Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Δευτερα 28 Ιανουαριου 2019


Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019
ΨΗΦΙΣΜΑ της εκδήλωσης εορτασμού της 60ής επετείου της νίκης της Κουβανικής Επανάστασης

-Όχι στις παρεμβάσεις! Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!
-Αλληλεγγύη στη νόμιμη κυβέρνηση του Ν.Μαδούρο!
-Άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού κατά της Κούβας και του οικονομικού πολέμου κατά της Βενεζουέλας!

Ενώνουμε τις φωνές μας με όλους όσους ανά τον κόσμο διαμαρτύρονται κατά των παρεμβάσεων του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και άλλων δυνάμεων στη Βενεζουέλα που κλιμακώνονται τις μέρες αυτές.
Οι πρόσφατες κινήσεις της Ουάσιγκτον και άλλων κυβερνήσεων που αναγνώρισαν τον Χουάν Γουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας συνιστούν κατάφορη παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας αυτής και του λαού της που εξέλεξε τον Νικολάς Μαδούρο Πρόεδρο στις πρόσφατες εκλογές.
Οι κινήσεις αυτές στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της Βενεζουελάνικης κυβέρνησης και στην εγκαθίδρυση στο Καράκας μιας φιλοϊμπεριαλιστικής κυβέρνησης, υπάκουης στα κελεύσματα της Ουάσιγκτον.
Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία προετοιμάζεται να συμμετάσχει στις παρεμβατικές επιθέσεις ενάντια στην κυριαρχία της Βενεζουέλας. Καλούμε την ΕΕ και τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, να μη συρθεί στη δύνη της επέμβασης. Απαιτούμε η ΕΕ να απέχει από οποιαδήποτε αναγνώριση της υποτιθέμενης «προεδρίας» Γουαϊδό.
Η Ουάσιγκτον, οι περιφερειακοί σύμμαχοί της στην Αμερικανική Ήπειρο καθώς και ντόπιοι καπιταλιστές αντιτίθενται στις κυβερνήσεις του Ούγκο Τσάβες και του Νικολάς Μαδούρο επειδή οι κυβερνήσεις αυτές έχουν πάρει μέτρα αναδιανομής του πλούτου σε όφελος του εργαζόμενου λαού και των φτωχών της Βενεζουέλας και έχουν αντιπαρατεθεί με τον ιμπεριαλισμό στη Λατινική Αμερική και παγκόσμια. Και η δραστήρια αλληλεγγύη που έχει δείξει η Βενεζουέλα προς τη σοσιαλιστική επανάσταση της Κούβας είναι επίσης κόκκινο πανί.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η Βενεζουέλα δεν είναι ο μόνος στόχος των επιθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και η Κούβα επίσης, καθώς η Ουάσιγκτον σφίγγει τη θηλιά του εμπάργκο εναντίον της, ενώ η επίθεση της αυτοκρατορίας ξεδιπλώνεται συστηματικά σε όλη την ήπειρο επιδιώκοντας να ανακόψει την πορεία των λαών της περιοχής και να κάνει και πάλι την Λατινική Αμερική “πίσω αυλή “ των ΗΠΑ.

Απαιτούμε:
Όχι στις παρεμβάσεις! Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!
Αλληλεγγύη στη νόμιμη κυβέρνηση του Ν.Μαδούρο!
Άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού κατά της Κούβας και του οικονομικού πολέμου κατά της Βενεζουέλας!

Αθήνα - 26 Γενάρη 2019
Πολιτιστικος Συλλογος Χοσε Μαρτι

https://josemartigr.blogspot.com/2019/01/60_27.html?spref=fb&fbclid=IwAR3zxCOQiGf7w-Com02XPPVWcyrcuzytbxYS_H38aZInsm2AH0DkVW_008c




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πραξικοπηματίας που αυτοανακυρήχθηκε πρόεδρος... το προηγούμενο βράδυ συναντήθηκε με τσαβιστές...
...και τους είπε πως τον απειλούν οι ΗΠΑ να προχωρήσει σε αυτοανακήρυξη του εαυτού του σε πρόεδρο
Ο Jorge Rodriguez, υπουργός του Μαδούρο, έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο και δήλωσε πως η κυβέρνηση διαθέτει και μαγνητοφωνημένες όλες τις συνομιλίες του πουλημένου Guaidó...
Τώρα τι θα κάνουν οι "δημοκράτες" της δύσης;
Δείτε τι προφυλάξεις έπαιρνε ο σημερινός προδότης πραξικοπηματίας για να καταγγείλει τις πιέσεις κι εκβιασμούς των αμερικανών... μέχρι και με κουκούλα πήγε στο ραντεβού που ζήτησε και είχε παρακαλέσει να τον προστατεύουν οι αρχές ασφαλείας της Βενεζουέλας!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οσο και η Γιουγκοσλαβία ηταν κρατος..δεν ετρεχε που μια επαρχία της, ονομαζόταν Μακεδονία. Το ιδιο θεμα θα επαιζε παλι, αν η βορεια Ηπειρος, ήθελε να ανακηρυχθεί κρατος, με το ονομα Ηπειρος. Το ιδιο επισης συμβαίνει με την Θράκη, οπου σημειωτέον, οι αρχαιοι Θράκες δεν ηταν ελληνικο φύλλο.
Σχολιο.- Εμένα μου λέτε;; που είμαι απ'τη βόρειο ήπειρο ,ο Ενβέρ Χότζα έλεγε shovizizmi grek
Σχολιο.- Η Βορεια Ήπειρος είναι πολύπαθη με ΕΛΛΗΝΙΚΌ πληθυσμό.. Τα ξέρετε τι περνάνε δν έχει να κάνει με εθνικισμό άλλα με την πραγματικότητα που βιώνουν, όπως εκείνοι καταγγέλλουν. Η Βόρεια Μακεδονία έχει και αυτή ελληνικό πληθυσμό που ζει καταπίεση και είναι ξεχασμένος φυσικά από το ελλαδικό κράτος. Πέρα από τη β. Μακεδονία, δλδ Σκόπια, υπάρχουν Σλάβοι, Αλβανοί και Βούλγαροι που ομιλούν σλαβοβουλγαρικα αυτή είναι η γλώσσα σύμφωνα με γλωσσολόγους και όχι σλαβομακεδονικα, και αλβανικα βέβαια. Άρα δεν είναι ελληνικό στοιχειο αυτό δεν σημαίνει κάτι κακό, όμως ναι υπάρχεί διαφορα!!
Σχολιο.- Επειδή αυτό είναι ένα κατασκεύασμα για πολιτική και γεωστρατηγική εκμετάλευση από τις γνωστές δυνάμεις, χωρίς υπόβαθρο αληθινό που μόνο προβλήματα δημιουργεί στους λαούς, ναι εγώ είμαι κατά της Β. Μακεδονίας.. Δεν δέχομαι να χορεύω στον ρυθμό της Αμερικής.. Και δεν βλέπω καμία σχέση με την Β. Ήπειρο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιο πικρό κι από το Άουσβιτς είναι εκείνη που γύρισε στα Γιάννενα μετά τον πόλεμο να δει το πλιάτσικο που ακολούθησε τη φυγή της και ανακάλυψε τη ραπτομηχανή της στο σπίτι του Δεσπότη και δεν της την έδωσαν.
Δημήτρης Χατζής - Το τέλος της μικρής μας πόλης (1963).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι υποκρισία για όποιον καταδικάζει το Ολοκαύτωμα και τα εγκλήματα που προκάλεσαν οι Ναζί εις βάρος των Εβραίων και παράλληλα δεν κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να πολεμήσει το κράτος κατοχής της Παλαιστίνης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28 Ιανουαρίου 2019
Εκδήλωση του ΠΣΧΜ για τα 60 χρόνια της Επανάστασης (fotos + video)
Στην κατάμεστη αίθουσα του ASCLAYE οι φίλοι της Κούβας στην Αθήνα γιόρτασαν τα 60 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης.
https://cubaniagriega.blogspot.com/2019/01/60-fotos-video.html?spref=fb&fbclid=IwAR23m_FiXnn8Oe-9UPu6k7UVZQ0CHF7lzfsq562UsCAYs294BeX_XIN6FEM



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με ψήφους της Ρωσίας, της Κίνας, των χωρων της Αφρικής και της Λ. Αμερικής που δεν είναι υπακουα σκυλακια των ΗΠΑ  μπλοκαρίστηκε στον ΟΗΕ η πρόταση των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδικτυακό ψήφισμα στήριξης της κυβέρνησης Μαδούρο κόντρα στο επιχειρούμενο πραξικόπημα
920 υπογραφές.
https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/Fiona_Sampson_Figarella_Stirixi_kyvernisis_Madoyro_Stirixi_tis_kyv_Madoyro_kontra_sto_epiheiroymeno_praxikopima/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-667344-Fiona_Sampson_Figarella_Stirixi_kyvernisis_Madoyro_Stirixi_tis_kyv_Madoyro_kontra_sto_epiheiroymeno_praxikopima&utm_term=QwGggb+el&fbogname=%CE%92%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82&fbclid=IwAR2IHJIjrUex1fEFPG9C-vhnrY5s2042dMYgPJ4zdSeg15EFRSSdhUy0na4



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eξέγερση αραβικών φυλών κατά SDF στην πόλη Al Mansourah στη Raqqa….
27/1/2019 – 23.00
Οι δυνάμεις των FDS/SDF υποστηριζόμενες από ΗΠΑ-Γαλλία κατέστειλαν μια έντονη εξέγερση των αραβικών συριακών φυλών στην πόλη Al Mansourah στα δυτικά της  Raqqah, που εκδηλώθηκε στις 23.1.19 μετά τη δολοφονία ενός νεαρού Συρο-άραβα από τις δυνάμεις των FDS. Ο νεαρός δολοφονήθηκε κατά τη διαδικασία βίαιης υποχρεωτικής στρατολόγησης που επιχειρούν οι YPG/PYD στην πόλη της Al Mansourah…
Οι κάτοικοι έκαψαν πολλά σημεία ελέγχου και τόπους των FDS έκαψαν επίσης το διοικητήριό τους και στρατιωτικό εξοπλισμό. Ενώ απελευθέρωσαν 27 νέους που οι FDS απήγαγαν τις 2 προηγούμενες μέρες για να τους εντάξουν βιαίως στις τάξεις τους να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των Αμερικάνων κατακτητών εισβολέων στη Συρία.
Η πόλη για τουλάχιστον 3 μέρες ως και τις 25/1/19 ήταν σε συνεχή εξέγερση κατά της κατοχής των FDS/SDF. Η πόλη Al Mansourah βρίσκεται στο Νότο του Ευφράτη μεταξύ τωνTabqa και Rakka . μια τοπική φυλή η Al Qamish επιτέθηκε στις θέσεις και σημεία ελέγχου των  SDF.
Η πόλη είναι βόρεια από το σταυροδρόμι Resafa που είναι το όριο της προέλασης της 4ης DB τον Ιούνη του 2017, όταν αυτή οδηγήθηκε από τον Maher al Assad.
H κατάσταση κινδυνεύει να γίνει δυσάρεστη για τους SDF. Ο συριακός στρατός-SAA είναι συγκεντρωμένος στην Ithraiya που είναι η πίσω βάση για την έρημο  της Ανατολής και το δρόμο του Χαλεπιού. Ο στρατός έχει διαρκή επαφή με τις φυλές και αν υπάρξει μια πιο γενικευμένη εξέγερση οι άνθρωποι των φυλών θα διαθέτουν τη λογισμική υποστήριξη  του συριακού στρατού χωρίς αυτό να επηρεάσει τους Αμερικανούς που είναι στην αεροπορική βάση τους στην Al Tabqa..Υπήρξε μια τέτοια κατάσταση στην al Mansourah που προς στιγμήν οι SDF όφειλαν να εγκαταλείψουν την πόλη..




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα γουρουνια από το  Ισλαμοφασιστικό Κράτος ανέλαβαν την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση σε καθολική εκκλησία στις Φιλιππίνες
 Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019, 22:29
Τα βρωμογουρουνα από το  Ισλαμοφασιστικό Κράτος ανέλαβαν την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση νωρίς σήμερα το πρωί σε καθεδρικό ναό στις νότιες Φιλιππίνες την ώρα της λειτουργίας, στην οποία τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην τζιχαντοφασιστική σιχαμενη αντιανθρωπινη συμμορία.
Το ΙΚ δημοσίευσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δύο καθυστερημενη γουρουνοισλαμοφασιστες καμικάζι ανατινάχθηκαν μέσα στην εκκλησία και έξω, στον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, σύμφωνα με το εξειδικευμένο αμερικανικό κέντρο που παρακολουθεί τη δραστηριότητα της τζιχαντοφασιστικης αληταριας στο Διαδίκτυο (SITE).
Η επίθεση σημειώθηκε στο νησί Τζόλο που έχει πληθυσμό στην πλειοψηφία του μουσουλμανικό, στον ταραγμένο νότο της χώρας. Ήταν μια από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις των τελευταίων ετών σε μια περιοχή που μαστίζεται επί μακρόν από φονους ισλαμοφασιστων κατά πολιτων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γκουάιδο: Ανησυχητική η στάση της ελληνικής κυβέρνησης για τη Βενεζουέλα
21:52 - 28.01.2019
«Είναι ανησυχητική η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Χωρίς αμφιβολία, περιμένω η ελληνική κυβέρνηση να συνταχθεί με τις φωνές όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας που αυτοαναγορεύτηκε προσωρινός πρόεδρος της.
Ως ανησυχητική χαρακτήρισε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο που αυτοαναγορεύτηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα, καλώντας την να «συνταχθεί με τις φωνές όλης της ΕΕ».
Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα ή σε άλλο μέλος της κυβέρνησης να μεταβεί στη Βενεζουέλα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα περί «αυτοδιάθεσης» του αστοιχείωτου Τσίπρα…
Ο αστοιχείωτος Τσίπρας, ο δραματικά ακατάρτιστος στη μαρξιστική θεωρία, πέταξε μια κοτσάνα περί «αυτοδιάθεσης», με αναφορά στον Λένιν!!!
Είναι σίγουρο ότι ο Τσίπρας δεν έχει ξεφυλλίσει ούτε ένα βιβλίο του Λένιν, ίσως να είχε κάποιο να σκονίζεται στην βιβλιοθήκη του…
Φυσικά έχει ακούσει τα περί «αυτοδιάθεσης των εθνών» και πίστεψε, όπως κάθε επαρμένος ηλίθιος, ότι μπορεί να κάνει πνεύμα με τον Λένιν…
Το να κάνεις, βεβαίως, πνεύμα με μια τέτοια μαρξιστική θέση θα πρέπει να γνωρίζεις και το τι σημαίνει αυτή η θέση, θα πρέπει να γνωρίζεις και... ποια ιστορική περίοδο «γεννάει» την «αυτοδιάθεση των εθνών»…
Ο Τσίπρας δεν γνωρίζει ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά…
Ανέλαβε, λοιπόν, να τον διδάξει ο Νίκος Μπογιόπουλος, κάνοντας ταυτόχρονα και μια επίδειξη λενινιστικής ευρυμάθειας…
Φυσικά, όταν ο Τσίπρας ταυτίζει το ΝΑΤΟΪκό προτεκτοράτο των Σκοπίων με την «εθνική αυτοδιάθεση» είναι να γελάς, συνακόλουθα μόνο με χιούμορ αρμόζει να απαντήσεις στον επαρμένο βλάκα…
Ο Μπογιόπουλος τον αντιμετωπίζει στα σοβαρά, καταγράφοντας λενινιστικά τσιτάκα…
Μόνο που ξέχασε μια λεπτομέρεια: Ότι σήμερα βρισκόμαστε στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης, δηλαδή, ΟΧΙ στη δημιουργία, αλλά στην ΚΑΤΑΛΥΣΗ, των εθνικών κρατών…
ΟΙ ορθές απόψεις του Λένιν αναφέρονται στην εποχή της καπιταλιστικής και ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης, σε μια εποχή που δεν είχε, ακόμα, χαθεί το «εθνικό τραγούδι»: Στην εποχή των Εθνικών Ιμπεριαλισμών, μια εποχή που τα Εθνικά και Εθνικό-Απελευθερωτικά Κινήματα είχαν ιστορικά ερείσματα (κοινωνικές και πολιτικές βάσεις)…
Σήμερα οι συνθήκες έχουν αλλάξει και ο ΥΠΕΡ-ΕΘΝΙΚΟΣ ιμπεριαλισμός δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ εθνικές αστικές τάξεις, συνακόλουθα για «εθνικά κινήματα» και «εθνική αυτοδιάθεση»…
Σήμερα η «εθνική αυτοδιάθεση» είναι ένας μύθος του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή προτεκτοράτων και για να εξαπατούν τους αριστερούς ανδρείκελα σαν τον Τσίπρα, καθώς και οι «αριστεροί» της Παγκοσμιοποίησης…

Αναδημοσιεύουμε ένα σχετικό άρθρο μας, γραμμένο το Μάιο του 1999

Ο Μύθος της αυτοδιάθεσης
“ Το εθνικό ζήτημα και ο εθνικισμός είναι αδειανοί φάκελοι
μέσα στους οποίους κάθε εποχή και οι ταξικές σχέσεις σε κάθε
χώρα βάζουν το ιδιαίτερο υλικό τους περιεχόμενο”
Ρόζα Λούξεμπουργκ

Ο Παγωμένος αέρας μιας μακράς περιόδου νεοφιλελεύθερης αντίδρασης έχει ερημώσει το τοπίο των μεγάλων και γόνιμων ιδεών. Η θριαμβευτική πορεία της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας συμπυκνώνεται σήμερα στην παγκόσμια ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας. Ένα θηριώδες έγκλημα που αποτυπώνει τον ακρωτηριασμό και κυνισμό της σκέψης, αλλά και το βιασμό της επαναστατικής μνήμης...
Ο νόμος της αδράνειας βαραίνει και πάνω στη ριζοσπαστική αριστερή σκέψη. Γινόμαστε συχνά ειδωλολάτρες φράσεων και συνθημάτων. Προσκυνάμε ειδωλολατρικά “μαγικές” φράσεις, όπως “δημοκρατία”, “ανθρώπινα δικαιώματα”, “ειρήνη”, “αυτοδιάθεση” κλπ, δίχως να εξετάζουμε το συγκεκριμένο ταξικό τους περιεχόμενο. Και δίχως να αντιλαμβανόμαστε ότι με τις ίδιες φράσεις προπαγανδίζεται η κυρίαρχη ιδεολογία και λανσάρεται με πλάγιο και υποκριτικό τρόπο το αστικό ψεύδος.
Σήμερα σε μια εποχή παγκοσμιοποιημένης ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας λανσάρουμε γενικές διατυπώσεις για την αυτοδιάθεση. Δεν μας προβληματίζει φυσικά ούτε το γεγονός ότι έχουμε εγκαταλείψει κάθε αναφορά στην επικαιρότητα της σοσιαλιστικής επανάστασης και στο ιστορικό της υποκείμενο, ούτε το γεγονός ότι με τις ίδιες γενικές διατυπώσεις περί αυτοδιάθεσης η ΝΑΤΟϊκή βαρβαρότητα ισοπεδώνει τα Βαλκάνια.
Όταν μιλάμε σήμερα γενικά για την αυτοδιάθεση των Κοσοβάρων και των εθνοτήτων σημαίνει ότι είμαστε προσκολλημένοι σε δόγματα εθνικοαπελευθερωτικά και αγνοούμε ότι στα Βαλκάνια το εθνικό κίνημα ανήκει στο αγύριστο παρελθόν.
Είναι ιστορικά δυνατόν σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης, δηλαδή σε μια ιμπεριαλιστική φάση του καπιταλισμού που υπονομεύεται η ίδια η ύπαρξη των εθνικών κρατών να τοποθετούμε το εθνικό ζήτημα στα Βαλκάνια με όρους της καπιταλιστικής εποχής της εδραίωσης των εθνικών κρατών;
Σήμερα ζούμε την εποχή των υπερεθνικών συμφερόντων: Εποχή που καταλύει τα εθνικά σύνορα και την “εθνική πολιτική”, και δημιουργεί τους μηχανισμούς της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής εξουσίας. Οι διαδικασίες σχηματισμού εθνικών κρατών έχουν λήξει προ πολλού...
Είναι, λοιπόν, αντιδραστική ουτοπία να ζητάμε σήμερα για τους λαούς των Βαλκανίων να γυρίσουν πίσω και από το 1914.Και είναι ακριβώς αυτά τα πολιτικά δόγματα της οπισθοδρόμησης που αναπτύσσουν “εθνικά ρεύματα”, τον εθνικισμό και πολτοποιούν τις ταξικές σχέσεις.
Τα εθνικά κινήματα στα Βαλκάνια δεν τα εμπνέουν εθνικές αστικές τάξεις που θέλουν να απελευθερωθούν από ιστορικά παρωχημένους κοινωνικούς θεσμούς. Τα κινήματα αυτά οδηγούν σε κράτη χωρίς εθνική αστική τάξη, δηλαδή σε μαφιόζικα κράτη, ληστρικά και στρατιωτικά προτεκτοράτα του ιμπεριαλισμού.
Κάτω από αυτούς τους όρους καμιά αυτοδιάθεση και πολιτική ανεξαρτησία δεν μπορεί να υπάρξει. Αντίθετα θα υπάρξει πιο ληστρική εκμετάλλευση των λαών και πιο άγρια καταπίεση. Και ακόμα χειρότερα, θα διευρύνεται και θα βαθαίνει το εθνικιστικό μίσος και θα πληθαίνουν οι εστίες πολέμου.
Το να μιλάμε, συνεπώς, σήμερα από τη μια για την αυτοδιάθεση των εθνοτήτων και από την άλλη να αναθεματίζουμε τον εθνικισμό είναι σαν παίζουμε με τις λέξεις: Τις αδειάζουμε από το συγκεκριμένο τους περιεχόμενο.
Τα συνθήματα περί “αυτοδιάθεσης” εξαπατούν και αντικαθιστούν τα σοσιαλιστικά αιτήματα με τα ανύπαρκτα αστικοδημοκρατικά, υποθάλπουν τον εθνικισμό τον οποίο στα λόγια αναθεματίζουμε και προσφέρουν στηρίγματα στην ιμπεριαλιστική μυθολογία και προπαγάνδα.
Τα συνθήματα αυτά έχουν νόημα σαν δημοκρατικές διεκδικήσεις άμεσα συνδεδεμένες με την προοπτική του σοσιαλισμού. Πρέπει δηλαδή όταν μιλάμε για “αυτοδιάθεση” να ξεσκεπάζουμε την ιμπεριαλιστική υποκρισία και να εξηγούμε ότι σήμερα τα αιτήματα των δημοκρατικών ελευθεριών δεν είναι πραγματοποιήσιμα με το να γυρίζουμε πίσω, αλλά τραβώντας μπροστά, στη σοσιαλιστική επανάσταση...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η περίπτωση της Ιταλίας στο κάδρο της ΕΕ, σαν την μυγα μες στο γάλα ή όλοι μαζί αντάμα κι ο ψωριάρης χώρια...
Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό στα τεκταινόμενα στην γείτονα θα πρέπει να ξεκινήσουμε λαμβάνοντας υπόψη ότι εδώ και πολλά χρόνια από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90, όταν κορυφώθηκε η αναρρίχηση του ευρωιερατείου, η Ιταλία υπέστη διάφορα εκλογικά πειράματα και επιστημονικά πειραγμένους εκλογικούς ευφάνταστους και πολύπλοκους νόμους που αλλοίωναν το νόημα της άδολης απλής αναλογικής που προέβλεπε το Σύνταγμα της.
Είναι επίσης αλήθεια, είτε μας αρέσει είτε όχι, την νόμιμα εκλεγμένη 4η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι η Μερκελ την αποτελείωσε σε ένα βράδυ, επιβάλλοντας, την κυβέρνηση Μόντι που έδωσε την... σκυτάλη στην κυβέρνηση Λέττα, που έδωσε επίσης την σκυτάλη στην κυβέρνηση Ρέντζι, που έδωσε ακόμη μια φορά την σκυτάλη στην κυβέρνηση Τζεντιλόνι, η οποία επίσης είχε έτοιμο τον διάδοχο για την σκυτάλη τον κ. Κάρλο Κοταρέλλι υπάλληλο του ΔΝΤ, γνωστό σε μας ως τον κύριο υπόλογο των λανθασμένων πολλαπλασιαστών στο πρόγραμμα διάσωσης Παπανδρέου και στην γείτονα ως κ. Ψαλίδα ή κύριο πολλαπλασιαστή.
Όμως παρά το περισπούδαστο μαγείρεμα των εκλογικών όρων, τους έκατσε άσχημα διότι τα κουκιά δεν τους βγήκαν και το αποτέλεσμα της κάλπης έφερε μια διακυβέρνηση με πρωταγωνιστές το Κίνημα των 5 Αστέρων του Λουιτζι ντι Μαιο και την ακροδεξια Λέγκα του Σαλβίνι, με τον καθηγητή Τζιουζεπε Κόντε πρωθυπουργό και 2 αντιπροέδρους αντίστοιχα, τους αρχηγούς των κομμάτων που τελικά έφτιαξαν και Συμβόλαιο διακυβέρνησης για να πάνε μπροστά.
Για να καταλάβουμε τι παίζει θα πρέπει επίσης να υπογραμμίσουμε πως στην γείτονα η ψήφος έχει περισσότερα ταξικά χαρακτηριστικά, κι ενώ το Κ5Α , ένα κίνημα διαμαρτυρίας έρχεται για πρώτη φορά στην εξουσία, η ακροδεξια Λέγκα είναι ένα κόμμα εξουσίας εδώ και 1/4 του αιώνα στην ξεφτίλα.
Η ανοιχτή διαμάχη που ξέσπασε όταν η κυβέρνηση ήταν στα σπάργανα, μεταξύ ακριβώς της ιταλικής κυβέρνησης και των τεχνοκρατών, μας τεκμηρίωσε πως σε πολλά υπουργεία τα πρόσωπα δεν επιλέγονται από τους ντόπιους, αλλά αποκλειστικά από την κομισιόν (η περίπτωση του Πάολο Σαβόνα). Στην περίπτωση αυτής της κυβέρνησης οδηγήθηκαν με τελικό συμβιβασμό σε κοινά αποδεκτή λύση τον υπουργό εξωτερικών Μοάβερο, και τον υπουργό οικονομικών Τρία (κι εδώ θεωρώ νίκη των Ιταλών πως η λίστα δόθηκε και ο Σαβόνα διάλεξε), τους υπόλοιπους τους διάλεξαν εντελώς μόνοι τους.
Η διακυβέρνηση της χώρας με δυο τόσο διαφορετικές μεταξύ τους δυνάμεις δεν είναι εύκολη, αφού τους χωρίζουν ωκεανοί ιδεολογικών διαφορών και φυσικά η φιγούρα του Κόντε, που λοιδορήθηκε και λιντσαρίστηκε αρχικά, δεν είναι τόσο άχρωμη ούτε ατάλαντη όσο θα ήθελαν να πιστέψουμε.
Από την άλλη πλευρά ο χρόνος στην ΕΕ έχει τόσο συμπτυχθεί που όλα τρέχουν με ταχύτητες πολύ μεγαλύτερες από αυτές που θα θέλαμε για να κατανοήσουμε το τι παίζει γύρω μας.
Στα πλαίσια της εξωτερικής πολιτικής συνυφασμένης με την ΕΕ, αυτό που ξένισε πρωτίστως, το βράδυ της απόρριψης της Συμφωνίας του Μπρέξιτ από την Βουλή του ΗΒ, στο δεκάλεπτο πολύ νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλο, η γραμματεία του πρωθυπουργικού γραφείου εξέδωσε μια πολύ διπλωματική ανακοίνωση, καθησυχάζοντας τους πολίτες των δυο κρατών για τις επιμέρους σχέσεις, πράγμα το οποίο με οδήγησε στον συνειρμό ότι μάλλον το θεωρούσαν αναμενόμενο κι είχαν ήδη προβλέψει για το ενδεχόμενο (γεγονός που μάλλον δεν με εκπλήσσει), αλλά την περιέργειά μου κίνησε ακριβώς το γεγονός της ανεξάρτητης και άμεσης ανακοίνωσης, τόσο από την ΕΕ όσο κι από το ΥΠΕΞ, την στιγμή μάλιστα που ο Κόντε δεν ήταν καν επί Ιταλικού εδάφους αλλά στην Νιγηρία σε επίσημη επίσκεψη. Στο μεταξύ ανάμεσα σε Μπρέξιτ, Νταβός και συμβολαίου του Καρλομάγνου Μακρόν και της Αγκέλας ως νέας Ντεζιντεράτας, με ζητούμενο την μοιρασιά της υπόλοιπης ηπείρου, σκάει και η υπόθεση της Βενεζουέλας....
Εκτός από τους δεσμούς μεταξύ των δυο λαών, όπως ανέδειξα, η υπόθεση της Βενεζουέλας είναι συνυφασμένη και με την τύχη της Λιβύης, πράγμα για το οποίο οι Ιταλοί δεν συγχωρούν στις προηγούμενες κυβερνήσεις την ανάμειξη στις πολεμικές συρράξεις ή/και στο ξεπάτωμα της γειτονικής χώρας, όπως εξάλλου δεσμούς και πληθυσμό διαθέτουν και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ ερωτηματικά για την τύχη των αποθεμάτων του χρυσού της χώρας έχουν εκφραστεί επίσημα- μην το ξεχνάμε αυτό.
Πριν καλά καλά προλάβει ο Βενεζουελανος Χουάν Γκουαϊδό να κηρυχθεί σωτήρας με διαταγη των αφεντικων του από τις ΗΠΑ, ο Τραμπ τον αναγνώρισε, και από κοντά ο «προοδευτικος» υποψηφιος προεδρος των ΗΠΑ Σαντερς στο τουιττερ επισης.

Ακολουθούν άμεσα ο Καναδάς και οι δορυφόροι ΗΠΑ στην Λατινική Αμερική: η Αργεντινή, δια του προέδρου της Μαουρίσιο Μάκρι, ο Κολομβιανός πρόεδρος Ιβάν Ντούκερ, ο Χιλιανός πρόεδρος Σεμπάστιαν Πινέρα, ο Παραγουανός πρόεδρος Μάριο Αμπντο, η κυβέρνηση της Βραζιλίας όπως και το υπουργείο Εξωτερικών του Περού τονίζοντας ότι θα στηρίξει την ειρηνική και δημοκρατική μετάβαση εξουσίας στην Βενεζουέλα το συντομότερο δυνατό, αλλά και η Κολομβία, η Κόστα Ρίκα, η Γουατεμάλα, η Ονδούρα, ο Παναμάς. Από την πλευρά του το Μεξικό ανέφερε δεν βλέπει μια αλλαγή πολιτικής απέναντι στην Βενεζουέλα "προς το παρόν", όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και εκπρόσωπος του προέδρου του Μεξικού που ανέφερε ότι η χώρα συνεχίζει να αναγνωρίζει τον Μαδούρο ως πρόεδρο της Βενεζουέλας. ακόμη πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Ουρουγουάης ανέφεραν ότι η χώρα συνεχίζει να αναγνωρίζει τον Μαδούρο ως πρόεδρο της Βενεζουέλας. Έσπευσαν ακόμα να τον αναγνωρίσουν η Αυστραλία αλλά και το Ισραήλ, ενώ επί εδάφους γηραιάς ηπείρου, ξεκινώντας από το ΗΒ που είναι μέρος του προβλήματος ως καταχραστής του χρυσού της Βενεζουέλας μέσω της κεντρικής του Τράπεζας (αλλά και η σκιώδης ΥΠΕΞ του Κόρμπυν σε πρόσφατο λόγο της κατηγόρησε ως μη δημοκρατικό το καθεστώς Μαδούρο), στην Γαλλία που τσίμπησε και πετρέλαια στη Λιβύη και χρυσό ο Μανωλάκης, στη Γερμανία η Κουλίτσα με το πονηρό swap, στοιχήθηκαν πίσω από το 8ημερο τελεσίγραφο αναγνώρισης του δημοκράτη Σάντζεθ, που με τη σειρά του στηρίζεται στους Ποδέμος του Ινγλέσιας, που εκτός από Σύμβουλος του Τσάβες διετέλεσε και επίσημα επί πληρωμή “διανοητής” και διακινητής των ιδεών της Μπολιβαριανής επανάστασης για το ευτελές ποσόν των 7.200.000,00 $ σε μια τριετία, στην Πορτογαλία, η "σοσιαλιστική" κυβέρνηση μειοψηφίας του Αντόνιο Κόστα, που με την σειρά της στηρίζεται το Μπλόκο της Αριστεράς και το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, και φυσικά η μετά κυβίστησης αναγνώριση από την υπό ένταξη οντότητα του Κοσσυφοπεδίου, άμεση και χωρίς προϋποθέσεις.
Κι ενώ τα παλληκάρια Πέδρο και Πάμπλο ως νέοι απόστολοι στοιχίζονται μπροστά, παίρνουν γραμμή οι υπόλοιποι, η Μογκερίνι στα σαλόνια των Βρυξελλών με τους ελεγχόμενους υπουργούς των εξωτερικών συσκέπτεται της ανακοίνωσης των 27 που θα ευθυγραμμίζεται πλήρως στους υπόλοιπους κυρίως πρώτους 3 που από τους οποίους οι 2 έφαγαν και τα λεφτά... και ξαφνικά από την γραμματεία της Ιταλικής Πρωθυπουργίας σκάει μια ανακοίνωση ίσων αποστάσεων σχεδόν, που όμως λέει και το εξής καλό με νόημα:  [Αυτή τη στιγμή είναι θεμελιώδους σημασίας να αποφευχθεί η κλιμάκωση της βίας στη χώρα και παράλληλα να αποφευχθεί η πιθανότητα η Βενεζουέλα, μέσω επέμβασης που επιβάλλεται από ξένες χώρες, να γίνει ο χώρος αντιπαράθεσης και διαχωρισμού μεταξύ παγκόσμιων παικτών Η Ιταλία στοιχίζεται με τον Βενεζουελάνικο Λαό κι προσδοκά να αποκτήσει καλύτερες συνθήκες πολιτικής κοινωνικής και οικονομικής διαβίωσης].
Στο μεταξύ σκάει το τέλος της σύσκεψης με τους ΥΠΕΞ (κι ο δικός μας αντ’ αυτού του Τσίπρα μέσα και άρα στηρίζων την ανακοίνωση) βγαίνει λοιπόν η Μογκερίνι που αν και Ιταλίδα ουδόλως ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα της χώρας της παρά μόνο για την κομισιόν, όπως κι οι δικοί μας επίτροποι, βγαίνει κι ο Μοάβερο... λέει η Μογκερίνι τα δικά της, λέει κι αυτός ότι καλύπτεται από την δήλωση ΕΕ, του λένε οι δημοσιογράφοι τη δήλωση Κόντε, μικρός πανικός ξανά μέσα, αλλάζουν το τροπάριο μεν ως προς το χρονοδιάγραμμα του τελεσιγράφου αλλά η φωτιά έχει πλέον ανάψει.

Να λοιπόν οι δηλώσεις του βασιλόφρονα Ταγιάνι ως επικεφαλής του ευρωκοινοβουλίου και εξέχοντος του Λαϊκού κόμματος που βγάζει φίδια υπέρ της αναγνώρισης του Γκουαΐδο, από πίσω τα τσιράκια συμπεριλαμβανομένου του Μητσοτάκη (επί των δικών μας). Και η διαμάχη μεταφέρεται επί του Ιταλικού εδάφους: υπέρ του νέου κατ-εντολήν προέδρου Γκουαΐδο τάσσονται τα κόμματα η ακροδεξια Λέγκα του Σαλβίνι οι φασιστες μουσολινικοι Φρατέλλι ντ’ Ιτάλια της Μελόνι, η δεξια διαπλεκομενη Φόρτσα Ιτάλια του διεφθαρμενου Μπερλουσκόνι, το συνονθύλευμα της κεντροαριστεράς (PD, LeU διαλυμένη, Rifondazione Comunista, +Europa της Bonino και του Σόρος, ακόμα και το πάλαι ποτέ πανίσχυρο συνδικάτο CGIL του Λαντίνι, κοντολογίς όλο το φάσμα από την άκρα δεξιά ως τα υποτιθέμενα και καλά αριστερά).
Στην αντιπέρα όχθη το Κ5Α στην αντεπίθεση και μαζί το PAP (potere al popolo) και ότι εξωκoινοβουλευτικά φέρει το όνομα του Κομμουνιστικού κόμματος του Rizzo, δηλαδή το φάσμα που η Μελόνι ονομάζει μπολσεβίκους. Η συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά ρίχνοντας άπλετο φως στις ιδεολογικές διαφορές των 2 κυβερνητικών εταίρων με σκληρή δημόσια συζήτηση, ενώ το πιο ενδιαφέρον κατά την άποψη μου είναι ακριβώς η ύπαρξη της μουλωχτής τρίτης γκρίζας και ανεξάρτητης γραμμής Μοάβερο, που φαίνεται να έπιασε πολύ καλά το υπονοούμενο και να αναδιοργανώνει τις κινήσεις του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι δικτατορία στη Βενεζουελα είναι αυτή; Ο προδότης μαριονέτα Guaidó να κυκλοφορεί... ελεύθερος;
3.000.000 εκατομμύρια λαού στο δρόμο που χάραξε ο κομαντάντε Τσάβες!
Παράξενη αυτή η δικτατορία των Τσαβιστών (σοσιαλιστών και κομμουνιστών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας)... έτσι δεν είναι;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πες μου κάτι ρε μπάμια Τζιφρα...
Αφού θέλεις να την βγάλεις την δυστυχισμένη Ελλαδα, σ' αυτό το χάλι στις αγορές, για δανεικά, γιατί υποχρεώνεις τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμά τους τον λογαριασμό ταμειακής τους διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αιθαλομίχλη
ΣΤΑΘΗΣ
Στην Ελλάδα ψηφίζουμε μια Συμφωνία (των Πρεσπών) για το Σύνταγμα (των Σκοπίων), το οποίο όμως δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι. Λογικόν.
Η Χρυσή Αυγή κορδακίζεται και ωρύεται για τη Μακεδονία, την οποίαν οι ιδεολογικοί της πρόγονοι είχαν παραδώσει στη Βουλγαρία! Λογικόν.
Η ΕΡΤ προσπαθει να περασει ότι στο Συνταγμα ηταν μονο η ναζιστικη ακρο Δεξιά (ίσως και ο κ. Δένδιας) οργάνωσε πραξικόπημα για να καταλάβει το Κοινοβούλιο, και δεν υπηρχε κανενας αλλος! (Ευτυχώς που ο κ. Βούτσης βάστηξε, ως άλλος Αλιέντε, άμυνα και τα δακρυγόνα, που επεσαν στον κοσμο στο Συνταγμα για να διαλυσουν το Συλλαλητηριο παρέμειναν δημοκρατικά)! Λογικόν.
Ο Τσίπρας
κάνει κινήσεις, ανοίγματα και σχεδιασμούς στην κορυφή, όπου κινούνται… Ραγκούσης, Θεοχαρόπουλος και άλλοι (ισοϋψείς), πιστεύοντας ότι αυτές οι κινήσεις έχουν αντίκρισμα στη βάση. Λογικόν.
Οι απόγονοι των θυμάτων του παρακράτους, όταν αυτό οργάνωνε αντισυγκεντρώσεις κατά της Αριστεράς, οργανώνουν τώρα και οι ίδιοι αντισυγκεντρώσεις! Λογικόν.
Η ΔΗΜΑΡ (ύστερα από έρευνες του Εθνικού Αστεροσκοπείου) εμφανίζεται να εκπροσωπεί περισσότερα από τέσσερα στελέχη, οκτώοπαδούς, 10.000 σελίδες στις εφημερίδες και 200.000 ώρες στην τηλεόραση. Έχουν τερματίσει τα κοντέρ. Λογικόν.
Ο κ. Ραγκούσης που τώρα ψηφίζει Τσίπρα δαγκωτό (ακόμα κι αν χρειασθεί να δαγκώσει τη Φώφη) συγκλόνισε το πανελλήνιο ομολογώντας ότι «αναγκάσθηκε να γίνει υπουργός» στις κυβερνήσεις Γιωργάκη και Παπαδήμου! (Συγκλονιστικό αλλά και αυτό) λογικόν.
Ο κ. Πάιατ τακτοποίησε την Ουκρανία (και την άφησε μισή). Τώρα τακτοποιεί εμάς, τη FYROM και το Κοσσυφοπέδιο. Λογικόν.
Πολύ βαριά τα χημικά, αδερφούλη μου! Βαράνε στο κεφάλι…
Γενικευμένη Ύβρις
Δειλά στην αρχή, γενικευμένα στη συνέχεια ο όρος «Μακεδονομάχος» έλαβε κατ’ αυτάς αρνητική έννοια. Χρησιμοποιείται υποτιμητικά από τους εθνομηδενιστές κι απ’ όλους τους δασύτριχους τάχα αριστερούς που υποστηρίζουν την Αμερικανική «λύση» του Σκοπιανού. Το παράδοξον είναι ότι ελάχιστοι αντιδρούν σε αυτήν τη σκύλευση. Είναι σαν να μην αντέχει πια η Ελλάδα την Ιστορία της…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο χρυσός μας ενώνει! H Δημοκρατική Δύση, χρυσάφι πιάνει σκατά γίνεται...
Ένα νέο δράμα εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, που αφορά στην Βενεζουέλα, αναμφίβολα ένα από τα πλουσιότερα κράτη και μάλιστα ένα από τα κράτη με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού, χάρη στα οποία το κράτος και ο λαός του μόλις κέρδισαν εκτός από το φως της δημοσιότητας, ένα δράμα καθημερινότητας που συνοδεύει το πραξικοπηματάκι που εμείς (ως δημοκρατικοί πολίτες της Δύσης) τους επιφυλάξαμε.
Βέβαια δεν ξεσκίσαμε μόνο την Βενεζουέλα, μαζί και συγχρόνως ξεσκίσαμε και την Λιβύη, όχι μόνο για τα πετρέλαια αλλά και κυρίως για το χρυσάφι τους.
Η ιστορία λοιπόν ξεκινάει τον Αύγουστο του 2011, όταν ο Ούγκο Τσάβες ζητά τον... επαναπατρισμό των 211 τόνων χρυσού της χώρας του, που στάλθηκαν στην Αγγλία και σε άλλες τράπεζες σε όλο τον κόσμο, ως εγγύηση για δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις κυβερνήσεις Jaime Lusinchi το 1988 και Carlos Andrés Pérez το 1989, αλλά η Bank of England δεν το έχει πια, αφού πούλησε όλο τον χρυσό της, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που της είχε καταθέσει η Βενεζουέλα, ενώ σύμφωνα με τον αναλυτή Max Keizer, η Τράπεζα της Αγγλίας για να μπορέσει να τον παραδώσει στη Βενεζουέλα, θα πρέπει να στραφεί στις αγορές- και να πληρώσει λέω εγώ.
Να μην ξεχνάμε πως η Βενεζουέλα ακύρωσε όλα τα χρέη της εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ο χρυσός που παρείχε ως ασφάλεια παρέμεινε στα ταμεία των τραπεζών σε διάφορες χώρες: 17,9% στην Αγγλία, 59,9% στην Ελβετία, 11,3% στις Ηνωμένες Πολιτείες, 6,4% στη Γαλλία και 0,8% στον Παναμά. ενώ μόνο το 3,7% των αποθεμάτων χρυσού βρίσκεται στα χρηματοκιβώτια της Banco Central de Venezuela.
Η Τράπεζα της Αγγλίας πούλησε όλο τον χρυσό της, ακόμη και εκείνο που της είχε αναθέσει η Βενεζουέλα. Σύμφωνα με τον αναλυτή Max Keizer, η Τράπεζα της Αγγλίας δεν διαθέτει χρυσό της Βενεζουέλας και γι 'αυτό πρέπει να στραφεί στην αγορά για να μπορέσει να τον παραδώσει στη Βενεζουέλα.
Η Βενεζουέλα δικαίως ζητά τον επαναπατρισμό των 211 τόνους του χρυσού.
Έτσι λοιπόν βγήκε στην φόρα ότι η Τράπεζα της Αγγλίας τσέπωνε κανονικά την συνδρομή φύλαξης από την Βενεζουέλα ενώ τον χρυσό τον είχε πουλήσει για πάρτη της και τώρα που πρέπει να τον παραδώσει, δεν έχει χρυσό, και για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της πρέπει να το αποτανθεί στην παγκόσμια αγορά, αλλά αυτή η τεράστια ζήτηση αυξάνει την παγκόσμια τιμή. Προφανώς ο Ούγκο Τσάβες δεν είναι η αιτία αυτής της αύξησης, αλλά οι κλέφτες τραπεζίτες (ως συνήθως) που έχουν πουλήσει ακόμη και το χρυσό που έπρεπε να φυλαχθεί.
Επιπλέον, το σωστό αίτημα του Hugo Chávez προειδοποίησε την παγκόσμια αγορά, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα σε σχέση με την συνθήκες φύλαξης νομισμάτων όπως το δολάριο και το ευρώ. Όλοι οι επενδυτές στον κόσμο αγοράζουν χρυσό και ασήμι ως ασφαλή περιουσιακά στοιχεία. Κι εδώ ακριβώς κολλάει η Λιβύη, που την πλήρωσε την νύφη και πήραν τον δικό της χρυσό για να ισοφαρίσουν την χασούρα, αφού ο Τσάβες τους έπιασε με την γίδα στη πλάτη.
Κι ενώ είχαμε μια σχεδόν σταθεροποιημένη κατάσταση στη Λιβύη, τρέξαμε να την ξεσκίσουμε γι αυτό ακριβώς, το χρυσάφι: ο Gheddafi είχε ζεστό και χειροπιαστό στη διάθεση του πολύ χρυσό, σίγουρα 143,48 τόνους, ώστε να δώσει πίσω μέρος του ζητούμενου από την Βενεζουέλα χωρίς να τους πάρουν από τα μούτρα (γιατί χαμπάρι τους πήραν), χωρίς τον κίνδυνο της πτώχευσης της Τράπεζας της Αγγλίας και φυσικά χωρίς να πολυκαταλάβουν οι μη ιθύνοντες τι αλισβερίσι παίζει μεταξύ ΗΠΑ και ΗΒ, αφού η τιμή ανέβαινε τρελά.
Εδώ να θυμίσουμε πως το χρυσάφι που υποτίθεται πως ήταν κατατεθειμένο δεν ελέγχθηκε ΠΟΤΕ και από κανένα οργανισμό, πράγμα που σημαίνει πως η τύχη του αγνοείται (συμπεριλαμβανομένου εκείνου της Ιταλίας αλλά και της Ελλάδας).
Η ιστορία επαναλαμβάνεται αυτή τη φορά ως φάρσα μιας και ο Μαδούρο τον περασμένο Σεπτέμβρη ζήτησε τον επαναπατρισμό ράβδων χρυσού της χώρας του αξίας 550 εκατομμυρίων δολαρίων που φυλάσσεται που αλλού; στην Bank of England!
Η απάντηση λοιπόν αρχικά ήταν πως υπήρχαν “διαδικαστικά κωλύματα” σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα αλλά και την βρετανική κυβέρνηση, αλλά στην ουσία πρόκειται για μια διεθνή κατάσχεση και υπεξαίρεση στην κυριολεξία, οργανωμένες από τον Λευκό Οίκο. Και το θέμα δεν τελειώνει εδώ, αφού μόλις τρεις μέρες πριν την διπλωματική καταιγίδα εναντίον του Μαδούρο, τα χρηματοπιστωτικά αλισβερίσια κορυφώνονται.
Πηγές από το Λονδίνο ανέφεραν ότι το στοκ ράβδων χρυσού της Βενεζουέλας πραγματοποίησε μια σημαντικότατη αύξηση, σχεδόν διπλασιάστηκε αφού από 14 τόνους του Νοέμβρη 2018, πέρασε στους 31 στις πρώτες μέρες του 2019... τώρα όλα μπορείς να τα πεις αλλά ότι ο Μαδούρο είναι τόσο αφελής και βλάκας και πάει να αποθηκεύσει εκεί που ήδη τους είχαν υπεξαίρεσαν 14 τόνους χρυσού να τους δώσει άλλους 17 τόνους - και μάλιστα με τις χειρότερες από ποτέ σχέσεις μεταξύ Καράκας και Λονδίνου - όχι αυτό δεν γίνεται.
Η πραγματική υφή βγαίνει στο φως κι έχει μπόχα: τους 17 τόνους λοιπόν του χρυσού της Βενεζουέλας παρέδωσε προς φύλαξη στην Τράπεζα της Αγγλίας η Deutsche Bank, ο χρηματοπιστωτικός γερμανικός κολοσσός που τους είχε ως εγγύηση για την αποπληρωμή ενός συμβολαίου swap, το οποίο και είχε υπογραφεί πριν 4 χρόνια μεταξύ της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και των Γερμανών. Το “κλείσιμο” του συμβολαίου δεν είχε προβλεφθεί και φυσικά έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τους Βενεζουελάνους που αναγκάστηκαν να πληρώσουν το δάνειο της γερμανικής τράπεζας σε πολύτιμο μέταλλο, και τίποτα δεν μπόρεσε να εμποδίσει τους Γερμανούς λωποδύτες να δώσουν το χρυσάφι της Βενεζουέλας πίσω από εκεί που το είχαν πάρει και δηλαδή στο Λονδίνο: με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
Και η Ευρώπη των Λαών και άλλων παραμυθιών; Όλοι συντάσσονται στοιχίζονται αυτάρεσκα και υποκριτικά πίσω από άλλη μια μεγάλη κλοπή από την Μέι ως τον Κόρμπιν, τον Σάντσες, την μουσίτσα τον Ιγκλέσιας των Ποντέμος που τάπαιρνε χοντρά από τον Τσάβες (πως αλλιώς να πεις, εκτός της αμοιβής επί χρόνια του στρατηγικού συμβούλου του Τσάβες, πως τσίμπησε 7.200.000,00 δολάρια από το 2008 ως το 2012 για να εξάγει τις ιδέες της βολιβιανής επανάστασης στην Ισπανία), τον δικό μας (αν και στο περιβάλλον του Καράκας ήδη από την κηδεία του Τσάβες τον είχαν πάρει χαμπάρι), και λοιπούς επαναστάτες του γλυκού νερού που όλως τυχαίως συντάσσονται όλοι αναφανδόν με τον Τράμπ (ο χρυσός μας ενώνει), με μόνη εξαίρεση την Ιταλία που μέχρι στιγμής κυβερνητικά φαίνεται να βρίσκεται σε μια δυνατή κόντρα με τρεις ξεχωριστές γραμμές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η καθαρίστρια στο Βόλο για πλαστό απολυτήριο δημοτικού φυλακή, ο κολλητός του Πολακη διοικητής του κράτικου νοσοκομείου Νίκαιας με 4 πλαστά πτυχία και ακόμα κυκλοφορεί ελεύθερος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πρωτη αντιδραση ειναι το γελιο, η δευτερη ανησυχια. Μην ξεχνατε αυτα που ειπε στη Βουλή για "Βαση των ΗΠΑ με πυρηνικα" και εθαψαν τα φερεφωνα της κυβερνησης.
Π. Καμμενος:
"...Εγώ αυτό που πέτυχα είναι που γύρισα τη χώρα στην Αμερική. Τελείωσε η εξάρτηση από την Ευρώπη. Ότι και να κάνει, τη Σία Αναγνωστοπούλου να βάλει υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Φίλη αναπληρωτή, τους έχω δέσει με τέτοιες συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν μπορούν να κουνηθούνε..."