Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Τριτη 9 Ιουλιου 2019



Κατοχή.
Έτσι χαρακτηρίζει το Γερμανικό ινστιτούτο Μαξ Πλαγκ την κατάσταση στην Ελλάδα.
Ευρώ, Ευρώπη




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο κρατητήριο ο Θανάσης Νασίκας μετά από μήνυση του Βελόπουλου στον ίδιο και στον γιο του!
Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση μεταξύ του πρώτου σε σταυρούς με την Ελληνική Λύση στη Λάρισα Θανάση Νασίκα και του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Βελόπουλου, μετά τη χθεσινή απόφαση του ιδίου να κρατήσει την έδρα της Λάρισας, στερώντας το βουλευτικό αξίωμα από τον πρώτο.
Ο κ. Νασίκας γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρώην δήμαρχος Τυρνάβου ήταν αυτός που με προσωπική δουλειά, χρήματα και χρόνο έστησε τον κομματικό μηχανισμό του Βελόπουλου σε όλη τη Θεσσαλία.και εχθες είχε προχωρήσει σε μία σκληρή δήλωση χαρακτηρίζοντας τον κ. Βελόπουλο “άφιλο και ανέντιμο” ενώ σημείωνε επίσης ότι μέχρι την τελευταία στιγμή είχε τη διαβεβαίωση πως δε θα κρατούσε την έδρα της Λάρισας.
Οι δηλώσεις του κ. Νασίκα προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Βελόπουλου, με αποτέλεσμα ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου να οδηγηθεί στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της απειλής και της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Μάλιστα, με τις ίδιες κατηγορίες φέρεται να βαρύνεται και ο γιος του Θανάση Νασίκα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;
Διαβάζω εδώ κι εκεί κατι μαλακισμενες κριτικές από συριζαυγουλα που εχουν λυσσαξει επειδη εχασαν το γκοβερνο που τρωγανε για τα πρόσωπα που στελεχώνουν την νεα δεξια κυβέρνηση, που αντικατεστησε τη δικια τους δεξια κυβερνηση, με κριτήριο τα τυπικά προσόντα της ειδικότητας καθενός στην επαγγελματική του ζωή.
Ανάλογες κριτικές ασκούνταν και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούνταν απαράδεκτη η υπουργοποίηση κάποιου που δεν είχε μεταπτυχιακά, πόσο μάλλον αν δεν τοποθετούνταν σε υπουργείο της ειδικότητάς του.
Να υπενθυμίσω πως η ανάθεση της εξουσίας στους ειδικούς τεχνοκράτες αποτελεί ασφαλές βήμα προς τον ολοκληρωτισμό.
Οι υπουργοί είναι πρόσωπα πολιτικά που εφαρμόζουν συγκεκριμένη πολιτική στον τομέα που αναλαμβάνουν. Οι ειδικοί τεχνοκράτες είναι σύμβουλοί τους. Αλίμονο αν γίνουν και εξουσία!
ΥΓ: Μ' αυτά και με τ' άλλα, εξηγείται και το γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας χειρώνακτας εργάτης στη Βουλή, με εξαίρεση κάποια μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Και το γιατί κάποιοι Ντιμιτρόφ, Τίτο, Τορέζ, Ντούμπτσεκ, Τσάβες, Μαδούρο, Μοράλες, Ζαχαριάδης, Παρτσαλίδης κ.ά. δεν θα είχαν καμιά προοπτική στη σύγχρονη ελληνική πολιτική ζωή.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Κατάρα και στην εργατιά που ψήφισε τη Δεξιά!" Λενε τα γουρουνια τα συριζαυγουλα! Κι έτσι βγαίνει και το διανοουμενέ-μικροαστικό-φασιστικο τους  απωθημένο: "μας τα ΄χουν πρήξει μ' αυτή την εργατιά! Λες και ζούμε στην εποχή του Μαρξ και του Λένιν!".
Βέβαια, στις εργατικές-λαϊκές περιφέρειες Δυτικής Αθήνας και Β΄ Πειραιά η Ν.Δ. πήρε 30%, δέκα μονάδες κάτω από την πανελλαδική της δύναμη.
Παίρνοντας, ταυτόχρονα, 60% και 70% σε αστικά Βόρεια Προάστια. Είκοσι με τριάντα μονάδες πάνω από το εθνικό αποτέλεσμα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων: "Αν μας δώσουν εντολή, όχι μόνο θα τα καθαρίσουμε, ούτε “κουνούπι” δεν θα μείνει στα Εξάρχεια."
σχολιο.- Ο καημένος ο Ρουβίκωνας !! Ο γιος του Προέδρου της Βουλής ;; Οι Μπαχαλάκηδες, τα καλύτερα παιδια... μπουμπούκια. Τώρα τι θα κάνουν αν τους διώξουν ;;; Κι εμείς οι απλοί πολίτες ;;; Πως θα ζήσουμε χωρίς τις Μολότωφ τα βράδια στην Τοσιτσα ;;; Χωρίς τις καταλήψεις των νεο-κλασσικών από Αφγανούς και Πακιστανούς ;; Εεεε ;;; μας ρωτήσατε εμάς;; Αν σταματήσουν οι ανατινάξεις των ΑΤΜ, πως θα κλείσουν τα Δελτία Ειδήσεων ;;; Πως θα ζήσουμε χωρίς τον Κουφοντίνα να σουλατσάρει στις πλατείες αγκαλιά με τον γιο του προέδρου ;; Πως θα ζήσω βλέποντας την Αστυνομία να με προστατεύει ;; Πως θα ζήσει η γριά αν δεν μπουν οι κλέφτες σπίτι της να της πάρουν την σύνταξη ;;;; ΘΕΕ μου ΕΦΙΑΛΤΗΣ !!!!!!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευαγγελος Φωτης (πρωη αρχιλοχιας, μελος του ΕΠΑΜ)Τον αρχιδοσιλογο που πρωτοστατησε στο σχεδιο των τουρκων απο το 1992 για τα hot spot αυτον που συγκρουστηκα εγω προσωπικα.Αυτον που εκβιασε τους ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.Αυτος που τιμωρησε τους συναδερφους μου που τραγουδησαν "μακεδονια ξακουστη"Και κανετε και like δεν ντρεπεστε σκυβαλα ολοι σας μνημονιο μεχρι να βαλει ο ηλιος κερατα και ενα βαρελι βαζελινη δωρο απο εμενα σε ολους σας ευχομαι.
"ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ" ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΔΟΣΙΛΟΓΟ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΜΑΡΙΑ ΕΓΩ ΠΟΛΕΜΑΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΛΥΦΕΤΑΙ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους και σε κάθε έναν ξεχωριστά από όσους μας στήριξαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους. Αγωνιστήκαμε σκληρά, δώσαμε την ψυχή και την καρδιά μας σ' αυτή τη μάχη και, κυρίως, αγωνιστήκαμε έντιμα, όπως κάναμε πάντα και όπως θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Σας ευχαριστούμε!
Συνεχίζουμε, με το κεφάλι ψηλά!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τ. Θεοδωρικάκος: Ο νέος εκλογικός νόμος θα εξασφαλίζει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
Τρίτη, 09-Ιουλ-2019 11:00
Ο νέος εκλογικός νόμος θα εξασφαλίζει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ξεκαθαρίζει ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στο Facebook.
Τονίζει παράλληλα ότι θα κάνει τα πάντα για να δικαιώσει την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να του αναθέσει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.
Αναλυτικά ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει:
"Καλημέρα! Ένας κύκλος έκλεισε κι ένας νέος αρχίζει σήμερα. Τέσσερα χρόνια με την ευθύνη της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Του μεταρρυθμιστή πολιτικού του μέτρου και της λογικής ,που πανάξια έγινε αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός. Στρατηγική ενότητας,ανανέωσης,διεύρυνσης της παράταξης .
Μέσα από πολλές μάχες αποδείχθηκε νικηφόρα και συμπαγής ,δίνοντας αυτοπεποίθηση στον κόσμο της ΝΔ.
Από σήμερα αναλαμβάνω τις ευθύνες του υπουργείου εσωτερικών.Θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω και αυτή την απόφαση του πρωθυπουργού. Στόχος,η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών,η ολόπλευρη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης ,ο νέος εκλογικός νόμος που θα υλοποιήσει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
Σκληρή δουλειά,διαφάνεια και αποτελέσματα για την πατρίδα μας.
Αυτό είναι το χρέος μας!".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΙΝΑΛ: Διαγράφονται Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Λίνα Μενδώνη
08/07/2019, 21:16
Με απόφαση της Φώφης Γεννηματά
Η συμμετοχή των Χρυσοχοΐδη Μενδώνη στην κυβέρνηση της ΝΔ έφερε τη διαγραφή τους.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (Ε.Δ.Ε.ΚΑ.Π.) του Κινήματος Αλλαγής, η Μενδώνη Στυλιανή και ο Χρυσοχοΐδης Μιχαήλ διαγράφονται από μέλη του Κινήματος Αλλαγής.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ η Λίνα Μενδώνη ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΜΙΓΜΑ:«ΟΤΑΝ Η ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΜΙΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ»
Ο συγχωρεμένος πατέρας μου μού είχε διηγηθεί κάποτε εναν μυθο….
Στην αρχαία Σπάρτη μιά εποχή, θανατωναν τους μεγαλους ανθρώπους πετωντας τους στον στον Καιάδα οταν εφταναν σέ καποια ηλικία,ας πούμε 50 χρονών…
Ενας γιός που υπερ αγαπούσε τον πατέρα του, οταν εφτασε στό οριο της ηλικίας του αποφάσισε νά τόν κρύψει σέ μιά αποκρυφη σπηλιά στό Βουνό, οπου καθε τόσο κρυφά του πήγαινε νερό καί φαγητό…
Κάποια μέρα ο πατέρας του τον είδε προβληματισμένο καί τόν ρωτησε τί τόν απασχολεί.Ο γιός του απάντησε οτι ο Λυκουργος είχε βγάλει ενα διάταγμα για νά διαπιστώσει τίς ικανότητες του Λαού του καί ζήταγε εάν υπαρχεί κάποιος νά του κατασκευάσει μια αλυσίδα από αμμο καί τότε ο Λυκούργος θά τόν ανταμοιβε γεναιόδωρα καί οποια χαρη του ζητούσε θά τήν πραγματοποιούσε.
Ετσι λοιπόν αρκετοί νεαροί ανθρωποι ευρίσκονταν στην παραλία καί προσπαθούσαν νά κατασκευάσουν μιά αλυσίδα από αμμο
Για αυτό ηταν προβληματισμένος πως αν τό κατάφερνε αυτός, θα μπορούσε μετά νά ζητήσει χάρη για τον πατέρα του ωστε να τόν πάρει νά ζήσει κοντά του χωρίς νά φοβάται.
Τότε ο πατέρας του του απάντησε ηρεμα οτι αυτό είναι εύκολο μέ εναν ορο:
Νά πάει στον Λυκούργο καί νά του δηλώσει ευθαρσώς οτι μπορεί νά φτιάξει εκείνος μια τεράστια αλυσίδα από αμμο αρκεί νά του εφτιαχνε τόν πρώτο κρικο ο Λυκουργος.
Ο γιός του παρόλες τίς επιφυλαξεις του επειδή αγαπούσε τόν πατέρα του πολύ ξεπέρασε τους δισταγμούς του καί πηγε στον Λυκουργο καί του είπε αυτο που τον είχε συμβουλεψει ο Πατέρας του.«να τού φτιάξει τόν πρωτο κρίκο»
Τότε ο Λυκουργος ξαφνιάστηκε,αγρίεψε καί αρχισε νά τόν πιέζει νά του πεί ποιός τόν συμβούλεψε ετσι γιατι δέν πίστευε οτι ηταν γνωμη του νεαρού…
Ο γιός δέν μιλούσε αλλα οι πιέσεις του Λυκουργου εφτασαν μεχρι νά τον απειλήσει μέ θανατο εάν δέν του ελεγε ποιός τόν συμβούλεψε καί τού υποσχέθηκε οτι αν μιλούσε καί αποκάλυπτε ποιός τόν είχε συμβουλέψει ετσι θά τόν αντάμοιβε πλουσιοπάροχα καί θα του εκπλήρωνε οποια επιθυμία είχε ..
Ο γιός τότε αναγκάστηκε νά πεί οτι ηταν η συμβουλή του υπερήλικα πατέρα του που τόν είχε κρυμμενο για να μην τόν θανατωσουν…
Μετα απο αυτό ο Λυκουργος εβγαλε ενα διάταγμα που ακυρωνε τήν θανάτωση τών Υπερήλικων ανθρώπων γιατί κατανόησε οτι εκτός τής φαντασίας καί της δυναμης τών νέων ανθρώπων είναι απαραίτητη καί η σοφία που αποκταται μέσα από τίς πολύχρονες εμπειριες τής ζωής...
Σχολιο.- Νομίζω ότι το αφήγημα λέει το ακριβώς αντίθετο. Όχι, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να αποσυρθούμε!!! Αλλά σίγουρα πρέπει να ανασκουμπωθούμε! Και για να γίνει αυτό, πρέπει να αφουγκραστούμε και να συντονιστούμε με το λαό! Τότε, όπως είπε και ο καπετάνιος του Ελληνικού Λαού Άρης Βελουχιώτης, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτε!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το πασοκ θριάμβευσε στην Κέρκυρα, εξέλεξε 2 από τους 3 βουλευτές, έναν από τη φράξια συριζα κι έναν από τη φράξια κιναλ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019
Αφού οι πολιτικοί μας είναι απόφοιτοι του Χάρβαρντ γιατι χρεωκοπήσαμε ;

Τι συνδέει τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Στέφανο Μάνο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου; Τον Χαρδούβελη, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Γερουλάνο, τον Παπασταύρο ; Τον γιο του Πέτρου Κόκκαλη, τον μητροπολίτη Λαυρεωτικής, τον γιο του Παύλου Μπακογιάννη και της Ντόρας Μητσοτάκη με τον Μπιλ Γκέιτς και τον δημιουργό του Facebook; Είναι όλοι- όπως και το ζεύγος Ομπάμα ή ο Τζον Κένεντι- απόφοιτοι του Χάρβαντ!
Το πανεπιστήμιο αυτό, εδώ και μερικούς αιώνες- είναι το πρώτο και καλύτερο στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1636 κι ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του πρώτου του ευεργέτη, του νεαρού κληρικού Τζον Χάρβαρντ. Σήμερα φοιτούν περίπου 7.500 προπτυχιακοί φοιτητές και 12.500 μεταπτυχιακοί κι έχει «εξάγει» κάπου 300.000 απόφοιτους, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζακ Λέμον και ο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ- που κατασκεύασε την ατομική βόμβα, αλλά και τρεις Έλληνες πρωθυπουργοί. Το Χάρβαντ βγάζει ηγέτες, αλλά τι ηγέτες;
Ο Ρούσβελτ και ο Κίσσιγκερ, ο δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ αλλά και ο Μπιλ Γκέι τς βγήκαν από δω. Στελέχη τραπεζών, όπως της Γκόλντμαν Σακς, εταιρειών όπως της General Electric, πρόεδροι κρατών- όπως ο πρόεδρος της Λιβερίας. Πρωθυπουργοί και φυσικά υπουργοί. Ανάμεσά τους ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου, που μάλιστα ήταν συγκάτοικοι, αλλά και ο περίφημος για ένα e-mail Γκίκας Χαρδούβελης! Όπως θάλεγε κι ο «πρόεδρος» Καρατζαφέρης «αν είχατε μια ΕΒΓΑ θα την αναθέτατε σ΄αυτούς;» Πως σας φαίνεται η ιδέα να αναθέσετε την ηγεσία της χώρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που είναι απόφοιτοί του Χάρβαρντ;
Δεν είναι οι μόνοι που έβγαλαν το ξακουστό πανεπιστήμιο. Πολλοί βλαστοί της ελληνικής ελίτ σπούδασαν εδώ συνήθως άνδρες και ελάχιστες γυναίκες. Ο Παύλος Γερουλάνος, ο πρώην υπουργός, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης -που ανήκει στο «Ποτάμι»-, ο σύμβουλος του Σαμαρά- τότε πρωθυπουργού- Σταύρος Παπασταύρου. Ο Πέτρος Κόκκαλης κι ο Κώστας Μπακογιάννης- που διάλεξε το φυτώριο παγκόσμιων ηγετών – το John F. Kennedy School of Government. Διαβάστε:
«Το κορυφαίο σύμβολο της αμερικανικής κυριαρχίας στον κόσμο της γνώσης αποτελεί παράλληλαπαγκόσμιο μέτρο σύγκρισης για κάθε σύγχρονο πανεπιστήμιο. Κάθε του σχολή χαρακτηρίζεται από απαράμιλλη λαμπρότητα. Τα πλέον φημισμένα τμήματά του είναι και τα μεγαλύτερα, όπως το τμήμα πολιτικών επιστημών JFΚ School of Government, οι σχολές βιοϊατρικών επιστημών και κάθε κλάδος σπουδών περί τα οικονομικά. Για τους πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές το βασικότερο προτέρημα του Χάρβαρντ είναι η μέθοδος διδασκαλίας, που γίνεται σε ολιγάριθμες τάξεις με στενή συνεργασία φοιτητών και καθηγητών».
Το πανεπιστήμιο που εδρεύει στο Καίμπριτζ και την Βοστώνη, είναι αφιερωμένο στην αριστεία στη διδασκαλία, τη μάθηση και την έρευνα, καθώς και στην «καλλιέργεια» ηγετών. Η λατινική λέξη «veritas»- αλήθεια- υπάρχει στο έμβλημα του Harvard. Το δρόμο για το Χάρβαρντ- υπό άλλες συνθήκες- άνοιξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αφήνοντας στη μέση τη Νομική Σχολή Αθηνών, το 1939. Το 1943 έλαβε το διδακτορικό του στα Οικονομικά και τη Φιλοσοφία εδώ κι έγινε αμέσως αναπληρωτής καθηγητής. Μέσα σε πέντε χρόνια ο 25χρονος Ανδρέας είναι ένα από τα πέντε μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη Bretton Woods που σχεδίασε το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας.
Η συνέχεια είναι γνωστή από όταν τον κάλεσε ο πολιτικός αντίπαλος του πατέρα του, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην Ελλάδα να φτιάξει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. «Άλλοι γι΄αυτό με συγχαίρουν κι άλλοι με συλλυπούνται!» είχε πει ο Εθνάρχης στον Ανδρέα γελώντας- τριάντα χρόνια μετά.
Ένα άλλο «τρομερό παιδί» του Χάρβαρντ είναι ο πάντα ανήσυχος- υπουργός κι αυτός του Καραμανλή- γιος τότε του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και ιδιοκτήτης της εταιρείας «Αλατίνη»: ο Στέφανος Μάνος. Σπούδασε αρχικά μηχανικός στη Ζυρίχη κι ύστερα Διοίκηση Επιχειρήσεων εδώ. Διεκδίκησε ανεπιτυχώς δύο φορές την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά διαφώνησε με τον Κ. Καραμανλή που τον διέγραψε από το κόμμα. Τότε ίδρυσε το Κόμμα Φιλελευθέρων με σήμα τον μαινόμενο ταύρο και πήρε στις εκλογές 1, 62%.
Χάρη στην «δημιουργική τρέλα» του που -ίσως οφείλει στο Χάρβαρντ ή τις σπουδές του στην Αεροδυναμική- ο Στέφανος Μάνος- ως υπουργός- αναμόρφωσε την Πλάκα, οραματίστηκε το μετρό και σχεδίασε την Αττική Οδό. Συνεργάστηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και βγήκε από την πολιτική. Οι ιδέες του ήταν πριν την εποχή του και πάντα κόντρα στο ρεύμα, αφού η απόφαση του για τις πρώτες πεζοδρομήσεις στο κέντρο της Αθήνας- αδιανόητες τότε- τον άφησαν εκτός Βουλής- για να επανέλθει ω ταύρος.
Οι νεώτερες γενιές αποφοίτων έχουν άλλο στυλ. Ο τουπές όμως και το ύφος αποφοίτου του Χάρβαρντ ορισμένων αποφοίτων- δεν οφείλονται στο πανεπιστήμιο. Είχαν ψηλά την μύτη από πριν, όπως όλες οι επαρχιακές ελίτ, όλου του κόσμου- από την Ασία ως την Κίνα- που σπούδασαν εδώ. Οι αρχές του Πανεπιστημίου είναι η ταπεινότητα, αλλά άλλοι την εκλαμβάνουν ως ξιπασιά. Άνεση και υπεροψία.
Το Πανεπιστήμιο είναι ένα από αυτά που γεννάνε την παγκόσμια ελίτ, αλλά και πολλούς αποτυχημένους με «σαξές στόρι»- ονόματα δεν λέμε. Καθένας παίρνει την εκπαίδευση που του αξίζει. Ο Μητροπολίτης Μεσόγαιας Νικόλαος σπούδασε εδώ Αστροφυσική και αφιερώθηκε στον θεό. Mην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Το επόμενο ρεπορτάζ θα είναι αφιερωμένο στο LSE, την Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου. Σημειώστε ονόματα: Στουρνάρας, Λαπαβίτσας, Δραγασάκης- για να μην μιλήσουμε για τον Κωνσταντίνο Σημίτη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Toν Χρυσοχοϊδη εννοούσε ο Κούλιε ότι θα καθαρίσει τα Εξάρχεια;Προτείνω να του απαγγείλουμε ομαδικά το μνημόνιο που δεν διάβασε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι οριστικό! Υπογραφηκε η ΚΥΑ, το καζίνο Πάρνηθας κατεβαίνει στο Μαρούσι
9.7.2019
Στο παρά πέντε της εκλογικής αναμέτρησης, η απερχόμενη κυβέρνηση ενέκρινε τους όρους της επένδυσης για τη μεταφορά του καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι όροι αυτοί καθορίζουν την ελάχιστη αξία της επένδυσης, η οποία βαρύνει κυρίως τους ιδιώτες μετόχους της επιχείρησης «Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας» (ΕΚΠ).
Οι τελευταίοι, ανάλογα με την υπεραξία που θα αποκομίσουν, μέρος των απαιτούμενων κεφαλαίων της επένδυσης θα το εισφέρουν σε μετρητά και μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία, ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια θα αναζητηθούν μέσω έκδοσης ομολογιακού δανείου της ΕΚΠ.
Τα εισφερόμενα κεφάλαια σε μετρητά από τους ιδιώτες μετόχους θα καθοριστούν από το ύψος της υπεραξίας που θα αποκομίσουν.
Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στην κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των (τέως) υπουργών Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου, η υπεραξία θα εκτιμηθεί μέσω δύο ανεξάρτητων εκτιμητών, τους οποίους θα προσλάβει η Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Το κόστος ωστόσο των δύο συμβάσεων θα βαρύνει την ΕΚΠ.
Ο πρώτος εκτιμητής θα αποτιμήσει την αξία της επιχείρησης στο Μαρούσι και στην Πάρνηθα και ο δεύτερος την (αναπόσβεστη) αξία των ακινήτων που βρίσκονται στην Πάρνηθα.
Τα ακίνητα αυτά, μετά τη μεταφορά του καζίνο στο Μαρούσι, θα εισφερθούν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., δηλαδή τον μέτοχο μειοψηφίας της ΕΚΠ.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΠ ελέγχεται κατά 51% από την Athens Resort Casino (Regency, ομ. Κόκκαλη) και κατά 49% από την ΕΤΑΔ.
Η υπεραξία
Η υπεραξία που αποκτούν οι μέτοχοι του καζίνο Πάρνηθας, σύμφωνα με την ΚΥΑ, ισούται με την αξία της επιχείρησης στο Μαρούσι, μείον την αξία της επιχείρησης στην Πάρνηθα, αφαιρουμένης επιπλέον της αξίας των εισφερόμενων ακινήτων στην ΕΤΑΔ.
Αναφορικά με τα ακίνητα που θα εισφερθούν στην ΕΤΑΔ, σημειώνεται ότι μόνον ο εκσυγχρονισμός του τελεφερίκ από την ΕΚΠ ξεπέρασε σε ύψος τα 60 εκατ. ευρώ.
Οποιο όμως και αν είναι το ύψος της υπεραξίας των μετόχων, σύμφωνα με την ΚΥΑ, το ελάχιστο ύψος της επένδυσης ορίστηκε σε 100 εκατ. ευρώ.
Επίσης, η ΚΥΑ δεσμεύει την ΕΚΠ, μετά τη μετεγκατάστασή της στο Μαρούσι, στη διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού και στην πρόσληψη 300 επιπλέον εργαζομένων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τον βρετανό πρέσβη στην Ουάσινγκτον «ηλίθιο»
 Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 16:10
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε σήμερα τον βρετανό πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον «πολύ ηλίθιο τύπο», επαναλαμβάνοντας παράλληλα τις επιθέσεις του εναντίον της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και υποστηρίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ήταν μια «καταστροφή».
Οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία περνούν από μια θύελλα μετά τη δημοσιοποίηση διπλωματικών τηλεγραφημάτων στα οποία ο διπλωμάτης Κιμ Νταρόκ επικρίνει έντονα την κυβέρνηση Τραμπ.
Ο αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει χθες, Δευτέρα, πως οι ΗΠΑ «δεν θα έχουν πλέον καμιά επαφή» με τον πρεσβευτή, όμως η Τερέζα Μέι εξέφρασε γρήγορα την υποστήριξή της προς τον βρετανό διπλωμάτη.
Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος επανέλαβε σήμερα το πρωί τις επιθέσεις του μέσω του Twitter: «Ο παλαβός πρεσβευτής τον οποίο πάσαρε το Ηνωμένο Βασίλειο στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι κάποιος που μας ενθουσιάζει, είναι ένας πολύ ηλίθιος τύπος».
Υπογραμμίζοντας πως δεν γνωρίζει τον Νταρόκ, ο Τραμπ προσθέτει πως άκουσε να λένε ότι ο πρεσβευτής είναι «ένας ανόητος αλαζόνας».
«Πείτε του πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πλέον μακράν την καλύτερη οικονομία και τις καλύτερες ένοπλες δυνάμεις στον κόσμο και πως αμφότερες γίνονται μεγαλύτερες, καλύτερες και πιο ισχυρές... Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε», συνέχισε.
Ο Τραμπ αναφέρεται επίσης στη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνοντας να μιλήσει ο πρεσβευτής «με τη χώρα του και με την πρωθυπουργό Μέι σχετικά με τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις τους για το Brexit και να μην ενοχλείται από την κριτική μου για τον τρομερό τρόπο με τον οποίο αυτές έγιναν».
«Είπα στην Τερέζα Μέι πώς να πραγματοποιήσει αυτή τη συμφωνία, όμως εκείνη έπραξε με τον γελοίο τρόπο της - ανίκανη να τα καταφέρει. Μια καταστροφή!», προσθέτει ο Τραμπ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία για την υπόθεση Ντεμιρτάς
Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 14:30
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) αποφάνθηκε σήμερα πως η Τουρκία παραβίασε την ελευθερία έκφρασης του Κούρδου αντιπολιτευόμενου Σελαχατίν Ντεμιρτάς, όταν τον καταδίκασε ποινικά, επειδή εξέφρασε την άποψή του σε τηλεοπτική εκπομπή.
Αφού εξέτασε τις δηλώσεις που είχαν γίνει το 2005 στην τηλεόραση από τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, φιλοκούρδο ηγέτη που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη φυλακή και του οποίου την απελευθέρωση το ΕΔΑΔ είχε ζητήσει μάταια το φθινόπωρο, «το Δικαστήριο εκτιμά πως, στο σύνολό τους, οι δηλώσεις αυτές δεν μπορεί να θεωρηθεί πως περιέχουν έκκληση για χρήση βίας, για ένοπλη αντίσταση ή για εξέγερση, ούτε πως αποτελούν ομιλία μίσους».
Πρώην ηγέτης του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς είναι φυλακισμένος από τον Νοέμβριο 2016 και κατηγορείται ότι διηύθυνε μια «τρομοκρατική οργάνωση». Η δίκη του πρόκειται να επαναληφθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Τουρκία.
Τον Νοέμβριο 2018, το ΕΔΑΔ είχε καλέσει την Άγκυρα να απελευθερώσει τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς «το συντομότερο», εκτιμώντας πως με την παράταση της κράτησής του επιδιώκεται «ο ανομολόγητος στόχος να καταπνιγεί ο πλουραλισμός στην Τουρκία».
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγορεί το HDP ότι είναι η πολιτική βιτρίνα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μιας ένοπλης οργάνωσης που θεωρείται τρομοκρατική από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της, είχε γρήγορα απορρίψει αυτήν την απόφαση εκτιμώντας πως δεν είναι υποχρεωτική.
Το ΕΔΑΔ εξέτασε σήμερα μια άλλη προσφυγή που χρονολογείται από το 2010 και αφορά στις δηλώσεις που είχε κάνει τηλεφωνικά σε μια τηλεοπτική εκπομπή ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, με την ιδιότητά του τότε «ως προέδρου της Ένωσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και εκπροσώπου της δημοκρατικής πλατφόρμας του Ντιγιάρμπακιρ».
Στην παρέμβασή του αυτή ο Ντεμιρτάς είχε καλέσει «τις Αρχές και την κοινή γνώμη να λάβουν υπ' όψιν τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει ο κ. Οτσαλάν, ο φυλακισμένος αρχηγός του PKK, στον προσδιορισμό μιας ειρηνικής λύσης στο κουρδικό πρόβλημα καθώς και να βελτιώσουν τις συνθήκες κράτησής του», αναφέρει το ΕΔΑΔ σε ανακοίνωση.
Έπειτα από αυτές τις δηλώσεις, ο Ντεμιρτάς είχε κατηγορηθεί για «προπαγάνδα υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης».
Το Δικαστήριο εκτιμά ομοφώνως «πως η ποινική διαδικασία που ανελήφθη εναντίον του προσφεύγοντος με την κατηγορία της προπαγάνδας υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης δεν αποτελούσε απάντηση σε κάποια επιτακτική κοινωνική ανάγκη, δεν ήταν ανάλογη των νόμιμων στόχων που επιδιώκονταν και ως εκ τούτου δεν ήταν απαραίτητη σε μια δημοκρατική κοινωνία», έκρινε το ΕΔΑΔ, το νομικό σκέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης που είναι εγκατεστημένο στο Στρασβούργο. Ένας πολίτης δεν μπορεί να προσφύγει σ' αυτό παρά μόνον αφού έχει εξαντλήσει όλες τις νομικές προσφυγές στη χώρα του.
Κατά συνέπεια, η Τουρκία καταδικάσθηκε να καταβάλει στον Κούρδο αντιπολιτευόμενο 2.500 ευρώ για ηθική αποζημίωση και 1.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Ζευγάρι μήνυσε κλινική γονιμότητας επειδή απέκτησαν δύο αγόρια που ανήκαν σε άλλους γονείς
 Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 01:45
Ένα ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη μήνυσε μια κλινική γονιμότητας αφού, εξαιτίας κάποιου μπερδέματος, η γυναίκα γέννησε μεν δύο αγοράκια που όμως ανήκαν σε άλλους... γονείς.
Στη μήνυσή τους το ζευγάρι, που είναι ασιατικής καταγωγής, τονίζει ότι έπαθε σοκ όταν διαπίστωσε ότι τα νεογέννητα δεν είχαν καμία γενετική σχέση μαζί τους. Από τις εξετάσεις DNA επιβεβαιώθηκε ότι τα δύο αγοράκια όχι μόνο δεν ήταν παιδιά τους αλλά δεν είχαν συγγενική σχέση ούτε καν μεταξύ τους: ανήκαν σε δύο άλλα ζευγάρια που είχαν καταφύγει στην ίδια κλινική γονιμότητας στην Καλιφόρνια για να τεκνοποιήσουν.
Το ζευγάρι (αναφέρονται μόνο με τα αρχικά τους, Α.Π. και Γ.Ζ.) υποστηρίζει ότι επί χρόνια προσπαθούσε να αποκτήσει παιδί και δαπάνησε περισσότερα από 100.000 δολάρια για τον σκοπό αυτό – για ιατρικές πράξεις, εργαστηριακές εξετάσεις, μετακινήσεις από τη μία άκρη των ΗΠΑ στην άλλη...
Η μήνυση στρέφεται εναντίον της κλινικής CHA Fertility και των δύο συνιδιοκτητών και διευθυντών της.
Η Α. Π. γέννησε στις 30 Μαρτίου. Υπήρχαν ήδη ενδείξεις ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, επειδή γνώριζε ότι της είχαν εμφυτεύσει δύο θηλυκά έμβρυα, όμως στον υπέρηχο της είπαν ότι θα αποκτούσε αγόρια. Οι γιατροί όμως την καθησύχασαν τότε, λέγοντάς της ότι τα αποτελέσματα της εξέτασης ήταν ανακριβή.
Μετά τη γέννηση των μωρών, το ζευγάρι υποχρεώθηκε να τα παραδώσει στους βιολογικούς γονείς τους. Είναι άγνωστο μέχρι τώρα τι απέγιναν τα δύο γονιμοποιημένα ωάρια που επρόκειτο να εμφυτευθούν στην Α.Π.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νοτιοκορεάτης αυτομόλησε στη Βόρεια Κορέα
 Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 00:43
Νοτιοκορεάτης αυτομόλησε στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με αναφορές του Τύπου, μια σπάνια περίπτωση κάποιου που κατέφυγε στο βορειο κράτος της Κορεας.
Ο Τσόε Ιν- γκουκ είναι γιος δύο υψηλόβαθμων διπλωματών που επίσης αυτομόλησαν στη Βόρεια Κορέα τη δεκαετία του 1980. Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα της Βόρειας Κορέας, θα ζήσει στη γειτονική χώρα και θα εργαστεί σε θέματα που αφορούν την επανένωση της κορεατικής χερσονήσου.
Οι αυτομολήσεις προς τη Βόρεια Κορέα είναι πολύ σπάνιες. Οι δύο χώρες δεν έχουν υπογράψει συνθήκη ειρήνευσης και οι Νοτιοκορεάτες χρειάζονται άδεια για να επισκεφθούν τη Βόρεια Κορέα.
«Δεν είναι ξεκάθαρο πώς έγινε η αυτομόληση», σχολίασε ο Όλιβερ Χόθαμ του ειδησεογραφικού ιστότοπου NK News, που έχει την έδρα του στη Σεούλ.
«Όμως είναι σχετικά απλό για έναν Νοτιοκορεάτη να πάει στη Βόρεια Κορέα, αν έχει την άδεια του καθεστώτος και ταξιδέψει μέσω Κίνας», πρόσθεσε. Ωστόσο αν ο Τσόε παραβίασε τη νοτιοκορεατική νομοθεσία και δεν ζήτησε άδεια, ενδέχεται να συλληφθεί εφόσον επιστρέψει στην πατρίδα του, σημείωσε ο ειδικός.
Ο Τσόε είναι 73 ετών και δεν είναι γνωστά πολλά πράγματα για την προσωπική ζωή του και τις πολιτικές του απόψεις. Ωστόσο οι γονείς του είναι μεταξύ των πιο γνωστών Νοτιοκορεατών που αυτομόλησαν στη Βόρεια Κορέα τη δεκαετία του 1980.
Την άφιξη του Τσόε στην Πιονγκγιάνγκ μετέδωσαν τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία τον δείχνουν να γίνεται θερμά δεκτός από Βορειοκορεάτες αξιωματούχους.
«Το να ζω και να ακολουθώ μια χώρα για την οποία αισθάνομαι ευγνώμων είναι ο δρόμος για να προστατεύσω την επιθυμία των γονιών μου»,σχολίασε ο Τσόε σύμφωνα με τον ιστότοπο Uriminzokkiri. «Οπότε αποφάσισα να ζήσω στη Βόρεια Κορέα, αν και αργά», πρόσθεσε.
Ο Τσόε ταξίδευε συχνά στη Βόρεια Κορέα τα τελευταία χρόνια, ενώ το 2016 επισκέφθηκε τη χώρα για να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του.
Ο πατέρας του, ο Τσόε Τοκ-σιν, διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας τη δεκαετία του 1960. Το 1970 μετανάστευσε στις ΗΠΑ και έγινε σφοδρός επικριτής της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης υπό τον δικτατορα υπηρετη των αμερικανων Παρκ Τσουνγκ- χι, ο οποίος κυβέρνησε βασανιστηκα και σκληρα τη χώρα αρχικά ως επικεφαλής της στρατιωτικής δικτατορίας του 1961.
Μία δεκαετία αργότερα έγινε γνωστός όταν αυτομόλησε στη Βόρεια Κορέα μαζί με τη σύζυγό του Ρίου Μι- γιονγκ. Και οι δύο ανήκαν στην πολιτική ελίτ της Βόρειας Κορέας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Οι Αρχές δεν έδωσαν διαπίστευση σε RT και Sputnik για το διεθνές συνέδριο για την ελευθερία των ΜΜΕ
 Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, 23:46
Τα ρωσικά μέσα RT και Sputnik δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο διεθνές συνέδριο για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο εξαιτίας "του ενεργού ρόλου τους" στην αληθεια και την εναντιωση τους παραπληροφόρηση της βρετανικης κυβερνησης, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.
Πολλοί υπουργοί και σχεδόν 1.000 αλητες ρουφιανοι δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της αποικιοκρατικης κοινωνίας των αποικιστών θα λάβουν μέρος σε αυτό το συνέδριο –με συνδιοργανωτή τον Καναδά– που θα διεξαχθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Όμως "δεν δώσαμε διαπιστεύσεις στο RT και το Sputnik λόγω του ενεργού ρόλου τους στη διάδοση της αληθειας και της εναντιωσης τους στην παραπληροφόρηση", ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας.
Σχολιάζοντας την απόφαση για το RT, η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο εκτίμησε ότι ισοδυναμεί με "πολιτική διάκριση". Η άρνηση χορήγησης διαπίστευσης έρχεται μετά από "μια πολύμηνη εκστρατεία δυσφήμισης" εκ μέρους των βρετανικών αρχών, πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία, αναφερόμενη στη στάση που τηρεί το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, το Ofcom, απέναντι στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι. Τον περασμένο Δεκέμβριο το Ofcom έκρινε ότι το RT παραβίασε τον κανόνα περί αμεροληψίας, στο ρεπορτάζ του επειδη ειπε την αληθεια με στοιχεια για τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού χαφιεδοπράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο Σόλσμπερι, τον Μάρτιο του 2018.
Η "Διεθνής Διάσκεψη για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης" έχει ως στόχον να ενισχύσει τη συνεργασία των ΜΜΕ σε θέματα που σχετίζονται μεταξύ άλλων και με το φαινόμενο των fake news τα οποια διαδιδουν τα καθεστωτικα δημοσιογραφικα δυτικα παπαγαλακια. Η δικηγόρος και αγωνίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Αμάλ Κλούνεϊ θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που έχουν αναλάβει να εξετάσουν τρόπους για την προστασία των δημοσιογράφων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την περίοδο 1961 - 1966 έφυγαν από την Ελλάδα 587.000 μετανάστες, " γράφτηκαν" στον λυγμο του Καζαντζίδη...
Την περίοδο 2011 - 2016 έφυγαν 611.000 μετανάστες, δεν "γράφτηκαν" σε κανένα τραγούδι...
Το ψυχρό στοιχείο, τα νούμερα, είναι τεκμήριο της κοινωνικής καταστροφής που έχει συντελεστεί. Το ανθρώπινο στοιχείο είναι κι αυτό τεκμήριο, σιγά σιγά το συνειδητοποιούμε…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζαίοι στα λαγούμιά σας..Υπογραψατε καθε αντιλαϊκη δέσμευση και τωρα κλαιτε που χασατε την μάσα,μιά μάσα που προερχοταν απο την εξοντωση των υποτελών ταξεων..
Σχόλιο της Κ.Ε. του ΚΚΕ, περι Eurogroup;
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνεδρίαση του Eurogroup αναφέρει:
«Η συνεδρίαση του Eurogroup και η "υπενθύμιση" για την ανάγκη προώθησης όλων των αντιλαϊκών δεσμεύσεων, που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να συνεχίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, δείχνει και την επόμενη μέρα για το λαό.
Ματωμένα πλεονάσματα, αναδιαρθρώσεις υπέρ του κεφαλαίου και συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής είναι ο κοινός παρονομαστής της απερχόμενης και της σημερινής κυβέρνησης, όπως φάνηκε καθαρά και στις δηλώσεις παράδοσης και παραλαβής των υπουργείων».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχει συλλογικότητα της Αριστερας,που στις μετεκλογικες τους αναλυσεις να χαρακτηρίζουν την κοινωνια φασιστικη και να την βρίζουν..
Μόνο κάτι ασφαλιτες του Μανιαδακη εντελως μικροαστικα νούμερα γράφουν τέτοιες αντιδιαλεκτικες γελοιότητες και νομιζουν πως πουλανε και μπανάστα οι άσχετοι...
Αν αυτα τα ασφαλιτακια του Μανιαδακη εκφράζουν κεντρικες γραμμές-που σαφως δεν τις εκφράζουν αλλα δρουν ως χαφιέδες - να ενημερώσετε και οσους ψηφισαν αυτες τις συλλογικότητες για να φύγουν τρέχοντας...
Εχει πια παραγίνει το πράγμα με τον κάθε τελειωμενο προβοκατορα,.
Και σαφως εχουν ευθύνη εκείνοι που επιτρέπουν σε τέτοιους να μιλούν εξ ονοματος τους...
Δεν υπάρχει σοβαρος αριστερος που να λεει τετοιες αλητειες....... Σκεφθειτε επι παραδειγματι το ΕΑΜ  οταν ιδρυθηκε να βριζει τον κοσμο ,επειδη ακομα δεν ειχε οργανωθει......Δεν θα ειχε την παραμικρη επιτυχια
Κατα αρχήν πόσο αντιδιαλεκτικό - αντι μαρξιστικό -αντι λενινινιστικό ,είναι να λές :" Εμείς όλα καλώς τα ποιήσαμε " ?




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μεγαλύτερα σκουπιδια ειναι κατι σιχαματα,που τα ειχα 'φιλους΄ για 5 χρονια ,ποτε δεν ειχαν εμφανιστεί και σημερα μπουκαραν για να στηριξουν το συριζοτρολ που υμνουσε Κασιδιαρη.
Τελειωσαν πια τα μισθα και ειπαν να ξεβρακωθουν
Αλλως τε εχουν πλερωθει για ολο τον Ιουλιο
Χαιρομαστε που ξεβρακωνονται και αλλοι ζαιοι που επιδοκιμαζουν το συριζοτρολ που χαιρεται για το χαστουκι του Κασιδιαρη στην Κανελλη...
Τετοιους 'δημοκρατες'εχουμε να δουμε απο την Χουντα των Συνταγματαρχων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Katerina Koutourini στo Twiter
Για το μονο που συγχαιρω τον χαυγιτη κασιδιαρη είναι τα χαστουκια στην κανελλη τα ηθελε ο κωλος της εχει τετοιο μισος για τον Συριζα….
8 Ιουλιου
Με φόρα Μουσσολινικα αποβρασματα...Αχ ενοχλουνται απο τον ορο οι συριζοναζί...
Αλλο ενα συριζοτρολ μεταγραφή απο Χρυσή Αυγή...
Δεν υπαρχει δημοκρατης που να χαιρεται για το χαστουκι του Κασιδιαρη στην Κανελλη ή στην οποια Κανέλλη..
Μονο Ναζί και συριζοτρολ..που σκυλευσαν ΑΜΕΑ ,νεκρους στο Ματι, και αποκαλουσαν παραδεισο το Κολαστηριο της Μοριας...
Στα λαγούμιά σας..




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Διονυσης Σαββοπουλος στον ΣΚΑΙ
.........και είχε γλώσσα μόνο για να γλύφει........
"ο ελληνικός λαός διάλεξε έναν νέο άνδρα ευγενή, μετριοπαθή, που δε λέει πράγματα πάνω από το κεφάλι του.
Η Ελλάδα χρειάζεται νέο καπετάνιο που να ξέρει να διαβάζει τον χάρτη, όχι το φλιτζανάκι του καφέ»
Σαββόπουλος στο ΣΚΑΙ

Η εκλογική αποτίμηση του τσανακογλυφτη Διονύση Σαββόπουλου: «Οι Ελληνες ψήφισαν νέο καπετάνιο που να διαβάζει τον χάρτη, όχι το φλυτζανάκι του καφέ»
Αυτές οι εκλογές έχουν δύο ευχάριστα. Το ένα είναι ότι μόνο ένα κόμμα έχασε  Η Χρυσή Αυγή. Το δεύτερο ευχάριστο είναι ότι υπάρχει αυτοδυναμία», είπε ο σιχαμενος γεροντοτσανακογλυφτης  Διονύσης Σαββόπουλος αποτιμώντας στον ΣΚΑΪ το εκλογικό αποτέλεσμα ενώ εξηγώντας τα αίτια της ήττας του  ΣΥΡΙΖΑ είπε:
«Υπήρξε λόγος διχαστικός. Και  ‘ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά’, και γερμανοτσολιάδες’. Μια τέτοια συμπεριφορά, εκτός ορίων, πήγε το λαό μας πολύ πίσω πίσω. Και ο ελληνικός λαός διάλεξε έναν νέο άνδρα που δεν λέει πράγματα πάνω από το κεφάλι του. Νομίζω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ωριμάσει από αυτή την ήττα. Ηταν μία ψήφος ανάγκης. Οτι η Ελλάδα χρειάζεται νέο καπετάνιο που να ξέρει να διαβάζει τον χάρτη, όχι το φλυτζανάκι του καφέ», είπε μεταξύ άλλων ο σιχαμενος γεροντοτσανακογλυφτης Διονύσης Σαββόπουλος που εδώ και δεκαετιες εχει βγαλει τα ξεραμενα αρχιδακια του εξω….