Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Δευτερα 25 Μαρτιου 2024


αυτό το λόγο θα σας πω, 

δεν έχω άλλο κανένα 

Μεθύστε με τ’ αθάνατο 

κρασί του Εικοσιένα». 

Κωστής Παλαμάς



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ντροπή σας, αλήτες»

Ξεσπά η οικογένεια Πλακιά που θρηνεί τρία κορίτσια από την τραγωδία στα Τέμπη

25.03.2024 | 15:49

Ένταση επικράτησε στο τελευταίο κομμάτι της παρέλασης στα Τρίκαλα, με την οικογένεια Πλακιά, που έχασε τα τρία της κορίτσια στο δυστύχημα των Τεμπών, να αντιδρά με αποδοκιμασίες και να καταγγέλλει έλλειψη σεβασμού, από τους ενστόλους στο δράμα τους.

Οι Δημήτρης, Νίκος και Σοφία Πλακιά παρακολούθησαν όλη την παρέλαση απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, ενώ πριν την έναρξη αυτή εναπόθεσαν στην εξέδρα ένα μπουκέτο λουλούδια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση είχε νωρίτερα συνάντηση μαζί τους.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr η οικογένεια Πλακιά χειροκρότησε και ευχαρίστησε τη μαθητιώσα νεολαία, που δεν έστρεψε το βλέμμα της στους επισήμους, ενώ προχώρησε σε αποδοκιμασίες των Αξιωματικών της ΣΜΥ και της Πυροσβεστικής, γιατί αυτοί απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές.

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, για να απομακρυνθούν και οι ίδιοι εξήγησαν αργότερα πως «το μοιραίο βράδυ άφησαν τα παιδιά μας να καούν και έρχονται εδώ και κορνάρουν»

Σημειώνεται ότι, στην παρέλαση δεν παρέστη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Κατερίνα Παπακώστα, μετά τις αντιδράσεις των οικογενειών Πλακιά, που έχασαν τις δίδυμες και την ξαδέρφη τους, στην τραγωδία των Τεμπών, που είχαν απαιτήσει να μην τολμήσει να παρευρεθεί η Κατερίνα Παπακώστα.

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.00, με την Κατερίνα Παπακώστα να μη δίνει τελικά το παρών στην εξέδρα των επισήμων, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά της αρχικά ήταν γραμμένο, στη σχετική λίστα.

Σχολιο.- Το όλο θέμα με αυτό το τραγικό συμβάν είναι ότι... ΔΕΝ ΦΤΑΊΝΕ ΜΌΝΟ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ.. ΦΤΑΊΝΕ ΟΛΟΙ ΑΠΌ ΤΟ 1990 ΚΑΙ ΜΕΤΆ.. ΌΛΟΙ ΌΜΩΣ ΠΟΥ ΠΕΡΆΣΑΝΕ ΑΠΌ ΑΥΤΈΣ ΤΗΣ ΘΈΣΕΙΣ..να τους χαιρόμαστε

Σχολιο.- Να ξεκινησουμε απο αυτους που ξεπουλησαν τον ΟΣΕ για 45 μυρια

Σχολιο.- οι τραγικοί γονείς έχουν κάθε λόγο να είναι εξοργισμένοι με την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών, η εξέλιξη της οποίας ανταγωνίζεται, πλέον, τα καλά χολυγουντιανά σενάρια! Ομως, οι πολιτικοί δεν δίνουν δεκάρα για κάτι τέτοια, ίσα-ίσα τα μεταχειρίζονται επιδέξια προς ίδιον όφελος! Ενα τους πονάει, αλλά σ αυτό, τα ξεχνάμε, συνήθως! Η, όχι...; Για να δούμε...

Σχολιο.- Δεν ειναι αλητες, ,ειναι εγκληματιες κατα συρροη, σκοτωσαν το μελλον της Ελλαδος

ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΣΤΟ ΤΡΑΙΝΟ , ΣΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

και οπου αλλου μπορειτε να φανταστειτε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκοτώθηκε σε τροχαίο

ο Δ/ντής του ΟΣΕ που παραποίησε τις συνομιλίες στο έγκλημα των Τεμπών!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το προφίλ George Engonopoulos έκλεισε επ αόριστον από το FB για παραβίαση όρων Κοινότητας μετά τη γελοιογραφική φωτό Ζeleνσκι σαν αρχηγό του ISIS



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρία Ζαχάροβα, η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας:

Στις 25 Μαρτίου εορτάζεται η Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Όπως είναι γνωστό, η Ρωσική Αυτοκρατορία, η Ρωσία, έπαιξε τον κομβικό ρόλο συνεισφέροντας ουσιαστικά στην επιτυχή έκβαση του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία τους. Ανάμεσα στους ιθύνοντες ανώτατου επιπέδου του Ελληνικού Κράτους στην αυγή της εγκαθίδρυσής του υπήρχαν πολλοί από αυτούς που προηγουμένως για μεγάλο χρονικό διάστημα υπηρετούσαν αφοσιωμένα, πιστά και τίμια την πατρίδα μας. 

Δια του λόγου το αληθές πρέπει να σημειωθεί, ότι κατά την μακροχρόνια ιστορική πορεία αυτά τα στοιχεία δεν αμφισβητούσε κανείς στην Αθήνα. Εκεί αναγνώριζαν την καθοριστική συμβολή των ρωσικών όπλων και της διπλωματίας στη νίκη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, σέβονταν τη μνήμη των Ρώσων φιλελλήνων, μεριμνούσαν με φροντίδα τις κοινές σελίδες του ένδοξου παρελθόντος των δύο χωρών.

Είναι κρίμα αλλά σήμερα η κατάσταση έχει υποστεί πολύ ιδιότροπες μεταβολές οι οποίες δεν έχουν καν εξήγηση διότι στην ασταθή βάση τους βρίσκεται μια – αμφίβολης λογικής – πολιτική σκοπιμότητα. Λάβαμε υπόψη ότι φέτος με εντολή της ηγεσίας του ελληνικού ΥΠΕΞ οι παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την 25η Μαρτίου, όσο στην Ελλάδα τόσο και στις αντιπροσωπείες της στο εξωτερικό, θα διεξαχθούν για ακόμη μία φορά χωρίς ρωσική συμμετοχή.

Αυτή η εξέλιξη είναι μόνο ένα στοιχείο της άνευ ορίων εχθρικής εκστρατείας, την οποία, επικαλούμενη την τρέχουσα διεθνή επικαιρότητα εκκίνησε και συνεχίζει η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη με στόχο να διαγραφεί από την συλλογική μνήμη οτιδήποτε που σχετίζεται με την Ρωσία, θυσιάζοντας χάριν στις πρόσκαιρες περιστάσεις – τους αιώνιους ιστορικούς, πολιτιστικούς και πνευματικούς δεσμούς μεταξύ των δυο λαών μας. Πάνω στο κύμα της επιθετικής ρωσοφοβίας η Αθήνα επιμένει στις εγκληματικές αποφάσεις της, συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής οπλισμού στην Ουκρανία, με τον οποίο το καθεστώς του Κιέβου εξακολουθεί να εξοντώνει αμάχους, ανάμεσά τους και Έλληνες της Αζοφικής. Οι τωρινοί κυβερνώντες, κρυβόμενοι πίσω από συλλογικές αποφάσεις της Δύσης διέκοψαν τον διμερή μας διάλογο και κάθε είδους συνεργασία. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα, μεταξύ άλλων διπλωματικών αποστολών των κρατών-μελών της ΕΕ, περιφρόνησε τους κανόνες της διπλωματικής επικοινωνίας και αγνόησε την πρόσκληση για συνάντηση με την ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά μας, στις 25 Μαρτίου διαβιβάσαμε τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις μας απευθείας στην εδώ Πρεσβεία της Ελλάδας. Είναι αξιολύπητο ότι αντί να στείλουμε ευχές για την εθνική εορτή, όπως άρμοζε κάποτε, είμαστε αναγκασμένοι, τούτη την ημέρα, να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα τα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επιλογή κάποιων να μπουν με σημαίες της Παλαιστίνης μπροστά από τα άρματα μάχης που παρέλασαν ήταν λάθος.

Δυστυχώς τέτοιες απερίσκεπτες πράξεις στρέφουν τον ελληνικό λαό απέναντι και αυτό δεν είναι κάτι που το θέλουμε. Ειδικά την ώρα που δίνουμε τεράστιο αγώνα απέναντι στον Σιωνισμό, που κάνουν οι καθεστωτικοί ότι περνάνε από το χέρι τους για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Ισραήλ και να ρίξουν στάχτη στα μάτια ώστε να μην συνειδητοποιήσει ο λαός πως η Ελλάδα είναι υπό Ισραηλινή κατοχή.

Σχολιο.- προβοκατσια λεγεται αυτο που εκαναν  τιποτα αλλο δεν λεω



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση στη Μόσχα: Κοινή επιχείρηση μυστικών δυτικών υπηρεσιών, Ουκρανών και ισλαμιστών τρομοκρατών με χρηματοδότηση απο ΗΠΑ και Βρετανία λένε οι Ρωσοι!

24/3/2024

Όπως φαίνεται απο τα στοιχεία που δίνουν οι Ρώσοι στη δημοσιότητα για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Ήταν μια κοινή επιχείρηση μυστικών δυτικών υπηρεσιών, της ουκρανικής μυστικής υπηρεσίας GUR και των ισλαμιστών που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας έδωσαν στη δημοσιότητα τον επικεφαλή των ισλαμιστών τρομοκρατών που ηγήθηκε της πολύνεκρης επίθεσης στην Μόσχα, Αμπντουλάχ Σισάνι (Abdulhakim Shishani στον κόκκινο κύκλο της φωτό), στην συνοριακή περιοχή Ρωσίας-Ουκρανίας κοντά στην πόλη του Belgorod, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας των Ουκρανών να εισέλθουν στο ρωσικό έδαφος.

Ο Σισάνι, όπως αναφέρουν οι Ρώσοι, είναι ο σύνδεσμος μεταξύ της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας (GUR) και των ισλαμιστών τρομοκρατών που πολεμούν στο πλευρό των ουκρανικών στρατευμάτων ως μισθοφόροι.

Οι Ρώσοι μάλιστα αναφέρουν ότι αυτή η ομάδα χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Το γεγονός ότι η Μόσχα κατονομάζει ευθέως τις ΗΠΑ και την Βρετανία, για το έγκλημα, δείχνει ότι είναι σοβαρά τα πράγματα για την διεθνή ασφάλεια.

Η Αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών σε ένα άκρως προκλητικό βίντεο ειχε ανακοινώσει στις 22 και 24 Φεβρουαρίου πως τον Πούτιν το περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη!

Συγκεκριμένα η Αμερικανίδα ΥΦ.ΕΞ Β.Νουλάντ, είχε πει επί λέξει «με αυτά τα χρήματα (αμερικανική οικονομική βοήθεια) η Ουκρανία θα στην Ανατολή με ασύμμετρο πόλεμο, ο οποίος έχει αποδειχτεί τόσο αποτελεσματικός στο πεδίο της μάχης».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «με αυτή την συμπληρωματική οικονομική βοήθεια ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα αντιμετωπίσει κάποιες πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις».

Ασύμμετρος πόλεμος είναι φυσικά και η τρομοκρατία!

Η Βικτώρια Νούλαντ έχει ιστορικό στις απειλές, το ίδιο είχε κάνει λίγο πριν την δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream2!

Συγκεκριμένα στις 27 Ιανουαρίου 2022, η υφυπουργός Εξωτερικών Victoria Nuland δήλωσε: «Εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Nord Stream 2 δεν θα υπάρχει».

Στις 28 Ιανουαρίου 2023, μετά την επίθεση, η υφυπουργός Nuland δήλωσε απαντώντας στις κατηγορίας του γερουσιαστή Ted Cruz: «Είμαι, και νομίζω ότι και η κυβέρνηση είναι πολύ χαρούμενη που ο Nord Stream 2 είναι τώρα, ένα κομμάτι μέταλλο στο βυθό της θάλασσας.”

Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι ΗΠΑ ανακοινώνουν τις προθέσεις τους και μάλιστα για ασύμμετρο πόλεμο που έχει να κάνει με τρομοκρατία. Αλλά και η πρώτη φορά, που η αμερικανική κοινή γνώμη είναι κατά του πολέμου, σύμφωνα με πολλές δημοσκοπήσεις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια οφειλόμενη απάντηση στην κ. Ζαχάροβα.

Αγαπητή Μαρία.

Μην λυπάσαι που αναγκάζεστε να κάνετε μαθήματα στην φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση, υπενθυμίζοντάς τους την ιστορία.

Την γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία. Γι' αυτό εξ' άλλου αποφάσισαν να μην καλέσουν επίσημα κανέναν από την ρωσσική Ομοσπονδία, τιμώντας την συμβολή σας στην δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Αυτήν ακριβώς την ιστορία θέλουν να αποδομήσουν, αυτήν ακριβώς θέλουν να σβήσουν από τα βιβλία και την ιστορική συνείδηση του ελληνικού λαού. 

Πάντα ήθελαν. Και μάλιστα έκαναν το παν, ήδη από τις απαρχές της ελληνικής παλιγγενεσίας, έτσι ώστε να μην ελευθερωθούμε, να μην αποκτήσουμε ποτέ ελεύθερη χώρα και ανεξάρτητο κράτος. Ήταν ο φαναριωτισμός, ανένδοτος και ξετσίπωτος εσωτερικός εχθρός, που ενεργούσε δόλια και μοχθηρά να κρατήσει υπόδουλη την Ελλάδα, αλλάζοντας απλά αφέντες και χρηματοδότηση.

Να σας ενημερώσω αν δεν γνωρίζετε την πολύ γνωστή στους Έλληνες ρήση του αγωνιστή της ελευθερίας και στρατηγού Μακρυγιάννη: « Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.»

Και δυστυχώς τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό, αν και ο ελληνικός λαός στην μακραίωνη αλλά και ειδικά στη νεότερη ιστορία του κίνησε για να ολοκληρώσει τον αγώνα για την λευτεριά. Και μένει ανολοκλήρωτη ακόμα.

Αυτή την ιστορία λοιπόν, που μπορεί να μην έγραψε την τελική νίκη αλλά προσέδωσε την ιστορική συνείδηση, προσπαθούν σήμερα να καταλύσουν. Και η ευκαιρία τους, εδράζεται γι' ακόμη μια φορά στους κακορίζικους, στους απόγονους της ακαθαρσίας της Ευρώπης, που σήμερα ταυτισμένοι με το νέο ναζισμό που δημιούργησαν στην ανατολική Ευρώπη, φλερτάρουν ανοικτά και μας το λένε και κατάμουτρα με ένα καινούργιο ολοκαύτωμα, μ' ένα μεγάλο πόλεμο.

Άλλωστε αυτούς που εγκαλείτε για την παρανοϊκή αχαριστία τους, αυτοί που έχουν τις τύχες ολόκληρου του λαού μας στα χέρια τους, έχουν τις ρίζες τους, στα χρόνια του πρώτου ναζισμού και της Κατοχής της χώρας μας, ταυτισμένοι με τον δοσιλογισμό και την συνεργασία με τον κατακτητή.

Έτσι είναι και σήμερα. Είναι οι ίδιοι που παρέδωσαν τα κλειδιά της Ελλάδας στους κακορίζικους «φίλους, εταίρους, δανειστές» ήδη από το 2010 καταλύοντας την ασυλία της χώρας, λόγω άσκησης εθνικής κυριαρχίας. Δεκατέσσερα χρόνια μετά συνεχίζουν, κι επιθυμούν να ολοκληρώσουν το έγκλημα εσχάτης προδοσίας και τον σφετερισμό εξουσίας, αποδομώντας το ιστορικό παρελθόν, ξαναγράφοντας την ιστορία.

Αν για εσάς είναι τραγική ειρωνία, για εμάς είναι η ιστορία που επαναλαμβάνεται ως τραγωδία.

Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακολουθεί πολύ σημαντική ενημέρωση για τις νέες ταυτότητες. Ανατρέπει τα δεδομένα και τη λήξη 15ετίας της ταυτότητας σαν μέσο ταυτοποίησης. Επειδή η σύγχρονη σκλαβιά είναι ψηφιακή κάθε κερδισμένη μάχη είναι σημαντική νίκη. 

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακύρωσε τον Κανονισμό για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες. Μεγάλη ευκαιρία για τα κράτη-μέλη να σταματήσουν την επιβολή τους!

Με απόφαση του (υπόθεση C-61/22) στις 21 Μαρτίου 2024, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΑΚΥΡΩΣΕ τον Κανονισμό 2019/1157, με τον οποίο θεσπίστηκαν οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες (πρόκειται γι’ αυτές που ήδη διανέμονται και στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2023). Η ακύρωση οφείλεται στην εσφαλμένη νομική βάση επί της οποίας ερείδεται ο Κανονισμός…

Το Δικαστήριο όμως, έκρινε συμβατή με το δίκαιο της ΕΕ (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων και Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ) την επεξεργασία και αποθήκευση δύο δακτυλικών αποτυπωμάτων στο ηλεκτρονικό μέσο (chip) της ταυτότητας. Σε αυτό το ζήτημα επικεντρώνονταν και η από το 2021 προσφυγή ενός Γερμανού πολίτη από το Wiesbaden μέσω της οργάνωσης Digitalcourage ο οποίος αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να εκδώσει τη νέα του ταυτότητα!

Αξίζει πάντως για το συγκεκριμένο θέμα να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας την απόφαση της ελληνικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Αριθ. Πρωτ.: 510/17/15-05-2000) με την οποία κρίθηκε ως μη συνάδουσα με το ελληνικό Σύνταγμα η συλλογή των δακτυλικών αποτυπωμάτων (πρόκειται για την απόφαση με την οποία διεγράφη και το θρήσκευμα από τις ταυτότητες)! Κατά την Αρχή «το στοιχείο (εν. το δακτυλικό αποτύπωμα) αυτό δεν είναι αναγκαίο για την βεβαίωση της ταυτότητας του υποκειμένου αφού αυτή κατ’ αρχήν προκύπτει από την προβλεπόμενη φωτογραφία. Επιπλέον, κατά την κοινή αντίληψη, το αποτύπωμα (η “σήμανση”) συνδέεται με την υποψία ή διαπίστωση εγκληματικής δραστηριότητας (“σεσημασμένοι”), η απόδοση της οποίας έστω και εν δυνάμει στο σύνολο του ελληνικού λαού, υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο και προσβάλλει την προστατευόμενη από το Σύνταγμα αξία του ανθρώπου».

Η τωρινή απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ ακύρωσε τον Κανονισμό, πλην όμως, επειδή τα αποτελέσματα της κήρυξης του Κανονισμού ως ανίσχυρου θα ήταν πιθανό, κατά το σκεπτικό της, να επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις για μεγάλο αριθμό Ευρωπαίων πολιτών, τελικώς αυτά θα διατηρηθούν μέχρι να τεθεί σε ισχύ, εντός εύλογου χρόνου και το αργότερο το τέλος του 2026, νέος Κανονισμός στηριζόμενος στην ορθή νομική βάση (77 παρ. 3 της ΣΛΕΕ).

Αυτός ο νέος Κανονισμός όμως προϋποθέτει κατά την ειδική νομοθετική διαδικασία ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Συμβουλίου της ΕΕ! Η χώρα μας (ή οποιαδήποτε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ) έχει τη μεγάλη ευκαιρία να «βάλει φρένο» στην επιβολή των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων! Πρόκειται για αρκετά ρεαλιστικό στόχο δεδομένου ότι ο ακυρωθείς Κανονισμός 2019/1157 δεν θα είχε θεσπιστεί με αυτή την ειδική νομοθετική διαδικασία, καθότι σε επίπεδο Συμβουλίου της ΕΕ υπήρξαν τότε ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΨΗΦΟΙ!

Έστω και δια της τεθλασμένης η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μια ΝΙΚΗ για όσους αγωνίζονται κατά της διεθνώς επιβαλλόμενης ηλεκτρονικής σκλαβιάς!"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέμπη συγκάλυψη: Καρέ – Καρέ οι φωτογραφίες που δείχνουν κρίσιμα στοιχεία (δοχεία από ξυλόλιο), να απομακρύνονται από “άγνωστη ομάδα” προς άγνωστο σημείο!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπήρχε μια μεγάλη Εκκλησία στην #Ukraine, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία υπό τον μητροπολίτη #Kiev Ονούφριο, αναγνωριζόταν από όλους έως το 2018. 

Τότε, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που βέβαια μόνο οικουμενικά δεν δρα πλέον, παρά μόνο αμερικανικά, αποφάσισε να ιδρύσει μια νέα Εκκλησία και να της δώσει αυτοκέφαλο συνενώνοντας ρετάλια μικρότερων "Εκκλησιών" με αφορισμένους, αχειροτόνητους, σχισματικούς και κάθε καρυδιάς καρύδι, τους οποίους νομιμοποίησε άρπα κόλλα, μάζεψε σε μια ενωτική δήθεν Σύνοδο από την οποία απουσίαζε όμως η μεγάλη και κανονική Εκκλησία, που δεν ήθελε αυτοκέφαλο και υπαγόταν νομίμως και αποδεκτώς από όλους στο Πατριαρχείο #Μόσχα|ς. 

Επικεφαλής της νέας "Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας" εξελέγη ο 2ος μητροπολίτης #Κιέβου Επιφάνιος, αλλά όλως περιέργως η νέα Εκκλησία δεν έγινε ακριβώς αυτοκέφαλη, αλλά υπαγόμενη στο Φανάρι, ενθυλάκωση ήταν τελικά. 

Βλέποντας όλα αυτά και προπαντός ότι μειώνεται ο ρόλος του, ο πρώην μητροπολίτης Κιέβου, κάποτε υποψήφιος για Πατριάρχης της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που ατύχησε όμως κι έκτοτε κήρυξε την έναρξη του αγώνα περί αυτοκεφαλίας, που αγκάλιασαν οι Ουκρανοί εθνικιστές, ο μεγάλος τυχοδιώκτης και αυτοανακηρυχθείς, αν και αφορισμένος από την Ρωσική, μητέρα Εκκλησία του, "Πατριάρχης Κιέβου", ο Φιλάρετος, αποχώρησε από την νεοϊδρυθείσα Εκκλησία εντός ολίγων μηνών και επαναλειτούργησε τη "δική του", ιδιόκτητη "Ουκρανική Εκκλησία (Πατριαρχείο Κιέβου)". 

Γούστο του, καπέλο του. 

Σε αυτόν τον τελευταίο, τον υπέργηρο μητροπολίτη Φιλάρετο, την τρίτη δηλαδή "Εκκλησία" στην Ουκρανία, υπάγεται και ο παρακάτω Μαριουπόλεως (και που λέει ο λόγος Χαλκίδας). 

Το κωμικοτραγικό της ιστορίας είναι ότι ο Φιλάρετος έως πρόσφατα είχε θέση στην ιστοσελίδα, άρα και στα Δίπτυχα της ουκρανικής Εκκλησίας του Φαναρίου, ως "επίτιμος Πατριάρχης Κιέβου" (ό,τι δηλώσεις είσαι), γιατί βέβαια δεν θα μπορούσαν εύκολα να πετάξουν στα σκουπίδια τον ιδρυτή του κινήματος της αυτοκεφαλίας, από τον οποίο πηγάζουν και οι χειροτονίες των περισσοτέρων κι ας καταχεριάζει σήμερα το Φανάρι, τους συνεργάτες του και προσωπικά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι τον εξαπάτησε. 

Μαλλιά κουβάρια λοιπόν τα έκανε το Πατριαρχείο των Ρωμιών και είναι απορίας άξιο γιατί η τόση τότε βιασύνη υπό την παρότρυνση και τους θερμούς εναγκαλισμός των Αμερικανών πρέσβεων και ΥΠΕΞ, ανάμεσά τους και ο περιβόητος συνεργάτης της Βικτώριας Νούλαντ και πρώην πρέσβης στην Αθήνα, αμέσως μετά το Κίεβο, όπου ήρθε για να ολοκληρώσει το εκεί έργο του. 

Δηλαδή να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα και τις ελληνόφωνες Εκκλησίες ως εργαλεία εμβάθυνσης και ολοκλήρωσης της ρήξης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας και να εργαστεί για την πλήρη καταστροφή των ελληνορωσικών σχέσεων γεμίζοντας την Ελλάδα αμερικανικές βάσεις και θέτοντας την οποία ελληνική πολιτική σε πλήρη και ευθεία εξάρτηση από τις βουλές των ΗΠΑ. 

Οι Εκκλησίες, το αυτοκέφαλο κ.ο.κ. ήταν η συνέχεια της προετοιμασίας του πολέμου Δύσης - Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας κι εμείς, ένα είδος μικρής Ουκρανίας, ο πολιορκητικός κριός για να φτάσουμε σήμερα να λέμε ότι έχουμε πόλεμο με τη Ρωσία. 

Από το 2018 ως και σήμερα, σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου εντός Ουκρανίας, πολύ πριν τον ανοιχτό πόλεμο με τη Ρωσία και ακόμη αγριότερα μετά από αυτόν, εθνικιστές και νεοναζί τραμπούκοι αρπάζουν με τη βία, κάποτε σφραγίζουν και κάποτε μεταγράφουν στη νέα δικαιοδοσία ναούς, μονές και ιερά της κανονικής Εκκλησίας, δέρνουν, απειλούν, εκβιάζουν όσους δεν θέλουν να απαρνηθούν την πίστη τους και παραμένουν σταθεροί στην κοινή σλαβική ιστορία με τη Ρωσία. 

Μετά την έναρξη της τελευταίας φάσης του πολέμου ανακρίνονται και στέλνονται στα ουκρανικά δικαστήρια του εθνικιστικού Κιέβου ως "πράκτορες του εχθρού" ιερείς, επίσκοποι και απλοί πιστοί, έστω κι αν η Ουκρανική Εκκλησία καταδίκασε τη ρωσική στρατιωτική εισβολή, αποστασιοποιήθηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας, συμπαραστάθηκε στους Ουκρανούς στρατιώτες και προσπαθεί να αρθεί υπεράνω του πολιτικού - εθνικιστικού διχασμού της ουκρανικής κοινωνίας. 

Η παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν έφερε τελικά ούτε ενότητα, ούτε άρση των σχισμάτων, ούτε καταλλαγή, αλλά περαιτέρω υποταγή των Εκκλησιών στα γεωπολιτικά κρατικά παιχνίδια και διεύρυνση των διαφορών και των χασμάτων στην παγκόσμια Ορθοδοξία, στα οποία προστίθενται και οι συνέπειες του πολέμου. 

Το Φανάρι αρνείται πεισματικά τις εκκλήσεις των μετριοπαθών (Ιερουσαλήμ, Αντιόχεια, Σερβία, Αλβανία κ.ο.κ.) για διεθνή συνοδική συνεννόηση, έχοντας υιοθετήσει μια εντελώς αμερικανική, ρωσοφοβική ρητορική, που απομακρύνει όπως είναι φυσικό πολύ περισσότερους από όσους ενώνει, οδηγώντας στη συρρίκνωση της επιρροής των Εκκλησιών συνολικά και της Ορθοδοξίας ειδικότερα, καθώς για τον πόλεμο μεταξύ ορθοδόξων μιλά σοφότερα και ενωτικότερα, αναπτύσσει ακόμη και πρωτοβουλίες συνεννόησης ο Πάπας της Ρώμης, που έχει και σαφή συμφέροντα με τους Ουνίτες του στην Ουκρανία, παρά το Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι Εκκλησίες Ελλάδας και Κύπρου, οι οποίες θα έπρεπε να πρωταγωνιστούν κανονικά στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. Εξ ου και οι περιφερόμενοι, ένας Θεός ξέρει από ποιον εκπορευόμενοι ιερείς κι επίσκοποι. 

Όσο πληθαίνουν οι πληγές, τα ρήγματα και οι συγκρούσεις, θα αυξάνονται κι αυτοί...

Σχολιο.- ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΤΟΝ ΛΕΓΑΜΕΝΟ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΗ «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ»…???

«ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ» Ι.Χ. ΜΑΓΑΖΙ…ΣΑΝ ΠΑΓΚΟΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΧΑΧΑΧΑ…!!!

Χαχαχαχαχαχαχα…εεεε λοιπόν το ξέρατε,ότι η «ιερά μητρόπολη της Ρωσικής Μαριουπολης και της Θεοδοσίας» του λεγομενου «πατριαρχείου» του Κιέβου,εδρεύει στη Χαλκίδα κι ο φυτεμένος «μητροπολίτης» του,μας πλασάρει και 

το εγχώριο κινητό του…???



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΑΠΌΛΥΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ, ημέρα ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ 

όπου Πατρίδα και Πίστη είναι τα αποκλειστικά συστατικά της αντικειμενικά πραγματοποιημένης Τρομερής Ανατροπής....δεν το είδαμε στον ύπνο μας, ΣΥΝΕΒΗ!....

...............καμία "συσχέτιση", κανείς "παραλληλισμός", καμιά "χρήση", καμιά "ανάγνωση", καμιά "προσαρμογή"....σήμερα, και κάθε αλχημεία είναι απλώς βρομερή κακομοιριά, ένας Λαός διεκδίκησε τη μορφοποίηση του πεπρωμένου του με όρους Ελευθερίας κ Αξιοπρέπειας....ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ, κι όχι αν σήκωσε η όχι το λάβαρο ο Π.Π.Γερμανός...πρώτα αυτό χωνεύεται ως "Ιδρυτικό Νόημα" μέσα μας, και μετά όλα τα άλλα!...η εξελισσόμενη Πολτοποίηση αυτό θέλει να μηδενίσει, ότι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ, ότι ΕΜΠΝΕΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Η ΠΙΣΤΗ!....

................άλλη η ώρα της Μνήμης κ της Καρδιάς, κι άλλη της Πολιτικής κ της "Επιστήμης".....

.................σήμερα είναι ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, κι αυτή μπορεί να εορταστεί μόνο με καθαρές μορφές κ σημασίες, με "φουστανέλες" και " δημοτικά", με απίθανους ηρωισμούς και απίστευτες θυσίες, με εξιδανίκευση της Λεβεντιάς και της Ιερής "Τρέλας" που βγάζουν από τη στάχτη ζωντανές ψυχές....είναι ζωτικής αξίας η ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ!...

..............χωρίς Παρελάσεις, Σχολικές Γιορτές, "παλιακές" Εκδηλώσεις και στο πιο μικρό χωριό, "βλάχικα" και σφυρίγματα τσάμικου : η Μνήμη θα σβήσει σε "διδακτορικές διατριβές" αφού η ψυχική συμμετοχή του λαού δεν είναι "Θεωρία" αλλά απλοί τύποι αρχέγονης ομαδικής έκφρασης...πώς αλλιώς θα συντηρηθεί η Αγία Μίμηση;...ποια Πρότυπα θα αντιταχθούν στη χυδαία πεζοδρομιακή αισθητική τού "εγώ κάνω ο,τι μου λένε τα γεννητικά μου όργανα'"...κι ο Γιος της Καλογριάς επικαλούνταν τον μπου@@ο του, αλλά γιατί και πώς!!.....

..................σήμερα ΠΡΕΠΕΙ τα παιδιά να βυθίζονται στον σωστικό Εθνικό Μύθο, και οι μεγάλοι να μπαίνουν εθελοντικά στη "μυστικοπάθεια" και τη " μεταφυσική", στην "παιδαριώδη αισθηματολογία", ΑΜΗΝ!..........

...................σήμερα πρέπει να γίνονται παντού Αναπαραστάσεις των Στιγμών Μεγαλείου, για να κλαίμε θυμωμένα με την Έξοδο, για να αποθεώνουμε Διάκο κ Καραϊσκάκη, για να ξεφαντώνουμε, ανανεώνοντας την υπόσχεση, με Δερβενάκια...

...................σήμερα, στα μπάζα οι "κριτικές αναλύσεις" και η "πολιτική μνήμη", δεν είναι μονοπώλιο "ειδικών" κ "πεφωτισμένων" η Επίγνωση : μα Σήμερα Γιορτάζουμε, χωρίς καμία αλλοιωτική λεπτομέρεια, το Βάθος της Συνείδησης που αποτίναξε μια σκλαβιά......

................λες και γίνεται κάθε μέρα αυτό, λες και το κάνουν όλοι οι λαοί!...είναι ντροπή μας να μας κάνουν βλάκες τα συμπλέγματα μερικών άρρωστων μειοψηφιών!...

.................χωρίς τέτοια "αντιεπιστημονικά" και "ανορθολογικά" ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΟΡΤΆΣΙΑ, η σκέψη νερουλιάζει σε "μοντέλα" και οι λαοί εκπίπτουν σε "τουρίστες" που ψάχνουν "αξιοθέατα" σε Ιστορία και σε Καθημερινότητα......

.............το 1821, όπως το δήλωσαν ρητά οι Αγωνιστές και αποτυπώθηκε σε επίσημα έγγραφα, ένας Υπερήφανος Λαός βουλήθηκε μια Επανάσταση "για της Πατρίδος την ελευθερία, και του Χριστού την πίστη την αγία"!...κι αυτό, Βάθος Ζωής και Παρακαταθήκη Προσώπου, πρέπει να τιμάται με χιλιάδες Αναπαραστάσεις σαν Ιερή Προπαγάνδα, ναι!...

..............ΖΗΤΩ Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ 1821!....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πατρινό Καρναβάλι και στον Καναδά! Πειτε μου εσεις μια τετοια μερα όπως η σημερινή.......ποιος Πρωθυπουργος σε ολο τον πλανητη θα πήγανε σε μια άλλη χώρα για να αποφύγει τις εκδηλώσεις Εθνικης επετείου. Α ΚΑΤΆΛΑΒΑ ! Για να αποφύγει μπινελίκια και λοιπά ευτράπελα την κοπάνησε για Καναδα μπας και τσιμπήσοσει καμία ψήφο Έλληνα για να πουλήσει σανό στους ομογενείς που δεν βιώνουν την πραγματικότητα της Κολόμβιας της καρδιάς μας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του παραβόλου των 20.000 για τη συμμετοχή κομμάτων στις Ευρωεκλογές

19/03/2024 • 18:50

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα 21» Zώης Μπέχλης και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο νόμος 5083/2024 για την εκλογή ευρωβουλευτών, την επιστολική ψήφο, κλπ, κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπει ότι τα κόμματα προκειμένου να συμμετέχουν στις επερχόμενες Ευρωεκλογές (9 Ιουνίου 2024) πρέπει να καταβάλλουν παράβολο 20.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι νόμος 5083/2024 προβλέπει ότι το κόμμα ή συνδυασμός κομμάτων που θα υποβάλλει υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, πρέπει μαζί να καταθέσει ηλεκτρονικό παράβολο 20.000 ευρώ. Εάν δεν κατατεθεί το παράβολο η αίτηση συμμετοχής του στις Ευρωεκλογές θεωρείται απαράδεκτη.

Το ποσό του παραβόλου επιστρέφεται εφόσον οι συνδυασμοί τους κόμματος λάβουν ποσοστό 1,5% τουλάχιστον του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Ο κ. Μπέχλης, στις προηγούμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές έλαβε το κόμμα του 35.000 ψήφους, όπως αναφέρει και υποστηρίζει ότι έχει οικονομική αδυναμία να εξεύρει το ποσό του παραβόλου (20.000 ευρώ).

Υποστηρίζει ότι ο νόμος για τις Ευρωεκλογές ως προς το σκέλος της επιβολής του παραβόλου είναι αντισυνταγματικός, καθώς παραβιάζει την αρχή της ισότητας και το εκλογικό δικαίωμα των πολιτών.

Ακόμη, επισημαίνει, ότι παραβιάζεται η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, η οποία εκφράζεται μέσω της ελεύθερης συμμετοχής των κομμάτων στις εκλογές.

Τελικά, η πρόεδρος του Δ Τμήματος του ΣτΕ Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου προσδιόρισε ότι η αίτηση ακύρωσης να συζητηθεί στις 2 Απριλίου 2024.

Σχολιο.- Ε πώς θα κόψει ψήφους από τα μικρά κόμματα στις ευρωεκλογές, ο Μητζοτάκης....με αντιδημοκρατικες διαδικασίες φυσικά! Λες και το κόμμα της ΝΔ θα πληρώσει παράβολο τώρα ενώ "χρωστάν της Μιχαλούς"...Άντε και πότε θα καταλάβουν αριστεροί και δεξιοί ότι το εκλογικό σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να εξυπηρετούν λίγους και ευνοημένους από την  παγκόσμια ελιτ ....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξοδούχος ο Στέφανος Κασσελάκης - Επισκέφτηκε το Δίστομο με το άγημα που θα παρελάσει. «Πήγα στο Δίστομο με το άγημα παρελάσεως στο οποίο συμμετέχω, το άγημα που θα παρελάσει αύριο στη Θήβα, για να τιμήσει την ελληνική Επανάσταση».

Σχολιο.-  Ο πρόεδρας... είναι πανέτοιμος για πόλεμο .....ενάντια στην βαρεμάρα του ελληνικού λαού ! Να διαβάζουμε κάτι τέτοια να γελούμε που και που!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σφαγή στην Μόσχα και το «κόμμα του πολέμου»

Η ωμή σφαγή άμαχου πληθυσμού μέσα σε ένα θέατρο της Μόσχας με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες από μια ομάδα εκπαιδευμένων δολοφόνων, αποτελεί μια ακόμα πράξη που καταγράφεται αντικειμενικά στους σχεδιασμούς των εμπρηστών του πολέμου. Μια ομάδα από το Τατζικιστάν (όπως γίνεται γνωστό) στρατολογημένη από μυστικές υπηρεσίες των Ουκρανών και Δυτικών δυνάμεων, ανέλαβε την εκτέλεση της σφαγής κάτω από την επωνυμία του ΙΣΙΣ.

Το «κόμμα του πολέμου», δηλαδή οι ΗΠΑ (και τα δύο κόμματα του πολιτικού συστήματος, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι), η Ευρωπαϊκή Κομισιόν (μη εκλεγμένο όργανο που παίρνει σημαντικές αποφάσεις) και το Ισραήλ, κλιμακώνουν στα πολεμικά θέατρα ενέργειες και προβοκάτσιες για να συμπαρασύρουν δυνάμεις και καταστάσεις σε έναν κλιμακούμενο διαρκή πόλεμο που μπορεί να είναι ο προθάλαμος ενός διεθνούς πολέμου μεγάλης κλίμακας.

Εδώ και ένα μήνα οι ΝΑΤΟικές αρχές, ο Μακρόν και οι Αμερικανοί βγάζουν κραυγές για κλιμάκωση του πολέμου και αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, και αμέσως μετά την επανεκλογή του Πούτιν με 87% στέλνουν και το μήνυμα της τρομοκρατικής σφαγής μέσα στην Μόσχα, προσπαθώντας να διαιωνίσουν το σπιράλ του πολέμου, σε μια στιγμή που στο πεδίο των μαχών φαίνονταν αρκετά κοντά η ήττα των Ουκρανών. Από Ρωσική πλευρά, πριν την σφαγή, είχε γίνει λόγος για «πόλεμο» στην Ουκρανία και είχε εγκαταλειφθεί ο όρος «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». 

Η κλιμάκωση του πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης, όπως και η κλιμάκωσή του στην Μέση Ανατολή, συνιστούν μεγάλους κινδύνους για τους λαούς και τις χώρες όλου του κόσμου. Το «κόμμα του πολέμου» δεν έχει αναστολές. Πρέπει να καταγγελθεί και να απομονωθεί, πρέπει να αποτύχουν όλοι οι σχεδιασμοί του γιατί ένας παγκόσμιος πόλεμος είναι στο κατώφλι μας.

Παράλληλα πρέπει να καταγγελθεί η ελληνική πλευρά που κάνει τα πάντα για να πολλαπλασιάσει τους εχθρούς της χώρας και να βάλει σε κίνδυνο την ίδια την Ελλάδα. Ανακηρύσσει με εντολές ΝΑΤΟ και ΗΠΑ την Ρωσία ως εχθρό, ψηφίζει όλες τις κυρώσεις ενάντιά της, στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία, απαγορεύει την συμμετοχή των ρωσικών αρχών στους γιορτασμούς της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Κυρίως αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά, κάνει παραχωρήσεις στην Τουρκία και μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο ενάντια στη Ρωσία και την Παλαιστίνη.

Η στυγνή, δολοφονική, φασιστική σφαγή στην Μόσχα είναι ένα επεισόδιο στον πόλεμο αυτό και δείχνει ότι το «κόμμα του πολέμου» θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, ενάντια στην ειρήνη, ενάντια στην λογική, ενάντια στην ανάδυση ενός νέου πολυπολικού κόσμου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25/3/2024    -    18.00

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ 

H ρωσική Αεροπορία «κονιορτοποίησε» αρχηγείο της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, της SBU, στο οποίο είχαν συνάντηση στελέχη της με δεκάδες πράκτορες της αμερικανικής CIA!

Το κτίριο έχει «εξαφανιστεί» και οι αναφορές που έρχονται από το Κίεβο αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν πάρα πολλοί Αμερικανοί πράκτορες, σύμβουλοι και αξιωματούχοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό κι ο Μητσοτάκης δέχτηκαν επανειλημμένες αποδοκιμασίες κατά την παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας στο Μόντρεαλ για τη συνεχιζόμενη σφαγή των Παλαιστινίων και την πείνα στη Γάζα και για την υποστήριξή τους στο Ισραήλ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολοκληρώνοντας το τριήμερο αφιέρωμα στο 1821 και στην εθνική μας επέτειο...

Προσπαθώ να είμαι, όσο μπορώ βέβαια, ανεκτικός στα παράξενα. Πείτε μου όμως: Τυχαία από το πρωί η δημόσια τηλεόραση 4 καναλιών (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΒΟΥΛΗ) αγνοεί επιδεικτικά την σημερινή επέτειο και τα πάμπολλα αφιερώματα από τις δεκαετίες του '80 και του '90 είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένα; Εξαφανίστηκε ή στέρεψε μωρέ εκείνο το περίφημο Αρχείο της ΕΡΤ; 

Τόσα και τόσα ντοκιμαντέρ με τον Ρήγα, την Ελληνική Νομαρχία, τον Κοσμά τον Αιτωλό, τους Διαφωτιστές, τους Κλέφτες και το Σούλι, τους Ήρωες και τις μάχες τους, την Εκκλησία και τους Εθνομάρτυρες, τα Συντάγματα του Αγώνα, τον Εμφύλιο, τον Καποδίστρια, τους Φιλέλληνες και τους Ποιητές, τους Καλλιτέχνες και τόσα πολλά άλλα...χαθήκανε ή τα...έκλεψε κανείς από το ψηφιοποιημένο και καλά οργανωμένο Ιστορικό Αρχείο;

Ανεμοβλογιά είναι τα σπυράκια τους; Φλύκταινες βγάζουν; Ή μπας και παθαίνουν βαρύ έρπητα ζωστήρος με οποιαδήποτε αναφορά στη βέβηλη - γι' αυτά τα καθάρματα βέβαια- τριπλέτα: «Έθνος-Πατρίδα-Ελλάδα»;

Η άπατρις ΝΑΤΟική δικαιωματιστική αριστερά, το κομμάτι της εκείνο που συμπλέει με τις οργανώσεις του Σόρος και του μηδενιστικού ουνιβερσαλισμού, έχει τακιμιάσει μια χαρά με τους νεοφιλελεύθερους δεξιούληδες του Κούλη. Αχρείοι κατ' εξακολούθησιν και καθ' έξιν....

Ευτυχώς που προβάλλονται στα ιδιωτικά κανάλια οι υπερπαραγωγές της χουντικής περιόδου, αλλά δομημένες ιστορικά και με πολλές πληροφορίες για τα νέα παιδιά, όπως ο «Παπαφλέσσας», η «Μαντώ Μαυρογένους» και οι «Σουλιώτες»...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ὅποιος γράφει γιά τό χτύπημα στή Μόσχα ἀναλύσεις περί ...ἰσλαμικοῦ κράτους, εἴτε εἶναι κλινικά ἠλίθιος εἴτε καθεστωτικός χαφιές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η διάσωση του στρατιώτη Κασσελάκιαν

Το λούφα και παραλλαγή γοργόνες στο Αιγαίο συναντάει το πολεμικό αριστούργημα του Στίβεν Σπίλμπεργκ the band of brothers σε έναν πρωτόγνωρο συνδυασμό που θα σας καθηλωσει



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα εμείς οι δειλοι,τα σκυμμένα πουτανάκια και οι κότες, γιορτάζουμε την μέρα που κάτι κλέφτες και αρματωλοί, αποφάσισαν ότι δεν γουστάρουμε άλλους δερβέναγες πάνω από το κεφάλι μας και πάμε να τους γαμησουμε τη μάνα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν αποδεχόμαστε τα παραμύθια των ευρωπαϊστών-εκσυγχρονιστών που αποδοκιμάζουν τις επαναστάσεις. Έτσι, έχουμε και λέμε: 

1. Η Επανάσταση του 1821 τίναξε στον αέρα την πολιτική της αντεπαναστατικής Ιεράς Συμμαχίας, που συγκροτήθηκε μετά την ήττα του Βοναπάρτη, το 1815.

2. Εντάσσεται στο μεγάλο κύμα των επαναστάσεων της εποχής, έχοντας υιοθετήσει πλήρως τις διακηρύξεις της Αμερικανικής και κυρίως της Γαλλικής Επανάστασης.

3. Από την Επανάσταση προέκυψε ένα κράτος που κατάργησε συντεχνιακές και άλλες δεσμεύσεις, κατοχύρωσε το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, απαγόρευσε αυστηρά τη δουλεία και επιπλέον ήταν το μοναδικό σε όλη την Ευρώπη όπου δεν αναγνωρίζονταν τίτλοι ευγενείας.

4. Μέσα από συνεχόμενους αγώνες, εμπνεόμενους από τις διακηρύξεις του '21, και μετά από μια σύντομη περίοδο απολυταρχίας (1830-43), καθιερώθηκε καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όταν σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης δεν κυριάρχησε παρά δεκαετίες μετά.

5. Στην Ελλάδα το δικαίωμα καθολικής ψηφοφορίας (των αντρών), χωρίς περιουσιακές και μορφωτικές προϋποθέσεις, καθιερώθηκε ήδη με την Επανάσταση. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αναγνωρίστηκε στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα.

6. Η Ελλάδα υπήρξε η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό εκπαιδευόμενων και σπουδαστών σε όλη την Ευρώπη, από τα μέσα του 19ου αιώνα. Όπως και χώρα με πολύ μεγάλο αριθμό εφημερίδων σε σχέση με τον πληθυσμό της. 

7. Η Ελλάδα ήταν χώρα υποδοχής πολιτικών προσφύγων. Θεωρούνταν δεδομένο πως εδώ θα καταφύγει κάθε καταδιωκόμενος για πολιτική δραστηριότητα από όλη την Ευρώπη. Ακόμα κι από τη Γαλλία, την Ιταλία κ.λπ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς τους γραβατωμένους, τρομοκρατημένους τρομοκράτες, τοποτηρητές των ΗΠΑ στην Ευρώπη: 

1. Κατεβείτε από το σύννεφο της πάλαι ποτέ παγκόσμιας ηγεμονίας σας

2. Πάρτε το απόφαση ότι τον πόλεμο στην Ουκρανία τον έχετε ήδη χάσει

3. Οι αξίες του καθεστώτος Ζελένσκι είναι εκείνες που ηττήθηκαν στον 2ο Π.Π.

4. Οι αξίες της Δύσης είναι οι αξίες όσων αμφισβήτησαν τη Δύση

5. Μόνο οι ηλίθιοι πιστεύουν ότι η Ρωσία απειλεί να εισβάλει στην Ευρώπη

Σχολιο.- Έτσι ακριβώς ένας Γερμανός Στρατηγός ο kujat ο οποίος ήτανε και Στρατηγός του ΝΑΤΟ σε αθρο του στην εφημερίδα αναλύει τον Πόλεμο και λέει ότι είναι χαμένος από την αρχή και η Ρωσία έχει αυξήσει την ισχύ της και ότι ποτέ δεν ήτανε τόσο ισχυρή στρατιωτικά όσο είναι τώρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι πολύ ευχαριστημένος με όσα είδε αυτήν στην σφαγή στο Κρόκους Σίτυ Χώλ, ο αρχηγός της Ουκρανικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Μπουντάνοφ.

Απειλεί με νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Σχολιο.- Καταρχάς ζει ; Σε προηγούμενη ανάρτηση δε γράφεις ότι το κτίριο υπηρεσίας πληροφοριών έγινε στόχος , από έναν πύραυλο των Ρώσων ,και αυτοί διαψεύδουν ,ότι το κτήριο ήταν ακατοίκητο ; 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατοντάδες τρακτέρ και αγρότες πολιορκούν το Γουέστμίνστερ και κατευθύνονται στο κτίριο του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Μαζί τους ενώνονται χιλιάδες Λονδρέζοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενας Ρωσικός πύραυλος "Τσιρκόν" διέσχισε μία απόσταση 580 χιλιομέτρων, από την Κριμαία, μέχρι το Κίεβο, σε 3΄ λεπτά.

Γεγονός, που σημαίνει ότι σε μία ώρα ο πύραυλος αυτός μπορεί να διανύσει 11.600 χιλιόμετρα.

Είναι ασταμάτητος, από οποιοδήποτε υπάρχον σύστημα αεράμυνας και δεν εντοπίζεται.

Οχι εγώ! Οι Ουκρανοί τα λένε.

Ο Δήμαρχος του Κιέβου, μποξέρ, διαμένων επί χρόνια στην Γερμανία επιχείρησε να υποβαθμίσει το χτύπημα, που έπληξε το κτίριο της Ουκρανικής κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με το προσωπικό, εν ώρα εργασίας, ισχυρίστηκε ότι το κτίριο ήταν παρατημένο και έτοιμο για κατεδάφιση.

Σχολιο.- Εντάξει τότε, γλιτώσαν και τα έξοδα για το συνεργείο κατεδάφισης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έκλεισαν την σιδηροδρομική γραμμή τρένου, που μετέφερε πολεμικό εξοπλισμό (πιθανότατα τανκς) των ΗΠΑ, από την Αλεξανδρούπολη, στην Βουλγαρία.

"Καμία συμμετοχή στον πόλεμο" που μας εμπλέκει ο Κούλης.

Σχολιο.- Στην Ελλάδα, ένα τρένο με αμερικανικά τανκς γύρισε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

 Το τρένο φορτωμένο με αμερικανικά τανκς κατευθυνόταν προς τη Βουλγαρία.

 Ο κόσμος του ΚΚΕ φώναζε συνθήματα: «Η Αλεξανδρούπολη είναι λιμάνι του λαού, όχι προπύργιο των ιμπεριαλιστών» και στις άμαξες έγραφαν με κόκκινη μπογιά:

«Δολοφόνοι, πηγαίνετε σπίτι σας».

Σχολιο.- Ποιος κυβερνούσε την Ρωσία τότε που βομβάρδισαν οι Αμερικάνοι την Γιουγκοσλαβία;; Μήπως ο Γιέλτσιν; Περίμενες από το υποχείριο των ΗΠΑ, από έναν μεθύστακα να νοιαστεί για την Γιουγκοσλαβία;; Γι΄αυτό έκαναν τότε την εισβολή τους οι "σύμμαχοι"!

Παρεμπιπτόντως, χθες, έκλεισαν 25 χρόνια από τον παράνομο και άγριο βομβαρδισμό των ΗΠΑ στην Γιουγκοσλαβία με την προτροπή του Μπάιντεν, τότε να  βομβαρδίσουν την Γιουγκοσλαβία μέχρις ερειπίων.

Σχολιο.- μόνο που για τον isis που έχουν στοιχεία οι αμερικάνοι, πρώτα βγηκαν οι αμερικάνοι και το ισχυρίστηκαν και μετά ήρθε και η επιβεβαίωση από τον isis



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Η ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΔ

Εχθρος η Ρωσία απο τήν οποία ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση του 1821 ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας...

Ως προκεχωρημενο Φυλακιο τών ΙμπεριαΛΗΣΤΩΝ τής Δυσης η χώρα μας είναι στό πλευρό τών Σιωναζί καί Ουκροναζί...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κρατάω 49 χρόνους στο χέρι το ντουφέκι και πολεμάω για την πατρίδα.

Πείνασα, δίψασα, δε κοιμήθηκα μια ζωή. Είδα τους συγγενείς μου να πεθαίνουν, τα αδέρφια μου να τυραννιούνται και τα παιδιά μου να ξεψυχάνε μπροστά μου.

Μα δε δείλιασα. Πίστευα πως ο Θεός είχε βάλει την υπογραφή του για τη λευτεριά μας και πως δεν θα την έπαιρνε πίσω!»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Για τη Δύση, το ματς με τη Ρωσία είναι έγκλημα για τη Σερβία». Kusturica - για το πώς θα αντιδράσουν οι κακοί στη συνάντηση

Ο Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα βρέθηκε χθες στον ποδοσφαιρικό αγώνα μετά από πρόσκληση της RFU. Μιλήσαμε λίγο μετά το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που προκάλεσε μεγάλη αρνητικότητα στη Δύση - η Σερβία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έπαιξε με τη Ρωσία μετά τις ολικές κυρώσεις της FIFA και της UEFA.

Έχω σταματήσει εδώ και καιρό να σκέφτομαι τι αντίδραση θα έχει η Δύση. Γιατί δεν σημαίνει τίποτα για μένα. Για αυτούς θα είναι έγκλημα της Σερβίας. Αλλά ποιο είναι το έγκλημα αν πρόκειται για φιλικό αγώνα;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Πρίν ἀπὸ 2 ἔτη, οἱ ΗΠΑ προσπάθησαν νὰ πιέσουν τὴν Κϊνα νὰ συνταχθῇ μαζί τους ἐναντίον της Ρωσσίας καὶ νὰ "καταδικάσῃ" τὴν παραβίαση τῆς "ἐθνικῆς κυριαρχίας" καὶ τῆς "ἐδαφικῆς ἀκεραιότητας" τῆς Οὐκρανίας.

-Ἡ ἐκπρόσωπος τοῦ ὑπ. Ἐξωτερικῶν τῆς Κίνας ἀπήντησε μὲ μιὰ τρομερὴ ὁμιλία, θυμίζοντάς τους πρῶτο-πρῶτο, τὸν βομβαρδισμὸ τῆς Γιουγκοσλαυίας καὶ τὴν "κατὰ λάθος" ἐπίθεση τοῦ ΝΑΤΟ στὴν πρεσβεία της:

-«Πριν από 25 χρόνια, όχι πολύ μακριά από το σήμερα, η κινεζική πρεσβεία στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας βομβαρδίστηκε από το ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Κινέζοι δημοσιογράφοι και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι. Μέχρι σήμερα το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να χρωστάει ένα χρέος αίματος στον κινεζικό λαό».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο “πληρωμένα πληκτρολόγια”, 

αφελείς ή ανόητοι, προκατειλημμένοι και φανατικοί αντιρώσοι, επιμένουν πια να δείχνουν τον … ISIS σαν “ένοχο” για το μακελειό στη Μόσχα.

-Δεν θέλω να σταθώ στις αποδείξεις, στις ομολογίες των δολοφόνων, στα βίντεο και φωτό, έχει γεμίσει το διαδίκτυο.

-Ούτε στη … χορωδία των ηγετών και των media της Δύσης που από την πρώτη στιγμή σε όλους τους τόνους επαναλαμβάνουν μονότονα “ISIS-ISIS-ISIS”. Που η CIA έφτιαξε μέχρι και μαϊμού/βίντεο των γελοίων χαφιέδων τους του ISIS και εμείς θα πρέπει να τους πιστέψουμε…

-Ούτε στο ότι ενώ δείχνουν τους Ισλαμιστές τώρα, έχοντας “πλήρη γνώση” μισή ώρα μετά την επίθεση, κάνουν “τάχατες” ότι ακόμα το …ψάχνουν για τις ανατινάξεις του Νord Stream και της γέφυρας της Κριμαίας, τις δολοφονίες “ενοχλητικών” στη Ρωσία, τους βομβαρδισμούς αμάχων … 

Ή μήπως ο … ISIS τα έκανε κι αυτά;

-Η καλύτερη απόδειξη ότι το μακελειό της Μόσχας κι όλα τα υπόλοιπα, καθώς και η παραπληροφόρηση, είναι επιχειρήσεις οργανωμένες από την ίδια τη CIA, τη βρετανική ΜΙ6 κι άλλες δυτικές μυστικές υπηρεσίες - με εκτελεστές Ουκροναζί ή “μισθοφόρους”, είναι η παραδοχή του ΙΔΙΟΥ του ενορχηστρωτή: 

-Ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Mark Miley, επίσημα και φανερά τέσσερις μήνες πριν, καθοδηγεί τους Ουκρανούς πως να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας:

"Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας Ρώσος που να πηγαίνει για ύπνο χωρίς να αναρωτιέται αν θα του κόψουν το λαιμό στη μέση της νύχτας"

είπε ο Milley, σύμφωνα με την Washington Post! 

“Πρέπει να επιστρέψετε εκεί, και να δημιουργήσετε μια εκστρατεία στα μετώπισθεν, πίσω από τις γραμμές”

- The Washington Post, 

4 Δεκεμβρίου 2023 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με ρώτησε κάποιος:

“Γιατί έγινε τώρα;

Ναι, οι Δυτικές μυστικές υπηρεσίες μαζί με Ουκροναζί και πληρωμένους δολοφόνους το έκαναν, αλλά 

Με ποιά επιδίωξη;”

-Υπάρχει μια τρομαχτικά άσχημη πιθανότητα σαν εξήγηση εδώ:

⁃ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/Ουκρανία ήταν πίσω από την επίθεση, σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τον Πούτιν να κλιμακώσει τον πόλεμο και να σύρουν το ΝΑΤΟ σε μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας, πραχτικά σε Παγκόσμιο Πόλεμο!

Η επιλογή αυτή φαίνεται ως η πιο εύλογη, επειδή η Δύση είναι η μόνη που θα μπορούσε ενδεχομένως να επωφεληθεί από αυτήν την κατάσταση. 

Ο Πούτιν έχει ήδη όλη την υποστήριξη που χρειάζεται για να κάνει ό,τι διάολο θέλει, δεν χρειάζεται να σκοτώσει τους πολίτες του για να δικαιολογήσει έναν πόλεμο στον οποίο βρίσκεται ήδη, μετά από εκλογές όπου πήρε το 88% των ψήφων.

-Οι διαχειριστές του Deep State είναι εκείνοι που θέλουν απεγνωσμένα να ξεκινήσουν έναν παγκόσμιο πόλεμο. 

Λύνει όλα τα προβλήματά τους. Μπορούν να ακυρώσουν τις εκλογές στις ΗΠΑ, να επεκτείνουν περαιτέρω την εξουσία τους και η πολεμική μηχανή συνεχίζει να πληρώνεται, να βγάζει κέρδη και να ελέγχει τη συλλογική Δύση.

-Θα ρίσκαραν να ξεκινούσαν τον Παγκόσμιο Πόλεμο για να καταφέρουν κάτι τέτοιο ; 

-Απολύτως.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Brian Eno, musician :

"σήμερα είδα έναν Παλαιστίνιο που έκλαιγε και κρατούσε μια πλαστικη σακούλα με κρεας:ήταν ο γιος του "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7 προσαγωγές από την παρέμβαση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στη στρατιωτική παρέλαση. Το ελληνικό κράτος είναι συμμέτοχο στη γενοκτονία των Παλαιστινίων! Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Σταματήστε τη γενοκτονία!

Συγκέντρωση τώρα στη ΓΑΔΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά ως μία βροχή έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας και όλοι (και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι) εσυμφωνήσαμε εις αυτόν τον σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση."

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με το BBC, 11 χώρες ψήφισαν υπέρ του σχεδίου ψηφίσματος, τρεις κατά και μία χώρα απείχε.

Ειδικότερα, η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο, η Αλγερία καταψήφισε, ενώ η Γουιάνα απείχε.

Ρωσία: Υποκριτική παράσταση

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας Βασίλι Νεμπέζνια εξέφρασε την αντίθεση της Μόσχας στο σχέδιο ψηφίσματος των ΗΠΑ πριν από την ψηφοφορία.

Κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν το Ισραήλ στη Γάζα και καταλόγισε στην Ουάσιγκτον ότι μίλησε για κατάπαυση του πυρός αφού «η Γάζα έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί από προσώπου γης».

«Παρατηρήσαμε μια τυπική υποκριτική παράσταση», είπε και πρόσθεσε ότι το ψήφισμα θα διασφάλιζε «την ατιμωρησία του Ισραήλ, του οποίου τα εγκλήματα δεν αξιολογούνται καν».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΊΑ ΤΟΥ JULIAN ASSANGE ΑΝΑΜΈΝΕΤΑΙ ΑΎΡΙΟ

Τα βρετανικά δικαστήρια θα αποφασίσουν αν θα εκδοθεί στην Αμερική. Οι ΗΠΑ θέλουν να τον φυλακίσουν για 175 χρόνια.

Το Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα αυτό το βίντεο με τις παράπλευρες δολοφονίες από το Ιράκ, που δείχνει ένα αμερικανικό ελικόπτερο Απάτσι να πυροβολεί τους δημοσιογράφους Saeed Chmagh και Namir Noor-Eldeen. Τους πυροβόλησαν και τους σκότωσαν ενώ οι αμερικάνοι χειριστές γελούσαν.

Η παρουσίαση στον κόσμο τέτοιων εγκλημάτων πολέμου είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ασάνζ είναι φυλακισμένος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρώσοι «ισοπέδωσαν» ΝΑΤΟϊκά κέντρα και αποθήκες οπλισμού σε Λβιβ, Κίεβο και Νικολάεφ...

Η απάντηση Πούτιν στην τρομοκρατικη επίθεση των Ναζι Ουκρανών !!!


Βομβαρδίστηκε  το αρχηγείο της SBU στο Κίεβο

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι γνωστός αλλά θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλος. και είναι όλοι τους πράκτορες Μυστικων Υπηρεσιών της Ουκρανίας και της CIA..


H ρωσική Αεροπορία «κονιορτοποίησε» αρχηγείο της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, της SBU, στο οποίο είχαν συνάντηση στελέχη της με δεκάδες πράκτορες της αμερικανικής CIA!

Το κτίριο έχει «εξαφανιστεί» και οι αναφορές που έρχονται από το Κίεβο αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν πάρα πολλοί Αμερικανοί πράκτορες, σύμβουλοι και αξιωματούχοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είσαι Έλληνας; Τι προσκυνάς; Σηκώσου απάνω. Εμείς και στους Θεούς, όρθιοι μιλούμε».

Αρχιστράτηγος της επανάστασης,

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πέρα από την κατανόηση»: Γυναίκα του Ντόνετσκ δίνει μια δυνατή ομιλία για την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου

«Γιατί σκοτώνουν αμάχους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτή τη σύγκρουση; Επειδή κάποιος χρειάζεται αυτή τη σύγκρουση, κάποιος την τροφοδοτεί. Είναι πέρα από κάθε κατανόηση, είναι κάτω από κάθε μορφή ανθρώπινης αξιοπρέπειας», είπε μια γυναίκα από το Ντόνετσκ στον ανταποκριτή του Sputnik, Russell Bentley .

Η γυναίκα εξήγησε ότι η επίθεση ήταν ιδιαίτερα σοκαριστική για εκείνη, επειδή ο σύζυγος και ο γιος της είναι βετεράνοι μάχης που πολέμησαν για την απελευθέρωση του Ντονμπάς, συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης.

«Αν δεν το κάνουμε εμείς, τότε ποιος θα το κάνει; Αυτή είναι η ιδεολογία του ρωσικού λαού: Όχι να κάτσουμε κάπου, αλλά να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας, τις οικογένειές μας. Αυτό κάνουν οι πραγματικοί άντρες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Πύλη του Βρανδεμβούργου δεν φωτίστηκε στα χρώματα της ρωσικής τριχρωμίας

13.11.2015 - μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

02.01.2017 - μετά την επίθεση σε κλαμπ στην Κωνσταντινούπολη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

25.06.2022 - μετά τους πυροβολισμούς σε μπαρ στο Όσλο.

07.10.2023 - μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ακόμη και όταν η Ελισάβετ Β' πέθανε ειρηνικά, η βρετανική σημαία εκτέθηκε στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Όχι όμως μετά την τραγωδία του Κρόκου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπέρ πίστεως και πατρίδας ήταν ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας. Το ότι μερικοί άθεοι δικαιωματιστές αριστεροαναρχικοί ξεβολεύονται από τα ιδεώδη τους είναι δικό τους πρόβλημα. Όσο και να χαρακτηρίζουν "αναξιόπιστο" ότι είναι ένθεο, δεν μπορούν να περιγράψουν παρά μόνο τα δικά τους στενά όρια στην κατανόηση της παγκόσμιας ανθρώπινης ιστορίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε απόφαση για εκεχειρία στη Γάζα. !

25/03/2024

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε απόφαση για εκεχειρία στη Γάζα.

Η Καλή είδηση της γιορτινής ημέρας.. η χαρμόσυνη ανακοίνωση επιτέλους σήμερα ψηφίστηκε η πολυπόθητη ανακωχή από το Συμβούλιο ασφαλείας.. Η Αμερική δεν άσκησε βέτο..Η Αγγλία ψήφισε υπέρ..

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα τη Δευτέρα 25 Μαρτίου ανήμερα του Ευαγγελισμού με το οποίο απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού, την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων και τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη «διεύρυνσης της ροής» βοήθειας προς τον παλαιστινιακό θύλακα….

Το κείμενο που παρουσίασαν τα 10 μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου έλαβε 14 ψήφους υπέρ και μία αποχή (Ηνωμένες Πολιτείες). Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου είναι: Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία.

H Αγγλία ψήφισε κι αυτή υπέρ της ανακωχής και δήλωσε δια εκπροσώπου της ότι ευνοεί λύση 2 κρατών.

Στο ψήφισμα, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εκφράζουν «βαθιά ανησυχία για την καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας» και σημειώνουν τη συνεχιζόμενη διπλωματική δράση της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Κατάρ, «με στόχο την επίτευξη τερματισμού των εχθροπραξιών. απελευθέρωση ομήρων και αύξηση της παροχής και διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας».

Σε αυτό το πλαίσιο, το ψήφισμα του Συμβουλίου που εγκρίθηκε τη Δευτέρα «απαιτεί μια άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού, η οποία γίνεται σεβαστή από όλα τα μέρη και οδηγεί σε διαρκή κατάπαυση του πυρός».

Άρση εμποδίων στην παράδοση της βοήθειας

Επίσης «απαιτεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων και την εγγύηση της ανθρωπιστικής πρόσβασης για την κάλυψη των ιατρικών και άλλων ανθρωπιστικών αναγκών τους και απαιτεί περαιτέρω από τα μέρη να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους βάσει του διεθνούς δικαίου σε σχέση με όλους τους ανθρώπους που κρατούν».

Τα μέλη του Συμβουλίου επιμένουν τέλος «στην επείγουσα ανάγκη να επεκταθεί η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους και να ενισχυθεί η προστασία των αμάχων σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας» και «απαιτούν εκ νέου την άρση όλων των εμποδίων στην παροχή μεγάλης κλίμακας ανθρωπιστικής βοήθειας βοήθεια.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χαιρέτισε την έγκριση αυτού του ψηφίσματος. «Το Συμβούλιο Ασφαλείας μόλις ενέκρινε ένα πολυαναμενόμενο ψήφισμα για τη Γάζα, το οποίο απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός και την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων. Αυτό το ψήφισμα πρέπει να εφαρμοστεί. Η αποτυχία θα ήταν ασυγχώρητη», έγραψε σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα X.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Tedros Adhanom Ghebreyesus, χαιρέτισε επίσης την έγκριση αυτού του ψηφίσματος και ζήτησε «την άμεση εφαρμογή του».

Την Παρασκευή, η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος που υπέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες που θεωρούσε επιτακτική την «άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα. Αυτό το σχέδιο ψηφίσματος έλαβε 11 ψήφους υπέρ, τρεις ψήφους κατά (Αλγερία, Κίνα, Ρωσία) και μία αποχή (Γουιάνα).

Ο Ριάντ Μανσούρ, Μόνιμος Παρατηρητής του Κράτους της Παλαιστίνης κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας:

Χρειάστηκαν 6 μήνες, με περισσότερους από 100.000 Παλαιστίνιους να σκοτωθούν και να ακρωτηριαστούν, για να απαιτηθεί τελικά μια άμεση κατάπαυση του πυρός.

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα φώναξαν, έκλαψαν, έβριζαν και προσεύχονταν, αψηφώντας τις πιθανότητες ξανά και ξανά. Τώρα ζουν με την πείνα με πολλούς θαμμένους κάτω από τα ερείπια των δικών τους σπιτιών.

Η δοκιμασία τους πρέπει να τελειώσει, και πρέπει να τελειώσει άμεσα, τώρα. Το κράτος του διεθνούς δικαίου καταστράφηκε από τα εγκλήματα του Ισραήλ. Αντί να εφαρμόσει μια υποχρεωτική εντολή από το ΔΠΔ, το Ισραήλ έχει διπλασιάσει τις ενέργειές του. Παλαιστίνιοι σκοτώνονταν είτε έμεναν, ή έφευγαν, και τώρα το Ισραήλ απειλεί με εισβολή στη Ράφα.

«Αυτό πρέπει να είναι ένα σημείο καμπής, αυτό πρέπει να οδηγήσει στη διάσωση ζωών στο έδαφος. Αυτό πρέπει να σηματοδοτήσει το τέλος αυτής της επίθεσης θηριωδιών εναντίον του λαού μας, ολόκληρο το έθνος μας δολοφονείται».

Χαμάς: «Επιβεβαιώνουμε την ετοιμότητά μας να συμμετάσχουμε σε μια διαδικασία άμεσης ανταλλαγής κρατουμένων που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση των κρατουμένων που κρατούνται και από τα δύο μέρη».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΑΜΟΣ και στην Καλαμπάκα με βουλευτές! ΟΧΙ μόνο στα Τρίκαλα! Του πήραν το στεφάνι και το πέταξαν! “Τολμάς και έρχεσαι εδώ μετά από αυτό το έκτρωμα που ψήφισες;”

25|03|2024 20:26

“Ονομάζομαι Ψ. Απόστολος και είμαι από τα πανάγια Μετέωρα της Καλαμπάκας. Θα ήθελα να ενημερώσω  για ένα πρόσθετο περιστατικό που σημειώθηκε στην Καλαμπάκα στον ναό του Αγίου Βησσαρίωνα κατά την κατάθεση στεφάνων. Ο βουλευτής Θανάσης Λιούτας πήγε να καταθέσει το στεφάνι του (προφανώς για τις κάμερες), όταν συμπολίτες μου όρμηξαν να του επιτεθούν σωματικά (να τον σπρώξουν), ενώ του φώναζαν και τον έκραζαν για το νομοσχέδιο έκτρωμα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και για τα Τέμπη.

Μάλιστα πήραν το στεφάνι του και το πέταξαν από το άγαλμα που γίνεται η κατάθεση. Ανάμεσα στα λόγια τους, τον κατηγόρησαν για το θράσος που έχει να έρθει στα Μετέωρα μετά από την προδοσία της θρησκείας εντός του κοινοβουλίου, και τον απείλησαν να μην παραστεί στην παρέλαση των σχολείων αργότερα… όπου και δεν ήρθε!!! Μάλιστα πήγε στα Τρίκαλα, για να μην χάσει τις φωτογραφίες. (που και στα τρίκαλα γίναν επεισόδια, όπως αναρτήσατε και στο σάιτ). Ας είναι η συμπεριφορά των συμπολιτών μου σήμερα ένδειξη στην εξουσία, ότι δεν μασάμε τα λόγια μας. Όταν λέμε μην πατάτε στην εκκλησία επειδή είστε αθεόφοβοι, μην πατάτε. Καλή Λευτεριά λεβέντες!!!”

https://www.youtube.com/watch?v=rT4Odrsw2E8&t=170s

σχολιο.- Εύγε… Έτσι…ο μητροπολίτης ούτε κουνήθηκε….

οι ιερείς και οι αρχιερείς τους καλοδέχτηκαν στους ναούς παρά τα μεγάλα λόγια που είπαν την προηγούμενη μέρα και νομίζουν ότι ξεγέλασαν τον κόσμο. Ο Θεός όμως δεν εμπαίζεται….

Και στην Πάτρα αντέδρασε πιστός, ανέβηκε στον άμβωνα και τους φώναξε ‘Ανάθεμα’….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι Ρώσοι ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝ αρχηγείο Ουκρανών στο Κίεβο μαζί με δεκάδες πράκτορες της CIA!!!!

25|03|2024 22:22

H ρωσική Αεροπορία «κονιορτοποίησε» αρχηγείο της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, της SBU, στο οποίο είχαν συνάντηση στελέχη της με δεκάδες πράκτορες της αμερικανικής CIA!

 Το κτίριο έχει «εξαφανιστεί» και οι αναφορές που έρχονται από το Κίεβο αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν πάρα πολλοί Αμερικανοί πράκτορες, σύμβουλοι και αξιωματούχοι.

 Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι γνωστός αλλά θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Κανονική ληστεία στους εργάτες γης! ΔΕΙΤΕ τι κάνει η κυβέρνηση του 41τακατό΄!

25|03|2024 17:29

Σας στέλνω την παρακάτω καταγγελία πρόκειται και αφορά τους εργάτες γης όπως η μητέρα μου στην οποία ήρθε να πληρώσει φόρο 2.500€. Μετά από δική της αναζήτηση λόγω του ότι το σύστημα την έβγαζε ανασφάλιστη και σε επικοινωνία με την λογιστήρια βρήκε πως ενώ το φορολογικό όριο ήταν 5.500€ για τους εργάτες γης έχει μεταβληθεί στις 15.000€ το χρόνο€. Ενώ παράλληλα της κρατάνε μηνιαία από την μισθοδοσία γύρω στα 120, σαν να μην έφτανε αυτό βρήκαν το πρόστιμο ύψους 2500€ το οποίο αποτελεί φόρο που ψηφίστηκε με τροπολογία το 2024 και έχει αναδρομική ισχύ από το 2020!”