Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Πεμπτη 14 Φεβρουαριου 2019

Χρυσαυγίτης και στέλεχος του Π. Ναυτικού είναι ο 42χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη
14 Φεβρουαρίου 2019
Τα στοιχεία ενός 42χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε κατ’ επανάληψη σε βάρος ανήλικου κοριτσιού με νοητικά προβλήματα δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. Ο κατηγορούμενος ονομάζεταιΑγγελής Μοσχοβής και γεννήθηκε στην Νίκαια Αττικής το 1976, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η κακοποίηση έγινε στη Σαλαμίνα και κράτησε δύο μήνες: από τον Δεκέμβριο και έως τα τέλη Ιανουαρίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Μοσχοβής κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, ακούσια απαγωγή ανηλίκου με σκοπό την ακολασία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, εξύβριση, απειλή κατά συρροή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Η δημοσίευση θα διαρκέσει έξι μήνες και η Αστυνομία ελπίζει πως θα βοηθήσει στην διαλεύκανση τυχόν άλλων παράνομων πράξεων του 42χρονου.
Τα πράγματα γίνονται αρκετά πιο ενδιαφέροντα αν επισκεφθεί κανείς το ανοιχτό προφίλτου 42χρονου στο Facebook. Αυτό που δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής από τα ΜΜΕ, είναι πως πρόκειται για ένστολο, πιο συγκεκριμένα του Πολεμικού Ναυτικού.
Στο λογαριασμό του ο 42χρονος έχει άφθονες δημοσιεύσεις και φωτογραφίες με στολή και διακριτικά στελέχους του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ αναφέρει επανειλημμένα πως εργάζεται στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έγιναν και οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Μεταξύ άλλων και φωτογραφίες με όπλα:
Ενώ ενδιαφέρουσες, πλην αρκετά προβλέψιμες είναι και οι πολιτικές πεποιθήσεις του 42χρονου. Σύμφωνα με τις ίδιες του τις δημοσιεύσεις, το κατηγορούμενο στέλεχος του Π.Ν. είναι οπαδός του Μεταξά, του Κασιδιάρη, του Παπαδόπουλου και γενικά μάλλον οποιασδήποτε φασιστικής πολιτικής περσόνας αγαπάει η Άρια φυλή της χώρας μας:




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΙ ΑΥΤΟΣ "ΑΘΩΟ ΘΥΜΑ";
Με αφορμή την επέτειο της εκτέλεσης από τον ΕΛΑΣ Σπουδαστών, της ΕΠΟΝ, του Κίτσου Μαλτέζου (την 1η Φεβρουαρίου 1944), γράφτηκαν και πάλι διάφορα, για το παλικάρι που "δολοφονήθηκε χωρίς λόγο από τους αιμοδιψείς κομμουνιστές". Για τον "αγαπημένο των θεών", όπως χαρακτηρίζεται σε ένα από τα βιβλία που γράφτηκαν για να τον τιμήσουν.
Δυστυχώς, εκτός από τους αντικομμουνιστές (όπως ο Σύνδεσμος Μαχητών της Χ, που διοργανώνει εκδηλώσεις στη μνήμη του), τα περί "αθώου θύματος" επαναλαμβάνει και κόσμος, που, όπως καταλαβαίνω, είναι στρεβλά πληροφορημένος. Ακριβώς γιατί ο "αγαπημένος των θεών" εμφανίζεται σαν ένας φέρελπις νέος που έπεσε θύμα λανθασμένων πρακτικών του εαμικού κινήματος.
Για να δούμε, λοιπόν, ποιος ήταν και γιατί έχασε τη ζωή του ο Κίτσος (Χρήστος) Μαλτέζος:
Γεννημένος το 1921, γόνος αστικής οικογένειας, με προγόνους τον στρατηγό Μακρυγιάννη, αλλά και τους μεγαλοαστούς Μαλτέζο και Σκουζέ, εντάχθηκε τον χειμώνα 1941-42 στην ΟΚΝΕ και αναδείχτηκε σε κορυφαίο στέλεχος της Σπουδάζουσας της Αθήνας, ως φοιτητής της Νομικής. Από την ΟΚΝΕ αποχώρησε τον Ιανουάριο 1943 και δυο μήνες μετά προσχώρησε στην εθνικιστική και φιλοφασιστική οργάνωση ΡΑΝ, ο πλήρης τίτλος της οποίας (Ρωμυλία - Αυλών - Νήσοι) δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ως προς την ιδεολογική της φυσιογνωμία.
Παράλληλα και ενώ στον φοιτητικό κόσμο αναπτυσσόταν με ραγδαίους ρυθμούς η επιρροή της ΕΠΟΝ, ο Μαλτέζος εντάχθηκε και στον Εθνικό Σύνδεσμο Ανωτάτων Σχολών (ΕΣΑΣ), ο οποίος συγκρουόταν ακόμη και ένοπλα με την ΕΠΟΝ.
Από τον Νοέμβριο 1943, η ΡΑΝ και ο ΕΣΑΣ είχαν συμφωνήσει στενή συνεργασία με τα Τάγματα Ασφαλείας, τη Χ, τον δωσιλογικό ΕΔΕΣ της Αθήνας (που τον είχε αποκηρύξει ο Ζέρβας) και άλλες φασιστικές οργανώσεις, και οι ένοπλες συγκρούσεις -στις οποίες συμμετείχε και ο Μαλτέζος- ήταν σχεδόν καθημερινή πραγματικότητα.
Η απόφαση για την εκτέλεσή του, με ενέδρα, πάρθηκε ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο. Όπως και για το ότι, ως πρώην ηγετικό στέλεχος της Σπουδάζουσας της ΟΚΝΕ, είχε παραδώσει στην Ειδική Ασφάλεια κατάλογο ονομάτων των φοιτητών που γνώριζε πως ήταν κομμουνιστές ή συμπαθούντες.
Ως υπεύθυνος για την απόφαση θεωρήθηκε ο Άδωνις Κύρου, (ο μετέπειτα σκηνοθέτης του "Μπλόκου"), ο οποίος έζησε επί δεκαετίες στο Παρίσι, από το 1945 και μετά, έχοντας σε βάρος του καταδίκη σε θάνατο από το μεταβαρκιζιανό καθεστώς.
Για να μην υπάρχει η ελάχιστη αμφιβολία ως το τι συνέβαινε τότε, αρκεί να αναφέρω ότι τον επικήδειο για τον "αγαπημένο των θεών" εξεφώνησε ο κατοχικός πρωθυπουργός Ιωάννης Ράλλης. Με τη συναίνεση, φυσικά, της οικογένειας και των συναγωνιστών του "αθώου θύματος"...


Βεβαια ο συγκεκριμένος αληταρας δεν έχει καμία σχέση με τον γνωστο
 Χρήστο Μαλτέζο (1908 - 22 Νοεμβρίου 1938) που ήταν Έλληνας κομμουνιστής. Διετέλεσε γραμματέας της νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, ΟΚΝΕ. Δολοφονήθηκε, μετά από βασανιστήρια, σε ηλικία τριάντα χρόνων, στις φυλακές της Κέρκυρας, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά.
Ο Χρήστος Μαλτέζος γεννήθηκε το 1908, στα Μέθανα Τροιζηνίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σύμφωνα με κάποιες άλλες πηγές γεννήθηκε στη Μεθώνη της Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών - η οποία τελικά δεν ολοκληρώθηκε - ήλθε σε επαφή με τη μαρξιστική ιδεολογία και εντάχθηκε στην ΟΚΝΕ το 1928. Ανέλαβε ηγετικά, οργανωτικά και πολιτικά καθήκοντα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο. Είχε αποκτήσει ευρεία μαρξιστική παιδεία και ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας της ΟΚΝΕ Νεολαία. Τόσο οι συνθήκες έκδοσης της εφημερίδας, όσο και η γενικότερη πολιτική δράση του Μαλτέζου και των συντρόφων του στην οργάνωση, γίνονταν σε συνθήκες συνεχούς καταδίωξης εκ μέρους των Αρχών. Ο Μαλτέζος, που έπασχε από φυματίωση, με δράση σε νόμιμες αλλά και παράνομες συνθήκες, βιοποριζόταν με δυσκολία. Έχοντας αφιερώσει τη ζωή του ολοκληρωτικά στην πολιτική δράση, δεν είχε τρόπο να κερδίζει όσα του ήταν αναγκαία για την επιβίωση. Γι' αυτό αναγκάστηκε να πουλά τα χωράφια που είχε κληρονομήσει από τους γονείς του το ένα ύστερ' από το άλλο. Τον Απρίλιο του 1934 συνελήφθη για πρώτη φορά, στα γραφεία της Νεολαίας, από τη Γενική Ασφάλεια και κρατήθηκε για τρεις ημέρες. Αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες. Το 1935, ο Μαλτέζος συντόνισε απεργία των φοιτητών, η οποία διήρκεσε 40 ημέρες. Τον Οκτώβριο του 1937 έγινε γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης.
Ο Μαλτέζος κατά τη διάρκεια της μεταξικής δικτατορίας πέρασε στην παρανομία και συνέχισε την πολιτική του δράση. Συνελήφθη στην Αθήνα τον Μάιο του 1938 και κρατήθηκε στην Ειδική Ασφάλεια. Εκεί υποβλήθηκε σε βασανιστήρια επί 35 ημέρες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές της Κέρκυρας, στην περιβόητη Ακτίνα Θ', μαζί με άλλα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ, όπως οι Μήτσος Παρτσαλίδης, Στέλιος Σκλάβαινας και Βασίλης Νεφελούδης. Ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ζαχαριάδης βρισκόταν έγκλειστος ήδη εκεί. Ο Μαλτέζος, που είχε ήδη υποστεί διάσειση από την κακομεταχείριση στην Αθήνα, οδηγείτο καθημερινά από το κελί του στο αρχιφυλακείο και βασανιζόταν με αγριότητα, προκειμένου να υπογράψει δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης των κομμουνιστικών ιδεών - πράγμα όμως που δεν έγινε. Ο σαδισμός των βασανιστών του, όπως ελέχθη, έφτασε μέχρι του σημείου να του καρφώσουν πέταλο στο αριστερό πόδι. Εξέπνευσε στις 22 Νοεμβρίου 1938 στο Ψυχιατρείο, όπου είχε μεταφερθεί, ώστε στο πιστοποιητικό θανάτου να μην αναφέρεται "επίσημα πως πέθανε στη φυλακή".
Η φρικτή εικόνα -και τελικά ο θάνατος- του βασανισμένου Χρήστου Μαλτέζου ήταν ένας από τους λόγους που κατέρρευσε, μετά από λίγο, το ηθικό μερικών κρατουμένων κομμουνιστών στις φυλακές της Κέρκυρας και υπέγραψαν "δήλωση". Ανάμεσά τους: ο Μανώλης Μανωλέας, ο Στέλιος Σκλάβαινας και ο αγροτιστής ηγέτης Κώστας Γαβριηλίδης. Για άλλους, λειτούργησε ως παράδειγμα αποφασιστικότητας και αντίστασης. O Νίκος Ζαχαριάδης έγραψε για τον Μαλτέζο:«Στις 22 Νοέμβρη 1938, εδώ στην Κέρκυρα ένας ήρωας, ο Χρήστος Μαλτέζος πέθανε. Και ένας προδότης ο Μανωλέας έκανε δήλωση. Συμβολική σύμπτωση. Αναδείχνοντας τέτοιους ήρωες και ξεκαθαρίζοντας τέτοιους προδότες, το ΚΚΕ στέρεα, ακλόνητα, αποφασιστικά βαδίζει προς τη νίκη, παρ' όλες τις δυσκολίες, τις θυσίες και τις προδοσίες».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οχτώ πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών προγραμμάτιζε για σήμερα Τεταρτη ο Καμίνης, αλλά αναγκάστηκε να ματαιώσει τους εφτά, μετά τη μαχητική παρέμβαση του κινήματος της ΛΑΕ.
Μ' ετούτα και με τ' άλλα που κάνει το αριστεροχώρι, άντε να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019
Γραικοί, Ρωμιοί, Έλληνες: μια παρεξήγηση

Είναι όροι που πολλές φορές μας ενοχλούν, επειδή νομίζουμε ότι είναι περιφρονητικοί ή κοροϊδευτικοί για το έθνος μας. Εντούτοις, μας προσδιορίζουν, και είναι δικά μας εθνικά ονόματα.
Στη μακρόχρονη ιστορία του ελληνισμού οι έννοιες αυτές δεν είχαν πάντα το ίδιο εύρος, συχνά οι όροι που τις δήλωναν παραμερίστηκαν ή υποκαταστάθηκαν από άλλους, γεγονός που οφείλεται στις ιστορικές περιπέτειες, στις ιδεολογικές διαφοροποιήσεις που είτε προκλήθηκαν από αυτές τις περιπέτειες είτε συνδέθηκαν με την εμφάνιση νέων κοσμοθεωρητικών ρευμάτων. Εκφράζουν όμως και αυτοί την υπόσταση του ελληνισμού και τελικά έχουν ταυτιστεί άρρηκτα με αυτόν.
Κατά τον Αριστοτέλη Γραικοί είναι το παλαιότερο όνομα των Ελλήνων. Στα Μετεωρολογικά (352α) διαβάζουμε ότι την εποχή του κατακλυσμού του Δευκαλίωνα περί την Ελλάδα την αρχαίαν κατοικούσαν οι καλούμενοι τότε Γραικοί, τώρα δε Έλληνες.  Αυτήν την τοποθετεί, μάλιστα, στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Δωδώνης και του Αχελώου. Παρά το μυθολογικό περιεχόμενο του χωρίου δεν πρέπει να προσπεράσουμε άκριτα τον Αριστοτέλη. Εξάλλου και η βασική συλλογιστική για την προέλευση και την εγκατάσταση των Ελλήνων στον ελληνικό χώρο τοποθετεί τον κύριο τόπο της καθόδου τους στη Δυτική Ελλάδα. Και ο Ησίοδος στους Καταλόγους κάνει μνεία ενός επώνυμου ήρωα, του Γραίκου, γιου του Δία και της Πανδώρας του Δευκαλίωνα. Συν τοις άλλοις, κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο λυρικός ποιητής Αλκμάν (7ος  αι. π.Χ.) χρησιμοποιούσε το εθνικό αυτό όνομα, όπως φαίνεται από τον στίχο: «Γραίκες των Ελλήνων μητέρες», το οποίο όμως άλλοι ερμηνεύουν διαφορετικά, ότι δηλαδή σχετίζεται με τη λέξη γραυς=γρια, το οποίο μετασχηματίζει όπως η λέξη γυναίκες.
Στο Πάριο Χρονικό ή Πάριο μάρμαρο [επιγραφή στην αττική διάλεκτο (264/263 π.Χ.) όπου αναφέρονται διάφορα γεγονότα της ελληνικής πολιτιστικής ιστορίας] γράφεται επίσης ότι ο Έλληνας, ο γιος του Δευκαλίωνα, βασίλευσε στη Φθιώτιδα και ονόμασε Έλληνες αυτούς που πρότερον λέγονταν Γραικοί.
Η λέξη παρελήφθη από τους Λατίνους, ως Graeci, και από εκεί εισήχθη και στις νεότερες ευρωπαϊκές γλώσσες (αγγλ. Greeks, γαλλ. Grecs, γερμ. Griechen, ιταλ. Greci).

Στην αρχαία Ρώμη Έλληνας αποκαλούταν ο μορφωμένος, εκλεπτυσμένος άνθρωπος, ενώ ο Γραικός παρέπεμπε στον αγρότη χειρωνάκτη αμόρφωτο άνθρωπο, κάτοικο της Ελλάδας.

Από τους Ρωμαίους πλάστηκε ως υποκοριστικό ο όρος Graeculus και χρησιμοποιήθηκε από τον Κικέρωνα για να δηλώσει τον μιμούμενο τα ελληνικά ήθη και γενικά εκείνον που προσπαθούσε να ακολουθήσει τον ελληνικό πολιτισμό. Σύντομα ωστόσο η λέξη απέκτησε μειωτική σημασία δηλώνοντας τον επιπόλαιο ή τον τυχοδιώκτη, χαρακτηρισμό που οι Ρωμαίοι απέδιδαν σε ελληνίζοντες συμπατριώτες τους. Με τη μειωτική σημασία η λέξη πέρασε και στην Ελληνική ως γραικύλος, για να δηλώσει τον μηδαμινό ή τιποτένιο Γραικό ή τον υποταγμένο και προσκυνημένο.
Σημειωτέον ότι η λέξη Έλληνες απαντάται ήδη από τον Όμηρο, δηλώνοντας ασαφώς περισσότερο τους κατοικούντες τη Στερεά Ελλάδα διότι η Πελοπόννησος ονομαζόταν  Άργος. Ωστόσο,  βαθμιαία επεκτείνεται ο όρος περιλαμβάνοντας όλη την αποικιακή εξάπλωση του ελληνισμού, και κατόπιν χρησιμοποιείται πια από τον αρχαίο και τον ελληνιστικό κόσμο.
Η μετάβαση από τον αρχαίο ελληνορρωμαϊκό κόσμο στον βυζαντινό σηματοδοτεί την υιοθέτηση μιας νέας ορολογίας με την οποία εκφράζεται ο ελληνικός κόσμος, επειδή με το όνομα Έλληνας εννοείται πλέον ο ειδωλολάτρης. Ο υπήκοος της Αυτοκρατορίας είναι πλέον Ρωμαίος, ο Βυζαντινός αυτοκράτορας βασιλεύει «των Ρωμαίων» και οι ίδιοι ονομάζουν το κράτος τους Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και την Κωνσταντινούπολη Νέα Ρώμη. Έτσι, στη δημώδη γλώσσα η λέξη, μετασχηματισμένη, μας δίνει μια νέα ορολογία για τους Έλληνες και τον ελληνισμό. Ρωμιός, Ρωμιά, ρωμαίικος, ρωμιοσύνη. Εξάλλου, η λέξη Ρωμανία, ήδη σε χρήση από τους χρόνους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, δηλώνει τώρα την κληρονόμο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Και η λέξη Ελλάς διατηρείται μόνο ως διοικητικός προσδιορισμός (Επαρχία της Ελλάδος, Ελλαδικόν θέμα).
Στην οθωμανική περίοδο οι χριστιανοί υπήκοοι του σουλτάνου, οι ραγιάδες, ονόμαζαν για πολύ καιρό τους εαυτούς τους Ρωμαίους (Ρουμ). Η οθωμανική αυτοκρατορία χώριζε τους υπηκόους της σε θρησκευτικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ήταν και το μιλέτι (θρησκευτική κοινότητα) των Ρουμ. Ήταν Ρωμιοί, ποίμνιο πνευματικό του Πατριάρχη των Ρωμαίων που έδρευε στην Κωνσταντινούπολη. Από τις γλώσσες που μιλούσαν, εκείνη που γραφόταν πιο εύκολα και που η Εκκλησία χρησιμοποιούσε ήταν τα «ρωμαίικα», τα νέα ελληνικά δηλαδή.
Εν συνόψει, οι λέξεις Γραικός και Ρωμιός και οι συν αυταίς μετά την πτώση της Βασιλεύουσας εξακολούθησαν να είναι σε χρήση. Η έννοια Έλληνας, όπως προειπώθηκε,  είχε πολύ κακοπάθει στα χρόνια του Βυζαντίου, καθώς όριζε τους παγανιστές εθνικούς, τους ειδωλολάτρες. Επανέρχεται  στα κείμενα των ύστερων Βυζαντινών διανοουμένων, τον 14ο αιώνα, και μετά χάνεται πάλι. Επανεμφανίζεται με τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό και κερδίζει βαθμιαία την πρωτοκαθεδρία, σηματοδοτώντας την ωρίμαση του φαινομένου που συνοπτικά ονομάζουμε νέο ελληνισμό και ενοποιεί το πολυποίκιλο μωσαϊκό των Ρωμιών στην κατεύθυνση της επαναστατικής επιβολής του ελληνικού κράτους.
Κατά τον αγώνα του 1821 το έθνος μάχεται για την ελευθερία της Ελλάδος και των Ελλήνων. Το ίδιο κηρύσσεται και στο «Προσωρινόν πολίτευμα της Ελλάδος» στην Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου.
Σχολιο.-  Έλληνες εσμέν το γένος...Γεώργιος Γεμιστός Πλήθων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παραγωγός του BBC: η χημική επίθεση στη Douma ήταν θέατρο….
13/2/2019 – 23.30
Η υποτιθέμενη χημική επίθεση στη Douma στη Δαμασκό ήταν ένα θέατρο αναφέρει ένας παραγωγός του BBC επιφορτισμένος με τη Συρία ο Riam Dalati που δήλωσε ότι οι εικόνες που γυρίστηκαν σ΄ένα νοσοκομείο μετά την χημική επίθεση στη Douma ήταν ένα θέατρο.
Ο ίδιος γράφει πως  »η επίθεση έγινε,  Sarin δεν χρησιμοποιήθηκε αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για ν΄αποδειχθεί το χλώριο ή κάτι άλλο. Βέβαια όλα τα υπόλοιπα γύρω από την επίθεση ήταν κατασκευασμένα για το μέγιστο αποτέλεσμα. Μετά από 6 μηνών έρευνες δύναμαι να αποδείξω αναμφίβολα ότι η σκηνή του νοσοκομείου  της Douma ήταν θέατρο. Κανένας θάνατος δεν επήλθε στο νοσοκομείο. Όλα τα Λευκά Κράνη, ακτιβιστές κι άτομα με τα οποία μίλησα είναι μέσα σε ζώνες  του Idlib ή στα Α του Ευφράτη. Ένα μόνο άτομο ήταν στη Δαμασκό».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν: Δεν μπορούμε να δείξουμε ανοχή στους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ της Συρίας
 Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019, 16:46
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απευθυνόμενος προς τους ομολόγους του της Τουρκίας και του Ιράν, δήλωσε ότι η παρουσία των τρομοκρατικών ομάδων στην περιοχή του Ιντλίμπ δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Είπε μάλιστα ότι η Ρωσία , η Τουρκία και το Ιράν θα πρέπει να συζητήσουν πρακτικά βήματα για την εξάλειψη της εστίας των τρομοκρατών στην περιοχή Ιντλίμπ.
«Είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε στο πώς θα πετύχουμε την τελική αποκλιμάκωση στο Ιντλίμπ. Στην επαρχία καταφέρνουμε να διατηρούμε το καθεστώς του τερματισμού των εχθροπραξιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με την παρουσία στην περιοχή του Ιντλίμπ τρομοκρατικών ομάδων. Γι αυτό προτείνω να εξετάσουμε συγκεκριμένες πρακτικές πρωτοβουλίες, τις οποίες η Ρωσία , η Τουρκία και το Ιραν θα μπορούσαν να αναλάβουν για την πλήρη εξάλειψη της εστίας των τρομοκρατών».
Τη δήλωση αυτή έκανε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την συνάντηση κορυφής που πραγματοποιείται στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, στην οποία συζήτησε για το μέλλον της Συρίας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στη συνάντηση.
Η Μόσχα θωρεί ότι οι ισλαμοφασιστες  που ανήκουν στην συμμορια Μέτωπο Αλ Νόσρα ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ και υποστηρίζει ότι θα πρέπει να αναληφθεί στρατιωτική δράση για να εκδιωχθούν από την περιοχή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Σταθείτε δίπλα με την Ilhan Omar
Δεν ξέρω για σας, αλλά αυτή την εβδομάδα ήταν σκληρή. Η κ. Ilhan Omar διεύρυνε το tweed σχετικά με την AIPAC και την εξουσία της να επηρεάσει την πολιτική - τον ίδιο τον ορισμό της άσκησης πίεσης - και μέσα σε λίγες ώρες βρισκόταν κάτω από έναν κατακλυσμό κατηγοριών αντισημιτισμού, culminating 48 ώρες αργότερα στον Πρόεδρο Trump ζητώντας την παραίτησή της.
Αυτή είναι η κατάσταση των πραγμάτων: ο πραγματικός κίνδυνος να μειωθεί ο αντισημιτισμός, καθώς οπλίζεται να καταστείλει και να αρνείται σημαντικές πολιτικές πραγματικότητες.
Τι κάνουμε λοιπόν όταν οι σύμμαχοί μας επιτίθενται για να μιλήσουν για την αλήθεια;
Αγωνιζόμαστε - με τις καρδιές μας και με ό, τι μπορούμε να συγκεντρώσουμε.
Εμείς κάναμε πολύ λίγα πράγματα για τις δύο τελευταίες ημέρες για να εργαστούμε για την υπεράσπιση και την υποστήριξη της Αντιπροσώπου Omar - από έναν τόνο αιτημάτων των μέσων ενημέρωσης για να υπογράψουμε μια αναφορά εταίρου με το Mpower Change, για την οικοδόμηση μιας ιστοσελίδας (Tumblr) για δημόσια υποστήριξη. Διασφαλίσαμε ότι μέρος της ιστορίας ήταν ότι οι Εβραίοι στέκονται με την υποστήριξη της Rep. Omar για την BDS και την κριτική της AIPAC.
Η υποστήριξή σας μας επιτρέπει να μεγιστοποιήσουμε την ικανότητά μας να στέκεσαι με ανθρώπους όπως η κ. Ilhan Omar, η κ. Rashida Tlaib, η Δρ Angela Davis και ο Δρ. Marc Lamont Hill - όλοι οι οποίοι έχουν στοχεύσει μόνο τις τελευταίες εβδομάδες για να μιλήσουν γενναία για τη στήριξη του δικαιώματος για μποϊκοτάζ, εκδίωξη και κυρώσεις (BDS) για την παλαιστινιακή ελευθερία και ισότητα.
Δεν χάνεται από εμάς ότι οι εντυπωσιακοί Μαύροι και Μουσουλμάνοι ηγέτες αντιμετωπίζουν αυξημένο έλεγχο για την υποστήριξή τους στα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία. Θεωρούμε ότι είναι ευθύνη μας να έχουμε τις πλάτες τους. Δεν πρόκειται να καθίσουμε ενώ ο Donald Trump και ο Mike Pence προσπαθούν να διεκδικήσουν το ηθικό υψηλό έδαφος στην πάρα πολύ πραγματική μάχη κατά του αντισημιτισμού.
Έχουμε "κατηγορηθεί" από εκείνους που απειλούνται από την ορατή υποστήριξη της εβραϊκής ομάδας του BDS για "διάτρηση πάνω από το βάρος μας".
Ωστόσο, το θεωρούμε ως μια φιλοφρόνηση - επειδή με τους πόρους που διαθέτουμε μπορούμε να κάνουμε τεράστιο έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα για να δείξουμε αποτελεσματικά μια διαφορετική άποψη της εβραϊκής αλληλεγγύης.
Έχουμε ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουμε. Επιλέξαμε μια πορεία προς τη δικαιοσύνη και ένα μέλλον όπου η ασφάλεια και η ελευθερία των Εβραίων δεν απαιτούν την καταστολή και την καταστροφή των παλαιστινιακών ζωών.
Έτσι, καθώς αναβαθμίζουμε και πάλι το σημαντικό έργο της υπεράσπισης των αντιπροσώπων μας - που κάνουν το δικό τους κρίσιμο έργο στην καταπολέμηση του δικαιώματός μας για μποϊκοτάζ - σας ζητώ να μας στηρίξετε.
Στο πνεύμα της αλληλεγγύης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτροπή Βουλής ΗΠΑ: Στρατιωτικη Επέμβαση στη Βενεζουέλα ΟΧΙ - Αλλαγή Δημοκρατικου καθεστώτος ΝΑΙ
 Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019, 11:53
Στην προσπάθεια να πείσει το Κογκρέσο για επέμβαση στη Βενεζουέλα, ο ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης Τραμπ, πρώην διπλωμάτης Elliott Abrams, δέχθηκε από πολλούς βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δύσκολες ερωτήσεις, παρόλο που σε γενικές γραμμές όλοι συμφωνούσαν για την αλλαγή καθεστώτος στο Καράκας.
Ο Abrams αντιμετώπισε τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τετάρτη, σε ειδική ακροαματική διαδικασία, για πρώτη φορά από τότε που ορίστηκε ειδικός απεσταλμένος για τη Βενεζουέλα από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, τον περασμένο μήνα.
Ορισμένα μέλη της Επιτροπής βρήκαν την ευκαιρία να υπενθυμίσουν το παρελθόν των αμερικανικών επεμβάσεων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής,  ανάμεσά τους η βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος στη Μινεζότα Ilhan Omar (με καταγωγή από τη Σομαλία).
Οι επικρίσεις της αντιμετωπίσθηκαν με ιδιαίτερα ευνοϊκό τρόπο από μερίδα του αμερικανικού Τύπου, ενώ ο φιλοκυβερνητικός την επέκρινε για τη συμπεριφορά της απέναντι στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης.
Ο δημοκρατικός βουλευτής του Τέξας Joaquin Castro ρώτησε τον Abrams αν γνώριζε «για τις αποστολές όπλων στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ αντιπολίτευση της Βενεζουέλας». Θύμισε ακόμη πως ο
Abrams είχε πει ψέματα στο Κογκρέσο το 1991 για τον ρόλο που είχε παίξει στο σκάνδαλο «χρήματα από το Ιράν, όπλα στους Κόντρας της Νικαράγουα».
«Πώς μπορούμε να σας έχουμε εμπιστοσύνη σήμερα;» τον ρώτησε.
Σε κάποιο σημείο της κατάθεσής του στην Επιτροπή, εισήλθαν στην αίθουσα για να διαμαρτυρηθούν διαδηλωτές του αντιπολεμικού Κινήματος «Κώδικας Ροζ», ορισμένους από τους οποίους έβγαλαν έξω με τη βία.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής (δημοκρατικός από τη Νέα Υόρκη), ο βουλευτής Eliot Engel, ξεκαθάρισε πως «η Επιτροπή έχει την εξουσία να ζητήσει από την ελεγχόμενη από τους δημοκρατικούς Βουλή των Αντιπροσώπων να μην εγκρίνει ένοπλη παρέμβαση στη Βενεζουέλα».
«Με ανησυχεί ιδιαίτερα που ο πρόεδρος κραδαίνει το σπαθί, υπαινισσόμενος ότι η στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα αποτελεί εκδοχή. Θέλω να ξεκαθαρίσω στον μάρτυρα που καταθέτει αλλά και σε όσους παρακολουθούν: Η αμερικανική στρατιωτική επέμβαση δεν αποτελεί προοπτική» είπε ο Engel.
Την ίδια ώρα βρισκόταν στην Ουάσινγκτον και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ ο πρόεδρος της Κολομβίας Ivan Duque. Σε κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε κατόπιν τονίζεται πως «η συνεργασία με την κυβέρνηση του (αυτοανακηρυχθέντος) προέδρου Γκουαϊδό θα αποκαταστήσει την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ευημερία στη Βενεζουέλα». Στο ανακοινωθέν καταδικάζεται «ο παράνομος πρώην δικτάτορας στη Βενεζουέλα Νικολάς Μαδούρο».
Πάντως, η Κούβα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ έχουν μεταβεί σε νησιά της Καραϊβικής προκειμένου να προετοιμάσουν «μια επίθεση» και «στρατιωτική περιπέτεια» εναντίον της Βενεζουέλας «υπό το προκάλυμμα ανθρωπιστικής επέμβασης».
Από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου υπήρξαν «κινήσεις των δυνάμεων ειδικών αποστολών των ΗΠΑ προς το αεροδρόμιο του Πουέρτο Ρίκο, τη Δομινικανή Δημοκρατία κι άλλα νησιά της Καραϊβικής, χωρίς να έχουν ενημερωθεί σχετικά οι κυβερνήσεις τους», ανακοίνωσε το κουβανικό Υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter.
Η Κούβα είναι από τις χώρες συμμάχους του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
Βενεζουέλα όπως Συρία, Αίγυπτος, Αφγανιστάν κ.λπ.
Οι αμερικανοι ειπαν ψεματα για το Αφγανισταν, ειπαν ψεματα για το Ιρακ, ειπαν ψεματα για την Λιβυη, ειπαν ψεματα για την Συρια.
Υπαρχει περιπτωση να τους πιστεψει καποιος ότι τωρα λενε αληθεια για την Βενεζουελα;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κούβα καταγγέλλει ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική με στόχο τη στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα
 Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019, 11:06
Η Κούβα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ έχουν μεταβεί σε νησιά της Καραϊβικής προκειμένου να προετοιμάσουν «επίθεση» και «στρατιωτική περιπέτεια» εναντίον της Βενεζουέλας, «υπό το προκάλυμμα ανθρωπιστικής επέμβασης».
Από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου υπήρξαν «κινήσεις των δυνάμεων ειδικών αποστολών των ΗΠΑ προς το αεροδρόμιο του Πουέρτο Ρίκο, τη Δομινικανή Δημοκρατία κι άλλα νησιά της Καραϊβικής, χωρίς να έχουν ενημερωθεί σχετικά οι κυβερνήσεις τους», ανακοίνωσε το κουβανικό Υπουργείο Εξωτερικών.
«Συνεχίζεται η προετοιμασία μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα υπό ένα ανθρωπιστικό προκάλυμμα» πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του στο Twitter το υπουργείο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολωνία: Ο Νετανιάχου προκάλεσε σάλο μιλώντας περί «πολέμου με το Ιράν» στη διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή
 Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019, 05:07
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας περί «πολέμου με το Ιράν» κατά την πρώτη ημέρα μιας διεθνούς διάσκεψης για τη Μέση Ανατολή που συνδιοργανώνουν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Πολωνίας, και οι εργασίες της οποίας άρχισαν χθες το απόγευμα.
«Αυτό που είναι σημαντικό σε τούτη τη συνάντηση -κι αυτή η συνάντηση δεν γίνεται μυστικά, διότι διεξάγονται πολλές τέτοιες- είναι πως πρόκειται για μια ανοικτή συζήτηση, με αντιπροσώπους ηγετικών αραβικών χωρών, που κάθονται στο ίδιο τραπέζι με το Ισραήλ για να προωθήσουν ένα κοινό συμφέρον, τον πόλεμο με το Ιράν» δήλωσε ο Νετανιάχου σε μήνυμα που καταγράφηκε σε βίντεο, αναρτήθηκε στο Twitter και περιεχόταν σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.
Παραθέτοντας αυτό ακριβώς το απόσπασμα της τοποθέτησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ σχολίασε: «Πάντα ξέραμε τις παραισθήσεις του Νετανιάχου. Τώρα ο κόσμος όλος -κι όσοι παρευρίσκονται στο τσίρκο της Βαρσοβίας- γνωρίζουν επίσης».
Το βίντεο με το επίμαχο σχόλιο του Νετανιάχου διεγράφη κατόπιν από το Twitter. Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού εξέδωσε ορθή επανάληψη της ανακοίνωσής του, αντικαθιστώντας τη φράση «πόλεμος με το Ιράν» με τη φράση «αντιμετώπιση του Ιράν».
Ο Νετανιάχου είναι ανάμεσα στους λίγους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη διάσκεψη για την «ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή», που συνδιοργανώνουν η Ουάσινγκτον και η Βαρσοβία.
Η διάσκεψη επικρίθηκε από πολλές πλευρές. Η συμμετοχή ήταν πολύ κατώτερη της προσδοκώμενης, διότι θεωρήθηκε ότι αποτελούσε αμερικανική προσπάθεια να κλιμακωθεί η πίεση στο Ιράν.
Η Ρωσία μελέτησε το πρόγραμμα και τους σκοπούς της διάσκεψης και αποφάσισε να μη συμμετάσχει, ξεκαθάρισε το Υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.
Οι ΗΠΑ επιδιώκουν «να επιβάλουν μονομερώς γεωπολιτικούς σκοπούς» αναλαμβάνοντας «πρωτοβουλίες» που «παρουσιάζονται» ωσάν να απηχούσαν «τις απόψεις ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας», στηλίτευσε το ρωσικό ΥΠΕΞ, με μια ανακοίνωσή του που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Το Ιράν, σύμμαχος της Ρωσίας, είδε μια αμερικανική «συνωμοσία» με σκοπό η Τεχεράνη να πειθαναγκαστεί να αλλάξει πολιτική.
«Η συνωμοσία μεγάλων κρατών, όπως οι ΗΠΑ, δεν θα επηρεάσει την πολιτική μας» διαβεβαίωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΟΥΔΑΝ
Συλλήψεις ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων
ΧΑΡΤΟΥΜ.--
Νέα μαζική διαδήλωση με κεντρικό αίτημα την παραίτηση του Σουδανού Προέδρου Ομάρ Μπασίρ έχει προγραμματίσει για σήμερα ο Σύνδεσμος Σουδανών Επαγγελματιών, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Δεκέμβρη δεκάδες κλάδοι εργαζομένων και επαγγελματιών.
Χτες, οι σουδανικές δυνάμεις καταστολής συνέλαβαν πάνω από 12 πανεπιστημιακούς καθηγητές και δημοσιογράφους οι οποίοι συμμετείχαν σε ειρηνική κινητοποίηση φοιτητών έξω από το πανεπιστήμιο στην πρωτεύουσα της χώρας, Χαρτούμ, απαιτώντας την παραίτηση του Μπασίρ. Παράλληλα, σε πολλά βίντεο πολιτών που ανέλυσαν δημοσιογράφοι της εκπομπής «Africa Eye» του βρετανικού δικτύου BBC διαπίστωσαν συλλήψεις, άγριους ξυλοδαρμούς και απαγωγές διαδηλωτών, οι οποίοι σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες οδηγήθηκαν στη συνέχεια σε μυστικά κέντρα κράτησης, ανάκρισης και βασανιστηρίων.
Από τις αρχές Δεκέμβρη, οπότε ξεκίνησε στο Σουδάν ο νέος ξεσηκωμός εκατοντάδων χιλιάδων εργατών και επαγγελματιών εξαιτίας του νέου κύματος ακρίβειας και ελλείψεων τροφίμων και καυσίμων, υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί από τα πυρά ή τα βασανιστήρια των κρατικών αρχών καταστολής πολλές δεκάδες άνθρωποι, ενώ εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες έχουν φυλακιστεί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Νεκρός και άλλος 17χρονος Παλαιστίνιος
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--
Η βία των ισραηλινών κατοχικών αρχών αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των Παλαιστίνιων εφήβων που χάνουν τη ζωή τους συμμετέχοντας σε αντικατοχικές κινητοποιήσεις. Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο 17χρονος Χασάν Νούφαλ άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Γάζας. Νοσηλευόταν από το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε χτυπήθηκε σοβαρά στο κεφάλι από ισραηλινό δακρυγόνο, στη διάρκεια διαδηλώσεων κοντά στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ.
Την ίδια μέρα είχαν χτυπηθεί θανάσιμα άλλοι δύο έφηβοι, ηλικίας 14 και 18 ετών, ενώ από την άνοιξη έως τώρα έχουν σκοτωθεί 300 άνθρωποι.
Νωρίτερα, ισραηλινά ΜΜΕ αποκάλυψαν σχέδιο της ισραηλινής κυβέρνησης για τον διωγμό 36.000 Παλαιστινίων από χωριά της ερήμου Νεγκέβ, με στόχο την κατασκευή νέων εποικισμών σε παλαιστινιακή γη έκτασης περίπου 64.000 εκταρίων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Αυτοί που ωρύονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βενεζουέλα μπλόκαραν χτες μεγάλη ποσότητα φαρμάκων
Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Ιμπέρια χθες 13 του μηνός, θα παρέδιδε στην Βενεζουέλα φάρμακα για ασθενείς με χρόνια υψηλή πίεση και ινσουλίνη για ασθενείς με ζαχαροδιαβήτη.
Η ισπανική κυβέρνηση που αναγνωρίζει σαν πρόεδρο την μαριονέτα των ΗΠΑ Γκουαιντό απαγόρευσε την μεταφορά.
Η εταιρεία της Βενεζουέλας που τα παρήγγειλε τα είχε ήδη πληρώσει σε εταιρεία του Κατάρ.
Το ίδιο εγκληματικό σκηνικό με φάρμακα συνέβη τον Νοέμβριο του 2017.
Τα φάρμακα τότε μπλοκαρίστηκαν στα σύνορα της Κολομβίας εκεί που οι ΗΠΑ, Κολομβία και ο Γκουαιντό σήμερα, παίζουν το θέατρο της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Τότε η Citibank είχε παγώσει τους λογαριασμούς της Βενεζουέλας για πληρωμές και τα φάρμακα της ινσουλίνης έμειναν στο φορτηγό πλοίο που παρέμεινε στα διεθνή ύδατα περιμένοντας να πληρωθεί.
Από την μια μιλούν, οι εκπρόσωποι του Ιμπεριαλισμού, για ανθρωπιστική βοήθεια και από την άλλη εγκληματούν στερώντας τα φάρμακα από βαριά ασθενείς. Ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα παιδάκια που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους από την άρνηση της Βενεζουέλας να παραλάβει την τάχα ανθρωπιστική βοήθεια και στο σκοτεινό παρασκήνιο μπλοκάρουν τα φάρμακα. Ο διεθνής τύπος συντονισμένος προβάλλει τις εικόνες των αρρώστων παιδιών και τις ελλείψεις και αποκρύπτει το Ιμπεριαλιστικό απάνθρωπο εμπάργκο. Η υποκρισία τους δεν έχει όρια.
Παίρνουν στον λαιμό τους μικρά παιδιά, άρρωστους με χρόνια προβλήματα. Δεν υπάρχει ίχνος ανθρωπισμού στην προσπάθεια τους να αρπάξουν τον πλούτο του λαού της Βενεζουέλας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσης όσοι πιστεύετε οτι η ιδιωτική παιδεία συνεπάγεται αυτόματα σοβαρότητα, γνώσεις και καταξίωση, να σας θυμίζω οτι ΓΑΠ και Κούλης ειναι απόφοιτοι του ακριβότερου ιδιωτικού σχολείου της Ελλάδας και του πιο καταξιωμένου ιδιωτικού πανεπιστημίου των ΗΠΑ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



για να το πουμε απλα ο ΟΗΕ ειναι για τα μπαζα ...κανονικα θα πρεπε να επιβαλλει το τελος της γενοκτονιας του λαου της Υεμενης ...απο λογια χορτασαμε
''Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη, η οποία είναι ήδη η χειρότερη σε όλον τον κόσμο, επιδεινώνεται λόγω της συνέχισης της ένοπλης σύγκρουσης στη χώρα, η οποία μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια ανάμεσα στις σουνιτοφασιστικές αποικιοκρατικες δυνάμεις και τους Υεμενιτες πατριωτες αντάρτες Χούτι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο τεράστιο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από την εκκλησία έρχεται στο φως στις ΗΠΑ. Έχουμε βαρεθεί να πέφτουμε από τα σύννεφα...
Μετά το σκάνδαλο που πρόσφατα αποκαλύφθηκε σχετικά με 3.677 παιδιά που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από 1.670 κληρικούς στην Γερμανία από το 1946 μέχρι το 2014 και την κατηγορία για τη γερμανική Καθολική Εκκλησία, η οποία εν γνώσει της απέκρυψε τα γεγονότα, έρχεται ακόμα ένα σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από την εκκλησία που συγκλονίζει τον πλανήτη.
Αυτή την φορά πρωταγωνιστεί η μεγαλύτερη προτεσταντική εκκλησία των ΗΠΑ, η Southern Baptist Convention.
Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι από το 1998, 380 περίπου μέλη του κλήρου, κατηγορούνται για τη σεξουαλική κακοποίηση περισσότερων από 700 θυμάτων, κυρίως ανηλίκων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16 δις στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ από ιδιώτες.Και ήρθε μετά ο Παπανδρέου με τον Πάγκαλο να μας βάλουν στο ΔΝΤ, γιατί είμαστε τεμπέληδες και έχουμε και πολλούς δημόσιους υπαλληλους και τα φάγαμε μαζί.