρατιωτική επιλογή», αναφορικά με την Βενεζουέλα, ενισχύοντας τον ισχυρισμό Μαδούρο ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει την ανατροπή της κυβέρνησής του, κάτι το οποίο Αμερικανοί αξιωματούχοι διαψεύδουν.
Ο Μπόλτον, επί χρόνια αντίπαλος αριστερών κυβερνήσεων στην Λατινική Αμερική, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τις τελευταίες κυρώσεις εις βάρος της Βενεζουέλας, ως μέρος της δέσμευσής του για επιβολή αυστηρών μέτρων ενάντια στη Βενεζουέλα, την Κούβα και την Νικαράγουα, που έχει βαπτίσει «τρόικα της τυραννίας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: Υπέκυψε στα τραύματά του 4χρονος Παλαιστίνιος
 Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, 02:14
Υπέκυψε στα τραύματά του την Τρίτη ένα παιδί που δεν είχε κλείσει ούτε τα πέντε του χρόνια, το οποίο πληγώθηκε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα οποία ενεπλάκησαν Παλαιστίνιοι διαδηλωτές με ισραηλινοναζιστες στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα στο σιωναζιστικο καθεστως και τη Λωρίδα της Γάζας, γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.
«Ο Άχμεντ Αμπού Άμπεντ, ηλικίας τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών, υπέκυψε στα τραύματα τα οποία είχε υποστεί την Παρασκευή ανατολικά της Χαν Γιούνες», γνωστοποίησε ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην παλαιστινιακη Λωριδα  της Γαζας.
Στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε το παιδί.
Ένας θείος του μικρού, ο Μπάσεμ, 38 ετών, παρών στο νοσοκομείο όπου πέθανε το παιδί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Άχμεντ πληγώθηκε από θραύσμα την ώρα που ισραηλινοναζιστες στρατιώτες πυροβολούσαν εναντίον των συμμετεχόντων στις διαδηλώσεις της Παρασκευής.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ο πατέρας του Άχμεντ επίσης τραυματίστηκε από σφαίρες.
Οι λόγοι που το παιδί βρισκόταν στο σημείο όπου ξέσπασαν τα επεισόδια της Παρασκευής δεν είναι σαφείς.
Ο στρατός του σιωναζιστικου καθεστωτως δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει.
Από την 30ή Μαρτίου και την έναρξη της κινητοποίησης που αποκαλείται «Πορεία της Επιστροφής», τουλάχιστον 236 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις σφαίρες ισραηλινοναζιστών στρατιωτών. Πέραν του τερματισμού του ισραηλινοναζιστικού αποκλεισμού που επιβάλλεται στη Γάζα εδώ και πάνω από 10 χρόνια, το κίνημα αυτό διεκδικεί την επιστροφή των παλαιστινίων προσφύγων στα εδάφη από τα οποία ξεριζώθηκαν όταν εγκαθιδρύθηκε το καθεστως των αποικων σιωναζι και ξέσπασε ο πρώτος αραβοϊσραηλινός πόλεμος, το 1948.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο αλητάμπουρας έχει το θράσος να διεκδηκεί την ψήφο των Ελλήνων της Θεσσαλονίκης... Ξαποστείλτε τον, τον καργιόλη! отидете в ада!!!
Giorgos Ierodiakonos
Αυτός ο αλητάμπουρας έχει το θράσος να διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων της Θεσσαλονίκης. Ονομάζεται Μανώλης Λαμτζίδης και κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος στην Καλαμαριά, υποστηριζόμενος από ποιο κόμμα λέτε; Από τον ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά!
Με θράσος χιλίων πιθήκων, καλεί τον... κόσμο στην εκδήλωση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στο Παλαί Ντε Σπορ.
Προσέξτε σε ποια γλώσσα γράφει. Στην Σκοπιανο-Βουλγαρική γλώσσα!!!! Κι ακόμα χειρότερα, την Θεσσαλονίκη την αναφέρει με την σκοπιανή ονομασία της (Солун).
Προσέξτε πως δηλώνει την διεύθυνσή του, ο αλήτης. Όχι Τσιμισκή 5, Θεσσαλονίκη, αλλα...
Цимиски 5, 54625 гр. Солун
Ακόμα και την Τσιμισκή την γράφει στα σκοπιανά (Τσίμσκι).
Καταλάβατε τώρα, τι έχουν υπογράψει στις Πρέσπες, οι αχρείοι; Παράδοση της Θεσσαλονίκης μας στους Σκοπιανούς υπέγραψαν! Γι’ αυτό και την αποκαλούν με την σλαβική της ονομασία.
Δεν είναι μόνο ο Λαμτζίδης. Είναι όλοι τους! Απλά, ετούτος εδώ δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του για το μεγάλο τους ..επίτευγμα. Κοντά έναν αιώνα το παλεύουν... Τα κατάφεραν τελικά! Και είναι τόσο υπερήφανοι γι’ αυτό, όπως οι πουτάνες που δεν μπορούν να κρυφτούν. Ηδονίζονται όταν αποκαλούν τη Θεσσαλονίκη Солун! Ηδονίζονται για την νίκη τους: Τους νικήσαμε τελικά, τους κωλοέλληνες! Τους την πήραμε την πόλη! Και τώρα θα βγάλουμε και τους Δημάρχους μας εκεί, να την εξουσιάζουμε απόλυτα!!!
Καλώ τους Καλαμαριώτες να τον περιλάβουν αναλόγως αυτόν τον «κύριο». Το «μαύρισμα» στις εκλογές είναι το λιγότερο. Ξαποστείλτε τον, τον καργιόλη! Εξοστρακίστε τον από την πόλη σας. Κι αυτόν και ολόκληρο το προδοτικό ασκέρι που τον περιβάλλει.
Άι σιχτίρ πια με δαύτους!
Και, για να τους το πω και στη γλώσσα τους: отидете в ада!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζάεφ: «Είμαι Μακεδόνας, μιλάω μακεδονικά...»
Αυτοί συμφώνησαν...
«Είμαι Μακεδόνας, μιλάω μακεδονικά, αυτό είναι δικαίωμά μου, είναι ευρωπαϊκή αξία, περιμένω όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να αποδεχτούν και να σεβαστούν τις ευρωπαϊκές αξίες...
Συμφωνήσαμε να μοιραστούμε την κοινή ιστορία και να συνεχίσουμε να συζητάμε στο πνεύμα της φιλίας, για να οικοδομήσουμε σχέσεις καλές γειτονίας»