Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Πεμπτη 29 Φεβρουαριου 2024


Ο γελοιος Μακρον που δεν έχει υπηρετήσει καν στον Γαλλικό στρατό που πρόσφατα εκδιώχθηκε κλωτσηδόν απ’τις Αφρικανικές χωρες της Δυτικής Αφρικής, κομπορρημονεί ότι ο στρατός του μπορεί να διασφαλίσει τα «ουκρανικα σύνορα»…

Σχολιο.- Πιο πιθανό είναι να προσπαθούν να κερδίσουν πόντους στην επικείμενη διαπραγμάτευση. Αφού πλέον είναι θέμα χρόνου η ολική κατάρρευση της Ουκρανίας.

Σχολιο.- Εγώ λέω οτι είναι κι αυτό στα πλαίσια της σκλήρυνσης της αντιρωσικής προπαγάνδας.......Όσο βλέπουν οτι αυτή δεν βρίσκει πρόθυμα αυτιά λόγω των συνεχιζόμενων στρατιωτικών και οικονομικών ηττών , τόσες περισσότερες ανοησίες λένε.......Κυρίως προσπαθούν να μας προετοιμάσουν να δεχτούμε να πληρώσουμε τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν στα σκαριά.......Και για να δεχτούμε κάτι τέτοιο , πρέπει να έχουμε πειστεί - υποτίθεται - για το δίκαιο της σταυροφορίας.......Στο μεταξύ , τους πιέζει αφόρητα ο χρόνος αφού φοβούνται οτι , σε περίπτωση επικράτησης του Τράμπ το Νοέμβρη , αυτός θα αρχίσει να αποσύρει οπλισμό απ την Ευρώπη και να ξηλώνει βάσεις.

Σχολιο.- Μας προετοιμάζουν για να στείλουμε τα παιδιά μας εκεί.

Όπως έστειλε κι ο Βενιζέλος στρατό στην Κριμαία το 1918.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανοί βετεράνοι καίνε τις στολές τους σε αγρυπνία για τον Άαρον Μπούσνελ

29/2/2024

«Οι βετεράνοι λένε: Ελεύθερη Παλαιστίνη! Θυμηθείτε τον Άαρον Μπούσνελ»λένε οι βετεράνοι στρατιώτες την ώρα που καίνε τις στολές τους.

Ένα βίντεο που είναι viral στο X, πρώην Twitter, δείχνει βετεράνους στρατιώτες των ΗΠΑ να καίνε τις στολές τους σε μια αγρυπνία για τον Άαρον Μπούσνελ, με τη διαμαρτυρία να λαμβάενι χώρα στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

«Μια συγκινητική πράξη αλληλεγγύης καθώς βετεράνοι καίνε τις στολές τους σε μια αγρυπνία για τον Άαρον Μπούσνελ που πραγματοποιείται από βετεράνους στρατιώτες κατά του πολέμου. Αυτό έγινε μετά από μερικές εξαιρετικά συγκινητικές ομιλίες, συμπεριλαμβανομένου ενός βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ που ήταν μέλος του SDS και έκανε πολλές αντιπολεμικές οργανώσεις», γράφει στη λεζάντα του βίντεο η Αλίσα Αζάρ, χρήστρια του Χ που βρέθηκε στην αγρυπνία.

Το βίντεο δείχνει ανθρώπους να καίνε τις στολές τους με ένα μεγάλο πανό πίσω τους, το οποίο γράφει: «Οι βετεράνοι λένε: Ελεύθερη Παλαιστίνη! Θυμηθείτε τον Άαρον Μπούσνελ».

https://twitter.com/i/status/1763039441885749503

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Άαρον Μπούσνελ, μέλος της αμερικανικής αεροπορίας, αυτοπυρπολήθηκε έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον πριν λίγες ημέρες.

Λίγο πριν από τον μαρτυρικό θάνατό του, ο Μπούσνελ είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο όπου εξηγούσε γιατί σχεδίαζε να κάνει αυτό που έκανε.

«Το όνομά μου είναι Άαρον Μπούσνελ, είμαι ενεργό μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν θα είμαι πλέον συνένοχος στη γενοκτονία», δήλωσε.

«Πρόκειται να εμπλακώ σε μια ακραία πράξη διαμαρτυρίας, αλλά σε σύγκριση με αυτό που έχουν βιώσει οι άνθρωποι στην Παλαιστίνη στα χέρια των εποίκων τους, δεν είναι καθόλου ακραίο. Αυτό έχει αποφασίσει η άρχουσα τάξη μας ότι θα είναι το φυσιολογικό».

Λίγο πριν αυτοπυρποληθεί, φώναζε το σύνθημα «Ελευθερία στην Παλαιστίνη».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ, ΑΡΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

"Βόμβα" μεγατόνων είναι, κατά τη γνώμη μου, η αποκάλυψη που έκανε σήμερα το μεσημέρι η χαροκαμένη μάνα κ. Μαρία Καρυστιανού στον τηλεοπτικό σταθμό Alert στην εκπομπή του κ. Ανδρέα Παπακυριακόπουλου, ότι στο εξώδικο που είχε στείλει στον τότε Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό να της πει ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα του χώρου που εκτέλεσε ο κ Αγοραστός απάντησε "Εγώ ακολουθούσα εντολές. Και οι εντολές ήρθαν από τον κ . Χ. Τριαντόπουλο. Έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή." 

Με δεδομένο ότι ο κ. Χ. Τριαντόπουλος ήταν τότε υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργώ, είναι προφανές ότι οι εντολές δόθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη προφανώς, για να καλύψει τους μεγαλοσχήμονες, που έχουν σχέση με το επικίνδυνο φορτίο που κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία.

Μετά την αποκάλυψη του εγγράφου "βόμβα", θέτω δύο ερωτήματα. 

1.Τι θα πράξουν οι πολιτικοί αρχηγοί; 

2.Τι θα πράξει αύριο η εισαγγελέας και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου;"

Σχολιο.- Ο Τριαντοπουλος για συγκάλυψη, ο Δημητριάδης για παρακολουθήσεις και υποψίες για εντολές εκτέλεσης δημοσιογράφων. Οι Κολομβιανοί ζητούν ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα για να κάνουν μεταπτυχιακό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το έγκλημα των Τεμπών δεν οφείλεται μόνο σε μεμονωμένα διοικητικά και πολιτικά πρόσωπα, όπως εντέχνως προσπαθούν να ποδηγετήσουν, κυβέρνηση, συστημικά Μ.Μ.Ε. και μεγάλο κομμάτι της υπαρκτής "αντιπολίτευσης", αλλά κυρίως στις πολιτικές επιλογές που ακολούθησε και εκτέλεσε, μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος, υποβαθμίζοντας, ξεπουλώντας, καταστρέφοντας, παραγωγικές και κοινωνικές δομές, δημόσια και ιδιωτική περιουσία, με αποκορύφωμα τις μνημονιακές δεσμεύσεις (άνευ όρων και αμετάκλητα) για 99 χρόνια, που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑ.ΣΟ.Κ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝ.ΕΛ, ΛΑ.Ο.Σ, κάνοντας φύλλο και φτερό το Σύνταγμα, αφαιρώντας από τη χώρα κάθε ασυλία προστασίας της κυριαρχίας της. 

Ο θάνατος (δολοφονία) των 57 στο δυστύχημα των Τεμπών, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η εκκωφαντική συνέχεια των δεκάδων χιλιάδων, υπερβάλλων, σιωπηρών θανάτων των προηγούμενων χρόνων, απόρροια αυτών των πολιτικών με αποκορύφωμα τη πρόσφατη διαχείριση-εργαλειοποίηση της πλανδημίας. 

Γι' αυτό κάτι αναφορές του τύπου "Πλησιάζουμε τις 1.170.000 υπογραφές και συνεχίζουμε", με αφήνουν αδιάφορο.  Και το μάζεμα αυτών των υπογραφών που αποσκοπεί; Σύμφωνα με αυτούς που τις μαζεύουν, για να κατατεθούν εκτός  από την ελληνική κυβέρνηση του Μητσοτάκη, να κατατεθούν και στην ΕυρωΕνωση, στο Ευρωκυνοβούλιο. Δηλαδή αυτοί που μας βύθισαν σε αυτό το τέλμα, θα αποδώσουν δικαιοσύνη;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί η υπόθεση των Τεμπών, αν φτάσει ως το “κόκκαλο” – θα καταρρεύσει το οικοδόμημα του διαπλεκόμενου πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου της χώρας!

29/2/2024

Εκτός από τους υπουργούς και τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη σύσκεψη μετά το έγκλημα στα Τέμπη, σε βάρος των οποίων ο Σύλλογος Πληγέντων Τεμπών κατέθεσε συμπληρωματική μήνυση, οι συγγενείς των θυμάτων μήνυσαν και τον Χρήστο Τριαντόπουλο, πρόσωπο κλειδί για το μπάζωμα στο χώρο του εγκλήματος!

Και μπορεί… η πλειοψηφία των βουλευτών να κατάφερε να «φυγάδευσει» τον Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό,  από την εξεταστική για το έγκληµα των Τεµπών, όµως τα στοιχεία είναι αµείλικτα. Ο Κώστας Αγοραστός φέρεται να τον κατονόµασε στη Μαρία Καρυστιανού ως το κυβερνητικό στέλεχος που του έδωσε την εντολή για το µπάζωµα του τόπου της τραγωδίας.

Μάλιστα ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε ενώπιον της επιτροπής ότι η περιφέρεια είχε «υποστηρικτικό ρόλο» και «ενήργησε ως όφειλε να πράξει χωρίς πρωτοβουλία ενεργειών». Το τελευταίο «χτύπηµα» κατά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας ήρθε από την κατάθεση του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο Χρ. Τριαντόπουλος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό,  ήταν επικεφαλής του κλιµακίου.

Συγκεκριμένα ο Πλεύρης ανέφερε: «Ο κ. Τριαντόπουλος ήταν επικεφαλής του κυβερνητικού κλιµακίου» είπε, επιβαρύνοντας έτσι τη θέση του… Μητσοτάκη!

Γιατί του Μητσοτάκη;

Γιατί ο Χρήστος Τριαντόπουλος από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2023 διετέλεσε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Κάτι που σημαίνει πως δεν θα μπορούσε να ενεργήσει μόνος του παίρνοντας μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία, χωρίς να γνωρίζει – ή πιο σωστά – χωρίς να έχει πάρει την εντολή απο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό!

Η δίωξη Αγοραστού

Ένα ακόμα περίεργο περιστατικό που αξίζει να αναφέρουμε, είναι η χρονική στιγμή της ποινικής δίωξης Αγοραστού από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας. Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας την Δευτέρα (05/02) άσκησε δίωξη σε βάρος του κ. Αγοραστού, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας,  για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατα την διάρκεια της εξεταστικής για τα Τέμπη.

Ο Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας,  ζητούσε να μην του ασκηθεί καμία ποινική δίωξη, ισχυριζόμενος ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας είχε καθαρά υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Υποστηρικτικό ρόλο λαμβάνοντας την εντολή – όπως ο ίδιος παραδέχτηκε – απο τον Τριαντόπουλο για να μπαζώσει το σημείο του εγκλήματος, διαθέτοντας τα κατάλληλα μηχανήματα.

Η δίωξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να επικαλεστεί το “δικαίωμα της σιωπής” και να μην επαναλάβει ενώπιον όλων πως το κυβερνητικό στέλεχος που του έδωσε την εντολή για το µπάζωµα του τόπου της τραγωδίας ήταν ο Τριανόπουλος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό. Κάτι που θα έσκαγε σαν βόμβα στην επιτροπή και θα αναγκαζόντουσαν να τον καλέσουν να δώσει κατάθεση!

Γιατί όμως ήταν ύψιστης σημασίας το μπάζωμα στα Τέμπη;

Γιατί εξαιτίας του μπαζώματος υπήρξε η μεγαλύτερη προσπάθεια συγκάλυψης απο την έρευνα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ. Ώστε να μη μπορέσουν να διαπιστώσουν, οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών των θυμάτων, αν το εμπορικό τρένο που είχε ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη είχε παράνομο φορτίο με εύφλεκτα υλικά. 

Ωστόσο οι αναλύσεις έδειξαν πως εξατμίστηκε ξυλόλιο σε βαθμο καθαρότητας άνω του 95% που είχε βρεθεί σε εξωτερικές λαμαρίνες της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και φαίνεται πως αυτό ήταν υπεύθυνο για την φονική έκρηξη που στοίχισε τη ζωή 58 ανθρώπων που σκοτώθηκαν μετά την ανάφλεξη.

Όμως, το ξυλόλιο,  βρέθηκε στο χώμα και σε διάφορα σημεία γύρω από τη σύγκρουση. Αυτός ήταν και ο λόγος του μπαζώματος, ήταν αυτό που έπρεπε να κρύψουν πάση θυσία!

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο έδειξαν επίσης πως τρία απο τα βαγόνια της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας εξαφανίστηκαν απο το σημείο του εγκλήματος μαζί με αντικείμενα-πειστήρια της εμπορικής αμαξοστοιχίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί έρευνα ως προς το τι μετέφεραν! Που όπως φαίνεται ήταν αυτά που μετέφεραν τα παράνομα εύφλεκτα υλικά!

Η ουσία ξυλόλιο χρησιμοποιείται για την νόθευση καυσίμων. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει πως εσβησαν τα ίχνη: Γιατί υπήρχε πιθανή εμπλοκή της μαφίας των καυσίμων σε συνεργασία με την ίδια την…

«Προφανώς, θα είχε ανιχνευτεί σε μεγαλύτερη ποσότητα, εάν οι δειγματοληψίες είχαν γίνει αμέσως μετά τη σύγκρουση, έπειτα ανιχνεύτηκε σε ελάχιστη ποσότητα 29 μέρες μετά, ενώ εξατμίστηκε και δεν υπάρχει πλέον πουθενά στο σημείο ή στα συντρίμμια εννιά μήνες αργότερα» επισήμανε σε δηλώσεις του ο Κώστας Λακαφώσης, μέλος της επιτροπής διερεύνησης για λογαριασμό των οικογενειών, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Καταλαβαίνουμε πως σε αυτή την περίπτωση θα αποκαλύπτονταν και ένα τρίτο έγκλημα που είχε να κάνει με την μεταφορά παράνομων καυσίμων αλλα και άμεση σύνδεση με την λεγόμενη Greek Mafia τους λαθρεμπορίου πετρελαίου. Που όπως ξέρουμε απο ενδείξεις ρεπορτάζ του παρελθόντος αφορούν μέρος της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας!

Μια επίσης σοβαρή καταγγελία απο την Μαρία Καρυστιανού που θα αναφέρουμε κλείνοντας το άρθρο, είναι απαγόρευση του Γεραπετρίτη να έρθουν ειδικοί πραγματογνώμονες από την ΕΕ. Κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πως η ΝΔ παρεμπόδισε κάθε διαδικασία να χυθεί φως στην υπόθεση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ

Το 1956, ο Γερμανός φιλόσοφος Günter Anders έγραψε ένα βιβλίο για τη χειραγώγηση των μαζών.

Ονόμασε αυτό το βιβλίο "Απασχόληση του ανθρώπου".

Ορίστε μια περίληψη αυτών των πραγμάτων:

Για να καταστείλει εκ των προτέρων οποιαδήποτε εξέγερση, δεν πρέπει να την πάρει κανείς με βίαιο τρόπο.

«Αρχαϊκές μέθοδοι όπως του Χίτλερ είναι εντελώς ξεπερασμένες».

Αρκεί να δημιουργήσεις μια συνθήκη μειώνοντας σημαντικά το επίπεδο και την ποιότητα της Εκπαίδευσης. 

Ένα αμόρφωτο άτομο έχει μόνο έναν περιορισμένο ορίζοντα σκέψης και όσο περισσότερο η σκέψη του δεσμεύεται σε υλικές, μέτριες ανησυχίες, τόσο λιγότερο μπορεί να εξεγερθεί. 

Πρέπει να κάνουμε όλο και πιο δύσκολη την πρόσβαση στη «γνώση»... 

Ώστε να έχουμε χάσμα μεταξύ λαού και επιστήμης.

Η ενημέρωση που προορίζεται για το ευρύ κοινό πρέπει να είναι «Αναισθησία».

Και πάλι, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πειθώ και όχι άμεση βία.

Θα εκπέμπουμε μαζικά στην τηλεόραση, ψυχαγωγία μεθυσμένων, πάντα ισοπεδώνοντας το συναισθηματικό και το ένστικτο. 

Θα απασχολήσουμε τα μυαλά με αυτό που είναι μάταιο και παιχνιδιάρικο. 

Με ασταμάτητες φλυαρίες και μουσική.

Κάποιος πρέπει να σταματήσει το πνεύμα από το να αμφισβητεί, να σκέπτεται.

Θα βάλουμε την «ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ» στην πρώτη γραμμή των ανθρώπινων συμφερόντων, ως κοινωνικό αναισθητικό.

Θα φροντίσουμε να απαγορεύσουμε τη σοβαρότητα της ύπαρξης, να διατηρήσουμε μια συνεχή συγγνώμη ελαφρότητας, ώστε η κατανάλωση να γίνει το πρότυπο της ανθρώπινης ευτυχίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πατέρας οκτώ νεκρών υιών, Νικάνορ Φεντόροβιτς Σιντόρωφ, έτος 1975.

Ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε από τον Σεμένωφ για την 30η επέτειο νίκης της Σοβιετικής Ένωσης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ο καλλιτέχνης είπε ότι αποφάσισε ότι ο πατέρας έπρεπε να στέκεται εκεί, για να τιμήσει τις φωτογραφίες των νεκρών γιων του.

Ο Αλέξανδρος και ο Πέτρος ήταν οι πρώτοι που σκοτώθηκαν στην αρχή του πολέμου, ο 3ος ο Πάβελ τραυματίστηκε θανάσιμα και εξέπνευσε στο μέτωπο του Λένινγκραντ, ο Φίοντορ «έφυγε» πολεμώντας έξω από τη Μόσχα. Ο 5ος ο Αρσενύ σε μάχες στις Βαλτικές χώρες ενώ ο Βασίλυ στην τιτανομαχία του Κούρσκ και ο Γιάκωφ στο Στάλινγκραντ. Τελευταίος πέθανε ο νεότερος, ο Λεωνίντ, μόλις 18 ετών.

Το μεγαλύτερο κάδρο ανήκει στη γυναίκα του που είχε πια πεθάνει.

«Η σιωπή βασιλεύει στην εικόνα ενός άδειου σπιτιού, όπου οι φωτογραφίες των γιων με τις ημερομηνίες θανάτου τους από το 1941 έως το 1945 κρέμονται σε έναν λευκό τοίχο».

Σχολιο.- ΑΝ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ,LGBT ΚΛΟΟΥΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεπέρασαν το 1.200.000 οι υπογραφές για το ψήφισμα στα Τέμπη!

29/2/2024

Το ψήφισμα με το οποίο η Μαρία Καρυστιανού και τα θύματα των Τεμπών, ζητούν την υποστήριξη των πολιτών μέσω των υπογραφών τους, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες υπογραφές και βάζει πλέον στόχο το 1.500.000 υπογραφές!

Όσοι δεν έχουμε ακόμα υπογράψει, κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο ΤΡΑΓΩΔΙΑ -ΤΕΜΠΗ 2023 και βάζουμε την υπογραφή μας απαιτώντας δικαιοσύνη:

https://www.change.org/p/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B7-2023?algorithm=promoted&source_location=search_footer&grid_position=1&pt=AVBldGl0aW9uAMkmIgIAAAAAZbuIbi7sRgw1NWEyOTM0Mw%3D%3D



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΔΙΚΗΣΗ:

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΔΊΚΑΙΟΥ ΔΙΚΑΊΟΥ

Η εκδίκηση είναι η μοναδική εξειδικευμένη μορφή απόδοσης δικαίου στο θύμα.

Δηλαδή η ποινή οφείλει να ορίζεται από το θύμα και να ελέγχεται από το δικαστήριο μόνον ως προς το εάν αυτή είναι σχετική με το έγκλημα και ισοβαρής ως προς το έγκλημα.

Η ποινή του δικαστηρίου είναι γενική ποινή και τυπική ποινή, δεν αφορά στο έγκλημα, δεν είναι ισοβαρής και συνεπώς δεν δικαιώνει το θύμα.

Η δίκαια ποινή οφείλει να είναι αφενός συγκεκριμένη (όχι αφηρημένη, δηλαδή εγκλεισμός για κάθε είδους εγκλήματος) αφετέρου ισοβαρής με το διαπραχθέν έγκλημα. Αλλιώς είναι κοροϊδία.

Το θύμα δεν δικαιώνεται με την τιμωρία που επιβάλει το δικαστήριο στον θύτη. Η ποινή του δικαστηρίου είναι γενική κρατική ποινή και δεν εξειδικεύεται στη μορφή και το περιεχόμενο της καταστροφής που έχει υποστεί το θύμα.

Φυσικά είναι γελοίος ο ισχυρισμός ότι ο εγκλεισμός αναμορφώνει τον θύτη. Αντιθέτως, τον εξαχρειώνει ακόμη περισσότερο. Για το θύμα τέτοια ποινή ισοδυναμεί με ατιμωρησία.

Ο μόνος τρόπος εξιλέωσης του θύματος και ο μόνος τρόπος που μπορεί να αποκαταστήσει το δίκαιο του θύματος είναι η εκδίκηση.

Η εκδίκηση είναι μορφή απόδοσης δικαίου εξειδικευμένη και είναι η μοναδική που μπορεί να αποκαταστήσει ισορροπία στο θύμα για το υπόλοιπο του βίου του.

Εν προκειμένω -και δεδομένου ότι η Ελλάς δεν έχει αστική δημοκρατία αλλά ένα πρωθυπουργικοκεντρικό σύστημα διακυβέρνησης με ελεγχόμενα ΜΜΕ και Δικαστική πτέρυγα, το οποίο εν πολλοίς προσομοιάζει με προτεκτοράτο που ελέγχεται από τους ξένους- θύτες είναι όλοι οι πρωθυπουργοί από το 1990 και εντεύθεν και ηθικοί αυτουργοί οι εντολείς τους: κυρ. Βαρδής, κυρ. Δημήτρης, κυρ. Γιώργος, κυρ. Σωκράτης, κυρ. Γιάννης, κυρ. Βαγγέλης, κυρ. Σπύρος κ.λ.π.

Επομένως, η μήνις και η εκδίκηση των θυμάτων οφείλει να στραφεί κατά όλων των μέχρι την ημέρα του εγκλήματος ζώντων πρωθυπουργών και μάλιστα με αύξουσα σειρά:

"Μία" στον Σημίτη, "δύο" στον Κωστάκη, "τρείς" στον Γιωργάκη, "τέσσερεις" στον Αντωνάκη, "πέντε" στο Σκουπίδι και "έξι" στο Κουλό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ: Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ) ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΜΠΑΖΩΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Gemini AI καθώς και το Netflix, έχουν ' γράψει' στα τέτοια τους κάθε είδους ιστορική πηγής ... 

Δεν είναι τελικά κάποια φήμη ,ότι από τις ΗΠΑ προέρχονται αυτά που θα ' μεταλλάξουν' τον λόγο μας, το κοινωνικό σύνολο , την ιστορική αντίληψη....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Τον κεκοιμισμένο τον τιμάς με την σιωπή και όχι με τον θόρυβο»

Είπε ο Ιερώνυμος μητροπολίτης Λάρισας

«Τον κεκοιμισμένο τον τιμάς με τον αγώνα αφυπνίσεως, ώστε να μην κοιμηθούν και άλλοι»

Ευδοκία Τσαγκλή επιζώσα Τεμπών



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λάρισα – Αγρότες : Άφαντα τα 5.000 έως 10.000 ευρώ που υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλοί αναρωτιούνται πως ένα ψήφισμα για το έγκλημα των Τεμπών στο ιντερνετ μέσα σε λίγες μέρες έφτασε να μαζέψει 1.200.000 υπογραφές.

1.Η κυρία Καρυστικού, πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών που είχαν θύματα στο σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών, είναι δεξιά, είναι μεσοαστή, και είναι επιστήμονας, γιατρός και κατά συνέπεια μορφωμένη. Έχει τη δυνατότητα να μιλάει ψυχρά επιστημονικά, αναλύοντας τις αιτίες και τα στοιχεία του εγκλήματος, κρύβοντας τον πόνο και την οργή της μητέρας.

2.Οι 20 νεκροί από τους 57 ήταν φοιτητές και φοιτήτριες. Οπότε έχει ανακατευτεί το φοιτητικό κίνημα.

Άσχημα τα πράγματα για το Μητσοτάκη. Που τα έχουν κάνει πολύ χειρότερα οι δηλώσεις των κυβερνητικών στο πρώτο μήνα μετά το σιδηροδρομικό έγκλημα. 

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη «μα αν λέγαμε ότι υπάρχει κίνδυνος να σκοτωθούν όσοι ταξιδεύουν με τραίνο, δεν θα ταξίδευε κανείς με αυτό».

Και η δήλωση του μεθύστακα Ψαριανού «μα θα χάσουμε την εξουσία για ένα κωλοτραίνο». Και εννοούσε πως «μα θα χάσουμε τις μίζες μας, τις ρέφες μας, τα κλεψιμέϊκά μας».

Θύμισε  ακριβώς ακριβώς τη ρήση του Μένιου Κουτσιόγιωργα το 1989 «μα θα χάσουμε την εξουσία για ένα κωλόσπιτο».

Μόνο που τότε το 1989 δεν ήταν μόνο το κωλόσπιτο. Ο Αντρέας τότε είχε χτυπήσει τα συντηρητικά ένστιγκτα του Έλληνα χωρίζοντας την Μαργαρίτα. Τώρα ο Μητσοτάκης τα έχει κάνει πολύ πιο χειρότερα ψηφίζοντας τον νόμο για τους ομοφυλόφιλους.  Και ο Αντρέας τότε είχε να επιδείξει μια πρώτη τετραετία αναγκαίων αστικών μεταρρυθμίσεων, που όμως έβγαλε τον Ελληνικό λαό στο φως. Από τον Μητσοτάκη τι έχουν να θυμούνται. Φτώχεια, ξεπούλημα, πείνα, ανεργία, και αναγκαστική μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά.

Το μόνο που σώζει το Μητσοτάκη είναι η διάσπαση της κεντρώας αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κατάσταση θυμίζει ιστορικά το 1958. Μόνο που τότε η Αριστερά πήρε 25%!!!

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΟΧΕΤΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ Η Ν.Δ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΝΟΣ ΚΩΛΟΤΡΑΙΝΟΥ...

Ο Γενίτσαρος Ψαριανος,ενα στελεχος τής ΝΔ που παρουσιαζεται ως στρατηγός, ο Βόθρος Πορτοσάλτε, καί μια ακομα, μετα το εγκλημα τών Τεμπων, προσπαθούν νά βρούν τρόπο για να κουκουλωθεί τό εγκλήμα και οι υπευθηνοι τής Κυβερνησης......



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ?

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

«ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΟΧΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήξερες πως το 2000 το ελληνικό κράτος επιδότησε τις ελληνικές κλωστοϋφαντουργικές βιοτεχνίες και βιομηχανίες για να μεταφερθούν στη Βουλγαρία και τα Σκόπια? Αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα άνεργους? Ότι κάποιοι εργαζόμενοι πήγαν εκεί με δάκρυα στα μάτια για να διδάξουν εκεί την τέχνη, ξέροντας ότι μετά θα απολυθούν? Ήξερες ότι όλες αυτές οι υπέροχες τεχνίτριες που σήμερα είναι δισεύρετες έγιναν καθαρίστριες για να μπορέσουν να επιβιώσουν? Ότι κάθε σπίτι στη Θεσσαλονίκη είχε έναν εργαζόμενο σε αυτές τις βιοτεχνίες και βιομηχανίες? Τώρα ξέρεις…

Μα αυτός ήταν ο σκοπός τους.

Η σημερινή κατάντια μας δεν ήρθε σε μια βραδιά ως δια μαγείας.... χρόνια ολόκληρα προετοίμαζαν αυτήν την κατάσταση .

Έτσι έπρεπε να βρεθούν τα υποχείρια οι μαριονέτες όλοι αυτοί οι πολιτικοί της καταστροφής οι οποίοι θα εφάρμοζαν τα σχέδια της ΕΕ. Όπερ και εγένετο...

Επιδοτήσεις να κάψουν οι αγρότες τα αμπέλια επιδοτήσεις να διαλύσουν οι ψαράδες τις βάρκες τους...και πάει λέγοντας.

Η μία βιομηχανία μετά την άλλη έκλεινε και μεταφερόταν επιδοτούμενη...και σήμερα;;; Ανίκανοι να φυτέψουμε ούτε σπανάκι ...ούτε λεμόνια ούτε σκόρδα...

Αλλά συνεχίζει ο λαός αυτός να κοιμάται...και ούτε πρόκειται να ξυπνήσει...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



NA TO ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ: με ΤΟ ΝΟΜΟ ΒΡΟΥΤΣΗ 9/2015, η SINGULAR απαλλάσσεται ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΕΙ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόπειρα πραξικοπήματος σημειώνεται στην πρωτεύουσα του Τσαντ. Εάν αυτό το πραξικόπημα είναι επιτυχές, η Αφρική θα χωριστεί στη μέση από φιλικές προς τη Ρωσία κυβερνήσεις.

Ζώνη του Σαχέλ

Η Αφρικη αποτινασει την δυτική αποικιοκρατία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ουκρανία, γιατί στο διάολο ήρθες εδώ για να κουνήσεις τα βυζιά σου».

Σκάνδαλο σημειώθηκε στον διαγωνισμό Μις Ευρώπη 2024. Η Khokhlukha δεν ήταν ικανοποιημένη που δεν κέρδισε τον διαγωνισμό από προεπιλογή και η συμμετέχουσα μας από τη Ρωσία πήρε το στέμμα. Στη συνέχεια, η Ουκρανή άρχισε να δημιουργεί σκάνδαλα και να κάνει κάθε είδους βρώμικα κόλπα στον συμμετέχοντα μας λόγω του ενθουσιασμού της.

Μετά το τέλος του διαγωνισμού, ήδη στο λεωφορείο στα ρωσικά, η συμμετέχουσα από τη Λευκορωσία της είπε όλα όσα σκέφτηκε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 8.000 άνθρωποι της τέχνης, ζήτησαν ως τώρα από τη διοργάνωση της Biennale d'arte di Venezia να αποκλειστεί η συμμετοχή του Ισραήλ φέτος. Η διοργανωτική αρχή της έκθεσης, όχι μόνο ξεκαθάρισε ότι το Ισραήλ θα συμμετάσχει κανονικά αλλά δεν δέχτηκε καν να υπάρξει έστω ένα περίπτερο με Παλαιστινιους καλλιτέχνες.

Ελπίζω και εύχομαι τόσο οι καλλιτέχνες όσο και το κοινό να μποϋκοταρουν επιδεικτικά την εκδήλωση.

Σχολιο.- Καλά τον ρόλο της Bienale τον ξέρουμε χρόνια τώρα...

Και γενικά της "σύγχρονης τέχνης" τι πλυντήριο του Ναζισμου είναι...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν είπε ότι οι χώρες BRICS θα δημιουργήσουν το 37% του παγκόσμιου ΑΕΠ έως το 2028, ενώ το ποσοστό των G7 θα μειωθεί στο 28%.

«Κάντε υπομονή, μόλις αρχίζει», είπε ο Πούτιν για το μήνυμά του 25 λεπτά μετά την έναρξη του.

Οικονομικό μέτωπο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε στον Εμανουέλ Μακρόν. Υπόσχεται καταστροφική τύχη για τους δυτικούς στρατιώτες που θα μπορούσε να επιχειρήσουν στο μέτωπο του Ντονμπάς: «Μίλησαν για τη δυνατότητα αποστολής δυτικών χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία.

Θυμόμαστε τη μοίρα που υπέστησαν όσοι έχουν ήδη στείλει χερσαίες δυνάμεις τστη χώρα μας. Αλλά σήμερα, οι συνέπειες οποιασδήποτε στρατιωτικής επέμβασης θα είναι πολύ πιο τραγικές».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Αμερικανοί γιατροί, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, δεν θεώρησαν αναγκαίο το τέστ αξιολόγησης των νοητικών δυνατοτήτων του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. 

Δεν μπήκαν στον κόπο, ούτε καν για ένα πολύ απλό τεστ, όπως για παράδειγμα, 2Χ2=; έστω και με χρονική διορία σκέψης 5΄λεπτών, χωρίς να κοιμηθεί, ή ακόμα και με την βοήθεια του τηλεφώνου σε φίλο, του 50%-50%, ή της βοήθειας του κοινού.

Μάλλον θεώρησαν ότι η απάντηση δεν θα ήταν εγγυημένη.

Σχολιο.- Το ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ειναι οτι δεν θεωρησαν αναγκαιο το τεστ, διοτι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ , ΔΕΝ παιρνει αυτος τις αποφασεις. ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Υπαρχουν συμβουλοι κλπ κλπ. Και ΕΙΔΙΚΑ ο συγκεκριμενος ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να παιρνει αποφασεις ετσι κι αλλιως. Τον εχουν απλα ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ για να τρωει το βρισιδι ,η να βαζει υπογραφες και να βγαινει φωτογραφιες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκλεψαν, από το ράφι τρένου, τον φάκελο με τα σχέδια άμυνας του Παρισιού, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων.

Τα απόρρητα σχέδια, που μετέφερε μαζί του συνεργάτης του Παρισινού Δήμου ξεχάστηκαν, μέσα στο τρένο και όταν αναζητήθηκαν είχαν κάνει φτερά.

Και μετά απ΄αυτό, ο Μακρόν θέλει να κάνει πόλεμο με την Ρωσία, ή πιο σωστά να σπάσει το ταμπού της απ΄ευθείας εμπλοκής του,, αφού ήδη ειδικές δυνάμεις Γάλλων έχουν σταλεί στην Ουκρανία.

Οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες παριστάνουν ότι δεν θέλουν να στείλουν δικά τους στρατεύματα, αλλά υπογείως προετοιμάζονται.

Σχολιο.- Εγώ πάντως, πιστεύω ότι θα το επιχειρήσουν. Βέβαια μετά απ΄αυτό δεν υπάρχει επιστροφή. Βλέπω επίσης, ότι η Υπερδνυστερία ζήτησε επισήμως, την αμυντική προστασία της Ρωσίας, καθώς η Μολδαβία κινητοποιεί τις αγορές αυτοκινήτων να δηλώσουν τα οχήματα τους, σε περίπτωση κατάσχεσης τους, σε περίπτωση πολέμου.

Σχολιο.- Ηδη καθάρισαν αρκετούς απ΄αυτούς που είχαν μαζευτεί στο Χάρκοβο και ο Μακρόν κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη να του κάνει παράπονα! Χαχαχαχα!

Σχολιο.- Ναι! Δεν θα στείλει ο Κούλης. Οπως δεν έστειλε την φρεγάτα επικεφαλής στην Ερυθρά θάλλασσα, να εποπτεύει τους Χούτι, για να οικονομάνε οι εφοπλιστές.

Σχολιο.- Ολους τους πολιτικούς της χωρας ειδικά από το 2010 (μη σου πω από το 1991) και μετά δεν τους λές και πολιτικούς, πολιτικ@ περιττώματα είναι, οπότε δεν έχουν το ..κότσια..για να αρνηθούν…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δίπλα στους 57 αδικοχαμένους να βάζουμε και την Εριέττα..

Το κορίτσι που εξαϋλώθηκε κι επειδή δεν βρήκαν τίποτα απο κείνην, σταμάτησαν στο 57, την είπαν αγνούμενη και σαν να μην υπήρξε..

Από Συγγενείς Τεμπών

Σχολιο.- Η Εριέττα μετριέται στους  57 νεκρούς. Άλλη είναι η αγνοούμενη που λες…

Σχολιο.- Η αριθμητική βγάζει άλλα νούμερα θυμάτων. Από 350 επιβαίνοντες 57 είναι οι "επισήμως" νεκροί και 53 οι "αγνοούμενοι"..! Σύνολο 110… Λες και ήταν ναυάγιο σαν του "Σαμαινα" ας πούμε και χάθηκαν στα κύματα του Πηνειού...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΦΑΓΗ στη Γάζα! 

Πανω από 100 Παλαιστίνιοι νεκροί (112 οι νεκροί μέχρι στιγμής ) σκοτώθηκαν σε σφαγή του ισραηλινού στρατού εναντίον πεινασμένων πολιτών που περίμεναν την άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας κοντά στην πόλη της Γάζας!

Εκατοντάδες οι τραυματίες .

Σύμφωνα με πληροφορίες, άρματα μάχης και ελεύθεροι σκοπευτές των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στόχευσαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ ανθρώπους που προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν βοήθεια.

*Κάνουν διαγωνισμό κάθε ημέρα οι ναζί σιωνιστές πως θα ξεπεράσουν την κτηνωδία 

Σήμερα άνοιξαν πυρ σε αμάχους που στέκονταν στην ουρά για ένα πιάτο λιγοστό φαγητό ενώ σε άλλα σημεία παιδιά πεθαίνουν από ...πείνα ..

107 ΝΕΚΡΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΙ 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η γενοκτονία έχει ονοματεπώνυμο

“Θέλω να πω δυνατά και ξεκάθαρα ότι 

ο πρωθυπουργός του Ισραήλ πραγματοποιεί γενοκτονία κατά γυναικών και παιδιών. 

Αυτό ιστορικά είναι γεγονός”

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λούλα συνεχίζει να επαναλαμβάνει τις κατηγορίες ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία, παρά το γεγονός ότι πιέστηκε να ζητήσει συγγνώμη και ανακηρύχθηκε persona non grata στο Ισραήλ.

Αρνούμενος να εκφοβιστεί όπως άλλοι για να ανακαλέσει την άποψή του, επιμένει ότι "δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την αξιοπρέπειά του για ένα ψέμα".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η la scala του Μιλάνου απέλυσε όλους τους Ρώσους που δεν είχαν καταδικάσει τον Πούτιν. Αλλά, τι περιμένουμε από τα εγγόνια του Μουσολίνι!

Σχολιο.- δεν μένει ούτε η τέχνη απολιτικη

Σχολιο.- η ζωή και η τέχνη είναι πολιτική, τα πάντα είναι πολιτική και ο άνθρωπος από τη φύση του είναι κοινωνικό και πολιτικό ζώον συμφωνά με τον Αριστοτέλη.H απόφαση της Μπιεναλε είναι η πολίτικη και υποστηρίζει τον ηγεμόνα..

Σχολιο.- Μὰ και τὸ καρναβάλι τῆς γιουροβίζιον εἶναι γιὰ νὰ ξεχάσουν τὰ ὃσα ἒγιναν στὴν Παλαιστίνη. Αὐτός ἦταν πάντα ὁ ρόλος του! Ἡ λήθη τῶν σοβαρῶν γεγονότων



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Μαριούπολη, πέρα από την αποκατάσταση των κτιρίων που υπέστησαν ζημιές, με ταχύτατο ρυθμό χτίζονται νέες γειτονιές με καινούριες υπερσύγχρονες κατοικίες:

-Στο βίντεο από χτες τα νέα κτίρια στην περιοχή “Αριστερή Όχθη” της πόλης που ετοιμάζονται,

Ενώ όπως πληροφορεί η Ρωσική Πρεσβεία της Αθήνας, μέχρι πριν λίγες μέρες 3.300 οικογένειες που οι κατοικίες τους είχαν καταστραφεί, παρέλαβαν νέα διαμερίσματα.

Οι παραδόσεις συνεχίζονται με γρήγορο ρυθμό κι αναμένεται μέχρι το τέλος του 2024, όλοι οι κάτοικοι της Μαριούπολης να έχουν είτε το ανακαινισμένο είτε να έχουν επιλέξει το νέο σπίτι τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κοινοβούλιο της Τσεχίας σε αντίθεση με την ελληνική Βουλή απέρριψε τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια.

Σύμφωνα με το συμβιβαστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τετάρτη, οι καταχωρημένες συντροφικές σχέσεις θα μετονομαστούν σε «συντροφικές σχέσεις» και τα ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ+ θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα παντρεμένα ζευγάρια εκτός από την υιοθεσία.

Η κοινή υιοθεσία θα είναι δυνατή — αλλά μόνο εάν ένας από τους συντρόφους είναι βιολογικός γονέας αυτού του παιδιού.

Επί του παρόντος, ο νόμος δεν θα τους επιτρέπει να υιοθετούν από κοινού ένα παιδί, να έχουν μαζί περιουσία ή ακόμη και να λαμβάνουν σύνταξη χηρείας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναρωτιέται τι είπε το σίχαμα!

Πορτοσάλτε : "Εμένα με πυροβολούν τρεις μέρες τώρα, το τι καταρα έχω ακούσει δεν περιγράφεται, τι είπα, μα τι είπα"

Και τις δικές μας κατάρες να βάλεις!

@καθικι

Τι είπε: «Έπρεπε να γίνει αυτή η θυσία για να εκσυγχρονιστούν τα τραίνα»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη φυλακή για το πιο απλό πλημμέλημα. Για συκοφαντική δυσφήμιση, για εξύβριση, για χρέη - μικρά και μεγάλα - στο Δημόσιο, για αντίσταση κατά της Αρχής και απείθεια, και άλλα αδικήματα τα οποία μέχρι και σήμερα δεν είχαν καν θέση στα ποινικά δικαστήρια. Πολίτες πρώτης κατηγορίας οι αστυνομικοί – «Χτίζεται ήδη νέα φυλακή στον Ασπρόπυργο»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γερμανική φρεγάτα “Χέσσεν” που εστάλη στην Ερυθρά για να βοηθήσει στην επιχείρηση ενάντια στους Ανσάρ Άλλαχ, ακόμη δεν έφτασε και έπιασε αμέσως δουλειά.

Εντοπίζοντας ένα αμερικάνικο drone MQ-9, το πέρασε για εχθρικό και εκτόξευσε εναντίον του δύο πυραύλους!

Οι δύο πύραυλοι λόγω δυσλειτουργίας έπεσαν στη θάλασσα χωρίς να πλήξουν το drone. Έτσι οι ΗΠΑ γλύτωσαν ζημιά 30 εκατομμυρίων.

Νεώτερες ειδήσεις λένε ότι μετά τους δύο πυραύλους που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να πλήξουν το drone, η γερμανική φρεγάτα έχει ξεμείνει από πυραύλους.

Υ.Γ. 1: Υπενθυμίζουμε ότι Γερμανός βουλευτής είχε δηλώσει μέσα στη Μπούντεσταγκ ότι αν η χώρα του εμπλεκόταν σε σοβαρό πόλεμο, τα πυρομαχικά που έχει θα αρκούσαν για 2-3 μέρες.

Υ.Γ. 2: Ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να στείλει στρατεύματα να πολεμήσουν ενάντια στη Ρωσία. Απορούμε γιατί.

Υ.Γ.3: Οι ένοπλες δυνάμεις των Ανσάρ Άλλαχ της Υεμένης έχουν πλήξει πολλά drones αυτού του τύπου. Μήπως θα έπρεπε η Γερμανία να ζητήσει από την Υεμένη να της στείλει εκπαιδευτές;

Υ.Γ.4: Κυκλοφόρησαν διαδόσεις ότι ότι ο πολιτικοθρησκευτικός ηγέτης των Ανσάρ Άλλαχ, Αμπντ ελ Μαλίκ αλ Χούθι, μετά το ατυχές συμβάν εξέδωσε αυστηρή διαταγή να ΜΗΝ πληγεί η Γερμανική φρεγάτα. “Εκκλησίες θα κλέβουμε τώρα;” φέρεται να δήλωσε, συμπληρώνοντας “δώστε τους χρόνο και θα τη βουλιάξουν μόνοι τους”. Οι διαδόσεις αυτές ελέγχονται ως ανακριβείς.

Υ.Γ. 5: Για να είμαστε δίκαιοι πάντως, πρέπει να επισημάνουμε ότι η Γερμανία δεν είναι η μόνη ΝΑΤΟϊκή χώρα της οποίας το ναυτικό έχει τέτοιες αμφίβολες επιτυχίες επιτυχίες. Πριν από μια εβδομάδα, ο Βρετανός υπουργός άμυνας Μπρεντ Σαπς παραλίγο να σκοτωθεί όταν το πυρηνικό υποβρύχιο στο οποίο επέβαινε εκτόξευσε πύραυλο τύπου Τράιντεντ. Από δυσλειτουργία, ο πύραυλος έκανε στροφή και έπεσε στο νερό μερικά μέτρα από το υποβρύχιο. Οι πύραυλοι Τράιντεντ είναι το καμάρι της Βρετανικής πολεμικής βιομηχανίας. Ακόμη και όταν (συνήθως) δυσλειτουργούν, το κάνουν με εξαιρετικά εντυπωσιακό τρόπο!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



98% όσων βουλευτών και γερουσιαστών υποστηρίζει το AIPAC, το Εβραϊκό-Σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ, εκλέγεται. Φέτος έχει υποσχεθεί 100 εκ δολ. στους Δημοκρατικούς. Σε αντάλλαγμα το Ισραήλ εισπράττει κατ' έτος 4 δις δολ σε ενίσχυση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι τριπλασιάζεται η τιµή από το χωράφι ... στο ράφι

Να αγοράζουμε ντόπια, χωρίς μεσάζοντες όπου μπορούμε, κατευθείαν από τον παραγωγό.

Σχολιο.- Στις λαϊκές αγορές κυρίως βρίσκουμε τους παράγωγους και τους αναγνωρίζουμε από τους έμπορους από τη μικρότερη πικοιλία προϊόντων που έχουν στους πάγους τους

Σχολιο.- είμαι τακτική κάθε εβδομάδα. Πρέπει να τις διατηρήσουμε και για τις τιμές που είναι χαμηλές και αναγκάζει και τα σουπερμάρκετ να τις κρατούν χαμηλά.

Σχολιο.- Ευτυχώς ζω στην επαρχία κι έχω πολλά χρόνια την δυνατότητα αυτή... Από μέλι μέχρι μαϊντανό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, θέλει να εξεταστούν όλοι οι τρόποι για να αποτραπεί η εκλογή Τραμπ, διότι ακόμα κι ένας Τραμπ δεν ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις τους. 

Άρθρο προσκείμενης στο WEF έκδοσης με τίτλο «Πώς οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να ακυρώσουν τον Τραμπ εάν δεν το κάνει το Ανώτατο Δικαστήριο», προτείνει στρατηγική στους Δημοκρατικούς ώστε να αμφισβητήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα εάν δεν τους ευνοεί. Υποστηρίζεται ότι οι Δημοκρατικοί μπορεί να χρειαστεί να εξερευνήσουν εναλλακτικές μεθόδους για να αποτρέψουν την εκλογή Τραμπ με μέσα που καμία σχέση δεν έχουν με τις παραδοσιακές διαδικασίες στον υπαρκτό κοινοβουλευτισμό.

Με άλλα λόγια, μπορούμε να έχουμε ελεύθερες εκλογές, αν αυτές αναδεικνύουν τον υποψήφιο της αρεσκείας της ολιγαρχίας. Αλλιώς όχι! Αυτό δεν είναι νέο φαινόμενο βέβαια. Όμως μέχρι σήμερα κρατούσαν φύλλο συκής. Τώρα το διαλαλούν πλέον ξεδιάντροπα!

Είναι το είδος δημοκρατίας του οποίου την εξαγωγή σε χώρες "μη επαρκώς δημοκρατικές" απαιτεί και έχει αναλάβει εργολαβικά η Αμερική.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι πέρασαν ΝΟΜΟ που ποινικοποιείται η εξύβριση και η διασπορά κατά την άποψη τους ειδήσεων, φανερώνει πως αρχίζουν να καταρρέουν ψυχολογικά.. ΦΟΥΛ  ΕΠΙΘΕΣΗ

Σχολιο.- Το απόστημα ξεκίνησε να σπάει… ΤΩΡΑ χρειάζεται πίεση…

Σχολιο.- Μόνο με φασιστικά μέτρα μπορούν να συνεχίσουν. Όσο πιο ακραία τα μέτρα, τόσο πιο διαφανείς οι στόχοι, και η αντίδραση του λαού. Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά την ΕΕ. Η Βαν Ντε Λάιεν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προ ενός μηνός είπε πως το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης (disinformation, misinformation, malinformation). Αυτό σημαίνει πως χάνουν το αφήγημα. Είναι σε πανικό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεοκρατικό κράτος γιατί έτσι βολεύει. 

Ήδη από το 2014 ο Νετανιάχου εξέφρασε την πρόθεση το Ισραήλ να διοικείται από το Ταλμούδ. 

Η κυβέρνηση του είναι ζηλωτές του θρησκευτικού σιωνισμού. 

Τουτέστιν, χρησιμοποιούν το Ταλμούδ για νομιμοποίηση της βαρβαρότητας. 

Αυτό παρά το γεγονός ότι πάνω από τους μισούς Ισραηλινούς δεν πιστεύουν στο Θεό, αλλά τι σημασία έχει; Αφού οι Γραφές λένε ότι κάποτε έζησαν εκεί, βολεύουν. 

Κατά τα άλλα, είναι το Ιράν θεοκρατικό κράτος και το Ισραήλ η καλύτερη δημοκρατία στην Μέση Ανατολή, όπως διατείνονται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Χρήστος Τριαντόπουλος είναι τελικά ο κρατικός αξιωματούχος που έδωσε εντολή για να μπαζωθεί άρον άρον ο χώρος του δυστυχήματος των Τεμπών και να αλλοιωθούν ή να εξαφανιστούν στοιχεία του εγκλήματος, μαζί με υπολείμματα νεκρών .

Το αποκάλυψε η κυρία Μαρία Καρυστιανού , η οποία είχε στείλει εξώδικο στον τότε περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό 

'"Εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κύριο Αγοραστό που εκτέλεσε το μπάζωμα στα Τέμπη και έλαβα γραπτή απάντηση ότι" εγώ ακολουθούσα εντολές και οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο. 

Έγιναν δυο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή"

Το σχετικό έγγραφο έχει κατατεθεί στην δικαιοσύνη." 

Οι συγγενείς των θυμάτων φωνάζουν για το μπάζωμα από τις 15 Μαρτίου του 2023, αλλά ουδείς ασχολήθηκε

Ο δε Αγοραστός καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αρνήθηκε να αποκαλύψει από ποιον πήρε την εντολή για το μπάζωμα.

Σχολιο.- Το πάθος για το χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα. Καταχωρείται στα μέλη του "κλαμπ" της θυσίας.

Σχολιο.- Κύριε ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ:

Γιά να κάνετε εύκολη και αποτελεσματική την έρευνά σας και να πείσετε ότι σεβόσαστε τον Τίτλο σας, τούς Νεκρούς και Τραυματίες απαιτείστε να σας προσκομιστούν τα πιό κάτω:

1. Την Φορτωτική του Φορτίου που μετέφερε ο Συρμός. Εάν δεν προσκομισθεί πέραν των άλλων έχουμε ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ!

2.- Το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Μεταφοράς του Φορτίου γιά να είναι δυνατόν να ελεγχθεί με βάση το ΄Υψος του Ασφαλιστρου του Φορτίου εάν το αναγραφόμενο Φορτίο στήν Φοτωτική είναι συμβατό με το Είδος, τήν ποιότητα, την ποσότητα, τον χρόνο διάκειας της Μεταφοράς. Είναι γνωστό ότι τα καθ οιονδήποτε τρόπο χαρακτηριζόμενα ως Επικίνδυνα Φορτία έχουν υψηλότερο ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ, και υπάρχουν αρκετές διαβαθμίσεις.

3.- Τήν Έκθεση του Συμβούλου Ασφάλειας Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων, ο οποίος ορίζεται σε Οδηγία της Ε.Ε. , έχει ειδική Εκπαίδευση και Πιστοποίηση και παρακολουθεί όλες τις διαδικασίες τήρησης των Κανόνων που απαιτούνται γιά να είναι Ασφαλής η Μεταφορά. Μετά το πέρας συντασσει ειδική Έκθεση, του ΣΑΜΕΕ! και έχει εισαχθεί και στο Εσωτερικό Δίκαιο!!

Όλα τα πιό πάνω γνωρίζω πολύ καλά ότι εζητήθησαν από την Δικηγόρο της Επιτροπής των Θυμάτων μετά και από πρότασή μου αμέσως μετά το συμβάν, 3-3-2023, πρός τη Πρόεδρο της Επιτροπής Κυρία Μαρία Καρυστιανού, με τήν οποία με έφεραν σε επαφή, και σε ερώτησή μου πρίν περίπου Ένα Μήνα πήρα την απάντησή της ότι τα έχουν ζητήσει και με ΕΞΩΔΙΚΑ αλλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλουν να συνεχίσουν την εξάλειψη της σωματικής αυτονομίας της ανθρωπότητας. Θέλουν να επιβάλλουν όποτε θέλουν πλανδημίες και να επιβάλλουν μέτρα και ενέσιμα κατά το δοκούν. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πραξικόπημα κατά της ανθρωπότητας, από τις φαρμακευτικές, τον Μπιλ Γκέιτς και άλλες σκοτεινές δυνάμεις. Απώτερος στόχος η μείωση πληθυσμού, τα κέρδη των φαρμακευτικών και η απόλυτη δικτατορία. Πρέπει να τους σταματήσουμε.

Σχολιο.- Ο Κίσσινγκερ είχε πει, αν ελέγχεις την τροφή, ελέγχεις τα έθνη, αν ελέγχεις την ενέργεια, ελέγχεις τα κράτη.

«Η ώθηση για κατανάλωση εντόμων είναι απλώς ένα τεστ συμμόρφωσης, γιατί οι πολιτικοί μας γνωρίζουν ότι όταν ελέγχουν το φαγητό, ελέγχουν και τους ανθρώπους».

Η Ολλανδή πολιτική σχολιαστής, Eva Vlaardingerbroek (@EvaVlaar), για την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης να εξαναγκάσει τους ανθρώπους να τρώνε έντομα, «για να σωθεί ο πλανήτης».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι "δημοκρατικές" ΗΠΑ του 4% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει 25% των παγκοσμίως φυλακισμένων. Είναι οι σύγχρονοι σκλάβοι που δουλεύουν για τις εταιρείες με 25 σεντς την ώρα. Ένας φυλακισμένος στην Καλιφόρνια δούλεψε 136 ώρες και μάζεψε 17. 75 $ για να στείλει στην Γάζα που λιμοκτονεί. Στο μεταξύ η κυβέρνηση Μπάιντεν που είναι οι περισσότεροι Σιωνιστές στέλνει όπλα δισεκατομμυρίων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σφαγή στη Γάζα… Ο στρατός του Ισραήλ άνοιξε πυρ κατά πλήθους κατά τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας: 112 νεκροί και 760 τραυματίες..

29/02/2024

Οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ την Πέμπτη εναντίον Παλαιστινίων που περίμεναν τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας κοντά στην πόλη της Γάζας, σκοτώνοντας 104 και τραυματίζοντας 760 ( μεταγενέστερος απολογισμός 112 νεκροί περί τους 800 τραυματίες), σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι αρκετές δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ταραχή καθώς έφτασαν φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Γάζα.

https://twitter.com/i/status/1763109870088151116

Ισραηλινή πηγή είπε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν «αρκετούς ανθρώπους» που θεωρούσαν απειλή.

Το γραφείο του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε «μια σφαγή που διενεργήθηκε από τον ισραηλινό στρατό κατοχής σήμερα το πρωί εναντίον ανθρώπων που περίμεναν φορτηγά βοήθειας στη διασταύρωση Ναμπούλσι», δυτικά της πόλης της Γάζας (Βόρεια).

Οι ιατρικές ομάδες στο νοσοκομείο Al-Shifa δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την εισροή τραυματιών και τη σοβαρότητα των τραυματισμών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Ashraf al-Qidra.

Ο επικεφαλής του νοσοκομείου Kamal Adwan στη Γάζα, Hussam Abou Safieya, είπε ότι είχε φροντίσει δέκα πτώματα και δεκάδες τραυματίες.

«Δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των ατόμων που εισάγονται σε άλλα νοσοκομεία», είπε στο Reuters.

Τουλάχιστον 30.035 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 70.457 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. ( χιλιάδες οι αγνοούμενοι κάτω από τα ερείπια)

Η Χαμάς προειδοποίησε σε ανακοίνωσή της ότι οι επιθέσεις θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, η οποία δεν πρέπει να λάβει χώρα «με τίμημα το αίμα που χύθηκε από τον λαό μας».

Στην αρχή το Ισραήλ είπε ότι ποδοπατήθηκαν αλλά υπό το βάρος των αποδείξεων άλλαξε αφήγημα και δέχθηκε πως ο στρατός άνοιξε πυρ λόγω απειλής..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν: το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Ρωσία και τότε θα γίνει πυρηνικός πόλεμος!

29/02/2024

Ο Πούτιν δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Ρωσία και τότε θα γίνει πυρηνικός πόλεμος! Ενώ ορκίζεται ότι οι Ρώσοι στρατιώτες «ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Έθνος σήμερα 29/2/24, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του προελαύνουν «με ασφάλεια» στην Ουκρανία και απείλησε τους Δυτικούς επιβεβαιώνοντας ότι η Ρωσία έχει όπλα «ικανά να χτυπήσουν στόχους» στο έδαφός τους.

ΤΟ ΟΥΣΙΩΔΕΣ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκφώνησε την ομιλία του στο Έθνος, δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές….

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε για «πραγματικό κίνδυνο» πυρηνικής σύγκρουσης και υπενθύμισε ότι κατέχει όπλα «ικανά να πλήξουν δυτικούς στόχους». Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Ρωσία, λέει ο Πούτιν, και προειδοποιεί ότι η επιθετικότητα ενέχει κίνδυνο πυρηνικής σύγκρουσης.

Η Ρωσία πρέπει να «προστατεύεται κατάλληλα» μετά την επέκταση του ΝΑΤΟ για να συμπεριλάβει τη Σουηδία και τη Φινλανδία, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ “προετοιμάζονται να χτυπήσουν το έδαφός μας”, ισχυρίστηκε, αλλά προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση – συμπεριλαμβανομένης της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία – θα μπορούσε να προκαλέσει τη χρήση πυρηνικών όπλων.

“Όλα αυτά απειλούν πραγματικά μια σύγκρουση με τη χρήση πυρηνικών όπλων και την καταστροφή του πολιτισμού. Δεν το καταλαβαίνουν αυτό;” αναρωτήθηκε..

Εμφανώς θυμωμένος, ο Πούτιν πρότεινε στους δυτικούς πολιτικούς να θυμηθούν τη μοίρα εκείνων που εισέβαλαν ανεπιτυχώς στη χώρα του στο παρελθόν, όπως ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Ναπολέων Βοναπάρτης.

«Αλλά τώρα οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο τραγικές», είπε. «Νομίζουν ότι (ο πόλεμος) είναι καρτούν».

Οι δυτικές χώρες θεωρούν, όπως είπε, ότι είναι «υπέρτατες».

«Χωρίς τη Ρωσία δεν υπάρχει σταθερή ειρήνη στον κόσμο», είπε

Ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε την προέλαση των στρατευμάτων του στην Ουκρανία και απείλησε τη Δύση υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία είχε «όπλα ικανά να χτυπήσουν στόχους» στο έδαφός της.

Μίλησε επίσης για «πραγματική απειλή σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίζεται ότι οι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία «δεν θα κάνουν πίσω» και ολοκληρώνει την ομιλία του ως εξής:

«Τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων δεν θα υποχωρήσουν, δεν θα αποτύχουν, δεν θα προδώσουν», δηλώνει ο Ρώσος πρόεδρος στο τέλος της ετήσιας ομιλίας του προς το έθνος.

Ο Bλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τους Δυτικούς την Πέμπτη για μια «πραγματική απειλή» πυρηνικού πολέμου σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, στην ετήσια ομιλία του στο Έθνος..

Για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ρωσία είναι «πυλώνας παραδοσιακών αξιών»

«Η Ρωσία είναι ένας πυλώνας παραδοσιακών αξιών», λέει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ζητώντας «σταθερή ανάπτυξη» στο ποσοστό γεννήσεων.

Ο Πούτιν κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «οδήγησαν» τη Ρωσία «σε κούρσα εξοπλισμών»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron ο οποίος την Πέμπτη (29/2/2024) επιβεβαίωσε ότι τα όσα έλεγε περί αποστολής δυτικού στρατού στην Ουκρανία τα εννοούσε, ήλθε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας να δηλώσει πως και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν κάτι ανάλογο ή μάλλον κάτι χειρότερο.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin δήλωσε ότι «πιστεύει πραγματικά» πως εάν η Ουκρανία χάσει στη συνεχιζόμενη σύγκρουση, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πολεμήσει στη συνέχεια τη Ρωσία.

«Ειλικρινά, εάν πέσει η Ουκρανία, πιστεύω πραγματικά ότι το ΝΑΤΟ θα βρεθεί σε πόλεμο με τη Ρωσία», είπε ο Austin σε ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Zakharova( (Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Ρωσίας): Είναι τρελοί

«Είναι αυτή μια άμεση απειλή για τη Ρωσία ή μια προσπάθεια δικαιολογίας για τον Zelensky; Και οι δύο είναι τρελοί.

Αλλά τώρα όλοι βλέπουν ποιος είναι ο επιτιθέμενος, είναι η Ουάσιγκτον», σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova απαντώντας στη δήλωση Austin.

Η Δύση φλερτάρει με την καταστροφική ιδέα ενός πολέμου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο MACRON ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΓΗ: ΤΟ ΕΝΝΟΩ, ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΥΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΛΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Διαλέξτε», τους είπε σήμερα ο Πούτιν! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην σημερινή καθιερωμένη ομιλία του στο ρωσικό έθνος, έδωσε βάρος στους πυραύλους της Ρωσίας και όχι τυχαία, καθώς πλέον τα περιθώρια λιγοστεύουν! Η Δύση ή θα σταματήσει και θα συνεννοηθεί ή τα πράγματα θα οδηγηθούν στα άκρα!

Στην δεύτερη περίπτωση ο Πούτιν λέει στους Δυτικούς: «Διαλέξτε» σε σχέση με ποιος πύραυλος θέλουν να τους επισκεφτεί!

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι νέοι υπερβαρείς διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Sarmat (ICBM) βρίσκονται πλέον σε υπηρεσία με τον ρωσικό στρατό κατά την ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο .

«Οι πρώτοι υπερβαρείς βαλλιστικοί πύραυλοι μαζικής παραγωγής Sarmat παραδόθηκαν στα στρατεύματα. Σύντομα θα τους επιδείξουμε σε μάχη στις περιοχές ανάπτυξής τους», είπε.

Στην συνέχεια, ο Πούτιν αναφέρθηκε στον υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο Kinzhal, ο οποίος δεν είναι απλώς σε υπηρεσία με τα ρωσικά στρατεύματα, αλλά χρησιμοποιείται για να χτυπήσει στόχους υψηλής αξίας στην ειδική επιχείρηση με μεγάλη επιτυχία.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι κρουζ Zircon που εκτοξεύονται από την θάλασσα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε μάχη και είναι επίσης σε υπηρεσία με τις ένοπλες δυνάμεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νάπολη... συγκλονιστική Συναυλία "Live for Gaza"!

«Τώρα παντού στην Ιταλία, αν δεν μας τσακίσουν με τα γκλοπ!»

Φιορέλα Μανόια

Μ' αυτά τα λόγια, η Φιορέλα Μανόια, η "ασυμβίβαστη καλλιτέχνιδα", ηθοποιός, τραγουδοποιός και τραγουδίστρια, έδωσε το σύνθημα, αυτή η πρώτη συγκλονιστική Συναυλία "Live for Gaza" στη Νάπολη, να γίνει τσουνάμι συναυλιών σ' όλη την Ιταλία, για τη Γάζα, για τα Παιδιά της Γάζας!

Μπροστά στην ΕΝΟΧΗ σιωπή της πολιτικής (δεξιάς κι αριστεράς), στη μοναδική Νάπολη μια ανυπέρβλητη, την απίστευτη Συναυλία για την Παλαιστίνη.

https://www.dailymotion.com/video/x8tbygw

Η Φιορέλα τραγούδησε το "Combattente" (Μαχητής), "Il peso del courage" (Το βάρος του κουράγιου) κι έστειλε το κοινό σε ουράνια τροχιά με την ερμηνεία της στο "Terra mia" (Η δική μου γη), του μυθικού, αιώνιου Ναπολιτάνου Πίνο Ντανιέλε (1955-2015) κι ήταν ένα αφιέρωμα στην πόλη!

Στο πάλκο Καλλιτέχνες (με Κ κεφαλαίο) που κατάγγειλαν τη Γενοκτονία στη Γάζα:

Laura Morante, Enzo Gragnaniello, Osanna, Franco Ricciardi, Eugenio Bennato, La Maschera, 99 Posse, Daniele Sepe con Capitan Capitone e i Fratelli della Costa, Elisabetta Serio, Francesco Forni, Dario Sansone, ‘E Zézi, Sandro Joyeux, Giovanni Block, Massimo Ferrante, Capone & BungtBangt, Lino Cannavacciuolo, Suonno D’ajere, Carlo Faiello, Ascanio Celestini, Valeria Parrella, Alessandro Rak, Rosaria De Cicco con Patrizio Rispo, Eduardo Castaldo, Dalal Suleiman...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν: Υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Την ετήσια ομιλία του ενώπιον του ρωσικού κοινοβουλίου για την κατάσταση του έθνους πραγματοποίησε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πούτιν ξεκίνησε στις 12:13 τοπική ώρα (11:13 ώρα Ελλάδας) την ομιλία του και τελείωσε μετά από περίπου δύο ώρες. Σε αυτή, παρουσίασε το περίγραμμα της στρατηγικής της ρωσικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια, περίπου δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές όπου αναμένεται ευρέως ότι θα επανεκλεγεί, παραμένοντας στο Κρεμλίνο έως το 2030.

Σύμφωνα με το Sky News, στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Πούτιν εστίασε σε δύο κυρίως θέματα: ότι η Δύση θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία αλλά και την πεποίθησή του ότι ο ρωσικός λαός και οι ρωσικές επιχειρήσεις στηρίζουν με θέρμη την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προειδοποίηση Β.Πούτιν προς ΝΑΤΟ: «Η Δύση έχει ξεχάσει τι σημαίνει πόλεμος – Μπορούμε να της το θυμίσουμε με επώδυνο τρόπο»

«Να θυμηθούν την τραγική μοίρα αυτών που έστειλαν στρατό κατά της Ρωσίας»

29.02.2024 | 12:26