Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Σαββατο 6 Ιουνιου 2020


Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
47 δολοφονίες κοινωνικών ηγετών το 2020 στην Κολομβία

Η κολομβιανή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Somos Defensores, κατήγγειλε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 47 κοινωνικοί ηγέτες.
Στην τριμηνιαία έκθεσή της, η Somos Defensores προειδοποίησε ότι μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου του τρέχοντος έτους, αναφέρθηκαν 197 επιθέσεις εναντίον κοινωνικών ηγετών και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Σύμφωνα με την Somos Defensores, οι πρώτοι μήνες του έτους ήταν «περίπλοκοι για τους ηγέτες στην Κολομβία», καθώς αναφέρθηκαν 47 δολοφονίες, 115 απειλές, 14 απόπειρες, 8 παράνομες συλλήψεις, 4 δικαστικές διώξεις και 8 καταναγκαστικές εξαφανίσεις. Αυτές είναι μερικές από τις επιθέσεις που παρουσιάζονται.
Σύμφωνα με το έγγραφο, το 45% των βίαιων ενεργειών φέρεται να διαπράχθηκαν από παραστρατιωτικές ομάδες, για το 37% είναι άγνωστος ο δράστης, για άλλο 7% από κρατικές δυνάμεις ασφαλείας, για το 8% υπήρχε ευθύνη διαφωνούντων των FARC και στο 2% η φερόμενη ευθύνη ήταν του ELN.
Οι ηγέτες που δέχτηκαν περισσότερες επιθέσεις κατά τη διάρκεια του 2020 ήταν οι ιθαγενείς, με 59 επιθέσεις, οι περισσότερες από τις οποίες σημειώθηκαν στα διαμερίσματα της Κάουκα και της Λα Γκουαχίρα.
Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με 27 περιστατικά. Οι ηγέτες συλλογικοτήτων, άλλος ένας τομέας που πλήττεται πολύ, αναφέρουν 21 περιστατικά, οι ηγέτες των κοινοτήτων 20 και οι αγρότες ηγέτες κατέγραψαν 17 περιπτώσεις.
Κατά την εξέταση της έκθεσης, σημειώνεται ότι από τις 115 απειλές που τεκμηριώθηκαν, 82 σημειώθηκαν μέσω φυλλαδίων, 18 μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και μία μέσω email ή κοινωνικών δικτύων.
Η Somos Defensores επισημαίνει στην ετήσια έκθεσή της ότι το 2019 ήταν το πιο φονικό έτος της τελευταίας δεκαετίας για ηγέτες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταγράφοντας 844 επιθέσεις. Συμπεριλαμβανόμενων απειλών (628), δολοφονιών (124), επιθέσεων (52), συλλήψεων (29), εξαφανίσεων (3), δικαστικών διώξεων (1) και υποκλοπής πληροφοριών (49).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν θα το πίστευα αν δεν το έβλεπα. Έξω από στάσεις λεωφορείων περιπολικά ή μηχανάκια Δέλτα κάνουν ελέγχους για να δουν ποιος δεν φοράει μάσκα. Μιλιτσια εποπτείας μασκοφορων. 150 ευρώ πρόστιμο στους "παραβάτες". Από τα πρόστιμα κατά πάσα πιθανότητα βγαίνει και το 800αρι που έδωσαν( σε όσους το έδωσαν).-Μας θεωρούν μονοκυτταρους οργανισμούς οι Μητσοτακοχαρδαλιαδες.Δεν φταίνε αυτοί. Οι ενσωματωμένοι της αριστεράς που έχουν ευνουχίσει το λαϊκό παράγοντα έχουν τεράστια ευθύνη για το πολυδιαστατο σημερινό χαλι.Ο κόσμος πρακτικά αμύνεται έχοντας απέναντι του πραματευτες και ξεπουληταρια.Αυτά τα 150 ευρώ δεν του περισσεύουν. Όσοι τον πρόδωσαν και όσοι δεν θα είναι ώριμοι ποτέ για το κάτι παραπάνω, ας δουν κατάματα το χάλι και ας κάνουν επιτέλους δημόσια την Αυτοκριτική τους δίχως αγκυλώσεις και τσιτάτα, μπας και γλιτώσουμε από το τσουναμι που έρχεται. Ισως τότε απόκτησουμε τη δυνατότητα της ανεμπόδιστης συλλογικής και ατομικής αναπνοής.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4,5 χρονια ο ηγερπης Τζιφρας κρυβονταν πισω από τις κλουβες στα πρωθυπουργικα αεροπλανα και στα κοτερα. Τωρα βγηκε στους δρομους και παριστανει το συμπονετικο παιδι του λαου.
Σχολιο.- Πάντα ήταν κλούβες των ΜΑΤ όπου πήγαινε. Το έκανε σε μεγάλο βαθμό, όπως και οι άλλοι. Τον είδες να βγει στους δρόμους να συνομιλήσει με πολίτες, όσο ήταν κυβέρνηση; Να είμαστε δίκαιοι και χωρίς παρωπίδες.
Σχολιο.- μνήμη έχουμε και δεν είναι επιλεκτική. Είμαστε δίκαιοι και κάνουμε κριτική σε όλους και σε όλα. Στην τετραετία Τσίπρα έγιναν πλειστηριασμοί και καθιερώθηκαν , με νόμο, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Είδατε να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί; Είδατε να σταματά το ξεπούλημα του Ελληνικού; Είδατε να σταματά το έργο στις Σκουριές; Το ξεπούλημα των λιμανιών και αεροδρομίων σταμάτησε; Ας είμαστε ειλικρινείς.
Σχολιο.- το ότι ήταν και είναι λαμόγια οι άλλοι, αυτό δεν αθωώνει τον Τσίπρα που συνέχισε την ίδια πολιτική. Μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και εφάρμοσε τους νόμους από αυτό. Η φωτογραφία είναι από πλειστηριασμό στην Αθήνα. Όχι μόνο δεν ήταν παρών ο Τσίπρας (που φώναζε ''κανένα σπίτι, στα χέρια τραπεζίτη), αλλά έστειλε και τα ΜΑΤ να ρίξουν χημικά σε κλειστό χώρο.
Σχολιο.- Ξεκινάμε από το γεγονός ότι το ευρώ δεν είναι νόμισμα, είναι χρεόγραφο.
Δηλαδή δεν είναι αποδεικτικό αξίας, είναι αποδεικτικό χρέους.
Σου θυμίζουμε ότι ο Αντρεας και οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί, μεχρι τη μαιμου των ξενων τον Σημιτη, είχαν τη δυνατότητα να αποφασίσουν για τη δημοσιονομική πολιτική που θα εφαρμόσουν, ενώ τώρα δεν μπορούν.
Σχολιο.- Το όχημα στα αριστερά του Μητσοτάκη είναι το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1970 στη Σύρο και τωρα εγινε ηλεκτρικο και θα έπρεπε να είμαστε υπερήφανοι γι αυτό, όπως και για άλλα όπως πχ το pony του οποίου το εργοστάσιο κατασκευής στη Θεσσαλονίκη έκλεισε ΔΥΣΤΥΧΩΣ επί ΠΑΣΟΚ.
Σχολιο.- έχετε δίκιο για το Πόνυ, με τη διαφορά ότι δεν το έκλεισε με δική του απόφαση το ΠΑΣΟΚ, έβαλε το χεράκι της και η ΕΟΚ τότε.
Προετοίμαζαν το έδαφος.
Η ΝΔ μας έβαλε στην ΕΟΚ, το ΠΑΣΟΚ δούλεψε μεθοδικά για την κατάργηση κάποιων βιομηχανιών , ώσπου και οι δύο μετά να παραδώσουν τη χώρα.
Σχολιο.- Αν κάνετε τον κόπο να πληροφορηθείτε το χρονικό των τελευταίων 12 μηνών λειτουργίας της επιχείρησης ΝΑΜΚΟ θα καταλάβετε για ποιο λόγο έκλεισε αυτή. Σε ότι αφορά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Enfield φαντάζομαι ότι καταλαβαινετε ότι είναι ελληνικο, εστω και αν είναι σαν κουβας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είναι εύκολος στόχος ο Τραμπ για ΜΜΕ και πολιτικούς. Κάνει κάποια απαράδεκτα, λέει και βλακείες, αλλά η ουσία είναι αλλού. Τα λιγοστά θετικά του δεν τον κάνουν προτιμητέο ως δήθεν "αγωνιστή κατά της παγκοσμιοποίησης". Και ο Σόντερς συμφώνησε με τον επαναπατρισμό επιχειρήσεων, ενώ έχει μεμπτά κι αυτός. Ο κίνδυνος είναι αλλού. Για πρώτη φορά υπάρχει διεθνής συντονισμός μιας προπαγάνδας καθαρά ακροδεξιάς και φαντασιόπληκτης, που έκανε τον Τραμπ ίνδαλμά της ή και τον υπηρετεί επί χρήμασι, προωθώντας την περιβόητη συνωμοσία "QAnon" (που δεν υπάρχει) και δήθεν πολεμά ο Τραμπ εναντίον της. Αυτή δεν έχει σχέση με το πραγματικό νεο-φιλελέ διεθνές κατεστημένο, το οποίο βγαίνει λάδι μέσω τέτοιων μύθων. Πρόσφατα βγήκε στη φόρα και συντονισμένη χρήση ψεύτικων λογαριασμών (δήθεν-)ΑΝΤΙΦΑ στο τουήτερ που έκαναν προβοκάτσιες με ΠΛΑΣΤΆ τουητ προτρέποντας κόσμο να κάνει λεηλασίες. Ποτέ δεν έβρισα, ούτε ύμνησα τον Τραμπ. Μόνο χαβαλέ έκανα με ορισμένες μπούρδες του ή τα μαλλιά του. Αλλά η γοητεία που ασκεί σε "πατριωτικούς κύκλους" εδώ, είναι εξίσου λάθος με το "μίσος" που προκαλεί σε συριζόπληκτους κ.ά. ενώ και τα "θετικά του" δεν είναι τόσο σημαντικά. Αν το πάμε έτσι, το 1933 και ο Χίτλερ είχε "θετικά". Εκανε στάση πληρωμών, έδωσε δουλειές στους γερμανούς, πολέμησε και τους "διεθνείς τοκογλύφους". Δεν αρκούν όμως, αυτά, για να τον στηρίξει σοβαρός άνθρωπος εκείνη την εποχή. Για το θέμα του Τραμπ, δεν σηκώνει απλοϊκές μεροληψίες ή ανόητα βρισίδια η κατάσταση, που είναι ΚΑΙ χάλια ΚΑΙ πολύπλοκη.
Ιδού η οργάνωση λευκών εθνικιστών που έκανε τα ψεύτικα τουητ (δήθεν-ΑΝΤΙΦΑ).
Ταυτότητα Evropa, επαναλανσάρισε  ως Κίνηση αμερικανικής ταυτότητας  Μάρτιος 2019,  είναι μια Αμερικανικη νεοναζιστικη  και λευκη ρατσιστικη  οργάνωση που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2016. Η ομάδα αναγνωρίζεται ως λευκή υπέρμαχη οργάνωση από το Anti-Defamation League  και ορίζεται από τοΤο Νομικό Κέντρο Southern Poverty ως ομάδα μίσους .
Οι ηγέτες και τα μέλη της Identity Evropa Ταυτοτητα Ευρωπης), όπως ο πρώην ηγέτης Elliot Kline , έχουν επαινέσει τη ναζιστική Γερμανία και έχουν προωθήσει ανοιχτά για αυτό που περιέγραψαν ως «Ναζιστική Αμερική». Το λευκό σούπερ ρατσιστικό σύνθημα « Δεν θα μας αντικαταστήσετε » προέρχεται από την ομάδα.  Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τους αριθμούς της, η Identity Evropa συμμάχησε με τα ευρύτερα λευκά εθνικιστικά κινήματα της δεξιάς και της ταυτότητας  και η ομάδα στοχεύει ιδιαίτερα στις πανεπιστημιουπόλεις  διανέμοντας συνθήματα σε φυλλάδια, αφίσες και αυτοκόλλητα. . Είναι μία από τις πολλές ομάδες που συνέβαλαν στην ταχεία ανάπτυξη του λευκού εθνικισμού στις ΗΠΑ από το 2015.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Τραμπ. Είναι ο ίδιος που στηρίζεται από το κεφάλαιο των επτά αδελφών, ο ίδιος που στήριξε Λευκές πορείες της ΚΚΚ, ο ίδιος που στηρίζεται από την ακροδεξιά του πουριτανισμού των Ευαγγελιστών, ο ίδιος που παίζει τον ρόλο του Πόντιου πιλάτου στηρίζοντας τον Ερντογάν στα σχέδιά του στην Μεσόγειο, είναι ο ίδιος που απέκλεισε από τα Νοσοκομεία χιλιάδες ανασφάλιστου κόσμου, είναι ο ίδιος που μας λέει ότι η κλιματική αλλαγή είναι ψέμα. Είναι τα ίδια σκατά με τους άλλους σε διαφορετική έκδοση.  Είναι η Σκύλλα, εναντια στη Χάρυβδη (οι άλλοι). ΥΓ. Είναι μισή αλήθεια ότι έριξε κατακόρυφα την ανεργία. Πράγματι η οικονομία τους δείχνει αντοχή απρόσμενη και τα ποσοστά που προέβλεπαν δεν επαληθεύονται, ευτυχώς για τον κόσμο, έλεγαν 20% είναι στο περίπου 13%. Πριν από αυτό όμως έχει γίνει ράλι αύξησης της ανεργίας (μιλάμε για ποσοστά ρεκόρ από την μεγάλη ύφεση του 30) σε γυναίκες, Αφροαμερικάνους και Ισπανόφωνους. Ο αριθμός των αστέγων είναι αυξημένος επίσης... Αριθμός ρεκόρ των αστέγων μαθητών στις ΗΠΑ, μιλάμε για παιδιά (1,5 εκ.). Οι αγιογραφίες  του πατριώτη κι αντιστασιακού Τράμπ είναι αποπροσανατολιστικές πρόκειται για έναν καθαρόαιμο Λευκό ρατσίστα δισεκατομμυριούχο Καπιταλιστή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα στους ακολούθους της Μ. Νεγρεπόντη:
Δεν υπάρχει «ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21» με υποτέλεια στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Επιθεωρήσεις Εργασίας "αργούν ακόμα λόγο πανδημίας" αδιαφορώντας αν παρανόμως απολύονται χιλιάδες!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε σεις ο Κασιδιάρης έφτιαξε κόμμα με όνομα Έλληνες για τον πούτσο.
Σχολιο.- ναι, και στον νομο καβαλας θα τιτλοφορουνται ΓΤΠ ΚΑΒΑΛΑ....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πραγματικά δεν ξέρω τι φοβόμαστε περισσότερο εδώ στον Έβρο!!
Τα μνημόνια ??την ανεργία ?? την εφορία ?? τις τράπεζες??
..ή τους τούρκους και τους λαθρομεταναστες τους...
Απελπισία....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πότε είπαμε ότι έγινε η σφαγή της Χίου??
Απρίλιος 1822!!
Σε πόσες μέρες " απάντησαν" ο Κανάρης με τον Πιπίνο ??
Ρε χατζή δεν μας είπες την γνώμη σου... τουλάχιστον την είπες στην γιαννα ???
...ή έχεις άλλες εντολές ??
Στις 31 Μαΐου 1822  καμπόσοι Ψαριανοί και Υδραίοι Καπεταναίοι συγκεντρώνονται αθόρυβα στην μικρή ψαροταβέρνα του νησιού. Οι πολλές κουβέντες είναι περιττές. Το αίμα των 42.000 σφαγιασμένων Ελλήνων είναι ακόμα νωπό στα χώματα της Χίου. #Εκδίκηση! Χωρίς δισταγμό οι νησιώτες αποφασίζουν την πυρπόληση της τουρκικής Ναυαρχίδας του Καρά Αλή.
Άμα συμφώνησε και ο Μιαούλης, όλοι ευθύς σκέφτονται τον Κωνσταντίνο #Κανάρη ως μπουρλοτιέρη καπετάνιο.
Καλούν το τριαντάχρονο παλληκάρι και του αναφέρουν το σχέδιο. Εκείνος απαντάει λακωνικά:
«Ευχαριστώ πολύ, είμαι έτοιμος.»
Την άλλη μέρα το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή. Δύο #πυρπολικά αναχωρούν από τα Ψαρά. Στο ένα καπετάνιος ο Κανάρης και στο άλλο ο ξακουστός μπουρλοτιέρης Ανδρέας Πιπίνος, όλοι μαζί κινούν να πολεμήσουν το θηριώδες τρικάταρτο πολεμικό.
Οι απλοί ναύτες των Ψαρρών ξεκινούν ξυπόλυτοι, ρακένδυτοι, μυρίζοντας ιδρωτίλα και σκορδίλα, περιβεβλημένοι όμως με το πιο όμορφο και ευωδιαστό ένδυμα, αυτό της #Λευτεριάς.
Τη νύχτα της 6ης προς 7η Ιουνίου 1822 το ελληνικό πυρπολικό ανατίναξε τη #Ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου που
είχε καταστρέψει την Χίο στέλνοντας στη κόλαση και τον Τούρκο ναύαρχο Καρά Αλή!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βομβαρδίζει» ξανά την Κρήτη ο Χάιντς Ρίχτερ – Σοβαρές πιθανότητες να δικαιωθεί στο ΣτΕ λόγω ελλιπούς τεκμηρίωσης της απόφασης
04/06/2020
Τον έχει απορρίψει το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τον έχει φτύσει ο Κρητικός λαός όμως ο αναθεωρητής νεοναζιστης ιστορικός Χάινς Ρίχτερ επιμένει, θέλει οπωσδήποτε να έχει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης…
Ο Γερμανός καθηγητής έχει προσφύγει στο ΣτΕ (σήμερα η δίκη) ζητώντας την επιστροφή του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, που του αφαιρέθηκε πριν από δύο χρόνια.
Σοβαρές πιθανότητες για ακόμα μια νίκη στο επίπεδο των εντυπώσεων εις βάρος της Κρήτης έχει ο ναζιστης όπως προεκυψε Γερμανός καθηγητής Ιστορίας Χάιντς Ρίχτερ, ο οποίος το 2011 σε βιβλίο του για τη Μάχη της Κρήτης είχε περιγράψει τους Γερμανούς εισβολείς ως «ιπποτικούς» στρατιώτες που έπεσαν θύματα βρόμικου ανταρτοπόλεμου από τους Κρήτες οι οποίοι αντιστέκονταν στην κατάληψη του νησιού, φτάνοντας μάλιστα να επιρρίψει στους ντόπιους την ευθύνη καθώς, όπως υποστήριζε, η αντίστασή τους προκάλεσε τα απάνθρωπα αντίποινα των κατακτητών.
Σήμερα εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του 81χρονου καθηγητή κατά της απόφασης του Πανεπιστημίου Κρήτης να του αφαιρέσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα, που υπό περίεργες συνθήκες τού είχε απονεμηθεί από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών το 2014. Ο Ρίχτερ έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει την επιστροφή του τίτλου του λόγω της μη επαρκούς τεκμηρίωσης της απόφασης του Πανεπιστημίου, με ευθύνη του προηγούμενου πρύτανη, Οδυσσέα Ζώρα.
Ανεπαρκής έλεγχος
Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Δημήτρης Ξενάκης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης έκανε πολλαπλά λάθη στον χειρισμό της υπόθεσης. «Καταρχήν, έγιναν πολλά σφάλματα στο επίπεδο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης που επέλεξε να τον ανακηρύξει σε επίτιμο διδάκτορα, χωρίς να γνωρίζει το επιστημονικά προβληματικό έργο του, χωρίς τεκμηρίωση και με διαδικασίες που ελέγχονται για τη νομιμότητά τους» αναφέρει ο ίδιος.
Ο κ. Ξενάκης τονίζει πως και μετά την εν κρυπτώ ανακήρυξη και την ευρύτερη γνωστοποίηση του προβλήματος, το Πανεπιστήμιο αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες του και με εξαιρετικά αργόσυρτες διαδικασίες κατάφερε μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια να πάρει μια απόφαση, η οποία μάλλον δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα προσπάθησε να επιλύσει.
«Αρχικά στο επίπεδο της Κοσμητείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών -που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο- υπήρξε άρνηση να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση, σε σημείο κοροϊδίας. Αναγκαστικά, και υπό την πίεση της κοινής γνώμης, ο τότε πρύτανης έφερε το θέμα στη Σύγκλητο, όπου για ανεξήγητους λόγους δεν έγινε έλεγχος στο έργο του κ. Ρίχτερ, αλλά απλώς κριτική στις όντως προσβλητικές δηλώσεις του στα ΜΜΕ. Η απόφαση της Συγκλήτου δεν είχε την τεκμηρίωση που έπρεπε και κατά συνέπεια μπορεί εύκολα να προσβληθεί σε οποιοδήποτε διοικητικό δικαστήριο. Δυστυχώς, οι δικές μου και άλλων συναδέλφων σχετικές προτάσεις ουδέποτε εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα σήμερα ο κ. Ρίχτερ να έχει προσφύγει στο ΣτΕ έχοντας πολλές πιθανότητες να επιστρέψει το πρόβλημα στο Πανεπιστήμιο με πολύ χειρότερους όρους» τονίζει ο Δημήτρης Ξενάκης.
Η λάθος δίκη
Έχει προηγηθεί ακόμα μία «νίκη» του Ρίχτερ, με την αθώωσή του από το δικαστήριο του Ρεθύμνου, το 2014, όπου είχε παραπεμφθεί με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, κατηγορούμενος για «άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με εξυβριστικό περιεχόμενο». Τη δίκη εκείνη είχαν υποκινήσει παραστρατιωτικοί και πολιτικοί κύκλοι της Κρήτης, με πρωτεργάτες τον πρώην ΑΓΕΕΘΑ Μανούσο Παραγιουδάκη, τον Σύλλογο Εφέδρων Ρεθύμνου, αλλά και τον βουλευτή της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών και στην ουσία μετατρέποντας τον Ρίχτερ από διωκόμενο σε θύμα της στέρησης του δικαιώματος της έκφρασης.
Αν και το περιεχόμενο του βιβλίου δεν άντεχε σε σοβαρή κριτική, εντούτοις με την παραπομπή του σε δίκη η πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας, ακόμα και τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, τάχθηκαν με σθένος κατά της παραπομπής του. Τόνιζαν τότε σε ανακοινώσεις τους πως οι αστήρικτοι ισχυρισμοί του πρέπει να αντιμετωπιστούν στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και εν γένει εντός του ακαδημαϊκού χώρου και όχι στα δικαστήρια για λόγους εντυπώσεων. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η αντίδραση της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και άλλων φορέων.
Τελικά, το Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου αθώωσε τον Ρίχτερ, όχι όμως για το περιεχόμενο του βιβλίου του αλλά κρίνοντας ως αντισυνταγματικό το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νόμου με βάση το οποίο είχε παραπεμφθεί ο Γερμανός καθηγητής. Ο εισαγγελέας της έδρας, αν και είχε τονίσει πως το βιβλίο περιείχε ανακρίβειες και αναλήθειες, εντούτοις είχε προτείνει την αθώωσή του καθώς δεν προέκυπτε προτροπή σε πράξεις μίσους, όπως προέβλεπε το συγκεκριμένο άρθρο. Παρ’ όλα αυτά, ο Χάιντς Ρίχτερ μπορούσε ήδη να μιλά για αθώωσή του και να χρησιμοποιεί το αποτέλεσμα της δίκης ως επιχείρημα για την ορθότητα των γραπτών του. Ακόμα και έτσι όμως, η ζημιά για την Κρήτη και για την Ελλάδα ήταν μικρότερη από το να είχε καταδικάσει σε φυλάκιση έως τρία χρόνια έναν ηλικιωμένο καθηγητή επειδή διαφωνούσε με την αντιεπιστημονική του άποψη και τις ασυναρτησίες του, ενώ ήταν προφανές το αδιέξοδο μπροστά στο οποίο έφεραν τις δικαστικές αρχές όσοι μεθόδευσαν την παραπομπή του.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 6 Ιουνίου 2020
Το Κουβανικό Υπουργείο Εσωτερικών (MININT) για το περιστατικό και το θάνατο αστυνομικού στο δήμο Boyeros της Αβάνας

Πέντε ώρες μετά το συμβάν, σε κοινή επιχείρηση του MININT και των κατοίκων, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δράστης με το κλεμμένο όπλο στην κατοχή του.
Ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στον υποσταθμό της Εθνικής Επαναστατικής Αστυνομίας (PNR) , στο δήμο Boyeros, στην Αβάνα, όπου ένας αστυνομικός πέθανε, ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά και κινδυνεύει η ζωή του και ένας τρίτος τραυματίστηκε, όταν ένα περιθωριακό άτομο με καταγεγραμμένη αντικοινωνική συμπεριφορά και βεβαρημένο ποινικό μητρώο, τους επιτέθηκε με μαχαίρι και έκλεψε το υπηρεσιακό όπλο ενός από τους αστυνομικούς.
Ως συνέπεια της επίθεσης, πέθανε εξ αιτίας σοβαρών τραυμάτων στο λαιμό, ο υπαστυνόμος Yoannis Rodríguez Rivero, 34 ετών, αξιωματικός της φρουράς της προαναφερθείσας μονάδας, με 16 χρόνια υπηρεσίας στην Αστυνομία . Ο υπαξιωματίκός της PNR Georvis Ley Cuenca, 30 ετών, οδηγός περιπολικού αυτοκινήτου, της ίδιας της μονάδας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Enrique Cabrera, με σοβαρά τραύματα και κινδυνεύει η ζωή του. Tραυματίστηκε επίσης και ο υπαξιωματικός του εν λόγω υποσταθμού της PNR,   Ariel Rojas Tomás, 48 ετών.
Πέντε ώρες μετά το συμβάν, σε κοινή επιχείρηση του MININT και των κατοίκων, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δράστης με το κλεμμένο όπλο στην κατοχή του.
Ο δράστης της δολοφονίας ονομάζεται Yusniel Tirado Aldama, 27 ετών, κάτοικος του προαναφερθέντος δήμου της Αβάνας, άεργος, πρώην φυλακισμένος για το έγκλημα της επίθεσης , ο οποίος πραγματοποίησε αυτή την επίθεση μόνος του. Επιπλέον, έχει ένα βεβαρυμένο ποινικό μητρώο ληστειών και επιθέσεων, τραυματισμών, κατοχής ναρκωτικών, κλοπών και κλεπταποδοχής.
Αμέσως, τα αντι-κουβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το περιστατικό και το χειρίστηκαν, όπως πάντα και παραδοσιακά, συσχετίζοντάς το με μια υποτιθέμενη απόρριψη των μέτρων που πήρε η χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Εγκληματικές πράξεις όπως αυτή δεν θα μείνουν ατιμώρητες. Οι δυνάμεις της Εθνικής Επαναστατικής Αστυνομίας έχουν και θα έχουν πάντα την υποστήριξη του νομικού μας συστήματος και του επαναστατικού λαού μας τον οποίο υπερασπίζονται.

https://cubaniagriega.blogspot.com/2020/06/minint-boyeros.html?spref=fb&fbclid=IwAR1Scvt2qShr_pXZS7y52riNrru3qHfzHc-094DGeRbc-ZA-njY_k8Hom8s

Μια μικρή ομάδα κακοποιών στον δήμο De Arroyo Naranjo της πρωτεύουσας εισέβαλαν σε σπίτια και διέπραξαν εγκλήματα ληστείας.
Tras la Huella -Caso Huellas/ Abril 26/5/2020



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΙΚΑΕΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΡΤΗ -ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΡΤΗ…..Τουρκικές φρεγάτες εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ κατά Σύρτης συμμετέχοντας στην επιχείρηση ανακατάληψή της από GNA.
06/06/2020
Η Τουρκία νικάει στη Λιβύη… Ο GNA εισέβαλε στη Σύρτη με την υποστήριξη ναυτικού κι αεροπορίας Τουρκίας…. Η επιθετικότητα της Τουρκίας χτυπάει κόκκινο στην Μεσόγειο και ανέρχεται πλέον σε πρωτοφανή ανεξέλεγκτα επίπεδα… Αμηχανία στην Αίγυπτο κίνηση ηττοπάθειας ζητά συνθηκολόγηση κι εκεχειρία την ώρα που ο τουρκικός στρατός εισβολής προελαύνει στη Σύρτη… Επιδίδεται σε επιχείρηση μαζί με GNA κατάκτησης της Σύρτης που αποτελεί προπύργιο του Χαφτάρ. Την ώρα που ο Σίσι υποδεχόταν τον Χαφτάρ στο Κάιρο κι ανακοίνωνε πρόταση διευθέτησης του λιβυκού μ΄εκεχειρία τουρκικές φρεγάτες έπληξαν με πυραύλους κρουζ στρατώνες του LNA στη Σύρτη .Παράλληλα τουρκικά F-16 βομβάρδισαν θέσεις του LNA μεταξύ Σύρτης και Washka. Μια ολόκληρη μονάδα τουρκικού στρατού και 10.000 Σύριοι μισθοφόροι κατευθύνθηκαν προς το Oil Crescent.
Ο εκπρόσωπος τύπου του θαλάμου επιχειρήσεων Sirte-Jufra ο Abdelhadi Drah πριν λίγο ανακοίνωσε : ”οι δυνάμεις μας εισέβαλαν στην περιοχή Al-Zafaran και προελαύνουν προς το κέντρο της πόλης Σύρτη από διάφορους άξονες καθώς οι πολιτοφυκες του Χαφτάρ τρέπονται σε φυγή.”
Στη συνέχεια μετά μετά την εκτόξευση πυραύλων στους στρατώνες Jalit και Saadi του LNA τούρκικη φρεγάτα έπληξε μια παράκτια κατοικημένη περιοχή γνωστή ως Diayafa Palaces στη Σύρτη.
Στη συνάντηση του Καΐρου συμμετείχε και ο Aguila Salah επικεφαλής της Βουλής Αντιπροσώπων της Ανατολικής Λιβύης. Ο Abdel Fattah al-Sissis δήλωσε πως πρότεινε εκεχειρία σε Λιβύη από 6.00 h το πρωί της 8 Ιουνίου 2020. Επιπρόσθετα προτείνει μια ισότιμη αντιπροσώπευση των 3 περιφερειών στο Προεδρικό Συμβούλιο, τη συγχώνευση των θεσμών του Λιβυκού κράτους και την έγκριση συνταγματικής δήλωσης.Προειδοποίησε κάθε μέρος που θα θελήσει στη συνέχεια να επιβάλει στρατιωτική λύση.
Οι δυνάμεις του (GNA) υποστηριζόμενες από Τούρκικο στρατό κατοχής εξαπέλυσαν το Σάββατο μια επιχείρηση για ανάκτηση της πόλης Syrte που αποτελεί νευραλγικό λιμάνι.
“Η αεροπορία επέφερε 5 χτυπήματα στην περιφέρεια της Σύρτης “, πόλη που βρίσκεται στα 450 km ανατολικά της Tripoli, δήλωσε ο Mohamad Gnounou, εκπρόσωπος τύπου των δυνάμεων φιλο-GNA, σ΄ανακοινωθέν στο Facebook.
Θέλουν να συνεχίσουν το σερί των επιτυχιών με τελευταίο τον εκτοπισμό των δυνάμεων Haftar από την πόλη Tarhouna, περί τα 80 χλμ από Tripoli. Ο GNA διατείνεται έκτοτε ότι επικράτησε στο σύνολο της Δ Λιβύης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



”Μέσα στην αστυνομία δεν γεννιέσαι ρατσιστής αλλά γίνεσαι.”
Fabien Jobard, ερευνητής του CNRS δήλωσε στο franceinfo



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουάσινγκτον πιέζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο υπέρ του Ισραήλ
 Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020, 11:06
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προβαίνουν σε καταστροφικό οικονομικό πόλεμο εναντίον του Ιράν και της Βενεζουέλας, ενώ κατηγορούν επίσης την Κίνα για την παγκόσμια κρίση υγείας, στην οποία δεν θέλουν να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί λόγω της απόσυρσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ σχεδιάζει την προσάρτηση παράνομα, σημαντικών τμημάτων της Παλαιστινιακής Δυτικής Όχθης τον Ιούλιο, με πράσινο φως από την κυβέρνηση Τραμπ και ουδείς στην Ευρώπη ή αλλού  ενδιαφέρεται καν να επιβάλει σοβαρές κυρώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αναβολή αυτής της απόφασης.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι οι Παλαιστίνιοι που θα προσαρτηθούν, δεν θα γίνουν Ισραηλινοί πολίτες, αλλά αντ 'αυτού θα είναι «υπήκοοι» του εβραϊκού κράτους χωρίς εγγυημένα δικαιώματα ή προνόμια.
Το αμερικανικό κατεστημένο είναι απόλυτα αφοσιωμένο στην αρχή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ πρέπει να έχουν «ελεύθερα χέρια» στην αντιμετώπιση άλλων χωρών στις αντίστοιχες σφαίρες επιρροής τους.
Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούν έτσι ώστε οι ΗΠΑ και το εβραϊκό κράτος να φαίνονται πάντα θύματα συμπεριφοράς άλλων εθνών και επίσης να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον όπου δεν μπορούν να υπάρξουν αποτελεσματικές νομικές προκλήσεις για επιθετική δράση.
Με αυτόν τον τρόπο, ο οργανισμός που ιδρύθηκε ειδικά για να αντιμετωπίσει ζητήματα όπως επιθετικούς πολέμους και εθνοκάθαρση, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) στη Χάγη, δέχτηκε συγκεκριμένη στόχευση τόσο από την Ουάσινγκτον όσο και από την Ιερουσαλήμ που αρνούνται οποιαδήποτε δικαιοδοσία σε καταστάσεις όπου συμμετέχουν οι δύο χώρες –ΗΠΑ και Ισραήλ.
Ούτε το Ισραήλ ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναγνωρίσει το ΔΠΔ για τον προφανή λόγο ότι αποτελούν πρωταρχικές πηγές τρομερών παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου.
 Το Ισραήλ ανησυχεί ιδιαίτερα για τα πολυάριθμα εγκλήματά του πολέμου, για να συμπεριλάβει την παραβίαση της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης που απαγορεύει «τη μεταφορά, άμεσα ή έμμεσα, από την Κατεχόμενη Δύναμη τμημάτων του δικού του άμαχου πληθυσμού στο έδαφος που καταλαμβάνει ή την απέλαση ή μεταφορά όλου ή τμήματος του πληθυσμού της κατεχόμενης περιοχής εντός ή εκτός αυτής της περιοχής».
Στην πραγματικότητα, το ICC έγινε στόχος πρόσφατα τόσο από την διοίκηση του Trump όσο και από το Κογκρέσο.
Πριν από δύο εβδομάδες, ομάδα 69 γερουσιαστών των Ηνωμένων Πολιτειών (και από τα δύο κόμματα) υπέβαλε στον υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo επιστολή που καταδικάζει την «επικίνδυνη πολιτικοποίηση του δικαστηρίου» που «στοχεύει άδικα στο Ισραήλ».
 Οι γερουσιαστές κάλεσαν τον Πομπέο να συνεχίσει τη «σθεναρή υποστήριξή του στο Ισραήλ καθώς αντιμετωπίζει την αυξανόμενη δυνατότητα ερευνών και διώξεων από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».
Η επιστολή περιελάμβανε τον ισχυρισμό ότι «οι τρέχουσες ενέργειες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δίωξη Ισραηλινών υπηκόων…» παρόλο που «το ΔΠΔ δεν έχει νόμιμη δικαιοδοσία σε αυτήν την υπόθεση».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H G20 δεσμεύεται να χορηγήσει πάνω από 21 δις. δολάρια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού
 Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020, 04:02
Η Ομάδα των Είκοσι (G20) των πλούσιων και αναδυόμενων οικονομιών δεσμεύτηκε να χορηγήσει περισσότερα από 21 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομάδα σήμερα τα ξημερώματα.
Η Ομάδα των Είκοσι γνωστή ως η G20 ή και G-20, είναι ένα διεθνές φόρουμ για τις κυβερνήσεις από τις 20 μεγάλες οικονομίες. Τα μέλη του περιλαμβάνουν 19 επιμέρους χώρες-Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ιταλία, Ινδία, Ινδονησία,  Καναδάς, Κίνα, Μεξικό, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Η ΕΕ εκπροσωπείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Η G20, μαζί με προσκεκλημένες χώρες, έχει συντονίσει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την υποστήριξη της μάχης κατά της πανδημίας Covid-19. Μέχρι σήμερα, τα μέλη της G20 και οι προσκεκλημένες χώρες έχουν δεσμευτεί να χορηγήσουν πάνω από 21 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια για τη στήριξη χρηματοδότησης της παγκόσμιας υγείας», υπογραμμίζεται.
Τα υποσχεθέντα χρήματα θα κατευθυνθούν προς διαγνωστικούς ελέγχους, εμβόλια, θεραπείες και την έρευνα και ανάπτυξη, διευκρινίζει η ανακοίνωση.
Τον Απρίλιο, η G20 κάλεσε όλες τις χώρες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, φιλανθρωπικές οργανώσεις και τον ιδιωτικό τομέα να συμβάλουν στην κάλυψη ενός χρηματοδοτικού κενού που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανερχόταν σε πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19.
Η Σαουδική Αραβία, που ασκεί σήμερα την προεδρία της Ομάδας των Είκοσι, έχει δεσμευτεί να χορηγήσει 500 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ανέφερε τότε ότι θα διαθέσει 150 εκατομμύρια δολάρια στον Συνασπισμό για Καινοτομίες Επιδημικής Ετοιμότητας, 150 εκατομμύρια δολάρια στην Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση και 200 εκατομμύρια δολάρια σε άλλους οργανισμούς και προγράμματα υγείας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Εθνική πούλησε ενυπόθηκα κόκκινα δάνεια μόλις στο 21%!
Προσπαθώντας να εκκαθαρίσουν γρήγορα τα προβληματικά δανειακά τους χαρτοφυλάκια, οι τράπεζες προχωρούν σε πωλήσεις πακέτων  ακόμη και σ' αυτή τη δυσμενή συγκυρία που διαμόρφωσε η πανδημία, επιτυγχάνοντας χαμηλά τιμήματα.
Οπως ανακοινώθηκε χθες, η Εθνική πούλησε στην Bain Capital πακέτο περίπου 2.800 μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, συνολικού ποσού 1,6 δισ. ευρώ.
 Τα δάνεια αυτά είναι διασφαλισμένα με υποθήκες και προσημειώσεις σε 6.400 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, συνολικής εκτιμώμενης αξίας περίπου 600 εκατ. ευρώ.
Εντούτοις, παρά τις διασφαλίσεις, πουλήθηκαν έναντι μόλις 336 εκατ. ευρώ! Το τίμημα  αυτό αντιστοιχεί σε 21%(!) του συνολικού ποσού. Δηλαδή ανά 100 ευρώ απαίτησης που παραχώρησε στην Bain, η τράπεζα πήρε μόνον 21 ευρώ.
Η Bain Capital που αγόρασε το χαρτοφυλάκιο “κοψοχρονιά”, θα αναθέσει τη διαχείριση του σε εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων. Ευλόγως προσβλέπει σε υψηλή απόδοση, καθώς μόνο από τη ρευστοποίηση των εμπράγματων διασφαλίσεων μπορεί να εισπράξει τουλάχιστον 60% περισσότερα από το τίμημα που κατέβαλε.