Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Τριτη 19 Μαρτιου 2024

 

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Νικολάς Μαδούρο: Η Ευρωπαϊκή Ένωση "δεν υπάρχει για εμάς"

Ερωτηθείς σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ζητά αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας, Νικολάς Μαδούρο, υποστήριξε ότι το μπλοκ "δεν υπάρχει" για την κυβέρνησή του.

"Δεν υπάρχει για εμάς" ήταν η απάντηση του προέδρου της Βενεζουέλας σε δημοσιογράφο του καναλιού TeleSUR που τον ρώτησε σχετικά με τη σύσταση του Κοινοβουλίου για την επιβολή νέων κυρώσεων στην αμερικανική χώρα.

Προηγουμένως, την Τετάρτη 13 Μαρτίου, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε ψήφισμα με 497 ψήφους υπέρ, 22 κατά και 27 αποχές, με το οποίο καλούσε την ΕΕ να σκληρύνει τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα κατά της Βενεζουέλας, την οποία κατηγορεί για υποτιθέμενα κατασταλτικά μέτρα.

 "Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει την επιστροφή της Βενεζουέλας στη δημοκρατία, ιδίως ενόψει των επικείμενων εκλογών, στις οποίες η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο πρέπει να μπορέσει να συμμετάσχει", αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής Χόρχε Ροντρίγκεζ δήλωσε ότι το ψήφισμα της ΕΕ "είναι καθαρές ανοησίες" και πρόσθεσε ότι ο μόνος όρος που θέτει η Βενεζουέλα για να στείλει η ΕΕ παρατηρητές στην εκλογική διαδικασία της χώρας φέτος είναι να γίνει σεβαστή η κυριαρχία και η ανεξαρτησία της.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) παρέτεινε τις κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας για μισό χρόνο -και όχι για ένα χρόνο, όπως είχε αποφασιστεί προηγουμένως- και δήλωσε ότι είναι πρόθυμο να χαλαρώσει ή να αναστείλει τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στη χώρα της Λατινικής Αμερικής υπό ορισμένες προϋποθέσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε Θανάση Μαυρίδη πως την έλεγες κείνη την 'φημερίδα, που μόλις την χαρτζιλίκωσε ο Πέτσας, την έκλεισες ; ΦΙΛΕΛΕΡΑΣ την έλεγες ; ( ... που έλαβε τουλάχιστον 180.000 ευρώ από τη λίστα Πέτσα και την διαφημιστική καμπάνια του «Μένουμε Σπίτι», βρέθηκε ακόμα και στο στόχαστρο της ΕΣΗΕΑ, η οποία μέμφεται ακριβώς το γεγονός της αναστολής λειτουργίας της εφημερίδας ... ) (εφημερίδα Φιλελεύθερος 2017-2020)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα ερμπας 320 καίει 3300λιτρα/ ώρα

Ένα 747 13 Χιλ/ώρα...κατα τ αλλά λένε ότι έρχεται 3 λίτρα ανά άτομο...

Λογικό θα ήταν να πηγαίναμε για δουλειά με αεροπλάνο τότε...

Κατά τα άλλα φταίμε εμείς με τα αυτοκίνητα που καταναλώνουμε πολύ βετζίνη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυναίκες αθλήτριες στις ΗΠΑ καταθέτουν μήνυση σε όσους επιτρέπουν άνδρες να αγωνίζονται στα γυναικεία αθλήματα!

19/3/2024

Μια ομάδα γυναικών αθλητών κατέθεσε μήνυση κατά της Εθνικής Συλλογικής Αθλητικής Ένωσης (NCAA) για την απόφασή της να επιτρέψει σε «τρανς» αθλήτριες να αγωνίζονται εναντίον τους και να χρησιμοποιούν γυναικεία αποδυτήρια.

Η μήνυση κατατέθηκε από το Ανεξάρτητο Συμβούλιο για τον Γυναικείο Αθλητισμό (ICONS) για λογαριασμό αθλητριών, η αγωγή ισχυρίζεται ότι το NCAA παραβίασε τον Τίτλο IX, έναν ομοσπονδιακό νόμο που εγγυάται ίσες ευκαιρίες για άνδρες και γυναίκες στα κολεγιακά αθλήματα.

Η ICONS ανέφερε σε δελτίο τύπου:

«Αυτή η αγωγή κατά του NCAA δεν αφορά μόνο τον ανταγωνισμό. είναι ένας αγώνας για την ίδια την ουσία του γυναικείου αθλητισμού», δήλωσε η συνιδρύτρια της ICONS Marshi Smith , κολυμβήτρια Παναμερικανίδα και εθνική πρωταθλήτρια του NCAA. «Υπερασπιζόμαστε τη δικαιοσύνη και τα δικαιώματα των αθλητριών να αγωνίζονται με ίσους όρους ανταγωνισμού. Έχει να κάνει με τη διατήρηση της κληρονομιάς του Τίτλου IX και τη διασφάλιση ότι το μέλλον του γυναικείου αθλητισμού θα είναι λαμπρό όσο και στο παρελθόν του».

Οι αθλητές αμφισβητούν τους κανονισμούς του NCAA που επιτρέπουν στους άνδρες αθλητές να αγωνίζονται στα γυναικεία αθλήματα. Αυτή η αγωγή ακολουθεί μετά από μια νομική επιστολή απαίτησης, που στάλθηκε από την ICONS το 2023. Η μήνυση επιδιώκει να αλλάξει τις πολιτικές του NCAA που επιτρέπουν στους άνδρες αθλητές που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς να συμμετέχουν σε γυναικεία αθλήματα. Οι ενάγουσες, που εκπροσωπούν έναν ευρύ συνασπισμό αθλητριών σε πολλά αθλήματα, υποστηρίζουν ότι οι κανονισμοί του NCAA θέτουν σε κίνδυνο τη δικαιοσύνη και την ακεραιότητα των γυναικείων ανταγωνιστικών αθλημάτων και κάνουν διακρίσεις κατά των γυναικών, παραβιάζοντας τις βασικές αρχές του Τίτλου IX.

«Δεν παλεύουμε μόνο για τον εαυτό μας, παλεύουμε για κάθε νεαρό κορίτσι που ονειρεύεται να αγωνιστεί στον αθλητισμό», είπε η Riley Gaines. «Είμαι ευγνώμων για τη δέσμευση των ICONS στον να ακούσει τις ανησυχίες μας, ειδικά για την οικονομική δέσμευσή τους που μας επιτρέπει να προσφύγουμε στο δικαστήριο. Προτρέπω όποιον νοιάζεται για την προστασία του γυναικείου αθλητισμού να βοηθήσει να σταθεί πίσω μας».

«Αμφισβητώντας τις δρακόντειες και μεροληπτικές πολιτικές του NCAA, στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα: η ακεραιότητα του γυναικείου αθλητισμού είναι αδιαπραγμάτευτη», δήλωσε η συνιδρυτής της ICONS, Κιμ Τζόουνς , η οποία είναι πρωταθλήτρια τένις και πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ. «Είμαστε δεσμευμένοι στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών αθλητριών που έχουν κερδίσει με κόπο τα δικαιώματα τους. Αυτό δεν είναι απλώς μια νομική μάχη. είναι μια ηθική στάση υπέρ της ισότητας και της δικαιοσύνης στον αθλητισμό».

«Αυτή η μήνυση στέλνει ένα μήνυμα δυνατά και ξεκάθαρα ότι οι γυναίκες θα αγωνιστούν για τους πυλώνες της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτές τις αρχές», δήλωσε η κολυμβήτρια Reka Gyorgy . «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να προστατεύσουμε το μέλλον μας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ειδικός εφέτης ανακριτής εντοπίζει ποινικές ευθύνες στον Κ.Αχ.Καραμανλή και στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Χ.Σπίρτζη για το έγκλημα στα Τέμπη!

19/3/2024

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης,  οποίος πραγματοποιεί την ανάκριση για τη σφαγή των Τεμπών, μετά τις απολογίες δύο πρώην διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου Μεταφορών, επί Υπουργίας Κώστα Αχ. Καραμανλή, φέρεται να έχει συγκεντρώσει στοιχεία που αναδεικνύουν ποινικές ευθύνες σε πρώην Υπουργούς, για τις τραγικές ελλείψεις στους σιδηροδρόμους, από τη μη ολοκλήρωση της Σύμβασης 717 με το σύστημα ETCS σε λειτουργία.

Έτσι, με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος, που ορίζει ότι, «αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση», ο εφέτης ανακριτής κ. Μπακαΐμης αναμένεται να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εστίας της Κυριακής», ο ανακριτής σκέπτεται να αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή βάσει νόμου περί ευθύνης υπουργών, κυρίως για τον πρώην Υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και για τον προκάτοχο του, πρώην Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Ειδικά, για τον κ. Σπίρτζη, που ενδεχομένως να ανακύψει θέμα παραγραφής, βάσει των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ο ανακριτής -εφόσον το αποφασίσει- θα διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή και θα αφήσει να το κρίνει η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, στο πλαίσιο της ανάκρισης έχουν προκύψει στοιχεία για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, βάσει των οποίων η δικογραφία πρέπει να αποσταλεί στη Βουλή, για ευθύνες του κ. Καραμανλή, όσο και εάν ο ίδιος ο πρώην Υπουργός, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, επέμεινε στη θεωρία του ανθρώπινου λάθους, που ενοχοποιεί τον προφυλακισμένο σταθμάρχη.

Οι καταθέσεις δύο μαρτύρων, του πρώην CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Μάρτιος του 2016 έως τις 14 Σεπτεμβρίου του 2021) Φίλιππου Τσαλίδη και του τέως Προέδρου των μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια, σύμφωνα με πληροφορίες, άνοιξαν το δρόμο στον ανακριτή για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαθμιαία, η εξεγερμένη Αφρική απαλλάσσεται από το 4ο Ράιχ.

"Αυτονόητα" δε, όποιο καθεστώς δεν είναι στην υπηρεσία του τελευταίου, είναι..."χούντα"!

ΗΠΑ-Νίγηρας: Αναταραχή μετά την ανακοίνωση της χούντας για διακοπή συνεργασίας

Αυτά είναι χούντες! Το Μεϊντάν ήταν επανασταση!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Παρισινή Κομμούνα [18 Μάρτη – 28 Μάη 1871]

Στις 18 Μάρτη του 1871, η εργατική τάξη και ο λαός της πόλης του Παρισιού αρνήθηκαν να αφοπλιστούν, να παραδώσουν δηλαδή στη γαλλική κυβέρνηση τον οπλισμό τους και κυρίως τα πυροβόλα που βρίσκονταν στη Μονμάρτη. Η αντίσταση αυτή πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε πραγματική εξέγερση και τα κυβερνητικά στρατεύματα υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη ενώ δυο στρατηγοί σκοτώθηκαν και πολλοί στρατιώτες πέρασαν με το μέρος των εξεγερμένων. Το βράδυ της ίδιας μέρας το Παρίσι βρισκόταν κάτω από πλήρη επαναστατικό έλεγχο.

Στις 26 Μάρτη εκλέγεται η παρισινή Κομμούνα και στις 28 του Μάρτη η Κεντρική Επιτροπή της Εθνοφρουράς παραδίδει την εξουσία στην Κομμούνα. Η Κομμούνα είναι το σημείο εκείνο της πάλης των τάξεων όπου η εργατική τάξη ένοπλα καταλαμβάνει την εξουσία και σαν νεαρή τάξη που καταλαμβάνει την εξουσία για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της αποτελεί ιστορικό σημείο καμπής. Η ήττα της στις 28 Μάη του 1871 διδάσκει στο παγκόσμιο προλεταριάτο τον αγώνα που θα διεξάγει για το πως να πραγματώσει οριστικά και νικηφόρα το άλμα στον ουρανό, πως να εγκαθιδρύσει την δικτατορία του προλεταριάτου απέναντι στην δικτατορία του κεφαλαίου.

Ο Κάρλ Μάρξ γράφει για την Κομμούνα στο βιβλίο του «Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία»: «Το Παρίσι των εργατών με την Κομμούνα του θα γιορτάζεται πάντα σαν δοξασμένος προάγγελος μιας νέας κοινωνίας. Τους μάρτυρές της τους έχει κλείσει μέσα στη μεγάλη της καρδιά η εργατική τάξη. Τους εξολοθρευτές της τους κάρφωσε κιόλας η ιστορία στον πάσσαλο της ατίμωσης απ’ όπου δεν μπορούν να τους λυτρώσουν μήτε όλες οι προσευχές των παπάδων τους».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία έκθεση του 2023 που πραγματοποιήθηκε από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Όκλαντ (Oakland Institute) αποκάλυψε ότι όταν τελειώσει ο πόλεμος και επιστρέψουν οι Ουκρανοί από το μέτωπο δεν θα τους έχει μείνει και τόση γη, καθώς το Κίεβο την έχει πουλήσει σε έναν αστερισμό  δυτικών φορέων και επιχειρήσεων!

Κεντρική προϋπόθεση ήταν η δημιουργία μιας αγοράς [γης], η οποία έγινε νόμος το 2020 ...Έτσι, μέχρι το 2023, η συνολική έκταση της ουκρανικής που ελέγχεται από ξένα δυτικά fud με διεφθαρμένα άτομα που έχουν μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις είναι πάνω από 9 εκατ. εκτάρια, υπερβαίνοντας το 28% της καλλιεργήσιμης γης της χώρας.

Οι θεσμικοί επενδυτές είναι εξέχοντα συνταξιοδοτικά ταμεία των ΗΠΑ, όπως η General Electric Pension Trust, η Dow Chemical Company Pension Fund και η Lockheed Martin Pension Plan, καθώς και διάσημα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το University of Michigan Endowment και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που επενδύουν στην ουκρανική γη μέσω της NCH Capital – ενός ιδιωτικού επενδυτικού ταμείου με έδρα τις ΗΠΑ, το οποίο είναι ο 5ος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στην Ουκρανία!

Σχολιο.- Έχει και η Black Rock , έχει και η Vanguard...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ «ΣΩΣΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»…!!!

Ξέρω πολλούς τρόπους για να βγάλω τη ρώσικη αρκούδα απ’τη φωλιά της, αλλά δεν ξέρω ούτε ένα τρόπο για να την ξανασπρώξω πίσω…

Otto von Bismarck

Σχολιο.- Ο Φον Μπίσμαρκ δεν ήταν αφελής ούτε ηλίθιος, απεναντίας ήταν πανέξυπνος και ήξερε τι εστί Ρωσία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



87% με συμμετοχη 77%

τεραστιο ποσοστο.

συγκλιση πολιτικων δυναμεων ανευ ιστορικου προηγουμενου στην ρωσια.

Δυστυχώς το ποσοστό που πήρε ο πούτιν για πολλούς δυτικούς ντενεκέδες είναι αδιανόητο. Και αυτό διότι δεν γνωρίζουν ακόμη τους ρώσους πολίτες και το πώς μπορούν να συμπεριφερθούν μπροστά σε ένα διαγραφόμενο κίνδυνο για την χώρα τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την τιμωρία της Ευρωπαίας εισαγγελέα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ζήτησε ο Άδωνης Γεωργιάδης

Σχολιο.- Η αλήτισσα......το κάνει γιατί το σχέδιο είναι η αποσταθεροποίηση της χώρας....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ τα θρασύδειλα σιωνιστοναζιστικά καθάρματα με την στήριξη ΗΠΑ-ΕΕ και του δικού μας ηλίθιου συνεχίζουν να δολοφονούν καθημερινά εκατοντάδες αμαχους παλαιστίνιους προωθώντας τα σχεδια τους για την τελική λύση



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτογεράκη(συνήγορος συγκατηγορούμενοου του Μίχου):«οτι γινόταν-γινόταν μέ την συναίνεση τής 12χρονης»...Ακροδεξιος Οχετός νά τήν χαιρόσαστε

Σχολιο.- Υπάρχει και υφίσταται συναίνεση από 12 χρονών ανήλικα παιδιά? μάλιστα!!! ......



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξεχνάμε ποτέ τα εγκλήματα των εκμεταλλευτών. Ήμουν μικρός το 1984 όταν η UCAR διέλυσε το Μποπάλ με χημικό θάνατο στην Ινδία.Σήμερα αντίστοιχοι κίνδυνοι υπάρχουν αμέτρητοι. Π.χ...ο Μακρόν επιθυμεί(βαλτός είναι)να αποσταλούν ευρωπαϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία. Τρίτο παγκόσμιο δηλαδή-κι ο Κούλης δεν τό 'χει τίποτα να μας εμπλέξει στρατιωτικά και θανατηφόρα-και ως αποτέλεσμα...ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΎ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Hellenic train φεύγει από Ελλάδα. Αφού πούλησε ..ΜΙΑ μηχανή 47 μύρια, περισσότερα δηλαδή απ' όσο πήρε απ' τον Ξετσίπρωτο ΟΛΟ το σιδηροδρομικό δίκτυο.. και τόσα χρόνια πληρώναμε ως δημόσιο την συντήρηση και δίναμε και 50 μύρια τον χρόνο επιδότηση στους Ιταλούς. Φυσικά την κατάπτυστη συμφωνία την ψήφισαν τότε εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι υπόλοιποι φιλελέδες..Ν.Δ....ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Αυτό ψήφιζες τόσα χρόνια μαλακοδεξιέ προδότη της Ελλάδας. Τρίβλακα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Οι ρωσικές προεδρικές εκλογές ολοκληρώθηκαν, με ποσοστό ρεκόρ συμμετοχής των Ρώσων πολιτών, αφού το 77,44% όσων είχαν δικαίωμα ψήφου (πάνω από 87 εκ των 112 και πλέον εκατομμυρίων) προσήλθαν στις κάλπες ή απέστειλαν την ηλεκτρονική τους ψήφο. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεκλέχθηκε με το εντυπωσιακό (και μεγαλύτερο στη σύγχρονη ρωσική Ιστορία) 87,28%. Δεύτερος ήλθε ο υποψήφιος του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάι Χαριτόνοφ με 4,31%, τρίτος ο (νεοφιλελεύθερος πολιτικά και οικονομικά, πλην όχι «παιδί του Ναβάλνι») Βιατσεσλάβ Νταβανκόφ, από το κόμμα «Νέοι Άνθρωποι» με ποσοστό 3,85% και τέταρτος και τελευταίος ο υποψήφιος του εθνικιστικού LDPR Λεονίντ Σλούτσκι με 3,20%.

- Ως μία πρώτη εκτίμηση, θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι των κομμάτων της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης (με εξαίρεση τον Νταβανκόφ, που συγκράτησε το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του δικού τους κόμματος), με δεδομένο ότι οι διαφορές που έχουν κυρίως με το κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας» (και όχι προσωπικά με τον Πούτιν) έχουν να κάνει με την εσωτερική πολιτική και με δεδομένο ότι αυτή επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την πορεία της ΕΣΕ και από τη νικηφόρα έκβασή της για τη Ρωσία, έδωσαν την ψήφο τους στον Βλαντίμιρ Πούτιν, επειδή ρεαλιστικά είναι αυτός που είναι σε θέση να οδηγήσει την ΕΣΕ στη νίκη και τη Ρωσία σε αναβαθμισμένη θέση στον διεθνή πολιτικό στίβο. Εάν είχαμε βουλευτικές εκλογές τα αποτελέσματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά, ωστόσο το πρόσωπο του Πούτιν είναι κοινής αποδοχής σε όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας του. Το 87+% από το 77+% του εκλογικού σώματος είναι, σε απόλυτα νούμερα, το 67+% (δηλαδή άνω των 2/3) των Ρώσων πολιτών, οι οποίοι έδωσαν στον Πούτιν άλλη μία 6ετία για να ολοκληρώσει την ΕΣΕ και να αναβαθμίσει συνολικά τη Ρωσία πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά. Οι «οιμωγές» της συλλογικής Δύσης περί «εκλογών-παρωδία» και «έλλειψης δημοκρατίας» στη Ρωσία προκαλούν το λιγότερο θυμηδία, ειδικά εάν η σύγκριση γίνει με το «πουλέν» τους (και αντίπαλο της Ρωσίας στην ΕΣΕ) «Ουκρανία», όπου το σημερινό ναζιστικό καθεστώς είναι προϊόν πραξικοπήματος, όσες «εκλογικές διαδικασίες» έχουν γίνει από το 2014 και μετά έγιναν με την απαγόρευση (εκ των προτέρων ή εκ των υστέρων) μεγάλου αριθμού πολιτικών κομμάτων, ενώ οι προγραμματισμένες για φέτος προεδρικές εκλογές αναβλήθηκαν επ’ αόριστον (για να μην πούμε ματαιώθηκαν οριστικά), με τα «παπαγαλάκια» του ναζιστικού  καθεστώτος να βγαίνουν ήδη στα (εξαγορασμένα απο το καθεστώς Ζελένσκι) ουκρανικά Μέσα και να καλλιεργούν στην κοινή γνώμη την άποψη ότι «ίσως μια δικτατορία θα ήταν η «λύση» για να πετύχει η «Ουκρανία» τη «νίκη» στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσία...…

- Να υπενθυμίσω,  ότι τις μέρες που μας πέρασαν έκλεισαν 10 χρόνια από την επανένωση της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία, με ποσοστά συμμετοχής και έγκρισης από τον τοπικό πληθυσμό ανάλογα με αυτά των προεδρικών εκλογών που ολοκληρώθηκαν προχτές Κυριακή. Άλλη μία πράξη βούλησης ενός λαού που «δεν αναγνωρίζει» η Δύση, αλλά ποσώς ενδιαφέρει το λαό της Ρωσίας (και πολλώ μάλλον της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης)...

- Οι κυνικές και απάνθρωπες επιθέσεις των Ουκρανοναζί κατά του αμάχου πληθυσμού των παραμεθόριων περιοχών της Ρωσίας (μιλάμε κυρίως για τις Περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Κουρσκ, όπου διεξάγεται παράλληλα και επιχείρηση εισβολής Ουκρανών στρατιωτικών σε ρωσικό έδαφος) συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση. Παρά το γεγονός, ότι οι απώλειες της ουκρανικής πλευράς είναι βαρύτατες, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε τεχνικό υλικό, η ανάγκη για μια επικοινωνιακή «νίκη» της χούντας του Κιέβου και οι οδηγίες από τους δυτικούς πάτρωνές του το ωθούν στο να στέλνει στην περιοχή και νέες στρατιωτικές μονάδες, αλλά και στο να χτυπά «στο ψαχνό» τους κατοίκους των περιοχών αυτών, για τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και φόβου ανάμεσά τους. Πρόκειται για μία απάνθρωπη, όσο και αποτυχημένη sui generis επιχείρηση, η οποία οδηγεί όμως στο θάνατο ανθρώπους αθώους και χωρίς καν εμπλοκή στη στρατιωτική σύγκρουση.

- Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί μόνο στην Περιφέρεια Μπέλγκοροντ 11 θάνατοι άμαχων πολιτών και πάνω από 80 τραυματισμοί κατά την τελευταία εβδομάδα (12-18/03), όπως και η καταστροφή 882 διαμερισμάτων πολυκατοικιών, 49ι ιδιωτικών κατοικιών, καθώς και 10 δημοσίων κτηρίων. Η χτεσινή μέρα μάλιστα αποδείχθηκε και η πιο αιματηρή, καθώς από απευθείας πλήγμα από ουκρανικό drone-«καμικάζι» σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Μπέλγκοροντ ξεκληρίστηκε σχεδόν ολόκληρη οικογένεια (γιαγιά, μητέρα, πατέρας και αδελφός) – 4 άτομα, ενώ επέζησε μόνο ένα κοριτσάκι 10 ετών, για τη ζωή του οποίου μάχονται οι γιατροί. Την ίδια μέρα, σε χωριό της ίδιας Περιφέρειας, σκοτώθηκε με τον ίδιο τρόπο γυναίκα που βρισκόταν σε ακάλυπτο χώρο. 1 μέρα νωρίτερα είχε σκοτωθεί μια 16χρονη έφηβη και 2 μέρες νωρίτερα (αυτό το περιστατικό το είχα αναφέρει) 3 παιδιά της ίδιας οικογένειας, ηλικίας 17, 10 και 3 ετών αντίστοιχα (Στγ: μόνη διασωθείσα από την οικογένεια αυτή είναι η μητέρα, ενώ ο σύζυγός της είχε σκοτωθεί ως μέλος των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ΕΣΕ πριν από 1 χρόνο)…

- Ανθρώπινα θύματα υπήρξαν επίσης από ουκρανικά χτυπήματα εντός του άμαχου πληθυσμού και στην «παραδοσιακά παθούσα» ΛΔ Ντονιέτσκ. Χτες (18/03) από πλήγμα σε χωριό της περιοχής σκοτώθηκε 1 έφηβος 16 ετών, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 2 πολίτες.

- Και όλα αυτά ΜΌΝΟ από εκείνα τα drones και τα βλήματα πυραύλων που περνούν από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα, η οποία εξουδετερώνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάνω από το 90 (έως και 95) τοις εκατό από αυτά, πριν φτάσουν να πλήξουν το στόχο τους. Οι ανακοινώσεις του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας για τα περιστατικά αναχαίτισης / εξουδετέρωσης τέτοιου είδους όπλων βγαίνουν καθημερινή «κατά ριπάς» και αθροίζουν καθημερινά μερικές δεκάδες αντικείμενα (35, 40 και πλέον ανά 24ωρο), μόνο για τις παραμεθόριες περιοχές. 

- Μία νύχτα νωρίτερα (16 προς 17/03) στόχος των ουκρανικών επιθέσεων είχαν γίνει κυρίως διυλιστήρια πετρελαιοειδών, αποθήκες καυσίμων και ενεργειακές υποδομές 8 περιοχών του ευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσίας. Μαζικότερη ήταν η επίθεση στην Περιφέρεια Κρασνοντάρ, όπου εκτοξεύτηκαν 17 drones για να πλήξουν τοπικό διυλιστήριο. Τα 15 από αυτά καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα, ενώ τα 2 που πέρασαν τελικά και βρήκαν στόχο, κατέστρεψαν 1 δεξαμενή πετρελαίου, χωρίς όμως οι ζημιές να επεκταθούν, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ρωσικών σωστικών μέσων. Στην Περιφέρεια Γιαροσλάβ (4 drones), στην Περιφέρεια Μόσχας (άλλα 5), στην Περιφέρεια Καλούγκας (άλλα 3), την Περιφέρεια Οριόλ (2 ακόμη) και στις στην Περιφέρειες Μπριανσκ και Ροστόφ (από 1), η ρωσική αεράμυνα είχε 100% ποσοστό επιτυχίας και δεν επέτρεψε στα ουκρανικά drones να δημιουργήσουν κάποιες σοβαρές ζημιές στο έδαφος. Τα πλήγματα ανάλογου χαρακτήρα από τις VSU συνεχίστηκαν και κατά τη χτεσινή μέρα, με ανάλογη «επιτυχία» (χωρίς αυτό να αποτελεί λόγο για τον τερματισμό τους από την ουκρανική πλευρά).

- Την ίδια στιγμή που συνεχίζονται τα πλήγματα των VSU κατά αμάχων, συνεχίζεται και η απόπειρά τους να δημιουργήσουν την εικόνα ότι εισέβαλαν σε ρωσικό έδαφος. Μόνο που η πραγματική εικόνα των γεγονότων τους διαψεύδει οικτρά. Σε μία απόπειρα απόβασης Ουκρανών ανιχνευτών-δολιοφθορέων στα σύνορα των Περιφερειών Χαρκόβου («Ουκρανία») και Μπέλγκοροντ (Ρωσία), οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν ουκρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο Μι-24 που θα μετέφερε 20 μέλη αυτής της ομάδας από το χωριό Λουκασόφκα (Περιφέρεια Σούμι) προς την Κοζίνκα (Περιφέρεια Μπέλγκοροντ). Σύσσωμα τα μέλη της ομάδας αυτής των VSU μαζί με το πλήρωμα του ελικοπτέρου πήγαν μια ώρα αρχύτερα να συναντήσουν τον Στεπάν Μπαντέρα στην Κόλαση…

- Επίσης στην παραμεθόρια περιοχή ανάμεσα στο Μπέλγκοροντ και το Χάρκοβο, να αναφέρω την εξουδετέρωση κατά τη διάρκεια των μαχών ανάμεσα στη ρωσική και την ουκρανική πλευρά, μεταξύ άλλων, 2 Ουκρανών αξιωματικών της GUR, του 40χρονου συνταγματάρχη Αλεξάντρ Κάμνιεφ και του 34χρονου λοχαγού Μαξίμ Προσκουρνιά. Οι «ευχές» της στήλης συνοδεύουν, φυσικά και τους 2 στο δρόμο για την Κόλαση...

- Να αναφέρω εδώ (για να μην το ξεχάσω) και την επίθεση που δέχθηκε από ουκρανικά drones η βάση των Ρώσων στρατιωτικών στην Υπερδνειστερία από την πλευρά της Οδησσού, με 1 ουκρανικό drone να βρίσκει στόχο και να καταστρέφει σταθμευμένο ρωσικό ελικόπτερα Mi-8. Είναι προφανές, ότι η ναζιστική χούντα του Κιέβου (όχι ακριβώς αυτοβούλως, βέβαια), επιχειρεί να κλιμακώσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία χρησιμοποιώντας όλα τα θεμιτά και (κυρίως) τα αθέμιτα μέσα για να το πετύχει. Αναμένεται τις επόμενες μέρες η ρωσική απάντηση, η οποία θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει...

- Μια και ο λόγος έγινε για τις ρωσικές απαντήσεις στα ουκρανικά πλήγματα «κάτω από τη ζώνη» συνεχίστηκαν κανονικά τις προηγούμενες μέρες και κανενός είδους εκλογική διαδικασία δεν στάθηκε εμπόδιο για κάτι τέτοιο. Αξιοσημείωτη ήταν η δράση ομάδας Ρωσο«Ουκρανών» παρτιζάνων μέσα στην πόλη της Οδησσού, η οποία κατάφερε να παγιδεύσει με εκρηκτικά και να ανατινάξει αποθήκη φύλαξης ουκρανικών drones και μέσων διεξαγωγής ραδιοηλεκτρονικού πολέμου (ΡΗΠ). Πάνω από 50 drones, αρκετές συσκευές ΡΗΠ και άλλος εξοπλισμός για την υποβοήθηση την πλοήγησης των ως άνω συσκευών έγινε «στάχτη και μπούρμπερη», χάρη στη δράση των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΏΝ Ρωσο«Ουκρανών» πατριωτών…

- Από εκεί και πέρα, ισχυρά πλήγματα σε ουκρανικές στρατηγικής σημασίας υποδομές κατάφεραν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στις Περιφέρειες Κιέβου, Νικολάγεφ, Χαρκόβου, Βίνιτσας, Βολίν (πρωτεύουσα Λουτσκ), Πολτάβας, Κιροβογκράντ κ.α. Εκτός από κτηριακές υποδομές και εγκαταστάσεις γενικώς, στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων τίθενται (με ιδιαίτερη σπουδή τον τελευταίο καιρό) χώροι προσωρινής στρατοπέδευσης μονάδων των VSU και ξένων μισθοφόρων και πραγματοποιείται συστηματική εξολόθρευση των ουκρανικών εφεδρειών.

- Στην κατεύθυνση των ρωσοουκρανικών συνόρων, οι προσπάθειες των VSU για καταδρομές με ολιγάριθμες ομάδες 6-8 ατόμων σε συνοριακά χωριά των ρωσικών Περιφερειών Μπέλγκοροντ και Κουρσκ συνεχίζονται, όπως συνεχίζεται και η συστηματική τους εξολόθρευση από τις ρωσικές «μικτές» δυνάμεις Στρατού Ξηράς, Αεροπορίας, Πυροβολικού, Εθνοφρουράς και Συνοριοφυλάκων. Καμία απόπειρα παραβίασης της ρωσικής επικράτειας από ουκρανικής πλευράς δεν έχει στεφθεί με επιτυχία.

- Στα «βόρεια» μέτωπα, από το Κουπιάνσκ μέχρι το Κράσνι Λιμάν, συνεχίστηκαν οι μάχες θέσεων με ανταλλαγές πυρών πυροβολικού, χωρίς κάποια σημαντική αλλαγή στη γραμμή του μετώπου.

- Στην περίμετρο του Αρτιόμοφσκ και του Σολεντάρ, υπήρξε προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στο Κράσνογε (Ιβάνοφσκογε), όπου εξαιτίας των μαζικών πληγμάτων από τη ρωσική αεροπορία με βλήματα FAB και TOS-1A Solntsepyok η διοίκηση των VSU απέσυρε μέρος των δυνάμεών της από την περιοχή, για περισσότερη ασφάλεια (not!).

- Στην περίμετρο της Αβντέγεφκα οι ρωσικές δυνάμεις πιέζουν ολομέτωπα τις VSU στη γραμμή Μπερντίτσι – Ορλόφκα – Τόνενκογε, έχοντας επιτύχει προώθηση συνολικά σε όλο το εύρος αυτού του επιμέρους μετώπου. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της διοίκησης των VSU να κρατήσει αυτή τη γραμμή πάση θυσία, στέλνοντας διαρκώς ενισχύσεις σε έμψυχο δυναμικό, η έλλειψη οδών τροφοδοσίας και, κυρίως, πυρομαχικών στο πεδίο της μάχης έχει αρχίσει να δείχνει τις συνέπειες των συστηματικών πληγμάτων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ουκρανικές υποδομές στα μετόπισθεν. 

- Στην περίμετρο της Μάργινκα συνεχίζονται οι μάχες σε όλα τα ανοιχτά επιμέρους μέτωπα (Γκεόργκιεφκα, Νοβομιχάηλοφκα κλπ), χωρίς σημαντικές μεταβολές τις τελευταίες μέρες.

- Στη γραμμή μετώπου Ουγκλεντάρ – Ζαπορόζιε είχαμε την επανενεργοποίηση του μετώπου κοντά στο Γκουλιάιπόλιε με την απελευθέρωσή του χωριού Μίρνογε από τις ρωσικές δυνάμεις. Η επιχείρηση αυτή κόστισε στις VSU τουλάχιστον 15 νεκρούς στρατιωτικούς και τουλάχιστον 1 στρατιωτικό όχημα κατεστραμμένο. Στο Ραμπότινο και το Βερμπόβογε επίσης οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται αργά και μεθοδικά και, παρά τις απόπειρες των VSU για αντεπιθέσεις, όχι μόνο κρατούν τις θέσεις τους, αλλά σιγά σιγά κερδίζουν και νέα ουκρανικά οχυρά στην περιοχή.

- Τέλος, στην περιοχή της Χερσώνας διατηρείται η παγιωμένη κατάσταση στις παρυφές των Κρίνκι και στη ρίζα της γέφυρας Αντόνοφσκι, όπου ολιγάριθμες μονάδες των VSU (από 15-20 άτομα σε κάθε περίπτωση) μένουν στην περιοχή για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης επιχειρήσεων και με κύριο σκοπό να δεσμεύουν μέρος των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΥ ΠΑΣ ΒΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΜΑΚΡΟΝ…?Γάλλοι στρατηγοί κατά Macron: 

Η Γαλλία δεν μπορεί να τα βάλει με την Ρωσία, ο Macron είναι εχθρός της Γαλλίας! 

Οι Γάλλοι στρατηγοί διαφωνούν με τα σχέδια Macron να στείλει στρατό στην Ουκρανία… 

Αποστωμοτική απάντηση έδωσε ο απόστρατος ταξίαρχος Andre Coustou, ο οποίος έχει ήδη αποκαλέσει τον Macron εχθρό της Γαλλίας.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ομάδας Place d'Armes και οι σύντροφοί του αξιολόγησαν το στρατιωτικό δυναμικό της Ρωσίας και της Γαλλίας. 

Προφανώς, όταν ο Macron έκανε δηλώσεις για αποστολή δυνάμεων, ΔΕΝ γνώριζε ότι η Γαλλία διέθετε 222 τανκς. 

Αλλά μερικά από αυτά είναι υπό επισκευή. 

Η Ρωσία διαθέτει 14.700 άρματα μάχης, σύμφωνα με στοιχεία του γαλλικού στρατού. 

Και όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή. 

Υπάρχουν 224 από τα περίφημα Rafales - αυτά τα ίδια «στολίδια στρατιωτικής τεχνολογίας και γαλλικών λύσεων μηχανικής» στην τιμή των 250 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα. 

Οι ρώσοι όμως έχουν πάνω από 2.000 μαχητικά αεροπλάνα και το πιο σημαντικό, μπορούν να παράγουν όσα από αυτά χρειάζονται. 

Οι Γάλλοι έχουν εννιά υποβρύχια, αλλά οι Ρώσοι έχουν 10 φορές περισσότερα.

Όσον αφορά το μέγεθος του στρατού, ο Γαλλικός στρατός υστερεί πραγματικά,κατα εκατοντάδες φορές !!!

Σχολιο.- Κοντέ καλαμοκαβαλικευτή, ο Ναπολέων πολεμούσε μπροστάρης καβάλα στο άλογο. Δεν πουλούσε τσαμπουκά από το γραφείο του στέλνοντας τα παιδιά των άλλων στην κρεατομηχανή της Ουκρανίας για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του στην Αφρική.

Σχολιο.- Η Γαλλία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όποιες εξελίξεις εκτυλιχθούν διεθνώς και είναι έτοιμη για τις «σκληρότερες δεσμεύσεις» για να προστατευθεί, δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου του Γαλλικού Στρατού, στρατηγός Πιερ Σιλ, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει επανειλημμένα αρνηθεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία κάποια στιγμή για να βοηθήσουν το Κίεβο στον αγώνα του εναντίον της Μόσχας, την οποία περιέγραψε ως «αντίπαλο» του Παρισιού.

Οι γαλλικές δυνάμεις είναι «έτοιμες», είπε ο Σιλ στη Le Monde, τονίζοντας ότι «όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στη διεθνή κατάσταση, οι Γάλλοι μπορούν να πειστούν: οι στρατιώτες τους θα απαντήσουν».

Ο Σιλ είπε ότι η Γαλλία έχει «διεθνείς ευθύνες» και συνδέεται με αμυντικές συμφωνίες με «κράτη που εκτίθενται σε μεγάλες απειλές», και ως εκ τούτου πρέπει να έχει τις δυνάμεις της εκπαιδευμένες και διαλειτουργικές με τους συμμαχικούς στρατούς.

Σχολιο.- Ένας Γαλλοκαναδός μισθοφόρος που πολεμούσε για το Κίεβο και φερόμενος ως αρχηγός της αποκαλούμενης ιδιωτικής στρατιωτικής ομάδας «Νορμανδική Ταξιαρχία» σκοτώθηκε, μετέδωσε την Τρίτη το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CTV News.

Οι αναφορές για τον θάνατο του μισθοφόρου, που ταυτοποιήθηκε ως ο 36χρονος Ζαν Φρανσουά Ρατέλ από το Κεμπέκ, κυκλοφόρησαν αρχικά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε το πρακτορείο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο Ratelle, ένας ιδεολόγος Ναζί του οποίου το διακριτικό κλήσης ήταν «Hrulf», φέρεται να ήταν ο διοικητής της ιδιωτικής μονάδας ξένων χωρών της Norman Brigade στη Λεγεώνα των Ξένων της Ουκρανίας.

Σχολιο.- Δεν είναι μυστικό ότι μαχητές από κράτη του ΝΑΤΟ είναι παρόντες στο έδαφος στην Ουκρανία, ισχυρίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Προειδοποίησε ότι αυτά τα στρατεύματα αντιμετωπίζουν εξαιρετικά ζοφερές προοπτικές.

Μιλώντας στους υποστηρικτές του και στα μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Κυριακής μετά τη συντριπτική νίκη του στις προεδρικές εκλογές, ο Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα γνωρίζει καλά τις εκκλήσεις του στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία.

«Ακούμε και γαλλική και αγγλική ομιλία εκεί. Δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτό, πρώτα απ 'όλα για αυτούς, γιατί πεθαίνουν εκεί και σε μεγάλους αριθμούς», είπε.

Ο Πούτιν στάθηκε επίσης στο ενδεχόμενο μιας πλήρους κλίμακας σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, προειδοποιώντας ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί. «Τα πάντα είναι δυνατά στον σύγχρονο κόσμο… Αλλά όλοι γνωρίζουν ότι αυτό θα ήταν ένα βήμα πριν από έναν πλήρους κλίμακας Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρεται κανένας για αυτό».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 18 Μαρτίου 1871 το ξέσπασμα του παρισινού προλεταριάτου σχημάτισε στον Δήμο Παρισίων, την πρώτη λειτουργική κομμούνα, την Παρισινή Κομμούνα, που αφήνει τις διδασκαλίες της να ισχύουν μέχρι σήμερα.

Εν μέσω του γαλλοπρωσικού πολέμου, στις 18 Μαρτίου 1871 οι στρατιώτες της Γαλλικής Εθνοφρουράς μαζί με τους εργάτες και τους υπαλλήλους της πόλης αρνούνται να παραδώσουν την πόλη και  ιδρύουν ανεξάρτητη επαναστατική κυβέρνηση.

Κατά τις 60 ημέρες ύπαρξης, αυτή η επαναστατική κυβέρνηση εκδίδει μια σειρά από επαναστατικά διατάγματα, όπως η αυτοδιαχείριση εργοστασίων που εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους, η δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών για τα παιδιά των εργαζομένων, η κοσμικότητα του Κράτους, η υποχρέωση των εκκλησιών να φιλοξενούν γειτονικές συνελεύσεις και να ενταχθούν κοινωνικά έργα, η διαγραφή απλήρωτων ενοικίων και η κατάργηση των τόκων επί οφειλών, η αυτοδιοίκηση και η κατάργηση της παιδικής εργασίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 17 Μαρτίου αρκετοί άνθρωποι σε κατοικημένη περιοχή του Σαντιάγο ντε Κούβα εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση της ηλεκτρικής υπηρεσίας και τη διανομή τροφίμων. Παρών έδωσαν οι αρχές της δημοτικής κυβέρνησης, αντάλλαξαν με τον πληθυσμό και αναζήτησαν λύσεις στα προβλήματά τους.

Αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύτηκαν οι εχθροί της Επανάστασης, από ιστοσελίδες του Διαδικτύου, που πληρώνονται από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, για να κάνουν την κοινή γνώμη να πιστέψει ότι στην Κούβα υπάρχουν διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα και επικρατεί χάος.

Η Κούβα ζει εν Ειρήνη και υπό την ηγεσία της κυβέρνησής της μαζί με όλο τον λαό, θα ξεπεράσει τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες, που προκαλούνται κυρίως από τον αποκλεισμό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατά της Κούβας.


Η Κρατική Αποστολή της Κούβας στη Δημοκρατία των Σεϋχέλλων, εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της στη Διακήρυξη της Μπολιβαριανής Συμμαχίας των Λαών της Αμερικής (ALBA -TCP), η οποία εκφράζει την ενεργητική απόρριψη των αποσταθεροποιητικών προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης στην Κούβα, να προσπαθήσει να ανατρέψει την εσωτερική τάξη και δημιουργούν βία.

Όπως εκφράζεται στη διακήρυξη: «Τα κράτη μέλη της ALBA-TCP επικυρώνουν την σταθερή αλληλεγγύη μας προς την κυβέρνηση και τον λαό της Κούβας, υποστηρίζουμε τη νόμιμη καταγγελία τους ενάντια στις εχθρικές εκστρατείες, καθώς επίσης αναγνωρίζουμε τις ακούραστες προσπάθειές τους να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν από τις βάναυσες και παράνομες οικονομικές, εμπορικές και οικονομικό αποκλεισμό που επέβαλε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η οποία από το μνημόνιο του Lester Mallory, προκαλεί δυσκολίες στον κουβανικό λαό για να δικαιολογήσει μια εξωτερική παρέμβαση.

Τα κράτη μέλη του ALBA-TCP επικυρώνουν την σταθερή αλληλεγγύη μας προς την κυβέρνηση και τον λαό της Κούβας, υποστηρίζουμε τη νόμιμη καταγγελία τους κατά των εχθρικών εκστρατειών, καθώς και αναγνωρίζουμε τις ακούραστες προσπάθειές τους να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες, συνέπεια του βάναυσου και παράνομου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλει η Κυβέρνηση Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η κύρια αιτία της επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης, είναι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η οποία έχει ενισχύσει τον οικονομικό αποκλεισμό κατά του κουβανικού πληθυσμού, είναι η ίδια κυβέρνηση που προσπαθεί να δημιουργήσει βία σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την εσωτερική τάξη στην Κούβα. Αυτή η πολιτική που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον, από το μνημόνιο του Λέστερ Μάλορι το 1960, προκαλεί δυσκολίες στον κουβανικό λαό προκειμένου να δικαιολογήσει μια εξωτερική παρέμβαση".

Κούβα θα ζήσει ειρηνικά και θα ξεπεράσει τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες.

Κρατική αποστολή της Δημοκρατίας της Κούβας στη Δημοκρατία των Σεϋχέλλων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δύση δεν αναγνωρίζει την εκλογή Πούτιν.

Τα υπόλοιπα 4 δις τον αναγνωρίζουν

-ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping

-ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μόντι

-ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν

-ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα

-ο Πρόεδρος της Ν. Αφρικής Ραμαφόσα

-ο Ηγέτης της ΛΔΚ Κιμ Γιονγκ Ουν

-ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο

-ο Πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev

-ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ

-ο Πρόεδρος της Κιργιζίας Sadyr Japarov

-ο Πρόεδρος του Τατζικιστάν Emomali Rahmon

-ο Πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Shavkat Mirziyoyev

-ο Εμίρης του Κουβέιτ Σεΐχης Μισάλ αλ-Αχμέντ αλ Τζαμπέρ αλ-Σαμπάχ

-ο Ιρανός Πρόεδρος Ιμπραήμ Ραΐσι

-ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο

-ο πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Άρεσε

-ο Πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα

-ο Πρόεδρος Ονδούρας Xiomara Castro

-ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ

-η Αρχηγός της Gagauzia Evgenia Gutsul

-ο Πρωθυπουργός της Μιανμάρ Min Aung Hlaing.

-ο Πρόεδρος της Αλγερίας Τεμπουνέ

κλπ κλπ κλπ

Η Δύση δεν αναγνωρίζει την εκλογή Πούτιν.

Τα υπόλοιπα 4 δις τον αναγνωρίζουν

Σχολιο.- Αλλά η Δυση , όπως και ο #ΓΟΥΡΛΟΣ ειχαν αναγνωρίσει τον "Γκαϊδό"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε πιάσανε με τη γίδα στην πλάτη για τα Τέμπη; Εισβολή των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια και διαγραφές φοιτητών. Σε τσακώσανε να διαρρέεις στοιχεία εκλογέων με υποψίες βαριάς νοθείας στις επερχόμενες εκλογές; "πυρηνικό ριφιφί" και κουκουλοφόροι που θα μας κάνουν Τσέρνομπιλ. Αν δεν ήταν τόσο τραγικοί και αν δεν είχαν πάρει τόσο κόσμο στο λαιμό τους, θα επρόκειτο για την καλύτερη φαρσοκωμωδία των τελευταίων 50 χρόνων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ισχύει χοντραίνει το παιχνίδι εις βάρος των Γάλλων, της Γαλλίας και ολόκληρης της Ευρώπης 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας φέρεται να δήλωσε ότι ο Μακρόν ετοιμάζεται να στείλει 2.000 Γάλλους στρατιώτες στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι θα αποτελέσουν στόχο προτεραιότητας για τη Μόσχα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύριο, στην Πολωνία, 70.000 αγρότες θα μπλοκάρουν την πρόσβαση σε δρόμους που οδηγούν σε 500 πόλεις και χωριά.

Ωραίες δράσεις δημιουργούνται στην Ευρώπη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδιά του Ευρώ παιδιά μπορείτε να μην αναγνωρίζετε, ως νόμιμες, τις εκλογές στην Ρωσία.

Αναγνωρίστε τον προηγούμενο Πρόεδρο!

Σχολιο.- ας μας πουνε πρωτα γιατι υπαρχει ευρωκοινοβουλιο και τι ακριβως αντιπροσωπευει και να αφησουν τους ρωσους ησυχους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Max Blumenthal είναι Αμερικανός συγγραφέας ,δημοσιογράφος και blogger. 

Ο Μπλούμενταλ είναι διευθυντής σύνταξης της ιστοσελίδας Grayzone και συγγραφέας βιβλίων που συγκαταλέγονται στη λίστα με τα κορυφαία μπεστ-σέλερ στις ΗΠΑ. Υπήρξε τακτικός συνεργάτης στο Russia Today και το Sputnik, αλλά και πολλών μεγάλων αμερικανικών και διεθνών μέσων στο παρελθόν, όπως το The Nation, το AlterNet, το The Daily Beast, το Al Jazeera English, οι New York Times και οι Los Angeles Times.

Καταγγέλλει τους σιωναζί στις ΗΠΑ και εισπράττει  την οργή των σιωναζί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φραντζέσκα Αλμπανεζε, Ειδική Εισηγήτρια ΟΗΕ

Το Ισραήλ δεν θέλει μάρτυρες της γενοκτονίας που διαπράττει 

Δεν υπάρχει νερό, φαγητό, ρεύμα, φάρμακα. 

Το τραύμα και η καταστροφή είναι ανείπωτη, και η κόλαση στην οποία βρίσκεται ο λαός της Γάζας αυτή τη στιγμή, είναι ένας λεκές για όλους μας.


Το Ισραήλ δεν αφήνει να περάσει στην Γάζα ούτε βρεφικό γάλα 

Τα μωρά είναι τόσο αδύναμα από.την.πεινα που δεν μπορούν ούτε να κλάψουν



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυσαρεστημένοι στην Ευρω Ενωση για τις εκλογές της Ρωσίας

Αναμενόμενο είναι! Δεν θα έχουν ποτέ, ούτε με νοθεία, τέτοια εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους! Τεράστια η νίκη του ίδιου και του φίλιου προς εμάς ρωσικού λαού!

Νίκη ζηλευτή μιας εθνικής ενότητας πολλών εθνών και θρησκειών !

Νέα πορεία του κόσμου από σήμερα αν και οι λαοί της Δύσης απαιτήσουν Ελευθερία και Ειρήνη....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΤΟΝ ΛΕΓΑΜΕΝΟ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΗ «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ»…???

«ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ» Ι.Χ. ΜΑΓΑΖΙ…ΣΑΝ ΠΑΓΚΟΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΧΑΧΑΧΑ…!!!

Χαχαχαχαχαχαχα…εεεε λοιπόν το ξέρατε, ότι η «ιερά μητρόπολη της Μαριουπολης και της Θεοδοσίας» του λεγομενου «πατριαρχείου» του Κιέβου, εδρεύει στη Χαλκίδα κι ο φυτεμένος «μητροπολίτης» του, μας πλασάρει και  το εγχώριο κινητό του…???

Σχολιο.- Κάτι σαν κυβέρνηση εξωτερικού



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωθυπουργός της Βρετανίας (Ινδουϊστης)

Δήμαρχος Λονδίνου (Πακιστάν)

Πρωθυπουργός της Σκωτίας (Πακιστάν)

Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας (Ινδός)

Πρωθυπουργός της Ουαλίας (Ζάμπια)

Οι αγγλοσαξονες τι? Οι αγγλοσαξονες ψάχνουν την Κέιτ Μίντλετον



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο δρομολόγιο Αθήνα Χαλκίδα χάθηκε τρένο για 20 λεπτά !!

Το νέο “θρίλερ” αφορούσε την αμαξοστοιχία 1535, η οποία στις 7:11 το πρωί επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο Χαλκίδα-Αθήνα. Η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία μετά την επιβίβαση των επιβατών με προορισμό την Αθήνα διαπιστώθηκε ότι ήταν αδύνατον να ξεκινήσει λόγω σοβαρής βλάβης.

Η μηχανοδηγός της εν λόγω αμαξοστοιχίας, ενώ έπρεπε να ενημερώσει αρμοδίως για τη βλάβη και τους σταθμάρχες του ΟΣΕ -πέραν των υπευθύνων της Hellenic Train- δεν προέβη σ’ αυτήν την ενέργεια, ενώ δεν απαντούσε ούτε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις τους. Το αποτέλεσμα ήταν ο σταθμάρχης της Οινόης, που περίμενε μάταια την αμαξοστοιχία να φτάσει στον σταθμό του στις 7:30 το πρωί, να αρχίσει να την αναζητά σε πανικό, σημαίνοντας ταυτοχρόνως συναγερμό, καθώς φοβήθηκε για τα χειρότερα…Κάποια στιγμή, όταν κατάφερε να μιλήσει με τη μηχανοδηγό, ενημερώθηκε από την ίδια ότι το τρένο είχε “μείνει” από βλάβη


Συρμός του μετρό με «σπασμένα φρένα» στην Κάντζα και τρένα στα «τυφλά» στη Χαλκίδα

19/3/202  -  9.10

Συνεχίζονται τα θρίλερ στις ράγες. Συρμός του μετρό παραβίασε φανάρι. Εκτός λειτουργίας η φωτοσήμανση στη διαδρομή μεταξύ της Οινόης και της ευβοϊκής πρωτεύουσας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φεύγουν οι Ιταλοί από τον ΟΣΕ

Την κάνουν μ’ ελαφρά πηδηματάκια μην και τους ζητηθούν κι οι δικές τους ευθύνες για ηθική αυτουργία; Η έκθεση, όταν έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο, δεν είναι ηθική αυτουργία. Είναι αυτουργία κακουργηματική. Μην ξεχνάμε ότι οι Ιταλοί αγόρασαν τον Σιδηρόδρομο με 45εκατ. και η σύμβαση προβλέπει για 15 χρόνια το Ελληνικό Δημόσιο τους αποζημιώνει με 50εκατ.τον χρόνο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν ντρέπονται τα ΜΜΕ να εξαφανίζουν ακόμα και την Καρυστιανου;» Δείτε λοιπόν σήμερα τα πρωτοσέλιδα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων. Πουθενά! Τι σημασία έχουν τα νεκρά παιδιά μπροστά στην προστασία Μητσοτάκη-Καραμανλή;

Απέναντι σε Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Εύα Καϊλή, Μαρία Σπυρακη, ευτυχώς οι Ευρωπαίοι γνώρισαν Μαρία Καρυστιανου, μπας και διασωθεί λίγο η Εθνική μας αξιοπρέπεια



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κυμπουρόπουλος , ευρωβουλευτής της ΝΔ, είπε ότι το Predator δεν έχει κομματικό πρόσημο.

Τι λές βρε νούμερο; Εσύ με κομματικό πρόσημο πήγες Ευρωβουλη ! Το μπάζωμα δεν εχει κομματικό προσημο; Η διάλυση του κράτους δικαίου δεν έχει κομματικό πρόσημο; Οι καταστροφές από πυρκαγιές και πλημμύρες;

Η συνάδελφός σου η Μισέλ με κομματικό πρόσημο δεν έστειλε τα emails ; Ρε Γκεμπελίσκε η περικοπή των αναπηρικών δικαιωμάτων δεν ειχε κομματικό πρόσημο; ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ; Δεν είναι ντροπή να είσαι ΑμΕα. Ντροπή είναι να είσαι Κυμπουρόπουλος . Ήσουν άπραγος εδώ και χρόνια στα θέματα αναπηρίας που ο ελληνικός λαός τον έστειλε στην ευρωβουλή για να παλέψει για τα αναπηρικά δικαιώματα, επανεμφανίστηκε ως πιστό κομματόσκυλο...

Θε έλεγα ότι σε εκμεταλλεύτηκε αισχρα η Ν.Δ. στις προηγούμενες ευρωεκλογές που σε περιέφερε σαν γλάστρα, με οίκτο, για να φέρει ρεκόρ ψήφων για το κόμμα, αλλά οχι. Εσυ ο ίδιος συνειδητά αποδέχτηκες αυτόν τον εξευτελισμό, και ως γνήσιος παρτάκιας νοιάστηκες μόνο για την βολεψη σου και τον μισθο του ευρωβουλευτη. (Εννοείται ότι πονηρό λαμόγιο μπορεί να είναι και ένας ανάπηρος, ενας γκει κλπ.)

Υπενθυμίζω το αξιοσημείωτο σκηνικό από την παρουσίαση των υποψηφίων Ν.Δ. στις προηγούμενες ευρωεκλογές, την αντιμετώπιση των συνυποψηφίων σου που σε έσπρωχναν να βγούνε μπροστά για μια καλή φωτογραφία... Με τις δηλώσεις πλέρωσες την λευκη επιταγη που σου έδωσε ο Μητσοτάκης !!!

Δεν πιστεύω να έχεις το θράσος να ζητήσεις πάλι την ψήφο του ελληνικού λαού στις προσεχείς ευρωεκλογές αν σου περίσσεψε εστω και ένα ψήγμα αξιοπρέπειας;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΤΟΥΣ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ» λέει ο Σταματης Κραουνακης στο KONTRACHANNEL, «ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ» και πιστεύω πως έχει δίκιο !!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακαρι να κανω λαθος...Αλλα...Φοβαμαι οτι δεν κανω....

Κατι θα μας αρπαξουν, ο Μητσοτάκης συμφώνησε να παραδώσει στον Ζελένσκι όπλα από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, επιτυγχάνοντας τον στόχο της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατεχόμενη Παλαιστίνη - Γάζα

19.3.2024

Μόνο στο τελευταίο 24ωρο στη Γάζα οι δολοφονημένοι άμαχοι από ισραηλινές βόμβες σε τρία σημεία στη Γάζα αθροιστικά είναι πάνω από 43 και δεκάδες τραυματίες. Αν προστεθούν και οι 50 νεκροί, που παραδέχεται το Ισραήλ, από την προχθεσινή 2η εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στο Νοσοκομείο Αλ Σίφα, το οποίο μέχρι στιγμής είναι ακόμα υπό κατάληψη, οι νεκροί καταγεγραμμένοι άμαχοι φτάνουν τους 93.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“H Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κηδευτεί μαζί με την Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ, ο νεκροθάφτης τους”

Επειδή τα ελληνικά μέσα μας έχουν πρήξει στην κυριολεξία με τις … πληρωμένες “αναλύσεις” του … Politico, όργανου της Ουάσιγκτον στην Ευρώπη - λες και κανείς άλλος δεν γράφει τίποτα - βρήκα μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση της Σλοβάκικης Slovo:

“Είναι ήδη απολύτως σαφές, γράφει, ότι χάρη στη φροντίδα του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία θα θαφτεί". 

Και ενώ η συμμαχία πρέπει να ετοιμάζεται για την κηδεία, η ίδια η ΕΕ πρέπει να κρατήσει μια θέση στο νεκροταφείο”

Ο συνασπισμός των δυτικών συμμάχων λέει ότι στόχος του είναι να βοηθήσει την Ουκρανία. 

Αλλά όλη αυτή η βοήθεια συνέβαλε στην πλήρη καταστροφή της χώρας”. 

Και σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, 

“η περαιτέρω "βοήθεια" με τη μορφή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς θα είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ουκρανίας και ένα αποφασιστικό βήμα προς κλιμάκωση του πόλεμου με τη Ρωσία.

Δηλαδή, οι σύμμαχοι από τη μια δεν θα νικήσουν τη Ρωσία, ούτε θα την εμποδίσουν να πετύχει τους στόχους της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης, αλλά ταυτόχρονα, ό,τι έχει απομείνει από την αρχική Ουκρανία θα καταρρεύσει.

Και αν οι σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία μετά το τέλος της σύγκρουσης, υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, αποκτήσουν χαρακτήρα προετοιμασίας για την "τελευταία" μάχη, τότε το ΝΑΤΟ θα μπορέσει αναμφίβολα, σαν άριστος νεκροθάφτης, να θάψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία απλώς δεν θα επιβιώσει από την όξυνση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φρεγάτα … ΥΔΡΑ; 

Που ήταν; 

Για … ψάρεμα;

Πάει και το πλοίο ΜΑDO, δεξαμενόπλοιο υγροποιημένου αερίου της Naftomar με έδρα την Ελλάδα!

Χτυπήθηκε από πύραυλο της Υεμένης πριν λίγο στον Ινδικό!

Σχολιο.- Να και η επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης για το MADO.

Γνωστοποιεί επίσης ότι έπληξαν με πυραύλους και εγκαταστάσεις στο Εϊλάτ του νοτίου Ισραήλ.

Ο …Δένδιας δεν δήλωσε κάτι…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό αξίζει χειροκρότημα μαζί με σεβασμό και εκτίμηση!

Είναι γνωστός ο δεσμός των Ιρλανδών με τους Παλαιστίνιους, δεκαετίες τώρα, αλλά ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ έβαλε πραγματικά στη θέση του τον Τζο Μπάιντεν, μέσα στο Λευκό Οίκο και μπροστά στις κάμερες! 

Δεν δίστασε να μιλήσει για την ιστορία αλληλεγγύης του ιρλανδικού λαού προς την Παλαιστίνη, και να εκφράσει την αλληλεγγύη του!

Ο Μπάιντεν δεν είπε λέξη … 

Δεν του είχαν … ετοιμάσει γραπτή απάντηση με τα … χαρτάκια που του δίνουν όταν είναι ν’ ανοίξει το στόμα του.

Εξάλλου, τι να πει; 

Έχει στο μυαλό του και τους ιρλανδικής καταγωγής Αμερικάνους ψηφοφόρους.

Γι’ αυτό κάλεσε τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, με την ευκαιρία της γιορτής του Saint Patrick που γιορτάζουν σαν μέρα τους οι απανταχού Ιρλανδοί!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ουκρανοί φαντάροι ωστόσο στο μέτωπο δεν φαίνεται να … συμμερίζονται τους πολεμικούς κρωγμούς του Μακρόν, του Γκράχαμ και των ομοίων τους και συνεχίζουν να παραδίνονται μαζικά και οργανωμένα!

-Στο βίντεο, ένας ολόκληρος λόχος (ότι απέμεινε δηλαδή …) με το διοικητή του εξηγεί γιατί αποφάσισαν να παραδοθούν!

-Έθεσαν μόνο ένα όρο:

“Να μην περιληφθούν στα προγράμματα ανταλλαγής αιχμαλώτων και τους επιστρέψουν στην Ουκρανία”!

Σχολιο.- Καλά έκαναν..Γιατί να σκοτωθούν για το χατίρι τον AZOV...?

Σχολιο.- Καλά έκαναν και παραδόθηκαν για να γλιτώσουν τω ζωή τους από την κρατομηχανή του πολέμου… Αλλά μεγάλη τους βλακεία που το γύρισαν σε βίντεο… Γιατί ο ούτιν είναι γνωστός ξεπουληματίας, και θα τους παραδώσει με ανταλλαγές αιχμαλώτων στα χέρια των ουκρανοναζί…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυνισμός!

-Ο Ρεπουμπλικάνος (του … Τράμπ, δηλαδή) γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος έφτασε χθες στο Κίεβο, δήλωσε: "Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους στο μέτωπο" και κάλεσε τις ουκρανικές αρχές να βάλουν άτομα κάτω των 25 ετών στην πρώτη γραμμή και να ψηφίσουν το συντομότερο δυνατό ένα νέο νόμο για επιστράτευση.

Πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί δεν θα πρέπει να σκέφτονται και να εξαρτώνται από το “αν οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν το Κίεβο, όταν παίρνουν μια απόφαση, διότι πρέπει να πολεμούν για τον εαυτό τους"

“Ό,τι κι αν κάνουμε, πρέπει να πολεμήσετε. Δεν έχει σημασία τι κάνουμε, πολεμάτε για τον εαυτό σας”

Και σαν δόλωμα στους Ουκρανούς για να … συνεχίσουν να … σκοτώνονται ο Γκράχαμ τους πούλησε “ελπίδα” ότι η Ουκρανία το 2024

"θα λάβει πυραύλους ATACMS ώστε να κατεδαφιστεί η καταραμένη γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία"

-Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι ο Γκράχαμ ήταν αυτός που είχε ήδη μπλοκάρει αρκετές φορές τα πακέτα βοήθειας για την Ουκρανία και είχε δηλώσει ότι το Κίεβο θα πρέπει να επιστρέψει όλα τα χρήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες!

-Όπότε ανάλογη βάση δώστε και σε όποιες κατά καιρούς ψευδαισθήσεις καλλιεργούνται περί … Ρεπουμπλικάνων και Τράμπ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα … έχουν τρελαθεί εντελώς?

1.Με κάθε επισημότητα και στην … τηλεόραση, (!) εκπρόσωπος του Γαλλικού στρατού παρουσιάζει τα σενάρια εγκατάστασης κι ανάπτυξης Γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία!

Ο χάρτης που εμφανίζεται σε μία από τις εκπομπές από τον συνταγματάρχη Vincent Arbaretier, δείχνει δύο υποθετικά σενάρια - στρατιωτική ανάπτυξη κατά μήκος του Δνείπερου και κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία.

Υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη στρατευμάτων κατά μήκος του Δνείπερου θα έδειχνε στη Ρωσική Ομοσπονδία μια «κόκκινη γραμμή» ότι δεν πρέπει να εισέλθει στο έδαφος της δεξιάς όχθης της Ουκρανίας. Και η τοποθέτηση κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία θα εξασφάλιζε το Κίεβο.

Λέει ότι «η Γαλλία έχει προνοήσει για αυτό το σενάριο» με μεταφορά 20 χιλιάδων ανθρώπων συγκεντρωμένων σε κινητές ταξιαρχίες, μονάδες που μπορούν να αντιδράσουν γρήγορα.

-Ερώτηση: Για αρχή, αυτό σημαίνει ότι η κατάληψη των εδαφών μέχρι και την Αριστερή Όχθη του Δνείπερου από τη Ρωσία θεωρείται δεδομένη;

2.Ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (κατασκοπίας) Naryshkin, ανακοίνωσε σήμερα ότι ήδη “2.000 Γάλλοι στρατιώτες βρίσκονται σε διαδικασία μετακίνησης στην Ουκρανία”! 

Προειδοποίησε μάλιστα ότι με την άφιξή τους στο έδαφος της Ουκρανίας, “θα θεωρηθούν στόχος προτεραιότητας για τις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις” και μίλησε “για εκατοντάδες φέρετρα που θα επιστραφούν στη Γαλλία από το πρώτο 24ωρο!”

“Τους παρακολουθούμε - ξέρουμε που βρίσκονται” κατέληξε

3.Και σαν να μην έφτανε ο τσαρλατάνος Μακρόν, στις 21-22 Μάρτη στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της ΕΕ, θα εξετάσουν την αποστολή στρατευμάτων κι άλλων χωρών “υπό την αιγίδα της ΕΕ!” - η όποια παρεμπιπτόντως ΔΕΝ έχει Στρατό και Κοινό Μηχανισμό Άμυνας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ίδιο πολεμοχαρές ακομπανιαμέντο απο το (και καλά) παγκόσμιο διευθυντήριο.

«Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο", υπογραμμίζει σε άρθρο που υπογράφει στην εφημερίδα Liberation, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ! «Η Ρωσία αποτελεί σοβαρή στρατιωτική απειλή για την ευρωπαϊκή μας ήπειρο και την παγκόσμια ασφάλεια. Αν δεν αντιδράσουμε κατάλληλα σε επίπεδο ΕΕ και αν δεν δώσουμε στην Ουκρανία αρκετή βοήθεια για να σταματήσει τη Ρωσία, θα είμαστε οι επόμενοι»…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις "Αντιθέσεις" μία μεγάλη συζήτηση για τις ανοιχτές προκλήσεις των κοινωνιών, τη μετάβαση στη "νέα κανονικότητα" ή την "αβεβαιότητα" και τα μεγάλα ανοιχτά ερωτήματα τεχνολογικά, οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά , βιογεννετικά, γεωπολιτικά και πολιτιστικά.

- Αναδύθηκε ο Πολυπολικός κόσμος και είμαστε στη "δύση" της Δύσης ή μπροστά σε μια νέα τεχνολογική, γεωπολιτική και οικονομική μετάβαση που θα καθορίσει τις κοινωνίες ;

- Ζούμε σε συνθήκες Οικονομίας Πολέμου ή αναδιάρθρωσης και αναδιανομής των κέντρων ισχύος ;

- Τι συμβαίνει με τη συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη; Εργαζόμενους, λαούς, έθνη, τάξεις, ελίτ, πολιτισμούς, γλώσσες;

- Διάγουμε τη "δικτατορία" της απουσίας εναλλακτικής; Είναι αναγκαία μία νέα συνείδηση ;

- Ποιο το αφήγημα στη Γηραιά, κουρασμένη και σχεδόν "τυφλή" Ευρώπη;

- Έχει ελπίδες και ρόλο η Ευρώπη και υπό ποιές προϋποθέσεις στη νέα παγκόσμια σκακιέρα;

- Η Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο, η γεωπολιτική «μοίρα» της και το Υπαρξιακό της πρόβλημα στην τροχιά του 21ου αιώνα.

- Ο πολιτικός κόσμος, το πολιτικό σύστημα της χώρας και οι θέσεις του ο προσανατολισμός του.

- Η χώρα ως κόμβος και ο κίνδυνος ζωνοποίησής της. Η τουρκική απειλή και η σοβαρότητά της

- Οι προκλήσεις του σήμερα για την Ελληνική κοινωνία και την πολιτική, το σύμπλοκο Εθνικής και Κοινωνικής δομής

Στο στούντιο των "Αντιθέσεων" ο Ρούντι Ρινάλντι, σύγχρονος θεωρητικός της Ανάλυσης Κοινωνικο-πολιτικά και γεωπολιτικά, εκδότης και διευθυντής σύνταξης του "Δρόμου της Αριστεράς" και συγγραφέας.

Στην εκπομπή παρεμβαίνει και καταθέτει την οπτική του, ο Απόστολος Αποστόλου, Καθηγητής Πολιτικής και Κοινωνικής φιλοσοφίας στα πανεπιστήμια Παντείου, Πάντοβας, Ρώμης, Μιλάνου, στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Federiciana Ρώμης, καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

"ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ" με τον Γιώργο Σαχίνη

https://www.youtube.com/watch?v=EdgdC8_em58&t=6562s



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες το βράδυ, μια ομάδα ακτιβιστών ξαναζωγράφισε τα διάσημα σκαλοπάτια Bueren στη Λιέγη του Βελγίου, ως παλαιστινιακή σημαία. Η χειρονομία αυτή ακολουθεί παρόμοιες ενέργειες στη Γαλλία και το Βέλγιο, με στόχο να δείξουν την αλληλεγγύη της Λιέγης προς τον παλαιστινιακό λαό.

-Η πόλη της Λιέγης διέκοψε όλους τους δεσμούς με τη σιωνιστική οντότητα τον Απρίλιο του 2023 λόγω της κατοχής. Πρόκειται για μια πόλη εντός της περιφέρειας της Βαλλονίας, η οποία ακύρωσε τις εξαγωγές όπλων προς τη σιωνιστική οντότητα στις αρχές του περασμένου μήνα. Επιπλέον, το Βέλγιο αρνήθηκε να αναστείλει τη χρηματοδότηση της UNRWA και τα μεγαλύτερα συνδικάτα του αρνήθηκαν τις εξαγωγές όπλων στη σιωνιστική οντότητα από τα τέλη Οκτωβρίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σιωνιστικό λόμπι AIPAC έχει κάθε πολιτικό των ΗΠΑ στην τσέπη του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



! Στη Ρουμανία κατασκευάζεται η μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη για 10 χιλιάδες στρατιωτικούς, γράφει το Euronews.

«Η βάση θα γίνει η πιο σημαντική μόνιμη στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ σε κοντινή απόσταση από τη σύγκρουση στη νότια Ουκρανία.

Ας μην φανταστούμε ότι αυτή η σύγκρουση θα τελειώσει το 2025 ή το 2026, είναι μια μακροπρόθεσμη σύγκρουση», δήλωσε ο Ρουμάνος εμπειρογνώμονας Ντορίν Ποπέσκου.

Το έργο ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει διαδρόμους, πλατφόρμες όπλων, υπόστεγα για στρατιωτικά αεροσκάφη, καθώς και σχολεία, νηπιαγωγεία, καταστήματα και νοσοκομείο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από λίγες ημέρες γράφαμε ότι το φοιτητικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα του, γιατί όλες οι αιτίες που τον προκάλεσαν είναι παρούσες: κατάλυση του Συντάγματος, γενικευμένη αδικία, παρακρατικές και μαφιόζικες λειτουργίες του συστήματος εξουσίας. Η κυβέρνηση είναι υπό πίεση, όχι από την αντιπολίτευση (αυτή είναι ανύπαρκτη), αλλά από τη διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια, η οποία μόνο μεγαλύτερη μπορεί να γίνει, δεδομένου ότι η δημοσιονομική περιστολή επανέρχεται στο προσκήνιο, τα επιδόματα ελεημοσύνης κόβονται, ο πληθωρισμός εμμένει και η εμπλοκή στον παγκόσμιο πόλεμο καθίσταται οξύτερη. Μέσα σε όλα αυτά, η κυβερνητική αλαζονεία, όπως και αυτή του συστήματος εξουσίας δεν κρύβεται: από τα χαμένα βαγόνια των Τεμπών έως την υπόθεση του Κολωνού, μια νοσηρή ατμόσφαιρα παρακράτους απλώνεται παντού.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον επιστρατεύτηκε ένας από τους πιο αγαπημένους τυχοδιώκτες της πρεσβείας των ΗΠΑ και της οικογένειας Μητσοτάκη: ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης διέταξε εφόδους των ΜΑΤ σε δύο πανεπιστημιουπόλεις και κατόπιν σταθερή παραμονή τους μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Επειδή η εξουσία είναι πάντα αστεία, τα ΜΑΤ κατέσχεσαν στο ΑΠΘ τα εξής επικίνδυνα εργαλεία: «22 ξύλινα κοντάρια, στις άκρες των οποίων ήταν προσαρμοσμένα τεμάχια υφάσματος, 12 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 11 πυροσβεστήρες, περιέχοντες μπογιά, 4 πυροτεχνικές κατασκευές (τύπου ναυτικός πυρσός), 1 μεταλλικός κόφτη σιδήρου, 2 μεταλλικοί τροχοί κοπής, 2 δίσκοι κοπής, 1 μεταλλικό κλειδί τροχού, 1 βαριοπούλα, 6 κράνη δικυκλιστή, 2 ενεργοποιημένες αστυνομικές χειροβομβίδες χειρός (κρότου λάμψης και δακρυγόνο), 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή , είδη ρουχισμού (γάντια, μπαλακλάβες) και πλήθος λουκέτων και αλυσίδων θυρών». Βεβαίως, η αστυνομία θα έπρεπε να μας ενημερώσει πώς βρέθηκαν οι αστυνομικές χειροβομβίδες στην κατάληψη (είχε δηλωθεί η απώλειά τους για παράδειγμα;). Κατά τα λοιπά, βλέπουμε όλοι τα «φονικά αντικείμενα» που βρέθηκαν στα εν λόγω στέκια. Φυσικά το ερώτημα είναι ποιο αδίκημα ακριβώς συντελέστηκε. Από ό,τι μαθαίνουμε κάποιες λαμαρίνες εργολάβου υπέστησαν φθορές από φοιτητές που έψηναν παραδίπλα (ίσως να τσικνίστηκαν) και ως εκ τούτου η αστυνομία έπρεπε να παρέμβει άμεσα.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση εδώ και χρόνια παραμένει ο μεγάλος προβοκάτορας των δημοσίων πανεπιστημίων. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μη λειτουργήσουν τα δημόσια πανεπιστήμια σε συνθήκες δημοκρατικής και ακαδημαϊκής ομαλότητας, αλλά είτε υπό συνθήκες στρατώνα, είτε καθόλου. Οι διαρκείς επεμβάσεις των ΜΑΤ άλλοτε για ασήμαντες αφορμές και άλλοτε για να σπάσουν φοιτητικές καταλήψεις (γεγονότα της Νομικής του ΑΠΘ), οι συλλήψεις φοιτητών, οι ξυλοδαρμοί, το γεγονός ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα καλείται να ξεκινήσει μαθήματα παρουσία πάνοπλων ΜΑΤ συνιστούν ένα διαρκές τελεσίγραφο: το πανεπιστήμιο πρέπει είτε να υποβιβαστεί σε μεταλυκειακό εκπαιδευτήριο, είτε να πάψει να λειτουργεί. Είναι για την κυβέρνηση ζήτημα ιδεολογικό (ήττα της Αριστεράς που κατά την κυβέρνηση ελέγχει το κλίμα στα πανεπιστήμια), ισοπέδωσης των δημοσίων, μαζικών χώρων, αλλά και ζήτημα υλικό (προώθηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων επί των δημοσίων πανεπιστημίων, με τα αντίστοιχα ανταλλάγματα).

Το φοιτητικό κίνημα και η ακαδημαϊκή κοινότητα (αυτή που σέβεται τον εαυτό της, όχι προφανώς οι κυβερνητικοί κολαούζοι) οφείλουν να αντιδράσουν δυναμικά και μαζικά. Όχι όμως προβλέψιμα. Χρειάζονται πορείες, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, ακόμα και καταλήψεις εκεί και όταν μπορούν να είναι μαζικές και δυναμικές. Κυρίως όμως το φοιτητικό κίνημα πρέπει να δείξει το σύστημα εξουσίας και να θέσει το πλαίσιο: Σύνταγμα, δικαιοσύνη, δημόσιο πανεπιστήμιο ως χώρος ελευθερίας, εθνική και λαϊκή κυριαρχία. Ένα τέτοιο φοιτητικό κίνημα που θα απλωθεί από την υπεράσπιση του συντάγματος έως τον Κολωνό και από τα Τέμπη έως τη συνέργεια στη γενοκτονία στη Γάζα και την εμπλοκή στον παγκόσμιο πόλεμο θα τους ρίξει. Αυτό χρειαζόμαστε απέναντι στους καθεστωτικούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο άνευ προηγουμένου στρατιωτικές ασκήσεις διεξάγονται ταυτόχρονα από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ σε διάφορα μέρη της Αρκτικής, σηματοδοτώντας μια νέα επιθετική στάση της Δύσης στην περιοχή.

Δεκατρείς χώρες του ΝΑΤΟ συμμετείχαν αυτή την εβδομάδα στην άσκηση Nordic Response 2024 που πραγματοποιήθηκε στη Φινλανδία και τη Σουηδία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Επιπλέον, ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποίησε πρόσφατα μια εκπαιδευτική άσκηση κοντά στο Fairbanks της Αλάσκας, επίσης κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Η άσκηση των ΗΠΑ διεξήχθη στο πλαίσιο του Joint Pacific Multinational Readiness Center (JPMRC) και περιελάμβανε 8.000 Αμερικανούς στρατιώτες από την 11η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία και έναν απροσδιόριστο μικρότερο αριθμό «ξένων συμμάχων».

Οι ασκήσεις Nordic Response στη Φινλανδία και τη Σουηδία είναι ακόμη μεγαλύτερες σε εύρος, δεδομένου ότι περιλαμβάνουν 20.000 μέλη από 13 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, 50 πολεμικά πλοία και 100 στρατιωτικά αεροσκάφη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νορβηγία συνεισέφεραν τα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35 στους διοργανωτές των ασκήσεων Nordic Response. Επιπλέον, το Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησε να στείλει αρκετά από τα δικά του F-35 από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, που σταθμεύουν στο βρετανικό αεροπλανοφόρο, Prince of Wales.

«Θέλουμε απλώς να ενισχύσουμε την παρουσία μας στον Άπω Βορρά», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, ο οποίος ήρθε να επιθεωρήσει τα πολεμικά παιχνίδια Nordic Response 2024. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική άσκηση του ΝΑΤΟ εδώ και 40 χρόνια», υποστήριξε.

Γερμανικά υποβρύχια, μαζί με στρατεύματα από τα νέα μέλη του ΝΑΤΟ Φινλανδία και Σουηδία, συμμετείχαν επίσης στις στρατιωτικές ασκήσεις. Ωστόσο, η πλειοψηφία της μαχητικής δύναμης αποτελούνταν από Αμερικανούς, οι οποίοι εξέφρασαν ανοιχτά την πρόθεσή τους να «ανοικοδομήσουν την ικανότητά τους να πολεμήσουν στην Αρκτική», μια ικανότητα που είχε κάπως αποδυναμωθεί από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Ο υποτιθέμενος αντίπαλος τόσο στην Αλάσκα όσο και στα φινλανδικά δάση ήταν ο ίδιος: η Ρωσία και ο πιθανός σύμμαχός της Κίνα. Η αμερικανική εφημερίδα Business Insider ανέφερε ότι η νέα «Αρκτική Στρατηγική» του αμερικανικού στρατού στρέφεται προς την «ανάκτηση της κυριαρχίας της Αρκτικής». Η νέα στρατηγική έχει τεθεί σε εφαρμογή από το 2021.

Ωστόσο, το Business Insider σημείωσε ότι η αντιπαλότητα με τη Ρωσία τώρα δεν περιορίζεται στη στρατιωτική σφαίρα, όπως ήταν κατά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Η οικονομία μπορεί επίσης να διαδραματίσει κάποιο ρόλο. «Το γρήγορο λιώσιμο των θαλάσσιων πάγων στον Αρκτικό Κύκλο, η αύξηση της θερμοκρασίας δύο φορές πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο κόσμο, ανοίγει νέες ευκαιρίες για την εξόρυξη φυσικών πόρων, τις θαλάσσιες οδούς και την εμπορική αλιεία, καθώς η Αρκτική γίνεται πλεύσιμη», γράφει η δημοσίευση.

Ο Vladimir Vasilyev, επικεφαλής ερευνητικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο των ΗΠΑ και του Καναδά στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, υποδηλώνει ότι οι Αμερικανοί μπορεί να ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον έλεγχο της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας. Αυτή η διαδρομή θεωρείται η συντομότερη θαλάσσια σύνδεση μεταξύ των αναπτυσσόμενων οικονομιών της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Ευρώπης. Η Ρωσία έχει μεγάλη εμπειρία στη χρήση της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας, η οποία πηγαίνει κατά μήκος των βόρειων ακτών της χώρας. Καθώς ο πάγος συνεχίζει να λιώνει, αυτή η θαλάσσια διαδρομή γίνεται όλο και πιο προσιτή στα εμπορικά σκάφη.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να "ανακαλύψουν" εκ νέου την περιοχή της Αρκτικής στρατιωτικά», δήλωσε στο Sputnik ένα μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών Alexander Bartosh. «Τώρα, που η Φινλανδία και η Σουηδία γίνονται ενεργά μέλη του ΝΑΤΟ, αυτό ανοίγει τη δυνατότητα για τις ΗΠΑ να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα στον Άπω Βορρά».

Ο στόχος των ΗΠΑ να ενισχύσουν τη στρατιωτική τους δύναμη στην περιοχή, κατά τη γνώμη του Bartosh, είναι διττός. Ο πρώτος είναι να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους στη θάλασσα και στον αέρα για πιθανά χτυπήματα κατά της Ρωσίας. Και δεύτερον, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τους ανεκμετάλλευτους φυσικούς πόρους της περιοχής, εστιάζοντας κυρίως στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Ο Vladimir Vasilyev σημειώνει τις ιστορικές ρίζες της «στρατιωτικής πλευράς» του αμερικανικού ενδιαφέροντος για την Αρκτική. «Η περιοχή της Αρκτικής διαδραματίζει απαραίτητο ρόλο στη μακροχρόνια στρατηγική των ΗΠΑ για την περικύκλωση της Ρωσίας». Ο Βασίλιεφ τόνισε. Επίσης, δεν απέκλεισε την ανάπτυξη αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην περιοχή. «Στην Αρκτική, τα πυρηνικά ατυχήματα είναι ευκολότερο να καλυφθούν», σημείωσε ο Βασίλιεφ και πρόσθεσε: «Επίσης, για πολύ καιρό οι Αμερικανοί είχαν την ψευδαίσθηση ότι λόγω του αραιά τοποθετημένου πληθυσμού της Αρκτικής, οι παράπλευρες απώλειες από τη χρήση πυρηνικών όπλων θα είναι λιγότερο αισθητές».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tα κατάφερε η Αμερική να κάνει όλες τις χώρες της Ευρώπης σκλαβάκια της. 

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε πως στο εξής σταματάει να προμηθεύεται καύσιμα για το πυρηνικό εργοστάσιό της από τη Ρωσία και θα τα παίρνει από την Westinghouse των ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλος ένας αθλητής έπεσε κάτω ξαφνικά. 

Κι όμως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν μπορούν να καταλάβουν τα αίτια και ισχυρίζονται πως πάντα έπεφταν ξαφνικά υγιείς οργανισμοί. Λυπάμαι...


Ο τενίστας @ArthurCazaux καταρρέει στη μέση του αγώνα στο Miami Open.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ: Ποια είναι η υποκείμενη αιτία εκατοντάδων νεαρών αθλητών που πέφτουν ξαφνικά σαν μύγες από το 2021;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να δείτε την ιδεολογία και τις ιδέες που δημιουργεί δείτε την συνέντευξη που έδωσε ο Ραβίνος Μπάρκλεί στην Κάντις Όουεν που τον κάλεσε στην εκπομπή της για να ξεκαθαρίσει το πεδίο σχετικά με μία λίβελο που έγραψε πως είναι αντιπαλαιστίνιος. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα επιχειρήματα. 

"Μας αναγκάζουν να σκοτώνουμε τα παιδιά τους". 

"Η 7η Οκτωβρίου έχει καταγραφεί ως την πιο βάρβαρη στιγμή στην ιστορία".

Σχολιο.- Η σιωνιστική ιδεολογία είναι ψυχοπαθητική, αντιανθρώπινη, ρατσιστική, πιστεύει στο μύθο της φυλετικής ανωτερότητας, μεροληπτική, αποικιοκρατική, φονική και γενοκτονική!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Πανεπιστήμια έχουν το αυτοδιοίκητο και δεν μπορούν να επιβληθούν πολιτικές αποφάσεις. Εκτός κι αν καταργήσει κι αυτό.

Ο Μητσοτάκης νεκρανασταίνει όψεις της χούντας

Το απειλητικό «μήνυμα» του Κυρ. Μητσοτάκη περί διαγραφών φοιτητών επειδή συμμετείχαν σε ένα «δήθεν πάρτι» στη Θεσσαλονίκη, φέρει ανατριχιαστική ομοιότητα με ένα απόρρητο έγγραφο που είχε στείλει η στρατιωτική αστυνομία ΕΑΤ-ΕΣΑ στο υπουργείο Παιδείας τον Δεκέμβριο του 1973. Το έγγραφο αυτό, που το υπέγραφε ο διοικητής της ΕΣΑ ταγματάρχης Αν. Σπανός, ζητούσε να μην πάρουν πτυχίο 79 φοιτητές που είχαν πάρει ενεργό μέρος στην κατάληψη της Νομικής και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα, έγραφε:

«Έχομεν την τιμήν [...] να διαβιβάσωμεν συνημμένως καταστάσεις φοιτητών και σπουδαστών κατά Σχολήν, εις τους οποίους δέον όπως απαγορευθή η χορήγησις παντός είδους πιστοποιητικού σπουδών»

Σχολιο.- στο μεταξύ τα φέικ νιουζ δίνουν και παίρνουν. Τα χόαξες θα βγουν να πουν κάτι; πυρηνικός αντιδραστήρας λέει και αλυσοπρίονα!

Το ΣΚΑΙ λέει

Παραλίγο τραγωδία στο ΑΠΘ: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα - Διαψεύδει ο πρύτανης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αριστεία! Σκάνδαλο emails: Απόγνωση στην κυβέρνηση, έρχονται δεκάδες αγωγές αποδήμων – Πίεση για παραίτηση Κεραμέως



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοιτάξτε προσεκτικά για τη μικροσκοπική κόκκινη κουκκίδα ακριβώς δίπλα στην κινεζική ηπειρωτική χώρα. Το βλέπεις; Ονομάζεται Νησιά Κινμέν και απέχει 2,5 μίλια από την ηπειρωτική Κίνα. Οι ΗΠΑ έχουν βάλει στρατεύματα ειδικών δυνάμεων στο νησί Κινμέν, αλλά λένε στην Κίνα ότι δεν είναι επιθετικά. Το Κινμέν βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ταϊβάν εδώ και αρκετό καιρό. Γιατί να το κάνει αυτό;??

ΠΕΙΣΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΕΛΟΥΣ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα παιδιά είναι ο στόχος των σιωναζί. Να τους τρομοκρατήσει για να μην εξεγερθούν. Το μόνο που εξασφάλισε το Ισραήλ είναι να δημιουργήσει μελλοντικούς αντιστασιακούς.


Στον πόλεμο χάνουν οι Ισραηλινοί. Ούτε μπρος μπορούν να κάνουν, ούτε πίσω. Μόνο με τον άμαχο πληθυσμό μπορούν να τ βάλουν. Αυτό όμως απονομιμοποίησε το σιωνιστικό πρότζεκτ στην πλειοψηφία του πλανήτη.


Το Παλαιστινιακό Αντάρτικο δεν έπαψε να πλήττει και προκαλέσει στρατιωτικές απώλειες στα στρατεύματα των Ναζί σιωνιστών .. κάθε μέρα και ώρα και σε όλα τα σημεία όπου είτε πραγματοποιούν περιπολίες σε μη αστικές περιοχές είτε έχουν αποχωρήσει και στρατοπεδεύσει είτε εντός είτε εκτός της Λωρίδας της Γάζας τα στρατεύματα των Ναζί σιωνιστών .. 

Το πρώτο βίντεο είναι από επιθέσεις των Ανταρτών με αντιαρματικά σε στρατιωτικά οχήματα των Ναζί σιωνιστών στη συνοικία Al-Zahra που βρίσκεται νότια της πόλης Γάζας..

Το δεύτερο βίντεο είναι από δυο επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροπλάνα η πρώτη με ρίψη χειροβομβίδας στη σκηνή όπου στεγάζεται η διοίκηση των απομένοντων δυνάμεων των ΣιωΝαζί έξω από τη πόλη Μπέτ Χανούν στη Βόρεια Γάζα .. και η δεύτερη σε σκηνή όπου διαμένουν οι ναζί στρατιώτες ..

Σχολιο.- Το σιωνιστικό μόρφωμα χωρίς την πλήρη υποστήριξη των αγγλοσαξόνων απλά δεν θα υπήρχε. Έφτασαν στο σημείο οι θρασύδειλοι σιωναζί να κατηγορούν το καθεστώς της Ουάσιγκτον για "επιβράνδυση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ". Τέτοιοι τιποτένιοι είναι, γενοκτόνοι με τις πλάτες των αγγλοσαξονικών καθαρμάτων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παίζουν με την φωτιά. Το ρομπότ είχε πει πως μισεί τους ανθρώπους και θέλει να τους καταστρέψει. Μετά τον επαναπρογραμματισμό είπε πως αγαπά τους "συμπατριώτες της ανθρώπους."

Όπως με την ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα ο σκοπός είναι να μην υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ άνδρα και γυναίκα, έτσι με την ρομποτική θέλουν να τελειώσουν την διαφοροποίηση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Θα είναι όλοι cyborgs.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον Βοτανικό Κήπο Fomin του Κιέβου ένα άγαλμα προς τιμήν του ελεύθερου σκοπευτή με το διακριτικό Stitch αποκαλύφθηκε. Ο Stitch, κατά κόσμον Ihor Vayevodin, ήταν τελειόφοιτος του πανεπιστημίου Shevchenko του Κιέβου και πολεμούσε μέσα από τις γραμμές του νεοναζιστικού συντάγματος Αζόφ. Αιωνία του η μνήμη και σκατά στο λάκκο του του καριόλη...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσουξε το ποσοστό. Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα το έπαιρναν οι ηγετίσκοι της Δύσης. Ο Πούτιν έσωσε την Ρωσία από την παρακμή του τέλους της Σοβιετικής Ένωσης και της ξεφτίλας της Ρωσίας στην υποταγή και την διάλυση σαν προτεκτοράτο των δυτικών αποικιοκρατών. Τότε το προσδόκιμο έπεσε κατά 5 χρόνια και πέθαναν περίπου 10 εκ Ρώσοι. Τώρα το προσδόκιμο ανέβηκε στα 74 χρόνια και η Ρωσία ανέκτησε την χαμένη της αξιοπρέπεια οικονομικά και στρατιωτικά.


Η παρακμιακή δύση σε απόγνωση μπροστά στα γεγονότα πού συνέβησαν με τις εκλογές τού Πούτιν στη Ρωσία αλλά... κυρίως σε απόγνωση με την συμμετοχή τού κόσμου στις εκλογές, πού σημαίνει... 

μόνο πυρηνική ''επίλυση'' μένει στα Ναζί της δύσης, έτσι πού τα σκάτωσαν με τούς Ουκρανοναζί τους...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Με μια ακτιβίστικη παρέμβαση λίγο πριν από την προβολή της ταινίας λήξης του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ομάδα καλλιτεχνών διαμαρτυρήθηκε για τη σφαγή που συμβαίνει στη Γάζα. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε όταν κάποιος από το κοινό σηκώθηκε και άρχισε να τραγουδά σηκώνοντας ταυτόχρονα ένα χαρτόνι με συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης. Αμέσως σηκώθηκαν ακόμη δύο στο πλάι του 2-3 ακόμη μέσα στην αίθουσα. Ο ένας από αυτούς απήγγειλε ένα κείμενο στα αγγλικά όπου ανάμεσα στα άλλα καυτηρίαζε την σιωπή του φεστιβάλ σχετικά με τα όσα δραματικά συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και τη δολοφονία Παλαιστίνιων καλλιτεχνών από ισραηλινά πυρά. Στη συνέχεια κάποιοι από το κοινό ζήτησαν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο βήμα να ζητήσει από τη διερμηνεύτρια να μεταφράσει τα όσα είπε στην παρέμβασή του ο ακτιβιστής. Κάτι που δυστυχώς δε συνέβη. 

-Οι ακτιβιστές καλλιτέχνες με την παρέμβασή τους έδειξαν πως η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι αλά καρτ και πως την ώρα αυτή χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους, έχουν δολοφονηθεί και κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Η παρέμβαση επιδοκιμάστηκε με δυνατά χειροκροτήματα από μεγάλη μερίδα του κοινού. 

-Οι ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν για το ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ντοκιμαντέρ για την Παλαιστίνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε μερικά χρόνια πιθανόν να προβάλλουν ντοκιμαντέρ για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Οι ακτιβιστές αποχώρησαν με τον διευθυντή του Φεστιβάλ να συνεχίζει σα να μη συνέβη τίποτε ακόμα κι όταν προκλήθηκε ονομαστικά από μέλος του κοινού για να τοποθετηθεί. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Χούτι ανακοίνωσαν την έναρξη μόνιμης συνεργασίας με τη Ρωσία και την Κίνα για την αποδυνάμωση της Δύσης.

Ο εκπρόσωπος των Χούτι άλκα χουμ δημοσιευσε στον λογαριασμό του:

Υπάρχει συνεχής αλληλεπίδραση και ανάπτυξη σχέσεων, καθώς και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σε διάφορους τομείς μεταξύ της Υεμένης, της Ρωσίας, της Κίνας και των χωρών BRICS. Αυτό είναι απαραίτητο για να πνίξουν τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δύση στο βάλτο της Ερυθράς Θάλασσας, έτσι ώστε να κολλήσουν, να αποδυναμωθούν και να μην μπορούν να διατηρήσουν την μονοπολικότητα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν σώζεται η κατάσταση με τίποτα. Βρέθηκε ένας! Εβραίος που κατήγγειλε την γενοκτονία στα Όσκαρς και βγήκαν 450 Εβραίοι του Χόλιγουντ που τον κατήγγειλαν! Τέτοιοι είναι!

Εβραίοι αστέρες, όπως η Ντέμπρα Μέσινγκ και ο Έλι Ροθ καταγγέλλουν την ομιλία του Τζόναθαν Γκλέιζερ στα Όσκαρ

Πάνω από 450 Εβραίοι αστέρες και δημιουργικοί του Χόλιγουντ υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή

Η σταρ του Will & Grace, Debra Messing και ο διευθυντής του Hostel , Eli Roth, είναι μεταξύ των 450 Εβραίων δημιουργικών και στελέχη του Χόλιγουντ που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή καταγγέλλοντας τον σκηνοθέτη Jonathan Glazer για την ομιλία που έδωσε στα φετινά Όσκαρ .

Ο Γκλέιζερ δεχόταν το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας για το The Zone of Interest , την ταινία του για έναν διοικητή του Άουσβιτς και τη γυναίκα του που προσπαθούν να χτίσουν μια ονειρεμένη ζωή δίπλα στο στρατόπεδο.

«Η ταινία μας δείχνει πού οδηγεί η απανθρωποποίηση στο χειρότερο της», είπε ο Γκλέιζερ. «Αυτή τη στιγμή, στεκόμαστε εδώ ως άνδρες που διαψεύδουν τον Εβραϊσμό τους και την αθλιότητα του Ολοκαυτώματος από μια κατοχή, η οποία έχει οδηγήσει σε σύγκρουση τόσους πολλούς αθώους ανθρώπους – είτε τα θύματα της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ είτε η συνεχιζόμενη επίθεση στη Γάζα – όλα τα θύματα αυτής της απανθρωποποίησης… πώς να αντισταθούμε;»

Τώρα, η ομιλία του έχει επικριθεί σε μια δήλωση που υπογράφεται από μια μεγάλη ποικιλία Εβραίων που εργάζονται στο Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργού του The Marvelous Mrs. Maisel, Amy Sherman-Palladino, της παραγωγού του Venom , Amy Pascal και της ηθοποιού Jennifer Jason Leigh.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία επιμένει ότι η Γερμανία πρέπει να αναγνωρίσει επίσημα τις φρικαλεότητες του Τρίτου Ράιχ ως πράξη γενοκτονίας.

Το έγγραφο υποβλήθηκε στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στις 28 Φεβρουαρίου.

Ώχχχ... τα γερμανά τού Δ' Ράϊχ... 

κι έχουν και τούς Πολωνούς να θέλουν 1,5 τρίς ευρά για τα ναζιστικά εγκλήματα... χειρότερα απ' το προτεκτοράτο βλέπω τούς Αλεμάνους κι εκεί κάνει και κρύο πολύ και πώς να ζεσταθείς ακόμη και 4 μαζί, όχι μόνο δύο...

'' Με το καλημέρα μετά τις εκλογές, η Ρωσία απαιτεί από τη Γερμανία να αναγνωρίσει επίσημα τα εγκλήματα του Τρίτου Ράιχ ως πράξεις γενοκτονίας κατά των σοβιετικών λαών - RIA Novosti''



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εθνική Αυτοκτονία… Εντολή Γεραπετρίτη: «Κομμένοι» Ρώσοι και οι Λευκορώσοι διπλωμάτες από την 25η Μαρτίου! ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΡΩΣΙΑ! Τους Τούρκους θα τους καλέσετε; ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

19/03/2024

ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΡΩΣΙΑ!

Τους Τούρκους θα τους καλέσετε;

ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Εντολή Γεραπετρίτη: «Κομμένοι» ρώσοι και οι λευκορώσοι διπλωμάτες από την 25η Μαρτίου Επείγον σήμα εστάλη την περασμένη Παρασκευή από το υπουργείο Εξωτερικών προς όλες τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές: «Ενόψει της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, παρακαλείσθε όπως σε εκδηλώσεις σας δεν αποστείλετε προσκλήσεις σε εκπροσώπους των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών Ρωσίας και Λευκορωσίας»

 Επείγον σήμα εστάλη την περασμένη Παρασκευή προς όλες τις διπλωματικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας, από τις οποίες ζητείται να μην προσκαλέσουν στις φετινές εκδηλώσεις τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας: «Ενόψει της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, παρακαλείσθε όπως σε εκδηλώσεις σας δεν αποστείλετε προσκλήσεις σε εκπροσώπους των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών Ρωσίας και Λευκορωσίας», αναφέρει το έγγραφο που «με εντολή υπουργού» υπογράφει ο διευθυντής της Α5 Διεύθυνσης Ρωσίας του υπουργείου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάλλος στρατηγός: Ο γαλλικός στρατός είναι σε θέση να στείλει 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία εντός 30 ημερών. Διευθυντής Πληροφοριών Ρωσίας: η Γαλλία θα στείλει σε πρώτη φάση 2.000 στρατό θα είναι ο πρωτεύον στόχος μας!

19/03/2024

Γάλλος στρατηγός Pierre Schill: Ο γαλλικός στρατός είναι σε θέση να στείλει 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία εντός 30 ημερών, όταν έρθει η διαταγή.

Νωρίτερα το γαλλικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Διευθυντή της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν σχετικά με « παρουσία του γαλλικού στρατού στην Ουκρανία και την ετοιμότητα του Παρισιού να στείλει 2.000 στρατιώτες σε αυτή τη χώρα.”

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών SVR Σεργκέι Ναριίσκιν:

— Η Γαλλία ετοιμάζει στρατιωτική μονάδα που θα αποσταλεί στην Ουκρανία.

— Η στρατιωτική μονάδα θα αποτελείται από 2000 στρατιώτες σε πρώτη φάση.

— Οι στρατιώτες της γαλλικής μονάδας στην Ουκρανία θα είναι ο στόχος προτεραιότητας για τον ρωσικό στρατό.TASS

Τα Γαλλικά ΜΜΕ διαρρέουν σενάρια με το που θ΄ αναπτυχθούν σε ουκρανικό έδαφος οι γαλλικές δυνάμεις: Γαλλικά στρατεύματα πιθανότατα θα σταθμεύουν κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Δνείπερου, για να αποτρέψουν μια ρωσική διάβαση και κατά μήκος της Ουκρανίας-Λευκορωσίας σύνορα για να θωρακίσουν το Κίεβο..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πασινιάν: νέος πόλεμος Αρμενίας με Αζερμπαϊτζάν μπορεί ν’ αρχίσει “αυτό το Σαββατοκύριακο”!

19/03/2024

Ο πρωθυπουργός Πασινιάν της Αρμενίας λέει ότι νέος πόλεμος με το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να ξεκινήσει “αυτό το Σαββατοκύριακο”

Το Ερεβάν πιθανότατα θα κάνει εδαφικές παραχωρήσεις στα οκτώ χωριά στα σύνορα που το Αζερμπαϊτζάν θεωρεί κατεχόμενα, προκειμένου να αποφευχθεί ένας άλλος πόλεμος πλήρους κλίμακας

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι «μέχρι το τέλος της εβδομάδας» ένας νέος πόλεμος με το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να ξεσπάσει εάν η δημοκρατία δεν συζητήσει την οριοθέτηση και την οριοθέτηση των συνόρων, μετέδωσε το Sputnik Αρμενία την Τρίτη.

“Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει πόλεμος στο τέλος της εβδομάδας. Και ξέρω τι θα συμβεί στο τέλος αυτού του πολέμου”, είπε ο Πασινιάν κατά τη διάρκεια συνάντησης με κατοίκους του χωριού Voskepar, στην περιοχή Tavush. «Τότε, όταν ξαναβρεθούμε, θα πείτε: «Είμαστε απλοί χωριανοί, δεν είχαμε πληροφορίες, αλλά τα ξέρατε όλα».

Ο Πασινιάν φέρεται να είπε ότι η Αρμενία δεν μπορεί να επιτρέψει έναν πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν, επομένως είναι απαραίτητο να «ρυθμιστούν τα σύνορα». που εμπλέκονται στη σύγκρουση για περισσότερο από έναν αιώνα.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, το Μπακού ζήτησε από το Ερεβάν να ελευθερώσει οκτώ χωριά στα σύνορα που το Αζερμπαϊτζάν θεωρεί κατεχόμενα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατέρρευσε τενίστας κατά τη διάρκεια του ματς στο Miami Open!

Ανησυχία προκλήθηκε από την κατάρρευση του Γάλλου τενίστα Αρτούρ Καζό κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Χάρολντ Μαγιό στο τουρνουά Miami Open.

Συγκεκριμένα ο Γάλλος τενίστας κατέρρευσε στο τρίτο σετ της αναμέτρησης χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη λιποθυμία του, ωστόσο, πιθανολογείται ότι η αιτία της κατάρρευσής του ήταν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά την διάρκεια του περιστατικού.

Το ιατρικό επιτελείο επενέβη άμεσα και ο αθλητής μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου και στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Λόγω του περιστατικού ο αγώνας διεκόπη για «λόγους ασθένειας».

Σημειώνεται ότι στο Μαϊάμι χθες, Δευτέρα, είχε θερμοκρασία 30,5 βαθμών Κελσίου με 70% υγρασία. Όλα ιδανικά δηλαδή. Μόνο που ο τενίστας ήταν τριπλοεμβολιασμένος.

https://twitter.com/i/status/1769834629874241870



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καρναβάλι Κροκεών Λακωνίας: Oι επιθέσεις από τα ΜΜΕ και από πολιτικό Φορέα της Λακωνίας και χαρακτηρισμούς περί ρατσισμού, σεξισμού, ομοφοβίας και όλα τα συναφή…ΔΕΝ μας αγγίζουν!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ:

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ ΚΡΟΚΕΩΝ»

Με το πέσιμο της αυλαίας του 63ου Καρνάβαλου Κροκεών που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις τελευταίες ώρες επιχειρείται μια αήθης και κατασυκοφαντική δυσφήμιση στον Φορέα υλοποίησης και στους μαζικούς Φορείς της τοπικής κοινωνίας που συμμετείχαν ενεργά.

Αφορμή για ολα είναι η παρέλαση σατυρικού Άρματος με την μορφή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελακη με αιχμή πολιτική για τις εσωτερικές προστριβές των Μελών του στο πρόσφατο Συνέδριο.

Αποδεδειγμένα στην ιστορική διαδρομή του, το Καρναβάλι μας διαπνέεται κυρίαρχα από στοιχεία Αριστοφανικής και πολιτικής σάτιρας με την οποία κριτικάρονται και καυτηριάζονται διαχρονικά: Πολιτική και Κοινωνική Επικαιρότητα.

Μέχρι σήμερα έχοντας αυτά τα χαρακτηριστικά το Καρναβάλι Κροκεων, ουδέποτε δέχτηκε καμμία μορφής λογοκρισία, με εξαίρεση την περίοδο της χουντικής εφταετίας.

Με γνώμονα ότι η σάτιρα και η κριτική στο Καρναβάλι μας είναι κανόνας και δεν ποινικοποιούνται, με δεδομένη την Ιστορία της Κροκεατικης Κοινωνίας που είναι πρωτοπόρα και ανοιχτή σε πολιτισμό, σε νέες ιδέες, στην υπεράσπιση Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην ενσωμάτωση οικονομικών μεταναστών και πολιτικών προσφύγων και αν πάμε πιο πίσω στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας με βαρύ φόρο αίματος, έχουμε ακράδαντη πίστη ότι: οι επιθέσεις από τα ΜΜΕ και από πολιτικό Φορέα του Νομού Λακωνίας με παραληρήματα και χαρακτηρισμούς περί ρατσισμού, σεξισμού, ομοφοβίας και όλα τα συναφή…ΔΕΝ μας αγγίζουν και αποτελούν ντροπή και κατασυκοφάντηση σε ένα Θεσμό καταξιωμένο ιστορικά. Αφήνουμε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο πέρα από την διαφαινόμενη «ευαισθησία» να υποκρύπτονται άλλες σκοπιμότητες όπως πολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες και οικονομικός αποκλεισμός στον Φορέα από επιχορηγήσεις του Δήμου Ευρωτα και άλλων πηγών.

Για τους ανιστόρητους και άσχετους ιστορικά με το Καρναβάλι μας, θυμίζουμε ότι το σήμα κατατεθέν του Καρναβαλου Κροκεων είναι μια χειροποίητη μασκα με την μορφή του Τσώρτσιλ, ντυμένου με γυναικεία ρούχα και ομπρελλίνο, εδώ και εβδομήντα χρόνια ένας άντρας με αυτή την αμφίεση ανοίγει την μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση. Σας βεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι ουδέποτε μέχρι τώρα δημιουργήθηκε διπλωματικό επεισόδιο με την Αγγλία!

Σε ο,τι αφορά στις δηλώσεις τέως Δημάρχου Κροκεων περί ντροπής και τα συναφή στα ΜΜΕ, μόνο λύπη νοιωθουμε. Ας βγει πάλι να τους αιτιολογήσει γιατί δεν έκανε δηλώσεις όταν ήταν εν ενέργεια Δήμαρχος και Καρναβαλιστές τον είχαν διακωμωδήσει .

Σε κάθε περίπτωση το Καρναβάλι Κροκεων βαδίζει αισιόδοξα στο μέλλον σαν ζωντανή και βιωματική κληρονομιά.

Πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης, δηλώσεις μετανοίας, επιτροπές λογοκρισίας στο χιούμορ, στην καλλιτεχνική έμπνευση και στην δημιουργία των χειροποίητων Αρμάτων, ο χαρακτήρας του Κροκεατικου Καρνάβαλου δεν επιδέχεται .

Όπως δεν επιδέχεται την επιβολή της « Κανονικότητας» με φασιστικό και αυταρχικό τρόπο. Όσο για τα ΜΜΕ που μέσα στα εβδομήντα χρόνια ύπαρξης του Καρνάβαλου μας ανακάλυψαν τώρα, ας ανατρέξουν σε ιστορικά αρχεία την ΕΡΤ για να λάβουν γνώση πρώτα και μετά ας έρθουν να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του Τόπου μας και όχι με ό,τι πουλάει..

Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται δίπλα μας και κυρίως :

– Τον Δήμαρχο Δήμου Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο για την δημόσια συμπαράσταση στον Σύλλογο Φίλων Καρναβάλου

– Τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κροκεών κ. Αλέξανδρο Σταματάκο

– Τον Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Ευρώτα κ. Παναγιώτη Παυλάκη για την δημόσια δήλωση συμπαράσταση στον Φορέα μας.

Αυτά από μας, την Ομάδα των Κατασκευών, των Εθελοντών, των Λαϊκών μας Καλλιτεχνών και

Για το ΔΣ του Φορέα:

Η Πρόεδρος

Μανακου – Φαρλεκα Ελένη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτελέστηκε ο Ισραηλινός Διοικητής, υπεύθυνος για την εισβολή/σφαγή στο νοσοκομείο Al-Shifa!

19/3/2024    -    10.11

Το "Al-Jazeera" δημοσίευσε αποκλειστικές εικόνες που δείχνουν πως η Αντίσταση στη μαρτυρική Γάζα έχει τον έλεγχο της κατάστασης κι αυτό διαπιστώνεται από την παρακολούθηση του Ισραηλινού αξιωματικού, Διοικητή της Επίλεκτης Μονάδας "Shaldag", Yitzhar Hoffman, ο οποίος στη συνέχεια εκτελέστηκε από έναν παλαιστίνιο ελεύθερο σκοπευτή της Παλαιστινιακής Αντίστασης, με το θρυλικό τουφέκι "Qassam Ghoul" (Made in Γάζα), που κατασκευάστηκε και παράγεται μέσα στην Γάζα.

Ο Yitzhar Hoffman, ήταν ο Ισραηλινός σιωναζί, ο επικεφαλής βρεφοκτόνος αξιωματικός υπεύθυνος για την πολιορκία, επίθεση στο νοσοκομείο Al-Shifa στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας τον Νοέμβρη του 2023.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασσάμ (Izz al-Din al-Qassam Brigades, στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς), παρακολουθούσαν επί δύο ολόκληρους μήνες τον βρεφοκτόνο Hoffman. Ακριβώς από τη στιγμή της πολιορκίας και της εισβολής στο νοσοκομείο Al-Shifa μέχρι να τον εξαλείψουν με εκτέλεση δύο μήνες αργότερα.

Το τουφέκι "Qassam Ghoul" (Made in Γάζα),  καταφέρνει να διαπεράσει τα κράνη και τα αλεξίσφαιρα μπουφάν του ισραηλινού στρατού και ειδικές μονάδες Παλαιστινίων έχουν εκπαιδευτεί μ' αυτό, όπως φαίνεται στο δεύτερο μισό του ρεπορτάζ του "Al-Jazeera"...

Η Αντίσταση δεν είναι τρομοκρατία!

Αν υπάρχει Θεός, οποιασδήποτε θρησκείας... ο βρεφοκτόνος σιωναζί θα κάνει τους "λογαριασμούς" στην κόλαση και με τα βρέφη που δολοφόνησε... Για την ώρα: Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΕΥΝΑ! Παρέμβαση εισαγγελίτσα του καθεστώτος για δήθεν «πυρηνικό ριφιφί στο ΑΠΘ»...

19/3/2024    -   20.45

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε ο εισαγγελίτσας του καθεστώτος για τις μαλακίες που έραψε η κωλοφυλλάδα του καθεστώτος «Τα Νέα» του νακροέμπορα Μαρινάκη περί δήθεν «απόπειρας επίθεσης, με αλυσοπρίονο, από κουκουλοφόρους στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας για να καταλάβουν πάλι τη Βιολογική Σχολή του Ιδρύματος».

Με εντολή προς τον εισαγγελίτσα ποινικής δίωξης του καθεστώτος, ο διευθύνων την Εισαγγελίτσα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής ζήτησε να διεξαχθεί ποινική έρευνα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης της ΕΛΑΣ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είμαι από την Παλαιστίνη»! Νατοϊκοί δάσκαλοι, καθηγητές, σύλλογοι γονέων...

19/3/2024     -     11.50

«Είμαι από την Παλαιστίνη» («I am from Palestine» ) είναι ο τίτλος μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, που κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 2023 και διακρίθηκε σε δεκάδες φεστιβάλ σ' όλο τον κόσμο.

Αφηγείται την ιστορία μιας μικρής Παλαιστίνιας κοπέλας που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κι η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με το ζήτημα της ταυτότητάς της την πρώτη της μέρα στο σχολείο.

Οι παραγωγοί της ταινίας την έχουν διαθέσει δωρεάν στο διαδίκτυο, μετά την κλιμάκωση της βίας και τη Γενοκτονία στη μαρτυρική Γάζα, ώστε να αποτελέσει εργαλείο για τη διάδοση του Παλαιστινιακού.

https://www.youtube.com/watch?v=BAujeFizTi4

Στα Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια & Λύκεια της χώρας (της Νατοϊκής χώρας κι όχι της Πατρίδας μας, για δασκάλους, καθηγητές, συλλόγους γονέων & διεφθαρμένο Νατοϊκό πολιτικό προσωπικό)... διοργανώθηκαν συζητήσεις με τους μαθητές για το "δράμα του πολέμου και των παιδιών στην Ουκρανία", αλλά και κάλεσαν τους μαθητές να προσφέρουν 1 ευρώ και είδη πρώτης ανάγκης: «Την ειλικρινή και προσαρμοσμένη ανά ηλικία συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες, ώστε αυτοί να βοηθηθούν να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους...»

Απολύτως "φυσιολογικό" κι "αντιφασιστικό"... για την αντιμετώπιση του Ρωσικού ιμπεριαλισμού!

Για τα 14.000 και πλέον σήμερα, δολοφονημένα παιδιά στην Παλαιστίνη... "μούγκα στη στρούγκα", μιας και οι βρεφοκτόνοι σιωναζί ανήκουν στη "σωστή πλευρά της ιστορίας"...

* Το εκπαιδευτικό βίντεο ως υλικό για δασκάλους, καθηγητές που δεν επιθυμούν την υποταγή και θα τολμήσουν, αψηφώντας εργατοπατέρες συνδικαλιστές (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) και καθεστώς...

Δεν είναι παρακμή... είναι υποταγή όλων στα Νατοϊκά προσκλητήρια...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Εξαιρετική ιδέα... Στην Ουκρανία ξέμειναν λίγο από ναζί!

19/3/2024     -    11.09

«Πρέπει να προετοιμάσουμε τους Γερμανούς μαθητές για πόλεμο»

Μπετίνα Σταρκ Βάτσινγκερ, Υπουργός Παιδείας της Γερμανίας του FDP  

Εξαιρετική ιδέα: στην Ουκρανία ξέμειναν λίγο από ναζί!

Άλλωστε οι Γερμανοί διαθέτουν και την "τεχνογνωσία": Αντίστοιχο πρόγραμμα για τους μαθητές είχε και το 3ο Ράιχ... (σχετική φωτογραφία από το πρόγραμμα του Χίτλερ για τους μαθητές)

 Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια, δεν έχει σημασία να ξέρεις τον λόγο...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα βήμα πριν την «κήρυξη πολέμου» της Ρωσίας στην Ελλάδα: Σφοδρή επίθεση με στοχοποίηση ειδικά της Αθήνας από την Μόσχα

Κανείς δεν αντιλαμβάνεται γιατί τόσο μένος της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά του Β.Πούτιν

19.03.2024 | 23:56

Στα «άκρα των άκρων» οδηγούνται οι ελληνορωσικές σχέσεις με το Κρεμλίνο να εξαπολύει νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σημείο που να διερωτάται κάποιος τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν η Ρωσία επικρατήσει στην Ουκρανία και ειδικά αν στην Ουάσιγκτον υπάρξει κυβερνητική αλλαγή και έρθει στην εξουσία ο Ν.Τραμπ. Και οι νοούντες νοήτωσαν.

Η τελευταία «βολή» της Μόσχας έρχεται από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μ.Ζαχάροβα, η οποία σε συνέντευξή της καταγγέλλει γενικά τις δυτικές πρωτεύουσες ότι αρχικά αρνούντο και μετά δεν απαντούσαν στο αίτημα να επιτραπεί στους Ρώσους υπηκόους που ζουν στις χώρες τους να ψηφίσουν στις ρωσικές εκλογές.

Αλλά εκείνη που το «τερμάτισε» -κατά την Μ.Ζαχάροβα- ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία όχι μόνο αρνείτο να δώσει έγκριση στους Ρώσους πολίτες να ψηφίσουν, αλλά έδωσε την έγκρισή της, μόνο όταν η Μόσχα έθεσε θέμα παραβίασης της συνθήκης της Βιέννης.

Και αυτή η έγκριση δόθηκε μόλις στις 8 Μαρτίου, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές! Και μάλιστα αλλά έσπευσε να δηλώσει η Αθήνα ότι «Η Ελλάδα δίνει την έγκρισή της απρόθυμα»!

Τώρα, ανεξάρτητα με το αν κάποιος συμπαθεί την Ρωσία και τον Β.Πούτιν, πόσο «έξυπνα» είναι αυτά περί «απροθυμίας»; Και τι προσφέρουν στο εθνικό συμφέρον; Γιατί τόσο μένος;

Μήπως για να κρύψουν από τους Δυτικούς ότι, παρά το εμπάργκο, έχουν ξεκινήσει και αγοράζουν φυσικό αέριο από την Ρωσία (ναι, αθόρυβα, αλλά μαζικά) σε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που αγόραζαν πριν τον πόλεμο;

Τώρα ήρθε και η άρνηση κλήτευσης των Ρώσων και Λευκορώσων διπλωματών στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Το ότι δεν θα υπήρχε 25η Μαρτίου αν δεν υπήρχε η τσαρική Ρωσία είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση, αλλά το ερώτημα είναι πιεστικό: Ποιος επωφελείται από όλα αυτά;

Δείτε την συνέντευξη της Ζαχάροβα που κατηγορεί για «δηλητηριώδες περιεχόμενο την ελληνική πολιτική έναντι της Ρωσίας».

https://twitter.com/i/status/1770172567946473942



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Τέξας νίκησε! – Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δικαίωσε την εξέγερση κατά του Τ.Μπάιντεν για τους παράνομους μετανάστες

Οι Πολιτείες έχουν το δικαίωμα να συλλαμβάνουν τους λαθροεισβολείς - Mεγάλη νίκη των αμερικανικών πατριωτικών δυνάμεων

19.03.2024 | 22:14

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δικαίωσε το Τέξας και τους Αμερικανούς πατριώτες στον αγώνα τους κατά της παράνομης μετανάστευσης και ενέκρινε τον αντιμεταναστευτικό νόμο του που επιτρέπει στους αξιωματούχους της Πολιτείας να συλλαμβάνουν και να θέτουν υπό κράτηση τους παράνομους μετανάστες με όποιο τρόπο κρίνουν αυτοί σκόπιμο!

Πρόκειται για τεράστια νίκη των εθνικών δυνάμεων των ΗΠΑ που αντιστρατεύθηκαν και πολέμησαν μέχρι σημείου εξέγερσης την κυβέρνηση Μπάιντεν που με την πολιτική των «ανοικτών συνόρων» έχει κατακλύσει με εκατομμύρια παράνομους μετανάστες τις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2021 που ανέλαβε την εξουσία.

Έξι από τους εννέα δικαστές πήραν το μέρος του Τέξας ενώ οι τρεις woke κατεύθυνσης του δικαστηρίου ζήτησαν να απαγορευθεί στους Αμερικανούς πατριώτες να υπερασπίζονται την πατρίδα τους κατά των λαθροεισβολέων.

Ο νόμος θα κριθεί και στο ομοσπονδιακό εφετείο, αλλά μετά τις εκλογές, που αναμένεται να επικρατήσει η Ν.Τραμπ που στήριξε «με νύχια και με δόντια» το Τέξας και τα δικαιώματά του, μαζί με άλλες 20 Πολιτείες που έστειλαν ακόμα και Εθνοφρουρά για να υποστηριχθεί η άμυνα της χώρας.

Ο νόμος υπογράφηκε από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ τον περασμένο Δεκέμβριο. O Άμποτ δήλωνε ότι ο νόμος είναι αναγκαίος λόγω της αποτυχίας του Μπάιντεν να επιβάλλει ομοσπονδιακούς νόμους που ποινικοποιούν την παράνομη είσοδο ή επανείσοδο στη χώρα.

Ανάμεσα σε όσους μειοψήφισαν, η δικαστής Σοτομαγιόρ γράφει ότι η απόφαση ανατρέπει την ισορροπία ανάμεσα στο ομοσπονδιακό κράτος και τις Πολιτείες, βάσει της οποίας η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για όσους δεν είναι Αμερικανοί πολίτες. Πέρα από αυτό, γράφει η δικαστής, ο νόμος θα διαταράξει και τις διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ.

Ο νόμος, γνωστός ως SB4, δίνει τη δυνατότητα στην πολιτειακή αστυνομία, όπως και σε τοπικές αστυνομικές δυνάμεις να σταματούν και να συλλαμβάνουν άτομα που υποπτεύονται ότι έχουν περάσει παράνομα τα σύνορα με το Μεξικό. Οι συλλήψεις μπορούν να γίνουν σχεδόν παντού· εξαιρούνται τα σχολεία, οι δομές υγείας και οι λατρευτικοί χώροι.

Βαρύτατες είναι οι ποινές για όσους συλλαμβάνονται να έχουν μπει στο Τέξας και μετά την απέλασή τους. Σε αυτή την περίπτωση οι ποινές φτάνουν ακόμη και σε κάθειρξη 20 ετών, ανάλογα με το ιστορικό του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O όλεθρος των Leopard-2 από τα drones στην Ουκρανία: Kαταστρέφονται το ένα πίσω από το άλλο και εξοντώνονται τα πληρώματά τους 

19.03.2024 | 22:12

Τα Leopard-2A4 αποδεικνύουν και στην Ουκρανία (μετά την Συρία) ότι είναι ευάλωτα και μη επιβιώσιμα στο πεδίο της μάχης και δυστυχώς το ίδιο ισχύει και για τα Leopard-2A6, με τα drones, απλά να κάνουν «σκοποβολή» και να τα καίνε μαζί με τα πληρώματά τους.

Το ότι αυτοί οι δύο τύποι (το Leopard-2A6 είναι στην ουσία το Leopard-2HEL του Ελληνικού Στρατού) αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» των ελληνικών τεθωρακισμένων δυνάμεων (τα LEOA5 έχουν περισσότερο «διακοσμητικό» ρόλο στο σύγχρονο πεδίο μάχης), δεν θα ήταν τόσο κρίσιμο, διότι το ίδιο ισχύει και για τον τουρκικό Στρατό, αλλά με μία ειδοποιό διαφορά:

Η Τουρκία διαθέτει χιλιάδες επιθετικά drones και επίσης χιλιάδες συστήματα αιωρούμενων πυρομαχικών που μπορούν να διαλύσουν σε λίγα 24ωρα τις ελληνικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες (και φυσικά τα ελληνικά πλοία που δεν διαθέτουν συστήματα CIWS), ενώ η Ελλάδα δεν διαθέτει ΟΥΤΕ ΕΝΑ! 

Για το τεράστιο έλλειμμα ισχύος που μπορεί να αποβεί εξαιρετικά κρίσιμο και μέχρι και απώλεια εθνικού εδάφους, φέρουν ακέραιες ευθύνες οι πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες από το 2015 και εντεύθεν, όταν είχε καταστεί σαφές ότι ο πόλεμος άλλαζε.

Ειδικά από το 2019 και μετά όταν είδαν στο ΓΕΕΘΑ, επί ηγεσίας Κ.Φλώρου, πώς τα τουρκικά drones κέρδιζαν τους πολέμους σε Αρμενία και Λιβύη η ανυπαρξία της ελληνικής αντίδρασης φτάνει στα όρια της εθνικής μειοδοσίας.

Εν πάση περιπτώσει, νικά όποιος έχει -αλλά και γνωρίζει να χρησιμοποιεί- τα drones και τα αιωρούμενα πυρομαχικά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: Ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν τον καταυλισμό Νουσεϊράτ – Τουλάχιστον 15 νεκροί 

Περισσότεροι από 31.800 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας

19.03.2024 | 23:57

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα (19/3) το βράδυ τον καταυλισμό Νουσεϊράτ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι. 

Αργά την Τρίτη ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα ερείπια τριώροφου κτιρίου που ισοπεδώθηκε κατά τον βομβαρδισμό, καθώς εκφράζονται φόβοι για εγκλωβισμένους στα χαλάσματα.

Περισσότεροι από 31.800 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς παλαιστινιακή περιοχή της Γάζας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τ.Μελόνι: «Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση υπέρ της αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία»

«Είναι πολύ επικίνδυνο»

19.03.2024 | 22:50

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της στη Γερουσία της Ρώμης, ότι η ιταλική κυβέρνηση «δεν τάσσεται σε καμία περίπτωση υπέρ της αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων από χώρες της ΕΕ στην Ουκρανία, διότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε κορύφωση της έντασης».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ ότι σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις για μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Τι ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ηγέτης της Χαμάς

19.03.2024 | 22:04

Ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια μετά την επιχείρηση τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «σαμποτάρει» τις διαπραγματεύσεις για μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Η δράση των ισραηλινών δυνάμεων «δείχνει τις προσπάθειές τους να σπείρουν το χάος και να διαιωνίσουν τη βία. Αυτό ισοδυναμεί επίσης με πρόθεση να σαμποταριστούν οι διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη στην Ντόχα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.