Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Σαββατο 16 Νοεμβριου 2019


''Το επιτελικό κράτος της ανομίας''
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ιδιαίτερα θορυβώδης στην  «πάταξη της ανομίας» και την κλιμακούμενη αποχαλίνωση της αστυνομικής αυθαιρεσίας.Παρόλα αυτά υιοθετεί ένα διακριτικό προφίλ όταν εξυπηρετεί τους φίλους της,εφοπλιστες,επιχειρηματίες και τραπεζίτες.
Στον Νέο Ποινικό Κώδικα έβαλαν πρώτα μια διάταξη που παρέχει άσυλο στους τραπεζίτες,όταν χαρίζουν δάνεια στους φίλους τους εφοπλιστές και στα μεγάλα αστικά κόμματα της μεταπολίτευσης[ΝΔ και ΠΑΣΟΚ].Είναι μια διάταξη που ξελασπώνει τους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και κανάλια.Είναι μια διάταξη που εμποδίζει τον εισαγγελέα να παρέμβει όταν υποψιάζεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Στον Ποινικό Κώδικα έβαλαν επίσης μια ρύθμιση που αποδεσμεύει περιουσιακά στοιχεία τα οποία θεωρούνται προϊόν ξεπλύματος.Είναι μια διάταξη που αθωώνει επιχειρηματίες και τραπεζίτες που ελέγχονται για τέτοιες υποθέσεις.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βέβαια δεν πρόκειται ποτέ ξεκάθαρα να πει ότι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η ΝΔ άλλαξε ακαριαία τον Ποινικό Κώδικα ήταν οι ανωτέρω διευκολύνσεις στην ελίτ της χώρας.
Σε αυτή τη συνθήκη ο Κώστας Σημίτης και ο ανιψιός του Εθνάρχη και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής μπορούν αμέριμνοι να συνεχίσουν τη στοχαστική τους δραστηριότητα αδιαφορώντας παντελώς για το άρθρο των Financial Times που ασκεί δριμύτατη κριτική στο θεάρεστο έργο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης των ''αρίστων'' και των financial crimes.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλαμβάνουν Κουβανούς γιατρούς στην Βολιβία - 4 νεκροί σήμερα Παρασκευη μόνο στην Cochabamba.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



46 χρόνια...
Και τι δεν έχουν κάνει για να σβήσουν τη μνήμη!
Τι αναλύσεις " κουρασμένων παλικαριών" τύπου Μωροπουλου, τι ταύτιση μιας γενιάς με τη Δαμανάκη και τον Ανδρουλάκη, τι "αποστροφή" για την τσίκνα από τα σουβλάκια ..
Αφίσες έβγαζε η ΠΑΣΠ με σβησμένα τα συνθήματα στις κολώνες, ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ που " ξεχνούσαν" τους Αμερικανούς...
Το Πολυτεχνείο επιμένει γιατί τίποτα από αυτά που έγραφαν στα πλακάτ και στις κολώνες δεν δικαιώθηκε αλλά και γιατί, Σ αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, δεν μπόρεσαν να το ενσωματώσουν, δεν μπόρεσαν να το κάνουν αργία...
Το Πολυτεχνείο είναι αυτή η εικόνα... Όλα αυτά!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μας σκοτώνουν, βιάζουν, βασανίζουν, όπως ακριβώς στη δικτατορία»
16 Νοεμβρίου 2019
Στάθηκε πάνω στο βάθρο των νικητών και έστειλε το δικό του πολιτικό μήνυμα για τον αγώνα του λαού του. Ο Χιλιανός αθλητής Rogers Rogerio, 24 ετών, κέρδισε τη δεύτερη θέση στους αγώνες Ζίου-ζίτσου στο «Open Argentina» που πραγματοποιήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.
Στη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων κρατώντας μια σημαία της Χιλής έστειλε το δικό του ισχυρό μήνυμα στον κόσμο για τη δολοφονική καταστολή που υφίστανται οι Χιλιανοί από την δεξιά κυβέρνηση Πινιέρα που χρησιμοποιεί δολοφονικές πρακτικές και μεθόδους αντίστοιχες με της δικτατορίας Πινοτσέτ.
«Μας σκοτώνουν, βιάζουν, βασανίζουν, όπως ακριβώς στη δικτατορία», έγραφε η σημαία που κρατούσε στα χέρια του ο αθλητής της Χιλής.
«Κίνητρο μου ήταν να αγωνιστώ στο ύψος του αγώνα που οι άνθρωποι δίνουν στους δρόμους της Χιλής», δήλωσε ο Rogerio σε συνέντευξή του στην εφημερίδα AS της Ισπανίας. «Είναι απαραίτητο, ως αθλητές, να καταγγείλουμε την απάνθρωπη καταστολή που επιβάλλεται εναντίον του λαού της Χιλής. Απέναντι σε ανθρώπους που διεκδίκησαν αξιοπρέπεια στην εκπαίδευση, στην υγεία, στη στέγαση», σημείωσε ο νεαρός αθλητής.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στους συγκεκριμένους αγώνες, οι Χιλιανοί έλαβαν «δείγματα υποστήριξης από όλο τον κόσμο, τόσο από τους υπόλοιπους αθλητές όσο και από το ευρύ κοινό».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: «Πραξικόπημα», αυτή η απαγορευμένη λέξη
14/11/2019
Απαγορευμένη λέξη αποτελεί και πάλι για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν τις εξελίξεις στη Βολιβία o όρος «πραξικόπημα». Όπως φαίνεται, δεν τους αρκεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος της χώρας, Έβο Μοράλες, εξωθήθηκε σε παραίτηση, ύστερα από παρέμβαση του αρχηγού γενικού επιτελείου στρατού.
Δεν συγκινούνται ούτε από το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη και μέλη τη εκλογικής επιτροπής συλλαμβάνονται από τους πραξικοπηματίες, ενώ τα σπίτια αρκετών πολιτικών (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου) πυρπολούνται ή καταστρέφονται από ομάδες ακροδεξιών που στηρίζουν τη χούντα.
Τα διεθνή media έχουν φτάσει στο σημείο να αποκρύπτουν αποσπάσματα από το τελευταίο διάγγελμα του Μοράλες, στο οποίο καταγγέλλει το πραξικόπημα, προκειμένου να προβάλλουν μια εικόνα κανονικότητας και συνταγματικής νομιμότητας. Οι εξελίξεις, όμως, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός πραξικοπήματος, το οποίο εξυφαίνονταν για χρόνια, με ενεργή παρέμβαση των ΗΠΑ.
Στο επίκεντρο των προσπαθειών ανατροπής βρέθηκε, και αυτή τη φορά, ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), ο οποίος αμφισβήτησε τη νομιμότητα των τελευταίων προεδρικών εκλογών, που θα προσέφεραν στον Μοράλες την τέταρτη προεδρική θητεία. Ο ΟΑΚ παρουσιάζεται, από ορισμένους, σαν ένα ανεξάρτητο και αντικειμενικό διεθνές όργανο, ενώ στην πραγματικότητα έχει μετατραπεί σε μηχανισμό ανατροπής κυβερνήσεων που θεωρούνται εχθρικές για τις ΗΠΑ – με αποκορύφωμα τη δράση του στη Βενεζουέλα. Η Ουάσιγκτον χρηματοδοτεί τον Οργανισμό με περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, γεγονός που, πλέον, αντιστοιχεί σχεδόν στο 60% του προϋπολογισμού του.   
Ο ΟΑΚ, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η επίσημη καταμέτρηση, ισχυρίστηκε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, καθώς, από κάποια στιγμή της νύχτας, τα ποσοστά του Μοράλες άρχισαν να αυξάνονται σημαντικά. Όπως αποκαλύπτει, όμως, έρευνα του αμερικανικού Κέντρου Οικονομικών και πολιτικών Ερευνών CERP, το οποίο μελέτησε τη ροή αποτελεσμάτων το βράδυ της καταμέτρησης, το φαινόμενο αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και σχετίζεται με την εκλογική γεωγραφία της χώρας. Συγκεκριμένα, όπως εξηγούσε ο διευθυντής του κέντρου, Μαξ Βάισμπροτ, ο Μοράλες είχε πολύ μεγαλύτερη στήριξη στην ύπαιθρο και στις φτωχότερες περιοχές της χώρας, τα αποτελέσματα των οποίων έφταναν με καθυστέρηση στην κεντρική εκλογική επιτροπή. Ακόμη και αυτή η διακύμανση, όμως, δεν είναι τόσο σημαντική, ώστε να δικαιολογεί καταγγελίες περί νοθείας. Για την ιστορία, εξίσου μεγάλες ή και μεγαλύτερες ανατροπές έχουν παρατηρηθεί και στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, χωρίς κανένας να ζητά την παραίτηση του εκλεγμένου προέδρου.
Εξίσου έωλο είναι και το επιχείρημα που προβάλλει τώρα η Ουάσιγκτον και τα διεθνή ΜΜΕ, ότι ο Μοράλες δεν είχε το δικαίωμα να διεκδικήσει τέταρτη προεδρική θητεία, αφού αυτό το ενδεχόμενο αποκλείστηκε με δημοψήφισμα το 2016. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, όμως, είχε άρει αυτόν τον περιορισμό από το 2017. Και εν πάση περιπτώσει, εάν η δεξιά αντιπολίτευση ήθελε να καταγγείλει την απόφαση του δικαστηρίου, είναι λίγο περίεργο ότι, πρώτα νομιμοποίησε τη διαδικασία συμμετέχοντας στις εκλογές, και ύστερα κατέληξε να την αμφισβητεί, μόνον όταν έχασε τη μάχη της κάλπης.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το δίκτυο Telesur, λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, τοπικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν ηχογραφημένες συνομιλίες ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης, που ζητούσαν την πραγματοποίηση ενός πραξικοπήματος εναντίον του Μοράλες και σημείωναν ότι σε αυτή την απόπειρα θα έχουν την στήριξη των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, αναφέρονταν στους Αμερικανούς γερουσιαστές, Μάρκο Ρούμπιο (ο οποίος θεωρείται ένας από τους ενορχηστρωτές του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα), του Μπομπ Μενέντεζ και του Τεντ Κρουζ. Δεν αποτελεί, λοιπόν, έκπληξη, ότι ο Μάρκο Ρούμπιο «πρόλαβε» να μιλήσει για το ενδεχόμενο νοθείας στις εκλογές, πριν υπάρξει οποιαδήποτε σχετική καταγγελία, ακόμη και από τον ΟΑΚ. Η δήλωσή του ήταν αυτή, που έθεσε ουσιαστικά σε κίνηση τον μηχανισμό του πραξικοπήματος.
Οι προσπάθειες, όμως, ανατροπής του Μοράλες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, έχουν πολύ μεγαλύτερη ιστορία, παρά το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον κρατούσε δημοσίως πολύ πιο χαμηλούς τόνους, σε σχέση με τη Βενεζουέλα. Ο πρόεδρος της χώρας, ήδη από το 2009, είχε απομακρύνει τον Αμερικανό πρέσβη, τον οποίο κατηγορούσε ότι οργάνωνε ακροδεξιά τάγματα εφόδου, που χτυπούσαν υποστηρικτές της κυβέρνησης.
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό, ότι η αμερικανική υπηρεσία αρωγής USAID χρηματοδοτούσε, από το 2002, δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που επιχειρούσαν να ανατρέψουν τον Μοράλες, ενώ έδινε χρήματα σε κυβερνήτες επαρχιών, οι οποίοι στήριζαν αποσχιστικές τάσεις.
Ο Μοράλες συνέχιζε να εξοργίζει τις ΗΠΑ, απαγορεύοντας τη δημιουργία αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων και εθνικοποιώντας τον τομέα της ενέργειας, όπου δραστηριοποιούνταν αμερικανικές εταιρείες. Κυρίως, όμως, αποδείκνυε με την πολιτική του, ότι μια χώρα της Λατινικής Αμερικής μπορεί να γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη, αμφισβητώντας τις εντολές του ΔΝΤ.
Το πραξικόπημα στη Βολιβία έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο στη Λατινική Αμερική, καθώς αμφισβητείται έντονα η οικονομική πολιτική του ΔΝΤ, στην οποία εδράζεται και η πολιτική ηγεμονία των ΗΠΑ στην περιοχή. Οι εξεγέρσεις σε Ισημερινό και Χιλή, οι μεγάλες διαδηλώσεις στη Βραζιλία, η απομάκρυνση του νεοφιλελεύθερου προέδρου της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, και η αμφίρροπη πολιτική μάχη στην Ουρουγουάη (όπου κάποιοι θεωρούσαν δεδομένη την ανατροπή της κεντροριστερής κυβέρνησης συνασπισμού), αποτελούν πολιτικά πλήγματα για την αμερικανική εξωτερική πολιτική.
Ένα πραξικόπημα, λοιπόν, έρχεται την κατάλληλη στιγμή να λειτουργήσει σαν ανάχωμα στην μετακίνηση του πολιτικού εκκρεμούς από την άκρα δεξιά προς το κέντρο ή και την αριστερά. Το ερώτημα είναι: «Θα πετύχει»;
Ένας πρόεδρος, όπως ο Μοράλες, που προσέφερε στη χώρα του εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ (4,9%), την χαμηλότερη ανεργία στην περιοχή (4,2%) και μείωσε την φτώχεια κατά 42% (και την απόλυτη φτώχεια κατά 60%), έχει ακόμη μεγάλες δεξαμενές λαϊκής υποστήριξης. Οι πραξικοπηματίες θα χρειαστεί να επιβάλλουν τρομακτική ποσότητα βίας, για να τον κρατήσουν μακριά από την εξουσία. Δυστυχώς, τα πρώτα σημάδια δείχνουν, ότι κάποιοι δεν θα διστάσουν να αιματοκυλίσουν και αυτή τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 Νοεμβριου
1 NEΚΡΟΣ ΑΚΟΜΑ (8) ΚΑΙ 89 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ COCHABAMBA (BOΛΙΒΙΑ) ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Πόσο χρονών είσαι;
- Γεννημένος το 90 εσύ;
- Κι εγώ το 90 γεννημένη ήμανε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν σας φαίνονται πολλά τα οκτακόσια χιλιάρικα για την εκπομπή της Όλγας, περιμένετε να ακούσετε τον λογαριασμό για την γιορτούλα της Γιάννας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
Ποιος θυμάται τον Γιάννη Καΐλη ;
Ο φοιτητής της Σχολης Καλών Τεχνών Γιάννης Καϊλης ήταν αυτός που με το πινέλο του έγραψε στις πύλες του Πολυτεχνείου τα συνθήματα ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ και ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ. Μετά την καταστολή της εξέγερσης βρέθηκε στην παρανομία. Λίγους μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 1974, βρέθηκε το άψυχο σώμα του πεταμένο σ’ έναν σωρό αμμοχάλικο μιας οικοδομής, στην οδό Βαλτετσίου, στα Εξάρχεια, δολοφονημένος από τις μυστικές υπηρεσίες της χούντας – αφού πρώτα βασανίστηκε βάναυσα.
Ο Γιάννης Καΐλης γεννήθηκε στο Δίστομο Βοιωτίας στις 12-02-1950- ορφανός από πάτερα από πολύ μικρός. Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Δίστομο το 1969, συνέχεια εργαζόμενος. Στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στον Β.Βλαχόπουλο, 1969-1970. Έκανε την στρατιωτική του θητεία 1970-1971. Το 1971 μπήκε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Μετά την εισβολή του τανκ κρύφτηκε για καιρό όπου μπόρεσε. Τον Φεβρουάριο του 1974 βρέθηκε το άψυχο σώμα του πεταμένο σ’ έναν σωρό αμμοχάλικο μιας οικοδομής, στην οδό Βαλτετσίου, στα Εξάρχεια, δολοφονημένος από τις μυστικές υπηρεσίες της χούντας του Ιωαννίδη- αφού πρώτα βασανίστηκε βάναυσα.
Κηδεύτηκε στο Δίστομο Καθαρή Δευτέρα 22 του Φλεβάρη του 1974.Οι ασφαλίτες προσπάθησαν να επιβάλλουν στους συγγενείς του νεκρού να μη θρηνήσουν. Οι φασίστες της χούντας είπαν ότι αυτοκτόνησε. “Έπεσε από οικοδομή!!”. Και ήταν ταλιαρισμένα τα δάχτυλα του, τα πόδια του. Το κεφάλι του πίσω ανοιχτό. Βγάλανε εφημερίδες απ’ το κεφάλι πίσω.
Και έλεγαν τρεις μέρες ύστερα στις εφημερίδες, τις λογοκριμένες “αυτοκτόνησε”.
Χρειάστηκε, ένα χρόνο μετά το θάνατο του Γιάννη Καΐλη, να γίνει εκταφή της σωρού του, με πρωτοβουλία της αγωνίστριας Δικηγόρου κυρίας Φιλάνθης Ψυρρή, που έκανε σκληρό αγώνα, με πίστη και πεποίθηση, ότι ο Γιάννης είχε δολοφονηθεί και είχε βασανιστεί – έχοντας κάνει μηνύσεις για 36 περιπτώσεις νέων που ο θάνατος εμφανίστηκε από το χουντικό καθεστώς ως “αυτοκτονία».
Βάσει των στοιχείων που παρέθεσε η κ. Ψυρρή, ο χουντικός αξιωματικός , Κ. Καραπαναγιώτης Αστυνόμος Α΄, Προϊστάμενος »του Σπουδαστικού» της Γενικής Ασφάλειας, έγραφε στο από 17-12-73 ενημερωτικό του σημείωμα- δυο μήνες πριν την δολοφονία του Γ. Καΐλη :«Μεταξύ των συμμετασχόντων εις τα έκτροπα του Πολυτεχνείου ήταν και ο φοιτητής Γιάννης Καϊλης του Ν. και της Βασ. Γεν. το 1950 εις το Δίστομο, κάτοικος οδούς Ευδήλου 7, όστις παρέμεινες καθ ΄όλην την διάρκεια των επεισοδίων ΕΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΝ εις την αναγραφήν συνθημάτων και εσχεδίασε το πανώ ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ».
Ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για τον θάνατό του. Η δικηγόρος κ. Φ. Ψυρρή σε ομιλία της στο Δίστομο τόνισε ότι «ο Γιάννης δολοφονήθηκε και ευτυχώς δικαιώθηκα από την δικαιοσύνη». Ο Γιάννης Καΐλης, ο συγκροτημένος και ολοκληρωμένος άνθρωπος η μεγάλη καλλιτεχνική φυσιογνωμία – αν ζούσε – κατά την άποψη του καθηγητή κ. Καλαμάρα, «δολοφονήθηκε όπως δεκάδες φοιτητές και στρατιώτες κατά τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο». Ο Γιάννης Καΐλης έχει αναγνωριστεί από την Πολιτεία ως θύμα της δικτατορίας των συνταγματαρχών και χορηγήθηκε σύνταξη στην μητέρα του. Για τα έργα του φοιτητή τους έχουν γράψει κολακευτικά, εκτός από τον Καλαμάρα και οι Καθηγητές του Γιάννης Μόραλης, Θύμιος Πανουργιάς κ.α.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ του προσέφεραν αεροπλάνο για να φύγει από τη Βολιβία. «Οι ΗΠΑ κάλεσαν τον υπουργό Εξωτερικών (της Βολιβίας) για να προσφερθούν να μας στείλουν ένα αεροπλάνο που θα μας πηγαίνε όπου θέλαμε. Ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν το Γκουαντάναμο», είπε ο Μοράλες χαμογελώντας.
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες θα ήθελε να επιστρέψει στη χώρα, αλλά οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς αυτόν, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters στην Πόλη του Μεξικού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τις πλημμύρες στη Βενετία φταίει ο Μωυσής (MOSE)
Ο Σαλβίνι έχει δηλώσει κάποια στιγμή '' Μα ποια υπερθέρμανση του πλανήτη; Τέτοιο κρύο δεν είχαμε ποτέ στην Ιταλία ''. Ας μας πει ποιος φταίει τότε για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Βενετία, τις χειρότερες εδώ και πολλά χρόνια. Μήπως φταίει ο Μωυσής(MOSE);
Ήταν η 14η Μαΐου 2003 όταν ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο πρώην κυβερνήτης της διοικητικής περιφέρειας του Βένετο, Γκαλάν( του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, καταδικασμένος να καταβάλει 5,8 εκατομμύρια Ευρώ για διαφθορά) μαζί με τον πρώην υπουργό περιβάλλοντος (!) Ματτεόλι Α. (Φόρτσα Ιτάλια) και τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Venezia Nuova, Πάολο Σαβόνα (άνθρωπος εμπιστοσύνης της Λέγκας του Βορρά και του Σαλβίνι) εγκαινίαζαν τα έργα του MOSE, του πειραματικού ηλεκτρομηχανολογικού πρότζεκτ που οραματίστηκε ο Κράξι(1986), παρουσίασε ο Ντε Μικέλις(1988)και αφέθηκε να ναυαγήσει λόγω διαφθοράς των πρωταγωνιστών του το 2014.
Το πρότζεκτ αυτό - τα αρχικά του οποίου στα Ιταλικά σημαίνουν ''Μωυσής'' - είχε σκοπό να προστατεύει τη Βενετία και τη λιμνοθάλασσά της από τις πλημμύρες.
Αυτό που έπληξε, λοιπόν, τη Βενετία πριν από δύο ημέρες δεν είναι μόνο μια τραγωδία εξαιτίας της δραματικής αλλαγής του κλίματος, αλλά και της δραματικής διαφθοράς και της ανεπάρκειας μιας πολιτικής τάξης που δεν μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον, πέρα από το δικό της και αυτό της οικογένειάς της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία δεν αναγνώρισε ως νόμιμη πρόεδρο της Βολιβίας τη μεταβατική Ζιανίνε Ανιές η οποία ανέλαβε την Τετάρτη την εξουσία μετά την ανατροπή του Εβο Μοράλες.
Τη δήλωση έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Δημοκρατίας Σεργκέι Ριαμπκόφ , λίγες μόνο ώρες μετά την αντίστοιχη δήλωση των ΗΠΑ οι οποίες έσπευσαν να αναγνωρίσουν την Ανιές.
Η ρωσική στάση έτσι διαφοροποιείται σε σχέση με την αντίστοιχη κατάσταση στη Βενεζουέλα, αφού η Ρωσία όχι μόνο δεν έχει αναγνωρίσει τον γελοιο κλοουν αχυρανθρωπο των αμερικανων Χουάν Γκουαϊδό, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.
Στην τοποθέτησή του, ο Ριαμπκόφ τόνισε ότι η Ρωσία "ανησυχεί για την πολιτική κρίση στη Βολιβία" και συμπλήρωσε ότι η "ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την ανάδειξη της Ανιές σε πρόεδρο έγινε χωρίς την απαραίτητη απαρτία". Προσομοίωσε, επίσης την κατάσταση που επικρατεί με πραξικόπημα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλή: κοινή δήλωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης
Πινιέρα: «θέλουμε ειρήνη γι’ αυτό θα ενισχύσουμε την αστυνομία»
Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019

13.11.2019 - Σαντιάγο, Χιλή - Redacción Chile
(Pressenza Athens: Σε κοινή ανακοίνωση, που είχε να γίνει από την περίοδο της δικτατορίας εναντίον του Πινοσέτ, προχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πριν λίγο στη Χιλή. Παραθέτουμε το περιεχόμενό της. Λίγες ώρες μετά ο Πρόεδρος Πινιέρα, σε τηλεοπτικό διάγγελμα φάνηκε να μην αποφασίζει κάτι διαφορετικό από αυτά που είχε ήδη εξαγγείλει χτες και με τα οποία, όπως είναι σαφές από την κοινή επιστολή διαφωνούν τα πολιτικά κόμματα – αλλά και ο κόσμος που διαμαρτύρεται στους δρόμους. Η επεξεργασία ενός νέου συντάγματος περνά μέσα από τη συντακτική συνέλευση, δηλαδή να είναι ο κόσμος αυτός που θα το επεξεργαστεί. Ήδη με το που ολοκληρώθηκε το διάγγελμα του Πινιέρα, ο κόσμος βγήκε ξανά στα μπαλκόνια και στους δρόμους -ειδικά στις γειτονιές- με κατσαρόλες.)
Αντιμετωπίζοντας τα τελευταία γεγονότα που έζησε η χώρα, στο πλαίσιο μιας άνευ προηγουμένου κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, από τη στιγμή που επιστρέψαμε στη δημοκρατία και την οποία πρέπει να αναλάβουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στην αντιπολίτευση συνυπογράφουν και δηλώνουν τα ακόλουθα:
1. Οι κινητοποιημένοι πολίτες σε ολόκληρη τη Χιλή ξεπερνώντας τις δυνάμεις τους, έθεσαν μια ερώτηση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Η ανάγκη για ένα νέο Σύνταγμα – που προέρχεται από τους ίδιους τους πολίτες – και θα επιτρέπει την καθιέρωση ενός νέου πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου, αποτελεί θεμελιώδη αξίωση που πρέπει να βρει τον δρόμο προς τη νομιμοποίηση. Ομοίως, το θεσμικό πλαίσιο πρέπει να εφαρμόσει μια σειρά θεμάτων, που να καταπολεμούν τη βία και τις ανισότητες για να ανακουφιστεί η κατάσταση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες.
2. Είναι γεγονός ότι η μόνη δυνατότητα να υπάρξει διέξοδος από την κρίση είναι μέσω ενός νέου Συντάγματος. Οι πολίτες που κινητοποιούνται σε ολόκληρη την εθνική επικράτεια έχουν καθιερώσει ήδη, μέσω των γεγονότων, μια «συστατική διαδικασία». Οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε καθήκον να καλέσουμε σε ένα δεσμευτικό δημοψήφισμα με στόχο την ίδρυση μιας Νέας Magna Carta που θα καθορίσει την κατεύθυνση της χώρας.
3. Η πρόταση της κυβέρνησης για ένα Συνταγματικό Κογκρέσο, είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από το λαϊκό αίτημα για συμμετοχή και συζήτηση στο σημαντικό έργο που αντιμετωπίζουμε. Για την κοινή γνώμη, καθώς και για τους εμπειρογνώμονες και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, η Συντακτική Συνέλευση είναι ο πιο δημοκρατικός μηχανισμός που εγγυάται ευρεία συμμετοχή των πολιτών και αποδίδει πλήρη νομιμότητα στη διαδικασία. Το εν λόγω συμβουλευτικό και θεσμικό όργανο, με δημοκρατικά εκλεγμένους και εκλεγμένες αντιπροσώπους, με αδυναμία να αναλάβει μελλοντικά θέματα, πρέπει να συγκλιθεί αποκλειστικά και μόνο για να εκπονήσει ένα νέο συνταγματικό κείμενο το οποίο πρέπει να υποβληθεί σε δημοψήφισμα.
4. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι οι πολίτες που κινητοποιούνται στους δρόμους ολόκληρης της χώρας απαιτούν να συμμετάσχουν σε αυτή την ιστορική διαδικασία. Το κλείσιμο της πόρτας για τη συμμετοχή των πολιτών αποτελεί νέο, σοβαρό λάθος του Προέδρου Sebastián Piñera. Σε αυτό το σημείο θα ήταν μια αδικαιολόγητη παράβλεψη, την οποία η ιστορία θα καταδικάσει αυστηρά. Αυτή τη στιγμή, ο δρόμος για την οικοδόμηση του μέλλοντος είναι το δημοψήφισμα, η Συντακτική Συνέλευση και από εκεί να ανοίξει ο δρόμος για το Νέο Σύνταγμα.
Υπογράφουν τα πολιτικά κόμματα: Comunista, Socialista, PPD, Democracia Crsitiana, Progresistas, Radical, Humanista, Regionalista, Comunes, Liberal, Convergencia Social, Revolución Democrática y Ecologista Verde.

Το ΚΚ Χιλής αρνήθηκε να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις και μόλις έγινε γνωστός ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε για το Σύνταγμα σημείωσε ότι «αποτελεί ένα πρώτο βήμα, που ήρθε από την πίεση των λαϊκών κινητοποιήσεων», ωστόσο θεωρεί ότι η πίεση για το ζήτημα της συντακτικής συνέλευσης που προβάλλει το λαϊκό κίνημα πρέπει να συνεχιστεί, όπως και να αλλάξει ο όρος της πλειοψηφίας των 2/3 για την αναθεώρηση άρθρων και να γίνει 3/5.

13.11.2019 - Σαντιάγο, Χιλή - Marianella Kloka
Φωτογραφία από το επίσημο website της Χιλιανής αστυνομίας.
Σε μια εντελώς παράδοξη δήλωση προέβη χθες μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος ο Πρόεδρος Πινιέρα. Αν και αυτή προέρχεται από το στόμα της πολιτικής ηγεσίας της Χιλής, δηλώνει με σαφήνεια το φόντο των αυταρχικών και συντηρητικών πολιτικών παγκοσμίως. «Σας ζητώ να προάγετε την ειρήνη, γι αυτό θα ενισχύσω την αστυνομία». Λίγες μέρες πριν την έναρξη των κινητοποιήσεων
άλλωστε, η Χιλή φιλοξένησε το 88ο Συνέδριο της Ιντερπόλ, υποδεχόμενη τα αστυνομικά σώματα από 194 χώρες – μέλη, όπου συζητήθηκαν αποτελεσματικότερες πολιτικές εφαρμογής των νόμων, όπως λέει και η εισαγωγή της ιστοσελίδας.
Η Χιλή βρίσκεται εδώ και τρεις συνεχόμενες εβδομάδες σε καθημερινές κινητοποιήσεις, η πλειονότητα αυτών εξαιρετικά μαζικές. Η αστυνομία και ο στρατός κατέβηκαν νωρίς – νωρίς στους δρόμους και είναι υπεύθυνοι για πράξεις καταστολής που οδήγησαν σε νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους και σε αρκετά σημαντικό αριθμό νέων ανθρώπων, που έχασαν την όρασή τους από τα σφαιρίδια καουτσούκ που οι ένοπλες δυνάμεις του Πινιέρα
έριχναν στους διαδηλωτές ειδικά στους νέους και τις νέες. Αν κάποιος υπονομεύει την αναγκαία ειρήνη, είναι οι δυνάμεις καταστολής. Αυτό το μοτίβο το βλέπουμε σε όλες σχεδόν τις χώρες που «πλήττονται» από τσουνάμια διαμαρτυριών.
Υπάρχει όμως και μια δεύτερη ανάγνωση στη δήλωση του Προέδρου, που την καθιστά πιο ενδιαφέρουσα. Χωρίς ακόμα να μπορούμε να διασταυρώσουμε το ακριβές νούμερο, υπάρχουν πληροφορίες από το εσωτερικό της αστυνομίας ότι περίπου 500-700 αστυνομικοί, δήλωσαν τις τελευταίες μέρες παραίτηση, αρνούμενοι να συνεχίσουν να ρίχνουν χημικά, σφαίρες καουτσούκ και να κάνουν σώμα με σώμα συμπλοκές με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Να θυμίσουμε ότι ο πληθυσμός της Χιλής δεν ξεπερνά τα 17.000.000 ανθρώπους. Η μαζική άρνηση εκτέλεσης σκληρών και ντροπιαστικών κατασταλτικών επιχειρήσεων, που έχουν τέτοια αποτελέσματα απέναντι σε εκατομμύρια ανθρώπους που διαμαρτύρονται για τις ανισότητες, δείχνει να είναι μια ακόμα πτυχή του χιλιανού φαινομένου. Μελλοντικά ίσως όχι μόνο του χιλιανού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Κυριακή θα έχει 5000 αστυνομικούς στο δρόμο,θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι στις αποβάθρες,θα φρουρούνται με διμοιρίες μάτ όλοι οι χώροι των πανεπιστημίων και των δημόσιων κτιρίων,θα έλθουν ενισχύσεις από επαρχία,οι αύρες νερού θα είναι σε ετοιμότητα,ενώ θα υπάρχει ασφυκτική επιτήρηση στο αναρχικό μπλοκ με την αστυνομική παρουσία να είναι πολύ ισχυρή μπροστά στην Αμερικανική Πρεσβεία.
Όλα αυτά γίνονται και τα αναφέρουν έντονα τα ΜΜΕ ώστε να αποθαρρύνουν ανθρωπους που θέλουν να κατέβουν στη διαδήλωση από το Πολυτεχνείο μέχρι την Αμερικανική και ενδεχομένως και μέχρι την Ισραηλινή Πρεσβεία.Η γραμμή είναι ξεκάθαρη από πλευράς κυβέρνησης:ακόμη και προβοκάτσια να στήσει το ίδιο το κράτος,ακόμη και ένα μπουκάλι νερό να φύγει, το δόγμα είναι συγκεκριμένο:''Μηδενική Ανοχή,Λιανίστε τους''.Το ίδιο το κράτος μπορεί να δημιουργήσει μια κατάσταση ώστε να δώσει την αφορμή.Δεν είναι τυχαίες και οι δηλώσεις διάφορων απίθανων τύπων ότι τα κρατητήρια της Αττικής έχουν χώρο για ταραξίες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεράστιες διαδηλώσεις στην Βολιβία, οι ακροδεξιοί παραστρατιωτικοι και η αστυνομία χτύπησαν στην Κοτσαμαμπα. 5 διαδηλωτές νεκροί...
Στη Λα Παζ διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Μετά από μεγάλη διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών του ΜΑS (Κινήματος για τον Σοσιαλισμό), του κόμματος του Έβο Μοράλες, στο κέντρο της πρωτεύουσας Λα Παζ, και με την κατάληψη του κτιρίου της Εθνοσυνέλευσης, η πολιτική κατάσταση στη Βολιβία αλλάζει σε σχέση με τις πρώτες μέρες μετά το πραξικόπημα και την ανατροπή του νόμιμου προέδρου της χώρας.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι η αδυναμία ή έλλειψη πρόθεσης από την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την κάθοδο των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών από το Ελ Άλτο -την εργατούπολη-παραγκούπολη που βρίσκεται στα υψώματα πάνω από τη Λα Παζ– που κατέλαβαν το κέντρο της πρωτεύουσας και το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης.
Όπως επισημαίνουν Λατινοαμερικάνοι πολιτικοί αναλυτές, η νέα τροπή που παίρνει η κατάσταση στη Βολιβία, που έχει, πλέον, χαρακτηριστικά “δυαδικής εξουσίας”, φανερώνει την αδυναμία επιστροφής στην εποχή των στρατιωτικών πραξικοπημάτων και καθεστώτων, που έλεγχαν παλαιότερα οι ΗΠΑ. Ενδεχόμενη ολοκλήρωση του πραξικοπήματος στη Βολιβία με την επιβολή ενός τέτοιου καθεστώτος θα είχε ως συνέπεια τη διαμόρφωση συνθηκών ένοπλης αναμέτρησης (εμφυλίου πολέμου) και θα ενίσχυε τις διαθέσεις των Λατινομερικάνικων λαών κατά του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ.
Με το ΜΑS να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αμέσως μετά την κατάληψη του κτιρίου από τους υποστηρικτές του, συγκλήθηκε η Γερουσία και εξέλεξε νέα πρόεδρό της τη Μόνικα Έβα Κόπα, ενώ σε συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων νέος πρόεδρος εκλέχτηκε -με τις ψήφους των βουλευτών του ΜΑS και ενός αντιπολιτευόμενου- ο Σέργιο Τσόκε.
Τη σύνοδο της Εθνοσυνέλευσης άνοιξε ο πρώτος γραμματέας της Γερουσίας Ομάρ Αγκιλάρ, με ένα λεπτό σιγής για τους πεσόντες τις τελευταίες μέρες λόγω βίας και αστυνομικής-στρατιωτικής καταστολής στους δρόμους.
“Ο μόνος στόχος μας είναι να επιδιώξουμε την ενότητα και την ειρήνη όλων των Βολιβιανών“, δήλωσε ο Αγκιλάρ.
Από την πλευρά της, η νέα πρόεδρος της Γερουσίας Κόπα τόνισε στην ομιλία της τη θαρραλέα στάση της πρώην προέδρου του σώματος Αντριάνα Σαλβατιέρα, η οποία χτυπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις μπροστά στην έδρα του κοινοβουλίου, έχοντας τεθεί επικεφαλής των διαδηλωτών.
Ως συνέπεια αυτών των εξελίξεων, ανακοινώθηκε από την Κόπα ότι οι πραξικοπηματίες συμφώνησαν στη διεξαγωγή νέων εκλογών για την εκλογή προέδρου της χώρας. Η Κόπα έκανε λόγο για μια “ιστορική ημέρα”, καθώς “μπορέσαμε να συμφωνήσουμε (…) για τη διεξαγωγή εκλογών το συντομότερο δυνατόν, την ειρήνευση της χώρας μας και πάνω απ’ όλα την υπεράσπιση της δημοκρατίας”.
Την είδηση αυτή επαλήθευσε λίγο αργότερα η διορισμένη από τους πραξικοπηματίες “πρόεδρος της Βολιβίας” Ζανίν Ανιές, δηλώνοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αν και σ’ αυτές δεν θα επιτραπεί να είναι υποψήφιοι ο Έβο Μοράλες και ο νόμιμος αντιπρόεδρος Αλβάρο Γκαρσία Λινέρα. Κάτι που βέβαια δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία.
Η εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στη Βολιβία και η κατακραυγή κατά του πραξικοπήματος, οδήγησε, επίσης, τον )γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να στείλει αντιπροσωπεία για τον επιτόπιο έλεγχο της κατάστασης, με επικεφαλής τον έμπειρο στη διαχείριση κρίσεων διπλωμάτη Ζαν Αρνό."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΚΟ στην Ελλάδα πιάστηκε στην κάμερα να λέει πώς εκπαιδεύει μετανάστες να λένε ψέμματα για να πάρουν άσυλο
November 13, 2018
Μια ΜΚΟ στην Ελλάδα που βοήθησε περισσότερους από 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στην Ευρώπη καταγράφηκε στην κάμερα να παραδέχεται ότι εκπαιδεύει συστηματικά τους αιτούντες άσυλο να ξεγελούν τις συνεντεύξεις ελέγχου προσποιούμενοι τραύματα και διώξεις.
Η Ariel Ricker, εκτελεστική διευθύντρια της Advocates Abroad, μιας μεγάλης ΜΚΟ που παρέχει νομική συνδρομή σε μετανάστες, πιάστηκε στην κάμερα να συζητά ανοιχτά πώς διδάσκει τους πρόσφυγες να λένε ψέμματα στους συνοριοφύλακες. Το βίντεο κυκλοφόρησε από την Καναδέζα ακτιβίστρια, συγγραφέα και παραγωγό ντοκιμαντέρ Lauren Southern, και θα αποτελέσει μέρος του νέου της ντοκιμαντέρ “Borderless” (Χωρίς Σύνορα), το οποίο παρουσιάζει την ευρωπαϊκή μεταναστευτική κρίση.
Στην ιστοσελίδα της, η Advocates Abroad ισχυρίζεται ότι βοήθησε 15.000 μετανάστες να διασχίσουν τα ελληνικά σύνορα και άλλους 2.500 εκτός Ελλάδας. Η οργάνωση είναι τεράστια, παίρνοντας εθελοντές από μεγάλα πανεπιστήμια και μάλιστα εμφανίστηκε σε μια ταινία ντοκιμαντέρ του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου.
Στο υλικό ή Ricker περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός παρέχει εκπαιδευτικές συναντήσεις για μετανάστες που επιδιώκουν είσοδο στην Ευρώπη, όπου διδάσκονται πώς να ενεργούν κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με συνοριοφύλακες:
”Τους λέω ότι είναι ηθοποιία, όλο αυτό είναι ηθοποιία … για να περάσουν, πρέπει να παίξουν το ρόλο τους στο θέατρο.”
Αποκαλεί επίσης το προσωπικό της EASO (Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης για το Άσυλο) ότι «είναι ηλίθιο» και περιγράφει μια φόρμουλα που ο οργανισμός δημιούργησε για να εκμεταλλευτεί κατά την εξέταση των συνεντεύξεων.
Μία μέθοδος που διδάσκει στους μετανάστες είναι να εκμεταλλευτούν τις χριστιανικές συμπάθειες της Ελλάδας υποκρινόμενοι ότι έχουν διωχθεί επειδή είναι Χριστιανοί. Τους περιγράφει ακόμα και πώς να προσεύχονται κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, επειδή ειρωνικά αυτό αντανακλά “ειλικρίνεια”.
Αρχικά, ο οργανισμός απάντησε στο βίντεο με ένα tweet που έλεγε ότι είναι μια συζήτηση ”μονταρισμένη” και ότι χρησιμοποιείται για ”δεξιό πολιτικό εφέ”, από τότε όμως οι σελίδες τους στο Twitter και το Facebook  με περισσότερους από 140.000 ακολούθους έχουν διαγραφεί μετά τις αποκαλύψεις.
Κατά ειρωνικό τρόπο, μερικά από τα πραγματικά θύματα της τακτικής των ΜΚΟ είναι οι ίδιοι οι πρόσφυγες – οι πραγματικοί πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να ανταγωνιστούν με ψεύτικους υποψήφιους που εκπαιδεύτηκαν να παίξουν με το σύστημα. Το «σχολείο ηθοποιίας» της Ricker δίδασκε στους μαθητές του ακόμη και πως να μιμηθούν τα συναισθήματα των επιζώντων τραυμάτων, χωρίς φυσικά να σκέφτονται τους αιτούντες άσυλο που δεν χρειάζεται να προσποιούνται ότι υποφέρουν από τραύματα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ντοκιμαντέρ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) δήλωσε ότι «ανησυχεί για αυτές τις αναφορές» ενώ το κολλέγιο Νομικής Sturm, σχολή του Πανεπιστημίου του Ντένβερ που συμμετείχε ως σύμβουλος στην ιστοσελίδα της Advocates Abroad, απάντησε λέγοντας ότι ήταν «συγκλονισμένο και απωθημένο» από τα σχόλια που έγιναν από την κα Ricker και ότι το πανεπιστήμιο δεν έχει επίσημη σχέση με την ΜΚΟ και οι σπουδαστές του δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή κάποιοι μας έχουν ζαλίσει με την κλιματική αλλαγή, ας μας απαντήσουν αν έφταιγε η κλιματική αλλαγή και το 1896 στην «Πλημμύρα του Αγίου Φιλίππου»
«Πλημμύρα του Αγίου Φιλίππου»
Ως «Πλημμύρα του Αγίου Φιλίππου» έμεινε στην ιστορία η θεομηνία που έπληξε την Αθήνα και τον Πειραιά την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 1896, ανήμερα της εορτής του Αποστόλου Φιλίππου, προκαλώντας τον θάνατο 61 ανθρώπων και τεράστιες υλικές καταστροφές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εάν η Δικαιοσύνη λειτουργούσε, δεν θα πραγματοποιούταν κανένας πλειστηριασμός της περιουσίας των Πολιτών γιατί απλώς θα αρκούσε η εφαρμογή του ισχύοντος και μόνον Δικαίου.
Συνεπώς η αποκατάσταση των ιδιοκτησιών στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, οι οποίες περιέρχονται παράνομα στις Τράπεζες, Εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία, αποτελεί υποχρέωση μιας Πατριωτικής Κυβέρνησης που θα αντικαθιστούσε τις Κατοχικές.
Αυτό γιατί εκτός από τα παρακάτω άρθρα του Συντάγματος που έχουν καταστρατηγηθεί όπως:
Άρθρο 2 παρ. 1: Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας,
Άρθρο 4 παρ. 5: Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους,
Άρθρο 17 παρ. 1: . Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος,
Άρθρο 21 παρ. 4: Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους,
Άρθρο 25 παρ. 1: Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους.
ΕΠΑΜ




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έτσι στήνονται τα κατηγορητήρια, έτσι θα τα στήσουν οι φασίστες και την Κυριακή το βράδυ .
Έτσι αποδίδονται οι κατηγορίες από τα ματ "Στην «ουρά» της πορείας βρίσκεται ένας φοιτητής με χαρακτηριστική κόκκινη μπλούζα ο οποίος ποτέ δεν προλαβαίνει να μπει στην ΑΣΟΕΕ. Μένει στο διάζωμα της Πατησίων, βοηθάει δύο συναγωνίστριες του που έχουν χτυπηθεί στο κεφάλι και λίγα λεπτά μετά ερασιτεχνικό βίντεο απαθανατίζει τη στιγμή της βίαιης σύλληψης του...
Λίγο αργότερα η αστυνομία ανακοινώνει τη σύλληψη ενός φοιτητή ιατρικής που κατηγορείται για τα αδικήματα της αντίστασης και εξύβρισης κατά της αρχής.
«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ημουν στην ουρά της πορείας, θέλαμε όλοι να μπούμε στην ΑΣΟΕΕ αλλά δεν προλάβαμε. Ξαφνικά ακούσαμε ένα ποδοβολητό από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Επεσαν πάνω μας με μανία. Μας χτυπούσαν αδιακρίτως με τα γκλοπ. Χτύπησαν ακόμα και τα κορίτσια στο κεφάλι. Μας έβριζαν χυδαία. Επεσαν κάτω πολλά παιδιά, βοήθησα να σηκωθούν και έμεινα σταθερά πάνω στο διάζωμα της Πατησίων. Αν και προκλήθηκα δεν απάντησα γιατί ήξερα. Κάποιος από τα ΜΑΤ μου φώναξε “είσαι μάγκας;” και του απάντησα από μακριά “ναι είμαι”. Αυτό ήταν. Πέρασαν ανάμεσα μας μερικά αυτοκίνητα και μετά έπεσαν πάνω μου δυνάμεις των ΟΠΚΕ και άρχισαν να με τραβάνε και να με χτυπούν. Για καλή μου τύχη κάποιος σύντροφος τράβηξε βίντεο. Φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν αντιστάθηκα και δε μίλησα καν».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι στοιχειωμένος.
Όταν γύρισα σπίτι μου, την επομένη του Πολυτεχνείου του '73 και είπα τι είχε γίνει στη μάνα και στον πατέρα μου, πως είχε πεθάνει η κοπέλα στα χέρια μου την ώρα που την έβαζα στο ασθενοφόρο, για τον νεκρό που είχα δει στην Αρχιτεκτονική, για τους χτυπημένους από σφαίρες, δακρυγόνα και το ξύλο της αρκούδας που είχαν φάει από τα όργανα του νόμου και της τάξης, για το μπάσιμο του τανκ και για το τι ακολούθησε, η μάνα μου έβαλε τα κλάματα και ο σοφός γέρος που είχα πατέρα, μου είπε στοχαστικά: ξέχνα ότι είδες. Αν δεν ξεχάσεις, αυτά που είδες, θα σε στοιχειώνουν μια ζωή.
Σαρανταέξη χρόνια πέρασαν από τότε και δεν μπόρεσα να ξεχάσω εκείνη τη νύχτα ούτε τι είδα.
...Δεν ξέχασα τίποτα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ, δεν εκαναν ολοι οι φοιτητες αντισταση κατα την Χουντας τοτε.
Εδω ενας πρωην χουντικος, το 1985, φασιστας, ακροδεξιος νεαρος που μετα τον Μιχαλολιακο, πρωτοστατησε και κρατησε τα ηνια της νεολαιας της χουντικης οργανωσης ΕΠΕΝ με προεδρο τον Παπαδοπουλο.
Ο τσαμπουκαλεμενος νεαρος με το τσεκουρι στο χερι,, ειναι νυν υπουργος της κυβερνησης, ανταμειφθηκε για το αμαρτωλο παρελθον του και ακουει στο ονομα Μακης Βοριδης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταση στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ - Κατέστρεψαν το στεφάνι του ΣΥΡΙΖΑ
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, 11:18
Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Φοιτητές που είχαν αποκλείσει την είσοδο της Σχολής, δεν επέτρεψαν αρχικά σε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.
Οι τόνοι ανέβηκαν με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα σπρωξίματα και οι αντεγκλήσεις μεταξύ των ατόμων.
Όταν τελικά τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφεραν να καταθέσουν το στεφάνι, οι φοιτητές το πήραν και το κατέστρεψαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παρίσι: Δακρυγόνα και 33 συλλήψεις σε διαδηλώσεις των “κίτρινων γιλέκων”
 Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, 17:17
Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας κοντά στον σταθμό του μετρό (Porte de Champerret), καθώς οι διαδηλωτές προετοιμάζονταν να κάνουν πορεία κατά μήκος της πόλης, από τα νότια του Παρισιού (Gare d’Austerlitz).
Η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση ενός κανονιού νερού, αλλά και δακρυγόνων σήμερα στο Παρίσι, προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές κατά την πρώτη ετήσια επέτειο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των “κίτρινων γιλέκων.”
Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών και πέταξαν πέτρες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών, ενώ έστηναν οδοφράγματα.
Παράλληλα, αναποδογύρισαν δύο αυτοκίνητα, ενώ έβαλαν φωτιά σε μία μοτοσικλέτα και ένα άλλο αυτοκίνητο, προκαλώντας την χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και του κανονιού νερού.
Στην πρωτεύουσα, οι αρχές επέκτειναν την περίμετρο των περιοχών όπου απαγορεύονται οι διαδηλώσεις, κυρίως γύρω από τα Ηλύσια Πεδία, προκειμένου να αποτρέψουν τον κοσμο να συμμετασχει. Ορισμένοι διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» θέλουν να επιστρέψουν σε κάθε περίπτωση στην εμβληματική λεωφόρο. Μέσω Facebook, χιλιάδες Γάλλοι εξέφρασαν την πρόθεση να πάνε στη συγκέντρωση με σκοπό να τιμηθεί η «επέτειος στο Champs-Élysées», που θα γίνει στις 11:00 ώρα Ελλάδας. Έχει επίσης ανακοινωθεί ο αποκλεισμός «ναών του καταναλωτισμού»: στο στόχαστρο αναμένεται να μπει ένα κατάστημα Carrefour ενώ σχεδιάζονται επίσης καταλήψεις στο Ikea, τη Nike, την H&M και σε κατάστημα Apple Store.
Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις, με τους ακτιβιστές να καλούν τους πολίτες σε ισόπεδους κυκλικούς κόμβους, χωρίς να αυτό να σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι θα τους αποκλείσουν. Στο αποκορύφωμα της κρίσης το 2018, είχαν γίνει εκατοντάδες αποκλεισμοί τέτοιων σημείων στη Γαλλία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: Η χουντική κυβέρνηση διώχνει από τη χώρα αξιωματούχους και πολίτες της Βενεζουέλας και της Κούβας
 Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, 02:45
Η χουντική κυβέρνηση της Βολιβίας ανακοίνωσε ότι απαίτησε τόσο διπλωμάτες όσο και υπήκοοι της Βενεζουέλας και της Κούβας να εγκαταλείψουν την επικράτεια, ανάμεσά τους εκατοντάδες Κουβανοί γιατροί, αφού τους κατηγόρησε ψευδως ότι δηθεν «υποκίνησαν ταραχές» όπως ειχε παρει εντολες από την Ουασινγκτον μετά την ανατροπη από το στρατο και την αστυνομια  του σοσιαλιστή πρώην προέδρου Έβο Μοράλες την Κυριακή.
Οι σαρωτικές αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της χώρας των Άνδεων, οι οποίες παρουσιάστηκαν χθες από τη νέα χουντικια υπουργό Εξωτερικών καρατσατσογρια Κάρεν Λονγκαρίτς, καταγράφονται την ώρα που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εναντίον της χουντικας κυβέρνησης της χουντικης καραπουταναρς που εχει βαλει ο στρατος σαν «πρόεδρο» Τζανίνε Άνιες, εν μέσω της πιο σοβαρου πραξικοπηματος  στη Βολιβία την τελευταία δεκαετία και πλέον.
Το Καράκας και η Αβάνα ήταν σύμμαχοι-κλειδιά του σοσιαλιστή πολιτικού ο οποίος έγινε ο πρώτος αυτόχθονας που ανέλαβε την προεδρία της Βολιβίας, καταγάγοντας σαρωτική νίκη, το 2006. Ο Έβο Μοράλες ανατραπηκε υπό την πίεση του στρατού και της αστυνομιας την Κυριακή, έπειτα από τρεις εβδομάδες ταραχων της φασιστικης αντιπολίτευσης και βίαιων επεισοδίων, μετά τις προεδρικές εκλογές της 20ής Οκτωβρίου, στις οποίες ο Εβο Μοραλες κατηγαγε μεγαλειωδη νικη με 47% εναντι 36% του σκατοφασιστα Κα ρλος Μεσα.
Ο Μοράλες και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα εγκατέλειψαν τη χώρα αυτή την εβδομάδα για το Μεξικό, που τους προσέφερε πολιτικό άσυλο. Στο μεταξύ οι διαδηλώσεις υποστηρικτών του αυτόχθονα ηγέτη συνεχίστηκαν, στην πρωτεύουσα Λα Πας, στο γειτονικό Ελ Άλτο, αλλά και στην Κοτσαμπάμπα, όπου υπάρχουν πληροφορίες για εκατοντάδες συλλήψεις.
Η καρατσατσογρια σκατοφασιστο Λονγκαρίτς ανέφερε ότι θα επαναπατριστούν αεροπορικώς στην Κούβα 725 υπήκοοί της, κυρίως γιατροί. . Ζήτησε επίσης όλοι οι διπλωμάτες της Βενεζουέλας να εγκαταλείψουν τη Βολιβία .
Η χουντικια καραπουταναρα Τζανίνε Άνιες ειπε χθες ότι ο Μοράλες είναι «ελεύθερος» να επιστρέψει στη Βολιβία, αλλά ειπε πως θα συλληφθει αμεσως και θα κληθεί να λογοδοτήσει στη χουντικη «δικαιοσύνη», καθώς θα κατηγοριθει για νοθεία στις εκλογές και για διαφορά, αφού πλέον δεν χαίρει ασυλίας. Έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα επιτραπεί στον πρώην πρόεδρο να πάρει μέρος στις νέες εκλογές που θα προκηρύξει η χουντική κυβέρνηση.
Η νέα πρόεδρος της Γερουσίας της Βολιβίας Μόνικα Έβα Κόπα Μούργα, η οποία ανήκει στο Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό (MAS), το κόμμα του Μοράλες, δήλωσε την Πέμπτη ότι συνήφθη καταρχήν συμφωνία για την διεξαγωγή νέων εκλογών. Ωστόσο είναι ακόμη άγνωστο ποιος θα είναι ο υποψήφιος του MAS για την προεδρία της χώρας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Παιδια» του Σορος ο Αλεξης Τσιπρας και Γιαννης Βαρουφακης. Βιβλιο Γαλλου δημοσιογραφου αποκαλυπτει τις στενες σχεσεις με τον κερδοσκοπο. Ο Σορος οργανωσε το ταξιδι στις ΗΠΑ το 2013  και χρησιμοποιοσε σαν  …θυρωρο τον Βαρουφακη.
Οι Γερμανοι Αριστεροι τα βγαζουν όλα στη φορα. Ο Τσιπρας «πουλησε» τις κατοχικες αποχημιωσεις.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μοράλες: «Ετοιμος να επιστρέψω για την ειρήνευση»
«Αν ο λαός μού το ζητήσει, είμαστε διατεθειμένοι να επιστρέψουμε (στη Βολιβία)», τόνισε ο Ε. Μοράλες, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «Εl pais» από το Μεξικό. Σημείωσε ότι προκειμένου να υπάρξει ειρήνευση είναι απαραίτητος ένας διάλογος του κόμματός του με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να γίνουν εκλογές με νέα εκλογική επιτροπή και χωρίς ο ίδιος να είναι υποψήφιος εκ νέου. Κάλεσε σε διαμεσολάβηση τον Πάπα, αλλά και τους πρώην Προέδρους της Ισπανίας Χ. Θαπατέρο και Ουρουγουάης Π. Μουχίκα.
Επίσης, στη συνέντευξή του, σημειώνει ότι «το Κοινοβούλιο πρέπει να απορρίψει ή να αποδεχθεί την παραίτησή μου. Οσο δεν το έχει κάνει, συνεχίζω να είμαι ο Πρόεδρος» και χαρακτήρισε την αυτοανακήρυξη της Ανιες αντισυνταγματική, που επιβεβαιώνει ότι «έγινε πραξικόπημα».
Ακόμη συμπληρώνει ότι είχε εμπιστευτεί τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών για την επανακαταμέτρηση των ψήφων των εκλογών της 20ής Οκτώβρη (που η αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε για νοθεία), αλλά διαψεύστηκε, γιατί μαζί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ συμμετείχαν στο προσχεδιασμένο πραξικόπημα ήδη από την επόμενη μέρα των εκλογών. Επίσης, σημειώνει ότι δεν περίμενε την προδοσία από την ηγεσία του στρατού και ότι αναγκάστηκε μαζί με τον αντιπρόεδρο Αλβαρο Γκαρσία Λινέρα να παραιτηθούν και να φύγουν από τη χώρα, γιατί κινδύνευε η ζωή τους, αναφέροντας ότι «έμπιστος στρατιωτικός τού είπε πως για τη δολοφονία του δίνονταν 50.000 δολάρια».
Χτες, πάντως, βγήκαν πληροφορίες όπως δημοσιεύτηκαν στο δίκτυο «Telesur», που αναφέρονται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες για την προετοιμασία του πραξικοπήματος ανάμεσα σε στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βολιβία και ντόπιους πολιτικούς, όπως ο ακροδεξιός Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, ο Κάρλος Μέσα, κεντρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης, και άλλοι, αλλά και οι γνωστοί γερουσιαστές των ΗΠΑ της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι, οι Μάρκο Ρούμπιο, Τεντ Κρους και Μπομπ Μενέντες, που πρωτοστατούν ενάντια στις επιθέσεις στην Κούβα και τη Βενεζουέλα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΙΛΗ
Δεν υποχωρούν οι διαδηλώσεις
Μετά την επιτυχημένη γενική απεργία της Τρίτης στη Χιλή, που οργάνωσε η Ενωτική Συνομοσπονδία Εργατών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που συνεχίζονται σε όλη τη χώρα από την Κοινωνική Ενότητα (τη συσπείρωση άνω των 115 συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων ενάντια στην αντιλαϊκή κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Πινιέρα), η συζήτηση στις εκδηλώσεις και συζητήσεις που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις επικεντρώνεται σε δύο βασικά ζητήματα.
Πρώτον, στην ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία αλλαγής του Συντάγματος της δικτατορίας του Πινοσέτ, μέσω μιας Συντακτικής Συνέλευσης και στη συνέχεια έγκρισης με λαϊκό δημοψήφισμα. Δεύτερον, να υπάρξει τιμωρία των υπεύθυνων για τη βάρβαρη καταστολή που αντιμετωπίζει ο λαός από τις 18 Οκτώβρη, όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις, διάστημα κατά το οποίο μετράει 23 νεκρούς και 1.200 τραυματίες, από τους οποίους 200 έχουν χτυπηθεί στα μάτια και κάποιοι τα έχουν χάσει. Επίσης διατυπώνεται το αίτημα της απελευθέρωσης των συλληφθέντων, οι οποίοι είναι πάνω από 10.000.
Πάντως η προσπάθεια του Πινιέρα και ο διάλογος με κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης, για συμφωνία συνταγματικής αναθεώρησης, απορρίπτονται από τις μαζικές οργανώσεις, ενώ και το ΚΚ Χιλής στηρίζει ως μόνη λύση τη Συντακτική Συνέλευση για νέο Σύνταγμα και τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Επιπλέον, καταγγέλλεται η ένταση της καταστολής από την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πινιέρα ζήτησε από απόστρατους καραμπινιέρους (στρατιωτικοποιημένη αστυνομία) να επιστρέψουν στην υπηρεσία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λευτεριά στους Κουβανούς γιατρούς που συνέλαβαν οι αμερικανοφασίστες πραξικοπηματίες...
στη Βολιβία με την "κατηγορία" υποστήριξης της τρομοκρατίας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΝΟ! 810.000 ευρώ θα μας κοστίσει η εκπομπή της Όλγας Τρέμη στην ΕΡΤ...
Θυμόμαστε τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα να βρίσκει ακριβή την ΕΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ... Τώρα τι λέει; Τι να λέει, δηλαδή. Ο ίδιος τα υπέγραψε!
Τη Δευτέρα λοιπόν ξεκινάει η εκπομπή «10» στην ΕΡΤ1 που θα μεταδίδεται το βράδυ στις... 10, από Δευτέρα έως Πέμπτη, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο. Θα την παρουσιάζει η Όλγα Τρέμη και δίπλα της στο πάνελ θα είναι ο Αντώνης Δελλατόλας και ο Ηλίας Κανέλλης.
Ξέρετε πόσο θα μας κοστίσει αυτή η θαυμάσια εκπομπή;
Η παραγωγή θα πάρει 97.128 ευρώ για τις πρώτες 19, φετινές, εκπομπές. Ενώ και η ΕΡΤ θα χρειαστεί ως κόστος άλλα 9.414 ευρώ.
Για το 2020 και επιπλέον 176 εκπομπές, η παραγωγή θα πληρωθεί 617.000 ευρώ. Ενώ και η ΕΡΤ θα συνεισφέρει επιπλέον 87.200 ευρώ.
Όλα αυτά χωρίς τις εργοδοτικές εισφορές εννοείται και χωρίς να υπολογίσουμε το ΦΠΑ.
Όσο για τα σκηνικά της εκπομπής, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στη Διαύγεια, θα κοστίσουν πάνω από 32 χιλιάδες ευρώ.
Δηλαδή, συνολικά, η εκπομπή που θα παρουσιάζουν στην ΕΡΤ η Όλγα Τρέμη, ο Αντώνης Δελλατόλας και ο Ηλίας Κανέλλης μέχρι το τέλος της τηλεοπτικής σαιζόν θα μας κοστίσει -εμείς θα τα πληρώσουμε- περισσότερα από 810 χιλιάδες ευρώ.
Πώς κάνετε έτσι κι εσείς; Ούτε ένα εκατομμύριο ευρώ δεν είναι. Μη γίνεστε ψιλικατζήδες...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πατεράδες τους των φασιστων πραξικοπηματιων στη Βολιβια δολοφόνησαν το 1967 τον Τσε! Δεν ξεχνάμε!